Új privát üzeneted érkezett!

Róza nagyon aranyos :lol:

Tünde csak az a baj, hogy sokszor a gyerekdoki passzol tovább véleményért egy nem független szakemberhez.... :cry:

KépKép

KépKép
beneildi

Hajrá, Márti!!!!!
Nálam a hasmenés után mindig jött a szülés! lehet Már túl is vagy rajta !!! Aztán igyekezni, mert ma du. megyek Spánik doktor bácsihoz.... :lol:

Nagyon édesek a babás képek, bár még mi most nagyon az elején járunk, de már most vágyom, hogy kezembe tarthassam a csöppségem.

Kép
becsengo

Ildi, azért azt reméltem, a gyerekdoki neurológiára küld, és ők függetlenek. De biztos túl naív vagyok. :(

mtunde

Sziasztok!

Róza is Kristóf is naaagyon szép baba! Most, hogy Róza képét láttam, úgy szülnék én is! Eddig nem voltam türelmetlen, de éjjel úgy beleéltem magam abba, hogy szülünk! Most ott tartok, hogy semmi görcs, hasmenés, csupán a keresztcsontom, derekam érzem, hogy fájdogál, van 1-2 erősebb keményedés és olyan mensi-szerű érzésem van, tudjátok, amikor olyan melegnek érzi az ember a hasát-derekát, nem fáj, csak érzem, hogy van! Szórakozik velem ez a kiscsaj, bár az 1. szülésmnél volt így, hogy rendszeres 10 percenként jövő fájások lelltak délelőtt és újrakezdődtek este, hát nem tudom! Holnap doki után biztos okosabb leszek, remélem legalább 1-2 ujjnyival beljebb vagyunk, ami a szülést illeti!
Egyébként is kedden kéne szülnöm, mert sorrendben előszőr szombaton, másodszor vasárnap, harmadszor meg hétfőn szültem! :lol:
Úgyhogy ma még szavazzon, aki nem tette!!!
:lol:

Tünde!

Én is boldog szülinapot kívánok a nagyfiúnak!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Jó sokat írtatok, nem győzőm olvasni. Két napig nincs az ember és annyi minden történik. :)

Már ahogy olvastam lefele azt vártam, hogy valaki írja hogy megszületett Márti babája :) Nagyon izgi, remélem minden rendben lesz!!

Susy gratu a fogacskához! Nagyon szép helyen voltatok kirándulni, én is szeretek kirándulni de mostanában hamar kifulladok :? így nem igazán megyek gyalog hosszabb útra.

Holnap megyek dokihoz remélem javult valamennyire vérnyomásom mert nem szeretnék kórházba menni, de holnap kiderül.

Ti milyen márkájú pelust használtok? Már vettem egy pár csomag pelust de mind más fajta, igazából nincs tapasztalatom de már gyűjtögetem őket.

Anyósommal elmentünk körülnézni egy baba boltba a szentmihályi úton egy családi ház garázsában van a bolt, inkább össze vissza vannak a dolgok de nagyon rendesek voltak. Vettünk ilyen pelenkázót keresztbe a kiságyra meg vettünk a kiságyra ilyen forgó lógó játékot ami zenél. Sokszor felhúzom és hallgatom :)

Kép
dius87

megnyugtatásul a miénk pl. elsőre neurológiára küldött minket is és mindenkit :lol:
de tudok sok olyat is, aki nem :cry:

KépKép

KépKép
beneildi

Ja, amúgy a 3 évesem gyerkszája:

egyik nap ül a kádban, és felállt a kukija.
-Anya, nézd, kuki nagy! Nem kicsi, nagy!

Hát már nagyfiú! :D

mtunde

Dius!
Nekem a Libero vált be... de szerintem érdemes többet kipróbálni majd, aztán dönteni :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

tunde sajnos a neurológia sem feltétlenül független, az is saját (elég keserű) tapasztalat sajnos. nekünk a svábhegyi neurológián pl az anyukák egymás között suttogva adták tovább a hírt egymásnak, hogy van ám dévény is. de csak suttogva, mert akiről megtudták, hoyg dévényezni viszi a gyereket, azt úgy kivágták a programból, mint a sicc.
az más kérdés, hogy én önszántamból vettem ki a gyerekemet onnan, mert nagyon rossz tapasztalatokat szereztünk ott, és megtehettem, mert szerencsére nálunk nem volt neurológiai eltérés.
én ismerek olyan szülőt, akinek a dévényes azt mondta, kutya baja a gyerekének, nem kell hordania. sajnos van épp elég olyan gyerek, akinek viszont szüksége van rá, és a jó konduktorok annyira telítettek, hogy nem érnek rá potyára masszírozgatni egészséges gyerekeket. amikor emma a fejlődés útjára lépett, nekünk is azt mondták, most már halad a maga útján, kell a hely a súlyosabb eseteknek...

sajnos a végső döntést mindenkinek magának kell meghozni, nagyon nagy kár, hogy sem az orvosok sem a védőnők sajnos nincsenek azon a szakmai- és emberi szinten (tisztelet a kivételnek), hogy az ember lánya vakon megbízhatna a tanácsaikban.
az ideális eset az lenne, ha az összes program békében meglenne egymással, és egymás munkáját segítve, kiegészítve dolgoznának a gyerekek fejlődésén.
ehhelyett az van, hogy mindenki fúj mindenkire (és ez alól maga Dévény Anna sem kivétel ám, nem csak Katona prof.), és megnehezítik a szülők amúgy is nehéz dolgát...

