Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mint mindig, most is "fázis-késésben" vagyok...
Kati, szeretettel gratulálok második kislányod születéséhez! Sok boldogságot!
Remélem, mindnyájatoknak szép emlékei maradtak az idei anyák napjáról :)

Edit, szuper jók a fotók :D A legutolsó tetszik a legjobban, olyan szép ez a két kis szőke buksi! És hogy hasonlitanak egymásra... Boró hatalmas baba, gyönyörű szemekkel. Egyszer régebben tettél fel egy piros ruhás, biciklizős képet Krisztáról, annyira édes rajta! Ja és nagyon szép a ruhád, ami a keresztelőn volt rajtad.

Oliv, remélem kipihented a fáradalmakat, és kárpótol érte a szép nappali :wink: Gratula a "kakához" :D Aranyos lehet a kétnyelvű Lolli...

Bogyó, jól telt a napotok a Ligetben? Dávid már olyan vagány kis pasi :) Látom, te sem győzöd vágatni a haját...

Szirwen, ugye kár volt aggódni? Regi nemsokára olyan cserfes kislány lesz, hogy belefáradsz a csacsogásába.

Nóri, szép a Wass Albert idézet. Lilcsi rendbe jött? Használt a disznózsir?

Zsuzsi, nektek hogy telnek napjaitok? Tudtatok egy picit pihenni?

Mi - terveink szerint - szerdán reggel indulunk Erdélybe :D Három éve nem voltunk, úgyhogy nagyon várjuk már a találkozást barátainkkal és a Tündérkerttel. Kicsit tartok tőle, hogyan viseli majd Gúz a hosszú autóutat :roll: Azt tervezzük, hogy többször megállunk egy-egy tisztás vagy erdő szélén, kicsapjuk a gyereket "legelni", s aztán megyünk tovább. Egyszer csak odaérünk...

Próbálok néhány fotót feltenni, remélem sikerül, mert már nagyon fáradt vagyok, hosszú volt a mai nap.

Anyák napján nagymamával
Kép

Szülinapi csoportkép
Kép

Játékokkal
Kép

Tortával
Kép

Barátnőre várva
Kép

Végre itt van ő!
Kép

A legjobb barát
Kép

Csaba testvérrel
Kép

Kép

Andi és Gúz
kicsiand

Sziasztok!

Fogyókurázik még v.ki?
Reggel ráálltam a mérlegre, azt remélve, hogy az elmúlt héten sokat mozogtam és alig ettem, majd legalább 2 kilót fogytam. Nagy megdöbbenésemre nemhogy fogytam volna, de még hiztam is 4 kilót!
Szörnyű!
Persze eszembe jutott, hogy előző héten nem nagyon főztem, inkább csak Reginek, mi meg a Zolival gyorskaján éltünk. Így már nem is csodálkozom annyira. De kénytelen vagyok fogyozni.

Olive!

A nappalinkat nekünk is ki kellene festeni már! Tervbe is van véve, de jó esetben is csak összel lesz rá időnk és pénzünk. Bisztos szép lett a nappalitok, a krém szín nekem is tetszik. A sötét színeket én nem szeretem, nem is tudnám elképzelni vele a lakásunkat, nálunk csak világos szín jöhet szóba.
Nálunk a hálószobákban padlószönyeg van, de nem szerencsés!
Zoli nagyon allergiás, és hiába porszívózok sűrűn, nem lehet olyan gyakran, hogy teljesen pormentes legyen. Viszont a beton meg nagyon hideg, jó lenne v.mi köztes megoldás.

Kicsiand!

Bendegúz nagyon aranyos! Nálam a kutyás kép a nyerő, mert a kutyusokat alapból nagyon szeretem. Pláne ha gyerek mellet van.
De a nagyis kép is jó!

Edith!

A lánykáid nagyon hasonlítanak egymásra! Édesek!
Kriszta amúgy már kéri bilit, vagy csak próbálkoztok? Regi egyszer már szólt, de mire levettem róla a ruhát, minden pisike a pelusba ment. De azt hiszem ezt írtam már. Most arra gondoltam, hogy nem tépőzáras pelust veszek, hanem bugyisat, és többször ráültetem a wc-re hátha "rákap az ízére".

szirwen1

Sziasztok Lányok!

Szirwen!
Fogyózunk még erősen Olivval!!! :lol: Téged is szeretettel várunk az életmód 90 napos diéta 2008 tavaszán nevezetű topikban!
Ha ma kezded húsnappal minden napunk ugyan az lesz! :lol:

Andi!
Nagyon szép képeket tettél fel Magatokról! Mindannyian nagyon szépek vagytok rajta! :lol: ( Gyönyörű a kutyátok!)látszik rajta az alázat, -ahogy Gúz mellette ül- , ami a kutyáknál a szeretettel egyenlő!

Bendegúz is már igazi nagyfiú! Nemcsoda hogy már van barátnője! :lol:

Edit!
A mailt megkaptam, és tudomásul vettem! :wink:

Gyönyörűek a lányaid!!! Hihetetlen hogy Boró már most milyen csodálattal néz Krisztára! Mint ahogy Dávid Ákira! :lol:
Nagyon jó lesz Neked hogy látod Őket együtt felnőni! Én erről lemaradtam! :roll: Nekem az első kép tetszik leginkább, ahol fekszenek egymás mellett!

Ma visszük Dávidot fogorvoshoz, ugyanis az első fogain van valami fogkő szerűség, amit hiába mosunk, nem jön le! :cry:

Szép napot kívánok Mindenkinek!

bogyo75

Sziasztok!

Szilvi, múlthét óta élesben megy a próbálkozás pelus nélkül. Mi vécézünk, nincs bilink. Egyszer ottmaradt a mamáéknál és utána már vécészűkítőt vettünk. Kriszta nagyon szeret vécézni, de régebb csakis a kakát mondta.Most úgy vagyunk, hoyg délelőtt és délután pelus nélkül van, bugyival. Mindig mondja, hoyg nehogy belepiszikálj a szép bugyikádba! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: És úgy működik a dolog, hoygidünkánt ráültetem a vécére és pisikál. A lelkére kötöm, hoyg majd szóljon. De lehet, hoyg megint én vagyok az, akinek ezsébe jut és ismét felültetem. De aztán lehet, hoyg Kriszta jön és szól. Szóval, még vegyes a dolog. Múlt hét óta azért csak vagy 2-3 balaeset történt. Alváshoz azért napközben is teszek pelust, de már többször mentünk el úgy itthonról, hoyg nem volt rajta. Most már tudom, hyog képes tartani, ha idejében megérzi és felkészül rá.

Szilvi, Olive és Julcsi fogyóznak, van is topik az Életmódnál, és azt hiszem, hamarosan én is elkezdem. :wink: Nagyon kedvcsinálóak a csajok! :wink:
Ja, most olvasom az írásod végét Szerintem ne pelussl próbálkozz, semmi esély sincs. Csakis, ha leveszed róla és egyszer-kétszer belemegy. Mert a pelusban a pisi nem zavarja, de látnád a menését, amikor pisis a bugyi. Én olyankor hagytam rajta vagy 10 percig (többet nem, nehogy megfázzon), hoyg egy picit kényelmetlen legyen neki. Az is volt. :P Jött és mondta, veszünk mászik bugyikát. és rögtön hozzátette, hoyg nem szabad belepiszikálni. :D :D

Gratulálok Reginek a beszélőkéhez. Én is azt mondom: ugye, ugye? Fölösleges az aggodalom. Mindennek el kell jönnie az ideje. Nem tudnak valamit megtenni, ha nem értek még meg a feladatra!

Andi, no ne csak te dicsérd az én gyerekeimet, én is azt teszem a tieddel. Kár, hoyg már van "barátnője", mert gondoltam, lefoglalom magunknak! :wink: Valamelyik csajomnak tutti bejönne! :wink: :wink: :wink:
Erdélybe a búcsúra jöttök? Mert akkor biztos útbaejtitek Marosvásárhelyt is. De jó lenne találkozni! :) Húúú, valóban. Hátha összehozhatnánk!
A képen a dévai Csaba testvér van?
Ó, most látom, hyog már tegnap elindultatok. :( Remélem, nem lesz gond Gúzzal, valóban. Jó ötlet a sok megálló.

