Új privát üzeneted érkezett!

Márti!
Naponta 3x kapcsolom be a gépet, hogy megnézzem megszültél-e. Nem is tudom, volt-e valaki akinek ennyire vártuk a babáját! :)

Manka!
Köszi a kérdést, jól vagyunk. Míra egyik nap megfordult hátról-hasra, azóta semmi. :( Mostanában oldalra sem nagyon akar fordulni. Remélem csak lusta és nem más lesz a háttérben. Hason feküdni utál, ezért 5 percnél tovább nem hagyom mert sírásban tör ki. :(

Dytke!
Nagyon aranyosak vagytok együtt!

Iricc!
1 gyerek mellett nálam is katonás rend volt. Kettő mellett valahogy nem sikerül, állandóan szalad a ház nálunk is.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Dytke - nagyon édesek vagytok!

Márti - nagyon izgulunk ám érted!

Kriszta - nem ma voltatok a neurológián? Mi a helyzet? Ha van időd, jelentkezz!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Rózsaág - szerintem is csak a lustiság lehet az oka, hiszen szépen fejlődik!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Lányok! Van 2 db. 400 ft.- os kuponom Pampers pelenkára, amit szeptember 30- ig lehet beváltani. Kéri valaki?

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Egyszerűen megható, mennyit törődtök velünk! Nagyon jó érzés ám! Igyekzem meghálálni! Hihetetlen összetartó kis társaság alakult itt ki, remélem sokáig megmaradunk egymásnak! Jó közétek tartozni!

Márti
borossné becz márta

Susy!

Ez a lány, aki utoljára szavazott, ha jól emlékszem, régi MÁV-os, 3 gyerkőce biztos van és talán-talán (de ebben nagyon nem vagyok biztos) az én dokimnál szült! Lehet Ő volt az előző szavazó is? Az Ő szavazatát ne töröljük szerintem, végülis sokan vannak, akik nem írnak ide, viszont olvasnak bennünket nap mint nap!

Márti
borossné becz márta

Márta: Én is nagyon szorítok Neked! Ugye fogsz valakinek sms-t küldeni, hogy elmesélje nekünk a nagy hírt! :)

Kép

Kép
nikuc

Márti
Nem töröljük. Az előzőt is csak azért töröltük, mert nekem is fura volt a név, de azt mondja apa, hogy az e- mail cím is ilyen zavaros volt. Más is szavazhat nem csak akiket itt "ismerünk."

Kép
Kép
susytunder

Nikuc!

Persze! Ildi híradózik majd! És köszi!

Márti
borossné becz márta

Márti!

Bizony-bizony... :):)
De már 4 van, a 4. is ott született, csak hűtlen lettem a dokihoz és inkább az utolsó pillanatban váltva ügyeletben szültem (akkor ő épp Rókusos volt).
Én már a 4-nél nem éreztem azt a maximális odafigyelést a terhesgondozásnál, mint korábban, és a végén azt sem, hogy le tudom beszélni egy indított szülésről. Sajnálom, mert nagyon kedveltem, hálás vagyok neki, hogy időben reagált, amikor a középső fiamnak szívhangproblémái voltak szülés közben (császár lett a vége, de kétszer a nyakán és egyszer a vállán volt a köldökzsinór), és azért is, hogy a császár után szülhettem simán.
Gondban is vagyok, ha esetleg lesz 5. :D, őt hol és kinél szülöm, mert most a volt MÁV sem a régi és nem minden tetszik, amit írnak róla a már szültek (nálam 24 órás rooming az alap, no cumi, no tápszer, szülés után se vigyék el (a gyerekágyon is kapjam meg rögtön, amint áttoltak és őt felöltözették)), de doki ügyben sem tudom, ki lenne az...
De neked könnyű és gyors szülsét és minden jót az utániakra is. (Csak annyit tudok kívánni, hogy minden úgy történjen, ahogy te szeretnéd! :):).)

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Köszönöm a kedves üdvözlést!

Márta: Miklóson az Esze Tamás utcában lakunk (Ady Endre és a Komáromi között található). Ti merre laktok? Egyébként nagyon jó és sima szülést kívánok!

Képet holnap próbálok felrakni. A leány neve egyébként Anna Flóra és természetesen a család szeme fénye.

üdv: Orsi
tündérlili

Sziasztok Lányok!

Szalamandra megjósolta Íme az első kérdésem: pelenkázásnál az én csöppem szinte minden alkalommal lepisil. Ha van valami odatéve , ha nincs. És valahogy a ruhája is mindíg pisis lesz, ami azt vonja maga után h át kell öltöztetni, amit annyira nem szeret. Így a mosási és vasalási kapacitásunkat meghaladja a szennyes termelődése. Próbáltam szopi előtt tisztába tenni, próbáltam szopi közben, hátha addigra kiengedi a pelusba, de az eredmény ugyanaz. Van valami tippetek, hogy mit csináljak?

