Új privát üzeneted érkezett!

Kismamákat kérdezném, hogy a tegnapi hidegfront + telihold nem okozott senkinek problémát?
Nekem estére nagyon nyillalott a méhem/méhszájam! Ilyet korábban még nem éreztem. :( Lehet ez ennek az oka?

Kép
ugabesz

Betty - a múltkor elfelejtettem írni Neked, hogy Ambi is reagált a gyerekhangokra a pocakban. Ja és jövő héten szerdán, csütörtökön vagy pénteken, ha ráérsz szeretettel látunk vendégül :)

ugabesz - mi nem vetettünk le őssejtet, reméljük, hogy nem is lesz rá nagy szükség. Persze az ember nem tudja kinek higyjen,de én kicsit marketingszagúnak érzem ezt az egészet. De ez csak az én privát véleményem.

Lányok! A dm baba bónusz programhoz ugye jól tudom, hogy kapunk majd egy 50%-os C&A utalványt. Ennek a felhasználásának van valami kikötése? Értékhatár, csak babaruha stb.?

Nem válaszolt senki az alvással kapcsolatos kérdésemre. Van valakinek hasonló problémája, tapasztalata mint nekünk?
Előre is köszi a válaszokat.

Kíváncsi vagyok Márti mikor babázik? :)

dytke

Dytke
Volt egy idő, olyan másfél hónapos korunk körül, amikor Kristóf is így viselkedett. Folyton hangokat adott ki, nyögdécselt, dörzsölgette az arcát. Én sem tutam miért van, aztán kb. 1 hónapra rá elmúlt.
Egy ötlet, ami nekem bevált. Mikor ilyen nyugtalan volt és folyton felébredt, betekertem egy takaróba. Ezt szeretik a babák megnyugtatja őket, az anyaméhre emlékezteti őket, mert ott volt behatárolt a mozgásterük. Próbáld ki, hátha.

Lányok nagyon betegek vagyunk. Egész éjjel lázat mértünk és hűtőfürdőztünk. Egész 39 fokig felment Kristóf láza. Hozzá párosult még egy hasmenés, bekaptunk valami vírust. Voltunk orvosnál, kaptunk orvosságot. Nincs étvágya, most is lázas, alszik szegénykém. Éjjel sokat sírtam, és talán két szemhunyásnyit aludtam. :cry: :cry: :cry:

Ja! Már tegnap is elfelejtettem, kibújt a második fogunk is.

Kép
Kép
susytunder

Dytke
Elfelejtettem. A C&A- s utalványban az a megkötés van, hogy csak az adott hónapban vásárolhatod le.

Kép
Kép
susytunder

Dytke!
Amikor a DM-ben leadod az anyakönyvi kivonatot, akkor kapsz egy kezdő csomagot. Abban benne van egy csomó DM-es kedvezményre jogosító kupon és a végén 2 db 50%-os kedvezményre jogosító C&A-s kupon. A kuponon van meghatározva milyen hónapokban és meddig használható fel babaruhára. Értékhatár nincs kikötve. Kizárólag 1 termékre, 92-es méretig tudod beváltani. Nagyon várom, hogy megjelenjenek a téli ruhák, bundazsákok, arra fogom beváltani az egyiket. Az én kuponjaimat 2009. augusztusig lehet beváltani.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Látom, amíg írtam, Susy beelőzött! :)

Kép Kép
rozsaag

Susy!
Jobbulást kívánok Kristófnak. Sajnos a vírusfertőzés magas lázzal jár. Kitartást! (bár azt mondják a fogkibújás nem okozhat ilyen magas lázat, de Laurának is felment ennyire az egyik fog előtörésekor)

Kép Kép
rozsaag

Susy- köszönöm a tanácsot. Teljesen tekerjem be? a kezét is?
Remélem Kristóf hamar helyrejön. Szegénykém. Pont most jutotteszembe, hogy nem kérdeztem Kristóf jobban van-e, ezért léptem be újra. Te meg próbálj meg pihenni, amikor ő is alszik. Már ha tudsz, én nem tudok napközben :)

Rozsaag - köszi a választ Neked is.

Nekünk nehéz esténk volt, mostanában egyre jobban fáj a kis tökmag hasa. Este 9-kor ment el apa egy ügyeletes gyógyszertárba infacolért. Most már két órája alszik (3-szor kapott eddig) és ma többet pukizott. :-) Napközben általában max. 1 órát aludt mostanában. Remélem szegény már jobban lesz. Kb. 1 órát sírt este. Én meg vele, mert annyira sajnáltam, úgy átvállalnám a fájdalmát. És gondolom ennél még lesz sokkal nehezebb is, pedig már most is megszakadt a szívem.
Viszont mikor elaludt este 10-kor, akkor 5,5 órát aludt.

dytke

Iroko - azóta találtam neked még néhány pókot :) Ha nem figyelünk, ellepnek minket :) Soha nem ölöm meg őket, max megfogom és kirakom az udvarra, ha éppen elérem és eg tudom fogni. Szerencsét hoznak, legalábbis én hiszek bennük :)

dytke

Dytke
A kezét ne tekerd be. A takarót élére fektesd és tedd rá Ambit. Az alját hajtsd rá, majd a két oldalát is. Magyarul bebugyolálod.

