Új privát üzeneted érkezett!

Jó Reggelt mindenkinek!

"itt van az ősz...." :lol:

Rózsaág - Míra nagyon cuki, ahogy "mammog"

Danann, Susy - Köszi! Tudjátok, hős vagyok, amíg csak bírok igyekszem a megszokott menetrend szerint élni, de lassan azért be kell látnom, hogy ez nem mindig megy.

Dytke - Én kaptam az egyik csoportomtól olyan takarót, amít Márti írt, meg olyan pólya-szerűséget, amit vki más említett a négyszögtakaróval - rá lehet tépőzárazni a gyerekre. Ha szeretnéd kiviszem megmutatni, akár ki is próbálhatod.

GYÖNYÖRŰEK A BABÁK!!!! IRIGY-IRIGY!!!! :lol:

Ma megittam reggel az első adag málnalevél teát és megettem az első adag homeós bogyót is.... :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Lívia,
Igen, kb. 1 hónapja rendszeresen hinázunk, és nagyon szereti :lol: Főleg akkor, ha a szomszéd hintába is ül valaki, és lehet bámulni, meg vigyorogni rá :D

Iricc,
Gratulálok a kisfiatokhoz :D
Vendég

Iricc - Most látom csak a fütyis hírt! Gratula!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Iricc
Nagyon édes a kép, gratulálok a kisfiatokhoz!

Nekünk nem volt túl jó éjszakánk. Nagyon keveset aludtunk. Enni nem akar, és mint kiderült szoptatni nem túl jó, mert hasmenéskor tej és tejes dolgok nem a legjobbak. Úgyhogy most fejek. Láza viszont csak minimális volt szerencsére.

Pandácska
Azért te sem panaszkodhatsz. Dórinak azok a szemek, és az a husis szájacska, odalesznek a pasik. Nagyon nagyon szép!
Örülök, hogy jókat esztek mostmár, olyan öröm, mikor jóízűen megeszi, amit készítek neki, gondolom ezzelte is így vagy. Fogzáshoz kitartás!

Kép
Kép
susytunder

Rozsaag
Neked akartam még írni, hogy nekünk fogzáskor csinált így Kristóf. Folyton beszívta az alsó ajkát. :)

Kép
Kép
susytunder

tündérlili: nem akarom kétségbe vonni a gyerekdoki, meg a védőnő szakértelmét, de baromságot mondtak neked. minek adj a gyereknek tápszert, amikor ott van a melledben a tej??? nyugodtan szoptass két mellből! én sosem tudtam egyből, de így sem kellett sosem tápszer a gyerekeimnek! kettőből volt elég. mérges bírok lenni ilyenkor :(

pandácska, nagyon jók a képek!
7 hósan így álla kiscsaj??? döbb :)

KépKép Kép
mzsperx

susy jobbulást nektek!!
azért az anyatej nagyon más ám!!! van benne egy csomó ellenanyag, ami segít legyőzni a vírust, ilyenkor az a legjobb a gyereknek.
arra figyelj, hogy TE ne egyél semmi tejes dolgot, és akkor a tehéntej-laktóz nem megy át a te tejedbe.
szoptass, szoptass, szoptass!

Kép
Kép
Kép
iricc

Olvaslak benneteket, leginkább csak tanulmányként, de most segítségként szólok hozzátok.
Dytke - korábbi tapasztalatomat osztanám meg veletek.
Minden féle rémsztorikat hallva, Panni születése utáni héten bevásárolatam: infacol, szélcső, édeskömény, kamilla, készülve a hasfájó korszakra. Hál' istennek nem nagyon volt ilyen, kivéve amikor bezabáltam valamit, ami engem is "felkavart". :x
Jól jön egy hasmasszázs, ha még nem annyira nyűgös/rugkapálós, amíg hozzá lehet még férni a pocakhoz. Könnyedén, szinte simogatva, szigorúan az óra mutató járásával megegyező irányba (belekben haladó béltartalom mozgásának iránya). Állítólag ez a mozdulat anyukákból ösztönösen jól jön! Gyógymasszőr is vagyok, tanultam a technikát, most végre van páciensem is! :wink: Ha ez után nincs "dobpergés", akkor jöhet egy kis édeskömény tea. 1 deci vízbe 6 darab magocska. Nagyon kevésnek tűnik, de az ő kis pocijuknak elég. Nem kell megitatni az egészet, csak amennyit elkortyolgat. Nem szabad eröltetni! Plussz anyuka is ihat nagyobb koncentrációban. :? Működik! :wink: De azokon a bizonyos napokon, amikor én is nagyon szelelek (dühöngök, bosszankodom) akkor a fagyasztott tejcsiből kap, amit meg akkor lefejek az meg megy a lefolyóba, nehogy még egyszer kapjon belőle!
És a szélcső! Isteni találmány! Patikában lehet kapni, vékony kis cső, amit a popeszába kell 1-2 centire bedugni, kicsit mozgatva, ami ingert vált ki és megszabadít a "gonosztól"! :twisted: Gyógyszertári asszisztens vagyok és ezek a módszerek mellett döntök inkább, mint bármi gyógyszert beadnék neki! Infacol bontatlanul a sarokban.
Nem szokik hozzá és ártalmatlanabb minden féle szernél.
Remélem segíthettem!

