Új privát üzeneted érkezett!

Vicuska:
Örülök, hogy jól alakulnak a dolgok.
Zuzmó:
Az kemény lehetett, hogy végig melltartóban aludtál. Nekem csak a szoptatás elején volt elázott hálóing, de akkor sem vettem fel melltartót, megőrültem volna. Elég napközben hordanom, azt is utálom, de muszáj.
Jucicuki:
Köszi a fogzási infót, remélem nem lesz gáz, és remélem hamarosan bújik is az a fog. Szegény gyereket már előre sajnálom.
Vendég

Luki!
Hát Falat csodaszép!Annyira kis jámbor!Köszi a kölkök dícsértét,tiszta anyjuk :lol: :roll:

Bibarka!
Szűz mosoly?Ha-ha-ha
Szerelmespár képeket kérünk jó sokat!

Estrella!
Tápláló a tejed?Bevizsgáltattad már?Nem akarlak bántani csak kérdezem!Tápszert próbáltad már?Ha üvegből nem fogadja el,akkor kanállal?Sűrűbbre kell keverni!A hízás miatt ne aggódj,lehet Dóri ilyen madárcsontú!No meg lemozogja!
Fogzás!Napi 3x lehet kenegetni!Sőt,ha nagyon nyűgi Nurophen napközben és éjjel is!Az nem csak láz,de kifejezetten fogzásos fájdalomra is van!Nem szenved tőle!Nekünk bevált!

Vicuska!
Okos a lánykád!Rájött nem olyan rossz a tápi,mert nem kell annyit melózni vele,mint a cicivel!

Chesti!
Niki gyönyörű!Kajás kép nekem is bejön!

Zuzmo!
Nem kell a cicid Jázminnak,amikor eteted Kristófot?Van segítséged?

Fiona!
Nálunk is már szinte mindent megkóstoltak a gyerekek,amit mi eszünk!Alvás az nekem sem megy,pedig hulla fáradt vagyok!Az alvós képen,hogy kiterült a kis Döbrögi!Ari!Ja és köszönö9m a dícséretet neked is!

Hát mindkét gyerekem fogzik újból!Balunak az 5., Dórinak a 6.
De ma 9-től reggel 5-ig aludtak mindketten!És éjjel nem gyenge front meg eső volt.Már próbálkoznak az egyedül állással!Néha elengednek mindent és 5-10 másodpercig állnak egyedül!
Egyre több ötlet és rafináltság meg képzelő erő kell,hogy lekössem őket!A porszívó a sláger!
Vendég

Benszi:
Már gondoltam én is arra, hogy esetleg a tejem nem elég tápláló. A tápszert 2-szer próbáltuk eddig üvegből, de abszolút nem fogadta el, azóta nem próbálkoztunk. Nincs is itthon már tápszer, mert lejárt és kidobtam. Kanállal is próbáltam anno, de hiába. Az a fini tejbedarapép se kellett neki. Na a Sinlac-ról ne is beszéljünk az olyan sz@r. És hiába keverem össze kajával, szerintem kiszúrja és azt sem eszi meg. Egyébként nagy valószínűséggel Dóri ilyen alkat, nem tudok vele mit csinálni. Szerencsére még nem kóros. De azért ehetne mondjunk normálisan. Az etetőszékben is inkább áll, mint ül. A kádban fürdésnél szintén. És evés közben is mindig mozog keze-lába. Egy percre sem tud nyugton maradni. Hihetetlen aktív, remélem azért nem lesz hiperaktív.
Inkább az együtt alvásról kéne leszoktatnom, de nagyon nehezen megy. Utálja a kiságyat is. Plédestül rakom be ha elalszik az ágyon. De még így is van hogy 3-szor újra kell próbálni. Tudom, ezt én rontottam el, mivel a kezdetektől fekve szoptatom és többször bealudtam már. Kényelmi szempontból meg együtt maradtunk. Most meg már nehéz visszaszoktatni.
Vendég

Agnese, még mindig nincs eredmény? Szorítok ám!

Vicuska, klassz, hogy Rami ilyen hamar átállt! Mennyi tápszert adsz neki éjszakára?

Estrella, mi nem panelban lakunk, hanem társasházban, de még így is pokol az életünk. A szomszédban lakik egy 8 éves, akinek a rendszeres esti műsora, hogy rugdossa az ajtót odaát, és ordítva, nagyon durván k*anyázva szidja a tesóit. Idegbeteg a kölyök az tuti, a szülei meg nem bírnak vele. Ja, és mindezt este 11 körül. Már próbáltunk velük beszélni, 1-2 napig csend van, aztán kezdik előlröl. És úgy áthallatszik minden, mintha a szobánkban csinálnák a cirkuszt.

Bibar, nagyon sajnálom a műtét-dolgot :( Mikor várható?

Rebe, azt hiszem, Gabinak szüksége van ennyi kajára... most, hogy igyekeztem visszafogni, alig hízott valamit az elmúlt héten... most már ő is csak 5 alkalommal eszik, és hát anyatejet is kap (főleg azt), az hamarabb megemésztődik szerintem, ezért éhesebb... meg hát a fene tudja, mennyire tápláló a tejem... Ma reggel 7kor kelt a drágám, este 9 óta nem evett, szopott is 260 grammot :D, ;s visszaaludt. Na erre rákezdték a szomszédok szétbontani a lakásukat kalapáccsal (legalábbis a hangeffektusokból ítélve), fel is ébredt rá szegénykém. És persze alig telt el 3 óra az előző szoptatás óta, már kajás volt. Én is kajás vagyok, ha felébredek, mindegy, hogy esetleg nemrég ettem...

Benszi, megkérdem a dokinéninktől ezt a tápszert, de az az igazság, hogy azt figyeltem meg, hogy akkor bukik a legtöbbet, ha csak anyatejet kap. Nem értem, miért... De klassz, hogy már ennyi mindent értenek az ikrek!!! Én is úúúúúúgy várom ezt az időt! :D

Lukinéni, ez a kalap!!! Tündéri a lány :)

Fiona, igen, szerencsére általában jó a kedve a kis maszatkámnak :) Kivéve az esti órákat, akkor megy a hiszti, semmi sem jó... Döbrögi milyen komoly nagyfiú már!

