Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Vadvirág!

Gratulálok az új jövevényekhez és én is kívánok könnyű terhességet!
Nekem van egy 3 éves lányom és két másféléves kisebbem (Míra és Ármin).
A két terhességem nem különbözött sokban, legfeljebb annyiban, hogy a 2-tól rendesen be voltam ijedve. Az első terhességemkor kiderült, hogy nagyon korán görcsölni kezd a hasam (mondjuk a 24. héttől) és szigorú fekvés mellett tudtam a 34. hétig elvergődni Lilivel. Képzelheted, mit éltem át az UH-on, amikor közölte az orvosom, hogy "na akkor vizsgáljuk meg a másodikat is..." (Mondhatom, hogy majdnem leestem a vizsgálósztalról)
Szóval így indult, de készültem a görcsökre és le is feküdtem a 24. hét táján. Sikerült a 34 hetet kihúznom. Eredmény 1,90 Míra és 2,15 Ármin.
Most már azt mondom, hogy rendben voltak, bár a kórházban még jó 3 hetet eltöltöttünk és naponta újabb rémisztő híreket kaptunk, de minden oké lett.
Ami tán más volt mégis: eleinte állandóan éhes voltam - naponta kétszer ebédeltem: 11 kor és 13-kor. Kívántam a hamburgert, amit max. évente egyszer eszem máskor.
Nálam nem volt vizesedés, cukor stb. HAsam nagy volt, de korántsem értem el azt a méretet, amit itt mások fotóin láttam.
Szóval ennyi. Bármi kérdés és én is szívesen válaszolok.
A gyerekeim fotóját Bokor név alatt találod.

ZSófi
szzsofia

Sziasztok!

Ambrosia/Andi és Szabó Zsófia/Zsófi!

Melyik neveteket hasznájam a megszólításkor?

Megnyugtathatok mindenkit, hogy távol állt tőlem mindig is a gyerekeket illető összehasonítás és természetesen most sincs ez másképp.
Soha nem estem kétségbe, ha valaki a játszótéren, vagy a tanácsadáson büszkén mesélte, hogy az ő gyereke már 1 éves korában hosszú verseket szavalt, vagy 3 évesen folyékonyan olvasott, holott az enyémek ebben a korban még korántsem tartottak ilyen szinten. Pláne amikor már 1 éves korban a bilire ültetik éjjel-nappal, csakhogy végre elmondhassák, hogy sikerült a szobatisztaságra való igyekezetük. Tudom, hogy nem egyformák a gyerekek, de előbb-utóbb mindegyik eléri azt a szintet, csak esetleg pár hónappal később. És szerintem is az a legfontosabb, hogy testileg-lelkileg tökéletesen egészségesek legyenek és jókedvűek.

Csupán azért szeretném elkerülni a pici születési súlyt, hogy ne kelljen esetleg hetekre inkubátorba tenni őket. Szeretném, ha úgy, mint az előző két babánál, a születést követően mehetnénk baba-mama szobába, rendesen szopiznának és a 4. napon együtt jöhetnénk haza.

Szabó Zsófia/Zsófi!
Megnéztem a fotókat, nagyon klassz mindegyik!

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!
Először is köszönjük a jókívánságokat, nagyxon jól telt a szülinap. Most vasárnap meg egy kis gyerekzsúr is lesz. Kép
És egy hihetetlen történet! Képzeljétek el, hogy ma szabadnapom volt és elmentem a városba nézelődni. És mit látok! Hát a tavaly ellopott babakocsinkat egy bababoltban! Nem hittem a szememnek!!! Rögtön odatoboroztam, a páromat. Sajnos az ipséről nem tudtunk meg semmit, de holnap bejelenttjük a rendőrségen és visszük a bizonyítékokat. Szerencsére itt a a békási anyukáknál is megírtam aznap este + vannak képek róla megy egy letört alkatrész. Remélem elég lesz. Egyenlőre nem fűzök hozzá sok reményt, hogy visszakapjuk, de már azzal is megelégednék, ha bemoshatnékl egyett annak a tirpákbnak a lenyúlta!
Andi!
Re,ek kis italt ajánlottál, de sajnos nálunk nem valami menő. A Levi inkább vizet kért.Kép Majd megpróbálom egy kis kedvenc jaffaszörpel felönteni, hátha átveszi annak az ízét.
Éva!
Pisinél minden rendben nálunk, de kakira sajna nem nagyon. Elsunnyogják mind a ketten. Február másogikáig még van egy kis időnk, mert addíg csak ebédig leszünk bent, hátha ellesik a jóóóó példát a többi lurkótól.
Gabi!
Nálunk fejenként 2 ágynemű kell. Gondolom azért, hátha baleset történik és akkor legyen hirtelen másik. Már én is előre izgulok milyen lesz. Kép
Vadvirág!
Én a 36. héter szültem 2db 2,5kg-os bébit és ugyan valóban 1,5 napot inkubátorban voltak, de a Margitban ha van szabad hely akkor beteszik őket, hogy szokják a klímát. Kép Nekem elfolyt a magzatvizem és 2 óra múlva megszülettek a fúk (mindennel együtt) és a fájásaim egy közepes gyomorfájdalommal értek fel. Pikk-pakk kicsusszantak. Kicsit több mint egy hetet kellett bent tölteni. Terhesen 87kg voltam (és jóóóó vizes)a második nap fedeztem fel egy mérleget amin már "csak" 74kg voltam. Aztán sokáig 64kg és az 58kg-os versenysúlyomat szoptatás befelyezése után nyertem vissza. Persze az utóbbi hónapokban a bejglik kicsit kitúrtak a gatyámból. Kép
Kívánok Neked én is két gyönyörű és eegészséges csemetét!!!!!

Vikics

KépKép
vikics

sziasztok,
nem lettem hűtlen cserbenhagyó, csak mindenki beteg lett szinte, ami a csúcs a tortán:nekem is 39 fokos lázam van 2 napja...így ápolom és bátorítom a nálam gyengébbeket:-)

kívánok ennél jobbet mindenkinek, majd jövök....
Kinga
pkinga

Vadvirág

Én is pontosan ezért örültem az ikrek nagy súlyának, mert a negyedik napon mi is hazajöhettünk. A kislányunk akkor volt két éves és nagyon hiányoztam neki így is. A terhesség alatt szerencsére egy napot sem kellett benttöltenem, még amikor már túlvoltam a kiírt időponton is én inkább mindennap bementem vizsgálatokra, de nem kellett befeküdnöm, szerencsére a dr.nőm rugalmas volt.
És annak is örülök, hogy nem indította meg előbb a szülést, azt mondta, hogy minden rendben van a kicsikkel és ő inkább a természetre bízza.

Azt én még máig is utálom, amikor szörnyűlködnek, hogy ikrek, biztosan sok gond van velük, én ilyenkor azt szoktam mondani, hogy semmi gond nincs velük, nagyon aranyosak és dupla annyi örömöt okoznak nekünk. Mi is az első pillanattól örültünk nekik, számunkra ez egy csoda! Sokan még azt is megkérdezték, hogy megtartjuk? Na ez már nekem is sok volt.
De nem törödtünk senkivel, csak tovább örültünk, hogy ekkora csoda történik velünk.

