Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Zsuzsa!Veszprémi Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar.Gazdasági Agrármérnök Szak,Európai Uniós Agrármenedzser szakirány.És a "gazdasági" szó miatt kell nekem szívnom a számvitelt.De holnap növényvédelmi enciklopédiából vizsgázom,csak azt már nincs kedvem tanulni.
Amúgy Mucskának igaza van,honnan tudnál bármit is tökjól az elsőnél? Nem hiszem,hogy a Te hibád volt.

Mucska,Zsuzsa!Annyira a helyzet nem rossz.Sokkal rosszabb volna,ha szeretném és úgy lenne hülye.Szegényem,nem tud magával mit kezdeni,meg viselkedni sem,csak sajnos a rózsaszín szemüveg most nem véd már! Kép Nekem egyszerűbb lenne betenni a kaput és egyre inkább meggyőződésem ez,még akkor is,ha éppen normális.Csak sajnos most már nem elég magamra gondolnom.

Pusza!Kinga
nyinike

Sziasztok Lányok!
Mi holnap megyünk 3 hós oltásra, remélem nem lesz gond. De miért is lenne?

Mi mindhárman együtt fürdünka a nagykádban, már több, mint egy hónapja, semmi zuhany elötte, no persze fürdöruha sem. Viszont habfürdöt ilyesmit nem teszünk a vizbe amig usztatjuk a babát, hanem csak közvetlenül kiszállás elött mossuk meg meg mosakszunk meg mi is. Akkor már vigyázunk, hogy ne forditsa bele a fejét a vizbe. Általában ilyenkor a combomra fektetem, de ennek az a hátránya, hogy folyton lerugja a cicimet.
Az utóbbi héten viszont nem akar lebegni, hanem függölegesen akar lenni a vizben is (szárazon is). És öltözés alatt már nagyon nyügös...lehet hogy olyankor már éhes, mert elhagyott napi egy kaját mostanság. Nem tudom.

Egyszer már kérdeztem, de nem nagyon feleltetek: akiknek 7-8 órát alszik egyben a babája, hogy birjátok cicivel? Nekem majd szétdurran és nem tudok aludni sem töle...felkeltek lefejni? Boti már jó 2 hete ekkorákat alszik és a cicim még mindig szétreped éjjelente...megváltás volt, hogy ma éjjel felébredt 1kor.

Üdv, Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Szisztok!

Tegnap óta annyit termeltetek, hogy már egy órája csak visszaolvasok.Kép Lehet, hogy a válaszaim nem lesznek már éppen időszerüek, bocsika.KépMa nagyon jó kedvem van, levelet kaptam egy anyukától, akinek a kisfiára vigyáztam több mint egy évig. Már régen jelentkezett és nagyon hiányoztak a hírek felőlük.Kép

KingaKép
Férjhezmenés: ennyi idős koromban gondolni sem akartam a férjhezmenésre, aztán mégis "csőbe húztak".Kép Bocs, hogy ezt mondom, de a kispapid elég dinnye!Kép

MucskaKép
Mi is 6 hónapnyi ismeretség után házasodtunk össze és senki nem jósolt nekünk hosszú jövőt. Ez lassan 6 éve történt.Kép

SzösziKép
Nem tudom milyen magasan lebegsz még, szükséged van ejtőernyőre? Egyébként gratula!Kép

SüncsiKép
Szorítok a vizsgádhoz! Ügyi légy!Kép

LinoKép
Békén hagyhatna már téged az a róka koma!Kép

BellanaKép
Szegénykém! remélem már jobban vagytok!Kép

RamcsiKép
Szerintem, ha nem hosszabít akkor is elmehetsz táppénzre.Kép

BejaKép
Nekem is fájdogál a pocakom mostanában, szurkál és feszül, húzódik, szerintem nő a méh.KépA pisitúrákat én is unom, éjszaka legalább kétszer ki kell mennem.

Egcsi
11+4
egcsi

Edit:
nekem bizony fel kellett kelnem fejegetni pontosan 3 óránként, különben minden fordulásnál egy tócsa keletkezett alattam az ágyban éjszaka, sajnos nem tartott ez sokáig, hamar apadni kezdett...
Szerintem kelj fel fejni, még ha embertelennek tűnik a legszebb álmodból felkelni, akkor is! ezzel még serkented is a tejtermelést...Istenem bárcsak ilyen gondom lenne Kép

Csajok! Körkérdés! Aki fej, az mivel teszi? Kézzel? Mellszívóval? Nekem az elmúlt 3 hónapom a fejésről szólt, szinte minden módszert kipróbáltam, kíváncsi vagyok ki hogy csinálja! Használtok valami krémet cicire? Nekünk a Bepanthen nagyon bejött, popsikencéből meg a Sudocream...nem olcsó, de nagyon jó..
Fel szeretnék tenni egy képet, de most bénázok, mert a gép szerint "túl nagy"..Kép

Üdv: Regina
gregina

Szia Egcsi!

Nem gáz,most én is így gondolom! Amúgy azóta megint felhívott és teljesen elájulnék tőle,ha nem ismerném az előzményeket. Kezdek megijedni,hogy skizo. Az meg öröklődik!

Képzeld,nekem pár hétig nem kellett folyton pisilni,most meg megint.Szerintem ez a kis pupák ráült a hólyagomra! Kép Olyan jó,hogy van ez a kis babóca.

Puszi,Kinga
nyinike

KingaKép
Nem skizo, ne aggódj, csak férfi!Kép Én is annyira örülök a babámnak, mindig dumálgatok neki, hogy mennyire szeretjük és várjuk.Tudom még nem hallhatja, de valahogy biztosan érzékelik a szeretetet.Kép Sok vizsgád van még?

Egcsi
egcsi

Kép
gregina

Edit, hát nekünk már eltelik 2 szopi között annyi, de nekem nem kell fejnem.
Nekem iszonyú lassan lett tejem és sztem épphogy annyi van, amennyi kell. Azt, hogy bedurran a mellem vagy csomók vannak benne, nem ismerem. A jobb cicim folyós, szal szopi előtt ereget egy kis tejcsit, előfordul, h éjjel is jön belőle már szopi előtt vmennyi, de nem vészes.
Jó, ez most így nem hangzik rosszul, h nem fáj, és nyugodtan elhatok tőle, de azért nem bánnám, ha lazán meglenne a kívánt mennyiség.
Hozzáteszem, h nem fejek - Regi, amikor fejtem, akkor mellszívóval. És anno Garmastant használtam a cicire, mert iszonyúan ki volt sebesedve, se nagyon hamar rendbekapta.

