Új privát üzeneted érkezett!

Aida: jól emlékszem, hogy Ti most hétvégén mentek 4Dgenesisbe?
Mikor? Mi vasárnap reggelre kaptunk időpontot Kistücsök-kukucskára. :lol: :lol:
bébic

No, kicsit eldugulok, asszem hirtelen ennyi elég belőlem ilyen töményen. :P :twisted: 8)
Majd jövök, most megyek fürdőt takarítani... :? :evil: Pussz!
bébic

Jó reggelt mindenkinek!

Na szépen sorban:
Gabi: szép a kép Kristófról! Édi-bédi! Nálunk is nyerő név volt a Kristóf, de lehet mégsem az lesz!
Aida: jó a komód!
Vera: remélem kapsz időpontot. De jó nektek, hogy ilyen lehetőség van. Bezzeg itt vidéken nem csinálnak ilyent. Na jó az én dokim elég sokszor átrakja 4D-re, tehát az arcocskáját már láttuk!
Zsuzsa: jó nagy poci, de ne izgulj az enyém is e körül jár!
Susy: mi jövő héten megyünk megrendelni a bútort a babaszobába. Mire apa hazajön külföldről addigra jön meg. Aztán hajrázunk. Festeni, meg ilyesmit nem kell, csak egy bordűrt akarok felragasztani. De örülj neki, hogy ennyire álltok.
Bébic: király a járgány, meg a babaszoba. Aztán most már csak nyugi, meg pihenj sokat!

Itt semmi extra. Azóta nem görcsölt a vádlim, igaz még több tejterméket eszek mint eddig. Lehet segített! :lol: Húú nincs kedvem szombaton lagziba menni.
Ja Zöldi tegnap nekem is kellett egy őszi cipőt venni. De már néztem a praktikusságot is, mert rájöttem hogy csatossal nem igazán boldogulok nagy pocival, így maradt a belebújos.
Ja és végre én is kaptam apától egy új telcsit!! :lol:
Vendég

Zöldi: szívesen bármikor (de nyugodtan le is lőhettek, mert ha témánál vagyok, nagyon bele tudom lovallni magam :lol:) :) Nálunk anyukám gyenge fogilag és a terhesség előtt (is) nagyon paráztam, hogy nehogy úgy járjak, mint ő velem, meg amúgy is a fogdoki az egyetlen olyan orvos, akivel ki tudnak kergetni a világból, de szerencsére nincs nagyobb gondom a fogaimmal.

Viszont nem gyengén vagyok mazo. Az mit tud, hogy csak azért 1/2 6-kor kelek, hogy 7 utánra beérjek a Károlyiba a szokásos havi pajzsmirigy vérvételemre? :lol: :x
És jövő hét keddre be kell gyógyulnia, mert megyek a terheléses hülye cukorra, és csak két karom van...

Ja, és ma vagyok 100 napos. El se hiszem...

Kép

Kép
gabilany79

bébic:
Ez nem pont olyan kocsi mint amit az én kismanóm kapott és én is raktam róla képet sok-sok oldallal ezelőtt? Milyen márka, típus?
Mi szombaton reggel 8-ra megyünk a 4D Genesisbe kukucskára! :D Meg külön kérem, hogy nézzenek rá a kis agyára is a 2,5 héttel előrébb járó feje miatt.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Lufifejű magzatom értékei:

24+1:
BPD: 66mm, ennek megfelelő terhességi kor: 26+6
FL: 42mm, terhességi kor: 23+3
AC: 192mm, terhességi kor: 23+4

Egy cseppet aránytalan szegénykém. :roll: :?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok Csajok!
Tegnap egész nap bent voltam a cégnél, értekeztünk... Az ügyvezetőm közölte velem, hogy hó közepén nem tud elengedni táppénzre, mert elég bonyolult a forgalom utáni mozgóbérünk számítása és azt hó közben nem egyszerű módosítani. Azt mondta, hogy lógjak ebben a 2 hétben. Hát simán megteszem! Céges autó, telefon, laptop addig is marad. :-D

Susy! Wruska!
A tenás bugyiból rengeteg méret van. Én XL-est vettem (aki látott, tudja miért), de ez elég laza. Lehet még később belenövök, de inkább veszek még L-est is, hátha az tart majd jól. Egy csomagban 2 db van, kb. 400 Ft az ára. Az ára nem egy Triumph bugyi kategória, de kinézetre sem. :-D

Niki!
Köszi a Sudocreme-s infót! Szerintem én az elején mindenből gyógyszertárit fogok használni. Abban nincs felesleges illatanyag, szinezék.

Zölddi!
Ingen, győri vagyok! Emlékszel, múltkor mikor otthon jártam, még meg is kértél, hogy integessek be anyukádnak Pannonhalmára. Szülésfelkészítő milyen? Legutóbb Apával voltam és neki nagyon tetszett! Meg is győzték, hogy jobb lesz, ha választunk szülésznőt is.

Nevek: Zseraldina húzós, de a Boróka nekem tetszik!!! Én sokáig Bodza névét rajongtam. De most, hogy kertes házban lakunk, írtjuk a bodza bokrokat, kiderült, hogy gyomnövény szerű…

Vera!
Grat a babakocsihoz!!!

