Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Végül is úgy döntöttünk nem megyünk elaz esküvőre. Apa húga kiakadt, anyukája igazat adott nekünk. Pont ott volt nálunk és látta, hogy kristóf este 7 után már fürcsizik, eszik, aztán 8- kor már alszik, mint a bunda, és azt mondta ne tegyük ki a gyereket ekkora tehernek. Mi is így gondoltuk.
Elmentünk az ifjú párhoz átadtuk az ajándékot, kívántunk sok boldogságot, és azt mondták teljesen megértenek.
Aztán gondoltunkegyet autóba ültünk és hazajöttünk a szüleimhez. 2 hónapja nem voltunk. kristóf nagyon fél, sír mindenkitől, pedig itt nincs 150 ember, sem hangos zene.
Az éjjel jól aludt, ma sikongva, dumálva ébredt. :)

Szalamandra
Kristófnak is volt ilyen időszaka, volt hogy szinte óránként evett. Nagyon sok mindenre érzékenyek. Frontra, melegre, érzik az emberen az ingerültséget stb. Írod, hogy apa beteg, lehet érzi rajtatok ezt is. Ha meg mérni fogod, lehet, hogy azzal megint csak újabb idegesség lesz, mert tudom magamról, hogy milyen voltam, de azért próbáld meg.

Kép
Kép
susytunder

Szalamandara!
Ez teljesen normális, lehet, hogy már kevés volt neki az egyszerre szopizott mennyiség, ezért gyakrabban kéri a cicit. És ez így teljesen jól van, mert minnél többet szopizik, annál több tej termelődik!!!! :) Lehet két nap múlva beáll a kereslet-kínálat, és újból jön a 3 óránkénti evés. Bár legidősebb gyermekem sose bírta két óránál tovább, de szépen gyarapodott és fél éves koráig végül is csak szopizott. Meg lehet hogy belejátszik ez a fránya szeptemberi kánikula és lehet, hogy csak szomjas, nem is éhes. Majd elválik, mindenesetre sok-sok kitartást!
becsengo

Bocs a Szalamandrában előbb kicsit sok lett az a betű. :oops:
becsengo

Kedves Anyukák, ha elkészítettem a vonalzómat, hogyan illesszem a profilomba? Köszi
becsengo

Szalamandra - lehet, hogy csak anyaszükséglete van, nem? Ambi is ilyen ma. Délelőtt aludt 2,5 órát, délután egyet. Közben folyton szopizott. Most aludt el egy maratoni szopi után. Én ha nagyon fáradt vagyok, akkor lefekszem, és fekve cicire teszem. Ilyenkor nem mindig alszik el, de megnyugszik, elszenderedik. (Ma délután ez nem jött be, de általában be szokott)

becsengo - A profilodban az aláíráshoz másold be azt a linket, amit "kaptál" a vonalzó elkészítésekor

Susy - örülök, hogy végül megoldódott a probléma, akárhogyan is. Persze, hogy ilyenkor az ifju pár is megértő. Az a fő, hogy Kristófnak a legjobb legyen.

dytke

Lányok!Kibújt az első fogunk! :) Reggel még semmi nem volt, mostanra meg kibújt.
Egyébként már most látom, hogy jól döntöttünk, mert kristófot ,már altatja apa. Eddig bírta volna, a vacsi pedig most kezdődik az esküvőn.

Nagyon szép napunk volt. Anya vigyázott délután Kristófra, mi meg elmentünk kicsit kirándulni. Átmentünk Szlovákiába túráztunk kicsit a Szád- elő szurdok- völgybe. Nagyon szép képeket csináltunk, harapni lehetett a levegőt, gyönyörű volt a táj. Arrafelé már egész szépen kezdenek a fa levelei színesedni. Ha pedig a bátyus is velünk tart, idegenvezetésben sincs hiány, isszuk minden szavát, rengeteg ismerettel rendelkezik, nagyon szeretünk vele menni.
Mire hazajöttünk felfedeztük a fogacskát. :)

Kép
Kép
susytunder

Susy!

Szuper, gratula az első foghoz..... :lol:
Kristóf hogy viseli a fogzást?

Kép
sly78

Susy, nagy gratula! Most aztán vigyázz, nehogy rajtad élesítse! :-)

Becsengo, itt a segítség:
Kép Kép
Ha nem babafalvás, akkor is így működik, a két vagy több kódból a PHPBB kell.
danann

Susy - Gratula az első fogacskához!!! :) És örülök, hogy szép napotok volt. Neked is kell egy kis kikapcsolódás.

Ambi végül csak 35 percet aludt. Nem tudom mi volt ma szegénnyel. Most már egy órája alszik. Szegénykém, remélem mostmár kibírja aludni magát.