Kép
Kép
pepitanna

Sziasztok!

Én is csatlakozom: nyugodtan szoptass két ciciből!!! Csak a sorrendre figyelj a következő szopinál, ahogy Pandácska is írta!

Az őssejttel kapcsolatban mi is hezitáltunk a Panninál, de amikor a dokit megkérdeztük, Ő azt mondta, hogy a saját fiainál sem vetette le. Gyakorlatilag ugyanazokat az indokokat mondta, mint amit Iricc ismerőse.

Iricc, nagyon gratulálok az újabb fütyishez :D !

Köszönjük a kedves szavakat:)!!

Ildi köszönjük:)! Ahogy látom, Lilla is sok fiatalembert megigéz majd a gyönyörű szemeivel és a fürtöcskék is sanszosak, ahogy látom :wink: !

KépKép
KépKép
szentpyr

sziasztok!

Először is, köszönöm az oltásos visszajelzéseket, saját tapasztalat még nincs, nem ért ma ide a doki, majd holnap. Úgy izgultam Rózáért! :oops:
Hordozós öltöztetés: nem tudtam, mi az a babatutyi, de rákerestem a Brendon honlapon - így már tudom, hogy nekünk is van tutyink :)

susy: Kristóf még mindig gyönyörű :) őszintén szólva, én is kinéztem Rózának :), bár lehet, hogy már van több jelentkező is :)

szentpyr: Panniért én is teljesen odavagyok, nagyon-nagyon szép kislány!

kingeri: nincs külön, fizetős szoba az AEK-ban, csak 3 ágyasok (július közepi helyzet)

tündérlili: megnéztem a lányotokat, olyan jó volt látni! :) nagyon szép baba, és azért is jó volt látni, mert hasonló korú mint Róza, és persze ezzel együtt hasonló mozdulatai, grimaszai, pózai vannak :) Szoptatni én is két mellből szoptatok, senki nem emelt még kifogást: sem védőnő, sem doki, sem Róza :)

pandácska: Dóri is gyönyörű, és tényleg hihetetlen, hogy így ácsorog 7 hónaposan!!!

ugabesz: mi levetettük az őssejtet, a Sejtbanknál, nagyon gyors és egyszerű volt az ügyintézés.

iricc: gratula neked a fiúcskához, jó a kép! :)

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!

Márti vajon már bent van? :)

Cipő, én is gondolkodok rajta, mert Villő itthon már feláll, viszont babakocsiba, meg kintre még nem kéne. A lába már 17-18-as méretű. Szerintem beszerzek egy 18-as bőrcipőt, és azt adom rá, és ha valahol kirakom a kocsiból, akkor is van rajta cipő, mert már mászik mindenfele, mindenben feláll, stb. Itthon meg zokniban van úgyis.

mtunde

Sziasztok!

Köszönöm az üdvözleteket!
Kisfiam szintén Ábel mint Szentpyr-nél, Ő most 23 hónapos lesz. A pocakban (28. hetet tapossuk...szó szerint :D, mert szerintem kiscsikó lesz) pedig kisöcsi csücsül aki meg Matyi lesz.

Szopival: én szombaton szültem és ehhez képest, igazán csütörtöki nap lövelt be a tejem. Amikor hazaengedtek a kórházból épp csak mutatóba tudott szopizni a szentem. A védőnőm kijött és jól beparáztatott, hogy ennek 8 sugárban kéne spriccelnie és egyébként is lehet, hogy dús kebellel vagyok megáldva, de lehet, hogy anatómiailag képtelen leszek szoptatni. Na most, mire elment a nő, már sírógörcsöm volt. Első két napban tápszerrel kellett kihúznunk, de utána maga lettem a fejőstehén! :D Kicsit több, mint 1 éves koráig szoptattam és még utána is lett volna, de már a kisfiam nem akart szopizni. Én is féloldalas voltam, tehát ahogy a fentiekben is leírtátok trükköztem én is.
Ja, és még egy adalék! A kisfiam a kórházban azért sem tudott szopizni és bekapni rendesen a bimbót, mert rövid volt a nyelvfékje, amit egy picike becsippentéssel orvosolni kellett.
Márti: Örülök, hogy te is a Harsányinál szülsz!! Nagyon kedves és jó ítélőképességű orvos, csak most a 2. terhességnél kicsit lazább ami a labort illeti és ezért kicsit csalódott voltam.
Egyébként az első szülésemnél még a kezemet is fogta! :wink:
Kitrákotty
kitrákotty