Kép
Kép
Kép
iricc

Szalamandra,
Minden baba tömi a szájába a kezét, ez fejlődési folyamat, nem csak a fogtól van. Ők így fedezik fel a világot, utána mindent a szájába tesz majd, még téged is :lol: Szerintem még korai nálatok fogról beszélni, de...

Dius,
Minden pelust kipróbáltunk, nekünk a Huggies jött be, de ez nagyon egyéni, érdemes többet kipróbálni, és utána dönteni :wink:
Vendég

Dévényeshez nem tudok hozzászólni, szerencsére nincs rá szükségünk.

Szalamandra
Nagyon aranyos Róza! Magyon édes a kis fehér ruciban. :)

Dius
Örülök, hogy jobb a vérnyomásod. Ha mész holnap a dokihoz, fontos, hogy ne idegeskedj azon, hogy mennyi lesz a vérnyomásod. Úgy indulj el, hogy minden rendben lesz. :wink:
Pelenkával kapcsolatban, nekünk először Pampers volt, de folyton kifutott a pisi. Volt Huggies is, az kisméretben nagyon jó volt, viszont nagyobban abból is kifutott. A Libero vált be nekünk is. Most van Pampers- ünk is, és nincs vele gond.

Tünde
Nemsemmi beszólás. :)
Kristóf a nyaraláskor fedezte fel, hogy mi van neki, és folyton meg akarja fogni azóta is fürdés közbe. :)

Kép
Kép
susytunder

köszi mindenkitől a tippeket pelusra.

Eddig én is huggiest, pampers-t és liberot vettem újszülött méretben. Az egyik biztos beválik :)

Kép
dius87

Dius, nekünk elég jól beváltak a DM saját Babylove pelenkái, főleg a legkisebb méret. Lehet, rosszul néztem, de a többi kicsiből nem volt olyan kis kiszerelés, és hatalmas csomagot meg nem mertünk venni. Szintén jó tapasztalataink voltak a Huggies-zal, de nagyobb méretben már nem annyira, mert reggelre mindig nyirkos volt a felülete. Nem ázott át, csak nyirkosodott, de akkor is. A Liberónál ez nem volt soha, az is bevált. Kb Samu 3,5 hónapos kora óta pedig textilpelust használunk, az is nagyon bevált nekünk, bár tudom, a legtöbben ettől megijednek :wink:

Susy, kukimarkolászás, sőt, egyenesen marcangolás nálunk is van majdnem két hónapja, nem csak fürdéskor, hanem minden pelenkázáskor :D Még jó, hogy alaposan odanőtt, mert annyira erősen próbálja megszerezni, hogy néha nekem fáj a látvány :lol:

Tünde :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szalamandra, nagyon szép a kis Róza! A nyálzás egyébként is elkezdődik náluk kb ilyenkor, fogzás nélkül is, de az íny fehéredése lehet annak is az előjele. Azért ne várj fogat túl hamar, hónapokig lehet fehér előtte.

Márti, gondolunk rád! :D
danann

Susy

Igyekszem megfogadni a tanácsod és nem idegeskedni vizsgálat elött.
Habár eléggé bírom a dokit, nem hiszem hogy idegeskedek inkább csak izgulok. :)

Danann

Hát a textilpelus hallatán nem ilyedtem meg, csak régtalálkoztam olyannal aki azt mondta hogy azt használ :)

Kép
dius87

Bekukk, hátha Márti már babázik :D
Na sebaj, majd holnap....

Asszem, most megijedtem! :(
Dévény, katona???
Utána kell olvasnom.
Az ember nem is gondol ilyenekre, főleg ha az első "mintagyerek".
Megnéztem Dávidom naplóját-4 hetesen már tökéletesen tartotta a buksiját, 6 hetesen már hasról-hátra, 10 hetesen hátról-hasra fordult!!!
A védőnő havonta 1* látja, de akkor is csak súlyt mér, ( bár, akkor észre kéne vennie, hogy nem tartja a fejét), hosszt mér, és már adja is vissza nekem Zétit. :shock:
Első lépésként reggel ovi után megmutatom a doktornéninek.
Ő szerencsére pár fokkal jobb, de mint mondtam (írtam) már , itt nincs egészséges rendelés, ahol töviről-hegyire átnéznék a fiatalúrt!

(még szerencse, hogy eladjuk a lakást és elhúzúnk innen!)

Köszönöm, hogy segítetek! :D

Róza baba tüneményes, Kristóf meg huncutszemű, mint Samu! :wink:

Benének Boldog Szülinapot!
Vendég

Benének mi is boldog szülinapot kívánunk! Aranyos lehetett a beszólás :)

Kristóf és Róza, ja és Dávid és Zéti is nagyon szépek!!!!!