Jó éjszakát mindenkinek!

dytke

sziasztok lányok, mindenkinek köszönöm a bíztatást! Ma végre, öt nap után, többet aludt Róza, igaz, ma meg keveset evett. (sajna mértem), mindegy, ráfogom a kánikulára. Holnap lesz 8 hetes, 2770 gr-mal jöttünk haza és most kb 4 kg (kedden volt 3880), ezt megfelelőnek értékelem, a többin próbálok nem agyalni.

susy, gratula az első fogacskához! és tök jó, hogy ilyen klassz kirándulást tudtatok tenni. Jó feltöltődést anyukádéknál!

dytke, kitartás, tényleg így megy ez, minden nap más!

jó éjt nektek!

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok,
voltam az Astiban a babaruha kiárusitáson és sok mindent kapott a kicsi fiam, gyakorlatilag majdnem mindent megvettünk a fogadására egy hiperrel kiegészitve a túránkat.
Köszönjük a tippet! :D
Szeptember végéig tart a kiárusitás, nagyobb gyerekekre való ruha is van, akit még érdekelne.
ugabesz

Köszönöm a vonalzós tippeket! Most kiderül jól csináltam-e!

Kép
becsengo

hogy ne mindig csak panaszkodjak: Róza a napokban fordult át először a hasáról a hátára! :) meglepődött :) azóta új altatási módot kellett találnunk, mert a hason altatás kiesett :)

becsengő, én még nem is mondtam, de tényleg gyönyörűek a gyerekeid! És ilyen fiatal anyukaként három (négy) gyerek, nem semmi! gratulálok!

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok lányok!

Talán még van,aki emlékszik rám.Én kérdezgettem tőletek a kórházi dolgokal kapcsolatban szülés előtt,aztán ígéretet tettem,hogy majd jelentkezem,ha már túlvagyunk rajta!

Örömmel és büszkeséggel tudatom,hogy 2008.08.28-án reggel 8:20-kor megszületett a mi édes kicsi lányunk,Csenge Pálma:))))kis pöttöm,3100gramm és 52cm volt születésekor és hihetetlenül gyönyörű-persze kissé elfogult vagyok,na de melyikünk nem az :)
Csütörtökre voltam kiírva császárra,elvileg a 3.lettem volna aznap,de csajom közbeszólt:fenyegető oxigénhiányos állapot lépett fel,így azonnal műteni kellett,8-kor már epiduráltak,aztán 20perccel később meghallahattam azt a hangot,amira hetek óta oly'nagyon vártam :D pontosabban picit több volt az,ugyanis szegényemnek a nyakán volt a köldökzsinór,így nem sírt fel abban a percben,mikor kiemelték.Ez a néhány másodperc örökkévalóságnak tűnt :( De azóta szerencsére minden a legnagyobb rendben!Szépen növöget,erősödik,tündéri baba-legalábbis eddig... :D

Még egyszer köszönöm nektek a sok kedves szót!
nusyka

Köszönöm szépen a gratulációt mindenkitől. Végre kiszenvedtük afogacskát, de nem lett jobb, szerintem hamarosan a mellettelévő is kibújik.

Szalamandra
Az igen! Róza hihetetlenül ügyes! Gratulálok! :)

Nusyka
Már vártamaz infót rólad, rólatok. Szívből gratulálok és jó egészséget kívánok!
Képet is tegyél fel majd! :)

Kép
Kép
susytunder

Szalamandra!

Másfél hónaposan átfordult Róza??? Ilyet még nem hallottam... Ez nagyon korán van, nem? Nagyon ügyes, gratulálok! 6 hónaposan már állni fog? :) Izomgolyó ez a bébi? ;)

Nusyka!

Gratulálok nektek! Minden rendben volt a kórházban? Jó infókat kaptál tőlünk?

Lányok!

Nekünk nem volt jó délutánunk/esténk tegnap... Már mindenre fogtam, de csak nem tudok rájönni mi volt. Adél 4kor szopizott utoljára, fél 7kor próbáltam, csak ordított, ezután fél óránként, és végig ordítás volt. Néha beleszívott egyet-egyet, de mikor 2 perc után nem jött és megunta, ismét ordítás jött. Fél 9kor még mindig nem evett...már nagyon aggódtam, hogy éhezik, próbáltam kifejni, de a fejő sem tudta megindítani a tejcsit, csak többszöri próbálkozás után. Akkor egyből rátettem cicire, végre evett valamennyit, utána akkorákat pukizott, amilyet még soha. Pedig semmi olyat nem ettem, amit eddig nem... :( Egész délelőtt kirándultunk, gondoltam lehet a fáradság miatt nem jött a tejcsi egyből, aztán láttam, hogy az oltás mellékhatása is lehet az étvágytalanság, de ezek nem voltak meggyőzőek. Ma is félve kezdtem a szopit és még mindig nem az igazi. Kell egy kis idő, mire beindul a tejcsi, és néha türelmetlen és nem bírja kivárni. Lefejni nem nagyon tudom valamiért (pedig janának 9 hónapig ezt csináltam). Mi van ilyenkor? Ha nem akar szopizni én meg nem tudok fejni? Jól meg is ijedtem, hogy hétvégén kihez forduljak...