Köszönjük a sok dicséretet, dagad is a májunk rendesen. :)

Szalamandra
Nem baj, ha Te is kinézted Rózának, úgyis mondtam apának, hogy majd ne lepődjön meg, ha 2 lánnyal az oldalán fog hazajönni. Mondrtam neki, hogy majd irigykedhet. :wink: :)

Tünde
Látom ti még mindíg ünnepeltek. :wink:
Nekünk többen mondták már, hogy nagy lábon élünk, de téged olvasva kikerekedtek a szemeim. Kristófnak 19- es kiscipője van. :roll: :shock: Bár talán a lányoknak kisebb a lábuk.

Én az öltöztetéssel vagyok kicsit gondba. Hozzászoktunk, hogy hónapokon keresztül csak egy body, max valami kis vékony rá, most meg fel kell öltözni rendesen. Csak azzal vagyok kicsit hadilábon, hogy mi a rendes. :roll:
Ti mit adtok ilyenkor a babára?

Kép
Kép
susytunder

Susy!
Igen, gondolom, hogy elkezdődött a fogzás, mert vannak nagy buborékok is időnként. Mírának jön a foga, Laurának pedig 1-2 napon belül kiesik az egyik. :)

Iricc!
Gratulálok a kisfiúhoz.

Lányok!
Mi lehet Jkrisztával? Nem jelenkezett amióta Zétit vitte neurológiára.

Kép Kép
rozsaag

Köszi mindnkinek a "bugyolálós" ötleteket.

Iricc - jó az uh kép, gratula a kis fütyishez :)

rozsaag - Míra tündéi, ahogy ráncolja a homlokát :) Ambi is szokott néha ilyeneket. Meg nagyokat cuppog. Főleg, ha puszilgatom. Nem tudom, hogy tudatosan utánoz-e és ő is puszil, vagy "csak" reflexből jön.

Betty - jó a csütörtök, és nekünk mindegy mikor, itthon vagyunk egész nap. Max sétálni megyünk, ha nem lesz ilyen esős idő, de azt bármikor meg tudjuk tenni. Szóval Te mondd meg Neked mi a jobb. A legegyszerűbben úgy jutsz el hozzánk, hogy az új 30-as busszal (ami kijön Káposztásra) eljössz az utolsó előtti megállóig (HOmoktövis óvoda). Onnan 1 percre lakunk.

Szalamandra - Róziról is szívesen néznék (de szerintem mindenki :) ) képet.

Danan - köszi a linket! Áttanulmányozom. Egyelőre a velem szemben ülős póz azért nem jó nekünk, mert ebben a helyzetben folyton cicit keres, akkor is ha nem éhes. Ha így tartanám, egész nap cicizni akarna :) Büfiztetni is nehéz néha.

Susy - Kristóf nagyon helyes kisfiú, és édesek a fogacskái :)

Szentpyr - köszi a dícséretet. remélem hamar helyreáll a szopi nálatok

kingeri - a kórházösszevonások óta nincs külön szoba, mert sokszor ígyis kevés a hely.

tündérlili - nagyon édes a nagylány! :)

Pepitanna - nagyon köszönöm a tippeket. A köményteát ki akartam próbálni, de sehol nem találtam meg, hogy milyen koncentrációban kell, ezért nem mertem. De ki fogom próbálni, én sem szeretek gyógyszert szedni, csak végső esetben, Ambinak meg pláne csak végszükség esetén akarok.

Erről jut eszembe, én nem vagyok nagy homeo szakértő, úgy vagyok vele, hogy ártani nem árt, hátha használ, szedtem is becsülettel, meg most is a tejserkentőt, de képzeljétek. Anyósom mikor itt volt, elolvasta, hogy melyikben mi van, és azt mondta, hogy ő nem szedné, mert méreg van bennük. Igaz, hogy nagyon nagy hígításban, de akkor is. Hm... Hát nem tudom. De ennek ellenére ezért becsülettel szedem, hogy nehogy ezen múljon a tejmennyiség. A Laktoherbtől Ambinak fájt a pocija, ezért azt nem iszom.

mtünde- most jutott eszembe, hogy a múltkor írtad, hogy raktál fel képeket, csak akkor nem volt időm megnézni. Most megnéztem. Nagyorn szépek vagytok!!

