Új privát üzeneted érkezett!

http://www.gendiagnosztika.hu/nogyogyas ... dozas.html elvileg itt le van írva, mikor milyen vizsgálat van... persze a 4D-t nem feltétlenül szükséges :) 1-2 hét eltérés meg lehet kórházanként
Katica: a hatóságokat sajnálom... igazából van a családban olyan, aki ilyesmivel foglalkozik (önk): nekik sem egyszerű, állandóan változnak a szabályok, folyamatosan alkalmazkodniuk kell (az más kérdés, hogy miért változnak folyamatosan a szabályok :evil: , azért annyira nem dinamikus terület) a kedvesség meg emberi dolog... sajnos mindenütt előfordulnak ilyen emberek

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Katica:A 32. héten:testsúly,vérnyomásmérés,vizeletvizsgálat,fundus,magzati szívhangvizsgálat,3. UH vizsgálat.
Ezt a védőnénim adta :) Várandós GOndozási Terv :)

Ma voltam a terheléses vércukor vizsgálaton :evil: Megmondtam a dokimnak,hogy nem megyek mégegyszer ilyen hülyeségre :evil:
Olyan fáradt vagyok,majd meghalok :cry:

Kép
tünde733

sziasztok!

Én is nagyon eltűntem, sorry... :oops:
Augusztusban nyaralgattunk, rohangáltunk.
most meg rendezzük be újra az életünket őszre, de jól vagyunk :)

keményedés nálunk még nincsen szerencsére, kis fájdogálásokat érzek én is nagy séták után, igen, pihenni kell, de nehezen magyarázom meg ugye egy 20 hósnak, hogy akkor nem sétálunk... :?
amúgy még annyi, hogy megvolt a várcukorvizsg, az ok.
Babóca meg ficánkol ezerrel szerencsére :)
és ő is megtalálta a méhszájamat, azt rugja / öklözi előszeretettel, na ezt Rékus 1-2 hóval később tette.

Bababörze, szerintme a kismamás később lesz, még nem most, de nem tuti.
A Babaymarktos lesz 27-én.
www.babaruhaborze.hu.

KépKép

KépKép
winnie27

Tünde: nekem azt mondta a védőnéni, hogy 3 terheléses cukorvizsgálat van... közöltem, hogy nekem nem. Max egy, ha rászánom magam... Egyébként is, minden vérvétel marhára meg megterheli a kismamik szervezetét, semmi szükség rá, hogy feleslegesen szurkáljanak. nekem utána napokig fáj a fejem.
Winnie: üdv újra itt :) örülök, hogy jól vagytok. Kispocok nekem is lent focizik, bár talán a méhszájamat nem... de furcsa, mert a másik kettő meg fent nyomult annak idején.
Igen, lesz valami november 29-én is a Hungexpon, de hogy pontosan mi, azt nem tudom.
szép napot mindenkinek

Csöre
csöre74

csöre: meg is bolondulnék, ha annyi terheléses cukor lenne :shock: növesztenék még 3 kart. Engem így is minimum havonta 1x megszúrnak :( . A kiskönyvben is "csak" 5 vércukor vizsgálat van, ami szerintem a 3 kötelező vérvétel (ott is mérnek vércukrot) plusz a terheléses cukor eredményei.

A börzékről (novemberig):
http://www.babanet.hu/hol-mi/borze.php

Kép

Kép
gabilany79

Hú, Gabilány... havonta egyszeri vérvétel az durva... én rh neg. vagyok, extra adag vérvétellel, de ennyit nem szúrnak :shock:
A vércukor vizsgálatra meg mondhat a védőnő akármit, úgyis az orvosom küld mindenhová. Eddig 3 vérvételem volt, és még lesz a terheléses cukor, meg szerintem még egy.

Csöre
csöre74

Hát, nekem több minden is összejött.
Gyak. a terhességgel együtt kiderült, hogy van egy kis gond a pajzsmirigyemmel (nem nagyon gáz, de gyógyszert (vagyis hormonpótlást) kell rá szednem), és mivel a terhesség alatt fokozottan kell rá figyelni, ezért azzal 4 hetente járok vérvételre, hogy rögtön tudjanak módosítani az adagon ha muszáj. És a Károlyi pajzsmirigy ambulanciáján csak a saját laborban levett és bevizsgált vér eredményeit fogadják el, úgyhogy össze sem tudom kötni esleg más vérvételekkel.
Pont ma reggel voltam, és most reménykedem, hogy a jövő keddi terheléses cukorra begyógyul a szúrás, mert csak két karom van...

Ráadásul én is Rh- vagyok, de szerencsére az tényleg nem plusz szúrás, csak több csapolás :)

De nem baj, ha ez kell, hogy tudjam, hogy minden OK a babámmal, akkor megéri. Meg aztán hozzá lehet szokni a szúrásokhoz is (valamilyen szinten :) )

Kép

Kép
gabilany79

Hú, Gabilány, ez tényleg összejött... remélem, minden rendben lesz. A szúrás miatt ne aggódj, nekem múltkor azt mondták a vérvételen, hogy akár napjában többször is lehet szúrni ugyanazt a kart, bár biztosan nem kellemes.

