Új privát üzeneted érkezett!

Ennél nagyobb megtiszteltetés nem is érhetett, megnyitottam a 100. oldalt.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Márti! El sem hiszem, hogy Kristóf már ilyen nagy! Nemrég még belefért a tenyerembe. :lol: :lol: :lol:
MENNYI JÓ PASI VAN KÖRÜLÖTTÜNK: MILÁN, KRISTÓF, ÁKOS, DÁVID, a nagyobbakról már nem is beszélve....... :wink: :wink: :wink:
bábaildi

Sziasztok Lányok!

Tegnap csináltam aranyos képeket, felrakhatom?

Kép

Kép

Kép
bluebox

Morca: nem küldted még a képeket :twisted:
bluebox

Bocsánat, nekem is a pofám jár előbb, minthogy megnéztem volna a leveleimet. Szóval MORCA elküldte a képeket, amit most megosztok Veletek is :D :P

Kép

Kép

Kép

Kép
bluebox

Sziasztok!

Márti! Valami tünemény az első kép!! A többi is jó, de az első az szuper.
Nagyon tetszik. Nem semmi elkapni egy ilyen pillanatot.

Szépen cseperednek a babák mindenkinél. Rohan az idő.
Éppen most beszéltem a munkahelyemmel, hogy lejár a szülési szabim, jön a GYED korszak.

Pedig mintha tegnap született volna Gina.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

Sziasztok!

A babák változatlanul nagyon helyesek, azaz egyre inkább, ahogyan cseperednek!
Azon döbbentem meg leginkább, hogy Morca nemrégiben született kicsifia már ott vigyorog az állatkertben, elképesztő! :)
De ha lenézek a vonalzómra, az is...:)

2 napja dagad a lábfejem, pedig semmi megerőltetés vagy extra igénybevétel nem volt, sokat polcolom és borogatom, mégsem múlik. Valakinek valami ötlete ennek megszűntetésére, vagy törődjek bele, ez már így marad egy ideig?

Kép
anhel

Anhel!

Nekem a bokám dagadt, elég tisztességesen. A dokim azt mondta, hogy sószegény étkezés, kevés folyadék. Mondjuk ettől sem múlt el.
A felpolcolás az kell, minden esetben amikor csak megteheted. Ettől sem múlik el teljesen, csak jót teszel vele magadnak. Sajna ez az az időszak, amikor már olyan a súly a lábakon, hogy így reagálnak rá.

Nálam szülés után 2-3 nappal kezdődött a visszahúzódás, azután teljesen elmúlt.

Judit

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

Köszönöm, igyekszem megfogadni!
A folyadékbevitel meglepő, mármint utánanéztem a neten ilyen-olyan szakirodalmakban, ill. fórumokon is, és nem egyértelmű: van ahol azt írják, kevés folyadékot igyak, van ahol pont az ellenkezőjét, ráaásul vannak gyógyteák erre a problémára. De egyébként a pihentetés az tuti? Mert már olyat is hallottam, hogy pont sétálni kell egy kicsit, ill. vizet taposni. Na most akkor...:)

Még egyszer köszi a tippet, józan ésszel is pont azt tenném, amit Te is javasolsz.
És ezek szerint nem kell betojnom ettől, ez normális a vége felé. :)

Kép
anhel

Az a helyzet, hogy kell a mozgás de módjával. Nem tudom, hogy mennyi a súlygyarapodásod, de ezzel van összefüggésben a lábdagadás. Akármennyit pihenteted, sajnos előjön újra.
Nekem reggel még elég tűrhető volt, de napközben mindíg bedagadt. :cry:
Estére meg pláne. Akkor is, ha egész nap pihentem és akkor is, ha sokat mozogtam. (Pl Tesco bevásárlás)
A szülésznőm azt javasolta, hogy a napi 1-1,1/2 liter folyadék legyen meg, ne szomjazzak. A dokim meg az 1 litert is sokallta. :roll:
Én próbáltam a csalánteát ami picit vízhajtó hatású. Igaziból az sem volt végleges, de néha segített.

Egyszóval nincs végleges recept, csak a szülés, vagyis ha minden jól megy még 6 hétig el kell viselni a dolgot!

