Új privát üzeneted érkezett!

Juci!
Ez nagyon tetszett!! :lol: :lol: :lol:
[quote]m írta:ég szerencse, hogy Ati orrát nem kell porszívózni.

Jobbulást nektek!

Hogy őszinte legyek, egy gyerek mellett sem könnyű a babavárás. Megértelek! Biztosan vannak "ősanya" típusok, akiknek ez lazán megy. :? Nekem az hiányzik legjobban, h a saját tempómban létezhessek. Pl. amikor majd' összeesek, akkor ne kelljen Mátéval az udvaron labdázni v.rohangálni. Persze próbálom úgy alakítani, h számomra is jó legyen, de nekem valahogy ez nem igazán megy. Pedig állítólag jó szervező vagyok.
A másik, h iszonyat akaratos kölyök lett belőle, és sokszor felhúz. Olyankor legszívesebben otthagynám v. jól felképelném, persze nem teszem, csak magamban forrongok, és próbálom nem leordítani a fejét. Érzékeny nagyon, nem akarok vele kiabálni, de amikor 5-6x szólok rá valamiért, és mintha meg sem hallaná, akkor tennem kell valamit. Vagy erélyesen rászólok v. eltávolítom a tetthelyről, ha erre mód van. Ezzel sem járok jobban, mert jön az ordítás, és kapásból megy vissza csinálni, amit tiltok. Ha erősebben rászólok, sokszor akkor is elpityeredik, és igyekszik elterelni a figyelmemet másra. Figyelünk a következetességre, és még így sem jön össze a dolog. Ha rossz napja van (főleg, ha nekem is), akkor teljesen kikészít estére. Tetézi a helyzetet a türelmetlensége v. inkább elkényeztetettsége? :roll: Általában az ő igényeit tesszük első helyre, talán nem kellett volna mindig erre törekedni.
Most pl. kiszúrta, h itt írogatok. Azonnal jött volna babákat nézni. :lol: Mondtam neki, h anya befejezi az írást, és még nézünk babákat. Mivel már megnéztük az oldalon Lilit és Dorkát, de neki ez nem elég. Azóta hajtja, h "baba, baba", és próbál kifúrni innen, közelít minden oldalról, püföli mellettem a radiátort, a szekrényen az üveget, a billentyűzetet, én pedig, mint egy "hülyegyerek" hajtom neki, h kicsi türelem, befejezem, és nézzük a babákat. Amíg nem ültem le ide, elmélyülten formabedobózott, azért merészeltem megnyitni a babanetet. :wink: Ez most egy finom példa. Alapvetően normálisan reagálja le a helyzetet a gyerek. Próbálja érvényesíteni az akaratát. Dehát a gonosz anyjának is van akarata, amit szeretne érvényesíteni. :)

Egyébként most vettem észre, h milyen jól megy neki a formabedobózás. Ha együtt csináljuk, 2-3 figura után szedeti szét. Azokkal kezd, amiket már jól ismer. Utána nem akarja folytatni. Most, h egyedül hagytam a játékkal 10-ből 7-et berakott ügyesen. Igaz, a háromszöget a rombusz helyén paszírozta be.

Elviszem fürdeni mielőtt szétveri a házat. Jó éjt! :wink:

Kép
Kép
share

ez az idő valami borzalom :twisted: :twisted: annyira utálom,kicsit kivittem az Olivért de csak 10 percre,viszont holnap megyek uh-ra,na szegény gyerekem jól fog járni ha ilyen lesz megint :cry: :cry:

Benszikém
bármikor szivesen megyünk,isteni volt,legközelebb ti jöttök majd :lol: :lol: gyerekeid valami csúcsszuperek,annyira édesek hogy nem gyözöm őket csodálni :lol: :lol:

Share
én már alig várom hogy jöjjön a kistesó :oops: :oops: persze még meg sem jött sajna,pedig egy kicsit próbálkoznék spontán mielött visszamegyünk a fagyikért :wink:

Zsókuci drága
utólag gratulálok,ne hari :oops: :oops: mi van veked?el vagy még havazva??pusziak

bibar

Share, elhiszem, hogy nem egyszerű.
Lányok is kezdenek kis hisztisek lenni, ha valami nem tetszik, zutty hasra vágódnak homlokukat a padlóra koppantják, és műsírnak, kb. 5-10 mp, aztán játszanak tovább, igyekszem nem törődni vele.
Iszonyat anyásak, főleg este, ill. ha fáradtak, ill. most hogy betegek. Ilyenkor apa sem jó, másznak rám, ketten kétfelől, nem mintha bánnám, meg tudnám zabálni őket, csak előre félek, mi lesz a bölcsiben mondjuk...
Egyre okosabbak, rengeteg mindent tanulnak napról napra, olyan jó látni, hogy van eredménye annak, hogy ha ébren vannak, akkor csak velük foglalkozom. Mondjuk hozzáteszem, hogy csak azért tehetem meg, mert van egy tündéri anyukám, aki rengeteget segít, hogy ne omoljon ránk a ház közben.

Judit

jucicuki

Sziasztok csajok!!

Juci!!!

Nagyon irigyellek a tündéri anyukáért!!!! Bárcsak nekem lenne!!!!
Nagyon édes Dorka alvós képe :lol: Na de az sem semmi ahogy porszivóznak!! És miben ül a három gyerek???

Share !!!

Már az is csoda hogy igy birod!! Ha én visszagondolok a terhességre az ugrik be hogy állandóan aludtam volna!! :lol: Bár lehet hogy ez csak az elején volt???De ez nagyon megmaradt mert egyébként elég rossz alvó vagyok!

Benszi!!4

Képeket a mini taliról!! :lol: :lol: :lol:

Zsókuci!!!

Nagy gratula nagyon ügyes vagy!! Azt megkérdezhetem hogy mennyibe került a tanfolyam?