Julcsi, Olive, tessék ide is írni! :P NA, most jól rátok pirítottam. :wink: :P Tudom, hoyg nem nagyon juthat az idő több helyre írni. :)
Magunkról:
Hétfőn este begyulladt a bal mellem, de úgy néz ki, hoyg most már elmúlt. Szerencsére lázam nem volt; még tegnapelőtt fájt, de meleget tettem rá szopi előtt (forró víz palackban) és Borót úgy fordítottam, hogy az álla arrafelé legyen. Elég fura pozíció volt, de hasznos, az már biztos. Hideget nem tettem rá utána, mert időm se volt, de úgy éreztem nem is esne jól. A szopitanácsadó is ezt mondta, hoyg ne tegyem, ha nem esik jól. Tegnap reggel már szerencsére nem is fájt és a csomók elmúltak. Még halványan rózsaszínű volt a hely, de mára már az is elmúlt.

Boró úgy néz ki, fedezgeti fel a kezét. Már többször észrevettem, hogy meglepődik, amikor a szeme előtt "elsuhannak" :D , és már volt alkalom, hoyg összefogta a kezeit és úgy figyelte. Szerintem hamarosan játék lesz belőle. Amúgy roppant jókedvű csajszi, rengeteget mosolyog és most már gurgulázva nevet is, ha játszunk vele, csiklandozzuk. Mert szoktuk finoman csikizni. Általában úgy, hogy az álla alatti részt megbököm finoman az ujjammal. Nagyon élvezi. :D

Amúgy itt gyönyörű az idő. Tegnap is az volt, így délután kimentünk az erdő szélére a húgommal és a csajokkal. Borót kenguruban vittük, kendőben hoztuk, Krisztát kendőben vittem és a lábán jött haza. Jól elfáradtunk midannyian. Ma pedig, a tesóm kb. 12 körül hazaér, és ismét megyünk. Most úgy megyünk, hoyg ott is ebédelünk. Igaz, itthon készítem el a kaját, mert nehéz lenne rácsot vinni, hoyg ott süssük meg a miccset. :D (Ezt már többen ismeritek, azt hiszem.)

Julcsi, ezt ugye, nem olvasod???? :wink: :wink: :wink:

Na, megyek, elő kell készülnöm. Még készítek salátát is mellé. Már 11 óra van.
Puszi mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Bocsanat, hogy mostanaban elhanyagoltalak titeket. :oops: Nem kifejezetten a masik forum miatt volt, hanem tudjatok, hogy nalunk milyen vacak tud lenni az idojaras es az elmult napokban 23 fokok voltak es sutott a nap. Ezt mindenkeppen ki kellett hasznalni, ugyhogy sokat csavarogtunk vagy a kertben ucsorogtunk.

Tegnap voltunk a szemeszeten. Errol majd beszamolok reszletesebben is holnap. Ma meg oltason voltunk, aztan meg egy hatalmas parkban, ahol meg to is van egy csomo horgasszal. Pont lattuk is, ahogy egy ficko egy hatalmas halat fogott. Mondtam is a baratnomnek, hogy ezeknek akkor mar meg is van a vacsora. Erre fenykepezkedes utan visszadobta a halat a toba. :shock:

Lolli nagyot aludt a parkban, aztan ebredes utan meguzsonnazott, majd jatszottunk, meg nezelodott. Voltak kutyak is, sot meg egy poni is. Nagyon elvezte. Volt is nagy cirkusz, amikor hazaindultunk es beultettuk a babakocsiba. Ja, es olyan jot nevettunk a kocsiban! A baratnom indexelt, erre par masodperc utan hallottunk egy masik index kattogast is. Lolli is indexelt a nyelvevel. :lol:

Vasarnap apankat meg kell, hogy fuzzem, hogy menjunk ruhakat nezni Lollinak, ugyanis most dobbentem ra, hogy alig van nyari cucca. Raadasul tegnap is meg ma is kifolyt a pelenkabol a pisi (a tiszta pelus 5 percig volt rajta :shock: ), ugyhogy tobb ruha fogyott az atlagosnal. Ma nem volt idom mosni se, ugyhogy holnap nem
tudom, mit fogok raadni. :roll: Nem gondoltam, hogy ilyen hirtelen tor be hozzank a nyar.

Szirwen, igen, mi meg buzgon fogyokurazunk. En 25 napon vagyok tul es - 4 kilonal tartok. :D
Sancsiekkal mi ujsag? Nagyon regen hallottunk mar roluk.

Andi es Edith, nagyon jok a kepek! Nem is tudnek valasztani, hogy melyik a legjobb kep, mindegyiken tunderiek a gyerkocok!

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok!

Akkor most beszamolok a szemeszetrol. A konnycsatornaja miatt mentunk. Hiaba mentunk honapokkal ezelott a korzeti dokihoz, azt mondta, hogy itt Angliaban nem foglalkoznak vele 1 eves kor alatt. Vegul majusra kaptunk beutalot. Remenykedtunk, hogy most mar vege lesz a kinlodasnak es csinalnak valamit. Termeszetesen nem igy volt. Ha tudtuk volna, hogy ez lesz, akkor el se megyunk. Apa kivett direkt egy szabadnapot, hogy jon velunk, de teljesen felesleges volt. Semmit sem csinaltak, sot azt mondta a doki, hogy szerinte nincs is eldugulva, ugyanis eppen akkor nem konnyezett neki. Elozo nap es ma is tiszta csipas szegeny, pont akkor nem volt. Azt mondta, hogy ne is csepegtessunk semmit, csak vizes vattaval toroljuk meg, ha szukseges. Ja, es meg varhatunk nehany honapot, ugyanis kiderult, hogy 1 evesen csak raneznek, de nem csinalnak semmit. Ha nem mulik el, akkor 18 honapos kora utan kell visszamenni es akkor esetleg atmossak, de kizarolag altatasban. Ez nagyon nem tetszett nekunk. Egy eletmento mutetnel elhiszem, hogy altatni kell, de egy ilyenert egy 18 honapos babat altatni?! Persze tudom, hogy nem tetszene neki es ellenkezne, na de eppen ezert kellett volna mar regen megcsinalni, amikor meg pici volt. Agyrem ez az angol egeszsegugy. :twisted:

Most el is koszonok, nagyon faradt vagyok mostanaban. Ez a meleg ido engem valahogy fejbevag.

Kellemes hetveget!

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok!

Tegnap Regi belázasodott, és ma sem múlt el! Ráadásul, kúp nélkül nem megy 39C- fok alá! Tegnap éjfélkor feküdtem le, mert addig mocorgott és időnként fesírt, de nem kelt fel. Éjjel viszont kétszer is felriadt, úgy kellet visszaringatnom Öt. Már azt hittem, hogy vakbélgyulladása van, mert a lázon kívül semmi más baja nem volt, de ma estére elkezdett csúnyán köhögni.
Remélem, holnapra már a láza is enyhülni fog.

Tegnap ráadásul behívtak egy patikába állás interjúra! Csütörtökön kell mennem. Annyira vegyes érzelmeim vannak ezzel kapcsolatban. Persze örülök, hogy találtam 4 órás munkát, és ezt a szakmámban, igaz a városban, de munka, és nem én kerestem, hanem engem kerestek meg! De ugyanakkor sírtam is mert most tudatosult bennem, hogy napi 6 orára itthon kell hagynom a kislányom és ez idő alatt nem fogok róla semmit sem tudni, és már most hiányzik, pedig csak rágondolok.

Edith!

Én is próbáltam pelus nélkül a wc-re szoktatást, nálunk az volt a gond, hogy Regit nem zavatra, hogy bepisilt. Igaz nem is pisilt annyit mint a kislányod a képen, hanem többször keveset, de az nem érdekelte, simán belefeledkezett a játékba.
Arra gondoltam, hogy talán még nem érrett meg rá! De azért többször bilizünk, és már jutott a bilibe pisike! Talán most a láz miatt nem esik vissza.

Olive!

Nem semmi! Emlékszem Reginek fél perc alatt átmosták a könnycsatornáját, és azóta semmi gond nincs vele! Szerencsére! Pedig montk, hogy majd az a szeme érzékenyebb lesz, de eddig ezt nem tapasztaltam. Esetleg, ha legközelebb itthon vagytok, akkor szerintem kérjétek ki egy itteni orvos véleményét is. Lehet, hogy itt könnyebben segítenek ezen a próblémán.

Kicsit késöbb én is csatlakozom, majd a fogyis topikhoz, de még megvárom, hogy Regi meggyógyuljon. Utána nyugottan könnyebben vágok bele, mert mos idegességemben is csak eszem.

szirwen1

Sziasztok!

Képzeljétek, egyedül maradtam másfél napra!! Gyula elvitte Alidát Almádiba, és ma ott alszanak. Így én is kipihenhetem magam. Holnap ebéd után érkeznek, én pedig várom ôket a gesztenyetortával, amit a kisasszony megrendelt. (életem elsô tortája lesz!!) Az iskolának pedig vége lesz jövô héten, már alig várom.

