Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Gumicukor, a szülőszoba előző adásában éppen forditva volt, annak nem ment a kitolás, aki nem kapott. És én is úgy tudom, hogy érzed a dolgokat. Ha beszélsz olyanokkal akik igy is, úgy is szültek, szerintem nem kérdés mit fognak mondani. Szerintem Te el sem hiszed, milyen szerencsés vagy, hogy olyan simán és jól ment minden, ahogy azt leirtad. Szóval számomra Te vagy a követendő példaKépKép Nyilván van egy bizonyos hibaszázalék (na és mindenki más), ez nem is kérdéses, de az alaptézis az, hogy a XX. század szülészeti csodája. (Mint tragédiája a szülőszék sutba dobása).
De mivel a Kútvölgyiben nincs, ezért nem is akarok igazán foglalkozni vele. Az persze más kérdés, hogy a 6. hónapban tudtam ezt meg. De valahogy már nem érdekel.

Kátya!
Akkor itt az idő! Humánus és "méltóságtartó", valahogy ezzel a két szóval jellemezném most, amit a látogatáson éreztem. Most biztos nem fog senki keresztülsétálni senkin.

Kistitu, szia, én febr. 20-ra vagyok kiirva. Akkor majd jelentkezem, hogy u.e.-ket némi tapasztalattal kiegészitve megirhassamKép

Pusza
Fruzsi
cinderella

Ja, Orsi, bocs, nem tudom, hol van a CTG, de köv. csütörtökön megtudom, és akkor megiromKép

Üdv.

F.
cinderella

Gumicukor, segitenél? Málnalevélteából mennyiségileg mit ittál naponta?

Köszi

Fruzsi
cinderella

Lanyok!
En most összezavarodtam szülöszoba-ügyben!
Hol vannak ezek az uj csodak? A régi helyen felujitva vagy a régi csecsemörészleg helyén, immar véglegesen?
A.
A.

Sziasztok!

Már régóta olvasom az írásaitokat és nagyon érdekesek. Kicsit még odébb van az amikor én szülni szeretnék, de mindenképp a Kútvölgyiben!
Van köztetek olyan aki császárral szült? Úgy tudom a császárt spinális érzéstelenítéssel szokták végezni. Lehet EDA-val is? Tudja valaki?
kiwi

Kedves Rákóczi Ágnes!

Az önök kórházában van kardiológia? Van egy problémám amely miatt (ha egyszer szülni szeretnék)javasolták a császármetszést. Nem mostanában tervezzük, de azért foglalkoztat a kérdés.Ha megoldható akkor keresnék az önök kórházában egy kardiológust aki jól ismerné a problémámat mire a szülésig jutok.
kiwi

Sziasztok!

Rendszeres olvasója vagyok a társalgónak, főleg a kútvölgyis levelezésnek, mert 2 éve én is ebben a kórházban szültem. Most ismét babát várunk, aki februárban készül a világra jönni. Örülök, hogy főleg kellemes élményekről, emlékekről esik szó, nekem sem volt semmi rossz tapasztalatom, így most is emellett a kórház mellett döntöttünk.
Azt szeretném megtudni, hogy az alapványi szobák árai hogyan alakulnak az idén és van-e köztetek olyan, aki élvezte már valamelyik ilyen szoba vendégszeretetét? Örülnék, ha megosztanátok velem ezirányú tapasztalataitokat.
Mindenkinek jó babavárást és babázást kívánok, segítségeteket előre is köszönöm:

Mák Virág
mák_virág

Sziasztok!
Andrea vagyok.Most írok először,de már régóta figyelemmel kísérem a társalgást.
Múlt héten csináltam terhességi tesztet,de orvosnál még nem jártam.Évek óta dr. Sipos Sándor a nőgyógyászom,úgy gondoltam ezután is nála maradnék.Szülés szempontjából viszont egyáltalán nem ismerem.Van köztetek valaki akinek van tapasztalata róla?
Minden jót kívánok nektek,míg válaszoltok!
Névtelen

Nem vagyok névtelen,de valamiért nem sikerült a regisztrált nevem alól elküldeni az üzenetet.
Névtelen

Kedves Kiwi!