Zuzmó, a melltartós alvás nekem is a halálom :( Mivel Gabi átalussza az éjszakákat, reggelre teljesen eláztatom a melltartóbetétet is... de még mindig jobb, mint az ágyneműt.

Amúgy Gabi mostanában napközben csak félórákra alszik be, szóval egyre több szórakoztatást igényel. Ti miket játszottatok a 3 hónapos babával? Szerencsére nagyon érdeklődő és le lehet foglalni, csak néha kifogyok az ötletekből :)

Kép
elan

Sziasztok!

Zuzmó! Köszönöm a soraid, nagyon-nagyon jól esnek és már én is érzem azt amiket leírsz! Pl. tegnap végre boroztam és ittam páleszt is! Lehet hülyeség, de nagyon jól esett!

És valóban felszabadultabb vagyok! Házi gyerekdokink is nagyon megdícsért milyen szépen sokáig szoptattam.

Ja, és azonnal szinte teljesen elapadt, nem kell fejnem sem.

Lezárult egy szép szakasza az életemnek de jön egy még szebb és izgibb. Hiszen Rami lassan 1 éves lesz! :D

Elan, ,másfél decit iszik meg lefekvéskor és éjjel is 1x ennyit.

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Bibarkám

szuper volt mint mindig :P Meg tudnám szokni :wink: :lol:

Chesti

Niki óriási nagylány és gyönyörű. :D

Estrella

A dologel homeós és annyiszor kened be ahányszor akarod az ínyt.Persze biztos nem olyan erős mint a dentinox,de jó ha van sztem.Mondom én akiknek még egy fogunk sincs :lol: :lol: Amúgy mi most vagyunk 7 kilósak úgyhogy próbáld már meg elfogadni Dórit hogy ilyen és kész. :D

Elan

Mi is nagyon bukósak voltunk,mindig szopi után.Homeós bogyókat kapott egy ismerősöm,állítólag nekik bevált.Tápszert javasoltak nekik,mert az sűrűbb mint az anyatej,de nem ment bele és a bogyó segített

Zuzmó

...na még két mondat és mindjárt abbahagyom a szoptatást.... :lol: :lol: :lol:

Zsókuci,Napcsi merre vannak????

Kép
lukrécia

Fiona

kimaradtál :oops:
Igen,felül Falat magától de még a kis kezével támasztania kell magát.Azt az óriási súlyt... :lol: :wink:
Jó nagy már ez a döbrögi legény :D

Kép
lukrécia

NÉHÁNY FRISS KÉP A SZERELMESEKRŐL :D

....mindenképpen fodrász leszek.... 8)
Kép

Amikor a férfi igazán szeret..... :P :P :P
Kép

Akinek már van mit mutogatni és akinek még nincs :oops: :lol: :lol: :lol:
Kép Kép

...Akkor most tényleg nem jön Rami?????? :( :( :(
Kép

Őrült nők ketrece
:lol: :lol: :lol:
Kép

Kép
lukrécia

Lukrécia:
Én elfogadtam, hogy Dóri nem egy dagi gyerek, sőt örülök neki hogy ilyen kis formás. Mindenki más ki van akadva, inkább ez idegesít.
Finom kajákat is adnék neki, de nem akarja nagyon. Holnap megpróbáljuk a spenótot. :shock:
Falatkád is olyan kis törékeny kiscsajnak látszik, de nagyon szép és ő is formás. Dóri sem lesz 8 kg 1 évesen szerintem.
Mindig Ti juttok eszembe ha a kilókról van szó.
Vendég

És még egyszerre is írunk. :D
Vendég

Sziasztok!

Megpróbáltam visszaolvasni, bocsi, ha valakit esetleg kihagytam...

REBE,
Annyira helyesek a csajok, és olyan nagyok már! Azt már régóta meg akartam kérdezni, hogy a Zsanna név honnan jött nektek? Nagyon tetszik, de azt is bevallom őszintén, hogy én még soha nem hallottam korábban… :oops:

ELAN,
Olyan jó kis rucikban látni ezt a Gabi fiúcskát, édes nagyon! :D Nem semmi, hogy milyen jó evőkéje van! Ja, és szuperek a tükrös képek!

TOLDIKRISZTA,
Aranyos a baba-apa kép, én úúgy szeretem az ilyeneket! :D

AGENESE,
Annyiszor eszemben vagytok! Szívből kívánom, hogy minden rendben legyen!!!

LUKI NÉNI,
Kész vagyok Falatkától! Olyan bájosan szééép! :D :D :D

BIBAR,
Jól emlékszem, hogy most tettél fel először fogacskás képeket Oliról? Nagyon jól áll neki! Igazi férfias lett a mosolya! :D :D

FIONA,
Nagyon édes az alvós kép!!!! :D

CHESTI,
Nekem okés a tali, bár tényleg szerencsésebb lenne nem a hosszú hétvégére tenni, mert akkor lehet hogy sokan szerveznek családi programot, nem?
Istenem, Lencsilányka lassan két éves… Hihetetlen. Tündi-bündike! :D

ELAN, REBE, GABI
Zsófi három hónapos volt amikor először átfordult, aztán 2 hétig semmi… Azután viszont nagyon beindult. Én is igyekeztem gyakran hasra tenni, inkább napjában többször, kevés időre.

ZUZMÓ,
Fantasztikusak a közös képek!!! :D

BENSZI,
Igaza van Lukinak, jó ránézni erre a két kis rosszcsontra! :D Kitartás a fogzáshoz!

MOT PAPA,
Ejnye-bejnye, máris befogtad a kiscsajt? :D :D

VICUS,
Olyan ügyesek vagytok! Örülök, hogy simán ment az elválasztás. Ramika hamarosan 1 éves? El sem hiszem! Lesz banzáj? :D

GABI,
Mi volt a kardiológián? Még nem írtál róla, ugye? Hogy vagytok?

ZSÓKUCI,
Vizsga???

