Új privát üzeneted érkezett!

Hali!

Tündi! Nagyon jó ez a kiscipő! Én is a csatosakat szerettem/tem, mert nem tudja levenni. Csak most meg már ugye az önállósodás miatt a bölcsiben is a tépőzáras a jobb, mert azt már egyedül is fel kell hogy tudja venni öltözködésnél. Bár annyit nem öltöznek ebben az időben :?
Tali nekünk jó....ha nem lesz kórságos Lili, ott leszünk.

Húha, Évi! Te tanácsot kérsz? :shock: :lol:

Erika! Sztem gondolták, hogy nem jókedvedben rohangálsz gyerekkel a kezedben az esőben. Legalábbis, akinek helyén az esze...a többivel meg nem kell foglalkozni.
Képeket megnéztem a nyíregyi kiruccanásról, nagyon szuperek!

Tegnap turiban vettem egy klassz kabátot Lilinek. Bölcsibe nagyon jó lesz, mert meleg, a külsejét meg le lehet törölni, ha sáros is lesz :lol: és jó hosszított fazonú. Az ujját meg ki lehewt cippzárazni és akkor mellény. Még majd 1-2 naci kéne, és akkor overall nem is kell télire. Mert amúgy felsőt akartam venni. De ha majd bemegyek nadrágokat keresni, majd találok felsőket. Így van ez....

Dávidnak boldog köv.hónapot!

Na, menek, sütögetek már egy kis palacsintát. Puddddingosat :wink:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Én utálom a hideget és az esőt... :cry: Olyan, mintha november lenne.

Tündi! Nagyon szép a kis cipő. Invitálást nagyon szívesen, és tényleg gyere el :)

Ma vásárolni készülök menni Marcival, a Corába. Kell neki is egy új váltócipő, hátha találok valami jót a Leonardoban. (+ az őszi cipő is kéne). Tegnap, mikor mentem érte a bölcsibe, valaki másnak a benti cipője volt rajta, mert mint kiderült, az ő szandálja elszakadt... :roll: A városba nem akarok bebumlizni vele, úgyhogy remélem találok ott.
Én amúgy a Tescóban lévő cipőboltban szeretek vásárolni (asszem Sebastiano a neve) ott többször vettünk már Marcinak jó minőségűt, nem drágán.

Tali: A 11-e nekem is jó, ha akkor lesz, akkor nem szervezek oda más programot. Csak legyen kitűzve, és tényleg legyünk minél többen!
judit_79

[quote]T írta:ali: A 11-e nekem is jó, ha akkor lesz, akkor nem szervezek oda más programot. Csak legyen kitűzve, és tényleg legyünk minél többen!

Igen, egyetértek, egy dátumot tűzzünk ki, és azt tegyük szabaddá. Még elég messze van.

Nóri, nekem is túrhatnál egy kis széldzsekit béléssel. Most ezen egyalok, hogy ez hiányzik.

[quote]S írta:ztem gondolták, hogy nem jókedvedben rohangálsz gyerekkel a kezedben az esőben

Olyan megnyugtató tudsz lenni. :lol: :lol: :lol: Azzzzzé'... a babakocsit elvihettem vóuna.
jaimee1

Azaz Rékának. Bár nekem sincs széldzsekim...

Na felébredtünk. Megyünk ebédelni.
jaimee1

Nóri, hát én sem vagyok ám tökéletes :wink: És könnyű olyanban tanácsot adni amit már megtapasztalt az ember... de új dolgokban...azért én is bizonytalan vagyok.

Hm, lehet, hogy sokat nem tudtok segíteni, a többség még előtte van a dolgoknak, de azért megpróbálom.
Szóval nővérem szokta mondani, kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond...lehet, hogy igaza van :?:

A történet lényege, hogy ugye Csongi nagy erőkkel vetette be magát a sulis életbe. Jöttek a piros pontok és már megkezdődött a versenyzés, hogy kinek van több belőle. Már akkor próbáltam neki mondani, hogy ez nem verseny, nem ezért tanulunk, de azt hiszem ezt már írtam.
Tegnapelőtt néztük át a matek könyvét, és találtunk egy feladatot, ami nem lett jól megoldva. Elolvastam neki és egyből rájött a tévedésre, (az volt a kérdés, hogy hány ÁLLAT van a képen, de volt rajta növény is, és ő összeszámolta az egészet). Ekkor sírva fakadt, hogy mert a padtársa állandóan piszkálja, ezért nem értette a feladatot, és hogy ő tudja, és hát nem kapott rá pirosat...
Hát, olyan keservesen sírt, hogy majd megszakadt a szívem. Hiszen tudom, hogy már kétjegyű számokat össze tud adni, és talán tényleg nem is az ő hibája volt. De inkább azon kezdtem el gondolkodni, hogy én neveltem bele, hogy jónak kell lennie, hogy miattam érzi úgy, hogy meg kell felelnie, vagy valami más van a háttérben. Persze, őrülten dicsérem, dicsértem, biztattam, ha valamit jól csinált, gondoltam kell az önbizalmának.
De most eljutottunk oda, hogy tökéletes akar lenni mindenben??? Ez önigazolás, vagy megfelelési kényszer??? És ez jó, vagy rossz? És mekkora teher ez számára? És mi lesz, ha nem ő lesz a legjobb, hogy érinti ez lelkileg? És nekem akkor most mit is kellene csinálnom?