Rozsaag
Én is azt hittem, hogy a foga, de mivel hasmenése is van, így már biztos nem az. Most lement a láza, apával játszanak, én pedig minden cumisüveget és cumit kifőzök. Alig tudtam egy almát belerőszakolni, amibe a Smecta volt. Remélem délután nem megy fel újra a láza.

Kép
Kép
susytunder

Csak egy pillanatra jöttem....

Susy,
Küldünk nektek sok gyógypuszit!
Vendég

Dytke, nálunk Samu csak a nagy melegkor kezdett nyugtalanul aludni, de őt már nem lehet bebugyolálni. Ha hasfájós, ez is lehet, hogy amiatt, a pocija bántja szegényt. Azt pedig majd kinövi. Szokott a kendőben elaludni? Akkor is ilyen sokat mocorog közben? Ha nem, akkor lehet, hogy hiányzik neki a testi kontaktus... de arra talán jó a bugyolálás neki is.

Susy, szoptasd minél többet Kristófot, az a legjobb orvosság nekik! Az talán jobban esne neki, mint az alma, ráadásul magas láznál sokat kell folyadékot pótolni neki. Remélem, hamar túllesztek rajta!
danann

Pandácska
Lehet, hogy használ a gyógypuszi, mert most nem ment fel úgy a láza. Köszönjük szépen.

És köszönöm lányok mindenkinek!
Danann Cici sem kell neki, almát azért adtam, mert abba van az orvosság, és valami van benne, ami ilyenkor jó. A doki mondta. Alma, krumpli és sok sok tea, amibe pici sót is tettem, hogy ne száradjon ki, hanem megkösse a vizet a szervezete.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok! Szeretnék én is csatlakozni a csapatotokhoz, ha nem bánjátok!
Már elég rég óta megfigyelő vagyok, de most gondoltam előlépek a homályból.
Én jelenleg második babámat várom és a 27. hétben vagyok. A kisfiamat a szülészet szemponjtából már nem létező Rókusban szültem és most követve orvosomat a ÁEK-ban fogok. Szóval minden infót mohón olvasok a témában! :D
Apropó, van másnak is tapasztalata Dr. Harsányi Lehellel kapcsolatban?
Lenne még egy olyan kérdésem, hogy a Szülők iskolája csak havi 1x van, úgy ahogy a Máv kórház régi honlapja mondja és betöltött 36. hétben járók számára?
Dytke: Én is tanultam egy bugyolálós trükköt, amikor kisfiammal voltunk a szülészeten. ha babatakarótok van, ami egyenlő oldalú négyzet formájú, azt átlósan hajtsd félbe, a csücske legyen lefelé, mint egy kendő. A babót úgy fektesd rá, hogy a "kengő" a hóna alatt legyen,tehát a feje lelóg majd. Aztán, mint egy tölcsért áthajtod rajta az oldalsó "szárnyakat". Kész! Egyébként sokszor a babák a saját önkéntelen mozdulataiktól is felriadnak, vagy megijednek, tehát én télen a karját is bebugyoláltam. (Bocs, kicsit hosszú voltam!) :roll:
Mártinak én is drukkolok így ismeretlenűl is! :D
kitrákotty

Susy, Livi, Kitrákotty- köszi szépen. Ki fogom próbálni.
Valószínűleg a hasa bántotta, csak éppen nem annyira, hogy már sírjon, mert ma délelőtt 3 órát aludt és most is 2,5 órája alszik. Szegénykém.
Örülök, hogy Kristóf jobban van!! Én úgy hallottam, hogy fogzáskor lehet hasmenés is. De lehet nem jól tudom. Ja és gratula a 2. fogacskához! Olyan édesek, amikor még csak két kis foguk van alul :) Tehetnél fel képet :)
Livi- azóta sem tudom mostanában valahogy beletenni a kendőbe. Nem tudom miért bénázok, mikor legelőször olyan jól sikerült és jót is aludt rajtam.Próbálkozom időnként, de nem akarom nagyon nyaggatni szegényt vele. Majdcsak egyszer összeszedem magam és sikerül :)

kitrákotty- üdv köztünk, jól tetted, hogy írtál is, nem csak olvasol :) Gratula az érkező babához. Lehet tudni, hogy fiú vagy lány?
A szülők iskolája minden szerdán van és nincs terhességi héthez kötve. Minden szerdán 1-től szülőszoba látogatás, utána (2-től) előadás, viszont minden hónap 2. szerdáján este hattól van előadás, utána szülőszoba látogatás. Ez a régi Mávos hagyomány, a kora délutáni meg a Szabolcsból "jött".

dytke

Pandácska - mostanában ritkán jársz erre. Dóriról is várunk képeket. Legalábbis én :)

dytke

Pandácska - közben eszembe jutott, hogy van blogod, meg is lestem Dórit. Hihetetlen nagylány lett. A függönyös és kiflis videó fantasztikus. Könnyesre nevettem magam, hogy milyen aranyos :) Adj egy puszit neki a nevemben :wink:

dytke

Sziasztok!

