Új privát üzeneted érkezett!

Iroko
Gratulálok én is! Ügyes voltál. :)

Márti
Drukkolok hátha. Egy biztos a frontok jönnek- mennek, egyszer megtörik a kisasszony kitartása. :wink:

Lányok lenne egy kérdésem. Mikor hozzátok jön a védőnő, ti adtok neki pénzt? Barátnőmmel beszélgettem tegnap, és azt mondja, hogy ő mindíg ad, és szorgalmasan jön is. Viszont nálunk talán 3- szor ha volt. Jkriszta úgy emlékszem nálatok sem sűrűn jár. Te hogy állsz ezzel? A sógornőm is adott neki, amíg itthon voltak, és vele is másabb volt, mint velem. Én még sosem adtam neki.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!
Kérlek segítsetek nekem!
Én a két kislányomat a régi MÁV kórházban szültem (Podmaniczky u).
A kórházzal meg voltam elégedve, szívesen szülnék újra ott.A régi dokim már nincs ott és nem is tudom hogy mi változott az átalakítások óta...Van-e még egyátalán Máv kórház, és kit ajánlanátok?
Ha jól értelmeztem valami köze van az Állami Egészségügyi Központhoz.....
Mivel vidéki vagyok nem igazán ismerem a mostani pesti kórház viszonyokat.Ráadásul az utolsó szülésem óta eltelt 9 év.....
Sűrgős lenne dokit keresnem mert 36 éves vagyok és számomra rémisztő vizsgálatok várnak rám, ezért jó lenne valami kedves dokit találnom!!!
Segítsetek!!!!
tasin

JKRISZTA!

Értem már.....:-) Ez az Albert Györgyi elég sz.....ul fest mostanában...... :shock:

Nati már egy óriás....5 kg felett vagyunk :lol:
Nekem is hihetetlen hogy már ekkora, nemrég még azt kérdeztem tőletek, hogy kinél lehetne szülni, és tanácsért jöttem, most meg már a kezemben tartom és a gyereknevelés problémáiról elmélkedek veletek....repül az idő velük.....

Kép
sly78

Susytunder!

Én eddig nem adtam a védőnőnek, és ennek ellenére nagyon jó fej volt. Most épp védőnő csere van (sajna) kaptunk egy pályakezdő kiscsajt. Nincs gyereke, és van vagy 25 éves. Egyébként nincs vele semmi bajom, csak tapasztalatlan :?
A gyerekorvosnak mindig adok....

Tasin!

Több kórházat vontak össze, köztük a régi MÁV-ot is, és így lett egy nagy kórház az ÁEK, ami helyileg a régi MÁV. Nekem jó tapasztalataim vannak a kórházzal kapcsolatban, bár tény hogy az összevonás miatt kicsit összevisszaság uralkodott eddig, és túlzsúfolt. Egyébként nekem nincs vele bajom. Az én dokim dr. Vermes Gábor, ő vezette korábban a szülészet-nőgyógyászatot. Jó fej, és fiatalos.....ő olyan "jófej, nem paráztatós, laza" típus. Kinek mi jön be. A szülésemnél nagyon biztonságban éreztem magam vele. Ha érdekel valami bővebben, csak kérdezz.

Kép
sly78

Hohó Márti, azért ez nagyon izgi :D

susy én soha nem adtam pénzt a védőnőnek. A rengeteg költözés miatt elfogyasztottam párat az évek során, és nekem elég pozitívak a tapasztalataim.
Az a védőnő volt a csúcs, aki akkor járt hozzánk,mikor Emma született. Ő mindig jött, ahogy az elő van írva, megadta a mobil számát, mindig lehetett hívni, türelmesen meghallgatott, és minden tanácsa bejött. Még most is hálatelt szívvel gondolok rá, 5 év messzeségéből. Én neki karácsonyra vettem egy doboz csokit, azt is alig akarta elfogadni.
A mostani védőnőm is nagyon aranyos, bár túl sok újat nem tud mondani nekem, és ezt tudja ő is, nem nagyon erőszakoskodik, ha kérdésem van, úgyis felhívom (ő is megadta a mobilszámát). de neki sem adok pénzt, és a gyerekorvosnak sem, csak ha kijön házhoz (ilyen meg már régen volt).