Szilvi:
Jobbulást Reginek! Elhiszem, hogy megijedtél, de most már legalább nagyjából tudod, hogy mi a baja. Remélem hamar elmúlik. Szerintem örülj, hogy dolgozol megint! Az eleje persze nehezebb, de mikor mindketten megszokjátok, hidd el, lehet, hogy még jobb is lesz. Neked is lesz a napodban néhány óra, mikor egyedül leszel, és az együtt töltött idô így még jobb lesz. Szerintem egy ennyi idôs kislánynak ez már nem trauma, és Neked is jót tesz, ha elkezditek az "elszakadást".

Olive:
Sajnálom, hogy megint megjártátok az egészségüggyel. Szerintem is meg kéne próbálnotok itthon megnézetni a szemét. Használjátok is ki a jó idôt, azért most már csak szép marad ott is! Gratulálok a fogyi-eredményekhez!

Edith:
Gyönyörüek a lánykáid! Boró is úgy megnôtt már, olyan szépen tartja a fejét is! Kriszta nagyon ügyes a bugyikával! Alida hol szól, hol nem, mikor bilizni kell. Azt látom rajta, hogy általában tudja elôre, csak éppen nem szól. Pedig a bugyi ôt is nagyon csábítja. De erôltetni valahogy nem akarom. Úgyis ha visszautazunk Kanadába, csomó minden felborulhat.

Andi:
Te is nagyon szép képeket tettél fel (nekem is installálnom kéne már az új gépünket, és akkor...).

Julcsi:
Mi volt a fogorvosnál?

Tegnap a villamoson utazott mellettünk egy rongyos farmeres lány, Alida meg is jegyezte, hogy kilyukadt a nadrágja. Nem vette észre Alida, mikor leszállt, majd megkérdezte: "Hol van a kilyukadt néni?"

Sok puszi mindenkinek
zsuzsi 81

Sziasztok!

Zsuzsi, orulok, hogy egy kis lelegzethez jutottal. :wink:

Szirwen, remelem Regi mar jobban van. Varunk majd a fogyi "klubban"! Lehet, hogy majd tudsz jo kis receptekkel is ellatni minket, bar en kezdek egeszen belejonni. Holnap husnapunk lesz :D , apa meg is jegyezte, hogy akkor o is vegre normalis kajat kap. Majdnem fejbe is kolintottam erte, mert attol meg, hogy en fogyizok, szinte mindig fozok neki, csak gyumolcsnapkor fordul elo olykor, hogy valami gyors kajat kap. Persze a zoldsegnapomon volt mar olyan, hogy ugyanazt kapta, amit en ettem, az meg neki nem normalis kaja, mert nincs benne hus. :roll:

Nalunk meg mindig tart a nyar, ugyhogy elmentunk ma Lollinak nyari cuccokat vasarolni. Apank szivta fogat, hogy mennyi penzt otthagytunk, de ha atszamolom Forintba es belegondolok, hogy azert otthon mennyi ruhat tudtam volna venni neki, nem is koltottunk sokat. Multkor otthon nezegettem babaruhakat es nem akartam hinni a szememnek, hogy mennyibe kerulnek. Iszonyatos arak vannak Magyarorszagon. :shock:

Ki mit csinal a hetvegen? Hallom, nalatok megint hosszu hetvege van. Nalunk majd junius elso hetvegeje lesz ilyen, ha jol tudom. Itt nem unnep a punkosd.

Puszi mindenkinek:

Olive

KépKép
olive

Sziasztok!

Csak "beszólok", hogy már én is vagyok. Ugyanas pénteken délután elmentünk sógornőmékhez és csak tegnap este 9-re érkeztünk haza. Az idő felemás volt, ezért mi nem mentünk ki a zöldbe a kicsikkel, de a férfiak voltak horgászni, még fogtak is vagy 6 darab tenyérnyi nagyságút. Sógornőmmel otthon főzőcskéztünk, takarítottunk, sokat beszélgettünk. A gyerekek meg többnyire az udvaron játszottak. Mármint Kriszta és a két fiú.

Később még próbálok jönni, de most megyek mosógépet beüzemelni és valami ebédfélét is kellene elővarázsolmnom!!!

Puszi mindenkinek!
Itt csorog az eső. Még jó, hoyg hétvégén cseppet sem esett!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Zsuzsi!

Regina már jobban van, de még nem teljesen gyógyult meg. Előszőr tényleg nagyon megijedtem, de már sokat javult a helyzet. A munkával kapcsolatban meg, köszi a biztatást!
Az egész dolgot úgy kezeltem, mintha egy rossz anyuka lennék, és lepasszolnám Regit, amikor csak tehetem. De a hétvégén volt időm gondolkodni, és rájöttem, hogy ez nincs így, és a nagyik is tényleg nagyon akarnak segíteni, ugyhogy teljesen megnyugodtam.

Olive!

Regina még nincs teljesen jól, de már javul! Nincs láza, és hőemelkedése is csak ritkán van. Szerintem hétfőtől fogok fogyizni, de kiszámolom pontosan, mert a következő hónapban lesz a szülinapom, és szeretném, hogy az tésztás nap legyen. Apától bisztos kapok tortát.
Nekünk jó, mert Zoli eszik a munkahelyén, de ha akar akkor ehet majd a fogyis kajából is, mert ugyis olyat fogok főzni amit Regina is megeszik. Azt meg apa is megeszi.

szirwen1

Sziasztok Lányok!

Zsuzsi!
Bizony rád fért már egy kis pihi! Hogy micsoda beszólásai vannak a kiscsajnak! :lol:
Ami a fogorvost illeti, egy nagyrakás sz...! A lepédekes fogát ki akarja fúrni, és betömni! :roll: Szerintem nem normális ez a nő!
Úgyhogy úgy döntötünk apával, hogy elvisszük majd Üllőre a mi fogdokinkhoz, hogy Ő mit mond!
Egyébként ez ugyanaz a doki, aki nem akarta betömni Áki lukas rágó fogát, mondván, hogy az csak tejfog! Hiába mondtam neki, hogy nem maga hallgatja, ahogy este sír a gyerek, mert fáj a foga! :twisted:

Olive!
Valőban nagyon drágák itt a babaruhák. Főleg a plázákban, meg Brendon üzletekben!
Én azt nem is tudom megengedni magamnak, ezért olcsóbb helyeket keresek, és ott vásorolok! (főleg knai cuccok!) De arra mindíg figyelek, hogy pamut legyen!

Szirwen!
Reginek jobbulást kívánok, a munkához pedig sok sikert!
Hidd el, hogy ha tudod hogy jó helyen van a lányod, akkor Te is nyugodtan fogsz dolgozni! Ha meg nagyon hiányzik, felhívod! :)

Ami a hétvégénket illeti, nagyon jól sikerült! :lol:
Úgy alakult, hogy már szombaton lementünk anyósékhoz Nyáregyházára. És amikor leértünk, akkor közölték, hogy ők másnap nem lesznek otthon, ugyanis az egyik unokának komfirmálására kell menni! :roll:
Nekünk (sógórnömnek, meg Nekem) ki volt adva, hogy mit kell főznünk! Húsleves, Bolognai makarónival!
Én odatettem, lehaboztam a húslevest, és megcsináltam a bolognainak a húst. Ildire maradt a leves őrzése, és a makaróni kifőzése. Engem meg Apa elvitt Magyarország közepére, ami Pusztavacson, Tőlük olyan 30km-e van! Kép Kép

Onnan még elmentünk jó sokat autókázni, és hazafelé menet megláttuk, hogy Hernádon búcsú van! Megbeszéltük hogy délután visszamegyünk a többiekkel együtt. Így is történt! Én anyósommal még a kőrhintára is felültem! :lol:
De Dávidka viszont, ahogy elindult a kis körhinta, ahol mindenféle járgányba be ülhetett volna, el kezdett sírni! :cry: Pedig tavaly gyereknapon, ki se lehetett venni! :cry:

Aztán eljött a vasárnap, amikorra is a kisvasútas kirándulást terveztük!
Már reggel 7-kor indultunk. Gyönyörű időt fogtunk ki. Én nem is gondoltam volna hogy ilyen sokan vannak ezen a kisvasúton! Mi pont olyat fogtunk ki, hogy nosztalgia vonat, amire 1200ft a jegy, a sima dízelre 400 :shock: Persze mindkettő oda vissza.
De ami még nincs fent az interneten erről a vonatról, az az, hogy fehér vagy világos ruházatba semmi képp ne ülj fel, mert olyan szinten jön be az ablakon a korom, és parázs (nincs üveg az ablakban) Hogy Gyuri fehér polója, tiszta fekete lett! :roll: Kép
Na meg Dávid is, és mindenki!
De a gyerek nagyon élvezte apósommal együtt! Neki tényleg nosztalgia volt, ugyanis mint elmondta, annak idején ilyen vonattal járt dolgozni! :lol: Azt mondta ezt az élményt soha nem fogja elfelejteni! :lol: Kép