Judit

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

A súlyom az most kezdett nőni, eddig olyan szépen fokozatosan jöttek a kilók (leszámítva az elejét, amikor szinte alig-alig), de ma reggel a mérlegen állva már én is meglepődtem. Összességében eddig 12 kg +

Hát igen, még 6 hét...azért néha kicsit siettetném azt a fránya naptárt, bár tudom, hogy még egy csomó dolgot el kell intéznem, így ez sem lenne megoldás. :)

Kép
anhel

Én összesen 14 kg-t híztam, ami sok volt. Már nagyon nehezen mozogtam, nem tudtam enni, aludni, ülni, állni. Tényleg az az állapot amikor semmi sem jó...

Egy ok (a sok közül), amiért nem jó ha előbb születik:
Gina a 37. héten született meg, de még nem telt el a hét. Vagyis csak a 36-ot töltöttem be. (2 nap hiányzott volna)
Így lett ő koraszülött a 2730 g ellenére. Felkerült a koraszülött osztályra, és 3 napig csak látogathattam, kb. 2 x 20 percig.
A negyedik naptól lehetett szoptatni. Aztán bejártam otthonról hozzá hogy etethessem.
Ez a procedúra lelkileg nagyon megviselt, annak ellenére, hogy tudtam a baba érdekét nézik elsősorban.
De látni a sok boldog anyukát akik egész nap a babájukkal lehettek... :cry:
Szóval ne siettesd a dolgot, a 6 hét hamar elröppen és élvezd ki minden percét.
Én azt kívánom, hogy a lábdagadásnál nagyobb bajod ne legyen!
:wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

ANHEL!!!

NEKEM A FACSART GRAPEFRUIT BEVÁLT NAGYON!!!MINDEGY HOGY PIROS VAGY SÁRGA AMELYIKET SZERETED!!!A PIROS MONDJUK ANNYIRA NEM BÁNTJA A GYOMRODAT!!!
A SZÜLÉS UTÁN IS EGY 6 NAPIG MÉG ITTAM ÉS NAGYON SZÉPEN ÉS GYORSAN HELYREÁLLT!!!LÁTTAM A BOKÁMAT!!!NAGY SZÁM VOLT!!!
MINDJÁRT A FINISBE VAGY!!!

Kép
Kép
snápi

Anhel: egyet értek Ágival, facsart grapefruit lé, két naponta egy. Nekem Ildi tanácsolta. Dobozos levet is vettem, de az irtó keserű :? facsarva viszont ebben a melegben még jobban bevált, mint a limonádé :lol:
Kitartás!
kisvitéz

Jaj Lányok, olyan édesek vagytok, köszönöm Nektek a tippeket!
Veszek is grapefruitot, egyébként is szeretem nagyon!

Igen, én is remélem, hogy a finisben ez lesz a legnagyobb problémám. :)

Kép
anhel

Szasztok! Anhel: nem szabad szomjazni, ne csökkentsd a folyadékfogyasztást! Só és fűszerszegény étrend, napi félóra séta legalább (ez a mozgatás), amikor otthon vagy, akkor ne lógasd a lábad, hanem feküdj, vagy polcolt lábbal ülj (ez a pihentetés), és kétnaponta egy grapefruit-lé frissen facsarva (ez a vízhajtás). Nem fogja teljesen megszüntetni a lábdagadást, de karbantart és szülés után hamar kiürül a maradék. :lol: :lol: :lol:
bábaildi

Szia Ildi!
Sétálhatok? Remek! Ez hiányzott, csak nem mertem. Este el is megyek kicsit a kutyával bóklászni a környéken.
Grapefruitot hozza az uram, és már teázom. :)
Köszi nagyon!

Kép
anhel

Sziasztok!
Ildi! Nagyon örülök tényleg, hogy találkoztunk, és végre láthattalak. Örülhet minden kismama, aki hozzád kerül, illetve minden kisbaba, aki a te arcodat látja meg legelőször. Olyan nyugodtságot sugároztál most is. Nemcsak a hozzászólásaid, de a hangod is azt sugallja, hogy nyugi, minden rendben van. Remélem nem volt nehéz napod, de ma is láthatta egy babóca az arcodat.
Az én kicsi lányom nagyon fogékony az olyanokra, akik egyből mosollyal üdvözlik. A doktornőnek még sikongattunk is. Neked már csak a fülig mosoly maradt, de azt Bius teljes szívvel adta ád neked.

Nos, mint az előbb említettem bent voltunk kontrolon. Minden oké, semmi elváltozás nincs, nagyon ügyesek voltunk.
Már körbe-körbe forgunk, egyik kezünkből a másikba átvesszük a dolgokat, és igen megy a cumi kihúzás és visszarakás a szájba.

Most pedig nekiállok kicsinyíteni képeket, míg nem kell a szülőire mennem. És elárasztalak vele titeket.