Márti - nagy nagy drukk!!!

http://www.iboly.hu/faq_sleeping.htm Hátha valaki talál benne hasznos megnyugtató dolgot. Engem megerősített a gyereknevelési hitemben. Éjszakai alvásról, nemalvásról, szopiról, szól.

dytke

Kriszta
Hová költöztök? Van már konkrétum, vagy csak tervek?
Ha tanácsadásra megyünk, nálunk is ez a helyzet, ezért vesztem össze a múltkor a védőnővel, mert hajtanak, mint a tatárt.
Én már nem is megyek, ha valami bajom van, akkor megyek a dokinénihez, ő normális.
Bár hozzánk nagyritkán jön a védőnő. Idáig 3* volt.

Lányok! Most, hogy már van fogacskánk, vehetem is a fogkefét? Ha igen milyet? :roll:

Kép
Kép
susytunder

Livi -Ambi nem rajtam volt, hanem a hordozóban. Valahogy az elmúlt két napban nem sikerül beletennem, és nem akartam szegényt szadizni. Szerintem majd kibontom a csomót és újrakötöm, ha lesz időm. Ma szinte semmire nem volt. Szegénykém egész nap (reggel 7-től este fél 6-ig) kb.3-4órát aludt összesen. Közben szopizott, vagy nézelődött. Egy órát sétáltunk, de közben is csak fél órát aludt. Már most is ébredezik. Lehet rá ilyen hatással van a hidegfront. Még jó, hogy nem sír, nem nyűgös, csak éppen semmit nem tud csinálni az ember. De ezért szeretjük ezeket a csöppségeket :)

dytke

Susy
Már hirdetem a lakást én is és ingatlanos is. Remélem, hamar elkel!:wink:
Maglódot, Gyömrőt és Pécelt néztük ki :lol:
Még nézelődök, jól megnézem, hova is költözzek. Már nem az ár számít (persze sajnos megköt minket), inkább a környék, ovi, bölcsi, suli, és a vásárlási lehetőség közelsége a szempont.
Nehéz fába vágtam a fejszém, de szeretném végre megtalálni az OTTHONT!!!
Nagyon sokat beszélgettünk mostanság a párommal kistesó ügyben is. Közös megegyezéssel 2, azaz kettő babát szeretnénk még. Jó lenne, szeretném, ha jövő nyáron megfoganna egy kislány! :lol: :lol:

Nálunk 1* volt a védőnő, amikor hazajöttünk a kórházból, de ne is jöjjön! :evil:
Vendég

SZÉP NAPOT MINDENKINEK!

Most jutottam a gép elé,így csak most látom,hogy mennyien gratuláltatok nekünk!El sem hiszitek,hogy ez milyen fantasztikus érzés így nem győzöm elégszer megköszönni!Teljesen meghatódtam :cry:
Az infók,amikkel szolgáltatok abszolut helyénvalóak!Sok váratlan helyzettel nem találtam szemben magam-nektek köszönhetően...
A doki igen jó munkát végzett és nagyon lelkiismeretes,emberséges volt.Többször bejött hozzám érdeklődni.
A nővérek,csecsmősök háááát.....ja.....némelyik nem is tudom,miért ezt a szakmát választotta.Még szerencse,hogy kellő tapasztalattal rendelkezem,nem nagyon szorultam a segítségükre.Első babás anyaként lehet jobban kétségbe estem volna.
Második este még nagyon gyenge voltam,alig tudtam lemászni az ágyról,így meg mertem kérdezni,hogy nem-e lehetne még aznap éjszaka bent a csecsemősökkel Csenge.Na az a reakció,amit erre kaptam minden volt,csak megértő nem...Így inkább összeszedtem magam és egész éjszaka nem aludtam,csak,h megfelelően el tudjam látni a picit.Nem baj,nem panaszkodom,a lényeg,hogy megcsináltuk és együtt vagyunk :)

Dytke!
A tejcsis jókívánságot köszönöm,abban nem szenvedünk hiányt :D
De azt hozzá kell tennem,h nem így indult :(
Már a2.napon bekeményedett a cicim(főleg a bal,az iszonyatosan),de a tej csak nem akart megjönni.Ennek az lett az eredménye,hogy az én drágám sebesre szívta :( a 4. napon aztán megérkezett a valódi tej,na de addigra már sírva szoptattam.Kemény volt+tiszta csomó.Végül kedd éjszaka a szopi után véreset bukott vissza Csenge(mondanom sem kell,hogy üvöltöttem a fájdalomtól!)iszonyatosan megijedtünk!Apa kocsiba ült,megkereste a legközelebbi ügyeletes patikát és hozott egy doboz t.szert,hogy vmit egyen a pici.Másnap addig szenvedtem,míg végül sikerült lefejnem a tejet.Így azóta üvegből kapja...Kissebb kudarcként éltem ezt meg,mert Csongort 9hónapig szoptattam,de apa azzal bíztat,hogy így is a.tejet kap.Már a fél fagyasztó tejjel van tele :D
Most kb4óránként eszik és tündéri baba :) éjszaka is kétszer kel,aztán alszunk tovább-kihasználom,mert tudom:nem lesz ez mindig így...

