Új privát üzeneted érkezett!

Bocs, a siránkozásért, de kiborult. Már érelelődik néhány napja....

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Panndi

Zsófinak boldog névnapot kívánok!

Kép

Kép
Kép
susytunder

Betty öööö bocs, hogy ország-világ előtt, és persze nem is kell itt válaszolni :D de azért azon gondolkozz el, hogy szexuálisan minden okés-e.
A pasikban nem tombol a fészekrakási ösztön,mint bennünk, ők hormonálisan nem változnak, és persze hogy segítenek, amiben tudnak, de cserébe nekünk is figyelni kell rájuk.
szóval én azt tanácsolom,hogy tedd félre a megbántottságodat, és kapd el pár fordulóra az emberedet :D

Kép
Kép
Kép
iricc

Bettyna
Én arra gondolok, hogy a munkahelyén nagy a teher, a stressz, és hulla mire hazaér, és lehet, hogy téged nem akar terhelni. Én készítenék egy meglepi vacsit, mondjuk gyertyafénnyel, és megmondanám, hogy érzek valamit, és szeretném ha őszinte lenne. :wink:
A legjobb mindentmegbeszélni.
Hajrá!

Kép
Kép
susytunder

Susy!
Köszi, azt tudom, hogy lehet neki adni, csak azt nem hogy mennyit? Emiatt nem akarok a homeopátiás dokinőnek telefonálni, ha Ti is tudtok segíteni.
Tehát a kérdésem, mennyit és hányszor adtál oscillo...???

Kép Kép
rozsaag

Betty!

Úgy látszik mi lányok is nagyon mások vagyunk. Én csak annyit akartam írni:
- hogy az apáknak kicsit nehezebb ilyenkor, nyomasztja őket a rájuk váró ismeretlen, az hogy évekig ők lesznek az egyetlen kenyérkeresők min. 3 emberre, nem értik minek az a sok vacak egy kisembernek, azt meg pláne, hogy miért kell összekészíteni hetekkel előbb mindent :lol: Fogalmuk sincs miért kell 100x gyógyszertárba menni, minek a hálós bugyi, miért nem jó csak az a fajta betét, minek a homeos bogyó meg ilyenek :wink:

Nekem a férjem akkor borult ki, amikor be kellett hoznia a mellszívót, sterilizálva és összerakva, pedig fogalma se volt róla, hogy néz ki.. aztán megoldotta, megdicsérték, hogy hetek óta ez volt az egyetlen Aventes cucc, ami jól volt összerakva - azóta itt kb. 5 lánynak (vagy kétségbesett Apának) rakta össze, a korábban aventes szarnak hívott ketyerét :lol:

Ja és vedd hozzá, nekünk itthon órák vannak agyalni egy-egy mondaton, így lehet egy nap alatt bolhából elefántot gyártani (sajna én is ilyen vagyok :oops: )
szóval fel a fejjel, szerintem semmi baj, de azért gyertyafényes stb. ötletek is hasznosak lehetnek ma estére :lol: :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!
Nagyon aktívak vagytok! Mi hétvégén letudtuk az utolsó családlátogatást, begyűjtöttünk egy csomó babaruhát, most ment az utolsó adag a mosógépben. Aztán vasalhatok.

Én ígértem, hogy megyek ma előadásra, de sajnos a vérnyomásom meggondolta magát. Van egy kezelt magas vérnyomásom, amit egészen eddig homeopátiával karban tartottunk, de kiakadt. Két napja csak 140/100 körüli értékeket mérek. Így délután megyek a dokihoz, aki ír gyógyszert. Ha azzal sem lesz jobb, akkor be kell feküdnöm a kórházba :cry:

A babáitok nagyon szépek, mindegyik. Reméelem az enyém még 3 hétig minimum benn marad.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Rozsaag
Sajnos a betegtájékoztatóba csak annyi van, hogy vízben eloldva kell a csecsemőknek adni. Nincs ott, hogy milyen adagolásban.

Kép
Kép
susytunder

Rozsaag
A fele meg lemaradt, amit írni akartam. Én fél fiolával adtam Kristófnak, teába tettem bele.
Szétszórt vagyok. :oops:

Kép
Kép
susytunder

Rozsaag,
Mi is náthásak lettünk, felhívtam a dokinkat(homeos) is azt mondta, hogy Oscilloból úgy kell, hogy van a kupakja, abba beleöntöd a golyókat, és a babának az egy adag. Mi ezt így simán megesszük, mert Dóri már szépen elszopogatja, de lehet picuri vízbe is tenni, és úgy megitatni a babával.
Vendég

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy nem jelentkeztem! :oops:

Márti
Még mindig semmi??? Ez a leányzó okoz még neked pár meglepetést! :lol:

Mindenkinek jobbulást, aki megfázott. :wink:
Remélem hamar visszatér az igazi Ősz! Vagyis inkább megérkezik, mert most mintha kimaradt volna....