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Sziasztok Lányok!

Olyanokhoz szól a kérdésem, akik Hartman doktornál szültek: a 6 hetes kontrollon elmondta, hogy mikor kell visszamenni, ha bizonyos hónapig nem jön meg a mezesz. Valaki le tudná írni, hogy mit is mondott a doki bácsi? Ha jól emlékszem, 6 vagy 8 hónap után.

Köszi előre is az emlékeztetőt!

Nutella

Kép

Kép
nutella

ildi tegnap hamar megszületett a 8 babó???????gondolom volt velük meló rendesen? :roll: :wink:
kerekes ildi tényleg olyan nyugalommal tudja elárasztani az embert!én is meglátom udom hogy biztonságba és jó kezekbe vagyok!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Szia Nutella!

Nekem a menzeszről semmit nem mondott Hartman doki a kontrollon.

Lilla
Vendég

Nitácska! Este 7-re mindenki megszült, üres szülőszobát hagytunk a váltásnak. Ez így illik, nemdebár? Mit intéztél?:wink: :wink: :wink:
Kerekes Zsuzsi: örülök, hogy találkoztunk, a sugárzó mosoly is teljesen kielégített, Bius kisasszony tüneményes volt!
Nutella: nem tom mit szokott mondani Hartman doki, de sztem fél év után mutasd meg magad, és ilyenkor már a fogamzásgátlást is újra illik tárgyalni. (már ha aktuális)!
bábaildi

sziasztok!

Vagyok én is csak betegek voltunk és nem tudtam visszaolvasni. Vasárnap megkeresztelték a Milust,majd hozok képeket. Nagyon édi volt a kis kék öltönykében és kis csokornyakkendőjével.

Csak sajna utána megfázott. Köhögött,folyt az orra. Már múlóban de még adom neki a nasivint. Imádja a narancsosat. Annyira jó visszanézni.

Kép

Kép
mannogab

ildi nagyon rendesek vagytok a kolegákkal hogy üres szülőszobákat hagytatok!!!!!!!!!!!
ma voltam a szinténél és írt fel Norcolutot amit 5 napig kell szednem napi 2x2 szemet és amikor megjön attol a naptol számítva a 12.napon mennem kell hozzá megnézi van e esélyem teherbeesni! :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!
Az én történetem két dologról szól és mindakettő egy picit érdekes tőrténet .
Dél Pesti Kórház Nőgyógyászata:Pár hetes ikres terhesség az első ultrahangnál minden rendben van ,de a 2.ultrahangnál kiderült,hogy hallottak az ikrek :( Elvetélt az anyuka ezután ugye egészség ügyi kaparás jött és ha hiszitek hanem bennt felejtették az ikrekből az egyik babát az anya hasában.Igy mászkált az anya napokig mire kiderült mi is az ő baja .Szerintetek?
stanly

Szia Stanly, és mi a másik történet? Merthogy kettőt említesz.

Egyébként, szerintem ez a topik nem tipikusan az ilyen esetekről szól...ha érted, mire gondolok. Nem mondom, hogy nem kell az ilyen történeteknek egy hely, ahol ki lehet őket tárgyalni - már ha ennek feltétlen szükségét érzi a közlő fél... - de ez egy babás topik.

Nagyon sajnálom az ismerősödet, akivel ez szörnyű dolog történt, remélem, azóta jól van és van már babája vagy babát vár!

Kép
anhel

Sziasztok sorry hadjuk a másik storit.
Bár én csak köszönhetek a Dél pestinek mert tavaj azaz 2007.10.18
án született a lányom és ha akkor ott nem csinálnak magzatburok repesztést akkor a kicsi bennem hall meg de megtették és igy lett a lányom Vivien aki lusta volt kijönni és igy 43 hétre született egészségesen.
Az ottani szülészek ,nőgyogyászok szuperek voltak pl.:Somogyi Dr úr,Hartmann Dr úr
Köszönöm a jó istennek hogy minden renben zajlott
stanly

Képzeljétek, tegnap elmentem a borfesztiválra az urammal. Minden évben kimegyünk, ez már amolyan hagyomány.
Persze ezt megelőzően is szorgosan ittam a grapi levet és a férjem a csoda kezeivel esténként maszírozta a dagadt lábfejemet.
Nem tudom, hogy az időváltozás miatt vagy mert tegnap az átlagosnál is alaposabbat sétáltam a borosok között - én persze egész este egy fél deci kamuborral, de valahogy egyátalán nem zavart :) - de mikor hazaértem, teljesen elmúlt a duzzanat a lábamról. Igazából a balról már előző nap lejött, a jobbról meg tegnap távozott a pufiság.
Úgyhogy mindenkinek köszönöm a tippeket, a grapefruitlé és a séta, kiegészítve egy kis kellemes masszázzsal nagyon bejött! :)