Ennyit rólunk!Köszönjük jól vagyunk,bár néha állva el tudnék aludni :D

Márti!
Remélem hamarosan neked is szabad majd gratulálni :) már nagyon várom,gondolok rád!Sok sikert,könnyű szülést-ezzel szerintem nem lesz probléma!Elvégre mégiscsak a 4.baba :D

Kukimustra itt is megy:)
egyik nap Csongor bement a fürdőbe,mikor apum fürdött.Anyum mosta a hátát,erre kitalálta,hogy ő is megmossa a papi hátát.Egyszer csak felkiáltott:-"Mama!Nézd csak milyen nad tutija van a papának!Nadon nad,nem ticsi!"
Majd elkezdett vetkőzni,hogy megmutassa,neki mekkora a kukija!Haláli volt :lol:

Pelusról annyit,hogy az elején sok kölünbség nincsen,mert olyan sűrűn kell cserélni,hogy fel sem tűnik,melyik milyen minőségű.A későbbiekben nagyobb jelentősége lesz.Mi most Liberot használunk,de csak azért,mert ez 2-4kg-os és Csengére ez jó.A "2-5kg-os kicsit nagy.Amúgy én Huggies párti vagyok pelus-ill.popsitörlő terén is.

Még egyszer köszönöm a sok kedves szót és,hogy gondoltatok ránk :)
nusyka

Kriszta
Apáéknak is ingatlan irodájuk van. Ha érdekel írok priviben részleteket.
Megértem, hogy alapos akarsz lenni, az otthon nagyon fontos!
Ejha! Ti is szép nagy családot terveztek! Sok sikert hozzá! :)

Kép
Kép
susytunder

Susy
Köszi, jól jön még egy kis segítség! :wink:
Várom a pü-t.
Vendég

Szia Kriszta!

Gondolom, ha Te is és az ingatlanos is hirdeti, akkor nem kizárólagos szerződést kötöttetek. Nem tudom milyen feltételekkel bíztátok meg az ingatlanost, és hol, de én a következőt tudom neked ajánlani.... a többit irom priviben...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára susytunder 2008.09.08 20:14-kor.

Kép
Kép
susytunder

Kriszta!

2 ilyen helyes kisfiú mellé nem is csodálom, hogy szeretnél még 2 gyerkőcöt! Én meg azon agyalok, mi lesz velem,ha a kicsi lány is kinő a babakorból? Annyira imádom a terhesség-szülés-szoptatás időszakot, mi lesz, ha vége lesz? Ezért aztán Apával kimondtuk:Soha ne mondd, hogy soha! Ami a mi esetünkben azt jelenti, hogy az 5 éves tervben nincs benne, de ha már a legkisebb is alapszinten kiszolgálja magát (egyedül eszik-fürdik-öltözik-játszik stb.) és úgy alakul, hogy minden szempontból belefér, lehet, még bevállalunk majd 1 babát! Persze ez sok dologtól függ, az biztos, hogy csak felelősséggel tesszük, csak azért, hogy legyen, semmiképpen!
Na, én ma nem szülök, szerintem, bár kb. 20 percenként keményedek, de kicsit sem fáj! Majd holnap, doki utám okosabb leszek, hátha legalább tágultam kicsit!

Nusyka!

Pontosan átéltem, amiről írsz, de ne add fel! Nagyon durván fáj a vérző mell, tudom, mert 2 babámnál is így jártam, de 2 hét elteltével minden jó lett! Tarts ki, annyira megéri! Tudom, hogy iszonyatosan fáj, de nekem a Garmastan kenőcs sokat segített, meg az, hogy egy csepp anyatejet hagytam rajta megszáradni és sokszor hagytam levegőzni! Rémes látni, ha véreset bukik vissza a baba, de több helyen utánanéztem és nem lesz attól a pár csepp vértől semmi baja! Hívj fel egy LLL szoptatási tanácsadót, biztos segít!

Márti
borossné becz márta

Kriszta

Privi helyett ide írtam, aztán apa átszerkeztette, és végül elment a privi. :oops: :oops: :oops:
Bocsi! Mindent nem lehetett kitörölni, ezért hagytam meg az elejét.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Márti
, akkor majd holnap is leskelődünk, hogy mi a helyzet. :)

Kriszta, mindenképpen kérdezd meg a dokit, és reméljük, hogy megnyugtat, hogy minden rendben. Ha pedig kell segítség, látod, hogy már hányan hány helyen jártunk. :)

Nusyka, nagyon rossz lehetett, hogy nem adhattad be a gyerkőt, amikor januárban szültem, én még beadhattam simán, sőt több gyerek is ott aludt bent. Az egyik csecsemős még azt is mondta, hogy persze, hát ők ezért vannak ott. A másiktól meg nem kérdeztem, hanem este 11-kor betoltam, hogy majd hajnalban hozzák. Igaz, ez abban a zavaros időszakban volt, amikor a MÁV csecsemős szokásai eltűntek, de új, egységes elvek még nem alakultak ki.
Nem irigyellek a kisebesedett, vérző mellbimbóért, az enyém is fél nap alatt sikeresen kirepedt. De a garmastan, vagy a bepanthen is nagyon jó rá. És a szellőzés is anyatejjel, ahogyan Márti is írta. Viszont a leírtak alapján nyugis kisbabád van!