Iricc
Gratulálok a kis sráchoz! :wink:

Editnek meg a csajszihoz Gratula! :wink:

Panndi
Gratula Kistesohóz.
Van itt utánpótlás!!!:lol: :lol:
Zsofinak Boldog Névnapot! :lol:

Dytke

Nagyon helyes Ambi! Látom időben kezded az önnáló evésre szoktatást! :lol:

Kincsesi
Nekem sem ért cart se a fejőm! Ne add fel, mint ÉN! Menni fog!
Termotasakot én a Müllerben vettem- 1500 Ft volt.

A 4 éves lurkóknak Boldog Szülinapot!

Tünde
Remélem megusszátok a fülszúrást!!! Inkább a bogyók, antibiotikumok, ment a szúrás! Csak végső esetben engedném....
Dávidnak is a fülpárna segített. Lehet kapni herbásoknál direkt melegítő fülessapkát.

Susy
Grat a fogakhoz! Szépen beindul a többi is. Jöhet a szalonna evés:lol: :lol: :lol: :lol: (bocs :oops: ,mindig ezzel csesztettek a vidéki rokonok, hogy mikor adok már Dávidnak szalonnát, mert ők már fél évésen a kezükbe nyomták a gyereknek :shock: )

Iroko
Kívánom, hogy beinduljon a karriered! :lol:

Manka
Nektek is simán megy ez a fogzás. :wink: Mi dentinoxot vettünk, de eddig még "csak" megízleltettük Zétivel.

Most olvasom hogy rozsaágnál beütött a baci!:(
Jobbulást nektek is.
Utálom ezt az esős időt!!! :evil:

Rólunk
Köszönöm mindenkinek a figyelmet és hiányolást! :oops: :D

Iriccnek köszönöm NAGYON a dévény tornász tippet. :D

A tegnap volt a nagy kivizsgálás!
Még múlt héten elmentünk a neurológushoz, aki megnyugtatott minket, hogy nincs semmi baj, de felajánlott egy nagyobb kivizsgálást, mivel Zétit senki nem nézte meg a 3 hónap alatt.
Tegnap 3 konzulens doki, szemész, fülész doki is megnézte Zétikémet. Nincs izomtónus zavar, nincs sem szem, sem fül probléma. Koponya szép, agyi tevékenység rendben. Egész napunkat a Gyermekklinikán töltöttük!
De MEGÉRTE! Makk egészséges! Viszont amit ott láttam, abba a szívem belesajdult. Nem részletezem, de elsírtam magam párszor.... :cry:
Ja, még vért is vettek Zétikémtől, mert úgy látták sápadt kicsit. :cry:
A doki annyit mondott, hogy sokat tegyem hasra éber állapotban és nagyon gyorsan behozza a lemaradását.
1 hónap múlva szeretné újra látni Zétit! :wink:

Délután 6-ra mentünk a tornászhoz!!!
Ő már kicsit több infót adott Zétiről.
Kissé balra esik a feje. Többet néz balra. Felállította és mutatta közben, hogy hátulról jól látszik, a kicsi buksi balra hajlik el. Azt mondta pár alkalmas kezeléssel visszafordítható a folyamat. Ha nem figyelünk oda rá, akkor elsorvadhat a nyaki izom és már nehezebb lenne rendbe hozni. Nagyon sok jótanácsot adott. :wink: Mutatott pár gyakorlatot amit itthon kell Zétivel végeznem. Nagyon kellett figyelnem, mert elsőre elég bonyolult volt. Itthon már gyorsan belejöttem.
Este és most délelött is tornáztunk már.:lol:
Már egy hete hogy jobban erőltetjük a hason fekvést és már nagyon sokat fejlődött. Már gyönyörű szépen megtámaszkodik az alkarján és elnézelődik 2-3 percet is.

Röviden ennyi
:lol: :lol: :lol:

pussz
Vendég

Sziasztok!

Nagyon köszönöm mindenkinek a tanácsokat a két mellből szoptatással kapcsolatban, jól működik, Panna elégedett és jóllakott, én pedig ettől nagyon boldog! Köszi mégegyszer!

Dytke: mi is voltunk csípőszűrésen a MÁV-ban, minket is elküldtek UH-ra mert egy kicsit feszes a combja, de azt mondta a doki hogy tornával rendbehozható. (A védőnő is ezt mondta azóta). Minket is visszarendelt az UH után kontrollra. Ti hol voltatok UH-on? Minket a Tűzoltó utcai Gyerekklinikára utaltak be de kiderült, hogy ott 6000 Ft-ba kerül az UH, mert más intézményből utaltak be. Nem sajnáljuk Pannától a 6000 Ft-ot, de ha máshol ez egy ingyenes vizsgálat, akkor miért fizessünk.

Kingeri: én augusztus 5-én szültem, 4 napot voltam bent, nincs különszoba, mert általában teltház van. Néha tényleg nehéz a sok látogatóval, úgy legyen ahogy neked a legjobb!

üdv: Orsi
tündérlili

Beszti

Lehet hogy igazad van.
Megpróbálom leszűkíteni a látogatok körét. :)
Majd jönnek ha itthon leszünk.
Csak kényelmesebb és nyugodtabb a környezet is.