Képzeljétek bennünket is elért a nózifolyás!! Más különösebb baja nincsen csak nagyon nagyon nyügi volt. Napi 2-3 orrporszívózás van és annyi. nem volt lázas vagy ilyesmi. ilyen üveges Kalci Kid nevü szirupot kapott /ami szerintem nem antibiotikum / meg orrsprayt amit szivás előtt kell az orrába fulyni és orrcseppet. Ma meg nálam kezdődött. De ugy hogy fáj a torkom. Hála istennek :evil:
Ez az idő valami iszonyat. Egész nap esik. Hol jobban hol kevésbé. Ez most arra volt jo hogy rájöttem Bence baba ismét nem tud magával mit kezdeni sem a játszószőnyegen sem a járókába. Ugye nem tudtunk sétálni menni ezért egész délután nyüglődött. Hol jobban hol kevésbé! :roll:
Most megint kezdhetem a rászoktatást a játszószőnyegre meg arra hogy nem lehet egész délután a kezemben! El sem birom már!! Szerintetek hogy csináljam????
Biztos az sem tesz neki jot hogy 3 nap alatt 2o fokott esett a hőmérséklet. Jó éjt mindenkinek!!
Kép
Kép
Kép

Kép
fiona66

Fiona!

Ez a Huple. http://www.huple.hu/

Judit

jucicuki

Share!
Én el sem tudnám képzelni,hogy a két lurkóm mellé,akik eléggé anyásak egy harmadikkal terhesen itthon lenni!Valószínű a hajamat tépném ki!Nálunk is elkezdődött a hiszti korszak,de inkább egymással veszekednek,amikor egyik elveszi a másik játékát!Ha erősebben rászólok valamelyikre,akkor nálunk is eltörik a mécses!Én csak akkor szólok,ha konektoroznak vagy a tv-t püfölnék állva!Ha 3-4x nem figyelnek,akkor jön az elvivés vagy a hangfelemelés!Nálam is néha elszakad a cérna!Az a baj,ha csak szépen szólok,hogy nem szabad,azt hiszik játszom és szembe röhögnek mindketten.

Juci!
Te miket játszol egésznap velük?Nekem néha már semmi ötletem,de ők jól elvannak egymással csak akkor van a baj,amikor már nyűgösek!

Fiona!
Hasalj le hozzá a játszószőnyegre és akkor Bence is jobban el van rajta!

Bibarkám!
Sms-t mi volt az UH-n!Tegnap gondolhatod mennyi időm volt feltenni a képeket!
Ja és buktad,mert megyünk hozzátok:lol:

Taknyosok jobbulást nektek!!!!!

Tegnap este nem kaptak nurophent ,de uyganúgy mintha adnám nekik felkeltek 2,3,4,majd 5-kor!Mindig másik gyerek!Utána már áthozzuk hozzuk őket hozzánk és így bundi van fél 7-ig nekik,mert ugye így aludni nem lehet,hogy vergődnek jobbra-balra,cumi kiesik stb.Nálunk szar a helyzet,mert a gyerekek nappal csak a hordozóban alszanak.Szóval,tegnap,mint két mislejn baba kint nyoták az alvást!Be kéne szoktatni őket az ágyban alvásra,de nem tudom hogy csináljam!Segítsetek léccií!

Na akkor a képek!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég

Kép

Kép
Vendég

Kép

Csak egy kis nyáridéző ebben a hidegben!!!!!!!!!!!!
Vendég

Benszi-Bibar

Édesek a gyerekek. Nagyon jó képek.

Úgy látom mindenkit lassan elér a takonykór, mi már lassan kifelé megyünk belőle.

Kérdés:
A Ti gyerekeitek is utálnak öltözni? Nálunk non-stop ordítás van minden levetkőzés és felöltözésnél. :evil:
Vendég

Benszi!

Nálunk most bébitaxizás a sláger.
Illetve hát ugye mi tornázunk is, mindig van kedvenc feladat, majd felteszem videón a legújabbat.
Aztán forma bedobózunk, dobozból ki-be pakolunk, karika tornyozunk, montessori tornyozunk, könyvet nézegetünk, olvasunk.
Teszünk-veszünk-rendezkedünk :lol:
Ha nagyon kész vagyunk, akkor sétálni megyünk, már ha nem szakad az eső...

Alváshoz sajnos nincs ötletem, enyémek ágyhoz vannak szoktatva, szépen alszanak, kivéve, mikor nem.

Klasszak a képek!

Judit

jucicuki

Estrella, nálunk is utálják, de mostanában azért már nem üvöltik végig, viszont karom izmosodik rendesen, hogy háton tartsam őket, amíg kell :lol:

Judit

jucicuki

Estrella!
Az enyémek is utálják az öltözködést,de olyankor egy kis csiklandozással lekenyerezem őket!Köszönjük a dícséretet!

Juci!
Neked is köszi a dícséretet!
A forma bedobózás nálunk még csak a formák rágcsálásából áll,de re mekül pakolunk a játékos ládánkból meg van egy zenélős asztalkánk,ami nektek is,na akkor 20perc nyugi van.Meg most minddent intenzíven rágnak a foguk miatt és nem a célnak megfelelően használják!A könyv nézegetés az leginkább abból áll,hogy minél hamarabb kikapjuk anyu kezéből a könyvet és betömjük a szánkba!Tojnak mindenre most!Fogzanank a szenteim!
Bár legjobban a z italtartós szekrényt szeretik kipakolni,amiben ásványvíz meg szatyrok vannak!Ja és aszekrényajtók myitogatása meg a fiókok húzogatása nagy buli!
Vendég

Sziasztok!

Jaj, de szuperek a minitali képek!! Irigy-birigy vagyok! :D

Benszi, nincs ötletem, ugyanis Rami már hónapok óta nem a kiságyában, hanem a földön elkészített "kuckóban" alszik. A kókuszmatraca van lerakva és körbe raktam párnákkal, plüssökkel. Mondjuk Rami nem áll fel éjjel szerencsére, így nála ez most működik.

Juci, imádom a Lányok képeit!! Nem bírom megunni soha!

