Új privát üzeneted érkezett!

Gabi, bocsi, nem figyeltem, az elöbb írtál a kislányodról!
Kriszta

Gabi3, Babamama: most mar tudom ki az Aranka, o mutatta a furdetest. A fekete haju tenyleg gaz, alig akarta megmutatni, hogy mukodi a fejo szerkezet. Legalabbis hulye pofakat vagott hozza.

Karmen: miert akarsz altatast? Nem akarod, hogy a gerincedhez nyuljanak? A klinikan nagyon ugyesen beadtak nekem. Viszont ha a korhazban nincs EDA, akkor ugyis altatnak.

Ugy tunik szules utan mindenki elsirja magat. (legalabb 1x). Vajon ez a hormonoknak tudhato be, vagy a szemelyzetnek?

Gabi3, ugye Te vagy a rajz szakos tanci neni? Mikor vegeztel, es mi a masik szakod?

Udv: Agi
agi77

Kriszta, ha a nevre kattintasz bal oldalt, akkor megtudsz nehany dolgot rolunk.

agi77

Gabi, Ági, a Ti babáitok nagyon édesek! Nekünk kisfiunk lesz, Kajtár dr. szerint. Most megtudtam az életkorotokat. Igazából hozzám hasonló korú vkit szeretnék találni, de Ti nem álltok annyira messze, mint mások. Szóval senki nem jár felkészítöre innen a Vasasba? Mert akkor elárulom, hogy nekem egy kissé rossz hatása volt. Föleg, mert mindenki idösebb, és sokaknak látszik a szenvedés az arcán. Pedig akármennyi kellemetlenséggel jár, babát várni a legjobb állapot az életben szerintem! Én amúgy 18 éves vagyok!
Kriszta

Kriszta, egyetertek, szerintem is csodalatos dolog a babavaras, en ki is elveztem minden percet. Kép Viszont nem biztos, hogy az eletkoruk miatt savanyuak a kismamak. Amugy nem jartam felkeszitore, nem is banom, csak azt sajnalom, hogy a klinikat nem neztem meg elore, akkor tudtam volna mi, hol, hany meter.

agi77

Ági, biztos nem az életkoruk miatt savanyúak, az nekem zavaró csak kicsit, hogy mindenki idösebb sokkal. Én nem akarnék a klinikán szülni semmiképp, és jövö héten megyek kórházat nézni.
Kriszta

Ági, nem olyan gáz az a klinika, csak fel kell rá készülni, szerintem. Ha tudod, mi a dörgés, akkor megy minden.

egyébként van még valami, ami miatt én a klinikára szavaztam. Az egyetemen a dokik kénytelenek tudóskodni, képezni magukat, publikálni, különben lapátra kerülnek. egyszóval jobban bíztam a tudásukban

ez nem azt jelenti, hogy máshol nincs okos doki, csak így biztonságban éreztem magam
Babamama
Babamama

Ági! nem azt mondom jobb az altatás, de én nem akarom kockáztatni hogy a gerincemet szurják, másik hogy nem birnám ki (megint rosszul lennék mint az anyajegy levételnél) hogy ébren halljam mit csinálnak, csattognak a müszerek, stb. Nekem szörnyü élmény volt a szülésnél kisebb dolog is, nem akarom hogy undorodva gondoljak vissza rá. Igy altatásban szép lesz, tudom. Szoval szerintem is jobb ha valaki ébren van, csak én ezt nem akarom, és szerencsére lehet választani.

Angéle! Kriszta emlitette nekem hogy Sári már SZTK-s alapon vizsgálta, erre irtam neki, hogy nekem ö az orvosom és én ajánlanám, de azért, mert neki már lehet róla valami véleménye. Amugy "idegen" orvost én is félve ajánlok, mert neki nekem szimpi, nem biztos másnak is az lesz. Krisztának akkor szimpi volt, ezért megadtam hogy tudja elérni.

Ági, Babamama! A korházban is lehet kérni EDA-t van aki be tudja adni, nyáron láttam olyat. De gyakoribb hogy altatnak, de ha valaki EDA-t kér, akkor ugy szülhet. Az igaz a nöi osztálynak nincs anesztes orvosa, a sebészetröl, intenzivröl jönnek át, ezt mondták nekem nyáron. De azok is értenek hozzá.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Babamama: persze, most mar en is ugy gondolom, hogy nem olyan rossz a klinika, csak jo lett volna tudni nehany dolgot elore. Amit furcsallok, hogy a kutya nem torodik az emberrel. En peldaul szules alatt is vegig ittam.
Biztos, hogy lelkiismeretesek a dokik, legalabbis a tobbseguk. Amikor bementunk este 10-kor szulni, az osszes nodoki rohant be, mert 2 sulyos mutet is volt. Felelmetes volt latni, ahogy futottak be sorban. Szo szerint rohantak!