Kép
anhel

Stanly! Ha kicsit gondolkodsz, nem mondod, hogy bennfelejtették az elhalt ikrek egyikét. A kaparás nagyon kényes dolog, főleg terhes méh kiürítése. Gondolj bele: mintha egy lufit kellene belülről meghámoznod, úgy, hogy el ne pukkanjon. Nagyon fontos, hogy ne sérüljön a méhfal, azért, hogy a következő terhesség sikeres legyen. Igen, előfordul, hogy marad bennt valami, ez nem hiba, hanem a műtéti beavatkozás kockázata, szövődménye. Volt már olyan is, hogy a terhességmegszakítás nem sikerült, a gyermek életben maradt, és később megszületett egészségesen. Sajnos ez bizonyos kicsi százalékban mindíg előfordul. Ezért kell kontrollra menni, ha nem szűnnek a panaszok. Ne felejts el, hogy ilyen esetben az orvos nem látja, mit csinál. Inkább maradjon vissza valami, mint kilukadjon a méh! Pedig olan is van néha!!! :cry: :cry: :cry: Nitácska: várom a további híreket!
Anhel: örülök karcsú bokáidnak! Borban az iagazság, borban a vigasz! :wink: :wink: :wink:
bábaildi

anhel ilyen rosz eset bármelyik korházba előfordul!
rosszat én a fővárosi szent istván korházrol tudok mondani januárba majdnem ottmaradtam!
de ennyi nem részletezem! a délpesti szrintem is jo ..van egy két olyan ember aki nem kívánatos de hát hol nincs?! :roll:
ildi holnap veszem be az utolsó adag norcolutot! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Szia Anhel!

Már kezdesz a finishez érni. Nemsokára még egy kislány lesz a topikban :P :P :P

Ctg-re jársz már?

Szia
Lilla
Vendég

lányok merre vagytok? :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Bábaildi, mélyen egyetértek! :D :D

Nitácska, bizony ez bárhol előfordulhat... Egyébként az egyik barátnőm nemrégiben az Istvánban szült, semmi panasza nem volt sem a kórházra, sem a személyzetre, és ahogyan láttam őket, tényleg minden a legnagyobb rendben lehetett, gyönyörűek és egészségesek mindketten. Jaj, nem akarlak faggatni, hiszen írtad is, hogy nem részletezed - de tényleg nagyon sajnálom, hogy ennyire rossz élményed volt ott (hogy egyátalán az volt, nem helyfüggően persze)!!
Szóval, csak azt akartam mondani, hogy nem feltétlen rossz hely az egyiknek, ami a másikunknak az, ebből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Annak mindenesetre örülök, hogy a Dél-pestiről jók a vélemények. :)

Lilla, ne is mondd, már alig merek a vonalzómra pillogni, hiszen még nincs kész a babaszoba, és hát csak el kéne kényelmesen rendezni mindent, mire Dóri úgy dönt, hogy akkor uccu neki. :)
Nem tudom pontosan, mikor lesz az első ctg, 22-én van jelenésem a dokimnál, gondolom, most kiderül. Izgatottan várom ám!
Majd jövök a tanácsaitokért! :)

Kép
anhel

anhel ha gondolod majd privibe leírom neked mért is haragszom sz istvánkorházra! :roll: :(

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Egyszer régen már jártam nálatok, de nem csodálnám ha már nem emlékeznétek:) Szoktalak titeket olvasgatni, de nem igazán tudok hozzászólni a témákhoz, mert első babánkat várjuk.
Ma vagyunk 30 hetesek, nevünk még nincs eldöntve.

Voltam a kórházban szülőszoba látogatáson és nekem nagyon pozitív volt az egész, meg ti is csak jókat írtatok, viszont egy másik fórumon (nem babanetes) van egy lány aki már többedszerre olyan negatív dolgokat ír, hogy nem tudom elhinni, így gondoltam, most már megkérdezlek titeket a következőkkel kapcsolatban:
- azt állítja, hogy a szülés alatt kötelezően kikötik az ember lábát,
- ha nincs tumultus, akkor is a folyosón, egy keskeny ágyon kell eltölteni a szülés utáni két óra megfigyelést és közben a baba se lehet ott.
Valamint az lenne a kérdésem, hogy engedik-e megszoptatni a babát még a szülőszobán? Persze csak ha minden rendbe van.