Kinga

Hát nem irigyellek!! Jobbulást az egész családnak!!! A férjed tud segíteni, vagy ő is beteg?
Kitartás!!!

Vikics

Fel a fejjel, egyszer csak belemegy az a kaka is a bilibe.
Épp ma mérgelődtem, hogy a Lora ilyenkor már szobatiszta volt, de a fiúk még hallani sem akarnak a biliről. Inkább nem is erőltetem, majd csak kérik talán maguktól egyszer, ahogy a Lora is.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Vikics, p.éva!

De szuper! Akkor a tiétek egy fantasztikusan klassz sikersztori... Nagyon jó ilyeneket olvasni tényleg. Gratulálok mindkettőtöknek!

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Kinga!
Jobbulást az egész családnak!!!!

Éva!
Valóban nem szabad erőltetni. Én láttam nyáron mennnyire hajtottak az anyukák, hogy szobatiszta legyen a csemete és rengeteg pisis bugyi bánta. Nálunk 2 nap volt. Kaki miatt csak azért izgulok némileg, mert a Levinek fájt egyszer és azóta inkább visszatartja a végsőkig, tudod. És nem hiszem, hogy az oviban úgy figyelnék, hogy ki kakilt és ki nem.

Ma voltunk a három éves macerán. Egész jól viselték az oltást, csak mikor beszúrták a tűt akkor elégedetlenkedtek. Volt egy kis lázuk, de egy kúp levitte és a Dundi fájlalja a karját egy kicsit. Képzeéjétek 1cm-el és 1,2kg-al több a Dundi (lassan rászolgál a nevére. Kép Kép Kép) Pedíg májusban még közel ugyanannyik voltak. Mondjuk jobban is eszik az biztos. Kép
Elmentünk feljelenteni a tolvajt is! Kép Kiderült, hogy itt lakott nemmessze és komoly bűnlajstroma van.Kíváncsi vagyok mi lesz az ügy vége.

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Emlékeztek még, hogy kb. hányadik héten éreztétek meg az ikrek mozgását a pocakban?

A szopizás egyszerre, vagy külön-külön történt?

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!
Ikreket szülni boldog kiváltság!!!!! Bárki, bármit mond, boldogság és fantasztikus dolog! Különösen manapság. Nem tudom egyszer leírtam-e már, de egyszer régen, amikor a lányaim még babakocsisok voltak, találkoztam egy idősebb nénivel, aki egy 8 év körüli kislányt vezetett.
Megállított, látván az iker-babakocsit, és elkezdett belőle dőlni a szó. Panasz volt minden gondolata. Neki is ikrei voltak ezelőtt 35 évvel, az egyik lányának gyermeke az a kislány, akivel sétált. Akkoriban kútról húzta a vizet, tüzelős kályhában forralta, mosta mosószappannal a pelenkákat, a párától dohos volt a ház. Pürésített, főzött az ikrekre,stb. Akkor arra gondoltam, mennyivel más a mi életünk, automata mosógéppel, eldobható pelenkákkal, központi fűtéssel és bébiétellel; és ha fáradt voltam, nyűgös és türelmetlen, mindig erre az asszonyra gondoltam, aki nem is tudta mennyit sgített nekem a nehéz napokon.
Kinga!
Őszinte részvétem!!!! Persze rossz, ha beteg(ek)ek), a gyermek(ek), de szerintem a legrosszabb, ha az anya beteg. Ilyenkor tényleg "megáll" az élet. Gyors gyógyulást mindnyájatoknak!!!
Vadvirág!
Neked sem első babáid, így tudod mit kell érezni, így biztos előbb is megtalál az élmény! Én az ikreket teljesen időben éreztem, talán kicsit előbb (18.-20.hét), de Stefit már a 15. héten, mert tudtam, hogy mit kell figyelni. Úgyhogy dupla mozgás, ismerős érzés, isteni-boldog gondolat, hogy ketten mocorognak.... IRIGYELLEK!!!!!!
Vikics!
Nekünk a 3 éves oltás zűrős volt, de ez van. Stefi is mindjárt kapja, kíváncsi vagyok, mert ez télen lesz, a lányokkal meg tavasz végén volt.
Stefi olyan édes, pisil, kakil WC-be, én már nem is szoktattam máshova. Lányokal más volt, ha az egyik pisilt, rögtön kellett amásiknak is, így biliztünk. A legkisebb már WC-kompatibilis, kezdetben szűkítővel, de aztán már az sem. Néha szégyellem magam, még 3 éves sincs, bezzeg az ikrekkel ilyenkor még....
Ez van. Remélem Ti is megtapasztaljátok!!!!!!KépMár hogy a következő, egyedüli gyermekkel!!! Tényleg.Terveztek harmadik babócát??
Tündi
tünde69

Vadvirág

Nekem ha jól emlékszem a 19.héten mozdultak meg először a fiúk, de eleinte én ne éreztem kétszeresnek a mozgást, csak már mikor nagyobbak voltak, na akkor az egész hasam mozgott.
Nálunk a szopizás eleinte még a kórházban külön-külön történt, de aztán rájöttem, hogy ha egyszerre szoptatom őket, akkor időt spórolok meg és addig legalább nem bömböl a másik baba. Vettem egy szoptatós párnát, azt ajánlani tudom neked is, és azzal könnyen tudtam egyszerre szoptatni őket. Mikor már nagyobbak voltak, akkor egyre nehezebben fértek el a párnán és le kellett fognom a kezüket, mert egymást karmolták szopás közben és akkor volt nagy visítás.
10 hónapos korukig szoptak, aztán egyszer csak nem kellett nekik a cici, pedig lett volna bőven tejcsi, de valamiért nem fogadták el és a tápszer sem kellett nekik soha. Az Ádám máig nem issza meg a tejet sem, nem tudom mi lehet az oka?!

Vikics

Kívánom, hogy mielőbb fogják el a tolvajokat és fizessenek meg a bűneikért! És van esély, hogy esetleg visszakapjátok a kocsitokat?

éva
p.éva

Sziasztok!
Két hete tudtam emg, hogy ikreket várok! Kevés a szakirodalom, így a segítségeteket, tanácsaitokat szívesen fogadom. Szülésként már nem az első lesz a két kicsi, hiszen ők az 5-6. gyermekeim lesznek, tehát eddig már négyen megszülettek. Kép
Rengeteg tapasztalatot jelentett az eddigi 7 év, amióta születnek a gyerekek, de az internet terén még én is "gyermekcipőben" járok, gondoltam, kipróbálom, milyen a fórumozás.
Amúgy megnézitek ezt a topicot? Van itt valaki?

Dóri
Teodora

Sziasztok!

Dóri!