A másik gondom, amire van logikus magyarázatom, a maratoni szopi. Van, hogy 1,5-2órán át folyamatosan kéri a cicit. Ma 3 hetes és 100-150-eket simán eszik, ehhez idő kell, tudom, mire kiszívja, de szeret ám csak úgy örömszerzésből alukálva is rajta lenni, ilyenkor keltegetem folyamatosan. szerencsére a cicim bírja, de így a fejés és a fejő sterilizálása nagyon sokára történik meg, kihagyni meg nem merem a fejést, nehogy csökkenjen a hozam.
Dytke: a kisfiad álomszép, megkockáztatom, hogy hasonlít Zalánra. Talán az azonos torna miat :lol:
Teszek fel képet róla, tegnap is próbáltam, de hibát jelzett, most kisebbre veszem a felbontást, hátha az a gondja.
Előre is köszönöm a segítséget.

Üdv: Zsuzsi Kép Zalán, a szemlélődő
szkaed

Szkaed - maratoni szopihoz nem tudok hozzászólni, mivel Zoló 5-10 perc alatt végzett mindig, hatékonyan szopizott, de talán én keltegetném, igaz ezt te is írtad, más ötletem nincs, talán a többiek mondanak valami használhatót. Lepisilés nálunk is volt és néha van is. Én ha kibontom Zolcsit, kicsit visszahajtom rá a pelust és játszunk, előbb utóbb jön a pisi is, de volt úgy, hogy nem vártam elég ideig és akkor "tisztelt meg, mikor már bekentem és vissza akartam csomagolni, hát kezdhettem elölről. Sőt nálunk rengetegszer volt lekakilás is és kaki spriccelés is, az még rosszabb! :wink: Egy ideig a szőnyeget sem tettük vissza, mivel állandóan mosni kellett. De elmúlt, talán nálatok is csak idő kérdése. :wink:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Ja, és tündéri Zalán!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!

Márti - :lol: Jó, hogy egyikünk sem volt feltünésmentes, mégsem ismertünk egymásra! :lol: Ja, én meg akkor veletek 1 sorban ültem? :wink:

Szkaed - Üdv itt is! Zalán nagyon édes! Segíts egy kicsit kérlek! melyikünk vagy a tornáról? A Nicknév alapján nem könnyű felismerni. Esetleg egy fotó? :wink: Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz majd a szülés. A doki miatt is meg úgy egyébként is. Szerencsére eddig nem töltöttünk túl sok időt együtt, de minidg + benyomásokkal jöttem el.

Ági - Szorítok nagyon munka ügyben!!!! Hátha a póknak még van egy kis ereje! :wink:

Orsi - Üdv köztünk!

Dytke - Igazán nincs mit! :D Ne is mondd! Tisztán emlékszem, amikor magadról mondtad ugyanezt! Ja, és tegnap Detti (szőke, hosszú hajú, már jó nagy pocakkal érkezett) megszült, így már csak Évi (októberi topik) van előttem, aki viszont már nem jár be Biatorbágyról. :shock: Ambi milyen nagy legény már! És nagyon szép a kis kuckótok is! Már ami látszik belőle! :wink:

Susy -Válaszoltam! :lol:

Gabi - Állítólag jövő héten jön az ősz! Jó lenne összefutni, hátha Mzsperx is ott lesz! :lol: Csak ne járjunk úgy, mint ezen a héten! :lol:

Lányok, megjött a hűvösebb idő és a kisfiam bulizik odabent! Sőt tegnap kint voltunk Budakalászon a barátainknál. Volt egy rakrat gyerek. Amikor ők hancúroztak az én kis drágám is alkotott odabent, ha lecsöndesedtek, ő is megpihent! Ha nem velem történik nem hiszem el, hogy van ilyen! Vajon egész apró korában ennyire hozzászokott a gyerekzsivajhoz? :lol:
Ja és ma betöltöttem a 35. hetet is! :shock:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Manka: ezt a visszahajtós trükköt kipróbálom. Mekkora ötlet! Ugyanis mostmár nem sírja végig a pelenkázást, mert tudja hogy utána evés van. Nálunk a falon is folyt már a pisi, de még nem látom nyomát. Lekakilással a hazérkezés estéjén apját tisztelte meg, engem még nem sikerült, csak lepisilnie. :D
szkaed

Betti: Íme a sztárduó. (önbizalom az van :) ) Nekem mesélted az öltözőben, hogy macerálnak a felkapott pluszkilók miatt. Elég sokszor Dytke a melletti szivacson emelgettem amit emelgetni kellett az Ági vezényletére. Kép
szkaed

Márti, ha jól érzelmezem a szavaidat, akkor nem jól tippeltem a névre :lol:

rózsaág itt lehet az eb hantja, én gyerek nélkül sem tudtam ilyen rendet teremteni :D

szkaed a fiúk szeretik csinálni ezt a lepisilős dolgot. én is kicsit visszahajtottam a pelust, vagy rádobtam a hasára egy textil pelust.
de ez csak az elején volt, később szépen elmaradtak a kis szökőkutak.