Én EDA-s császárral szültem, de ez azért történhetett így, mert normál szülésnek indultunk neki, amihez kértem EDA-t. Mikor odáig jutottunk, hogy császár lesz a dologból, választhattam, hogy az EDA-t erősítsék fel, vagy legyen spinális fájdalomcsillapítás. Az előbbit választottam, bár az fél óra alatt hozta meg a kívánt eredményt, szemben az utóbbi 5 perces hatóidejével, de az újabb szúrással járt volna, s úgy gondoltam, hogy inkább nem kockáztatok. Egyébként a következő baba is császárral készülődik a világra jönni, de anesztes szakemberrel még nem beszéltem. Ha többet tudok, majd tájékoztatlak.
M.V.
mák_virág

Kedves Mák Virág!

Köszönöm, hogy válaszoltál! Érdekelne, hogy éreztél-e valamit a műtét közben? Hogy érezted magad a műtét után (mozdulatlanul kellet feküdnöd? Rosszul voltál?)Mikor hozták ki a babát? Gratulálok a babához!
kiwi

Mák Virág!

Tavaly áprilisban a barátnőm feküdt egy kétágyas alapítványi szobában a folyosó végén.A fürdőszoba szemben volt(a szobában nem) Egyébként nagyon barátságos szoba és a barátnőm azt mondta, hogy nem probléma,hogy nincs külön fürdő mert azt ami szemben volt, csak két alapítványi szoba használta. Ez került 3000Ft/nap.Az egyágyas úgy tudom 7000 vagy 8000 Ft volt.
kiwi

Kedves Orsi és Fruzsi és A.!

Én ma voltam CTG-n (először, mert február 10-ről szólnak a jóslatok...), és a CTG-t ugyanott találni, ahol az új szülőszobákat és a műtőket; a sarokban az ultrang-szoba és a nyilvános telefon közti kétszárnyas ajtó mögött.
Egyébként tényleg nagyon szépen megcsinálták, kellemes és nyugodt a légkör - remélem annak fogom látni szülés közben is....Kép) Ma elég nagy nyüzsgés volt kint a folyósókon, de oda semmi nem hallatszott-érződött be. Nyugodtak és kedvesek voltak az ott dolgozó nővérek/szülésznők/nemtomkik is.

kistitu
kistitu

Kedves Kismamák!
Tegnap jöttem vissza szabadságról, ezért nem válaszoltam a kérdésekre.Most próbálom összeszedni a gondolataimat, ha valami kimarad, nyugodtan figyelmeztessetek!
Szívből örülök, hogy aki már látta a felújított részlegünket, szépnek találta. De a szépségén túlmenően az tetszett a legjobban: "van ajtó...". Azt hiszem valóban ez az egyik legfontosabb dolog amit az átépítés mindannyiunk számára adott! A szülőszobán dolgozó szülésznők és persze a jelenleg osztályosok is (vannak akik időszakonként "beforognak", mivel az egész osztályon szülésznők dolgoznak, kivéve az újszülött-részleget)szívesen mennek be és gyönyörködnek a több mint húsz évvel ezelőtti állapot megváltoztatásában. 97 óta nemcsak ez változott meg: nincs "lift és telefon alatti fektetés", mivel a szülőnő férje a szülés utáni két órában is bent maradhat a feleségével és újszülött gyermekével a szülőszobán. Nem kötelező a beöntés, a borotválás manapság már nem probléma: minden második mama így érkezik, mert most ez a divat. Vajúdás közben - ha nincs gyanú császármetszésre, kevés folyadék és szőlőcukor fogyasztása megengedett. Ha nincs szakmai indoka a folyamatos szívhangmonitorozásnak, lehet sétálni, "labdázni" ahyogy jólesik. Van szülősámli is, de ennek használatáról Mindenki érdeklődjön, mert csak páran használjuk, de a szülőágyak is állíthatóak (pontosabban a háromból kettő elektromos állíthatóságú. Kengyelbe még, ha esetleg hagyományos hanyattfekvő helyzetben történik a szülés (amit a fáradt mama válasz zömében)sem kötjük be a lábakat. (Én is láttam a TV2-s kengyeles szülést, állíg beöltözve, mondhatom már régen láttam ilyet, kezdő koromban ami sajnos nem most volt!)Egyébként ajánlom a felkészítő tanfolyamot, hiszen ott ezekről sok szó esik és remélhetőleg minden kérdésre választ kapnak. Érdeklődni a pultnál nálam, vagy telefonon.
Alapítványi jóváíráshoz adatokat az én nevemre lehet küldeni a kórházba: 1125 Budapest Kútvölgyi út 4. Szülészet-nőgyógyászat.
Várom a további kérdéseket itt és akár személyesen a kórházban: Mindig örülök amikor "arca" lesz egy-egy levelező kismamának!
Üdvözlettel: Ágnes
Rákóczi

Kedves Kiwi!

