Új privát üzeneted érkezett!

boci nagyon csini voltál!

Jaj lányok nekem most olyan hányingerem van/volt.. :'( Sehogyse jó.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Köszi mindenkinek a táppénzes hozzászólást,akkor először megkérdem a nődokit.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Oké Mági, nyertél. Már emlékszem!
Bundazsákot nem tudod bekötni a gyerekülésbe. Meg amúgy is csak a kózházajtó és az autó közötti pár percre kell, azt meg takaróba bugyolálva meg lehet oldani.

Csaki! ...szóval akkor ne alulról vetkőzős cuccban menjünk holnap :lol: Hogyan lehet megközelíteni a helyet? Mármint BKVilag.

Jó volt megint a jóga, egyedül voltam. Ezerkettőért magánoktató? Milyen? :wink:

Kép
zölddisznó

Bkatalin!

Szia nem tudom köszöntöttelek e már.Üdv köztünk.Köszönöm a hozzászólást és a jó tanácsot.Probálom megfogadni.

megyek lefekszem ma nagyon nehéz a kisfiunk valamimet nyom ha állok és ülök, igy a legjobb feküdni.

Holnap jövök :wink:

Kép

Kép
bellanitta

bocika. tudom en, de olyan jot rohogtem! :wink:
nagyon csini voltal, es asszem a borszerko is jol allna neked! :lol:

KépKép
KépKép
mush589

berni.
http://www.lloydspharmacy.com/wps/porta ... ng/allergy

hetfon adtam fel a baratnomnek is egyet. kivancsi vagyok, hogy neki bejon-e.

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok,

Ma voltam 4D-n, Istenhegyin, kedvet kaptam tőletek. Minden ok, baba gyönyörű és jó nagy, több mint 2 héttel nagyobb a koránál, úgyhogy uh. szerint nem 25 hét 1 napos, hanem 27 hét 2 napos.

Egy kis gond azért nálam is van:
átlagosnál több a magzatvíz, de az okát nem találta meg Hajdú doktornő. Mindent rendben talált, azt mondta beszéljek a dokimmal, mert ez még nagyobb súly a méhnyakra.

Olyan jó volt látni babócát, iszonyú lelkiismeretfurdalásom tud lenni, hogy nem tudok rendesen ráhangolódni. Dávid még kicsi, sok foglalkozást igényel.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Pajzsmirigy:
nekem nincs alul, vagy túlműködési problémám, csak egy strummám van, ami most 35 mm-es, 30 fölött műtét javasolt. Majd a szülés után. Ha érdekel valakit én Solymosi Tamás doktorhoz járok, XI. ker Bartók B. úton hétfő délutánonként rendel privát. Vidéken is valahol, passz. Google-ba beírjátok, hogy pajzsmirigy, elsőként az ő oldala jön fel, azt hiszem. Én először csak e-maileztem vele, nagyon rendes muki.

Fiúk fütyije:

Hát igen, örök dilemma, van aki azt mondja nem kell hozzányúlni, amikor a makk megnő hátratolja a bőrt. Van aki szerint igenis hátra kell húzogatni a bőrt fürdés után, de csak 1 éves kor fölött. A helyzet az, hogy akinek fitymaszűkülete van, azt így általában nem lehet rendbehozni, azt műteni kell. Ha pedig csak egy kicsit letapad a bőr, azt igen.
Tapasztalatom szerint nem kell túl korán sebészhez vinni a gyerkőcöt, mert lehet, hogy otthon meg tudod oldani. Én az első fiamat 2 éves kora körül elvittem, fellazították a bőrt, ordított, csípett neki 1 napig minden pisiléskor. Ezt kétszer csinálták neki. Rendbe jött, de örök emlék maradt.
Az öcsémnek (már írtam) hiába volt minden egyéb beavatkozás műtét kellett, mert neki tényleg fitymaszűkülete volt.
A gy.orvosnak meg kell mutatni, de nem kell idő előtt leszadizni. Ő, ha jó szakember, látja, hogy szűkület, vagy csak letapadás. Szerintem.