Karmen, ez a Te dontesed, tiszteletben tartom, cak kivancsi voltam. Kép Nekem sem volt egy felemelo erzes latni azt a hosszu tut a burokrepeszteshez, no es a fenyes ollot a gatmetszeshez. Brrr. Meg most is kiraz a hideg. Kép

Agi
Nagyné Lakatos Ágnes

Hát én ezekre nem emlékszem, hogy őszinte legyek:-)))

és az EDA-t sem láttam, meg nem is éreztem, szóval nem tudok hozzászólni

Karmen, amikor én tavaly ilyenkor jártam a felkészítőre, akkor még állítólag a kórházban nem volt EDA

igaz, hogy nem is igen törődtek velünk a klinikán, de azért arra emlékszem, hogy a császár után hajnali 3 körül felébresztett az éjszakás nővér, hogy ballagják át egy másik szobába, kicsit gáz volt a sok cső miatt, anyáztam is rendesen, de később mondták, hogy sétálni kell minél hamarabb, hogy nehogy összenövések legyenek

nekem a műtött osztályon segített a nővér fürdeni, ez az éjszakás Erzsike magyarázta a szoptatást, amikor hozták a babát, szóval ott nagyon jól elvoltam
a gyerekágyon viszont tényleg nem törődtek velem
annyira gyenge voltam egyszer, hogy a tálcát a kajával (?) nem bírtam kivinni (mellesleg ehetetlen volt) és amikor észrevették, hogy nem vittem ki, morogtak, mint a rühös kutya

de nyilván ez mindenhol így van, nem a klinika privilégiuma

Babamama
Babamama

Babamama! Volt szomszédom is EDA-val szült 2 éve a korházban, szerintem mindig is volt, csak ahogy irtam kevesebben vannak ott anesztesek, és többnyire altatni szeretnek.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,
akkor gond van a védőnőkkel, akik tartják a tanfolyamot

bár, azt már korábban is észrevettem, hogy nem kapnak naprakész információkat, nem az ő hibájuk
Babamama
Babamama

Sziasztok!
Most csak röviden írok, igérem.

Gigi!
Még nem, de már 3 hete nem fáj a fogam. Még hátra van a két gyökérkezelt fogam végleges tömése, és még két javítás. Szerintem jövő héten kész lesz. Most azért nem haladunk a héten, mert a doki költözteti a rendelőjét, és lassabban halad, mint szeretné.

Gabi!
Megnéztem Flóra képeit, nagyon aranyos. Várja már a kistesót?

Ági!
Üdvözlet, Kristóf nagyon szép baba.

Egyébként én is úgy vagyok az orvos ajánlással, hogy nincs olyan ember (akár orvos, akár más), aki mindenkinek szimpatikus. Persze én is a kolléganőmet kérdeztem meg, hogy ő kinél volt, de nekem bevált. Szerintem mindig az a fontos, hogy az ember megbízzon az orvosban, hogy a kérdéseire választ kapjon, és hogy ne érezze magát mellette "kis porszemnek". Ha ezek megvannak, akkor más nem igazán lényeges szerintem.

További kellemes napot mindenkinek!
PTünde
ptünde

Kriszta: Sárinál bemész a magánrendelésére vizsgálatra, utána kell odaadni a zsozsót. Ez eltart egy hónapig, tehát, ha egy hét múlva látogatod meg nem kell fizetned. De ha 4 hét múlva akkor igen. Előre soha nem kér pénzt! Flórával én is jártam a Verához felkészítőre. Sajna a szülőszoba látogatás alkalmával tömegnyomor volt a szülőszobán, így nem láttam belőle semmit, csak mikor szültem.
A kismamaságot én is élvezem, csak az a nyavalyás derékfájás ne lenne.

Nagyné Ági: Angol a másik. És te milyen szakos vagy?

Gabi3
inecsg

Sziasztok lányok!

Hétfőn hazaengedték Lénát a gyklinikáról. Végül is nem sikerült kideríteni, hogy mitől volt ilyen mértékben vérszegény, hogy vért kellett kapnia. Mondanak sok mindent, Rh összeférhetetlenség, az én trichos hüvelyfertőzésem, a kétszeresen nyakára tekeredett köldökzsínór, stb... Olyan volt állítólag, mintha kivérzett volna, de kivül nem volt vér, így állítólag még a méhlepényembe "folyt" vissza a vér. Nem tudom, mindenesetre azt nagyon jól éreztem, hogy nekem a terhességem végefelé nem szabad elutazni Szegedről, pontosabban attól a kortól kezdve, amitől már megmenthető egy koraszülött. Ha ez máshol történik velünk (pl. Jugoban), hát rossz rágondolni, hogy mi történhetett volna...
Császárom nekem is igazi sűrgősségi volt, úgy toltak a kocsival, hogy a lift előtt várakozó volt szobatársnőm nem ismert meg... Remélem hamarosan lesz időm leírni, egy picit bővebben. Nálam a sürgősség miatt szóba se jöhetett az EDA csak az altatás, de, hogy őszinte legyek egy cseppet se bántam, hogy nem akarják a gerincemet szúrkálni.

Üdv az újaknak!
Ági! Nagyon örülök, hogy te is írsz végre! A kisfiatok egyszerűen gyönyörű!

Hát engem ezzel a nehéz kezdettel, jól elbízonytalanítottak! Most, hogy már kb. egy napja itthon vagyunk, még mindig érzem magamon, hogy nagyon feszült ideges vagyok, hogy valamit rosszul csinálok, valamivel ártok a babának, stb... Aki átélt hasonlót, kérem nyugtason meg! Még szerencse, hogy itt van velem a nyugodt, kiegyensúlyozott férjem (persze, gondolom őt nem vágták tönkre a hülye hormonok).
Aszem Enikő, te vagy az egyik, aki írta, hogy nagyon hamar egyedül gondoskodott a babáról! Hát minden tiszteletem a tiéd!

Amúgy a szoptatás az ok, az nagyon tetszik, de a fejés, az brrrr! Sokszor nem is fejek, mert inkább alszom, egyszerűen időpocsékolásnak érzem. Írjatok még róla, hogy melyikőtök meddig fejt, és miből tudtátok, hogy már nem kell fejni!