Fiona, annyira édes az a kép, ahol rajtad alszik Döbrögi! Hiába, anyán a legjobb, hozzábújva! Kis anyás fiú! :lol:

Rami is iszonyat rám van tapadva, hihetetlen. És amióta tápszert kap este, azóta 23 óra előtt le sem lehet lőni! Mi van ezekben? speed?? :lol:
Mi már majd elájulunk, de ő még pörög, álldogál, pakol, rádiót kapcsolgat..
Öltözés nálunk is iszonyú és legújabban a pelenkázás is!!

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Húúúúúúú!!!!!:shock: :shock: :roll: Akik még szülés előtt állnak, csak saját felelősségre nézzék meg. Szülés premier plan-ban.
http://velvet.hu/poronty/2008/09/14/kit ... _vigyorog/

Kép
Kép
share

Bibar,
a mensi nem feltétele a teherbeesésnek. :wink: Nekem is csak 3-4 gyengécske mensim volt mióta Máté megszületett. Azt hittem nincs is peteérésem, mivel rendszertelenül jött meg. Nagyfiú lett Olivér is. :lol:

Juci,
óriási segítség lehet anyukád. Attól az egytől tartok, hogyan boldogulok majd egyedül. Egy gyerekkel is problémás néha ezt-azt megoldani, elintézni. Máté pl. volt már velem nőgyógyásznál, háziorvosnál :roll:
Az ilyen elvágódós hisztire csak a leszarom tabletta a megoldás. :lol:

Fiona,
muszáj bírnom, mert csak magamra számíthatok. Apa sokat dolgozik, sokszor este sincs itthon, egyedül csinálok mindent Mátéval kapcsolatban. Ha egy kicsit elhagyom magam rosszabb utána újra rendet teremteni a lakásban, ill. az életünkben is.

Benszi, Bibar
nagyon klasszak a tali-képek! :lol:
A konyhaköves fotón viszont megborzongtam.
Benszi, ez a nemalvás brutál lehet! :cry: :cry: Egy barátnőm szerintem majd úgy 15 év múlva növik ki a szelektív halláskárosodásukat, amit a "nem" szó kiejtése idéz elő náluk. :?
Ha ez vígasztal, Mátét sem érdekelte eddig különösebben a formabedobózás. A könyvnézegetés-mesélés sem. Aztán pár hete rákapott - mióta beindult a beszéddel. Ő magától jött oda a könyvvel, és ült az ölembe, h "nénni" (nézni). A szemem könybelábadt, annyira örültem. Kicsit aggódtam, h egyáltalán nem érdekli, kivéve 1 könyvet, amiből megkeresi a cicát és a kutyát. Alapvégzettségemet tekintve könyvtáros vagyok és hivatásos könyvmoly :lol:, elvártam volna, h pár hetes korától kezdve menjen a mesélés nálunk. De nem érdekelte. Most, h már meg tudja nevezni a képen látott dolgokat imád lapozgatni, és hozzá mutogatja-megnevezi a látottakat. Gyorsan megtanulta tőlem, ha részleteket is jó megnézni. Imádja, ha felfedez egy kisegeret v. madárkát. Lehet már neki mondani rövidebb meséket, verseket a mondókázáson túl. Elalváskor most J. A. Altatója a sláger, ill. P.S. Arany Lacinak-ja a "Volt egy ember..." kezdetű strófától. Hogy az eleje miért nem érdekli nem tudom. Amúgy sok mindent el tudok neki adni, ha úgy kezdem "Egyszer volt...." :wink:
Fogzásra próbáltátok már a Viburcol kúpot?

Estrella,
Máté egész jól bírja, nem tiltakozik különösebben. Nálunk pelenkázásnál adódnak problémák, de amíg fel tudom pakolni a pelenkázóra nyert ügyem van. Onnan nem akar megszökni.

Elvittem doktornénihez, mert reggel köhécselt. Szerencsére semmi baja (torka, tüdeje rendben), hanem inkább "fogzási tünetegyüttes". 4 rágófoga jön egyszerre. Ezért a nyűgösség, de drnő szerint néhány nap múlva már kint lesznek, mert nagyon az áttörés határán állnak.
Bezzeg én és az apja még mindig szenvedünk. Igazi "takonykór". Bocsi! :oops:

Alszik a fiam. Megyek ebédelni. Nem várok rá. A kisebbik éhes. :lol:

Kép
Kép
share

Sziasztok,

Estrella, jobbulást Dórinak! Gabi is utál öltözni, ordít mindig, pedig nagyon finoman csinálom... viszont pucérkodni, azt imád, az bármikor felderíti. Fürdés után addig van nyugi, amig rá nem adom a bodyt, na onnantól kezdve sikít, amig cicire nem teszem. A kis naturista.

Share, olyan jókat írsz, nagyon szeretem olvasni. Nem lehet semmi ezt a hisztikézés, főleg így, pocakosan, mikor amúgy is érzékenyebb az ember... sokat gondoltam arra, mikor terhes voltam, hogy milyen jó dolgom van, hogy akármikor ledőlhetek kicsit, ez már nem lesz így soha többé :)
Én is könyvmoly vagyok! Szerinted most már érdekelné Gabit 1-1 leporellós gyerekkönyv? Verset szoktam neki mondani, mesélni próbáltam, de egyelőre nem hatja meg, még mindegy neki, hogy mesét mondok, vagy a párom szakdolgozatát olvasom fel a hálózati behatolásvédelemről :D

Benszi, tényleg a fáradt lehet Gabi estére, mert a múltkoriban volt egy nap, amikor nagyon sokat aludt, és akkor este is derűs volt... Remélem, ez egyike azoknak a dolgoknak, amiket hamar ki fog nőni... vagy legalább hajlandó lesz magától elaludni ilyenkor, nem kell végigcsinálni egy félórás altatási cirkuszt.

Fiona, milyen édes ez a kép, tényleg :) Amelyiken a válladon alszik a kisfiad. Tündéri :)

Jucicuki, ez a Huple nagyon érdekel, mikortól javasolják a használatát?

Benszi, Bibar, nagyon jók a fotók, szuper lehetett a minitali :)

Tegnap végig szakadt itt a 2. kerületben, ezért végül nem mentünk sétálni, de a srácot jól bebugyoláltam, és kiraktam a teraszra aludni. Most is ott durmol, de most kaja után már elmegyünk járni egyet, mert szerencsére nem esik, és nekem is hiányzik a mozgás.

