Új privát üzeneted érkezett!

Henus, vagyok, mert ma vettem egy új billentyűzetet. Nem volt mivel írni.
Áruld már el, mit jelent a "ballókázás"?! Nem hallottam még ezt a szót.
De egyébként meg írtam már, hogy sokszor csak annyi időm van, hogy magunkról írjak, azt meg tök cikinek érzem, így inkább nem is írok. Persze ha van jó kis téma, nem hagyom ki...

Szantre, rendben, majd rakok fel új képeket, de még le sincsenek töltve, amikor meg leakartam, akkor elcsesztem a billentyűzet dugókáját.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

ballag, ballókázik, bandukol....
erre felénk mondják ezt a ballókázikot. :oops: :wink: :D Nekem tetszik...
egyébként teljesen pozitívan írtam, hogy megjelennek azok is akik rég írtak. Szóval ez csak jó. Én meg már azt mondtam neked sokszor, hogy nyugodtan írj magatokról!!! Én nagyon szeretem olvasgatni kinél mi zajlik, gyermek hol tart... :wink:

thenus

Én is épp meg akartam jegyezni, hogy csak egy tüzesebb téma kell, és mindjárt felpörög a fórum! :wink: :D :D :D

Henus, elsősorban Tőled szeretnék 2 dolgot kérdezni szopi ügyben, de más is segíthet:
1. még mindig fáj, mikor elkezd Simi szopizni, hiába tátja nagyra a száját, még mindig olyan kicsi, hogy a bimbóudvarnak csak egy nagyon kis részét tudja bekapni. Mikor már szopizik egy ideje, akkor elmúlik a fájdalom. Mit tudok ezzel tenni? Ráadásul a jobb mellem sokkal jobban fáj, valahogy nem esik kézre abból a szoptatás, így Simi kicsit féloldalasan kapja be a cicit.
2. Simi annyira mohón eszik, hogy az valami őrület. Hallom, ahogy óriési kortyokban nyeli a levegőt. Ilyenkor rendszerint megszakítom a szopit, büfiztetném, de ezt zokon veszi, mert éhen akar halni, így folytatom a szopiztatást, de ekkor még több levegőt nyel, és a szopi végén iszonyatosan szenved a pocijától. Lehet ezen valahogy segíteni, vagy ő ilyen?

Egyébként tegnap lemértem egy esti etetést, 110g volt. Ez még nem is sok, mert beájult közben, van, hogy nappal ennél sokkal többet eszik, legalábbis érzésre. Tegnapelőtt 4160g volt, ami 460g hízást jelent 2 hét alatt. Nem csoda, hogy nől, mint a bolondgomba, már 62-es ruhákat hord a lelkem! :roll:

Kép
Kép
nircee

Aham, akkor jól gondoltam, de még hallani tényleg nem hallottam.

Akinek van tapasztalata ajtó-, lépcsőráccsal kapcsolatban, kérem ossza már meg velem, hogy melyik a legjobb és milyet érdemes venni. Mennyire stabilak, könnyen nyithatóak-e...stb.

Szantre, az ikeás sarokvédő nekünk is nagyon bevállt, több mint egy éve van az asztalon, de mint a beton. Viszont Lellét sokszor megfogja a gumi, áltlában felakad rajta, néha az én gatyámat is.

Képek:

Kép

Kép

Kép

Jó éjt!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Úristen, mekkora lett Lelle!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Nekünk 3-féle ajtórácsunk van, 1 felfúrható IKEA-s, 1 önfeszítős Lindam és egy önfeszítős nem tudom milyen márka, e 2 utóbbit a vaterán vettem használtan. Én mindegyikkel teljesen meg vagyok elégedve, talán a felfúrós jobb, mert nincs küszöbe / küszöbje (hogy kell írni???), de nekünk pl. műanyag ajtókeretünk van, ebbe nem akartunk fúrni, abba az önfeszítőset tettük. Az is teljesen stabil, csak van egy küszöb, amin mindig át kell lépni, és az ajtó is keskenyebb, mert a keret elvesz egy csomó helyet.

Ilyen a 2 önfeszítős:
Kép Kép
Az IKEA-sról nincs képem, de ha gondolod, holnap csinálok!

Kép
Kép
nircee

Köszi Nircee, hasonlókat keresek, de azt hiszem az ebay lesz a nyerő nálunk is. Az ikeásat megnézem a honlapjukon, hogy az milyen.