Alvás: Én sajna az allergiám miatt még mindig csak részletekben bírok aludni, de lassan javul a helyzet. Viszont visszatért a szülés előtti éber alvásom. Rengeteget álmodok, forgolódok… :evil:

Eszterke!
Én az allergiám miatt is iszom a kalciumot, de amúgy is nyomnám: Kalcium Sandoz pezsitablettát. Én tejtermék függő vagyok, szóval ezzel nálam nincs gond. Napi 2-3 bögre tej alap, aztán sajtok, joghurt, túró… imádom!!! Állítólag szoptatás után nem lehet tejet inni, mert görcsölhet tőle a baba pocakja. Igaz ez??? :shock: :? Már most rosszul vagyok, hogy esetleg le kell mondanom a tejről!!!

Kórházi látogatás: A Jánosba bejöhetnek a látogatók, de a szülésfelkészítőn felhívták a figyelmünket, hogy a vendégekkel vonuljunk ki a folyosóra és a rokonok, ismerősök ne fogják meg a babát. Persze a levegőben így is terjedhetnek fincsi kis bacik…

Susy!
Nálunk már össze van szerelve a kiságy. A pelenkázó komódot ma fogom megrendelni, arra 4 hetet kell várni. De ha azonnal meglenne, akkor azt is összeszerelnénk. Nekem nincsenek babonás paráim. Sőt, szokom a babaszoba látványát és a tudatot, hogy 3 hónap múlva már lakója is lesz. :-D

Gabilány!
Ezek a gyerekszületés körüli papír ügyintézések engem is kiborítanak. Idegesít, hogy nem egyértelműek a dolgok, ettől felhúzom magam és hagyom a fenében az egészet… Pedig egyszer végig kell rágnom magam rajta. Ráadásul Apa nem egy ügyintézős típus, ő fog a legjobban kiakadni, hogy hány felé kell majd futnia. :evil:

Aida!
Szép a komód! De egy fóliás bútorért ennyi pénzt elkérni!!! Ismét megállapítom, hogy a Brendon őrült drága! Még jó, hogy használtan le tudtatok rá csapni! Amit én kinéztem az tömör fenyő és kb. 35-ből meglesz.

Bébic!
Éljen az új kéró! A babaszoba nagyon csecse!!! És a kocsi is szuper! Pihenj sokat, ne a fürdőszobát takarítsd! :evil:

BB!
Holnap 10-től az érdi művközpontban lesz a szoptatásról, anyatej fontosságáról több előadás. (Bár lehet, ez a kérdés téged már nem annyira érdekel. :-D) Engem védőnénim invitált, ott leszek.

Kép
Kép
lbernuska

Bocika: jaja, pihi, mert ennek már fele sem tréfa! :shock:
Milyen a teló? Képeeet!

Gabilany: Fogak dettó, szintén anyai örökség. Zabálom is a kalciumot meg a tejtermékeket ezerrel!
Látom a Kristóf nektek is bejön, nálunk éppen az Ákos van versenyben vele.
Gratula a 100 naphoz! :lol: (Én lekéstem az enyém "ünnepléséről" a nagy költözködés miatt :P )

Aida: akkor egy nappal előttünk mentek! :lol: :lol:
Emlékeztem én is a babakocsitokra meg a képre, de visszakeresni esélytelen, de nekem úgy rémlett, nem teljesen ugyanolyan (persze lehet, hogy tévedek) Kistücsök járgánya egy Pierre Cardin PS692Ts.
Méretek miatt ne aggódj, csodaszép arányos baba lesz, mire kibújik majd! :wink: :D
bébic

"Állítólag szoptatás után nem lehet tejet inni, mert görcsölhet tőle a baba pocakja. Igaz ez???"

Bocsi: persze úgy gondoltam, hogy szoptatás alatt... :-D

Kép
Kép
lbernuska

Lbernuska: ez aztán a tuti melóhely, még fel is szólítanak, hogy lógj! :lol: :lol: :lol: Énisilyetakarooook! 8) :D

Sajna a fürdőszobát muszáj lesz kicsit rendbe szednem, az előző tulaj hát...hmmm...inkább csak a látszatra adott, szóval ráfér a sikasika. De persze sok pihivel és lassan csinálom, ígérem! :)
bébic

Bébic: ilyen a teló http://www.pannon.hu/uzleti/keszulekek/nokia/6300/ Nagyon tuti, csak még meg kell tanulnom kezelni. Olyan fura, de nagyon örülök neki. A másik már a halálán volt! Ja és a főnöké is ilyen, úgyhogy oda kell figyelni nehogy összekeverjük. :lol: És óvatosan a fürdővel!!!
Aida: ne aggódj már a méreteken. Anno nekem 20. hetesen a feje meg a pocója 23 hetesnek felelt meg, a combcsontja meg pont 20 hetesnek. Azt mondta a doki hogy ezzel nem kell foglalkozni. Mindegyik baba máshogy fejlődik és ezek a számok csak irányadóak!
Vendég

Sziasztok, jó reggelt!