SHARON,
Boldog szülinapot! :D

ESTRELLA,
édes nagyon Dóri baba, azokkal a hatalmas szemekkel... Elalvás gondok még mindig vannak nálunk is, most hallottam egy könyvről, az a címe, hogy Minden gyerek megtanul aludni. Elvileg a héten kölcsönkapom, ha olvasok benne valami okosat, majd megírom! :wink:

Mi jól vgyunk, egyfolytában rohanok a csaj után! :D :D :D Mindig csak állna, illetve van néhány dolog (laptop, virág, ruhaszárító állvány) ami mágnesként vonzza, ezekhez másodpercek alatt odamászik. Fogacskánk még nincs, és én nem is látom, hogy készülődne, de nem baj, addig se romlik... Bővebben a www alatt! :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
mamm

LUKI, BIBAR,

IMÁDNIVALÓAK!!!! :D :D :D :D :D :D

Kép

Kép
mamm

Elan
Nem semmi hogy mennyit eszik a kis szuperhős, nagyon aranyos.

Vicuska
Minden elismerésem a tiéd, nem lehetett könnyű leszoktatni a ciciről.

Rebe
Nálunk csinált olyat a lánykám hogy egyik nap evett 170-eket , másnap csak 70.eket, az istenért sem volt hajlandó többet enni, mindig azt mondtam na olyan mint az anyja egyik nap bezabál másnap fogyokura.

Benszi
Zabálni valók az ikrek, na és az anyukájuk is milyen csini! :D

Luki
Milyen nagy lett a lánykád nagyon aranyos, az a fülbevaló nagyon tetszik!
A Bebe csípője nagyon laza , spárga simán megy, járunk fejlesztőbe , , kapunk tornagyakorlatokat hogy erősítsük. Most szerdán megyünk újra és kiderül kell e még járnunk!

Chesti
Niki gyönyörű!
Jó nyaralást!

Estrella
Én már 7 hónapos kora óta kentem az ínyét, mindig azt mondta a doki hogy 2 hét és kint lesz, na ehez képest 5 hónap múlva jött ki.

Bocsi ha valaki kihagytam, de megyek a férjemmel filmezni. :D

Kép
bibike27

Benszi,
Jaj de aranyos Balu maszatos kis arca! :D

Luki,
Csodaszép Falatka, a törölközőben annyira, de annyira kis bájos! :D
És hát az ifjú pár … Továbbra is nagyon szépek együtt! :wink:

Chesti,
Remélem nagyon jól érzitek magatokat! Várunk a beszámolóval.
Szerintem legyen tali! :wink: Jaj de jók Nikiről a képek, milyen szép a haja!

Vicuska,
Örülök, hogy ilyen jól alakultak a dolgok. Rami tényleg jó sokáig szopizott, nem kell bánkódnod egy pillanatig sem.

Elan,
Örülj neki, hogy ilyen jól eszik Gabi! :wink: Biztos, hogy szüksége van rá, különben nem enne ennyit. Most már én sem erőltetem Zsaninak, eszik amennyi jól esik neki, nem számolgatom mennyit naponta. :oops:
Arra én is kíváncsi vagyok, ki mit játszott a 3 hónapos gyerkőccel, vagy mivel foglalta le :?:
Mondjuk szerencsére nálunk eddig nincs gond, pedig nem túl széles a repertoár. :lol: Elég sokat alszanak még mindig, de gondolom idővel jobban le kell őket foglalnom.
Zsanna nagy kedvence a körforgó, megy egy párszor egy nap. :D Nevet rá, és most pár napja meg már hangokat is kiad, olyan mintha sikongatna. Imádja. :lol:
Blankának meg az is elég ha beszélek, énekelek, teljesen lefoglalja, fülig ér a szája ha meglát. Nekünk eddig nem volt játszószőnyegünk, most fogunk venni, de kíváncsian várom még az ötleteket.

Mamm,
Egy újszászi ismerősünk kislányát Zsannának hívják, akkor tetszett meg nekünk amikor mondták. Sokáig úgy volt, hogy Zorka lesz az egyik név, de végül úgy döntöttünk, hogy a vezetéknévvel együtt nagyon kemény hangzású lenne, és így inkább a Zsanna mellett döntöttünk.
Milyen nagylányod van már, tündéri! :D

Anya miért fényképezel már megint? :lol:
Kép

Kép
rebe
Dunaharaszti

Sziasztok!

Lányok, egy kis magyarázat a "tényleg nem jön Rami?" képhez amit Luki rakott fel. Teszem hozzá szétröhögtem magam rajta!
Szóval meghívtak minket is de sajna tegnap Rami elkezdett köhögni és szinte megállás nélkül folyik már az orra, így sajna inkább hosszas tépődés után úgy döntöttünk inkább most itthon maradunk.
Borzasztóan sajnálom, hiszen a képek magukért beszélnek!!

Amúgy Luki és Bibar ez most jó döntés volt, szegény Rami egész éjjel csak nyűglődött mert tele az orra és horkolt is! :lol:
Az kellett volna, hogy ez a 2 szépség is így járjon!

Bibike, már akartam írni, hogy úgy örülök, hogy jelentkeztél! Amúgy Rami is ezerrel spárgázik, de már szépen áll és kapaszkodva tesz egy-két lépést is, így a dokinéni most elégedett volt. Már újszülöttnek is "túl lazának" találták de az akkori ortopédus nem találta fejlesztésre szorulónak.

Mamm, hú de gyorsan fejlődik Zsófika! Nem semmi! Nekem ez olyan furi az én kis lustaságom után. Gyönyörű kislány!!

Rebe, imádnivalóak! Ezek a sérók!!

Kép

vicuska2007

Chestike, annyira szép a kislányod! Teljesen oda vagyok!!

Nekem minden időpont oké!!

Kép

vicuska2007

Elan
még nem tudom,most is voltam vérvételen aztán majd döntenek az okosok :oops: :oops:

Lukikám
én is,nem is értem miért vagy annyit az uraddal? :shock: :shock: ha egyszer velem is lehetnél :lol: :lol:

Vicuska
jobbulást Raminak,és tényleg szomorúak voltunk hogy nem jöttök :oops: na majd máskor!

Mamm
köszi,a te csajszid is imádnivaló :lol: igen nekünk most már 6 fogunk van és jön még kettő hozzá alul,nem tudom hova siet az én kicsikém :oops:

Rebe
tündériek a csajok :P

Benszikém
szombaton akkor megrohamozunk titeket,reméljük ilyen jó idő lesz,már alig várom :lol: :lol: hivlak majd!

bibar

Vicuska
Nálunk a Bebe sokáig csak kuszott, nem akart mászni azért küldött el a doktornö, de mire megkaptuk az idöpontot a fejlesztöbe addigra elkezdett mászni is. :lol:
Egy hete tette meg az elsö lépését, de azóta se akar nyújtja a kezét hogy fogjam.
Rami mond már valamit? Bocsi ha már irtad csak egy kicsit levagyok maradva.