Kriszta
, mi is szeretnénk még 2 gyereket. Még el sem tudom képzelni, hova és mikor, de remélem, összejön! Egyelőre az a terv, hogy most pár évig visszamegyek dolgozni, és utána. De az is lehet, hogy mégis most folytatjuk, amit elkezdtünk. Nálam ehhez még feltétel, hogy a férjem is jobban be tudjon szállni a hétköznapokba. Úgy érzem napi 24 órában 2-nél többel nem boldogulok, csak ha ez a 2 már nagyobb.

Bene nagyon örült az itthoni köszöntésnek, kapott kis csokitortát, 3 gyertyával, amiket ügyesen elfújt, lelkesen mesélte mindenkinek, hogy szülinapi tortája lesz, és az ajándékot is nagyon élvezte. A mostani helyzetre való tekintettel jó kis fejlesztő foglalkoztató füzetet kapott. :)

mtunde

Sziasztok!

Márti,Tündi!
Köszi az együttérzést,fiammal is nehezen ment a szopi az elején,de vele kb2 hét alatt rendeződött és onnantól simán ment minden.Meg ennyire durva nem is volt.Már minden lehetséges praktikát kipróbáltam,talán most úgy néz ki,elmúlik a seb.Kíváncsi leszek,elfogadja-e még a cicit,nem-e szokta meg az üveget.Majd kiderül.
Igen,elég nyugis baba,bár most este valamiért nem volt hajlandó elaludni.Hát mind1,ilyen is van-sőt,még lesz is nemegyszer :D
Most ennyi voltam,mennünk kell cipőt venni Csongornak.A nyár alat kb2 számot nőtt a lába,kész anyagi csőd... :lol:

Puszi mindenkinek :)
nusyka

Nusyka

Készíthetnél Te is vonalzót. Képet, ha lesz időd tölthetnél fel. :wink:

Kép
Kép
susytunder

Olyan jó olvasni ezekről a csecsemős dolgokról. A múlt héten is meglátogattam egy barátnőmet a kórházban, megnéztem a babáját, olyan nosztalgia kapott el, hogy cska na...
már alig várom, hogy kézbe kaphassam a kisbabámat, pedig az még nagyon messze van :D

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok!

2 in 1 még mindig, szerintem a következő frontig már így maradunk, azt pedig hétvégére ígérik! Persze, majd meglátjuk, du. mit mond a doki bácsi! 1-1 keményedés van, de ennyit most már illik is produkálni! :lol: Este majd jövök a hírekkel, vigyázzatok magatokra!

Márti
borossné becz márta

márti, csalódást okozol :) azért frissítgetek állandóan, hogy szülsz-e már???

KépKép Kép
mzsperx

Szió!

Márti
Kicsi lányod nagyon jól érzi még magát a pocakban! :lol:

Voltunk a dokinéninél. Kaptunk beutalót neurológiára.
A Heim P.-ban okt. 15. lett volna a legkorábbi időpont. :( (és kiderült, üllő nem is oda tartozik)
Körbetelefonáltam a fél várost és sikerült szereznem egy időpontot csütörtökre a mátyásföldi rendelőbe. :wink:
Remélem alaptalan az aggodalmam, de a dokinéni is ajánlott egy dévényes tornászt.
Nem tudom érdemes-e már felhívnom, vagy várjak csütörtökig?

Susy
Köszönöm :lol:
Apával megbeszélem délután.....

Nagycsaládot szeretnék!!! Én egyke vagyok és tudom ilyen tesók nélkül felnőni. Mindent megkaptam, de egy testvér mindig hiányzott.... olyan ürességet éreztem......
Annyira gyorsan elrepülnek ezek az első hónapok, nem is tudom örüljek-e annak, hogy Zéti a háromnegyedét átalussza :)
Olyan csend lett itthon, hogy Dávid az oviban van :shock:
Zétikém meg alszik, alszik.....
Vendég

kriszta örülök, hogy sínen vagy, remélem a neurológián minden rendben lesz. szerintem hívd fel a dévényest, mert nem biztos, hogy ő tud adni neked azonnalra időpontot.
elmondhatod neki, hogy csütörtökön neurológiára mentek, az ő munkáját is segíti egy neurológiai lelet.

attól, mert a neurológián nem találnak semmi elváltozást (reméljük ez lesz), attól még lehet hipotón, és kezelni kell. Amúgy is, több szem többet lát.

Kép
Kép
Kép
iricc

Kriszta, örülök, hogy elindult nálatok a babakivizsgálós folyamat - szerintem az esetek nagy-nagy százalékában nincs semmi gond, de ha bármi mégis van, jó, ha idejében megfelelő segítséget kap a gyerek. Nálunk a baráti körben volt olyan, hogy kicsit későn jelentkeztek a problémával, és utána magukat okolták, hogy nem előbb. Szóval, sok sikert, és szorítok én is hogy minden rendben legyen (és rendben is lesz!). Ja, és gratula a nagycsaládos tervekhez! :) Nagyon jó egyébként ilyesmit olvasni, itt többeteknél olyan természetes, hogy jön a harmadik, negyedik (ötödik) baba... szerintem ezen a fórumon biztosan nem kettő alatt van az átlagos gyerekszám :)

Márti, Te kihúztad végig vonalzó nélkül! Így egyszer csak arra eszméltem, hogy mindjárt szülni fogsz, miközben még emlékszem a próbálkozás bejelentésére :) A legjobbakat neked!!!!