Márti - hajrá

dytke

remélem nem baj, hogy megosztom veletek Ambi tegnapi képeit. Ébredés után annyira jó kedve volt, ahogy beszéltünk hozzá, egyfolytában mosolygott.

Kép

Kép

Kép

Tegnap előtt pedig sikerült egyedül tartania a cumisüveget :)
Kép

dytke

Dytke!
szed nyugodtan a homeos szereket, nem méreg :lol: az nem derül ki mit szedsz, de az Urtica urens-et kúraszerűen kell, azaz kell szünet is, nem jó folyamatosan :lol:

Cipős infokhoz: Lilla ugye tavaly májusi, a tél nagy részét lábas overállba húzta ki (meg tutyival, először én se tudtam a nevét:lol: ), karácsonytól volt egy kiscipője, kocsiba satöbbi ezt adtam rá.. ez 19-es volt, nagy, de úgysem járt benne, májusra nőtt bele, addigra mondjuk már kellett is a cipő, ekkor kapott mellé egy szandált is, augusztusban cseréltük 20-asra, és most érik lassan a 21-es cipő. :lol:

Szentpyr - igen fürtöcskék nálunk is kezdenek látszani, majd meglátjuk hova fajul :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Október közepe táján fogok szülni a MÁV kórházban.

Azt szeretném megtudni, hogy az apuka kimehet-e a vajúdás alatt a szülőszobából?

Egy ismerősöm egy másik kórházban szült és azt mondta, hogy miután az apukára ráadták a cipővédőt meg köpenyt, már nem engedték ki, még kórházon belül sem a büféig...

A másik kérdésem pedig az lenne, hogy van-e még kiscsoportos elbeszélgetés egy szülésznővel a 36-ik hetet betöltött kismamáknak?
Erről a MÁV szülészet honlapján olvastam, de vannak ott még olyan infók amik már nem érvényesek, így nem tudom, hogy ez vajon így van-e még?

Nagyon köszi,
Verocs
sz.veronika

Veronika

Simán kimehet. És ha esetleg úgy gondoljátok fel is válthatja más, akit szeretnél, ha ott lenne, de egyszerre csak 1 ember lehet bent veled.

Nem tudom mi újság most a fogadott szülésznővel, de én annak idején bementem a szülőszobára és ott beszéltem meg mindent a választott szülésznővel, így erről infót nem tudok neked adni, de majd a többiek biztosan.

Beneildi
Köszi az autósüléses infót.

Kép
Kép
susytunder

Susy!

Egyetértek iricc-el, nyugodtan szoptasd Kristófot, a legjobb gyógyszer az anyatej! Ez nem ugyanaz, mintha tehéntejet kapna. Amikor meg vannak fázva a gyerekek, tényleg mondják, hogy ne egyenek tejféléket (pl sajt, túró, tej, stb), de ez szerintem az anyatejre nem vonatkozik!

Érdekelne, hogy volt-e valakinek hasonló tapasztalata szopi-témában: kicsit nehezen indul be a tejcsim, legtöbbszőr 1 percig kell Adélnak szívnia mire beindul, de van hogy 5 percnél tovább. Ilyenkor persze nagyon ideges lesz a drágám és ordít, nem is akar enni, már be sem akarja kapni a cicit. Én meg persze minden szopihoz már tök idegesen állok neki, hogy jajj, remélem hamar beindul... ez meg tudom, nem tesz jót egyikőnknek sem... Hallottam meleg vizes borogatásról szopi előtt. Jana hasonlók miatt hagyta abba a szopit 3,5 hónaposan (Adél is közeledik hozzá) és 9 hónapig fejnem kellett. Most nem akarom! Ha van ötletetek, szóljatok légyszí!

Köszi!

