Új privát üzeneted érkezett!

Szia Tatyi 1983!

Nem akarlak elkeseríteni. Én júliusban szültem a Jánosban, volt amikor a párom nem volt itthon és akkor jártam utána, hogy tudom megoldani, ha hirtelen be kell menjek a kórházba. Mondjuk fogadott orvosom volt a Jánosban.
Ha mentő visz be akkor csak a területileg illetékesbe vihet. Ha megindul a szülés és beviteted magad a Jánosba, vagy bárhová csak úgy, bizonyára levezetik a szülést de szerintem nem szeretik az ilyet sehol, ez nem korrekt. Mivel mindenki tudja, hogy vagy ott szül ahová tartozik, vagy fogad valakit.
És szerintem ne tedd ki magad ilyen helyzetnek, amúgy is stresszes az az időszak. Vagy nézd meg a János Kórház szülészetének a számát, hívd fel őket, hogy így szeretnéd, és lehet azt mondják, oké semmi akadálya, de legalább Te nem tetted magad ki kínos helyzetnek.
Írj, ha van fejlemény....

Mamabogár
mamabogár

Beszteri !

Mi 6 hetesek vagyunk, és kicsit sok tejet ittam amitől a picinek fáj a hasa sűrűn megébred éjjel. Kiütéses lett az arca is, úgy sajnálom.
Nektek is volt ilyen, Benivel?
Ti, hogy vagytok? kezecske?

Mamabogár
mamabogár

Mamabogár!

Az az igazság, hogy én nem nagyon mertem tejet inni, mert a barátnőm mondta, hogy arra allergiás is lehet a gyerek. Szóval csak minimális mennyiséget ittam, amíg szoptattam. De biztos hamar rendbe fog jönni a kis drága, és most már te is tudod, hogy nem szabad. Idő kell, amíg kiismeritek egymást. :lol:
Ha van fényképed, tölts fel légy szíves, olyan kíváncsi vagyok!!!!

Van már valami kialakult napirendetek?

Beni keze gyönyörű, megvolt a varratszedés is, ő volt az egyetlen gyerek, aki nem sírt. Igazi kis hős volt! Olyan büszke vagyok rá. Úgy tűnik, hogy a műtét-kórház sem hagyott benne mély nyomokat, sikerült jól felkészítenünk.
Mostanában viszont megint valami ugrásszerű fejlődésen megy keresztül, nyáron rengeteget nőtt, most volt egy időszaka, amikor felnőtt mennyiségeket evett - és nem nagyon hízott, úgyhogy máshová használta fel. És azt vettük észre, hogy most kicsit érzékenyebb. De amúgy irtó édes (mint minden gyerek...). :wink:

beszteri

Szia Eszter!

A kisfiúnk a Milán nevet kapja, vagy a Mártont. Még nem tudjuk. A Márton névvel annyi "bajunk" van, hogy novemberre esik, és akkorra vagyok kiirva is...

A Júlia név nagyon szép! :wink:

Mamabogár köszi a tanácsot, mindenképp felhívom a Jánost, csak azt nem tudtam, hogy lehet-e minden bejelentés nélkül szakrendelői vizsgálatra menni. Pl ultrahangra ha kell mennem, kell-e beutaló, vagy nem. Mert a szentendrei rendelőbe nem kell, csak bemegyek, és megcsinálják!
A kórházakba nem tudom hogy megy ez.
De ma mindenképp felhívom őket!

Írjatok :wink:
tatyi1983

Mamabogár!

Megtudtam a János kórházból, felhívtam őket, hogy ha ügyeletesnél szeretnék szülni, egyszerűen csak bemegyek, ha úgy érzem, itt az ideje, és minden megy a maga módján, semmi teendőm nincs. Ultrahangra is be lehet járni, és ami számomra még kérdés volt,
szülőszobát lehet látogatni szüléselőkészítő tanfolyam keretében, ami teljesen térítésmentes.
Ezek azért jó hírek :-)
Pusza nektek!
tatyi1983

Sziasztok!

Tatyi 1983: Na ez tök jó hír valóban. Tök jó, hogy felhívtak, mert így tiszta sor...:-)))
Sok kikert kívánok, amúgy nagyon jó a szülészet, tök jó a szülőszoba. Csak kaját vigyél mert az nagyon kevés én, olyan éhes voltam szülés után mint a farkas, és nem volt csak croissantom, mert erre nem is gondoltam, hogy éhes leszek....
Az adagok meg kevesek amit adnak...
Júj tök jó írj majd mi volt...

Tényleg Csendi veled mi van???? Írj ha van időd!

Beszteri!

Szerintem annyira meglátszik egy gyereken, ha foglalkoznak vele, biztos Beninél is ez van, ezért nem viselte meg a kórház-műtét.
Most jártunk egy kicsit neurológiára egy kefalhaematóma ( fejdudor) miatt amit szülés közben szerzett a drágám, és ott is mondták, hogy minden ezen múlik, hogy a szülő mennyit fektet be...
A sok energia megtérül.

