Új privát üzeneted érkezett!

"95 es nem 100 szazalekaban"

bocs

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Titti! Engem kétszer harapott meg, utána meg nem fogadta már el a cicit, hiába dugdostam a szájába, úgyhogy lefejtem, mert kiváncsi voltam mennyi és sikerült 10ml-nek lejönni...hát ezért harapta.

Kép
nyafi

Nyafi :D
nem kötözködni szeretnék,csak azért írok, nehogy titti megijedjen, h hasonló a szituja. :)
a gyerkőcök azért harapnak, mert játszanak a fogukkal, mert eleinte furcsa nekik. ha csak és kizárólag ezt csinálják szopi helyett, akkor vmi malőr van a dologban, pl. cumizavar.

a fejésnek igazából nem sok köze van a valójában termelődő tejhez, csak kb. azt mutatja meg, mennyire sikerül beindítani a reflexet (nekem pl alig-alig, mert vhogy életidegen tőlem a dolog és a gyerkőc annak többszörösét szopizza, mert az ő állkapcsa sokkal jobban megfelel a dologra, mint a gyári szívóka :wink: )
na, nem osztom az észt tovább... :lol: :lol:

bocs, a kisbetűkért, de s. most is itt van rajtam, mindjárt rakom be az ágyába. :wink:
km

Kép
Kép
kismok

nahát nálunk gyönyörűen cicizett 6 hóig. Aztán egyik napról a másikra ott vigyorgott a cicimen, hogy mit akarsz te ezzel. De tényleg így. És amikor tuszakoltam be, akkor már igazán mérges lett és úgy harapott meg. Aztán bevert egy teljes adag tápot. Mind a kétszer. Ezt egy nap alatt. Utána néztem meg, hogy hogy áll a fejéssel a cicim.

Kép
nyafi

Hát a cicizéshez nem tudok érdemben hozzászólni, de azt állíthatom, hogy Domi is harap.
Mondom neki adj egy puszit és beleharap az arcomba. :?
Bezzeg az apja szőrös képére képes puszit osztogatni. :evil:

Kiharapom a pelenkájából, ha így folytatja.... :D
Most már lassan 1 hónapja beszélgetünk: nenene,mamama,bababa,dedede.
Egész nap. Ha éppen nem beszél, akkor a zongoráját izélgeti. :?

Munka:képzeljétek, januártól visszavennének dolgozni, jövő héten megyek megbeszélni a részleteket.
Menék is, meg nemis.A pénz kellene, a karrier is fontos, de Domi is. :?
Hát faramuci a helyzet, nem nagyon tudok dönteni....

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Rita baba néhányszor harapott csak meg, és mindig kizárólag a jobb cicit (azt hiszem, az szimpatikusabb neki :oops: ). Ált. olyankor történik, amikor "elgondolkodik" két szívás között (a két alsó metszőnk van meg). Ilyenkor kiveszem a szájából, és persze van, hogy felkiáltok, hogy aúúúúúú. A puszi nálunk egy rettenetesen nagy, nyálas (nyelves :-) ) puszika, a végén vagy fújással (zárt szájjal pfűűűű), vagy lightos harapással. De azért nagyon szeretjük mindketten a puszikáját. :P

Szobatisztaságra szoktatás:
Az a módszer, ami szimpi nekem, az nem egy "muszály-wcbe-leveszem-a-pellusod-és-kikapsz-ha-a-gatyába-megy" módszer, hanem egy hosszú ideig tartó szoktatós fajta, a lényege a következő: a pockot evés után, illetve ha látni rajta, hogy dolga van, rátesszük pár percre a wc-re (vagy bilire, kinek mi a szimpatikusabb), és hogy ne unja el magát rajta, beszélgetünk-énekelünk neki. Ha valami sikerül, rettenetesen megdícsérjük, ha nem, akkor nincs megrovás vagy hasonló. Így először megtanulja, hogy van más lehetőség is, mint a pelus, aztán pedig szép lassan rá is szokik. Nektek mi a véleményetek erről? Illetve nagy fiús-lányos anyukák: ti hogy csináltátok?

Kép
Kép
d0r0ttya

Dorottya, én leírom a magam véleményét erről, de tényleg, csak az én véleményem. :roll:
Valahogy így szoktattak rá engem 8 hónapos koromtól a bilizésre. :P
Én úgy gondolom, hoyg igenis az a gyerek MEG TUDJA TANULNI, hogy evés után kaki szokott lenni, ébredés után rögtön pisi lesz, de ez nem azt jelenti, hoyg valóban tudatosan csinálja. Megszokja. És ennyi.
Nem tartom szerencsésnek, hogy a bilin ülve etessük, énekeljünk-játsszunk, mert akkor ő naphosszat is ott ülne rajta, és akkor tutti, hogy valami mégiscsak sikerül bele. A cél inkább az lenne, hoyg hamar pisi vagy kaki és onnan rögtön leszállni.
Ha valami sikerül bele, természetesen, meg kell dicsérni, csak azért óvatosan a dicsérettel is, hoyg majd ne emiatt pisiljen a bilibe. Mármint nehogy azt vegye észre, hoyg ha nem pisil, akkor csalódott vagy, azaz ő okozott neked szomorúságot, de elhalmozod a figyelmeddel, dicséretekkel, ha pisil. Nem tudom, ha ez érthető.
És az előző bejegyzésemben pontosan ezt írtam: nem az kellene, hogy megszokja, hanem az, hogy TUDJA, hogy a pisit-kakit bilibe-wc-be engedjük, ehhez pedig testileg-értelmileg fejlett kell, hogy legyen. És ha rábízod magad, akkor nem lesz "egy hosszú ideig tartó szoktatós fajta" folyamat, hanem egy gyors, talán pár napos, pár hetes akció, ami sokkal nagyobb sikerélmény a babának is és a szülőnek is.
Remélem, nem voltam sértő semmiben. Én a saját véleményemet írtam le, amit a Krisztával való tapasztaatom maximálisan alá is támaszt.

