Sziasztok!!!
Babnyúl: Kérdezz utána az AFP- vizsgálatnak, mert nekem is a Bártfaiban kell mennem (1.emeleten, állítólag)és korán reggel, hiszen éhgyomorra veszik le a vért. Nem szabad egy kismamát du. 5-óráig éheztetni, el is ájulhatsz, ez valami félreértés!!!!
Tegnap is volt szülőszoba? Húú elaludtam
, még szerencse!
Megint durva volt? Nehogy komolyan vegyétek azt a sok butaságot, amit mondanak. Szerencsére sokkal szebb szülések vannak, de úgy látszik azt mostanában nem lehet reklámozni, nehogy a fiatalok véletlenül is vállalkozzanak a gyermekvállalásra!
Babnyúl nyugtasd meg a kispapádat, hogy a saját gyermeke születése sokkal szebb és nagyobb élmény és ne ijedjen meg, mert ez egy olyan élmény, amiből nem szabad kimaradni. Ha akarod felteszem ide, mikor a férjem a szülés után közvetlenül megpuszilhatja a lányát!
Máig mondja, hogy akkor volt a legboldogabb!
Szopi-felkészülés: én csak lelkileg készültem, hogy persze szoptatni fogok, nem nagyon fogtam fel, ez mivel is jár, ezért csak annyival törödtem, amennyivel ösztönösen az anyai szívem diktált. A szülésznő mondjuk az első pillanatban cicire tette Dorkát (a kisujjamat először betettem a baba szájába, mikor elkezdte erősen szívni, akkor megcsíptem a mellbimbót és úgy nyomtam be a szájába, hogy könnyebben ráharaphasson) , tehát, ahogy megszületett rögtön szopizott, talán ez volt a legmeghatározóbb pillanat a szoptatásban. Aztán megmutatták, hogyan masszírozzuk a mellünket, hogy a csomók eltünjenek és ne gyulladjon be, megmutatták, hogyan kell kézzel fejni és hogy a babát, hogyan kell megfelelően megfogni szopinál. Így a kórházból hazatérve teljesen profin szoptattam, nem is volt gond, ha Dorka sztrájkolt (2-3 hónaposan pár napig), akkor is rögtön hívtam a kórház csecsemőosztályát, ahol a nővérke tanácsot adott.
Szóval a lényeg, hogy nem szabad parázni, bízni kell a természetben és saját magadban, hogy az anyai öszöneid megsúgják, mi jó a babának. Praktikus tanács: alvás, sok folyadék, husi, és sokszor szopira tenni a babát, megtalálni azt a szöget, ahogy mindkettötöknek kényelmes a szopi és hatékony!
De Babanet mellett minden pillanatban talál az ember valakit a chaten, aki jó tanácsot tud adni vagy legalább megnyugtat, sokszor az is elég!
Mi voltunk most gyerekdokinál, mert Dorka nemcsak náthás, hanem köhög is, kapott gyógyszert, de sétálni nem mehetünk
Én is dáthás vagyok, eszem a homeós bogyókat remélem segítenek!
Kinga: Tudtál puskázni, sikerült a vizsgád? Kispapával nem szerencsés a helyzeted, talán, ha veled lesz a szülésnél és végig csinálja veled, megváltozik és megkomolyodik, azért ez az élmény megváltoztatja az ember fiát nagyon és végre felismeri, hogy egy anya, mennyi mindent megtesz a babájárért az egész terhesség és a szülés alatt, na és utána jön a nagyobbik munka! Kispapa szülei mit szólnak az unokának?
Befejezem, mert nem fogjátok elolvasni olyan hosszú!
Ja, még annyi, nekem is fájdogál a pocakom, főleg, ha rossz pózban ülök vagy fekszem, nagyon be tud nyílalni, ilynekor jól megijedek, de aztán elmúlik, biztosan a méhszalagok!
Üdv: Zsuzsi