Aztán kb fél óra pöfékelés után megérkeztünk Királyrétre, ami nagyon szép hely! Mindenkinek csak ajánlani tudom!!!
Kb fél óra kényelmes séta után kiértünk egy nagy tisztásra, ahol kiépített tűzrakóhelyek voltak, és ott nyugodtan meg tudtuk sütni a szalonnánkat. Kép

Mondanom se kell, hogy Dávid nagyon élvezte azt a nagy teret, ahol szabadon szaladgálhatott! :lol: Kép
Persze volt olyan is, hogy hosszú perceket elmolyolt egy-egy fadarabbal, vagy hasonlóval! Sőt! Segített apának tüzet rakni, olyan ügyesen hordta oda a fa darabokat, de tűzhöz szerencsére nem mert közel menni!
Szóval mindent összevéve nagyon jól sikerült hétvége volt! Csak a végére az örömhöz jött egy kis üröm, mivel megbüntettek minket tiltott helyen való parkolásért! De a kapitányságra bemenve, 3000ft al megúsztuk! :roll:

Szép napot Mindenkinek!

bogyo75

Sziasztok!

Szerencsésen hazaértünk. Szép volt az út, az idő kevésbé, de az élmények feledtették a gyakori megázást. Gúz vitézül birta az utat, igaz odamenet megaludtunk Kolozsváron, de hazafelé egyben jöttünk 850 kilométert. A végefelé már nyüglődött szegény, sokat énekeltünk, bohóckodtunk neki az autóban, no és néhányszor kicsaptuk "legelni", amit nagyon élvezett.

Edit, kedves vagy, hogy hivtál, de igy is zsúfoltak voltak a napok. Talán egy következő alkalommal... Egyébként tényleg a búcsúba mentünk, ismét felejthetetelen volt, majd másnap az ezeréves határon, Gyimesbükkön ott voltunk Böjte Csaba testvér (ő van velünk a múltkori fotón) legújabb gyermekmentő házának megáldásán, valamint a legkeletibb magyar vasúti őrház felújitása kapcsán tartott gyönyörű ünnepségen. Hatvan év után magyar cimeres magyar mozdony és nosztalgia vonat jött az avatásra.
Jártunk még Désen a ferences kolostorban idős pap bácsinál, valamint a Kászon völgyében és Gúznak is megmutattuk a Szent Anna tavat. Néztünk medvét Bálványoson, és Haralyban -a világ végén - egy kádárműhelyben Bendegúz belebújt a félkész hordókba. Esztelneken meg lovaskocsira ült, amit azóta is emleget. Csikszeredában laktunk a barátainknál, s felmentünk húst sütni a Madarasi Hargitára másik barátaink hétvégi házába.

Ne haragudjatok, senkit sem akarok untatni, de elszaladt velem a ló.

Julcsi, látom ti is szép helyen kirándultatok. Dávid aranyos a labdával.

Szilvi, remélem Regi már teljesen rendbejött... Drukkolok neked, hogy sikerüljön az állás! Hidd el, ettől még ugyanolyan jó és gondos anyukája vagy a kislányodnak.

Zsuzsi, gondolom üres volt a lakás Alida nélkül. Hogy sikerült a torta?

Olive, Bendegúznak 3 hónapos korában mosták át az egyik könnycsatornáját. Borzasztóan üvöltött szegény, de a doktornő szerint nem a fájdalomtól, hanem mert lefogták. Szerencsére rendbejött a szeme. A gyermekszemész azt mondta nekünk, hogy azért kell minél hamarabb elvégezni a beavatkozást, mert később már csontosodik az a rész és úgy már jóval nehezebb. Ezért is érthetetlen az angol orvos indoka. Tényleg jobb lenne itthon megcsináltatni Lollinak.

Most megyünk bevásárolni és várjuk anyukámékat.
További szép napot mindenkinek!

Kép

Andi és Gúz
kicsiand

Sziasztok!

Andi, orulok, hogy jol sikerult a kiruccanasotok. Ha jo idot szerettel volna, ide kellett volna jonnod hozzank, Angliaba. :lol: Viszont holnaptol 2 napig ismet rossz idot mondanak. Holnap allitolag egesz nap zuhogni fog az eso. Igy ugy nez ki, nem is megyunk zenebolcsibe. Ha csak valami rovid zapor lenne, akkor amikor elall, elindulnank, de igy egesz napos esoben eselyunk sincs arra, hogy ne azzunk el.
Tudom, hogy a konnycsatornat minel korabban kell atmosatni, de az angolok ezt nem tudjak. Otthon mi is voltunk, de nem segitett, vissza kellett volna menni, de nem tudtunk. Itt allandoan azzal ervelnek, hogy kinovi a gyerek. Eddig mindig azt hajtogattak nekem, hogy 1 eves korara ki szoktak noni, most hogy betoltotte az 1 evet, erdekes modon, mar 18 honapos korukra szoktak kinoni. :twisted: Mi voltunk Debrecenben is a szemeszeten, mert az allitolag jobb, mint a bekescsabai es ott azt mondta a doktorno, hogy pont elottunk egy ket eves kissrac konnycsatornajat kellett atmosni es nagyon nehez volt, mert mar be volt csontosodva. Remek kilatasok, most en is retteghetek, hogy nalunk is ez lesz.
Nagyon edes Guz avatar kepe. Mekkorara kicsinyitetted es milyen progival? En az elozot leszedtem, azota meg egyszeruen nem tudom akkorara lekicsinyiteni, hogy elfogadja a rendszer.

Bogyo, tok jo lehetett a kirandulasotok! Gondolom, hogy a fiuknak nagyon tetszett.

Lolli mostanaban az allatokert van odaig. A kacsara mindig mondja, hogy duck, a kutyanak magyarul ugat, a macskat meg szinten angolul mondja. Eloszor nem ertettem, hogy en egesz nap magyarul beszelek hozza, akkor miert angolul kezd el beszelni, aztan rajottem, hogy valoszinuleg ezeket az alapszavakat konnyebb egy baba szamara kimondani angolul. Ma rajottunk, hogy erti magyarul is, csak nem mondja. Apa mondta neki magyarul, hogy cica, o meg egybol mondta angolul, hogy cat. Azt beszeltuk apaval, hogy el kene vinni valami farmra, ahol jo sok allat van. Az biztosan nagyon tetszene neki. Azert nem allatkertre gondoltunk, mert a haziallatokat jobban ismeri.

Szirwen, akkor szamolgass csak, aztan varunk! :) Nekem nagyon esedekes lenne mar egy viznap, de nehezen szanom ra magam. Te regebben, amikor csinaltad, ilyenkor kifejezett csak vizet ittal vagy mast is? Hallottam, hogy mas esetleg ivott ures levest vagy ivott gyumilevet.

Cs-ne Katirol tud valaki? Regebben olyan surun irt, most meg mar ezer eve nem hallottunk feloluk.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok!

Sajnos Regi még mindig nem gyógyult meg! Tegnap megmutattam a dokinak, de Ő sem tudta megmondani, hogy mitől lehet láza. Egyedül a foginye van begyulladva, semmi más tünete nincs. De elküldte vérvételre, meg vizelet vizsgálatra. Tegnap olyan ügyes volt!
Este mondtuk neki, hogy muszáj lenne a bilikébe pisilni, mert kell a doktor néninek, hogy megvizsgálja, és szegénykém addig erőlködött, míg sikerült a bilibe pisilni.
Persze agyon lett dicsérve!
Ma meg voltak apával vérvételen. Azt monta a Zoli, hogy nem sírt, csak kicsit megijedt, és mikor elkezdett volna sírni, a doktor néni elterelte a figyelmét.
Én meg az állás interjún voltam.
De szerintem nem fog menni, mert nagyon messze van, csak oda az út másfél óra, úgy, hogy minden pont jött, nem kellet semmire sem várni. Most hazafele csak 20 perccel volt több, mert várni kellet a vonatra. De szerintem ez így sok.

Olive!

Én víznapon paradicsom levet ittam, mert azt nagyon szeretem, de ettem hozzá üres levest is, olyat ami nem annyira zsíros.
Egyszer meg nem volt itthon paradicsom lé, akkor meg narancsot ittam. Mindig úgy csináltam, hogy jó előre elterveztem, nem tartottam be, a papír szerinti időt, és amikor kedvet éreztem hozzá, akkor tartottam víznapot. Nekem így könnyebb volt átvészelni.