Mennyivel könnyebb lehet a lányos anyáknak.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

huuuuuuuuuuuuuu vera, nagyon morcinak nezel ki ezen a kepen es milyen nagy mar a pocid!

nalunk kesz a vacsora. teszta paradicsomos szosszal, amibe mindenfele jot beletettem. megkostoltam a glutenmentes tesztat es nem is olyan rossz. meg lehet enni.

na ma ujabb "oromhirt" kaptunk. Tony tanuloja, aki meg csak 19 eves, a szuleivel el, fogalma sincs, hogy a mi a feleloseg, teherbe ejtette a baratnojet. ma volt uh-n, ahol megallapitottak, hogy 12 hetes a baba, es megtartjak. sajnalom oket, mert nem igy terveztek, es nincsenek erre felkeszulve.
szoval mi mar tudjuk, hogy hova kerulnek a babaruhaink :?

KépKép
KépKép
mush589

Csaki, köszi a beszámolót! Én azért már nagyon kíváncsi vagyok, a genetikai uh óta, ami kb 2 hónapja volt, nem láttuk a babót.

Kép
trombibébi

Vera! Ha a szekrény tetejéről nincs hová pakolnod, szóljál! :wink:

Kép
zölddisznó

Sziasztok! Jó reggelt!

Annyira jól esett, hogy ennyien gondoltatok ránk és megosztottátok, hogy nálatok hogyan szokás. Itt Tbányán belül is megoszlanak a gyerekorvosok nézetei.
Tbánya másik felén pl. azt mondta a doki, hogy 1 hónapos korától lehet "tornáztatni".
Második gyereknél, mert eddig úgy néz ki fiú lesz, lehet hogy óvatos "magánakcióba" kezdek majd, mert nem szeretném ezt mégegyszer. Bár még most is bízok a csodában és addig azért még van egy kis időnk (szobatisztaság után végzik a műtétet) hátha történik valami pozitív fordulat
Bkati: Dani 13 és fél hónapos. Persze ha muszály lesz neki a műtét nem tudok mit csinálni, csak nagyon félek tőle, hogy nehogy vmit elrontsanak, ami kihat a későbbiekre.
Császárnak milyen jó oldala van? Mikor szültem és császáros kismamikat kaptam szobatársnak én őket csak szenvedni láttam. Persze volt kivétel, de tudom, hogy nem viselném jól, mert mikor 3 éve a mellemből vettek ki egy dió nagyságú csomót én akkor is 2-3 napig nagyon gyenge voltam. Plusz bőröm hajlamos a kelloidosodásra. A cicim is olyan csúnya lett, de legalább már nem piros a heg.
Részben ezért nem szeretném, részben meg azért nem mert itthon marad a 16 hónapos kisfiam, akitől nem fogom tudni annyira megismerni majd a másik gyerkőcöt, mert biztos rettentő anyás lesz.
Azért gondoltam azt (persze majd lesz ami lesz) hogy jól jönne a természetes szülés, esetleg gátmetszés nélkül (szintén azt írnám, persze lesz ami lesz) és akkor mehetnék egy szobába a babámmal, mert első perctől kezdve biztosra eltudnám látni. Így a kórházban töltött napok alatt talán valamennyire összehangolódnánk és ezzel az előnnyel folytatnám az otthonlétet.
Hemej: Tényleg!!! Most nézem, hogy egyidősek a gyerekek. Bírok vele úgy ahogy, persze néha alig várom, hogy jöjjön a férjem haza a munkából és mentesítsen egy picit. Főleg mostanában amúgy is nagyon igényli a közelséget. Eddig jól eljátszott "hosszabb" ideig magába. Próbáltam korábban, hogy beültetem az ölembe és mesélek neki. Akkor nem akarta, most meg hurcolász minden könyvet újságot és együtt nézegetjük. Lehet hogy érez valamit a pocaklakóból, de beszélni nem beszélek neki, mert nem igazán értené. Ti hogy alakítjátok a gyerekszobát? Együtt lesznek? Nem esel néha kétségbe, hogy fogod-e bírni? Szerintem jó lesz ez a kis körkülönbség! Persze nem egyből, de fokozatosan kialakul. Ja bocsi! Most olvastam vissza és már válaszoltál is a kérdésekre korábban!
Szépek a pocifotók! Már én is rakok fel!
Én összvissz eddig 2 kilót híztam. Múltkor 13 centit nőtt a poci, most 1-et.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Pálinkás jó reggelt! :lol:

Köszi a dicsérő szavakat, jól estek!

Vera: nem semmi poci!!!!