Nálunk az lesz a gáz, hogy a lépcső alsó részénél lesz a fal és a lépcsőkorlát alsó eleme, egy fa oszlop vagy mi, de az meg nem olyan fix, nem hiszem, hogy ahhoz jó lenne a kifeszítős, a fúrós meg mivel nem a miénk, nem akarjuk másnak szétfúrni a fa korlátját.

Marci ki tudja nyitji a rácsokat?

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Nircee, hát a fájás eltart egy darabig...Nekem voltak időszakok, 2-3 havonta, hogy nagyon fájt a bimbóm... A bimbód fáj, vagy a melled? Ha a bimbó, a bekapással lehet a gond. HA a melled akkor esetleg csomók vagy gyulladás, azt masszírozni meleg borogatás, stb... Ha nem esik kézre próbálj más testhelyzetet. Fekve, ülve, hátulról fogod Simit, stb...
A levegőnyelésnél esetleg próbáld gyakrabban cicire tenni, hogy ne legyen olyan mohó. Lehet akkorra már nagyon éhes... :roll: HA nem akarod gyakrabban, esetleg két szopi között adj neki teát, vagy vizet... :roll: Most hirtelen ezek jutottak eszembe... :roll:

Pimpoka, nagyon sokat változott Lelle.... :shock: Olyan "nagylányos" :shock: :wink:

thenus

Henus, biztos a láncok miatt olyan nagylányos :). Nagyon szereti őket, főleg fűzni, mármint nekem segíteni. Egyszer látta, hogy betettem a nyakamba, mentünk valahová apával és azóta neki is kell.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka, hirtelen meg sem ismertem Lellét, olyan sokat változott. :shock: Tényleg nagylányos lett.
Nekünk egy ajtón van rács, Ikeás, önfeszítős. Bevált. Fel is lehet fúrni, de nem volt szívem lyukakat csinálni a vadi új ajtófélfára. Lajura nem tudja kinyitni.
Vendég

Pimpoka, Lelle olyan gyönyörű!!! :shock: :wink: :lol: :lol: :lol:
Tényleg nagyon sokat változott, a frizurája is nagyon csini. Ti vágtátok?

Nircee, én is pont azt akartam írni, amit Henus már leírt, csak annyit tennék hozzá, hogy próbáld meg nagyra nyitni Simi száját és segteni neki rendesen a szájába venni a bimbóudvart. Szerintem, ha nem olyan éhes, akkor türelmesebb ezzel is, és ügyesebben ráharap.

Ha pedig marad a pocifájás, arra lehet Infacolt, Espumisant, vagy Grape Watert adni Siminek, hogy ne szenvedjen, de kérdezd meg a gyerekorvost, ő mit ajánl.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Henus
én csak véletlenül cseppentem bele a témába és azért foglalkoztam vele, mert nálunk is felmerült a kérdés, de amint már írtam, addig húzzuk a dolgot, amíg lehet. Én nem szeretnék visszamenni, szeretnék a leányzóval lenni. De azért nekem egy kicsit más, mert nekem ott van az iskola, az azért egy kicsit kikapcsol (meg teher is néha :)). De abban egyetértek a Vernával, hogy a gyereknek nem egy idegbeteg anyuka kell és ha valaki az lenne, inkább menjen vissza dolgozni.

Na, mennem kell!

Kellemes hétvégét mindenkinek! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

ja, bocsánat a kifejezésért, nem idegbeteg, hanem depressziós. Elnézést kérek mindenkitől!!!!!!!!!!!!!!! De gyagya vagyok, hogy fogalmazhatok így ?????? :oops: :oops: :oops:

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!
Henus!
Én voltam ,mentem a suliba szülőire!minden nap megteszem azt a nagy utat felfelé a dombon és még + egy kisebb domb is van benne! :D :wink: :lol: Kondim az megvan! :wink: :lol: :lol:

Nircee!
Henus jól leírta,mást nem nagyon lehet hozzátenni a cicis témához! :wink: Sok sikert! :D

Pimpo!
Mekkora lett Lelle!Nagyon szép nagylány lett belőle! :wink: :D

szantre!
Ugye milyen jó kis téma???? :lol: :lol: Lehet vesézni rendesen! :wink: :!:

Gratulálok az új kisbabánkhoz!!