Bogyó!

Csak hárman voltatok?
Vagy csak a nagyfiadról nincs kép?
Örülök, hogy jól telt a hétvégétek!

Andi!

Nagyon klassz programmotok volt!
Irigyellek is érte! Bocs!:oops:

Lányok!

Nem tudtok véletlenül valami jó helyet a Fertő-tónál?
Mert nyaralást kaptam apától a szülinapomra. Jó előre odaadta, az utalványt, hogy legyen időm gondolkodni, hogy hová szeretnék elmenni. Arra gondoltam, hogy a Fertő-tó jó lesz, nert tölünk közelebb van mint a Balaton.

szirwen1

Sziasztok!

Szilvi, en sajnos nem vagyok ismeros a Ferto-tonal.

Ma delutanra lebetegedett Lolli. :( Gyanusan sokat aludt ebed utan es nagyon nehezen kelt fel, utana meg hanyt. Laza is van. 1 kupot beadtunk neki ejszakara, de mar csak 1 kupunk maradt. Itt meg azt nem lehet kapni, csak kulonbozo szirupokat, amit teljesen felesleges beadni neki, mivel mindig kihanyja. Arra gondoltam, hogy valami homeos bogyoval kene megprobalkozni, de egyenlore nem tudom, hogy azt itt hol lehet beszerezni. Holnap minden esetre a ferjem megprobalom elkuldeni patikaba, hatha kap. Ti hasznaltatok mar lazra homeos bogyot?

Egyebkent arra gyanakszunk, hogy ismet az oltastol betegedett le. Ez mar a 3. oltas ami utan pontban 7 nappal lebetegszik. Amikor elozoleg mondtuk a vedononek, azt mondta, veletlen egybeeses. Na, de 3-szor is? :shock:

Probaltam borogatni vizes ronggyal, de nagyon nem tetszett neki, ledobja magarol, hiaba probalom odafogni.

Megyek, megnezem van-e meg laza.

Puszi mindenkinek:

Olive

KépKép
olive

Sziasztok!

Olive, szegény kis Lollinak gyors javulást kivánok :!:
Én még sosem használtam homeós bogyókat semmire sem. Amikor Gúz lázas volt, Nurofent meg kúpot adtunk neki, s az gyorsan le is vitte. Remélem találsz neki valami hathatós szert, s szerintem nem ártana valakivel kúpot hozatnotok Magyarországról, akár gyorspostával is.
Magas láznál jó még a hűtőfürdő, azaz dehogy jó - borzalmas érzés :shock: - de hasznos.[/b]Avatar - semmi különöset nem csináltam, egy nagy fotóból kivágtam amire szükségem volt - Paint programmal -, majd utána a Microsoft Photo Editorral kicsinyitettem. (Image-Resize - s ott be tudod állitani a kivánt Pixelre.)
Az állatfarm remek ötlet, biztosan nagyon fogja élvezni. :)

Szirwen[/b], Reginek is mielőbbi gyógyulást :!: Fájlalja is a fogát?
Gyógypuszik mennek mind a két kislánynak Bendegúztól - idejött mellém és nagyokat cuppant.
Sajnálom, hogy nem jön össze az állás, de annyit utazni naponta, tényleg nem biztos, hogy megéri. Ha egy kicsit többet kell várnod a vonatra, majdnem annyit utazol, mint amennyi a munkaidő. :evil: Más megoldás nincs?

Bogyó, nagyon jól áll Dávidnak a nagypapa sapkája :D .

Edit :?: :?: :?:

Nem tudjátok, Nórinak sikerült állást találnia? S mi lehet Sancsiékkal?

Kép

Andi és Gúz
kicsiand

Jaj, Szirwen elfelejtettem, a Fertő tó környékén Fertőrákos például kitünő hely (kőfejtő, remek kocsmák, közel a tó, stb.). Szerintem, böngéssz a neten, biztos rengeteg honlapot találsz, ha rákeresel...

Kép

Andi és Gúz
kicsiand

Olive, Szilvi, gyógyuljanak meg hamar a manókák!!! Olive, remélem, hoyg meghozták mára a kúpot! Belladonnát sikerült találni?

Szilvi, ügyes Regi a nem sírással. :) És persze a pisikával is. :) Azóta ment valami a bilibe? De szerintem, ha még nem érdekli, akkor inkébb ne is erőltessétek. Még inkább ne akarjon, mintsem megutálja! Tényleg, Csilláékkal mi van?
Azért az nem semmi, hoyg ilyen hosszú lenne az utazás, bár apum is kb. ennyit utazott annakidején, amikor dolgozott. Csak neki nem volt otthon kisbabája, persze. És nem 4 órás munkaideje. Szóval, nem tudom, ha jó az ajánlat, azért érdemes megfontolni.

Andi, Tényleg jó zsúfolt programotok volt! Minden évben szoktatok jönni ilyenkor? Jövőre idejekorán egyeztethetünk és akkor hátha össze lehet hozni a talit! :D Én angyon örülnék neki. :D
Olyasmikről is írtál, amiről én nem is hallottam :oops: pl. a nosztalgiavasút. valamelyik nap olvastam róla az újságban, de miután te említetted. :P És élőben még nem láttam a Szent Anna tavat. :roll: Már nagyon régóta szeretnék egy kirándulást Tusnádra és környékére, de eddig nem jött össze. :) :roll:

A hűtőfürdő miért lenne borzalmas? :shock: :shock: :shock: Nem hideg vízbe kell belenyomni a gyerkőcöt! Legalábbis én úgy tudom, hoyg a testével azonos hőmérsékletű vizet engedsz, amihez folyamatosan engeded a hideget, de azért 5 foknál nagyobb különbség ne nagyon legyen. Természetesen, szörnyen brutál lenne egy tűzforró testet jéghideg vízbe dugni. Sőt, a tüdőgyulladás is garantált lenne, szerintem. :roll:

Julcsi, klasszak a képek, látszik, hoyg mindenki jó érezte magát. De nekem nemcsak Áki hiányzik a képekről, hanem még "valaki". Vajon ki az? :wink: :wink: :wink:

Mi jól vagyunk, Boróka egyre mozgékonyabb, már abszolút forgolódik (hasról hátra, hátról hasra, mindkét oldalán) helyet vááltoztat: elcsúszik, elfordul meg minden. Már a párnabarikéd sem teljesen biztonságos neki. :roll: Krisztánál pedig tombol a dackorszak. nem részletezek, de csomó "finomságot" tartogatott meglepiként a tarsolyában. Kíváncsi leszek, mi jön még! :roll:

Zsuzsi, vége már a sulinak? Akkor gyere többet közénk!!! és írjad Alidának az aranyköpéseit!!! :) Kriszta is rengeteg édességet-érdekességet összehord, a naplóban általában megörökítem őket! :)
http://www.babaszoba.hu/services/blog/krisztaboro

Puszi mindenkinek!!!

Nóri, tényleg, jól eltűntél! :(

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Senki sem írt utánam? :shock: :( Bár biztos nálatok is jóidő volt, ezért nem a gép előtt ültetek! Mi tegnap állatkertben voltunk. Jó meleg volt, és egy nagyot sétáltunk. Kriszta is "sétált" :lol: :lol: :lol: Végig. :P Azért esett egy nagyot, mert szép csendesen sétált! :lol: :lol: :lol: :roll: :roll: :P :P :P Teszek képeket is. Bocs', ha soknak találjátok... :oops:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok Lányok!

Edit!
Nagyon jók a képek. Nem tudom milyen gépetek van, de fantasztikusan tiszta képeket csinál! A mienket nem tudom ilyen élesre állítani! :roll:
Gondolom Rám gobdolsz, hogy Én hiányzok, Áki mellett a képekről!
Áki sajnos nem volt velünk, mert akkor apukájával volt, magamat meg nem szeretem vissza nézni!
De majd ha Lefogyok! :D
De már megbeszéltük, hogy megismételjük ezt a kiruccanás még a nyári szünet elején, és akkor Áki is jön!

Most megyek mert ezer a dolgom!
Szép napot mindenkinek
!

bogyo75

Sziasztok!

Edith, nagyon klassz lehetett az allatkertes progi. Boro nagyon laza, ahogy alszik a babakocsiban. Majd megzabaltam!

Lolli ma mar jobban volt, nem volt laza, de az etvagya eleg katasztrofalis volt. Remelem, holnapra mar az etvagya is kezd visszajonni.