Előre is köszönöm a válaszokat!
szaboka76

szaboka!
nem mindenkinek kötik ki a lábát és ha igen azt is közvetlen a kitolás szakaszában teszik..nekem is csak akkor kötötték ki nehogy megrugjam a szűlésznőm:)
a szűlés utáni időt a szülőszobán töltöd a babával ha nincs semmi.engem a folyosora kitoltak ugyan mivel kértem mert rokonok voltak ott!:)
ha minden rendben van a babával és veled rögtön megszoptathatod a babát szülés után!
:lol:
remélem tudtam segíteni..amugy gratula a babóhoz!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Szia Szaboka!

Mi is első babások vagyunk, és nekem semmi rossz élményem nincs a szüléssel kapcsolatban.

Ha a lábkikötés az, amikor fel kell tenni a lábat arra, amit a kitolásnál állítanak fel kétoldalra, akkor nekem kikötötték. De hidd el, ez lesz a legkevesebb, amivel foglalkozni fogsz kitoláskor. Szerintem még meg is könnyíti, hogy felteszik oda a lábat.

Engem nem toltak ki a folyósóra a megfigyelési két órára, igaz volt fogadott orvosom. De szerintem csak akkor tesznek ki oda, ha kell a hely a szülőszobán. A babát meg egyből odaadták szopizásra.

Ne foglalkozz az ilyen írásokkal, a lényeg, hogy a szülőszoba látogatásról nagyon pozitív élményekkel távoztál. Én csak ajánlani tudom a délpesti szülőrészlegét.

További jó babavárást kívánok

Lilla
Vendég

Köszönöm szépen a válaszotokat! Megnyugodtam:)
Örülök, hogy ti is pozitívan éltétek meg a szülést:)
Egyébként gratulálok a babához/nagyfiúhoz!

Jó éjszakát!
szaboka76

Szia Lilla!

Jól emlékszem, hogy a Hartmann dokinál szültél? Mert nekem is ő az orvosom. Tudom, hogy mindenki csak jókat írt róla, így csak annyi lenne a kérdésem, hogy mennyit szokott bent lenni a szülésnél? Volt mellette fogadott szülésznőd is?
Biztos írtad, de már elég régen volt és nehéz lenne visszakeresni.
szaboka76

Sziasztok!
Stanly: egyszerűen pofátlanságnak tartom, hogy mindenféle köszönés és bemutatkozás nélkül rémtörténeteket akarsz terjeszteni a a fórumon. Nincs elég baja egy várandós nőnek, végig izgulja, hogy jó orvost, jó kórházat választott-e és te mindenféle pletykákat írsz ide. Még ha saját történeted lenne akkor sem kell bizonytalanságot ébreszteni a még szülés előtt álló társainkban! Egyébként pedig ha vmi probléma van nem az egész kórházat kell leminősíteni hanem esetleg egy orvost. Mert ha egy 20. kerületi lakos lop akkor a kerület összes lakosa bűnöző??