Tegnap meg láttam rajta megint, hogy nincs valami rendben. Játék közben jött ki megint (mint anno az úszásnál), hogy ő béna, és nem tudja... gondoltam, hogy a sulival van megint baj. Hát kiderült, hogy nem úgy megy az "írás", ahogy ő elképzelte.
Persze megint ment a lelkizés, hogy más sem tudja jobban, azért járnak oda, hogy megtanulják, sokat kell gyakorolni, anya sem tudta, a lányok írnak gyöngybetűkkel, a fiúk nem tudnak olyan szépen...

Hát gondoltátok volna, hogy ez ilyen nehéz??? És ez még a kezdet...

Bocsi, nem akartalak untatni benneteket, de kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Évi és
Kép
csongianya

Sziasztok!!

Tündi!!

Nagyon aranyos Lucus kis szandija,és nem is volt olyan drága!

Lassan mennem kellene az oviba Fanniért,de egyszerűen nincs kedvem kimenni ebbe a hidegbe!
Fiús anyukáknak egy körkérdés:a fiúknak a kis pöcsén a bőr mikorra válik fel teljesen?
Máténak már fel lehet teljesen húzni,de még a széle le van tapadva egy kicsit!

Ivett
Kép
Kép
ivett&fanni

Évi! Ezek szerint Csongi egy kis maximalista :) Szerintem ne aggódj, később biztos lazítani fog egy kicsit! Egyáltalán nem biztos, hogy te nevelted bele a megfelelési kényszert, egy gyereket igenis dícsérni és bátorítani kell, hogy egészséges önbizalma legyen.
Amúgy érdekes, mert inkább a lányoknál szokott lenni, hogy az iskolában maximalizmusra törekszenek, a fiúk nem veszik annyira komolyan... Emlékszem, én egyszer elsőben kaptam fekete négyzetet (= 1-es, mert elsőben még nem osztályoztak, viszont megvolt mindennek a megfelelője :D ) mert valamit elfelejtettem megcsinálni és nagyon rosszul esett... Én és a húgom is 4-5-ös tanulók voltunk végig általánosban, aztán jött az öcsém, anyuék meg foghatták a fejüket, mert ő magasról le..... az egészet, nem csinált lelkiismereti problémát abból, ha sorra hozta a rossz jegyeket :D

Szóval Csongiban megvan egy jó adag versenyszellem, de azért az iskola mégsem versenyistálló.. legalábbis nem annak kellene lennie! Szerintem örülj a jó eredményeinek, és magyarázd meg neki, hogy nem sikerülhet elsőre, azért van az iskolában, hogy megtanulja...
De valószínűleg te is pont ezt teszed :)

Ivett! Én úgy tudom, az ebben a korban teljesen jó, két év körül lehet felhúzni nekik teljesen.
judit_79

Erika! Jól laktatok? Én már csak szuszogni tudok a sok palacsintától... :lol:

Évi! Nem azért írtam, csak hát ez is ritkaságszámba megy. De van itt pedagógus, hátha tud valamit mondani :wink:
Azért biztosan nehéz ezzel az őrült nagy versenyszellemmel megbírkóznotok....tanártól nem kérdezted amúgy?

Tündi! Elfelejtettem mondani, hogy szombaton, azon kívül, hogy szüreti mulatozás lesz errefelé, a Szecskán is most lesz a Nyárbúcsúztató. Ott lehet lovagolni is, tavaly Lili is ott pacizott. Most is lehet majd, már hirdeti a rádió.
Úgy döntöttem, pénteken megfőzök, délelőtt Jubileum tér, délután pónigolás :wink: Jöttök?
Remélem, jó idő lesz....legalábbis nem esik.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Nóri,neked mindig szerencséd van a turiban..én sosem találok semmit..na mondjuk nem is megyek sűrűn..egy évben 1x..de nekem nincs hozzá türelmem.. :shock: Ja a jányok 2 és negyed órát aludt :) :)

Judit,megbeszéljük majd akkor a kis talit is :wink: Gondolom neked munka miatt hétvége jó..de jöv héten anyósékhoz megyünk,aztán szülinapozunk,utána tali remélhetőleg :) :)
Én is a sebastianoban vettem most ezt acipőt Lucának :) Volt egy márka vmi mause ,de lehet nem így kell írni,az viszont nagyon nem jött be,legalábbis a szandi része,elég nyavajásnak nézett ki,kiltászódott a ragasztó,és az anyaga is elég vékony volt,de a többi cipellő vagesz volt :wink:

Ivett,nem csodálom,hogy nincs kedved kimenni ebben az időben...pfujj..borzalom..de legalább nem esik.