tasin én Dr. Szabó Györgyhöz járok, az itteni lányok ajánlására mentem hozzá, és egyáltalán nem bántam meg. Az asszisztense egy tündér, úgy mennek a dolgok a segítségével, mint a karikacsapás (ami a magyar egészségügyben ritkaság ugyebár...).
Őt tudom neked ajánlani, a magánrendelője a Nyugati téren van (nekem ez különösen jó, hiszen oda ér be a vonatom).
de majd a többiek is biztos ajánlanak más jó orvosokat is, és akkor el tudod dönteni, hogy számodra ki a legmegfelelőbb :)

Kép
Kép
Kép
iricc

Tasin!

Jó helyen jársz, szerintem olvsd el a topic legelejét, néhány oldalt, aztán kérdezz, szerintem a többiek nevében is mondhatom, szívesen segítünk!
Az Állami Egészségügyi Központ része a régi MÁV kórház, helyileg pedig a szülészet ugyanott van mint 9 éve! Sok a jó doki, mi itt a legtöbben Szabó Györgyhöz, Spánik Gáborhoz, Szabó Gergelyhez és Harsányi Lehelhez járunk!

Kriszta!

Úgy legyen! De én már nem hiszek ennek a gyereknek! Most kb. 15 percenként jönnek valami kis fájások, de ezeket még nem lehet komolyan venni! Túl jól érzem magam, csak most Apát mégsem merem elküldeni dolgozni!

Susy!

Meglátjuk! Kicsit szkeptikussá tett engem ez a baba! :lol: Most néztem az előrejelzéseket, teljesen frontmentes az idő!

Márti
borossné becz márta

Márti!

Van egy olyan érzésem hogy szülni fogsz.... :D

Kép
sly78

Ildi,
:D Köszönjük a puszit, most jól is jön, mert betegek vagyunk.

Sly,
Szeretem, sokat használjuk, és persze télen is fogjuk.

Márta,
Addig szórakozik, hogy amikor tényleg elindul, nem fogod elhinni ;)

Susy,
Nálunk kétszer volt a védőnő, de nem adtam. Miért adnék? Kap fizetést, csak a munkáját végzi. Már ha végzi...

Iroko,
Csupa mosoly ez a lány ;)
Vendég

De jó lenne, Lányok!

Pandácska!

Én is ettől tartok! Álmomban nem gondoltam volna, hogy a 4. szülés jeleiben fogok elbizonytalanodni!

Susy!

Nekem is volt pár (4) védőnőm, ebből 1 olyan, akit tényleg igazán annak lehet nevezni!
A mostani utolsó látogatásomkor közölte, hogy neki szeptemberben 11 újszülöttje lesz, úgyhogy engem hanyagolni fog... Jó, nagyon nem vagyok rászorulva, persze, de azért jó ez a hozzáállás, nem? Szóval ez a dolga lenne, soha nem adtam védőnnek pénzt! Előszőr a gyerekorvosnak akartunk adni, amikor kijött Csabit megnézni, de nem volt hajlandó elfogadni!
Persze más az, ha betegség miatt hívom ki, de ott sem várja el, szinte menekül ki az ajtón!

Márti
borossné becz márta

sly

Igen, igazad van a szobával. Jobb tapasztalatokat gyűjteni.
Nekem csak ez a folyosós látogatás nem tetszik.
Feküdtem egy hetet nem rég a nőgyógyászaton, az ugyan így néz ki és ott bejöhettek látogatók nem szóltak érte.
Bár ha belegondolok nekem sem tetszene ha idegenek ott nyomulnának a kicsim mellett. A fertőzés veszélyről nem is beszélve.
Viszont van ahol ezt a látogatás dolgot egy külön látogató szobával oldják meg.
Na mindegy ezt a néhány napot kibírjuk valahogy.

A látogatok megjönnek maguktól, nem lehet őket kizárni, csak így feleslegesen jönnek a lényeget nem nagyon látják

Egy barátnőm a Margitban szült és ott volt ez a látogatós szoba. Születése után 3-4órával már ott fényképezgettük egymás kezében a bébyt.
Na de legalább az én kicsimet nem fogják fogdosni :lol:
kingeri

Márti izgulsz már?