Angi! Emlékszem nagyon megkönyeztem a történeteteket, de még most is, úgy érzem, hogy egy kivülálló, vagy pl. én, aki azért meglátta, hogy mi a PIC, egyszerűen felfogni se tudja, hogy mekkora lelkierő kell hozzá, hogy az ember újra talpraálljon.
Írd, majd nekem is meg, hogy mi a gond Sárival, mert én a Kajtár után most már Sári fan is vagyok.
Ugyanis Sáriban megtaláltam azt az orvost, aki a lelkemmel is foglalkozik. Pl. császár után felébredtem mire Lénát vitték át a gyklinikára, és Sári volt, aki ragaszkodott hozzá, hogy mielőtt elviszik felhozzák hozzám egy pillanatra. Másnap, amikor feküdtem a császárosok között, és csak bőgtem, amikor nekik hozták a kisbabájukat szoptatni, Sári beszélt le róla, hogy lemenjek a fizetős szobába, hanem elrendezte nekem a nőosztályt, ahol 1-2 szülés előtt álló nő volt a szobatársam, és ráadasul az egyik túlhordás miatt feküdt bent, így ő eleinte nagyon szívesen hordozta nekem azt a dögnehéz kajástálcát. Ja, és így lett téligumi a kocsira, ami biztos, hogy többet ér, mintha 3 napot bőgök a VIP szobában.

Lassan letellik a 3 óra, és Léna kezd ébredezni... Annyit akartam még írni, hogy Wesselényi Enikő szülésznő nekem nagyon bejött, arra a rövid vajúdási időre is, meg a császárra is bekisért, és nekem sokat jelentett, hogy tudtam, hogy ő azért van ott, hogy kizárólag velem törődjön.

Nóri
norcee

Nóri: Jajj, de jó, hogy Léna már otthon van veletek!!! Ha úgy érzed, hogy nem feszíti a melled a tejecske szopi uátn tök fölösleges fejned, inkább pihizz és ne idegeskedj, az anyai ösztöneidben és megérzéseidben bízzál! Ezt már te írtad!! Ha mégis úgy érzed, hogy csomós a cicid, szopi előtt masszírozd meg óvatosan egy kicsit, melegborogatás, és azon a cicin kezd a szopit. De ugye nem várod meg a 3 óránkénti szopit! Csak Léna szokta meg a klinikai rendet? Írd meg, hogy mivel gondolod, hogy ártanál a babának? Tápit nem adsz, fürcsiztek, cserélsz alatta pelust, szeretgeted. Szerintem ezen elrontani nem lehet nagyon semmit. Ugye milyen jó fej a doki bácsink!
Ez a kivérzés meg nagyon durva,még soha nem hallottam ilyet. Tényleg RH összeférhetetlenség is volt? Anti D-t is kaptál?

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Ági
A férjem kreálta abohocosat én nem merészkedek ilyenhez hozzáfogni. Kép

Abban teljesen igazatok van hogy a klinika egy nagyüzem.Ki lehet birni, bár már ha másodjára kerülnék oda sok mindent máshogy csinálnák én is.Rámenősebb lennék az tuti.

Gigi
Jól a finisbe vagy már.Én ilyen idősen szültem (39 hét).Szoritok hogy minden simán és gyorsan történjen. Kép

Melinda
Mozi Kép

Karmen
Én is EDA-val szültem csak már elég későn kaptam meg mert az aneszteziólógus császárnál volt és várni kellett rá. Nagyon jó volt amikor badták végre nem fájt annyira sőt szinte semennyire.
Én nagyon féltem hogy majd milyen lesz a szuri a hátamba de abszolút meg se éreztem.Pedig képes vagyok 1 szuritól is elájulni.Egy vérvétel se egyszerű nállam.
De természetesen én egyetértek veled hogyha altatásba szeretnéd mert mindenki maga érzi hogy mit bír és annak sincs értelme hogy "fellocsolgassanak."

Anyajegyről:Nekem is van kettő amit le kellene vetetnem még februárig de az az igazság hogy A plasztikai sebész akit ajánlottak kicsit gáz mert éppen most hallottam róla rosszat vagyis láttam rossz munkáját.És most nem tudom hova menjek,te kinél voltál?

Babamama
Banánturmix kipróbálás alá kerül. Kép

Nóri
De jó hogy minden rendben.
Mostmár majd otthon biztos minden nyugisabb lesz együtt.
Tuti hogy mindent jól csinálsz Kép Ne idegeskedj mert megérzi Léna.

Más: Még azt szerettem volna kérdezni tőletek hogy tudtok valami jó helyet vagy helyeket ajánlani ahol németet lehetne tanulni.
Persze könnyen és gyorsan. Kép
Eddig nem tudtam eldönteni hogy németnek vagy angolnak kezdjek neki de azt hiszem a németet talán jobban tudnám majd hasznosítani.

Sajna itt Makón nem sok lehetőség van ugyhogy valószinü át kell majd járnom Szegedre. Brrr.
Csak még tanácstalan vagyok hogy hova.
Köszi előre is.

Puszi
Szilvi
szedem

Kriszta, KArmen! LEvettem a szitut, mondtam is az elején, hogy nem nektek szól, csak erről jutott eszembeKép

.:Angi:.
angiszeged

Szilvi! Nekem a Mohos dr. vette le öket a börnikán, a gerincemen volt 2 nagyméretü, mindig beleakadtam ha a hátam mostam, vakartam. Semmit se éreztem, nagyon ügyes volt, csak pszichésen engem nagyon megviselt, ezért tudom nem akarok még egyszer ambuláns mütétet. 1 hete téptem le 2 szemölcsöt a hónaljamról a férjem majdnem elájult. Kép

Nóri! De jo hogy végre ott van veled!! Most már erösödjön, legyen jó étvágya!