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!

Susy - Köszi a bíztatást! Klasszak a képek! A céklásat különösen bírom!

Tünde - Utólag is isten éltesse Benét!!!!

Kriszta - Nagyon helyesek a fiúk! Gondolom Dávid nagyon sajnálta, hogy nem mehetettt oviba. :D

Szalamandra - Nagyon nagyon édes! Igazán büszke lehetsz rá!

Márti - Jó helye van a babynek odabent, nem akaródzik kijönni! :lol: Help,please! "1-2 keményedés ebben a korban" mit jelent? Az egész pocakod bekeményedik vagy csak egy része? Tegnap egész du. fájt a hasam alja, mintha meg akarna jönni. Szerencsére pont akkor mentem dokihoz, megnézett, azt mondta teljesen zárt a méhszáj, ez még nem az. HAzaértem lefeküdtem, de nem segített, este negyed hatig bírtam, akkor már muszáj volt bevennem egy fájdalomcsillapítót. Azóta rendben vagyunk megint. Ez vmi jósló volt? Vagy mi? Ugye tutira fel fogom ismerni, ha menni kell?! Bocs, ha nagyon fárasztalak a hülyeségeimmel!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Betty, ez jósló, és elősegíti a tágulást, de azért nem azonnal. Van aki hetek alatt tágulgat, és jósolgat, van aki jósolgat egy ideig,aztán nem (én ilyen voltam, és nem is nagyon tágultam), van aki az utolsó pillanatra hagy mindent. :) De a menziszerű fájdalom egyértelműen jósló. Rendes fájásom nekem nem volt, csak a császár utáni utófájás, és az pedig egyértelmű, éles, hasító görcs volt.

A kivizsgálós orvosmizériához és melyik gyerekorvos hova küld... Szóval mostanság kezdek ráébredni, hogy a mi kedves gyerekdokink nem túl alapos. Ha aggódós anyuka lettem volna, ami nem vagyok (hajajj, de mennyire nem...), szóval akkor biztos már 1,5 éve az állandó orrfolyást kivizsgáltattam volna, vagyis jártam volna a doki nyakára, és ezt megelégelve csak elküldött volna orr-fül-gégére. De nem tettem, mert minek menjek el, ha úgyis azt mondja, hogy cebion cseppek meg orrszívás. Most meg szívunk... (tudjátok, lehet, hogy a beszédlemaradás, stb is ennek a következménye...) A barátnőm meg mondta, hogy most már érti, hogy az ő dokinénijük egy 3-4 napos nátha után miért néz bele a gyerek fülébe, meg miért küldi el néha a fülészetre is őket, és egyéb alaposabb kivizsgálásokról nem is beszélek. Mivel ez a dokinő amúgy pont a kerületben is van, és ráadásul Bene ovijának ő a gyerekorvosa, asszem át fogunk menni hozzá... Nem szeretném a dokira kenni az egészet, lehet, hogy abszulút nincs a kettőnek köze egymáshoz, de mindentől függetlenül lehet, hogy nem árt egy alaposabb gyerekorvos nekünk.

mtunde

Hellobello!

Úgy néz ki nem kell kórházba mennem vagyis most meg se említette a dokim. Most alacsonyabb vérnyomás mértek mint szoktak de így is 150 volt. Mondta h nem érti h általában hogy otthon mindenkinek normális nála meg magas :) De azért úgy néz ki hogy a szülésig minden héten találkozunk :) A baba szive rendben volt. :)

Fél 7:30kor jelentkeztem be és 9:30kor tudtam bemenni :(. Nagyon sokan voltak most már leülni sem tudtak.

Volt egy kismama aki mellettem ült azt mondta már csak 2 hete van, kicsit megilyedtem hogy én is fogok itt tartani :) Jó nagy pocakja volt, sajnáltam szegényt hogy még sokáig ott kell ülnie.

A másik oldalamon volt egy nő aki egy idős nénivel beszélgetett és elég hangosan így minden szót értettem. A nőnek 8 gyereke van és most abortuszra jött mert válik a férjétől aki iszik és gépezik.
Rossz volt a gondolat hogy a pocijában van egy baba aki nem sokára nem lesz, azt mondta elszámolta van ilyen :S
Na mindegy.

Remélem mindenkivel minden rendben és minden baba jól van kint is bent is :)

Kép
dius87

Jah nem értem ezt a vonalzót 1 héttel kevesebbet mutat.. elrontottam volna? Már elmúltam 26 hetes...

Kép
dius87

Kriszta!
Jól tetted, hogy elintézted a neurológiát, majd meglátod mit mondanak, reméljük azt, hogy minden rendben.

Tünde!
egyetértek egy alapos gyermekorvos kincset ér, a miénk ilyen szerencsére...

A tegnapi témára visszatérve, pont ma beszéltem egy anyukával aki igenis meg van elégedve a Dévény masszással.
Nekünk személyesen csak Katona prof.-val volt tapasztalatunk. Én őt vagy egekig magasztalni vagy szidni hallottam csak, nekem személyesen szimpi volt és nagyon alaposan átnézte Lillut és hála az égnek semmi bibit nem talált. Tök részletesen elmagyarázott mindent, én meg voltam vele elégedve.