Hm... Napirend? Alakul... Már minden jól ment amikor, jött ez a hasfájás és borult a napirend... Amúgy ha ketten vagyunk otthon minden a terv szerint halad, ha nincs hasfájás, és a papi nem akar nagyon babázni, bár alapesetben napközben dolgozik, csak most volt szabin és néha kavargatott...Na de neki szabad, de csak egy kicsit:-))))

Mamabogár
mamabogár

Nem Csendi CSANDI!

Mamabogár
mamabogár

Lehet hogy sikerült a vonalzóm? Lássuk:-)

Kép
tatyi1983

Jajj de örülök! Sikerült! :D :D :D
Az élet apró örömei!
Mamabogár ki volt a fogadott orvosod? Jánoshoz tartozó doki? Én Pálmai doktor úrról sok jót hallottam...

Kép
tatyi1983

Kati!
Jó lett a vonalzód! :lol:

beszteri

Köszi Eszter! :D

Kép
tatyi1983

Eszter!

Egyébként a Jánosban dolgozó dokik közül az egyik a te orvosod?Ha igen, kicsoda?vagy csak ott fogtok szülni?
Pusza
K

Kép
tatyi1983

Kati!

Dr. Kelemen Csaba az orvosom, a szülészet honlapján még nincs kint, pár hónapja ment át a Jánosba.
Honlapja: http://drkelemencsaba.hu , frissítve ugyan még ez sincs... :lol:
Jól vagytok?

beszteri

Sziasztok Csajok!

Jól eltűntem, de ígérem, mostmár aktív topiktag leszek! :-D Túl vagyok a cukor terhelésen, 6,8 lett az eredményem, amire dokibácsim azt mondta, hogy jó. Pedig a túlsúlyom miatt tartottam tőle, hogy magasabb lesz...

Beszteri!
Örülök, hogy Beni jól van!

Júlia nagyon szép név! Nálam a Júlianna volt a befutó, nagymamámat hívták így, de Apának sajnos nem tetszett. :-(

Mambogár! És mindenki más...
Ha területileg nem a Jánoshoz tartozok, de fogadott dokim van, akkor mentőnek mondhatom, hogy oda vigyenek? Úgy tudom, hogy a dokitól kell valamilyen igazolás arról, hogy ő kezel engem és nála fogok szülni. Igaz ez?

Tatyi!
A Milán és a Márton is nagyon szép nevek! A Mártonnak annyi az előnye, hogy jól becézhető. :-D Viszont a névnapot valóban érdemes figyelembe venni. Mi is így választottuk a Zsófiát. Nem elég, hogy Mikulás környékén fog megszületni, de még a névnapja is legyen akkor... na azt már nem. :-D

Kép
Kép
lbernuska

Szia Berni!

Örülök, hogy túl vagy a cukorterhelésen, és hogy jó lett az eredmény!
Nálunk is a Julianna volt eredetileg - és nekem is nagymamámat hívták így, bár nem ezért esett erre a választás -, de aztán a Júlia mellett maradtunk. (Most gyorsan utánanéztem és névnapügyileg is jó helyen van... :lol:)
A mentős témához nem tudok hozzászólni, de majd megkérdezem a férjemet, hátha ő tudja (csak már alszik... Belealudt a gyerek-altatásba... :shock: )

Ma voltunk 4D-n (a 4D Genesis-ben, mindenkinek csak ajánlani tudom!!!), sajnos Julcsi végigaludta az egészet (pedig egyrészt nagyon aktív baba, másrészt nem szokta szeretni az uh-t, de ennek ellenére...), úgyhogy csak két alvós képet tudok felrakni.
Viszont a szonográfus nagyon alaposan megvizsgált mindent (többek között engem is: vesék, epe), majdnem 50 percig voltam benn (elvileg 30 perces a vizsgálat).

Kép Kép

Egyelőre még farfekvéses a kishölgy, remélem, hogy befordul, mert császár után egy farfekvéssel nem fog nekimenni a doki a normál szülésnek. És azért szeretném azt is megtapasztalni...

beszteri

Sziasztok!
Most találtam rá erre az oldalra.:D
Én is a Jánosban fogok szülni, nekem ez a második lesz, így már van tapasztalatom, kérdezzetek bátran.
A kis lányomat 2006-ban szültem ott.
Erika
hverika

Szia Eszter!