Kép
Kép
Kép
iricc

Szkaed - Így már képben vagyok!!!! Köszi! :lol: Tök jó ez a kép rólatok!!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Iricc Te itt vagy ám a szomszédban! Váckisújfalu Őrbotránytól pár km-re van!
szkaed

Sziasztok!

Tőlem is üdv minden újonnan csatlakozottnak! :-)
Én is mindig be-be kukkantok, hátha kiderül, ki tippelt jól a névre :-) de írni nem nagyon tudok, olyan méretű elhavazódás van errefelé.
A lakás nálam is szalad, igaz, ami igaz, nekem gyerek előtt sem vetekedtek az itthoni körülmények egy patikával. :wink: Mondjuk azért ehhez képest isteni rend volt... legalább egy kis részét foghatom Samura, aki mindent szétpakol.

Szombaton kezdődik a suli, mostantól kezdve december közepéig majdnem minden szombaton reggel 8kor magára hagyom a fiúkat, és csak este fél7 felé érek haza, nem tudom, hogy fogják bírni. Tegnap volt egy rövid próba, este magukra hagytam őket kb 3 órára, vegyes sikerrel. Az ajtóban édesen integetett nekem, és csak 15 perc elteltével lett hisztis, kis szünetekkel sikerült fenntartania a rosszekdvét, míg haza nem értem. Azért annak örülök, hogy mikor megjöttem, a nyakamba vetette magát, és nem duzzogott. :D

Szkaed, szerintem minden fiú, megkockáztatom, hogy minden baba csinálja az elején a lepisilős trükköt. Azért lehet, mert még pici a hólyagjuk, hamar megtelik, és akkor automatikusan kieresztik. Samu is csinálta, már nem emlékszem pontosan, meddig volt jellemző, pár hónapig, aztán hirtelen vége lett. Na jó, a fürdővízbe szokott helyette, de hát ott sokáig elücsörög, nem is csoda :-D
Ami a popsikenést illeti, én pl egyáltalán nem kenem, tényleg csak ha piros, szerencsére nem sűrűn fordul elő. Szerintem alkati kérdés is, milyen a baba bőre, mennyire érzékeny, mi az első időkben is csak nagyon vékonyan kentük, és hamar elhagytuk. Amióta meg textilpelusozunk, nem is lenne jó ötlet, mert a krémtől nem szívná fel az anyag a pisit, de így is csak ritkán, és tényleg belül, a kijártanál piros. Na jó, meg a kukijánál, amikor annyira megrángatja magának :-)
És vasalás: ha csak a fertőtlenítés miatt csinálod, akkor azt javaslom, hogy inkább pár evőkanál ecetet tegyél az öblítő helyére, az is megteszi. Nem lesz ecetszagú a ruha, viszont fertőtlenít. Ha ügyesen tereget az ember, akkor nem lesz túl gyűrött a ruha :-) így azért sok időt megspórolhatsz.
És Zalán nagyon édesen nézeget, a közös képen is szépek vagytok :-)

Dytke, Ambi már 4 hetes! Nagyfiú! A legfelső képen ahogy pici mosollyal a szája szélén néz téged, hát az csúcs!

Márti, mostmár én is sejtem, hogy rosszul tippeltem :-) Sebaj :-D

Márti, és más, aki már szoptatott gyereket sokáig: nektek 9hó és 1 év között kb hogyan alakult a szopi-szilárd aránya? Samu napközben már szinte csak alváshoz szopizik, meg ha nagyon nyűgös, akkor adok neki cicit, de egyébként simán ellenne nélküle. Az esti alvás azért még csak így megy, illetve hajnalban van egy nagy maraton, fél5-5 között magamhoz kell vennem, és változó, de van, hogy 7-fél8ig többet van a szájában, mint nem. Mondanom sem kell, a derekam eléggé megviseli, és hát túl kipihent sem vagyok ilyenkor. Délelőtt-délután gyümölcsöt kap, néha kekszel vagy kefírrel, túróval, délben meg főzeléket. Mostanában reggel mindig beleeszik a reggelinkbe is, kap egy kis sajtot, kenyeret (nem mindig jutok el kiflicsücsköt venni neki :-) ), meg zöldséget.
danann

Szkaed!
A maratoni szopi nem baj! Lehet a vége már csak azért van, mert szeret hozzádbújva lenni. Ha a hosszú időből van néhány perc, amelyet intenzíven (komoly munkával) tölt a csöppség akkor biztosított a tejtermelés. A fejés sem mindig szükséges. Ha későbbre akarsz tartaléklolni, akkor érdemes, egyébként nem feltétele annak, hogy elegendő tejcsi termelődjön. Arra ott a baba, kitűnően tudja szabályozni mennnyire van szüksége.
Sok sok skert, és jó babázást!