Regi, nagyon ari a kép!!! Ügyik vagytok!!! Kép

Mi meg aludtunk egy nagyot, vagyis csak Hami, így már talán normálisan tudunk elmenni fürcsizni, nem fogunk nyügizni Kép Már nevetünk is - jelenti apa Kép

Pussz
Ann
annann

Egcsi!

Már mindjárt hallani fogja a tiéd is!Érezni meg biztos,hogy érzi.Ezért is nem akarok én se stresszelni.
Az enyém imádja Elton Johnt,tegnap egész nap ez ment.
Még 3 vizsgám van,az egyik pont holnap.Szoríts,hogy tudjak puskázni,mert túl álomkóros voltam a tanuláshoz.
Te nem dolgozol,ugye?

Kinga
nyinike

Szia Egcsi! Örülök, hogy megvagy, és jól vagy! A te pocaklakód bizti jól tudja majd, ki a mama Kép

Kinga: nekem nem csak ráül, de sorozza is. Ma 2X azt hittem, bepisilek, úgy belerúgott a hólyagomba(gondolom).
A palid meg szerintem is csak férfi, vagy csak majd lesz az, és még kamasz. Kép Nagy rajta a súly. Lehet, hogy ő sem így tervetze...

Zsuzsa
17+3
zerko

Kinga: tőlem is drukk!

Zsuzsa
zerko

Sziasztok Lanyok!Kép

Szornyu, hogy az ember lanya fel napig nem jar erre es hihetetlen mennyisegu uzenet begyulik itt, csak gyozd elolvasni! Kivancsi leszek a telefonszamlankra, miutan az eddigi "alig internetezek" utan minden este itt ulok Kép

Zsuzsa!

Honnan szerezted azt a cuki golyas kepet, egyszeruen halaliKép megmutattam a paromnak is, akkorat nevetett rajta!

Szerintetek a szamitogep elott ules nem art a babucinak? Azok a hullamok, vagy mik! Tudom hulyen hangzik, de hallottam, hogy peldaul a ferfiak himivarsejtszamat is csokkentheti, meg ilyenek. Vagy az egesz csak humbug es nem lehet karos?
Tudom tiszta hulye vagyok, hogy ilyeneken agyalok!
Amugy erdekes, amit a pisilesrol irtok, mert nekem teljesen valtozo, volt egy jo par ejszaka, amikor fel kellett kelnem, de mostanaban direkt elmegyek pisilni lefekves elott, meg ha csak par csepp is es igy kibirom reggelig! Viszont sokkal eberebben alszom, mint eddig. Kivancsi vagyok, hogy milyen lesz kesobb.

Lanyok!

Ti hogy szoktatok beszelgetni a babucikkal? Hangosan, vagy csak gondolatban? Mert en minden este beszelgetek vele, de persze nem hangosan, hanem csak gondolatilag. Ugy hallottam azt is erzekelik, eljut hozzajuk!
Szerintetek???

Sziasztok, aztan ne vigyetek annyira tulzasba, mert nem gyozom elolvasniKép

Orsi
9+5

avocado

KingaKép
Drukk!

OrsiKép
Valamikor hangosan, valamikor csak gondolatban.Kép

Egcsi
egcsi

Hali!

Vera,
köszi a tájékoztatást az oltásról!

Szerintetek egy augusztus 28-ai gyerek fog jövőre játszótérre járni nyáron-ősszel? (Magyarul: érdemes-e beadatni az agyhártyagyulladás elleni oltást most? És ennek van mellékhatása, azaz belázasodik tőle a kölök?)

Ann,
nekünk apukám adott egy olyan régi hősugárzót, ami eszméletlen módon zabálja az áramot, de tényleg fűt is, mégpedig pillanatok alatt. Van elektromos radiátorunk is, de az messze képtelen erre a teljesítményre. Esetleg próbáljatok ilyesmit beszerezni. Akartam kérdezni, hogy te hogyan kezdted a homeopátiát, mert engem is elkezdett érdekelni, de nem tudom, hogyan lássak hozzá. Mi sokszor voltunk már kontrollvizsgálaton, de csak azért, mert Gabi oxigénhiányosan született.

Batkamanó,
azt elfelejtettem írni, hogy nálunk, amikor apájával fürdött Gabi, akkor apája csak akkor mosta meg magát, amikor Gabit már kivettem, addig csak ázott a vízben, és Gabit mosdatta. És a gyógyszertári fürdető volt a vízben, semmi más, és olyan hőmérsékletű volt, ahogy Gabi szereti (apája sokkal forróbban szokott fürdeni).

Edit,
én válaszoltam először is!Kép Bár ugye tapasztalatom akkor még nem volt, mert a mostani éjjel volt először, hogy ennyit aludt, de nekem most nem nagyon durrant szét a cicim, csak amelyik következett volna, az volt eléggé tele. Meg is ijedtem, hogy nincs elég tejem, ha ilyen lassan termelődik. Most van is egy kis tejciparám emiatt, meg mostanában nappal is lassabban indul be a reflex, pedig iszom rendesen. Na mindegy, a lényeg az, hogy ahogy írtam is, szerintem egy kicsit fejjél le, hogy ne feszüljön, és tudjál aludni.

Regina,
én nagyon ritkán fejek, akkor mellszívóval teszem, mert nekem kézzel nem nagyon megy. Avent Isisem van, szerintem az nagyon jó. Krémet sosem használtam a cicire, bár ott áll a Garmastan a gyógyszeresdobozban. Én az első pár hétben, amikor érzékeny volt, anyatejet kentem rá, és jó is volt. Mondjuk nekem sosem volt sebes, csak érzékeny. Dominika nagyon cuki!Kép

Most lassan megyek lefeküdni, mindenkinek jó éjszakát!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Orsi!Én is szoktam hangosan is,meg gondolatban is.Legelején úgyis csak az érzéseidet konstatálja,mert nincs is füle! Kép Ezt olyan vicces leírni!
Nem árt ám minden annyira nekik,erős kis picúrok ezek. Valahol olvastam,hogy valaki még a körmét sem lakkozza,mert az felszívódik.Szegényke.Tévhitekkel ellentétben a hajfesték sem szívódik fel.Aztán gondolom,nem ülsz itt 24 órát.