Erika
kingeri

Tündérlili

Bocsi :oops: , figyelmetlen vagyok

Gratulálok Pannához!
Üdv itt, köztünk!
Nagyon SZÉP NAPON szültél! :wink:

El sem hiszem, hogy már lassan 4 hónapos lesz a kicsi. A nagy meg mindjárt 4 éves.....
Minden percet megörőkítenék, hogy mindig emlékezzek rájuk. Olyan gyorsan fejlődnek..... :lol:
Vendég

tündérlili

Köszi az infót. Már lemondtam a különszobáról. De a látogatók miatt tényleg jobb lett volna.
Ez van.
Azt a néhány napot csak kibírjuk valahogy.

Kinél szültél? Hagyományos szülés volt?

Erika
kingeri

Mindenkinek köszönöm a fogzással, fogfájás enyhítésével kapcsolatos infókat! :lol: Nekem a homeopatia egyenlőre még ismeretlen terület, szerencsére az antibiotikumok szedése sem nagyon jellemző ránk, nem vagyunk betegesek, de tetszik, hogy a babának sem egyből a gyógyszert adjátok. Buta kérdés, de így választottatok gyermekorvost vagy hogyan oldjátok meg, ha ellentmondás merül fel az ő javaslatával? A másik kérdés: amiket felsoroltatok szerek, mindegyik jó lehet, vagy figyeljem a jeleket és nézzem meg a leírásokat, amiket a szerekhez írtatok, az alapján válasszak? Allergiára nincs valami tippetek? A párom már évek óta szenved, de semmi nem segít sajnos! :cry:

Köszönöm az öltöztetéssel kapcsolatos jó tanácsokat is, nehéz eldönteni mi a jó, mivel én fagyos vagyok nagyon, most is jégcsap mindkét kezem, pedig fel vagyok öltözve, szegényke mozdulatlanul fekszik, így biztosan nincs nagy melege, ezért inkább öltöztetem.

Irigykedem akinek van fűtés, én néha a hősugárzót kapcsolom be. Nem igazság, hogy fizetem a magas távhő díjat, mégis fagyoskodunk! :cry:

Susy - Rosszul írtam, nem beépítettük, hanem olyan autót választottunk amiben vannak isofix rögzítési pontok, nem nehéz ilyet választani mert majdnem mindegyikben van, csak előzőben nem volt, az Szuzuki volt ugyanis. Utólag, hogy lehet-e, nem tudom, nem hiszem. Lehetett volna az első ülésre is kérni, amikor rendeltük az autót, de oda nem akartunk. Kistesó? Még korai lenne, néha Zoló is kitesz 2-3 gyereket, de azért már edződöm. Örülök, hogy javultok!

Márti - neked is köszi a tippet! Hogy bírod ezt a hideget?

Betty - nekem nagyon megegyezik a véleményem Beneildivel, de az odafigyelés és az őszinte beszélgetés is mindig célravezető. Én is rágódó típus vagyok, elég egy rossz szó vagy hangsúly és már kombinálok, de ez rossz szokás, remélem te nem vagy ilyen. Néha egyszerűen csak fáradt az ember. Egyébként ilyenkor nekik sem könnyű, csak mindenki másképp fejezi ki az érzelmeit, vagy éli meg ezt a dolgot. Mi pedig pörgünk ezerrel, minden gondolatunk a baba körül forog (babaruhák, elintézni valók, takarítás, készülődés, táska összeállítás...stb.) Utólag visszagondolva elég őrjítő lehettem, mindent egyből akartam, mindent hamar be akartam szerezni, hogy a végén nyugodt legyek, mert mindent előkészítettem, de egy dolog eltervezni és egy másik végrehajtani. Egyébként ez a rossz idő is kihat az emberre, engem nagyon meg tud viselni. Egy szó mint száz, te ismered a párod: fő az őszinteség és a szeretet, ezzel a kettővel mindent meg lehet oldani, mi itt csak találgatni tudunk. :wink:

Kingeri - én a látogatók nem szerettem volna az elején, nekem a szűk családon kívül 6 hét után jöttek az első rokonok, a barátok és ismerősök pedig még később, de mindenki más. Nekünk nem volt és mg nincs is napirend, Zolcsi az elején nagyon sírós, nyűgös baba volt, így örültem ha őt elláttam aztán pihenhettem. Ha látod milyen lesz a babád, érzed majd, hogy mikor jöhetnek! Én a kórházban nem fogadtam senkit, nekünk mindenki vidéken él, ott egy fokkal könnyebb lett volna a látogatók fogadása.

Kriszta - már írtam, örülök, hogy minden oké! A kivizsgálás legalább megnyugtatott, a vérvételt sajnálom, tegnap mi is voltunk, szörnyű volt! A tornász örülök, hogy be fog válni, tornázzatok sokat. Ki tudja, talán egy profi tornász nálunk is meglátna olyan dolgokat, amiket egy doki vagy védőnő nem vesz észre, hihetetlen, hogy így kell, hogy kiderüljenek a dolgok, és neked kell utána járni. :cry:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Bocsi a sok hibáért :oops: :oops: :oops: olyan gyorsan gépelek és nem laptop billentyűzethez vagyok szokva. Pedig tudok helyesen írni! :wink:

Manka

Kép

Kép
mankabi

BOLDOG NÉVANAPOT MINDEN ZSÓFINAK!