Katica!
Szurkolok,hogy akkor szülessen a babó amikor szeretnétek! :wink: :D
A képekből nekem is kellene válogatnom,bár apa már a múltkori esetünkből tanult és kiírt mindent +állandóan menti a gép még pluszba más helyre is! :wink: :!:

Szép hétvégét mindenkinek!
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Tusi,és mindenki akit érint!
BOCSÁNAT A "CSÚNYA"SZAVAKÉRT!
Nem állt szándékomban megsérteni senkit!

(Én is nagyon sok mindenen megsértődhetnék,nekem is rosszul esik sok minden néha,de már szépen kezelem a dolgokat!) :wink: :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Köszi a válaszokat cici ügyben, majd igyekszem más pózt találni. Sűrűbben csak akkor tudnám megetetni, ha fent lenne, de ébresztgetni csak emiatt nem szeretném. :wink: Amikor meg felébred, éhen akar veszni. :roll: :?

Pimpó,
Marci mindig próbálkozik, de nem tudja kinyitni az ajtókat, ezek a zárak nagyon erősek, felnőttnek is épp elég nehéz őket nyitni, meg ráadásul egyidőben fel is kell emelni egy kicsit az ajtókat, így még ha meg is nyomná a gombot, akkor sem tudná kinyitni, annyira nem erős. :wink:

Kép
Kép
nircee

Tiop,
tényleg szépen kezeled a dolgokat, egészen fejlődőképes vagy! :wink: :D

Kép
Kép
nircee

Nircee
nekem is nagyon fájt a cicim az elején a szoptatáskor, de már nem tudom, meddig. Azt tudom, hogy nagyon fájt. Én fekve szoptattam és még ma is úgy szoptatok, megmondom őszintén, úgy kényelmes. :) Nekem nem kellett felébreszteni a Didrit, örültem, ha elalszik. :) Azért nem nagyon írtam mostanában sem, mert végre sikerült megtalálni a napirendet, de ha aludt, akkor örültem, hogy alszik, alig mertem valamit csinálni mellette. Most már azért kezdi megszokni, hogy alszik akkor is, ha mellette az élet zajlik. De nálunk az alvás nagyon nehezen ment eddig. Na, már fel is ébredt. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Így tartja Simi a fejét:
Kép

Kép
Kép
nircee

Pimpo
muszáj ragoznom a dolgot, de Lelle tényleg hatalmasat változott!!! Igazi kislány lett!!! (mármint babából)

Simi se semmi!!! :shock: Nagyon szépen fejlődik!!!

KépKép
tüccs

Hali!
Hűűű! Nem semmi vita. Én nem is megyek már bele, de jó volt olvasgatni a véleményeket. :wink:

Nircee!
Csak egy ötlet, de nem lehet, hogy Siminek le van nőve a nyelve? Nem mondtak valami ilyesmit a kórházban? Bár ha nem mondtak, én akkor is megnézetném a gyerekorvossal (azért mondom, mert Lilinél mondták, hogy ez van, de csak akkor vágták fel neki, amikor én már sokadszorra rákérdeztem, hogy akkor most mi lesz ezzel, és már véresre szívta a cicimet, mert nem tudta rendesen bekapni). Remélem, hogy nem ez a helyzet, de ha nagyon nem múlnak a tünetek én bizony megkérném a dokit, hogy pillantson rá. :roll:

Pimpo!
Tényleg kész kis hölgy lett Lelle! :D

Nálunk most katasztrofális a helyzet. Bulcsúnak nagyon ki akar bújni az alsó két foga, és rettenetesen szenved. Ha nem alszik és nem eszik, akkor sír. Rövid ideig segít a hűtőrágóka, de ugye azt sem lehet sokat használni. A dentinox is jó, de azt meg nem lehet túl sűrűn. Szóval megy a sírás-rívás. :( :?

Kép
Kép
giga1

Giga
Mi gengigélt szoktunk a napi 3 alkalom dentinox mellé és így elvan. Meg kamomilla homeopátiás bogyót

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Helló!

Nálunk is helyzet van. Szonja taknyos. Igaziból, csak dől az orra, és tanígatjuk fújni ami mondjuk rá, hogy sikerül is, mégis horkolva, nyugtalanul aludt az éjjel. Igaziból ez nem aggaszt annyira, mert nem vészes, és az idén először van bármiféle nyavalyánk is. Apa viccesen meg is jegyezte, hogy már kezdett aggódni, hogy a gyerek sosem beteg, hogy fog így kialakulni az immunrendszere... :) MAjd óvodában ez a "gond" is megoldódik...
De a másik ami aggaszt, hogy Szonja délután nem nagyon akar aludni. Pedig fáradt, ez tisztán látszik. Ha elalszik nagy nehezen az akkor 2 óra. Sőt mos 3/4 4-kor aludt el, úgy hogy mentem vele autóval, és még most is szunyál. Egy héten legalább 2x előfordul ez a nem alvás. VAn valakinek hasonló tapasztalata? Az az igazság, hogy későn is kel, ugye, az mindig is így volt (1/2 9-9) de az egész napot alig birja ki. 6-7 óra fele már dől mindenfele, és mondogatja, hogy "álmos vagyok" :?