Zsuzsa!Megértelek.Ha továbbra is a hólyagom lesz a kedvenc helye,az nagyon nem lesz kellemes.Főleg,ha lesz vagy 4 kg-s.

Jó éjt!
Kinga
nyinike

Alice la Malice!!!Kép Még 1x ezer bocs, hogy elhittem a Névtelen cimboranak, hogy Te vagy (voltal) Mamszika...Irod, hogy megérted, hogy nem jött többet, mert sokan gunyolodtak a történetén. Sajnos nagyon sokunkon gunyolodnak névtelenül, ezt fel sem szabad venni!!! Mondjuk 1x én is eltüntem honapokra, mert vki feldühitett a babaneten. Amikor a gif-eket kezdtük OTT küldözgetni Nyanyaval, nem Mamszin gunyolodtunk. Csak egymassal idétlenkedtünk!!!Kép En egyébként-mielött névtelen irt volna Rolad-azt gondoltam, valamelyik sulibol szorakoznak a kölkök, és Mamszika néven irogatnak... Hiszen sok suliban van ingyenes internet!!! Aztan meguntak, Mamszi eltünt!!! Ennyi...Kép
Még 1x soksoksok sikert a terhességedhez, viseld jol végig, és legyen 1 nagyon-nagyon szép Babad!!!Kép
Többi Lanynak is problémamentes terhességet és szülést kivanok!!!Kép Na, lekopok innen!!!
Puszi!!!Kép
Vendég

Halihó!?
Sehol senki?! Mindenki a Szülőszobát nézi mi?! Kép
gregina

Szia Regina!
Én még benéztem gyorsanKép
Igen, én néztem a Szülőszobát, kész vagyok. Teljesen a hatása alatt vagyok, bőgtem is egy csomótKép

Inkább elmegyek aludni, holnap jövök!

Pussz,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Nálunk ritkán van együtt fürdés, és akkor is inkább apával, meg a tesóval.

Regina: Én nagyon ritkán fejek, fejtem, nem nagyon van rá szükség. Kb. annyi tejem volt mindig, amennyi kellett. Esténként meg mindkét cici kiürül általában. Martin régóta átalussza az éjszakát, eleinte fojt a tejcsi az ágybaKép, de ez pár nap alatt megszűnt. Most már csak akkor van ilyen, ha este nincs kiürítve a cici, és nem is fejem le. Én mindig géppel fejek, kézzel nem megy. Az első babámnál Garmastant használtam, most nem volt igazán sebes a bimbóm, de eleinte anyatejjel kenegettem.

Pussz
Dandy
Dandy

Szia Zsizsa!

Az én csemetém valószínűleg fog játszira járni, de én csak 1 éves kora után adatom be. A nagyobb is akkor kapta, bár ez előbb nem is volt divat.
Neked kell eldöntened, hogy viszed-e játszira a csemetédet. Ja, és nem lázasodik be tőle, nincs mellékhatása.

Dandy
Dandy

Sziasztok!

Zsizsa: szerintem fog játszótérre járni, de mi nem adattuk be az oltást. Balu sem kapott.

Egy kép az én kis Mr. Fontosomról Kép

Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok,
csak beqkk, mert indulunk.
Coryyyy, ez a kép csúcs!!!! KépKépKép

Zsizsa, én is most kezdem a homeopátiát Kép Egyébként van egy könyv: Hogyan gyógyítsuk gyermekeinket homeopátiával - sztem az jó, én is abból kezdem. majd összefogunk és kezdjük együtt, ok? Kép

Pussz
Ann
annann

Sziasztok,
koszi a valaszokat, ma kiprobaljuk a nagykadas pancsit, remelem sikere lesz.

Hozzatapi: Emma is meg csak szopizik. Olyanokra gondoltam, amit cory irt... vagyis, hogy honnan tudjatok/fogjatok tudni, hogy a babo szervezete felkeszult mar mas kajara is. Mert ahogyan mindenben mashogy fejlodnek, szerintem ez is valtozo... biztos van aki 4-5 es van aki 7-8 honapos korara erik meg a hozzatapira. Azt olvastam, hogy sem a korai sem a kesoi bevezetes nem jo. Szoval a jelek erdekelnenek... miket keressek, hogy a megfelelo idoben kezdjuk majd Kép

cory,
szuper a kep! Ezek szerint a nyeldekles, cuppogas nem jel - pedig ez mar nalunk is megy, sot, szinte kinezi a kajat a szankbol, no meg a colat is - igy gondolom ez sem jel Kép

Edit,
en olyan boldogan valaszolnek, de Emma meg soha nem aludt 8 orat egyben. 3-4 orankent ebreszt, nappal is eleg gyakran csatlakozunk Kép

Regi,
fejni sose fejtem, popsikencenk gyogyszertari van, de meg nem volt ra szuksegunk Kép

koltozes: papink egy tengerparti kis faluban kapott munkat, ahol a nyar miatt 1 db kiado haziko volt, ami nagyon picike es nem is tul jo. De kivettuk, mert napi 3 ora utazasnal azert jobb, igy most varunk... aztan ha talalunk jobbat koltozunk. De remelem utanna egy ideig maradunk (eddig felevente koltoztunk)

Szep napot nektek!

batkamano
batkamano

Sziasztok!

Én felvettem a Szülőszobát, majd ma megnézem, de az az igazság, hogy nekem nagyon nem jön be a műsorvezető csajszi közhelyes, szenzációhajhász stílusa. Már a múltkor is gondom volt ezzel, és most is hallottam a másik szobából egy-két dolgot. De szeretek szüléseket látni, mindig nagyon meghatódom, ezért megnézem ezt is, legfeljebb ha nagyon irritál a néni, akkor a következőt már kihagyom.

Dandy, Cory,
kösz a választ!Kép Majd átgondolom a dolgot.