Csöre
csöre74

Sziasztok!
Csöre:Hároooooom??????Én többet nem megyek! :evil:
Lehet,hogy akkor nekem is a vérvételtől fáj egy kicsit a fejem? :cry: Meg nagyon rossz kedvem van..állandóan sírok :cry: :cry: A terhesség elején volt így... :cry: :cry:
Amúgy én is rh negatív vagyok. :?

Gabilány:Hát nem irigyellek!Akkor már neked is lassan olyan a karod,mint a szita :)
Nálatok jó idő van?itt hétágra süt a nap,és tök meleg van :D Szegény Ádámot jól felöltöztettem reggel. :? Azt hittem hűvösebb lesz..
tünde733

Tünde: én is vékony pulcsi, esőkabát, most meg 30 fok van minimum :lol: majd nyafognak, amikor cipelni kell :) reggel itt szakadt az eső.
Jól összejöttünk Rh- vércsoportúak, ahhoz képest, hogy állítólag az emberiség 15%-a negatív... majd egyszer számolok rá egy kis valséget... na jó, nem :lol:
Terhelés: én sem megyek egynél többször... akinek a fejéből ez kipattant, kívánom, hogy hetente csinálja végig :evil:
Ne sírj... biztos a fejfájás is közrejátszik... attól kinek van jó kedve?

Csöre
csöre74

Halihó!
Voltam genetikain, egészséges, korának megfelelő kisfiunk van :lol:
BPD: 58 mm
OFD: 73 mm
HC:207 mm

610 grammos :)

Ja és van egy ilyen értékem is (ill. kettő) : AD1, AD2... Ezt tudja valaki mit jelent?? :shock:
Genetikus szerint semmiféle beavatkozás nem szükséges (zárójelbe írta, hogy megjegyzi, a terhesség nagysága miatt nem is lenne lehetséges.. köszi..) Ő is megállapította a szülés időpontját: szerinte ec. 31. :)
Úgy megnyugodtam, hogy végre én is mertem venni Áronnak valamit, vettünk neki takarót, és egy cumit. Több remélem nem is kell..:)
Apa nem jöhetett be uh-ra, de csak azért, mert rossz névvel született. Ott volt ugyanis Sarka Kata, és az ő férje persze bemehetett, soron kívül.. Hiába, Apát is Hajdúnak kéne hívni.. :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Kedden én is letudtam a terheléses vércukor vizsgálatot :) az eredményét még nem tudom, de most legalább nem felejtetettem el citromlevet vinni magammal, és így egész tűrhető volt :D

Ma pedig ultrahangon voltam, minden rendben van, az orvos rögtön azzal kezdte, hogy szépen fejlődik a baba :)
Medencevégű fekvésben van (ezt sejtettem, mert mindig csak alul érzem én is a mocorgást) A lepény a hátsó falon jó helyen tapad. A magzatvíz mennyisége átlagos.
BPD: 58 mm
OFD: 71 mm
AC: 201 mm
FL: 40 mm
NOCH: negatív (ezt nem tudom pontosan mit jelent...)

Meg volt belső vizsgálat is, számokat nem tudok mondani, de rendben vagyunk, arra is azt mondták :)

Dávid a hét első két napján volt oviban Bálinttal (aztán Bálint beteg is lett, így a kicsit se vittem) Az első tapasztalatok meglehetősen kedvezőek, de nyílván még nagyon az elején vagyunk.
Bálint alig várta, hogy a kicsi is menjen, kézenfogva ugrabugrálva vonultak be a csoportba :) mindkét nap. Első nap sírt egy kicsit Dávid, mikor jöttek ki, de szerintem a fáradtság miatt... mert már az ölemben mondta, hogy megy másnap is :)
Jó lenne, ha nem lenne olyan szomorú az ovi kapcsán, mint Bálint volt annak idején.

Ajaj: és volt logopédiai szűrés az oviban, Bálinttal kell majd járnunk logopédushoz (olyan nagy meglepetés azért nem ért, de szívesen kihagytam volna).

Mágnes: örülök, hogy minden rendben ment nektek is az UH-n :D

Tünde: a szomorkodás szerintem most is a hormonoknak köszönhető, szerintem teljesen rendben van, ha vannak hangulatingadozásaid :roll:

Szép napot mindenkinek, már ami hátravan még belőle :D , üdv, Kriszti

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok lányok!

Csöre:Ma egy kicsit jobbanérzem már magam :oops: De a hangulatom még most sem az igazi :?

Mágnes:Örülök neki,hogy minden rendben Áronnal! :)

Krisztina:Neked is örülök,hohy rendben a bébi! :)

Kép
tünde733

Sziasztok!

Mi még mindig átalakítunk, sajna nem sok időm van most netezni. Megcsináltunk már két szobát most fogunk kirámolni a miénkből és nekiállunk annak is. aztán kééééész lesz :D

Látom mindenkivel minden ok! Örülök neki!! Gratulálok a szép eredményekhez!