Kép
becsengo

Panndi!
Nekem már most kezd elmúlni a nagyon hányós korszakom, már enni is tudok annélkül, hogy az jutna eszenbe, hogy teljesen felesleges :lol: . Remélem te is hamar túl leszel ezen. Nagy bajban lettem volna augusztusban, ha anyukám nem segít be a főzésbe, mert a családom csak szalámis kenyéren élt volna :roll: De már túl vaygunk ezen, kezdem ismét "teljes " értékűnek érezni magam és kezdem élvezni a babavárást, hiszen már nem sokára lesz mozgolódás a pocakban és a tesók is jobban élvezik ha már látszik is valami.

Kép
becsengo

beszti!

Na, majd akkor beszámolok én is, miket tudtam elérni ebben az átszervezett "bababarát" kórházban! Hátha segít Neked is dönteni! :lol:
Én szültem a dokinál a Rókusban is, hát a körülményekről jobb nem beszélni, de bebiztosítottam magam a fizetős szobával (egész terhesség alatt gyűjtögettüka pénzt az MKB egészségpénztárnál, hogy összejöjjön) és az elvárásaim is azok a kórházzal kapcsolatban mint Neked és döbbenetes módon a legjobb, legemlékezetesebb szülésem volt az ottani! Köszönhető ez annak is, hogy volt egy szuper választott szülésznőm és , hogy a doki végig szinte el sem mozdult mellőlem (gondolom próbálta ellensúlyozni a körülményeket) és nagyon jó volt a hangulat egész idő alatt. Aztán folytatódott azzal, hogy senki sem erőltette a beöntést meg a katétert szülés után és, hogy a sarkunkra álltunk, az is tény, mert nem hagytuk szülés után elvinni a babát, meg azt sem, hogy bármivel is megetessék-itassák! Én voltam a fehér holló, aki éjjel is bent tartotta a babáját, úgyis hívták a kisfiamat, hogy a "kis 24 órás"! Szóval jó volt, mert a csecsemősökre már végképp nem voltam ráutalva!

Tündérlili!

Egy köpésre lakunk egymástól! :lol: Én a Komáromi utcából, a 32-es számnál nyíló magánúton befelé. gyakorlatilag a Komáromi és a Szabó utca között lakom!

Lányok!

Látom, találgattok, hogy ki tippelt jól! Hamarosan, remélem kiderül! :wink:

Lívia!

Én ilyenkor még mindig szopival indítottam és utána adtam mást, függetlenül attól, hogy főétkezésről vagy tízórairól, uzsonnáról volt szó! Aztán később a vacsi elvált a szopástól és fürdés előtt vacsi, majd utána, alvás előtt szopi! Később nálunk is alváshoz kötődött egyre inkább a szopás!

Márti
borossné becz márta

Danann: az ecetes öblítést én is hallottam már, de azt hittem szentségtörés a baba közelében bármi textilt is vasalatlanul használni. Nagyon örülök hogy egy tapasztalt anyuka azt írja, nem így van, mert apa is én is utálunk vasalni. Ez igaz a ruháira is?

A lepisiléses gondot most a pelusvisszahajtásos trükkel próbálom kicselezni, azóta nem kellett neki pisilni peluscserénél :)

A maratoni szopinál arra jutottam, hogy lehetséges, hogy ébredés után nem azért kiabál, mert éhes, hanem csak jelzi a felébredés tényét. Én meg eddig amikor felébredt, rögtön tettem tisztába és tettem cicire. Valszeg ezért is eszik most kevesebbet, mint korábban, mert mindíg van még valamennyi a kis gyomrában. Most 60 után adtam neki cumit, hogy inkább azt szopikázza, hadd pihenjen a mellem. Kicsit tiltakozott, de most édesen alszik. Korábban ugyanis 180-akat is evett, most 120-at alig bírok belekönyörögni túl sok belealvás nélkül.

Becsengo: lehet, megint egy tévhitbe estem: nem gyullad be a cici, ha nem fejem le a maradékot?

Tudom, nagyon béna kérdéseim vannak, abszolút laikus vagyok ebben a témában. Amikor vártam Zalánt, igazándiból csak a szülésig való történéseknek néztem utána tüzetesebben, pl a fórum és könyvek végigolvasása, de most egész más problémák jönnek elő.
Köszönöm, hogy segítetek a tapasztalataitokkal, és a szép bókokat is. Remélem idővel érdemileg is hozzá tudok szólni a társalgáshoz, nem csak a kérdéseimmel.