Ja, Márti még nem írt smst, de persze attól lehet, hogy már bent van... írok, amint megtudok valamit!

ildi

Kép
Kép
kincsesi

kincsesi: ha nehezen indul be a tej, megteheted, hogy fejsz előtte, míg a reflex megindul. és azonnal csere :)
vagy. kézzel masszírozás, borogatás,, cici a szájba, és kézzel fejsz bele a szájába. mármint az elején ;)

KépKép Kép
mzsperx

Márti pattanásig feszíti az idegeinket. :D

Kincsesi
Tanácsotokra szoptatom, vagyis a lefejt tejcsit kapta meg egyenlőre. Nem tudom a doki miért mondta, de nem a mi dokink volt, helyettesítették.
Ha Márti ír, rögtönle kell zárni a szavazást. Bár megírtam a számom, majd meglátjuk szól e nekem, vagy csak neked.

Én szopi előtt mindíg átmasszírozom a ciciket, jobban jön belőle a tejcsi úgy. Nekem pár hetes korunkban még a meleg zuhanyt ajánlották, de az elég izé, hogy minden szopi előtt zuhanyzol, én sem tettem, hanem termotasakot tettem az egyikre, amíg a másikból szopizott. Főleg a mellgyulladás után alkalmaztam, mert akkor nagyon megcsappant a tejcsim.

Kép
Kép
susytunder

ahh, fejő semmit sem ér.... , fél óra mire beindítja, ha egyáltalán beindítja... :(
de ez a termotasak jól hangzik? hol lehet ilyet beszerezni?
próbálom majd masszírozni is!

Kép
Kép
kincsesi

Kincsesi
Gyógyászati segédeszköz boltan lehet kapni, de gyógyszertárban is van. Szerintem az átmasszírozást mindenképp próbáld ki, nekem sokszor csöpögött a tejcsi már akkor, amikor masszíroztam. Remélem neked is beválik.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Nem vagyok bent, bár lennék már! Olvasok is, csak vacak az egerem és most csak a billentyűzettel megy a gép, örülök, hogy végre tudok írni!

Ambi és Kristóf is gyönyörű!!! Imádom a képeket róluk!

Iricc!

Gratulálok a kicsi fiúhoz! Nagyon eltalálták azt a képet!

Ildi!

Mindenképp írok Neked, ha megyünk a kórházba, nem szeretném a lányokat az őrületbe kergetni!

Iroko!

Mi volt a próbanapon?

Kitrákotty!

Ezért mondom, hogy nem csupán jó orvos, de nagyon jó ember is!
Férfi létére kifejezetten empatikus! Nekem csak az tűnt fel az utóbbi időben, hogy kicsit szórakozottabb a szokásosnál, de nálam ez nem gond, mivel negyedszerre csinálja végig nálam a terhesgondozást, pontosan tudom, mikor milyen vizsgálatok kellenek és tudom emlékeztetni, de komoly dologról még soha nem feledkezett meg!

Márti
borossné becz márta

Beneildi - ettől függetlenül szedem, mert gondolom nem mérgezni akarják az embereket :)

dytke

lányok, köszi a gratulákat :)
ma összefutottam Iván bölcsis gondozó nénijével, megmutattam neki az UH képet. Erre összecsapta a kezét, hogy te jó ég, tiszta Iván :D
Hát igen, de Iván is tiszta apja, meg Milos is :D

jkriszta nekem is sokat jut eszembe, hogy mi lehet velük.

Kép
Kép
Kép
iricc

Én láttam ma Krisztát bejelentkezve, csak mégsem írt.

Kriszt, ha olvasol minket, írj!!!

Kép
Kép
susytunder

Bocsi, lemaradt egy a betű. :oops:

Kép
Kép
susytunder

iricc: gratula a fiatokhoz :)

pandácska: Dóri szép és ügyes :) Zsófi is állt ennyi idősen, de megfordulni nem tudott :lol: Olyan fura, ahogy fejlődnek ezek a babák, olyan jó :)
Vendég

sziasztok! rég nem voltam, ezért szinte képtelenség behoznom a lemaradást, rengeteget írtatok!

Sajnos elkapott minket a dátha úgy egy hete (mindkettőnket), ment az orrszívás ezerrel, hát, utálatos dolog az biztos. Vasárnap keresztelőnk is volt (el voltunk havazva a teendőkkel, ezért se jöttem), szerencsére mostanra már gyógyulunk, mindketten kapunk levegőt, de ez a hideg most nem esik jól. Ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni is tőletek, ha lehet: ti mennyire öltöztetitek be éjszakára a babát? Eddig body és hálózsák volt csak, mert Máté minden takarót két másodperc alatt lerúg magáról, de ezt most már kevésnek tartom, viszont túlöltöztetni se merem, mert ugye az sem jó (nehogy túlmelegedjen éjjel). Nálatok mi vált be? Nálunk "nyári gyerek" mizéria van, még a 22 fokos lakásban is állandóan azon aggódik mindenki, hogy megfázik a gyerek, nem tudom, mi lesz télen, mert már most mindenki azzal szekál, hogy adjak még egy réteget meg melegebb cuccot rá. De lehet nekik van igazuk, elvégre már túl vagyunk egy megfázáson... :(