Kérdés: mi az a formabedobó? ;)

Képzeljétek, nem tudom, mi van, de Gabi 2 napja nem hajlandó kiemelni a buksiját. Leteszem hasra, és csak fekszik, mint egy béka és ordít, pedig már olyan jól ment neki! Vajon mi baja lehet? Pedig lehasalok elé, próbálom motiválni, de semmi sem jó...próbáltam rárakni hason az ülőlabdára és görgetni, hogy kiemelje a bucit, de csak nyalogatja a labdát... Viszont ha a vállamra teszem, akkor szépen kitartja a fejét. A fene sem tudja, miért csinálja ezt szegény aggódó anyjával. Szerdán jön a védőnő, megnézetem vele, de addig is örülnék, ha írnátok, hogy mi okozhatja ezt a visszaesést.

Öltözködés téma: lassan itt az ideje, hogy megvásároljuk az őszi-téli kollekciót a fiatalúrnak. Szerintetek kell-e bundazsák, vagy inkább overallt vegyünk? Egyáltalán, ezeket együtt kell használni, vagy az egyik helyettesíti a másikat? Ha van overall, kell külön kabát? Sálat hordanak az ilyen pici babák? Nincs is nyakuk :) Köszi, ha írtok ezzel kapcsolatban, eddig jódolgunk volt, elég volt 1 body meg 1 rugdalózó, de hát nyakunkon a zima. Most hosszúujjú body, vastag plüss rugdalózó, kocsicipő és sapka van Gabin, ha kiviszem, meg persze egy vastag takaró. De talán ez nem is elég, mert a nyaka az rendesen kint van.

Kép
elan

Elan, újszülött kortól használható.
Szerintem v. bundazsák v. overall, de lehet kapni olyan zsákot is, ami overallá alakítható. Ezekre már nem kell külön kabát. Mi nem hordtunk sálat.

Judit

jucicuki

Elan
nekem volt zsákom is meg overálom is,amikor nagyon hideg volt overállban volt és még a bundazsákba is beledugtam,istenieket aludt igy a levegőn :lol: :lol: kabát sál nem kell :wink:

Estrella
köszi :wink: nekem Olivér nem utál öltözni,mindig lekötöm valamivel a figyelmét,mondjuk kezébe nyomok egy krémet és igy elvan.
a cipő húzást nem szereti :lol: :lol:

Share
tudom hogy igy is teherbe lehet esni,mégis nagyobb esélyem lenne ha meg is jönne :wink: no meg a fagyikért is csak majd rendszeres,beállt ciklussal lehet menni :oops: :oops:

Benszikém
cukik a kis pucérkák :lol: :lol: :lol: pussszi :lol:

bibar

Sziasztok,

Képzeljétek, itt járt a védőnő, és sajnos megerősített abban, hogy nem alaptalan az aggodalmam. Már írtam feljebb, hogy Gabi nem emeli ki a buksiját, ráadásul a karját is hátranyújtva tartja, nem teszi ki maga elé. Úgy tűnik, mennünk kell Dévény-terápiára, legalábbis egy állapotfelmérésre. A gond viszont az, hogy csak október végére kaptunk időpontot, remélem, nem lesz késő... mondjuk azt meg pláne remélem, hogy addigra azért belejön magától is a dologba :wink:
Jucicuki, nem tudod véletlenül, hány hónapos korig van lehetőség még fejleszteni a babákat? És hogy kb. mennyibe kerül egy foglalkozás?
Úgy sajnálom szegény Gabit, hiszen emlékszem, írtad, hogy szenvedtek a csajok a tornától... de hát ha kell, akkor kell.

Kép
elan

Elan!

Mi is Dévényesek voltunk,és mi is sokára kaptuk az első időpontot.4 hónaposak illetve már majdnem 5 hónaposak voltunk mire eljutottunk hozzájuk Pestre. Nagyon látványosan és szépen fejlődtek illetve fejlődött a Barbi mert igazából inkább neki volt rá szüksége jobban. A gyerekek akkor sírnak nagyon ha kötött izomzatuk van, annak a kezelése fájdalmasabb nekik. A lányoknak nagyon laza az izomzatuk, ez kevésbé viselte meg őket. Inkább nyüglödtek és a vége felé kezdzek el sírni ha már unták.Mi már nem járunk,gyönyörűen mozognak mind a ketten, szerintem nem késtél el vele , a lényeg hogy észrevegyék ha van valami.Én csak javasolni tudom. Mi 2500 ft.ot fizettünk 1 órára 2 gyerekért.Itt nálunk támogatta az önkormányzat a Dévényes tornász munkáját. Sok sikert! Pusza!
Brigi :wink:
Kép
Megnézzük, hogy ki nő gyorsabban.A lányok vagy a tuják. :wink:

Kép
brigii

Elan!

Mi is dévényesek vagyunk. 3 hónapos volt Soma, amikor először elvittem. Azért, mert ő sem akarta kiemelni a fejét, inkább belefúrta a pokrócba. Nincs vele semmi különösebb gond, csak lustácska és nagyon lazák voltak az izmai. Ezen rengeteget segített a Dévény-torna, most már sokkal ügyesebb és erősebb. Nem is kell már járnunk csak 2 hetente. Először nekem is sokára akartak időpontot adni, de én nem hagytam magam, már másnapra kiharcoltam, hogy fogadjon egy közeli gyógytornász.

Rólunk röviden annyit, hogy Somám ma ült először etetőszékben. Íme:

Kép [/img]
ballagyo

Share! Megnéztem ezt a szülésvideót. Ez hihetetlen!!!!! Kirázott a hideg. Nekem nagyon fájt, és csukott szemmel erőlködve nyomtam, de esküszöm belülről így éreztem, ami ennek a nőnek az arcán volt.

Elan! Mi is jártunk Dévényre, nekünk 3500ft/óra volt. Benedek túl kötött volt ezért mentünk, most meg már lépeget. Mi egy kicsit későn kezdtük, azt mondják (a gyógytornászok), hogy 5 hónapos kor előtt érdemes elkezdeni, akkor a leghatékonyabb, de persze soha nem késő.