Mire császárra került a sor, már nagyon fáradt voltam. Párom szerint vajúdás közben két fájás közt a vállára hajtottam a fejem és ülve aludtam. Én erre nem emlékszem, de ő határozottam állítja, úgyhogy biztos így van. A császárról is ilyen félébrenléti emlékeim vannak. Fájdalmat nem éreztem, de azon kívül mindent, ami történt velem: az orvos mozdulatait, ahogy vág, ahogy a belsőmben tesz-vesz, szinte még azt is, ahogy megfogta a babát és kiemelte. Ez nem volt fájdalmas, csak nagyon furcsa, szokatlan és kissé kellemetlen érzés. Az aneszteziológus nagyon kedves volt, végig „közvetített”, biztatott: „most emelik ki a babát”, „milyen kicsi lett a hasa!”, „már csak a külső varrás van hátra”, stb. Mire a végére értünk, a kisfiamat is behozták nekem megmutatni egy nagy fehér törölközőbe bugyolálva : természetesen ő volt a világ legszebb újszülöttje. A műtő órája szerint a baba de. fél 10- kor látta meg a napvilágot. A műtét végeztével átemeltek egy tolóágyra és betoltak a császáros szobába. Én voltam aznap az egyetlen, akit műtöttek, a háromágyas szobába csak másnap hajnalban érkezett szobatárs. A délelőtti órák gyorsan elteltek: bár feküdnöm kellett és a fejemet nem emelhettem fel, azért a barátoknak sms-ben elküldtem a jó hírt. (Egy barátunk meg is jegyezte később, hogy nem lehetett nagy ügy ez a császár, ha utána ilyen vidáman üzengetek...természetesen férfi az illető.). Déltájban bejött hozzám az aneszteziológus, s megkérdezte, hogy kérek-e még fájdalomcsillapítót, ugyanis EDA-nál erre is mód van, de miután megnyugtatott, hogy ennél jobban nem fog fájni, nem kértem. A fejem nem fájt, az összes utóhatás annyi volt, hogy kb. fél órán át remegtem, de szerintem ez sem az EDA-tól volt, hanem magától a műtéttől. Babámat először apukája hozta be nekem 6 óra tájban, de szoptatni még nem tudtam. Délután 5-kor felkelhettem volna, de ez az ügyeletes nővér túlterheltsége miatt csak este 10-kor következett be. Fájdalmas volt, de ha elég körültekintően mozdult az ember, ki lehetett bírni. Az kellemetlenebb volt, hogy alig bírtam megállni a lábamon, kicsit gyenge voltam és szédelegtem, de azért nagyjából le tudtam zuhanyozni. Aztán másnap már minden könnyebben ment, és napról-napra tovább javult a helyzet. Persze a műtét helye még sokáig „furcsán” viselkedett: érzékeny volt, a bőrben lévő idegek másképp reagáltak érintésre, mint addig, és futni én igazából csak a 4. hónap végére tudtam úgy, mint azelőtt, addig éreztem a sebet. Egyébként így utólag úgy gondolom, hogy nem a szüléstől kell tartanunk, hanem az azt követő 1-2 héttől, amíg összeszedi magát az ember, leküzdi a szülés utáni depressziót, megbirkózik a csecsemőgondozás első nehézségeivel, és küszködik azzal, hogy olyan fáradt, hogy akár állva vagy járás közben is képes lenne aludni. Azt hiszem, ez sokkal nehezebb, mint a szülés maga, de ez a normál szülésre is vonatkozik, nem csak a császárra. Persze, biztos vannak olyan kismamák, akik ezt másképp látják...
Köszönöm az infót az alapítványi szobákról. Azóta voltam a kórházban és megkérdeztem, a szobaárak: 3000,-, 5000,- és 7000,- Ft.
Jó babavárást:
M.V.

Ui: Na, ez jó hosszúra sikerült! Bocs a többiektől.
mák_virág

Meg tudnátok mondani, hogy az alapitványi szobák "hogyan működnek"? Szülés után megkérdezik, hogy hova szeretném elszállásoltatni magam? Lefoglalni gondolom nem lehet, mert a kiirt időpont, az egy dolog..

Köszönettel: Fruzsi
cinderella

Mák Virág!

Köszi a sok információt, nagyon érdekes volt!
kiwi

Szia Fruzsi!