Valakinek hasonló tapasztalat/tanács?
Előre is köszi!

ildi

Kép
Kép
kincsesi

Ja, és egy kép tegnapról:
Kép Erzsébet kilátó

Kép
Kép
kincsesi

szalamandra: Róza tényleg ügyes! Zsófi hat hónaposan már állt, de megfordulni nem tudott :lol:

nusyka: gratulálok :)
Vendég

Szalamnadra - Róza nagyon ügyes! Gratulálok!!!!

Nusyka - Gratulálok Csenge születéséhez! Sok örömötök leljen a kis csöppségben! Jó egészséget és sok tejcsit!!!

Ildi - sajna nem tudok segíteni. Mindenesetre tudom, hogy könnyen beszélek, de próbálj meg emiatt nem idegeskedni, mert az biztosan nem használ. Próbáltad szopi előtt meleg vízzel lezuhanyozni a melledet, vagy infralámpával felmelegíteni? Az kicsit könnyít a tej kiáramlásán. Remélem hamar visszaáll a rend nálatok!

Képzeljétek. Ma vettünk Ambinak egy járókát. Napközben mikor nem alszik, akkor nézelődik a kiságyban, de egy idő után elkezd egyedül unatkozni, akkor szórakoztatni kell. Reméljük, hogy ha itt lesz velünk a járókában, az kielégíti a társaságigényét. De ha most még nem is, később biztosan hasznát vesszük.
Tök jó volt, most először mentünk el vele (leszámítva a varratszedést). Igaz nem is messze voltunk, mert itt van Dunakeszin egy Kenguru, de elsőnek nem is kell hosszabb út. És nagyon jól bírta. Evés után nem aludt, a kocsiban nézelődött, a boltban kicsit elszenderedett, de nagyon édes volt, nem sírt.

Remélem ma éjjel a hidegfront (és a várható viharok) nem viselik meg a babákat sem idekint, sem pocakban :) Mindenesetre, ha nyűgösek lesznek, tudjuk mire fogni :wink:

dytke

http://www.hazipatika.com/services/news ... EDrlev%E9l

Hátha valaki hasznát veszi. A terhesség és szoptatás alatt szedhető gyógyszerekről.

dytke

Sziasztok!

Ildi!

Nagyon szépek vagytok! Lehet, hogy Adélnak is elege van a melegből, már én is nyűgös vagyok, meg a srácok is! Este későn alszanak el, reggel hajnalban kelnek, nem tudnak aludni a melegtől, én sem... De, ha igaz, idén ez volt az utolsó ilyen meleg nap! Életemben nem vártam még így a lehűlést!

Nusyka!

Gyere és mesélj arról is, milyen volt a kórházban! Nekem most már nagyon aktuális lesz a dolog!
Szívből gratulálok a pici lányhoz, sok boldog, vidám percet vigyen az életetekbe!

Szalamandra!

Gratulálok, ügyes a kisasszony! Vannak ilyen babák! Nekem a mind3 fiam azt csinálta, hogy legkésőbb 8 naposan átfordult hasról hátra! Lehel pedig 5 naposan adta elő, aznap, hogy hazahoztuk a kórházból! Előszőr hűledeztünk, nem hittünk a szemünknek! A védőnő, meg a gy.orvos sem! Aztán ők azt mondták, hogy véletlen, meg, hogy biztos valami elemi mozgás, majd elmúlik! Nem múlt el, minden pelenkázáskor előadták a mutatványt, nem is volt őket olyan egyszerű pelenkázni! Hátról hasra viszont csak jóval később, 4-5 hónaposan fordultak, egyedül pedig 10-11 hónaposan jártak.

Dytke!