Zsuzsi - Személy szerint én nagyon örülök a kérdéseidnek, mert jól elolvasom, a lányok válaszait és remélhetőleg még néhány hét múlva is fogok rájuk emlékezni és akkor már talán én nem ezzekkel, hanem másokkal fogom fárasztani szegényeket! :wink: A babakocsiról sajna nem tudok semmit, nem ismerem.

Ági - Bartula a 3. fordulóhoz! NAgyon szorítok!!!!!

Susy - Igazán nincs mit, várom a híreket, most már tényleg érdekel mi volt a reakció! Az ülést én sem ismerem, bocsi. Kristóf hogy van? Sok-sok gyógypuszit küldök neki!

Szentpyr - Totál kész vagyok a gyerekeidtől!!!! Gyönyörűek!!!!! Reméélem, hamarosan én is gyönöyrködhetek a miénkben.... :wink: És tényleg gyere röbbet és kérünk még több képek az Aprótalpúakról!!!!

Danann - minden elismerésem a sulihoz! Le a kalappal!

Ugabesz - Én a kellemes hűvösösn kívül semmit extrát nem éreztem. Ma vagyok egy kicsit nyomi, de pocakkal minden olyan, mint szokott lenni.

Dytke - Az a fránya hasfájás!!!! ÚÚÚÚÚ, köszi! Szerdán Szülők sulija van, napi 1 program már elég. :roll: A csütörtök és a péntek eddig még szabad. Alkalmazkodom hozzátok! Bár most úgy néz ki talán a csüt. jobb, péntek este szülinapi buliba megyünk. Talán rá kéne pihennem... Délelőtt vagy délután?

Kitrákotty - Welcome! Minden szerdán van Szülők sulija és bárki jöhet.

Rólunk - Pocakban mocorgás ezerrel! Bár vannak csendesbb napok. Az galériáról lemászás már nehezen megy, addig húzom, amíg csak lehet. Ennek eredményeképp sokszor úgy megyek wc-re, hogy épp csak odaérek. :oops:
Tegnap itt volt a barátnőm és agyba-főbe dícsért, mennyire jól nézek ki. :oops: Aztán délután pedig a volt osztályom hívott főzőcskézős buliba. Annyira édesek voltak! Ott is körbe lettem rajongva szülők és gyerekek által egyaránt. Hízott a májam rendesen. :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Susy, Dytke!
Igen lehet a fogzásnál hasmenés! Nálunk volt is.
Örülök, hogy már jobban vagytok!

Dannan!
Nekem is lekezdődött a fősuli! 8. szemeszter csinálom, márciusban államvizsgázom. Fogalmam sincs hogyan leszek kész a szakdolgozattal december 1-ig. :( Te hol tartsz?

Dytke!
Pókokban én is hiszek. Mi is az udvarra hordjuk ki őket, mert Laura nagyon fél tőlük.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Lányok!
Míra újabb szokást vett fel. Az alsó ajkát bekapja és mammog mint egy fogatlan mami. Nem bírom ki, teszek fel képet. :)

mammogok
Kép

és ráncolok is közben
Kép

Kép Kép
rozsaag

Susy,
Remélem is, hogy hat, küldök még :wink:

Dytke,
Köszönjük :D

Mi most nagyon fogzunk, de annyira, hogy....

Rozsaag,
Míra tündéri :D

Kitrákotty,
Üdv :) nővérem is az első babáját a Rókusban szülte. Nemét tudjátok?
Vendég

susy, remélem Kristóf túlesett a lázon és jobban lesz!

rozsaag, épp az előző fórummegnyitáskor-olvasáskor gondoltam, hogy megkérlek, tegyél fel képet Míráról, mert olyan régen láttuk :) nagyon édes! :)

csajok, egy kérdés: megjött a hideg, ilyenkor ha kenguruba teszem, mit adjak Róza lábára? A zokni + lábas nadrágocska kevésnek tűnik, a plüss cipőszerűség nem áll stabilan a lábán. Ti mit használtatok?

És a másik: Róza holnap vagy holnapután kapja a két hónapos oltást. A ti babáitok hogy voltak utána, mire számíthatok? érdemes-e beszereznem valamit (lázcsillapító, hűsítő, bármi). És hogy viselték a babák az oltást, hova kapják? Köszi a válaszokat!

Kép
Kép
szalamandra

Köszönjük a dícséretet!