Benszi, Bibar! Nagyon jók a képek a minitaliról, még jó idő volt. Bezzeg most :(

Nem jön valaki vasárnap hordozós sétára Pestre? Mi ott leszünk, ha nem esik a ső.

Benedekünk első lépései itt tekinthetők meg :) azóta már keresztül megy a szobán egyedül.
http://www.dailymotion.com/juhabenedek/ ... jar_people

Kép
gombahölgy

Sziasztok!

Share
Zalán lesz a pocaklakó neve.

Jucicuki
Jók a képek, különösen amelyiken Dorka alszik . Olyan édesen tudnak szunyálni a lurkók.

Benszi, Bibar
A mini-babatalis képek szuperek, és nemcsak azért mert visszasírom a kellemesebb időt :wink:

Estrella
Miló is utált öltözni, mi is mindennel próbáltuk elterelni a figyelmét, persze nem mindig sikerült. Sokat bukott és így napjában többször is öltöztünk. Aztán egyre jobb lett, tavaly nyáron nem volt probléma, mert nem kellett sok ruha, és már télen sem volt gond, amikor annyi mindent kellett ráadni. Igaz akkor már egy éves volt.

Elan
A torna biztosan segít majd. Nem lehet máshol is érdeklődni időpontügyileg? Vagy csak egy helyen foglalkoznak ezzel Bp-en?

Gombahölgy
Benedek nagyon ügyes.

Kép

Kép
agnese

Sziasztok!

Agnese,
látom már a vonalzódat is "Zalánosítottad". :lol: Remélem, jól vagyok!

Gomba,
gratulálok a mobil-gyerekhez! :wink: Most aztán hajrá anya! Lehet szaladni utána.
A kitolással kapcsolatban valahogy én is így voltam! Diadalt éreztem, és talán én is vigyorogtam volna, ha olyan pozícióban lehettem volna, ahogy nekem jó, nem pedig kengyelbe pakolt lábakkal. :evil: Remélem, sikerül az akaratomat érvényesíteni, és most sikerül nem égbe emelt lábakkal szülnöm.

Ballagyo,
jó, h jelentkeztél! Hogy Soma mekkora lett! Na, lebuktam, h nem olvasgatom a blogodat. :) :oops:

Brigi,
a lányok verik lassan a tujákat! :D

Elan,
Dévényről én is csak jókat hallottam, ill. tapasztaltam az ismeretségi körömben. Maszek gyógytornászt nem tudsz addig keríteni, ameddig a hivatalosra nem juttok el? Biztosan drágább, de hallottam olyat, h dévényesek házhoz is kijárnak. mondjuk, ha már hozzászokik egy valakihez Gábor, nem biztos, ha jó váltani.
He-he, örülök, h tetszenek az írásaim. Utólag visszaolvasva kicsit pesszimistának és elégedetlennek tűnök, de valójában nincs így!!! :lol: Valahogy mostanában ezek jönnek ki belőlem, pedig nem lehet igazán okom panaszra. Máté alapvetően jó fiú, szépen fejlődik, büszke vagyok rá!
Leporelló: olyan formában tudom elképzelni, h Gábor hason, a könyv kinyitva előtte, és nézegeti. Különösen jól jön most neki egy kis motiváció. Példa a 3 hónapos Mátéval:
Kép
Hmmm, most könnybelábadt a szemem. Anyukámnál készült ez a kép, a teraszon levegőzött Máté. Ez az első "igazi" könyve, anyukámtól kapta gyereknapra.

Amúgy a textilkönyvek még azok, amik érdekelhetik, főleg, ha zörgős anyag is van benne. Máté azzal jól elvolt egy darabig. Vicces volt, amikor hanyattfekve nézegette, és a fejére ejtve, nem tudta mi történt, csak nyöszörgött, kérte, h menekítsem ki. :lol: Még most is szereti, de már csak gyorsan végiglapozza, elmutogatja, h mi micsoda benne, aztán hajítja félre.

Ruházat: csatlakozom Bibarhoz: zsák és overál is praktikus lehet. mondjuk, én mindenből bebiztosítom magam. Ha nem akarsz mindkettőre beruházni, akkor átalakíthatót vegyél inkább. Ha autóba ültök, akkor a zsák nem jó, bár vannak olyan típusok, amiken át lehet fűzni a biztonsági övet. Babakocsizáshoz én jobban szerettem a zsákot. A nyűgös gyereket is könnyű beledobni, és lehet indulni. Ill. nekem még volt egy kenguruzós overálom, ami vékonyabb (melegítjük egymást), és a lábfej egybevarrt. Utáltam, ha kilógott a gyerek bokája.
De én nem használtam együtt a zsákot és az overált. Egy plédet tettem még rá, ha elaludt, mindig olyan vastagon hajtottam, ahogy az időjárás megkívánta.
Sál: vékony pamut sálat v. kendőt tettem, biztos, ami biztos. :D
Ha nem idegenkedsz a turis ruháktól, akkkor - lehet, h ismered - a Keleti és a Blaha között félúton van egy gyerekturi. Márkás és jó minőségű ruhák megfizethető áron. Tavaly 1000-2000 között voltak az overálok.

Bibar,
én drukkolok neked a mensihez! Esetleg valami homeopátiás szer, egy kis rásegítésnek? http://babatervezok.otthona.net/homeo-szerek.shtml

Még pár fotót teszek fel, aztán eldugolok e hajnali órán! Jó reggelt mindenkinek! :lol:

Kép
Kép
share

A múltkorában említett spenótevés:
Kép
Kép

+ joghurtevés - miután megunja a kanalazgatást, egyszerűen elkezdi kiinni a pohárból.
Kép

És egy pocakfotó:
Kép

Kép
Kép
share

Share!