szaboka76: hát szerintem mikor a lábat fel kell tenni az nem
kikötés, legalább is nekem csak simán fel kellett tenni, mint pl. rákszűrésnél. Igaz folyton begörcsölt mindenféle izmom, de nem kötöttek ki, egyébként csatlakozom lilla69-hez, hogy ez lesz a legkisebb gondod. Nekem rögtön odaadták a babát, pontosabban bábaildi a hasamra tette, aztán fürdetés után is visszahozták, emlékeimben nagyon rövid időre, de a videó szerint azért sokáig ott tarthattam a karomban :D Akkor épp rengetegen jöttek szülni, úgyhogy engem kitoltak a folyosóra, de az a 2 óra is olyan gyorsan eltelt, szinte alig tudtuk a párommal felfogni, hogy megszületett a várva várt kis trónörökös, már toltak is osztályra hajnali 5-kor, 1/2 7-kor pedig már hozták is a babát. :D Nem hiszem, hogy ez a tény, hogy a megfigyelés alatt már nem lehetett velünk meghatározná a szülés élményét, én legalább is annyira fáradt voltam, a szülésből is kimaradtak események, a párom felvette a fürdetést videóra, azt mutatta a várakozás alatt, de abból sem emlékeztem sok mindenre, hirtelen sok volt az élmény, a megbeszélni való. Az pedig nekem kifejezetten jó volt, hogy éjszakára elvitték őket, legalább is utólag, mert itthon az első hetekben megtapasztaltam a 24 órás szolgálatot segítség nélkül. Engem inkább megviselt, hogy 10 napig voltunk bent és azalatt apuka csak üvegen át láthatta a kisfiát, nem vehette kézbe, nem bújhattunk össze hármasban, de szerencsére ezen is túl vagyunk, nem is lenne jó, ha mindenféle emberek mindenféle bacikkal bemászkálnának, bele gondolni is rossz, így is lépcsőházba mi is kimentünk...
Kika szobában volt szerencsém szülni, a kád nagyon sokat segített! és ha van hely a gyermekágyon lehetőség van egy ágyas szobát kérni, aminek az a nagy előnye, hogy oda a párod bemehet :lol: aztán ha társaság hiányod van átsétálsz egy másik szobába kicsit ismerkedni.
Nem írtad meg kislányt vagy fiút hordasz a szíved alatt?
Ne izgulj, nekem is elsőszülöttem piheg itt a kiságyban és minden rendben zajlott (igaz a végére már 3 szülésznőre emlékszem és két orvosra,) de mindenki nyugodt volt végig, nem éreztem magam és a babát sem veszélyben, folyamatosan ellenőrizték a szívhangot, vérnyomásomat, aztán mikor látták, hogy segítség kell közbeléptek és hipp-hopp megszületett a kisfiam :lol: Mindenki a gátmetszéstől fél még, nálam Bábaildi próbálkozott a gátvédelemmel, de mikor végül is vágni kellett észre sem vettem, csak akkor tűnt fel, mikor a doki már varrt :D , hogy itt történt vmi.
Örülönk, hogy csatlakoztál, írjál, csinálj vonalzót, hogy tudjuk mikor kell már nagyon drukkolni :lol:
kisvitéz

Szia Kisvitéz!

Nagyon köszönöm neked a részletes beszámolót! Ezek szerint nem volt választott orvosod, mégis teljesen pozitív élményed van neked is.
Gratulálok a kis 10 hetesedhez!
Kisfiunk lesz nekünk is:)
Egyébként teljesen egyetértek veled mindenben, bőven elég, ha az üvegen keresztül meg tudják nézni.
A gátmetszéstől én sem félek, csak a varrástól egy kicsit, de a legfontosabb az, hogy a kicsi jól legyen (bár ez már nagyon elcsépeltnek hangzik, de így van).
Egyébként pont ez az egyetlen ok, amiért az egyágyason gondolkozom, hogy a párom is együtt lehessen velünk. De majd meglátjuk, hogy egyáltalán lesz-e lehetőségem választani, mert elég sokan várják novemberre a babájukat.

Egyszer csináltam már vonalzót, de valamit elronthattam, mert nem teszi be automatikusan a hozzászólásomhoz:(
szaboka76

kisvitéz nagyon jó amit leírtál!már annyira várom hogy én is szűlhessek ildinél! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Szia Szaboka!