Zöldi: jó neked hogy magántanárod van! :lol:

Itt semmi különös. Ma buliba megyek, holnap meg lagziba!! :cry: Ja és itt kezd elromlani az idő!
Vendég

Jó reggelt Csajok!
Tegnap du voltam dokibácsimnál. Zsófi most faros. Múlt héten harántfekvéses volt, dokim megjegyezte, ha ez huzamosabb ideig így marad, készülhetünk a császárra. :-( Hát ez a hír kicsit letaglózott!!! Persze még bőven van ideje forgolódni, de azért beszélek Zsófi fejével, hogy vegye komolyan ezt a kérdést. :-D Amúgy 3000-es az eredményem még mindig. Bár a vasam elég jó volt, azért napi egyet nekem is kell szednem. :-(

Ma szerintem már nem nagyon leszek. Délelőtt szoptatásos előadásokat megyek hallgatni. Délután meg végre Aquanatal!!! :-D Csak ketten leszünk, elég zártkörű a foglalkozás. :-D

BB!
Részvétem anyós miatt! Kitartás hozzá!

Gabi!
Sajnálom kisfiad!

Susy!
Örülök, hogy a méhszáj legalább nem változott! A cukor miatt meg részvét! Fura volt a terhelésed. Gyümilét eddig még senki nem ivott. Már fentebb írtam: Tena hálós bugyi 2 db/csomag, kb. 400 Ft. S-től talán XXL-ig vannak méretek.

Sarmon!
Egy bodza nálunk is maradt a kertben, de csak azért, mert a garázs mögött van, és belenőtt a kerítésbe. Lehet, hogy gyógynövény, de nálunk úgy nőtt, mint a gyom. A házunkat tavasszal úgy vettük meg, hogy 3 éve nem lakott benne senki. A kert is ennek megfelelően elhanyagolt volt. És mindenhol a kis bodzákat irtottuk.

Manna!
Megy a drukk mai vizsgádhoz! Majd írd meg mi volt!

Wruska!
Most vettem csak észre, hogy te győri vagy! Én is!!! Csak már néhány éve Pesten és fél éve Érden élek. Te mennyi idős vagy? Lehet ismerjük egymást!!!

Boci!
Tényleg nagyon csini vagy a fotón! :-D

Vera!
Legközelebb tessék mosolyogni! :-D A pocakod még mindig listavezető!!!

Kép
Kép
lbernuska

Gutttenmorgen! :)

Aida: Tényleg szinte ugyan olyan a két kocsi! :D Ha jól láttam, akkor annyi kábé a különbség, hogy a 686-oshoz nincs hordozó, ugye?

Gabrielldaniell: Sajnálom, hogy a kisfiadnak ilyen problémája van, nagyon remélem, hogy hamar rendbe jön majd. Egyébként ez nekem is parám kicsit, nehogy ez legyen, de gondolom ez is olyan dolog, amit az ember nem feltétlenül tud 100%osan befolyásolni.... :?

Zöldi: A járgány 74 volt cakkpakk, ingyenes házhozszállítással és ajándék esővédővel. :lol: :lol: Ja, és egyik nap megrendeltük, másnap du. 1-kor már itt csengetett a futár vele. :D
Köszike, a macis fejvédő meg a "rabruha" Apája ízlését dicséri, ő választhatta ki őket. :lol:
Nem mászott odébb az a fránya lepény, hogy az a..... :evil: Végül is ha rajtam múlna, nem kéne kikapni szegénykémet olyan korán, csak a méhlepény+szemeim állapota páros miatt mondta a doki, hogy ilyen esetben (vagyis ha kb. 100% a császár és ezt már előre tudják is) az a protokoll náluk, hogy a betöltött 38. hét után kitűznek egy időpontot, és arra összeszedik a megfelelő szakembereket, mert az a biztosabb, akkor az van ott bent a műtöben, aki tényleg ért a problémás esetekhez. (végül is igaza van, mert ha váratlanul beindul a szülés, és speckó szakik kellenek, olyankor ezért nehezebb összetrombitálni azokat akiket kell...ilyen szempontból megnyugtató a dolog)

BB: Hát, kitartást anyóshoz, és csatlakozom Bkatihoz, nem éri meg idegeskedned!
Én mindig is a "tisztes távolságot" tartottam jónak, nekünk ez így jó. (Anyós 140 km-re, szüleim 200-ra. :P és nekünk ez így a megnyugtatóbb, ráadásul Kistücsöknek is mindig milyen buli lesz majd utazni mamákhoz-papához :D)