Nálunk is nagyon bejött a járóka, az ilyen kis társasági lényeknek jó, ha a közelükben vagyunk! Közben beraktam valami jó kis gyerezenét vagy komolyzenét, énekeltem, mondókáztam, miközben tettem-vettem! Nem érezték börtönnek, mert nem töltöttek ott hosszú órákat és egyedül sem voltak, viszont engem jól láthattak! Persze, ahogy nőtt a mozgásigényük, úgy töltöttek egyre kevesebb időt benne, bár nagyon könnyen megtanultak a rácsba kapaszkodva felállni és kapaszkodva körbejárni! Azért is jó szerintem, mert így az ágyukat csak alvásra használtuk, ahhoz kötődött nekik a szopi, a szunyóka, úgyhogy nem akartak pl. az ágyból kimászni vagy játszani benne!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Mi a meleget a Balcsin töltöttük Bene keresztanyukájáékkal, kicsit leviselhetőbb volt, de jó fárasztó is! :)

Nusyka
, szívből gratulálunk!

Susy, nekünk még nincs fogunk! :) Gratula!

Dytke, mi is szeretjük a járókát, most fogjuk továbbadni, Villőnek már csak a játékai hevernek benne, ő csak reggel ül ott kicsit, meg amikor takarítok, a szomszéd pedig nagyobb hasznát veszi majd! Bene oviban, nyugodtan kiengedhetem Villőt.

Márti, most már eljön a te időd.

mtunde

Lányok!

Nem biztos, de valószínűleg elkezdődött valami! 8 percenként fájdogálok, egyenlőre nem vészes! Babácskám is nagyon nyugtalanul és eléggé odalent mocorog! Nagyon heves vihar volt itt, lehet amiatt, nem tudom! Ha vaklárma a dolog, reggel jelentkezem, ha tényleg helyzet van, Ildivel üzenek Nektek!
Lehet, hogy ma lezárul a szavazás? :wink:
Gondoljatok rám, légyszi!

Márti
borossné becz márta

Jujj Márti, ez nagyon izgi, nagyon drukkolok értetek! Ügyesek lesztek :)
Vendég

Márti, mi is drukkolunk ezerrel :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

kincsesi: hugoméknak azt tanácsolták (és bejött, az addig egyáltalán nem szopó baba most kizárólag szopik!), hogy kicsit megfejni a mellet kézzel, hogy beinduljon, baba szájába lökni a cicit, és egy kicsit tulképp a szájába fejni, így kedvet kap a dolgozáshoz.

meleg engem is megviselt, gondolom ég hogy a babákat :) tegnap volt először, hogy még a légkondit is bekapcsoltam éjjelre, nem bírtam másképp aludni. mondjuk a pocakgyereken nem érzek semmi különöset, hogy másképp viselkedne :)

nusyka, gratulálok a babához! mesélj majd a körülményekről!

márti, húúú, ez izgi :) hajrá hajrá!

KépKép Kép
mzsperx

Sziasztok!

Na jó, ma még szavazhattok! :lol:
Vaklármának épp nem mondanám, de egyenlőre még itthon vagyok! Éjjel kb. 3 órán kersztül jöttek egyre erősödő fájások 8 percenként, aztán 2-3h között leálltak, pedig már az utolsó 2 annyira erős volt és egyértelmű, hogy a párom ébresztgetésén gondolkodtam! Sokat mondok, ha 1 órát aludtam éjjel, közben kivert a víz, csíptek a szúnyogok, jöttek a viharok, hol ki, hol be kellett csukni az ablakokat!
Most kb. 5.30 óta megint fájdogálok kicsit, és alakul a hasmenés is! Van 1-2 jó erős keményedés, hát, ha más nem, majd holnap a dokinál kiderül, nyílt-e a méhszáj valamit!
Férjecském egyenlőre itthon maradt, mert anyukám ma vidéken van és más nem tud bevinni a kórházba, ha mégis úgy alakul!
Sajnálom, hogy nem babahírrel (és névvel :lol:) jöttem, de ami késik nem múlik!
Ha tudok, jelentkezem!

Márti
borossné becz márta

Márti szerintem a holnapot nem várja meg a lányod :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Próbálom felvenni az elveszített fonalat!

Tünde - Asszem Márti után én jövök! :roll:

Dytke - Köszi, a köszöntést is és a tanácsot is, kipróbálom! Ambinak gratula a szép fejlődéshez és persze neked is, hisz nélküled nehezen menne, ugye! :lol: Bojti Anna a tornáról üdvözöl és gratulál így utólag is. Láttam apici lányát, Emmát, csütörtökön sétáltunk egyet a Ligetben. Nagyon édes! Igazi kis hajasbaba, olyan fekete, mint az Anna! Köszi a gyógyszeres linket!