Szalamandra!
Lábába kapja az oltást. Ezektől az új oltásoktól már nem jellemző a láz. Esetleg lehet hőemelkedése, de nem vészes. Ha befeszíti a lábát amikor kapja akkor bekeményedhet tőle és várhatóan nagyon nyűgös, sírós lesz tőle 1-2 napig. Hidegborogatás jó rá.
Az ismétlő oltásokat (3. és 4. hónapban) észre sem fogja venni.
Tegyél fel Te is Róziról képet!
Lázcsillapítót kérdezd meg a gyerekorvostól mit javasol. Nekünk fél germicid-c kúpot javasolt, ha belázasodna, de nem volt rá szükségünk.

A lábára adjál kocsicipőt szerintem, de majd jön Danann, és megmondja mi a legjobb. :)

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Szalamandra,
Mi lázasak voltunk utána, de ez nem gyakori. Combocskába szúrták. Amúgy Dóri magát a szúrást jól viseli. Lázcsillapító kúp elvileg kell, hogy legyen nektek is, azt mindig felírják az első napokban. Germicid. Lábacskára én tutyit adtam, vagy kocsicipőt.
Vendég

Pandácska!

Laura nagyon benáthásodott. Neki tudom milyen homeós bogyót adjak. Azonban ha Míra elkapja tőle, akkor neki mit lehet adni?

köszi

Kép Kép
rozsaag

Nátha megelőzésére, heti egy tartály Oscillococcinumut ír a könyv. Ha már elkapta, akkor 3 napig egy tartály. Amúgy van még rengeteg, csak akkor jó tudni, hogy milyen pl. a nóziváladék.
Vendég

Na, most próbálok egy kicsit alaposabb lenni, bár nem tudni, apja meddig bírja lekötni Samut. Egy ideje hiperféltékeny a számítógépre, ha leülök, totál begőzöl, nem hagy békén. :shock:

Susy, főzhetsz neki almakompótot is, szerintem, azt is pici sóval, meg pici fűszerekkel, Samu páldául nagyon szereti, mint mindent, aminek 'felnőttes' íze van. Kísérletezni kell, valamit muszáj ennie-innia!

Dytke, valakinek már írtam, itt van néhány videó, ami nagyon alaposan mutat be pár kötést. Igaz, héberül van, de szerintem annyira jól látszik, mi hogy merre meddig, hogy nem kell a hang. Próbáljatok ki valami más kötést! Amit feltettél képet, azon fekve volt, ha jól emlékszem, de nyugodtan teheted bele függőlegesen, csak figyelj, hogy jó szoros legyen, tartsa rendesen. A lábánál pedig térdhajlattól térdhajlatig legyen alátámasztva. Szerintem lassan úgyis egyre többet akar majd nézelődni, így jobban lehet.

Bettyna, galériáról lemászás - én meghaltam volna ennyi idős terhesen! Nem semmi! :wink:

Rózsaág, én most kezdtem egy ú.n. felsőfokú szakképzést. Már van egy diplomám, most ez egy 3 féléves PR-képzés diplomásoknak. Korábban elkezdtem egy 'sima' alapképzést, kommunikáció szakot, de csak 1 évet csináltam meg a 3ból, mivel Samu tavaly vizsgaidőszakra érkezett :lol: Most azért váltottam, mert ez egy kicsit könnyebben elvégezhetőnek tűnik, mivel nem alapképzés, kevesebb a 'felesleges' és több a célirányos óra, és nem utolsó sorban fele annyiba kerül. A leges-legelső napom volt tegnap, de eddig tetszik. December közepéig majdnem minden szombaton fél9től 6ig leszek, keményen hangzik, de inkább most, mint majd ha kistesó is lesz egyszer, vagy munka és két gyerek mellett... Én sem tudom, hogy fogok szakdolit írni jövő ilyenkor, addigra már legalább terhes akarok lenni megint :lol: Ezt a mammogást Samu is csinálja :wink:

Szalamandra, egyelőre szerintem egy pamutharisnya + nadrág jó, aztán nem tudom, de lehet bélelt, kiscsizma-szerű kocsicipőket is kapni. Illetve nem tudom, meddig lehet bővíteni a kengurutokat, de egy bélelt overál is jó lehet.

Beneildi, Márti, már akartam írni, hogy köszönöm a szopis reagálásokat, csak ugye a féltékeny kisfiam miatt mindig lemaradt! Ha itthon vagyunk, akkor tul.képpen ő is szopik 3-4szer napközben, +hajnalban nagyot, és este alváshoz, de igazából ez már csak rajtam múlik, szerintem. Persze nem utasítja vissza, de szerintem ez neki már csak a lelkének kell (kivéve a hajnali maratont, abból nem enged :lol: ), remélem, kihúzzuk így is 1 éves korig. Szeretném addig szoptatni.
danann

Jaj, csak lemaradt az oltás, de szerencsére a többiek már megírták :-) Nálunk a 2. volt, ami jobban megviselte Samut, két napig hisztis és álomkóros volt, de ennyi.
danann

Pandácska!
Igen ezt tudtam amit írsz, Laura mellett sikerült kiművelnem magam. Igazából azt nem tudom, hogy Míra 4 hónaposan kaphat-e homeós bogyókat?