Susy: Méhszáj: szupcsiiii! :lol:
Cukor: Monnyon le! :twisted:
Ja, én valszeg nem maradok egyben decemberig, de majdnem! :lol: :lol: Azé maradhatok, ugyiii? :wink:

Cili: A 4 hetente vérvételen én is megakadtam. :P Nekem volt egy a 11. hét környékén, meg az AFP, oszt ennyi. Meg majd valamikor mostanság lesz a cukros...Én kevesellem, de hát mit értek én ehhez... :?
És ez a szülők téma tényleg annyira menthetetlen?
:(

Mágnes: Gratula a szép méretekhez! :lol:

Sarmi: Köszi! :) Ha jól emlékszem 30 vagy 34 volt. Lehet, hogy ez vkinek soknak tűnik (pfff, mikor ki kellett fizetni, nekem is annak tűnt), viszont nagyon praktikus, külön van a teteje, így ha már nem kell, van egy szép komódunk, ami ráadásul színben is passzol a többi bútorhoz meg a falakhoz. Meg én próbáltam keresni, de ár-érték arányban ez tűnt a legjobbnak, és így is, úgy is vettünk volna.

[quote]o írta:da megyek aztán mondom neki hogy vegyen táppénzre és ö csak úgy táppénzre vesz???

:lol: Nekem pont így volt! Mondtam a nődokinak, hogy jó lenne a táppénz, írt egy papírt a házidokinak, elvittem neki és ő adta a táppénzes papírt. És ezt havonta meg kell ismételnem,
nődoki: papír -> házidoki: táppénzes papír -> bevinni a céghez, és a könyvelő küldi állambácsinak.

Juteszembe: Normális dolog az, hogy több, mint 2 és fél hónapja nem jött még meg az első táppénzem??!! :shock: Vagyis még egyáltalán nem jött semmi sem, csak hordom szorgosan a papírokat ide-oda, de lóvé nyista.... :cry:
bébic

Ja, és mindenkinek köszönöm az allergia űző tanácsokat, de jelentem ma egy orrfújásos 10 perc kivételével végigaludtam az éjszakát!!! :-D

Kép
Kép
lbernuska

bébic:
Igaz nincs hozzá hordozó, illetve lehet hozzá való Pierre Cardint venni, de nem rácsatlakoztató. Ami nem igazán érdekel, mert a babának úgysem jó ha a hordozóban csücsül a babakocsin. Tehát van hordozónk is. :)

Kicsit azért is nyavajgok még. Egész este, utána éjjel is hányingerem volt. Most szédelgek itt mint egy zombi és még csak a kajára sem tudok gondolni. Fogalmam sincs mi üthetett belém. :( Még csak vírust sem igazán kaphattam el, mert a nap 24 órájában itthon csücsülök.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Jó reggelt!

Boci nagyon csinos vagy a fotón, tényleg nem vészes így a pocak!

Vera nem irigyellek, nagy a pocak, de nem baj jól áll!

Bébis, hogyhogy nem kaptál táppénzt? A munkahelyed utalja vagy a tb? A szülő téma halott, amiíg nem változtatnak a hozzáállásukon, nincs miről tárgyalnom velük. Ja igen az apám ugyanilyen makacs, mint én... valszínű nem lesz egyszerű a közeledés....

Hála a hidegebb időnek, az allaergiám nekem is csökkent, végigalszom az éjszakát orrfújás nélkül. De Dani nem hagy és éjjel 4-kor nekiáll bulizni. Hihetetlen egy figura, kis csibész.

Aida tegnap nekem is nagyon hányingerem volt. A párom meg is kérdezte, hogy mi van csak nem terhes vagy? :wink:

Kép
dcili81

Mush: Ti is hiányoztatok nagyon! :)
Köszi a dicséretet, átadom Apájának! :lol: A kocsi 74 volt, ingyen házhozszáll.+ajándék esővédő. Váz+mózes+hordozó+sportrész. Álomkönnyű! :lol:
Ja, és tessék enni rendesen! Ejnyebejnye!
Én most vmiért stagnálok, nem fogyok, nem hízok. Ez baj? Mondjuk lehet, hogy ez a költözés is bekavart kicsit, nem nagyon volt időm sokszor keveset enni, inkább napi 2szer ettem egy kiadósat. :roll:

Csakegy: Ez az az ingyenes UH volt a SOTE-n?
Én pont ezért nem megyek, nagyon nem bírom a tömeget, és tuti idegbajos lennék, ennyit meg nem ér meg nekem. És ugye ami ingyen van, ott általában garantált a tömeg... :roll: :?