Kriszta, az jó, ha visszavennének, bár tényleg elég sz..rügy a dolgok összeegyeztetése. Addig még van egy kis időd, gondolkozhatsz, de szerintem úgy dönts, ahogy a szükség kéri. Mert az nagy úr. :roll: És főleg úgy hoyg neked is jó legyen. Nem jó Dominak, ha az anyukája úgy érzi, hoyg már megfullad kizárólag az otthoni teendők között. Szóval, csak semmi pánik! :)
A mi szókincsünk kábé ez: emmemmemm, nyányányá, gágággággá, kkkkkkkk. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Puszi mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ja, majd írok a szemészeti vizsgálatról és a pénteken esedékes fogműtétemről is, de most már nincs időm rá.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Gem:Kitartás a munkához!!!!!!!!Elhiszem,hogy nagyon hiányoznak a lányok...

Ciciharapáshoz én sem tudok hozzászólni,mert Réka abszolult nem cicizett összaesen egy hónapot.

Viszont már nekünk is van hat fogunk.Két-három másodpercre már megáll teljesen egyedül.Aztán észreveszi,hogy nem kapaszkodik,és rögtön lecsücsül.

A mi szókincsünk szissssssssssssz(ez a cica)bababab

Kaptunk egy télikabátot.Kicsit nagy.........
Kép
Kép És egy morcos kép....

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa!

Ki "szólt be" a kisasszonynak????? :D
Az a télikabát roppant édesül áll. Majd belenő!!!!!

Edit!

Fogműtét??? Tán a bölcsességfog rosszalkodik?
Na mesélj!

Munka: felhívott a volt főnököm, hogy mivanmá mikor óhajtok végre dolgozni?!
Bővítik a céget és januártól volna esedékes.
Emelnék a pénzemet is.

Bár most megélünk és nem nyomorgunk (kopp-kopp) azért próálom apában tudatosítani, hogy bárkivel bármikor történhet bármi, jobb ha több lábon állunk anyagilag.
Ő jó Magyar szokás szerint nem teljes bérrel van bejelentve.
Ha történne vele valami, akkor miből fizetjük a törlesztő részleteket????
A bankot rohadtul nem érdekli, hogy beteg valaki vagy éppen más baja van.
Aztán a karrierem: most gondolom sokan megvetnek érte, de nekem ez is fontos. 4 év alatt sokat túlóráztam, ügyfeleket kergettem, szombaton és vasárnap is dolgoztam.
Eljutottam oda, hog megbecsülnek és elismernek a szakmámban.
Azt hiszem ezt tovább kell bővítenem, és addig ütnöm a vasat amíg meleg.

Lányok! Jó ha tudjátok!

A gyermeketek, ha betöltötte az 1 éves kort, akkor elmehettek GYES-re és mellette napi 8 órában dolgozhattok.
Kapjátok a GYESt és a fizut is a gyerek 3 éves koráig.
Vagy ha nagymama vagy nagypapa öregségi nyugdíjon van, akkor ő is igényelheti a GYEST, abban az esetben, ha a gyermek otthonában történik a gondozás és mindkét szülő írásban lemond a GYES iránti igényéről.
Ez nem számít nekik kereső tevékenységnek, tehát külön adóznuk nem kell utána.
Még egy fontos dolog: GYES és munka mellett ha visztek igazolást, a bölcsöde KÖTELES felvenni a gyereket. Ha nem akarja, akkor írásban kérni kell az elutasítás megindoklását és elmenni vele a kerületi jegyzőhöz.
Nos ennyit tudtam meg az OEP-től ma, remélem valaki hasznát veszi.
Ja és a GYES jelenleg nettó 28 000 Ft.
Mindjárt lesz hely a gyermeknek!!!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok
van egy hangyafülnyi időm olvasgatni szoktam csak a válaszokra nincs már soha időm.
Barbi már kakilt bilibe. Ennek roppant egyszerű az oka. Nagyon keményet kakilt és ezt általába ülve szerete volna, igy csak erőlködött, nyomott és egy kis gubics lett a vége. Mikor kibontottam a pelust akkor kezdett megint nyomni, igy ráültettem a bilire és a többi oda ment. Sokkal könnyebben és sokkal többet kakilt, mint amit a pelenkába bármikor is előtte. De jelzem ez csak akkor működik amikor nagyon szenved a kakilással. Barbi már 3 hónapos kora óta általában 1X kakil.
A lelkem megtanult hisztizni, és egyszerűen nem tudom kezelni a helyzetet. Ha neki olyanja van képes fél órát órát nyekeregni látszólag minden ok nélkül. Arról nem beszélve, hogy türelme zéró. Az a tipikus ADJON ISTEN DE MOST AZONNAL!! Egyszerűen nem tudom hogy szoktassam le erről. Ötletek?
fogua mág mindig nincs, csak mi vagyunk igy vagy van akinek még nincs foga?

drumka

Viki!