Üdv. a topicban, boldog Babavárást kívánok!
Ha megnézed a hozzászólások dátumát, a hozzászólások legtetején, akkor láthatod, hogy igen aktív a topic.Kép Információt úgy tudhatsz meg valakiről, ha a nevére klikkelsz.Kép
Mindenkit szívesen fogadunk, kérdezz nyugodtan, a többiek szívesen válaszolnak!Kép

Vikics!

Ez nagyon durva, hogy lehet valaki ilyen gerinctelen, hogy ellop egy babakocsit!Kép
Visszakapjátok?

Gabi, Boldog Születésnapot kívánok holnapra!KépKép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!
Dóri, ez aztán hír! Gratula a létszámhoz is. Vadvirág is ikerterhessége elején jár, így mostanában sok tanácsot (szakirodalom, terhesség lefolyása) tartalmazó hozzászólás került a topicba. Menj a lap tetejére, valahol ott kezdődik, vagy a legutolsó archivált mappában!
Általában késő este aktívak a többiek. Tehát biztosan többen köszöntenek majd akkor.

Andi!
BOldog szülinapot holnapra a prücsköknek!

Gabi!
Isten éltessen! Hogy állsz a vizsgákkal!

Mi meg holnap indulunk Pécsre egy hétre. Nagyon hiányoznak már a hazai izek/illatok/helyek/rokonok.
Jó hetet, hétvégét! M.

KépKép

KépKép
2in1

Szia Dóri!

Te szinte mindenkit leköröztél a hat gyermekkel!
Gratulálok hozzájuk! Hol fogsz szűlni? Hányadik hétben jársz?
És a tesók hány évesek?
Irj magatokról!

Éva
p.éva

Sziasztok!

Dóri!
Gratulálok!

Ma voltunk a 14 hetes 4D-s UH-on a kórházban és minden a legnagyobb rendben. Egészségesek és gyönyörűek, no és kétpetéjűek. Mindketten igazán elevenek voltak és az egyiküknél a fütyi is látható volt. Február 20-án láthatjuk őket legközelebb. Szuper!!!

Vadvirág
Vendég

"No és akkor hírek KisBuksiékről:
Vencus már lassan 2,2kg, 40ml az adagja 3 óránként. Szépen szopik, cumisüvegből is jól eszik és ha ez elég stabil lesz, irány az otthon! De már tényleg hamarosan!!! Egész nap anyukája, Buksika látja el, minden kaját + tisztábatevést + akkor veszi ki, amikor akarja.
Nagyon nyugis baba, nem sír, max ha macerálják mindenféle orvosi beavatkozásokkal.
KisBuksi is jól van, majd ha hazamennek, biztosan többször jön!"
Friss Kismamikról...

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok
Egy iszonyú hosszú levelet tákoltam össze az imént, mindenkinek minden jót kívántam, hiányoltam Erikát, és ötletet szerettem volna kérni szülinapi ajándékügyben, de elszállt a levelem. Nem vagyok ideges, már egy órája költöttem a sorokat. Most megyek lehiggadni.
Üdv. Böbe
böbe

Sziasztok!
Kösz a gratulákat!
Üdv Dórinak, a topik "top"-jának! Kép

Jelentem, ma megcsináltam az utolsó vizsgámat (növénytanból), és ezzel megvan az első félévem!!! KépKépKépKépKép Nem rajtam múlott, csak a szerencsének köszönhetem. Meg is fogadtam, hogy most már elkezdek tanulni! Kép

Kinga!
Gyógyulj meg gyorsan, és állítsd talpra a többieket is! Kép

Vadvirág!
Ezek jó hírek! Honnan tudják, hogy két petéjűek?

Vikics!
Nagyon drukkolok nektek, hogy minden a ti elképzelésetek szerint alakuljon!
Nálunk is ilyen nagy a különbség Marci javára! Kép Nálatok ki volt az első, Levi vagy Dundi? Nálunk Bence, és egészen addig, amíg szoptak (15 hónapos korukig) ő volt a pufibb. Utána fordult meg.

Gabi
efgabi

Sziasztok

Marcsi
Drága vagy, köszönöm szépen a gratulációt. Hogy vannak a kiképzett krampuszok?

Gabi
Szerintem a két magzatburok árulta el a két lakást Vadvirágéknál. Az tényleg szépen látszik az UH-on. Gratulancia a vizsgádhoz, én is besepertem egy pár ötöst.

Vadvirág
A fütykös az jó jel!KépKépKép

Lányok, segítsééég!!!
Nem láttatok véletlen valahol LEGO Duplot nagy kiszerelésben (150 db). Az egész füldgolyón, mindenhol lehet kapni, csak magyar online áruházban nem. A LEGO honlapján is van 19.99 $-ért, csak épp nem hozzák ide.

Erikaaaaaaaaaaaaaaaa!
Hun vagy? Csak nem befeküdtél máris a Lipótra? Egyedül? Megyek én is...KépKépKép Köszi a mailt, jót kacarásztam az oktatáson.

Andi
Ambrosia

Sziasztok!

Gabi!
Azt látták az UH-on, hogy két külön placenta és két külön burok van. A mi doktornőnk és az UH-ot végző orvos is egyetértettek abban, hogy tuti kétpetéjűek.

Andi!
A Tescoban láttunk hatalmas átlátszó műanyag vödörben Lego Duplot. Azt nem néztem hány db-os, de elég soknak tűnt ránézésre.

Vadvirág
Vendég

Vadvirág

Gratulálok a kicsikhez! Lényeg, hogy egészségesek és minden rendben van!
Vannak már neveitek?

Gabi

Gratulálok a vizsgáidhoz!! Mostanában megyek én is felvételizni, január végén valamikor, még pontosan nem tudom.

Kisbuksi

Nagyon örültünk a jó híreknek! További jó egészséget kívánunk és sok-sok boldogságot a kis Vencelkéhez!

Andi

Boldog szülinapot a kicsiknek!!!! És a többi szülinaposnak is!!

Éva
p.éva

Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni iker-babakocsi ügyben? A barátnőm 32 hetes kismama, innentől végig kórházban lesz. Tehát apa vesz nekik babakocsit. És ő 180 ezerért nézett ki egyet. Vmi olyasmi, hogy egymás előtt ülnek a babák,illetve hordozó is van hozzá. Hát én megdöbbentőnek találtam az árát. Érdekelne, hogy mi a tapasztalatotok babakocsi ügyben. Minden: forma, márka, fellelhetőség, ár, használhatósága, szóval minden.

Magdi
gmagdi

Sziasztok
Nagyon jó hirek Kisbuksiékról:
Képzeld, egy másik, kicsit hasonló nevű kisfiú, Vencel is sokkal korábban bújt ki, de nagyon ügyes volt, és - ma tudtam meg a jó hírt - hogy HÉTFŐN hazamehet a saját otthonába!

Erika
Hol vagy, tényleg a Lipóton? Nekem miért nem szóltál. Megbeszéltük, hogy együtt megyünk.