Bocika: Nagyon csinos lagzizós kismami voltál! És látszik az a pocak! :lol:
Jó bulizást! Itt reggel esett az eső, az előbb sütött a nap, most meg megint felhős.... Pffff....

BB: Gratula az UHuhoz! Képek?

Vera: Aztaaaa! :lol: :lol: Ez a morcipocak? :lol:
Börzére mi is megyünk, ott is lesz UH? Ezt nem is tudtam... :oops:
Várjuk a képeket a kiságyról!

Berni: Azt hiszem, felköthetitek a nacit, ha Zsófi kint is ilyen aktív lesz! :lol: :lol: A császár miatt ne aggódj, mikor először mondta nekem a dokim, nagyon szarul esett, de most már kezdek hozzászokni a gondolathoz. Meg Te még lehet, hogy megúszod, nekem már esélyem sincs... :?
Meg csak Kistücsköt tarthassam már a kezemben, a többit letojom! :wink: :D
bébic

cili, az a baj hogy én szédelgek is itt össze-vissza az előbb majdnem összeestem a folyosónkon. Az vicces legyen így hogy egyedül vagyok itthon.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida: Jobbulást, remélem csak vmi átmeneti nyavalya!
Mi sem tesszük a vázra a hordozót, max. bevásárláskor, de ahol mi néztük, ott így volt olcsóbb, mint ha külön megvettük volna a váz+mózes+sportrészt, és hozzá a hordozót.

Cili: Nem tudom, nem jött. Legalább is itt nem kopogott még pénzespostás, az tuti. Amennyire én tudom, mivel kicsi a cég (2 fő), így állambácsitól kapom a táppénzt, de azért a 2 és fél hónapos (sőt, 3, mert már júniusban is voltam táppénzen 2 hetet, és azt sem kaptam még meg) átfutási idő kicsit sok, nem??!!
Tudna vki segíteni esetleg abban, hogy ennek hol tudok utána érdeklődni?
bébic

Sziasztok!

jó sokat irtatok megint.. alig győzöm olvasni. !
Aida ! Jobbulást! hányinger sajna nekem is vissza-vissza tér.. de állitólag ilyenkor teljesen normális..

Bocika Vera : Csini pocakok!
nekem is mindenki azzal jön h mekkora!!!! már kérdezték az is h ikrek esetleg?

Bébic! én is hasonló helyzetben vagyok,, igaz én már kaptam juniusi táppénzt.. és ennyi.
az első 15 napot a munkáltatónak kell fizetnie utána a TB.
nekem a júliusi ott maradt el, hogy a könyvelő rajta ült.. én kérdeztem rá h leadta e már.. erre ő hogy ja nem.
az augusztusit meg ugy elkavarták h másolatot kellett kérnem a dokitól..
aztán én vittem be a TB be szeméyesen kb 2-3 hete de még mindig semmi..... :roll: :evil:

Kép
eszterke24

Bébic telefonálj a megyei egészségpénztárhoz. 2 fős cég esetén valóban onnan kapod a táppénzt, de ez azért abszurd, hogy ennyit kell várni. Minden papírt bevittél, a munkahelyedről is? Jövedelemigazolás, tb kiskönyv? Réóta dolgozol ott? Tavaly egész évben ott voltál? Mert ha ezekre igen a válasz akkor, nem értem, ez egy sima táppénz, nem macerás, hogy mondjuk 5 helyről kellene összeszedni a jövedelmeket.

Kép
dcili81

Eszterke: akkor látom, nem vagyok egyedül.... :? De ha te már kaptál, legalább már tudod, mire számíthatsz. :)
Én most már annak is örülnék, ha legalább azt tudnám, mennyit kapok majd.... :roll:
Ennek az OEP-nél lehet utána kérdezni, vagy a MÁK-nál?
bébic

Hát lehet, hogy megérné személyesen bevinni a papírt, vagy térivevénnyel feladni postán, ahogy megkaptad a dokitól. A könyvelőt biztos agyonütném, ha rajta ülne. Nem tudom mit szólna hozzá ha te is ülnél a pénzén??????