Kép Kép
rozsaag

Danann!
Tényleg keménynek tűnik a szombati nap. Persze jó egy kicsit kikapcsolódni a mindennapos malomkerékből. Én már lazán veszem ezeket az akadályokat, csak vizsgázni járok be, az órai anyagot és infókat a többiektől szerzem be. :oops:
Sok kitartás kívánok hozzá, főleg ha már kistesó is lesz.

Kép Kép
rozsaag

Rozsaag,
Igen, kaphat!
Vendég

Köszi Pandácska!

Kép Kép
rozsaag

Lányok!
Márti nem volt még ma! Csak nem...?

Kép Kép
rozsaag

Köszönjük lányok a sok jókívánságot! Kristóf egész délután aludt apával, amikor felkelt pici láza volt. Főztem neki krumplit pici sóval, tejcsivel összeturmixoltam, és megette. Aztán még cicit is kért. Voltunk kint az udvaron levegőzni is, és már sokkal jobb a kedve.

Nekünk hőemelkedésünk volt oltás után, meg nyűgösség. Én minden oltás előt mondtam, hogy na most 1 hét hisztéria, mert mintha az oltással együtt valami nagy adag huncutságot is kapna. :)

Pandácska
Felül jön a fogatok? Hogy haladtok az evéssel?
Tegnap kibújt a második fogunk nekünk is, de szerintem nem állunk meg itt, nincs kicsi fellélegzés sem.

Danann
Fűszernek mire gondolsz? Szegfűszeg, fahéj?

Sikerült lekapni Kristóf fogait, ha feltöltöm később teszek fel képet.

Bettyna
Én i nagyon sokszor voltam úgy, hogy épp csak odaértem. Főleg éjjel, vagy ha hidegről bementem akkor. Vigyázz azzal a galériával. Örülök, hogy jól érezted magad a volt osztályoddal és szép volt a hétvégéd.

Kép
Kép
susytunder

Lívia,
szívesen :lol: nem is vettem észre, hogy nem köszönted meg :wink:
Amúgy én pont pr szakirányt végeztem kommunikáció szakon, babavárás előtt is ezen a területen dolgoztam :lol: (most töriből szenvedek a doktorimmal, de én sajna lusta vagyok, kicsit irigyellek is, hogy ilyen szorgalmas vagy. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Nem-nem! Még mindig egyben! Ez a gyerek nem akar kijönni, csak félek, hogy időközben óriásbébi lesz belőle! Végülis van még 11 napom, nem türelmetlenkedem (nagyon)!

Ugabesz!

Telihold holnap lesz! Én nagyon várom a hatását!

Kitrákoty!

Én mostanában szülöm a 4. babámat nála! A 3. nekem is a Rókusban született! Ha van bármi, amire kiváncsi vagy, kérdezz csak, de eszerint Te is ismered! Már 7 hosszú éve ismerjük egymást a dokival, szerintem nagyon jó orvos és ember, én nagyon megbízom benne!
Nagyon köszi a drukkot!

Rózsaág!

Mira nagyon édes! És ez az arckifekejezés!

Dytke!

Létezik egy összecipzározható és patentolható plüsstakaró, bababoltban, de kínaibn is kapható, 3-4.000.-, ebbe tök jól bebugyolálhatod a babát, a kezei kint vannak és szabadon mozoghat a lábacskája, viszont körbeveszi mint az anyaméh! Az én kisfiaim kb. 6 hónapos korukig mindig ebben aludtak, az elsőnél jöttem rá, mennyire megnyugtatja! És az sem utolsó szempont, hogy ha ebbe belecsomagolva szoptatod, akkor, ha bealszik, észrevétlenül be tudod csempészni az ágyába!

Susy!

Jobbulást Kristófnak, nálunk okozott egyszerre magas lázat és hasmenést a fogzás, főleg, ha egyszerre több fogacska is készült kifelé! Meg persze kombinálódhat a dolog vírussal is, mert ilyenkor gyengébb az immunrendszere a babának!

Márti
borossné becz márta

Köszönöm szépen mégegyszer a jókívánságot, úgy látszik hat, mert nincs láza. ( kop-kop-kop)

A tegnapi szülinap jól sikerült. A sógornőm pedig babát vár 9 hetes. Németországba fog születni. És képzeljétek ott a családi pótlék 1 gyerek után 35000 ft. ( Nem írtam el)

Sikerült egy képet csinálnom Kristóf fogáról, bár nem túl jó minőségű lett. Na és a szája... azt jól megtöröltem, tiszta krumpli. :oops:

Kép

Kép

Kép
Kép
susytunder

Na jóóól van ám, ma nem tudtam benézni és máris csak loholok végigolvasni Titeket :) !