Karmen 36+4

Kép

Kép

Karmen
karmen

Nóri!!!! GRatula! De jó, hogy otthon vagytok! Kép Kép Kép
NAgyon örülök, tudom milyen nagy dolog, onnan hazajönniKép
NE idegeskedj, ne parázz! TE vagy az Édesanyja, tudod, tudod, mire van szüksége. SOk tanácsot fogsz hallani, de mindet fenntartásokkal kezeld! A döntés a tiéd. ÉS nem döntesz rosszul, csak jól dönthetszKép. PRóbálj hallgatni az ösztöneidre, hallgass a babádra, és magadra. Az a helyzet, hogy én azt tapasztaltam, hogy a szoptatásról az 5éves gyereknek is van véleményeKép. MIndenkit hallgass meg, de ne akard szóról szóra betartani. Én "csak" ezt tanácsolomKép

Sári! Én mondom, biztos jó orvos, nekem nem volt túl jó benyomásom, de ez semmit nem jelent. NEkem az jött le, hogy szalad, siet, rohan... AZ én esetem vele, h hamar kimondott egy rossz diagnózist, ami nem volt egy nagy dolog, bajom sem lett belőle, nem is kezelt, vagy ilyesmi... tehát emiatt senkinek ne inogjon meg a benne lévő hiteKép)). NA ennyi.

angiszeged

Érdekes dolog pl. a szoptatás. Persze egyelőre nagyon rövid ideje van velünk a baba, hogy kitapasztaljuk, hogy milyen is az ő ritmusa, de van, hogy 4 órát is alszik egyben, van, hogy másfél után enni kér. Mit mond erre a gyerekorvos és a védőnő? 4 órát, ne hagyjam aludni, csak éjjel, mert kicsi, és még egyen 3 óránként, 2 óránál rövidebb időszakok ne legyenek a kaják között, mert az túl gyakran van, és nem fog egyszerre rendesen enni. Szóval egy csomó ilyen "aprósággal" idegesítem magam, meg amiatt, hogy ilyen betegséggel indult a kis élete félek nem betartani a szabályokat, valahogy most félnek az ösztöneim. Kép

Nóri
norcee

Sziasztok!

Tegnap voltam 28 hetes ellenőrzésen. A babóval minden rendben, úgy tűnik. Kicsit nagyobb az átlagosnál, a doki szerint kb. két héttel néz ki idősebbnek. A méhszájam viszont kezdett nyílni, CX 2100. Nektek mekkora volt ez az érték ebben az időben?

Kriszta: hasonló korú terhes vagyok, mint te, én is Sárinál fogok szülni, de egyelőre még a Kajtár dokihoz járok terhesgondozásra. Nekem is első babám lesz, úgyhogy én is járni fogok szülésfelkészítőre, arra, ami holnap du. 4-kor kezdődik a Vasasban (Vera tartja). Csak sajna az első előadásra nem tudok menni. Egyébként én is Szerbiában születtem, de már jó pár éve itt lakom Szegeden. ... Szóval, van egy pár közös bennünk:-)

Ági, örülök, hogy te is csatlakoztál a fórumhoz! Múlt héten találkoztunk séta közben a babával és apával, amint sétáltak, míg te a Tescoban vásároltál. Nagyon édes a baba!!!

Minden jót Mindenkinek!!!

Gabici (28+2)
(volt Károlyis, első emelet)
Minden jót mindenkinek!!!
gabici

Sziasztok!

Gabici, én nem Szerbiában születtem, hanem Veszprémben, csak Szerbiába mentem férjhez. De a többi tényleg közös. Én Incihez járok felkészülni, úgyhogy ott nem találkozunk. De örülök, hogy egymásrataláltunk itt!

Amúgy voltam a Sárinál, teljesen oda vagyok érte, nagyon kedves, és velem nem sietett, pedig egy órát késett a rendelés.
Aztán mondtam neki a vas-dolgot, és Ö azt mondta, hogy ennyit már nem tudok tablettában pótolni semmiképp, és intravénás vas-injekció kell, mert ha nem, szülés után nem bírok felállni, szoptatni, és nyomni kell belém a vért. Elöször próbáltam vele alkudozni, de aztán elfogadtam, és holnap reggel SK adja be nekem az elsöt a kórházban. Szóval nagyon rendes tényleg.
És azt mondta, mikor megkértem, hogy legyen az orvosom, hogy nagyon szívesen, és hogy egyáltalán nincs késön most. Egy hónap múlva kell legközelebb mennem, meg ezen a héten minden nap injekcióra.

Karmen, köszi a tanácsokat, nagyon is igazad volt!
Kriszta

Gabi3! Lotti nagyon szeret a szüleimnél lenni, egy csak a baj, nagyon sok mindent megenged neki anyu (mint a nagyik általában).

Nóri! Örülök, hogy minden okés Lénával. Ne idegesíts magad semmin, kérj tanácsot, ha bizonytalan vagy, de a "károgókra" ne hallgass.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Gabi3! Lotti nagyon szeret a szüleimnél lenni, egy csak a baj, nagyon sok mindent megenged neki anyu (mint a nagyik általában).