Kép
dcili81

Hú Cili, most megfogtál! Miket kellett volna bevinnem, és hova?
Én csak a házidokitól kapott táppénzes papíromat viszem minden hónapban be a főnökömnek, ő elviszi a könyvelőnek és eddig senki nem szólt egy szót se, hogy vmi hiányzik vagy hogy vmit még intéznem kéne! :oops: :cry: :evil:
Több, mint 2 éve dolgozom ott folyamatosan, máshonnan nem kapok pénzt, szóval elvileg nem macerás a helyzetem, ezért nem is értem a dolgot....
bébic

http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=3 ... ema=PORTAL

Itt a megyei illetékes egészségpénztárak címei telefonszámai vannak

Kép
dcili81

MANNA! MEGY A DRUKK EZERREL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nekem most pocsek ejszakam volt. ide-oda forgolodtam, aztan reggel 5-kor a telefonom ebresztett;szolt, hogy o mindjart lemerul. na ettol tusszogo roham jott ram. 6-ig egyfolytaban. aztan meg mindenfele hulyesegeket almodtam.pl, hogy mivel nem mozog sokat a babam, biztosan azert van, mert a koldok zsinor a nyakan van es folytogatja magat. nagyon rossz volt. :cry:
aztan meg azt almodtam, hogy kidugta a kicsi kezet, megsimiztem. ilyeneket viszont jo almodni.
aztan mikor fel kellett kelnem, akkor ratettem a ket kezem a pocimra, es kaptam egy terdet, konyokot, sarkot, vmit pont a tenyerem kozepebe. :lol:
aztan lementem a konyhaba a ferjem vmi iszonyat kupit csinalt. es ket nap alatt 3 konyharuhat koszolt ossze,mert mikor kiveszi a mikrobol a kajat, belenyul vele. meg kiboritt egy zacsi francia drazset ide a szamitogepes asztalra. es a vilagert se szedne ossze! :evil: :evil:
ne haragudjatok! nagyon nyugos vagyok!

berni. en is ma megyek aquanatalra;1-re. kivancsi leszek. anyukam ennel olcsobban irta a halos bugyeszt. mar nem emlkeszem, de megkerdem.

nincs kedvem dolgozni menni( mar ott kene lennem, de ma kicsit kesobb megyek, sokat tuloraztam mostanaban)

aida. jobbulast!

bebic. soksikert a burokraciahoz! remelem hamar megkapod most mar!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára mush589 2008.09.12 08:30-kor.

KépKép
KépKép
mush589

Én ezelőtt soha nem voltam táppénzen, nem is tudtam h működik.. mondták adjam le munkában a könyvelőnek és ő intézi. persze csak ő felejtette el azt h köteles 3 napon belül leadni... :roll:
szóval szerintem ha van lehetőséged kérdezz rá tőle, vagy tényleg fel kell hivni a Tb-t hogy beérkezett e a papir..

Mondjuk nekem is azt mondták legutóbb h kapom hamar mert elvileg minden héten utalnak.. ja persze már lassan 3 hete várok..

de többé nincs ilyen gondom , tegnap felmondtam!!! volt is csodálkozás.. :lol:

Kép
eszterke24

Akkor nem értem, hogy miért nem kaptál még pénzt. Ilyen esetben, amikor nem kifizetőhely a munkáltató a pénztárnak kell küldenie egy nyomtatványt, amin szerepelnie kell az összes jövedelmednek, amit eddig kerestél. Ezt a munkáltató visszaküldi a pénztárnak és ők ebből számítják ki, mennyi is a táppénzed.

Azt hiszem ma délig fogják csak felvenni a telefont, de az is lehet, hogy ma nincs félfogadás. Hétfőn mindenesetre telefonálj.

Én nem értem, ha valaki nem fizet be valamit határidőre, akkor megbüntetik, de ha egy hivatal, vagy valamilyen szerv nem fizet időben az rendben van?????????? Hol itt az igazság?

Kép
dcili81

eszterke. hogyhogy felmondtal????