Nem tudsz aludni? Ismerős!A régi szép időkre emlékeztett. :lol: Köszi a drukkot, a lányok tényleg sokat nőttek de hát ez a dolguk.
Spenot evés kicsit megijesztett!! :roll: :roll: Mi lesz ez két lánnyal? Nagytakarítás. :lol: :lol: Nagyon helyes a Zalán pocid!! :wink:

Télen mi is bundazsákot használtunk, plusz vastag plédet ha nagyon hideg volt.Ja és sál mert elég hülye nyaka volt a zsáknak. Most overélt hajtok én is a lányoknak, nem sok sikerrel eddig. :(

Estrella!

Remélem meggyógyultatok már!!
Sok puszi nektek!!! :lol: :lol:

Vicuska!

Barbim ugyan úgy tornázik mint Ramikád, majd megpróbálom lefényképezni!! Nagyon csúcs ahogy csinálja!! :lol:

mindenkinek szép napot!!
Pusza
Brigi :wink: Kép
A vad motorosok, az unokaöcsivel!

Kép
brigii

Brigi!

Én sem találok, mindenhol, ahol eddig néztem, 74-es a legnagyobb, pedig a C und A-ban láttunk nagyon édeset és jó meleg is volt és normálisan nyílott.
Nem tudom mi lesz velünk, ha ilyen marad az idő.
Ma megyünk harisnyát és hosszú ujjú bodykat venni, mert nem voltunk felkészülve a hitelen jött télre :lol:

Judit

jucicuki

Vicuskának :wink:
Kép Elszámolok százig, bújj el...

Kép akkor most felülök

Kép anya, ez finom

Kép lufi

Kép mit is akartam? Ja, harapni

Kép Lili és Micimackó

jucicuki

Brigi,
hirtelen nem tudtam, kinek vannak 3-as ikrei. :lol:
Máténak is van ilyen nyuszija.
Egy gyerekkel is nagytakarítás minden étkezés. :wink: Mondjuk, én hagyom enni, ha látom, h nem fogy, akkor besegítek. Ha már kicsit tele a pocak, akkor jön a játék, a kézzel evés, szétkenegetés. De egyúttal bele is kerül. Persze, mindig elmondom, h nem szép dolog trancsírozni és szétpaszírozni az etetőszéken a kaját.

Overálhoz akartam még mondani, h a menő-manóknak már praktikus lehet 2 részes, amihez kantáros nadrág van + dzseki. Autóban is ideális.

Azt hiszem, sikerült mostanában bepótolnom több heti lemaradást az írásban.

Chesti!!! Hogy sikerült a kiruccanás?

Kép
Kép
share

Anyukák!

Azt felejtettem el kérdezni, hogy adtok vmi vitamint a gyerkőcöknek?
Én most vettem egy doboz Cebion 2x multi szirupot, gondoltam az őszi-téli időszakban nem árt egy kis vitaminpótlás...

Judit

jucicuki

Share!

Szinte mindig 3-as ikreknek néznek minket ha együtt vagyunk(ez elég gyakori nálunk), húgom 2 hónappal utánam szült,így teljesen egyformák a gyerekek. A nyuszit szülinapjukra kapták, és azóta ez a nagy sláger nálunk.
Kép
Mint pl a Kiskunmajsai strandon. :lol: :lol:

Judit!

Igen hasonló cipőben járunk, elég nehéz rájuk overált találni.
Harisnyával nincs gonduk apa azt(is) árul a piacon, így van belőle bőven szerencsére. :wink: Bodikákat meg nyáron vettem az Auchanban elég jó áron, szerencsére.
Ma nagyon szupi cipőket vettem nekik! Szépek és jók is.Az áruk az elég húzos volt! 7600ft, és 7300ft. :roll: :roll:

Jók a képek a csajszikról!! Milyen nagyok már ők is!! :lol:

üdv mindenkinek!
brigi :wink:

Kép
brigii

Judit!

Én már egy ideje adom a lányoknak a cebion cseppeket.Ezen kivül el kezdtünk tegnap sütötököt enni a lányokkal. :lol: Húúúú csak úgy tolták be! Mást én még nem adok nekik.

Kép
brigii

Sziasztok,

Nagyon köszönöm mindenkinek a dévényes tanácsokat! Annyira kedvesek vagytok, hogy leírtátok ezeket, Ballagyó, ellátogattam a blogodra is, és elolvastam, amiket írtál.

Tegnap voltunk dokinéninél, és mutatott pár tornagyakorlatot, amivel addig is, amig nem jön el az október vége, próbálkozhatunk. Tudom, hogyha hypotoniáról van szó, akkor ezek nem segítenek, de a doki szerint lehet, hogy csak az történik épp, hogy Gabinak nagyon hirtelen nőtt a súlya és az izmai nem tudták lekövetni. Ha így van, akkor a torna sokat javíthat a dolgon. Amúgy, mivel már emelte korábban a fejét szépen, ezért talán van rá esély, hogy megint fogja magától. De meg lettünk dicsérve, hogy bejelentkeztünk dévényékhez, hiszen ha 1 hónap alatt nem történik javulás, akkor mindenképp jó, hogy van egy időpontunk.

Sajnos korábbi időpontot nem sikerült szereznünk, de holnap amúgy is el kell utaznunk két hétre...

Az öltözködési tanácsokat is köszi, már vettünk pár dolgot, de overzsákot még mindig nem. A C&A-t akkor mindenképp megnézzük, oda úgyis van 2 db 50% Drogerie-Marktos Bababónuszos kuponunk... remélem, sikerül jót találni.

Bocs, hogy most nem válaszolok mindenkinek, rohannom kell, csomagolok 2 hétre, nem egyszerű...:)

Kép
elan

Jucicuki:
Nagyon édesek a csajok, és csak most vettem észre, hogy az egyik szőke a másik barna. Brigii gyerekeinek meg a szeme színe más. :)
Brigii:
Továbbra is cukik a hármas ikrek. :D
Mi már kicsit jobban vagyunk, bár még napi 3-4 orrszívás van azért.
Uszit most kihagyjuk.
Vendég

Estrella, Dorkának a szeme is barna, Lilinek inkább szürkészöldesbarnás (elég meghatározhatatlan :lol: ), nagyon nem egyformák. Legalább nem keverem őket össze :wink:

Orrszívás. Brrr. Én ha egyedül vagyok, belecsavarom őket egy plédbe, máshogy nem megy, mert annyira kapálóznak, félek, hogy belenyomják az orrukba. Néha már én is majdnem sírok velük :?

