Új privát üzeneted érkezett!

Brigi!
Hú,ez valami szuper!Az enyémek is tuti oda lennének ettől a galériától.És persze nem akarnának aludni!!!!
Szerdán tuti mennek az enyémek is oviba,mert horror,amit itthon művelnek.Csak még Oli köhög nagyon,néha mintha fulladna is.Ezért várok még egy napot,majd meglátom,miként alakul.

Cat!
Én is azt látom,hogy kicsik hozzá.Bár hozzáteszem más is próbálkozik hasonló korú gyermekkel.De azt gondolom,hogy jövőre már nem az ismeretlenbe mennek így,lesz emlékképük róla.Ráadásul pénzbe se kerül!A tanárokat is megismerik (egy picit).Viszont 1alkalom nálunk semmiképp se mérvadó,mert előszörre soha sehol nem csinálnak semmit (még az oviban sem!).És ráadásul ilyen szutyi időben még jól is jön,hogy kicsit kimozdulhazunk.Labdáznak,ugrálnak a szőnyegeken,zsámolyokon (ezek a tornaterem szélére vannak lepakolva) meg nézik,mit csinálnak a nagyok.

Edit

Kép

Kép
edit73

Kata!

Én a nyári ujjatlanokat használom most trikó gyanánt.
A Dávid se hajlandó már évek óta trikót felvenni (tudod,az olyan csocsós!), az ujjatlanjait hordja ilyenkor a hosszú ujjú felső alatt.
A piciknek vettem egy jó adag PO tirkót,meg van egy pár Nextünk,George trikónk.Ezeket szeretik és szívesen is hordják.Ráadásul jó pár kicsi lenne jövő nyárra,így frankón ki tudom őket használni.

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit!

Igen, az jó ötlet. A mai is nyárról van még, így aztán nem is kell venni....köszi... :D :D :D

Cat!

Múltkor írtad, hogy meg tudod nézni a Duna Plazában a lego Duplo Tűzoltóautót. Ha esetleg arra jársz megnézed nekem, hogy van e? Ahol én néztem, a Déli Pu.-nál, ott nincs és állítólag csak tavasszal lesz ( ha lesz). Én meg már úgy beleéltem magamat, hogy ezt kapják szülinapjukra a fiúk. Egyébként én már alapból kettőt vennénk, egyet nem is mernék. :D

Kata

Kép
kateduo

Novemberi tali?

Brigi,

Húúú, mostmár tényleg nem sok van hátra! A galéria nagyon király lett! A fiaim nagyon élveznék!

Jobbulást!

Cat,

Nem mesélted el az égésedet... Én most úgy fogok rendelni a Nextből, hogy Németországba kiszállítják kemény 7 euróért, és Árpi megy egy hónap múltva pont Frankfurtba és haza tudja majd hozni. Ja, és az unokanővéréék ott laknak, tehát cím is lesz.
Így nem lesz horror ára a ruháknak. Bár amilyen árképzést csinálnak Mo-on a Nextnél... Annál még az is kedvezőbb, ha 400 font/forintért veszi meg az ember a rucikat.

Edit,

Már írtam, hogy nálunk ez az ovis torna Ambrus esetében tök jól ment. És ez már 50%-os siker! Bernát meg majd csak csinálja, ha látja, hogy a tesó is ott nyomul. Holnap egy másik helyen is kipróbáljuk.

Jobbulást nektek is!

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Bölcsi jól sikerült a reggeli sírás ellenére. Tök jól érezték magukat, jót játszóttak és szóltak, mikor pisilniük kellett. Féltem, hogy esetleg ott nem fognak szólni, de simán ment. Így azért sokkal jobb és amikor kérdeztem, hogy menjünk e holnap is, akkor mondták, h igen.

Detti!

Honnan rendelsz a Next-től? Esetleg megnézném én is, és ha találok valami jót, akkor felezhetnénk a szállítási ktg-et.

Novemberi tali részemről tökéletes.

Kata

Kép
kateduo

Cat!

Képzeld találtam 1000, Ft-tal olcsóbban és ha elhozom a boltból személyesen, akkor nincs postaktg. Így azért barátibb az ár. És köszönöm, hogy megnézted. Egyébként kb. mekkora méretre ez az autó? A létrásra gondolok...

Kata

Kép
kateduo

Brigi :)
Szuper ez a galéria! Az enyémek is imádnák, csak a bandázástól félnék, alvás helyett. :D

Kata :)
Szuper, hogy találtál olcsóbbat. Azért nem mindegy! Az autó kb 30 cm hosszú, ha azt kérdezed, és nem a dobozt.
De lehet a helyedben úgy venném, hogy 1 tüzoltóállomást, és egy plussz autót hozzá, ha belefér a költségvetésbe.

Detti :)
Hát ha Árpi rendszeresen kijár akkor megérné úgy rendelni a Nextböl, bár az egyszeri dolog is remek. Még a 400 Ft-os GBP árfolyamnál is megéri rendelni az itteni next bolt árakhoz és választékhoz képest. Na és a lány behozza 3 hét alatt, nekem ez a nem mindegy. Bár most erösen visszafogtam magam, csak nadrágokat rendeltem a nextböl.

Edit :)
Pont akartam kérdezni ezt az atléta dolgot, hogy ki mit ad a gyerköcére. Én bizony atlétákat rendeltem nekik kintröl, alsógatyával együtt. Tavaly még r. ujjú pólót és h.ujjú pólót adtam rájuk, de folyton kint volt a derekuk. Talán amíg ilyen kicsik nem mondják azt, hogy ciki. :D Na meg autósakat rendeltem, az tuti siker.

Most még én is a nyári ujjatlanokat adom rájuk.

Jobbulást Olinak!

Show tánc: Elvittem öket egy ingyenes bemutatkozó órára, ahol ovodásoknak tartottak showtáncot. Kezdödött azzal, hogy úgy fogadtak minket, hogy öltözzünk át. Minden kiscsaj szétspriccelt és felvették a pink legging nadrágokat, csillogó topokat, balett cipöt. A fiúkról nemes egyszerüséggel levettem a cipöjüket, és mentek a terembe. Rövid bemelegítés után, amit még a fiúk röhögve de hajlandóak voltak csinálni a tanárnö bekapcsolta a tamtam zenét, és beállt a tükör elé riszálni. A kiscsajok csinálták utána, na a fiúk meg elkezdtek szaladgálni. Ütögették a hangfalat, majd nyalogatták a tükröt és jókat vihogtak. A többi szülö akiknek a manöken jelölt lányaik riszáltak a tükör elött rettentö csúnya szemmel néztek, de én hiába integettem a fiúknak a partvonalról, hogy hagyják abba, rám se hederítettek. Az i-re az tette fel a pontot, hogy Samu odament a tanárnö elé, és kérdezte töle, hogy miért van ilyen lukas nadrág rajta, és mi az a kötött lukas zokni a lábán, fázik-e a lába. Ez volt a lábszárvédö a csajon. Ekkor Oli odament a magnóhoz, és nemes egyszerüséggel kinyomta a gombot. Na akkor már láttam a tanárnön, hogy baromi ideges, és gyorsan kirángattam a két fiút a tornateremböl. A ciki az volt, hogy végig ordították az egész cédrus piacot az autóig, mert ök marha jól érezték magukat, az én vérnyomásom meg 200 volt.

Cat
Kép
cateye

Én most tök tanácstalan vagyok szülinapi ajándékok terén :shock: Eddig nem tudtam, hogy mit, most tudom, de nem bírok szelektálni :roll:

És idén nem fogom eljátszani azt a torta-mizériát, amit tavaly! Nem lesz formatorta, mert ami szép és finom, az baromi drága (nem vagyok hajlandó tizenezreket fizetni tortáért). Úgyhogy valószínűleg kapnak 1-1 kisebb kerek tortát, rajta 1-1 marcipán figurával. Ráadásul rendezünk nekik babazsúrt egy játszóházban, az sem lesz olcsó :roll:

Detti

KépKép
kiliman

Miért nem egy nagy dolgot vesztek nekik szülinapra? Annyi sz*rt fognak úgyis kapni a gyerekzsúron, hogy semmi értelme elhalmozni őket annyi játékkal. Na és itt a karácsony is hamarosan.