KépKép
KépKép
mush589

Aida: ha rosszul vagy hiívd ki az ügyeletet. Nem ettél valami nagyon romlandó kaját?? Attól is lehet.
Bébic: köszi a gratulációt!
Mush: fel a fejjel, úgy látszik ez neked ilyen nap!! Kitartást! Nekem sincs kedvem dolgozni, mégis itt ülök 7 óra óta!
Vendég

Eszterke eddig dolgoztál? Mert ha most felmondtál és 3 napon belül viszel táppénzes papírt, akkor elméletileg 45 napig még fizet neked a munkahyel, vagy a tb.

Bocsi lányok mennem kell be kell vásárolnom a hétvégére. Sietek!

Kép
dcili81

Sziasztok!
gabi:
Az gáz, ha végig kell várnod a pajzsmirigy vérvételnél a sort... :cry: Én midig időpontot kapok, és ezt tartják is..

csakegy:köszi az uh-ról a beszámolót, nekem mondta a telóban a nő, hogy mire lehet számítani, igau, amit belinkeltem, azon is ott volt, hogy konferencia keretében. kicsit én is ódzkodtam, de tul. képpen mégis meggyőztem magam :) Ha Anna megkapta azt a lehetőséget, hogy láthatja majd magát pocaklakó formájában, akkor Áronnak is tartozom ennyivel :)

zöldi:
Arra gondoltam, hogya köv. talira elvonszolnám magam, és megejthetnénk az anyag átadását.. :wink: hol is és mikor? :)

bébic:
Én akkor jártam így tp-vel, amikor a munkáltatóm elfelejtette továbbítani a papírjaimat..

Jelentem, feltettem az összes nem elkelt ruhát 1 ft-ért ruhacsomagban :)

Na mindjárt képet is teszek pocakról, Verától kedvet kaptam. Ez aztán pocak :) Lehet, hogy nekem is ekkora lesz az 5 .gyerkőcnél? :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mush! sajnálom h pocsék volt az éjszaka.. nekem is.. én hajnal 3 tól ébren vagyok.. már voltam háziorvosnál is, és már készül az ebéd.. :wink:

milyen számot is kell keresni a hordozón?? nekem annyi van rajta h 44R-04 .. ez jó??

Kép
eszterke24

Köszönöm mindenkinek a dicséretet kicsikristóffal kapcsolatban, nagyon jólesett :)

Zöldi: rendezgetnéd Vera szekrénye tetejét? Éhes "zölddisznó" makkal álmodik? :wink: :lol:

De most egy kicsit komolyabb dolog. Nem tudom, volt-e már róla szó (ha igen, akkor szóljatok, és üres óráimban visszakeresem :oops: ) vagy hogy szokott-e ez téma lenni, de kíváncsi lennék a véleményekre és/vagy tapasztalatokra az EDA-val kapcsolatban. A "hivatalos" és fellehető dolgokat is már próbálom böngészgetni róla.
Azért már ilyen hamar, mert ahol én szülök, ott egyetlen doktornő csinálja, és már időben meg kell beszélni a dokival meg vele is, ha kéri az ember lánya. Egyébként ez nekem metafizika, mert ha meg császáros lennék, bármelyik anesztes megcsinálná :? . De biztos erre is van magyarázat...

A másik meg, amiért gondolkodom rajta, mert lövésem sincs, hogy bírom a fájdalmat. Életem legnagyobb (testi) fájdalma az volt (és kéretik nem röhögni :)), amikor 15-16 évesen eltaknyoltam egy kanyarban a betonon a bringámmal. Meg egyszer kibicsaklott a bokám. Aztán ennyi. :) :oops:

Kép

Kép
gabilany79

május közepétől táppénzen voltam.
Most kínálkozott egy lehetőség és megragadtam munkahely ügyben
Voltak némi gondok ám itt amik lassan menet közben derültek ki.
szóval valahol fáj a szivem mert imádtam ott dolgozni valahol meg szerintem jól döntöttem.
Nem beszélve arról h anyagilag 2x jobban járok és ez sem utolsó :wink:

Kép
eszterke24

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1221205236.8641.jpg[/img]

[/img] Kép Lányom Elmot néz..:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Gabilány!
engem is érdekel a téma.. nekem is mondták h meg kell beszélni a dokival előre, mert ha későn szólsz nem biztos h kapsz.. no én megkérdeztem és itt nálunk nem kell előre kérni ,(hónapokkal) hanem ott "élesben " ha ugy gondolod..

én tudom magamról hogy rosszul tűröm a fájdalmat , sajna voltak is gondjaim de hát ez egy teljesen más élethelyzet lesz !

