Sziasztok!
Piroska,
tudtommal ezzel a szigorítással próbálják kiszűrni azt, hogy "nyugdíj-időt" gyűjtögessenek maguknak azok a nagyszülők, akik gyes-re & gyed-re mentek korábban. Ráadásul amikor még volt is rá lehetőség, akkor is csak úgy, hogy egyazon bejelentett állandó lakhellyel kellett rendelkeznie a babának, az anyának és az adott nagyszülőnek, és erről ha jól tudom, jegyzői igazolás is szükséges volt. De mostmár nincs ilyen, csak az apa maradhat a gyerekkel, és ő is csak gyes-re, vagyis a baba 2 éves korig anyával van...
Katica,
kitartás, majd jön a bébi, ha ő is úgy gondolja. Tipped sincs, hogy szerinted fiú vagy lány? Olyan izgi!!!!
No, mi meg nagy bánatomra megjöttünk a hosszúhétvégézésből, annyira jó volt, hogy el se tudom mondani. A barátnőm és a párja olyan gondoskodók voltak, hogy tényleg mintha szállodában épp nyaraltam volna.
Persze a csajok is kiélvezték az extra kényeztetéseket, a házigazda anyukája is nagyon örült a kislányoknak (ott laknak az öregek velük, van egy kis garzonjuk a házban), a néni valami csodálatos dolgokat tud készíteni gyöngyből, és fűzött nekik karkötőket - de nem a vacak 2 másodperc alatt széthulló fajtát ám, hanem olyan technikával, hogy még Roni se tudta szétrágni. Persze le se lehetett robbantani őkelmék kezecskéiről az új ékszereket, már a kicsi is kezdi a nőciskedést...
Az igazi sztár azonban a barátnőm törpetacskója volt, Suzyka, 3 hónapos, és olyan kelekótya, mint az én nagylányom. Barátosném a "csataegér" nevet használja a kis dögre, aki tényleg nagyon édes, csak túlságosan is szereti rágni a cipőket-papucsokat. Teszek fel pár képet, de tényleg csak párat, mert több száz készült. Van egy nagyobb kutyájuk is, ő egy labrador, és egyfolytában "mosdatta" Bogit (ment egy kört a gyerek körül, és minden körben egy képen-nyalás, a csajszi meg csak vigyorgott rajta), akit alig lehetett becsalogatni a kertből a házba, egyfolytában kint birkózott a két kutyával. Ők meg persze imádták a mini-ciklonomat.
Roninak is nagyon tetszettek az ebek, ő is ott mászkált a gyepen, egyfolytában magyarázott meg integetett nekik, a labrador meg annyira vigyázott rá... eszméletlen volt. Ha olyan helyre indult Roni, ahová nem lett volna szabad mennie - pl. a sövénykerítés alja, vagy a virágágyások - akkor szépen "visszaterelgette" hozzánk, sőt, egyszer még a kertészgatyója vállpántját is megfogta, és azzal húzta vissza. Igazi anyakutyus a drága.
Vasárnap délelőtt voltunk a Fertő-tónál is, erre az én drága nagylányom fogja magát, mire észbe kaptunk ledobálta magáról az összes ruháját, és közölte, hogy ő most megy pancsizni, anyaszült meztelenül. Persze fürdőcuccot nem vittünk, mert nagyon fújt a szél, igazából csak kirándultunk egyet, de a gyerek azért megfürdött. Apa feltolt nadrágszárral őrizte a sekély részen, nehogy úszni támadjon kedve. Szabályosan jéggé fagyva lehetett csak kiszedni a vízből, de még akkor is azt vacogta lila szájszéllel, hogy "nem fázok anyuci, visszamegyek a vízbe" és persze törölköző nuku, volt nálam 1 textilpelus Roni pelenkázó táskájában, amit alátétnek szoktam használni, azzal próbáltam meg szárazra törölni a gyerekemet...
Most megint mennem kell, valaki éhen akar halni....