Kép
bibike27

Bibike, hát magyaráz ezerrel, főleg baba, papa, apap, ilyeneket. Nagyon cukimuki!

Lányok, remélem ezeket a képeket még nem csatoltam.
Címük: a fitnesst nem lehet elég korán elkezdeni: Kép Kép

Kép

vicuska2007

Csajok,
itt meg szerveződnek közben a mini-talik? :D :wink:

Vicus,
de édes ez a kis fitness-lady! :D Na, hallod, mi is jó régen találkoztunk már... még a bmc-ben, mindketten pocak nélkül... de rég is volt... :roll:

Zsófi éppen ma 7 hónapos! :D

Kép

Kép
mamm

Sziasztok,

Sikeresen túl vagyok a gyakorlati vizsgákon :D

Köszönöm aki gondolt rám, vagy hiányolt :)

Jelenleg csak olvasó üzemmódban vagyok jelen, és egyelőre ez még nem is fog változni. Amúgy minden rendben, csak nem unatkozom mostanában...

A babák gyönyörűek!

Agnese,
Amint tudsz valamit, jelentkezz, sokat gondolok rátok...

Vigyázzatok magatokra, puszi!

Kép

Kép
zsókuci

Bibarkám!
Edzzétek magatokat szombatra!Mikor lesz meg a vérvétel eredménye?

Luki,Bibar!
Gyönyörűek a szerelmesek!

Zsókuci!
Grat a vizsgádhoz és a házassági évfordulódhoz!

Chesti!
Boldog névnapot Nikinek!

Rebe!
Édesek a lánykák!

Mamm!
Komoly Zsófi sérója!Nálunk is a vasalódeszka és a laptop a favorit!

Elan!
Kemény lehet a szomszédság!
Nálunk Balu táptól és anyatejtől is bukott,ezért volt jó a bukós tápszer,mert az sűrűbb volt és nem jött vissza a kis gyomrából!
Miu játszószőnyegeztünk 2hós kortól és általában hasra tettem őket,mert úgy jobban kinyílt a világ nekik!Meg járóka teleaggatva mindenféle baromsággal!Ezt úgy oldottam meg,hogy a köntösöm övét kifeszítettem lazán a járókán és arrea aggattam dolgokat,hogy elérjék!

Estrella!
Szerintem próbálkozz megint a tápszerrel!Táp+kaja nekünk se jött be soha!Nálunk is még várat magára a kiságyban altatás,mert ők csak a babakocsiban a hordozóban tudnak aludni!Mondtam apának 1hét szabit vegyen ki,mert egyedül ezt nem vállalom fel!

Bibike!
Köszönöm a bókot!Jó izmos combú lánykád lesz a tornától!

Vicuska!
Nem semmi combok!

NÁlunk kibújt Dóri 6.foga.Balunak az 5.Kemény hisztis nap van mögöttünk!Eléggé kemény,mert reggel 7- este 7-ig nyár eleje óta egyedül nyomom az ipart a kölkökkel!Néha égnek áll a hajam.Most egyre nehezebb őket lekötni,mert mindig az érdekli őket,ami nem szabad!A háztartás is úszik,én is,szóval pöcs kivan!
Vendég

Zsókuci
Gratulálok a gyakorlati vizsgádhoz, ügyi vagy. :lol:

Mi ma voltunk a fejlesztöbe, egy kicsit kiakadtam azon amit mondott, igazábol az mondta mindent olyan ütemben csinál ahogy kell, de a beszédfejlesztés miatt járjunk még, mert nem nagyon akar beszélni, ezeket tudjuk mondani hogy, baba, babda- labda, pá-pá, papa, ham-ham, minden megért, ha mondom hogy mossunk hajat hátrahajtja a fejét, ha kérdezem hol a karika , a labda megmutatja, megyünk pá-pá veszi a cipöjét. De a nö szerint egy -egy másfél éves babának már na ezen akadtam ki 50-es szókincsének kéne lenni. :shock:

Kép
bibike27

bibike!

Nyugi, bocsi hogy beleszólok, én még csak várom a manóm, de az unokahugom 2 éves volt amikor még voltak halandzsák is a beszédébe, nem is kevés, amikor ovis lett, addigra tanult meg úgy ahogy beszélni, de akkor sem volt tökéletes, most 18 éves, egyetemre jár, és okos csajszi :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Bibike!

Szerintem se aggódj,a dokik mindent borúsabban látnak.Ja és különben is a lányod 1éves és 1hónapos még csak!
Vendég

Sziasztok Lányok!
Húha, pörög a topic, mióta utoljára jártam erre. Mondjuk az jó régen volt. :oops:

Bibike!
Örülök, hogy jelentkeztél. Gondoltam ám rátok.
Mi az, hogy 50 szavas szókincs? Akkor mi nagyon le vagyunk maradva., mert Gergő nem nagyon nyilatkozik semmiről. Baba, papa, tete, aztán kész. Zsuzsu már vau-vau és háp-háp, meg még néhány dolog, no de 50 szó.... Szerintem felesleges ezt eröltetni. Sokmintent értenek, és előbb utóbb úgyis elkezdenek beszélni.

Benszi!
Nagyon ügyesek a skacok. Lassan futnak majd előled. :lol:

Luki, Bibar!
Édes az ifjú pár! :)

Vicuska!
Cuki a fitnesslány! Nagyon aranyos hurkái vannak. Zsuzsu is imád ebben a helyzetben pózolni. :)

Zsókuci!
Gratula a vizsgához! Számíthatsz majd rám, mint vendégedre. :)

Estrella!
Ne aggódj, az a lényeg, hogy ne fogyjon a kicsi. Te sem vagy egy erős csontú lány, akkor a lánykád miért lenne az. Zsuzskával mi is a vékonyka lánykák táborát gyarapítjuk. Igaz mi 1 évre azt hiszem elérjük a 9 kilót. Gergő más tészta, ő apja fia, közel 11 kg.
Ja és Zsuzsu őrülten válogat. Van amikor távolról ránéz a kajára és úgy dönt, meg sem kóstolja. Úgy mérem le, hogy jó-e a főztöm, hogy ha Gergő sem eszi meg, akkor azzal van valami bibi.