De édi-bédi a 4d-s foto!
Én is szeretnék majd csináltatni, már a 16. héten voltunk egyszer, akkor nagyon ficánkolt. Már akkor megnézték, látszódik-e valamilyen elváltozás, akkor szerencsére semmi gond nem volt, egészségesnek tűnt a baba! Reméljük még mindig az,bár genetikain is ezt mondták. Júlia nagyon kis édes!:-)
Mi jól vagyunk, hamarosan befejezhetem az antibiotikum szedését, már csak ma kell szednem, tüneteim még mindig nincsenek szerencsére:-)

Szia Berni!
Bejött a képbe a Benedek név is, mostmár tényleg nem tudom, minek is hívjuk szegénykémet:-)
Bernus te mikorra vagy kiírva? Lehet hogy már kérdeztem!...
Én is örülök hogy jó lett a terheléses vérvételed eredménye! Én is nagyon izgultam, hogy az enyém milyen lesz. Látod! A cukrommal nem is volt gond... Csak a vizeletemmel... Na mindegy, elvileg már gyógyulok. És még mindig nagyon remélem, babucimnak az antibiotikumtól semmi baja nem lesz...
Szép napot mindenkinek!

Puszi Nektek!
Kati

Kép
tatyi1983

Szia hverika!

Üdvözöllek közöttünk! :-)
Mikorra vagy kiírva? Melyik orvosnál fogsz szülni? Ugyanannál, mint 2006-ban?
Jól vagytok?

Szép napot!
Kati

Kép
tatyi1983

Sziasztok!

Sikerült megcsinálnom a vonalzókat :lol:

Kép
Kép

:lol:
hverika

Szia Kati!

Dr Zsolnai Csaba a nőgyógyászom, egy csodálatos ember.
Nem elfogultság, de ez az igazság.
Sok nögyógyászati bajom volt akkor őt választottam, így egyértelmü volt, hogy nála szülök. Most hogy ismét áldott állapotban vagyok ez is természetes.

Alapvetően jól vagyunk, de várom a roszullétek végét, mert ez kikészít.
Reggeltől estig, ez Nórival csak délelőtt volt.

Mindenkinek!!
Ha arra kerül a sor, a mentősnek mondani kell hol fogsz szülni és bevisznek, én így jártam, szónélkül bevittek a 18. kerből a Jánosba.

Erika
hverika

Erika!

Az elején én is nagyon sokszor voltam rosszul napszaktól függetlenül... De a 14.-15. hét körül elmúlt! Emlékszem! Mindig akkor kellett rohannom a wcre, mikor épp táskával a vállamon, valahova időre kellett odaérnem... dolgozni, vagy tesóimmal a suliba... De ez valójában hozzá tartozik szerintem, és túl lehet élni!.-)

Én valójában azért nem választottam orvost, mert Szentendrén a rendelőben egy iszonyú jófej nőgyógyit találtam, aranyos, figyelmes, nem fogad el pénzt... Eddig egyszer sem voltam a Jánosban vizsgálatokon, mindent el tudtam intézni itt a közelben... Nekem ugyanis elég kacifántos Pestre bejutnom tömegközlekedéssel... Így gondoltam ügyeletes orvosnál is megszületik majd a kisfiam!:-)

Jó ramaty idő van! Itt szakad az eső, dörög villámlik! Szép kis napunk lesz!

Pusz!
Kati

Kép
tatyi1983

Kati!
A lányommal csak 12. hétig volt rossz.
De most még enni sincs kedvem meg inni mert még a víz is kijön.

MÁR MOST NAGYON FÁRADT VAGYOK MI LESZ KÉSŐBB?

Itt is rossz az idő Nóri alszik is szerencsére.
Most megyek ebédet főzni, mert azt is kell valakinek :lol:

Szia. Erika
hverika

Szia Kati!
Dr Zsolnai Csaba a nőgyógyászom, egy csodálatos ember.
Nem elfogultság, de ez az igazság.
Sok nögyógyászati bajom volt akkor őt választottam, így egyértelmü volt, hogy nála szülök. Most hogy ismét áldott állapotban vagyok ez is természetes.

Alapvetően jól vagyunk, de várom a roszullétek végét, mert ez kikészít.
Reggeltől estig, ez Nórival csak délelőtt volt.
hverika

Sziasztok!

Erika!
Üdv köztünk! :lol: Jó, hogy neked már vannak élményeid a Jánosról. Én Benit a Rókusban szültem, és ott nagyon elégedett voltam, de sajnos megszűnt... Így maradt az orvos- és kórházváltás. Remélem, hogy itt is minden rendben lesz. A dokimmal nagyon elégedett vagyok, a kórházban meg csak ki lehet bírni azt a pár napot. :)
Rosszullétek: Julcsival nekem is voltak, egész nap, bár szerencsére az émelygésnél nem jutottam tovább. De enni nem nagyon bírtam én sem. Tök furcsa volt, mert Benivel semmilyen rosszullétem nem volt...
Nóri mit szól a kistesóhoz?