Megvolt a terheléses cukor, szerintem tökéletes az eredménye de majd csak jövőhéten látja a doki, remélem ő is így gondolja majd :)

Szintén a kijáratot rugdossa a legény, párszor megfordult az elmúlt hetekben és vissza... a Ricsi is ezt csinálta és faros is maradt. :roll:

Remélem nem haragszotok meg érte, de megosztom veletek ezt a két képet... 8)
KépKép Ricsiüzletemberest játszik, de honnan vette ezt?? :shock: :lol: :lol:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

Tünde: sajnálom :( sajnos közben én is kidőltem :( napok óta nem alszom, és kezdek a szokottnál is hisztisebb lenni :(
Krisztina: nekem mindkét gyerek járt logopédiára, az anyjuktól tanultak beszélni :oops: csak ő már nem fejlődőképes :oops: nem egy tragédia, szerintem jót is tett nekik az a kis koncentráció :)
Gratula az UH-okhoz :) örülök, hogy szépen fejlődnek a babik :) Nekem soha nem mértek még ofd-t ac-t meg noch-t (viszont thq-t igen) a noch-ról nem is sejtem, hogy mi...
Momi: nagyon jópofa Ricsi :) örülök, hogy veletek is minden rendben :)

Csöre
csöre74

Sziasztok !!!

Ne haragudjatok, hogy zavarlak benneteket, csak akit érdekel annak szeretnék két dolgot ajánlani.
AngelCare légzésfigyelő 13 000 Ft-ért eladó 6 hónapot használtuk csak, tökéletes állapotban van.

Avent motoros mellszívó 35 000 Ft-ért vettük 15 000 Ft-ért eladó !!
(szintén tökéletes állapotban)

Ha valakit érdekel küldjön privit !!!
További jó pocakosodást !!!!
(egy 18 hónapos ördögfióka anyukája)

Edit

Kép
kditke

Szia Mágnes, Winnie és a többiek...

Remélem, hogy nem előzök be senkit ebben a topikban :-) Nálunk is meg volt a genetikai uh, minden ok, és Győrfi Mátyásnál is voltam, aki szerintem egy szuper uh-s és ő is mindent rendben látott... Lányunk lesz :-)

Elújságolom majd a téli babáknál is, de történnek az események,

Többieknek, akiket még nem ismerek: Sziasztok, van egy 25 hónapos kisfiam, Máté, aki kicsit korán érkezett 29 hét és 4 nap, 1670 és 46 cm volt... Minden ok, ma már 14 kiló és kb 90 cm. Reméljük, hogy hugica tovább bent marad :-) Apa már talált is nevet: Dóra, (nekem nem tetszik, de elfogadom, mert Máté nevét én választottam és a két név jelentése ugyanaz: Isten ajándéka)

na megyek vasalni, próbálok jelentkezni, igaz nem vagyok egy nagy íródeják :-)

Bunny

KépKép
KépKép
bunny75

Szia Bunny!
Gratula Mátéhoz és a kislányhoz is :)

Csöre
csöre74

bunny:
szió :)
Esküdni mertem volna, hogy fiatok lesz megint :) De tévedtem :)
A Dóra név nekem nagyon tetszik, ha megint lányunk lett volna, akkor Dóra lett volna
Mátéról szeretnék képet, olyan rég láttam már :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Ne haragudjatok,hogy "betörök" hozzátok. :D
Szeretném eladni elektromos akvárium bölcsőhintánkat,nagyon jó állapotban van.Fisher Price!!! 25.000Ft
Kisfiam imádta csak már kinőtte.
Ha valakit érdekelne akkor privibe elküdöm elérhetőségemet.

Köszönöm

További szép napot és könnyű szülést kívánok nektek. :D

Üdv.:Szilvi

Kép

Kép
szilvi17

Kép
Így néz ki

Kép

Kép
szilvi17

Sziasztok!

Momi:Ennivaló Ricsi! :D Az a komoly üzletemberes arc..kész vagyok :lol:

Bunny:Üdv! :D Miért jött olyan korán Máté?
Szerintem szép név a Dóra :)

Na lányok babona ide vagy oda,tegnap elhoztam a baba cuccokat a hugimtól. :P Örömmel állapítottam meg,hogy nem sok mindent kell vennem :!: Esetleg csak egy új kis rucit amiben haza hozzuk. :wink:

Kép
tünde733

:) Tünde, beelőztél :wink: nekem még anyuméknál vannak a rucik, és át sem néztem őket :) első ránézésre az a benyomásom, hogy nekem viszont lesz bevásárolni-valóm...
Nekem mindegyik ugyanabban a ruciban jött eddig haza, bár asszem Kispocoknak kell alá még egy réteg :roll: vagy fölé? vagy teljesen más koncepciót kell kidolgoznom... hát, ezen még dolgozom :wink:

Csöre
csöre74

Jó reggelt mindenkinek!

Csöre:Szívem szerint még 1-2 hétig nem hoztam volna el,de Jázmin nyaggatott :wink: :) Most itt kerülgetek két nagy zsákot,és egy babakocsit.Hja +2 zsák még kint van a teraszon.. :? Apának még nem vlt ideje felvinni a padlásra. :x
Abban a szerencsés helyzetben vagyok,hogy téli babám már volt Jázmin,és így megmaradt az Ő kis rucija amiben hazahoztuk. :) A hugim tényleg nagyon vigyázatt minden darabra,és gondosan eltette.