Azt hiszem az orvosoddal kellene tudatni, ha ilyen szobában szeretnél szülni. Persze ha éppen nincs hely akkor nem tudsz mit csinálni, marad a hagyományos. (azért meg lehet próbálni, csak ne éld bele magad nagyon, nehogy aztán rosszul essen, ha mégsem jön össze.)
kiwi

Szia Fruzsi!

Ha a zepteres topmanager anyukára gondolsz, ő EDA-s volt és nem tudta kinyomni a babát, mert fájásgyenge volt. Szóval én nyertem Kép

Málnalevéltea:
Én kb. a 35. héttől kezdve ittam, megcsináltam egy 1,5 l-es ásványvizes üvegbe és azt 2 napra beosztottam. Tehát kb. 7 dl naponta. Mivel nyár volt, így hűtve, nagyon pici citromlével ízesítettem, így jobban lecsúszott, uis utálok mindenféle gyógyteát, az íze miatt.
De vannak homeopátiás szerekis erre a célra, Rákóczi Ági úgy tudom elég profi ebben, kérdezd őt vagy személyesen, vagy itt a neten, biztosan segít.
Patkó alakú szülőszék van a K-ban!
Hát tényleg szerencsés vagyok, hogy így szültem.

MákVirág
Én alapítványi szobában voltam szülés után, véleltlenül, mert amikor szültem csak ott volt hely. Szép, kulturált, 2 ágyas, tV, saját mosdókagyló, nem vaságyas, mint a ygermekágyas rész, ami 4 személyes. Én 2002 nyarán szültem, akkor 1 éjszaka volt 2000 ft, de szerintem megérte, távozáskor csekket kaptunk, azt kellett befizetni az alapítványnak. Ami rossz egy kicsit, hogy a folyosó végén van, távol a csecsemős részlegtől (bár most nem tudom mi hova került), így neked kell a nővérek nyakára járni. Persze reggel és néha napközben is be-benéz valaki, de nekem jobb volt, ha személyesen zaklathattam őket a kérdéseimmel. Csak ne olyan szobatársat fogj ki, aki nekem volt, mert 4 napig a látogatóimon és a picikémen kívül nem tudtam beszélni senkivel.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Még annyit, hogy az alapítványi szobákba bemehetett az apuka vagy egyéb látogatók (legalábbis, amikor én voltam ott, akkor úgy volt). Persze a szobatársammal megbeszéltük, hogy ne legyen kellemetlen senkinek.

Amikor én ott voltam, páran megnézték a szobákat.
Ami zavart, hogy amikor éppen szoptattam, ránk nyitották az ajtót és apuka, nagymami, kismami ott csodálta a szobát. Most már nem zavarna, de akkor még épphogy beletanultunk a szopiba...

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor, miért biztos, hogy az az EDA hatása?
Utána nyilatkozott egy orvos, hogy anélkül is fájásgyenge lett volna... 1:1 Kép
Nem akarok totál hozzánemértőként mélyebben belefolyni.. én mint csak ártatlan páciens valahogy tényleg azt várom, hogy 2003-ban a világ ezirányba induljon.. a totál fájdalommentesség irányába.. elképzelem 100 éve mit nem szenvedhetett egy rákbeteg (persze, sajnos azért most is).
Nem foglalkozom ezzel.. valahogy ahogy telnek a napok egyre eufórikusabban várom a nagy napot.. olyan jó lenne, ha eljönne már! Kép

Puszillak, Daniról pedig kéne már új kép, biztos óriásit nőtt a kislegényKép

Fruzsi

Kedves Ágnes!

Ha ön ajánl valamilyen hoemeopátiás szert (Caulophyllum??, stb.), megirná a véleményét, tapasztalatát róla?
Nagyon köszönöm.

Üdvözlettel:

Fruzsi
cinderella

Sziasztok!

Fruzsi,
a betegsegekkel kapcsolatban igazad van, ott tenyleg annyira kell enyhiteni a fajdalmat, amennyire csak lehet. De szerintem a szules az mas. eloszor is nem betegseg, hanem egy termeszetes folyamat, valahogy ki kell jonnie annak a gyerkocnek ezt nem lehet fajdalom nelkul. Ennek a fajdalomnak van celja. En nem tartozom azok koze akik konnyen es gyorsan szultek, de igy is csodalatos elmeny volt! En ugy vagyok vele, hogy nem szurkalja senki a gerincemet, ha nem muszaj. (Persze KOZBEN nem igy gondoltam, de utolag igen.)
Ennyit errol.

Mikorra vagy kiirva?