Évi, nem egyszerű téma amit felvetettél...sztem Csongi azért ilyen magával,mert szerencsére a fociban nagyon jó..és sztem ő ezt veszi természetesnek,hogyha ott jó,akkor a suliban is annak kell lennie.
Lehet nem jól emlékszem arra amit most fogok írni,akkor bocsánat :oops: Szóval mintha egyszer mondtad volna,hogy mondtad Csonginak,hogyha a tanulás rovására megy a foci,akkor nem mehet...de lehet tényleg rosszul emlékszem!!!!De ha nem emlékszem rosszul,akkor nem lehet,hogy ez is benne van,megjegyezte a kis buksijával,mégha nem is komolyan mondtad.
Amugy meg sztem nem baj,ha szeretne jó tanuló lenni,csak a versenyszellemről kellene lebeszélni valahogy..talán a tanító néninek is fel lehetne vetni a dolgot,hogy egy oszt.főnöki órán beszélgessen velük arról,hogy azért vannak az iskolában,hogy megtanulják amit meg kell,és nem baj ha valaki hibázik,még a legjobbak is követhetnek el hibákat,és hogy ez így természetes!És,hogy nem lehetünk mindenben tökéletesek.De sztem idővel rendeződni fog ez a probléma!A kis barátjának,hogy megy a tanulás?

Erika,mi findzsit ettetek?

Linda,kukucccsss :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tundi24 2008.09.17 17:12-kor.

Kép
Kép
tundi24

Tündi: Hát ha egy évben egyszer mész turiba, nem is könnyű kifogni. Szerencse is kell oda. :lol: :lol: :lol: :lol:

Évi: Mintha keresztlányomat hallanám tavaly ilyenkor. "Mindenki szebben rajzol/ír nálaaaam! Mindenki ügyesebb!" Még most is mondja néha, például hogy nem tud lemenni hídba tesi órán, mint a kis osztálytársa, aki már 4. éve balettre jár. De azért az egy év alatt sokat javult és ebben sok szerepe van a soksok sikerélménynek, ami érte a suliban. Pl. elsőben egyetlen fekete pontja sem volt....csak valami zöld... :shock: :shock: :shock: Szóval sokat "nyugodtott", de továbbra is maximalista. Genetika szerintem. Te jól csinálsz mindent.

Amúgy meg szerintem - én a nagy pedagógus - a gyerekek egy idő után felismerik, ki a jobb náluk, kialakul a rangsor és ezt valamilyen szinten elfogadják. Legalábbis én emlékszem erre kiskoromból. Szilvi gyönyörűen ír, Móni máris tud olvasni....és én sem voltam buta. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kicsit meleg Réka buksija.... :? :? Lehet, hogy itt az első betegség.
Pedig fullon fűtünk.

Nóri: Réka cukkínit evett, én meg semmit. :shock: Teregettem helyette.
jaimee1

Nóri,szerintem jó a szombat :)

Erika,egyél te is,mert teljesen elfogysz!Turival meg az a gondom,hogy nincs hozzá idegzetem..ezért megyek ritkán...nagyon ritkán...

Kimentünk egy negyed órára a játszótérre,nagyon jó levegő van!!!Csak ne lenne hideg mellé :?

Kép
Kép
tundi24

Köszi lányok :lol: Hát remélem, hogy hozzá edződik a feladatokhoz, és az érzékenysége is csökken majd idővel. Úgy néz ki, hatott a tegnapi lelkizés, ma már sokkal jobb kedvvel jött haza.

Ja és képzeljétek, ma kifogott rajtam egy matek feladat. Esküszöm, annyira hülyén volt leírva, hogy nem tudtam, mi a fenét kezdjek vele. Konzultálni kellett a barátnőmmel.. :?

Erika, remélem Réka nem betegszik le!

Hm, a turival hasonlóan vagyok...régen amikor ráértem elég sokat jártam, ma már nincs idegzetem hozzá. Átszoktam a teszveszre...

Évi és
Kép
csongianya

[quote]J írta:a és képzeljétek, ma kifogott rajtam egy matek feladat.

:lol: :lol: :lol:
jaimee1

Tündi! Ezek szerint te is jól be vagy táblázva (hétvégeken) Nem baj, azért ha van egy üres délutánotok, nyugodtan szóljál :)
Nekem meló után is jó egyébként, ha még nincs nektek későn olyan 5 óra körül. (Mondjuk olyankor elég nagy a forgalom a 4-esen...)

Hát ma nem vettünk cipőt Marcinak, viszont jól elfárasztott a Corában :roll: Kettesben vele vásárolni, nem egyszerű! Folyamatosan követelőzik! Eddig nem csinálta ezt, nagyon akaratos és türelmetlen! Most hogy egyedül vagyok vele itthon, estére totál leamortizálódok.

Szilbee-vel és egész családjával összefutottunk a Corában!
Dávid olyan aranyos és tündérien mosolygott meg nevetgélt :)

Szilbee! Most láthattad, hogy Marci milyen ....hm... temperamentumos :oops: A Te gyerkőceid maguk a megtestesült nyugalom szobrai hozzá képest! Mindenesetre örülök, hogy találkoztunk! :)

Ja és képzeljétek, Marci ma a bölcsiből menet azt kérdezgette folyton, hogy neki lesz-e testvére, és hogy mikor! :shock:
judit_79

Reggelt!

