Új privát üzeneted érkezett!

SZIASZTOK!!!

KÖSZIKE A DRUKKOKAT!!!RÁNK FOG FÉRNI SZERINTEM!!!A NORINA HA EZT IS UGY FOGJA VISELNI MINT A SZURIKAT AKKOR MONDTUK NEKI HOGY A HŐŐŐS KITÜNTETÉST FOGJA MEGKAPNI TŐLÜNK!!!
ÉN MÁR TISZTA IDEG VAGYOK!!!
AZ URAM LE IS VITTE A NORINÁT SÉTÁLNI MERT FÉL HOGY A PARÁMAT RÁRAGASZTOM!!!
A SEDATIF PC-T ÓRÁNKÉNT SZEDEM MÁR!!!/HOMEOPÁTIÁS NYUGTATÓ/
HA MEGNYUGODTAM MAJD, ÍGÉREM JELENTKEZEK HOGY MIZUJS VOLT!!!
SZÉP NAPOT NEKTEK!!!
SZIASZTOK!!!
ÁGI ÉS NORINA!!!

Kép
Kép

Kép
Kép
snápi

Sziasztok!
Régóta olvasgatom a fórumot, de csak most regisztráltam és először is gratulálni szeretnék a sok gyöngyörű babához!!! :)
Az én Kisfiam is a Dél-Pestiben született, pont ma 6. hetes. A véleményeteket szeretném kérni, ha ez nem teher, mert eléggé kétségbe vagyok esve. Kedden voltunk az UH vizsgálaton, ahol megállapították, hogy mindkét oldalon vesemedence tágulata van 4-4 mm-es. Van esetleg olyan, akinél ez előfordult? Előre is köszönöm a tanácsokat! Kép Pityukám
törpicsek

Szia Törpicsek!

Üdv. köztünk.
Én nem tudok neked erre semmit válaszolni, mert minket nem küldött el a gyerekorvos UH-ra. Nektek volt valami előzmény, ami miatt el kellett menjetek?

Szia
Lilla
Vendég

Szia Törpicsek!

Nekünk értágulat volt a vesénél, bár nem ugyanaz, de emúlt.
Csak kontrollt javasoltak, de a gyereokrvosunk még azt se.
Domi már 8,5 hónapos és lekopogom, de minden ok!!!!

Ági!

Ne ragaszd rá Norinára az idegességed, mert ő is az lesz. Mély levegő kis relaxálás!
Sírni biztos fog, de a beavatkozás kellemetlen és nem fájdalmas.
DRUKK DRUKK DRUKK ezek meg mennek!!!

Csajok!
PNEUMOCOCCUS ELLENI VÉDŐOLTÁS 2 ÉVES KORIG TÉRÍTÉSMENTES OKTÓBERTŐL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Sziasztok!

Lilla: semmi előzmény nem volt, régen állítólag ez rutinszerű szűrés volt, most a kórházban mondták, hogy kérjünk időpontot és megcsinálják ezt a vizsgálatot 6 hetesen. Egyelőre semmi teendőnk nincsen, a nedves pelusokat kell figyelni és két hónap múlva kontroll. :(

Kriszta: Remélem én is, hogy kinövi, illetve egyelőre csak ebben reménykedem. Köszönöm szépen a biztatást.

Így alszik a kis Manóm, de most már megyek, mert ébredezik :D
Kép
törpicsek

Sziasztok!

Ági, ne idegeskedj, minden ok lesz! Tudom, könnyű mondani (én is biztos izgulnék), de szerintem nem lesz rosszabb mint egy füllyukasztás. Az tényleg fáj szegény babáknak. Különben meg drukkolok ezerrel. :lol:
A húgom kisfiának nemrég kellett a letapadt fitymát feltépni. 4 éves a kissrác, nem altatnak és nem érzéstelenítenek. Iszonyatosan fáj. Hárman fogták le, a szülők és egy nővér, és az orvos meg szadizta.
Szegény húgom jobban sírt mint a gyerek. :cry:

Az oltások körüli mizéria már nagyon tud idegesíteni. Most kell beadni a lányomnak a Meningitec nevű oltást, ami a Neisvac-c folytatása, és ahány gyógyszertár annyi áron adják.
Van ahol 1290 Ft, de beszéltem olyan anyukával is, aki 6500 Ft -ért váltotta ki ugyanazt a receptet. Pedig aug. 01-től egységesen 2 éves kor alatt 1990 Ft az ára. (90%-os támogatás van rajta)
Aki beadatja a gyereknek figyeljen oda, hogy csak ezért az összegért hozza el!!!