Mi voltunk mostanában gyerek szülinapon, hát fogtam a fejemet az ajándékokon.

Kérjetek inkább élménydolgokat.pl. színházjegy, koncertjegy stb.

Cat
Kép
cateye

Cat,

1 db nagy dolgot fogunk venni (a Playmobilnak is vannak olyanjai), a zsúrosoknak meg kiadom, hogy ki mit vegyen.

Igazság szerint, mi az "élménydolgokat" évközben is megadjuk nekik, szinte minden hétvégén csinálunk programot. Gondolkodom, hogy mi legyen a program a születésük napján (szerencsére szombatra esik), amit másként élnek meg, mint a többi hétvégén.

Most hétvégén is voltunk fürödni, a másik nap meg mesedélelőttön.

Az biztos, hogy semmiképpen nem szeretnék sok és drága ajándékokat.

Detti

KépKép
kiliman

Brigi,

ez a galéria nagyon szuper!!! Felraktátok az ágyukat, vagy csak 2 ágybetétet és úgy alszanak?? (persze mikor alszanak) Nagyon tetszik, és elgondolkodtatott, h kéne-e esetleg nekünk ilyen..

Ovis torna: hát, nekünk holnap lesz a következő alkalom, meglátjuk hogy megy. Az elsőt asszem csak Cat-nek mondtam a talin, nekünk hálistennek (kop-kop) nagyon jól ment, simán átöltöztünk, beálltak és tornáztak kb 30 prercet, az utolsó 10 percre romlott el a dolog, már dekoncentráltak voltak, és kicsit szófogadatlanok. De már várják a holnapit is, és holnap már eljövök, nem ülök ott (a nő is ezt tanácsolta, felesleges.) Nekünk 2x van egy héten, ott az oviban, és kb 10-en vannak a 3évesek. Nagyon bízom benne, hogy menni fog, mert a bhrg-gyakorlatokkal csehül állok.. Tamás sose ér haza..

Kép
nettke

Köszi a galéria dicsiket!! :lol: :lol: :lol: Sztem is jó. :wink:

Nettke :)

Van fent két ágyrács (volt két rácsunk és Artúr a helyszínre alakította) és rajta a matrac. De hamar ki fogják nőni, mert egyelőre keresztben fekszenek, hogy több hely legyen játszani. Aztán majd kapnak nagyobb matracot, de ágy biztos nem fog felférni, mert elég kicsi a hely. Adott volt az szélesség-hosszúság a szoba méretei és az ajtó miatt. Kb. 3 x 1,3 m az egész. De remélem, hogy mire az 1,5 m kevés lesz, addigra kapnak külön szobát. :wink:

Ezek a tornás-táncos dolgok én úgy látom annyira sok mindenen múlnak és alkalomról alkalomra változik, hogy éppen "sikeres"-e az egész. Elég, ha kicsit fáradtabbak, és máris nem akarnak koncentrálni. De ahogy az oviban, itt is meg tudnak tanulni egyfajta rendet és egy idő után nem érzik idegennek a helyzetet és már arra tudnak figyelmi, ami a feladat.

Egyébként egy csoportos fejlesztő tornára nem tudtok többen összeállni?? VAgy olyan intézményi háttér kell, ami miatt "háznál" ez nem megoldható? Gondolom, vagyis tudom, hogy az egyéni fejlesztés baromi sokba kerülne, de gondolom a létszám emelkedésével csökken az egy főre jutó költség.

A csajoknak kutya bajok nem volt az oviban. Ééééésss nem kellett nekik sem a cumi, sem a macis takaró!!! Az óvónő akkor jött rá, hogy nem vittem be, amikor hoztam őket haza és kereste a cumit a zsebében. Azt mondta, nem volt semmi gond.

Én holnap megyek ctg-re, de lehet, hogy elzavarnak ilyen takonykórosan. :roll: De nem tehetek róla, és nem akarom lemondani sem. Ki tudja mik nem zajlanak a pocimban.

Mindenkinek jó éjszakát!!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Cat :)

El is felejtettem írni, hogy jót röhögtem a sztorin. Bocs, de annyira el tudom képzelni, hogy ők mennyire élvezték :) :) :)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Cat!
És akkor mentek újra show-táncra? :wink: :lol:
Azért jó fejek a fiúk és echte őszinték!!!!!!!

Nettke!
Ügyik vagytok,hogy ilyen szépe tornáznak a gyerkőcök.
Nálunk az alapvető gond,hogy a suli tornacsarnokában van az ovistorna.Ez egy 2szintes épület,a galérián az öltözőkkel.Szerintem hatalmas maga a tér is.Meg teljesen idegen emberekkel kell kontaktust teremteniük.
De nem adjuk fel!!!!Hátha!Holnap mi is megyünk újra.
Ha meg nem,jövőre újrapróbálkozunk!

Detti!
Ha viszont ajcsiba színházjegyet kapnátok,nem nektek kellene megvenni!Merthogy amúgy is mennétek,meg a ygerekeknek is öröm. 2legyet ütnétek egy csapásra!Ráadásul ennek azért pszichológiai oldala is van: a gyerekeknek azt is meg kell tanulni,hogy a nem fizikai (kézzel fogható) dolog is lehez ajándék,okozhat örömet és "illik" neki örülni.

Cat!
Kösz!Oli kap most megint calcimuscot+fenistilt+ másik köptetőt.2napot adok neki.Ha beválik és múlik a köhögés,akkor megy oviba szerdán.Ha nem,akkor visszamegyünk dokinénihez.
Én meg pont azért nem rendeltem nekik atlétákat,merthogy az ujjatlanjaik nagy részét jövő nyárra úgyis kinövik.Akkor meg minek?Csak állnának a szekrényben!
Mondjuk nekünk Nextből csak a boxeralsók jönnek be,sima alsónaciknak kicsi a derék-ülep távja.Boxert meg kedv szerint vesznek csak fel!
Amúgy még tuti nem ciki a hagyományos trikó,főleg ha autós!!!!A Dávid már más kategória.Bár miután reggel morogtam vele,hogy miért nem akar ujjatlant venni (mert nem akart),azért felvette.Aztán délután megköszönte, hogy mégis "ráerőszakoltam", mert amúgy tuti fázott volna.

Edit

Kép

Kép
edit73

Helló mindenki!

A Meme helyett írok pár sort előbb próbaként, mivel nem mutatta meg, hogy hogyan működik ez a beírás. Gondolom azért rájövök. A Meme férje vagyok ám, nem idegen (Szinta), meg úgyis gondoltam hogy kellene írnom mivel szegény Kiliman tartja a férfi vonalat egyedül.
Ha rájövök a dolgokra pár képet is teszek fel a gyerekekről (ha tudok).
Tegnap este olvasgattam a hozzászólásokat és letoltam a Memét hogy milyen régen jelentkezett, sokan hiányoltátok.
Majd írok arról hogy mi volt a nyáron, csak most az anyósomnak kell segítenem ha befejeztem majd még jövök vissza. Kép A három tesó
Most kiderül sikerült-e a képet feltenni.
Addig is üdv mindenkinek: Szinta
szinta

Pont azt akartam írni mint Edit. Ha kaptok színházjegyet ajándékba, legalább nem nektek kell megvenni. Olyan marha drágák már ezek, hogy az is könnyebbség.

Milyen játékok között hezitálsz nekik? Nálatok a zsúrra be lehet osztani, hogy ki mit vegyen? Megkérdezik a szülök?