Cory,
nagyon drága Balu a képen!Kép

Ann,
jó, kezdjük együtt a homeopátiát!Kép Először is beszerzem a könyvet, és átnézem, aztán tudunk értekezni.Kép Egyébként a friss babák topicban sokan homeoznak, tőlük lehet majd tanácsot kérni, ha elakadnánk valamiben.Kép

Batkamanó,
én hat hónapos kor előtt nem akarom elkezdeni a hozzátápit, utána meg meglátjuk, hogy mennyire eszik Gabi; én mindennap megkínálom, de nem erőltetek majd semmit. Korábban azért nem akarom, mert férjem családjában mindenki allergiás, és van, aki ételekre is. Olyan fura volt ezt olvasni, hogy "a nyár miatt", hirtelen nem is tudtam hova tenni a dolgot.Kép Itt per pillanat a nap sem süt, alig várom már a tavaszt. Ez a félévente költözés elég rosszul hangzik, én nem hiszem, hogy bírnám.

Gabi ma megint 7 órát aludt egy huzamban, hát szerintem hozzá tudnék szokni, de még nem élem bele magam, nehogy nagyot csalódjak. Inkább ajándéknak tekintem.Kép Tegnap vacsira baracklekváros, csokistejszínhabos gofrit ettünk, hát, valami isteni volt. Most jut eszembe, hogy tartozom még pár könnyű recepttel, majd leírom a kedvenceimet, ha lesz időm.

Szép napot!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Jó reggelt!

Látom az éjszaka átalvása a téma. Hát nálunk ez már régóta megy, viszont tegnap a kisdrágám az oltás utóhatásaként átaludta az egész napot, úgy ébresztgettem 3-4 óránként hogy szopizzon. Ennek megfelelően ma éjjel fél3kor kipattantak a szemei, szopiztunk, majd nagy vigyorogva beszélgetni kezdettKépKép Annyira édes volt! De szerencsére néhány perc után ásítozni kezdett és mikor letettem az ágyába, el is aludt.
Fél8kor megint kaja, most megint alszik.

Cory!
Nagyon klassz a kép Baluról! KépKép
Mindkét gyermeked annyira nagyon szép!!!

Zsizsa!
Hát akkor szerintem kihagyod a következő Szülőszobát...Kép
Legalábbis engem rohadtul idegesített megint a csajKép A műsort jó ötletnek tartom, bár nekem nem szabadna ilyeneket néznem, mert túlságosan beleélem magam. Egyrészt mindig azt vonom le utána hogy szép-szép a természetes szülés, de én asszem belehalnékKép (Ez nyilván azért van mert én még csak a "másik oldalt ismerem".) Másrészt meg annyira meghatódom a végén hogy itt sírdogálok a tévé előtt.
Csak a narrátorcsaj ne lenneKép Totál elrontja az egészet. Meg tényleg olyan szenzációhajhász, fókuszos stílusa van az egésznek.
Ja, és még ugyan a második adás volt csak, de eddig egyetlen pár sem volt átlagosnak mondható. Szerintetek direkt ilyeneket válogattak össze?
(az elsőnél az egyik pár nem akarta tulajdonképpen a babát, a másiknak mindig lesznek fontosabb dolgok az életben a gyereknél, most az egyik nő rákos, a másik pár nem volt teljesen 100as szerintem.)
Na mindegy, befejezem a témátKép, csak úgy feldühít.

Batkamano!
Kínálgasd majd meg Emmát minden nap vmivel és ha elfogadja akkor felkészült már rá, ha nem nagyon tetszik neki, akkor ne erőltesd.
Engem a dokink kicsit beparáztatott. Én is tartani akartam magam a félévhez, de ő ellene van. Állítólag van egy kisfiú akinek ő az orvosa, és későn kezdték el a hozzátápit, mert az anyuka nem erőltette, a kisfiúnak kényelmesebb volt a szopi, és most 3évesen csak pépes kajákat tud enni, mert nem hajlandó rágni.
Mondjuk én ebben nem nagyon hiszek...
Mi egyelőre csak almát adunk Bencének, azt is leginkább a kaki miatt, mert így legalább minden nap van. De én sem siettetem a dolgokat.

Ann!
Majd írd meg mi volt a MÁVban, kíváncsi vagyok!
Miért is most kellett visszamennetek?

Regina!
Nagyon édi DominikaKép milyen ügyesen tartja a fejét!

Edit!
Mentek úszni?
Éjszakai fejésről annyit hogy bár nekem mostanában már beállt az éjjeli tejtermelésem is annyira amennyi Bencének kell, azért néha előfordul hogy hajnal 2kor arra ébredek hogy bedurrant. Na én ilyenkor még átfordulok a másik oldalamra, mert fáradt és lusta vagyok hogy felkeljek, visszaalszom. De kb. csak egy órára, mert addigra már nagyon fáj és tele van csomókkal. Ilyenkor reménykedem hogy Bence mindjárt felébred vagy fejek. De ha Bencike csak egy picit is megmozdul, már kapom is ki cicire, mert ilyenkor ez megváltás. És nem nekem kell szenvedni a fejésselKép

Üdv mindenkinek:
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok KismamikKép

Egcsi
Na végre hogy előkerültetekKép csak nem te is lebegszKép

Szöszi

Hát te merre röpködsz,nemnagyon jársz errefelé mostanában.

Kukacz

Nemtörtént semmi,megbocsájtokKépazért remélem Mamszi még jelentkezni fog mert engem is érdekelne hogy mi van velük,mert én is olvasgattam a történetét, csak nem akartam beleszólni.

Alice
8+2
malice

Sziasztok!

Regina:
Nagyon jó a kép!

Zsizsa:
Szerintem viszed majd a játszira nyáron, szerintem mi is megyünk majd, de én csak 1 éves kor után adatom be, ha beadatom. Úgy sajnálom már a sok oltás miatt, nincs kedvem még kétszer megszuratni.

Cory:
Jól megnőtt Balu és olyan helyes kisfiú, mint volt. Kár, hogy életben olyan ritkán látjuk. Na, apája, ha levizsgázik, elindulunk egy túrára. Kép

Néztem én is a szülőszobát, hát átéltem újra a szülést én is, úgyhogy a végkifejletnél bőgtem, mint állat, papim itt röhögött rajtam. Én akkor nem is láttam, hogy milyen amikor elvágják a köldökzsinórt és kicsit felszisszentem a látványon. Utána beszélgettünk róla papimmal és mondta, hogy nem is tudott mit kezdeni a Benivel abban az egy órában, csak nyöszizett a kezében. Kép Nem is csoda, hiszen milyen fájdalmon megy át egy babóca, mire kiér, aztán utána is....Azért gyönyörű volt az egész. Kép Kicsit unalmasnak találtam a filmben az összekötő részeket, amik a szülés előtti időt mutatták be, de ez az én véleményem.

