Új privát üzeneted érkezett!

Bettyna csatlakozom a sok előttem szólóhoz, boldog szülinapot.

Névválasztás: leányzó:Eszter, ha fiú fogalmunk sincs. Bár még ráérünk a gondolkodással. Egyelőre várom, hogy betöltsem a 12. hetet, hátha elkezdek hízni is. (tegnap megmértem magam...46 kg, július végén még 51 volt...)

Vonalzót is készítek hamarosan, de most már rohanok is, nemsokára szülőire kell menni, és van még néhány elintézetlen dolgom.

Mártiért szorítok, remélem nem nő óriásira a csemete....

valaki kérdezte, már nem tudom ki.... szinte folyamatos arcüreggyulladás miatt jártunk szippantásra, de mint kiderült szervi oka is volt, mert Gergő egyik orrjárat jóval szűkebb volt mint a másik és így folyton megrekedt a válladék. Mára már semmi gond, mert ahogy nőtt a gyermek ez a probléma is megszűnt.
becsengo

Jé én kezdtem a 103. oldalt! :D
becsengo

Sziasztok! Betty: Boldog születésnapot Neked! :P
Szerintem a kinyílt méhszáj ügyben a tornászt kell megkérdezni. Ők általában tudják, hogy az intimtorna használ-e. Legalábbis aki nálunk tartja a kismamatornát, ő eléggé képben van. Bár szerintem a méhszájra az intimtorna nincs hatással.
Márti: Szép nagy lányod lesz! De állítólag azért van valamennyi hibahatár náluk mérésügyben. Olyat is hallottam, akinek négy felett mondták, és három kiló lett. Bár a fejméretet sajnos nem nagyon szokták elnézni. :P

Kép

Kép
nikuc

Mtünde!
Küldtem privit! Fontos!!!

Kép Kép
rozsaag

Sziasztok!

Megint rekordott döntöttünk rossz éjszaka ügyében. :(
Éjféltől fél 5- ig voltunk fel. 2 óráig még csak csak aludt, amíg az ölemben tartotam, de aztán hajnalig semmi.

Lányok szombaton lagziba mennénk. Azért írom, hogy mennénk, mert most néztük apával a meghívót, hogy 17 órakor lesz a templomi esküvő Budaőrsön. Simán eltart 18 óráig, aztán jön a gratuláció, majd az étterem. Mire vacsorárs kerülne a sor el kell jönnünk, mert Kristóf 8-9 között már alszik, és Budaőrsről még haza is kell érni. A másik, hogy még a templomban sem tudunk ott lenni végig, mert kizárt dolog, hogy 1 órát nyugodtan maradjon Kristóf.
Szóval tanácstalanok vagyunk. Ti mit gondoltok erről?

Kép
Kép
susytunder

Köszi mindenkinek, a vérnyomásommal kapcsolatos információkat és, hogy szorítotok értem.

Tegnap délelött elaludtam és sajnos a kaputelefonra ébredtem és gyors felpattanás stb.. onnantól kezdve fájt a fejem délután már lüktett a halántékom kicsit szédelegtem és levert a víz. Vettem be egy vérnyomás csökkentőt és 10perc alatt elmúlt.

Amikor én itthon megmérem nekem sose mutat magasat ez a digitális vérnyomás mérő de ha orvos méri már rögtön 160at mutat neki. Az itthoni méregetés nem olyan pontos de azért szorgosan méregetem napi 4x meg irogatom.

Tegnap este párommal nézegettük a pocimat annyira ficánkolt csak úgy hullámzott a hasam meg kidudorodott. :) Olyan jó nézni és érezni őt.
Remélem ő túlságosan nem viseli a magasvérnyomásom.
20-án osztálytalálkozóra mennék remélem javul addig hogy ne kórházban legyek akkor. :?

Ha nekem nyitva is lenne a külső méhszájam én nem is tudnám mert nem vizsgált meg az orvos "úgy". Az utolsó ilyen vizsgálatom az 5héten volt amikor próbálta kitapogatni a babát.
Azt hallottam hogy már csak a végefelé vizsgál.

Kép
dius87

Susy én is úgy mennék lagziba a sok finom kaja és sütemény. Olyan sokszor eszembe jut! :)

Sajnos én nem tudok tanácsot adni ez ügyben, nem vagyok valami tapaszlt, de én megpróbálnék elmenni de félek hogy most csak az éhség beszél belőlem. :D

Bettyna én is szeretnék sok boldog születésnapot kívánni! :wink:

Kép
dius87

Susy!