Kitartás!!! Akaratmegnyilvánítás sztem mindenkinél van ebben a korban!
:D
Hivatalosan ugyan másfél éves korban kezdődik a dackorszak, de én garantáltan állíthatom, hogy jóval korábban. :D

Bilizés: szerintem jól csinálod. Így megszokja majd a bilit és nem lesz ijesztő számára, ha bele kell kakilni.
Akinek rendszeres a kakija, az szoktathatja szerintem a manót hozzá, de erőszakoskodni nem szabad.
Azt én is túlzásnak tartom, hogy mániákusan lessük a gyereket és minden alkalommal bilire ültessük.
Hisz ebben a korban, mint tudjuk és ahogy Edit is írta, ezek nem tudnak tudatos cselekedetek lenni és a záróizmok sem elég fejlettek hozzá.

Ennyi. Ennek ellenére, ha valaki meg tudja oldani, hogy a kaki oda menjen és ez a manónak nem okoz gondot, akkor hajrá!!!!
Ennyi az én észosztásom. :D

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!
Szoptatás-harapás ügyben nem tudok segíteni, nagyon minimális volt az amit Panka szopott 4 hónap alatt. :?
De hozzáteszem, hogy ha még most is szopna, akkor sem lennék veszélyeztetve a fogai által, merthogy az nincs neki.
Úgyhogy Drumka ne aggódj. Ma voltunk gyerekorvosnál és azt mondta, hogy a fogainak még se híre, se hamva.. :lol:
8 és fél hónapos, azt mondta ne aggódjak, majd kibújnak.
Szóval nincs..én persze ha nyűgi mindíg a fogakra fogom.."biztos jon a foga". :lol:
Egyébként 7,5 kg, 69 cm és elindult a lelkem előre is. Kúúúszik. :lol: :lol:
Kérdeztem a dokit, h mit csináljak a darabos kajákkal kapcsolatban, merthogy attól nagyon öklendezik és félek, h megfullad. :shock:
Azt mondta akkor is adjak a kezébe kenyeret, kekszet, nem fog megfulladni..hát..nem győzött meg, de majd adok neki valamit. Puha banánra gondoltam, az csak lecsúszik, nem? Adjam a kezébe, vagy darabokat a szájába?
Kenyeret héjjastól?
Fogalmam sincs..de hátha akkor enné az itthoni kosztot is ha ezek által rájönne, h nem is olyan rossz az ízük.

dhbetty

Betty!

Pár hete még én panaszkodtam, hogy Domi fulladozik a darabostól.
Aztán rendíthetetlenül adtam a kezébe a kenyérhéjat.
Most éppen a szeletelt almát eszi.:-)

Persze. néha sikerül egybe letolnia, de csak felügyelet mellett rágcsálhat darabosat és a természet is tudja a dolgát. Kiöklendezi maximum.
Az ínyük erős, babakekszet is adhatsz neki, az nem hullik nagy darabokra, könnyű elmajszolnia.

És mégegy: még én sem láttam kamaszgyereket aki pépeset evett volna!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

benéztem még lefekvés előtt és csak egy valami: darabos kaja inkább kemény valami legyen, száraz kifli vagy kenyér héjja, mert abból nem tud leharapni csak megáztatja és elszopizza, mig a banánt az inyével is akár leharaphatja és lecsúszhat, ráadásul a banánt ha gáz van kiszedni sem egyszerű. De ez az én véleményem.
Jó éjt mindenkinek!

drumka

Nem rég volt téma a fogmosás, ezt most találtam..
[/url]http://www.kekpanda.hu/search.php?search=orasys

dhbetty

Betty kemény kaját adj neki, pl kifli, puhákat, mint banán, főtt zg. csak akkor, ha már van 8! foga. Tegnap mondta a védőnő.

Kép
nyafi

Sziasztok Lányok!

Remélem Ti jól vagytok, és Mo-on még jó idő van. :(

Itt nagyon pocsék már több napja, és én úgy meg-, és felfáztam, hogy az csak na.

Fogunk még nekünk sincs, de még a láthatáron se.
Viszont olyan eleven ez a kölyök, hogy néha a falnak tudnék menni Tőle. Úgy ahogy Viki is írja, ha rászólok, odébbteszem, olyan hisztit levág, hogy öröm hallgatni. Én is tanácstalan vagyok ezzel kapcsolatban...

A másik pedig, hogy ugye úton-útfélen feláll, bármi is az, amibe belekapaszkodik közben. Aztán elkezd nyavalyogni, hogy hát ez mozog, nem stabil, és akkor mi lesz most?!?!

Na meg a pelenkázásról már nem is beszélek. Kész küzdelem.
:roll:
Bocs, a panaszáradatért... -tudom, ez is hozzátartozik. :)

Felnőttkaja: még csak kóstolás-szinten. Tegnapelőtt hal volt, kapott pár falatot a kezemből. Ma odaadtam Neki egy kiflicsücsköt, elnyámnyogott vele egy darabig.