Kati!
Örülök, hogy lassan befejezed az antibiotikumot, és ne aggódj, semmi baja nem lesz tőle a picúrnak!!! :)
Hova mentek majd 4D-re?
És a Benedek név is gyönyörű! :lol:

beszteri

Szia Eszter!

Sajnos Nórika még nem beszél, szinte semmit,csak baba nyelven. Így csak próbálom megértetni vele hogy lesz testvére és hogy vigyázni kell a pocakomra.
Nem nagyon tudom hogy egyáltalán megértie a dolgot.
Alapjában amit mondok érti csak nem beszél, de még nincs elkésve semmiről.

Mindekinek!

A kórházzal én sem voltam teljesen kibékülve, mert császárral született Nóri és apa nem jöhetett be a mütőbe, és a császárosok a 2 emeleten vannak 24órán keresztül megfigyelésen. A baba az elsőn és apa hozza fel, de ez egy rossz megoldás.

Bár nekem mioma mütét is volt a császárral egybekötve.
Nem így terveztük a dokival, hanem természetes uton való szülést.
Csak elfolyt a víz és Nóri nem jött le, hanem fennt maradt, reggel 7-14ig próbáltam megszülni és a doki nem hagyott tovább szenvedi.
Sajnos akkor is végig hánytam a fájás indítótól,és nem is igazán tudtam a fájásokra figyelni.

A szülésznővel is kifogtam mert én nem választottam, és nem is jött oda csak 2szer és egy kis tanulóra bízott, akinek még én mondtam hozzon tálat stb. mert szegény azt se tudta mit csináljon velem.
Én meg pláne nem tudtam mit csináljak.

Vagyis ha teheti valaki válaszon szülésznőt!!
Annamari nagyon rendes(nem volt benn akkor).
A többi szülésznőről nem tudok hogy milyenek, aki nálam volt sajnos nem emlékszem a nevére, de a szülés felkészítőn lehet kérdezni hogy kik vannak és kit lehet választani.
Erika
hverika

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2010.12.06 13:53-kor.
szonce82

Erika!
De jó, hogy te is Annamarit dícséred, én pont őt kértem fel, majd 21-én vasárnap megyek hozzá. Kíváncsi vagyok, hogy élőben milyen, telefonon nagyon kedves volt a hangja.
Császár: nálunk a Rókusban szerencsére benn lehetett a férjem a műtőben is, és a megfigyelő szoba is a szülészeten volt, és szerencsére pont aznap, amikor én szültem, oda is behozták a babákat a csecsemősök. A Jánosban akkor ez a helyzet rosszabb, na, akkor csak még inkább reménykedem, hogy most megússzuk a császárt. :)
Nórika tényleg nincs lekésve még semmiről! Beninek van egy kispajtása, kétévesen még alig mondott pár szót, most nem láttam két hónapig, és folyékonyan beszél, be nem áll a szája... :lol:
De a maga szintjén, ha esetleg nem is érti, de biztosan érzi a változásokat. Olyan okosak ezek a kisgyerekek!

beszteri

Eszter!
Én találtam Szentendrén egy rendelőt, www.4dszentendre.hu internet címen meg tudod nézni. Pro-Vita Szentendre név alatt fut. Megnéztem azt is amit te ajánlassz, kb. ugyanannyira jön ki mindkét helyen az ár.:-) De ebben a rendelőben ultrahangoz Dr Dobos György is, akihez egyébként járok.
Szóval valószinű megint Szentendrére megyünk majd!

Szonce 82 te most a János kórházat ecsetelted nekünk? Ne ejts minket pánikba!! :) :)

Kép
tatyi1983

Sziasztok Pocakosok, de sokan letettek hirtelen, ez tök jó.
:D

Eszter: Körmölök levelet, csak nagyon sokat foglalkoztat a magzatom...de nincs őrület szerencsére. :-)

Szonce: Már megint a para. Senki nem mondta, hogy a szülés egy leányálom...fáj, de hát ez természetes...
Én a majd 5 kilós gyerek megszülése után járni sem tudtam, akkor a terpeszes mami még előnyben is van. Így kell felfogni.
Szerintem neked muszáj valamin parázni, akkor legalább elvagy :-) :-) :-) Na jó nem viccelődök én is parázós vagyok bizonyos szintig már írtam neked régebben. Hidd el túl fogod élni.