Judit ! Tényleg nagyon nagy fiú már Marci. Simán egy évvel idősebbenk tűnik mindnen téren... és hát nagyon szépen beszél. :D Irígy is vagyok! :lol:

Tényleg van benne akartat! de ne aggódj... Leventében is volt ennyi idősen, csak neki kicsit más formában, jött ki... folyamatost hisztizett, fetrengett balhé közben a járdán.. miegymás. Pár hónap és nálatok is rendeződik a dolog.

EGyébként Dávid nagyon nyűglődött már, mikor találkoztunk, de Marci olya jól lefoglalta. :lol:
Na meg ahogy meginvitált hozzátok!!! :lol: Nagyon aranyos volt!!! :D
szilbee

Jó reggelt!

Hm...éjjel csak 1x keltünk :) :)

Erika,ti hogy aludtatok?És a többiek?

Judit,akkor majd megbeszéljünk a találkát! :)

Vali,Dius nem ma tartja a névnapját? Azért Boldog Névnapot neki! :)
Kép

Kép
Kép
tundi24

Judit,és lesz Marcinak kis tesója? :wink:

Kép
Kép
tundi24

Tündi! (A tábli szerint) Márciusban tartják Valiék.

Mi újabban "csak" 2x kelünk... de megint készülődik 1-2 fog, mert folyamatosan dörzsöli az innyét a nyelvével.. szóval nem fog sokáig tartani ez a nyugis időszak.

Évi! A többiek már megírták a tutit! Nem kell aggódnod... nem rontottál el semmit! De most ez az időszak jön... Csongi gyorsan hozzászokik ahhoz majd, hogy nem minden sikerülhet (sajnos). De ha ügyesen csinálja, akkor ebből majd hasznot húzhat! ;) (vagyis sok tapsztalatot szerezhet,,,) Sajna a kudarc a (való)világ megismerésének része és nem védhetjük meg tőle a gyerekeinket... bár (szerintem) nem is szabad. :) De 1 szó mint 100... ügyesen neveled Csongit! Nincs ott semmi hiba! ;)
szilbee

:lol: hehe, én is ezzel akartam kezdeni, hogy lesz-e Marcinak tesója, és mikor :lol: ?

Valinak Klaudiája van :wink:

Örülök, hogy végre nektek is összejött egy jó éjszaka! Mi megint jót aludtunk, Született feleségeket alig bírtam végignézni. Azon is, meg House-on is jót izgultam, jó részek voltak.

Turiban nekem sincsen mindig szerencsém, sőt, csak hát arról minek számoljak be. Általában bemegyek 1-1 újonnan nyílt turiba is, angolokba, de ki is fordulok, amilyen árak ott vannak :x . Tegnap Szecskán mentem be 1-be, találtam egy tünemény műszőr, kapucnis, halványrózsaszínű, meleg bundát Lilire...2000 pénzért. Hát otthagytam :?
Maradok a kilósoknál.

Ma hívom a szervízt, hogy meg lehet-e csinálni a porszívót és hogy mennyiért...

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Tali nekünk tul.képpen bármikor jó :)

Réka megint nehezebben alszik el este :roll: még hogy önállóan aludjon el :shock: ordít, mint egy kis sakál. Amint felveszem rögtön megnyugszik. El is alszik. Leteszem a kiságyba :arrow: ordítás :( megcsináltuk párszor, aztán fogtam, befeküdtünk a nagyágyba :arrow: két perc sem kellett, aludtunk, mint a bunda :D ha ez kell neki, ám legyen...

Kép
pimelinda

Hali!

Este belázasodott Réka, olyan 38 körül volt a láza. Kapott kúpot(még az újszülőtt csomagból Gemicid...vagy mi a fráááász) Folyik az orra, amúgy jól van. Délután felhívom a doktornőt, bár most nem olyan meleg a buksi, mint az éjjel....kedélye jó.....szopik is rendesen, ami jó....

Hát megéltünk 9 hónapot és egy hetet betegség nélkül.

Nóri: Milllyen porszívó, mert apukám ht gépeket javít. Bár nem a legújabb típusokat....azok sokszor javíthatatlanok. :roll:

Linda: Hát te tudod.....bár könnebb lenne az ágyába szoktatni most,mint később, de mondom....te vagy a főnök.

House borzalmas volt, nem tudom hogy tudjátok nézni. :lol: :lol: :lol: Engem szabályosan felzaklat...az a sok szenvedés a képembe vágva. :? :? :?

Na megyek, szemmel tartom a kiscsajt.
jaimee1

Ja, javasoltok valami vénynélkülit? Néztem a neten a Sterimar-t...