Magdi
Az archivumban találsz babakocsiügyben egy csomó ötletet. Probálj rákeresni, valamikor tavaly nyáron volt egy csomó hozzászólás.

Tegnap olyan ideges lettem, hogy elszállt a levelem, hogy elfelejtettem üdvözlni az újakat.
Vadvirág, Dóri! Örülök, hogy ránk találtatok. Ha bármi kérdésetek van irjatok, nagyon szívesen segítünk bármiben.

Gabi
Gratula a vizsgáidhoz. Nem semmi teljesítmény a gyerköcök mellett még vizsgákra is járni. Az én életembe most ugy érzem, hogy biztos nem fér bele a fejtágítás. Pedig nem ártana valamit kezdenem magammal, mert 2009-ben azért biztos, hogy el kell majd helyezkednem valahol. Nemigen hiszem, hogy folytatni tudnám a titkárságvezetői munkámat.

Kinga
Remélem már mindenki megygógyult, ha esetleg nem küldök az éteren keresztül gyógyipuszikat.

Andi
Boldog szülinapot a gyerköcöknek, na és persze önfeledt tortadobálást.

Üdv. Böbe
böbe

Sziasztok!

Üdv az újaknak!!! Írjatok magatokról!!! Kép Kép Kép
Csajok! Nincs valami ötletetek olyan játékokra mit szülinapon meg lehet csinálni. Pl: gumicukor felkötése és le kell enni meg ilyesmik. Amivel fel lehet dobni a bulit?

Vadvirág!
Gratulálok a kicsikhez!!! Kép KépKép
Gabi!
Neked meg a vizsgákhoz gratula!!! Kép KépKép
Nálunk Levi volt az első és a nehezebb kemény 10dkg-al. Egészen 2002 szept-ig a Levi vezetett aztán 2003 aug-ig a Nándi 10-30dkg között vezetett, de ez nem volt észrevehető. Kép De augusztus óta ez felgyarapodott 1,2kg-al. Érezhető volt azért a külömbség, de ekkorára nem számítottam. Most viszon a vizsgálat óta a Levi tömi a fejét egyfolytában.Kép Lehet, hogy érzi az erőfölényt. Kép

Babakocsi ügyben úgy tünik, hogy visszakapjuk majd, de hogyí mikor az kérdés. Sosem volt még ilyen ügyem szerencsére.
Kisbuksiéknak nagyon örülök! Kép Kép Kép Kép Már vártam az új fejleményeket!!
Andi!
Én is boldog szülinapot kívánok a skacoknak!!! Kép Kép Kép

Magdi!
Azért eléggé túlzás 180e ft-ot babakocsira költeni. Annyiból már autót is lehet kapni.Szerintem tök fölösleges újat venni, mert ha később elakarod adni már csak valamivel többet mint a fele pénz kapsz érte. Fele pénz körül viszont lehet kapni nagyon jó állapotú használtat aminek aztán már nem nagyon változik az értéke. Nekem van egy Hauck twin-em ami ugyan testvérkocsi, de egyszeri 5 perces munkával átalakítható ikerkocsivá. Most nem traktálom tovább a topicot vele, hisz itt mindenki tudja milyen az, de ha érdekel akkor itt van a hírdetésem róla ahol le van írva ami fontos sok képpel.
http://www.babaszoba.hu/forums/messages?tid=48463

Vikics

KépKép
vikics

sziasztok ikresek!

talán van, aki emlékszik rám, nem sűrűn járok a babaneten, de azért néha előfordultam itt az ikres topikban.

33. hétben vagyok az ultrahang szerint (szerintem is), ortodox számítás szerint pedig a 35.-ben. múlt héten a dokinál kiderült, hogy megrövidült a méhnyak, de a méhszáj még zárva. szigorú semmittevést írt elő és hogy ma menjek vissza kontrollra. azt mondta, ha rosszabbodik a helyzet, akkor be kell feküdnöm a kórházba.

becsülttel végigpihiztem a hetet, a kontrollon kiderült, hogy a helyzet változatlan, nem nyílik a kijárat. gyorsan meg is nyugodtam, erre azt mondja az orvos, hogy holnap hívjam fel, addigra kideríti, hogy mikor lesz üres ágy és mikor tudok befeküdni. persze értetlenül állok, hogy minek kell befeküdnöm, ha nem lett rosszabb a helyzet. ilyenkor persze az orvosok kezdik a szokásos dumát, hogy saját felelősségre otthon maradhatok, dehát sose lehet tudni, hogy mikor történik valami baj, és akkor jobb, ha gyorsan helyben szakszerűen el tudnak látni.

persze tudom, hogy ezt helyettem senki sem döntheti el, mégis megkérdezlek titeket, hogy mit gondoltok a helyzetemről. mivel még nem szültem, fogalmam sincs, hogy mi a normális, mi számít vészhelyzetnek, stb. mondjuk elég gyanús, hogy ha be is fekszem, nem engem fognak lesni éjjel-nappal, szóval úgy érzem, fölösleges ez a túlzott elővigyázatosság, de aztán meg persze, ha gond lenne emiatt, sose bocsátanám meg magamnak. gondolom, erre apellálnak az orvosok is, aztán végül meggyőzik szegény tapasztalatlan, naiv kismamát.

idáig teljesen problémamentes a terhességem, nem véreztem, nem kellett feküdnöm, novemberig dolgoztam is. mostanában keményedik néha a hasam, ennyi az össz. problémám.

szerintetek csak azért, mert az ember hasában 2 bébi van, mindjárt ennyire veszélyes lesz az egész? kinek higgyek vajon, a dokinak, aki biztonságban akar tudni, vagy a megérzésnek, hogy tök fölösleges hónapokig kínozni magam a kórházban, mikor itthon is kb. ugyanazt csinálom, és esetleg még jól is érzem magam?

különben azt mondta az orvos, hogy jan. végétől mndenképp be kell feküdnöm. nektek is kórházban kellett tölteni az utolsó hónapot? elég indok erre az ikerterhesség ténye?

kérlek, írjátok meg, veleltek mi volt, nagyon tanácstalan vagyok.

köszi: ribizli
ribizli

vikics!

a babakocsi érdekel, de csak ha befér a liftbe, ami 62 x 93 centi. a kocsi mekkora?

üdv: ribizli
ribizli

Sziasztok!

Ribizli!
Egy kicsit feljebb, január 9-én írtam le a sztorimat, én is 5 hetet töltöttem kórházban. Ha van egy kis időd, akkor olvasgass vissza, mert az archívban is sokszor előkerült ez a téma.

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Ribizli!