Udv,

Orsi
Orsi

Szia Orsi,

febr. 18-ra.
Különbözőek vagyunk, nem vitás.
Szerintem meg ne fájjon, ha nem muszáj, hősnő meg egyáltalán nem szeretnék lenni.
Mindenki választhasson.

De mivel nem aktuális (a Kútvölgyiben nincs lehetőség), nem foglalkozom vele.
Kétféle út áll előttem úgyis.

Üdvözlettel:
Fruzsi
cinderella

Sziasztok!

Eddig még csak olvasgattam a topic-ot, most már regisztráltam magam. Május 30 környékére várjuk első kisbabánkat, és, ha minden jól megy, Kútvölgyiben fogja meglátni a napvilágot. Kisbabás szempontból ismeretlen, egyébként (sajnos) már ismerős a kórház, azaz az emelet. Nekem csupa jó tapasztalatom volt eddig, a véleményem remélem, nem fog változni, sőt :-)

Lehet, hogy rosszul olvastam, de néhány hónapja már szó volt az EDA kérdésről, és emlékeim szerint akkor az hangzott el, hogy lehet kérni, de csak ha előre lebeszéli az ember, térítés ellenében. Rosszul emlékszem?

Üdv,

Jucus
ljucus

Kedves Kiwi! Nagyon szívesen!
Kedves Gumicukor! Köszönöm az infókat az alapítványi szobáról, azt hiszem, megpályázunk egyet, hátha lesz hely.
Kedves Jucus! Úgy van, ahogy írtad: az EDA kérhető, előre egyeztetve az orvosoddal és az aneszteziológussal, térítés ellenében.
Van köztetek olyan, akinek február 10. környékére várható a babája?

Üdv: M.V.
mák_virág

Kedves Mák Virág!

Én egészen pontosan február 10-re vagyok kiírva. Ezek szerint te is akkorra várod? Én már meglehetősen tűkön ülök, de csak kibírom valahogy...
Tudna valaki segíteni szülésznő ügyben? Nekem javasoltak már valakit, de nem tudom, még nem döntöttem, hogy akarom-e egyáltalán.

kistitu
kistitu

Sziasztok,

szülésznő ügyben én is tanácstalan vagyok. Kell-e egyáltalán választani? CTG-n kb. 20 mspre találkoztam egyikükkel, nem sokat tudtam meg.. Kép
EDA: én igy előre nem kérem (még az elintézése is bonyolult), az lett volna jó, ha ott, akkor lehet dönteni.

Fruzsi
cinderella

Fruzsi!

Nekem is az a problémám, hogy mi alapján válasszak, amikor senkit sem ismerek. Van, akit nagyon ajánlottak, Keszeg Évát, őt ma este fogom felhívni, mert éjszakás, és ma amikor bent voltam ő nem volt. De mi alapján dönt az ember? Nem tudom, szakmailag milyen - azt sem tudom, hogy mitől lenne jó. Persze ha kedves, és figyelmes az sokat lendít a helyzeten, de mi van, ha valamiért nem szimpatikus? Akkor egy beszélgetés után mondjam azt, hogy köszönöm, nem? És házaljak tovább az osztályon? Nem tudom, hogy lehetne...
pedig azt mondják, hogy rá kell szánni az időt, hogy válassz vkit, mert Ő van veled az ott dolgozók közül a legtöbbet, ő segíthet sok mindenben - pl. egyszerűen azon, ha fél az emberlány. Márpedig én - lássuk be! - egy kicsit tartok a szüléstől...
Akik ellene vannak azt mondták, hogy felesleges választani, mert lehet, hogy pont a te szülésznőd volt fent előtte ki tudja hány órát, amikor visszajön hozzád a kórházba, és hát akkor ugye mindenki kevesebbet tud... Az éppen ügyeletes szülésznő viszont nagy eséllyel a műszakjára jött, tehát előtte pihent.
Pedig már nagyon el kéne döntenem..Kép)

kistitu
kistitu

Kistitu, azt hiszem, mindent leirtál, amit én is gondolok.
De te se félj, ha már nekem is sikerült leküzdenem, jó???:o
Úgy várom már, hogy szüljek (na, persze, amikor menni kell...Kép)
Az ügyeletes szülésznő problémája csak az, hogy lejár a műszakja, és egyszer csak megjelenik egy másik... de annyira dicsérik mindegyiket, nem lehet gond...

Ölellek:

Fruzsi
cinderella

Ja, Gumicukor!
Én már úgy de úgy utálom a málnalevélteát, hogy csak na, pedig meg sem közelitem a napi hét decitKép

F.
cinderella

Szisztok!