Na megyek csinálok reggelit Ádámnak,utána indulás oviba :)

Szép napot mindenkinek!
Kép
tünde733

zsák, Tünde, ez jól hangzik :wink: nekünk max egy szatyorral lesz :) de jó, hogy Jázmin így beindult :) Mesi még nem, de szerintem idő kérdése... most más köti le az agyát (kiscicák: májusban született 3, és most vittek el 2-t belőle, a maradék meg senkinek nem kell, mert bár nagyon szép - a három közül a legszebb - de lányka) meg az iskolakezdés (milyen szakkör, milyen tanszak, melyik mikor, kivel, miért...)
nekem egyik sem volt téli, nincs tapasztalatom, és megfelelő méretű ruhám, de lehet, hogy az unokatesóméktól kapunk, nekik decemberi a lányuk

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Megint jó rég jelentkeztem :oops:

Bunny: üdvözöllek :D

Tünde: ne legyen lelkifurid szerintem, amiért elhoztad a kisruhákat. Gondolom még te is átmosod, átvasalod őket - az se 1 hét...
(én legalábbis alig-alig haladok a napi mosnivalók mellett)

Csöre: sajnálom, hogy nálatok nincsenek már meg a kisholmik, azért nem jó, ha elölről kell kezdeni az egész babafelszerelés-bevásárlást :roll:

Hazahozós ruha: mivel Dávid januári, már van tapasztalatom :) Elég hideg január volt, mikor ő született, bár a -17 fokok csak utána következtek, szerencsére addigra már otthon voltunk :D
Body+rugi+kisnadrág+pulcsi+overall és takaró
én két sapkát adtam rá, egy vékony pamutot és egy kis polárt
és még a feje alatt ott volt a textilpelus is

Kicsit kipanaszkodom magam, ha nem baj :roll: a logopédushoz hétfőnként reggel 8 -ra vihetem Bálintot. Amivel "csak" az a baj, hogy egy másik oviba kell átjárni, mert a miénkben nincs. A logopédus, akinek foglalkozása egyedül kedden van délután, közölte, hogy azt szeretné azoknak fenntartani, akik dolgoznak :? Ezzel sem lenne gond, megértem... csak.... csak nem túl kényelmes dolog, hogy viszem 8-ra a nagyot, aztán 45 perc múlva bumlizok a saját ovinkba... és ha összejön a nap, akkor még mehetek tanácsadásra is, mert nekem hétfőnként tart tanácsadást az orvos...
Mindegy, az Óvónéni bíztatott, hogy ez még nem is vészes, van olyan gyerek is, akit 10-re osztottak be...

Üdv, Kriszti

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Kriszti: fel a fejjel, sokkal rosszabb is lehetne ez a logopédus téma... Zaza úgy járt, hogy 9-re (akkor kezdődött): Mesi 1/2 8-ra iskola, utána Zaza ovi, utána vissza Zazáért az oviba 3/4 9-re, aztán 9-9:20 logi, aztán vissza az oviba,... szétszedi az ember délelőttjét. Szerencse, hogy apukám otthon dolgozik, és vállalni tudta.
Köszi a hazahozós ruhatippet. Mesire én is két sapit adtam, ő októberi, de a második sem volt túl vastag. Kispocok vastagabbat kap majd.
Sose sajnáld a kis holmiainkat, ki lettek azok használva a családban :) és tényleg át kellene nézni, mi az, amit venni kell. Overál pl. van. Majd meglátom, mennyit kell beruházni :)

Csöre
csöre74

Krisztina:Hát Kriszti ez tényleg borzasztó :x Még egy "sima" anyukának is megterhelő ,nemhogy egy kismamának.
Rucik:Persze ,hogy még jön a mosás,vasalás,de azt majd kb november végén iktatom be :wink:

Tényleg nagyon jól jártam ezekkel a bébi dolgokkal :D Ma hozott az egyik barátnőm is két szatyorral.Kaptunk két babakocsit,autósülést,még kiságyat is.
Arról nem is beszélve,hogy tökre bevoltam tojva,hogy semmink nem lesz,kezdhetek mindent vásárolni.

Egyébként Kriszti én is hasonló összeállításban hoztam haza annó Jázmint :)
tünde733

sziasztok.

Voltam ma dokinál és elég sokminden törtnt velem.

1: a méhszájam c:2100

2: a vérnyomim :140/80

3: elég sokat keményedtem ma és Iza nagyon élénk volt egész nap.

4: fennt a cicim alatt a hasamon egy ponton örökké zsibbadásom volt. Vajon ez mitől lehetett?, Idegen feküdt a drágám??

harivera
Budapest XXI. kerület

Tyű, Vera, akkor most pihenned kell, ugye? Hogy bírod a négy gyerek mellett? Nagyon vigyázz magatokra! A zsibbadás lehet attól, hogy elnyom valamit. Nekem múltkor attól görcsölt be mindenem, mert a jobb oldalamon feküdtem. Azóta sem, de akkor valamit nagyon megnyomhatott.
Tünde: hát, tényleg nagy szerencséd van a babacuccokkal :wink: Tegnap én is kaptam egy szatyor 68-ast :) abba még nőni kell, de tavaszra már biztos jó lesz :) (kisfiús cuccok, de ez zavar utoljára :))
Képzeljétek: ma látom az ovi ajtaján, hogy ma meg holnap nincs gáz a faluban :evil: semmilyen értesítést nem kaptunk, 2 napig meg nem tudom, hogy bírom ki, amikor hideg van a meleg víz is onnan jön, és még tűzhelyen sem tudok melegíteni, mert az is gázos :( És holnap reggel repülök Rotterdamba: mi lesz az ébresztő kávémmal és a fürdéssel?! :evil:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Csöre: ez tényleg elég pofátlan dolog, hogy nem értesítettek előre a gázszolgáltatás szüneteltetéséről!!!!
Nincs olyan kis egylapos villany-főzőlapotok? Jó szolgálatot tenne hasonló esetben.
(Nálunk sajnos eleve villanytűzhelyet szereltek be, és igaz, hogy manapság elég gazdaságos, de valószínűleg azért nem veszem észre csupán a meglétét a villanyszámlában, mert édesanyáméktól szoktuk kapni a főtt ételt, vagy eleve ott eszünk...)