Én a 36. héten szültem a skacokat meg és csak azért nem fektettek be (pedíg semmi nem volt)mert szabira ment a doki. Szerdán szültem és a következő hétfőn fektetett volna be. Bár akkor én sem értettem miért.
Szerintem a babák érdekében kibírod azt a pár hetet. Persze vannak olyan mázlisták mint Éva aki még túl is hordta öket, de nem ez a jellemző. Van aki hónapokat dekkol a kórházban. Az a tuti ha bemész. Abból baj nem lehet. Kép
A kocsi... mi panellakásban lakunk és az extrakicsi liftbe befér. Ha sréhen tolod be és a végét megemeled egy kicsit akkor passzentosan bemegy tutira. KépAz elsőü bébi ülése persze akkor nem lehet vízszintesen amíg feléretek. Volt is csodálkozás mindíg mikor kinyitottam az ajtót és kijöttem a liftből, mert néhány anyuka az egyes babakocsival is szenved. De nekem az a 62cm gyanús. Nem írtad el? Vagy egyszemélyes a lift?

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok

Mindenkinek köszönöm a gratulát a tündéri kétéveseim nevében. Viszont kívánom ismét az érintett zsiványoknakKép

Ribizli
Én 5 hetet feküdtem bent, jól éreztem magam és végig megvolt az az érzésem, hogy biztonságban vagyok. Arról nem is beszélve, hogy a csajokkal gondoskodtunk a jó hangulatról. Nálam is megrövidült a méhszáj és keményedett a hasam. Úgyis Te döntöd el, de szerintem a babák biztonsága a legfontosabb. Elvileg az ikerterhesség veszélyeztetett terhességnek minősül és a lekiismeretes orvosok sokkal jobban odafigyelnek rá.

Vadvirág
Köszi, megsasolom hétvégén. Melyikben?

Vikics
Kaka???????????????????????
Esztinek mostmár elég ránéznie a HohesC-s dobozra.

Andi
Ambrosia

Andi!

Sajna a Levinek nem ízlik. Inkább vizet iszik. Most ajánlották a grannini grapefruit levet vagy sütőtöklevet hátha. Ami nem jaffa szörp az számításba sem jöhet. Gyümitea esetleg, de magyarázkódni kell miért nics jaffa. Most ebég után adok neki 1dl teába Nature Care Isabgol porát és utána beülünk megnézzük a Nagy hohoho viedókazettát és közben megitatok rá még 2dl jaffát. Ma például a wc-be kakilt egy nyúlfarknyit, de teljesen magától ment be oda. Kezdem nem érteni. Most a Dundi kezdi a műsort, mert látja, hogy körülötte miért nincs akkora felhajtás. Csináltam almapürét (bár most valaki írta, hogy csak harapva jó) mazsolával és akartam adni mindkettőnek. Dundi elmenekült, de a Levit nem hagytam. A végére szabály szerüen odajött a Dundi és kikövetelte, hogy belé is tukmáljak egy kicsit. Tátott szájjal vonakodott. Úgy nevetem rajta. Kép Kép Kép
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok topiclakók!!!!!!!!!!

Előkerültem én is...Kép
Viccen kívül: olvasgatok ám rendszeresen, de sokat haldoklik a gépem, többször lefagy, s amikor már 2 levelet is megírok, s mindkettő elszáll, az napokra elveszi a maradék életkedvem is...Kép

Szülinaposoknak és Kisbuksiéknak gratulaaaa!!!Kép
A sikeres vizsgázóknak is!!!Kép
Betegeknek jobbulást!!!Kép
Kismamáknak üdv. a fedélzeten!!!Kép
(Remélem senkit nem hagytam ki...)

Andi, Böbe!
Lipótra nélkületek SOHA!!!Kép Megvárom, míg behozzátok a lemaradást, s kellőképpen leamortizálódtok Ti is a lakással...

Gabi!
Azt hiszem Te adtad régebben a tippet, a lépcsős WCszűkítő beszerzési helyeit illetően.
Jelentem a héten megvettük!!!
Azt már elértem vele, hogy ezen is összevesznek.Kép
A rendeltetésszerű használat még várat magára, de erről baromi jól be lehet lépni mamusszal a WC kagylóba...Kép

Mára ennyi, remélem ez már a topicra repül...

Pusz Mindenkinek!

KépKép
herika

Sziasztok!

Éva!
Persze, már meg vannak a nevek. Kép
Jázmin Vadvirág, Lara Tűzvirág, Márk Axel, Martin Marcell. Ez még semmi, de már kinéztük a babakocsit is a MegaToys-ban, egy klassz Graco-t választottunk és persze a kiságyat, pelenkázót, stb. Persze majd csak nyáron vesszük meg ezeket. Szóval nagy az izgalom, tele vagyunk energiával és jókedvvel. Ja és egy nagyobb lakásba költözünk 2 hónap múlva, mert a mostanit kinőttük...

Andi!
A pest-erzsébeti Tesco-ban láttuk. Dávidnak olyat akartunk venni karácsonyra, de inkább egy Playmobil helikoptert választott helyette.
Szerintem elképzelhető, hogy az Árkádban a Játéksziget nevű boltban is van, tudod ahol az a nagy bárka van, esetleg még számításba jöhet az Auchan. Talán érdemes körbe telefonálni őket és rákérdezni, ha nincs kedvetek annyit mászkálni.

Kisbuksi, Ribizli!
Gratulálok! Kép

Vadvirág
Vendég

gabi, vikics, ambrosia,

köszi a hozzászólásokat! jaj, mindjárt fel kell hívnom a dokit, muszáj eldöntenem. valószínűleg igazatok van, csak azért hihetetlen az egész, mert annyira jól érzem magam.

vikics,

a méret nem tévedés, sajnos. a liftajtó szélessége 62 cm, a lift maga 120 cm hosszú, de az ebből hasznosítható mélység 93 centi, a többit a befelé nyíló ajtócskák foglalják el ügyesen. megtennéd, hogy leméred a babakocsit? köszi.

vadvirág,

köszi a gratulációt. én is gratulálok neked, és szuper problémamentes terhességet kívánok!

üdv: ribizli
ribizli

Sziasztok!

Vadvirág!
Hihetetlen, hogy már kitaláltátok ezt a rengeteg nevet. Nálunk az utolsó előtti pillanatban találtuk ki a Nándor nevet. Mondjuk mi a Magyar előnévvel eléggé kötve voltunk.
Ribizli!
56X97 kb. Elég nehéz megmérni mert az ülésekig 80cm (felültetve az első) de a tolókarja kb 17 cm-el kijjebb van.
A mi liftünk ahová befért keresztbe az 99x88cm 70cm-es ajtóval. Persze sréhen a végét felemelve kisit.
Látom máshol is dolgoztak ügyes agglegény tervezők. Nálunk a liftig is egy sor lépcső vezet nehogymár könnyű legyen a dolgod. Ugyan van valami lejtő csinálva a lépcső mellett, de kersztbe vasak vannak hegesztve, hogy ne lehessen használni és olyan meredek, hogy nem is lehetne. Talány, hogy mire csinálták. Az előző lakásunkknál meg akkora lift volt, hogy a franciaágyunk elveszett benne. Még 6 ember befért volna mellé az tuti! És a liftig is volt használható lejtős rész. Máig siratom. Brühühühüh...
Na megyek, mert vasárnap buli és adíg még millió meg egy dolgom van.
Játékra nincs ötlet????