Mi tavaly nyáron voltunk így Bercivel lagziban! Ő is bőven 1 év alatt volt még akkor! Kicsit utánajártunk a dolognak és bízva a pici alkamazkodóképességében, elindultunk! Az egyik legjobb barátnőm esküvőjét nem hagyhattuk ki!
Szóval az esküvőt Berci egész nyugodtan tűrte, nem kellett kivinni sem. Az étteremben pedig a tulaj egyik lányának a szobáját megkaptuk, ott vacsi után megszoptattam Bercit és letettem aludni az utazóágyba, bébiőrrel! De egész éjjel csak a szuszogását hallottam, nagyon jól aludt, elfáradt az őt ért ingerektől, a sok embertől, zenétől stb. Mi pedig igazán jól szórakoztunk!
Szóval, szerintem kérdezzetek rá,hogy tudnak-e az étteremben egy kis szobát, bármit biztosítani Nektek és próbáljátok meg! Ha nem működik, még mindig hazajöhettek! Az én tapasztalatom egyébként az, hogy a gyerekek nagyon szeretik a nyüzsgést, figyelik a többi gyereket, úgyhogy nem biztos, hogy Kristóf elalszik, mire vacsora lesz! Utána viszont, ha jól kifárad, nem nagyon kell majd ringatni sem! Persze Ti ismeritek a manót,Nektek kell tudni, hogy nagyon megzavarná-e, ha máshol alszik?

Márti
borossné becz márta

Susy, ez tényleg nehéz ügy! Nekünk szerencsénk volt, amikor a sógoromnak volt az esküvője hó elején, akkor 4-5ig volt a templom, Samu rajtam volt az erszényben, egy csomót sétáltam vele, hogy csendben legyen, és a szertartás felét így átaludta :-) Pont meg tudtunk vacsizni, mire menni kellett, és kb 10 percre az étteremtől laknak anyósomék, ott tudtunk aludni. Hó végén pedig egy barátnőmnek volt esküvője, akkor is szerencsésen alakult a helyszín, húgomék meg szüleim a közelben voltak, ráadásul a szüleim nyaraltak, üres volt a kégli. Vacsi után odamentünk, elaltattuk, és húgomék vigyáztak rá, amíg mi hajnalig mulattunk :-) De, ha Kristóf ennyire rosszul alszik, akkor ilyesmi biztos nem működne. Ha valameddig ott akartok lenni, akkor szerintem keressetek gyorsan szállást, hogy ne kelljen hazáig autózni. A templomban tuti nem tudod végignézni az eseményeket, erre készülj fel, esetleg felváltva mehettek ki vele nézelődni apjával.
danann

Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek a köszöntést, nagyon aranyosak vagytok!

Márti - Köszi, odataláltam, csak a szülőszobalátogatás hamarbb véget ért, így a dokim háromnegyed körül óelkezdte az előadást. Én meg ugye 2-re mentem. De sebaj, hétfőn úgyxis megyek, hozzá, azt mondta, mejd elmondja nekem újra,mi volt. :lol:
Mi is ketten megyünk jövő héten, legalábbis remélem, Tomi hazaér addigra. Én tutira ott leszek. Majd keressük egymást, ok!

Susy - Szerintem menjetek nyugodtan, max kijöttök a templomból, ha Kristóf nyűgösködne. nem tudok ott aludni valahol, akkor nem kellene annyival korábban eljönnötök? EGyébként egyetértek az előttem szólókkal, ti ismeritek a kiskrapekot, mennyit bír. Bár lehet nem árt feszegetni a határait, ő is ezt teszi a tiétekkel, nem? :lol:

Dius - Szorítok, hogy rendbejöjjön a vérnyomáésod és el tudj menni az osztálytalira!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Ja, rólunk. Ma tiszta kóma vagyok, alig bírom nyitva tartani a szemem. Éjjel legalább 2 órát "kukorékoltam", járt az agyam ezerrel, sehogy sem volt jó feküdni, továbbra is fáj a derekam...
De! Megérkezett az új ülőgarnitúránk, este Tomi összerakta, így már arról tv-ztünk! Tök jó volt!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Susy - egyetértek az előttem szólókkal, tényleg egy szállás lenne a legjobb nektek, mert ha otthon vigyáz rá valaki és neked kellene hazajönni etetni+altatni az tényleg messze van.