Szia törpicsek, üdv közöttünk!
Sajna nem tudok segíteni, de szerintem nézz utána a neten. A google-ban szinte mindent megtalálsz.

Szép napot, sziasztok! Judit
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

Sziasztok!

Törpicsek!
Nagyon aranyos a kisfiad. Csinálj vonalzót, hogy tudjuk mekkora. Szerintem se idegeskedj, de a netes utánajárást én nem ajánlanám. Ott mindig csak rémtörténeteket talál az ember, ha nincs baj, arról nemigen írnak. És megtudhatunk rólatok valamit. Te kinél szültél? És Pityuka az első babátok?

Lányok!
Nektek mit ajánlott a gyerekorvosotok a PNEUMOCOCCUS oltással kapcsolatban. Nekem csak egyszeri beadást ajánlott 2 évesen a megadott négy oltás helyett. Kiváncsi lennék kinek mit ajánlottak.

Ági!
Várjuk, hogy írjál :!: :!: :!:

Sziasztok
Lilla
Vendég

Sziasztok! Akkor megvárjuk a kontrollt, addig talán megpróbálok nyugodt maradni... :?
Bocs, hogy nem mutatkoztam be bővebben... szóval július 24-én született a kis bogaram 3950 grammal és 52 centivel a Dél-Pestiben. Ő az első babánk, ezért a para... Próbálkozom a vonalzóval...
Az orvosom nevét csak azért nem szeretném megírni, mert nem szereti a netet és ezt tiszteletben szeretném tartani. Ugyanakkor nagyon sajnálom, mert szerintem a legjobb nőgyógyász a kórházban (bár másokkal nem volt tapasztalatom). A szülésem gyöngyörű élmény volt, teljesen problémamentesen zajlott, bár meg kellett indítani, mert a Manókám így is tovább maradt bent a kelleténél...:) A szülésznőm is egy tündér volt, és hamarosan mennem kell vissza kontrollra, alig várom, hogy megmutathassam nekik Manót.
Az oltásokkal kapcsolatban: ti beadatjátok ami most ingyenes lesz októbertől? A gyerekorvosunk nagyon ajánlotta, hogy már a 3. hónapossal együtt adassuk be... tehát elvileg 4-et kell kapjon szegénykém.

Kép
törpicsek

Szia Törpicsek!

Ez természetes, hogy ideges vagy miatta, nekünk is első baba Kirus és én is mindentől féltem. A legújabb hülyeségem, mióta az első oltás után belázasodott, hogy állandóan nézem a homlokát. De majdcsak leszokok róla. Ezek szerint neked ajánlották a 4 oltást. Én nem tudom, teljesen tanácstalan vagyok ez ügyben. Mi két hét múlva megyünk a 3 hónapos oltásra, addig érdeklődök, hogy kinek mit mondanak.

Szia
Lilla
Vendég

Sziasztok Lányok!

Ma megkaptam a Babakötvényhez a levelet.
Ki mit ajánl, hol érdemes megkötni? Vagy teljesen mindegy melyik bankhoz megyünk. Egyébként az OTP-nél van a számlánk, akkor érdemesebb ott megkötni? És mit kell vinni a megkötéshez?

Előre is köszi a választ
Lilla
Vendég

Sziasztok!

Ági!
Írj! mi volt???

Törpicsek!
Üdv! cuki a Manód :)

Lilla!
mi OTP-nél fogunk kötni,de lehet más bankban is.... amelyik szimpatikus :)

itt több infót is találsz az otp-s babakötvényről

https://www.otpbank.hu/OTP_Portal/onlin ... 050000.jsp

de nézd meg több bank oldalát is. jó böngészést :)

üdv

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

SZIASZTOK!!!

NA SZÓVAL, HOL IS KEZDJEM!!!
ELŐSZÖR IS ÜDV NEKTEK TÖRPICSEK!!!