Na most lépek, mert már megint nem hagy! :P

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Nem igazán van időm, most is, mire ideültem, mindkét manó megébredt, csak éppen csendben vannak még.

Mint ahogy Drumka és Nyafi is írta, banánt NE!!! Puha és még az ínyével is leharaphat egy darabot. Nem ijesztegetni akarlak, de én Krisztával megjártam, hogy ott a szemem előtt fulladozott. Szerencsére, gyorsan cselekedtem, de öregedtem 5 évet azalatt a pár perc alatt.

Holnap lesz a fogműtétem. Igen, a bölcsességfogam nő rosszul, és nyomja ki a többi fogamat a helyéről. Amíg ezt el nem intézik, nincs is mit menjek a fogdokihoz, mert továbbra is fájhat az összes fogam. Reggel 8-ra megyek, műtét után 1-2 óra megfigyelés, majd mehetek haza. Este már szoptathatok is. Magától a beavatkozástól nem félek, csak az utána következő napoktól. :roll: A doki szerencsére nagyon szimpi volt és válaszolt minden kérdésemre, elmondta, mire számíthatok majd, de nem lelkesedek az utóhatásokért :P : fájdalom, felduzzadt arcfélteke, szájzár, hirtelen ennyi jut eszembe...

Na, megyek, ennyit hagytak a lányok. Nem tudom, mikor jövök még. :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Bocs, hogy nem jövök, de Sebivel épp beszokóban az oviban, alig vagyunk itthon, fejem ezer felé. Amúgy jól megy, holnap talán reggel visszük és csak ebéd után megyünk érte. :)

Edith
Sok sikert a műtéthez! Az nagyon rendes, hogy utána 1-2 óra megfigyelés, szegény férjemet ripsz-ropsz hazazavarták utána. :(
Éjjel nem sokat aludt, egy hétig fel volt dagadva a feje, 2-3 napig csak fájdalomcsillapítóval tudott létezni és a száját is alig nyitotta. Enni minimálisat sikerült neki.
Szóval javaslom szerezz segítséget néhány napra, mert nem biztos, hogy el fogod tudni látni a csajokat!
Kb. 1 hét múlva már nagyjából gyógyultnak volt tekinthető... :) (De persze ő férfi, szóval oszd el nyugodtan kettővel... :lol:)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Köszi a tanácsokat.

Edit neked pedig minden jót!!!

dhbetty

Sziasztok! :)

Megjöttem! Egyelőre az érzéstelenítő hatása alatt vagyok, még nem érzek semmit, de a doki felkészített rá, hogy lesz (több, mint valószínű ) fájdalom, fel fog duzzadni az a felem és főleg, hogy pár napig a számat sem tudom rendesen kitátani. István fog majd örülni, mert nem veszekszem vele! :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

Cas, ezek szerint elkerülhetetlenek ezek az utóhatások. A doki elmagyarázta, hyog a "munkálatok" miatt megsérül az alsó állkapcsot mozgató izom, ezért lép fel a szájzár, és 95%-ban ez elkerülhetetlen. Nekem is írt fel fájdalomcsillapítót és gyulladás elleni gyógyszert, de még nem vettem ki. Az egyikből van itthon, úgyhogy lehet, nem is kell vennem. De mindenképpen beveszem majd, hogy ne legyen baj. 1-2 szopit kell kihagynom, de du-este már szopizhat Boró, azt mondta. Ezt sem lenne feltétlenül szükséges, da azt mondta, ha nem okoz túl nagy kavarodást a csajszinál, akkor inkább hagyjam mégis ki.
Segítségem nem tudom, hoyg lesz-e; a férjem holnap nem lesz itthon, a vendégek elmentek (olyan jó volt, elég sokat tekeregtem ezen a héten, volt aki vigyázzon a csajokra. :oops: No nem kizárólag sétatekergés volt, de a csajok nélkül, vagy csak egyikkel :P) max a húgom, ha eljön. Én is inkább a következő napoktól félek, tekintve hogy a sima foghúzástól szörnyen belázasodtam.

Na, mennem kell. Puszi mindenkinek!
Betty, Cas, köszi a drukkokat, jókívánságokat!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kalappal Edit!!!

Kép
nyafi

Sziasztok!
Fogműtét nekem is volt azaz a helyét kellett rendberakni, mikor kihúztak egyszerre két rágófogamat kiderült hogy a gyökere az arcüregben volt azonnal műtöttek, hát mit mondjak nem egy leányálom volt a fiam kb 1 éves lehetett se emelni se hajolni se orrot fújnom nem lehetett mert azonnal ömlött a vér az orromból ez igy volt 6 hétig. Nekem is a bölcsesség fogam volt a hunyó :evil: Úgyhogy Edit tudom min mész keresztül, gyógyulgass és kitartás!!
A nagy hir: Kint van Barbi bal alsó foga hegye!! Lesz fogunk!!! :lol:
Eddig minden nyűgös napot a fogra fogtam, most már vagy 1 hete beláttam hogy csak hisztis a gyerek, aztán lehet hogy most tényleg a foga miatt volt a nyekergés :roll:
Megyek főzök egy kis zöldbab főzit meg sütök egy kis oldalast rá. :D

drumka

Edith
Kitartás! És mielőbbi gyógyulást Neked!