Nircee, nagyon ügyes Simi...Hihetetlen amiket művel :shock:

thenus

Henus, mostanában nálunk is sokszor előfordul, hogy nem alszik Sára. Olyan fél egy fele nagyon álmos, és nemrég jöttem rá, ha akkor nem altatom el, mikor látom rajta, hogy álmos, akkor átmegy rajta, és egyszerűen később nem bírom elaltatni. Abba a hibába estem, hogy még megebédeltünk, nem vittem rögtön aludni, így átment rajta. Utána volt, hogy egy óra hosszát altattam, aztán feladtam :? A múlt hét volt a csúcs, három délután nem aludt. De ha alszik, akkor ő is két órát húz le. Nagyon hasonlóak ebben a gyerkőceink :lol: Szerintem is korai még a "nem alszom délután" kezdete. Remélem, átmegy rajta, mert szeretném, ha kialakulna, hogy délután majd a gyerkőcök együtt aludjanak. Vagy ez csak álom?? :roll: Tapasztalt mamik??

Nircee, nagyon ügyes kisfiad van!!!Csak ámulok és bámulok a forgáson. A fejtartás miatt is nagyon ügyes, de azon azért nem lepődtem meg ennyire, mert Sárika is így tartotta a buksiját két hetesen :wink:

Már az egész család minden pillanatban figyel, hogy hogy vagyok, mikor kell menni, kezd kicsit fárasztó lenni ez az örökös "aggódásuk"...

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Henus,
Didri a napokban már másodszor csinálja, hogy egy órát alszik napközben. Szenved, kínlódik, de nem tud elaludni. Lehet, hogy a foga miatt, nem tudom, de ma is egyszer aludt kevesebb, mint egy órát, aztán még egyszer fél órát.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Na akkor látom nem vagyok egyedül a problémával... :?

Katica, megértem, hogy a család az agyadra megy...ilyenkor elég az embernek a maga baja:? Kitartást! Hátha holnap már tényleg megérkezik a babó.... :roll: :wink: :)

Nircee, még elfelejtettem tegnap írni, hogy nekem Szonja elejétől fogva úgy szopizott, hogy szinte csak a bimbó volt a szájába, a bimbóudvarból semmi. Az lehet, hogy nem volt jó, de mai napig így csinálja. Pedig nekem elég kicsi a bimbóm az átlaghoz képest. Meg hát neki is le volt nőve a nyelve....Szóval az a mell formájától is függ, hogy kapják be a babák...

thenus

NIRCEE én szánom bánom lemaradtam az öröm hírről így utólag is gratula Simikéhez.Dávidtól sajna nemtudok olvasni és a nagyok is leszipolyoznak de ha megengeditek hoztam pár képet.

Sziasztok sajna nincs időm vissza olvasni, mert még mindíg betegek vagyunk. Kicsit sok lesz aki nem ér rá az lapozzon tovább, amúgy fejlődünk tegnap este 7002grammot mértünk és 71 cm-ert :oops:

Az első pár kép kb mostani az utánuk lévők 6 hetes és 5 hetes képek:
apa vicces sokat mulatunkKép Kép
családi reggel az aktuális kacatokkal ahol is apának még nagyon reggel van :lol: Kép Kép
6 hetes vagyok, neked van ekkora pocid?Én már jól laktam :) Kép Kép
így nevetekKép
indulhatunk csavarogni én már startra készen ülök :wink: Kép szugerálokKép
a család megint fal én meg csak lesem a falatomat Kép
ez jó volt anya így továbbKéphmmm micsoda tejecske alszom tőle mélyenKép
csüccs az öledbe Fancsi Kép Kép
5 hetesen váratnak a kajára,mikor kapom már meg???Kép
5 hetesen is ritkák voltak a pillanatok mikor ide kerültem :)Kép

Nos remélem volt akinek tetszettek most futnom kell tovább puszi a maáknak és a babáknak
tappancs28