Egyébként nálunk is hasonló a helyzet, jövő héten megyünk esküvőre, igaz a helyszín tőlünk 10 percre lesz, így mi úgy gondoltuk, hogy a szertartás után hazajövök etetni és megnézem minden oké-e és nyolc körül pedig hazajövünk fürdetni és altatni, egyébként pedig a nagymami vigyáz majd rá. Igaz az etetés nálunk megoldható lenne nélkülünk is (tápszert is kap és lefejt tejcsi is van mostanában), de szeretnék itt lenni, mert én ismerem a gyerkőcöt, a nagymamival ritkán találkozik sajna. Szóval aggódó mami vagyok! :wink:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka!
Ne viccelj, nagyon jó a súlya Zolónak.! Mírát most mérte a doki, 5990 gramm és 61,5 cm. (4 hónapos!)
Nem kendőzünk, úgy éreztem nem nekem való a kendő tekergetése. Kenguruzunk és mei tai-ozunk. Nem tudom mit történt, tegnap 2x is próbáltam beletenni az MT-be de hisztibe tört ki. A kenguru tetszett neki. Lehet, hogy az MT-ben a lába nagyon terpeszbe van és azért nem viseli el. Nem értem, eddig semmi baja nem volt vele. :(

Kaja: Ha visszaolvasol, nekünk is pontosan ilyenkor kezdődtek a kaja problémák. A 2. oltása után. Azóta is "szórakozik" és nem eszi meg a korábbi 160-180 ml-eket, hanem csak a 120 ml. Ma is ezt csinálja. Ilyenkor persze boríthatom ki a lefejt tejet. :( Ma kérdeztem a dokitól és azt mondta, ez a teljesen normális mennyiség. Így is hízott 65 dkg 1 hónap alatt. Még meg is dícsérték milyen szépen fejlődik. Szerintem nálatok is ez lesz. Szopisztrájk!

Lányok!
Ígértem, hogy rákérdezek az oltásra. A neis-vac-c és a menjugate ugyanaz, attól függ hogyan nevezik, hogy mikor kapja a baba, 1 éves kor előtt vagy után.

Megkérdeztem a K-vitamint is (korábban írtatok róla). Addig kell az anyatejes babának adni havonta 1x amíg nincs hozzátáplálás.
Amennyiben nem kizárólagosan anyatejet kap, hanem tápszert is, akkor addig kell adni, amíg a tápszer és a tej aránya el nem éri az 50%-50%-ot. Ha ennél több tápszert kap nincs K-vitaminra szükség.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Lányok köszönöm szépen a hozzászólásokat, véleményeket.
Nekem az a szívfájdalmam, hogy 17 órakor lesz az esküvő, kár, hogy ilyen későre tették. Kristóf a templomot tuti nem fogja kibírni, igazad van Livia. Mostanában egyfolytában ki akar ugrani az ölünkből, mindent meg akar fogni, kóstolni. Ez lenne a templomba is, babakocsi meg szóba sem jöhet.
Nincs kire hagynunk, mert apa részéről mindenki hivatalos az én családom pedig 200 km- re van, és meg sem kérdem, hogy nem jönne el valaki, mert fölösleges, de ez más dolog.
Szállás nincs, úgyhogy valószínűleg elmegyünk a templomi esküvőre, meglátjuk mennyire húzódik el, aztán hazajövünk, mulatás biztos nem lesz.
Lehet még a jó kajálásról is lemaradunk, Dius majd gondolok rád. :)

Kép
Kép
susytunder

Szalamandra

Rózának nagyon boldog első névnapot kívánok!

Kép

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok lányok szeretném megkérdezni hogy a kórházba nincs-e terhestorna itt a környékünkön sajnos nincs de nagyon fáj a derekam és biztos jót tenne, és szülésfelkészítő és szülőszobalátogatás mikor szokott lenni előre is köszönöm
erzsebet0312

Erzsébet - Van kismama torna a kórházban, minden hétfőn és szerdán 2-től. 500 Ft /alkalmom, bárki jöhet. Két gyógytornász tartja, szerintem nagyon jó. Ha bővebben érdekel kérdezz nyugodtan!

BOLDOG NÉVNAPOT RÓZA!!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Szalamandra!
Mi is boldog névnapot kívánunk Rózának!

Susy!
Te gyereked Te ismered, mit bír Kristóf. Csak segítségképpen írom.