Viki
Gratula a fogacskához! (Jó lenne, ha nálunk is a fog lenne a magyarázat a hisztikre...)

Ti mivel foglaljátok le a Babókat?
Napsi teljesen kiborít: mindenhol csak 10 percig van el. :( Már nem nagyon tudok vele mit kezdeni.
(Lehet, hogy a levegő hiányzik neki... Nekem nagyon nem tesz jót, ha kimegyek; tegnap is voltunk kint egy kicsit, és mára rosszabbul vagyok. :roll: )

Aki nem szopiztat, mit ad pancsi után vacsira a Törpjének?

Cas
Hajrá Sebinek az ovihoz!

Kép
tittina1982

Edith KITARTÁST és GYORS GYÓGYULÁST!

Titti, mivel foglalom el? Játszótér, játszótér, játszótér... Előre félek az esős napoktól... :shock:

Kép
Kép
d0r0ttya

Dorottya
Bocs, ha hülye a kérdés, de nem kicsi még a játszótérhez? Mit csináltok ott?

Kép
tittina1982

kriszti: Én lekeritettem Barbinak a mi szobánkat, elpakoltam minden olyat ami veszélyt jelenthet rá, a DVD-t, erősitöt meg apa kütyüit kapcsolgathatja :lol: , beömlesztettem egy rakás játékot, szól a zene neki és elvan akár 1 órát is. Ha megunja elücsörög az etetőszékbe is egy darabig, aztán babakocsi séta, vagy csak kiteszem a utazóágyát a levegőre nézi a nagyokat és elvan ott is egy darabig. Ha már az is uncsi akkor jöhet a hinta, labda. ritkán reklámújsággal is elvan akár 20-30 percet, csak figyelni kell hogy ne egye meg. :lol:

drumka

Titti, nem hülye kérdés, először én is félve vittem ki, de nagyon jól érzi magát. Több, vele nagyjából egy korú gyerek is jár a játszóterünkre, és együtt szoktak kavicsot nézegetni, galambot "kergetni" (négykézláb vagy járva- ki hogy tud), homokot megenni (ezt persze nem hagyom :-) ), játszótéri dombra felmenni, a másik labdáját összenyálazni, hintázni (ez kb. fél éves kora óta megy már neki), a másik motorát tologatni (a nagyobbak már felülnek rá persze) vagy "megszerelni", egymást megfogni, ruhát nézegetni... Úgyhogy csupa izgalom a játszótér. Ráadásul van egy vizes-homokozós része is, amit idén még sikerült kipróbálatlanul hagynunk, de jövőre már biztos nem fogjuk megúszni. :P

Kép
Kép
d0r0ttya

Sziasztok Lányok!

Emlékeztek még rám? "Kissé" eltűntem, de azért néha olvasgattalak benneteket.

Életünk Kornél babával kissé zűrösen indult, az első 4-5 hónap nagyon kemény volt. Igazi hasfájós, nyűgös, sírós baba volt, éjjel 1-1,5 óránként fennvolt. :( Manó pedig, mivel közel 1 hónapig nélkülözni volt kénytelen nagyon nehezen viselte, hogy mikor végre hazajöttem hoztam magammal egy állandóan síró kisembert is. Hetekig csak velünk tudott elaludni, de szinte minden este sírva aludt el. Volt olyan, mikor szoptattam Kornélt annyira sírt, hogy egyszerűen álomba sírta magát. :cry: Szerencsére mostmár normalizálódott a helyzet, bár Kornéllal most sem egyszerű, szinte semmit nem lehet tőle megcsinálni - még mosogatni sem, mert 2 perc után ordít az etetőszékben - nagyon akaratos és most épp az "anyás vagyok" korszakát éli, persze dupla az öröm, mert Manó is nagyon anyás. :roll:

És, hogy mivel lehet lefoglalni egy 8-9 hónapost? Folyamatosan szórakoztatni kell. Az természetes, hogy egy dolog nem érdekli sokáig, hisz még egy 2-3 éves sem tud fél óránál tovább egy dolgot csinálni, ehhez is meg kell érni. Nekem szerencsém van, tök jól elvannak együtt, de csak akkor, ha én is 2 méteres körzeten belül vagyok. :roll: Ha megpróbálok kimenni a szobából, mindkettő üvöltve jön utánam. WC-re is hárman járunk. :D De azzal nyugtatom magam, hogy ennek a korszaknak is vége lesz egyszer.

Majd jövök még, ha visszafogadtok.

Szép estét, jó éjszakát mindenkinek.