Tappancs
Nagyon tündéri a kissrác!!! :D Jót derültem a képeken! :D

KépKép
tüccs

Szia Tüccs remélem jól vannak a bébik szép hétvégét és örülök, hogy sikerült mosolyt csalni az arcodra :lol: :wink:
tappancs28

Tappancs
milyen tejed van neked, hogy ekkora a babó??? :):):):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tappancs, mekkora Dávidka!!!! :shock: Nagyon helyes az óriás pocakkal! A kommentek amiket meg írsz külön jók :wink:

thenus

Lányok, ezt el kell mesélnem:

Anyósom: mondom neki, hogy állunk, ha nem tudunk valahogy kilábalni a mostani anyagi helyzetünkből, akkor vissza kell mennem a versenyszférába. Mire ő: Jó, akkor én elmegyek gyes-re, a nagymamák is elmehetnek. Lányok, hát én köpni-nyelni nem tudtam. Anyósom egész életében azt csinálta, hogy ha nem akart dolgozni, szült egy gyereket, most az én gyerekemet akarja nevelni????? Épp, hogy nem mondta azt, hogy mit vagyok én még itthon? Söpörjek gyorsan dolgozni! Én ezt egyszerűen nem hiszem el!!!! Tudja, milyen helyzetben vagyunk, de ő eddig is nem nekünk segített (bár nem mondom, a hat év alatt kb. 10-szer bevásárolt, szóval azért ezt meg kell neki adni :oops: :oops: ), hanem most is el akar menni főiskolára tanulni, le akarja tenni kb. a hatodik diplomáját, hátha akkor nem kell ott dolgoznia, ahol most dolgozik, mert ott utál dolgozni. Persze, ennyi diplomával nem talál egy rendes állást, mert ahol megjelenik, ott tuti, hogy kioszt valakit, okoskodik, kavar, szóval sehová nem kell. Hát erre ő kitalálta, hogy na, majd ő feláldozza magát az unokáért, hiszen eddig is az "egész életét a gyerekeiért áldozta fel". Na, akkor majd most az unokájáért fogja. Hát, lányok, én ezt nem hiszem el!!!!!!!! Most én vagyok az idióta, vagy ez megkergült?????
Ezek a megoldásai, hogy ne kelljen dolgozni, hááát...
Először kitalálta, hogy a Várban lévő lakást, amit a nagypapa mellesleg a férjemnek szánt, át akarja alakítani üzletnek és ő, a nagy üzletasszony, majd ott vendéglátóhelyet fog üzemeltetni. Azt mondanom sem kell, hogy akkor bukta a lakás, mivel önkormányzati, utána nem lehet többé lakássá minősíttetni. Most senki nem lakik benne, pedig nekünk nagy segítség lenne, hogy odaköltözzünk, mert akkor ezt kiadnánk és legalább annyival több pénzecskénk lenne, hogy a rezsiért nem kellene minden hónapban aggódni és talán én sem kapnék szívgörcsöt, ha meg kell ennem egy gyümölcsöt, mert most egyszerűen képtelen vagyok megenni, mert ki is hánynám, olyan lelkiismeret-furdalásom lenne. Mire mondtuk neki ezt a megoldást, azt mondta, hogy jó, akkor ő is kér a bérleti díjból. A férjem azt mondta, hogy nem szólt inkább semmit, mert legszívesebben megütötte volna.
Utána kitalálta, hogy elmegy Debrecenbe főiskolára nappalira, államilag finanszírozottra, de nem vették fel 55 évesen!!!!!!
Aztán meg el akar menni gyesre, engem meg elhajtani a gyerekem mellől! Hát ennél még az én anyám is jobb! Lányok, megbocsájtottam az anyunak, nem is olyan rossz ő. Most már tudom! Ő legalább ha nekem bajom volt, nem a szerencsétlenségemből akart hasznot húzni! Szóval most ki vagyok akadva! Még egy ilyen mondat és úgy ki fogom osztani, hogy soha többé nem fog hozzánk jönni. Ez kééééész!!!!!!!!!!!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Henus, Didrinek is van olyan kalapja vagy sapija, vagy mi az, ami Szonjának, olyan aranyos :), csak az a baj, hogy leszedi, nem tudom ráadni :oops:

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, egyszerre kellett röhögnöm anyósodon, és megdöbbennem...
Bocsika, de először azt hittem viccel. Miért nem ajánlja inkább fel máshogyan a segítségét??? MErt nem is akar segíteni. Akkor járnátok a legjobban ha elmenne Debrecenbe jó messzire! :?
Didrinek egyébként boldog hófordulót! MIndjárt szülinapoztok!!!! :wink: :)

thenus

Hát igen, Szonja is nehezen tűrte Didri korában a kalapkákat. Akkor csak kötőset. Ez mondjuk nekem is nagyon tetszik, Szonja ia megtűri, de jön egy kisebb szellő, alákap, és heló kalap..... :? :wink: :)

thenus

Voltunk ma a Vasúttörténeti Parkban:

Kép

Kép

Kép ez a kedvencem :D :wink:

thenus

Ugye, hogy vicces meg hihetetlen? :shock: :shock: :shock:

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Csajok, gügye a kérdés de a vasúttörténeti parkban miket lehet csinálni???? :oops:

KépKép
tüccs

Piroska,
a nagyszülő már kb 1 éve NEM mehet el gyes-re... csak az apa... :wink: :P
andibab

Majd jövök még, mesélek, voltunk Sopronban a barátnőméknél, de most "valaki" veri a kicsi mancsával az ajtót... :lol:
andibab

Tüccs
a gyerekek szeretik a mindenféle járműveket megnézni

Andibab
Köszi! :) Na, ezt nem fogom kihagyni, el fogom neki mondani és vigyorogni fogok azon a fejen, amit vágni fog. :) Ez biztos egyébként?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!
Most csak gyorsan beköszönök,mert rohanunk az oviba!
Később írok Henus neked is és a vasúttörténeti parkról is mesélek,mi is voltunk a nyáron! :wink: Nagyon sok mindent lehet ott csinálni és a gyerekek nagyon élvezik a régi vonatokat nézegetni,azt meg pláne,hogy fel is ülhetnek rájuk.Az meg kimondottan tetszett az én gyerkőceimnek,hogy van egy nagy játszótér a parkban!!!!!!!Ja és a külön oklevelek sem elhanyagolhatók amit azért kaptak mert sikeres vizsgát tettek ÍHajtványozásból!

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Jó reggelt!

Hát, ezt a gyerkőcöt még az eső sem tudta "kirobbantani" a helyéről. Na, de nem is akarom sürgetni, tudja Ő, hogy mikor kell megszületnie, végül is még van egy hete. Csak már úgy szeretnék vele találkozni :D

Piroska, nem semmi anyósod van... :shock:

Henus, jók a képek :D Az utolsón először nem értettem, hogy miért az a kedvenced, ahol "csak" egy vonat van, aztán rájöttem :lol:

Tappancs, hihetetlen, mekkora nagy fiúcska Dávid baba!!Nagyon édes a képeken!! Tetszik a reggeli családi kép is :lol:

Piroska, Sárikának egyébként már nincsenek copfjai, nyár elején levágattam a haját, hogy ne melegítse. Majd tavaszra újra lesz :wink: Csak hát rég frissítettem a képet :oops:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Most futok, csak panaszkodni jöttem:
nálunk az utolsó 2 nap +a mai eddig maga volt a katasztrófa. Simi olyan hasfájós, hogy alig alszik napközben, 10-15 percenként felébred, és akkor üvölt, akár órákig is. Eddig Infacolt használtam, de nem használt, talán megpróbáljuk az Espumisant. Már nagyon várom, hogy 1 hónapos legyen, hogy adhassunk Gripe Watert, mert Marcinak az anno nagyon bevált. Már tornáztattam, masszíroztam, hőmérőztem, mindenféle pózokban ringattam, de igazából nem használ semmi. Cumival egy ideig megnyugszik, de pár perc után kiköpi, és üvölt tovább.

Na, mennem kell, Marci bekakilt, és a férjemnek segítség kell.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Piroska,
tudtommal ezzel a szigorítással próbálják kiszűrni azt, hogy "nyugdíj-időt" gyűjtögessenek maguknak azok a nagyszülők, akik gyes-re & gyed-re mentek korábban. Ráadásul amikor még volt is rá lehetőség, akkor is csak úgy, hogy egyazon bejelentett állandó lakhellyel kellett rendelkeznie a babának, az anyának és az adott nagyszülőnek, és erről ha jól tudom, jegyzői igazolás is szükséges volt. De mostmár nincs ilyen, csak az apa maradhat a gyerekkel, és ő is csak gyes-re, vagyis a baba 2 éves korig anyával van... :wink:

Katica,
kitartás, majd jön a bébi, ha ő is úgy gondolja. Tipped sincs, hogy szerinted fiú vagy lány? Olyan izgi!!!!