Ha jól emlékszem (persze úgyis alkati dolog) a 68-as méretbe mi kb félévesen nőttünk bele...

Hú de izgi! Mit csinálsz Rotterdamban?

Üdv, Kriszti

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Kriszti: dolgozom :) egy rendezvényre és egy megbeszélős napra megyek.
68-as méretet az enyémek olyan 3 hónapos korban hozták, de nálunk Apa elég magas, és mindkét gyerek az ő paramétereit örökölte (magasságra... szélességre szerencsére nem :)) Zalánra 2 hetesen már nem tudtam ráadni az 56-ost.
Nincs rezsónk, sajnos (volt, de mi lett vele? :roll: ) . Anyuéknak viszont villanytűzhelyük van, majd szervezek valamit... :(

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Csöre:Ilyet! :twisted: Persze mindig ezt csinálják..mikor bejön a hideg idő,akkor kell végezni a javításokat :twisted:
babarucik:este még a sógórnőm is hozott egy szatyorral. :D mondtam neki is ,hogy ne hozzon többet,mert úgy sem tudom ráadni mindet.tényleg már a hálószobánk tele van zsákkal meg szatyorral. :wink:

Jó utat neked(tek)!Vigyázz magatokra! :)
tünde733

Sziasztok!

Csöre!
:shock: azért nem semmik így kitolni az emberekkel :shock: és még nem is szolnak előre

Jó utat :P

Rucik :D Már én is bontogatom az eltett picirucikat :wink: meg veszünk is, bár felesleges hisz rengeteg rucink maradt, több vadi új is, de olyan jó vásárolni őket :oops: :D Azért túlzásba nem esünk :roll: 8) :lol:
A Ricsi extra nagy volt és most is az, viszont korababától örököltünk rucikat anno amikor vártuk a Ricsit, úgyhogy van kicsi is meg nagy is. Mi is kb 2 hétig hordtuk az 56 ost és már fél évesen a 86-ost kellett ráadnom, most meg már növi ki a 92-est :lol: Ez nagyon egyéni szerintem, nagyon nem lehet tervezni. Úgy csináltam mindig hogy az egyel nagyobb rucikból is legyen pár darab vékony és vastag és ha aktuális lesz a nagyobb méret akkor hirtelen van mit kiszedni a szekrényből és a többit meg menet közben szereztük be.
Hazahozatal: a Ricsit beöltöztettem, ugye a kezdő anyukák bakija, a kocsiban meg nem tudtunk fűteni mert szakadt róla a víz :lol: Most nem viszem túlzásba, zokni, rövidujjú body, hosszúujjú rugi, vékonyka sapi és egy pléd, bele a hordozóba és megyünk. Persze ez kocsival, tömegközlekedéssel azért más... De azért szatyorban ott lesz az overál, sosem lehet tudni :)

Vera!

Ha tudsz próbálj meg pihizni :roll: Már csak 9 hét és meglesz a babód :shock: :D :D Kitartás a hátralévő hetekhez :wink:

Nekem a fenekem zsibbad :lol: :oops:

Bunny!

Szia! :D Gratula Dóra babához, szép neve lesz! :D

Tegnap mi is voltunk dokinál, nem sok jót mondott :? A jó hír hogy a cukrom tökéletes, sőt, túl tökéletes épp hogy elérte az alsó határt és a méhszáj zárt. :D A vérképemmel nem igazán volt megelégedve, húzta a száját... nagyon határértéken vannak az értékek. streptococcus szűrésem pozitív lett még a múltkor de csak most ecsetelte hogy majd szülésnél antibiót kell kapjak vénásan, mondjuk ez nem izgat az viszont igen hogy koraszülést okozhat. Van még valaki akinek pozitív lett? Bár kaptam rá gyógyit, azért az ördög nem alszik... Aztán kiderült hogy novemberben egy hosszabb szabit tervez és dec. első hetében konferenciára készül :shock: :evil: De majd szól időben, hát köszi, megpróbáltam jópofát vágni hozzá, de szivem szerint kiütöttem volna a székéből 8) Persze neki is jár a szabi de ne akkor amikor szülök :twisted: :lol: A vérnyomásomtól sem volt elájulva, szerinte ha már ekkora adag gyógyit szedek rá akkor tuti gáz lesz megint, és általában a második toxámia előbb jön mint az első, így nagyon figyeljek mindenre :? hát tömören ennyi :?
Viszont már csak egyszer kell mennem 4 hét múlva a 31. héten ha nem lesz semmi gáz és utána a 35. héttől hetente ctgre. Elég közelinek tűnik, nem :shock: :D

Már mindenki elmondta a melóhelyén hogy jön a baba? Én most készülök :oops: Már kiderítettem, hogy kihez kéne bemennem, sajnos a nagyfőnökhöz, a régieket kiebrudalták a cégtől vagy áthelyezték őket, így nem úszom meg egy telefonnal muszáj lesz bemennem. Csak hát nem egyszerű, időpontot kell egyeztetni a titkárnőjével, azt a tyúkot meg nem csípem, minden lében kanál okoska :x Elég rizikós így is, felutazok pestre és lehet épp nem ér rá, hiába van megbeszélve, akkor meg mi lesz? Na mindegy, holnap fehívom a titkárnőcit, aztán meglátjuk, tovább már nem húzhatom :shock: :oops:

Na megyek, mert lassan kel a Ricsi én meg takarítani indultam és itt kötöttem ki :lol:

jók legyetek, és SOK NAPSÜTÉST AKAROK!!!!! :wink: :D

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Csöre: jó utat és vigyázz magadra :) !