Anita

goodfairy

Anita, de jó, hogy jelentkeztél! :) Persze, hoyg emlékszünk rád! Legalábbis én igwen, sokszor gondoltam rád, hoyg vajon mit is csinálsz, hogyan is boldogulsz a két manóval, hiszen Máté még kisebb volt, mint az én leányom, amikor a pici született!
Sajnálom, hoyg ilyen nehézre sikeredett a kezdet, de tényleg, vigasztaljon, hogy egyszer ez is lejár.
Sajnos, most mennem kell, mert felébredt Boró, de üdv itt újra, és gyere, mesélj minél többet magatokról! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Na, lányok, magamról mind írtam, de Krisztának a szemvizsgálatáról nem. Az a helyzet, hogy Krisztának jövő héttől szemüvege lesz. :( :( :(
Kiderült, hogy valami távollátásféle problémája van, "keresztezve" a szaruhártya nem megfelelő alakjával, görbületével, ami ugyancsak a fókuszálást nehezíti meg. A doktornő szerint a látásában ez nem igazán mutatkozik meg, legalábbis egyelőre (azért lesz látásvizsgálat is kb egy hónappal azután, ahogy a szemüveget viselni kezdi), a gondok majd akkor adódnak, amikor figyelni, koncentrálni, olvasni kell. Állítólag a szemüveggel korrigálható és kinőheti, mert a szaruhártya még sokat alakulhat. Annyira aggódok és úgy sajnálom szegénykémet. Amúgy olyan ügyes volt a vizsgálatokkor (kétszer voltunk), ügyesen végrehajtotta az utasításokat meg minden, a doktornő csodálkozott is, hogy ennyire kooperatív két és fél évesen!

Valahogy csalódott vagyok egy kicsit, mert nem hittem volna, hogy van egyáltalán valami baja, és sokszor azt szeretném, bár ne is vittem volna el. :oops: Aztán meg megszégyellem magam és "örülök", hogy kiderült most, ami kiderült és ha valóban korrigálható, talán mégiscsak idejében felfedeztük, és amikor nagyobb lesz, nem lesz problémája, nem okoz majd látási nehézségeket neki.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit nagyon jól tetted, hgoy elvitted. A szemcsis tücskök különben is tök édik!!! :D
Hello Anita! Üdv újra.
Titti! Gigi elvan két három játékkal szobájában negyed órát, etetőszékbe 10 percet, ott is játékkal, konyhában lábassal fakanállal fél órát, séta, homokozó 3 óra. Barinők korabeliek azok is őt nagyon lekötik.

Kép
nyafi

Sziasztok!

Titti:Réka is állandóan feláll mindenhól,és ráadásul ami mozditható számára valamennyire,azt maga előtt tolva megy vele.(szék,babakocsi stb.)
Mi sem vagyunk el sokáig egy helyben,de nálunk hálistennek nagy az udvar,úgyhogy elég sokat sétálunk kint.Aztán nagyon szeret labdázni,de álltalában kergetőzünk a lakásban,mert állandóan oda szökik,ahova nem szabad.Mondjuk nkem könnyű dolgom van,mert a nagyszülők,és a keresztszülők is itt laknak velünk egy udvarban.

Játszótér:Mi is voltunk már,de még álltalában csak hintázunk.A homokozóval még barátkozunk.

Edit:Mihamarabbi gyógyulást neked!!!!!!!!Tényleg jó hogy elvitted Krisztát a szemészetre.Lehet,hogy igy később el is lehet majd hagyni a szemüveget.

Kép

Kép
ancsa03

Szó volt múltkor fogkefékről... Nos, én odaadtam Borónak egyet. A képek magukért beszélnek:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Titti, nekem is valamivel könnyebb a dolgom, mert néha a két lány együtt játszik (bár sokszor nyivákolósra is sikerül ez), de ezenkívül: játékok, szabad mászkálás a saját szobájukban+folyosó+konyha, együttjátszás vele, tapsolgatás, rövid mondókázás, könyvnézegetés, "beszélgetés" vagy egyszerűen simogatás, finom csikizés, de mindenesetre, nagy nevetés. (A csikizés nem a klasszikus értelemben vett, hanem pl. elkezdem mondani: Megy a mókus nagy lábával és megesz a nagy szájával - és a lábaitól kezdve eljutok a hasáig-mellkasáig az ujjaimmal és ott olyan kaparászós mozdulatot csinálok. Nem tudom, ha érthető; Boró mindenesetre nagyon élvezi.) Játszótér nekem eszembe sem jutott ilyen kicsin. Igaz, nincs is a közelben, külön program és szervezés kell ahhoz, hoyg eljussunk egyre. Amikor voltunk, Boró hintázott és kész. Biztos velem van a baj, de én nem tudnám mászni hagyni ott. :oops: :oops: :oops: Túlságosan félek, hogy neki nem való dolgokkal találkozik.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit
A III. kerületben vannak ún. máltais játszóterek, amik újak, körbekerítettek, jól rendbentartottak. Nincs kutyaszar, talán-talán macskapisi se, nincsenek csikkek vagy törött üvegek.
Mi is ilyen játszótérre járunk, és ha Csilla nem akarná két pofára tömni a kavicsot, én is nyugodtan le merném tenni mászkálni. így egy kicsit macerásabb, mert nagyon kell rá figyelnem, és nem tudom szemmel tartani Sebit.
De most, hogy a nagyfiú már oviba jár legalább a délelőtti játszózást megúszom, és nem kell birkóznom Csillával. :lol: Amúgy hintázni ő is nagyon szeret...
Szemészet: tudom, hogy mennyire csalódott vagy, de tényleg gondolj arra, hogy inkább időben kezdjenek foglalkozni vele, semhogy később komolyabb baj legyen! És csini szemüvegeket lehet már kapni, Sebi csoporttársának is van az oviban, és nagyon vagány! :)
Ja, és a férjem nem úszta meg az antibiotikumot a bölcsességfoga után, másnap mikor visszament kontrollra a doki felírta neki, és jól is jött.