Nóri! Örülök, hogy minden okés Lénával. Ne idegesíts magad semmin, kérj tanácsot, ha bizonytalan vagy, de a "károgókra" ne hallgass.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Nori, nagyon orulunk, hogy vegre hazakerult Lena! Kép Szerintem a szoptatasban eleinte nem sok rendszer lesz, ezt nyugodtan bizd Lenara. O tudni fogja mkor ehes, ha nagyon sir, ugysem tudod maskepp megnyugtatni. (legalabbis nalunk igy volt) Amugy az elso nehany het szamomra egy remalom volt, pedig nagyon vartuk, hogy hazajojjunk. Viszont minden idegszalammal a gyerekre figyeltem aludni sem tudtam nyugodtan. Vigasztaljon, hogy ahogy telnek a hetek egyre jobb lesz, nemsokara osszeszoktok. Szvsz a hormonoknak is nagy szerepuk van a kiborulasokban. Tovabbi kitartast kivanok, es pihenj, amennyit csak tudsz! (a keretlen latogatokat tavol tudjatok tartani? gondolom most mindenki latni akarja Lenat!)
Tudsz valamit Zsuzsiekrol? Tudod, akikkel itt voltatok nyaron.

Gabi3, angol-francia, es 2002-ben vegeztem a fosulin.

Szilvi, en is EDA-val szultem, es en sem ereztem, amikor beadtak. Kép viszont nem sokaig hatott,es a kovetkezo adagot nem kaptam meg, mert azt hittuk hamar meglesz a gyerek, aztan megsem lett meg hamar. Kép

Mindenkinek koszi az udvozlest, jo koztetek lenni! Kép
agi77

sziasztok

Megírtam a hozzászólásom, el is küldtem és most nincs sehol... Kép

Nóri, örülök, hogy Léna végre veletek lehet. Kép

PTünde, csak megszabadulsz már a fogdokidtól.

Szilvi, babamama, köszi drukkot.
Már nagyon várom. Kép

Gigi
gigi1

Sziasztok!

Daniból most van elegem!!!!
Mennyi idős kortól lehet bölcsibe adni?
7 hónapja üvölt s nem alszik 1,5 óránál többet egy huzamban éjjel.A nappalról nem beszélek!
A végkimerülés határán vagyok!Kép
Most is úgy sír már vagy 2 órája szerintem mindjárt feljön az alattunk lakó...
Én ezt így tök egyedül nem birom.
S állítólag makk egészséges!
Akkor mi a fenéért üvölt 7 hónapja?????
Totál neki vagyok keseredve!

Erika
erika76

Gabici, persze emlekszem Ratok! Mar regebben kikoltoztetek ugye? Mi csak juniusbam de nagyon hianyzik. Mit csinalsz? Dolgozol? Vagy mar otthon vagy? Ugy emlekszem, hogy nekem vegig 3000 ezer volt az ertek.

Gabi3, es mas szoptatasban jartas Anyukak: Mostanaban nem birok ejszaka felkelni fejni. Szerintetek apadni fog igy a tejem?

agi77

Sziasztok!

Nóri!
De jó, hogy otthon van Léna! Kép Nyugodtan szoptasd, amikor csak kér. Ne hallgass arra, hogy 2 óránál gyakrabban nem lehet. Jankánál most is van, hogy sűrűbben kér, pedig már 7 hónapos. Hát még egy újszülött babó, akinek olyan kicsi a gyomrocskája, és olyan hamar kiürül.

Erika!
Nem tudom, mit írjak, kitartás! Kép Kép Kép

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok!

Nóri! Nemrég nosztalgiáztunk, beszéltük a férjemmel, hogy (bár meg voltam győződve az igény szerinti szoptatás fontosságáról) a (hülye) védőnő mégis elbizonytalanított, hogy "ne hagyjam szopni 1,5 óránként, mert elszemtelenedik, aztán meg már fél óránként kér, stb.). Hát most jót röhögtünk ezen. Hál istennek nem tudtam betartani ezt a parancsot, mert Kittit is csak szopival lehetett megnyugtatni. De hogy miért akartam akkor, isten tudja! Hát nem azért voltam otthon, hogy ha akar, akár tíz percenként szopjon?!
(Hidd el, ha hasfájós lesz, nem ezért lesz az. A kutatások szerint a hasfájásnak más okai vannak, részben tisztázatlan. De ha túlevés lenne, hidd el, már rájöttek volna.)

Erika! Nyugi! Kitti is nagyon gáz csecsemő volt, emlékszel, mondtam, hogy több, mint féléves koráig nem tudtam vele vásárolni mdenni. Csak irigykedtem a többi kismamára, akinek a vásárlást végigaludta a gyereke a babakocsiban.
Most meg NAGYON jó kislány. Egész sokat eljátszik egyedül, de egyébként is ritkán hisztizik, és akkor is elég könnyű kiengesztelni. Szóval kész hawaii vele.
Akkor kezdett javulni a helyzet, amikor mászni kezdett, aztán amikor menni. Kitartás!
Lehet, hogy később neked jobb lesz, mint más anyukáknak!

Méri
méri

Erika,

miert nem rakod magadra? Kenguru, hordozokendo?

Nagyne Agi,

te miert fejsz ejszaka? Szerintem hagyd abba, ha csak kedvtelesbol csinalod. De persze fokozatosan.

g.
gabomamo

Gabici: Persze, emlekszem Ratok! Mar regebben kikoltoztetek ugye? Mi csak juniusban, de nagyon hianyzik. Dolgozol? Vagy otthon vagy? Ugy emlekszem, hogy nekem vegig 3000 volt az ertek.