Köszi lányok a lelki segélyt! Asszem valahol mindannyiótoknak igaza van (nem emlékszem mikor voltunk együtt utoljára, és én is agyalós, bolhából elefántot csinálós vagyok és valóban apa is fáradt lehet - nyaralni nem voltunk, lakásoztuk, hétvégén dolgozott), úgyhogy vegyítve bevetem magam. Előadás után irány a bolt vacsinak valóért, aztán jöhet a többi. :wink:

Gabi - Sajnálom a vérnyomásodat és remélem használni fog a gyógyszer, nem kell befeküdnöd!

Kriszta - Örülök, hogy semmi komoly probléma nincs Zétivel! Hajrá azzal a tornával! :lol: Én akkor voltam oda lelkileg, amikor a télen bemetünk a Madarász utcai kórházba meglátogatni az egyik kis tanítványomat. Szörnyű volt!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Manka
Van allergiára is homeopátia, de minden allergiára más. Tudni kellene mire allergiás apa.

Kép
Kép
susytunder

Elfelejtettem! :oops:

kriszta
Dejó, hogy nincs semmi gondolotok! Örülök, hogy fellélegeztél.

Bettyna
Majd mesélj holnap, hogy sikerült az este. Na, nem minden részletet, de kiváncsi vagyok apa reakciójára. :wink:

Szeretnék még valamit írni, nem csak neked Bettyna, hanem mindenkinek, akinek tanulságos lehet. Mielőtt apát megismertem volt egy kapcsolatom, amire utólag jöttem rá mennyire car volt. Mindent csak én adtam bele, mégis kapaszkodtam az utolsó fűszálba is. Nem akartam gyereket, sem férjhez menni soha.
Aztán megismertem apát, és minden megváltozott. Az ő szülei nagyon szerettek volna templomi esküvőt, mi nem annyira. Aztán elmentünk a paphoz, és annyira rokonszenves, szimpatikus volt, hogy azt mondtuk legyen. Jártunk jegyesoktatásra, amire úgy gondoltam, biztos semmi haszna, csak kötelező hülyeség. Aztán olyan dolgokat tanultunk ott mindketten, ami mindkettőnk életét szinesebbé teszi, könnyebben megértjük a másik problémáját.
A pap beszélt nekünk a kiüresedésről ami annyit jelent, hogy ne csak a saját szemszögünkből lássuk a dolgokat, hanem úgy nézzük apa elképzelését, vágyát, mintha kivűlről szemlélnénk.
Nekünk ez annyira bejött, hogy bármibe nem egyezünk, folyton használjuk a kiüresedést.
Másrészt, csakannyit akarjunk kapni a másiktól, amit mi képesek vagyunk adni. Ne gondoljatok nagy hívőnek, ritkán járok templomba, de ez a pap olyan hatással van az emberre lelkileg, hogy valami ott megváltozik.
Szekeres Mihály a neve talán környékbeliek ismerik.
Bocsi a litániáért. :oops:

Kép
Kép
susytunder

kriszta jaj de jó, hogy minden rendben van! :D
bámulatos, hogy egy kis lökésre milyen robbanásszerű fejlődéssel tudnak reagálni ezek a kis manók :D
amikor a Sváb hegyen voltunk kivizsgáláson, én is láttam szörnyűségeket, szinte megkönnyebbültem,hogy az én gyerekem legnagyobb baja legfeljebb az lehet, hogy nem fog tudni járni...
na gondolhatjátok, hogy akkor a többi babával mik voltak :(
az én lányomon mostanra már semmi sem látszik, de sokat gondolok azokra a picurkákra, hogy most mi lehet velük, hányan élnek még közülük... :(

Kép
Kép
Kép
iricc

Manka!

Mi dokink szemében elfogadott a homeopátia, plusz nagy előnye, hogy rendes orvosság mellé is adható (én amikor Lillu nagyon beteg volt, az orvos tudtával és beleegyezésével mind a gyógyszert, mind ezeket a hagyományos gyógymódokat egyszerre használtam) Túl nagy tapasztalatom hála az égnek nincs, Lilla eddig nem volt sokat beteg.

Én saját (bár szerencsére eddig enyhe) allergiámra Coryzalia homeos bogyókat ill. Calciumot szedek. Nekem eddig elégnek bizonyult. Ez a Coryzalia egyébként megfázásos/szénanáthás tünetekre való.
Gyógyszertárban lehet és szerintem érdemes is beszerezni Homeopátia napjainkban kiadványt, 2000 Ft alatt volt az biztos, abban minden egyszerűen le van írva. Pár száz forintért lehet csak a gyerekeknek való külön füzetet is megvenni, ennyit azt gondolom egy nyűgös nap megkönnyítése mindannyiunk szerint megér :lol:

Kriszta!
Jó, hogy minden ok a pici fiaddal!