Sly - Az élet apró örömei! Az ember lánya nem is gonodlná, hogy a fodrász is ekkeora kihívás lehet! :wink:

Susy - Ezek szerint jó döntés volt kihagyni az esküvőt! :D Gratula az első fogacskához! Most megint eszembe jutott, hogy hiszen még csak most született!!!!! :shock:

Ugabesz - Örülök, hogy ti is tudtatok vásárolni! :lol: A sok jó tanácsért és megnyugtató szóért, amit tőletek kaptam már eleddig, assszem ez a minimum, hogy bedobok egy ilyen infot, ha tudok :lol:

Szalamandra - Graulta a forgáshoz!!!! Ha így folytatja, hamarosan szaladhatsz utána! :lol:

Nusyka - Gratula a kis Csengéhez, örülök, hogy jól vagytok!

Kincsesi - Segíteni sajna nem tudok, de a kép szuper!

Márti - Ez nagyon izgi!!!! Szorítok nagyon!

Erről jut eszembe két kérdés: 1. Mit kell érezni? :oops: Néhány napja eléggé feszeget a kisfiam, leginkább bugyi vonalban. Néha a derekamig is eljut, akkor elég nehezen tápászkodok fel az ágyból és megyek el pisilni. Valamikor csak szurkálós érzés, de az sem kellemes. És mindez leginkább este. HA sikerül elaludnom, reggelre elmúlik. 2. Ez egy kicsit más, ha a héten szerdán este 6-kor van előadás, attól még 1-tól van szülőszoba látogatás?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Susy,
Gratulálok az első fogacskához :D

Márta,
Nagyon drukkolok nektek! Hamarosan babázhatsz. Még a frontok is segítenek :wink:
Vendég

Márti
Szép szülést kívánok, ha szeretnéd, akár MA!!!
:wink:

Manka
Kösszi a hiányolást! :lol: Próbálok mihamarabb válaszolni a pü-dre.
Azt hittem több időm lesz, ha Töki oviba megy, de NEM!
Annyira jól esik Zétikével kettesben lenni, minden időm vele töltöm.:wink:
Zolónak nagyon jó a súlya. :wink:
Dávid 5,5 kg volt 3 hónaposan.
Zétikém a kirívó, mert a 7 kg-jával elhúz a kortársaitól. :shock:
Pedig alig eszik. :oops: Cici már nem kell neki. Már lefejve sem fogadja el a tejcsit. :cry: Ami érdekes, hogy úgy látom a tápszer sem izlik neki..... 120 ml-ket eszik, napi 5*. Már adok neki őszibarit, meg almát, 10 óraira. 1 hét alatt már a fél alma/fél őszinél tartunk.
Azért kezdtem a gyümit, mert a kaka még mindig csak segítséggel sikerült, viszont mióta rostosat eszik, van napi kaka.

Susy
Gratula kristófnak a fogacskához. Nem lesz itt semmi gond, nagyon jól viseli a nagyfiú. :wink:

panndi
Gratula kistesóhoz! :lol:

Üdv az újaknak :lol: :lol: :lol:

Kérdés:
Zéti nem csinál SEMMIT!!! :cry: :cry:
Még a fejecskéjét sem tudja megtartani. Kezdek elkeseredni.
Tudom, majd behozza, de attól félek, hogy nagyon le fog maradni, és nagyon nehéz lesz neki behozni.
Nagyon nehéz a buksija (tegnap mértem-41 cm), nem bírja el. Hason nem bír sokáig meglenni, és nem is hagyom, mert teli szájjal üvölt és belefúrja a fejét az ágyba.
Mit tehetek??? Milyen pózókba tegyem? Oldalra fordulni sem tud még, kész csoda lenne, ha meglendítené a lábát. :oops:
Aggódom!

Na jó, azért a fogás az már fejlődik. :D Szépen megfogja a lelógó kis játékokat.
Ami pedig a legfontosabb- egész nap nevet! Mindenkire. Az oviban mindenki kapott egy mosolyt tőle!
Aki tud, kérem adjon pár tanácsot nekem! Előre is köszönöm! :D
Vendég

Márti!

Jajj, nagyon izgulok! De jó lesz neked is nemsokára! Drukkolok!

Úgy tűnik, csak 1 napos volt a szopi-probléma, szerencsére! :)

Kép
Kép
kincsesi

Márti!
Nagyon drukkolok!

Susy!
Gratulálok a fogacskához!

Jkriszta!
Ne aggódj, szerintem teljesen normális amit Zéti csinál. Míra is csak 2-3 hete kezdi tartani a fejét hason és nem sokáig, mert ő is üvöltésbe tör ki. Próbálj meg játékokat tenni elé hátha leköti egy kis ideig.
Érdekes, hogy az oldalra fordudás nála már 2 hetes kora óta működött, azonban az utóbbi 3-4 hétben azt sem láttam. Tegnap éppen ezt hiányoltam, erre délután átfordult hátról-hasra.
Én még nem aggódnék, Zéti még csak 3 hónapos! Meglátod egyik napról a másikra fogja tartani a fejét, illetve oldalra, vagy hasra fordulni.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Sziasztok!