most jottem a dokinomtol, csak azert voltam nala mert a labfajas miatt visszarendelt, hogy megnezze a csemetet. Azt mondta minden ok. Ma kezdtem a 28. hetet, az UH szerint a kistucskom bucija 27. hetes. Kb 1100 grammos, es a doktor neni szerint ha igy fejlodik, akkor ez a gyerkocom sem fog 4 kilo alatt szuletni. A cukrom rendben van, az ellenanyag is negativ, de ennek ellenere ket het mulvatol kezdve ket hetente oltanak ellenanyagra! Ezt nem ertem, mert ugyan Rh- a vercsoportom, de a kisfiam is az lett, ugyhogy elvileg nem kellene, de azt mondta nem varja meg mig gond lesz. Sajnpos a szervezetem iszonyuan le lesz terhelve, mert mar most 9 kilo plussznal jarok!!!!!! Ez nagyon sok! Pedig kerulom az edesseget meg a szenhidratot, es alapbol nem vagyok egy hizos tipus...
A fertozesre azt mondta, valszeg virusos, influenza jellegu, de varjuk meg a holnapi eredmenyt. Szerinte nincs gond. Ugyhogy egy kovel kevesebb... mar csak a holnapit kell elhagyni :)

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

boci:
Azért az más, ha a buksi meg a poci is nagyobb és a combcsont van elmaradva. Ebben az esetben max. kicsit alacsonyabb lesz. Szerintem ez nem összehasonlítható az én babám aránytalanságával, aki mindenben jó, csak a bucija nagyobb 2,5(!) héttel. :) Azért köszi.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida: hát igen, tuti alacsony lesz. Apja sem egy méretes emberke, éppen akkora mint én (168cm). Max.ha az én családom génjeit örökli, mert apum, a tesvérei (nők), mamám ja és a bátyám is eléggé magas! Hidd el formás, gyönyörű kisfiad lesz. Meg eleinte úgyis aránytalanul nagyobb a buksijuk a testükhöz képest.
Vendég

Bébic! Mi a gond a méhlepénnyel... asszem itt lemaradtam... A cukor miatt nem aggodj. Az orvosok altalaban a 24-25 heten kerik de attol fugg milyen modszerrel nezik. Valszeg nem akar foloslegesen rangatni. Ha nincs cukros a csaladban altalaban ez csak rutin muvelet, es ha pisit szokott nezni, ha nagy gond lenne mar abban is ott lenne a cukor.

Csak kis info miatt en a kovetkezo terheleses cukorrol tudok:
- régi modszer: reggel ehgyomorra vervetel, utana 1 zsomle +2 dl tej, ra egy orara ujabb vervetel
- ujabb modszer: ehgyomorra 50 v. 75. 100 grammos glukoz megisz, ra 1 vagy ket oraval vervetel
- legujabb: reggelizes rendezesen, harom ora mulva cukros lotyi megisz, ra egy orara vervetel es pisi minta

Ja es meg valami Bebic! Most nem kellene furdot takaritaninod! A pihenesnek most 24 oras fekvest kellene jelenteni pisiszunetekkel! Ezt a dokik nem mondjak, de orvosbarattol tudom, hogy minden terhessegi nyavalayara ez a gyogyszer!!!!

Aida, a babád fejevel semmi gond nem lesz. az en picurkam az egyik uh-n 2 hettel elorebb volt fejben, aztan meg egy hettel hatrabb. Azok csak referenciaertekek, minden gyerek mashogy fejlodik! Es azt megtanultam a kisfiam utan, hogy ez szuletese utan sincs maskepp. 1 eves koraig allandoan azon izgultam hogy orias lesz, mert felevesen akkora volt mint egy keteves. Most meg teljesen atlag.... ugyhogy semit nem jelent!

Ibernuska! En is ilyen melot szeretnek....imadtam dolgozni, de nalunk nem volt olyan hogy hazakuldtek... :)
A szoptatasrol meg annyit, hogy tejet kell inni! A baba pocakja nem attol faj! Ha hasfajos akkor teljesen mindegy mit eszel. Amit kerulni kell, de azt is csak az elso honapokban, azok a 100%os gyumolcslevek! Na azok megdolgozzak szegenyeket! Egyebknet ebben is minden csemete elter, van amelyik egyik hamit, van a melyik a masik hamit nem birja. A szoptatasrol egyebkent a szulesfelkesziton is szoktak dumalni, es minden friss anyukat biztatok, hogy a korhazban a csecsemosnovereket nyugodtan kerdezzetek! Szivesen segitenek!

Bocika! Szep a telcsid....

bkatalin

Lanyok!

Ejjel nem nagyon tudtam aludni, igy mindenfele eszembe jutott. arra gondoltam, hogy mi lenne, ha jovo nyaron osszehoznank egy csalados-babas kertipartit. Mi is biztosan hazamegyunk nyaron es a szuleimnek van egy nagyon szuper hetvegi hazuk a Bubanat volgyben. Nagy zold kert, gyerekbiztos, jo levego gumimedi meg ami kell.