10:45KOR MÁR A KOCSIBA ÜLTÜNK ÉS INDULTUNK HOGY IDŐBE OTT LEGYÜNK, MERT AZ ELŐJEGYZÉSKOR MONDTÁK HOGY 12IG ÉRJÜNK ODA ÉS JELENTKEZZÜNK BE MERT MINDENKI 12RE MEGY ÉS ÉRKEZÉSI SORRENDBE TÖRTÉNIK MINDEN!!!AZ ÜLLŐI ,A HUNGÁRIA, A FERENC KÖRÚT BEÁLLVA ÉS EGY DEKA PARKOLÓHELY NEM VOLT SEHOL SEM!!!MAJD A MESTER UTCÁNÁL TALÁLTUNK EGY PARKOLÓHÁZAT ÉS ODA LETETTÜK A KOCSIT ÉS UGY MENTÜNK FEL A MÁRIA UTCÁBA!!!A FOLYOSÓN RENGETEG VÁRAKOZÓ EMBER 0-90 ÉVIG!!!RÖHEJ VOLT!!!BEJELENTKEZTÜNK ÉS MÉG MEG IS KÉRDEZTÜK HOGY HÁNYAN VANNAK KÖNNYCSATORNA ÁTMOSÁSRA ELŐTTÜNK!!!EGY KISLÁNY VOLT!!!HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ DE JÓ, GONDOLTUK!!!AHA!!!13KOR UGY SZÓLT BE AZ ELŐTTÜNK LÉVŐ KISLÁNY APUKÁJA HOGY MI VAN MÁR MERT 12RE VOLTUNK BEHÍVVA ÉS MÉG SENKI SEM MENT BE!!!BEZZEG A FELNŐTTEKET FOLYAMATOSAN HÍVTÁK BE!!!MI MEG A MANÓKKAL OTT DEKKOLTUNK 1 ÓRÁT KINT!!!
NA BEJUTOTTUNK!!!A FÉRJEMNEK KELLETT LEÜLNI EGY SZÉKBE NORCSIVAL ÉS A KEZÉT MEG A LÁBÁT LE KELLETT NEKI FOGNI MAJD A DOKINÉNI AKI VISZONT ISZONYAT NORMÁLIS VOLT ÉS ARANYOS NORCSI FEJÉT RÁFEKTETTÉK A FÉRJEM VÁLLÁRA!!!MAJD A HOMLOKÁT AZ ASSZSZTENS MEGFOGTA ÉS A DOKINÉNI MÁR DUGTA IS LE NEKI A SZONDÁT AMIBE FECSKENDEZTÉK AZ ÁTMOSÓS CUCCOT!!!ÉN A SZÉK ELŐTT TÉRDELTEM ÉS BŐGTEM MINT ÁLLAT ÉS KÖZBE A NORINA LÁBÁT SIMOGATTAM ÉS MONDTAM HOGY SEMMI GOND, ÜGYE SVAGY NAGYON!!!SZERINTETEK????????
KB.30 MÁSODPERC VOLT AZ EGÉSZ DE SZÁMUNKRA EGY NAP IS VOLT SZERINTEM!!!A FÉRJEM A VÉGÉN MAJDNEM ELSÍRTA MAGÁT!!!SZEGÉNYKÉM NAGYON SÍRT!!!
SENKINEK NEM KÍVÁNOM EZT HALLJÁTOK!!!BORZASZTÓ VOLT!!! NEM KELL SZEMCSEPPEZNI MEG ILYEN ANTIBIOTIKUMOS KEZELÉS SEM CSAK MASSZÍROZNI KELL NEKI ÉS HA 2 HÉT MULVA NEM JAVUL NEKI ÉS VÁLADÉKOZNI FOG AKKOR MEGINT MENNI KELL!!!
AMIÓTA HAZAÉRTÜNK JÓKEDVŰ ÉS MOSOLYOG HA LÁT MINKET ÉS JÁTSZIK IS!!!
BOCSIKA HOGY KICSIT HOSSZÚ LETTEM!!!

LILLA ÉS MESI!!!
ÉN 2 HETE UTÁNAJÁRTAM MÁR A BABAKÖTVÉNYNEK!!!
AZ OTP KÜLDÖTT NEKEM EGY EMILT RÓLA HA GONDOLJÁTOK ELKÜLDÖM MERT EZ MINDEN BANKBA IGY MŰKÖDIK!!!NEKÜNK A BUDAPEST BANKBA VAN SZÁMLÁNK DE A FÉRJEMMEL AZT BESZÉLÜNK HOGY INKÁBB NYITUNK NEKI EGY SZÁMLÁT MERT AZT NEM SZABJA MEG SENKI MAJD HOGY MIRE HASZNÁLHATJA MAJD 18 ÉV MULVA!!!ÉS NE AZÉRT TEGYÜK BE RÁ A PÉNZT HOGY AZ ÁLLAM MEG A BANK SZABJA MEG NEKI HOGY MIRE HASZNÁLHATJA HANEM AZÉRT HOGY Ő AZT CSINÁLJON VELE AMIT SZERETNE!!!
AMUGY NEKEM AZT IS MONDTÁK A BANKBA HOGY HA 6 HÓNAPOS KORÁIG NEM KÖTJÜK MEG AKKOR AZ ÁLLAM VÁLASZT NEKI BANKOT ÉS AKKOR MÁR NEM LEHET RÁ BETENNI NEKÜNK MAJD PÉNZT!!!