Kép
Kép
szfgabi

rozsaag - Máté is csinálja ezt az alsó ajak bekapást már egy hónapja :)
...és iszonyat mennyiségű nyál van, sajna egy hete a nyálzás ronda kiütéseket okozott a szája körül egész az orra vonaláig. A doki néni sudocremet ajánlott rá, én már kentem bepanthennel is, de nem múlik :cry: Veszettül rág mindent, de én nem érzem, hogy vastagabb lenne az ínye, viszont ez már tuti a fogzás jele. Ez meddig tarthat el???

Kép
Kép
szfgabi

Sziasztok!

Iricc-Gratulálok!!!

Köszönöm a véleményeket, drukkokat, Márti- az érdeklődést :) - túl vagyok a próbanapon- tök kedvesek az ottaniak, bár 8 órában vizsgáztattak, nem volt nehéz. Csütörtök lesz A nagy nap! Eldől, hogy kellek-e ide, emellett Zepter kereskedő vagyok és ott is csütörtökön dőlnek el a sikereim, plussz megyünk egy új asztrológushoz is. Úgyhogy zűrös lesz az a nap. :D

Gabi- Sajnos a náthának ez a fránya orrszívás a legjobb gyógyítója. :(

Betty- Vigyázz magadra! :D

Susy- Örülök, hogy jobban vagytok!

Panda- Már hiányoltalak éppen! :D

Szentpyr- Örülök, hogy újra köztünk vagy! Hiányoztál! :D

Mindenkinek Köszi a sok-sok gyönyörű baba fényképet!!!!
Elnézést ha valakit kihagytam,csak gyors olvasást tudtam tartani. :?

Ági

Kép
iroko

csajok, engem is érdekel, hogyan öltöztetitek ilyenkor a babákat (főleg a kicsiket, illetve a nagyokat még kiskorukban, mivel Róza csak 2 hónapos még :)) Ma elmentem vele sétálni kenguruval, végig féltem hogy megfázik, még picit most is félek, mert a fejecskéje egészen meleg, de a kezei meg nagyon hidegek. Popsiban hagyományos higanyos hőmérővel mennyi ideig tart a lázmérés? Én kb 2-2,5 percig mértem, de nem érte el a 37 fokot sem - remélem tényleg nincs láza (félek a higanyos hőmérővel mérni, de a digitálisból figyott az elem :( )

Kép
Kép
szalamandra

figyott = kifogyott :) este van...

Kép
Kép
szalamandra

Szfgabi!
Addig tart amíg a fogzás. Megpróbálhatod a neogranormon krémet is. Nálunk mindenféle kipirosodásra az vált be.
Alvás: nálunk most plüss hálózsák + takaró van amit szintán lerúg Míra, ezért szeretnék venni neki egy vastagabb hálózsákot. pl. egy ilyet: http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =2&whid=25 Nem a nagyon vastag kategória. Laurának volt, ősszel és tavasszal ezt használtuk, hosszú ujjú bodyval.
Télen pedig ilyet használtunk/lunk: http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =2&whid=25 Ez melegebb és vastagabb mint az előző.
Esetleg egy kép Mátéról?

Kincsesi!
Masszírozzál, az beindítja nagyon hamar a tejleadó reflexet.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

szalamanda: a keze meg a lába nem baj, ha hideg, attól még nem fázik, csak ők még másképp működnek :)
Zsófi itthon egy bodyban és egy nadrágban van (21-22 fok kb), ha kimegyünk, akkor kap egy sapkát meg egy dzsekit. Mondjuk lehet, hogy ő nem jó példa, mert én nem vagyok az a túlöltöztetős fajtam ő kicsi kora óta benn is a 21-22 fokot szokta meg, ha valahol vagyunk, és melegebb van, akkor nagyon nyűgös. Ezt a hőmérsékletet meg még a születése előtt lőttük be, elolvastuk, mi az egészséges, és azt tartjuk, mióta ő megvan. Télen, ha hodeg lesz, akkor kap majd harisnyát a gatyája alá, meg még egy pulcsit.
Vendég

Bocs az elírások miatt, korán van még :oops:
Vendég

Köszönjük a dicséreteket :D

Gabi,
Ez a nyálzás addig tarthat, amíg az összes fogacska kibújik. Nálunk még mindig van, pedig már a 3. hónap óta szenvedünk a fogacskákkal. Valakinél nem tart eddig a nyálzás. Jobbulást!