Vikics

KépKép
vikics

Szia Ribizli!

Nem akarlak megijeszteni, de az ikerterhesség tényleg fokozott kockázattal jár és az orvosod nem magát akarja levédeni azzal, hogy be akar fektetni, hanem a babáknak akar jót. Nekem már a 27. héten el kellett döntenem, hogy befekszem-e, vagy saját felelősségre otthon maradok. Jól döntöttem, rögtön ottmaradtam a kórházban és a 30. héten megszülettek a fiaim.... Amikor befeküdtem rutin vérvétel során kiderült, hogy vészesen vérszegény vagyok és sürgősen belém folyattak infúzión egy csomó vasat, plusz vért is kaptam, különben lehet, hogy a 30. hétig sem jutottunk volna el. Amúgy főleg télen nehéz lehet időben beérni a kórházba, ha bármi baj van. Hála Istennek minden jó, ha vége jó: Csabi és Marci már 13 hónaposak, teljesen egészségesek, gőgicsélnek, tipegnek jobbra-balra és tündériek, de az elején kemény három hónapot kellett kórházban töltenünk. Hidd el egyáltalán nem olyan vészes a kórház, főleg amíg minden rendben van és nincs más dolgod csak pihenni! Ártani biztos nem ártasz vele magatoknak! Ha a 35. hétben vagy, akkor már azért nincs is olyan sok hátra. Szóval: csomagolj!

Szeretettel: Mimóza

Vikics!
Én gyerekkoromban nagyon élveztem a következő szülinapi játékot: valami apró ajándékot be kell csomagolni ezer réteg újságpapírba, esetleg zsínórral is meg lehet erősíteni. Zenére elkezdik a papírgombócot körbeadogatni a gyerekek és amikor megállítjuk a zenét 10-20 mp-re akkor akinél épp van a csomag az elkezdheti letépni a papírokat, amíg el nem indul a zene. Végül azé az ajándék, aki a legutolsó réteget lehámozza róla. Úgy emlékszem elég izgalmas volt. Persze a felnőttnek, aki a magnót kezeli érdemes odafigyelni, hogy mindenkire sor kerüljön és a legjobb, ha több csomag van és mindenkinek jut ajándék.

Éva!
Drukkolunk!!!! Most jól vannak a gyerekek? Boldog szülinapot Lorának!

Vadvirág!
Nekünk is Graco (Duo Rider) babakocsink van, nagyon szeretem, nagyon bevált, csak lehetnének egy kicsit nagyobb kerekei.

Dóri!
Azt írtad, hogy kevés a szakirodalom. Az Ikrek könyvét olvastad már Métneki Júliától? Nagyon klassz, bár lehet, hogy már nem kapható. Szívesen kölcsönadom, ha érdekel!

Körkérdés: ki milyen etetőszéket használ és mennyire vált be? Persze ez nem kifejezetten ikres téma... Mikortól esznek egyedül a gyerekeitek?

Sziasztok,
Mimóza
Mimóza

Ribizli

Én annak idején nagyon szerencsés voltam a dr.nőmmel, mert én már tíz nappal túl voltam a kiírt időponton mégsem fektetett be. Nekem azért is volt ez jó, mert a kislányunk akkor még csak két éves volt és nagyon anyás. Amúgy ha eslő gyerekek lettek volna az ikrek lehet, hogy aggódtam volna, ha nem fektetnek be. Kétnaponta kellett bejárnom vizsgálatokra, de mindig megnyugtattak, hogy minden rendben van a kicsikkel így én is nyugodt voltam.
Ilyenkor nehéz eldönteni, hogy mi a jobb. Látod szegény Kisbuksit is befektették már idő előtt és mégis megtörtént a kis Regővel a tragédia. Ilyenkor szerintem még az orvos sem tudja igazán eldönteni, hogy mi a jobb. Lehet, hogy feleslegsen fekszel majd be egy pár hétre, de lehet, hogy akár életmentő is lehet, hogy pont bent vagy a kórházban.
Szóval ne aggódj, ha befektetnek! A kicsik ilyenkor a legfontosabbak, te meg csak kibírod valahogy a szülésig, hisz már nincs is olyan sok idő! És végre a kezedben tarthatod a kisbabáidat! Ennél nincs is nagyobb boldogság a világon!!!!!!!!!!!

Vadvirág

Mi ugyanilyenek voltunk. Ahogy megtudtuk, hogy ikreink lesznek azonnal beindultunk és elkezdtünk bababoltról bababoltra járkálni és mindenhol ikerkocsit kerestünk. Én még alig voltam öt hónapos terhes, amikor megvettük az ikerkocsinkat. És már akkor ruhákat is kezdtünk vásárolni, mindig egy keveset, mert egyszerre sok lett volna mindent megvenni. Igaz maradt egy csomó ruha a kislányunkról, de azért még kellett venni egy párat.
MIndenki azzal fárasztott, hogy nem szabad ilyen korán megvenni a babona miatt, de minket ez nem érdekelt.
Nagyon szép, különleges neveket választottatok!

Erika

Örülök, hogy még nem vagy a lipóton. Nálunk is áll a bál egy hete, Zolika egész nap csak sír és az ölemben akar lenni, ma elvittem az orvoshoz és jönnek a fogai.
Sok erőt a gézengúzokhoz!

Éva
p.éva

http://vasarlas.origo.hu/index.php?action=show&id=51159

Babakocsivásárlóknak tudom ajánlani ezt az oldalt!

Éva
p.éva

Mimóza

Örülök, hogy írtál!
Köszönöm, most jól vannak a fiúk, csak Zolika nyűglődik a fogai miatt.
Már jó nagyot nőttek, most voltak két évesek.
ELőre is köszi a szülinapi jókívánságokat! Jövőhéten vasárnap tartunk zsúrt a három gyereknek egyben, ha van kedvetek és ráértek gyertek el! De majd még eről beszélünk személyesen is.
Csabi és Marci is már jó nagy lehet, régen láttam őket. És milyenek az éjszakák ? Alszanak szépen.
NÁlunk kétféle etetőszék van a fiúknak. A Lorának annak idején fa etetőszéket vettünk, amit később szét lehet szedni kis asztalkának és széknek. A másik egy peg perego, műanyag, azzal is nagyon meg vagyunk elégedve, tavalyelőtt vettük pont egy ikertalálkozón potom 5000Ft-ért árulta egy hölgy, az annyival jobb, hogy nagyobb a tálcája, bármikor le lehet venni, nem kell csavarozni, és az ülése is sokkal kényelmesebb, ha kettő lett volna belőle vettem volna kettőt, de újonnan 20ezer ft fölött volt, ezért inkább maradtunk a régi faszéknél. Különben az is megfelel.
Nálunk az ikrek kb. egy éves koruk óta próbálkoznak egyedül enni, azóta nem is nagyon hagyják , hogy ettesem őket. Tiszta kaja az egész konyha etetés után,de akkor sem hagyják, hogy segítsek nekik, mindig kiabálják, hogy "magamnak".