Tudom ti mar regen ismeritek egymast en meg meg csak ket hete pottyantam bele a dologba, de milyen jo lenne a feleves kisbabokkal meg a nagytesokkal egy babazsur! :)

bkatalin

Bébic: nálunk egy darabig a Róberttel volt verseny, de én már akkor is Kristófnak képzeltem a leendő kisfiamat, amikor még nem ismertem a párom, úgyhogy meggyőztem, hogy ez nekünk jó :D

Lbernuska: nálunk szerencsére apa sokkal jobban kiigazodik ezekben az útvesztőkben, mint én (év elején vettük a házunkat, és én majdhogynem csak azért voltam, hogy aláirkáljam, amit elém tolnak, mert már az elején elvesztettem a fonalat - persze biztos ment volna, ha rá vagyok kényszerítve :)) és mindennek szeret tök alaposan utánanézni.

Bkatalin: nálam is megvan az Rh- vércsoport, így mindhárom vérvételnél néznek újra vércsoportot és ellenanyagot is (az első szerencsére negatív lett, a kövire jövő héten megyek), de itt nekem azt mondták, hogy ha mind negatív lesz, akkor nem fognak injekciózni a terhesség alatt. Ja, és a kilók frontján is hasonló harcot vívok (úgy felszaladt az a 9 kiló, hogy szinte észre sem vettem :roll: ) :(

Kép

Kép
gabilany79

Bébic: a védőnénim elküldött volna a 23. héten cukorra, erre dokim azt mondta, hogy az túl korai, könnyen lehet fals eredmény, mondjuk nem mutatja ki, hogy gáz van, közben mégis, és közölte, hogy a 24-28. hét közt a legoptimálisabb, de annál később sem gond...
Szerintem orvosa válogatja. Nálam a hepatitis sincs még meg (a dokim azt sem sieti el, majd jöcő héten a cukorral), annak meg asszem idő kell, hogy meglegyen az eredménye...

Kép

Kép
gabilany79

Kati!
A jövő nyáron tartandó babás-családos kerti partiban benne vagyok!!! :-D

Köszi, hogy megnyugtattál a tejjel kapcsolatban!!!

Meló: Területi képviselőként dolgozom és az irodám amúgy is itthon van, de alapból a munkaidőm nagy részét az kellene hogy kitegye, hogy cégekhez, építkezésekre járok. A vezetés hosszútávon meg már nem nagyon megy. És az építkezésen is elég vicces benyomást kelt egy terhes nő. :-D Szóval most marad az itthoni papírmunka, meg a babanet. :-D

Aida!
Ne izgulj Noel feje miatt!!! Sokszor mellényúltak már ezekkel a méretekkel!

Kép
Kép
lbernuska

Kati: nyári partiban én is benne vagyok. Bár én már régebben írtam, hogy nálunk is lehet egy.

Most olvastam egy cikket, egész jó dolgok vannak benne: http://www.babazo.hu/tervezo/20080910-b ... ezese.html
Vendég

Cukor: Nálam a 24. heti anno még jó lett, a 28. heti meg már 9.2... (vizeletben a cukor az OK volt). Valóban praktikusabb később menni mert a romlás a 24. héten csak elkezdődik, szerintem iszonyú sok cukros "ússsza meg" a diétát egy túl korai vérvétel miatt... A túl későn (30-32. hét) nézett cukorterhelés viszont nagyon gáz, olyankor ha kiderül valami a dokik egyszerűen pánikolni kezdenek és keményen stresszelik a kismamát... (szerintem a 28. hét az ideális . olyankor még nem kell pánikolni viszont a GDM-et is nagyobb valószínűséggel fogják kiszűrni).

(Én más eset vagyok, direkt sunnyogok viszont naponta többször is nézem a cukrom és arra is odafigyelek, hogy mikor mit és mennyit eszek... igaz, nem a CH-kat számolom hanem a GI-t nézem ami szerintem ezerszer hatékonyabb diéta... igaz, jobban is hízlal:)
Vendég

Bébic!
De jó a kiságy és a pelenkázó.Honnan való?
A járgány is szupi könnyű tolású csak a mózes még gyerek nélkül is nehéz.A barátnőm is ilyet rendelt.

Suzy!
de jó már kész lesz a babaszoba.Nálunk a mi hálószobánkban lesz egy darabig biztos (ahol most káosz uralkodik).De várom még a kőmüvest ebben a hónapban kicseréli az ablakot és a festőt aki kifest. Utánna lehet takarítani és felállítani a butort.