Más:
Remélem nem fog esni az eső, mert tegnap a nagy szél miatt nem tudtunk sétálni, ma viszont kéne. Sajna a hosszú alvásokról leszoktunk, Beni megint kel éjjel, egyszer tuti, de van, hogy kétszer. Remélem elmúlik. Tényleg, Cory, nálatok Balu hányszor kelt amíg át nem aludta az éjszakát? És cicizett is olyankor?

Szép napot!
zit

ui: szurisoknak drukk!!
zit

Sziastok!

Beja - én úgy tudom, hogy onnantól kezdve, hogy bármiféle orvosi leleted van (pl. egy korai UH lelet) a terhességedről, te már védett vagy.

Ugye tudtok róla, hogy a betöltött 90. nap után adókedvezményt vehetünk igénybe akár havonta (ez plusz kb. 3000 forint, akár egy összegben év végén)Az orvostól kell kérni igazolást és azt leadni a munkahelyen. Gondoltam hátha valakinek segít...Kép

Képzeljétek, tegnap éreztem először, hogy megmozdult! Olyan fura volt, mintha buborékok pattogtak volna a pocakomban. Nagyon jó volt. Kép A férjem pedig irigykedett Kép Kép Kép
Ma megyek AFP-re ha minden igaz. Szent Imrés lányok, nem tudjátok hogy a Bártfaiban veszik-e a vért az AFP-hez? az enyém du. 5 kor lesz ha minden igaz (ezt nem értem, hogy hogy lehet...) szóval izgi.
Mit szóltatok tegnap a szülőszobához? Szerintetek is durva volt a köldökzsinór elvágása a végén? A Kispapámnak elment a kedve az egész szülésesditől... Kép
babanyúl

Sziasztok!

Hozzátápi: én is megvárom a 6 hónapot, az a tuti Kép Aztán meglátjuk Kép
Ami szerintem nagyon fontos a hozzátáplálásban, az a néhány megkötés, hogy mit meddig ne adjunk a babáknak allergia-ügyben. Ja, és NE HIGGYETEK a bébiételek feliratainak, hgoy hány hónaposoknak való! Mindig olvassátok el az összetételt, mert érdekes dolgok derülhetnek ki Kép Pl. 4 hónaposnak málnát, joghurtot adnának, vagy 6 hónaposnak teljes tejet...
A mérföld kövek szerintem: 9-10 hónapos koruk előtt ne kapjanak semmilyen tejterméket. Ekkortól kb mehetnek a savanyítottak (sajt, joghurt, túró), DE a mindenféle túrókrémekben van tejszín, szóval az nem jó (a Danonino túrókrém). 1 éves kor alatt ne kapjanak egyéb tejterméket (allergiások még tovább), citrusféléket. 1,5 éves korig ne kapjanak aprómagvas gyümölcsöket (eper, málna). Szerintem nagyvonalakban ennyi.

Zit: nagyon helyes, gyertek csak Kép

Éjszaka átalvása: hát Balu érdekesen hozta a dolgot, mert 18 hónaposan egyik éjjel még 5-6-szor ébredt, következő éjjel egyszer sem Kép Ő minden ébredéskor cicizett is.

cory

cory
Budapest

Hali!

Megnéztem a szülőszobát, és én is abban a szobában szültem, ahol a hosszúhajú nő.Kép Meg a bentfekvésemből a dokiját is ismertem, nekem szimpi volt, mindig mosolygott. Olyan jó volt látni a babaszállító kocsikat is, nosztalgiáztam egy kicsit. A narrátor csajszi rémes volt, pedig olyan jó műsort lehetne csinálni a szülésekből, nem tudom, minek kell így elrontani.Kép Én áttekertem az összekötő részeket, csak a szüléseket néztem.Kép Viszont amikor kibújtak a babák, én is pityeregtem egy sort, sőt, Gabi szolidaritásból sírni kezdett, amikor felsírtak.Kép Az meg úgy összefacsarta a szívemet, mikor láttam, hogy hogyan sírnak a mosdatáskor, szegények éppen csak megszülettek, és ilyen tortúrán kell átmenni, csak azért, hogy mi tiszta babát kapjunk. Én inkább elfogadnám a magzatmázast, csak ne abajgassák.

Vera,
valószínűleg kihagyom a következőt, vagy felveszem és eltekerem a nem tetsző részeket. Így még viszonylag élvezhető. Hozzátápi ügyben szerintem butaságokat mond a dokid, nem létezik, hogy azért eszik csak pépeset a gyerek, mert későn kezdték. Egyébként a hat hónapig csak anyatej ajánlásban az is benne van, hogy utána viszont el KELL kezdeni a hozzátápit (legalábbis próbálkozni vele), mert a baba vasraktárai ekkorra ürülnek ki, és szüksége van az egyéb kajára. És a hat hónapot nagyon sok helyen látni, nem csak a megrögzött szopisták mondják.

Most futok, mert már nagyon nyüszi a kiscsaj.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok Kép
Meg BPn vagyunk, de irok egy par sort / de csak angol billentyuzet van Kép
Vera, minket mara rendeltek vissya minket kontrollra + UHra. minden ok volt Kép

Zsizsa, OK Kép Oltasra mar felkeszultunk! Most beszereztem mindent. Homeopatahoz is megyunk majd, remelem, attol is okosabbak leszunk! Kép Kép

Na jo befejezem, mert igy nemtok irni, mindig yz zavarom van + ekezet sincs Kép
pussz
annann

Sziasztok!

Ég az arcom,végigpuskáztam a 4 tételt. Életemben nem csináltam még ilyent. Gáz. Kép

Babanyúl!Az AFP-t éhgyomorra veszik,nem? Hogy fogod 5-ig bírni?

Kinga 14+1
nyinike

Kinga, ez belefér egy kismamánál, ne foglalkozz vele.