Bezzeg én már a karácsonyi ajándékukat is tudom. :D Sajnos a szülinapi megint túlzásba lesz víve, mert a barátaink sorra jelentgetik be, hogy miket vettek. :roll:

Menj csak el CTG-re. Nem tehetsz róla, hogy meg vagy fázva, ezért nem szólhatnak. Ilyen közel a szüléshez ezt semmiképpen nem szabad kihagyni.

Lilla :)
Hogy vagytok?

Nem a nextböl rendelek alsónacikat és atlétát. A Marks and Spencerröl, mert ott 2 GBP 5 db alsónadrág. 800 Ft-ért itthon a kínaiban sem kapok 5 db-ot, és ugye a minöséget zongorázni lehet.
Na meg van hozzá atléta. Az enyémek a boxer alsót utálják, fel nem vennék. Mondjuk az apjuk is hagyományos párti, ezt látják.

Dávid válogat ruhák terén? Van már kialakul ízlése?

Meméné Szinta :) (na ez csak vicc volt)
Örülök, hogy bejelentkeztél! Az asszony meg megérdemli a dorgálást, hogy hónapok óta be sem néz ide. Mis újság a gyerköcökkel? Nyaralás hol volt? Járnak szépen oviba a kölkök? Kristófnak a suli?

Cat
Kép
cateye

[quote="cateye"]A írta:cateyez enyémek a boxer alsót utálják, fel nem vennék. Mondjuk az apjuk is hagyományos párti, ezt látják.

enyémek meg inkább boxert vesznek :)
persze apa is azt hord :)
(de Máté formás seggén jól is áll a szűkebb fazon )

Orsi
KépKépKép
icsilya

[quote="pbrigi"]E írta:pbrigigyébként egy csoportos fejlesztő tornára nem tudtok többen összeállni?? VAgy olyan intézményi háttér kell, ami miatt "háznál" ez nem megoldható? Gondolom, vagyis tudom, hogy az egyéni fejlesztés baromi sokba kerülne, de gondolom a létszám emelkedésével csökken az egy főre jutó költség.

sajnos nem igazán, mivel óriási az eszközigénye.
Legalábbis ahova mi járunk max. az alagút az egyetlen otthon is fellelhető dolog, az összes többi speciális.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi,
végül is van már minden bhrg-s családban gördeszka, nagy labda, pokróc... vagy a csoportos órákra annyira más speckó eszköz kell??

Szinta,
nagyon hiányoztatok már, és óóóóóóriásiak a gyerekek :lol:

Cat,
Marks-ból hogyan rendelsz? Net-en, és postáztatod? Nagyon jó az ár!!!

Kép
nettke

Sziasztok!

Na, ma már jobb volt a böli. Annak ellenére, h tegnap du. tök lelkesek voltak, hogy mennek holnap is. reggel elkezdték nyomni, hogy "nem akarok menni". Inkább Vendel a kezdeményező, gergő meg csak utána mondja. Egyébként Gergő simán bement, megfogta a dadus kezét, rámosolygott, szóval édes volt. Na Vendelt szó szerint húzni kellett. Az a vicces, hogy míg elrakom utána a ruhákat,a ddigra csend van. vagyis kb. 1 percig tart az egész. Na de ezt idegileg kibírni!!!!!! Mármint, hogy reggel óta ezt hallgatni.

Cat!

Végül is marad a két tűzoltóautó. Átnéztem az állomást és abban teljesen más az autó. Veszekedést meg nem akarok, így is mindenen összevesznek. Esetleg az majd a jövőben.

Szülinapi ajándékokkal most én is jól állok, úgy értem elméletben. Sok ötletem van, de szortírozni kell. Na meg karácsonyra is jut belőle. Tavaly pedig alig volt ötletem.

Edit!

Akkor most Marci és Beni oviban, és csak Oli van otthon? Reméljük most már gyorsan meggyógyul. Valaki mindig marad veled.... :D

Szinta!

Tök jó, hogy írtál!!!! :D :D Memét meg tényleg megdorgálhatod, hogy semmi életjelet nem adott. Gyere gyakrabban!!!!
Jó nagyok lettek a gyerkőcök.

Lilla!

Hogy vagytok? Jártok oviba?

Ja, Cat!!! Ez a show tánc...., ne haragudj, de könnyesre röhögtem magam.... :oops: Tudom, szörnyű ilyenkor, de legalább tudom, másnál is vannak ilyesmi dolgok.

Brigi!

És mekkora a belmagasságotok? Komolyan már én is méregetem a lakásunkat, de itt esélytelen a dolog. Attilának is nagyon tetszik ez a galéria.

Na megyek teregetni, mert sosem leszek kész. Sajnos be kell hoznom a szárítót a teraszról, mert kint sosem fog megszáradni.

Kata

Kép
kateduo

Igen, írjátok már meg, honnan rendeltek, mi eddig csak az Ebay-ről rendeltünk és főleg Amerikából. Ez az alsónaci ár nagyon jól hangzik. És főleg, hogy nem ez a gagyi mínőség, amit itt lehet kapni.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Köszi a bíztatást Meme dorgálás ügyben. Na hát a Meme június eleje óta dolgozik Dunaföldváron a Suzuki szalonban. Nem tudom miket írt erről. Lényeg az hogy egy volt kollégája ott a főnök és így nem ismeretlen a társaság. Mondtam neki hogy csak úgy mehet oda ha nem leszünk kénytelenek mi autónkat venni (bár semmi bajom vele), mivel amikor az Opelnél dolgozott volt Opelünk, a Seatnál vettünk Seatot, ha így marad minimum egy BMW vagy Rover szalonba engedem. Aztán két hét után a főnök leváltotta a régi szalonvezetőt és a Melcsit nevezte ki (közel dupla pénzért). Azóta ebben a pozícióban van és nagyon élvezi, bér 8-tól 5-ig van bent és azért elég fárasztó.
Nyaralni másik négy családdal voltunk Zalakaroson egy nagy apartmant vettünk ki, igaz az idő az első két nap nem volt jó de addig a fedett fürdőben voltunk, a hét második felében már a kinti részen.
Kép Kristóf és Zsombi Kép Zsófi
A gyerekek már három hete délután 1/2 4-ig vannak oviban. Az első ott alvással volt csak gond, de a második naptól mindig szépen alszanak. A Kristóf már ötödikes, azt mondja könnyű eddig (aztán rájöttünk hogy fele leckéket nem csinálja meg, így tényleg laza a suli...).
Magamról csak annyit hogy nyár közepén betöltöttem a negyedik X-et, nagy buli volt, pár képet közzéteszek.
Állítólag innentől már minden nap ajándék.... Kép Melcsi a régi sikerei fényében Kép Az ünnepelt és a torta
Bocs ha sokat írtam össze-vissza.

További szép napot: Szinta
szinta

Meme-férj,

Épp itt volt az ideje, hogy hírt adjatok magatokról! Jó nagyok lettek a gyerkőcök!

Cat,

Azt a M&S alsóneműket én is megrendeltem, mert baromi olcsónak találtam őket. Ráadásul tudom, hogy jó minőségűek is, mert nekünk már vannak ilyen trikóink meg gatyóink. Elvileg már a hétvégén fenn lesznek a Next téli ruhák is a neten, úgyhogy onnan veszek még ezt-azt, aztán leállok!
Ma reggel kiderült, hogy Ambrus kinőtte az őszi bölcsis cipőjét :( Ez nagyon rossz hír, mert ha tudnám, hogy hol vegyek és milyet, akkor már az ár sem érdekelne. De fogalmam sincs, hogy melyik az a cipő, amit nem sajnálok, ha szétrúgnak.