Zsuzsa!
Szupi a pocakfoto, tegnap az egyik nő megkérdezte mennyi van még hátra mondom 3 hónap ájuldozott mekkora hasam lesz a végére és mekkora lesz a baba.Mondom Óriás bébi lesz és otthagytam :evil:

Kép

Kép
bellanitta

Én nem értem az embereket. Szinte mindenki ájuldozik, hogy mekkora a hasunk. Úgy veszem észre, hogy mivel régen máshogy számolták a terhességet ezért sok a félreértés. Ugye régen rávágták, hogy 9 hónap aztán annyi. De hát az 9 holdhónap, ami majdnem 10 naptári hónap. Én inkább mindenkinek a betöltött heteim számát mondom és kész. Ja és hozzáteszem, hogy a 40 hétből van ennyi-meg ennyi vissza. Például anyukám sem érti ezeket a számolásokat, mert mikor még velem volt várandós máshogy számolták. Múltkor itt a cégnél a legnagyobb főnök megállított (le is petéztem, mert ez tényleg hatalmas cég) és kérdezte, hogy hogy vagyok meg mennyi van vissza, és neki is el kellett magyaráznom. Szóval szerintem ezért tartanak minket nagy pócosnak. Amúgy én is rávágom, hogy ÓRIÁS lesz aztán kész. Tényleg a méretekre sem szabad adni. Egy éve született a keresztlányom, végig azzal riógatták, hogy 4 kg feletti gyerek lesz. Megérkezett időre és 3100 gramm volt. Na erről ennyit! :lol:
Vendég

Csak1: a múltkor írtad, hogy egy csomó dolog befolyásolja a cukor eredményt. Mik ezek??? Nekem 7,1 lett (24+5 hetesen) a terheléses és kontorllra kell mennem majd 28+5 hetesen. Ja az éhgyomorim 4,3 lett. Befolyásolhatta az hogy előtte nap délután-este beszőlőztem????? Most diétázom, vagyis inkább odafigyelek a szénhidrátra meg az édességre. Igaz a doki úgy mondta, hogy egy kicsit kell diétázni.
Vendég

gabi!

az előbb elfelejtettem szupi a kép Kristóf babáról neked is milyen jól látszik az arca!

Ja és nem hiszitek el a sogoroméknál is kisfiú van ő 14 hónapos mikor meglátták a 4D felvételeinket az volt az első H ez tisztára olyan mint az ő kisfiuk :( pedig szerintem rám hasonlít és én nem vagyok velük vérrokonságban tudtom szerint.
Mondtam is a férjemnek nem szeretném ha folyton egymáshoz hasonlítgatnák szegényeket és h az övék már csinálta ilyen idős korában ezt-azt...
Ez olyan méreg ez a mi gyerekünk lehet h ügyesebb léesz lehet h nem de nem szeretema hasonlítgatásokat még tesók között sem.

Ti nektek van a családban hasonló és hogy élitek meg esetleg hogy rendeztétek le?

Kép

Kép
bellanitta

bellanita: nálunk pont fordítva lesz. A sógornőm meg köztem két hónap van, a mi javunkra. Én megfogadtam hogy nem fogom őket hasonlítgatni, mert tuti kiborító. Már azon is ki vagyok akadva, hogy a barátnőm is ezt csinálja a keresztlányunkkal. OK, tényleg ügyes meg mindene előbb jön, de már beszéltem egy másik anyukával aki ezt sértőnek találta, mert az övé (2 hét van köztük) nem ilyen ütemben, tempóban csinálja. Látszik hogy nagyon rosszul esett neki, és én akkor megfogadtam hogy nem leszek ilyen, és nem is hallgatok ezekre. Mindegyik gyerek más, máshogyan fejlődik és nem lehet hasonlítgatni.
Vendég

7.1 - ha mázlid van akkor nem romlik a határig :) Az éhgyomri terhesen jó szokott lenni még gdm-nél is, ahol nem jó ott már nagy a gond és 99%, hogy inzulin kell (nekem anno soha nem ment 5.5 fölé).

Mik befolyásolják az eredményt: frontok! Marhára be tudnak kavarni, nálam pl. a melegfront egy egésszel is felviszi a cukrom. A makk egészséges embereknél is így van, csak ugye senki se nézi - pont emiatt érdemes akkor megnézetni a cukrot amikor éppen nincs front (ld. ha nem kell időpontra menni, csak anynit mondanak, hogy mondjuk a 28. héten kontroll)

Előző esti vacsora. Ha nagyon gyors szénhidrátot eszel (pl. szőlő) akkor a cukrod éjjel szépen le tud esni, amit a májad elkezd kompenzálni és ezért másnap reggel lehet, hogy nem lesz túl jó a cukrod. Terheléses vizsgálat előtt érdemes legkésőbb este 8-kor vacsorázni és valami komplexebb szénhidrátot (ld. ha kenyér akkor teljes kiörlésű stb.)

Diétázni előtte nem szabad, az befolyásolhatja az eredményt (az, hogy nem eszel cukrot nem diéta:). Ne menj 180CH alá.

Amivel manipulálni lehet a terheléses vizsgálat eredményét (ez nem tipp akar lenni:)))): Sok-sok víz. 1-1,5 liter víz szépen megiszogatva a várakozás 2 órája alatt bizony leviszi a cukrot. Mozgás: ez is segít elégetni a szénhidrátot. Ezért is szokták azt ajánlani, hogy a terheléses cukornál az ember üljön le a fenekére és ne mozogjon (hehe... jó vicc...). A cukros lötyit egyébként kb. 15-20 perc alatt kéne meginni, nem fél perc alatt ahogy szokás, az adja a legkorrektebb eredményt. Szerintem az egyben ledöntött szmötyi magasabb cukrot produkál.