Dytke,
Milyen édesen mosolyog már :lol: Tüneményes kisfiú :wink:
Vendég

Sziasztok!
Hirtelen jött ez a hideg, én is bénázok az öltözködéssel, mert egyszerűen nem akarja az ember elhinni, hogy pl már bélelt sapkát kell adni a picire, pedig tegnap a kinti alváshoz, én már azt adtam :shock: ! Éjszaka, nálunk a vastagzsák, hosszujjú body páros, most jónak tűnik. Napközben, harisnya-hosszúu.body-kispulcsi.

Márti,
én már a kórházra fogadtam volna :)! De van még néhány nap és úgy tűnik, a kiscsajszi még ki szeretné használni az utolsó időket a tökéletes létben:), próbáld Te is így megélni, bár ilyenkor már tudom nem könnyű!

Homeos lányok segítsetek!

Ábel is elkapta Pannitól a nyavalyát
:? , indul az ovis kiképzés...
tegnap délután már beadtam neki az utolsó Oscillococcinum tartályocska tartalmát, mert már gyanús volt a drága, aztán éjszakára tényleg szörcsögi lett, fénylik az orra (még nem folyik), könnyes a szeme, tüsszög, szóval taknyos...ja és éjjel be is lázasodott, lázcsillapítót nem adtam, mert olyan mértékű volt a láza, hogy jobbnak ítéltem, ha dolgozik a kis szervezete a bacik ellen, reggelre szépen alább is hagyott. Eddig nincs nagy baj, de jó lenne őt is kirántani belőle gyorsan, ha már Pankánál ilyen ügyik voltunk. Bocs a hosszú leírásért, de a bogyókat csak így lehet jól belőni, hogy mi is kellene...
Oscillo-t gondoltam még venni, illetve Panka Pulsatilla Pratensis 15ch-t kapott 2 x 5-öt. Adhatom esetleg neki is, ezt? Mert hogy a baci valószínűleg azonos, még ha a tünetek kicsit másképp is mutatkoznak meg....

KépKép
KépKép
szentpyr

Dytke!
nagyon szép Ambrus, tegnap elfelejtettem megdicsérni.

Hőfokról! Mi Lillát télen 20-21 fok között szoktattuk, éjjel max. 20 fok van. Én tavaly body, vékony rugi, hálózsák komboban altattam, takaró reménytelen. Most szívunk, mert a pizsamája mellé takarót gondoltam, de ezt nulla perc alatt lerúgja, szeretnék neki venni valami olyan zsákot, amiben járni is lehet (a sima a kószálása miatt ugye kilőve)

Mi itthon rövid body, vékony hosszú ujjú felső és vékonyabb hosszú nadrág kombinációba öltöztetjük (plusz két zokni a rengeteg kő miatt - később egyik zokni helyett harisnya lesz.
Kint erre ma reggel egy vékonyabb téli kabátot, sapit és cipőt kapott. :shock: Kicsit durva ez így szeptemberben de ez van.
Nekem amúgy nagy küzdelem Lilla öltöztetése, mert én nagyon fázós vagyok, ő meg a melegben szinte szenved. :lol:

Szentpyr!
Én csak könyv alapján tudom ezeket a homeos szereket. Pulsatilla-ra a következőt írja, ha ilyen tünetek vannak: Reggel és napközben folyik az orr, éjjel eldugul. A váladék változékony, sűrű krémszerű, hol sárga, hol feltisztul. A beteg nem szomjas. Hűvös levegő enyhíti a tüneteket.
Én a gyógyszertárban is szoktam segítséget kérni, ha nem tudom eldönteni, de ha rutintalan a gyógyszerész ő is csak ezt a könyvet nézi. :cry: Da itt nálunk akad olyan gógyszertáros is, aki nagyon vágja ezeket a szereket. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Szalamandra

Kristófnak is hideg mindíg a keze. Onnan tudod, hogy fázik a baba, hogy hideg a nyakacskája. Én mindíg ott fogom meg, ha biztos akarok benne lenni.

Lányok tényleg őrület ez a hideg. Olyan hirtelen jött, hogy én is kicsit bénázok az öltöztetéssel. De Kristófnak sem tetszik ám.
Az alpokban és aTátrában leeset az első hó!!! :shock:
http://www.idokep.hu/?oldal=hirek&id=324

Kép
Kép
susytunder

Köszi Ildi!
Igen, én is a gyógyszerészt kérdeztem a múltkor, már apa hozza az oscillo-t, ezúttal mást nem adott mellé a hölgy, mondván, úgyis átfedés lenne a két szer között. Jól bebugyolálva, most kint alszik a manócskám.