Én csak nagyon kíváncsi vagyok... eddig még :wink:
Nekem ő lesz az első!

Erika
kingeri

Márti, hát ez elég jól hangzik :D
Mi kedden reggel, mikor mentünk az AFP-re másfél órába telt, mire bejutottunk a MÁV-ba. Végig arra gondoltam, hogy basszus nagyon remélem,hogy Milos nem egy hétfő vagy kedd reggeli dugóban dönt úgy,hogy elindul ...

Kép
Kép
Kép
iricc

Márti
Szombaton jön a következő front. :lol:

A védőnős dolgot azért kérdeztem, mert mikor még nem született meg Kristóf elsorolta mikor fog jönni, és még mondtam is, hogy minekennyiszer. Aztán nem jött, arra gondoltam azért nem, mert nem kap semmit. Én is úgy gondolom Pandácska, ahogy te, ez a dolga. Azért a te védőnőd beszólása sem semmi Márti.

Panndi
Zsófinak boldog születésnapot kívánok!
Tegnap névnap, ma szülinap, ejha nagy ünneplés lesz nálatok! :)
Kép

Bettyna
Merre vagy? Hogy sikerült a tegnap este?

Iroko
Majd' el felejtettem. Nagyon szép nagylányod van! És végre már te is tettél fel képet. :)

Kép
Kép
susytunder

Köszi!

Visszaolvasgattam az elejét....

Tudtok ajánlani egy megbízható szülészt?

Mivel genetikát kell csináltatnom ezért jó lenne valami kedves és megérő ......
Tidrenczel Zsoltot mondták, bár azt is hozzátették, hogy már dupla lett nála a vizsgálat ára.. (12 000)
Mivel elég problémásnak néz ki a terhességem már előre (36 év+gerincsérv) valószínű sokat kell majd Pestre járnom, így nem mindegy sajnos a vizsgálat és a szülész ára sem !
Bár a gyerek egészsége minden pénzt megér nekem, de tudom hogy jó és jó orvos tarifája között is nagy a különbség...
tasin

Sziasztok!

:lol: Megvagyunk!!!! :lol: Az este nem egészen úgy alakult,a hogy terveztem, de minden jó, ha a vége jó! Miután Mzsperx-el végigültük az előadást (inkább rémísztő volt, mint megnyugtató) alig vártam, hogy hazaérjek. Közben apa hívott, hogy tárgyalálsa van később jön. :roll: Gondoltam, akkor vmi gyors vacsit csinálok csak mert úgyis hulla fáradt lesz. Na a vége az lett, hogy szerintem ő is érezhette, hgoy vmi nem klappol, mert nem tárgylani volt, hanem elment az egyik munkatársával az Ikeába a még hiányzó szekrényért. Ezt én ugye akkor tudtam meg, amikor ajtót nyitottam és ott álltak a dobozzal. :D Örömködés, közös szerelés, vacsi .... :oops: innentől nem részletezném, legyen elég annyi, hogy jól éreztük egymást.
Szegény már tüsszögött, amikor hazaért, 3 napja ülnek a fűtetlen irodában hatalmas üvegablakok mellett. Reggelre már a torka is fájt, így ma már nem ment dolgozni, én meg nem megyek Dytkéékhez. Lehet, hogy ez is bújkált már benne. Szóval nagy beszélgetés nem volt, pár szóból mondatból, mozdulatból megértettük egymást. Most minden ok. Ápolgatom. :wink:
Köszönöm még egyszer, hogy kiönthettem a lelkem tegnap!

Dytke - Sajnálom nagyon, hogy nem találkozunk, mert készültem nagyon, de ahogy a telefonban is mondtam, nem szerertnék bajt okozni. Nem hiszem, hogy apa fertőző lenne, de nem kockáztatom Ambi egészségét!

Ági - GRATULÁLOK!!!!! Lehet, hogy meg fogok barátkozni a pókokkal? :wink: Bernus nagyon helyes nagylány!

Kriszta - Édesek a srácok nagyon!