Most ennyi jutott az eszembe.

Igazából ha valakinek ez az első babája az jobb ha semmit se sumákol, szépen betartja az utasításokat (kivéve a terheléses vizsgálat előtti diéta mert az marhaság, teljesen be tud kavarni az eredménybe...) mert ha tényleg GDM-es akkor az bizony a baba érdekében jelenti a diétát, nem azért mert az orvosok szekálni akarják... (nálam más a helyzet, én már tudom mi merre és hogyan, milyen vizsgálatokat kell kérnem, hogy nyugodt legyek, mire kell figyelnem, mérem a cukrom stb. stb. így azért nyugodt a lelkiismeretem... és a 28. héten azért én is megcsinálok majd itthon egy 75ch-s terhelésest biztos ami biztos alapon...)
Vendég

Sziasztok!

Babaszoba - nálunk meg az a helyzet, mivel nagyon picik a szobáink, eddig a leendő babaszobát használtuk gardrobnak gyakorlatilag. Szóval nálunk a legnagyobb meló, hogy a ruhatárolás kérdését megoldjuk, vmi prakrtikus szekrénybeépítést kellene kitalálni, de apa csak halasztgatja.

Mush - én sterilizáló ügyben nagyon nem vagyok otthon, fogalmam sincs, hogy milyen a praktikus (vagy egyáltalán szükség van-e rá) de 3000 Ft nem tűnik soknak érte.
Mondjuk én szerintem elsőnek azt a folyadékot fogom kipróbálni, amit itt is ajánlottak a lányok.

Csaki, én holnap 3-ra megyek az uh-ra. Te?
Vera, remélem, neked is sikerül becsatlakozni. (Egyébként tegnap még tuti sok hely volt, mert már délután a rádióban -mr2- is bemondták minden órás hírekben)

Zsuzsa - tényleg nagy pocid van. Egyébként nálam is ez megy, hogy mindenki hüledezik - és főleg idősebbek - úgyhogy lehet abban vmi, amit bocika mondott - vagy csak egyszerűen régen volt már nekik:? De az is lehet, hogy régen igyekeztek eltakarni a pocakot, nagy bő ruhákat vettek fel, most meg mindenki büszkén kiteszi.

Bébic - gratula az új kuckóhoz! Nagyon ügyik vagytok, már babaszobaügyileg is milyen jó álltok! Azért vigyázz magatokra!

Gabi, neked meg a 100 naphoz gratula!
Nekem ugyanez a parám, hogy az én anyukámnak is akkor ment tönkre a foga, mikor velem volt terhes - úgyhogy azért is szedem a Ca-t, csak mint kiderült eddig rosszul.

Berni, akkor direkt jól jártál ezzel a kis hosszabbítással.
Ez a szoptatás alatti tejtilalom szerintem is hülyeség (bár mondják meg a gyakorlottak), nekem csak az ugrott be, mikor az egyik barátnőmnek úgy kellett kínszenvedve lenyomni napi fél litert orvosi javaslatra - merthogy egyébként nem nagyon eszik-iszik tejterméket.

Kati - üdv a 9 kilót hízottak táborában! Igaz nálam már kb 2-3 hete nincs változás, mióta a cukor miatt odafigyelek a kajára. (Azt nem állítanám, hogy diétázok)

Na én meg lekéstem a hévet, amivel még odaértem volna jógára. Helyette piac program következik:)

Kép
trombibébi

Sziasztok!

Látom témánál vagyunk,dicsekedni jöttem. :D

Megismételték a terheléses cukor vizsgálatot és most 5,4 lett.
A multkori 7,1 volt.
Így nem kell befeküdnöm a kórházba.

Bár a diétát tartanom kell továbbra is!

KépKép
lyndee

bellanitta!

Szerencsére nálunk kb. 10 éve nem volt baba a közeli rokonságban, úgyhogy nem tudnak hasonlítgatni (vagy nem jut eszükbe :))
Szerintem picit inkább apára hasonlít, főleg ezen a képen (apa is ilyesmi arcot vág, amikor alszik :D )

Kép

Kép

Kép
gabilany79

Csak1: köszi az infókat. Nekem itt a cégnél minden évben csinálnak nagy labort és 10 év alatt egyszer sem volt rossz cukrom, plusz néha a nagynéném megmérte és akkor sem volt soha gond. Amúgy én sétáltam egyet a 2 óra alatt, mert mondták hogy mehetek. Igaz velem is 0,5 perc alatt megitatták a lötyöt ott bent a laborban. Sumákolni nem akarok. Amúgy eszek szénhidrátot csak kevesebbet!
Vendég

Aida: Na, ilyen Noel kocsija is?

Bocika: Tuti a telcsi! :D Én is valami hasonló kis egyszerűt szeretnék, ha esetleg megmurdel a mostani.

