Sziasztok!
Hosszú leszek!
Cseréltem képet a profilomban, ha van kedvetek, nézzétek meg!
Jó régen írtam, de azért olvasgatok ám.
Elég nehéz estéink vannak, mert a kicsi fiam mostanában nem akar lefeküdni és aludni. Kedden 1,5 óráig tartott az altatási ceremónia, és ebből 3/4 órát kisebb-nagyobb szünetekkel masszívan végigordított. Egyszerűen nem tudom, mi van vele, mert korábban nem csinálta, ráadásul nem vagyunk túl szigorú szülők és többféle módon is el lehetne aludni (pl. mellettem a nagy ágyban, a kezemet fogva), de semmi sem jó neki. Újra sokat szopizna (pedig már a napi egynél tartottunk), pl. az altatásnál is, csak nem alszik el vele, viszont nem akarja elengedni, de ha meg már nagyon sok idő múlva elveszem tőle, akkor meg ordít. Nehogy már most kelljen cumit adnom neki!
Ráadásul a keddi altatás után 11-kor újra ébredt, kezdte előről az egészet, majd reggel 6-kor a cici miatt hisztizett. Kellemesen "kialudtam" magamat
. Tegnap meg apja ölében aludt el, 1/2 10-kor... Na ennyit a következetességről!
Napközben is sokat anyázik, de ez nem indokolná az éjszakát, mert igyekszünk kielégíteni a testközelség szükségletét (újra bevetettem a hordozókendőt is). Apám szerint idegrendszeri érés, lehet, hogy igaza van? Csak bírjam türelemmel! Amúgy nappal semmi baj vele, tündérien játszik, autózik, pakol, Legozik és közben egyfolytában gagyorászik.
Átesett valami erős hasmenéssel járó dolgon a múlt héten, semmi más baja nem volt, csak nagyon-nagyon híg volt a széklete (igaz, nem jellegzetesen hasmenésesen, mert viszont nem volt gyakori, hanem csak akkor volt nagyon híg, amikor egyébként is kakil voltna), a végén már szinte vízszerű. Orvosnál nem jártunk, mert pont hétvégére érte el a csúcsot (ráadásul először nem is gondoltam semmi rosszra, mert aznap, amikor kezdődött épp csak mandarint és almalevet volt hajlandó magához venni, úgyhogy akár ez is okozhatta volna), hétfőn meg már megint rendes volt a széklete. Olvastam, hogy van most ilyen vírus. Mondjuk hányni nem hányt, úgyhogy nem biztos, hogy ő is ezt kapta el.
Házassági évforduló: nálunk nem felejtődik el!
Idén a 6. lesz. El se hiszem, nagyon szalad az idő!
Szülőszoba:
megnéztem mind a kétszer (múltkorit is).
Hát... Nem is tudom, hogy miért mutogatják ezeket e szüléseket, ez valami orvosok melletti állásfoglalás? Mitől jó egy olyan szülés, ahol a kismamának alig van szerepe? Ahol kifeszített békák módjára szülnek? Ez kell a még nem szült kismamáknak mutogatni, hogy hagyjál mindent az orvosra meg az EDÁra attól lesz "jó" szülésed?
Nagyon eltúlzotnak éreztem a nőgyógyászati vizsgálaton a riportercsaj kommentárját (milyen kiszolgáltatott dolog bugyi nélkül odamenni a vizsgálóasztalig, ez a nő életében az egyik legszörnyűbb dolog...), mert ez egy nagy hülyeség, ha az orvos és asszisztense kellő tapintattal kezeli a kérdést, akkor semmi szörnyűség nincs benne, egy kellő dolog és így kéne felfogni.
Mondtam a páromnak, hogy én biztosan benyomtam volna a szülészorvosnak, hogy ha olyan iskolásoknak szóló hangon biztat nyomásra. Azt meg nagyon felháborítónak tartom, hogy a szülést a székeléssel hozzák egy szintre (valami ilyesmit mondott az egyik orvos, hogy "Tovább, kakilunk!"). Még pulzáló és így vért fröcskölő köldökzsinór elvágásának mutatása szerintem gyomorforgató volt, bár nem vagyok egy finnyás ember, de riaszthattak el ettől így kispapikat.
Szeretnék látni végre egy "szép" szülést!
(Mielőt okoskodónak tartanátok: még nem volt olyan szülésem, ami igazán "szép" lett volna, de azért van elképzelésem, és eddig a 4 közül egyik sem nyerte el a tetszésemet... Nektek?)
Banyóci!
Mire jó egy testvér! Az ilyen "huzogass már" kéréseket én minden további nélkül a Benire bízom, nem is bírnám az ütemet!
Kataa!
Tanfolyam
. Hát én ezt nem is értem. Lehet, hogy nekik érdekük, hogy ne vegyen rajta kismama részt?
Dec8!
Örülök, hogy sikerült, pihenj sokat!
Nyuszi!
Ellenanyag:hurrá
. Az időpontot beírtam a táblázatba (a mostani már kész volt, mire olvastam).
Zita!
Utólag is boldog szülinapot!
Zsani!
Képzeld végre sikerült beszereznem a Szoptatás könyvet. Nov. végén rendeltem meg a Kismamánál és mostanra
sikerült elküldeniük...
Az Istvánnal nekem csak egy gondom van: látszatra nem túl jók a körülmények. A csecsemős részleg elég érdekesen helyezkedik el a szobákhoz képest, nem tudom, ha az ember nem túl mobilis, akkor hogyan van, mennyire tud segítséget kérni. De persze erről Sasha többet tud, ha jól tudom, ő ott szült. Ja, a MÁV-ot nem illik mostanában reklámozni, de elvileg ott is van szoptatási ambulancia. Igaz sokat nem hallottam még róla, meg senkivel se találkoztam, aki járt volna ott, de pont a Szoptatás könyv végében annak az elérhetősége is meg van adva. Hallottál már róla?
Szilcsike!
. Persze azt is megértem, hogy látni akarta a lányát, de azért rossz lehetet a picinek.
Beszti