Haza értünk, itthon vagyunk! Jó, hogy kihagytuk az esküvőt fél 10 után volt vége a vacsinak a sógornőm is hamarább eljött, pedig ő kitartóbb, de feladta.
Majd később teszek fel nektek képet, hogy milyen szép helyen jártunk.

Köszönjük szépen mégegyszer a gratulációkat. :)

Márti
Nagyon drukkolok, de így valszeg nem jön majd be az álmom. :wink: De nem is ez a lényeg, hanem hogy minden simán, rendben menjen. :)

Jkriszta
Kristóf 4 hónapos elmúlt mikor még mindíg csak 1-2 percig tudta ( akarta ) megtartani a fejét. Rögtön belefúrta a fejét a takaróba, és sírt. Fordulni sem nagyon akart, hátról hasra csak csak, de vissza nagyon nehezen. 7 hónaposan leszünk pár nap múlva, de még nem ül, és nem is fog egyhamar szerintem. A fiúk lusták. :)
Magunkról véve példát, nem vagytok lemaradva. Pillanatok alatt produkálnak újat, nem kell elkeseredni.

Bettyna
Tényleg nagyon eltelt az idő. :)
Szerintem azért ilyen nehéz neked, mert már neked sem sok van hátra. Ilyenkor már minden rossz. Kitartás!

Kép
Kép
susytunder

Kriszta!
Lillu is 4 hónaposan fordult hasról hátra, hátról hasra meg csak 6 hósan... mégis megtanulta :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Közben feltöltöttem a képeket a gépre, teszek ide is párat.

Itt jártunk, vessetek rá egy pillantást, nagyon szép volt!

Kép
Kép

Kép

És azért Kristófról is van pár kép. :)
Kép Céklát ettünk.
Kép Kipróbáltuk a kompot.
Kép

Kép
Kép
susytunder

Köszönöm csajok! :lol:

Akaratlnanul is hasonlítgatom Dávidhoz, aki mindent nagyon korán, ügyesen csinált.

Zéti nagyon sokat alszik, talán ezzel is magyarázható a lustisága. Amikor fent van, akkor beszélgetünk, tapsikázunk, meg cirógatom, nem akarom erőltetni sem a dolgokat. Játékokat is rakok körbe a feje elé, de egyszerűen nem bírja megtartani, így nagyon észre sem veszi az állatkákat.

dobok képet, most készítettem.
(dávidot nem tudtam oviba vinni, mert akkora zuhé volt, hogy nem mertem elindulni kendővel. Babakocsival meg ebben a sárban, esőben nem megyek ki az tuti. :( le kell tennem a jogsit.)

A FIÚK
Kép
Vendég

jkriszta szerintem ennyi idősen már emelnie kellene a fejét. én azt javaslom, keress fel egy dévényest, és majd ő megnézni a kisfiad, és ha szükséges, segít is neki, hogy megkapja a kezdő lökést a buksiemeléshez.
ezt egyébként mindenkinek javaslom, ha csak fel is merül, hogy kicsit el van maradva, egy dévényes megnézi, és megmondja, hogy tényleg csak lusta, vagy esetleg valami izomtónus-gyengeség van a dologban (ez arra is vonatkozik, hogy ha feltűnően csak az egyik kezével-lábával csinál valamit a gyerek, vagy nagyon féloldalas valamiben).
néhány fel nem ismert mozgásbeli elmaradás a későbbiekben akár tanulási zavarrá is kinőheti magát.
szerintem jobb akár feleslegesen futni egy kört ezekben az ügyekben...

Márti hűha, ez nagyon izgi :-)))

lányok hogy is van ez a 18. heti nagy UH? főleg aki Szabó doktorhoz jár. Hogy lehet menni ugyanahhoz a két dokihoz a rendenlőbe is, meg magánba is?

Kép
Kép
Kép
iricc

Mtunde

Benének nagyon boldog 3. születésnapot kívánok!!!

Kép

Kép
Kép
susytunder

Márti, ez tényleg nagyon izgalmas! Gondolom, még most, negyedszerre is legalább akkora izgalom neked, mint elsőre volt :-) Biztos minden rendben lesz, kiváncsian várjuk a híreket, és az eredményhirdetést :lol:

Egyébként rettenetes ez a front, Samu ma még szinte csak üvöltött, amíg ébren volt, most szerencsére elaludt, és nem cicin, hanem a vállamon! Annyira kifárasztotta a hiszti, úgy tűnik...