Szerintem az AFP-t nem éhgyomorra veszik de majd megkérdezem amikor megyek mert nekem nincs kedvem éhezni.

Lányok, nem megy mostanában senki uh-ra kukkolni?

Chello
14+4
chello

Kinga

Ne legyen lelkiismeretfurdalásod emiatt, igaza van Chello-nak Kismamáknál nem számít úgyis tudják hogy sokat lustizunkKép

Chello

Úgylátszik most vannak az 1 hónapos szünetek, pedig én már nagyon mennék.
Igaz Szöszi volt UH-n azóta sem jött valahol a fellegek közt lebeg Kép
Tehát ha valaki volt is azé nem jelentkezik mert valahol röpköd Kép

Alice
8+2
malice

Sziasztok!

Zsizsa: én meg azon az ágyon szültem, ahol a vietnami csaj, és az a szülésznő volt akkor is az ügyeletes, mikor mi bementünk Kép De nekem nagyon nincsenek jó emlékeim a Schöpf-Mereiről Kép Remélem, többet nem megyek oda!

cory

cory
Budapest

Sziasztok!!!

Babnyúl: Kérdezz utána az AFP- vizsgálatnak, mert nekem is a Bártfaiban kell mennem (1.emeleten, állítólag)és korán reggel, hiszen éhgyomorra veszik le a vért. Nem szabad egy kismamát du. 5-óráig éheztetni, el is ájulhatsz, ez valami félreértés!!!!
Tegnap is volt szülőszoba? Húú elaludtamKép, még szerencse!Kép Megint durva volt? Nehogy komolyan vegyétek azt a sok butaságot, amit mondanak. Szerencsére sokkal szebb szülések vannak, de úgy látszik azt mostanában nem lehet reklámozni, nehogy a fiatalok véletlenül is vállalkozzanak a gyermekvállalásra! Kép
Babnyúl nyugtasd meg a kispapádat, hogy a saját gyermeke születése sokkal szebb és nagyobb élmény és ne ijedjen meg, mert ez egy olyan élmény, amiből nem szabad kimaradni. Ha akarod felteszem ide, mikor a férjem a szülés után közvetlenül megpuszilhatja a lányát!Kép Máig mondja, hogy akkor volt a legboldogabb!Kép

Szopi-felkészülés: én csak lelkileg készültem, hogy persze szoptatni fogok, nem nagyon fogtam fel, ez mivel is jár, ezért csak annyival törödtem, amennyivel ösztönösen az anyai szívem diktált. A szülésznő mondjuk az első pillanatban cicire tette Dorkát (a kisujjamat először betettem a baba szájába, mikor elkezdte erősen szívni, akkor megcsíptem a mellbimbót és úgy nyomtam be a szájába, hogy könnyebben ráharaphasson) , tehát, ahogy megszületett rögtön szopizott, talán ez volt a legmeghatározóbb pillanat a szoptatásban. Aztán megmutatták, hogyan masszírozzuk a mellünket, hogy a csomók eltünjenek és ne gyulladjon be, megmutatták, hogyan kell kézzel fejni és hogy a babát, hogyan kell megfelelően megfogni szopinál. Így a kórházból hazatérve teljesen profin szoptattam, nem is volt gond, ha Dorka sztrájkolt (2-3 hónaposan pár napig), akkor is rögtön hívtam a kórház csecsemőosztályát, ahol a nővérke tanácsot adott.
Szóval a lényeg, hogy nem szabad parázni, bízni kell a természetben és saját magadban, hogy az anyai öszöneid megsúgják, mi jó a babának. Praktikus tanács: alvás, sok folyadék, husi, és sokszor szopira tenni a babát, megtalálni azt a szöget, ahogy mindkettötöknek kényelmes a szopi és hatékony!Kép De Babanet mellett minden pillanatban talál az ember valakit a chaten, aki jó tanácsot tud adni vagy legalább megnyugtat, sokszor az is elég!Kép

Mi voltunk most gyerekdokinál, mert Dorka nemcsak náthás, hanem köhög is, kapott gyógyszert, de sétálni nem mehetünkKépKép
Én is dáthás vagyok, eszem a homeós bogyókat remélem segítenek!

Kinga: Tudtál puskázni, sikerült a vizsgád? Kispapával nem szerencsés a helyzeted, talán, ha veled lesz a szülésnél és végig csinálja veled, megváltozik és megkomolyodik, azért ez az élmény megváltoztatja az ember fiát nagyon és végre felismeri, hogy egy anya, mennyi mindent megtesz a babájárért az egész terhesség és a szülés alatt, na és utána jön a nagyobbik munka! Kispapa szülei mit szólnak az unokának?

Befejezem, mert nem fogjátok elolvasni olyan hosszú!Kép

Ja, még annyi, nekem is fájdogál a pocakom, főleg, ha rossz pózban ülök vagy fekszem, nagyon be tud nyílalni, ilynekor jól megijedek, de aztán elmúlik, biztosan a méhszalagok!

Üdv: Zsuzsi
zsu26

sziasztok!

Babanyúl: az AFP tényleg éhgyomorra van! Izgi lesz az 5 óra!
Én ezt a Szülőszobát meg sem néztem. Nekem a múltkori elégnek bizonyult egyenlőre...

Kiegészíteném az adókedvezmény dolgot. Amúgy én ezt egyszer írtam nektek régebben. A 90 nap a fogantatástól mérendő, és nem az utolsó mensitől! Azaz aki a 16. héten van, annak jár, és tényleg papír kell hozzá a dokitól. De a munkahelyen jelezni kell, hogy igénybe akarod venni! Akinek többedik gyereke, annak több ez az összeg. Ott lehetőség van ezt a kedvezményt megosztani a szülők között!

Kinga: ez nem szégyen. Egy kismamának lehet! Kép Amúgy ezek szerint hagytak is. És ahhoz kell valamit tudni, hogy az ember tudjon puskázni. Ha nem tudod, hol keresd, nem sokat ér a könyv sem! (mondom én tanárként! Kép )
Amúgy a számvitelt így már értem. Nálatok csak egy félév van? Mert akkor gondolom többnyire elmélet. Az jó száraz!
A 4 kilós gyerek (ilyen csak neked lesz) nem a hólyagodat rúgja remélhetőleg, mert akkor már fejjel lefele lesz! Akkor jön a gyomrod, a bordáid,... Az is nagyon finike Kép
A hajfesték tényleg nem szívódik fel, de a gőze, ami a festéssel eggyütt jár, az bekerül a szervezetedbe. Ezért ajánlják, hogy olyan helyen fessen a kismama hajat, ahol jó a szellőztetés!