További szép napot! Üdv: Zsuzsi
szkaed

Ja, majd elfelejtettem: hallott valaki jót vagy rosszat a Retrus Ruby babakocsiról? Van egy használtan kapott babakocsink, de a kereke nem egészen az itteni murvával felszórt terepre lett tervezve, meg kissé lötyög is. Szóval ezzel a retrussal szemezek, főleg a nagyon kedvező ára miatt. 30 ropi a Brendonban. Mert ha sz@r, nem dobok ki rá egy fillért se.

Köszi: Zsuzsi
szkaed

Lívia!

Lilla kb. 11 hónapos koráig számolatlan mennyiségben szopizott. Mellette 4x evett szilárdat, alkalmanként kb. 100 ml mennyiségű általában itthon készített kajcsit.

Az általad kérdezett korban tízóraira és uzsira csak gyümölcsöt kért, 1 éves kora körül kb. 5x szopott (Reggel 2x, délben, este 2x). Ezután maradt el a déli szopi. Elmúlt 13 a reggeli és 14 hós az esti szopi elhagyásoknál. :oops: :lol: Ahhoz képest milyen kis szopcsitündér volt, mindig úgy aludt el, könnyen ment az átállás.

Ettől sokan kiakadtak a környezetemben, hogy eddig szopizott, de engem nem érdekelt, neki és nekem is jó volt. Mondjuk talán emiatt is kistesó sajna nem jelentkezett eddig. :cry:

KépKép

KépKép
beneildi

iricc - nekem még csak egy gyerekem van, így könnyebb rendet tartani :)

Zsuzsi - Ambi is van, hogy 2 órát van cicin. Én azért hagyom, mert ha erre van szüksége, miért ne adjam meg neki. És ha nem hagyom, akkor sír. Szerencsére egész jól bírja a mellem.
Csak akkor gyullad be a melled, ha nem fejed le, ha érzel benne csomókat. Egyébként nem. Vagy rosszul tudom, lányok?
Zalán nagyon édes. Ő is hogy figyel.

Ambi ma reggel fél nyolctól idáig kb. 2 órát aludt. Nem tudom miért nem tud aludni szegény. Néha fáj a pocija, akkor sír. Megmasszírozom, megnyugszik, de nem alszik el. Lehet a frontot érzi? Éjjel viszont 6,5 órát aludt negyed tíztől. Már aggódtam, hog nincs-e valami baja :)

Köszönjük a dícséretet mindenkinek!!

Kérdés: Tudja valaki, hogy miért van az, hogy mikor Ambi végre elalszik, akkor is sokat mocorog és nyöszörög álmában. Olyan nyugtalanul alszik. Sokszor szopi után elalszik, büfi után kicsit alszik, aztán felébred, és nem tud visszaaludni. Tegnap egy szopi alkalmával ötször aludt így el, majd ébredt fel. Van valami ötletetek? Köszi előre is.

Márti - nekem is sokszor jársz a fejemben, hogy vajon mikor dönt úgy a kislány, hogy megnézze ezt a világot :)

Ági- azóta még 2 pókot találtam neked :)

dytke

Sziasztok!

Annyi fejlemény történt, hogy hétfőn mehetek próbajátékra!! Már csak 3-an maradtunk versenyben a munkáért, most meg kell mutatnunk mit tudunk. :-)
Azért nem semmi, hogy egy állásért 3 fordulót kell végigcsinálni. De legalább már 2-n túl vagyok. Köszönöm a drukkokat, a pókokat és egyéb segítő eszközt! :D

A babák gyönyörűek!!!! Méééégggg..... :D :D

Ági

Kép
iroko

Szkaed!
Tapasztalataim szerint nem (3 gyerek :lol: ) Mert szopi után már nincs telítődve a cici. Ha úgy érzed, hogy nagyon feszül a melled, akkor érdemes egy kicsit lefejni, de csak annyit, hogy ne érezd telítődve. De ha úgy gondolod később szükség lesz anyatejre (mert nem vagy valami miatt a közelben és más eteti a gyerkőcöt ) akkor érdemes lefagyasztani.
Szerintem bízz a babában, annyit egyen, amennyi jólesik neki. Egyszer lehet, hogy csak éhes, egyszer lehethogy csak szomjas....Szóval nálunk az igény szerinti szopizás vált be, semmi időpont, semmi méregetés. Kéthetente dokinéni tanácsadáson megmérte, és így láttuk mennyit gyarapodott. Szívem szerint azt mondanám nem kell minden evést méricskélni, de tudom , hogy valakit ez nyugtat meg. Egyébként nyugodtan kérdezz, én is csak a saját tapasztalataimról tudok beszámolni, mert mindenkinek más válik be :lol: .