Igazság szerint én mindenkinek elmondom, hogy nem azért csináljuk a zsúrt, hogy ajándékokat hozzanak, hanem mert olyan ritkán találkozom egy-két barátnőmmel, hogy így legalább biztosabb a dolog. Ettől függetlenül mindenki megkérdezi, hogy mit vegyen a fiúknak. Én azt szoktam mondani, hogy legyenek kreatívak, de nem mindenkinek sikerül :) Főleg, akinek nincs gyereke. Ezért szoktam ajánlani dolgokat, ami elég szarul jön ki, tudom, de legalább olyat kapnak, amivel játszani fognak, és amiből nincs már 3 db.

Kata,

Megbeszélhetjük a rendelést, attól függően, hogy én mennyit fogok. Merthogy Árpi fogja hazacipelni, és a 20kg-ot nem igazán akarom, hogy túllépje. De biztos belefér neked is egy-két dolog.

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Meme-férj!!!
Asszonynak jogos a dorgálás!!!legalább havonta egyszer életjelet adhatnátok magatokról!Gyerkőcök nagyot nőttek a nyáron,igazi szépségek lettek. Kristóffal/Kristófra vigyázni,rossz ez a kor!Képek szuperek.

Kata!
Én két helyről szoktam rendelni (árfolyam-függő):Dinától a fuenzalida@hotmail.co.uk vagy Szanditól szatmaria@gmail.com.
De a babaszobán foglalkoznak többen vele,ott is meg tudod nézni,ki milyen árfolyammal dolgozik.Most a 400FT/GBP a legjobb.Erre már csak itthoni pk jön rá (hazaszállítás,vám benne van az árfolyamban).
Ma még mind3 itthon van,csak holnaptól lesz ovi Beninek és marcinak.Ma elmentünk vadgesztenyét szedni!

Cat!
M&S ém még nem néztem gaytó ügyben,pedig pizsit onan szoktam rendelni.Dávidnak most vettem 1.200Ft-ért 8igazi akciós volt) őszre valót.
Nálunk is apa hagyományos párti,de a tesó meg csak boxert hord.Így most van mindkettőből vegyesen.
Igen,Dávid már rendeen válogat.Bár még az dominél nála,hogy mi kényelmesebb és nem az,hogy mi áll jól.Így nem teljesen passzol össze az ízlésünk.De már nem lehet neki ruhát venni a megkérdezése nélkül.

Nettke!
Bár nem engem kélrdeztél,de Cat is így rendel.Megnézem a honlapot,kiválasztom,ami kell.Elküldöm a kódot, méretet, színt, darabszámot e-mailben valamelyik csajszinak (Katának leírtam).Ő megrendeli.Ha kiszálították hozzá a cuccot,akkor egy megadott magyar bankszámlára átutalom forintban az összeget.Ált 2-3hét alatt itthon van,amit kérek.Rengeteget lehet ezen spórolni!Csak figyelni kell az akciókat.

Lilla!
Hogy vagytok?

Brigi?
Mi volt ctg-n?

Edit

Kép

Kép
edit73

Na,helyesírási hiba az van dögivel!!!!Hiába,no!Nem sokat aludtam éjszaka,Olival a fél éjszakát kint töltöttük a teraszon.(BRRRRR)Pedig ment a hidegpárásító+kapja a gyógyszereit is.

Edit

Kép

Kép
edit73

Nettke :) ,Kata :)
Na akkor egy harmadik rendelési lehetöség. Én Tarnóczi Timitöl rendelek (Lunati) néven fut a babaszobán. email: gyermekruhaoutlet.qmail.com. Most 400 Ft-ért hozza GBP-nként a cuccot. Ö érdi, és a MOM-hoz behozza, illetve ide a Duna Plazahoz is be szokta nekem hozni a cuccot. Kb 2-3 hét és itt van a kamion. Nem csak nextet, hanem bármilyen angol ruhát/játékot is behoz. Tehát karácsonyra is lehet nézelödni. Csak a ruha kódját és méretét kell megírni neki.

Amerikai beszállítóm is van, ha valaki ott talál cuccot. :D Nekem azok kevésbé jönnek be, de néhány akció ott is megéri.

Érdemes olyan beszállítótól kérni, aki közel lakik hozzátok, el tudtok érte ugrani, vagy személyesen beadja, mert nem kell postát fizetni.

Nekünk is voltak már M/s alsóink a tengeresböl és imádták a fiúk. Ráadásul méretet váltunk, mert szóltak, hogy már szorít a 3-4 éves méret, így már 5 évest kell vennem nekik.

Mondjuk én az itthoni Cherokee alsógatyusokat is nagyon szeretem, mert nagyon jópofák, és nem olvad le róla a minta.

Rendesek a szülök, hogy megkérdeznek az ajándékról titeket. :P

Jajj szegény Oli! Akkor ez a fulladásos köhögés nála?

Szinta :)
Gratulálok a 4. x-hez! Nem is nézel ki ilyen öregnek. :lol: :lol:

Nagyot nöttek ám a lurkók, és még mindig nagyon szépek!

Átérzem a reggeli cirkuszt mert nálunk is ez van. Ma véletlenül kimaradt, mert az ovónö elvonta a figyelmüket valamivel.
Neked nem alszanak a böliben a fiúk? Miért?

FIGYELEM! A Fenomén helyén a Nagy Lajos király úton Háda angol turi nyílt, kilós cuccokkal. Érdemes megnézni.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok :)

Ctg tök jó lett. Megint taliztam a szülésznővel, hétfőn hivatalos elfoglaltsága van. De majd megdumálom Emét, hogy ne akarjon pont akkor jönni.
Reggel kb. 1,5 óra alatt értünk be a városba csúcsidőben, úgyhogy ha időben felismerem a jeleket, akkor dugóban is van esélyünk. :wink: :lol:

JÓ, hogy jelentkeztél. Mondd meg Memének, hogy azért vannak a beosztottai, hogy ők dolgozzanak. :wink: :wink: :wink: Ő meg csak netezzen velünk néha.
A gyerekek tündériek. Zsófi igazi nagylány lett.

Neked meg még sok ajándéknapot együtt a családoddal. Irígylésre méltóak vagytok tényleg. :lol:

Ha a belmagasság miatt aggódsz, hát ne tedd. Nálunk kb. 2,7 (teljesen áltagos, vagy inkább alacsony) és így van alul annyi hely, hogy állva nekem le kell hajtanom a fejem, kicsit lehajolni, fent meg ülni és négykézlábazni tudok, de azt kényelmesen. A gyerekek egyelőre még mindenhol szépen elférnek állva. De semmivel nem alacsonyabb így, mintha veszünk pl. egy emeletes ágyat, csak sztem sokkal praktikusabb. (Hát árban már nem annyira baráti, de valamit valamiért. :roll: ) Ez egy gyerekeknek való galéria egyértelműen. Alá tervezem majd az íróasztalt, ha addigra nem lesz több helyünk.

Na megyek és pihizek, mert a fejem tele van valamivel, ami nem oda való. :roll:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

húha, volt termés 2 nap alatt! felét már el is felejtettem, úh. bocsi.... :oops:

Mi itthon vagyunk, mert Niki elég csúnyán köhög, és tegnap volt kis hőemcsije is. De alig birok velük, rémesek, főleg tegnap az esőben. Úh. holnap ovi, ha nem lesz láz- majd délben hazahozom őket az orrszívás miatt. Atyaég, lehet, hogy eddig nem voltak ennyire durvák, de nem tudom hogy éltem túl az elmúlt 3 évet. :twisted: :shock:

Elkezdtük tegnap csinálgatni a HRG-s feladatokat, felét még délelőtt egyedül, felét du Robival. Nagyon tetszik nekik. De nem akarom erőltetni, v nyomatni minden nap, mert nagy gond nincs velük- többet fog használni, ha párszor megcsináljuk hetente, de azt örömmel. Én még örülök is neki h van, mert hosszúak lesznek a téli délutánok. :roll:

Cat

Meg tudtak kérdezni a Nagyvárados sportbolt címét? És beszéltél azzal a nővel aki csoportot tart?