SZÜKSÉGES HOZZÁ!!!
TAJ KÁRTYA!!!
LAKCÍMKÁRTYA!!!
ÉS A MAGYAR ÁLLAMKINCSTÁRTÓL EGY IGAZOLÓ PAPÍR HOGY A CSALÁDI PÓTLÉKRA JOGOSULT VAGY, AMIT FAXON KELL KÉRVÉNYEZNI!!!KB.2 HÉT MIRE MEGJÖN!!!A POÉN HOGY ÉN MÉG CSAK MOST KAPTAM MEG MÁJUS ÓTA A CSALÁDIT UGYHOGY IGY NEM IS TUDTUNK SEMMIT S INTÉZNI DE IGY LEGALÁBB JÓL ÁTGONDOLTUK HOGY NEKÜNK INKÁBB EZ NEM KELL!!!

KRISZTA!!!
A PNEUMOCOCCUS AZ MELYIK OLTÁS???AGYHÁRTYA???

NA MOST VISZONT MEGYEK MERT A SOK SÍRÁSTÓL HULLA VAGYOK!!!
SZIASZTOK!!!
JÓ ÉJSZAKÁT!!!
ÁGI ÉS NORINA

Kép
Kép
snápi

Szia Ági!

Jöttem nézni, hogy írtál-e. Szegény Norcsika biztos nagyon megilyedt, hogy mit csinálnak vele. De egy kis HŐS baba. Drukkolunk, hogy ne kelljen többször vinni szegénykét.

A PNEUMOCOCCUS oltás: igen, az agyhártya oltás. Nektek mit tanácsolt a doki, hányat adassatok be?

A családi pótlékot nekem is ma utalták át június óta. Nem kapkodták el. Igaz az anyasági támogagást megkaptam egy héten belül.

Ha ráérsz, légyszi küld majd át a babakötvény tájékoztatót.

Sziasztok, jóéjt mindenkinek
Lilla
Vendég

Ági adjál sok puszit Norunának amiért ügyi kislány volt!

Törpicsek édes a kisfiad!
azt elárulhatod ki volt a szülésznőd? :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

csajok!!!

Babakötvény: érdemes körülnézni a biztosítóknál, hogy életbiztosítással egybekötött járadék formában mit tudnak ajánlani!!!!

Ha havi 10 000 Ft-ot ráfordítasz, azzal tán még jobban is jársz. Vagy a fundamentával.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Ági!!!

Hősök vagytok midannyian!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

CSAJOK!!!
KÖSZIÖNJÜK A DRUKKOKAT MÉGEGYSZER MINDENKINEK!!!
NORINÁT AGYONRA PUSZILGATTAM MINDENKI NEVÉBEN!!!
MA AZ APJÁTÓL KAPOTT EGY NAGY VUCLI PLÜST!!!A MICIMACKÓBÓL!!!NAGYON SZERETI MÁR MOST!!!

LILLA!!!
A KÉPEKET LÁTOM MEGKAPTAD!!!
A BABAKÖTVÉNYES TÁJÉKOZTATÓT MOST KÜLDTEM EL NEKED AZ EMILEDRE!!!
PUSZIKA!!!