Betty!
hajrá estére, remélem jobb kedvre derülsz
:lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Susy!
Megértelek, én is szerettem jegyesoktatásra járni. Mi járunk templomba is, meg baba-mama körre. Itt két fiatal lelkész van, tényleg azok is elégedetten, feltöltődve távoznak a jegyesoktatásról, akik talán csak az esküvőjük kedvéért fordultak meg ott. Több ember lenne a templomokban, ha minden pap/lekész ilyen lenne, de sajna nem ilyenek... jó hogy mindenhol akad üdítő kivétel :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Még az időjárásról annyit, hogy a mi nyári babáink megszokták már a meleget. Ezzel a hirtelen lehűléssel nem tudnak mit kezdeni. Idejük sem volt a szervezetüknek átállni. Nagyon figyeljetek/figyeljünk oda rájuk. :lol: :lol: :lol:

Nálunk is alig van 22 fok. Este már befűtöttünk, főleg a fürdőben.
Én nagyon fázós vagyok. Dávid és apa meg izzadósak. Így eddig nekem kellet dupla rétegben lennem. Most (Zétire fogom) vetkőzzenek ők! :lol:
Dávid is taknyos lett, hétfőn kezdtük az oscillot. Nem szeretném, hogy Zéti elkapja, így megkértem ne puszilgassa pár napig Zétit. Kb 1 órát kibírta. Sebaj, ellenállóbb lesz tőle!
Nagyon mérges vagyok a tv hozókra!
Csak én látom úgy, hogy ennek a kormánynak még egy család és gyermekbarát lépése nem volt????
Most mi a helyzet a pneumo oltással? Zétinek fizetni kell? Csak 1 és 2 éves kor között ingyenes? Szeretném majd Dávidnak is a pneumot, ha 70 %-os lesz rá a támogatás.
A meningo vakcinát most akciósan 2200 Ft-ért kaptuk meg.

Betty
Szép estét Nektek!:wink:
(azért csak óvatosan) :oops:
Vendég

Tündérlili!

Hogy-hogy fizetni kellett az uh-ért? Minket is a MÁVból küldtek a Tűzoltó u-ba uh-ra, de nem kértek pénzt. Azt én is láttam, hogy ki vannak írva az árak, de eszembe se jutott megkérdezni, hogy kell-e fizetni. Ki szólt nektek?

Kép
Kép
kincsesi

Mankabi,
Mi így választottunk gyerekdokit, az volt a fő szempont, hogy homeos legyen.
Apa allergiás, és homeost szed rá, egész jól megszűnteti a tüneteit, persze nem tökéletes, de neki nagyon erős az allergiája. Ott is sok fajta van.
Általánosan használható homeopátiás szerek:

Coryzalia
Többféle homeopátiás szerből összeállított komplex, a nátha tüneteire. Főleg dugulásos, és vizes náthánál hatásos. Histaminummal kiegészítve hatása fokozható. Ha a szemtünetek erősek, a Coryzaliat érdemes Euphrasia 15 CH golyócskákkal együtt szedni.

Histaminum 15-30 CH
A hisztaminból készített homeopátiás gyógyszer, mely a szervezetben lejátszódó allergiás folyamatokat csökkenti. Az allergiás szezon előtt megelőzésképpen is szedhető, bármely más tüneti szerrel kiegészíthető.

Pollens 15-30 CH
Nyolc féle virágpor homeopátiás hígítása, csökkenti a pollenallergia tüneteit. Megelőzésként is szedhető.

Ambrosia artemisofolia 9-15-30 CH
A parlagfű homeopátiás hígítása, tünetmentes időszakban 15-30 CH-ban megelőzi az allergia kialakulását, a parlagfű szezon alatt 9 CH-ban enyhíti a parlagfű pollenje okozta panaszokat.

Majd még írok a könyvemből is este, ha lesz időm.

Zsófiknak:
Kép
Vendég

Köszönöm szépen mindenki jókívánságát!

Susy, Pandácska!
Köszi az infókat. Mivel két különböző információ volt, ezért felhívtam a homeopátiás gyerekorvosunkat. Ő azt javasolta a tünetek alapján, hogy Míra kapjon :
1. nap 3x1/2 fiola oscillococcinumot
2. nap 2x1/2
3. nap 1x1/2
és
Coryzaliat 4x1 tablettát (feloldva) 3-4 napig. Remélem használni fog.

Mtünde!
Beszéltünk rólatok is. Említettem neki, hogy javasoltam neked Gelléri Júliannát. Ismeri, támogatta a felkeresését. Szerintem beszélj vele Te is telefonon, ne engedd, hogy felszúrják a fülét a kisfiadnak. Nálunk ugyanezek a tünetek voltak, alig hallott Laura és használtak a bogyók. Lehet, nálatok is kell még egy kis idő, vagy más bogyók. Szerintem keressétek fel a homeos fül-orr gégészt.

Betty!
Beneildivel maximálisan egyezik a véleményem.

Jkriszta!
Megnéztelek ám a júniusi topicban tegnap este és ott láttam minden rendben veletek. Légyszíves tegyél fel képet Zétiről, mert eszméletlen milyen klassz a haja. :lol:
Ja a szalonna mellé, gondolom a pálinkás kenyeret is ajánlgatták...

