Új privát üzeneted érkezett!

Aida:
én készitettem az első fiamnál, jártam terhestornára, megtanultam hogy kell levegőt venni, stb... de a szülésnél semmi sem ment ugy ahogy elterveztem...Még a légzőgyakorlatokat sem tudtam alkalmazni... :lol: :lol: :lol: Olyan hirtelen volt az egész...Reggel 9 re fent voltunk,azt mondták ebből csak este vagy éjjel lesz valami...Erre délbe 2-re meg is lett Robi, de olyan váratlanul, mert a doki azt mondta feküdjek fel, hogy megvizsgáljon mennyire tágultam és mikor fent voltam kijelentette, hoppá, szülünk :lol: én meg megijedtem, hogy máris??? :shock:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Az oké, de van 1-2 dolog amiket mindenképp szeretnék előre leszögezni, pont "a kapkodásban minden másképp van" miatt.. Pl. ha véletlen császárra kerülne a sor, lehetőleg akkor ne altassanak hanem helyileg érzéstelenítsenek vagy pl. ne vágjanak keresztbe, hanem bikinivágással vegyék ki a babát. Vagy hogy próbáljuk meg a gátvédelmet, de ha muszáj végezzenek gátmetszést. Érzéstelenítés legyen elérhető, de ne adjanak mindenképp csak ha elhúzódik vagy bármi van. Én ilyenekre gondoltam, hogy beleírom. Mindent, minden esetre. Minden, amit szeretnék hogy bmilyen orvos keze közé is kerülök, tudja. Azt hiszem azért én megcsinálom.

Tegnap írtam az orvosomnak, de azóta nem válaszolt még. Most már egyre jobban tartok tőle, hogy szüléskor is így lesz. Van egy másik orvos, akinél 16 és 19 hetesen jártam a görcseim miatt. Semmiképp nem szeretnék hozzá járni terhesgondozásra, mert nagyon messzire kéne menni minden alkalommal, de szeretném, hogyha a saját orvosom nem akkor ő legyen velem a szülésnél. Gondoltam is már rá, hogy felhívom. Szerintetek ilyenre van lehetőség? Vagy csak az jöhet be hozzám születni akihez jártam gondozásra? Ha így van, lehet megfontolnám a váltást.. Nem igazán vagyok tisztában a lehetőségeimmel. :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

aida: Nekem volt, a 36. hét környékén pontról pontra leegyeztettem a dokimmal. Megnéztük mik a lehetőségek és azon belül lefixáltuk mibe mikor megyek bele...

(pl. olyat nem tilthatok meg, hogy burkot repesszen de letisztáztuk, hogy ha burkot kell repeszteni akkor előtte szól (és ez vonatkozik az összes létező beavatkozásra is) és csak az utolsó pillanatban, ha gátmetszés akkor szóljon előre és még a metszés irányát is leegyeztettük stb. stb.)

Szerintem nagyon jó dolog mert letisztázzátok, hogy pl. mi van ha véletlenül császár lesz (ld. ki hogyan kapja meg a babát, fájdalomcsillapítás stb.), mit és hogyan akarsz csinálni vajúdás közben, milyen pózban akarsz szülni stb. stb.

Mondjuk most tervezek néhány változtatást a tervben de ezt akár szülés közben is meg tudom majd beszélni a dokimmal.

Fontos, hogy legyen egy ember (nem feltétlenül az apa:) akiről tudod, hogy melletted lesz a szülésnél és PONTOSAN ismeri a terved, tudja, hogy te mit szeretnél ha tegyük fel egyszerűen nem tudsz kiállni magadért. Na ő lesz az aki az orvos kezére csap ha az olyat akar csinálni amit te nem engedtél meg neki (kivéve persze ha az életmentő beavatkozás) - ilyen pl. ha kézzel próbálja tágítani a méhszájat, nem engedi, hogy felkeljél pedig nincs rá indok stb. (csak mert van aki teljesen magánál van a szülésnél és képes kiállni a jogaiért és van aki szó szerint "elszáll", teljesen befelé fordul és olyankor bizony kell valaki akiben megbízhat és akiről tudja, hogy akármi is történik mellette áll).

Nálam pl. volt olyan, hogy már 6 órája folyt a magzatvíz ezért antibiotikumot kellett kapnom intravénásan (protokoll) és mert az praktikus lett volna bent akarták hagyni a kanünt (így hívják?) a vénámban... Na én akkor pl. kapásból tiltakoztam, mert ki a fene tud egy izével a karjában nyugodtan vajúdni? Ugyanez volt a CTG és a vizsgálatok... előre tisztáztuk, hogy hagyjanak békén, csak a kötelező vizsgálatok mehetnek sok óránként.

A dúlák azt ajánlják, hogy az ember ezt a tervet írassa alá a dokijával is... Na ez nekem nem jött be, ha megbízok a dokimban (márpedig anélkül nem lehet szülni) akkor elég ha szóban leegyeztetjük a dolgokat... nem?