JÓ HÉTVÉGÉT MINDENKINEK!!!
SZIASZTOK!!!
ÁGI ÉS NORINA

Kép
Kép
snápi

Sziasztok! Látom zajlik az élet nélkülem is. Nagyon összeszaladt az elmult négy napom, de már újra itt! Törpicsek: ne izgulj, és ne olvasgass utána semminek. Ezek az UH vizsgálatok szűrő jellegüek, a kórházban minden újszülött agyát és veséjét megnézik. (persze a máját is). Akinél a legkisebb eltérés is van az átlaghoz képest, azt visszarendelik. Ezek 99,9 %-ban csak egyedi eltérések, semmi jelentőségük. (Gondolj arra, hogy például a füle hányféle lehet egy embernek, mégis mindegyik fül, és jól funkcionál). Mindig szidjuk az egészségügyet, végre itt egy terület, ahol minden OK. Nincs Európában még egy ország, ahol ilyen alaposan "átnézik" az ember fiát-lányát mielőtt útjára engedik. És ez jó.
Ági! Örülök, hogy túl vagytok a procedurán, de nagyon halkan, minden rossz szándék nélkül hadd kérdezzem meg: nem viszitek kicsit túlzásba az aggódást? Miért stresszelitek magatokat és egymást ennyire? Nyugtatón élni egy könnycsatorna átmosás miatt? Azzal segítesz Neki, ha előtte zokogsz? Mit teszel, ha egyszer netán baj lesz? Igazi? Bánom, hogy leírom ezeket, de mégis, mintha mindannyian katasztrófaként élnétek meg olyan dolgokat, amik az élet velejárói. Bocs! Tényleg nem akarlak megbántani.
bábaildi

szia Ildi már hiányoltunk hogy merre vagy! :roll: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Ildi: köszönöm szépen a nyugtatást, és nem nézek utána a dolognak. Csak kérek kontrollra időpontot és majd utána meglátjuk, remélem, "kinövi". Egyébként nem szeretnék tragédiát csinálni ebből a kérdésből, de első babás anyukaként hajlamos vagyok túlaggódni a dolgokat.

Ildi
törpicsek

Sziasztok!

Törpicsek: Üdv közöttünk!

A kisebbik fiam hét hetes, mi is most voltunk uh-n. A bal veséjén neki is találtak egy kis tágulatot, de mondták, hogy ne aggódjak, mert a legtöbb babánál találnak és általában el is múlik magától. Biztos vagyok benne, hogy nálunk is, nálatok is így lesz. Igaza van Ildinek, annak kell örülni, hogy ilyen alaposan átnézik a babókat, megelőzve, ezzel, hogy komolyabb baj legyen! Október végén megyünk mi is kontrollra.

Üdv: Móni

Kép

Kép
morca

Szia Móni!

Köszi a drukkot, nagyon szorítok nektek is, hogy minden rendben legyen!!!

Ildi
törpicsek

törpicsek majd a második meg többedik babánál nem fogod félteni a gyerekeket!
:lol: :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Törpicsek: üdv. közöttünk. Hova tűnt a vonalzód??? Nagyon aranyos a kicsi Kincsed :P

Könnycsatorna átmosás: Úgy nézett ki a dolog, hogy Kristófnak is majdnem szükség volt rá, de hála talán a gondos kezelésemnek :wink: elmúlt, nem volt rá szükség. Én a szemre nagyon allergiás vagyok, hisz nekem műtötték a szemem, ezért a legkényesebb dolog amire nagyon nagyon odafigyelek, az a szem. Tudtam, hogy nem fájdalmas, csak kellemetlen. Lényegében egy oltás fájdalmasabb a pici babáknak, mint egy könnycsatornaátmosás. Nos ha túlélik egy kis pityorgással az oltást, akkor gondolom hamarabb túlteszik magukat ezen a procedúrán. Mi anyukák fújjuk inkább fel ezeket a dolgokat, hisz nagyon féltjük Őket, hisz nekünk a világon Ők a legfontosabbak. Szóval tény, hogy természetes az aggodalom, de én is mielőtt túllihegem a dolgokat még időben leállítom magam, mert annál rosszabb nincs, mikor Kristóf észreveszi, hogy izgulok valamiért. Na akkor már nála is beindul a para.

Pénteken voltunk a 3 hós oltáson, hát vigyorgott amikor megszúrták, mert én egyfolytában csak bocóckodtam Neki. Amikor megszúrták elpityorogta magát, de szinte csak pár másodpercig tartott, mert látta rajtam, hogy én még mindig csak bohóckodok, ezért könnycseppel a szemében,de Ő is elmosolyogta magát. No, én itt pityeregtem el magam, hogy Ő egy HŐS :wink:

Dobok a 3 hónapos hősömről egy fotót :wink: Már egyre ügyesebb :wink:
Kép

És nem is írtam még az adatainkat:
6640 g, 63,5 cm :P Szül.súly: 3700 g, 50 cm :P
bluebox

Törpicsek: azt lehet tudni, hogy merre laktok?? Budapest, vagy nem??? Esetleg XX. kerület??
bluebox

Szia Márti!