Brigi

Szenzációs lett a galéria!!! Biztos nagyon örültek a lányok. Jobban megy már az alvás fent?

Tök jó, h jó a CTG. Azért légy résen, a barátnőm is Pest közeléből indult a MÁV-ba szülni és végül mentő vitte a Bajcsy-ba félúttól. :? Ne sokat gondolkozz ha úgy érzed menni kell. :) Egyedül vagy otthon mostanában?

Szinta

Szia!!!! De jó, h végre valamelyikőtöknek eszébe jutottunk. :D :D
Utólag is Boldog Szülinapot! Memének sok puszit küldök. És a gyerekeknek meg Grétinek is. :D Dávid még mindig tudja a nevét ha a Kolpingos képeket nézegetjük. Képek is nagyon jók. Meme hogy bírja az iramot?

Edit

Jobbulást Olinak! Ő nem szokott Flixotid v más spray-t kapni? Nálunk ez annyira bevált, azóta nem is fulladoznak. Voltatok vele pulmonológián? Marha car lehet éjjel kint vacogni a teraszon. Brrrr. :evil:

Kata

Nekünk lehet h lesz pár trikónk ami már kicsi- a mait is állandóan tűrögetem a gatyájába. :shock: Ha kéred, szívesen odaadom a gatyóval együtt, az máris kicsi (és Next-es mellesleg. :D ).

Detti

Én a Decathlonban vettem nekik túrabakancs-jellegű őszit cipőt, 3000 volt. Magasszárú, betétnélküli és elég jól néz ki- arra az 1 szezonra pont jó lesz. 8)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Bocsi. még délelőtt elfelejtettem valamit.
A barátaink vettek tavasszal kiskutyát magugnak, a mieink azóta nyúznak hogy valamilyen eb nekik is kell. Arra viszont nem voltam hajlandó hogy bent lakjon velünk. Ráadásul a barátaink ott tartanak hogy a kutyus velük alszik, kinyalja a kávéspoharukat és a megpucolt szotyit kieszi a szájukból... Na ez már egy kicsit durva. Szóval a kollégám ismerőse árul Golden retrievereket, utána néztem és láttam hogy nagyon barátságos család és gyerekbarát fajta úgyhogy szülinap előtti ajándékként szombaton vettünk nekik egy kis kant. A képet lásd lent.
Mára ennyit, szerintem a Meme örül hogy tartom a frontot helyette is. A beosztottait eléggé irányítania kell, úgyhogy napközben van dolga elég.
Sziasztok. Kép Hektor
szinta

A sportszerbolt az Üllői úton van a Nagyvárad tér és a Klinikák között, ahogy megyünk be az Üllőin a jobb oldalon. A Bárka Színháztól pár méterre. Ahogy átmegy Robi a Nagyváradon, rögtön jobbra az első parkolóba be kell hajtani.

Nem beszéltem még a csajjal, mert jövő szerdán reggel a nevelési tanácsadóban megnézik Olit. Ezt meg akarom várni, mert hátha be tudom ide suvasztani, és akkor nem megyünk csoportos tornára a város másik végére.

Cat
Kép
cateye

Edit! és Ditke!

Nagyon Boldog Névnapot kívánunk!!!!!!

Kata

Kép
kateduo

Hát mi ma befűtöttünk :( :twisted: Nem tudom, hogy mi lesz majd decemberben, de mára eléggé lehűlt a ház, nem akartam fagyoskodni.

Edit, Ditke

Én is boldog névnapot kívánok nektek!

Ma voltunk egy másik ovis tornán. Ez jobban tetszett, mert nem játszóházban volt, emiatt a gyerekeknek nem is járt folyamatosan az agyukban az, hogy játszani akarnak menni.
Ambrus megint végigcsinálta az egészet, nagyon-nagyon ügyes volt. Bernát is egész tevékeny volt, főleg a futós gyakorlatok tetszettek neki. Aztán ő egy kicsit megunta, de nem hisztizett, szépen ült és figyelte a többieket.
Röhögtem rajtuk, mert ők voltak a legkisebbek, és olyan viccesen csinálták a gyakorlatokat :lol:
Úgyhogy asszem e mellett maradok.

Lilla,

Voltunk a Dechatlonban is. Láttam is egy tök jó bakancsot, ami túrázáshoz is tökéletes lenne, de nem volt a méretükben :( De most arra a cipőre gyúrunk :)

Majd hétvégén még megnézem Parndorfban a Geoxot, hátha lesz a méretükben (itthon az outletben 28-as a legkisebb szám).

Hát ez kiskutya! Egy édesbogárcukimukiszőrpamacs. Nekem a golden retrieverek a kedvenceim, ha nagyobb lenne a kertünk, tuti, hogy bevállalnék egyet.

Detti

KépKép
kiliman

[quote="nettke"]O írta:nettkersi,
végül is van már minden bhrg-s családban gördeszka, nagy labda, pokróc... vagy a csoportos órákra annyira más speckó eszköz kell??

teljesen más
nagy szivacs, szivacsos óriáselemek.
semmi otthoni eszközt nem használunk a csoportban.
(most Liliék csoportjában van labda meg billenőlap, de az összes többi gyakorlat más eszközre épül)

Orsi
KépKépKép
icsilya

Hát ezt a kutyát meg sem mutatom a fiaimnak, mert begözölnének töle. Irigy-irigy vagyok, hogy ilyen jó dolguk van a kölköknek!

Mi is fütünk. Utálok fagyoskodni.

Edit és Ditke
Nagyon boldog névnapot kívánok!

Csajok!
8 napra elutazik holnap Zoli. Lehet be fogok dilizni a fiúktól. Nincs valami jó program ötletetek a 7végére?

Cat
Kép
cateye

Cat,

Ez azért elég kemény! És legalább a bébiszitter ott tud lenni nálatok estig? Akkor én nem is panaszkodom a 3 napért...

program:

http://www.port.hu/pls/th/theatre.showt ... unty_id=-1

http://www.port.hu/pls/w/event.event_pa ... unty_id=-1

és még esetleg a tropicárium. Vagy mozi? A tropit lassan mi is megnézzük, mert már egy éve voltunk utoljára.

Szerintetek ez normális?: Bernát mostanában egy csomószor bepisil. Vasárnap 4x is, most délután is. A bölcsiben is kevésszer pisil, tartogatja addig, amíg a lefekvéshez pelust kap. Itthon azért szokott szólni, de nem mindig... Abból a szempontból nem izgat, hogy úgysem megyünk oviba, de azért már 3 évesek lesznek :roll:

Brigi,

Hogy vagy? A barátnőmék Szentendréről mentek a Kistarcsai kórházba csúcsforgalomban :shock: Majdnem az autóban született meg a gyerek :)

Detti

KépKép
kiliman

Helyzetjelentés: jól vagyok, talán a takonykórság is múlóban. Ma elmentem nagybevásárolni is. Na, nem egyedül. Anyu végülis ideért időben. :)

Vettem csajoknak esőköpenyt, meg gumicsizmát (ami sztem el van méretezve). Egyel nagyobbat vettem, mint a cipő, amit most hordanak, és ami éppen jó, de a csizma leesik a lábukról.
Az esőkabát Hamupipőkés. Azt hittem, hogy teljesen oda lesznek érte, erre szinte semmi. Bezzeg a szívecskés zoknik. :roll:

Remélem én időben indulok majd. Ha csak másfél órát fogok vajúdni komolyan meg leszek lepve. BAj akkor van, ha nem lesz itthon Artúr, mert mire kiér, és el tudunk indulni, az sok lehet.
Nekem is van egy barátnőm, aki Dunakesziről indult a másodikkal és félúton született a kistesó. De az második baba volt. Elsőre nem szokott ilyen gyorsan menni.

Bepisilésen ne izgulj. Ronda idő van, ilyenkor több a baleset. Lehet, hogy meg is van fázva. Előbb-utóbb szobatiszta lesz. Türelem!!!