A tuti az a János AFP-n, hogy nem hogy az kémcsőbe nehéz beletalálni, ha valaki nem visz pisit, hanem utána kezet mosni elég nehéz, mert bent a rendelői wc-ben nincs csap...azt hittem lehidalok, nehezen viselem a vérvételt és akkor utána még azzal szórakoztam hulla sápadtan, hogy keressek a folyosón egy mosdót, ahol legalább víz van, szappan ohne.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

silverlion akkor az osztályon is ugyanilyen a helyzet? Gondolom a labor más részlegen van.
Belegondoltam, hogy pár napot bizony bennt kell majd töltenünk éjjel is.... Mi várhat ránk? Vigyek domestost meg mindent? Ne már! :)

Kép
tatyi1983

egyébként szeretném tőletek kérdezni hogy a szülésznőket hogyan találtátok?bementek a kórházba, és azt mondjátok, szülésznőt szeretnék fogadni és akkor felsorolnak nektek párat,lehet választani? Hogy megy ez?Én még ezeket nagyon nem tudom hogy működnek!
És a szülésznőt meg kell kérdezni, mennyit kér majd a szülésért? Van "tarifájuk"? Vagy amennyit gondolsz, annyit adsz? Jajj de sok kérdés merült fel bennem! Ne haragudjatok, hogy ilyen kezdőke vagyok, de ez van! :roll:
Írjatok!

Kép
tatyi1983

---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2010.12.06 13:54-kor.
szonce82

---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2010.12.06 13:55-kor.
szonce82

tatyi: Szülésznőt vagy a szülés felkészítőn lehet választani, ott elmondják, hogy megy ez, illetve ahogy én választottam, hogy megkérdeztem a dokimat, hogy kit ajánl. Ő kérdezte, milyen típusú szülésznőt szeretnék, vicces, babusgatós, szakmai profi stb...ennek alapján ajánlott egyet, akit fel is hívott nekem és egyeztette, hogy elvállalja-e a szülésemet vele. Ezután találkoztunk személyesen is, a szimpátia miatt...ennyi. Ezenkívül mások ajánlására is lehet hivatkozni, ha valaki sok jót mond egy szülésznőről, te őt szeretnéd, akkor vagy kérsz elérhetőséget hozzá vagy személyesen felkeresed a kórházban amikor dolgozik. Szerintem ennyi.

Általában a szülésznőket nem szokták anyagi kérdésekről faggatni, ez olyan hallgatólagosan megy, hogy ha már felkérsz egy szülésznőt, akkor annak adsz is pénzt ezért. Ennyi. Priviben ha érdekel megírom a szokásos tarifát, ennek én is utána kérdeztem anno.

Az előző írásomban én a szülészet aljában lévő terhesgondozóról beszéltem, ott ilyenek az állapotok.
Mondjuk sajnos az osztály sem sokkal jobb, szóval a kérdésre a válasz, igen fel kell szerelkezni domestos-szal, mert a wc gáz.
Szülés után pedig megmondom őszintén, hogy én töröltem a wc-t mint a pinty, hisz fölé guggolni elég nehéz lett volna, amikor állni sem volt jó. Van aki ezt másképp látja. Sajnos én meg az eredményét láttam a wc-n. :-) Szóval a Domestos kendő a legjobb választás.

A gátseb pedig minden wc használat utáni higiénés zuhany mellett sokkal gyorsabban gyógyul és a hűvös zuhany szupi is tud lenni.
(csak apró jó tanács)

szonce: sza.d már le mit mondanak mások. Az orvosnak van igaza, 18-20 hét körül lehet érezni a baba mocorgását nagyon finoman. Ezt meg fogod ismerni. Ne nyomkodd a hasad ezért.
Van aki előbb is érzi, de ezek kivételek, mindenki más.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

silverlion!

Várom a priviben a "tarifákat" érdekelne nagyon.
Egyébként én úgy gondoltam, az ügyeletesnek is adok valamennyit, még ha nem is fogadott orvosom, és a szülésznőnek is nyilván...szülésznő akkor is van velem, ha nem fogadom fel ugye? :oops:
Szóval mindenképp adnék nekik valamennyit, ha megérdemlik persze, mert én becsülöm a munkájukat. Bár mondjuk nekem sem adnak a szülők az oviban borravalót, mikor hazaviszik a porontyokat délután, dehát ez van :D ilyen világot élünk...
az ajándékcsomagról mi a véleményetek? Mármint ha azt adnék... ez is csak egy ötlet!

szonce akkor lehet hogy a te írásaidat nem fogom olvasni, mert könnyen átragad rám a pánik, főleg most, hogy első babát várok, és minden olyan idegen lesz... :D persze csak vicceltem. De tényleg nem szeretem az idegen helyzeteket :D :D

Puszi Nektek!

Kép
tatyi1983

silverlion! Elküldenéd nekem is priviben a tarifákat?
szonce82

Szilvi!
Engem is érdekelne a tarifa! :lol: És várom a levelet!