Anita
Üdv újra itt!
Hát nem irigyellek az elmúlt hónapokért, de talán a nehezén már ti is túlvagytok! :)
Gyere és mesélj még, mostanában hogyan telnek a napok!

Kép
Kép
Kép
cas

Húúú lányok, alig tudo olvasni amit írtatok!

Edit!

Jobbulást neked!!!!!
Szemüveg: ebben a korban még helyreállhat néhány hónap alatt a szem!!!
Inkább most korrigálják!
Amúgy meg igazán csini szemüvegeket lehet kapni, ha Kriszta választhatja a neki tetszőt, tán könyebben elfogadja.
Mivel még nem ovis. így piszkálni sem fogják érte.

Ne aggódj, ripsz-ropsz megszokja:

1 jótanács, ha megengeded: olyan keretet válassz, amiben bármikor cserélhető a lencse.
A keret legyen erős és hajlékony és strapabíró. Pl ha leesik róla vagy ha ráül.
A lencse legyen karcálló és törésbiztos és olyan összecsiszolt.
Nem olcsó, de ez így biztonságos.
A fiam 10 éves korától szemüveges, nagyjából képben vagyok. :D

no lpek is, puszika mindenkinek

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!
Panka a dobot imádja. Nagyon sokáig elszórakozik ezzel az ócska dobbal. :) :) és amíg dobol, addig tudom, hogy nem távirányítózik, telefonozik. :)
Kép

dhbetty

Nekünk itt van lenn a házunkban egy körülkerített rész, le van zárva és ott a játszó.

Kép
nyafi

Jó reggelt Mindenkinek!
Nálunk most van 8 óra, egy órája ébredtünk, de én olyan vagyok, mint a kóválygó gólyaf...s a levegőben. :?
Tegnap megvettük a lánynak az új autósülést, meg egy etetőszéket is kapott.
Beszereztem egy kicsi meg egy nagy labdát, egy kis könyvecskét állatokkal.
Szval köszönöm az ötleteket!

Anita
Jó, hogy újra jöttél. Örülünk Neked. :)
Sajnálom az elmúlt hónapok nehézségeit.
Ha időd engedi, egy-két képet dobj majd föl a fiúkról! És mesélj, most hogy vagytok!

Edith
Édesek a Lányok! Nekem az uccsó kép a legaranyosabb...
Remélem túl vagy a nehezén, sokat gondolok Rád (mennek a drukkok).

Szilvia72!!! Hol vagy? Ugye nincs semmi baj?!

Na megyek reggelizni.

Kép
tittina1982

Sziasztok,

Bekukkantok :)

Edith,
Remelem, hogy jol vagy! Aranyosak a lanyok! En is odaadtam Balintnak a fogkefet a minap, de amikor a kefe reszet ragja, vagy en akarom mosni a fogat vele, akkor olyan kepet vag, mint aki citromba harapott :D
Az elso 2 foga alul mar kb. a negyedeig kint van :)

Jatszoter:
En levittem par hete, es beletettem abba a bebihintaba...
A hintazas tetszett neki, de a koszos gumis resz, ami koruloleli, az megjobban, es azt nyalta allandoan, ugyhogy ugy dontottem, majd jovore 8)

Kertem beutalot neki vervetelre a gyerekdokitol, a vas miatt. Aki mar jart vervetelen babaval, mi a tapasztalata, hogy lehet megejteni? :lol:

Nalunk a szokincs a dededededede, babbababbababba, meg a gugu :)
viszont ezeket felkeresre is mondja, amelyiket mondjuk neki, azt mondja o is :)

meg akarok irni, csak mar szetrugta az olemet :shock:
_jáde_

Sziasztok!
Ha valaki tudna adni tanácsot.
Panka szerdán összeszedett valami vírust, másnap lázas is volt. Elvittük dokihoz, de mondta, hogy orrcsepp és lázcsillapító, mert antibiotikumot ugye nem adhat vírus esetén. Nem mintha bántam volna.
Szóval nagyon-nagyon sokat kellett porszívózni az orrát, mert nem kapott levegőt, aztán szombat du gondolom elkezdett minden szépen lecsúszni és azóta nagyon sokat köhög. Főleg ha alszik. Láz nincs, jókedv is van nappal.
Vettem neki homeos köptetőt Wala a neve, de gondolom 1 nap alatt az sem tesz csodát.
Most is sírt, mert nem tud aludni a köhögéstől.
Tettem az ágya mellé gőzőlő kamillát, ráfektettem a szopipárnára, hogy ha egy picit megemelem a fejét hátha jobb.
De több ötletem nincs.
Félek, h éjjel fulladozni kezd és nem veszem észre.
Többek között ezért is aludt velem már 2 éjjel, dehát ugye ezt ő kapisgálja is és kezdene követelőzni, hogy ma is oda..
(saját szobában alszik)
Szóval egy-két tanács jól jönne. :)
Köszönöm,
Betty

dhbetty

Betty
Asszem ezen a nyavalyán vagyunk túl mi is. :( Sajnos Csillának minden takonyból azonnal hörghurut lesz, ami miatt hörgőtágítóra van szükség. De most nem volt elég, mivel 1 hét után nem javult, sőt, újra belázasodott akkor kaptunk antibiót is.
Arra figyelj, hogy sípol-e légzéskor.
Ja, és irány a doki!!!!!!!