Susy,
remélem Kristóf már túl van a nehezén!! azért innen is repülnek a gyógypuszik, biztos ami biztos! Nálunk némi hasmenés volt a Panninál fogzás idején.

Dytke,
Ambrussal annyira ügyes voltál, le a kalappal előttetek!!! Nagyon helyesek vagytok a képeken:)))!

Rózsaág,
Míra nagyon cuki :lol: ! Ábel szíves figyelmét felhívom majd a kisasszonyra :wink: ! Én személy szerint nem fogok a fiatalok útjába állni :lol: !
Köszi a homeos tippeket, képzeld(jétek) tegnap félpercenként tüsszögött, alig látott a náthától... gondoltam megpróbálom, Cora...gyógyszertár...homeos golyócskák (amit Te is írtál, az Oscillo... meg egy másik :oops: ) mára kutya baja, pedig tegnap tényleg nagyon rosszul nézett ki!! kezdek komoly hívő lenni. nem mintha eddig ellenszenves lett volna a homeopátia, sőt! csak valahogy mindig hiányzott az első lépés.

Az elmúlt napokban, sokszor eszembe jutott, hogy ezt is leírnám Nektek, meg ezt is... például, mi is vettünk Mei Tai-t (az okos topicos lányok hatására:)!!!! )és én is nagyon szeretem! Már olyan nehezen bírtam őt cipelni és persze vannak kézi-babás időszakai. Nekünk nem jött be a chicco kenguru, de a Kismamás hordozókendő sem, bár ez utóbbi kudarcát főleg a saját számlámra írom. Ez a M.T. viszont szuper! Mindenkinek csak ajánlani tudom (én is :) ) .

Aztán meg cumizavaros is a drágám, na de nem ám akárhogyan, uis. cumit azt még nem látott :wink: , azonban a bal ciciből sokkal könnyebben jön a tejci, ezért hát minek is bajlódni a másikkal ugyebár, na mára már majdnem teljesen kikapcsolta a gyengén teljesítő kegyvesztett cicit :lol:, hát most elővettem a mellszívónkat és igyekszem menteni a menthetőt :shock:

A mi kocsiüléseink is MaxiCosi-k és nagyon szeretjük mi is és a gyerekek is, beváltak. Az EU-s szabványt, már megtárgyaltátok? Hogy egy szám jelzi, hogy melyik felel meg hosszútávon az eu-s szabványoknak és melyek amik már nem elfogadhatóak?

Az oltásoknál szerencsére semmi mellékhatást nem tapasztaltam, sem a Panninál, sem az Ábelnél, sőt ez a kis vitéz, kettőnél egyáltalán nem is sírt, amikor szúrták 8). Nálunk a doktornő estére mindenképpen mondja a Germicid-et.

KépKép
KépKép
szentpyr

most látom Kristófot, éééédes:)!

KépKép
KépKép
szentpyr

Dytke: Köszönöm! Én is nagyon remélem, hogy megúszom, Peti szépen fejjel lefele fordul, de szeretnék rá lelkileg felkészülni. :x Azt mesélte egy lány, hogy az apukának odaadják, meg elvileg 3 óra múlva nekem is. De hogy felkelni mennyi idő után lehet, ha épp nem éjszaka következik, azt nem tudom. :cry:

Ugabesz: Én még szedek Magnézium+b6-ot (már nem sokáig), meg se éreztem, de régebben voltak gondjaim. A méhszájam még nem nyillalott sose, de előfordult, hogy keményedett a hasam. Most csak Peti miatt keményedik, ahogy dugdozza magát. :P Próbáld ki te is a magnéziumot, hátha segít. Azt hiszem, hogy a 35. hétig lehet szedni.

Kép

Kép
nikuc

Annyira aranyosak a babáitok! Alaposan visszalapoztam, hogy minél több babát csodálhassak meg! Egyszerűen tündériek, és ezek a grimaszok! :P

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok!

A Máv-ban hogy működik a különszoba? (hotelszoba)
Igényelni kell előre? Menyibe kerül? Jó egyáltalán?
Köszönöm a válaszokat.
kingeri

Sziasztok!

A lelkes regisztráció után nem nagyon jutottam gép közelbe, így elmaradtam az ígért képpel is. Panna lányunk kedden már hat hetes lesz, alig hiszem el hogy már ekkora!

Ha valaki szívesen megnézne pár képet a leányzóról vagy olvasna akár róla, akkor itt lehet megtenni: http://tunderpanna.mindenkilapja.hu

Márti: nagyon kicsi a világ, döbbenetes, hogy ilyen közel lakunk egymáshoz. Szívesen megismernélek személyesen is!