Kati!
Pedig biztos sok rémtörténetet is fogsz hallani, vannak, akiket a nagy pocak arra ösztönöz, hogy minden rossz dolgot elmeséljenek. Tanuld meg ezeket kiszűrni! Tudod: egyik füleden be, másikon ki! A várandósság csodálatos dolog, persze megvannak a maga nehézségei. De a lényeg: te hogy állsz hozzá. Magad miatt, és a pici miatt is. Az orvosok szerint Benivel nehéz terhességem volt: magas vérnyomás, cukor, vizesedés. De én egyáltalán nem így éltem meg, és máig nagyon szép emlék! :lol:

Szonce!
Sok kismama egy helyen: Benivel nekem is furcsa volt - bár azért frusztrálni nem frusztrált... De amióta itthon vagyok, és a játszótéren hozzászoktam, hogy sok hasonló nő között vagyok, azóta ez sem furcsa. :lol:
Magzatmozgás: hát, nem semmi védőnőd van, ne hallgass rá. Alapvetően 18-20. hetet mondanak, de ez is változó. Benivel valahogy a 20. hét környékén éreztem. Második/többedik babával már korábban megérzi az ember, valószínűleg azért, mert már tudja, hogy milyen is.
Szülés: hát, tényleg nem leányálom. De a jó hír: ránézel a kicsire szülés után, és elfelejted az egészet. Gondolj arra, hogy ha annyira szörnyű lenne a dolog, akkor nem lennének többgyerekes családok! :lol: De azért szerencsére nem úgy tűnik, mintha ezt a para-dolgot nem tudnád kezelni. :lol:

Viszont amit írtok a János-laborról, örülök, hogy nem oda járok vérvételre. :lol:

beszteri

Kati!
Megnéztem az UH rendelőt, szép a honlapjuk. Biztos jó hely lehet az is! :lol: Majd tegyél fel képeket, ha lesznek!
beszteri

Ja, és még egy érdekes sztori: Beni délutáni alvás után mindig úgy ébredezik, hogy odabújik hozzám, aztán amikor már kicsit éberebb, ráfekszik a pocakomra. Ma is így volt, aztán elkezdte simogatni, és mondta, hogy "Szeretlek, Julcsika!". Rátette a kezét a pocakomra, Picitesó rögtön oda is úszott hozzá. Aztán finoman elkezdte nyomkodni a pocakomat, Julcsika meg visszanyomkodott. Olyan jó érzés volt! :lol: Sok örömöm/sikerem volt az életben eddig is, de a gyerekekhez egyik sem ér fel. Komolyan mondom, arra vagyok a legbüszkébb, hogy anya vagyok! (Még akkor is, ha néha hulla fáradt vagyok, vagy nagyon elegem van mindenből...)

beszteri

Szia Szilvi!
Engem is érdekelne a tarifa kiváncsiságból.

Sajnos a párom nem híve annak, hogy adjunk pénzt, annak ellenére hogy az első babánál is megjártuk.:(
Az hogy a doki kap még elfogadja, mert a magán rendelőbe járok, de a szülésznő a munkáját végzi azért ő ne kapjon.
Azok akik másterületen dolgoznak azok sem kapnak +fizetést, mert elvégzik a munkájukat. Azért lettek szülésznők, mert ezt akarták csinálni, ne a pénzért csinálják, akkor menjenek más munkát végezni ahol esetleg jobban keresnek.

Ez a férjem véleménye, amivel nem is lenne baj, csak ott azért ki vagy szolgáltatva az új helyzeteknek, és jó ha tudod vigyáznak rád, nem csak kötelességből, szerintem.

Erika
hverika

silverlion köszönöm szépen az infókat, férjemmel úgy döntöttünk, jövőhét kedden benézünk a szülésfelkészítő-tanfolyamra. Ti voltatok már? Engem nagyon érdekel..:-)
Például hogy hogyan néz ki a szülőszoba...
Tényleg! Én megkaptam a szülésfelkészítő anyagát, jó hosszú. Minden kedden az egészet elmondják, vagy van valami felépítése a dolognak hetente?

beszteri de édi lehetett beni :-) Hát már alig várom, hogy megszüljek! Az ovisaimért is oda voltam, hát még majd a saját gyerkőcömért! :D
puszi
kat

Kép
tatyi1983

Halihó Nektek.

A szülésznő kérdéssel kapcsolatban nem értek egyet sajnos a férjeddel Erika.
Először is azért mert nem ő szül. Másodsorban pedig ha azt nézzük, akkor az orvos is azért ment orvosnak, hogy segítsen és nem + pénzért.
Eleve, hogy magánpraxist kezdtek...de nem? Ebbe viszont ne menjünk bele...ez egy ilyen világ, ha az ember azt szeretné, hogy úgy foglalkozzanak vele, ahogy az neki jó, azt ma itt Mo-n meg kell fizetni.
A szülésznőnél is ilyen esetben az ember azt fizeti meg, hogy ott van végig vele, nem járkál el másokhoz, a szülés előtti kötelező gyakorlatokat (ctg, méhszáj tágulat, vérvétel) is elvégzi, nem kell a "közösbe" menni....szóval ebben olyan mint a magán doki, csak magán szülésznő.