Én nem voltam képben itt a kórházi és mindenféle dolgokkal, mert vidékről költöztünk fel a párommal, nem sok ismerősünk van a munkahelyemen pedig ugye nem akartam beharangozni, hogy vki segítsen már orvost-kórházat ajánlani (bár kerületi munkatársam nem is igazán van), a védőnő ajánlott orvost akit megfogadtam, pontosabban mondtam neki, hogy szeretnék nála szülni és mikor szülőszoba látogatáson voltam ott hallottam én is, hogy szülésznőt is lehet választani ill. csak szülésznővel szülni. Ezután kértem meg az orvosom, hogy ajánljon vkit, aki Ildi volt, erre a társalgóra ő hívta fel a figyelmemet. Vajúdás alatt csak a párom és Ildi volt bent, pontosabban tanácsokat adott szerinte mi segítene, hogy lenne jobb, aztán kiment, időnként bejött, így elég intim volt a vajúdás kettesben, de biztonság érzetem is volt, hogy tudtam folyamatosan felügyeli a dolgokat. Pár oldallal ez előtt írtam a szülésemről, még egy képet is feltettem, mikor Ildi a hasamra teszi Dávidot :lol:
Alap helyzetben ugye a babákat anyukával együtt 72 óra elteltével engedik ki, tehát szerintem ez azért elviselhető, hogy a családtagok csak ablakon keresztül nézhetik a babákat. Sajnos folyamatosan hallani mindenféle fertőzésekről, erre kell gondolni, mielőtt az ember esetleges reklamációkba kezd. Én annak is örültem, hogy a szobákba sem engedtek be senkit, mert ott is ott vannak a babák ill. gondoljunk bele, hogy ha csak mind az öt embernek 2 látogatója jön be... ami általában több szokott lenni és mindenki hálóingben, esetleg épp fejne, pihenne. A csomagok be-ki vitelében pedig segítenek a lent dolgozó szülésznők! Egy ágyas szobánál szóljál előre, hogy szeretnéd, hidd el sokan pont hogy nem akarnak egyedül lenni, próba szerencse. Én is tapasztalatlan és társasághiányos lévén nem is akartam egyedül lenni.
Vonalzó: a profilban az aláíráshoz kell bemásolni a linket vagy minek hívják és alul ahol pöttyözni lehet, ott kell bepöttyözni, hogy az aláírást mindig csatolja.
Ja, varrás: nem fájt, szinte nem is éreztem. Azt nem tudom előtte vagy utána is kaptam-e szurit, mert a párom szerint gátmetszés előtt igen, nekem úgy tűnt, mintha varrás előtt lett volna, de amennyire félek a tűtől és tiltakoztam, mikor Ildi adta a combomba, hát ez sem tűnt föl. Inkább az, hogy a lában között ül az orvos és hímezget :lol: Én vettem nedves törlőkendőt, teljesen jó a rossmann-os, kamillás, esténként pedig lefertőtlenítik az osztályon. Gyorsan gyógyult, mikor a varratszedés történt már inkább a cérna miatt húzódott a seb.
Szóval szülésznőt ezért is érdemes választani, mert megbeszélheted vele a gátvédelmet és homeopátiás bogyót is szedhetsz, ami szerintem segít, mert tágultam is és fájásaim is voltak ahogy az meg van írva :D
Üdv. J
kisvitéz

Halihó! Szabóka: nálunk az a szokás, hogy mindenben lehet alkudni. A "lábkikötés"azt jelenti, hogy a kitolási szakban fel kell húznod a térdeidet, és terpeszteni a combjaidat. Ennek megkönnyítésére van egy lábtartó v. kengyel a szülőágyon (típusfüggő), erre kell támaszkodnod. Aki nehezen tudja megtartani a lábát, vagy nagyon fáradt, vagy nagyon rúgkapál (ilyen is van, és a szülésznő sem tud új fogsort növeszteni) annak lazán körbekötjük a lábát, hogy ne tudjon lecsúszni. Ennyi. Az újszülöttet, amennyiben jól van, mindenki megkapja 10-15 percre. Ezalatt megfoghatja az Apuka is, lehet fényképezni, szoptatni. Nyilvánvaló, ha hajlandó szopni a baba, nem vesszük el, amíg szopik. Utána viszont elviszik, hogy melegítsék, (fekszenek az infralámpa alatt nyakig felöltöztetve, mint a naposcsibék),és hogy a gyerekorvos megvizsgálhassa. Lehet kérni, hogy maradjon veled végig a 2 óra alatt, de kérlek szólj előre, mert ilyenkor pólyát és meleg ruhát hoznak fel a szülszobra a csecsemősök, és lehetőség szerint megszervezik a gyerekorvosi vizsgálatot is. Ha kiváncsi vagy bármire, nyugodtan kérdezz, azért a topik, hogy segítsünk. :) :) :) A folyosóra akkor toljuk ki a kismamát, ha már kinn toporog az egész rokonság, hogy láthassa (és ha a hegy nem megy Mohamedhez.....), vagy tényleg kell a hely. Néha bizony összeszalad.... :roll: :roll: :roll:
bábaildi

Sziasztok!

Szia szaboka, üdvözöllek köztünk!
Én is egyetértek az előttem szólókkal, tényleg nem kell tartanod a kikötéstől. Sőt, nekem pl jól is esett, mert kicsit kimerültem a végére és legalább biztos pont volt a lábam, hogy nem esik le. Valamint a kitolási szaknál jól jön, meg tudsz támaszkodni rajta és erősebben nyomsz. Legalábbis én így voltam vele.
Nekem koraszülött volt a kislánykám, mégis odaadta a szülésznőm a hasamra pár percre. Még el sem volt vágva a köldökzsinór. Nagyon megható volt.
Aztán őt elvitték, de ez mindíg a babák érdeke. Amíg téged fércelnek, addig őket is ellátják, melegbe teszik.
Aztán, ha minden rendben zajlott nagyon hamar viszontláthatod.

A varrástól sem kell tartanod, kibírható. Sőt, eltörpül az egész procedura mellett. Amikor már varrnak, akkor tudod, hogy túl vagy az egészen és örülsz, hogy már csak az van hátra.