Sly - Remélem nálatok is olyan gyorsan rendeződnek a dolgok, mint nálunk! :wink:

Márti - Huncut ez a kiscsaj nagyon!!!!! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bocsi!
Most vettem észre, hogy már írtatok egy pár nevet!
Köszi
(Kezdő fórumozó vagyok :oops: )
Most akkor megnézem a fotókat a máv honlapon !
Aztán kiderítem hogy hogyan kell időpontot kérni genetikára... :(
tasin

Tasin!

Az én dokim (dr. Harsányi Lehel) nincs a fényképekenn a Máv honlapján, mert, bár nagyon sokáig a MÁV-ban dolgozott, 3-4 évig nem ott működött és most került vissza idén tavasszal! De a www.ultrhangvizsgalat.hu-n megtalálod! Ha érdekel, írok privi-t
(hacsak addig véletlenül meg nem szülök :lol: )!

Most megint fájogat... de nem akarlak Benneteket frászban tartani ezekkel a helyzetjelentésekkel. Lehet, már itt farkast kiáltok, aztán nem lesz belőle semmi!

Márti
borossné becz márta

bettyna, te kis huncut ;)))
mondják, hogy a közös izzadás jót tesz a gyógyulásnak :D

KépKép Kép
mzsperx

susy, én nem adtam pénzt a védőnőnek, pedig nagyon rendes, sokat beszélget velem, inkább lehetőségeket sorol, sosem paráztat, soha nem gondoltam volna, hogy ennyi segítséget fogok kapni tőle. Ezt meg is mondtam neki az utolsó látogatásakor egy Mozart Kugel kíséretében :)

tasin: ha fontos neked, hogy a genetikai vizsgálat megbízható legyen, akkor én az istenhegyi úti géndiagnosztikai központot ajánlom, ott is Hajdú Krisztina doktornőt. A dokim szerint ott van a legjobb uh gép az országban, az orvos pedig nagyon tapasztalt. Itt csinálnak Down-kockázatelemzést is, mi ezt választottuk az amniocentézis helyett.

Márti, előbb-utóbb csak megszületik a kiscsaj :) De akkor aztán nemcsak róla, hanem a többi három gyerkőcről is szeretnénk képet látni! :) (sőt, igazából én már régóta szeretnék mindhármukról...)

Ági, Bernusod nagyon helyes!

Kép
Kép
szalamandra

ja, Márti, és küldd nyugodtan a helyzetjelentéseket! :) szerintem izgatottan várjuk, mi újság nálatok. Ha nem születik meg ma, akkor folytatjuk az izgulást :)

Kép
Kép
szalamandra

betty :D minden jó, ha jó a vége :lol:

tasin Szabó doki Hajdú Krisztina doktornőhöz küldd el genetikára, mert ő az egyik legjobb a szakmában.
szerintem 36 év+gerincsérv (persze nem tudom milyen mértékű) nem olyan vészes dolog ám,hogy ennyire kelljen félni.
sz. doki 8000 ft-ot kér egy vizsgálatért, és természetesen tud számlát is adni, ha esetleg van egészségpénztári tagságod, el tudod számolni.

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok!

Márti, mivel eddig fiaid születtek, asszem a 3 szülésed tapasztalatának annyi, most ezzel a lánnyal olyan, mintha első lenne. :) Na jó, én aztán csak tudom 2 császár után. :wink: Viszont mivel van egy fiam és egy lányom, nagyjából komolyan is gondolom. :)
De azért én nagyon örülök, hogy helyzetet jelentesz! Így még jobban beleéljük magunkat, nem lányok?

Rózsaág
. Ó, én azt hittem, ez a savó a gennyes után van, de akkor most ez ki tud magától fakadni, vagy felszívódni? Mindjárt hívom Boglárkát, és kikérdezem, miket adjak MÉG Benének. Talán ez is elég, amit kap, csak a 10 nap nem volt még elég. Másrészt sok oldalról utánanéztem a fülszúrásnak is. Már nem olyan ijesztő, ha mégis arra kerülne sor.