Éva
p.éva

Sziasztok!

Ribizli és minden pocakos kismama!

Akkor én is leírom a történetünket...
Nekem a 34. héten kellett befeküdnöm biztonságból (természetesen nem örültem én sem), mert iszonyúan vizesedtem és sokszor felment a vérnyomásom.Kép De a babák érdekében ez volt a legkevesebb, hogy biztonságban legyünk. Január volt, az ikrek sokszor előbb érkeznek, én sem bántam nagyon...Kép
Eléggé stresszes volt a terhességem, mivel előző évben vetéltem el, 12! hetesen problémamentes terhességben. Olyan jól ÉLETEMBEN nem éreztem magam mint akkor, s egyik pillanatról a másikra vége lett a boldogságnak...Kép
Ezért mikor megtudtam, hogy ikreket várok mégjobban megijedtem. Hogy fogom kihordani a 2 babát, ha egyet se bírtam?? Ráadásul bevéreztem az elején, így 12 hetes korukig otthon kellett pihennem némi kúp és a WC kagyló társaságában! Óránként hánytam!!! Pokolian féltem, mi lesz ebből...
Szerencsére 3 hónap elteltével a közérzetem is javult.Kép
36. hét betöltése után, tervezett császárra került sor. Nem kockáztattak tovább: a babák elég nagynak tűntek, szépen befordultak, a külső méhszáj eltűnt, a méhnyak elvékonyodott, s az erős vizesedés és a magasvérnyomás miatt aggódtak.
Így 36 hét 1 napra, 2002.02.08-án 2 gyönyörű, egészséges kisfiam született, 2700 és 2800 gr súllyal!!! S bár 3 napra inkubátorba kerültek (Riki párás oxigént kapott), szülés után 1 héttel már otthon is voltunk!KépKép
Hát ennyi "röviden" a mi történetünk...

Boldog babavárást és jó egészséget kívánok minden pocakosnak!KépKépKépKépKépKépKépKép

Üdv. Erika és 2 gézengúz nagyfia

KépKép
herika

Éva!
Mikor kezdtek beszélni a srácok????
Én kezdek meghülyülni az állandó nyüszögéstől, hogy kiderítsem mit szeretnének.Kép Pár érthető szó amit beszélnek, azon kívül nem hajlandóak megszólalni, ugyanakkor kiborulnak és felemelik a hangjukat, ha nem "akarom" megérteni mit is akarnak a tudomásomra hozni...
Mikor mondanak már valamit nekem is??????
Mert egymás között megy a habraty ezerrel...KépKép

Erika

KépKép
herika

Erika

Már elég régóta beszélnek a fiúk. Zolika elejétől kezdve értelmes szavakat mondott, míg Ádám csak babanyelven beszélt, de aztán Ádám is lassacskán megtanulta az értelmes szavakat Zolikától. Most már mindent beszélnek, csak lesünk néha, hogy milyen okosakat mondanak.
De ne aggódj a fiaid miatt, nekem van egy barátnőm, akinek a kisfia három évesen is csak annyit mondott anya, apa, aztán ahogy oviba került egyből megtanult beszélni. ezzel nem azt mondani, hogy a te fiaid is addigra fognak beszélni,de még akkor sem késő. Mindennek eljön az ideje.
Mi még a fiúkról is azt hittük, hogy későn kezdtek el beszélni, mert a múltkor elővettük a Lora babakönyvét és ő 20hónaposan már pár soros verset mondott el. Ezt így visszaemlékezve nem is hinném el, ha nem lenne leírva a naplójában, tök jó dolog az a babanapló, a fiúknak is vettem, de még nem sok minden került bele.
Te vezetsz nekik?

Éva
p.éva

Sziasztok!

Babakocsi-ügyben az a 180 000 elég durván hangzik.
Nekünk a Greco Duorider születéstől 2 éves korig maximálisan kielégített minden igényünket és most újonnan 68-70 000 Ft. Még ha 2 hordozót vesz hozzá valaki 30-30 ezerért, akor is barátibb az ára.
Persze láttam én is BÉBÉ Komfort kocsit, csak a váz 70 000 Ft + lehet hozzá mindenféle cuccot venni, mózeskosár, sportülés, hordozó, fullextrás kompatibilis darabja plusszba kb. 30 000. Szóval lehet szárnyallni a csillagos egekig!!!

Mi nem mertük előre megvenni, a két vetélésem után nagyon féltem én is, már egy hónaposak voltak, amikor elmentünk megvenni. Persze már jó előre kinéztünk mindent.

Ribizli, néhány hét és kint lesznek a kisbabáid, nagyon irigyellek, most pihenj még sokat! Engem is csak a 35. héten fektettek be és két hetet vártam a lányokra, ki lehet bírni. De azóta már biztosan eldőlt, hogy mész vagy maradsz.

Vadvirág, nagyon klasszak a nevek. Örülök, hogy minden rendben van a kis manókkal a pocakodban.

Üdv Csilla
ikeranya

Sziasztok!

Mimóza!
Köszi a tippet, kipróbáljuk. Bár egy kicsit félek, hogy azonnal szétcincálják a fiaim a galacsint. Kép

Mi nagyon nem vásároltunk előre a babona miatt. Bár nem nagyon vagyok babonás, de azért jobb betartani. Kép Kép Kép A kiságyak voltak meg előre, mert azt a dédpapijuk csinálta, aztán szépen lassan szereztük be a nagyobb dolgokat végül a vége felé az összes minden mást. Ezt jólmegaszondtam. Kép Babakocsi téren mi elöször egy peg perego caravelt vettünk használtan, nagyon jó állapotban. Jó kis kocsi volt amíg egész kicsik voltak mindenkinek ajánlom, de mikor már kezdtek fogyni a segítők és amúgy is egymagam akartam csinálni mindent akkor muszály volt lecserélni valami egymás mögöttire mert a mellettivel még a botba sem fértem be. Éva amit te írtál az ugyanolyan mint ami Marcsinak is van csak nem a lux változat. Extra hosszú sajna. Én legalább is akárhogy próbáltam nem tudtam bepaszírozni a liftbe. Így mikor elaludtak a skacok benne én addíg shoppingolhattam meg sétálhattam az utcán. De akinek nagy liftje van annk is csak később használható, mert az eleje nem döthatő vízszintesig. Kép
Babanaplót én is elkezdtem, de mikor már nem szopiztak abbahagytam mert abban a könyvben vezettem mi újat tudnak amiben az étkezésüket. Azért tök jó néha elővenni. Kép
Ma letelefonáltam az oviba és nincs csak 4 beteg gyerek és azok is más-más csoportban. Állítólag baciölő levegőszűrő van mindenhol és megelőző citromaromát párologtatnak mindenhol. Kép Milyen modern kis ovi mi?!