Szerintetek van értelme az alapítványi szobát választani? Én nem láttam még a szobákat, úgyhogy nem tudom, mi a különbség. Tudna vki segíteni?

Fruzsi!

Jó, majd nem félek...Kép

És mire jó a málnalevél tea?!

kistitu
kistitu

sziasztok!

En az elso kislanyommal alapitvanyi szobaban voltam, nagyon klassz volt. Egyetlen hatranya, hogy bejohettek a latogatok, azok is akiket nem akartal!
Ezert most nem mentem alapitvanyi szobaba!
Az jo volt, hogy nem kellett minden 1-es rokont elviselnem, de amugy az agy nagyon kenyelmetlen volt a rendes szobaban. Es az is nagyon zavaro volt, hogy 4-en voltunk! De azert ki lehet birni azt a par napot!Kép
Egyebkent a szulesznok es a csecsemos noverek is tunderek! Figyelnek az emberre es a babakra is!Kép
Nekem ez a tapasztalatom.
Sajnalom, hogy nem probalhattam ki az uj szuloszobat, de az ideglenes is jobb volt , mint a regi!
Judit

Malnalevel tea: az elsonel nem sokat ittam, a masodiknal mar sokat. De ugyanannyi ideig tartott a tagulas. Csak a masodiknal nem fajt! Szerintem azert iszogassatok!Kép
Tiduj

Fruzsi és többiek

Daniról újabb képeket a profilomban található webcímen találhattok, hamarosan jön a többi pikcsör is.

Szülésznő:
Nekem Sándorné szirtes Erika volt a szülésznőm, akkor nem választott, hanem éppen műszakváltás volt, aminek nagyon megörültem, ert ki előtte volt, vmi Druzsina, nagyon mufurc voltm csak tette a dolgát. Ellenben Erika nagyon kedves volt, nem sürgetett semmilben, igaz túl sokat nem kellett segítenie, mert a levegőt jól vettem a fájások között és a kitolás is nagyon jól ment (köszönhető ez sezrintem a kismama tornán tanultaknak). Amyg tudott gátvédelmet alkalmazott és csak a legvégén volt egy kis gátmetszés, azt ő csinálta, a férjem elmondása szerint (nem éreztem belőle semmit, a varrásból sem, azt már a dokim csinálta). Írtam már korábban, hogy van egy fotó, amikor már kibújt a kisfiam, és a szülésznő olyan szeretettel néz rá, hogy tisztára meghatódok mindig azon a képen. szóval én őt választanám másodszorra is.

De Rákóczi Ágiról is csupa jókat hallottam, sőt láttam még anno ctg-n , aint mindenről részletesen beszél a kismamának (aki akkor még szintén csak ctg-re járt) és nagyon szimpatikus volt. Később a kismama elmondása szerint is nagyon profi volt a szülésnél, többek között nagy hangsúlyt fektet a gátvédelemre is és támogatja az alternatív lehetőségeket, természetesen, már amennyire a kórházi lehetőségek engedik.

Szép pocisodást, a finisben levőknek pedig nagy drukk, könnyű, gyors szülést (olyat, amilyen nekem volt) és gyönyörű, egészséges kisbabát, és sok-sok tejcsit sokáig!

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Kistitu,
Engem nem zavart, hogy 4-en voltunk egy szobaban, volt kivel beszelgetni, meg egyutt probalkoztunk a babagondozassal. Plane elso szuloknek johet jol, ha van mar tapasztalt anyuka a szobaban, aki tud segiteni a pelenkazasban/oltoztetsben, stb...
Igy nem kell mindig a csecsemosok utan szaladgalni. Amugy 3 es 4 agyas szobak vannak, es a legtobbhoz van kulon furdoszoba is. En masodszorra sem akarok alapitvanyi szobaba menni, mert sokkal jobb tarsasagban lenni szerintem, es ahogy masok is irtak, a rokonsag/baratok is jobban "kezelhetok".
De persze nem vagyunk egyformak.

Udv,

Orsi
bagoly

Sziasztok!Én már 3x szültem a Kútvölgyiben és csupa jó tapasztalatom van.Most elsősorban azokat a mamikat keresem,akik 2003 május végén v. június elején szültek!!Remélem jelentkezik vki,mert nagyon kíváncsi lennék a babákra(is)!!
dolifa

Helló lányok!

bagoly!
Köszi a véleményt. Nekem a négyágyas megfelel, nem akarok egyedül lenni, csak a mosdó-fürdő miatt kérdéses. De ha jut mindenkire, és ugyanúgy rendben vannak, mint az alapítványihoz tartozók, akkor nekem tökéletes.