Edith meg Bogyo mar olvastak a pentek ejszakankat, de leirom a tobbieknek is, hogy mi tortent.

Ejfelkor felebredt Lolli. Megmertem a lazat es 39.6 volt. Mivel nem volt kupunk, kenytelen voltam a Paracetamol szirupot adni neki. Kivetelesen nem hanyta ki, de a lazat se vitte le. Ugyhogy 1 orakor ugy dontottunk, jon a hutofurdo. Az le is vitte 38 valamennyire, de a ferjem csak nem nyugodott, felhivta az NHS Direct-et. Itt vedonok adnak telefonos tanacsot. Ha beteg a baba es zarva van a korzeti, akkor oket kell felhivni. En mondtam a ferjemnek, hogy felesleges idopocseklas, mert mindig annyi zagyvasagot hordanak ossze, hogy en jobb tanacsokat osztogatnek, pedig nem vagyok egeszsegugyis. Fel oraig csevegtunk veluk es most is igen erdekes dolgokat tudtam meg. Pl. kozoltek, hogy nehogy megegyszer hutofurdoztessuk a gyereket, mert az ilyenkor nem jo. Mondja nekik a ferjem, hogy akkor hogy vigyuk le a lazat, ha a Paracetamol nem segit? Csak borogassuk a csuklojat hidegvizes ronggyal? Azt sem szabad. Na, ekkor mar kezdtek kerekedni a szemeim, de eztan jott meg csak a java. Megkerdezte a csaj, hogy hany fok van nalunk a szobaban. Mondtuk, hogy 21. Kovetkezo kerdes: milyen ruha van a baban? Mondtuk, hogy egy rovidujjas body es egy pamut rugi. "Jaj, hat az tul sok"- jott a valasz. Allitolag, amikor lazasak, le kell vetkoztetni oket, max egy rovidujjas body legyen rajtuk, kulonben nem megy le a laz. Ekkor mondtam a ferjemnek, hogy koszonjunk el toluk, ne huzzuk tovabb egymas idejet! A csaj ugy koszont el, hogy orankent ellenorizzuk Lolli lazat es ha menne fel, akkor ujra hivjuk fel oket. Majdnem megkerdeztem, hogy minek, azert, hogy ismet elcseveresszunk fel orat? En folytattam tovabb a hidegvizes borogatast a csuklojan es igy sikerult is meg jobban levinni a lazat. Aztan lefektettuk es hajnalig aludt. Hajnalban ujra adtunk neki Paracetamolt meg egy kis tapszert, mert mar ehes is volt, utana meg delelott 10-ig aludt. Delelott nem volt meg hoemelkedese sem, de delutanra csak lazas lett megint. Kora este viszont apa megerkezett a kuppal, ugyhogy ismet levittuk a lazat. Este viszont lefekves utan nem sokaig aludt. Ejfelig kinlodtunk, csak akkor volt csondben, ha kivettem az kisagybol es konyveket lapozgathatott. Ejfel utan elaludt, de ismet hajnalban ebredt.

Nori, nagyon hallgatsz mostanaban. Mi van veletek?

Szirwen, Regi jol van mar? Mi lett a munkahellyel? Tenyleg sok az az utazas egy 4 oras munkaert. Sajnalom, hogy nem a kozelben van.

Julcsi,
nektek milyen fenykepezotok van? Van olyan gep, amelyiken a gombot felig le kell nyomni, mielott fenykepezel, kulonben nem fokuszal es azert is lehetnek homalyosak a kepek.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok!

Sajnos Regi még mindig nincs jól! Iszonyú hasmenése van, minden kijőn belőle, még a víz is! Egész éjjel fenn voltunk ez miatt!
Reggel kapott gyógyszert, talán ettől majd jobban lesz!
Tegnap voltunk az orthopédián, szerencsére nincs komoly baj Regi lábával. Csak tornára kell vinni, esetleg gyógycipő, de nem kötelezően.

Munkám még mindig nincs, de folyamatosan keresek, remélem hamarosan az is lesz.

Bocs, hogy nem írok névre szólót, de nagyon fáradt vagyok, megyek egy kicsit pihenni, amig Regi is alszik, addig talán én is fogok egy kicsit.

szirwen1

Sziasztok!

Végre tényleg vége az iskolának, csak azóta mintha még több dolgom lenne! Júni elején lemegy mégegy koncert, és megírom a 2. dolgozatomat, aztán tényleg vége. Különben azért nem jöttem olyan sokáig, mert Gyula május végi határidôvel írja a zenekari darabját, úgyhogy a géppel elt?nik Almádiba... Most éppen itthon van, és remélem marad is egy kicsit, így mi is láthatjuk.

A kis betegeknek gyors gyógyulást kívánunk!!

Nagyon-nagyon szépek a fényképek!

Mi is éppen ma voltunk az állatkertben, a majmokat nagyon élvezte Alida. Most megyek, mert még mosogatnom kéne...

Puszi
zsuzsi 81

Sziasztok!

Zsuzsi, most latom, hogy Alida idokozben 2 eves lett es nem is kivantunk neki boldog szulinapot. :oops: Akkor most utolag nagyon sok boldog szulinapot szeretnenk kivanni neki!

Szerencsere Lolli most mar meggyogyult, viszont tegnap este ota meg apa van megfazva. Nekem meg ma estetol egy kicsit faj a torkom. Orulnek, ha ezt nem kapna el tolunk Lolli, bar eleg kicsi az esely ra, hogy megussza. :( Amugy Lollinak a multkor a 3 napos lazat sikerult elkapnia. 3 napig lazas volt, utana meg jottek a kiutesek. Ez evesileg egy kicsit visszavetette, mert azon kivul, hogy akkor napokig nem volt etvagya, van egy-ket kaja, amit mar kezdett enni darabosan (pl. banan villaval osszetorve) es most azoktol is oklendezik. Ugyhogy most mindent csak nagyon pepesen eszik. :( En nem tudom, hogy eljutunk -e valaha odaig, hogy normalis kajat fog enni. Egyszeruen ez a cel elerhetetlennek tunik.

Szirwen, gondolom, Regi is most mar tulvan a betegsegen. Miert kellett nektek az orthopediara menni? Mi volt a baj Regi labaval?

Lattatok az Eurovizios Dalfesztivalt? Ugy meglepodtem, amikor meglattam az oroszok oldalan a magyar hegedus Edwin Martont! Eloszor nem ertettem, hogyan kerult oda, aztan rajottem a kotodesre. O hegedult regebben az orosz korcsolyazonak, aki meg ott karistolt, mikozben enekelt az orosz ficko. Azert sajnalom, hogy nem inkabb a magyarokat segitette. En sajnos a magyarokat nem is lattam, mert itt csak a dontot mutattak, mi meg oda nem jutottunk be. Na, ezen nem lepodtem meg, mert ahogy az angol musorvezeto mindig hangsulyozza, hogy ez nem a dalok versenye, hanem arra megy ki a jatek, hogy a jo szomszedok minel tobb pontot osztanak egymasnak. A magyarokat meg ugye szinte egyik szomszedos orszag se komalja. :(

Tovabbi kellemes hetveget mindenkinek! Nalunk most hosszu hetvege van es apa sem dolgozik hetfon. :D Viszont holnap a baratnomek helyett az anyosom jon hozzank ebedre. :( Lemondtam a baratnomeket, mert ott is van baba es nem szeretnem, ha elkapna tolunk valami vircsit. Raadasul anyosom olyan jol szokta nalunk magat erezni, hogy itt szokott ragadni este 10-ig is. :roll:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok!

Alidának utólag kívánunk boldog szülinapot!

Bocs, hogy nem jöttem, de munka után szaladgáltam, és találtam is!
Úgyhogy elkezdödtek a dolgos hétköznapok! Minden nap dolgozom, még szombaton is, de csak 4 órát, délután 3-tól 7-ig. Reginára addig a mama vigyáz! A Szívem szakad meg, de az ajánlat nagyon jó, és vétek lett volna elszalasztani. Ez egy viszonylag pici patika, kocsival 5 perc alatt ott vagyok, gyalog anyóséktól pedig kb 10 perc az út. Tegnap volam ismerkedni, és holnap meg pénteken kell mennem.
Hétfőtől pedig minden nap.

Szegény Regit azért megviseli, tegnap nagyon elfáradt, 8-kor elaludt, de 9-kor már fel is ébredt, és csak éjfél fele aludt el újra. Most meg húzza a lóbört!

Ja már teljesen meggyógyult, nincs már hasmenése, és viszonylag jól eszik!

Olive!