Bkatalin: Szia, én még nem is üdvözöltelek! :) Üdv köztünk! Mi most költöztünk, és hát olyan másfél hétre jól eltűntem, ki is estem a topik-ritmusból... :P de igyekszem visszarázódni! :D
Szóval: A méhlepényem teljesen fedi a méhszájat, látszólag nem is nagyon szándékozik onnan elkúszni. Dokibácsi nem is mert megvizsgálni már hétfőn, csak "éppen hogy", és a kiskönyvembe naaagy piros betűkkel kétszer is belevéste, hogy "A legkisebb görcs vagy vérzés esetén sürgős kórházi felvétel!" Úgyhogy ezt most komolyan kell vennem, mert nagyon nem szeretnék befeküdni...Másrészt -7es mindkét szemem, így császározni fognak majd. És a kettő eredménye együtt: a 38. hetem betöltése után meg fognak császározni. :? Így Kistücsök jó eséllyel novemberi baba lesz majd.
Köszi a cukros infót, akkor ezen nem is aggódom. Csak fura volt, hogy itt már szinte mindenki túl van rajta, nekem meg még semmi.
Asszem a Péterfyben a 75gr cukor megisz, majd 2 óra múlva vérvétel van, mintha vmi ilyesmit magyarázott volna a dokibá.

Gabilany: A Róbert is betalált, öcsikémet így hívják. :lol: :lol: :lol:

Csakegy: Hú, akkor tényleg jobb később. Akkor tényleg nem kell aggódnom, majd vmikor elbattyogok jövő héten vagy utána.
Pisit mindig néz a védőnénim meg a dokim is, de eddig mindig negatív volt.

Bellanitta: A komód+pelenkázó IKEA, a kiságy Babyoutletes.
Igen, a mózes kicsit nehéz, ezt már megállapítottuk mi is, de a babakocsi álomkönnyű (legalább is nekem meg azokhoz képest, amiket még néztünk), meg a hordozó is. Meg a mózes úgyis viszonylag rövid ideig kell, addig meg kibírjuk vhogy vele.
De nagyon örülünk neki ettől függetlenül is, mert ennyi pénzért ilyen babakocsit nem nagyon találtunk másikat.

A hasonlítgatások miatt ne aggódj, le kell tojni. Unokatesómnak áprilisban született babája, elsőként az uncsitesók közt, tuti, hogy majd mondani fogják, hogy bezzeg ő már ezt csinálta meg azt, de nem érdekel! Nem szabad ezzel foglalkozni, mindig lesznek ilyen "kedves" emberek, rokonok, stb. :?
bébic

Lyndee - ez tök jó - de egyébként miért is kellett volna befeküdni a kórházba 7,1-es eredménnyel?!

Kép
trombibébi

Trombi: Kösziiii! :lol: Jó piacozást Neked!

Lyndee: Ez tök szupcsiiii, gratula! :D

Gabilany: Tündéri Kristóf! :lol:
Nálunk a genetikai Uhus képen (ami most a nevem mellett van) olyan Kistücsök szájacskája, mint amilyen Apájának, amikor bolondozik. :lol:
bébic

bébic:
Nem, ezt is néztük, de végül a mienk Pierre Cardin PS686 lett. De ez is szupi kocsi ami a Ti picurotoknak lesz! ;)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

A GYás kifizetésének gyorsasága sokmindentől függ:
- ha a munkahelyed kifizető, akkor ők rögtön fizetnek, ha TB fizet az lassú
- függ attól személyesen intézed-e, vagy levelezel,
- mikor kapod meg a TB kártyáját a babának.

Én a szülés után két hónappal kaptam a gyás-t először, ezután még egy hónapot vártam az anyaságira, majd jött a családi pótlék. Szóval 3 helyen kell igényelni a pénzeket, és eredeti papírokat bemutatni. Mondom én mindent postán intéztem, és nem kifizetőhely a cégem.
Csak azért mondom, hogy erre számíthattok.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Boci!
Jövő nyáron majd minden hétvégén másnál partizunk! :-D

Cukros vizsgálat: Nekem a 25. hét utolsó napján nézték. Lehet olyan, hogy akkor még nem alakult ki a cukorbetegség, de később esetleg ki fog? Engem azért megnyugtatna, ha később is megnéznék. Ma megyek dokihoz, fel fogom vetni neki.

Nagy has: Múltkor a kórházban ültem UH-ra várva és egy másik kismamával beszélgettem, aki már az utolsó hetekben járt. Mikor megtudta, hogy én még csak a 26. hétben vagyok, tisztára rosszul lett. Az ő hasa szülés előtt volt akkora, mint az enyém most. Igaz nagyon sovány és alacsony volt a csaj. Szóval a lényeg, hogy nem vagyunk egyformák!

Lyndee!
Gratula a szuper eredményhez! A magas cukorral miért akartak kórházba fektetni???

Gabi!
Kristóf nagyon helyes kisfiú!

Kép
Kép
lbernuska

Miért van az embernek anyósa??????????????????????????

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Bb mi történt az anyósoddal? Mivel akasztott ki?

Kép
dcili81

Köszi a drukkokat,nagyon megnyugodtam az eredmény hallatán.

Csak 2 napos kórházi bentlét lett volna,megfigyeltek volna.
Úgy mondta a doki hogy "cukor profil",2 óránként nézik a cércukorszintet.

KépKép
lyndee

Bkati hol van az a Búbánat völgy? A neve nagyon tetszik, de még soha nme hallottam róla...