Gumicukor!
Megnéztem a képet gyerekecskédről! Gratulálok!!!

De mi az a málnalevél tea?!?

kistitu
kistitu

Sziasztok!
Én 2003 áprilisában szültem, és mivel már terminuson túl voltam befektettek.Másnap este a hely varázsának köszönhetően már ötperces fájásokkal kezdtem,éjszaka szülőszoba látogatás,tágulás semmi,ctg szerint is ez semmi,de ami a lényeg az a szülésznő akit ajánlottak nekem akkor és ott nagyon nem jött be.Reggel váltás,új nap új remények délben meg volt a baba.Aki ebben nekem segített az Keszeg Évi volt.Ma is hálával gondolok rá.Nagyon jól tudtunk együtt dolgozni,másodjára is Őt szeretném.Ebből csak azt akartam kihozni,hogy lehet,hogy valaki szimpi úgy általában,de szüléskor már másképp látod a helyzetet,legalábbis nekem így volt.
sziasztok
Alice
alice70

Kedves Alice!

Köszi az infót, nekem is őt ajánlották, úgyhogy megkeresem. Tegnap sajnos nem vették fel, de ma este újra próbálkozom. Nekem azt hiszem nagyon jót tenne, ha valakire fixen támaszkodhatnék...

kistitu
kistitu

Málnalevéltea

Málnalevéltea

Terhesség alatt nem szabad inni, a terhesség végétõl viszont nagyon is jótékony hatású, mert szülésnél segíti a méhösszehúzódásokat. A 35.-36. héttõl (egyes természetgyógyászok szerint már a 32.-33. héttõl) érdemes naponta 1/2-1 litert meginni belõle. (Jó íze van!) Így készül: 1 teáskanál szárított málnalevelet leöntesz 2,5 dl forrásban lévõ vízzel, 10-15 percig állni hagyod és leszûröd.

Mondjuk én csak a 35. héttől ittam, mert úgy tudom előbb nem szabad a korai tágulás veszélye miatt.

Én is ittam, bár ki tudja ettől vagy nem, szültem gyorsan és könnyen.

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!

Köszönöm, hétfőn beszerzem, hátha nekem is jót tesz! Legalább pszichésen...Kép
Ugyan már a 37. héten is túl vagyok, de hátha még használ.

kistitu
kistitu

Nemcsak a szülésznő lehet fáradt, az orvost is visszahívhatják ügyelet után, Akkor Ő sem "teljesen beszámítható"?
Névtelen

Szia Fruzsi!

Éppen az elmúlt héten voltunk a feleségemmel az egyik kétágyas szobában. Most született első kisfiunk Barnabás.Nagy mázlink volt, hogy sikerült kifogni ezt a szobát (egy kicsit izgultunk is emiatt). Tehát midketten bent aludtunk a kórházban.
A dolog úgy működik, hogy amikor bementek szülni, akkor a recepción kéritek az egyik ilyen szobát. Ha szabad, a tiétek. Ha a párod is ott akar lenni, akkor mindkét ágyat ki kell majd fizetni.
Amikor kiköltöztök a szobából, akkor kaptok egy csekket, amit a postán kell befizetni, majd az elkövetkező héten bevinni a feladószelvényt.
Ha jól tudom, egy ágy ára a kétszemélyesben 3000, az egyszemélyesben 5000. A csekkre egyébként nem írnak összeget, hogyha jól éreztétek magatokat, esetleg több pénzt is befizethess az alapítván számlájára.
Mi nagyon jól éreztük magunkat, csak jót modhatunk, habár egy kicsit (nagyon) meleg volt.
Két dologra készüljön fel a párod:
1) Nem használhatja az emeleti WC-t, lévén a nőgyógyászathoz tartozik. Én kisdolog miatt mindig a földszintre mentem, a többi (nagy+fürdés) miatt hazajártam.
2) Ellátás nem jár az ágyhoz, így nekem mindig hoztak a látogatók valamit, illetve napközben a büfében is lehet (v)enni.
Ha még lesz kérdésetek, szívesen válaszolunk rájuk!
Amúgy mindenkiről csak szuperlatívuszban tudunk beszélni, nagyon kedvesek és türelmesek voltak.

Egyébként Barnabás gyönyörű, tiszta apja :-)

Jó szülést mindenkinek, aki még előtte van. A feleségem szerint is nagyon jó hármasban kezdeni egy új életet!