Prevenarról kérdezem, hogy van esélye szerintetek, hogy a dokival Villő nevére íratok, akkor 2-őt írnak fel, mivel ő még nincs 1 éves, és 1 éves kora felett adatnám be az egyiket Villőnek, a másikat Benének. Az január vége, és addig még kihúzzuk oltás nélkül.

mtunde

Kincsesi - apa ma kért időpontot az uh-a és telefnon mondták, hogy 6e Ft. Felháborító szerintem. Nem az összeg miatt, hanem, hogy egyáltalán fizetni kell. De ha kérünk hasi és koponya uh-t is, akkor akciósan 12 e, nem 18. röhely nem?

Betty - a férfiak tényleg csak akkor tudják felfogni az apaságot, ha már meg is foghatják a picit. Sokan talán még akkor sem. A férjem pl azt mondta az elején, hogy olyan, mint egy játék. A szombat esti hasfájós sírás után, már nem úgy érzi :) Azt hiszem a jegyesoktatáson (bár mi nem voltunk, nem volt templomi esküvőnk) ugyanazt oktatják, amit lényegében ez a könyv is ír

http://www.libri.hu/hu/konyvek/csalad_e ... _type=book

Ha jól tudom erős hívő a pszichológus, aki írta. csak ajánlani tudom mindenkinek. Bár apát nem tudtam rávenni, hogy olvassa el, az lenne igazán a jó, de azért a lényeget elmondtam neki :)
Szerintem is az őszinteség és a szeretet az, amivel mindent meg lehet oldani. Mondd el neki az érzéseidet, és hogy most érzékenyebb vagy, és erősítsen meg, hogy semmi gond, csak ő is fáradt. Meg lehet a betegsége lappangott benne, nem?
Majd írd meg mi volt.

Manka - gratula a fogacskához!!!!

Tünde - esetleg ha van infralámpátok, azzal is tudod melegíteni a fülecskéjét. tudom, hogy az uh nem kötelezedő, de ha a doki küldd oda, akkor miért kell fizetni?? De mindegy, tényleg nem az összegggel van bajom, de sokan vannak, akinek ez is nehézséget okoz. genyóság
Lehet, hogy BEne beteg lesz, csak még nem jött ki rajta teljesen?

Szalamandra - mikor rózi alszik, nézd meg a nyakát, ha meleg, akkor nem fázik. A mi takarónkat én varrtam, egy réteg vatelin (kb. felnőtt nyári paplan vastagságú).

Kriszta - örülök, hogy minden rendben!!! Nagyon édesek a srácok!!!

Sly - valszeg engem láttál, mert egyik sétát végig telefnáltam :) Máskor nem sok időt hagy a fiatalúr :) Hétévge óta mi sem sétáltunk, nem merek vele elindulni a hasfájás miatt. Meg szar idő is volt. Így kendőbe kötve az udvarunkon sétálgatok vele néhány percig, hogy levegőn is legyünk.

Danan - képzeld, az ültetős kötéssel mégis sikerült magamra tenni. Egy darabig keresi a cicit, de utána elalszik :)

Iroko - itt is gratulálok :) Bernus nagyon szép kislány. vagy már nagylány :) Jó, hogy tettél fel róla képet!

Márti - remélem Krisztának igaza lesz :) Bent úgysem maradhat, egyszer elő kell bújnia :)

Susy - én nem adok a védőnőnek pénzt. Ez a dolga, hogy kijöjjön. Mondjuk nekünk szuper védőnőnk van. Jár hozzánk becsülettel. Néha gondoltam rá, hoyg megmondom neki, hogy nem kell mindig jönnie, telefonon is meg tudom kérdezni, ha van valami, de nem mertem, nehogy félreértsen. De néha tényleg '"felesleges", mert szerencsére nincs nagy bajunk!!!