Valahi homeos orrfolyásra, lázra?? És a Nurofen, Panadol mire jó? Lázcsill, fáj.csill?? Melyiket érdemes? Bocsi, totál sötétben vagyok betegség fronton.
jaimee1

Na, szegény Réka :cry: Hol szedtétek össze? :cry:
Strerimar az felhígítja a trutyit az orrban, könnyebben kiszívja a porszívó, steril tengervíz. Én is ezt használtam eddig, de hétvégén találtam a Marimart, az is uaz....csak olcsóbb :roll:
Nurofen az láz-és fájdalomcsillapító, az már mehet Rékának, bár a végbélen át adottak jobbak és gyorsabban hatnak.
A Germicidet meg lecserélheted a Naturlandos lázcsillapítóra, mert az vékonyabb szegény Popi-popsinak :x
Panadolt még nem használtunk, nekünk bevált a Nuro.

Porszívót lehet csinálni, de 13000-ért :evil: Motorcsere. Nem bírta a strapát, ami Lili orrából jött :lol: Amúgy ETA a drágám. De inkább veszek másikat. Apudnál amúgy érdeklődhetsz... :wink: hátha.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Erika!

Rékának jobbulást!Remélem minnél hamarabb meggyógyul!

Mi elég rosszul aludtunk az éjszaka Máténak jön a foga és elég nyügös!
Alig akar enni egész nap,már nem tudom mit csináljak vele hogy egyen!Tegnap is csak egyszer evett délben,délután meg csak a joghurtot fogadta el!
Mindentől öklendezik,semmit nem akar enni,de egyszer csak majd meg jön az étvágya!!
Egy napi étkeztetést írjatok már le nekem hogy miből-mennyit és hányszor eszik!

Ivett
Kép
Kép
ivett&fanni

Rosszul írtam az utolsó mondatot:miből-mennyit hányszor esznek a gyerekek!

Ivett
Kép
Kép
ivett&fanni

Erika! Nóri tökéletesen jól elmondta mi mire jó!

Amit még én hozzáfűznék, hogy 2x1-1 csepp anyatej az orrba orrszívás (és sterimar) után. Kiváló gyulladáscsökkentő, hamarabb múlik tőle a nátha. Nyákoldás pedig ha szükséges akkor lehet már nektek is használni a Sumbucus Nigrát ... talán így kell írni... (4x2 golyócska feloldva forralt lehűtött vízben, pipettával nyelv alá adagolva, kaja előtt 30 perccel). Egyébként pedig szoptasd sokat... most nem kell foglalkoznod a hozzátáplásással. Ha nem eszi rendesen a főzit kínáld cicivel.
szilbee

Köszi, csajok!!!!

És az orrát érdemes szívni? Folyamatosan szivárog belőle az anyag. Egyelőre még színtelen....Vagy szívni csak akkor kell, ha sűrűbb lesz??

Ajjjajj...törölgeti az orrát a kézfejével, bele a szemébe....már az is könnyezzik. :( :( :( :(

Hol szedtük össze? Sztem Nyíregyen....De lényegtelen most már.

Nóri: Dobd be hozzánk a porszívót, nem tudom, megyünk e Martfűre a hétvégén (sztem nem), de alkalomadtán elvisszük, megnézi apu. Ha leégett a motor, újra kell tekercselni...ha lehet. Figyeled, miket tudok? :lol: :lol:

Jaj, szörnyű ez a betegség. Úgy sajnálom Popi manót.....

Orvossal azért beszéljek ugye?????
jaimee1

Szebb napokat........

Nóri!
Mi lehet benézünk szombaton(igaz nem minket invitáltál,de hátha összefutunk :wink: :oops: )

A fogam még indíg fáj,tegnap este voltam fogdokinál,Jászkiséren mert hogy már ott tartottam hogy szülök még két gyereket de ezt nem birom tovább :oops: ,dokinéni kiakarta húni a fogam,ÉS NEM BÍRTA :twisted: ,azt mondta ne haragudjak fél hogy eltöri az állkapcsom,de a fogam meg sem mozdult,kiidegelte ami nemsikerült túl fényesen mert most is fáj,ma megyek a saját fogdokimhoz(ma már rendel)kivi vagyok mit csinál vele,de ha ő is kiakarja húzni hát biztos lepereg előttem az életem,nem féltem idáig a fogorvosoktól de most már egyre jobban parázok ez ügyben :cry:

Rékának jobbulást!!!!!!!!!!!

Linda!
Minde gyerek más ha Rékának így jó hát így jó,én ragaszkodtam mindíg a kiságyban alváshoz,de ha Robi csak köztünk aludt volna el biztos hogy ott is aludt volna!

Évi!
Már mindenki leírt mindent amit én is írtam volna,habár én ebben nem vagyok jártas :oops:

Kép

Kép
katlina

Erika! Igen! Feltétlen mutasd meg dokinak! és szívni sajna muszáj, bár eleinte (mikor még híg) nem feltétlen jön annyira.

Remélem hamar meggyógyul! :(

Katlina! Jessszus! :shock: Jól megszenvedsz ezzel a foggal! :( :(
szilbee

Erika!

Apukád Martfűn lakik?
Én is ott laktam 14 évig!

Ivett
Kép
Kép
ivett&fanni

Sziasztok!