Részvétem. Főleg ilyen időben. Még kimenni sem lehet.

Mi is fűtünk. Tegnap amikor hazajöttem a ctg-ről úgy éreztem, hogy megfagyok. Muszáj volt bekapcsolnom a cirkot. Így már kellemesebb.

Szép estét!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Editek,
boldog névnapot!!!!

Én is befűtöttem tegnap délután. Így is szortyognak és köhögnek, plusz 2 napja folyamatosan bepisilnek mind a 3an az oviban. Tiszta ciki már...
Szóltak is, hogy nézessem meg orvossal őket, mert tuti, hogy megfáztak/felfáztak, és orvosi papír nélkül nem mehetnek, szóval holnap mamához mennek és du irány a doktor néni!
Pedig ők el vannak keseredve, hogy holnap inkább oviba mennének és torna is lenne délután... :cry:

Lilla,
akartam is írni már, hogy csoda ügyesek vagytok bhrg-ügyben!! Nagyon jó, hogy ilyen klasszak, egészségesek a gyerekeid, és legalább látok olyat is, akit nem fogtak ott rögtön.. :lol:

Cat, Edit,
köszi a tippet a rendelés ügyében, ki fogom próbálni valamelyiket! A MOM nekem közel van a munkahelyhez, lehet h azt választom.

Szinta,
hát ez a kutya!!! El vagyok alélva tőle.. De jó nektek!
:lol:

Kép
nettke

Cat,
most próbálgatom, de ez a rendelős cím ez se nem webcím, se nem email. Biztos jól írtad..? :roll:

Kép
nettke

Nettke :)

Én vagyok a lüke. Elírtam a mailcímet. qmail-t írtam gmail helyett. Szóval a helyes cím:

gyermekruhaoutlet@gmail.com

Hivatkozhatsz rám, engem ismer.

Jobbulást a gyerköcöknek! Remélem azért nincs felfázás, csak kis megfázás.

Köszönöm. Még megnézem, hogy milyen lesz az idő, és az alapján döntök. Amikor a Mamma-miat néztük meg volt előtte egy aranyos kis egeres rajzfilm bemutató, lehet elviszem őket arra, ha már játszák.

Baromi rossz nekünk ez a bábszínházas 4 órás kezdés, mert az alvás miatt nem érünk oda. :(

Cat
Kép
cateye

KÖSZÖNÖM MINDENKINEK A JÓKÍVÁNSÁGOKAT!!!!

Nettke!

Cat nem jól írta!!!gyermekruhaoutlet@gmail.com
Kíváncsi vagyok,mit mond a dokitok. Ha csak annyira vannak felfázva,hogy néha bepisilnek,azzal úgysem tud mit kezdeni!!!Ha meg panaszaitok lennének,tuti nem kellene figyelmeztetni,hogy vidd el őket orvoshoz!!!!Nincs hideg az oviban?Nálatok van már fűtés?
Itt még nincs az oviban fűtés.Talán holnaptól.De mi azt nem tudjuk meg,mert Marci megint lázas.Így holnap újra dokinéni (ma Olival voltam).Tele a bugyrom!!!!!

Brigi!
Szuper,hogy jobban vagy!Az ördögöt meg ne fessük a falra!!!!!!

Szinta!
Mutattam a Dávidnak a kutyust!Azt mondta,micsoda mázlisták Kristófék,hogy ilyet kaptak! :lol:

Detti!
Normális!A hideg okozhat ilyen "panaszokat.Nálunk is volt ilyen a nyáron,ha lehűlt a levegő 5-10fokot.Elmúlik.

Lilla!
Nincs olyan spraynk.Voltunk vele pulmonológián,de a doki szerint nincs gond vele.A "szurkálós teszt" meg semmit nem mutatott ki nála.(vérvétel nem volt).
Ma kapott másik antibigyót (Zinatt) meg Sinecod szirupot,de!!!!Szerintem nem itt van a gond.Mindenesetre kíváncsi vagyok,mi lesz ma éjszaka.Délután kb. 3*5percet tudott aludni.A múlt éjszaka 11-ig fuldokolt,aztán aludt reggel 6-ig.
Az viszont kimondottan idegesít,hogy 5nap antibigyó után ilyen szarul van.És most meg megint 5napig tömhetem gyógyszerrel. Ráadásul Marci megint lázas.Oda-vissza fertőzik egymást Olival.De hogy Beni hogy maradt ki ebből???? :roll:

Edit

Kép

Kép
edit73

Cat!
Egyszerre írtunk!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Erősíteni jöttem a férfi jelenlétet :)

Szinta!
A 4X már valóban a B oldal, de ne feledd egy-két bónusz track még szokott lenni itt is :)

Cat!
Detti szombaton megy vásárolni Bécsbe, uh. mi gyerekekkel itthonhagyott házastársak fogjunk össze :) Ha van valami közös program ötleted, szólj :)

Kata!

20 kg + kézipoggyász, ráadásul a kollegáim is "üres" bőrönddel utaznak...

Brigi!
Hajrá! Mi mást mondhatnék?

Üdv.

Kiliman

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Na mi is gyarapítjuk a betegek táborát. Bár "csak" takonykór és köhögés van. Gergőnél sok, Vendelnél kevés. Azért ma volt böli, remélem holnap is lesz. Én nem bírom már itthon velük, nagyon betelt a pohár. Szerintem csak megfáztak, mert Gergő minden éjjel vetkőzik, leveszi a hálózsákját. Ráadásul pont tegnapelőtt éjjel át is ázott, reggel tiszta jégcsap volt, a nyakig pisis pizsiben. Szerintem emiatt van. A kedvük persze töretlen.

Kiliman!

Oké, oké. Akkor fordulok a gyermekruhaoutlet@gmail.com -hoz.... :D :D :D Bár a nagy kedvencem az ebay-ről való használtruha csomag rendelés, amiben legalább 50 db ruha van. Csak az lassan érkezik meg.
Ja... és ha kitelepülnél vagy aztán vissza, az 60 kg... :wink:

Szinta!!! Laci!!!!

Isten éltessen a 4 x-en!!! Jól tartod magad!!! :D :D

Cat!

Őszíntén nem irigyellek!!! Én biztos nem bírnám. Esetleg valaki nem tud menni hozzád hétvégén? Mondjuk nem a szombatra gondoltam, Kiliman napjára... :wink: Barátok esetleg.....

Minden betegnek jobbulást!!!!!!!! Edit! Beni egy erős immun!!!!

Brigi!

Jól bírod!! Írj minden nap, hogy tudjuk egyben vagy e még. :D

Ma mi is befűtöttünk......brrrr

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Mi is itthon, most épp Dá köhög irtó rondán és én. Nekem is tele a hócipőm!!! Én így nem merem még vinni őket oviba, nehogy erre a legyengült állapotra még valamit rászedjenek. Jövő hét H-Sz suli, jó volna a addigra már mehetnének oviba.

Tegnap már nem bírtam tovább, megérkezett a takarítónő-pótmamánk és én azzal fogadtam, h ugye elmehetek pár órára?!! :twisted: Voltam turizni a Nagy Lajoson a már beváltban és megnéztem a Cat által javasolt új Hádás turit is a Bosinál.

Cat, majd valamelyik szombaton menjünk el együtt. Akkora, hogy a negyedét se lehet átnézni. :shock: Tömve a falak mellet végig fogasokon, a gyerekrészen középen ládák fullosra pakolva..... Találtam Dávidnak egy H&M-es kantáros sígatyát!!!! Meg még pár szoknyát, felsőt hoztam el és 3000-et fizettem. :D A felnőtt cuccokat megint nem néztem meg, nem volt már idő.