Szülés előtt álló kismamák: bár Panna az első gyermekünk, így nincs összehasonlítási alapom, hogy milyen más kórházban szülni, de nekem csupa pozitív tapasztalatom volt az AEK-val kapcsolatban, főként a szülés kapcsán. Mindenki kedves volt, semmi sem volt kötelező, a férjem végig ott lehetett, családias volt az egész. A gyerekágyas osztályról pedig annyit, hogy amikor én bent voltam (augusztus eleje) telt ház volt, 50 babára jutott 3 csecsemés nővér, így csak akkor tudtak foglalkozni velem, ha én mentem és kérdeztem. De azért rendben volt az is. Tudtommal nincs különszoba, minden szoba 3 ágyas, de én például az első éjszakát a nőgyógyászaton töltöttem, akkora teltház volt a gyerekágyas osztályon.

Szoptatós anyukák tanácsát kérném: nagyon nehezen indult be tejem, és mindenkitől, beleértve a gyerekorvosunkat is azt a tanácsot kaptam, hogy egyszerre egy mellből szoptassak. A problémám az, hogy az egyik mellemből több tej jön, az elég is Pannának, de a másikből kevesebb, és amikor az kerül sorra, bizony éhes marad a lelkem. A gyerekorvos és a védőnő tanácsa az volt, hogy ilyenkor egészítsem ki tápszerrel. Valami jó tanács? Köszi előre is!

A DM-es kuponfüzethez tényleg csak az anyakönyvi kivonat kell vagy kell hogy előtte az ember bizonyos összegért vásároljon a DM-ben vagy ilyesmi?

Köszi!

üdv: Orsi
tündérlili

Sziasztok!

Szoptatás: én mindig két mellből szoptattam, hízott is egy kilót egy hónapban, mígy csak anyatejes volt :lol:
dm: csak az anyakönyvi kivonat kell!

Márti: ne izgulj, Neked 18-án kell szülnöd, hogy egy év legyen a lányaink között :wink:

Kristóf, Panna és minden baba nagyon szép :)

oltás: nálunk semmi mellékhatás nem volt szerencsére.

Mi jól vagyunk, Zsófi egész nap rohangál. Olyan fura, hogy egy éve még a hasamban volt, most meg két lábon járó kis tornádó :)

Hányés sok van, remélem tesó szépen fejlődik odabenn.
Vendég

iroko: drukk az álláshoz :)

Ahonnan eljöttem szülni, az egy nagy távközlési cég, ott is háromkörös interjúk vannak, komoly tesztírással, meg minden ilyesmivel, szóval tudom, mit érzel!
Vendég

Susy!
Nekünk Römer King Ts Plus ülésünk van, februárban vettük a babyoutletben 44 ezer körül volt az akciós ára. Minden eu-s szabványnak megfelel (szerintem a ma kapható ülések már mind ilyenek)

Jó magas, stabil ülés, nagyon jól be lehet kötni, stabil. Menet közben állítható. Mi gondolkodtunk Isofixes változaton is, de mivel az hátra középre nem köthető, én meg egyedül vezetve mindig oda teszem (mert így a tükörből is látom, meg könnyű hátranézni a lámpánál :oops: ). Na meg elvettettük az Isofixet azért is, mi van ha az ülést olyan kocsiba szeretnénk kötni, amiben nincs rá lehetőség.

Nálunk még a Maxi Cosi Priori is esélyes volt. Én szemre tesztelek, meg Lillát beleültetve, szerintem mind a kettő tökéletes volt, Apa autós teszteknél nézte pluszba, szerinte a Römer jobb, azért lett. :lol:

Jó, hogy Kristóf jobban van.

Nagyon szépek a babák ám a képeken. :lol: Nem kivételezve, de Panna annyira szép, hogy muszáj volt megírnom. Annyira imádom az ilyen kis fürtös fruskákat. Mi is ilyen tincsekre hajtunk. :lol:

Kíváncsi vagyok, Mártival mi van. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Susy,
Igen felül. Az alsó kettő egyszerre jött ki, de még az se volt ennyire durva. Éjszaka hétszer ébredtünk. Nagyon oda, meg vissza vagyok Kristófért, annyira szép baba! Látom a fogat :lol: Dórinak kb. 1,5 hete megjött az étvágya, és elfogadta az ételeket. Nagyon szépen eszik, igazi zabagép :D Úgy látszik ő nem 6 hónaposan, hanem 7 hónaposan ért meg a hozzátáplálásra.

Tündérlili,
Én olvasótok leszek :wink: Gyönyörű kerek pofija van! Még véletlenül se adjál tápszert, nyugodtan szopizhat két ciciből. Ha két ciciből etesz, jobban beindul a tejcsi is. Gyakori szopi, ez segít! Az a lényeg, ha két ciciből etetsz, hogy mindig azzal kell kezdeni a következő szopit, amelyik cicivel befejeztétek az előzöt, hogy a zsíros tejet is kiszopizza Lili!

Panndi,
Kitartást a kis vörösökhöz :wink:

Márti,
Drukkolok!!

Kingeri,
Amikor én szültem(február) nem volt ilyen szoba! Lehet azóta van ilyen, majd a többiek megírják. Amúgy én így utólag nem kérném :wink:

Szentpyr,
Nagyon szép gyerekeid vannak, dagadhat a melled a büszkeségtől :wink:

Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Vendég

Susy!
Remélem jól alakult az éjszakátok és Kristóf ma is láztalan lesz. Gyöngyörű baba.