Zuzmó!
Hogy bírsz a gyerekekkel?

Gyorsan rólunk. Hétvégén már 1 évesek leszünk. Hihtetelen.
Gergő gyalogol, Zsuzsu a héten tette meg első önálló lépéseit és marha büszke rá. Mondjuk mi is. :) Szinte mindent értenek. Szóval nagyok vagyunk már. Olyan jó.

Bocs, hogy nem írok mindenkinek, de csak ezt az oldalt futottam át.
Puszi
Gica

Kép
gica1

Sziasztok!

Még mindig nem tudok semmit az eredményről. Kiakasztó ez a várakozás. :(

Bibibe
Miló sem mondott többet ennyi idősen, most meg mondatokban beszél, sőt a mondókákat is mondja már. :D Akkor a járást tökélesítette, utána aztán beindult a beszéd, szinte napról napra több szót mondott.
A babaszoba.hu van olyan, hogy "mit tud a baba." Azon azt írják, hogy 13-15 hós gyermek 2-3 értelmes szót is mondhat. Másfél évesen: A gyerekek szókincsében - ahogy egyéb területeken is -nagyon nagy lehet a különbség. Meg kell jegyezni, hogy a nemek közötti különbségek is jellemzőek. A lányok sokszor néhány dolgot előbb csinálnak, mozgékonyabbak. Másfél éves korukra átlagosan nyolc szót ismernek, de vannak olyanok is, akik akár 40 szót is használnak, esetleg két szót egymás mellett ("baba ül", "anya baba", "baba hamm").

Estrella
Megnéztem Miló könyvét, Ő 7200g volt hat hónaposan(4000g-ról indult)Azóta lelassult a tempója, most 20 hósan sincs még 10 kg, 9,7 körül van. Három hónapja hihetetlen jól eszik naponta ötször, de a hízás tempója nem változott. Annyi változás van, hogy amíg főleg anyatejes volt, hetente kb kétszer kakilt, most meg naponta kakil kétszer, de van, hogy háromszor is. :D Mozgékony, vidám kiscsávó, nem látszik, hogy bármi baja lenne, egyszerűen ilyen alkat. Amikor hat hósan elkezdünk kiegészíteni, evett mindenből, de csak keveset. Fokozatosan emelkedett az adag. Ha van anyatejed és gyarapszik(Miló hat hós korától átlag 200g-ot hízott havonta)szerintem nem lehet gond. Kínálgasd új ízekkel, de ne erőltesd, előbb utóbb elfogadja majd.

Zsókuci
Gratulálok a vizsgához :D Köszi, hogy gondolsz ránk.

Mamm, Elan
Köszi nektek is, hogy gondoltok ránk.

Teszek fel képet nemsokára

Kép

Kép
agnese

A képek

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
agnese

Bibike, hát én csak nézek, milyen elvárások vannak egy 1 évessel. Nem túlzás ez? Barátnőm ikrei 2 évesek és még csak most mondanak értelmes szavakat. Én 2 éves koromig szintén nem beszéltem.
Kérlek, ne aggódj, én ezért nem szeretem ezeket a fejlesztőket!
Inkább dobjál minél több képet!!

Benszi Drága, kitartást a fogzáshoz! Két gyerekkel kemény lehet!

Angnese, jaj még mindíg nincs eredmény? Szegénykém, már tiszta ideg lehetsz! Mikorra ígérik?

Kép

vicuska2007

Agnese, bocsi, hogy az előző hsz-ben rosszul írtam a neved!
Milo igazi édes, vagány, jóképű nagyfiú!
vicuska2007

Vicuska,
Hogy milyen cuki Rami, azok a hurkás kis lábai! :wink: Tegyél még képet, légyszi, légyszi! :lol:

Zsókuci,
Gratulálok, nagyon ügyi voltál! Boldog házassági évfordulót nektek!
Kép

Bibike,
Ne aggódj, mindent úgy el tudnak túlozni, hogy csak na. Paráztatják az embert feleslegesen!

Agnese,
Elhiszem, hogy kivagy a várakozás miatt. Igazán meglehetne már az eredmény. Szorítok! Milo nagyon jóképű kissrác! :wink:

Kép
rebe
Dunaharaszti

Sziasztok!

Megvan az eredmény: Down szindrómára utaló kromoszómarendellenességet nem találtak. :D Kicsit megnyugodtam, de azt hiszem teljesen majd csak akkor, ha megszületett.
Köszi mindenkinek, hogy gondoltatok ránk.

Kép

Kép
agnese

Sziasztok!

Agnese, hurrááá!!!
Én sokat gondoltam rátok!!! Be-benéztem, van-e már eredmény. Rendben lesz minden, de megértem, h aggódsz. Mátéval semmi félelmet nem éreztem, most pedig érzem, én is csak akkor nyugszom meg, ha már itthon leszünk a pár napos újszülöttel.

Jól eltűntem megint! Hetente 2x járunk játszócsoportba. Alkalmanként 1-1,5 óra egy bölcsiben. Ennek az az ára, hogy utazással elmegy min. 2 óra. Máté imádja, ameddig bírom, eljárunk majd.

Megkapta a 18. hós oltást tegnap. Ráadásként összeszedett valami takonykórt az unokatesójától, most ő is lázas és tunya szegénykém! Jelenleg éppen spenótot ebédel pulykahússal. Én inkább csak a végeredményt nézem majd meg, és takarítom a romokat. :wink:
Egyébként minden rendben nálunk. Pocaklakó szépen fejlődik. Már szépen gömbölyödök, le se lehet tagadni. Jövő héten 4d, igyekszem képet hozni (ha lesz használható).
Máté beszédfejlődése is jóval 1 éves kor után indult be. Kb. az utóbbi 2-3 hónapban. De azóta pörög ezerrel. Mindent kommentál, állandóan könyveket nézünk, és elemezzük a látottakat. A babakocsiból is dumál mindenkinek. És sokszor nem is gondolnám, h mi mindent megjegyez, amit mondok neki. Pl. azért mentőautó, mert fehér és vörös kereszt van rajta. Azóta minden fehér furgon mentőautó volt (vagyis "me"), de megbeszéltük, h ezen nincs kereszt, nem mentőautó. Így tegnap a doktornéni civil kocsija, amin vörös kereszt matrica volt, és még véletlenül sem fehér, az lett "me".