Edit

Hát, érdekesnek tartom, h a pulmon nem találtak semmit. Nekünk mondjuk direkt mondta a dokinéni, h lehetőleg betegen vigyük el őket, úgy lehet a legjobban hallani. De ez a fuldkós köhögés minden légúti betegségénél tuti nem normális. :? Borzasztó lehet szegénynek, képzelem mennyire ki van már merülve, h nem tud aludni. És neked is rémes lehet tehetetlenül nézni. :(
Szárazan köhög éjjel v hurutosan? Mert a Sinecod csak arra jó, ha a hátracsurgó váladéktól köhög- ha szárazabb, akkor ez még rontja is, mert még jobban kiszárítja a nyálkahártyát. Nekünk mostanában a nagy köhögőrohamokra a Calcimusc és ACC válik be. Ilyen esetben éjjel is lehet adni ACC-t és jó! Kicsit síkosítja a nyálkahártyát. Nekünk ezt mind a drnő mondta- próbáld megkérdezni a tieteket, hogy javasolja-e. Drukkolok, h most már minél hamarabb kikeveredjetek mindannyian!!!

Nettke

Lehet, h tényleg fel vannak fázva. De egy pisimintából másnapra kiderül. És az ovi miért mondta, h nem mehetnek? :? Nálunk csak a nagyon ragályos dolgokkkal nem lehet menni, pl a fosós-hányós, v lázasan. Ilyenkor totál bepisilnek v csak a cuccuk ázik át kicsit- tócsa is van? Nálunk eddig Nikinél békésen cserélgetik a ruhát, van amikor 3-szor. :shock: És vigyorogva fogadnak ha aznap épp nem volt baleset. :lol:
Ha dokitok nem mond mást a leletig, nekünk kamillateás meleg vízbe kellett ültetni Nikit, Cat pedig Betadinos vízbe ültette Olit amikor összeszedett valamit a bölcsiben.

Kata

Nektek is jobbulást! Én is alig várom, h mehessenek oviba újra, nekem is tele a tütüm. :twisted: Passzoljam Dá kinőtt trikócskáit? Asszem nem csak 1 lesz.... :(

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!

Amikor mi pulmón jártunk,Oli már hónapok óta nem volt beteg.Mivel nem jártunk tavaly közösségbe,1év alatt 2szer volt Oli beteg (igaz abból mindkettő tüdőgyulladás volt és egyiknél volt hasonló fulldoklás,mint most).De ha most többször lesz ilyen gond tuti visszaviszem. Amúgy azért mondta a pulmonológus ezt,mert az évi 2betegség az ilyen típusú gyerekeknél semmi!
Amúgy Oli tényleg totál ki van,mert már maga a köhögés is fáj neki (mármint a hasa).Igaz,most úgy tűnik,felszakadt neki a váladék.
Dokinéni szerint olyan tödőgyulladásos megint a köhögése.De az nincs neki,mert megröntgeneztettük.Viszont teljesen szárazon köhögött.Az a tipikus végén befulladós köhögés volt.És erre írta fel a gyerekorvos a Sinecodot (én Sinuprettel és Mucopronttal próbálkoztam)Hogy mi segített rajta, nem tudom.Mert közben apa hozott egy bio mézszirupot (német termék),amiben édeskömény és kakukkfű is van.Ezt kapja minden étkezés után úgy,hogy utánna már nem ihat és így rajta marad a torok nyálkahártyáján is!Úgy tűnik ez most így jó neki.
Amúgy Marci ugyanezeket (Zinat+Mucopront) kapta ma.Remélem,így párhuzamosan bombázva a "bacigazdákat" sikerült kiírtani a kórokozókat.
Ilyenkor ,amikor egyedül hagyod a pótmamit a gyerekekkel,takarít is?

Kata!
Jobbulást nektek is!

Nettke!
Mi volt a dokinál?

Ti beoltatjátok a gyerekeket influenza ellen???Érvek és ellenérvek ?

Edit

Kép

Kép
edit73

Kata!

Babaszobáztál ma?Volt egy nagyon ismerős név,aki lemaradt az overallokról! :? Te voltál?

Edit

Kép

Kép
edit73

Szebb napokat!

Nagyon sajnálom szegény Olit emiatt a köhögés miatt. Szörnyü lehet! A mi Olink is ilyen köhögös, és a végén már sírni szokott úgy szenved töle, ha már fáj mindene. Bíztatásként mondom, hogy ez a betegeskedés a közösségkezdés miatt van. 2-3 hónap alatt túlestek rajta, és utána már ugyanúgy csak elszórva lesz betegség, átlagban havi 1 télen, és tavasszal-nyáron meg 1-2.

Örülj neki, hogy még ne dolgozol, mert akkor nehéz lenne ezt megoldani.

Marcinak is jobbulást! Remélem hétföig kikúrálod öket. Sajnos ez a takony idö is hozzájárul ehhez.

Nagyon ügyes ám Olitok, hogy ezt a sok lónyálat beveszi, az én fiam tuti nem venné be.

Csak nézek, hogy milyen gyógyszer nevekkel dobálóztok itt, sosem használtuk. A Sinecod az akkor most milyen köhögésre van?
Az én Olim baromi szárazan szokott köhögni úgy, hogy fulladozik töle, de csak éjjel, ha fekszik. Nappal egyáltalán nem. Akkor mit kell adni ha ilyen a köhögés? És ha nagyon hurutos? Okítsatok már ki.

Elmehetünk valamelyik 7végén a Hádához. De szerintem az egy fél nap minimum. Én is benéztem, de nem volt cérnám túrni amikor megláttam, hogy mekkora a turkáló. :shock: :shock:

Jobbulást Dá-nak. Szerintem se menjen oviba ha hétfön akarod vinni öket.

Mentek a fiúk bölibe?

Szerencsére feljön a fiúk keresztanyja a 7végén és vele szórakozunk egy kicsit. Vasárnap meg bábszínházba viszem a fiúkat.

Hétköznap azért nincs olyan rossz dolgom, mert a bébiszittyó este 7-ig fog maradni minden nap, csak az esték húzósak, meg a 7vége amikor nincs szittyó. Túlélem, és sokba fog ez kerülni Zolinak. Minimum, hogy Brüsszelben betéved egy Promodba és bevásárol nekem. :D :D :D De a fiúk is jól megvámolják ezért. :lol:

Kiliman :)
Detti többet egy szót se panaszkodjon, ha ilyen jó dolga van, hogy Bécsbe mehet shoppingolni, amíg téged nyuvasztanak a kölkök. :D

Követelj csak te is töle valami kis meglepetést! :D

Hogy vagy?

Cat
Kép
cateye

JÓl vagyok. :) Bébi bebetonozva úgy néz ki. Feszeget mindenhol, de fájás semmi. Persze van még pár napja. :wink:

Óvónénik ma jönnek családlátogatásra. Aranyosak, mert úgy gondolták, hogy mi legyünk az elsők, mivel a szülés után macerásabb lenne. Hát remélem nem leszúrva leszünk, hogy a gyerekeink mennyire neveletlenek. Nehezen emészteném meg most. :oops:

Egyáltalán nem tudod Olival megbeszélni ezt a gyógyszer-bevételt? Az enyémek sem itták meg a Sinupretet korábban csak ha nagyon "becsomagoltam". Most meg teljesen normálisan be tudom adni nekik, mert megértik, hogy miért kell.

JObbulást a fiúnak!!! Remélem hamar túl lesztek ezen a betegeskedős időszakon.

Csajok :)
Félelmetes ez az idő!! Még hogy meleg ősz???? Olyan hideg van, hogy lassan nagykabátot kell venni. :roll: A csajaim meg meg vannak őrülve a bezártságtól, bár ez a galéria pont jókor jött, hogy kicsit lekösse őket.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Jól eltűntem megint, de olvasok minden nap. Elnézést, h nem jelentkeztem taliügyben, sajnos nem volt kire hagyni a gyerkőcöket.