Más
Vasárnap megtörtént a keresztelő. Nagyon felemelő volt, majdnem elbőgtem magam, pedig már harmadjára csinálom.
A pap nagyon szépen beszélt, Ginus meg végig mosolygott neki.
Akkor sem sírt amikor a fejére öntötték a szenteltvizet. Sajna képet nem készítettünk csak videót, azt meg nem tudok feltenni.
Az ebéden is hamar túlestünk, szerencsére a vendégek sem maradtak sokáig, mondván, hogy másnap munka.

Ma meg voltunk a meningitec oltáson. Rákérdeztem az okt. 1-től ingyenes oltásra, de a dokim szerint még akkora a káosz, hogy lesz legalább okt. közepe, mire a rendeletek megérkeznek az orvosokhoz.
De hogy lesz, az biztos.

Szép napot, sziasztok!

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

Sziasztok!
Igaz, hogy múlt hétre ígértem, de csak most jutott rá időm, hogy feltegyem az elmúlt hónap fényképeit.
Ma 5 hónaposan 5350g és 65cm a méretek.
Hála a tápszer váltásnak (Milupa Milimil 1) újból van napi kétszer kaksink. És ízlik neki, de szerencsére még mindig csak 250ml a napi adagunk elosztva. Viszont a gyümi, tejpép, főzelékféle továbbra sem kell neki, úgyhogy újabb két hetet várunk vele.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Sziasztok!

Szaboka!
Igen, nekem Hartman doktor volt az orvosom és Ő ajánlotta Békési Erzsikét szülésznőnek. Nagyon összeszokott páros ők, és nagyon profin csinálták végig a szülésemet. Erzsike nagyon keveset ment ki és Hartman doki is benézett vajúdás közben elég sűrűn, a végén meg Ő vezette le a szülést.

Az összevarrástól meg ne félj, szerintem eltörpül a szülési fájdalom mellett.

Anhel!
Ha még nem vagytok meg, akkor húzzatok bele a babaszobába. És kérdezz csak nyugodtan, ha tudunk válaszolunk. Mi lesz a kislányod neve: Dóra vagy Dorottya. Szép név mind a kettő.

Stanly!
Egyetértek Kisvitézzel, ez egy boldog babaváró és már babázó fórum, nem hiányoznak a rémtörténetek. Meg van annak is biztos a fóruma.

Sziasztok
Lilla
Vendég

engem mikor megszültem szinte rögtön toltak ki a folyosóra mert jött egy másik szülőnő akinek igen sűrgős volt hogy szűlőszobára menjen..már kint volt a baba feje... :wink:
kerekes gratula az elsős nagylányhoz!!!!!!!!!
a kicsi Bianka is milyen szépen fejlődik! :lol:
a varástól és a gátmetszéstől én is nagyon paráztam de szó szerint semmit se éreztem..telenyomtak érzéstelenítővel :wink: :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Régen jártam ebben a topikban. Nagyon álmos vagyok, úgyh. most gyors leszek. Második napja ugyanis Zsófi nem nagyon hagy aludni. Ma éjjel pl. 3x etettem meg. Sírt, kivettem, evett egy picit, aztán visszatettem az ágyba, és rögtön aludt is tovább. Na de nem tudtam magam kipihenni.
Most csak azért jöttem, h megkérdezzem mikor lesz a találka? Ki tud róla valamit?

Megyek is, bocsika, visszaolvaslak majd titeket, és regálok is, de most ennyi.

Pussz,
Évi

Kép
evisan

Kisvitéz: megpróbálom beilleszteni az aláírásba, meglátjuk, hogy sikerül-e. Meg fogom keresni a szüléstörténeted.

Ildi: nagyon köszönöm neked is a részletes leírást. Azt hiszem, sikerült teljesen eloszlatni a félelmeimet (legalábbis egyenlőre:) Ezek szerint mindenki kap érzéstelenítőt a varráshoz?

Yusz: mennyire volt koraszülött a kislánykád? És miért? Ne haragudj, de már nem emlékszem, biztos írtad. Gratulálok a keresztelőhöz!

Kerekes: gyönyörű hatalmas szemei vannak a lánykádnak!!

Lilla: köszi a szülésznő tippet! Bár nekem egyre inkább úgy tűnik, hogy bárki lesz is ott, nem fogom megbánni, mert eddig ahány nevet hallottam, mindenkit csak dícsértek!

Kép
szaboka76

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?