tasin - összevontak 3 kórházat (egyik a MÁV), ez lett az Állami Egészségügyi Központ. A szülészet ott van a régi MÁV-ban.
Az én dokim Aszódi Melinda, fiatal, 32 éves. Csak ajánlani tudom, én nagyon meg voltam, vagyok vele elégedve, és a többi kismamája is, akiket ismerek. És nem a pénzért csinálja, ez is szempont. Legalábbis nálam :)

dytke

Köszi szépen a segítséget!
Még biztos kérni fogok! :lol:
Igaz, hogy két gyerekem van (15-9) de most úgy érzem magam, mint egy kezdő..... :roll:
A Hajdú Krisztina nevét sokszor hallottam, ezért Ő biztos lesz...
Szerintem megpróbálom a Szabó Györgyöt...könnyen meg lehet közelíteni a rendelőjét, megnéztem a térképen.
Ha pedig a Hajdúhoz küld akkor már eleve jó.
A 8 ezer pedig még kibírható.... :evil:

A genetikára szerintem azért is lesz szükség, mert gyógyszereket kezdtem szedni a sérvemre, olyanokat amit nem lehet terhesség alatt... :cry:
Nem tudtam, hogy terhes lettem......de 1 napos mensi késés után mindent abbahagytam..remélem nem lesz baj....de gondolhatjátok milyen ideges vagyok.. :(
tasin

Tasin! Szabó Györgyöt én is jó szívvel ajánlom.

Susy!
Én sem adtam pénzt a védőnőnek. Lillával az 5. fogyasztjuk, egyik sem tett le annyit az asztalra, hogy szívesen adtam volna. Nálunk mindig változik kihez tartozunk, de mindig kis zöldfülü huszonéveseket fogunk ki (jó én is az vagyok, de pont ezért örültem volna valami kompetensebbnek :lol: ) Most már nem hiányzik, karácsonyra vittem egy csokit, ne érje szó a ház elejét. :lol: A doktornénink hál Istennek más típus, ha hívtam is alig akarta elfogadni a pénzt, neki is inkább valami ajándékkal szoktam kedveskedni. :lol:

Ági! Bernus nagyon helyes lány. Nekem kerilányom ugyanilyen korú. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

tasin - remélem nem lesz baj a gyógyszerek miatt!! Vigyázz magatokra, és gyere gyakran, és kérdezz bátran. :)

dytke

Lányok - van tippetek büfiztetésre? Az a baj, hogy nem mindig jön (néha könnyen, de nem mindig) ki a büfi. Óvatosan emelgetem, meg lefektetem, újra felveszem, kihasználva a fizika törvényeit, de nem mindig segít. 10-20 perc után leteszem aludni, és néha rá fél órára arra ébred, hogy böfizik és bukik is. Néha sír, felveszem és akkor jön ki. Nem tudom mit tehetnék még, hogy kijöjjön mielőtt leteszem aludni. Van valami ötletetek? Előre is köszi!

dytke

Sziasztok!

Rózsaág, Pandácska - nagyon köszönöm a homeos információkat, minden szót, linket, gondosan kimentettem. :lol:

Köszönöm a gratulációkat a fogacskához, egész jól viseli, bár tegnap kétszer is felsírt, felvisított álmában, úgy sajnálom szegényt, ilyet korábban nem csinált. :cry:

Iroko - szívből gratulálok! Nagyon édes Bernus!

Kriszta - Zéti nagyon vagány ezzel a frizurával, édesek a fiúk!

Oltás - valahol olvastam és azóta rá is kérdeztem egy védőnő barátnőmtől, hogy először a pneumot az a bizonyos célcsoport (az egészségügyileg veszélyeztetettebbek) kapja meg és ha marad ki oltás akkor jönnek a többiek, sajnos az ismerősöm megerősítette ezt az infót, remélem ez nem mindenütt lesz így!

Mzsperx - én sem most szültem, de rám rakták a picit, míg levették a köldökvért és még pár percig, aztán bepólyálva kaptam vissza 2 órára még.

Susy - én sem a gyerekdokinak, sem a védőnéninek nem adok pénzt, őszintén eszembe sem jutott, valahogy nem olyan mentalitásúak. A védőnőm egy angyal, gyakran jön, mindenben segít, bátorít, ha kell vígasztal, tanácsot ad és be is vállnak a tanácsai, nagyon kedves és segítőkész, a mobil számát is megadta. De még egy pohár vizet sem fogad el, a pénzt szerintem egyértelműen visszautasítaná és zavarba jönne. Ő az a típus, aki ezt hivatásának érzi és örömmel csinálja, nagyon bababarát és kedves!!!!!!