Mi 9 hónaposan elvittük Lillut egy lagziba. A polgári szertartást a hordozóban ülte végig, teljes csöndben, amin én is meglepődtem. A más kerületben lévő templomi szertartást félig bírta, utána a templomi baba-mama szobában hallgattuk meg a szertartás második részét. A lagzit babakocsiban simán élvezte, 11-kor dőlt ki (máskor 8-kor alszik) :lol: Én nagyon örültem, hogy bátor voltam, mert jól éreztük magunkat, pedig a várba gyalog kellett februárban besétálnunk vele (frankón jól mutattunk az Úri utcából apa öltönyben cipelte a lépcsőn a babakocsit, én meg tűsarkúban tipegve bénáztam nászajándékostól-fél gyerek ruhatárostul, apa kabátjával utána). Az öltöző részben sarokba fordulva egy széken szopiztunk.

Most Lilla 15 hós korában is voltunk esküvőn, de mostanra olyan járó-izgő-mozgó sajtkukac lett, hogy nem mertük elvinni, mert nem bírt volna egy percet sem ülni. :lol: Mondjuk most már könnyen itthon hagytuk, mert ugye nem szopizik.

KépKép

KépKép
beneildi

már megint egy hete nem jutottam ide, van mit visszaolvasnom :)

dytke: gyakori szopi esetén hasfájás ellen segíthet, hogyha 2 órán belül kér újból, akkor ugyanarra a mellre teszed, így nemcsak mindig az elsőtejhez jut hozzá-

a szavazósdi nagyon vicces, lehetne születésekre is ;)))

bettyna: allergiával én is szenvedtem, de kutyául, most két napja jól vagyok, ugyanis nem nyitok ki semmi ablakot!!! ki sem dugom az orrom a házból. mondják, hogy ne nagyon szellőztessünk, de eddig nem hittem el. döbbenet :)

megyek mindjárt még tovább, de kérdésem lenne
nagyon úgy néz ki, hogy bebuktam a cukrot. 7.8 lett, vizeletben is van. doki nincs, hétfőn hívom. tudtok erről, mi a protokoll a cukrosoknak? azt mesélte a doki, hogy heti diabetológia (remek), de a szülés körüli izgat leginkább. hajlamosabbak-e basztatni az embert, pl túlhordás esetén? az első két órára maradhat-e a baba, vagy elviszik vért venni? esetleg helyben vizsgálják meg? igazából ezektől tartok leginkább, nem szeretném, ha macerálnának azért, mert cukros lettem. mégsem akkor nagy baj ez...

KépKép Kép
mzsperx

Sziasztok :)

susy: Zsófit vittük lagziba 8 hónaposan is, és 10 hónaposan is. Mindkettőn 10-ig volt ébren, a 8 hónapos lagziban is kaptunk szobát, de elég messze volt az étteremtől, így Apával felváltva vigyáztunk rá, ő békésen aludt (de ezt sem bántuk meg, 10-ig együtt voltunk a lagziban!). A második lagzin a szobánk az étterem felett volt, 10-kor felvittük, bébiőrrel reggelig aludt egy mukkanás nélkül, mi meg hajnali háromig mulattunk :lol: Nagyon jó volt! De mi tényleg vittük mindenhova magunkkal Zsófit a kezdetek óta, mivel nagyszülők messze vannak, szóval szokta a dolgokat folyamatosan. De Te ismered Kristófot, tényleg Te tudod, mi a jó neki!

Mi most kezdtük el Zsófit másra bízni napközben, hogy hétfőnként suliban vagyok, de én még éjszakára legalább fél évig nem adom senkinek. (Vagyis több lesz, mert utána meg jön a kistesó, és akkor sem adom :lol: )
Vendég

Rozsaag,Manka!

Nálunk is van néha szopisztrájk, nagyon nem szeretem... Adél sem eszik nagy mennyiségeket, ma pl egymás után 2x 70 és 90ml..., és közte eltelt 4 óra is... Tegnap becsúszott egy 180-as, nem tudom hogyan...
Ja, és hízás: 1 hét alatt most 160g-os hízott, de az előző hónaphoz képest csak kicsivel több mint fél kilót. Remélem, nem fogja kevesellni a doki!

Susy! Mi is voltunk janával lagziban, és uazt csináltuk mint Márti. Kértünk egy szobát a szállodában, (ahol volt a lagzi) ott szopiztattam. A bébiőrzős megoldás nagyon jó, bár hangzavarban nem biztos hogy meghallod. Jana a buli közepén aludt babakocsiban. :)

Lányok! Tudom, hogy nem tartozik a topicba, ezért kérdezném tőletek hogy hova írjak... Jana iszonyat verekedős lett mostanában, már nem merek vele játszótérre menni sem... Mindenkitől elvesz mindent, az övét nem adja oda és üt, ha valami nem tetszik. Meg "csak úgy" is. Mit csináltam rosszul 2 évig??? :( Valakinek van hasonló tapasztalata?

ildi

Kép
Kép
kincsesi

Beszéltem közben a vőlegényel, hogy hogy is lesznek a dolgok, azt mondta hosszú lesz a szertartás, fél 7- ig is elhúzódhat, a vacsora akár 8- ig is. Lesz 10 óra mire vége, és ahogy mondjátok én ismerem Kristófot és meglepő lenne, ha kibírná nyűgösség nélkül. Apa testvéreék Budaőrsön laknak csak náluk tele lesz a ház rokonokkal, de apa beszél a húgával, aztán meglátjuk.
Mi is visszük mindefelé Kristófot, de tudom, hogy megijedne a hangos tenétől, és szerintem a sok embertől is. De majd meglátjuk.

Mzsperx
Hogy érted, hogy lehetne születésekre is? :roll:

Kép
Kép
susytunder

bocsi, zenétől akart lenni. :oops:

Kép
Kép
susytunder

dytke, köszi, hogy leírtad a sztoridat!
a csecsemős boszorka meg... nagyon durva :( az a szörnyű, hogy az ember nem is tehet semmit, azt csinálnak vele és a gyerekével, amit akarnak :(

rozsaag, ne aggódj a szopik miatt, sztem a gyerek úgyis tudja, mikor, mennyit akar enni! nekem a nagyobbik lányom kezdetektől csak 5x evett!!! egy darabig aggódtam, aztán beletörődtem :)

ezt a müller nevű helyet még nem is hallottam...
jahogy pesten nincs is? :) akkor mindegy is :)

dytke, ez igen meredek, amit írsz "A kórházban azt mondták, hogy 6 óra kell, hogy újratermelődjön a tej, ezért mindig csak egy mellből szoptattam, utána köv. szopinál a másikból". ezt ki mondta??? hülye volt szegény, vagy mi??? a legtöbb tej a szoptatás _alatt_ termelődik... bahh.

danann, jók a képek! :)

dytke, apán alvós kép csúúúcs!

most elmegyek bepakolni a mosogatógépet, aztán olvasok tovább...

KépKép Kép
mzsperx

ildi, szar ügy a verekedés, de sajna előfordul, ezt csinálják a két évesek. nem hiszem, hogy eddig elrontottál volna valamit :) következetes tiltás kell ellene, ha csinálja, mondjuk hagyja abba a játékot, vagy azonnal induljatok haza a játszóról... előbb-utóbb elmarad. amit nem szabad: megfenyegetni, hogy ez és ez lesz, ha verekszik, majd ha tényleg, akkor nem tartani be...
ha mástól elvesz valamit, akkor simán te is kiveheted a kezéből, és visszadhatod a tulajnak, miközben elmondod neki, hogy ez nem az övé... azt ne várd el tőle, hogy ő is önzetlen legyen, és odaadja valamilyét... az csak később jön el :)

KépKép Kép
mzsperx

[quote="susytunder"]
írta:
susytunder
Mzsperx
Hogy érted, hogy lehetne születésekre is? :roll:

hát szavazni arra, hogy ki mikor fog szülni :) jóóó, tudom, nagy meló, csak annyira izgis a szavazósdi.

KépKép Kép
mzsperx

Ildi!
Nálunk is van egy anyuka aki most ezzel küzd, hogy a kisfia verekszik, kerilányom is osztotta 2 évesen a népet. :oops:

A kisfiú anyukája, szolid, kedves, helyes csaj, aki nem ilyennek neveli, mégis előfordul. Szegény anyukának nagyon kellemetlen sok helyre emiatt nem is járnak. Mivel engem nem érdekel, szegény lány meg így is tök szégyelli magát, hogy Lilla már kapott egyet-kettőt, így hozzánk bátran jönnek. Szertartásosan mindig bocsánatot kér a kisfiú, Lilla meg megbocsát (na mondjuk én kis Lillám meg egy irigy csuka lett mostanában :oops: ) Én azokat az anyukákat nem szívlelem csak, akinek a vadállat gyereke mindenkit elver és az anyuka még csak annyit sem mond, bocsi kis Lilla, nem akartuk :twisted: lehet az én lányom is verekedős lesz, de tuti bocsánatot kérünk majd a kis áldozattól :lol:

Kerilányom kinőtte, szerintem következetességgel Jana is túl lesz rajta, addig is kitartást és ne okold magad. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Kincsesi, lehet, hogy egy picit Adél is benne van, biztos hordoz némi feszültséget a kistesó miatt Jana. Én sem gondolom, hogy elrontottad, szinte minden gyerek átmegy ezen. Annél jobbat én sem tudok, mint amit a többiek mondtak.

Mzsperx, sajnálom a cukrot, protokollt nem ismerem...

Nekem is csak ennyi jutott, Samu akar :-)
danann

panndi, grati atesóhoz!

rozsaag, kaja sűrítésre (még nem olvastam, mit írtak a többiek, remélem, írok újat is :))
holle rizspép, burgonyapehely, vagy főtt krumpli, később, ha nehetnek gluténesek, akármilyen natúr kása...

ugabesz, én a 20. hét óta nyittva vagyok 1 ujjnyira, az elején nagyon aggódtam, de azóta sem történt semmi. most már pihizni sem szoktam túl sokat...
nekem az intimtorna eszembe sem jutott, hogy bekavarna, én csinálom, nem lett rosszabb :)

(huhh, utolsó oldal jön :D)

susy: a fiad nem alszik el a babakocsiban? kihagyni egy fürdetést, és babakocsiban altatni egyszer nagy gáz lenne? :) márti utazóágyas ötlete mégjobb :)

KépKép Kép
mzsperx

Ildi!

Ez tényleg egy korszak, de benne lehet az is, hogy Jana a kistesó miatti féltékenységét vezeti le így! Van egy barátnőm, akinek a kisfia lett kifejezetten agresszív, amikor megszületett a kistesó, na nem rögtön, pár hónappal később! Aztán szépen kinőtte! Ők is azt csinálták, hogy, ha a kisfiú nem bírt magával és mindenkit kiosztott a játszótéren, hát összepakoltak és hazamentek!
Nem rontottál el semmit, de 2 éves kor körül már saját akaratuk is van és az
sajnos nem feltétlen egyezik a mi elképzeléseinkkel!

mzsperx!

Akkor a Te dokid valószínű a Honvédba küld diabetológiára! Hát, nem túl bíztató, sokan írták már, hogy elunták ott az életüket minden héten! Engem a dokim Tóth dr.-nőhöz küldött, aki az ÁEK-ban rendel és egy tündér, nem beszélve az aszisztenséről! Ide havonta, később, ha nem áll be a cukrod, 2 hetente kell járni, havonta labor, amit ott helyben, a kórházban vesznek le és nem kell várni sem! Esetleg kérdezd meg a dokidat, hogy nem járhatnál-e oda, mivel van otthon még 2 gyereked, Neked sem mindegy, mennyi idődet viszi el ez a procedúra!
Én-bár nekem most hála Istennek nem jött ki a cukor, csak a 2. terhességemnél, ettől függetlenül Tóth dr.-nő szigorúan ellenőrzés alatt tartott, diéta, labor minden- rákérdeztem a szülőszobán, hogy ott maradhat-e a pici 2 órát szülés után, ha anyukát kezelték terhességi cukorbetegséggel és azt mondták, hogy igen,utána is tudnak vért venni és ezeknél a babáknál az szokott lenni, hogy lelesik szülés után a vércukruk, de a szoptatás pont abban segít, hogy gyorsan helyreálljon a vércukorszintje! De, mivel az összevonás előtt minden cukros kismamától elvitték a babát, lehet, ez is azon múlik, ki van bent,akinek ezt el kell döntenie amikor éppen szülsz!

Márti
borossné becz márta

márti, köszi szépen a válaszokat! megpróbálom akkor ezt a tóth dr nőt megszerezni :)

KépKép Kép
mzsperx

köszi Bettina
erzsebet0312

sziasztok!
én is jó régen voltam, kórházban voltam a kisfiammal vasárnap óta.
először agyhártya gyulladásra gyanakodtak, de szerencsére kiderült, hogy "csak" valami hiperagresszív vírus.
elég szörnyű volt, összeszurkálták szegénykémet, de végül meggyógyult, tegnap jöttünk haza...

nem tudom ki kérdezte a fültisztítást
a lányomnak egy nagy zsírdugó zárja el a fülét, hetekig csöpögtettük a fülébe olajat (megnézem majd mit), és szépen kimosódott a cucc.

Kép
Kép
Kép
iricc

Iricc

Javulást kívánok nektek. Szegény kicsi fiad. Még szerencse, hogy nem agyhártya gyulladás.

Kép
Kép
susytunder

susy, Ildi, köszönjük a névnapi köszöntést :)

Róza is nagyon eltérő mennyiségeket eszik: múlt héten mértem három napig, volt hogy 60 gr-t evett, volt hogy 130-at. Ő mindig is egyenetlenül evett, ez van :)
Viszont most a nemalvással küzdünk, ma reggel kilenctől este kilencig csak 10-20 perceket aludt, azt is ritkán. Volt ilyesmi nálatok? Ráadásul apa beteg, vírusos, szeretném őt is ápolni, de nem nagyon megy :(

Kép
Kép
szalamandra

Szalamandra!
Míra 2 hónapos koráig átaludta az egész napot. Evett, aludt. Azóta pedig napközben 2 étkezés között 15-20 perceket szundít, sokszor csak alfában van. Az éjszakát azonban 22h- 5h-ig átalussza.
Boldog névnapot kívánok én is Rózinak!

Iricc!
Jobbulást kívánok a nektek!

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Iricc kisfiad remélem már jobban van, borzasztó lehetett a kórházban vele...

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek!

Márti
Veled álmodtam! :)
Álmomban megszületett a kislányod, 3770 grammal, és 54 cm- rel. Küldtél képet is, de a képen egy 2 év körüli kislány volt. :)
Apa már nem csodálkozik, ha ilyen cifrát álmodok, hajlamos vagyok rá.

Szalamandra
Kristóf 4 hós koráig úgy aludt, mint a tej. Volt olyan, hogy egyhúzamban 5 órát is aludt, mindíg féltem, hogy majd éjjel felllesz, de akkor is aludt. Azóta megváltozott, hol így, hol úgy alszik. :)

Kép
Kép
susytunder

Iricc!

Jobbulást a kicsinek! Te is vigyázz magatokra!

Susy!

Ez tetszik! :lol: Be szoktak jönni az álmaid? Akkor most már nem csak a neve, de a paraméterei is érdekesek lesznek! De, ha akkora lesz mint megálmodtam, hát kinevezlek főboszinak! :lol: :lol: :lol:

Márti
borossné becz márta

Sziasztok, töltöttem fel új képeket rólunk a blogba, ha van kedvetek kiváncsiskodni. :)

mtunde

Sziasztok!

Mzsperx - Nálam is a szobafogság válik be leginkább, csak oda megyek,a hova nagyon muszáj és ablakot akkor nyitok, ha jó hűvös van vagy esik. Már nagoyn vároma hétfőt, állítólag jön az eső. :wink: Cukor ügyben nem vagyok jártas.

Ildi - Én ugye még csak tankönyvekből tanultam a gyermeklélektant a fősulin, de kb megegyezik azzal, amit a tapasztalt anyukák írnak. :lol: Nem hiszem én sem, hogy bármit is elrontottál, ezen minden gyerek vagy legalábbis alegtöbb átesik. Próbálgatják az ororszlánkörmeiket meg a te türelmedet, meddig mehetnek el. A következetesség igazi próbatétele ez az időszak.

Iricc - Jobbulást a pici fiadnak!

Tünde - Szupik a képek!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Hoppá, betöltöttem a 34.hetet!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Megjöttünk a dokitól és azt mondta, hogy Adél súlyával minden rendben van! :) Szerencsére még a védőnőnk sem volt ott, aki belemagyarázhatott volna! Úgyhogy folytatjuk a szopit, ameddig csak lehet! :)

Igen, tudom a féltékenység is... De annyira nehéz! Én tényleg nem látom más hasonló korú gyerekét "verekedni". Tegnap csak úgy rászórt egy lapát homokot egy kisfiúra... ja, és olyan hihetetlen akarata van, majdnem el sem tudtam hozni a játszóról. Hazáig ordított. :( Szóval vele most nagyon nehéz időszakot élünk át, de remélem hamarosan elmúlik! Köszi mindenkinek, aki próbált bíztatni!

ildi

Kép
Kép
kincsesi

Sziasztok!
Ildi, bíztatlak én is, hogy mindez normális. Biztos, hogy habitus kérdése is. Az udvaron van egy Annácska, aki 2 éves sincs, és vadul tud harapni, verekedni. Bene meg majdnem 2,5 éves koráig nem verekedett, csak odaállt, és kapta a jobbegyeneseket. Azóta megtanult sajnos(és szerencsére) verekedni is. A hiszti is normális, csak iszonyatos türelem kell hozzá. Én azt vettem észre, Bene annál hisztisebb, minél jobban felpaprikáz engem is. Ha hatástalan, akkor hamar abbahagyja. És az utóbbi fél évben sokkal ritkábbak a hisztik, 1 éve még minden napra jutott.

Betty, lassan miattad fogunk izgulni! :)

mtunde

Ildi - szerintem is a féltékenység is benne van. A gyerekek általában akkor "rosszalkodnak", ha fel akarják hívni magukra a figyelmet. Kitartás!!!

Dius - engem sem vizsgált meg a dokim csak a legelején, utána pedig az első ctg után a 36. héten. Teljesen zárva volt még a méhszájam, ezért nem is vizsgált legközelebb, mert azt mondta, betöltöttük a 37. hetet, mostmár szülhetek, és minek szadizzon. A 40. héten nézett meg újra, hogy hogy állunk. Akkor is zárva volt.

Betty - ha nem múlt a derékfájásod, akkor próbáld meg, hogy egy összecsavart törölközőt teszel derekad alá. Nekem is ez vált be. Utólag nagyon boldog szülinapot!

Szalamandra - Rózának is boldog névnapot utólag

mzsperx - ez a legkedvesebb gyerekágyon lévő csecsemős mondta. Lehet, hogy az előtejnél van ez így? nem tudom. de mindegy. lényeg, hogy a manó jól szopizik, van elég tejem is. remélem így is marad

Képzeljétek! Ambi tegnapi tiszta súlya 3060 g :) Nagyon szépen gyarapszik. 630 g nem egész 3 hét alatt. Hihetetlen étvágya van :)

dytke

iricc - remélem mostmár jól vagytok!!!

dytke

Sziasztok

Szalamandra!

Evés: Nálunk is elég változatos az evési szokása Natinak. Az átlagos adgja 120-140, de néha még mindig előfordul a repertoárjában egy 70-es is, és fura mód ilyenkor alszik a legjobbakat :lol: ........
éjszakázás, nem alvás: nálunk is hasonló a heyzet, lehet hogy érzik a frontot?! Bár ma kaptam egy bónusz napot a lányomtól, és ma szinte egész nap alszik juhhéjjjjj
Ja és csajok eljutottam a fodrászhoz is....ez piros betűs ünnep :P

Susy!
Végül is hogy döntöttél az esküvő kérdésben? Elmentek? Én lehet hogy bevállalnám már ennyi idősen, hagy szokja meg minél korábban a nyüzsgést...remélem jól fog sikerülni, ha elmentek és esztek finomakat:-)

Dytke!

Ambi nagyon ügyes....gratula!

Kép
sly78

hát, én totál kimerültem ma... a 10.30-as szopi után Róza kétszer aludt: egszer a hasamon 40 percet, egyszer a babakocsiban kb 15 percet - és még ébren van! Éber, érdeklődő, de én már nem bírom... apa beteg, vírusos, ő távol marad a gyerektől. Ha nem szórakoztatom, nem cipelgetem, akkor sír. Ha ezeket megteszem, megnyugszik, bár akkor is időről időre sírni kezd. Reméelm, hogy nincs valami baja... Most betettem az ágyába, ott bömböl, nekem meg megszakad a szívem, látom magam előtt a kis legörbülő száját, meg az elkeseredett pofiját... olyan mint egy kis mamóka! Bocs, most jól elpanaszkodtam! Mostantól mérni fogom, hátha keveset eszik (kevés a tej), mert fura mód napok óta kb 2-3 órája eszik napközben, míg korábban 3-4 óránként szokott.
Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
szalamandra

erzsébet0312!

Tetszik a vonalzód :lol:

Kép
sly78

Szalamandra!

Szerintem aggódni nem kell, egyszerűen lehet hogy csak neki is nagyon melege van, és ezért nyűgösködik.....a kajálást meg érdemes akkor mérni. Egyszer én is így jártam, kiderült hogy nem is evett sokat, mert átmenetileg nem volt annyi tejcsim egy mellgyulladást követően.....szóval fel a fejjel....biztos lesznek jobb napjaitok!

Kép
sly78

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?