No, mi meg nagy bánatomra megjöttünk a hosszúhétvégézésből, annyira jó volt, hogy el se tudom mondani. A barátnőm és a párja olyan gondoskodók voltak, hogy tényleg mintha szállodában épp nyaraltam volna.

Persze a csajok is kiélvezték az extra kényeztetéseket, a házigazda anyukája is nagyon örült a kislányoknak (ott laknak az öregek velük, van egy kis garzonjuk a házban), a néni valami csodálatos dolgokat tud készíteni gyöngyből, és fűzött nekik karkötőket - de nem a vacak 2 másodperc alatt széthulló fajtát ám, hanem olyan technikával, hogy még Roni se tudta szétrágni. Persze le se lehetett robbantani őkelmék kezecskéiről az új ékszereket, már a kicsi is kezdi a nőciskedést...

Az igazi sztár azonban a barátnőm törpetacskója volt, Suzyka, 3 hónapos, és olyan kelekótya, mint az én nagylányom. Barátosném a "csataegér" nevet használja a kis dögre, aki tényleg nagyon édes, csak túlságosan is szereti rágni a cipőket-papucsokat. Teszek fel pár képet, de tényleg csak párat, mert több száz készült. Van egy nagyobb kutyájuk is, ő egy labrador, és egyfolytában "mosdatta" Bogit (ment egy kört a gyerek körül, és minden körben egy képen-nyalás, a csajszi meg csak vigyorgott rajta), akit alig lehetett becsalogatni a kertből a házba, egyfolytában kint birkózott a két kutyával. Ők meg persze imádták a mini-ciklonomat. :wink: Roninak is nagyon tetszettek az ebek, ő is ott mászkált a gyepen, egyfolytában magyarázott meg integetett nekik, a labrador meg annyira vigyázott rá... eszméletlen volt. Ha olyan helyre indult Roni, ahová nem lett volna szabad mennie - pl. a sövénykerítés alja, vagy a virágágyások - akkor szépen "visszaterelgette" hozzánk, sőt, egyszer még a kertészgatyója vállpántját is megfogta, és azzal húzta vissza. Igazi anyakutyus a drága. :D

Vasárnap délelőtt voltunk a Fertő-tónál is, erre az én drága nagylányom fogja magát, mire észbe kaptunk ledobálta magáról az összes ruháját, és közölte, hogy ő most megy pancsizni, anyaszült meztelenül. Persze fürdőcuccot nem vittünk, mert nagyon fújt a szél, igazából csak kirándultunk egyet, de a gyerek azért megfürdött. Apa feltolt nadrágszárral őrizte a sekély részen, nehogy úszni támadjon kedve. Szabályosan jéggé fagyva lehetett csak kiszedni a vízből, de még akkor is azt vacogta lila szájszéllel, hogy "nem fázok anyuci, visszamegyek a vízbe" és persze törölköző nuku, volt nálam 1 textilpelus Roni pelenkázó táskájában, amit alátétnek szoktam használni, azzal próbáltam meg szárazra törölni a gyerekemet...

Kép

Kép

Kép

Kép

Most megint mennem kell, valaki éhen akar halni.... :shock: :wink: :lol:
andibab

Na itt vagyok.

Míg Marcit fürdettük (annyira bekakilt szegény), addig Simi ismét odalent ordított torkaszakadtából. :roll: :roll: :roll:

Szóval nagyon nehéz most vele, ráadásul mindig úgy jelzi a hasfájást, mintha éhes lenne, így sosem tudom biztosan, hogy tényleg éhes-e vagy sem. Már próbáltam vizet is adni neki, elfogadja, megissza, majd sír tovább. Sokszor túl is eszi magát, mert zöld a kakija, így a pocakfájásra is rátesz egy lapáttal. Egyébként tegnap 4440g volt, ami 740g hízás a 3 hét alatt. Nem tudom, hogy ez most sok-e vagy jó, nekem soknak tűnik, de legalábbis annak a jele, hogy még mindig nem fog éhen halni, van elég tejem, bár sokszor az az érzésem, hogy Simi nem így gondolja. Tegnap délután egyébként már 30 percenként evett, aminek az lett a vége, hogy tényleg nem volt tejem, csak néhányat tudott szívni, aztán nem jött több. Enni-inni sem volt időm, mert a kaja közti időben büfiztettem-pelenkáztam.