Gábor

ui: Egyébként a feleségem azonosítóját használtam. Ő most éppen mással van elfoglalva ;-)
inda

Kedves Névtelen!

Távol álljon tőlem, hogy bántsam a szülésznőket, vagy lenézzem a teljesítményüket, csupán - azt hiszem eléggé érthető módon - próbálom a lehetséges körülmények közül a feltételezhetően legjobbat kiválasztani. Az, hogy a doki is lehet fáradt, természetesen benne van a pakliban, de mivel elég régóta járok hozzá, az nem kérdéses, hogy vele szeretnék szülni, és nem az ügyeletessel. Csupán nyílvánosan gondolkodtam, hogy van-e értelme szülésznőt választani, vagy kérni. Szerintem ez a fórum valami ilyesmire való, hogy valaki kérdezhessen, ha kétségei/kérdései vannak. De arról szó sem volt, hogy megkérdőjeleztem volna a szülésznők beszámíthatóságát, legfeljebb azt feltételeztem, hogy ők is emberek...Kép

kistitu
kistitu

Sziasztok!

En ugy tudom azert az ugyeletes orvos aludhat ejjel! ha szerencseje van ,akkor vegig.
A szulesznok meg nem ugyeletben, hanem muszakban dolgoznak. Tehat, csak akkor van bent sokaig, ha nincs szerencseje es eppen aki felfogadta, az a muszakja utan szul!

Judit

Judit
Tiduj

Kata!
Minden rendben?
Akoti
Akoti

Sziasztok!

Nagyon sokat olvastam a topikot. Sokat lehet tanulni belőle annak, aki még nem szült itt.
Én 2002. júniusában szültem itt és a csecsemősökről írt általános "rossz" vélemény teljesen egyezik az enyémmel. (tisztelet a kivételnek) Én is csak a választott orvosom miatt szeretném itt szülni a második babánkat. Aki még nincs úton, de már nagyon várjuk.

Kedves Kistitu és Fruzsi!

Nekünk választott szülésznőnk volt: Zachár Erika, akit nagyon tudok ajánlani. Kedves és ami nagyon fontos, hogy komolyan veszi a kérdéseidet és az aggódásaidat is. Bár mi a végén (12 óra vajúdás után) császárosok lettünk, így nem lehetett ott Dorina születésénél, de hálás vagyok neki az addig nyújtott sok támogatásért. Másodszorra is Őt választanám.

Sziasztok, jó babázást!

Pöttöm
pöttöm

Szia Pöttöm, a császárnak miért 12 órányi vajúdás után kell kiderülnie? Nálad mi volt az ok?

Üdv.: Fruzsi
cinderella

SZiaszok!

Kedves Pöttöm!

Köszi a hozzászólást, én is csak jókat hallottam Zachár Erikáról, többen ajánlották. De ma végre kibontakoztam, és Keszeg Évával beszéltem le a dolgokat. Nagyon kedves és figyelmes volt, máris lényegesen nyugodtabb vagyok, hogy beszéltem vele, és tudom, hogy ott lesz, amikor szülök.

Már tisztára otthonosan mozgok a kórházban, ezt se hittem volna:-))

Ma találkoztam CTG-n egy lánnyal, ő is pont február 10-re van kiírva, mint én, ha jól emlékszem Mák VIrág is, Fruzsi 20-ra - ha még ugyanúgy állnak a dolgok. Ha úgy jön össze, valakivel még találkozhatunk is az osztályon Kép)

Na megyek málnalevél teát kóstolni.Kép)

kistitu
kistitu

Sziasztok lányok!Szia Fruzsi!

Azt hiszem, együtt lehettünk a szülőszoba látogatáson. Én is 6-án voltam, fél 5-kor. Megnyugtatott némiképp a szobák kedves szine, de azért rendesen be vagyok tojva.
Április 7-re írt ki Kovács doki. Van esetleg itt valaki aki hasonló cipőben jár? Rám férne egy kis biztatás, bár szinte mindenki csupa jót írt a kórházról, és az ott dolgozókról...
jutika

Szia Akoti!
Köszönöm az érdeklődést, minden rendben, tegnap voltam az első CTG-n, ami szintén teljesen jó eredményt mutatott. Most vagyok 35 hetes, és csak az a furi, hogy a gyerkőc még mindig pörög-forog a hasamban. De hát hallottam, hogy ráér még "irányba helyezkedni", akár az utolsó pillanatban is, úgyhogy nem idegeskedem.
Üdv:
Kata
MKata

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?