Szentpyr!
Homeopátiás bogyókkal én sem foglalkoztam amíg Laura ovis nem lett. Aztán amikor már a sokadik antibiotikum kúrán túl voltunk és nem használt semmit, akkor tértünk át a homeopátiára. 2 éve nem kellett adni antibiotikumot neki, mert a homeós bogyókkal mindent sikerült kikezelni.
Egyébként nátha esetén az oscillo adagolása a következő:
1. nap 3x1 (ha lázas és a füle is fáj, akkor az első két nap 3x1 és utána kell csökkenteni )
2. nap 2x1
3. nap 1x1

Örülök, hogy nálatok is bevált az MT. Az azonos ülésen már meg sem lepődöm... :) Üdv. a fejők :( táborában.

Pandácska!
Dóri nagyon tündéri!

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Tündérlili, szerintem sem kell tápszer, ha van tejed, attól lesz kevesebb, ha a baba nem szopik annyit, amennyit szeretne! Nálunk sem volt egyforma teljesítménye a két cicinek, mert amelyikből könnyebben jött, azt Samu jobban szerette, lelkesebben szívta, így ott több lett, de azért ő mindig kérte a másikat is :lol: És ebből határozottan semmi baja nem származott se neki, se nekem!

Szalamandra, ezeket elfelejtettem neked írni, tök szenilis vagyok, hiába, a korral jár :-D Lehet kapni drágább meg kevésbé drágább kiegészítő ruhákat a hordozáshoz. Pl. itt egy ú.n. kengurutakaró, amit a pántokra vagy a kendő szárára lehet rászerkeszteni, és teljesen betakarja a babát, vagy itt van egy (mocsok drága) pulcsi, aminél kép alapján sosem jöttem rá, hátra hogyan lehet beletenni a babát. Külföldön kaphatóak (azt hiszem, itthon nem) BabyLegs néven végülis lábfej nélküli hosszú zoknik, de szerintem ezek nem télre valók, csak hűvösebb időkre, pl ma már tuti nem lenne elég. Egy ügyesebb rokonnal simán lehet köttetni ilyesmit :-)

Pandácska, még mindig jók a képek Dóriról :-) Bejött neki a hinta? Mi is nemrég próbáltuk Samuval, neki tetszett nagyon, sőt, amin ledöbbentem, hogy ösztönösen hajtja a hintát! Sosem hittem volna, hogy ez megy csípőből, azt hittem, majd ha nagyobb lesz, meg kell tanítani neki...

Rózsaág, a lelkesedés első nap még jó hogy megvan, de majd térjünk vissza rá a 3. szombat után, mondjuk egy Samuval átvirrasztott éjszaka után :-D Az előző egy évben én is mástól szereztem az anyagok nagy részét, bár amire lehetett bejártam, csak pl könyvtárba nem volt időm eljutni, így azokból az anyagokból behozatalra szorultam. Itt viszont csak kb 12-13an vagyunk, így muszáj lesz mindenkinek rendesen dolgoznia. :? Majd meglátjuk, Samun múlik javarészt, meg hogy én hogy bírom majd az éjszakázást :-) Az első vizsgaidőszak talán OK lesz, de aztán tényleg szeretnék terhes lenni, és az előző tapasztalatok alapján álomkóros leszek...

Iroko, az én férjemet, mikor a jelenlegi munkahelyére felvételizett, kb 14 ember 'vizsgáztatta' nagyjából 8 alkalommal összesen, ennek egy része telefonos interjú volt, szóval a 3 kör még nem is olyan rossz :lol: Igaz, ez eddig tényleg a negatív csúcs, amit hallottam, és csak ennél az egy cégnél, szóval ő nagyon beletenyerelt :-) Ehhez képest anno én két kellemes hangvételű beszélgetés után kerültem a munkahelyemre, igaz, nem olyan felelősségteljes helyre mint ő :wink:

Panndi, rosszul hangzik, de a hányás most tényleg jó :D Kitartás, mert a jutalom szép lesz :-D
danann

Sziasztok!
Először is üdv az újaknak! :D

szkaed te tényleg a szomszédban vagy :D

ugabesz mi nem vetettünk le őssejtet. az egyik gimis osztálytársan őssejt kutató a legjobb intézetben amerikában, és ő azt mondta nekem, hogy szerinte nem érdemes őssejtet levetetni, mert most még nem nagyon tudnak vele mit kezdeni. de rohamléptekkel haladnak a kutatások, és szerinte mire már tényleg hasznos lesz az őssejt, addigra meg lesz a technológia arra, hogy akár egy felnőtt emberből is kinyerjék.

Mi tegnap voltunk 4D-n, és KISFIÚNK lesz :D
Kép Milos Marcell

Kép
Kép
Kép
iricc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?