Kristóf tényleg egy kis hős, és nagyon szép kisbaba.

A gyerekorvost nem kérdezted meg véletlen a PNEUMOCOCCUS oltásról, hogy ő mennyit ajánl beadatni? Mert az enyém csak egyet a négy helyett és azt is két éves kor után, úgyhogy nagyon tanácstalan vagyok, hogy mennyit adassak be.

Szia
Lilla

Kép Komolyan

Kép Vigyorim
Vendég

Lilla: a mi dokink 4-ről beszélt :wink:
bluebox

Sziasztok!

Lilla!
A mi dokink is 4-et ajánlott, amiből 2 már megvolt. Úgy tudom, hogy azért kell 4 mert mindegyik más bacilus törzsre hat. Lehet, hogy nem pontosan írtam le, de ez a lényege.

Háromgyerekes anyukaként elmondhatom, hogy a mai napig mindegyikkel végigizgulok minden bajt. Igaz, előttük nem mutatom. Tény, hogy vannak "rutinbajok", vagyis ami mindegyiknél előfordul, de ha valami újjal találkozom bizony én is megijedek.

Szép napot mindenkinek, használjátok ki a jóidőt!!!

Judit

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

bluebox nagyon helyes Kristóf és egy igazi hős!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
lilla Kira is egy igazi mosolygós kiscsaj!!!!!!!!!!!!!!!gyönyörű ő is!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok Lányok!

Köszi a választ.
Én mikor gyerekorvost választottam, azért válaszottam ezt a doktornőt, mert Ő inkább homeopátiával próbálkozik először, és csak utána gyógyszeres kezeléssel. Nagyon gyógyszerellenes és ez most már kezd a visszájára elsűlni.

Nem küldött el minket koponya és hasi UH-ra (pedig a záróján javasolták), mondván, hogy feleslegesen ne tegyem ki Kirust ilyeneknek. Az oltásnál meg csak egyet ajánl 2 éves kora után, mondván, ne gyengítsük le az immunrendszerét.

Az UH nem izgatott ennyire, de az oltással kapcsolatban majdnem minden nap látom a TV-ben, hogy mennyire fontos, hogy megkapják, mert elég sok betegségtől megvédi a babákat.

Hát szerintem két hét múlva mikor megyünk a 3. havi oltásra, beoltatom én is Kirust ezzel is.

Sziasztok
Lilla

Kép
Vendég

olyan édesen tud msolyogni Kirus! :lol:
Kép :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Matyika szülinapja alkalmából, voltunk állatkertben a hétvégén. Tök jó volt, nagyon élvezte. Etette az állatokat, leginkább a zebrát, mert az a kedvence. Ákos is nagyon jól viselte, szinte végig aludta az egészet. Csináltak egy nagyon szuper pelenkázó- szopizó helységet, úgyhogy ez sem jelentett problémát, gyakorlatilag az egész napot ott töltöttük. Szuper volt, idén még tutira kimegyünk egyszer.

Bluebox: Ha küldök képeket felteszed nekem :?: :oops: :oops: Én még mindíg nem tudom.

Nitacska: Háát én a második fiacskámat is ugyanúgy féltem, de az igaz, hogy nem esem már olyan könnyen pánikba.

Gyönyörűen fejlődnek a babák, mindannyian nagyon cukik. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
morca

Szasztok! Gondolom az oltások nem egy cég, nem egyfajta hatóanyag és kombináció, ezért van különböző adagolás is. Nyilván az egy adagos a leggyakoribb kórokozó ellen véd, (mert pneumococcus az egy törzs, azon belül sokfajta van), a 4 adagos meg többfajta ellen. Azért tudnotok kell, hogy ez nagyon ritkán okoz végzetes betegséget, leginkább a legyengült immunrendszerű, hiányosan táplált gyerekeknél. Ha egy oltást beadattál, már mindent megtettél, amit kell. :) :) Nem a mi gyerekeinket fenyegeti veszély, hanem azokat a szerencsétleneket, akik örülnek, ha enni kapnak, de a szülőknek nem tellik vitamin és fehérjedús kajára. Találkoztam én már olyan anyukával aki étolajba mártott kenyérrel etette napokig a gyerekeit, mert nem volt más! :cry: :cry:
bábaildi

morca ...a tapasztalat miat nem félted már annyira!? :roll: :wink:
ildi ezt rossz hallani is hogy kenyér étolajba mártva!
sajna tényleg vannak ilyenek! :cry:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Morca: természetes hogy megcsinálom, csak külddddddd azokat a fotókat :wink:

Jó éjt lányok!
bluebox

SZIASZTOK!!!