Tasin - én is jó szívvel ajánlom a Szabó dokit, de a többiek már mindent leírtak, minket is Hajdú Krisztinához küldött, ő is nagyon szimpatikus volt és persze alapos, szerintem jó választás és ahhoz képest baráti ár, hallottam már drágább dokiról is.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Köszi szépen!!!
Aranyosak vagytok!!! :lol:
Majd jelentkezem és mesélek!
tasin

Sziasztok!

Csak röviden: asszem megyünk a kórházba! Bő 1 órája stabil 5 percesek, mindjárt hívom a dokit, mi a véleménye! De ne vegyétek biztosra! Kinézem a kiscsajból, hogy most futunk egy felesleges kört! De már nem bánnám, ha rámnéznének, van-e értelme a fájásoknak?

Márti
borossné becz márta

dytke: függőlegesen tartva mozgasd kicsit jobbra-balra. mármint döntögesd :) a hátát ha ütögeted, akkor az alsó bordáinál.

KépKép Kép
mzsperx

Márti!

Megy a drukk!!!

Kép
Kép
susytunder

Márti

Szorítok!

Erika
kingeri

Márti - hajrá!remélem ma már nem írsz :wink:

Susy- köszi, kipróbálom ezt is. Ütögetni szoktam.

dytke

Márti :D:D mennek a drukkok!!![/b]

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok!

Nem semmi témák vannak itt mostanság... ;)
Betty! Jót nevettem (bocs) a problémádon, magamra is ismertem! Én is az a túllagódós tipus vagyok és folyton kombinálok, hogy mi lehet. Szerencsére az én férjecském egy angyal, mindenben segít, és rám is odafigyel nagyon, én meg próbálom viszonozni...

Dytke! Tényleg nem semmi, hogy fizetni kell! Nekünk hamarosan vissza kell mennünk, 4 hónaposan, bár csak a mávba asszem, de rákérdezek erre azért. Durva!

Ezeket a homeós cuccokat én is kipróbálom, ha lesz valami bajunk. Félek is, eljött a rossz idő, kezdődnek a megfázások.

Olvasgatom itt, hogy mekkorák a babáitok és tökre elszomorodok. Adél 3 és fél hónapos és még csak 5,4 kg! Volt, aki másfél hónaposan ennyi volt... De egyszerűen nem tudok több kaját beleerőltetni. Mindig csak egy mellből szopik, nem fogadja el a másikat még akkor sem, ha csak összesen 80ml-t evett. Pedig lenne tejem, de ha így folytatja, nem tudom mi lesz... Tegnap mértem épp, és 2 hét alatt csak 140g-ot hízott. :( Nagyon elkeseredtem. De nem tudok mit csinálni vele... :(

Gyerekdokinak/védőnőnek én sem adok pénzt, eszembe se jutott még. Ez a dolguk. Egyszer anyukám itt volt mikor jött a védőnő és csodálkozott, hogy nem adok neki... Milyen világban élünk? Már mindenért 2x kell fizetni? Felháborító! :(

Kép
Kép
kincsesi

Lemaradtam Mártiról... :)
Hajrá-hajrá! Várom az smst! :)

Kép
Kép
kincsesi

Nagyon pörög a topic! :lol:
Mindenki kíváncsi Márti kislányára! :wink:
Márti megy a drukk!++++++++++++
Nekem mindkétszer volt vaklármám! :lol:

Susy
A mi helyzetünk nem általános. :(
Én nem adok pénz! Nem is kedvelem, terhesrendelésen sem volt velem kedves és most is nagyon hargszom rá, mert Zétit meg sem nézi tüzetesen, csak rárakja a mérlegre és kész.:evil:
Na, szóval ez a védőnőtől is függ, szerintem. Viszont a pénz helyett én csomagocskát adnék. :wink:

Tasin
Szia!
Szabó doki jó választás! :wink:
Alapos és jófej! És ott van a segítője, mindenese Csilla. Mindenben segít neked! :lol:

Dytke
Zétinél a lábra fektetés vált be. Csak a mellkasától fektesd a combodra és közben körkörösen simizd a hátát. Órámutatóval ellentétes irányban. :wink:
Vendég

Hajrá Márti! :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Kriszta - köszi! Ezt is kipróbálom majd. Csak beválik valami :)

dytke

Márti,
Hajrá, ügyesek legyetek, a babás híreket várjuk!!!!!