Kép
eszterke24

ja es a telcsimet is vissza kell vinnem. :twisted: :twisted: ket napja azt jatsza, hogy reggel feltoltom es masnap reggelre mar lemerul. tehat mag 24 orat sem bir ki, pedig tok uj.
Aug16-an "vettem"(itt ingyen adjak a tobbseget, ha masfel eves szerzodest irsz ala).

KépKép
KépKép
mush589

magnes! nagyon tetszik a szonyeged!!!!!!!!!!!! :lol: :lol:

KépKép
KépKép
mush589

Mági:
még a vérvétel lenne a kisebbik gond, mert azt már kitapasztaltam, hogy ha szerdán vagy csütörtökön megyek, akkor hamar letudom, mert a Károlyiban külön laborja van a pajzsmirigyeseknek, és ott csak azoktól vesznek vért, és ezeken a napokon már kevesebben vannak. Az a keményebb dió, ha kontrollra megyek (oda is csak min. szerda környékén érdemes), mert a dokihoz 3 hónapra előre kell a "sima" pajzsmirigyeseknek időpontot kérni, annyian vannak, ezért nem is ad nekem sem pontos időpontot, másrészt ezért mindenki oroszlánként harcol a bejutásért. És pont nem érdekli őket, hogy mekkora pocakom van. :(

Kép

Kép
gabilany79

Cili: Köszi, utána fogok érdeklődni, mert már kezdek egy csöppet ideges lenni... :evil:
Igazság? Itt? Magyarországon, főleg a bürokráciában?! Eeeeesélytelen! Itt minden hivatal csak a markát tartja meg a zsebedben turkál, de amikor neki lennének kötelességei....
Na, nem ragozom tovább, mert csak egyre jobban bepöccenek! :evil: :evil: :evil:
Jó bevásárlást!

Mush: Kitartást a nyügi naphoz, egyszer ennek is vége lesz! És gondolj arra, hogy itt a 7vége! :lol:

Eszterke: Én sem voltam még soha táppénzen, ezért is vagyok ennyire meglőve a témában...
Hogyhogy felmondtál? :o :shock:
a mi hordozónkon is ez a szám van, egy friss kismamis szóróanyagon is ezt írják, hogy ez a jó: ECE 44/04, ha jól emlékszem.

Mágnes: Ugyan ez jutott eszembe nekem is, csak én a könyvelőre gyanakszom.... :x
bébic

Eszterke: oké, közben látom a választ felmondás ügyben. :lol:

Mágnes: Szép pocak, és a rucid is csini! Lányod meg változatlanul tündérke! :lol:
bébic

Mágnes csini vagy!

nem is értem miért hüledeznek az emberek a hasunkat látva .. olyan szép pocakos mindenki! és kb. egyformán tartunk..

elővettem ma reggel a mérleget,,, háááttt eddig olyan büszke voltam magamra, most meg lassan csatlakozom a 9 kilósak táborába :lol: :oops: de lehet h a reggeli kakaó a bűnös :wink:

Kép
eszterke24

Eszter:
hát ja, ez az én kórházamban sajna nem működik, ha beindul a szülés, akkor ugyanúgy telózni kell a dokinőnek, mint a dokinak és/vagy a szülésznőnek.
Nálunk kb. a 30. hétig el kell dönteni a dolgot (asszem ezt mondta szülésznő :? )

Kép

Kép
gabilany79

eszterke:
Otthon a Nagymamám mondta nekem, hogy az ő idejében bezzeg nem volt divat mutogatni a hasat, inkább bő ruhákban jártak, és ciki volt, ha domborodott. Na és, hogy milyen már az, hogy én mutogatom, nem illik. Na hát én megmondtam neki, hogy amilyen régóta vártunk egy gyerekre, és amilyen nehezen sikerült , én bizony mindenkinek megmutatom a pocakom (persze ruhástul), és igenis büszke vagyok rá, nem rejtegetni való dolog ez. Miért kellen szégyellni? Nem értem én ezt... Egyébként is ,ebben a pár hónapban végre legálisan kitolhatjuk a pocakot, és még dícsérik is :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

én is imádok ám" pocakos " lenni !
ebből a szempontból még jobb is a nyár, nem kell olyan sok ruha :wink:

Kép
eszterke24

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?