KépKép

KépKép
beneildi

ja és még annyit, Kriszta ha utána akarsz olvasni, itt szinte minden módszert, fejlesztőközpont alapjait megtalálod:
http://fejlesztomodszerek.blog.hu/

KépKép

KépKép
beneildi

Hűha, nem jövök 1,5 napig és mennyit írtatok!!! Nekem már nem is maradt megválaszolni való. :(
A babák édesek nagyon. A céklás kép különösen tetszik!

Susy!
Éppen ma nézegettem a DM-nek van saját bébi fogkeféje. Három darab van egy csomagban. Életkortól függően kell használni. Az 1. gumis fejű és spirál formájú, a 2. gumis fejű és gumitüskék állnak ki belőle, a 3. pedig már rendes pici fogkefe. Nekem nagyon tetszett. Szerintem még arra is jó, hogy masszírozza a baba ínyét ha a kezébe adod ismerkedés céljából.

Kriszta!
Kiváncsi vagyok mit mondanak nektek csütörtökön. Remélem minden rendben lesz.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Mi a Nenedent baby fogkészlettel kezdtünk, ez egy újrahúzható puha fogápoló, Lilla nagyon szerette, már a száját is tartotta ha meglátta.
Most már Rózsaág által említett Dm-es tanulófogkefe sorozat (3db) második fogkeféjét használjuk, Lilla nagyon élvezi a fogmosósdit.
Fogkrémet nem olyan régóta használunk (előbb említett Nenedent fogkrémjét - ez flouridmentes és nem baj, ha a baba nem tudja kiköpni), mert reggelre szegény KisLilla szája enélkül már büdös volt. Nem nagyon, de szegénynek olyan jó illata mellett jó kis kajás lehelete volt reggel és ez annyira kiábrándított, hogy fogkrémezünk is már, pedig a doktornénink szerint azt még nem lenne muszáj...

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok Lányok!

Új vagyok itt, elkezdtem olvasgatni a topicot, de valamit nagyon nem értek.
Én úgymond sztk-s rendelésre járok, mindig Papp Csilla intéz nekem mindent, aki a Szabó György doki asszisztense is. Eddig végülis mindig más vizsgált meg, aki épp ott volt. Nemsokára születünk, olyan gondom van, hogy most ha beindul a szülés, akkor a Podmaniczky utca felől kell bemenni, ahol a 12. hetes, meg 18 hetes, meg 36 hetes "nagy" ultrahang volt? Tehát annak az épületnek a második emeletén van a szülészet?
És végülis melyik dokik dolgoznak ott? Azok, akik a másik épületben rendelnek? PL.: Banczik, Kelemen,...stb.
Azért kavarodtam most így össze, mert pl. Kisfalvi is rendel ott, ahol a Csilla az assziszten, de szülést nem vezet... szóval nem értem ezeket a dolgokat sajna.
Ugye tudtok nekem segíteni? Előre is kösz!
-árnika-

Kriszta - remélem megnyugtatnak a neurológián, és nincs semmi gond!!!

Betty - derekad hogy van? Ha még szenvedsz tőle, holnap kérdezd meg Ágit, biztos van rá valami "gyógyír" :) És üzenem neki, hogy ha iwiw-en jár, feltétlenül igazoljon vissza! :) Köszi

Dius - örülök, hogy nem kell befeküdnöd, csak így tovább :)

Márti - nagyon várom mit írsz majd miután a dokinál is jártál ma.

Árnika - az említett orvosokat én nem ismerem, de gondolom aki szülész nőgyógyász az vezet le szüléseket. Lehet, hogy Kelemen doki "csak" nőgyógyász.
A szülészet ott van, ahol mondod de nem a 2. hanem a 3. emeleten (és igazából az a Rippl Rónai utcai épületben van, de a Podmaniczky épülete felől is oda lehet jutni). Holanp lesz szülők iskolája, esetleg érdemes lenne elmenned, ott megnézheted a szülőszobát felteheted a kérdéseidet. Szóval ha megteheted szerintem hasznos. Apuka is mehet. A holnapi előadás este 6. kezdődik a Podmaniczky utcai épületben a 2. emeleten. Utána van szülőszoba látogatás. Ha erre nem tudsz elmenni, akkor a többi szerdán 1-től van szülőszoba látogatás és utána előadás. (minden szerdán van 1-től, de a hónap 2 szerdáján este 6-tól van). Remélem érthetően írtam :) Remélem lesz még időd elmenni szülés előtt :)
Első baba? Kisfiú vagy kislány? Aztán gyere majd és számolj be a csöppségről és persze rólad. Képeket is várunk majd. :-) Minden jót Nektek!

dytke

Tünde - Köszi a válaszodat! Lehet, hogy akkor tűrnöm kellett volna még tovább a fájdalamat és nem bevenni a csillapítót? :roll: De addigra már annyira szenvedtem, du. 2-től este 6-ig folyamatosan fájt. :? Alapjában véve nem vagyok egy hisztis, de ha nem tudom miért fáj úgy látszik bepánikolok egy kicsit. :roll:

Dius - Jó, hogy szoba sem került a kórház, de a sok várakozás csodálom, hogy nem nyomta fel a vérnyomásod!