Kriszta, én sem gondolom, hogy baj lenne Zétivel, de ha nagyon aggódsz, akkor esetleg kérdezz rá a házidokinál, ha mérvadónak ítéled a véleményét (azt hiszem, te rá is panaszkodtál, vagy csak a védőnőre? nem emlékszem...) Hogy emlékszel, Dávid hol tartott ennyi idősen? Egyébként Samu ugyan tartotta már pár hetesen a fejét, és hason szeretett aludni is, de azért meg kellett küzdenünk, hogy ébren is ellegyen hason. Telepakoltam a játszószőnyegét színes cuccokkal, és naponta párszor pár percre letettem. Lassan nőtt az így eltöltött idő, de egyszer csak megszerette. Ahogy eddig láttam ismerős babákon, egy éves korra mozgásban szinte minden különbség eltűnik.
A szopit sajnálom, annyit küzdöttél vele, de hát ez van. Ő döntött. :(

Susy, tényleg nagyon szép helyen jártatok! És Kristóf annyira nagyot nőtt! Már nem is babás, hanem egyszerűen kisfiús :-) És ha jó látom, huncut :wink:

Kincsesi, szépek vagytok a képen, és még mindig szép a mei tai is! :-) Örülök, hogy rendbe jött a szopi, simán lehet, hogy tényleg a meleg volt. Samu is kevesebbet evett, bár csak a kanalas cuccokból.

Dytke, gondolom, rajtad volt Ambi a boltban? Mert úgy aztán tényleg hihetetlen nyugisak tudnak lenni, ahogy most látom, úgy 7-8 hónapos korukig :-) mert akkor már nem elégíti ki őket a nézelődés :-)

Nusyka, gratulálok én is! Örülök, hogy végül minden rendben volt a babácskával!

Szalamandra, most kezdj el az új pelenkázási módon gondolkozni, mert ha megtanulja Róza a hátról hasra forulást is, akkor az sem lesz egy egyszerű történet :wink: Egyébként tényleg nagyon ügyes a leányzó, Samu szerintem mindent nagyon hamar csinált, de ehehz még neki is 3 hónap kellett.

Becsengo, jól csináltad, ott a vonalzó!
danann

Fú, olyan sokáig írtam a hsz-t, mert közben olvastam vissza, hogy Kriszta már válaszolt is erre-arra :-)

Télleg, most látom én is csak! Éljenek a szülinaposok! :-)
danann

Susy,
Annyira szép baba Kristóf, egy ilyen kisfiút elfogadnék :D Gyönyörű helyen voltatok!

Tünde,
Benedeknek Boldog Születésnapot kívánunk!!

Lívia,
Nálunk is problémás nap van, Dórit nagyon megviseli ez a hirtelen lehülés. Most alszik, de amikor ébren van nyűgös, nem lehet letenni.
Vendég

jkriszta nagyon édes fiaid vannak :D

Tünde Isten éltesse Bendeket! :D

Nusyka sokat gondoltam rád az elmúlt napokban, hogy mi lehet veled. örülök,hogy végül minden rendben volt, és már ölelgetheted a babácskádat :D

Kép
Kép
Kép
iricc

Lányok, köszi a köszöntéseket!

Asszem ma többször visszanézek, hogy mi a helyzet Mártival! :)

Kriszta, érdemes megkérdezni egy szakembert, hogy megnyugodjál. Vagy abban, hogy mit tudsz csinálni, vagy abban, hogy minden rendben. Egyébként van másfajta torna is, másfajta izomproblémákra, nem biztos, hogy pont a dévényes kell nektek (ha kell), van egy ún. katona-torna is, az pedig a gyenge, laza izomzatra van.

mtunde

tunde a dévényes is laza izomzatra van. én sokkal inkább a dévényt javaslom. mindkettőről elég sok tapasztalatunk van sajnos...

Kép
Kép
Kép
iricc

Tünde!
Mi is boldog szülinapot kívánok Benének!

A Dévényes gyógytornászróll Krisztának (én egy kicsit más gondolok, mint Iricc és bocs mindenkinek akinél a véleményem kiveri a biztosítékot, de én tényleg máshogy gondolom.