Manka!
Homeopátia nekem is ismeretlen volt amíg Laura az oviból haza nem hozta a bacikat. A sok antibiotikum amit kapott meggyőzött arról, hogy semmit sem ér, jobban járunk ha homeopátiával próbálkozunk. Nekünk nagyon bejött.
Orvosunk kettő van. A vidéki gyerekorvos, és a pesti homeopátiás gyerekorvos. A többit majd leírom priviben, hogy működik.

Homeopátiás könyv, ami szerintem nagyon jó:
Gyermekek gyógyítása homeopátiával (útmutató szülőknek és szakembereknek)
Édesvíz kiadó, 2.490 Ft.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Sziasztok!

Márti, hát elég jó kis nőcid van! :) Kéreti magát. Villő is ilyen volt. :)

Betty, én is Beneildivel értek egyet. Ugyanezt írtam volna, csak nem ilyen összeszedetten. :)

Bene fülére köszi a tippeket. Az a gond, hogy ez nem az a afülfájós fülgyulladás, hanem egy régi, több mint 1 éves tünetmentes savós fülgyulladás. Nem tud csak úgy kifakadni.
Rózsaág, köszi ezt az infót IS! :)

Képzeljétek, Bene ma itthon van, olyan fura dolgot produkált. Éjjel 2x is 2 órát sírt, alig tudtuk felébreszteni, megnyugtatni, végül nurofen segített, de hogy miért. Ma fáradt, nyűgös, és kis hőemlekedése van, de semmi más. mi lehet ez? először arra gondoltam, az ovi így jön ki rajta, de inkább valami vírus, de más tünet nélkül???

Kriszta, de jó, hogy alaposan megnyugtattak!

Vizsgálatok. UH nem kötelező, csak a csípőszűrés. :(

mtunde

Mtunde!
A fülgyulladásnak vannak szakaszai. A savós még nem a legrosszabb. Ilyenkor még nincsen gyenny a dobhártya mögött. Laurának többször volt hallásromlása, de a homeopátia mindig győzőtt. Na jó, többet nem "kampányolok mellette"

Szerintem beteg lesz Bene, annak köszönhető a visekedése. Lehet, hogy a füle dolgozik, vagy az oviban szedett össze valamit. :(

Jkriszta!
Azt hiszem nem írtam :oops: , de én is nagyon örülök, hogy minden ok Zétivel.

Manka!
Nézd mit találtam neked: http://homeopatia.info.hu/
Innen az allergia zsebkönyvet ingyen letöltheted. :) Érdemes itt keresgélni ezen az oldalon, sok hasznos információt találhatsz ha van időd. :lol:

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

sziasztok!

jkriszta, nagyon örülök, hogy minden rendben Zétivel, sokat gondoltam rátok.

betty, én is beneildivel értek egyet (Ildi, sokat emlegetünk :) ), nálunk is volt ilyen nehéz időszak a szülés előtt, és apa hasonlóan reagált (és én is). Nem maradt időnk megoldani, mert megszületett Róza, és megváltoztak a problémák :) és szerintem az is nagyon hasznos egy ilyen helyzet megoldásában, amit susy írt. Remélem, sikerül nyugodt napokat együtt töltenetek.

Kép
Kép
szalamandra

ja, és egy kérdés, még az öltöztetéshez, azokhoz, akik paplant használnak: ti milyen takarót használtok? valódi paplant, mint a felnőtteknek is van (láttam ilyen a Brendon honlapján), vagy valami vékonyabbat? Nekünk az a fajta van - ez sztem tkp pléd - amiről már írtatok, hogy cippzáras, a kezét külön lehet patentolni, alul is patentos (a bugyolálásnál volt szó róla) - én ezzel takarom be, paplanként kihajtva. És néha kevésnek találom.

Kép
Kép
szalamandra

Szalamandra!
Szerintem elég az a pléd, nem tartom vékonynak. (gondolom alatta body + rugi van). Mi ha 20 fok alatt van a hőmérséklet akkor paplant használunk, de vékonyat, ha 20 felett akkor plédet.
Most készülök vastag hálózsákot venni mert ezeket mindig lerúgja. Ha van vastag ujjatlan hálózsák, akkor elég egy hosszúujjú body alá.
Szerintem nézd az orrát, ha hideg akkor fázik. (kórházi csecsemősök mondták)

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Sziasztok!

Betty- HAJRÁ!!! :D
Kriszta- Nagyon jó, hogy nincs gond! Örülök neki!

Képzeljétek hatottak a pókok, drukkk, egyebek - FELVETTEK!! :D
Köszi Mindenkinek! :D

Ági

Kép
iroko

Ági, gratulálok!!!! Ez nagyon-nagyon jó hír, nagyon ügyes vagy! Sok sikert!

Kép
Kép
szalamandra

Köszönöm, hogy velem örömködtök! :lol: :lol: :lol:

Ági, nagyon sok örömöd és persze gazdagságod legyen a munkádban!