Judit

jucicuki

Share
édes a spenótevéses kép,nagyon cuki a kisfiad :lol: :lol: na és az a pocak :P :P :P

Estrella
örülök hogy jobban vagytok,a környezetemben is mindenki taknyos,remélem mi megusszuk :oops: :oops:

Brigi
édesek a hármasikrek :lol: :lol: :lol:

Ballagyó
annyira édes Soma az etetőszékben,igazi nagyfiú :lol: :lol: Kép Kép álldogálunk serényen:)))))) Kép no és jövünk megyünk intézkedünk:)

bibar

Sziasztok!

Share
Nagyon jók a kajálós képek, legalábbis így a távolból. :wink: Valószínűleg, ha Miló nyomná ezt, nem mosolyognék rajta annyira. :D Nálatok vannak már ötletek a baba nevére?

Elan
Hajrá torna, és bízzunk benne, hogy a doktornőnek igaza lesz és nem is kell majd mennetek. Hová utaztok?

Náthás piciknek és nagyoknak mielőbbi gyógyulást kívánok!

Teszek fel én is pocakfotót, ma 22 hetesen készült.
Kép

Kép

Kép
agnese

Agnese, szép fiús poci :)

A szüleimhez utazunk Vásárosnaményba. A nagymamám sajnos nagyon rossz állapotban van, hasnyálmirigy-rák+alzheimer, 88 éves... ha most nem megyünk, talán már soha nem találkozhat a dédunokájával és ez nagyon rosszul érintene, olyan nekem, mintha a második anyukám lenne. Szóval nekivágunk.

Gabi érzi a vesztét, mert ma megint elkezdte emelgetni a buksiját; jó, nem egy világbajnok, de azért sokkal jobb, mint volt...

Kép
elan

Agnese,
Hurrá, nagyon örülök a jó eredménynek! :D A kép tök szupi, nekünk is van egy majdnem ugyanilyen! :wink: Nagyon szép a pocid!

Share,
Pont a múlt hétvégén voltunk otthon, csak előtte nem jöttem a fórumra. De legközelebb lehet róla szó. :wink:
Hát mi mostanában nem tervezünk tesót, még korai is lenne. :lol: Ezt a kettőt kellene felnevelni tisztességesen. Beszélgettünk már róla, végülis kizárva nincs, még nem tudjuk. Meg ha elkezdődik a kúszás, mászás, járás szerintem annyira kevés időm lesz, meg sok gondom, hogy lehet eszembe sem jut többet egy tesó. :lol:
A spenótevés nagyon brutál! :oops: Jaj, én is szeretnék még pocót! :wink:

Fiona,
Tuti nem egypetéjűek. Ha jobban megnézed, teljesen különböznek. :wink: Majd teszek képet is!
Örülök, hogy rendben találtak mindent Bencével. A kérdezősködőkkel meg nem kell törődni. Jók a képek, a testvéres tetszik a legjobban!

Elan,
Én kiviszem őket sétálni ilyenkor is. Van lábzsákunk a kocsihoz, meg jól betakarom őket, és így nem fáznak.
Valószínűleg bundazsákot veszek nekik, mert abban talán könnyebben mozgatják a lábukat, és ha bemegyünk valahova, abból könnyebben kiszedem őket. De ha kapok olyan overált ami megtetszik, akkor az sincs kizárva. Én sálat nem fogok venni, kivéve, ha úgy látom kint a nyakuk.
Nyugi, szerintem semmi gond nem lesz Gabival. Amúgy meg jó, hogy a védőnő kimegy hozzátok, és néz ilyeneket. Hozzánk pl. már egyáltalán nem jön, így senki nem is nézte őket ilyen szempontból. A doki sem, a védőnő sem. Honnan tudjam, ha esetleg valami nem stimmel? :roll: :oops: :shock: Jó, emelik szépen a fejüket, kis mini fekvőtámaszokat is nyomnak már hozzá, de azért nem ártana ha más is megerősítené, főleg olyan akinek több tapasztalata van, mint nekem.
Jó utat nektek! Sajnálom a nagyidat, az enyém tavaly hasnyálmirigy rákban halt meg, pont ma egy éve. :cry: :cry: :cry:

Benszi,
A minitalis képek szuperek! :wink: Hogy milyen édesek a gyerkőcök!
Sajna az ágyban alvásban én sem tudok segíteni, mi kezdetektől fogva a kiságyban alszunk.

Estrella,
Hála a jó égnek az én gyerekeimnek semmi baja az öltözéssel. Egy hangjuk nincs, esetleg akkor ha amúgy is nyűgösek. Valamelyik nap vettem nekik egy csomó ruhát, és próbálgattuk hogy jók-e. Szinte élvezték, persze közben szórakoztattam őket. :D Nálunk a fürdés utáni törölközést nem szeretik!

Juci,
A Brendonban láttam nagyobb overálokat, csak az áruk horror!

Bibar,
Jaj de cuki, a harmadik képen annyira drága! :D

Néhány mostani kép rólunk :P
Kép Kép Kép Kép

Kép
rebe
Dunaharaszti

Bibar:
Milyen nagyfiú Oli. :)

Agnese és Share:
Szép pocók.

Rebe:
Nagyon szépek az ikrek.

Pár fotó rólunk is.

Dóri:

Kép

Dóri:
Kép

Dóri:
Kép

És Dóri pakol:
Kép
Vendég

Sziasztok!

Szeretném bemutatni Kornél babát! :lol:

Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
share

Estrella,
úgy látom, Dóri is mindenben benne van! :roll:
Köszi a pocak dícséretet.

Elan,
nem lesz akkor vidám utazás, de számodra megnyugvást fog hozni. Nagyapám van hasonló helyzetben, már nagyon gyengül, és kétséges, h meglátja-e még a 4. dédunokáját. Én is biztos elutaznék.