Gabi3, es mas szoptatasban jartas Anyukak: Mostanaban nincs erom fejni ejszaka. Szerintetek apadni fog igy a tejem?

agi77

Gabomamo: ugy tunik egyre gondoltunk. Kép Azert fejtem ejszaka, mert nappal 2-3 orankent szoptatok, ejszaka viszont van, hogy 12 orat is alszik Kristof. Ezt nem igazan birta a mellem, majd szet durrant (csikokat is szereztem Kép ), szetfojt a tej, stb. Ugy csinaltam eddig, hogy 1x felkeltem ejjel, es lefejtem vagy 100-at, hogy ne feszitsen. Mostanaban viszont kibirom kb reggel 6-ig. Hidd el, nem az ejszakai fejes volt a kedvenc idotoltesem Kép , foleg, hogy alig tudtam visszaaludni utana.

ui: Ugy tunik 2x kuldtem el az uzenetet, azt hittem elsore nem ment el. Na meg ebbe is bele kell tanulni Kép
agi77

Sziasztok! Most értem haza reggel 8 óta a II.-esböl, a vas-injekcióért mentem. Találkoztam a Sárival, azt mondta tegnap, hogy Ö adja be. Erre keresett egy növért, mert ezren voltak betegek, és nem nagyon ért rá. Hát el is kezdték nyomni belém a löttyöt, de nagyon lassan kell állítólag, intravénás. Erre azt mondta a növér, hogy szétdurrant a vénám. Akkor jött a Sári, és egy perc alatt benyomta a maradékot a csuklómhoz, ott nem lett semmi gond. Aztán elsötétült minden, nem is hallottam, nem is láttam, és Ö végig ott maradt mellettem, amíg jobban nem lettem. Szóval nagyon rendes volt megintcsak. És azt mondta, hogy menjek minden nap inkább 8-ra, akkor még ott van, és megcsinálja.
Kriszta

Erika, ne haragudj, ha tapintatlan voltam, nem volt szandekos. Szerintem is javulni fog a helyzet, bar mi meg most sem tudunk vasaloni a gyerekkel.Kép Nappal alig alszik, estere total kiuti magat (no es engem is). Kép
Ha nagyon nem birod, add kolcson a gyereket valakinek 1 orara! Vagy meg a seta szokott bevalni (csak sajnos Te nem tudsz aludni kozben.)

Agi
agi77

Sziasztok,
Szilvi, írd meg, hogy sikerült a banánpróba!
Nálunk ez a reggeli (8 körül) és délig egyhuzamban bírja, bár néha szopizik 11 körül

Erika,
nehogy azt hidd, másnál nincs ilyen!
Próbálj rájönni, miért nem alszik éjszaka. Biztos elég neki a vacsora?
Nincs túl meleg a szobában, amitől kiszárad és szomjas?
Elegendő a séta a tiszta levegőn? (legalább 2 óra kell sok esetben)
Jól alszik nappal?

Nálunk meg azért volt cirkusz félóránként!!!!, mert a kiságyat utálja, ha elfordul, beleütközik a rácsokba és máris felébred a leányzó.
Így nappal a járókában alszik, rá szoktam hajtani az ajtót, hogy ne zavarjam és az első nyikkanásra nem veszem fel, csak amikor hallom a hangjából, hogy visszaalvás nem lesz már.

Éjszakára kerestünk neki egy szélesebb matracot, letettük a földre az ágyunk mellé (padlófűtés van) és azon lehet mocorogni össze-vissza. Azóta csak éjfél és 4 körül ébred föl.

Ne veszítsd el a türelmedet, én is voltam már elkeseredve, de az nem segít.
Legyél konstruktív! Találj ki valamit, amit még sosem hallottál mástól, végülis a te gyereked, egyedül te ismered a kis lelkét.

Aztán számolj be légyszi, hátha nekem is jó tanulság! :-))))

Mindenki másnak is szép napot!

Babamama
Babamama

Sziasztok!

Erika: Sajnos ebben nem tudok tanácsot adni, Flóra mindig is jó kiscsaj volt. De kitartás, próbáld meg kitalálni miért is sír folyton. Abban bizakodj, ha elindul, vagy kijön a fogacskája megváltozik. Legközelebb gyertek el a klubba, hátha már unatokozik otthon. Kép A kenguru vagy a kendő nem rossz ötlet. Próbáld magadra kötni. A www.nandu.hu-n meg van egy-két kötési mód, ha nem emlékeznél rá.

Nóri: Én sem a zárójelentés szerint etettem Flórát, az akkori adagja 7x70 ml volt. Pedig ő sokkal kisebb volt és törékenyebb, mint Léna. Itthon meg annyit és annyiszor szopizott amennyit akart. Az anyatej meg soha nem ártalmas, ha beteg ha nem.

Nagyné Ági: Csak akkor fejjél, éjjel, ha már szét akar durranni a cicid, de akkor si csak annyit, hogy ne feszüljön így fokozatosan fog kevesebb termelődni, de pont annyi, hogy elég lesz a babádnak.

Gabi3
inecsg

Gabici! nekem akkor 3100 volt a CX, de ez semmit se jelent.

Erika! Gondolom nagyon fáraszto lehet, de hátha lassan kinövi. Én nem értek ehhez, még nincs gyerekünk, de remélem mielöbb nyugis lesz a babád!

Kriszta! Örülök hogy szimpi lett, tényleg kissé félve szoktam orvost ajánlani, de te már voltál nála korábban is más volt. De örülök hogy ugy érezted törödik veled. Én is ezt szeretem benne, hogy megértö és figyelmes.
Jövö héten is jössz infuziora? Mert akkor már bent leszek, megkereshetsz ha van kedved találkozni. (Rácz Józsefné vagyok).