Kriszta! buksi emelés ügyben sajna nem vagyok szakértő, Lilla viszonylag korán ki tudta emelni a fejét, de pl. ő is utált hason lenni, nem igen kedvelte a hasalva játszok pozíciót. SZóval tényleg nem tudom megmondani, hol van az tól-ig határ ami normális, néha azt is vitatom, hogy létezik ilyen. De én nem kezdenék a fiaddal Dévényesnél ( :oops: :oops: :oops: - és ezzel nem a módszer hatékonyságát akarom kétségbe vonni, én is tudok olyan gyereket akinek nagyon sokat segített a módszer) - de nem hiszek abban, hogy egy módszerben érdekelt gyógytornász azt a választ adja, hogy ne járj, nincs szükséged rá. Főleg ilyen kisbabánál - meg ugye a masszírozás (Dévény módszer ezen alapszik, meglátásom szerint biztos nem árt) valamilyen szinten biztos hasznos. Ugyanezt mondanám a Pető, Gekko-s fejlesztés egyéb módszerre is, szóval tényleg nem a módszer ellen. Én biztos inkább neurológiával kezdenék, vagy ha találsz egy módszerfüggetlen fejlesztőpedagógust (én pl. nem tudok, nem is vagyok biztos benne, hogy létezik ilyen összes módszert ismerő és elfogultság nélkül segíteni tudó ember - mert én azt látom, ezek nagyon konkurálnak egymással sajnos :cry: ) És itt bocs, minden olyan anyukától, akiknek szükségük volt rá és segített, de én pont 3 olyan Dévényes gyereket is tudok, akik az orvosok szerint határesetek voltak, hogy kell-e nekik, aztán mégis eljártak az anyukák (én sem mertem volna azt mondani, hogy nem, ez az igazság) aztán kiderült, hogy csak lusták, ill. nem igen fejlődött a masszírozás hatására sem a gyerek, de nem merték abbahagyni, mert sose tudták elkülöníteni, hogy ez természetes fejlődés vagy a masszás hatása, és a gyerek miatt erőltették. Mind a 3 eset hónapokat húzott azzal, hogy nem merte abbahagyni, a gyerek utálta, a szülők meg sajnálták az alkalmankénti több mint 3000 Ft és nem látták a fejlődést... itt ezekben az esetekben én kétségbe vonom a módszer hatékonyságát. Nem tehetek róla, de ez van. És bizti más módszereknél is van ilyen, de amiket én tudok, az pont mind Dévényes. :roll:

Bocs, ha hosszú lett, nem is akarok senkit lebeszélni a Dévényes gyógytornászról, vitatkozni se szeretnék, bocs ha hosszú lett és nem érdekelt, én ezt gondolom. :oops: Egyszer már belefutottam egy ilyen internetes gyógytornász vitába és most nem szeretnék. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Egyébként a Katona és a Dévény is jó laza izomzatra, én úgy tudom, összehasonlítási alapom nincs hála Istennek, mert nekünk végül azt mondták, hogy nem kell egyik sem.

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi, én egyetértek veled, szerintem sem egy bizonyos módszer alkalmazóihoz kell fordulni bármilyen fejlesztési kérdéssel, problémával. Csak az a baj, hogy a védőnők, gyerekorvosok meg nem elég felkészültek ilyen témában. Egy ismerősöm a neurológiára ment, és őket pont nem a Dévény tornára küldték, mert neki nem kötött, hanem laza az izomzata, és az a gond, ők csinálták a katona-tornát.
talán a gyerekorvos legalább abban tud megnyugtató választ adni, hogy kell-e tovább szakemberekhez fordulni, vagy minden rendben van így, és Zoló egyszerűen így fejlődik, ez az ő ritmusa.

mtunde

nusyka, sok szeretettel gratulálok nektek, teljen sok örömetek a kislányotokban!
susy, Kristóf tényleg kezd nagyfiúsodni :) de a huncut kis szeme ugyanolyan :)

az átfordulás nekem is korainak tűnt, először nem is akartam hinni a szememnek.
Most a fogakkal kapcsolatban kérdeznélek benneteket: szerintetek elképzelhető, hogy már most valamilyen szinten a fogacskája jön? Tömi a kezét a szájába, kaja után is (sok kaja után is), cuppog, könyékig nyálas; fenn az ínyén határozott fehér ív van, és nagyon sokat nyálzik. Későbbi időre tenném én is fogzást, de hátha... :?

Teszek fel képet - hadd mutassam meg a kiscsajt :)

Kép Kép

Kép
Kép
szalamandra

ja és hogy véleménytől független segítsünk...

Én úgy tudom, hogy a Katona-féle iskola a nagy kórházösszevonósdi-bezárásosdi után most a Margit kórház neurologiáján utólérhető (mi amúgy beutalót is ide kaptunk) (ez csak félbiztos info)

Dévényes gyógytornászt meg itt a közelünkben Gombán tudok biztosan (Monorról oda járnak), nem tudom Üllőn van-e.

KépKép

KépKép
beneildi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?