Kép
becsengo

Márti, már nagyon várom én is a híreket. A csecsemős tapasztalatokat főként. Ugyanis én már 3x voltam a Máv-ban mindig kedvező tapasztalatokkal. Semmi beöntés, semmi katéter , na jó első alkalommal volt gátmetszés, egyébként a szülésznők ügyeskedtek, baba a hasamon szülés után, apa bent volt végig, lehetett enni, inni a szülőszobán, és 24 órás babázás. Remélem ezek a dolgok nem negatív irányban változtak, úgyhogy majd ezekről is várom a beszámolókat.

Kép
becsengo

Becsengo!

Nagyon egyezik a véleményünk! :lol: Vagy lehet, hogy csak a 3 gyerkőc szoptatása miatt van ez így? :wink:

Márti
borossné becz márta

Becsengo: Attól tartottam, hogy ez az állandóan telített vagy félig telített poci Zalánnak nem tesz jót, ezért próbáltam megvárni míg kiürül és megemészti. Próbálok józan paraszti ésszel gondolkodni, hogy nekem jó lenne-e ha folyamatosan lenne valami a gyomromban és sose lennék igazán éhes. Meglátjuk, beválik-e a logikám.
Az uccsó 10 oldalt nem olvastam, de Mártival való párbeszédedbe, ami arról szól hogy milyen a mávban mostanában szülni, az a tapasztalatom, hogy én beöntést nem kaptam, mert egész nap ment a hasam. De sztem megbánták, mert elég sok eldobható alátátet cseréltek alattam. Katétert meg végül "kaptam", mert nem bírtam felkelni a szülőágyról, az ájulás kerülgetett, a kacsába meg nem sikerült. Ellenkező esetben nem katétereztek volna.
Zalánt és az összes szobatársam babáját az első éjszaka nem adták oda, mert megfigyelték. A csecsemősök pedig, hát embere válogatja, ki lehet fogni segítőkészet is.

Dytke: Megnyugvással olvasom hogy nem egyedi eset ez a hosszú szopi. Azt hittem "a hiba az én készülékemben van" :D De akkor ok, megnyugodtam.

Köszönöm a tanácsokat.

Üdv: Zsuzsi
szkaed

Sziasztok!

Üdv az újaknak, de jó, hogy egyre több kismamáért- kisbabáért lehet izgulni. :)

Nem nagyon van időm, most visszaolvasni, hulla vagyok, egész nap takarítottunk, sütöttünk- főztünk, holnap reggel 8- ra pedig már megyünk folytatni. El sem árulom nektek milyen finomságok lesznek, mert még elfolyik a nyálatok. :D

Bettyna
Köszönöm, megkaptam az üzeneted, hétfőn lesz fejlemény, akkor megírom mi volt, és köszönöm szépen, hogy válaszoltál.

Lányok lehet elsiklottatok az autósüléses kérdésem fölött, vagy nincs tapasztalatotok a Condord ülésről?

Márti
Ma jó sokan szavaztak. Remélem még sokan belehúznak itt a véghajrában. :wink:

Kép
Kép
susytunder

Susy!
Az általad kérdezett típust nem ismerem. Nekünk Concord fixmax ülésünk volt, de nagyon utálta Laura. Szerintem nem volt megfelelő az oldalvédelme, nem volt elég széles, úgy éreztem semmi nem védi a fejét és a testét. Helyette vettük meg a Maxi Cosi XP-t amely dönthető menetközben és magas is, ezért a baba kilát az autóból. Ezt már Laura is imádta, nézelődhetett benne és jó nagyokat aludt ha elfáradt! http://bababolt.echt.hu/autosules/maxicosi?cid=36518

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Susy!
Lilla Römer ülésben utazik, ha kell szívesen írok róla, mi elégedettek vagyunk. :lol:

Jaj nagyon szépek a babáka képeken :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Üdv az újaknak, még nem is üdvüzültelek benneteket!

Ülés, a Convord fixmax nekünk is csak később vált be, amikor már Bene nagyon ült, és nagyon nem sokat aludt az ülésben, Bene most már kapott még nagyobb, 15-36-os ülést, és Villőnek meg 0-18-as ülésre váltottuk a hordozót, TopRiderre, nagyon kényelmes, és megbízhatónak néz ki. Villő meg imádja. Kilát végre az ablakon, lát minket is. :)

Rózsaág, kedden megyünk fülészeti kontrollra! :)

mtunde

sziasztok
na én is nagy Márti drukkban vagyok :D

Dytke
igen hasonlít a szülésünk,de a tiéd sokkal keményebb,
nekem a babóért nem kellett aggódnom
és nagyon ügyes a picid hogy tudott ezek után szopizni
kicsit csalódott voltam a császár miatt
és még most is az jár néha a fejemben,lehetett volna e másként
ott az a rengeteg szenvedés,aztán valahogy elmarad a
megkönnyebbülés a végén - a császár ezt nem adja meg
de a fiam feledteti :D