Hétfön fekszek be a korházba és január végén biztos már hogy meglesz a baba!

Karmen 36+6

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen, jövö héten szerdán megyünk szülöszobát nézni, meg ilyesmiket, a védönövel. Szerintem akkor lehet, hogy találkozunk! Az injekció vasárnapig van minden nap, aztán ha bejött, akkor két hét múlva még egy kör lesz. Szóval jövö héten azt hiszem, vérvétel lesz, hogy mennyit segített ez az egész. De ha megyünk szülöszobát nézni, szerintem bevisznek a kórtermekbe is, meg a babás osztályra, ha lehet, megkereslek! Te tényleg Karmen vagy amúgy?
Ezen a héten minden reggel 8 körül megyek be!
Kriszta

KArmen! EZ annyira izgalmas! NAgyon szorítunkKép

angiszeged

Lányok!
Még mindig a szopis téma, nos Léna néha kér csak két óránál gyakrabban cicit, sokkal inkább az van, báris egyelőre, hogy 3-4 órát is alszik egy-egy kiadós cicizés után, és ilyenkor nem tudom, hogy mikor kelltsem fel, vagy, hogy meddig hagyjam aludni.

Ági!
A PIC-en annnyi gép volt és akkora hangzavar, hogy a mi kislányunk nagyon jó alvó lett, ha még nem éhes, egyelőre báris szinte semmire se ébred fel. (tv, beszélgetés, pakolás, telefoncsörgés, stb...) Persze a szülei is nagyon jó alvók, nem is birnák különben már több, mint 8 éve a Károlyit, ha csak úgy minden apró neszre (szintbuli, részeg dajdajozás, folyosón üvöltözés, rohangálás) felébrednének. A látogatók egyelőre távol tartják magukat, ismernek engem, hogy nem esik nehezemre elküldeni senkit, meg általában kint van az ajtónkon egy ne zavarj tábla, hogy távol tartsuk a jaj nincs net, jaj nem megy a gépem, mert nem értek hozzá típúsú látogatókat is.

Karmen!
Gyorsan írok neked, amíg gépközelben vagy. Szóval szvsz a császár nem olyan gáz dolog. Én kb. 1 óra múlva tértem magamhoz, és akkor nagyon fájt, meg fáztam, de rettenetesen, meg a hasamon volt egy homokzsák, a hálóruhát meg nem vették le rólam, csak felhúzták a nyakamba, és az összes kín mellett az zavart legjobban, hogy nyomja a derekam. Kép
Másnap reggel, amikor felkeltettek tusolni, nem hittem volna, hogy lábra tudok állni, de 10-kor jött Sári és kiszedte a dreint (nem tudom, hogy írják pontosan, egy cső, ami a méhből vezeti ki a trutyit), és délben már a saját lábamon mentem át egy másik osztályra (ekkor még nem tellt el 24 óra a műtét után), és délután már a nőosztályon fogódzkodó nélkül kelltem, jöttem mentem. Széken ültem a látogatókkal. És igazán nem is fájt attól kezdve, csak éjjel, ha nagyon megpihent.

Nóri
norcee

Sziasztok!

gyorsan írok mert Danika most alszik.
MINDENKInek köszönöm,hogy válaszolt,s a segítségeket is,megpróbáloma kendővel magamra kötni...hátha...
Igazából jó volt kiírni magamból egy kicsit mert már azt hittem szétmegy az agyam!
MA már nyugodtabb vagyok szerencsére.

Karmen:Én is nagyon gyorsan épültem császár után,s hasonlóan érezetm magam mint Nóri.
Egyedül az volt a rossz,hogy nem engedték megszoptatni Danit amikor először kihozták nekem.
Ott vitatkoztam,hogy miért nem.

Angi:Írok mailt.

Pussz!
Erika
erika76

Kriszta, nem. Az igazi keresztnevem Erika. Kép Pszt. Ha van kedved örülök ha megkeresel, ha lesz rá idöd. Én biztos bent leszek.

Nóri! Köszi, én nagyon félek hogy utána erös fájdalom lesz, de ki kell birni nekem is valahogy. Pont ma kérdeztem rá, hogy ugye nem lesz Drain, azt mondta a klinikán van mindig, itt csak ha a belsö vérzés indokolja. Ennek örülök, mert nekem nagyon vacak érzés volt amikor kihuzták. Utána meg benne maradt egy varrat (nem Sári csinálta, az éppen ügyeletes doki tavaly) és begyulladt. De nagyon csunya nagy heg lett a helyén, ha legalább azt meguszom, már az is valami. Én attol félek még kicsit, hogy ha kérem a picit és nem hozzák, mert szerintük késöbb. Majd Sárinak ezt mondom is, hogy ugye megkaphatom ha akarom.
Szerintem ha alszik a pici elég 4 óránként szoptatni, én se hiszem sürübben felkelteném. De majd látod mennyit gyarapszik.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a CX-es információt. Tudom, hogy ez még nem jelent semmit, viszont azt is tudom, hogy Nórinak is kb. ilyenkor kezdett a méhszája nyílni, emiatt meg is szenvedett a fekvéssel.

Egyébként én dolgozom még, és nem is szeretném még egy hónapig abbahagyni, ha nem indokolt. Ha a doki azt ajánlja, akkor az más, akkor mese nincs.
Egyébként laza, ülőmunkát végzek, és egyelőre nem érzem nem megterhelő lenne számomra. Itthon meg igyekszem sokat feküdni, pihenni amennyit lehet.