Persze mindenkinek szíve joga eldönteni akar-e fogadni vagy sem és ezt a családjával kell eldöntenie, én csak a véleményemet mondtam el, szóval ne haragudjon senki meg érte.

Erika, természetesen elküldöm Neked priviben, amit írtam a tatyinak.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Szia Szilvi!

Megkaptam a privit köszi.

A magán doki a férjemnek az elején sem tetszett, de mivel sok mütétem volt, rájött ez egy kicsit biztonságosabb, mint hogy csak befekszek valakinek a kése alá 4szer.
Sajnos nekem az sztks dokikkal rossz tapasztalaton volt, így lett választva a Zsolnai.

Sajnos a mai világban mindent fizetni kell,csak az a baj hogy a keresete az embereknek nem ehez van méretezve.
De ilyen az élet.:(
Én azt mondom ha bírja valaki fizessen, aki meg nem tud, az bizza magát a szerencsére, hátha sikerül kifogni a jó szűlésznőt. :lol:
Erika
hverika

hverika: teljesen egyet értek veled abban, hogy nagyon drágák ezek a dolgok, sőt indokolatlanul. Hisz ha megnézzük nyugaton hogy megy és milyen ellátást kap egy szülő nő...na hagyjuk, nem nyugaton vagyunk...:-(
A szülésnél nekünk sem esett jól az az összeg amit, otthagytunk a dokinak és a szülésznőnek...:-(

Szerintem a Jánosban a szülésznők 90 % - a nagyon aranyos és szakmailag is nagyon képzett és tapasztalt. Biztos nem lesz semmi gond és jót fogsz ki.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!
Bocsi a betolakodásért, csak 1 babakocsi szettet szeretnék a figyelmetekbe ajánlani.Ajándékba kaptuk és mivel Nekem teljesen más volt az elképzelésem,addig rágtam a párom fülét, míg végül megkaptam az Én kiszemeltemet. A hírdetésben szereplő szettet így kevesebb, mint 1 hónapig használtuk.
"Eladó 1 szinte új (1 hónapig használt),hibátlan állapotú, garanciális Graco Quattro Tour DLX babakocsi komplett szett.Újszülöttkortól használható.Fő tartozék: textilmózes, hordozó Egyéb tartozékai: lábzsák, tálca, rögzítőtalp, tető, kosár, 5 pontos biztonsági öv, esővédő.Óriási,leha jtható bevásárlóháló.Bolygosítható dupla elsőkerekek.Beépített óra,hőmérő.Huzata teljesen levehető mosható.Egy mozdulattal lapalakura csukható.Könnyen irányítható.
Ár:62.000 Ft"
Ha valakit érdekel, írjon privit bátran!
köszi, és szép babavárást Mindenkinek!
Kép

Csubi
csubi

Beszteri!
Julcsi alvós képei nagyon jók! Szép kisbaba! És amit írtál, hogy Beni hogy szeretgette Julcsit… hát ezen még el is sírtam magam, annyira szép!

Erika!
Üdv köztünk és köszönjük a segítséged előre is! És nagy gratula a pocaklakóhoz!

Kérdés: Közületek (főleg első babás anyukák érdekelnek), ki választott szülésznőt? És aki választott, kit és mennyire volt vele megelégedve? És mik az árfolyamok? Akár priviben is várom a válaszokat! Silverlion, légyszi nekem is küldd el a tarifát! Köszönöm! Eldöntöttük, hogy mi is szeretnék saját szülésznőt. Főleg első babánál szerintem megnyugtató tud lenni.

Tatyi!
Én dec. 8. körül fogok szülni. Jobbulást a fertőzéshez! Lehet, hogy már írtad, de nem emlékszem rá: ha Szentendre környékén laksz, akkor miért pont a Jánosban akarsz szülni???

Jó poénnak tűnik ez a Domestos, de a szülésfelkészítőn adtak egy listát, hogy mit kell bevinni a kórházba, és azon tényleg rajta van a Domestos-os törlőkendő a wc fertőtlenítésére. :? Próbálj meg majd fizetős szobát kifogni (7-9.000.- Ft/éj) ott van saját wc, zuhany, nem kell a közösbe járni.

Körülmények: Legutóbb a cukor terheléses laboromnál a női wc be volt zárva. Pasik, nők felváltva jártak a férfi wc-re. :-D Na ez se semmi!!! :shock:

Szülésfelkészítőn 6 előadás forog. Jövő héten épp az utolsó lesz, hazamenetel, első napok otthon. Az előadások anyaga: 1. Vajúdás, szülés, 2. Relaxáció, légzéstechnika a vajúdás alatt, 3. Az újszülött, 4. Szoptatás, 5. Gyermekágy, császármetszés, 6. Hazamenetel, első napok otthon. A szülőszobát csak videón mutatják meg, de azt javasolták, hogy a végén amikor jár sűrűn kell CTG-re járni, az egyik alkalommal menjünk fel a szülőszobába, kopogjunk be és a szülésznők, ha nincs sok munkájuk épp, szívesen megmutatják élőben is.