Jáde
Mi a Budai Gyerekkórházban voltunk vérvételen. Ölbevettem Sebit, a lábaim közé szorítottam a lábát, a kezeimmel tartottam a kezét, és hallgattam az üvöltést. De gyorsan megvolt, és utána hamar megvigasztalódott. :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Betti :D
jaj, szegény kislány! sok okosat én sem tudok mondani, figyelgesd, hogy mélyről köhög-e, vagy csak a lecsorgó váladék köhögteti (ez kisbabáknál elég gyakori és becsapós is), aztán ha nem változik a helyzet, lehet hogy érdemes lenne még megmutatni dokinéninek. A Stodal szirup is nagyon jó a homeósok közül, mi azt szoktuk használni, meg a Homeogene torokfájásra, gyuszira, vízben feloldva. A hagyományos gyógyszerek közül én a Paxirasolt szoktam adni, ha semmi nem használ, mert viszonylag ízetlen és kevés kell belőle (ekkorkáknak 3x1ml).
A párologtatás is jó ötlet, én amikor már fűtünk a radiátorokra szoktam teregetni + éjszakára vizes törölköző rá, h ne száradjon ki a torka.
Az együttalvás is nagyon jól jön ilyenkor (is) :) , egyrészt mert rögtön tudsz reagálni a jelzéseire, így kisebb a lehetősége, h teljesen felébreszteni magát, másrészt hátha ő is nyugodtabban alszik így, h ott tud maga mellett. Nyugi rászokni nem fog - hacsak nem szeretnétek - Juli még manapság is gyakran ott köt ki köztünk, de volt idő, amikor hónapokig velünk aludt, most mégis gyönyörűen egyedül alszik el, saját ágyban. :D
Ja, és sok-sok folyadék, mindenféle formában.

Edit :D
remélem a fogad azóta jól van, Krisztácska miatt ne izgulj, jobb lesz neki így. Hamar helyre tudják hozni a szemecskét ilyen pici korban. Juli csoportjában is van szemcsis kisfiú és olyan aranyos vele. Később már - iskolás korban - rosszabb lenne minden szempontból korrigálni a látását, meg a gyerektársaság sem olyan kis elfogadó. Nálunk Julcsinak kell majd fogszabi, de sajna addig míg csak tejfogai vannak nem lehet, így marad az iskolás kor. :?

Titti :D
én úgy látom/tapasztalom, hogy amíg csak egy lánykám volt, sokkal jobban foglalkoztatott engem is ez a lekötős kérdés. Második gyerekkel minden könnyebb, egymást is lefoglalját kis ideig ha jó passzban vannak.
Én igyekeztem úgy alakítani, hogy a baba lehetőség szerint belenevelődjön a mindennapokba. Tehát nem körülötte forog a dolog, nem szórakoztatotm nap hosszat, bár kétségkívül az ő igényei vannak szem előtt. Vagyis amikor főzök, akkor ott van mellettem és kap konyhai cuccokokat, meg énekelek-mondókázok neki, amikor teregetek, rágcsálhat csipeszt, ha takarítok akkor jön a porszívó után, meg hát megyünk boltba, könyvtárba, postára, bankba, sétálni stb. Aztán meg persze nagyon szereti a dögönyözős játékokat, meg a pogácsasütőset (ő lesz a pogácsa :lol: ), lovagoltatósakat, de ha tele a hasa, nem fáradt, kap egy kosár válogatott kacatot (sokkal jobb mint a játék) azzal is elmolyol negyed-fél órát. Több még nem várható el ettől a kortól, de fontos lépés az önállósodás felé.

Beköszöntött a takonykóros időszak nálunk is. A lányok péntek óta dögrováson, de engem tegnap döntött le a kór és persze én vagoyk a legvacakabbul. Sára egész jó tűri az orrszívást, az orrcseppet bezzeg utálja. Szopni orrdugulástól függ mennyire van kedve, a kenyeret viszont tömi. :shock: :lol: Hát, már elgondolkodtam, mennyi kenyeret ehet meg egy ekkora gyerek, de kanállal nem kell neki semmi, úgyhogy ami kis főzelék bemegy, az kenyérrel mártogatva. Meg szereti a gyümiket is, de csak ha falatokat adok a szájába. Még azokat is előszeretettel kiszedi, hogy aztán külön-külön megnézze, és "én egyedül" :twisted: berakosgassa a szájába. Szóval így állunk. Most ennyi jut eszembe, megyek ledőlni, mert szétesik a fejem.

Jó éjt
KM

Kép
Kép
kismok

Sziasztok!
Szeptembertől sok helyen újra indul a Süni zenebölcsi-zeneovi. Várlak Titeket szeretettel!!!!! Részleteket, helyszíneket a www.sunizene.hu címen találtok.
Szép estét. :)
Nóri
norkini

Edit:Boldog névnapot kívánunk neked! :lol:

Kép

Kép
szilvi17

Nagyon boldog névnapot Edit!

Kép
tittina1982

Boldog névnapot Edit! :oops:

Kép
Kép
d0r0ttya

Hűűű Lányok! A mai termés itt a fórumon... :)
Hol vagytok eltűntek?
Kia
Talán már le is költöztetek vidékre? :wink:

Kép
tittina1982

Edit:Boldog Névnapot kivánok!!!!!!!!!

Kép

Kép

Kép
ancsa03

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: