Új privát üzeneted érkezett!

ha a habtapi az a szőnyeg akkor áll. az Auchanban most 990-ért adják (10 dbosak mind)

én Játéksziget játékboltban vettem, az 1990 volt ott de szerintem jobb minőségű.

amúgy én már vagy 4x10et vettem, lassan a fél lakást az borítja :)
amit a teraszra teszek alul cellux-szal összeragasztgattam mert amikor felfújta a szél akkor a kis darabokat órákig szedettem össze a kertből...

KépKép
judit18

Niki!
Ananász, őszi- és sárgabarack, mandarin, meggy, szilva, alma, körte.
Egyrészük friss, másrészük konzerv, de a levüket leöntöm, helyette tejszín és narancsszörpi kerül, amitől még ízesebb a leves............ Nem túl édes, ami ugye fontos! Nem főzős, csak összeöntögeted, és ha kell egy kis mézzel édesíted. (nem szokott kelleni) Ákos fiam nem szereti! :( Igen, az a habtapi!!!

Judit!!!
Köszi!!!! Akkor a férjemet rárobbantom!!!! Én is szeretnék a terszara is, meg a szobába is, annyira profi dolog........ A celluxos ragasztás jó ötlet, nem jutott volnba eszembe! Köszi!
Vendég

Én is láttam az Auchanben! Tényleg fontos leragasztani, mert lassan elkezdik majd kikapirgálni a darabkákat is. Egyébként én vettem átlátszó gurigás ragacsot, olyan a mérete, mint kb. egy fél tapétatekercs, az nekem jobban bejött. papírtboltban lehet kapni. Erősebb és egyszerübb összefogni vele a darabokat.

Én a gyümi levest almából és barackból szeretem a legjobban, tejföllel, vagy tejszínnel habarom be, mikor már nagyjából megfőtt. Szegfűszeg, fahéj, vanilia megy bele fűszerezésként.

Monácska: Azért nem olyan félelmetes ám a kiscsaj! Szeretik a gyerekek :roll:

Livi
Kép
Kép
lusie

Az én gyümilevesem vörösboros... nagyon finom, előtte nem szerettem, de mióta ezt egyszer kipróbáltuk... nyami! :)

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok!

Niki!
Gyönyörűek a további képek is. Egyre inkább odavágyom! :wink: A gyümileves vörösboros, és tejszínnel shabaros be?

Lusie!
Habtapi átlátszó tapétával való leragasztása szuper ötlet. Négyzetenként? Vagy már a kirakott kívánt területnyit hosszabb tapétacsíkokkal?

Monácska!
Habtapi ügyben látom már sokan válaszoltak. Az első készletet annó én is Madaras Tescoban vettem, most egy bababoltban, de azok tényleg drágábbak, és a minőségben én nem nagyon látok különbséget.De Teszveszen múltkor láttam darabra is megrendelhetőt.

Judit18!
Nekünk két 10-es és egy 6 db-os készletünk van. :lol:

Juditkmét!
Nimi egy hős!!!! Meg az anyukája is. :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Monácska!
Ha mégis a boltbamenés helyett a rendelésnél döntenél, akkor itt vannak újjak is:

http://www.teszvesz.hu/search.php?string=habtapi

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!
Nekem az az érzésem, hogy az én esetemben a fogyás és Kristóf napközbeni fennléte között egyenes arányosság áll fenn (remélem, jól írom). Szóval, minél többet rendezkedik ő, nekem annál több energiámba kerül, hogy valahogy kinézzen ő is, én is, meg a lakás is. Elég stresszelős típus vagyok, én a vizsgidőszakokban sem híztam, nálam a stressz úgy jött ki, hogy nem hogy nassolni nem tudtam tanulás közben, de a rendes étkezések is alig mentek le a torkomon...
Vendég

Többiek hová tűntek? Beuska, Márti, Juditk, Melinda, Jim stb?
Vendég

Biribon, Cicuka, Linocs, Nebula, mzx, eszterxx, esztereu?
Vendég

Kölyök, bosek, pepike, kmanna?
Vendég

Szilvánusz, Ginger, Mimi, Tündérmanó, Potyka?
Vendég

Sziasztok!

Már fogalmam sincs, hogy mit akartam írni, mióta hazajöttünk a vidéki vakációról, egy rohanás az életem. A lakás romokban volt :? , három nap alatt sikerült rendbehoznom. A férjem mentségére legyen mondva, hogy 7 napból 6-ot dolgozott. Egy csomó elintéznivaló, befizetések, vásárlás, keresztelő-ügyintézés, ma de. rendőrség, du. védőnő stb. stb. stb. Már ezekre sem emlékszem. :?

Juditkecskemét, dícséret Niminek, hogy ilyen ügyes, bátor kisfiú volt! :D :D :D
Niki, Feri, nagyon jók a képek, és ezennel én is beállok az irigykedők sorába. :oops: :lol:
Tand, szavaztam én is!
Petramama, gratula a húgodnak!
Judit18, sajnálom ezt az autós-MÁV-os ügyet! :(

Tök jók a minitalis képek! Az én kedvencem az, amelyiken mindenki a szájában matat. :lol:
Erről jut eszembe: néhány napja kibújt egyszerre a két alsó fogacska! :D Már ideje volt, mert megszenvedtük. Most talán lesz egy kicsi nyugi.
Vendég

Látom, téma volt a habtapi.
Nálunk is a fél szobát habtapi borítja, mert iszonyú gyorsasággal kúszik a kicsike. :)
Érdemes betűs habtapit venni, mert abban kevesebb a kisebb darab. Az állatosokban és egyebekben még lenyelhető, esetleges fulladást okozó darabok vannak. (Pl. szemek.)

Én betűseket vettem 26db-os. Minden (angol) betű benne van, de néhány unokaöccstől örökölt állatos darabbal variálom. Azoknak a szeme ki van szedve, hogy ne nyelje le. Na, nagyon nagy élvezettel a szemétől fogva szedi ki a darabokat. :D

Így a földre nehezebben felszedhető betűseket raktam és arra második rétegnek a több darabos, állatosokat, hogy kedvére játsszon velük. A darabkák szigorú méretbeli rostájának alávetése után!

Mindjárt hozok fotós illusztrációt. :wink:

biribon

Kép
Kép
Kép Kép
Kép

biribon

Sziasztok Lányok,
Nem olvastalak Titeket pár hete és lehet, hogy már volt téma, de én most nagyon örülök.
Becopyzom Nektek (is), hogy mit válaszoltak ma nekem az eü. minisztériumból a pneu. nem kötelező oltással kapcsolatban!!!!

(Az XXX-ek az én nevem, én x-eltem ki)

Miniszteri Kabinet –Kommunikáció, Elemző és CivilKapcsolatok Osztálya Tárgy:
Ügyintézőnk:Kaszásné/KPO EGÉSZSÉGÜGYI MINISZTÉRIUM Hiv. szám:
Ikt. szám: Budapest V., Arany J. u. 6-8. Melléklet:
13498-1/2008-0012TCO Levélcím: 1373 Budapest, Pf.: 609.E-mail: ugyfelszolgalat@eum.hu

XXX
részére

XXX@xXX.com

Tisztelt Asszonyom!

Dr. Székely Tamás miniszter úrnak címzett elektronikus levelére – miniszter úr nagyfokú elfoglaltságára tekintettel – engedje meg, hogy én válaszoljak.

Örömmel tájékoztatom, hogy a kormány döntése értelmében, gyermeke 2008. október 1-jét követően térítésmentes pneumococcus elleni védőoltásban részesülhet.

A Kormány kiemelt célja a gyermekek egészségvédelmének, a gyermekek esélyegyenlőségének, illetve a gyermekes szülők munkavállalási esélyeinek javítása. Erről szól a „Közös Kincsünk a Gyermek”, Nemzeti Csecsemő- és Gyermekegészségügyi Program.

A program részeként 2009 végére már valamennyi 2 évesnél fiatalabb gyermek térítésmentesen lehet beoltva a pneumococcus elleni vakcinával.

A kormány 2008. október 1-jétől az alábbi feltételek mellett biztosítja a vakcinát:

· a szülők kérésére valamennyi 1 évnél fiatalabb csecsemő- és kisgyermek térítésmentesen kapja meg az oltást. Jövő év végére így már valamennyi 2 évnél fiatalabb gyermek ingyenesen lesz beoltva a pneumococcus ellen.
· ezen kívül szintén a szülők kérésére az 1 évnél idősebb, de 2 évnél fiatalabb, egészségügyi okok miatt veszélyeztetett, a szakmai egyeztetések során meghatározott rizikócsoportokba tartozó kisgyermek is térítésmentes pneumococcus elleni védőoltásban részesülhet,
· valamint minden 2 és 5 év közötti veszélyeztetett kisgyermek 70%-os támogatás mellett juthat hozzá a vakcinához.

Szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy a pneumococcus elleni védőoltás nem kötelező, tehát a beadását a szülőnek kell kérnie a házi gyermekorvostól.

A fertőző betegségek között a Pneomococcus (Streptococcus pneumoniae) vezető halálozási ok világszerte. Ez a baktérium súlyos, életveszélyes betegségeket okozhat, úgymint tüdőgyulladás, agyhártyagyulladás és véráramfertőzés, de nagyon gyakran felelős felső légúti megbetegedések kialakulásáért, mint a középfülgyulladás, arcüreg-gyulladás és hörgőgyulladás.

A pneumococcus elleni védőoltás bevezetésével csökkenthetőek a gyermekkori torokgyulladások, mandulagyulladások, középfülgyulladások, ezáltal a gyermekek egészségének megőrzése mellett csökkenthető a szülők munkából történő kiesése és az egészségügyi ellátórendszer igénybevétele is. A térítésmentességgel a védőoltásokat egyenlő eséllyel kapja meg minden kisgyermek.

Budapest, 2008. szeptember 3.

Tisztelettel:

Bärnkopf Zsolt
osztályvezető

A fenti tájékoztatás a 60/1992. (XI. 17.) AB határozat szerint nem tekinthető kötelező erejű jogi állásfoglalásnak.

Kép
1bambi

Mona!

Hogy konkrét haszna is legyen a hsz-omnak, én itt vettem: http://jatekarzenal.gportal.hu/gindex.php?pg=4054026
2000Ft volt a 26 db.
Égen-földön kerestem a betűset. Kevés helyen kapható, ha kapható, akkor sincs benne az összes betű, mert 10-es a csomagolás.

biribon

Sziasztok!

Ígértem, ha meglesz az első fotó, felteszem nektek is.
Akkora a kis Manó, hogy 13 hetesnek írt a doki. Minden rendben van, szépen fejlődik mindene megvan, a nyaki redő 1,78 mm, és 6, 85 cm a baba. Remélem így is marad minden. Nagyon izgett mozgott, vagy hason volt, vagy hátat fordított nekünk. Egyszer fordult a hátára, akkor gyorsan csinált róla a doki egy fotót. Ezt látjátok. A kis ökle meg a szájában. Nagyon édi volt! Már alig várom, hogy legközelebb menjek!!! De addig még öt hét van. Meg 25-én kell mennem AFP-re.
Kép

Kép

Kép
rszg

Hugicám, már nagyon vártam a fotót!!! :D :D :D Délután direkt nem újságoltalak el, reméltem úgyis jössz. :wink:
A kis szégyenlős Manó! Dá-dá! :lol:
Vigyázz magatokra!!!
Vendég

Sziasztok!!!!

RSZG!!! Nagyon jó érzés megint ilyen picikét látni, kicsit irígy vagyok ám!! Gratulálok!! :wink:

Monácska, légyszi küldjél nekem olyan gyümilevit postán, marhára megenném!!! Egyszer ettem az Il Treno-ban (remélem jól írom), hát az valami mennyei volt, azóta sem tudok rájönni, hogy milyen gyümölcsök voltak benne. Állítólag eperjoghurttal kell sűríteni, akkor az igazi.

Zsu, nekünk még nyoma sincs a fogaknak... :(

Bambi!!! Nagyon ügyes vagy, hogy kinyomoztad, de jó!!!! Én is be akarom adatni.

Bocsi, mennem kell vasalni apa egyenruháját, holnap a szexi kéket kell felvennie, mert ünnepség lesz. Nálunk nem sok minden történt mostanában, kivéve hogy hétfő óta nyomom az ápdétet és lement két kiló húsz deka három nap alatt!! Király!!

Kiscsaj olyan nagyon okos, ha monom neki: tapsi-tapsi, akkor csapkod a tenyerével a tenyerembe (vagy ahol ér), ha tánci-tánci, akkor álldogálás közben szabályos tánclépéseket produkál és rogyaszt, de a kedvencem a ciróka-maróka-érika-boróka, akkor pedig simogatja az arcom. Csúcs!!

Mindenkit csókoltatok!!

Böbi

Kép

Kép
bosek

Biribon!
Köszike, már írtam is neki e-mailt!
Annyira aranyos Luca, ahogy koncentrál!!!! Tejed? Fejtek még???

Rszg!
Juppppppiiééééé! Gratula! Istenem, de jó volt megint iylet látni...................... Mikor Nóri szopizta a kis ujjacskáit a 12. heti uh-on.............. De régen volt! :) Vigyázzatok magatokra!

Bosek!
Nemmondod, hogy már iyleneket csinál............ Enyém gyerek még csak forog! És nyúl a cici után ezerrel, ha meglátja! És keres a szemével, és csücsörke képpel, de ZÁRT szájjal próbál dumálni! Viszont leszokott a sikítozásról, ami ugye nem egy elhanyagolható dolog, ugyanis az idegeimet tépte vele!
Nagyon gratulálok Blankának!!!!!!!!!! Pusszantom!

Ma először apa nélkül alszunk kettecskén Nórival külön szobában! :cry: :( Kéretik szorítani a békés estéért!

Pusza csajok!
Vendég

Niki, Judit,
koszmó-ügyben: mi is elég sokáig kínlódtunk vele, és végül a következő vezetett gyors és igen hatékony eredményre: jó alaposan be kell kenni a babó fejét tisztított napraforgóolajjal (nálunk ez olyan jól sikerült, hogy Panyó belenyúlt a mozdulatba, így a fél üveg a fején landolt :D ...hivatalosan vattával kellene). Kb. félórát rajta hagyni, én sitykát húztam a fejére, hogy ne legyen minden olajos, majd műanyag minifésűvel, nem a kefés változat!, hanem az, amelyiknek a fogai is műanyagok jó alaposan átfésülni. Én kurkásztam a kis makákót kb negyedórát, előre-hátra-jobbra-balra a kisfejét, és ezzel a módszerrel mind lejött!!!! Célszerű fürdés előtt, mert utána zsupsz a vízbe, egy kis sampon (mi is Babét használunk, azóta is hetente egyszer) és kész is!! Olyan pihepuha a csajszi haja azóta, hogy csak na!!
Kapargatni viszont tilos!!!!!! Kihullhat a haja tőle, legalábbis engem ezzel paráztatott a gyerekorvos!
Ja, meg is örökítettem a hadműveletet (kb.másfél hónapja):
Kép

Juditk,
Nimi tényleg egy szuperhős!!!!! Nagyon ügyik vagytok!
Sajna csak most jutottam géphez, szóval a holnap délelőtt ugrik, viszont jövő7 nekünk teljesen szabadnak néz ki egyelőre!

Habtapi:
Tegnap óta Pankó is rájött, milyen jó szétszedni ízekre az egész nagy szőnyeget...azóta puzzle-t játszunk :) csak sajna én se kaptam betűset, szóval megy a para, nehogy becsusszanjon egy két szemecske vagy orr...szóval köszi a ragasztós tippet!

Obea,
nagyon köszi a hiányolást!!

Rszg,
gratula a kismanóhoz!!

Bosek,
ez a Blankacsaj hihetetlen ügyes!!! Nekünk az a legújabb fejlesztés, hogy hogyan lehet csukott szájjal röhögni a hülye felmenőn, aki kajcsit próbál imígyen becsempészni az át már nem verhető baba szájába!! Nagyon vicces!! Télleg összepréselt szájjal kacag!!! :D

KépKép
kmanna

Kmanna, Kacika!
Hulla fáradt vagyok...A ház egy bombarobbanásra emlékeztet. A paprika a lecsóhoz (amit fagyasztva akarok eltenni) egy hete vár a hűtőben. Szóval, ha nem nagy baj, maradjunk a jövő hétben.

Kacika, mikor is nem jó neked jövő héten?

Különben ne higgyétek hogy nem akarok veletek talizni, de mindig annyi minden van. Van olyan barátnőm (kismama tornán ismerkedtünk meg) akivel fél éve nem tudunk időt szakítani a talira, holott régebben majdnem hetente taliztunk. Két gyerekkel sokkal nehezebb mint eggyel, ezt akkor éreztem meg amikor Levi Abonyban volt. Soha semmire nincs időm. :( :( Annyira irígyen nézem most a bölcsibe szokó gyerekeket, és az anyukáikat.

A feltett képek nagyon aranyosak, és el vagyok ájulva, hogy tapsi - tapsi, meg tánci tánci.... :shock: :shock: :shock:

Nimó délelőtt ált. 10-30 percet alszik, du. valamivel többet. De 2x3 óra :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Létezik ilyen???? Én miért nem??? Én is, én is....

Bosek!
Gyere a fogyjunk együtt topicba, jó tanácsok, jó képek stb. Jim alkotja a jobbnál jobb updates kajákat...

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Rszg!
Nagyon aranyos a babád!!!

Csajok!
Levinek egyszer (nagyon régen) volt koszmója. Jó sok és vastagon. Egyik napról a másikra került oda. Én úgy de úgy nekiestem....Órákig áztattam olajban a fejét majd fésűvel lekapartam. Vörös volt a feje, mint az őrület. Jól megmostam utána és soha többet egy szem koszmója sem volt. Bár nagyon sajnáltam a végén a tűzvörös fejét, de én nem bírom az ilyesmit elviselni. A haja meg olyan dús lett, hogy alig fér el a fején. Még a sapkákat is átszúrja, olyan erős szálú....

Ezt most nem azért írtam, hogy Ti is essetek neki, de nekem jól sikerült, hatásos volt.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Bocsi csajok, kicsit mozgalmas voltaz elmúlt pár napom, igay egészgésegesen.
két dolog:
Nimi egy hős!!! +++ annyira szurkoltam neki!!!

másik, koszmó:
itt az a hivatalos álláspont, hogy hagyni kell magától elmúlni... elvben nem lesz baja tőle. hát nekünk azóta is koszmós a fejünk, pont most kezd el magától kopni ki... szval ahány ház annyi szokás... ha Titeket nem zavar, akkor nem olyan nagy baj az szerintem ;)

igyekszem majd jönni, de holnap este vendégeink jönnek hétvégére és a lakás meg fut szalad... én is szaladok utána :)

vidám estét!

Kép

Kép
kolyok28

Drága kis Menyem! De ügyes vagy! Csak így tovább! A vőlegényed meg puszit dob és ad, haláli, még azért gyakorlásra szorul, de a csücsörítése vadító.
És kint van a HARMADIK fogacskája is! Ezzel ő is megkínlódott rendesen, az első kettő ehhez képest semmiség volt. Újabb szórakozásunk, hogy célirányosan eldobja a kiszemelt játékot (minden nap van egy kedvenc) és utána kúszik. "tűzoltó lesz és katona..."

Rszg, nagyon tündér a Picikéd! Tényleg jó újra ilyen képet látni!

Biribon: Luca nagyon édes! Hihetetlen ez az odaadó figyelem, mi minden járhat már a kis fejükben!

1bambi: Köszi a pneumo infót. Októberben bizti beoltatom Petikét! (a recept már a kezemben) Olcsit már a jövő héten, az ovizás tuti bacitanya, sőt a dokink Petikére való tekintettel a bárányhimlő elleni oltást is javasolta a nagylánynak (állítólag a csecsemőket nagyon veszélyezteti. Hallgatok rá, mert absz. gyógyszerellenes, és ha már ő is javasolja, valszínű tényleg szükséges rossz egy újabb szuri)

Eltüntek jelentkezzetek!!!

Jó éjszakát mindenkinek!

Livi
Kép
Kép
lusie

Sziasztok!

Nincs netünk, most kölcsönkértem anyutól a laptopot.
Az utóbbi napok nem semmik voltak, hát mit ne mondjak........

Bocsi de most csak ennyi telik tőlem!

Patikám!

A kis nyuvaszt ajánld ki mert visszamondták a ro..dt férgek a házunkat, most kezdem újra árulni és ki tudja mikor sikerül pedig okt31-ig ki kell fizetnünk amit lefoglalóztunk, hogy ne bukjuk a foglalót.
Ide már nem akarok kiskutyit csak ha majd átköltöztünk de ezek után nem tudom mikor lesz, és nem akarok veled kicseszni.........
DE NAGYON KÖSZI!!!!!

Mindenkinek sok csók!!!!

pepike

Kép

Kép
pepike

Hi!

Igaz h senki nem hiányolt :( de itt vok :wink: ...

habtapi:nekünk is 3x 10-es csomag van,a Tesco-ban vettem anno 6 éve és nagyon szeretem,nagyon praktikus.Nálunk a nagyok rakták össze Olikának buzgólkodva,édik voltak.El voltak vele egy fél napig :lol:

Judit(18)!

A Fakopáncs szuper!Nekünk minden fajátékunk onnan van.A Mária utcánál van az üzletük,ott minden olcsóbb mint a viszonteladóknál és nagyobb a választék is.
A Mária utcába járunk a nagyfiammal a SOTE szemklinikára és jövet menet mindig kap valami fa cuccot :wink:

koszmó:én eddig mindegyik gyerekemnél lekapargattam(engem is zavar) mert akármit csináltam(olajoztam ezerrel,dunsztoltam az olajos ki fejüket órákig :shock: ..sehogy sem jött le)..egyedül a kapargatás vált be és nem lett tőle semmi bajuk,mindkét srácomnak gyönyörű dús haja van :wink:

Petramama!

Hugodnak homeos bogyó kéne az aranyérre.

Lusie!

Örülök h rendbe jött a cicid.Be kell látni h az a fránya antibiotikum néha elengedhetetlen...

Mi is most kezdtük az ovit Krizsikémmel...és nagyon sír minden reggel :cry: :cry: :cry: ...pedig még ott sem alszik..én már nagyon ki vok e miatt...annyira sajnálom...lehet ki is veszem,megy majd jövőre...

Pati!

Ne is mondd a kéményeseket :shock: ...velük mi is nagyon megszívtuk az építkezéskor...nem akarták átvenni a kész kéményt és addig meg nem kaptuk meg a lakhatásit és addig meg nem utalta a bank a szocpol fenntmatradó részét... :x ...végül a főmufti úgy adta ki az engedélyt 2 hónap késéssel(!!!)hogy a gödöllői Tűzoltóságról kellett kérni belegyező nyilatkozatot és persze elfogadtak még mellé egy kis lóvét is a rohadékok :x :shock:

Hétfőn túléltük apjukkal a 7.Házassági Évfordulónkat...mostmár nagy baj nem lehet,túl vagyunk a kritikus 7. éven :lol: :lol: :lol:

Olika továbbra is egy angyal :wink: ..az éjjeleket átalussza,nappal is 3x alszik, bár akkor rövideket.Eszik gyümit,tejpépet,baba-joghurtot ,főzeléket és szopizik ezerrel :wink:
Forog össze vissza :wink: hintáztatja a popsit,foga még nincs.

Vasárnap dupla keresztelő 30 vendéggel :shock:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Több nap kellett hozzá, de végeztem a visszaolvasással. :) Részletesen reagálni nem tudok, mert annyi minden történt. Sajna mostanában nem megy, hogy mindenkire reagálni tudjak. :( Mindig szeretnék rendszeresen jönni, de nem megy. Úgy elmegy a napom, hogy csak na, Dóri már nem sokat alszik napközben, délelőtt bevásárlás, főzés, délután séta, így csak este jutok ide. De azért próbálkozom. :)

Bocsánat azoktól, akiknek nem írok. Nem azért, mert nem szeretem őket! Csak gyors egy-két gondolat.

Judit18,
koszmóra a Babe sampont használjuk, nekünk nagyon bevált.

Juditkecskeméti,
nagyon ügyes volt Nimó a katéterezésnél! Te is gratulációt érdemelsz, hogy ilyen türelmesen vártad a vizsgálatokat!

Pumperka,
örülök, hogy visszajött a tejci, drukkoltam!

Tand,
szavaztam Grétire!

Monácska,
Nórira is fogok, majd küldd el a linket!

Niki, Feri,
csodás helyeken jártatok, gyönyörűek a képek. Tetszenek a fotók alatti kis beszámolók. :)

Gratula a fogacskákhoz! :) (Dórinak még nem bújt ki egy se, de nagyon harapdálja a játékokat, szinte rájuk veti magát. :) )

Jobbulást a betegeknek! ++++++++++++++++++++++++++++

Mi is beállunk a sorba. :( Dórinak külsőfül gyulladása van. Holnap délelőtt megyünk vissza a rendelésre, kontrollra. Fülcseppet kaptunk rá, de szerintem nem lett jobb tőle, mert ha véletlen odanyúlok a füléhez, sírni kezd. Azt mondta a doki, hogy a babaúszástól, a merüléstől kaphatta. Egy hétig nem érheti víz a fülét. Nagyon gondolkodom, hogy menjünk-e még úszni, párom füle érzékeny volt gyerekkorában, lehet, hogy Dóri is örökölte, nem szeretném, ha folyton kiújulna ez a betegség.

Bambi1,
köszi, hogy bemásoltad a levelet!

Melinda

Kép
melinda80

Természetesen megint rohanásban, kiscsaj itt tekereg a vállamon.

JuditK, Nagyon ügyeske volt Nimi fiú!
Nekem a jövő hét szerda és csüt. délután nem jó, de délelőtt bármikor, és a két nap kivételével másik napokon délután is.

Rszg, de jó most neked!!! A szülésért, meg az első 3 hónapért nem irigyellek, de most még kicsit igen
:lol:

muszály később folytatni, nem bíííír magával, én meg írni nem bírok így.
Vendég

Jó reggelt!

Gyorsan benéztem, mert 11-re vendégünk jön. (Már készen van a túrós kelt rétes. :wink: ) Na persze nem volt nehéz időben nekiállni, mert Kismackóm már hajnali 4-től fent volt, sikongatott, fújta a nyálbuborékokat stb.

Mona, nagyon boldog születésnapot!

Biribon, csudajók a képek Lucáról!
Panny, végül felvették oviba, és mégsem tetszik neki? De kár! Én már alig várom a jövő szeptembert, hogy vihessem Alexát! Annyira hiányzik neki a társaság, hogy ha a játszótérről elmegy egy gyerek, szinte sírva fakad, úgy kiabál utána. :(
Melinda, jobbulást Dórinak! Szegényke!!! :cry: :cry: :cry: A fogfájás után a fülfájás a legrosszabb!
Pepike, nagyon drukkolok, hogy már tényleg jó dolgok következzenek!!! Még olvasni is sok!
Bosek, nem semmi, hogy Blanka milyen ügyes! :shock: :shock: :shock:
Kacika, Rszg hugicám az első három hónapon már túl van, a szüléssel meg ne riogasd. :wink: Remélem követi majd a családi hagyományt, és gyors, könnyű szülése lesz, mint nekem volt! :D

Úgy látom, ahogy nőnek a gyerekek, úgy csökken a hozzászólások aránya. :cry: Nehogy aztán a végén bezárjon a topic!
Vendég

Kiszazsu!

De édes vagy....................... Hogy ez milyen hihetetlenül jól esik!!!! Köszönöm!
Vendég

Sziasztok!

Judit18: koszmóeltávolítást én is úgy csináltam hajszálra mint Kmanna és nekünk is gyors és hatékony volt, szerencsére azóta sem jött elő. Engem rettenetesen zavart.
Bosek: ez komoly? nem tudjátok felvenni videóra? Na mondjuk mindig sejthető volt, hogy Blanka-baba egy éveel előttünk jár fejlettségben, ezek szerint tényleg így van.
Panny: én hiányoltalak, téged is és mindenkit, aki mostanában alig vagy csak nagyon ritkán ír.
Obea: így képról nagyon hasonlítasz az egyik volt egyetemi csoporttársamra, ő is gebbencs.
Melinda: szegény Dórika. Na ezért is ódzkodom (na, ezt biztos nem így kell írni) az úszástól, megmég ugye Marcinak elég érzékeny a bőre, és attól is tartok, hogy ott esetleg összeszed valamit. Szal nem tudom. Ez a Tücsökzene viszont nagyon teccik, már ki is néztem itt a közelben egy foglalkozást, oda fogunk majd menni, de sztem megvárjuk a 7 hónapot.
Pumperka: ügyes vagy nagyon. A Marci betegségének és éjszakai óránkénti kelésének nálunk is meglett azért az eredménye, mert most van tej bőven.
Zsu: egyetértek, én is megfigyeltem, hogy ahogy telik az idő egyre inkább döcög a topik, de mivel nem szeretném ha így lenne, gyorsan rávettem magam az írásra én is.

Egyébként nálunk fenekestül felfordult az élet. Az én fiamat elvitték az ufók és kaptam helyette egy új kisfiút, mert minden annyira megváltozott. Ugye van ez a hátonfekvős fordulat, aztán mostanában összevissza alszik napközben és van hogy félóra ébrenlét után megint alszik és olyan helyeken is ahol eddig sosem. Ezenkívül most egy tök másik pózban nyugszik meg nálam, ja és elkiabáltam a hozzátáplálást, a betegsége óta semmit nem hajlandó elfogadni. Foga még sehol, de már egész jól látszik az ínyében. Hát mi így, jó kis tanulófázis ez nekem.

Szerintetek mit csináljak, kínálgassam meg minden nap valamivel, vagy várjak egy hetet? Erőltetni természetesen nem akarom.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Panny!
Eső után tudom, de éppen tegnap este lefekvésnél gondoltam rád, hogy ma rá is kérdezek mizu veletek!!!!
Szegény Krizsi................. De tudod, otthon a többiekkel sokkal jobb! Biztosan megszokja majd!!!! Puszilgasd meg heleyettem!
Házassági évfordulóhoz gratula!!!!

Melinda!
Köszi, fogom feltenni a linket!!! :)
Dórinak is jobbulást!!!! Szegéynkém.......... Én is nagyon "füles" voltam, meg a párom is, ezért kiesett nagyon hamar az úszás ennyire picinek. Majd ha nagyobbacska lesz, talán akkor!

Zsu!
tutira nem fog kihalni a topik!! De most az iskola és ovikezdés is, meg az őszi utolsó nagy gyümi és egyéb raktározások télre........ No meg aki teheti, még ebben a jó időben megy kicsit pihenni! Szerintem lesz itt még dömping!!!!

Kölyök!
Írtam neked az iwiwen!!!!! :oops: :oops: :oops: Rettentően szégyellem a pofám........................
Vendég

Szia Szilvánusz!!!

Én kínálgatnám................ És édesekkel főleg!!!!
Tudod mit főztem minap??? Anyatejes kukoricadarát mikróban!!! Hihetetlen erővel dobta magát rá a lány, a kukorica gluténmentes, szóval totálisan egészségesek vagyunk!!! Jó,jó, tudom, hogy az anyatjeben hő hatására elbomlanak a hasznosok, de jobb talán, mint a tápi.......

Azt még nem próbáltad, hogy a darabot a kezébe adod?????

Banán a te kezedből cuppogni, alma, őszibarack............ Ez is beválhat, megérzi az ízeket, aztán talán rendben lesz a kanalazás is!
Vendég

Monácska: de attam neki banánt is meg barackot is a kezébe, de semmi. Fordítja el a fejét és összezárja a száját, ami ugye azért is fura mert eddig meg tolt minden magába, bármit adtam neki.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Hmmmmmmmmmmmmmmmmmm!
Hát akkor most ilyenje van.......... De én kínálgatnám, hiszen ha eddig szerette, akkor most is, csak épp sztrájkol!

Azért a ciciből gyorsabban jön ám a tejci, mint kanállal pakolgatni!!!!! Lehet, hogy ez is bajuk!!!! A kis rafkósok!!!!!!
Vendég

hát ja, főleg most, hogy dől a tej, szinte szívnia sem kell.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Szerintem ez most nagyon aktuális...............................

- Ha a gyerek elalszik végre, akkor a postás csenget. De 2x!!
- A törlőkendő pont akkor fogy ki, amikor a babád nyakig kakis, és a vízszolgáltatás előreláthatólag 14 óráig szünetel.
- Bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle.
- A főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.
- 3 kanál lenyelt kaja után képes félüvegnyit visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben.
- Napi 4x átöltöztetni nem is sok.
- Az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.
- A hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés, és az autós hordozóba betevés UTÁN következik!
- 1 óra cipelés után egy 6 kilós baba is 20 kilósnak tűnik.
- A legjobb játék a pillepalack. Minden más pénzkidobás.
- Az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed, egy reklámszatyorba sem férne be.
- Mindenen a bevarró címke a legérdekesebb.
- Minden fájdalom és baj emelés hatására múlik.
- Ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és még a WC-re is követ négykézláb.
- Amíg a gyerek iszik a cumisüvegből, már lila fejjel és lélegzet visszatartva nézve őt rá kell döbbenned, hogy ő tovább bírja 1 levegővel, mint te.
- Térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.
- 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a mellbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered.
- Ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, turmixgép úszik, na, akkor nem fogja megenni.
- A baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát.
- A baba nem ismeri a türelem szót! (sem)
- Amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó.
- A körömvágást altatásban kéne végezni! Olyan, mint futó vadra lőni…
- A tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábán.
- Miközben eteted, mindenki rajtad röhög, aki lát, mert te is nyitod és csukod a szádat, néha le is nyalod körbe a nem létező maszatot.
- A baba leszarja, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább.
- Fel sem tűnik, ha kicsit hányásos a pólód.
- Van, hogy 4 napig ki sem bontod a lófarokból a hajad. Kelsz és fekszel vele.
- Rájössz, hogy a mikróba tett babakajás üvegből 40 mp után kirobban az egész főzelék és mindent beterít.
- Az etetőtálcára csöppent főzelék sorsa a tenyérrel szétcsapkodás, ha nem vagy elég gyors a papírtörlővel.
- Elnyúlni egy nagy kád habos vízben, arcpakolással, gyertyákkal körbe véve, egy pohár itallal. Na, ez innentől csak ábránd marad.
- Ha 1 szál hajad kilóg a copfból, akkor azt megtalálja, és szép lassan kitépi.
- Ha megvetted a méregdrága játszószőnyeget lelógó cuccokkal, az elektromos hintát, a bébikompot, a babataxit, a félsátor áll a nappaliban, a felfújt kismedence is teli játékkal a szoba közepén, a járóka felállítva, a babakocsi a folyosón, és éjjel minimum 1 labdán átesel a 7-ből… akkor rájössz, hogy kiszorítottak a kecódból.
- Ha eddig fújoztál egy nyálzó kutya láttán, akkor még nem tudod, milyen szuper érzés, ha megpuszil a csorgó nyálú gyereked.
- Bármilyen földre ejtett morzsa vagy kajamaradék a szájában köt ki.
- Többé nem kell mosni a papucsod talpát, van, aki tisztára nyalja.
- Nem csak a saját lábujját tudja és fogja a szájába venni.
- A nagyszülőkhöz érkezve te már a kocsiban láthatatlanná válsz számukra.
- Lehet égnek álló fenékkel aludni!!!
- Vendégségben is képes pólón és melltartón át bekapni a bimbódat.
- Nem csak anya haját jó szálanként húzgálni, ott van apa mellkas szőre is.
- Igenis meg lehet enni egy 3 fogásos vacsorát 4-5 perc alatt.
- Csak addig néz a fényképezőbe, amíg nem nyúlsz az exponálás gombhoz. 32 képből 1 sikeres.
- Vetkőzni öröm, öltözni kín.
- A köldökpiercing képes 5 centit nyúlni.
- A "de én ezt így csináltam" mondat egy idő után kiváltja belőled a nagyigyilkos indulatoka.
- Ha bevásárlás után cipekedsz az emeletre, karodon gyerek, töködön is csomag lóg, akkor leejti a cumiját.
- A spejz úgy néz ki, mint egy bébiétel depó.
Vendég

Szilvánusz, ha ennyire tiltakozik, akkor én várnék egy kicsit. A példa egész más, de a lényeget mutatja: mikor Alexa nem akart fürödni, nem erőltettem egy darabig, aztán elfelejtette, hogy miért is nem tetszett neki, és utána ugyanúgy élvezte, mint azelőtt. Lehet, hogy Marcinak is van valami rossz emléke, azért utasítja most el az étkezést.
Örülök, hogy az egészsége rendbejött!!! :D
Vendég

Monácska, Kép
Nagggggggggyon tetszik!
Vendég

Zsu: tuti, hogy rossz emlék, hiszen most hogy beteg volt a lázcsillapítótól kezdve a vitaminig, meg különböző porokat kiskanállal kellett begyűrni a szájába és utálta.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Sziiia Panny!!

Zsu, úgy értettem a születés utáni első 3 hónapért :wink: :P :oops:

Mona Isten éltessen nagyon sokáig! HOgy, mivel ünnepeltek?

Később folyt köv. enni kér.-.------
Vendég

Mona! Először nagyon boldog szülinapot kívánok!!!!!!!!!!!!

Nagyon jó az összeállításod! És mennyi igazság lakozik benne...

Szilvánusz! Ellentétben Zsu-val, én mindennap megkínálnám, de soha nem erőltetném. Borókával is még csak a kínálgatásnál tartunk, de nem adom fel. Előbb-utóbb csak megszokja a kanalazást. Ja, és biztosan elégedett Marci most a sok tejcivel. :lol:

Panni! Én hiányoltalak, mégha nem is írtam le. Krizsikéhez kitartást! Ne adjátok fel! Nem olyan rossz neki az oviban!!!!!!!!!!
Hétvégére +++++++++++++++!

Rszg! Jó látni újra UH fotót. A húgomét még nem láttam. :( Ők most fiút várnak. Van már egy 2,5 éves kislányuk. Szekáltam is, hogyan fog állni a picurnak ennyi rózsaszín cucc. :lol: (Az én 3, meg az ő 1 lánya után elképzelhetitek mennyi csajos ruhánk van!)

Melinda, Kölyök! Gyertek ám, mégha pár szóra is! Senki nem várja el tőletek, hogy mindenkire reagáljatok! Bár mindig nagyon jól esett.

Pepike! Sajna vannak ilyen emberek... Mi pont ellnekezőleg jártuk meg, amikor telket vásroltunk. Már a szerződés részleteit akartuk megbeszélni, meg a foglalót vinni, amikor a pasi közölte, hgy eladta másnak. Hát, kicsit sem voltunk idegesek. :twisted: De, végül jobb telket tudtunk venni. :lol:

Kép
Kép
Kép
petramama

Szasztok!

Monácska: Isten éltessen, nagyon boldog szülinapot!!!

Szilvánusz: Én is kínálgatnám, egyszercsak rákap majd.

Panny: nekem is hiányoztál!!!
Az ovónéni mit mond? Mikor elmész még sokáig sír, lehet, hogy csak az "amíg anyát látom, eljátszom a legszerencsétlenebb magára hagyott gyermeket" előadás van! (azt mondják minden 3. gyerekre jellemző) A férjem állítólag még nagycsoportban is ezt nyomta, ahogy kilépett az anyja az ajtón, már önfeledten játszott, kacagott.
Keresztelő miatt nem irigyellek! Nem lesz piskóta 30 embert vendégül látni.

Zsu: Tárgyaláson minden rendben volt???

Oviról még annyit, hogy Olcsi máris taknyos (eddig életében kétszer volt az). Ettől féltem. Csak legalább Petire ne ragadna át. Persze így a szerdai pneumo oltásnak is lőttek, hacsak addig nem kezelem ki valahogy.

Livi
Kép
Kép
lusie

Sziasztok!

Van pár percem kicsit visszaolvasgattam de nincs időm mindenre reagálni.

Összeségében írok,
(de itt muszáj kivételt tennem)
Juditkmét!

Nagy örömmel olvastam hogy nincs refluxa Niminek. Annyira együttérzek veletek, mi is ilyen problémásak voltunk pepivel, ti is Levivel és most még ez is, de remélem jobbra fordul.
Egy kis hős volt Nimi, jó hogy ilyen jól viselte még egy felnőtt férfi is
nehezen viselné, de ez pofátlanság hogy ezt csinálják az emberrel, és főleg a gyerekekkel!!!

DRUKKOLOK hogy hamar rendbe jöjjön!

Nagyon szuper minden kép, nem emelnék ki egyet sem mert mind annyira édi!
Mindig megmosolygom mind, a baby combok lenyűgöznek! :lol:

A kismamáknak jó pocaknövesztést, és jó egészséget! :lol:

A kis betegeknek, jobbulást és sok finom gyógyító tejcsit!!!!!

A többi kis angyalkának jó egészséget, pörgést, forgást, kúszást, valakinek mászást!
Anyuciknak kitartás higyjétek el ez még csak a kezdet!

:wink: :wink: :lol: :lol:

pepike

Kép

Kép
pepike

Mona: Boldog Szülinapot Kívánok Neked!!!!!!
linocs

Mona: Nagyon boldog (20.) szülinapot kívánok!!!!!!!!! Ezer puszi, ölelés!!!!!!! :wink:
Vendég

Melinda, Dórinak jobbulást. Petinek is volt ilyen kicsinek, hamar meggyógyult :wink:

Nálunk nincs koszmó...vagyis én nem látok a fején. Az baj?

Szilvánusz, én is kínálgatnám :wink:

Panny, majd hozzál keresztelős képeket!!
Vendég

Monácska!
Isten éltessen sokáig!

Hogyan ünnepeltek?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Monácska!
Nagyon-nagyon boldog szülinapot kívánok én is! Képzeld Anyukámnak is ma van a szülinapja.
Kép

Nagyon jól esik, hogy írtátok, milyen hős Nimó, meg hogy örültetek hogy nincs refluxa. :D :D
Azért szerintem Judit18 kis Esztere nagyobb hős volt....Neki nagy fájdalmai is voltak.....

Pepike!
Sajnálom hogy a házeladás nem jött össze.... :( Nekünk is nagyon nehezen jött össze, egy csomó pénzt buktunk. Az illetéket sem tudtuk visszaigényelni, amit ezért a házért alhol most lakunk, kifizettünk. Ill. a különbséget... :(

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?