Panndi
a hányósabbak ritkábban vetélnek el
nekem az segített,hogy kértem B6 injekciót a házidokimtól
már nem gyártanak azt hiszem,de van akinek még van
én mindent kipróbáltam de csak az használt,meg az idő :)
aztán az injekció után rögtön kezd szedni a B6ot tablettában
és nagy mennyiségben

Szkaed
apa nálunk kifejlesztette a pisitrükköt
kibontjuk a pelust és fújkáljuk a kukiját kicsit
ennek hatására pisil,utána bontjuk ki teljesen
azért ez sem 100%os :DDDD

mindenkinek a legjobbakat,rohanok a kismukkerhez
csatolok képet is,apa reményei szerint fúvós lesz,mint ő :D

Kép
oagi

valamit elfelejtettem megkérdeni tőletek
az normális,hogy szülés után 2 héttel még érzem
a katéterezést? néha kifejezetten fáj a pisilés.. :roll:
köszi
ág
oagi

Sziasztok!

Gyönyűek ezek a babaképek! :lol: Imádnivalóak! :)

Nekünk azt mondták, hogy a kisfiúknak a hűvösebb levegő hatására feláll a kuksi, és jön a pisi. Ez teljesen normális, ezért mindig legyen kéznél valami, amit ráteszünk olyankor.

Valaki tudna abban segíteni, hogy császármetszésnél mi a szokás? Lehet, hogy az lesz, mert nem akar megfordulni a babám. Olyankor apuka bejöhet? Megkapjuk azonnal? Megfoghatja a kicsit? Mikor lehet először szoptatni? Mikor hozzák vissza, ha elviszik?

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok Lányok:)!

Igyekszem olvasni Titeket, több kevesebb sikerrel;)!

Gyönyörűen cseperednek a manócskák, Míra egy kis hercegnő, Samu lassan udvarolni jár, Kristóf is nagy vitéz lehet már és hát a kis Dóra, meg azok a kék szemek... persze a teljesség igénye nélkül, de ők születtek a "mi időnk" környékén :).

Iroko,
akkor most a harmadik körért drukkolok:)! Ha másért kell, majd akkor is számíthatsz rám:)!

Betty,
hihetetlen, de Ti is már lassan a célegyenesben vagytok:)!

Márti,
nagyon boldog kislányos szülést kívánok NEKED!!!

Mi jól vagyunk, Ábel elmúlt fél éves, majd kilenc kilós a csöppecském és továbbra is nagy szopi huszár, Panka egy hete ovis:), képzeljétek nagyon odavan érte, bár máris takonypócni a drága!!
Igyekszem ezután gyakrabban jönni:)

ŐK:)))!
Kép

és egy közeli, az "itt" születettről:))

Kép

KépKép
KépKép
szentpyr

Szentpyr!

Jaj, de gyönyörűek a gyerekeid! Ábek rengeteget nőtt, Pannád pedig igazi kis hercegnő, a csodás kis fürtjeivel! Gyere légyszi, ha tudsz többet, hiszen Te is "ős-ÁEK-topic lakó"vagy és hiányzol innen!

Márti
borossné becz márta

Köszönöm, jól esik amit írsz! Szóval itt vagy(tok) még:)? Na gyorsan szavaztam is:))! Igen, igen Ti is hiányoztatok, úgyhogy... :lol: !

Szavaztam, aztán gyorsan végig szaladtam a tippeken és látom ám, hogy Rózsaággal és Irokoval egy húron pendültünk:))), naháát, hogy miért nem lepődtem meg :wink: !

KépKép
KépKép
szentpyr

Sziasztok!

Megjöttem a suliból, igazából élveztem, de persze hiányzott a tökike, minden szünetben felhívtam apát, hogy mi van. Örültem is, meg nem is, hogy minden rendben, láthatóan jól érzi magát apával és a nagyszülőkkel. :)

Szentpyr, jó újra hallani felőletek! És nagyon szépek a kölkök, Panna loknijai még mindig szívdöglesztőek! És a te kis pasid is nagy huncutnak néz ki :wink:

Oagi, jó a furulyás kép :lol:

Susy, mi is hasonló keresgélésben vagyunk, autósülés témában. Én már kinéztem egy Kiddy-t, de aztán kipróbáltuk, és még túl magas Samunak az az 'asztalka', amiben elöl az öv megy, az álláig ér, még a gyári magasító párnával is. Nem tudom, milyen 9 kilós gyerekre ajánlják, cérnavékony hosszúra??? :? Szóval most passz, nem tudom, mi legyen. Mi nem autózunk túl sokat, nekünk nincs kocsink, csak néha fuvaroz minket ismerős, vagy apu, így nem szeretnék 60-70 ezret, vagy még többet rákölteni, de persze a biztonság számít, meg hogy könnyű legyen, meg beszerelni is pikk-pakk, pont azért, mert nem elve a kocsiban tartanánk... nagyon nehéz ügy! Most éppen ott tartok, hogy a mi 0-13as ülésünk úgysem túl jó, vewszünk egy 0-18asat, ami menetirénnyal szemben is beköthető, és majd később megkapja a Kiddyt.