Zuzmó,
örülök, h jobban vagy. Kell 1 év, h igazán könnyeb legyen. Nem hiába mondják, h gyászév.
Nagyon szépek a gyerekek, és piszkosul hasonlítanak egymásra!!

Rebe,
neked akartam még gyorsan írni, hogy a lánynév nálunk is Zorka. :lol: A másik pedig, h, ha jöttök haza, és van egy kis sétaidőtök, szívesen megnéznélek benneteket. Írj, és találkozhatunk. Na, én is szervezem a minitalit. :wink:

Mindenki másnak írom, h ha készültök Abonyba a Vadasparkba, szóljatok. Hozzánk egy köpésre van, szívesen átmegyünk, ha sikerül egyeztetni.

TALI: IGEN!!!!!!!!!!!

A helyzet drámai a spenótot ebédelő Máté környezetében. Inkább megyek.

Puszi!!!!

Kép
Kép
share

Sziasztok!!

Vicuska!!!

Nagyon ügyik vagytok hogy ilyen simán ment a leszoktatás. Az egyik ismerősöm még boltba sem mert elmenni a gyerekkel mert rángatta róla le a pólót hogy cicit kér!!! Hú az ciki lehetett. Nagyon aranyos Rami mint " Fittneslady"

Benszi!!!

A Balu babának Milyen ütemben jönnek a fogai??? A Bencének kijött az alsó kettő körülbelül két hete. Azóta semmi!! Mikor jön a fölső???Az alsónál nem volt különösebb gond. Csak egy icipicit volt nyügi.

Agnese!!!

Hurrá hurrá!! Tudtam ám hogy nem lesz semmi gond a babóval!! De miért is lenne?????? :lol: Máté igazi kis huncut!!

Még a "szeme se áll jol" Kategória!! :lol: :lol:

Share!!

Mátéról tegyél fgel képeket!!! Meg egy pocakfotót is ha lehet!!!!! :lol: :lol:

Gica!!!

Képeket kérünk légyszi légyszi!!!! :lol: :lol:

Mamm !!

Jaj Zsófi annyira kis "csajszi" már!! :lol: :lol: Nagggyon édes!

Rebe!4

A lányok gyönyörűek és nagyon hasonlitanak egymásra!! Egypetéjűek????

Luki, Bibar!!!

Hát a szerelmes párokra egyszerűen nincs szóÍ!!! Annyira édesek!!!

Juci !!

Köszi a tel számot!! Már meg is oldódott a kérdés!!

Magunkról!!
Ma voltunk Baján gyógytornásznál Ugyhivják Hogy Péterné Hacsi Ágnes. Dévényi modszerrel kezel. Nagyon türelmes és nagyon kedves volt.Aztmondta hogy nincs baj a Bencével a világon semmi. Teljesen a korának megfelelően fejlődik. Átmozgatta mindenét tornáztatta majd egy órán keresztül. Aztmondta nagyon ügyes.Kicsit megvolt illetődve az elején a fiatalúr aztán egy kicsit jobb kedve kerekedett de a végén már nem nagyon dijazta a dolgokat. Lehet hogy elfáradt de még pityergett is egy kicsit. :(
Most egy kicsit megnyugodtam csajok.
Tudjátok tele a hócipőm már az olyan megjegyzésekkel hogy: Hát még nem ül??? :shock: :shock: Jé és még nem mászik??? :shock: Eddig aki kérdezte még mindenkinek már 7 hónaposan felált a kiságyba a gyereke!! :? Jó hát biztos van olyan is . Bence nem olyan :roll:

Na jol van nem mérgelődöm.
Inkább dobok egy két képet az én Szerelmemről!!!!
Kép Kép Kép Kép

Kép
fiona66

Sziasztok!

Ági, nagyon-nagyon örülök!! Jaj, de jó hír!!

Fiona, Rami is ilyen kis "lusta" volt! Ehhez képest már fogódzkodva lépked egyet-kettőt! Készülj, Raminál is 8 hónaposan kezdődött a hihetetlen gyors fejlődés! A következő hónapokban mindent be fog pótolni!
Döbbenetes mennyire hasonlít ám Rád Bence baba! Nagyon kis édes!!

Gica, tényleg! Kérünk képeket!!

Kép

vicuska2007

Zsókuci Drága, ne haragudj, mekkora bunkó vagyok, nem is gratuláltam még! Ügyes vagy!!

Kép

vicuska2007

Fiona!

Nyugi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tudom, hogy könnyű innen osztani az észt, de ne foglalkozz azzal, amit mások mondanak! Bence nagyon szép kisfiú és ahogyan a gyógytornász mondta, szépen, rendben fejlődik. Ezután is kell még mennetek Dévényre?
Mi már csak 2 hetente járunk :lol: Somám éppen félúton van a mászás és a forgás között. Már kinyomja magát négykézláb és úgy ringatózik, de el még nem indult. Gondolom, ami késik, nem múlik :roll:
ballagyo

Sziasztok!

Fióna
Szerintem sincs elmaradva a fiad, meg amúgy is napról napra változnak. Egyik nap még nem megy a felülés, mászás a másik nap meg már igen. Nem tökéletesen, de próbálgatja, aztán begyakorolja és jön a következő dolog. Sokszor szinte egybeolvadnak. Egyik cselekvésből jön a másik.

Share
Neked is köszi, hogy gondoltál ránk.

Egy kép a pocilakóról, még a 18. heti genetikai Uh-n készült.

Kép

Kép

Kép
agnese

Csajok!

Lebetegedtem. :(
Kapar a torok, kicsit fáj is, folyik egész nap az orrom, alig kapok levegőt. El is mentem gyorsan dokihoz, hogy mit ehetek. Algopirin. Most azt nyomom, meg kamillatea, méz...ilyenek.
Ja, tegnap kibújt Dóri első foga. Most Ő az Egyfogú. :D

Fiona, Ballagyo:
Van aki 11 hónaposan kezd felülni. Általában a fiúk lustábbak úgy hallottam. De semmi vész, ne izguljatok, hamarosan rohanni fognak aztán lehet szaladgálni.
Lehet az sem jó, hogy Dóri meg ilyen korán kezdett el csinálni mindent. Még 6 hónapos sem volt és 1 hét alatt elkezdett mászni, felülni, felállni, és azóta sincs megállás. Nem tudom nem terheli-e meg a kis gerincét. Remélem nem.
Vendég

Fiona, örülök, hogy rendben vagytok!