ELŐSZÖR IS!!!
SENKIRE SEM HARAGSZOM HOGY ÚGY ÍTÉLI MEG HOGY NAGYON AGGÓDÓ SZÜLŐK VAGYUNK!!!EZ TÉNY ÉS VALÓ HOGY IGAZ!!!
DE AZT HOGY A KÖNNYCSATORNA ÁTMOSÁS KEVÉSBÉ FÁJDALMASABB MINT EGY OLTÁS SAJNOS MÁR NEM ÍROM ALÁ MERT A GYEREK SZÓ SZERINT GÖRCSÖT KAPOTT AZ APJA KEZÉBE KÖZBE!!!ÉS AMIG A PARKOLÓHÁZIG NEM ÉRTÜNK VISSZA AZ KB.15 PERC VOLT ADDIG EGY MUKKOT SEM SZÓLT, MÍG MÁSKOR A SZURI UTÁN 2 PERC MULVA MÁR A DOKIBÁCSIVAL SZEMEZIK!!!MÉG MÁSNAP IS HA A SZEMÉT SZERETTEM VOLNA NEKI MEGTÖRÖLNI ELKEZDETT SÍRNI ÉS A HOMLOKSIMOGATÁST SE NAGYON KULTIVÁLTA!!!
HÁLA A JÓ ÉGNEK MÁRA MÁR NAGYON SZÉP A SZEME NEKI ÉS NAGYON JÓL IS ÉRZI MAGÁT A BŐRÉBE!!!

BLUEBOX!!!
MIÉRT KELLETT MEGMŰTENI A SZEMEDET???

LILLA!!!
JÖTTÖK RINGATÓRA???MI NEM BIZTOS HOGY MEGYÜNK HA ESIK AZ ESŐ!!!

CSUDASZÉP IDŐ VAN MA UGY LÁTOM!!!
SZIASZTOK!!!
ÁGI ÉS NORINA

Kép
Kép
snápi

Sziasztok!
Ugye hiányoltatok! Sajnos most nem tudom ígérni, hogy visszaolvasom azt a 3 heti adagot, amit írtatok. De mostmár végre újból van gépem, csak sajna bekapcsolódni újból nem tudom mikor fogok, mivel 3 heti munkával is le vagyok maradva. Na meg elkezdődött nálunk is a suli, és az óvi újból.

Egyébként jól vagyunk, lassan hízunk is (5250g), de kinézetre viszont egy kis husigép, nem sovány egyébként. Továbbra is szopizunk, mindössze napi max.200ml pótlás kell. Gyümit egyenlőre nem fogad el, nem is erőltetem. Viszont a vajaskenyér és a levesből a krumpli répával bejön neki, azt a két kiskanálnyit jóízűen nyammogja mindig. Továbbra is hatalmas nagyokat alszunk napközben (3-4 óra a déli alvásunk).Majd rakok fel képeket is, hisz még a lányaim szülinapjával is adós vagyok.

Szerdán délelőtt megyünk ismét be a kórházba kontrollra Biussal. Ildi dolgozol?

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Szia Zsuzsa!

Igen, hiányoztál! Gondolkodtam is rajta, hogy biztos nyaraltok valahol ezért nem írsz.
Jó hír, hogy Bius még szopizik.
Sajna nekem már nem volt elég tejem, így Gina tápszeres lett.
Azóta meg már főzelékezünk, husival és délelőtt gyümölcs. A délutáni evés meg tejpép. Jó sűrűn szereti és a gyümölcsöset.
Reggel és este tápszer. Illetve éjszaka is még 200 ml.

Most 6200g és 65 cm a kisasszony. Rohamosan növi ki a ruhákat, már a 62-es cuccokat is tehetem el.

Vasárnap lesz a keresztelőnk a csepeli katolikus templomban. :lol: De már várom, hogy túl legyünk rajta, mert nagyon sokan szeretnének eljönni a férjem családjából (a család kb 120 főből áll, de a keresztelőre csak a fele jön el) és utána vendégül kell látni mindenkit. Hiába mondtam, hogy csak a szűk család vegyen részt, de ha nem hívjuk meg őket, akkor sértődés lesz.
Már a gondolattól fáradt vagyok, hogy mi vár rám Vasárnap.

