Ez nagyon tetszett!!
[quote]m írta:ég szerencse, hogy Ati orrát nem kell porszívózni.
Jobbulást nektek!
Hogy őszinte legyek, egy gyerek mellett sem könnyű a babavárás. Megértelek! Biztosan vannak "ősanya" típusok, akiknek ez lazán megy. Nekem az hiányzik legjobban, h a saját tempómban létezhessek. Pl. amikor majd' összeesek, akkor ne kelljen Mátéval az udvaron labdázni v.rohangálni. Persze próbálom úgy alakítani, h számomra is jó legyen, de nekem valahogy ez nem igazán megy. Pedig állítólag jó szervező vagyok.
A másik, h iszonyat akaratos kölyök lett belőle, és sokszor felhúz. Olyankor legszívesebben otthagynám v. jól felképelném, persze nem teszem, csak magamban forrongok, és próbálom nem leordítani a fejét. Érzékeny nagyon, nem akarok vele kiabálni, de amikor 5-6x szólok rá valamiért, és mintha meg sem hallaná, akkor tennem kell valamit. Vagy erélyesen rászólok v. eltávolítom a tetthelyről, ha erre mód van. Ezzel sem járok jobban, mert jön az ordítás, és kapásból megy vissza csinálni, amit tiltok. Ha erősebben rászólok, sokszor akkor is elpityeredik, és igyekszik elterelni a figyelmemet másra. Figyelünk a következetességre, és még így sem jön össze a dolog. Ha rossz napja van (főleg, ha nekem is), akkor teljesen kikészít estére. Tetézi a helyzetet a türelmetlensége v. inkább elkényeztetettsége? Általában az ő igényeit tesszük első helyre, talán nem kellett volna mindig erre törekedni.
Most pl. kiszúrta, h itt írogatok. Azonnal jött volna babákat nézni. Mondtam neki, h anya befejezi az írást, és még nézünk babákat. Mivel már megnéztük az oldalon Lilit és Dorkát, de neki ez nem elég. Azóta hajtja, h "baba, baba", és próbál kifúrni innen, közelít minden oldalról, püföli mellettem a radiátort, a szekrényen az üveget, a billentyűzetet, én pedig, mint egy "hülyegyerek" hajtom neki, h kicsi türelem, befejezem, és nézzük a babákat. Amíg nem ültem le ide, elmélyülten formabedobózott, azért merészeltem megnyitni a babanetet. Ez most egy finom példa. Alapvetően normálisan reagálja le a helyzetet a gyerek. Próbálja érvényesíteni az akaratát. Dehát a gonosz anyjának is van akarata, amit szeretne érvényesíteni.
Egyébként most vettem észre, h milyen jól megy neki a formabedobózás. Ha együtt csináljuk, 2-3 figura után szedeti szét. Azokkal kezd, amiket már jól ismer. Utána nem akarja folytatni. Most, h egyedül hagytam a játékkal 10-ből 7-et berakott ügyesen. Igaz, a háromszöget a rombusz helyén paszírozta be.
Elviszem fürdeni mielőtt szétveri a házat. Jó éjt!