Ikres anyuk:
továbbra is emelem kalapom előttetek! Duplán kapni a nehézségekből, a csínytevésekből, a betegségekből. Sokkal erősebbnek kell lennetek.

Rebe,
várom, h szólj, ha jöttök!

Agnese,
nagyon szép pocakod van! Meglátszik, h Te is szép vékony vagy. :)
Evészet: meg lehet szokni. mostanában már nem akadok ki rajta. Nekem ilyen kis mocskos fiacskám van. :wink: Amúgy mindennel össze tudja magát percek alatt kenni. Ma kapott 1 szem meggyet apa péksütijéből, ment a pulcsijára, nadrágjára. Felfoghatatlan, mit csinált vele.
Most már biztos, h kisfiunk lesz, nálunk és férfiuralom. Kornél lesz az apróság.

Juci,
én még nem adok vitamint, de gondolkodom erősen. :roll:
Orrszívás. Úgy próbáltad már, h ülsz terpeszben, gyerek feje a lábad közé, egészen fel, két kezét széttenni, és a combjaiddal lenyomni. Max. a lábaival tud kalimpálni, de, ha kicsit összébbzárod a Te lábad, akkor még azokat is tudod tartani. Egyik kezeddel még tudod a fejét tartani, ill. a másik orrlyukat befogni. Máté is próbál szabadulni, de eddig még bírtam tartani.

Kép
Kép
share

Elan
Sajnálom a nagyid. Szép kort megért ebben a nem könnyű világban. Igazad van, látogasd meg, amíg teheted, és még le is fényképezheted a dédunokájával és később Gábornak, ha mesélsz róla megmutathatod.Én is mostanság fotóztam le Milót a nagyimmal, ő is 83 éves már.

Rebe
Édesek a lányok és tényleg látszik, hogy mennyire nem egyformák. Főleg az utolsó képen.

Estrella
Ismerős kép, nálunk is sokszor kipakolta Miló a szekrényt, elsőre még vicces volt :D Dórid egy rosszcsont tündér. :D

Share
Szóval te is duplafius anyuka leszel.:) Szép nevet választottatok.
Szép vékony?hmmm... Már 10 kg híztam. Ha így megy tovább lekörözöm magamat. Milóval 24 kg-t híztam, de a 23 héten 8 kg-nál jártam, igaz akkor a hormonoktól volt rajtam alabpól 8 kg plussz. Na mindegy, Miló után is lement mind, remélem most sem lesz másképp.

Kép

Kép
agnese

Share
Boldog Névnapot Máténak!

Kép

Kép
agnese

Agnese,
köszönjük!

Mi pedig ezúton kívánunk boldog névnapot a drusza Máténak!!!! :lol: :lol:

Kép
Kép
share

Sziasztok!

Voltunk egy hetet nyaralni,most jöttünk haza,szuper volt,majd rakok néhány képet :D Az idő nem volt nyári,inkáb tavaszi de szuuuupi volt. :D

Mamm

Olyan édes Zsófi baba és tüneményes rucikban van mindig :D

Bibi

Sztem is túlzásnak tűnik ennyi szó a Ti korotokban. :shock:

Rebe

Annyira cukik a csajszik és ezek a szemek,csúúúúúcs :lol:

Vicuska

A kis sportos lányod,meg kell zabbantani :lol: ....hát tüneményesek a hurkik,de még egy kis sport nem árt :wink: :lol:

Zsókucikám

mikor lesz már vége ennek a tanfolyásnak és lesz időd másra is végre??? :wink: Vizsgálatokkal mi van?

Benszi-Bibar mini tali-tagok :P :P :P

Jaj ez a csapat,hát CSÚCS!!!Látszik a képeken hogy szupi volt a hangulat :lol: Tüneményes a banda :D

Bibarkám

Holnap hívlak :D Jön anyósom,asszem dobok egy shoppingolós napot véééégre :lol:

Ágnese

Milán ki kópé,nagyon édes :D Szép a pocid,az UH képről nem is beszélve :D

Fiona

aranyosak a képek :D Most már gondolom hulla fáradt vagy az urad nélkül.

Juci

Nem semmi mekkorák a csajok!!!És milyen ügyesek :D

Estrella

Dóri polcpakolós képe fergeteg!Mi még csak most kezdtünk el mászni a héten,nem kapkodjuk el... :lol: de nagyon élvezem,olyan cuki. :P

Share

hú,ez valami szado-mazo klipp????Brutál a csaj,sokkot kaptam :shock: :shock: :shock:
Édesek a képek viszont Mátéról :D

Elan

nekünk volt overálunk,arra pedig ment a bundazsák a babakocsiban.Most soknak tűnik de télen nem az 8)
A Dévénytől én is féltem,aztán Kiscicám végigbulizta az egészet.Csak akkor sír ha már unja a nyúzást,a vége felé,de látszik hogy nem fáj neki.Ne félj tőle.

Ballagyo

Hát ez a Soma jóóóól megnőtt :D Rakhatnál sűrűbben képet róla,nem kell rejtegetni :wink:

Chesti

Megjöttetek a nyaralásból?

Na puszi mindenkinek

Kép
lukrécia

A KÉPEK :D

Hurrá,indulunk :D

Kép

A szobánkból :D

Kép

Tengerpart,séta,anya,cumi-a legjobb barát

Kép

Jaj,úgy élvezem én a strandot..... 8) 8) 8)

Kép

Van egy új barátunk is,akivel még barátkoznunk kell,de sokat fog segíteni nekünk,azt hiszem.A Kiscicafülben látjátok :)

Kép

Hát ennyi,jó éjt mindenkinek :D

Kép
lukrécia

Luki, szuperek a képek! Falat csodaszép :lol:
Nem jó a fülitek? Hogy derült ki?
Sokáig kell hordania? Azt mondják, ha időben kiderült, akkor akár teljesen rendbe is jöhet a probléma...

Judit

jucicuki

Lukrécia:
Annyira szép Falatka, olyan kis törékeny . :)
Vendég

Luki, annyira édes Falatka! Tényleg, hogy derült ki?

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?