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Örülök, hogy előkerültek rég nem látott fórumlakók! Kép

Erika!
Ne izgulj a beszéd miatt, nálunk is akkor indult be igazán, amikor elkezdtek bölcsibe járni. Azóta Marci belépett a miért-korszakba és egyfolytában csacsog. Bence egyelőre utánozza, ő még nem beszél olyan szépen, ráadásul neki elég sajátságos nyelvtana van, mindig a mondat végén tagad: végigmondja a mondókáját, majd hozzáteszi hogy nem. Meg a hangokat sem tudja olyan tisztán ejteni, mint Marci. Néha én sem értem őket, akkor kicsit kiborulnak, de végül megértetik velem, hogy mit akarnak. Szerintem ne, izgulj, egyszer csak beindulnak, akkor meg aztán nem lehet majd leállítani őket! KépKépKép

Dóri!
Vadvirág írta, hogy az Ikrek könyvét a kiadótól vette meg. Ha érdekel, biztosan meg tudja adni az elérhetőségüket. De szerintem azzal, hogy ránk találtál, elsőkézből kapod a legfrisebb infókat ikrekről, ikresektől! KépKépKép

Vadvirág!
Nagyon érdekes, különleges neveket választottatok! Nálunk is minden srácnak két keresztneve van, csak nekem van egy. De ezt ellensúlyozandó felvettem még egy vezetéknevet! Kép Nehogy már lemaradjak! Kép

Vikics!
Akkor hasonlóan alakult a srácok súlyelosztása nálatok is! Ez érdekes! Bence nálunk is beindul időnként, akkor pár napig zabál, aztán leáll. Bár csokigolyókból, meg (rizs)tejbegrízből nincs az a mennyiség, amit ne tudna megenni! Kép

Éva!
Nálunk Bence az aki félelmetesen önálló, ő azt visítja, hogy: ekükü (egyedül). Ha véletlenül valamiben segítek neki, akkor képes visszamenni addig a pontig, ahol besegítettem, és onnan végigcsinál mindent egyedül (pl. lépcsőn). Ha nincs lehetőség erre valami miatt, akkor földhöz vágja magát, és iszonyatos hisztit rendez. Dúl a dackorszak! Kép

Gabi
efgabi

Vikics!

Mimóza által leírt játéknak én egy továbbfejlesztett változatával találkoztam, amikor minden rétegben van valami kis meglepetés, így minden kicsomagolásnál kap ajándékot az illető gyerkőc, aki azután ki is áll a játékból.
Mi nagyfiam egyik buliján megpróbálkoztunk az ehető gyurmával, ami linzertészta volt. Jól eljátszottak vele a srácok, belenyomkodták a kiszúró formákat, amit aztán megsütöttünk, és hazavittek vagy megettek a vendégek. Sajnos, egy kicsit túlzásba vitték a lisztezéstKép, ezért arra legközelebb jobban odafigyelek. Ugyanezt csináltuk mézeskalácstésztával is, buli nélkül. Úgy is izgalmas volt! Kép

Gabi
efgabi

Éva, Gabi, Csilla!
Örülök, hogy ti is különlegesnek látjátok a neveket, nekünk is nagyon tetszenek. Kép

Éva!
Dominikánál és Dávidnál mi is kb. 5 hónapos terhesen megvettünk már mindent. Úgyhogy miért pont most lenne másként? Kép Ennyit a babonáról...

Dóri!
http://www.melania.hu/shop/
Szuper a könyv, érdemes megvenni mert rengeteg minden van benne, érdekes és kissé talán tudományosnak mondható egyben. Nekem is itt ajánlották a többiek.
Bár az igazság az, hogy igazából itt és tőlük lehet megtudni a legklasszabb, legérdekesebb infókat. Kép Kép

Vadvirág
Vendég

http://www.google.co.hu/search?hl=hu&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=ikerbabakocsi&btnG=Goog le+keres%C3%A9s&meta=lr%3Dlang_hu

Itt nézzétek meg még az ikerkocsikat! Nagyon sokat találtam a google keresőben.

Éva
p.éva

mimóza, éva, erika, csilla,

köszi a történeteket és a biztatást. különben még nem dőlt el pontosan a dolog, mert tegnap nem tudtam utolérni a dokimat, így aztán hétfőre halasztódott a nagy megbeszélés. én magamban már eldöntöttem, megyek, mert sajnos nem bírom fegyelmezni magam itthon és mindig valamit izgágáskodok. ott legalább tuti, hogy nem kezdek el főzőcskézni vagy egyéb szörnyűséget Kép

az a fura, hogy egyáltalán nem érzem, hogy hamarosnan szülni fogok, főleg nehéz elképzelni, hogy mindjárt két pici lányom lesz egyszerre. talán ezért is ódzkodom annyira a kórháztól, mert nem látom a végét...

vikics,

a babakocsi elég necces, de nem lehetetlen. közben egy volt osztálytársam felajánlotta az ikerkocsiját, ha az nem lesz jó, akkor megnéznénk a tiéteket. köszi.

üdv mindenkinek:

ribizli
ribizli

Sziasztok

Vadvirág
Itt lakom Erzsébeten a Tesco mellett, gyorsan elrongyoltam ma reggel de LEGO-nak nyoma sem volt, mármint nagy formátumban. Tele volt a polc mindenféle kirakható állatokkal, de amit én keresek, főként kockákból álló megapakk, olyanról nem is hallottak. Szeintem Megabloks lehetett amit láttál. Azok teszik átlátszó csomagba a cuccot. Nem baj azt mondta apa, hogy megnézi a METRO-ban. Azért köszi szépen.Kép

Vikics
Sajnálom, hogy nem jött be nektek az itóka, hátha később megszereti. A játékkal kapcsolatban sajna nem tudok tippet adni, Te vagy a profi. Mimóza ötlete nagyon tetszikKép
Tényleg!!!! Múltkor kérdeztem, hogy a strandos fotók helyszínén nyáron rendezhetünk-e talit? Nagyon szép az a strand!!!!!!Kép

Ribizli
Mimózának igaza van, nem fontos semmi, csak a srácok. Várandósan úgyis csodás a világ, mindennel együtt ami benne van (még a kórház is).

Mimóza
Eszti régóta ragaszkodik az egyedül evéshez, nagyon ügyes, de a Kristóf alapjában is nagyon szeleburdi, nincs kedvem most a festéshez, úgyhogy egy darabig még én etetem.

Éva
Zolikának millió puszi a bibis ínyére.KépHasználd ki a csodás alkalmat, úgyis mindjárt azt fogják mondani: na hagyjál már, olyan ciki.

Aki tud valami receptet az idő megállítására, azonnal szóljon!!!

Andi
Ambrosia

Andi

KÉt-három évente mindig szűlj egy babát és akkor mindig lesz egy picikéd!!!
Mi már tervezgetjük a negyedik babát, csak nem tudjuk eldönteni, hogy mikor szülessen, de legkorábban már csak, ha kész lesz a házunk, mert itt a másfél szobában már most is nagyon szűkösen vagyunk.

Éva
p.éva

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?