Vera: nekem nem zsibbadni szokott, hanem nyomni és fájni mindig ugyanazon a ponton a mellem alatt, mintha a rekeszizmomat gyömöszölné a kis focista.

Hát, én egy kis kb. 25 fős cégnél dolgozom, nehéz lett volna titokban tartani :lol: Ráadásul én voltam az egyetlen olyan nő, aki mérnökként helyszínekre is kijárt (mindenféle felszín alatti szennyezések felmérésével és mentesítésével foglalkozunk), ezért a főnökömnek muszáj volt már akkor elmondanom, amikor kiderült, hogy ne küldjön ilyen helyekre, így ő előbb tudta, mint a család (mármint apát kivéve :) )

Kép

Kép
gabilany79

Jövő héten megyek én is cukros löttyre.. Előre félek tőle, nem akarokm egint inzulinozni, diétázni...

Zseibnek alig van babaruhája... Annáról keveset tudok ráadni a színe ésa mintája miatt.. Amir pedig rá tudnék, azt Anyósomék elkeverték valahová és nem találják... :roll: Így most lehet venni rucikat..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Csöre: én is jó utat kívánok! :D

Momi: hú, az nem lesz kevés hazahozni? Ebben az összeállításban voltak nekünk a picik a kórházban(leszámítva a sapit)... nem is a kocsiban van hideg, nyilván, de míg kijössz az épületből, meg otthon bementek.... Akkor lehet, hogy érdemesebb ráadni az overállt, a pléddel betakarni - és azt a kocsiban könnyű lekapni róla. Nem? :roll:

A napsütést mi nagyon várjuk :D

Szép estét!

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

köszi, legyetek jók, és vigyázzatok magatokra :)

Csöre
csöre74

Jó reggelt mindenkinek!

Momi:Gondolom azért a közvetlen munkatársaid már látják rajtad,hogy kismama vagy :D A fönöktől,meg a kis titkárnőcitől ne ijedj meg.Légy magabiztos,és határozott :!: 8) :wink:

Mágnes:Nyugi!Hátha nem lesz semmi gond! :wink:

Az Én eredményem tegnap jött meg.Minden oké.Egy kicsit vérszegény vok,de az nem nagy gáz.Ma megyek tanácsadásra.Kiváncsi vagyok mennyit híztam :lol:

Legyen szép napotok!

Kép
tünde733

Sziasztok!

Kriszti!
Remélem nem lesz kevés a ruci, azért visszük az overált :wink: szerintem egy jó plédbe csavarás elég lesz, a kórház kapujába beengedik ilyenkor az apukákat a kocsival, tavaly is így volt, remélem nem változott azóta semmi és itthon meg egy lépés és már bent is vagyunk. Így ideje sem lenne megfázni,végül is a szellőztetéshez sem adtam a Ricsire overált télen :lol: Nade ezt majd úgyis az időjárás fogja befolyásolni, nem? :wink: A Ricsit verőfényes napsütésben hoztuk haza bőven 10 fok volt, most meg lehet -10 lesz ahogy kinéz az idő :?

Tényleg ebben voltak a bébik a kórházban, body + rugi és pléddel betakarva :D Hát így tényleg kevésnek tűnik :shock: :lol:

Mágnes!

Drukk a cukorhoz! Remélem tényleg nem lesz vele gond! Otthon esetleg egy előmérést nem tudsz csinálni, vagy ilyet nem lehet azzal a cukormérős izével? :oops: CSak azért jutott eszembe, mert ugye én itthon mérem a vérnyomásom akkor a cukormérővel (így hívják ezt vajon :roll: ) nem lehet ezt is ellenőrizni? 8)

Tünde!

A közvetlen munkatársaimat mind kirúgták amikor eljöttem a cégtől táppénzre még az előző terhességem alatt. Megszűnt a munkaköröm, átvette az apeh így én csak állományban vagyok de nincs hova visszavegyenek... Itthon vagyok gyeden, őket nem nagyon érdeklem , a pénzügyes csajjal tartom a kapcsolatott, de mással nem mert senkit nem ismerek már. Ráadásul elköltöztek egy nagy irodaépületbe, vezetőség csere volt... multi átok... Így nem nagyon vannak képbe rólam, de majd két hét múlva felvisz a párom kocsival és felhomályosítom őket :D

Már mindenkinek van név ötlete? Mi még nem találtunk tetsző nevet, ill. mindkettőnknek tetsző nevet :oops:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Sziasztok

Örülök, hogy mindenki szépen fejlődik.

Úgy néz ki a jövő héten meglesz az építési engedélíünk, mert egy oltári kedves nőbe botlottam az önkormányzatnál, aki megértette a problémámat és végre segített is.