Ági: a Károlyiból még 2002 nyarán elköltöztünk, azóta a Vértó környékén lakunk egy panelben. Én nagyon szeretek itt, habár néha kicsit túl nyugis a régi kolis élethez viszonyítva.

Minden jót!
Gabici
gabici

Nori, akkor szerencsesek vagytok, hogy ilyen jo alvo a Leanyzo. No meg hogy Ti is birjatok a zajt. Nekem 5 ev is keves volt, hogy megszokjam, de mi elol laktunk a 27-esben. Amugy van egy ismerosom, akinek a kislanya mar egesz pici koratol csak 4 orankent szopott, 5 honaposan mar csak napi 4-szer! Szoval hasznald ki a szuneteket, es pihenj! En nem tudtam, mert Kristof kb masfel orankent szopott, meg most is legalabb 6-7-szer naponta.

Erika: eszembe jutott, hogy nekunk mi volt a megvaltas: a hordozo! Imadja a gyerek, tud benne hintazni. 6 hetes koraban raktuk bele eloszor, azota nagyon sokat van benne, nem is turi, hogy olben legyen.

Gabici: Nekem is nagyon furi vot eloszor a Karolyin kivul, leginkabb a baratok hianyoztak.
Most viszont itt van Kristof, es egyaltalan nem mondhato nyugisnak az eletem. Kép Meg nehany het es meglatod mirol beszelek. Kép

Jo ejt mindenkinek, en kidoltem!
Agi
agi77

Karmen: Nagyon izgulok értetek is, csak az a kórházi befekvés ne kellene...Ha nagyon fáj, kérj fájdalom csillapítót nyugodtan.

Kriszta: Nem egy leányálom egy hétenkeresztül szurikat kapni, főleg nem vasat. Én végig szedtem Materát és tök jó a vasam. Sőt imádom a meggyes és mákos hamikat.

Nóri: A bilirubinszintje hogy áll Lénának? Nem mondták, hogy még kicsit magas? VAgy erről nem is szóltak? Esetleg attól is lehet aluszkony. Nem akarlak ezzel is idegesíteni, csak egy gondolat. Mert ha tényleg szépen gyarapszik tök fölösleges izgulni az alvás miatt, inkább örülj neki. Azért gyógyul mindenki olyan gyorsan a császárból, mert ezt az "új" módszert alkalmazza a doki bácsi, amikor nem vágnak, kaszabolnak mindent, hanem kíméletesen bontják szét az ember lányát.Kép

Gabici: Flórával végig 2100-as voltam, a kistesóval meg 3-3100-as, és most nem is tudok pihenni annyit, igaz Flórával nem is kellett Seduxent szednem.

Ma 126x írtam le a nevem!

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

Sziasztok,
én viszont más mondok Nóri,
bocs:
napközben igenis keltsd fel Lénát 3 óránként és tedd mellre, mivel ő emiatt a kis kitérő miatt vmilyen szinten "veszélyeztett". remélem nem érted félre, máshogy nem tudom fogalmazni. Éjszaka nyugodtan hagyhatod aludni, de napközben igenis etesd meg. Akár úgyis csinálhatod, hogy melletted fekszik, és szinte félálomban van, teljesen nem kelted fel.
Biztos most már minden rendben lesz, nyugi!!!
Ágci

Kép
Ágci

Lányok!
Tudtok valahol olyan használtkereskedést, ahol ELADHATNÁM a "kinőtt" Kép ruháimat?
Köszke: Méri
méri

Sziasztok!

Nóri!
Megértem hogy aggódsz Léna miatt, biztos nyugisabb lennél most, ha nincs ez a kis kitérő a Gyermekkkórházba! Én Benit igény szerint szoptattam, volt hogy 2 óránként, de ha bealudt 5-6 órát akkor sem keltettem fel, nem volt szivem hozzá (arról nem beszélve, hogy hasfájós volt, és örültem ha végre aludt). Bálintnak pedig úgy működött a biológiai órája, mint a svájci óra. Pontban 3 óránként kelt fel szopni. Olyan jó volt, tudtam hogy ha megszoptattam akkor van 3 órám valamit csinálni. Aztán pár hét múlva a 3 órák kitolódtak 4 órára (hiába mondták hogy egy ekkora gyereknek még 9-10- szer illene szopni, az én fiam 6-7- nél nem szopott többet, de úgy nőtt mint a gomba). Bálint is megtréfált néha, bealudt 5-7 órát, olyankor mindig megnéztem hogy szuszog-e minden rendben van-e, de nem keltettem fel. A mellemet egy picit lefejtem (csak annyira hogy ne feszüljön) mikor már úgy éreztem hogy szétdurran. Én csak ilyenkor fejtem. Hamar beállt a kereslet-kínálat. Mindkét gyereknél kb. 4 hónapig fejtem (csak akkor ha muszáj volt!). Szerintem bízz az ösztöneidben, ne foglalkozz az ilyen-olyan jótanácsokkal!Kép
Az alváshoz még annyit, hogy minden újszülött jól bírja a hangzavart.Sokszor a szülők szoktatják hozzá a babákat a síri csöndhöz, mert mikor elalszik a baba suttognak körülötte. Nálunk mindkét gyerek jó alvó, most szilveszterkor is végigaludták úgy az éjszakát, hogy velünk együtt 15 felnőtt beszélgetett, hangoskodott a lakásban.

Most megyek, mert fölkelt Bálint!

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?