Erika, gondoltam rátok, ezek szerint nem úsztátok meg :(

A többiek mindent leírtak szerintem. Csatlakozom, lázra még teljesen jó neki a kúp (a leghatásosabb). Nálunk a Nurofen vált be, a Panadol semmit nem ért.
Az orrba anyatejet csöppentés is jó, és a Sterimar. De mindenképpen szólj a dokinéninek, mégiscsak első betegség, hagy mondja meg ő a tutit!
Ja és igen, ahogy Szilbee írta, szopi-szopi, folyadék!

Milyen orrszívótok van?

Linda, sokan alszanak egy ágyban a gyerekkel, lehet, hogy kell neki a biztonság érzet. De csak akkor hagyjad, ha ez nektek is megfelel, mert utána tényleg sokkal nehezebb lesz leszoktatni róla.

Évi és
Kép
csongianya

Erika,jobbulást Popinak!!!A csajok már leírtak mindent!Gyógypuszák!!

Nóri,13ezer???Annyiért már újat is kapsz! Itt is van abonyban egy turi,de olyan árakkal,hogy újat veszek annyiért!

Katlina,jesszusom..jól megjáratad a fogaddal,egyszer tesóm járt így,szájsebészet lett a vége..remélem te megúszod anélkül!
Szombaton akkor lehet összefutunk :)

Linda,fél évig Luca is velünk aludt,aztán visszaszokott a kiságyba! :wink: Igaz hajnalban még odakéredzkedik hozzám :) De az már csak 2-3 óra hossza :)

Ivett,nálunk a kajcsi valahogy így néz ki...

Reggeli:tápi-140ml (a 250et igen ritkán issza meg ami az adagja lenne),de ma evett egy kis túrós leépnyt is,pár kis falatkát :wink:

Tízórai:]tejtermék,vagy gyümölcs. Pl:egy túrókrém,vagy 2 danonino..1 db őszibarack,vagy banán

Ebéd: főzelék. gey kis üveges bébiétel,de ha én kotyvasztok neki akkor sem eszik meg többet

Uzsonna: tejtermék,gyümölcs,vagy kiflike májkrémmel,párizsival..Ebből nem sok csusszan le neki..

Vacsora:tejpép.150ml majd 9-fél10körül 140ml tápszer+éjszaka is ennyi.

Hát nekünk így néz ki egy napi evésünk.És néha szokott kapni egy kis sósat délután.

Kép
Kép
tundi24

Képzeljétek tegnap du elsett a bnőm bringával,és megütötte a pociját is,barnás folyása van :( Holnap viszem be a dokihoz!
Remélem nem lett baja a picinek,ő is nagyon aggódik!

Kép
Kép
tundi24

Erika! Szóljál dokinak, pláne így, hogy már a szeme is könnyezik! Lilinek is volt kötőhártyagyuszija, mert az együtt is járhat a náthával....pláne, ha beletörli :cry:
Szívjad neki sűrűn szerintem is, meg hagyjad/tartsad függőleges helyzetben, hadd jöjjön, aminek jönnie kell, ne hátra follyon (ezt így kell írni? :oops: ).

Porszívót lehet, akkor ma beadom..bár még a szervízben csücsül. Otthon lesztek, gondolom, de majd előtte csörgök.

Katlina! Ez borzalmas!! Lehet, elküld majd a dokid röntgenre. Az én dokim nem volt hajlandó anélkül kihúzni fogamat, mert ha nem látja, merre állnak a gyökerek, nem tudja, merre kell mozdítani, csavarni.
Majd szóljál, ha jöttök!! :lol: Lehet délután sergőzni is :wink: A délelőtti buli nem tudom, milyen lesz...?

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Na meg még akartam mutatni vmit,aztán csendbe maradok egy darabig :wink: Kép

A táskámmal szórakozik mostanában :) Egyedül veszi fel+le is ha megunja :wink:

Kép
Kép
tundi24

Tündi! majdcsak nem lesz semmi gond! Tudod, szokták mondani a nőgyógyik, akkor van gáz, ha ömlik a vér (nem csak pecsétel) és éleénk vörös, nem barnás.
szilbee

Tündi: Valahol olvastam, hogy a méh úgy van tervezve magzatvizestül, hogy nem lehet semmi baja a babának, csak ha tényleg nagy ütés éri és közvetlen. Sztem sem lesz baj, bár én mentem volna dokihoz már tegnap. Biztos, ami sicher.

Kipróbáltuk az orrszívós porszívót, hűűűű anyám......Réka egyszerre tartotta az orrát, mert érezte, hogy jó és idegenkedett tőle. Nem tudta eldönteni. :)

De édes nagylány már Luca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :P :P

Nóri: folyjon, nem? :D :D
jaimee1

Erika! Nálad a pont!
"IV. Nyelvhasználati, leíró nyelvtani gyakorlatok
1. Írd le a megadott igék meghatározott alakját!
játszik> kijelentı mód, jelen idı, határozott (tárgyas) ragozás,
többes szám 1. személy: játsszuk (1 pont)
áld> felszólító mód, határozott (tárgyas) ragozás,
egyes szám 2. személy (rövid alak): áldd (1 pont)
folyik> felszólító mód, határozatlan (alanyi) ragozás,
egyes szám 3. személy: folyjon (1 pont)"

Amúgy te próbáltad az orrszívót? Kicsit csikis, ennyi az egész :wink: Nem rossz neki.