Szonce!
Ne parázz! A nagyhasú kismamik biztos azért nem tűntek boldognak, mert már egy csomót vártak az UH-ra és tele volt a hócipőjük! :lol: Én már a 7. hónapomat kezdtem, és persze még most jön a neheze, de eddig tudtam boldog kismama lenni.

A védőnénim szerint első babánál 20. hét környékéig kell érezni az első mocorgást. Én a 18. hét alatt éreztem konkrétan, hogy ő az. De így visszagondolva a 15. héten is volt már egy alkalommal rugi, de akkor még nem tudtam, hogy ő-e az. Először hullámzó érzést vagy bélmozgás félét fogsz érezni. Próbáld ki fekve figyelni. Szerintem úgy lehet a legjobban érezni.

Kép
Kép
lbernuska

Ibernuska!

Azért szülök a Jánosban, mert területileg Szentendre és környéke oda tartozik!

Mindenki!! Állítólag a SOTE-n ingyenes vizsgálatokat,köztük 4d-s uhot csinálnak valami miatt. Ti hallottatok erről? Férjem a rádióban hallotta, de a telszámot nem sikerült megjegyezni!
Vagy csak férehallotta? Ti nem tudtok erről valamit?

Szép napot mindenkinek!

Kép
tatyi1983

Sziasztok Csajok!
Csütörtökön voltam dokibácsinál: Zsófival, velem minden ok. A kishölgy most keresztben fekszik egy ideje, de őszintén remélem, hogy ezen az elképzelésén sikerül még változtatni, mert már felvetődött az is, ha sokáig így marad, készülhetek a császárra. :-(

Pénteken voltam Aquanatal tornán! Szuper volt! Előtte még úsztam is kicsit... :-D

Tatyi!
Aha, így már értem, hogy miért a János. :-D

Igen, én hallottam erről az ingyenes UH-ról, egy másik topikból többen is voltak. Azt hiszem csüt-péntek-szombat volt. Ha jól tudom, az volt a lényege, hogy UH gépeket forgalmazó cég akarta a dokik előtt népszerűsíteni a gépeit és ehhez kerestek "kísérleti nyulakat". Akik voltak eléggé negatívan nyilatkoztak róla: Rengeteg doki figyelt egy-egy uh vizsgálatot és nem a babamozi volt a lényege nyilván, hanem hogy megmutassák, milyen kunsztokat tudnak ezek a gépek. Te végül eljutottál rá? Ha igen milyen volt?

Kép
Kép
lbernuska

Szia Ibernuska!

Örülök hogy minden rendben veletek!
A mi kisfiúnk már két hete ugy tünt uh-n, hogy koponyafekvéses. Akkor azt gondoltam, lehet hogy korai ez még. De ezek szerint nem? Hiszen Bernus még van pár heted neked is hátra...
Ráadásul ha jól tudom, koponyafekvéses pózba 36. hétig kell kerülnie nem? Vagy rosszul jegyeztem meg?

Nem jutottam el oda, mert én nem hallottam mikor lesz, részleteket sem tudtam, de ezek szerint már volt...
És hát ha a gépek kipróbálása volt a cél, akkor nem is bánom, hogy nem mentem, hiszen nem a babucimmal és velem foglalkoztak volna... :(
Dehát mit várhat az ember mostanság ingyen? Még a levegőt ugyan ingyen vehetjük... azt is meddig?... :D
Pusz nektek!

Kép
tatyi1983

Sziasztok!

Én is a Jánosban fogok szülni január végén (remélhetőleg), és első jerkőc! Beszteri ugyanaz a dokink :lol:
A szülésznő téma engem is foglalkoztat... :roll:
Beszteri: te beszéltél a dokival, hogy ajánljon szülésznőt, vagy hogy jutottál a fogadott szülésznődhöz? (Nem olvastam vissza, így ha leírtad már, bocsi :oops: )
Beszteri írnál privit a piszkos anyagiakról? (Mennyit szánsz a dokinak, szülésznőnek...) Az helytálló, hogy a magán díjának általában a 10-szeresét szokták adni?

Kérdések a Jánosról:
Ha nem alápítványi szobában vagy, mik a lehetőségek, hány szobásak a kórtermek, milyenek a nővérek?

A szülésfelkészítőt mikor érdemes kezdeni? Hogy működik a jelentkezés rá (egyáltalán kell)?

Bocsi a sok kérdés miatt, de a dokimhoz nem megyek mostanában, és mivel többetek már előrébb jár, és tapasztaltabb is, így kézenfekvő, hogy tőletek szerezzek infót :wink:

biga.csiga

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?