Voltam a héten a második terheléses cukor vizsgálaton, de a cukron kívül semmit nem néztek meg :evil:

8 hete szedem a vasat és a kutya nem kíváncsi a vérképemre? Kicsit el vagyok kenődve. Veszélyeztetett terhes vagyok és ehhez képest, 10 hete a kutya nem vizsgált meg, 8 hete a doki sem látott, és 8 hete uh sem volt. Azt sem tudom milyen nemű a picúrom.

Hétfőre bejelentkeztem dokihoz, remélem végre megnyugtat valaki, hogy rendben vagyok.

Azért parázom, mert állandóan beteg vagyok, mindenkitől mindent elkapok. Többször majdnem elájultam és a földön kötöttem ki. Ráadásul a hasam már nem csak keményedik, hanem olykor rendesen beleszúrogat, ide-oda és többször görcsöltem is.

Tünde, mostanában én is kezdek sírós lenni, a Vikivel is voltak ilyen időszakaim. :roll:

Én még bele sem merek gondolni, hogy a kicsinek megvan-e minden rucija, mert pillanatnyilag Viki nőtt ki már megint minden ruhát és cipőt. Neki kellene téli rucikat beszereznem. Nehezen veszem rá magam. Egyébként Viki 50cm, és 3.3kg-al született, és nem mentek fel rá az 56-os ruhák! Mi is 3 hónaposan már 68-as méretet hordtunk. Most ő a legnagyobb az oviban. 108cm és 22kg. És még nincs 3 éves.

Lassan nekem sem lesz mit felvennem, mert az összes terhesruhám nyári volt. Szerencsére annyit fogytam, hogy a szabadidő nadrágjaimba még nagy pocakkal is beleférek, de így a hasam lóg ki mindenből, mert a pulcsijaim meg rövidek. :lol:

Jó lenne ha rám zuhanna egy nagy zsák pénz, akkor lehet, hogy szívesebben vásárolnék. :wink:

Jó pocakosodást!

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Momi.Jaaa mostmár értem :D
Név:Mi a Bencét választottuk :)

Katica:Legyél egy kicsit erőszakosabb ,és minél hamarabb nézesd meg magad!A védőnőnek is megemlíthetnéd,hogy csinálni kellene egy vérképet is.
8hete nem látott orvos seeem?? :shock: Nekem két hetente kell járnom a tanácsadóba,szerencsére az a dokinő jár ki akit megfogadtam.
Itt nem Te vagy a hibás ezekért a hiányosságokért szerintem,hanem a védőnő :x Neki kellene jobban figyelni ezekre a dolgokra,mint pl vérkpép,stb..
Kép
tünde733

Sziasztok!

Katica: a nagy zsák pénz szerintem bármelyikünknek jöhetne :lol:

Momi: nevek közül mi sem tudunk választani... szó volt már a Csongorról, Benedekről, Gáborról.... de egyikre sem tudok a tökéletes névként gondolni :(

Tünde: na és mi volt a tanácsadáson? arról nem meséltél....

Üdv, Kriszti

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok!

Krisztina:2 hét alatt híztam megint 2 kilót :) :wink: A vérnyomim egy kicsit magasabb volt,de nem olyan gáz.Meghallgatták Bence kis szívét :) Beszélgettünk a dokinővel a szülésről :shock: :D Azt mondta,hogy ha gondolom szülhetek epidurálissal.Szerinte nagyon jó,mert gyorsabb a tágulás :roll: Említette ő is a fejfájást,de azt mondta,hogy ez nem mindenkinél van,de adnak rá fájdalomcsillapítót.Hát ennyi volt a tanácsadáson kb. :D

Nálatok is kaki idő van? :twisted: Itt megint esik az eső! :twisted:
tünde733

Sziasztok kismamák! :)

most járok itt először, úgyhogy még nem ismerlek titeket, de majd idővel.. :-)

Mi most várjuk az első babánkat, aki január elején érkezik, és a múlt héten kiderült, hogy kislány (lesz)! Mivel nálam az utolsó menst.időpontja használhatatlan, az ultrahangos méricskélés alapján állapították meg a korát. (az eredeti terminus jan.8., de a múlt heti uh szerint jan.1. :-) )
A kerekedésen kívül még tanulok is, úgyhogy biztos nem lesz unalmas a következő pár hónap :-)

az érdekelne, hogy ti hol fogtok szülni? én Bp-en a Baross u-i klinikán.
és szerintetek milyen göncöket kell beszerezni a babának addig? Milyen rugdalózót ..., milyen méretűt, hány db-ot? milyen gyorsan növik ki a ruhákat? :-)
Babakocsit hol érdemes venni? láttam szép és jó 3 részeseket, csak elég drágán..
Jó lenne minél olcsóbban megúszni a beszerzéseket (mivel most keresünk új lakást is...)

Minden tapasztalt és/vagy tájékozott anyuka segítségét előre is nagyon köszönöm!!! :-)
vává

Halihó!
Most voltam védőnőnél, kunyaeráltam újabbFelicitasos könyvet, mert a költözésnél elveszett..
Teljesen megdöbbentem, mert eddig összesen 2 kilót híztam... :)

tünde:
Mi Zsebink is Bence lesz. :) Nem illik az Áron a habitusához, így egy vagányabb nevet választottunk :)

vává:
Üdv itt :)
Én aSote II-n szülök majd. göncök... Van itt a babaneten kelengyelista, azt érdemes átnézni, de 56 -os méretű ruhákból nem érdemes sokat venni, mert hamar kinövi. Minden esetre úgy jó vásárolni, hogy ne kelljen 2 naponta mosnod, mert az elején nem leszel képes erre. :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Az előbb egy kislitániát írtam és eltűnt :(

Sziasztok ismét!