Örülök, hogy Lolli is javulgat!
Reginek a lábával voltak gondok, a sarkát nagyon befele dönti. Ezáltal a súlypontja nem oda esik ahova kell, és ezért bizonytalan a járása. De az orvos szerint sokat javult, és ezt is kinővi majd.

szirwen1

Zsuzsi, ALIDÁNAK NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!! :)
Kép
Irul-pirul, hogy kiment a fejemből, amikor kellett volna.

És közben Joci is betöltötte a két évet. Isten éltesse őt is. :)
Kép

Szilvi, nagyon örülök, hyog Regi meggyógyult. :) Biztos a lába is hamarosan rendbejön, ahoyg a doki mondta, kinövi. :)
Az nagyon jó, hyog ilyen jó ajánlatú munkát találtál, azért ez mégiscsak szerencsésebb, mint az előző ajánlat, nem? Mit számít, hyog pici a patika? Akár kikapcsolódásnak is felfoghatod, azalatt meg Regi félig alszik, gondolom, félig meg jól ellesz a mamával. :) És a nap nagyrészében mégiscsak veled lehet. Azért ritka az iylen meló. És még helyben is van. :) Örülök neked. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

JOCIKANAK IS UTOLAG NAGYON SOK BOLDOG SZULINAPOT!

Tenyleg, tudtok valamit Cs-ne Katirol? Olyan regen jelentkezett.

Szirwen, ez nagyon jo hir! Orulok, hogy sikerult talalnod munkat. Az meg, hogy ilyen kozel van, fantasztikus. Regi is biztosan megszokja hamar, ne aggodj!

Puszi mindenkinek:

Olive

KépKép
olive

sziasztok!

Jocinak, mi is boldog szülinapot kívánunk!

Sajna a CS. Katiról én nem udok semmit,de örülnék, ha tudnék v.mit!

Tegnap megint voltam egy kicsit dolgozni, viszonylag gyorsan eltellt, de a mama nagyon nehezen birta Regi állandó rohangálását. Szerintem a nagyi is hozzászokik majd!

Lányok!
Merre vagytok?

szirwen1

Szirwen, fogyozunk! :lol: Most viccen kivul, en mar -6.5 kilonal tartok. Most mar elertem a terhesseg elotti sulyomat. Viszont akkor se voltam nadszal kisasszony, ugyhogy nem allok meg.

Hallom, Magyarorszagon nagy kanikula van. Nehany fokot es legalabb nehany oranyi napsutest ide is kuldhetnetek! Itt mostanaban allandoan be van borulva es esik az eso. :( Nem tudunk kimozdulni szegeny Lollival.

Nalunk se birnak a nagymamak Lollival. Iszonyu mozgekony a kiscsaj. Meg apukam boldogul vele a legjobban. :)

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok Lányok!

Én felhívtam Cs Katit, aki elmondta, hogy jól vannak, minden oké, csak már nincs kedve írni! :cry: Alig gépezik, minden idejét leköti a háztartás, és Joci!

Szirwen!
Szívből remélem hogy megszokja majd a Nagyi Regit! Az Én anyukám szegény, már a fejét fogja, ha Dávid rákezd a sírásra, amit nem is csodálok, hisz már 70 éves! :lol:
De azért nagyon jó hogy ilyen közel lakik hozzám!
Gyere Te is a fogyis topikba, ott van mozgás! :wink:

Szép hétvégét Mindenkinek!

bogyo75

Sziasztok!

Látom, nagyon régen írt valaki utoljára. Sajnos nekem sem jut időm annyifelé írni. Ugyanis most a 90 napos topikban vagyok aktívabb. :roll: :oops:

Azért sokat gondolok rátok.

Közben Mirella is betöltötte a 2 évet és őt sem köszöntöttük. :( Sajnos, nekem is szinte mindig csak utólag jutnak eszembe a dolgok, események. :oops:

Kati, [color=orange]MIRÁCSKÁT ISTEN ÉLTESSE SOKÁIG!!!!!!
:)
Kép

Alidának a napokban volt névnapja, neki is BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK, mégha utólag is. :oops:
Kép

Egyesekről tudok ezt-azt, akik írnak a 90 napos topikba, de mások angyon régen jelentkeztek.

Andi, Nóri, Zsuzsi, Eszter, Sancsi, Rita, merre vagytok? Írjatok!!!! Julcsi ott "túl" is régen jelentkezett már!

Mi jól vagyunk, bár a csajoknak ezen a héten végig szívnom kellett (és még mindig kell) az orrát. Kriszta múlt hétvégén volt lázas, de Borónak semmi baja nem volt, csak az orrfolyás. A kicsi még szopizik, de már hamarosan féléves lesz, úgyhogy nemsokára elkezdjük a hozzátáplálást. Tegnap adtam a kezébe egy fél almát a kisasszonynak és látnotok kellett volna azt az tszellemült arcot, amikor nyalogatta, illetve hallani kellett volna azt a hangot, amikor kiesett a kezéből vagy elvettem! :lol: :lol: :lol: :lol: Remélem, nem lesz gond az új ízekkel! :)

Kriszta beszél állandóan, már mindent mond, még olyanokat is, amiken meglepődök, mert nem sejteném, hoyg tudja, ismeri a szavakat, kifejezéseket. Állandóan gyártja az aranyköpéseket is. :) Pelusa nincs már csak éjszaka, de az esetek 98 %-ában szárazon veszem le róla. Úgyhogy lassan haladunk a teljes szobatisztaság felé. :)
Kb. ennyi rólunk. remélem, írtok ti is. :)

Addig itt van néhány friss kép:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép [/color]

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!!

Bocsánat,hogy csak ugy eltüntemm,de anyukámékhoz kelett pár hétre költöznöm a lányokkal,mert Izababa születésekor a csontjaimaa anniyira szétnyomódtak a medencémnél,hogy alig birtam menni,ez miatt a térdem is lemerevedett.De hála Istennek már minden teljesen rendben van.
De nagyon megilyedtem,hogy sosem tudok rendesen menni,szerencsére a dokiknak volt igazuk és rendben vagyok,mostmár itthon vagyunk a lányokkal.
Iza már 6 KILÓ ÉS 58 CENTI. :lol:
Imádja a hasát,csak anyatejet eszik,igy a fogyókura szóba sem jöhet.
Mircsi lányom nagyon szereti,már nincs féltékenykedés az első héten sajnos nagyon sokat sirt a Mircsi mert azt akarta,hogy a tesót ne szoptassam és ne is érjek hozzá,mostmeg nem győzi puszilgatni,olyan édesek együtt.

Edit köszönöm a pár sor érdeklődést nagyon kedves tőled,hogy gondoltál ránk.

puszi

Kati , Mira,Iza babaKép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
kati28

Ja hés még annyit Edit!GYÖNYÖRÜEK ÉS NAGYON ÉDESEK a lányaid!!!

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Kép A kis hurka lányom 2 hónaposan Kép A két csaj ébredés után Iza itt 1 hónapos

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Kép A süsü nagylányom szemüvegben Kép Én és Iza baba

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Kép Mira a nagylány Kép Mindig a tesónál lóg a Mira

Na ennyit a képekről,mindenkit puszilunk!!!

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Sziasztok!

Innen tenyleg jol eltunt mindenki. Azert bekukkantottam, hatha...

Nagyon megorultem, amikor meglattam, hogy Kati irt. :D Mira nagyon szep kislany. Iza meg egyszeruen hihetetlen. Lollinak, ha a ket labat osszerakom, akkor sincs ilyen combja. :lol:

Orulok, hoyg most mar rendbe jottek a csontjaid. A fogyas miatt meg ne aggodj. En jo sokaig jo nagy darab voltam, aztan kb. 2 es fel honapja elhataroztam, hogy ez igy nem mehet tovabb. Editthel es Szirwennel lelkesen csinaljuk a 90 napos dietat. Bogyo is csinalta, de mostanaban abbahagyta, mar modszerrel probalkozik. En eddig 8 kilot fogytam, ugyhogy most mar elertem a szules elotti sulyom. :D Te is majd amikor abbahagyod a szoptatast, belevaghatsz a fogyiba, aztan majd ismet a regi leszel. Bar sokan szopi mellett is csinaljak ezt a fajta dietat, mivel nincs ehezes.

Na, mennem kell.

Puszi mindenkinek:

Olive

KépKép
olive

Sziasztok!

Kati!

Gyönyörűek a lányaid!

Szülés után nekem is fájtak a csontjaim, igaz nem annyira mint neked, de elég hamar rendbe jött. Örülök, hogy te is már túl vagy rajta!

szirwen1

Sziasztok!