Ágnese, tök szupi, hogy minden ok. Szorítottam nagyon!

EStrella, nekünk azt mondta a gyógytornász, hogy ha magától áll fel, akkor már érett rá az izomzata és nem gerincből tartja magát, így nem lehet gond a gerinccel. Viszont azt mondta, hogy járatni kézenfogva nem szabad, mert egy hamis egyensúlyi helyzetet tanul meg és nehezebben indul el önállóan.

Judit

jucicuki

Kép Dorka

Kép Lili olvas

Kép Jógyerekek :-)

jucicuki

Sziasztok,

A hidegfront kiütötte Gabit, bealudt, pedig mostanában nappal már nem nagyon kényeztet el minket ilyesmivel. Úgyhogy gyorsan írok.

Lukrécia, a dokinénink nagy homeopata, de a bukásra csak annyit mondott, hogy olyankor van, amikor Gabi túl mohón eszik... és ez igaz is, iszonyat vehemenciával veti rá magát a mellemre meg a cumisüvegre. Csak a mellemből valószínűleg technikásabban kéne ennie, akkor nem nyelne ennyi levegőt. A szerelmesek csodásak! :)

Mamm, köszi, én beérném egy kicsivel rosszabb evőkével is, de hát ez van :) Zsófi milyen nagy már! És ezek a fürtök :D

Rebe, a körforgó nekünk is bejött, 4 állatka van rajta. Eleinte az oroszlán volt a kedvenc, most a majmot favorizálja Gabi, nagyokat nevet rá. Az elefánt és a beazonosíthatatlan párosujjú patás egyelőre hidegen hagyják. Játszószőnyegnek habszivacs puzzlet vettünk, nekünk bevállt. Olyasmi, mint amilyen Bensziéknek van.

Vicuska, ezek a fitnesses fotók nagyon jók, jókat nevettem rajtuk :D

Zsókuci, gratulálok a vizsgádhoz, szuper vagy :)

Benszi, én is gyakran hasra teszem, de Gabi nem díjazza a kinyíló világot :D Ordít! :) A járókás-öves ötletet köszi, megcsinálom! Kemény lehet így egész nap egyedül két örökmozgóval, minden tiszteletem a tiéd és az összes ikrek anyukáé! Én nem tudom, hogy bírnám, komolyan...

Bibike, szerintem is kicsit korai még 50 szavas szókincsre szert tenni... micsoda elvárások, hihetetlen dühítő...

Gica, na, akkor nemsokára futhatsz a gyerkőcök után, mint a nyul :) Vagy ez már a kúszással képbe került?

Agnese, Milán annyira gyönyörű! Azok a huncut szemek... imádom. Örülök az eredménynek!

Share, jókat írsz a beszédfejlődésről :) Én is várom már nagyon ezt az időt.

Fiona, nagyon megszenvedtétek a fogzást?

Estrella, remélem, hamar rendbe jössz, jobbulást!

Juci, klasszak a csajszik :D A kis rámolósak.

Szóval velünk az van, hogy megkapta Gabi a soron következő oltását, szépen be is lázasodott, de egy kúp megoldotta. 3 napon át állt a bál nálunk, iszonyú nyűgös volt, ordított sokat, de nem hinném, hogy ettől, mert már előtte elkezdődött... Még szopás közben is volt, hogy sírt.
Ma van az első nap, hogy nyugodtabb, alszik, de szerintem csak a hidegfront miatt, ahogy azt feljebb is írtam.
Főleg az esti órák cirkuszolósak, olyankor _csak_ kézben van el, de van, hogy még ott is ordít... lehet, hogy beindult a fogfejlődés, vagy nem tudom... most itt ez a hideg, fogalmam sincs, mit adjak rá :D, eddig nem kellett ilyesmin gondolkozni, nem is nagyon vannak meleg cuccai... azt hiszem, érik egy nagyobb bevásárlás, de 62-es ruhákat már nem merek venni, mert szerintem nemsokára kinövi. Most 64 cm és 6 kg.
A buksiját már szépen kiemeli, de van, hogy nincs kedve. Próbálkozik az oldalra fordulással, sikerül is neki. És szépen elkapja a felé nyújtott tárgyakat, a jobb kezével ügyesebben, mint a ballal. Aztán persze megpróbálja őket beépíteni az arcába :) Hát így vagyunk mostanában.

Kép
elan

Sziasztok!

Természetesen Dóri is beteg lett tegnapra. Folyik az orra, köhög picit és tüsszög. Szóval be kellett szereznünk egy Orrszívó-Porszívót. Nagyon nem akartam, de tényleg jól működik. Éjjel alig alszik, szerintem nem kap rendesen levegőt és azért. Remélem javulni fog.
Vendég

Estrella,
jobbulást Nektek!!!!
Mi is még beteget, bár könnyű lefolyású. 2-3 nap orrszívás Máténál. Én is elkaptam, és rosszabbul viselem. Sinupret drazsét szedtem, de elfogyott, és gyógyszertár zárva, ami közelben van. :evil:

Mozgásfejlődéshez: inkább az a fontos, h ne maradjon ki egyik lányeges mérföldkő sem, ill. mi magunk ne erőltessük, amit még nem tudna magától - extrém rossz példa: kanapéra ültetni a 4-5 hósat a tv elé, és párnákkal körbetámasztani, h ellegyen.
A sorrend nem tudom számít-e, de pl. Máté 6 hós koráig inkább csak kézben szeretett elnézelődni v. pihenőfotelből, utálta a játszószőnyeget, csak percekig lehetett rábírni, h ott tornázgasson. Utána viszont megtáltosodott. Először jött a kutyázás, a mászás, viszont hamrabb állt, mint ült. Állásból tanult meg leülni egyedül. Én már hagytam ülve játszani, hiszen, ha állni tud, akkor nyilván érett az ülésre is, tehát tul. képpen beavatkoztam, h én ültettem le a szőnyegre. De ezek a gyerekek nem hülyék, amint elfáradt, fogta magát, és eldőlt, úgy játszott tovább. :wink:

Fotót ígérem, h teszek fel!!!!!