Képet máris feltöltök! :lol:

Lehet, hogy túlöltöztetem Zétit éjjelre? Pamutrugi/pizsi van rajta, azon egy plüss takaró és arra még a vékony vatelines takaró. Még nem vettünk meleg hálózsákot :oops:

Akartam videót feltölteni a videoplayer oldalra, de nem sikerült 1 óra feltöltés alatt sem :(

(albert györgyi-szerencsétlen nőszemély, elitta az eszét, pedig volt neki :( )

kicsikém :) Kép

fiúk Kép
Vendég

Iroko!

Gratulálok! De jó!

Betty!

Drukkolok, hogy szép estétek legyen! Az odafigyelés, szeretet a legfontosabb!

Kriszta!

Ingyenesen beadják a 2 év alattiaknak a szülő kérésére október 1-től! Itt, a babanet cimlapján olvashatod el a közleményt! Rá is vetem magam a témára, mert az én legkisebb fiacskám október 9-én lesz 2 éves, addigra a hűtőmben akarom tudni az oltóanyagot!
És nagyon örülök, hogy minden rendben a picivel!

Nálunk a helyzet változatlan! Még keményedés is csak hébe-hóba! Vagy ez lenne a vihar előtti csend?

Beszti!

Nagyon sok dologban egyetértek Veled! Tényleg abszurdum, hogy küzdeni kell azért, hogy a kisbabáink megkapják, ami a legtermészetesebb és a legalapvetőbb szükségletük:az anyukájukkal való együttlétért!
De a doki az én szüléseimhez meg pontosan annyit tett hozzá, hogy fontosabb lett az, hogy Ő ott legyen, amikor szülök,minthogy a kórházhoz ragaszkodjam! Főleg, hogy én már 2002-ben csalódtam a MÁV kórház bababarátságában! Viszont nekem a doki személye garancia arra, hogy minden rendben lesz a kórházban, akármi gondom volt, seccperc alatt elintézte mind a MÁV-ban mind a Rókusban! Tény, hogy sokkal jobb lenne, ha olajozottabban működnének a dolgok, ha nem kéne az orvosnak szólni, hogy alapvető dolgok gördülékenyen menjenek!

Márti
borossné becz márta

iroko: gratulálok!

jkriszta, tök jó, hogy nincs semmi komoly!

takaró, paplan: én hálózsák párti vagyok, egy kisgyerek könnyen a takaró alá kerülhet, vagy lerughatja magáról. és nem és nem vagyok még hajlandó befűteni. (najó, megvan az oka, át kéne nézetni a rendszert előbb ;)) a nagyokra tegnap paplanos hálózsákot adtam, biztos, ami biztos.

frissen szültek: mennyi időre kaptátok meg pucéran a kicsit? mikor elvitték télleg bepólyálták? (de fura, de jó :))

KépKép Kép
mzsperx

Mzsperx,
Hát én nem vagyok annyira frissen szült, de kb. 5 percet volt Dóri a hasamon, utána egy rózsaszín pokrócban, pólyában kaptam vissza. Persze ruhát is kapott. Annyira nem volt beletekerve, kilehetett csomagolni.

Iroko,
Gratulálok :D

Kriszta,
Nagyon édes Zéti, nem semmi haja van :lol:
Vendég

Iroko,
gratlua Neked az új munkához! Lehet kíváncsiskodni, hogy mit fogsz csinálni?

JKriszta!
Nem semmi Zéti sérója, nagyon drágák mind a ketten a képen :lol:

Mzsperx!
Mi is hálózsákot veszünk, mert elegem van a kitakarózásból :lol: tavaly is bevált, csak azokat kinőttük :lol:

Kíváncsi vagyok erre a Pneumo oltásra, nekünk majd a harmadik következik a télen, jó lenne ha tényleg ingyenes lenne... az is felháborító, hogy eddig nem volt az, de én csak akkor hiszem, ha látom, hogy beadták és nem én vittem 16 ezerért az oltóanyagot :shock:

KépKép

KépKép
beneildi

Pandácska!
Megnéztük a blogotok, Dóri szuper édes és nagyon nagy lány! Meg ügyes is.
Lilla a kiflis videót így kommentálta:
baba hamma... és dobott két puszit :lol: :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Jó rég voltam felétek, de öröm újra köztetek lenni, és Titeket olvasgatni. A sok hasznos infót (pl. homeós szerek) még most gyosan elmentem, mert ha jön a hideg akkor még szükség lehet rá.

Danann!

Még egy régebbi témához szólva, visszanéztem az oldalakat és láttam, hogy te ajánlottad melegen a mei tai-t...nagyon kedvet kaptam hozzá, és készülök megrendelni én is.:-))) Utólag is köszi a tippeket :P

Pandácska!
Te is megrendelted anno a mei tait, nektek bevállt? Használod? Télen is lehet használni?

Fűtés: Mi is elkezdtünk ma fűteni, mert én nagyon fázós vagyok, és hajlamos vagyok azt gondolni hogy a kicsike is érzékeny a hidegre. pedig ő ehet hogy az apja lánya, és könnyebben elviselni a hideget. Szóval én is elég jól felöltöztetem, bár ha fűtűnk lehet hogy nem kéne. :shock:

Iroko![/b
Gratulálok!!!!!!!!Szuper....