KépKép
KépKép
szentpyr

Én is bénázok, mert Zsófinak nincs hideg időre való sapija :roll: Azt hiszem holnap megyünk sapkát venni :D
Vendég

Sziasztok!

A képek fantasztikusak!!!! Még mindig! Nagyon szeretem nézegetni őket és alig várom már, hogy én is "dicsekedhessek". :lol:

Az öltöztetős téma engem is érdekel! Konkrétan, hogy mennyire öltöztessem majd be, amikor hazahozzuk. Itt lakunk egy saroknyira a kórháztól, macerásabb kerülgetni több utcányit kocsival, mint hazasétálni. Gondoltam, kap egy bodyt, egy hosszú ujjú rugit meg még egy vastagabb overálszerűséget magára (nem orkán, csak bundis, aki esetleg látta a Tescos Zsebi babás) + sapi és az overál kapucnia + takaraó + a babakocsi mózese. Sok? Kevés? :?

Mellmasszírozás - Biztos tök haszons, de azt megmtuatja majd a kórházban valaki, hogy hogyan kell? Vagy a védőnőt kell egrecéroztatni érte?

Rólunk - Tegnap megvolt az első ctg-s élményünk! Minden ok, normális. Jövő héten újra uh-gal együtt. Most hracolok időpontért, de nem veszik fel a telefont. :evil:

Dytke - Ok, szerintem ebéd után megyek vmikor, de hívlak, ha indulok. Kivigyem neked azt a takarót vagy a pólyát vagy mindkettőt?

MINDEN BETEGNEK JOBBULÁST!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

ildi: tegnap voltam a kenguruban, láttam olyan hálózsákokat, aminél alul volt 2 lyuk a lábacskáknak. árát nem néztem, most nem aktuális :) szerintem érdemes olyan sokáig hálózsákban latatni a gyerekeket, amíg csak hagyják... enyimek már sajna nem, pedig a 4 évesem (pont ma 4 ;)) még mindig lerúgja a takarót. télire nekik is van azért egy vastag paplanos, mert anyámnál van vagy 16 fok éjjel, ott kötelező felvenni!

KépKép Kép
mzsperx

Bettyna
A melmasszírozást körkörösen kell csinálni. Nekem nagy melleim vannak, egyik kezem alul, másik fölül és a mellbimbófelé haladva kell körkörösen masszírozni. Nekem sem mutatta senki, mikor szükség volt rá, unokatesóm mutatta meg, amikor szükséges volt.
Megvolt tegnap a szülői, ha Kristóf elalszik írok privit.

Pandácska
A bababörze kft- től is kaptunk egy kupont, apa hozta be a postaládából szétázva tegnap. Titerítettem a járókára, hogy megszáradjon, ma reggel meg Kristóf elolvasta, de úgy, hogy már nem tudjuk használni. :)

Kép
Kép
susytunder

Ja! Bettyna szerintem jó az összeállítás, amiben haza viszitek, de ha jobb idő lesz, akor talán sok. Vasárnapra már 20 fokot mondanak. Lesz még szerintem jó idő.

Kép
Kép
susytunder

Susy - Köszi a tanácsokat! Októberben nem tom lesz-e még 20 fok. Jó lenne. Várom a privit!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Mi is úgy öltöztetünk, mint Beneildiék. Alváshoz nálunk takaró van, mert Bene is és Villő is hamar felálltak, és a hálózsákot ezért elfelejtettük. De Villő hason alszik, nem nagyon rúgja le a takarót. Ő amúgy fázósabb éjjel, ha mégis kimászik a takaró alól, felébred. Bene bírja a hideget, végigalussza az éjszakát akár kitakarózva is. :) Ő amúgy vastagabb pizsamában és zokniban alszik, és lassan veszek neki felnőtt méretű takarót, hogy legyen esélye alatta maradni. :)

Mellmasszírozásra és előfejésre van az lll honlapján egy leírás, én azzal fejtem kézzel is , és beindításra is jó nagyon.

Betty, kórházban nem biztos, hogy megmutatják, ez csecsemőstől függ. :(

A taknyosoknak jobbulást. Én ma viszem vissza a fülészetre Benét, drukkoljatok, és egyúttal megmutatom Villő tis, mert születése óta szörcsög, és kiváncsi vagyok, ez meddig normális.

mtunde

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?