Most rohanok, jönnnek a fiúk anyóséktól, megyek eléjük a vonathoz! :D
danann

Sziasztok!

Nagyon elvagyok keseredve! :cry: :cry: :cry:
38.8 fokos láza van kristófnak, olyan, mint egy darab fa. Ma napközben 2 órát aludt egyfolytában, ami nála nagyon nagy szó, aztán mikor felkelt olyan nyűgös volt, mintha nem aludt volna. Rögtön tudtam, hogy valami nem stimmel, megmértem a lázát és 38.5 volt. Kapott kúpot, amit 5 perc után kikakált. Csináltam neki hűtő fürdőt, de most meg felment 38.8-ra. Nagy nehezen 20 perces várakozás után felvették a telefont a Heim Pál ügyeletén, azt mondták adjak neki még egy kúpot. Szegénykém most elaludt, és várok, aztán mérem újra a lázát.

Szentpyr
Olyan, de olyan sokat voltál eszembe, nagyon örülök, hogy jelentkeztél. Gyönyörűek a gyerekeid!

Köszönöm az autósüléses véleményeket, nagyon jól át kell gondolnunk az biztos, de adtatok támpontot. Ildi kérlek írj a Römerről.

Kép
Kép
susytunder

Szia Szentpyr!!!!!
Nagyon sokat gondoltam rátok! A napokban jutott eszembe mikor már kikapcsoltam a gépet, hogy legközelebb megpróbállak iwiw-en elérni. Nagyon kiváncsi voltam már hogyan fejlődik Ábel, és mi van veletek! Annyira örülök, hogy ismét itt vagy közöttünk!!! Gyere légyszíves sűrűbben!
Ábel gyönyörű baba! Imádom az ilyen bőrszínű babákat! Ki is néztem Mírának. Majd felhívom a figyelmét, hogy újabb jópasi van a topicban! :)
Panka immunrendszerét tudod erősíteni homeopátiás bogyóval. Szeptembertől-április végéig adjál neki Echinacea angustifolia D4-et 2 héten keresztül napi 2x5 gyolyót, majd két hét szünet és ismétlés, + hetente 1x1 fiola osciloccosinumot. Így kisebb az esélye annak, hogy a fülére húzodjon a nátha.
Szavazás: :) :) :) Nem lepődtem meg én sem!

Mtünde!
Concord fixmax- még egy közös pont közöttünk. :)
Javul a kisfiad füle? Kiváncsi vagyok mit mond a dokinő. Ha eltalálta az alkatiszerét, akkor hamar meggyógyul. Drukkolok!

Oagi!
Sajnos normális. :( Szülés után sokáig éreztem, hogy csíp a pisis. Pár napja megint érzem. Lehet, hogy sikerült valamilyen bacit összeszednem. :( :(

JKriszta!
Merre vagy? Kiváncsi vagyok mit mondtak Zétire!

Kép Kép
rozsaag

Oagi!

Ez a furulyás kép nagyon ott van! Szerintem Kodály is így képzelte a zenei nevelés kezdetét! :lol:

Márti
borossné becz márta

Szentpyr - jó, hogy újra itt vagy. A gyerekeid gyönyörűek!!!!

Oagi - Én is sokáig éreztem még a katétert. Ezek szerint ez normális, ha rozsaag is sokáig érezte.
Én néha még most is"várom"a szülés élményét. Tényleg olyan, mintha egy rész kimaradt volna... Ez hülyén hangzik így, de jobban nem tudom megfogalmazni.
Nagyon jó a kép :) Nálunk apa azt találta ki, hogy Ambi a Liverpoolban fog focizni :)

Nikuc - azt nem tudom, hogy mikor adják oda a babát, mert Ambrust az intenzívre vitték. Az biztos, hogy sokáig nem kelhetsz fel (segítség nélkül nem is nagyon tud az ember). Az őrzőben a szobatársam késő este szült, reggel segített neki felkelni és lezuhanyozni a nővér, akkor kérdezte, hogy mikor láthatja a picit. A nővér "ja, hogy még nem is látta" csodálkozással hozta is a babáját. Azért remélem megfordul a csemetéd, és nem kell császárban részesülnöd!!!

dytke

Sziasztok!

Csoda szépek a gyerekek! :)

Tudom, hogy nem tartozik a topikba, de érdeklődnék, hogy őssejtet vetettetek-e le? Ellentmondó véleményeket hallottam, és nekem lassan el kell dönteni, hogy szerződjünk-e.

Gabesz

Kép
ugabesz

Márti!

Viola utolérte Lucát és már csak 1 szavazat választja el Borbálától és Barbarától. :)
Remélem jó helyen kapizsgálunk!

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?