Tündi! Nekem meg valami olyasmi dereng erről az időről, hogy valami sárga akármi szerepét ilyenkor veszi át a frissen kialakult méhlepény, és annak a sárgamicsodának a leválása/távozása/felszívódása okozhat pecsételést. Tudományos megfogalmazás volt, nemde? :wink:
De orvos lássa.

Na, megyek a pornemszívóért....

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sárgatest táplálja a babát kb. a 12. hétig, aztán mög a lepény.

De okos vagyok ma. :lol: :lol:

Inkább Rékára figyeltem volna oda, most nem lenne beteg. :( :( :oops:

Próbáltam a porszívót, naná... 8) 8) 8) :D Én a kajáját is megkóstolom, a gyógyszerét is...még jó, hogy pelenkát nem öltök. Ja, de...most pár napig igen, csak nagylányosat.

Ivett: Én marftűi vagyok, da a korosztályomon kívül alig ismerek ott valakit. A szüleim az óvárosi részben laknak.
jaimee1

Tündi! Rendben! Gondolom nem lesz nehéz idetalálnod, biztos jártál már a laktanya felé! :)
Táskás kép nagyon édes!

Szilbee! Titeket is szívesen látunk ám, és nemcsak azért mert Marci is meghívott :D De ezek szerint neki is szimpik vagytok!

Jamiee! Mi is Sterimart használtunk orrszíváshoz. Utána meg kapott egy pici Nasivint.
Amúgy Nurofen is van már kúp formájában is. Jobbulást Rékának!

Katlina! Ezt szörnyű még olvasni is! :shock: :cry: Légy erős.. aztán mesélj mi volt...

Melinda! Nálunk is volt olyan Marci 1-2 hónapos korában, hogy a nagyágyunkon aludt el, aztán átraktuk a sajátjába. De akkor még nagyon későn aludt el ő is, volt hogy én hamarabb kidőlten.
Szerintem ha most 2 hónaposan Réka köztetek alszik, az még nem jelenti azt hogy majd végig a ti ágyatokban fog aludni.
Az együtt alvásnál azt nem értem, mi van amikor már a baba korábban lefekszik, mint a szülei, és idősebb is... Én nem merném ott hagyni a nagy ágy közepén egyedül, simán legurulhat 4-5 hónaposan.
Volt olyan, hogy Marcit 5 hónapos korában a kinyitott kanapéra tettem, amíg kiszaladtam a konyhába, és leesett. Persze szerencsére onnan nem esett nagyot.

Ja igen! Kistesót persze hogy szeretnék, de nem most rögtön, majd olyn 1,5-2 év múlva.
judit_79

Üveges kajáit én is kóstoltam, csodálkoztam, hogy némelyiket nem köpte a szemem közé...
NO, meg némelyik antibiotikumról nem is beszélve :x

Ne okold magad a betegsége miatt! Kikerülhetetlen...bacikat úgysem tudod kizárni.

Tényleg, milyen okos vagy! :lol: Most kérdezhetném, hogy füvezel? :lol: De hát....(tegnap beszélgettem valakivel, az mondta, hogy mikor füves cigit szívott, akkor beszélt olyan okosakat és olyan választékosan, mintha 5 diplomája lenne)
3-1/4 4 közt mehetek a kispirossal?

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Szilvi, írtam privit!
jaimee1

Na élek még :wink: ,a doki azt mondta ilyet nem sűrűn hallot még hogy foghúzásból gyökérkezelés lett,de most újra feltárta "kitakarította",rakott bele valami gyógyszeres anyagot,jövőhéten újból gyógyszeres adag és csak utána tömi be,de kiment az inyekció hatása és fáj megint habár azt mondta hogy utána még zsibog egy darabig,hát köszönöm,jön a hétvége és jövőhét csütörtökön lesz újra :twisted:

Erika!
Réka hogy van?????

Tündi!
Nagyon aranyos Réka a táskáddal!!

Judit!
És mikor jön a kistesó?? :wink:

Én is mindent megkóstolok,kóstoltam és kiróbáltam az orszívót is,tényleg nálunk is csak a pelus maradt le :oops: :D

Kép

Kép
katlina

Erika! Ok! Majd még konzultálok az illetékessel! ;)
szilbee

Szép estét!

Erika,ne hibáztasd magad,kell azért,hogy átessenek betegségeken,a szervezetnek az is kell,persze nem mindig,mert az már az ellenkezőjét váltja ki.Szóval érted mit akarok itt kinyögni :wink:
Luca sem volt eddig komolyabban beteg,de most volt hányás,nátha,köhögés..de túl estünk rajta,én is nagyon aggódtam,ami természetes is!!
Doki néni mit mondott?