A panaszkodás úgy látszik, csak a gyerekekre működik, az ovira nem.
Kezdődött a héten azzal, hogy hétfőn elvittem a törpöket a beszédjavítóba és csak ebédre értünk be. A többiek épp leültek ebédelni, arra értünk oda. Jól ledorongoltak, h de anyuka, hát már eltelt a nap, fele, ilyenkor behozni?! Mondtam, h márpedig behozom, tudják, h van ovi, ha vénasszonyok potyognak az égből, akkor is. Nem mellékesen dolgom is volt, no meg az ebédet sem hagyom veszni, ha már amúgy is befizettük, meg délelőtt nem is értem rá főzni.
No, betettem a gyerekeket enni, mondom, még haza kell szaladnom az ágyneműért, mert azt nem hoztam. Nem akartam végigcipelni a városon a zuhogó esőben, ha már kivasaltam.
Mondtam, h amíg megeszik az ebédet, megjárom, 5 perc haza, 5 vissza, tehát 10 perc. Erre az óvónő: "aztán úgy legyen!". Lenyeltem.
Azt sem értem egyébként, h miért nekem kell ágyneműt mosnom, a bölcsiben ilyen nem volt akkor sem, ha összepisilték a kölkök.

Aztán du kirakták az Ádám ágyneműjét, h mossam ki, mert bekakilt. Hazahozom, erre nem az az ágynemű, amit bevittem! Akkor miért nem mondták, h anya, ne hozza be, ráér, van másik.
Aztán kedden telefonálnak, h menjek értük, mert mindkettőnek vizes hasmenése van. Bemegyek, Ádám elkülönítve fekszik, Gerő a többiek között. Már gyanús kezdett lenni Gergő hasmenése. Kérdem hány székletük volt? Ádámnak 3, Gergőnek... hm.. és annyira nyilvánvalóan láttam, h akkor találta ki, h 2! Na, és kakis bugyi csak Ádámnak volt. Persze, amikor pénteken kérdeztem az egyik óvónőt, h Ádámnak volt-e egyáltalán széklete az oviban, amióta oda jár, azt válaszolta, h ő nem látta, de nem tudnak egyszerre 20 gyerek vécézési szokásaira figyelni, lehet, h a másik óvónőnél volt széklete.

ja, kedd reggel kérdi az egyik óvónő, h mikor viszem már a pólópénzt, mert le kell adni. Mondom, a másik azt mondta, tegyem be a borítékba, betettem. Hát, nem oda szokták! Aztán jön du a másik óvónő, h "anyuka, vigyázzon, mit mond, mert mi mindent megbeszélünk egymással!" (Mi az, hogy vigyázzak?). És a szemembe meri mondani, h ő ilyet nem mondott, h tegyem a pénzt a borítékba. Na, akkor kibuktam, s mondtam, h nem fekszik nekem, h anyuka, maga hülye, s ha nem is, érezze magát annak, mert mi tudjuk a tutit.

Mindehhez hadd jegyezzem meg, hogy Gergőnek kedd óta 2 teljesen normális, összeálló állagú széklete volt, hasfogó nélkül. Ádámnak persze hasmenése van, őt nem is akartam a héten oviba vinni.

No, de gondoltam, h ha már jól van a gyerek, holnap elvinném, hogy Péter csak egy gyerekkel maradjon itthon (sulim lesz, muszáj menni). Hívom őket, h kedden beírtam a fűzetbe, h a héten nem mennek, lemondtam az ebédet, de fél 9-ig lehet a lemondásokat intézni, hát előtte vagyunk, szóval kérnék holnapra Gergőnek ebédet. Válasz: nem lehet! Lemondani lehet, visszacsinálni nem. Én mondjuk nem értem, h miért nem lehet jelenteni, h eggyel több ebéd kell, ha azt lehet, h eggyel kevesebb.

Na, mindegy, ez van, tele a hócipőm velük. Csak gondoltam, megosztom az ovis tapasztalatainkat, lássátok, ilyen is van.
Amúgy nem vagyok nagyon elégedetlenkedő fajta, a bölcsivel semmi bajom nem volt, nem is panaszkodtam rájuk. Csak ugye sajnálatos, hogy így kezdünk, itt azért előreláthatóan 3 évig lesznek a törpök.

Brigi!
Várjuk a napi jelentésedet! Ugye még egyben vagytok?

Betegeknek jobbulást!

Cat!
Ezeket a gyógyszer neveket mi is alig ismerjük.

Száraz köhögésre Robitussint, hurutosra Acc-t szoktam adni. Megy még néha Ambrobene, Lándzsás útifű vagy Ambroxol, lázra Nurofen, hasmenésre Smecta és Normaflore vagy ProGastro Kid, illetve van széntablettánk is, ezen kívül Rectodelt kúp vészhelyzetre, de ez hál' Istennek csak egyszer kellett. Nagyon erős náthára szoktam fújni bioparox-ot, de a doktornénink ezt sem szereti. Mi általában igen kevés gyógyszerrel húzzuk ki a betegségeket. Ma a hasmenésre a Smecta mellé almát, banánt és sok sárgarápát turmixoltam, mert állítólag mindegyik fog.
Majd írd meg, mit láttak Olin a nevelési tanácsadóban.

Hétfőn kérdeztem a beszédjavítóban a tornaóra után a fejlesztő nőt, h mit látott rajtuk, hát elkeserítő. Azt gondoltam, hogy az átlagosnak megfelelő gyerekek, legfeljebb 1-2 dologban lehetnek lemaradva.
De szerinte se nem kúsztak, se nem mástak, a labdát sem kapták el, nem tudtak oldalra gurulni, stb, stb.

Megint sok voltam. Jó lenne gyakrabban jönni rövidebbekkel.
Az utolsó írásom óta 3 írásom szállt el mielőtt elküldtem volna, nem volt türelmem ekkorákat újraírni.

Jó olvasni a férfiak beszámolóit:) Még kérünk!

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Ez már nagyon izgi, hogy mikor indul a csajszi. Minden reggel azzal kelek fel, hogy lehet, hogy már szültél. :D

Sajnos Olinak egyetlen gyógyszert tudok beadni, a Panadolt, ami már nem hat nálunk semmire, placebo hatású nála. Volt már, hogy sikerült mást is beleimádkoznom, fél óra hiszti és zsarolás után, és utána kihányta. Egyszerüen öklendezni kezd töle és dobja a taccsot. Azért sz*r a helyzet, mert ö csak vizet iszik vagy kaukázusi kefírt. Ha inna teát vagy gyümilét, akkor abba azért bele tudnék ezt-azt tenni, nem érezné meg. Az a szerencsénk, hogy komolyabb betegsége még nem volt. kop-kop Így minden betegségét ki tudjuk gyógyszerek nélkül heverni, antibigyót sosem kapott. Mindig a köhögés kapja el, vagy légcsö vagy torok gyulladás miatt.

Annamari :)
Ne sértödj mega kérdésen, de nem lehet, hogy már pikkelnek rád az ovónök? Vagy mindenkivel ilyen bunkók? Mert ez bunkóság ahogy viselkednek!!! Én kikérném magamnak.

Egyébként nálunk a böliben hazaküldték az ágynemüt 2 hetente mosni, és akkor is ha bepisilés volt. Szóval ez nem egyedi.

Lehet, hogy már kérdeztem, hogy az Ungvár utcai oviba jártok?

Kár, hogy nem lehettél bent megnézni a tornát a beszédjavítóban, jobban tudnád, hogy igazat mondtak-e. Szerintem nem lehet olyan gáz a helyzet. Biztos kell egy 3 éves gyereknek mindent parancsszóra csinálnia? Nem lehet, hogy csak nem akarták csinálni a gyakorlatokat? Csak ök voltak bent vagy más gyerekek is? Mondjuk a BHRG-ben ezekre kimondottan vannak gyakorlatok pl. gurulás, labda elkapás stb.

Cat
Kép
cateye

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?