Kép
dcili81

Ibernuska: én benne vagyok a hétvégi partikban! :wink:
Trombi: lehet valami ebben a hastakargatásban is. Tőlem megkérdezték már az öregebbek, hogy hogyhogy nem bőr ruhákban járok? Én meg visszakérdetem, hogy miért ez nem szégyen!!!!? Mondtam hogy én igenis büszke vagyok a hasamra és nem fogom takargatni. Jaj erre van egy példám. Az egyik ismerősöm, aki 30 éves mondta, hogy ő azért nem akar gyereket, mert hogy mindenki őt fogja bámulni és nézi a pocakját!! Normális az ilyen??? Neki tuti nem is kell gyerek, de nem is való neki ha ilyeneket gondol. Én neki is mondtam, hogy olyan jó büszkének lenni a pocakra. Imádom hogy ilyen hasam van és valamennyire sajnálom hogy lassan véget ér ez az állapot. Azóta egyfolytában mosolygok és olyan jó hogy az utcán is visszamosolyognak rám az emberek. Sőt némi irigységet is felfedezek bennük, vagy a kicsit idősebbeken a nosztalgiát. Szóval én élvezem minden percét!! :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Megint szép termés 1 nap alatt mióta nem voltam gép közelben!

Nálan a doki kifejezetten a 26. -ik hétre kérte a lötyi ivást, merthogy szerinte akkor hozza a legmegbizhatóbb eredményt.
Felhivta a figyelememet, hogy az elöző napon már ha lehet kerüljem az édességet és a gyümiket, mert az befolyásolja az eredményt.
Se inni, se enni nem lehetet a második vérvételig. Csak utána.
De azt egy szóval nem mondta senki, hogy üljek a fenekemen.

Úgy látszik ahány ház annyi szokás.
Vendég

Itt mindenkinek a cukros lötyi után 2 órával vették le a köv. vért?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida: nekem igen, ja és nekem is kellett figyelnem, hogy mikor jár le! :lol: Külön bementem szólni, hogy hahó lejárt a 2 órám és már vették is le. Mások meg milyen mérgesen néztek, de nem érdekelt, hiszen én már reggel sorban álltam! :lol:
Vendég

Elméletileg igen!

Gyakorlatilag két és fél óra lett belőle.
Vendég

:( Nekem 1 órát mondott a nővérke és így 1óra20perc után vették le a következőt. Simán adhatott fals eredményt.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok Csajok!

Csak gyors életjeladás! Kicsit szontyi vagyok. Tegnap a kisfiam miatt sírtam ki a szemem. Nagy valószínűséggel műteni kell majd, ha szobatiszta lesz, mert fitymaszűkülete van.
Előző nap meg voltam védőnőnél és megkérdeztem azt a rossz helyen levő visszeret és azt mondta, hogy lehet (persze orvos és helyzet függő) császárral szülhetek majd. Ez is kicsit elvette a kedvem, de majd a dokitól hétfőn okosabb leszek. Addig nem aggasztom ezen magam. Plusz még azt is mondták, hogy ez a cukor érték nagyon a határon van, így ne nagyon "dőljek" elégedetten hátra.
Amúgy minden Ok! Lassacskán helyreáll a rend a gyerekszobában. Sajnos nem tudok sokmindent csinálni egyszerre, így minden nap egy kevés pakolászás.
Bocsi, de most nem olvastam vissza a "termést" majd még jövök!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Bébic! Jeeeeeeeeee!
Mennyi volt a kocsi?
Tök jó a macis fejvédő!
...meg a rabruha is! :lol: :wink:
Nem mászott odébb a lepényed? De miért kéne emiatt előbb kikapni Tücsköt?

Gabilány! ...akkor annyi idős vagy, mint a tojás... :wink:

Berni! Szita az agyam. Azt is megbeszéltük, hogy melyik suliba jártál?
Szülésfelkészítő tök jó volt, főleg kulisszatitkokat taglaló rész.
Te kis gyomnövényirtó! Akkor a következő talin sem melléd ülök...Konkoly lévén :wink:

Kati! Holnapig szurok továbbra is!

Gabilány! A vércsoport nem változik!

[quote] írta:De hát az 9 holdhónap, ami majdnem 10 naptári hónap.
Fordítva!

Trombi! Én 2-re megyek UHUra. Most jelentkeztem be. VAN MÉG HELY!

Lyndee! Jeeeeeeeeeee!

[quote]M írta:iért van az embernek anyósa??????????????????????????
...csatlakozom!

Rohanok dokihoz, csőőőőőőő!

Kép
zölddisznó

Aida: és hány gramm glükózt ittál meg?? Mert hallottam, hogy valahol 50 g-ot itatnak és azoknak egy órát kell várni. Én 75g-ot vittem és azt oldották fel úgy kb. 3 deci vízben, de lehet több volt. Mindenesetre soknak tűn!
Gabi: sajnálom a rossz híreket. Hidd el jobb lesz ha a kisfiad minél előbb túlesik ezen. A császárral meg tényleg még ne foglalkozz! Majd amit a doki mond!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?