Szóval már eléggé kivagyok, sokszor együtt sírok vele, ráadásul Marcival sem tudok így együtt lenni, és látom rajta, mennyire mérges ilyenkor. Simi sírását sem bírja sokáig, olyankor egyre agresszívabb lesz.

A férjem egyébként segít, ahol tud, de nem lehet velünk 24 órában, neki is van dolga.

Az egyetlen mázli, hogy nappal annyira kifárad Simi, hogy éjjel legalább alszik, 3-4 órűnként eszik, így valamennyit tudok pótolni az elveszett energiából.

Az egyetlen előnye ennek, hogy rohamosan fogyok, 1 hét alatt 3 kilót adtam le, eddig már összesen 15-öt.

Holnap jön a védőnő, megpróbálok beszélni vele, hogy lehet-e ezzel valamit tenni.

Piroska,
atyaég, anyósod nem semmi!!!!!!! :evil: :evil: :evil: Én is felháborodtam rajta! Akkor én nem is szólok semmit az enyémre ezentúl! :?

Henus
köszi az infókat szopi ügyben, igyekszem minél nagyonn részt beletömködni Simi szájába, aztán sikerül, ahogy sikerül. :wink:

Ne haragudjatok, most megyek, épp azon ritka pillanat van, hogy Simi elaludt a férjemen, ezt kihasználom, és megyek teregetni meg mosni.

Szép napot mindenkinek! (Szebbet, mint az enyéim)

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!
Henus!
Nálunk is szokott olyan lenni,hogy Zsani nem akar ebéd után (1-kor)elaludni,így kénytelen vagyok őt addig hagyni amíg magától odajön és mondja,hogy -álmos vagyok,menjünk aludni!Van,hogy ez csak 3-4 felé történik,és akkor is alszik 1-2 órát!Aztán este meg 1/2 11-kor még kuruttyol!Mondjuk ez inkább nyáron volt ,mostanában már kezd visszazökkenni az 1-2 órai elalvásra és akkor alszik rendszerint 2-3-om órát!Akkor viszont estére nem lesz se nyűgös se felpörgött! :wink: Visszagondolok,hogy Rolinál és Anettnál is volt ilyen korszak,de nem tartott sokáig.
A képek nagyon jók ,nekem is az utolsó a kedvenc képem! :wink: :lol:
Ti is Hajtványoztatok a Vasúttörténeti parkban? :wink: :?:
Tappancs!
Nagyon szépek a képek és óriási szép nagy baba Dávidka! :wink: :D
Nircee!
Ügyesek vagytok nagyon!Gratulálok. :wink: :D
Kitartás egyszer mindennek vége lesz!Szerintem a 740g hízás jó! :wink:
andibab!
Örülök,hogy ennyire jól éreztétek magatokat! :wink: Édesek a csajok!Kutyusos kép nagyon tetszik! :wink: :D (a csajodról) :wink: :D

Vasúttörténeti Park!
Egyébként érdemes elmenni,mert nem csak a gyerekeknek nagy élmény,hanem a felnőtteknek is!Legalábbis nálunk nagy sikere volt mindennek!Vannak kis makettek amiket órákon keresztül tudtunk volna nézni,és a régi mozdonyokról,szalonkocsikról meg ne is beszéljünk.Nagyon szépek,bár nem mindegyikre lehet felmenni,de a gyerekek és én fellógtunk egy-kettőre!Szóval érdemes ellátogatni oda! :wink:

Teszek fel pár képet én is Zsaniról,ezek még nyáron készültek egy-egy kerti parti alkalmával!Van köztük benti kép is,de részben kinti !Ruháját ne nézzétek mert mindegyik képen tiszta mocsok,hiszen egész nap kint voltunk és nem öltöztettem óránként át!Akit nem érdekel,csak görgessen! :wink: :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Marci is a múlt héten volt a Vasúttörténeti Parkban Anyuékkal! :D :D :D Imádta, minden mozdonyra felmászott, és az összes kallantyút végighúzogatta!

Kép
Kép
nircee

Tappancs,
még Neked akartam írni, hogy Dávidka nem semmi!!!!! Mekkora pocakja van!!!! :shock: :shock: :shock: Tényleg, milyen tejed van, hogy ilyen kis óriásbébit növesztesz? :wink:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!
Csak egy videó erejéig jöttem!
Zsaniról ma készítettem,kíváncsi vagyok,hogy fel-e ismeritek,hogy mit énekel?! :lol: :lol: :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=oBehsy9oHIQ

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?