Árnika - Nem én vagyok itt a legtapasztaltabb, sőt....! Szóval a sajátomon kívül nem ismerem a dokikat, de szerintem, ha eljössz holnap 1-kor a szülőszobalátogatásra és/vagy 6-kor a szülők iskolájába, sok kérdésedre kaphatsz választ.

Dévény - Sokat nem tudok róla és remélem nem lesz szükségünk rá, de a házban van egy kislány, aki a 29. héten született, 3 hétig voltak kórházban, keményen küzdöttek az életéért, de ebből ma már semmi sem látszik. Ők is oda járnak...

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Árnika, ha éjszaka mégy szülni, a Rippl-Rónai mentőbejáraton is be lehet menni. Napközben a főbejáratot is ajánlom, de a portások megmondják. Azt tudom, hogy a fiatalabb Kelemen már nem ott vezet szülést, de azt nem tudom, hogy az apukája vállal-e még, mert 3 éve már nyugdíjas korú volt. Hogy mikor ki az ügyeletes érdemes a szülésznőktől kérdezősködni, de a szülők iskolája, és szülőszobalátogatás is szokott lenni (ingyenes). itt sok infót lehet beszerezni. Én három gyereket szültem a régi Máv-ban és mindig nagyon rendesek voltak a szülésznők és a dokik is.

Kép
becsengo

Sziasztok,

most jövök a dokitól és szerencsére nem nyilt tovább a méhszáj! :D
Köszönöm mindenkinek a megnyugtatást, remélem a kicsi fiam még 7-8 hétig bent marad!

Márti 4-re ment dokihoz, igazán jelentkezhetne, hogy mi újság, nagyon kiváncsi vagyok én is! Lehet, hogy bent tartották már?
ugabesz

sziasztok
gyors visszaolvastam a topikot,mennyi izgi történik mindig :)
közben mi is megszültünk aug 31én,10órás vajúdás
ami végül császár lett
a szüléssztori röviden:
hajnal 6kor magzatvíz el,gyorsan jöttek is a fájások 5 percenként
és elég hosszúak volta,úgyh ceglédről elindultunk pestre
kaptunk szülőszobát,minden erősebb lett,
de kiderült nagyon lassan tágulok,kaptam oxit,
amitől pokoli lett az egész vajúdás,ha párom nincs szerintem kiszedem a gyereket :)
aztán kértem EDAt,de azzal sem haladtunk legvégül jött a doki
addig telón irányította a szülésznőt
és mondták h a CTG nem annyira jó,fájáskor gyengül a szívhang
megelőző császár,az már gyorsan ment,a varrás volt
nagyon unalmas,közben apa babázott
a pici felismerte és rögtön abbahagyta nála a sírást :D
nem derült ki végül mért romlott a szívhang
de a lábán volt a zsinór,beakadásgyanús volt

a gyerekágy elmegy,de elsőgyerekesként nehéz volt
nekem is bedurrant a mellem mint nusykának
és a nővér elküldött vele a fenébe a gyereknek meg adjak tápszert
szerencsére másnap jött egy normális,
és elmondta hogy maszírozzam ki,meg a melegborogatást
apa segítette,mert én félájult voltam már

mindegy,a baba tündéri,általában jól is alszik
hason már átfordítja a fejét,nagyon kis ügyi
és apás,úgyhogy nagy a szerelem

ha valaki mostanában megy csaszira
egy jótanács:kérje ki a babót műtét után
az apuka,és tegyétek mellre rögtön a 2órás inkubátor után
nekünk ezért lett ügyes szopizós,és a császáros őrzőben nem szigorkodnak,apa ott lehet sokáig

na a legjobbakat mindenkinek,márti betti szorítok nektek
néha próbálok belépni,de megy a 24órás szolgálat :D
ha valakinek kórházas kérdése van küldjön privit,
igyekszem válaszolni

Kép apa ujján Kép zsinóron
oagi

Betty - a hónap2. szerdáján nem az esti előadás után van szülőszoba látogatás? Mert mikor áprilisban én voltam, akkor az előadás után volt. Persze lehet, hogy egykor is, azt nem tudom.

dytke

Gabesz - örülök, hogy nem nyílt tovább a méhszáj. Csak így tovább! :)

Oagi - Nagyon édes a kis manótok :)
Nagyon ismerős a szüléstörténeted, nálam ugyanez volt. Csak annyiban más, hogy mi nem kaphattuk meg a babát, mert infúzióra kötötték, ki volt száradva. Emiatt romlott a szívhangja, mert nem volt ereje megszületni. Remélem azért benned sem rossz élményként marad a szülés. Én annyira felkészültem rá, és olyan hiányérzetem van, néha még várom az élményt :( De majd a tesóknál :)
Ügyesek vagytok, hogy megy a szopi. Annak ellenére, hogy Ambit csak a 3. napon tudtam szoptatni, vagyis próbálkozni a szoptatással, és hogy tápszert kapott a PIC-en cumisüvegből, nagyon ügyesen szopizik. Olyan büszke vagyok rá :)

Én is nagyon kíváncsi vagyok Márti miért nem írt még. Nagyon izgi :)

dytke

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?