Ezer éve jártam erre, picit restellem is, de nem felejtettellek el Benneteket, hanem net és gép problémáim állandósultak.

Mindannyian jól vagyunk. A férjem rengeteget utazik, sokat vagyok egyedül a gyerekekkel, de lassan megbirkózom a feladatokkal.
Én jól vagyok, kellene tornáznom, de csak este lenne időm, akkor inkább a férjemmel beszélgetek, persze kifogásom mindig akad.

Réka nagy kislány már, gyönyörűen beszél, nagyon választékosan, most tanult meg bringázni, nagyon élvezi a "nagybiciklit" persze még 2 pótkerékkel. Nagyon szereti a gyerektársaságot, sok barátja van, és ez azegyik oka, hogy augusztustól hetente 2-3 alkalommal családi napközibe fog járni délelőttönként. a dackorszak még tombol nálunk, elég nehéz....
Volt nyaralni a nagyszölőknél egy-két éjszakát nagyon élvezte és minden rendben volt, ez volt az első alkalom hazaköltözésünk óta.
a család majd augusztusban megy nyaralni Hévízre.
Zalán is már nagyfiú, nagyon ügyes, kúszik, feltérdel, feláll, és édesen magyaráz, most a bababababa a kedvenc szava. Ha valami viszont nem tetszik akkor üvölt. Még reggel és este szopizik, de mellé tápszert is kap és persze főzeléket, a gyümiket imádja.
szeretnék majd vele is úszni járni mint anno Rékával, abban az időben amikor Réka "oviban" van.
majd néha jelentkezem ígérem.
ezek májusi képek:
http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=32742
http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=32743

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Kati: nagyon szépek a lányok, örülök, hogy ők is jó tesól. Ijesztő, amit írtál magadról, szerencsére rendbe jöttél gyorsan! Mindenjót Nektek!

Edit: nagyon édesek a lányok! Gratula a szobatisztasághoz! Hát mi még bőven le vagyunk maradva ebben!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Látom, ez a topik teljesen kihalt. :( Nekem sincs annyi időm már, hogy írjak, az igaz. Néha benéztem, de láttam nincs mozgás, hát én sem írtam.

Mi jól vagyunk, nagyjából. Pillanatnyilag én vagyok a legrosszabbul, ugyanis tegnap kiműtötték egy bölcsességfogamat és most még nagyon fáj. Jól fel is dagadtam, a számat alig tudom tátani, fáj a nyelés, az orrfújás, minden. Állítólag 3-4 nap és lejár. Szeretném, ha már vége lenne.

A másik meg Kriszta. Az a helyzet, hogy jövő héttől szemüvege lesz. :( :( :(
Kiderült, hogy valami távollátásféle problémája van, "keresztezve" a szaruhártya nem megfelelő alakjával, görbületével, ami ugyancsak a fókuszálást nehezíti meg. A doktornő szerint a látásában ez nem igazán mutatkozik meg, legalábbis egyelőre (azért lesz látásvizsgálat is kb egy hónappal azután, ahogy a szemüveget viselni kezdi), a gondok majd akkor adódnak, amikor figyelni, koncentrálni, olvasni kell. Állítólag a szemüveggel korrigálható és kinőheti, mert a szaruhártya még sokat alakulhat. Annyira aggódok és úgy sajnálom szegénykémet. Amúgy olyan ügyes volt a vizsgálatokkor (kétszer voltunk), ügyesen végrehajtotta az utasításokat meg minden, a doktornő csodálkozott is, hogy ennyire kooperatív két és fél évesen!

Valahogy csalódott vagyok egy kicsit, mert nem hittem volna, hogy van egyáltalán valami baja, és sokszor azt szeretném, bár ne is vittem volna el. :oops: Aztán meg megszégyellem magam és "örülök", hogy kiderült most, ami kiderült és ha valóban korrigálható, talán mégiscsak idejében felfedeztük, és amikor nagyobb lesz, nem lesz problémája, nem okoz majd látási nehézségeket neki.

Boróka jól van, éli a 8 hónaposok "egyszerű" életét, szopizik, eszik egy csomó mindent már, mászik ezerrel, feltérdel, feláll, sőt mostanában mindinkább megfeszíti magát amikor le akarom ültetni és lábon marad. Lépegetni nem lépeget, de még van is ideje. Nem is bánom, ha nem halad túl gyorsan. Van két foga, és nagyon kibújoban már a felső kettő is. Múlt szombaton fülbevalókat lövettünk be neki, most angyon csini kislányos lett.

Hát, kb. ennyi rólunk, most rajtatok a sor, hoyg írjatok egy kicsit! :)
Puszilok mindenkit!!! :) :) :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kép
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Nem gondoltam volna, hogy ír még ide valaki :cry:
Én is többször benéztem, de sehol senki nem volt, így nem is strapáltam magam. :oops:

Edit, de jó, hogy erre jártál :D

Egyszerűen gyönyörűek a csajok! Egyik szebb, mint a másik. Kriszta ennivaló kis táncosnő, Borót pedig olyan jól lenne egy kicsit megdögönyözni, gondolom sokat kacag, olyan kis nevetős a pofija :)
Remélem, hamar túl leszel a fogfájáson, szörnyű, én már a fogorvos gondolatától hideglelést kapok. Szedsz valami fájdalomcsillapítót, gyulladáscsökkentőt?
Ami Krisztát illeti, inkább örülj neki, hogy hamar kiderült. A barátnőm kislányánál hasonló szemproblémát diagnosztizáltak amikor elsőbe ment. A doktornő szerint évekkel korábban kellett volna a dolognak kiderülni, mert könnyebben lehetett volna korrigálni. Ehhez nem értek :roll: , de tény, hogy a kislány szépen megszokta a szemüveget, jól is áll neki s mintha kissé magabiztosabb is lenne. Persze mindez nem vigasz Neked, de elkeseredni sincs okod.

Mi éppen betegeskedünk. Bendegúz kezdte, mára mindhárman "dögrováson" : iszonyú nátha, torokfájás, stb.,stb.

Egyébként megvagyunk. Gúznak nyár eleje óta be nem áll a szája. Akkor kezdett el igazán beszélni, s azóta nincs megállás. :lol: Szerencsére előbbre léptünk a szobatisztaságban: szépen pisil, kakil a WC-be, csak alváshoz adok rá pelenkát. Már éppen azon gondolkodtam, milyen cselhez folyamodjak, mert hiába kértem, nem szólt a folyóügyekről. Aztán egyik napról a másikra (épp úgy, mint a cumi eldobása 9 hónaposan) egyszercsak mondta, hogy pisi lesz,s azóta rendben van a dolog.
Túl estünk az első baleseten is; motorral történt, három öltés lett a következménye az állán :roll:

Vajon a többiekkel mi lett? Teljesen elfogytak a nagy fogyókúrában?
Puszi

Kép

Andi és Gúz
kicsiand

Még néhány fotó:

Kép

Kép

Kép

Kép

Andi és Gúz
kicsiand

Sziasztok!

Megvagyok én is csak ....hát néha elveszve..

Édesek a bébik :-)

Estére teszek fel Mesiről pár képet!

Most csak néhányat:-)

Ez volt a 3. szülinapján:-)

Kép

Kép

Kép

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

EDIT, ISTEN ÉLTESSEN!
:D :D :D

Kép

Kép

Andi és Gúz
kicsiand

Andi, nagyon köszönöm. :) Örülök, hyog jelentkeztél! Hátha még visszaéled egy kicsit ez a topik is!

Ohó, ezek a csajok ölik meg egymást. No, majd máskor. :roll: :oops:
Kriszta, neked is angyon örülök, gyertek még meséljetek! A gyerekek gyönyörűek, még mindig!!!! :) És hatalmasat nőttek! :)
puszi

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit!Sok boldog névnapot neked!!
nagyon édesek a lányaid.

Kicsinad ,jó nagy már a fiad.

A Mira mamázik a hétvégén ,igy kicsit bekukkantottam ide is,de látom magyon nagy nyugalom van itt.

pusza mindenkinek!

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Kati, neked is köszönöm a köszöntést!

Mirellának én is szeretnék utólag BOLDOG NÉVNAPOT kívánni!!! :) Mikor mutatsz róluk képeket? Picit régen tettél te is fel! Azóta Iza is már biztos nagy lett! Te hogy vagy? Most már rendbejöttl teljesen?

Andi, te is mesélj még magatokról! Gratulálok Gúznak a szobatisztasághoz és a beszédhez! :) Sajnálom a balesetet, remélem, ilyen nem fordul többé elő. Jó, hyog megúszta annyival a kis rosszcsont!

Puszilok mindenkit! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?