[b]Betti!

Én is hasonló gondokkal küszködök, csak én szülés után vagyok már......a pasik furcsán reagálják le az új helyzetet. Sokkal érzékennyebbek rá. Nem tudnak már elmenni bárhova (kondi, foci stb) és ezt nehezen viselik. mi is összakaptunk apával, mert hazajön a munkahelyéről és csak a tv-t vagy a netet bambulja. nekem meg igényem volna hogy velem is beszélgessen. mert itt vagyok egész nap bezárva....szóval csak okosan, mert valszeg nem veled van baja csak feszült, és ideges, meert új helyzet vár rá amit neki kell majd megoldania, ő lesz a családfenntartó, mint ahogy azt valaki írta fentebb.Elképzelhető, hogy a munkahelyén is több stressz éri....hajrá! A gyertyafényes vacsi szerintem is jó ötlet...lehet hogy én is kipróbálom :lol:

Dytke!
Jól elmentünk stálni... :oops: Ne hari, de valahogy mostanában nem sikerült kimennünk, mert Nati nem viseli jól a babakocsit....nem-tom miért, de ránk a jó levegő nem elaltatólag hat, hanem sírunk tőle. Efgyébként szerintem láttalak Ambival sétálni, rád is akartam köszönni de nagyon telefonáltál....nem akartalak zavarni. Na talán egyszer azért összejön a közös séta is...jó lenne

Sly
[/b]

Kép
sly78

Kingeri!

Tényleg nincs már különszoba, ahogy a lányok már megírták. nekem is az a tapasztalatom (2 hónapja szültem) hogy a látogatókat jobb későbbre halasztani. És nem utolsósorban jól jött a szobatársaktól (tapasztalt anyukáktól) a segítség. Többet tanultam tőlük, mint a csecsemősöktől...szóval előny az első szülő anyukáknak. :-)

Márti!
Drukkolok a babóca mihamarabbi sikeres születéséhez....

Kép
sly78

iroko hurrráá!!! ügyes vagy nagyon! :D:D

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok!

Ez az én csajom megint szórakozik vaelem! Reggel 6h körül kezdtem fájdogálni, úgy 6-8 percenként, viszont egyre erősebben! Apát jól nem engedtem el dolgozni, megfürödtem jó meleg vízben, a fájások nem múltak, aztán hajat mostam, közben a nagyot anyukám elvitte az oviba, azóta szépen kiritkultak és el is tűnte a fájások! Pont, mint majd' 2 hete és akkor se nyíltam ki egy kicsit se...
Na jó, asszem Apát elengedem dolgozni, ez a gyerkőc valamiért nem akar kibújni! Legalábbis most még! Ma töltöttem hivatalosan a 39. hetet (nem hivatalosan már 3 napja, mert rövidebb a ciklusom)!

Márti
borossné becz márta

JKRISZTA!

Albert Györgyi-s hozzászólásodon mosolyogtam egy kicsit....ez most hogy is jött? Bocsi, nem értem......

Kép
sly78

Márti!

Izgalmas, lehet azért hogy nincs még ennek vége....hallottam már olyat, hogy bementek a kórházba, ritkultak a fájások, hazaküldték, és 2 óra múlva mehett vissza...és meg is szült ( a barátnőm).
Szinte újraélem most én is az eseményeket.... :wink:

Kép
sly78

MZSPERX!

A picit bepólyálva hozták vissza, otthagytak bennünket apával hármasban 2 órára.....:-))) próbált szopizni a kis drágám, csak még nem volt mit....

Kép
sly78

Sziasztok!

Köszi! Köszi! Köszi!
Már el is kezdtem intézni, 24-el kezdhetek! :D

Betty-- Hogy sikerült?? :D Sok hasonló sztorit hallottam én is ebben a témában, sok helyen az is szerepet játszott, hogy Apuka a 2. helyre "szorul"(persze nem teljesen, de Ő így érzi), és ez okoz neki nehézséget. Remélem minden rendben! Sly-- Szintén! A kedvesség- kedvességet szül!! :D :D Fel a fejjel!!!

Márti- Hogy vagy??? Csend és béke??? :D :D

Húúú lányok, hogy éjjel milyen hideg volt, mentünk ki pisilni a Bernussal éjfél körül, hát pucoltunk ám befelé a szobába!! :shock: Pedig fürdésre kicsit be is fűtöttünk... Nagyon durva!

Ági

Kép
iroko

Márti- Látom megelőztél! Nagyon -nagy DRUKK Nektek!!!
Találtam egy fotót a lánykámról. Végre töltök fel én is :D Kép

Ági

Kép
iroko

Reggelt! :lol: :lol:

Sly
Örülök, hogy mosolyra csaltalak! :wink:
Hsz írás közben épp a "hal a tortán" c. műsor ment a tv-ben.Abban alázza saját magát A. Gy. :(
Hihetetlen, hogy Nati már lassan 2 hónapos!:lol:

Márti
Van egy olyan sanda gyanúm, hogy te ma a karodban tarthatod a hercegnőd! :lol: :wink:
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?