Orsi: ezt a képet én is valahol leltem, és okosan el is tettem a nehezebb napokra Kép
Amúgy a szg szerintem nem árt annyira. amennyit mi használjuk.
A paliknak meg talán az nem jó, ha szűk farmerben ülnek a gép előtt. De akkor tök mindegy, hol ülnek. Sok programozó palinak van gyereke. Ez vígasztal???
És a telefonszámla: nálunk is, amikor én is aktív felhasználó lettem, nagyon megugrott! Akkor döntöttünk az ADSL mellett. Így, hogy itthon vagyok a nagyobbal, egyébként is ez a kifizetődőbb megoldás!
A babámmal én is szoktam beszélgetni hangosan. Ő már hall. Tegnap pl megkértem, hogy ne rugdossa már a hólyagomat. Meguntam 2 óra alatt, de nem hallgatott rám Kép

Alice: pusszantalak!

Zsuzsa
17+4
zerko

chello: én megyek majd, a jövő héten pénteken.

Zsuzsi kapcsán BABANYÚLNAK: én is szültem már gyereket, de tényleg nem erről szól, amit a TV-ben láttál. Ez egy nagyon bensőséges, jó dolog, és az én férjem -aki kezdetben azt sem tudta, hogy jöjjön-e- is nagyon élvezte, és szerintem most nem is lesz kérdés a jelenléte.
Nekem az hiányzott a műsorból, hogy bele-bele kaptak a folyamatba, és magyarázat nuku. Szó sem esett pl arról, hogy EDA nem mindenhol van, és mi is az, hogy nem minden anyukából préselik ki a gyerekét, és ha már megtették, miért volt rá szükség! Illetve van olyan anyuka, akinek odaadják a babáját s szülés után, és nem csak sokkal később (talán Zsuzsi is ilyen volt). Ezeket el akartam mondani még egyszer.

Zsuzsi: tedd fel!
Milyen gyogyót kapott Dorka? Gondolom pár nap szobafogság elég lesz.
Én végigolvastalak! Kép

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Chello!Már hiányoltalak,éppen írni akartam,hogy hol vagy.Csak febr.2-án megyek kukkolni,amikor AFP lesz.Azt Neked mikor csinálják?Nálunk csak hétfőn van,azért mehetek ilyen "későn".Kükönbenis azt mondta a dokim,hogy abbahagyjuk a hetente kukkolást,mert árthat esetleg.

Alice!Mást sem csinálok,csak lustizom,meg pisilek.

Zsuzsi!Aha,végigpuskáztam.Kispapa apukája meghalt,anyukáját meg nem bírom.Nagyon nem,mindig sajnáltatja magát.Bruáááá!

Zsuzsa!Ez a csaj kimondottan azt mondta,hogy a festék szívódik fel.Igazad van,artista lenne,ha akkor még elérné a hólygomat.Már várom,hogy valaki szétrobbantsa az összeforrt bordámat...
Három félév számvitel van,meg valamennyi pénzügy is,úgyhogy idén már könyveltünk is,a vizsga írásbeli része ez volt.

Most eltűnök,bejelentem Johannát a tanáromnak,akinél TDK-ztam,meg továbbra is csináltam volna....

Kinga
nyinike

Zsuzsa

KépKépKépKép

Jó vagytok?

Nekem még mindíg lassan tellik az idő,épp azt néztem ma reggel már megint magamon,ugye eddig felvoltam fújódva,erre ma reggelre lelohadt a hasam hát na mondom magamban lehet hogy nem is vagyok kismama(olyan hülye vagyok)de délre már megint kezdek felfújódni Kép
Nem valami kellemes de legalább ebből érzem azt hogy kismanó lakik odabent Kép
Mikor lessz már 28-a Kép

Pusszanat

Alice
8+2
Kép
malice

Hát ez az AFP dolog érdekes mert egyrészt nem mondta hogy éhgyomorra, másrészt délután 5-ig fizikai képtelenség lenne éheznem...Kép No mindegy, úgyis megyek hozzá ma 4-re - onnan küldene esetleg vérvételre -, és akkor rákérdezek.
babanyúl

Sziasztok!

Egyre jobban alszik Zsoltika! Nem tudom, miért, de tegnapelőtt 11-kor aludt el szépen magától, ma meg már 10-kor húzta a lóbőrt KépKépKép Reggel 9-ig két szopi volt.

Edit,
nálunk is volt egy időszak, mikor Zsoltika 7-8 órát is átaludt egyfolytában. Ez nem tartott sokáig... Eleinte nekem is nagyon feszült a cici, de pár nap múlva "átállt": éjszaka kevesebb tej termelődött. Igy nem kellett fejnem és nem is fájt. Viszont most megint van szopi éjszaka, egyszer-kétszer mindig felkelünk. Ez jó is olyan szempontból, hogy most megint sok tejci termelődik, legalább megeszi Zsolti Kép Ha nem enné, le kellene fejnem, mert nagyon félek a mellgyulladástól. Tudod, nekem volt 3-szor is mellgyuszi, hát az szörnyű, nem kívánom senkinek Kép

Regina,
nekem Avent Isis mellszívóm van, és használom is olykor. Szerintem nagyon jó Kép Most az oltás miatt hagyott ki Zsoltika egy kajcit, de amúgy is kell fejnem, amikor érzem, hogy talán nem ette ki az összes tejet. Mostanában kisebb adagokat le is szoktam fejni nappali étkezések után. Kézzel nemigen tudok fejni sajna, pedig a kórházban anno mutatták Kép

Ann,
megnyugtatásról szóló tippeket köszi Kép Nálunk a hinta vált be, hintánk ugyan nincs, de a pihenőszékeben ringatjuk Zsoltikát a férjemmel. Jó kis izmaink lesznek hamarosan Kép

Hozzátápi: én megvárom a 6 hónapot Kép Zsoltikám egyenlőre remekül szopizik, de ő is mindig néz bennünket, amikor eszünk Kép Látszik rajta, hogy legszívesebben ő is kipróbálná, mit is hamiznak a nagyok Kép Nálunk szerencsére mindennap van kaki, van hogy kétszer is Kép, szóval még alma sem kell.