Katlina,ha cataflamot veszel be,akkor nem enyhül egy kicsit a fájdalom?
És nekem Lucám van,de semmi gond,értem én :wink: :wink: :twisted: De köszike a dicséretet!:)

Fogalmam nincs mit akartam még... :oops:

Jó éjt,szép álmokat!!!!

Kép
Kép
tundi24

Szép napot! (ma már láttam kicsit sütni :wink: )

Tündi, de nagy nőcis Luca a táskával :lol:

Erika, csatlakozom a többiekhez! Nem tudsz annyira vigyázni a gyerekre, hogy egy-egy vírust be ne nyaljon!!! És minél nagyobbak, annál több ilyen lesz! Sajnos ezen mindenkinek túl kell esnie, nem vagy hibás semmiben! Egyébként sem tudod vitrinbe zárni, boltba menni kell, sétálni menni kell, bárhol beszippanthatja! Szóval jobbulást! És írd már meg, mit mondott a dokinéni!

Judit, én sem mertem Csongit attól a pillanattól az ágyon hagyni, amikor megtanult átfordulni. Egy pillanat alatt változtatott a helyzetén, innentől kezdve játék a földön, alvás meg egyébként is a kiságyban ment.
Elfelejtettem neked a múltkor írni, hogy a barátnőmet Szandrának hívják, azt hiszem ahogy megyünk a laktanyához, a második beugrónál kell hozzájuk fordulni. A hapsija meteorológus, és a fiaink majdnem egyidősek.

Katlina, én már jártam hozzád hasonlóan, csak nekem a dokim mondta ki kell húzni, nem tudja gyökérkezelni, beutalt a szájsebészetre, mert rágófog és nem mert hozzányúlni. Ott meg Póta azt mondta, még menthető, így gyökérkezelte.
Egyébként meg fogorvost a hátam közepére, jaj, annyira utálom! És nekem is a Cataflam segít fogfájásnál (már ha tud).

Évi és
Kép
csongianya

Sziasztok!

Erika, hogy telt az éjszakátok? Megy az orrszívás?
Mindenki jól leírta, mi kell otthonra a házipatikába! Ha náthás, az orrszívás a legfontosabb, egyrészt mert eldugult orral nem tud szopizni, másrészt rámehet a takony a fülére... előtte és utána is érdemes orrcseppet cseppenteni, de mégjobb a spray! Duguláshárítók közül jó a Nasivin.
Lázcsillapító: ilyen korban még a kúp a legjobb, antipiretikus kúp a neve.
Adhatsz vitaminokat is. Én a homeós dolgokban nem vagyok túl járatos, de a többiek írtak erről is. A Sinupretet ismerem, váladékoldó hatása is van.
Lehet, azóta a doki nénitek már elmondta ezeket. Remélem csak sima nátha, és pár nap alatt kint vagytok belőle.

Katlina, jobbulást! Jól megszenvedsz azzal a foggal... :(

Kép
pimelinda

sziasztok

Popikának gyógypuszám.bizti hamar rendbejön a kis drága.és ahogy a csajok is mondták,elkerülhetetlen,hogy be ne nyaljanak valamit (főleg ilyen trutyi időben)

Katlina szegény. :( én is így szenvedtem tavasszal.nekem akkor megnyitotta a doki és úgy is hagyta,hogy a váladék kicsorogjon.utána kb 20* volt még gyökérkezelés--addig csinálta,még teljesen ki nem tisztult.és csak utána tömte be.antibiotikumot nem kaptál??? szoktak írni,ha nagyon be van gyulladva.és persze a cataflam mehet még.és ha nagyon fáj újra,ne várj csütörtökig.

Szilvi.ovi hogy megy? továbbra is tetszik Levinek? nemtudom írtad-e már... de mi lett a jele.
ugyanezek a kérdések passz Valika neked is :lol:

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Tündi.barátnőddel ma mentek dokihoz??? majd írj,hogy mit mondtak neki.

Évi.CSongi tegnap milyen kedvvel ment haza? Figyi,bizti kérdeztem már,de Csonginak mikor esett ki először a foga? Zsoltinak még csak egy mozog...egy picurit,,,de gondolom még nagyon elkésve nem vagyunk... :roll: :roll:

KépKép
KépKép
cleo27

Hall!

Cleo! Épp ma reggel volt az első balhé (a beszoktatás vége óta) az oviban. Nem akart bemenni... meg balhézott a lépcsőn is. Remélem "csak" rossz napja van, mert ez általában nála betegség jele szokott lenni...
De már tegnap is tök nyüszi volt. Viszont sikerült egy kis vásárlással jókedvre deríteni... Mostanában ugyanis pici kosárral nyomatjuk és mindent az ő kosarába kell tenni... ő méreti le a gyümölcsöket meg ilyenek. Nagyon büszke szokott ilyenkor lenni magára. Hát még én rá! :lol: Szóval ez így kizökkentette, de úgy tünik ma folytatja a nyűglődést... :roll: :(

Ja és léggömb a jele!
szilbee

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?