Kincsesi,
Szerintem ne szomorkodj a hízás miatt. Nincs két egyforma baba, a te csajszid igazi törékeny csajos alkat lesz, és ez olyan nagy baj? A lényeg, hogy eszik, és azért hízik is a maga tempójában. Tudom könnyű mondani, de ha vidám, kiegyensúlyozott baba, akkor én biztos, hogy nem aggódnék ezen :wink:

Dytke,
Nálunk a büfivel nem volt gond, mindig szépen kijött, ha a vállamra tettem.
Vendég

Márti - megy drukk!!!!!!! Úgy érzem ma már babázol! :lol:

Dytke - a csajok jókat írtak, én nem tudok már hozzátenni, csak annyit, nekünk sincs mindig büfi, korábban pedig ritkaság számba ment. Zoló ilyen, lehet hogy Ambi is, ha nem volt büfi, fektesd úgy, hogy ne legyen gond!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Zéti elkapta a náthát. Már tegnap nagyon nyűgös volt, akkor azt hittem a foga miatt. A popsi is piros és ment a poci is.
Erre tessék, szurcsög a nózi. :cry:
Elkezdem akkor neki is adni az oscillot.
Dávid majd 1 éves volt az első náthánál. Nem tudom mi a teendő ilyan kicsi babánál. :oops:
Ilyen picurkának milyen erősséggel szívjam az orrát???? Heti 1* szoktam neki a legkisebb fokozaton kitisztítani az orrát.
De most hogy???

Szép éjszakám lesz! :cry: :cry: :cry:

Kincsesi
Normál a súlya Adélnak.
Dávid 3 hónaposan 5,5 kg volt és 3200g-mal született.
Amíg nem sír, addig biztos jól is lakik. :wink:
Vendég

Dytke
Amikor nálunk nem akart jönni a büfiakkor hasra fektettem, az mindíg bevált.

Kép
Kép
susytunder

kincsesi szerintem cseppet se aggódj, hiszen gyarapodik, egészséges, kiegyensúlyozott baba, ez számít :D

kriszta takony lehet fogzástól is ám. szívd nyugodtan a nóziját, azzal csak jót teszel neki. nem olyan nagyon pici ő már. ha nagyon tele van neki, szívd nyugodtan. nekem azt mondta annó a gyerekorvos, hogy inkább szívjam a gyereknek feleslegesen ki az orrát +1szer, mint hogy elhanyagoljuk, mert abból nagyobb baj lehet.
Emma lányom taknyosan fogzós típus volt, a porszívó a nappali közepén lakott hónapokig, mert egy idő után el sem raktuk...

Kép
Kép
Kép
iricc

Köszi iricc!
Most megyek, nagyon sír szegénykém. Dávid meg alszik...... ő is beteg, oviba sem ment.... :cry:

azért még este jövök, kíváncsi vagyok Mártira
Vendég

kriszta jobbulást nektek! két nyűgös, beteg gyerekkel nem egyszerű...

Kép
Kép
Kép
iricc

Hát nem igaz, mennyit írtok, sose hozom be a lemaradást...

Csak beugrottam megnézni mi van Mártival, hát szupi, drukkolok!!! :D

És egy gyors kérdés: etetőszék - kinek mi vált be? Most kapnánk egyet, de kíváncsi vagyok milyen típust ajánlotok... Köszi.

És remélem egyszer utolérlek titeket. :oops:

Kép
Kép
szfgabi

Gabi,
Nekünk ilyen van(zöld, és pötyis), szeretjük, praktikus:
http://www.minimano.hu/termekeink/babae ... venty.html
Vendég

gabi én jó sokáig a hordozóban etettem őket, amikor meg már kinőtték, vettem sima ikeás antilopot. szerintem verhetetlen :-)))

Kép
Kép
Kép
iricc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?