Cory,
köszi a jótanácsokat bébiétel-ügyben Kép Balu nagyon helyes srác, tényleg gyönyörűek a gyermekeid!

Még a témához kapcsolódva volna néhány kérdésem: mennyibe kerülnek a bébiételek? Lányok, akik már adtok ilyesmit: melyiket érdemes vásárolni? Mikorra várható, hogy majd egy egész üveggel megeszi a pici? És ha elkezdjük majd a hozzátápit, pl. egy kis almát, azt szopi előtt vagy után vagy helyett adjam? Egy kis tájékozódás Kép

Az agyhártya elleni oltásról én is kérdeztem a dokinénit, ő azt mondta, hogy majd az 5 hós oltás után térjünk vissza rá. Még nem tudom, hogy beadassam-e Zsoltinak. Én is nagyon sajnálom szegénykémet a szurik miatt, annyira fölbolydul olyankor a kis élete...

Szülőszoba: nem tudtuk nézni tegnap, de az előző részt láttam, tényleg furcsa volt kissé a topmenedzser hölgy az előre időzített szüléssel Kép Remélem, mutatnak majd MÁV-os szüléseket is Kép, kis nosztalgia Kép Viszont nagyon jó ötlet felvenni videóra, valahogy ez nekem eszembe sem jutott Kép

Lassan indulunk is sétálni, mielőtt még elkezd esni valami. Sziasztok!
Gabi

pgaboka

Sziasztok!

Nekem is olyan hatásvadász a Szülőszoba műsor, de azért nézem, főleg a vége miatt, olyan megható amikor kibújnak a kicsik. Viszont nosztalgiával gondolok a MÁV kórházra. Nem voltak erős fények és Virágot sem mosták le, úgy ahogy volt, egyből rám rakták. Igaz, teljesen tiszta volt, se vér- sem magzatmáz nem borította be (kivéve a haján volt magzatmáz). Gábor mesélte tegnap, hogy nem spriccelt úgy a vér a köldökzsinórból, mint a filmben, mert el volt két helyen szorítva, amikor vágta. Nem emlékszem arra sem, hogy csövekkel tisztították a légutait. Egyből sírt, talán ezért nem volt rá szükség.
Edit,
ha olyan sokáig alszik éjjel Virág, nekem is folyik a tejem, de eddig lusta voltam fejni, valószínűleg később nem úszom meg. Nekem is Aventem van, nagyon bevált, a kézzel fejés nekem sem megy.
Cory,
Balu nagyon helyes srác!

Judit
Judit74

Kinga, itt vagyok csak sajna néha dolgoznom
kell. Kép

Én még nem tudom mikor megyek AFP-re. Jövő hétfőn megyünk uh-ra és akkor számolja ki a doki, hogy mikor menjek. Szerintem január vége lesz belőle.

Chello
chello

a legjobb helyen társalgunk a kislányommal, hogy mennyi jó kis hapsi van itt...Kép Az a mobilos kis üzletember nagyon tetszik a Dominikának!!!!!

Batkamanó: honnan írsz?!

Be akartam kukkantani más topicokba is, de a nagy része olyan "kihalt"..Kép
gregina

Sziasztok!

Bébiétel: Balu soha sem evett meg teljes üveg bébiételt, azaz csak néhányféléből Kép Az árak: változóak. A Hipp jóval drágább a többinél, de annak az alapanyagai biok, a többié nem. A bébiételek 2-3 napig hűtőben is elállnak, úgyhogy nálunk az volt Balunál, hogy megette a felét egyik nap, másnap a másik felét kapta.

Ha szopi előtt adod, akkor elválasztod a babát, ha utána hozzátáplálsz. Mi egyiket sem alkalmaztuk Kép Mivel tőlem nem fogadta el nagyon sokáig a más kaját, így este kapta apjától. Balu kiszámíthatatlanul szopizott, így a más kajának volt fix időpontja. Este 7-kor kapta, és akkor cicizett, amikor akart. Ja, és amikortól kapott más kaját, mindig megkínáltam egy kis forralt, lehűtött vízzel is pohárból. Igaz, jó ideig még nem fogadta el Kép

cory

cory
Budapest

AliceKép
Nem lebegek, de az egész lakás egy rom, mert amíg rosszul voltam nem érdekelt a takarítás, most van mit pótolnom.Kép

BabanyúlKép
De jó, már érzed a picidet! Szerintem a köldökzsinóros rész nálam kiesett, mi volt vele a gáz?Kép

KingaKép
Egy kismaminak ez is magbocsátható!Kép

ZsuzsiKép
Jobbulást nektek!Kép

A Szülőszobához csak annyit, hogy hülyén van megszerkesztve az egész. Én azt se bírom, hogy kapkodnak össze-vissza, szülőszoba, 4 héttel a szülés előtt, a másik párocska stb. Jobb lenne bemutatni egy párt egyszerre, elejétől végig, aztán a másikat.Kép

Egcsi
11+5
egcsi

Egcsi -
Apuka elvágta a köldökzsinórt, a vér meg sugárba spriccelt. Tisztára mint a Sikoly2-ben...Kép
babanyúl

Babanyúl

Olyan vagy Kép akkorát nevettem ezen a SikolyonKép

Egcsi

Ne törődj vele az én konyhám se külömb mert amikor hazamegyek akkor lepihenek egy kicsit aztán elmosok egy pár edényt aztán megint lepihenek aztán meg alszok Kép

Alice
8+2
malice

BabanyúlKép
A műsor elején ki kellene írni, hogy gyengébb idegzetűek inkább ne nézzék.Kép Én úgy hallottam, hogy előbb megvárják míg a köldökzsinor nem pulzál és csak utána nyisszantanak. Remélem a férjem papás szülést akar, bár legutóbb-még nem volt baba a pocakomban-nagyon ellenezte. Nem tudom mit van úgy oda, műtősfiú is volt régebben, tehát a vér nem lehet akadály.Kép

Egcsi
egcsi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?