Tünde: tök jó fej orvosod lehet, hogy bíztat a fájdalomcsillapításra :)
Ezek szerint eddig neked se volt részed benne?

(Bálintot fájásgyengeséggel szültem, Dávid pedig olyan gyorsan érkezett, hogy nem is lett volna idő rá)

Mágnes: ügyes vagy, hogy eddig nem híztál sokat :wink:

Vává: üdvözöllek :)
Ruhák: 6-8 db body és ugyanannyi rugi vegyesen 56-62 méretből (lehet, hogy kétszer-háromszor is kell öltöztetni egy nap a babát, mert a legjobb pelusokból is kifolyik a kaki, vagy lebüfizi a ruháját..., úgyhogy ez még nem is nagy készlet) alkattól függ, hogy kinek mekkora ruhák jönnek be, nekem végig mondogatták a fiamról, hogy kicsike, úgyhogy ő 50-es ruhákkal indult, mert szó szerint nagy volt az 56-os is, másoknál pedig a 62-es, amivel kezdenek!
Két pulcsi, két nadrág, két sapi (egy vékony pamut alulra, meg egy vastagabb) pár darab zokni (3-4 pár), overall (ebből én pl. 62-essel készülök) Ha veszel ujjatlan bodyt, ahhoz jó ha van pluszba pici póló.
Ha spórolni szeretnél, szerintem inkább bababörzéről vagy turiból érdemes beszerezni a ruhákat, mert az olcsó bolti előfordulhat, hogy kinyúlik a nyakánál, vagy keresztben... a használt pedig már bizonyított :wink: Engem kellemes meglepetésként ért mondjuk a C&A, mert az akciós általában többdarabos összecsomagolt holmik nagyon kedvező áron szerezhetők be, és annak kifogástalan a minősége. A Pest környékiek lehet, hogy még jobb tippeket is tudnak adni.
A hordozókendőt én is most fogom kipróbálni, de sok jót olvastam róla - ebben újszülöttkortól hordható a pici, Bp-en sok tanfolyam szokott lenni, ha érdekel a dolog, üsd be keresőbe :)
Babakocsival sztem elég necces a közlekedés, mi inkább tényleg csak a környékbeli sétákhoz használtuk.
A fiaimat szerettem kenguruban hordani, mert közel voltak hozzám, és még a testem is melegítette őket - de az nem használható újszülöttnél.
Szoktam "lázítani" a kismamákat az együttalvásra, ha nem idegenkedsz a gondolattól, akkor érdemes még várni a kisággyal is, míg ki tudjátok próbálni, hogy bejön-e. A picinek eleinte elegendő egy mózeskosár is, ha mégis külön szeretnéd altatni :)
Tudom, hogy eleinte nagyon nehéz, mert ahány embert kérdezel, annyi véleményt hallasz, ami ellentmond egymásnak: pl. altatásról, cumiról, stb. (szerintem nagyon fontos a babának az anyukája közelsége, akár este, hogy ott szuszogjon mellette, akár napközban ölben tartani, ha azt igényli :) )

Üdv, Kriszti

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok!

Írtam egy csomót és az elküldésnél kivágott :evil: :evil: :evil: Ne haragudjatok de már nincs időm újra írni... :oops:

Itt süt a nap, ki kér belőle?? :D :wink:

Jó hétvégét! sziasztok

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Sziasztok!

Vává:Üdv!Rucik:Kriszti olyan jól leírt mindent,hogy szerintem nyugodtan megfogadhatod a tanácsait :D

Mági:Nekem is tetszett az Áron,de a legjobb barátnőmnek a kisfia is az lett.Tetszik a Márton is :D De a gyerekek leszavazták :wink: Csak a Bence maradhat :D

Kriszti:Most annyira bevagyok tojva a fájásoktól,hogy azt el sem tudom mondani :oops: Ahogy közeledik az idő,mindig azon jár az eszem :? Ezért is mertem megemlíteni a dokinőnek..Na ,meg mikor Ádit szűltem,akkor mellett egy csaj epidurállal szült,és egy hangja sem volt :D Akkor Én is kértem,de azt mondta az akkori orvosom,hogy mire beadnák,hatni kezdene,addigra meglesz a baba...és igaza is volt :wink: :)

Nem tudom mi van ezzel a kis pocokkal,de egy pár napja nem úgy mozog mint eddig :? Eddig majd' kirúgta az oldalamat,most meg néha bököget egy kicsit,de azt sem olyan erősen. :? Megint kezdek parázni :oops:
tünde733

Tünde: ne aggódj feleslegesen :) lehet, hogy most máshogy fordult, és azért érzed másként a mocorgást, nem?
Ha mindennap mocorog, akkor nincs baj :D
Meg ilyenkortájt érezzük szerintem már a "csuklást" legalábbis gondolom erre mondják, mikor csak tényleg pici ritmusos bökdöséseket érezni

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?