Szép napot mindenkinek, sziasztok

Judit
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

yusz sok sok erőt kívánok neked vasárnapra! :roll: :lol:
kerekes majd szépen utoléred magad :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Köszi Nitácska, azt hiszem szükségem is van rá!

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

yusz segítek szivesen ha gondolod?! :lol: :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Judit!
60 fő? Hát részvétem...

Ági!
Az Oktogonos Andi és én voltam Ringatón. Majd holnap mesélünk. Tornára jöttök?

Lilla
Vendég

Sziasztok!

Lilla, szerinted mennyi idős kortól érdemes ringatóra menni? Úgy látom Kira sincs még 3 hónapos és tornára is jártok. Akkor lassan én is feliratkozok! :D Sokan vagytok? Mi kell oda (mármint polifoam-ra gondolok esetleg váltócipő....)?

Köszi: Judit
kisvitéz

Szia Judit!

A babatornát 3 hónapos kortól mondják, de van 2 hónapos baba is. Kira is csak 2 és fél hónapos volt a múlt héten mikor kezdtük. Matrac van, úgyhogy csak törölköző vagy kis pléd kell, amire leteszed. Neked nem kell váltócipő, zokniba vagyunk. Ha gondolod csatlakozz hozzánk.

A Ringatón ma voltunk először. Szerintem kicsi még hozzá Kirus. Elég sokan voltunk, és a tapsolásokra, erős gitárhangra megrezzent, megilyedt. Nekem meg a kezem leszakadt fél órát tartani. A legkisebb baba fél éves volt, Ő már tudott ülni, látszott rajta, hogy tetszik neki. Úgyhogy bérletet erre nem vettem, legfeljebb alkalmanként elmegyünk, majd ha nagyobb lesz, akkor járunk majd rá. Bővebben: www.hazay.hu. Ide feltették a mondókákat, énekeket is, amiket énekeltünk. Ez egyébként elég rövid foglalkozás, csak fél órás.

Szia
Lilla
Vendég

Sziasztok!

Lilla, köszi az infót, már majdnem beestem a Csilibe jelentkezni a tornára, de mondom megvárom, míg írsz :D akkor a héten még beesek, rám fér és még időben el kell kezdeni, mert a "kicsi" már majd 6 kilos, egy kisebb fajta súlyzónak felel meg! Legfeljebb majd kidőlök, aztán előbb-utóbb bele jövök. Vettél kengurut? Ugye te írtad régebben, hogy a torna miatt venni akarsz? A hét végén szeretnék én is utána járni, ha vettél légyszi írd meg mennyire vált be! (nem hosszú sétákra szánom én sem, de nem mindegy az sem, hogy könnyű-e beletalálni a gyerekkel vagy célozgatni kell)
Köszi: Judit
kisvitéz

Hú, Nitácska nagyon édes vagy!! Nagyon jól esik, hogy ilyen önzetlen vagy!!
De köszönöm, megoldom valahogy. Anyósom besegít, pl a sütiket elkészíti.
Én meg szombaton egész nap előkészülök. Készítek hidegtálat, fasírtot, sült húst, rántott húst és lesz zöldségtál is.
Az egészet megoldom egy svédasztalos formában, mindenki azt vesz amit szeret.
A párom meg általában a kezem alá szokott dolgozni, vagy a három gyereket vállalja be.
A mosogatás meg mindíg az övé.
Igaziból ez a nagy nyüzsi nem hiányzik. :evil:

De legalább Vitus Georgina Anna meg lesz keresztelve! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

yusz nagyon szivesen segítettem volna! :lol:
de örülök,ha meg tudjátok oldani az előkészületeket!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Szia Mindenki! Kerekes: dolgozom szerdán, kérlek csöngess be a szülőszobára, nagyon szeretnélek látni Benneteket.
Vagy csörögj rám mobilon: 06 70 450 7649 Ha nem vezetek éppen szülést, jövök :lol: :lol: :lol:
Nitácska: semmi változás? Írj privit, ha van vmi
bábaildi

ildi írtam privit! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Ildi! Akkor holnap kereslek (11-re megyünk), remélem tényleg tudunk találkozni. Jó lett volna hamarabb is megismerkedni veled, a te első hozzászólásod ide a fórumba akkor volt, mikor mi pont megszülettünk. De végre talán összejön a találka. :)

Ma reggelre elkezdtünk szörcsizni, kicsit folyik a nózink, más bajunk nincs, de azért adtam neki egyből oscillococcinumot. A nagyoknak mindig segített.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?