Sziasztok!
Tőlem is üdv minden újonnan csatlakozottnak!
Én is mindig be-be kukkantok, hátha kiderül, ki tippelt jól a névre
de írni nem nagyon tudok, olyan méretű elhavazódás van errefelé.
A lakás nálam is szalad, igaz, ami igaz, nekem gyerek előtt sem vetekedtek az itthoni körülmények egy patikával.
Mondjuk azért ehhez képest isteni rend volt... legalább egy kis részét foghatom Samura, aki mindent szétpakol.
Szombaton kezdődik a suli, mostantól kezdve december közepéig majdnem minden szombaton reggel 8kor magára hagyom a fiúkat, és csak este fél7 felé érek haza, nem tudom, hogy fogják bírni. Tegnap volt egy rövid próba, este magukra hagytam őket kb 3 órára, vegyes sikerrel. Az ajtóban édesen integetett nekem, és csak 15 perc elteltével lett hisztis, kis szünetekkel sikerült fenntartania a rosszekdvét, míg haza nem értem. Azért annak örülök, hogy mikor megjöttem, a nyakamba vetette magát, és nem duzzogott.
Szkaed, szerintem minden fiú, megkockáztatom, hogy minden baba csinálja az elején a lepisilős trükköt. Azért lehet, mert még pici a hólyagjuk, hamar megtelik, és akkor automatikusan kieresztik. Samu is csinálta, már nem emlékszem pontosan, meddig volt jellemző, pár hónapig, aztán hirtelen vége lett. Na jó, a fürdővízbe szokott helyette, de hát ott sokáig elücsörög, nem is csoda
Ami a popsikenést illeti, én pl egyáltalán nem kenem, tényleg csak ha piros, szerencsére nem sűrűn fordul elő. Szerintem alkati kérdés is, milyen a baba bőre, mennyire érzékeny, mi az első időkben is csak nagyon vékonyan kentük, és hamar elhagytuk. Amióta meg textilpelusozunk, nem is lenne jó ötlet, mert a krémtől nem szívná fel az anyag a pisit, de így is csak ritkán, és tényleg belül, a kijártanál piros. Na jó, meg a kukijánál, amikor annyira megrángatja magának
És vasalás: ha csak a fertőtlenítés miatt csinálod, akkor azt javaslom, hogy inkább pár evőkanál ecetet tegyél az öblítő helyére, az is megteszi. Nem lesz ecetszagú a ruha, viszont fertőtlenít. Ha ügyesen tereget az ember, akkor nem lesz túl gyűrött a ruha
így azért sok időt megspórolhatsz.
És Zalán nagyon édesen nézeget, a közös képen is szépek vagytok
Dytke, Ambi már 4 hetes! Nagyfiú! A legfelső képen ahogy pici mosollyal a szája szélén néz téged, hát az csúcs!
Márti, mostmár én is sejtem, hogy rosszul tippeltem
Sebaj
Márti, és más, aki már szoptatott gyereket sokáig: nektek 9hó és 1 év között kb hogyan alakult a szopi-szilárd aránya? Samu napközben már szinte csak alváshoz szopizik, meg ha nagyon nyűgös, akkor adok neki cicit, de egyébként simán ellenne nélküle. Az esti alvás azért még csak így megy, illetve hajnalban van egy nagy maraton, fél5-5 között magamhoz kell vennem, és változó, de van, hogy 7-fél8ig többet van a szájában, mint nem. Mondanom sem kell, a derekam eléggé megviseli, és hát túl kipihent sem vagyok ilyenkor. Délelőtt-délután gyümölcsöt kap, néha kekszel vagy kefírrel, túróval, délben meg főzeléket. Mostanában reggel mindig beleeszik a reggelinkbe is, kap egy kis sajtot, kenyeret (nem mindig jutok el kiflicsücsköt venni neki
), meg zöldséget.