Agnese,
aranyos a pocaklakó. Gratula a fiúcskához! Nevet választottatok már? Volt róla szó, de nem emlékszem. :oops: Nagyon sokat nőtt Miló! Azon a kerékpáron nem is gondolnám, h még nincs 2 éves.

Ikres anyukák: elnézvén a képeket, nem hiszem, h unatkoztok! Tervez valaki mostanában kistesót?

Elan,
hamarabb eljön az idő, mint gondolnád, és csak úgy nyomni fogja a dumát Gabi is.
Én ezzel is úgy voltam, h nem erőltettem. Mindig beszéltem Mátéhoz, ha sétáltunk, és ébren volt, akkor mondogattam, h nézd csak ezt v. azt, aztán ősszel már 7-8 hónaposan sikongatott a cicák-kutyák stb.. láttán, tavasszal már kommentálta is. Itthon is mindent mondtam neki, de nem erőlködve, csak úgy beszélgetés szintjén. Persze nem állandóan, mert attól fejfájást kaptam. Barátok kislánya Mátéval egyidős, és hónapokkal korábban már dumálgatott, és persze kiakadtam, h Máté miért nem, és próbálkoztam azzal, h ismételtetni próbáltam, mindja utána, stb..., de látszott, h marhára nem érdekli a fiamat. :wink: Így aztán maradtam az eredeti álláspontomnál, és természetesre vettem a helyzetet. És én is azt tapasztalta, mint Agnes, h amint igazán stabilan kezdett el járni, utána indult be nagyon a beszéddel is.

Megyünk nagyszüleimhez és du. tesómékhoz. Mászkálós nap lesz, de régen voltunk, és nekem már csak ők maradtak a Család. Ilyen alkalmakkor feltöltődöm kicsit.

Jó hétvégét!

Kép
Kép
share

Sziasztok,

Köszönöm a gratulációkat, nagyon aranyosak vagytok! :) :oops:

Agnese,
Hurrá, nagyon örülök, hogy minden rendben! :D:D:D

Mindenkinek sok puszi!

Kép

Kép
zsókuci

Gica!
Boldog szülinapot az ikreknek!Képeket kérünk!

Agnese!
De jó,hogy minden rendben van a babával!Milyen nagyfiú már milán!Jók a fotók!Helyes a pocaklakó!

Vicuska!
Inkább az éjjelek a gázosak nálunk,nappal elvannak a fogzással!

Share!
Milyen vicces lány vagy te!3 gyerek most????
Beszéljünk erről pár év múlva!Okos fiad van!Jó a mentőautós sztori!

Fiona!
Hasonfekvős kép jó!Fogzás!Nálunk 1-2 hét alatt bújt mindkettőnek 4db foga!Az nem volt vészes,inkább az előtte lévő időszakok!

Estrella!
Jobbulást nektek!Grat az első foghoz!

Elan!
Nekem sem bírták a hasonfekvést,de megszokták!Grat a forgáshoz!Estére minden baba elfárad a sok élménytől,amit napközben él át!No meg a mostani időjárás is vicces és hát már elindulhat ebben a korban a fogzás is!Nálunk Balu 3hós volt,amikor kibújt az egyik foga két napig,de utána visszahúzódott rá az ínye!

Bibarkám!
Nagyon jó volt!Ismétlés a tudás atyja!Folyt.köv. remélem hamarosan!

Minket hétvégén meglátogatott Bibar család!Nagyon jó volt!
Mindjárt teszek fel képeket,csak felébredtek az eszkimó gyerekeim kinn a teraszon és behozom felolvadni őket!
Vendég

Csajszik, ti kiviszitek ebben a zegernyében sétálni a skacokat? Tanácstalan vagyok...

Kép
elan

Elan,
engem csak az eső tántoríthat el. :wink: De, ha nagy volt a nyűgi, kenguruba tettem, magamra esőkabát+esernyő, és úgy is mentünk. A hóesést szerette nézni, és én is szeretek olyankor sétálni, naná, h mentünk. Nagyokat aludt kint a teraszon a mínuszokban. Elmentünk sétálni (ált. összekötöttem bevásárlással), amíg ébren volt, mentünk, utána irány haza, és csinálhattam a dolgomat amíg aludt.

Most nosztalgiázok éppen ezeken a régi szép időkön, mert kicsi fiam menne kifelé ("udva, udva", és letáborozik az előszobában), de én nem akarom kivinni a szitáló esőbe. Szerencsére elaludt, de, ha 4 körül ébred v. még hamarabb, fürdésig hosszú az idő. Idebent hamar elunja magát, hiába vesszük sorra az összes játékot.

Benszi,
csak úgy érdeklődtem. :wink: :lol: :lol: Egyébként abból a szempontból komoly a kérdés, h szeretne-e valaki még egyet(kettőt) az ikerek mellé.

Érdekes dolog ez a hasonlevés szeretés-nemszeretés. Máté aludni csak hason tud jóízűt pici kora óta (még a babakocsiban is úgy aludt, ki voltak akadva az idősebbek), de napközben pár perc után ordított, ha úgy tettük le. Talán úgy volt vele, eleget fekszik ő hason alvás közben. :D

Még mindig nyomjuk a taknyosságot. Naponta elég 2-3 orrszívás. Apa is csatlakozott hozzánk, de "sajnos" nem elég beteg ahhoz, h kiírassa magát. :( Ez majd így megy tavaszig? Szegény kistesó! Rögtön kapja a vírusokat, bacikat. :evil:

Kép
Kép
share

Sziasztok!

Mi is taknyosak vagyunk, Apa + mindkét gyerek, még szerencse, hogy Ati orrát nem kell porszívózni.

Nálunk egész nap esik, így nem megyünk sajnos ki.

Share, én szívesen babáznék, de ha arra gondolok, hogy a két energiabomba mellett lennék terhes, akkor még (jó)pár évet várok. És hát azért az anyagiak sem mellékesek, szóval nem tudom...

Judit

jucicuki

Kép anya segítünk

Kép a kisfiú nem az enyém ;-)

Kép Dorka alszik

jucicuki

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?