Magzatmozgás: Szerintem nézz utána hanyadik héttől kell véresen komolyan venni, hogy minden nap X alkalommal mozogjon... Szerintem van még arra minimum 2 hónapod:)
Vendég

Ja értem már Aida! :lol: Szerintem nem rossz ötlet, ha tudod előre mit akarsz adott helyzetekben :wink:
Ahhoz meg nem tudok hozzászólni, hogy miyen lehetőségek vannak , bemehet-e egy másk orvos, vagy nem... Itt álunk meg olyan törvényt hoztak be, hogy csak az ügyeletes orvossal szülhetsz, hiába van fizetett orvosod.... :evil: persze nem mindenki tartja be, mert soknak bemegy az orvosa, ezért én is nagyon kiváncsi vagyok az én dokim be fog jönni??? :roll: :?:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Ja igen. aida: K.tarcsán elég furák a dokik, ha félsz, hogy nem lesz ott a sajátod akkor mindenképp válassz egy szülésznőt (talán a 26. hétig lehet???? Kérdezz rá!!!!) és vele IS tisztázd a komplett szülési tervet... csak mert akkor mindegy, hogy melyik doki lesz bent, a szülésznő fog veled főleg foglalkozni és ha előre lebeszéled vele akkor ő kommunikál az idegen dokival is... (megjegyzem a fiatal dokikat szokták berakni ügyeletesnek és én eddig az ÖSSZESRŐL csak jót hallottam... nekem anno az volt a rémálmom nehogy valamelyik "jónevű" dokihoz kerüljek mert azok általában se**fejek arrafelé... A szülésznők is mind nagyon rendesek, én pl. ezért nem is választok előre.)

Ja. Nincs automatice fájdalomcsillapítás, külön kell kérned hónapokkal előre (ld. lényegében most) ha pl. EDA-t szeretnél. Nem kötelező igénybe venni ha kérted, de ha nem kéred előre akkor 100000%, hogy nem lesz. (Figyelem: az aneszteziológus és a szülésznő is extra hálapénzes, ha mindkettő kell az minimum 40e extra!)
Vendég

Ja... még egy megjegyzés: Köldökzsinór. Előre egyeztesd le ki és mikor vághatja el. Én ragaszkodtam hozzá, hogy -ha nem császár- akárki is vágja el kizárólag akkor amikor már nem pulzál (ez sajna nem minden orvosnál evidens)... Most ahhoz próbálok majd ragaszkodni, hogy a babát ne fürdessék meg miután megszületett csak töröljék le róla a trutyit. Na azt még nem tudom, hogy ezt írásba kell-e majd adnom előtte vagy elég szóban.

Plusz én a kórházi napok alatt sem engedem majd, hogy megfürdessék, max. mérlegelésre adom majd oda miközben én is ott vagyok (mondjuk a fürdetésnél is ott lehet az ember de tudom, hogy lecsapnám a csecsemőst ha megfürdetné... Lillánál még naív voltam de azóta annyi minden változott...)
Vendég

csakegy:
Igen lehet és akarok is szülésznőt választani. Már meg is van a jelölt csak el kell kérnem a telefonszámát az orvostól. Azt tudtam, hogy a szülésznő hálapénzes, de nekem más Kistarcsán szült anyukák azt mondták, hogy nem adtak pénzt az altatóorvosnak. Volt aki adott, de sokan nem.

Akit én szeretnék a szülésemnél, ha a sajátom nem elérhető, az is egy fiatal orvos és nagyon jófej! :D Amúgy az enyém is az, csak épp sokszor nem elérhető gyorsan. Ezen felül nagyon kedves, megértő és a vizsgálatainál nem ráz ki a hideg, tud normálisan nyúlni az ember lányához.

Most meg visszaírt a tegnapi sms-re, hogy ha múlnak ezek a menszi jellegű fájások akkor nincs teendő, ha hosszabb ideig fent áll akkor jelentkezzek. Hát, nekem már tegnap előtt óta vannak. Jönnek-mennek. Hol a derekamba sugárzik, hol a combomba, hol felfele. És általában a sétára múlnak. No mind1, hétfőn úgyis megyek hozzá, szerintem addig már nem lesz baj.

Egy független nőgyógyász azt mondta, hogy érdemes lenne vizelet vizsgálatot csináltatni és egy vese UH-t, ha ezek a fájdalmak nem múlnak és nem társul hozzájuk méhgörcs.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

aida: az is lehet, hogy a baba ráült valamelyik idegre és azért sugárzik mindenfelé a fájdalom. Sajna az nagyon nem segít ilyenkor a dolgon, hogy pihenned kell, tapasztalataim szerint a mozgás a legjobb terápia...
Vendég

Bocika!
Tuti a fotó! :wink: A mi drágánk is jól fekszik, legalább is egy hete még fejjel lefelé volt és a lábai a köldököm környékén. Na érzem is rendesen mikor belelendül a rugdalózásba!!! :lol: :lol:

Aida!
Nekem is volt már,hogy csak késö délután éreztem a babát. Remélem hamarosan kapsz egyet bentröl!!!! 8)

Mi hétfön megyünk bejelentkezni a kórházba a szülésre, itt elöre be kell. Nem tudom mi lesz a program, jó lenne, ha azért szétnézhetnénk milyen is.
susy75

csakegy:
Nagyon jól gondolod, nekem is mozgásra enyhül vagy elmúlik. De így fekve..

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Ja már kaptam párat azóta. Úgy néz ki Noel baba felébredt a hosszú-hosszú alvásból. :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Igyekszem felzárkózni a levelek megválaszolására...
Szóval én jelenleg Belgiumban vagyok, Leuvenben, itt is fogok szülni. Eredetileg Esztergomban laktunk, Pesten dolgoztunk, és a Kisfiam, Erik aki most 2 éves és 5 hónapos is otthon született. Ott meg voltam győződve arról, hogy jó kezekben vaagyunk. bármilyen apró kis marhasággal fel tudtam hívni az orvost. Igaz ez még a változások előtt volt. Itt kb most ugy működik az eü, mint otthon most papírforma szerint, igaz óriási pozitívum, hogy itt az orvosod bejön a szülésre, feltéve ha beér, mert nem ő az ügyeletes.
A k. tarcsai kórházban dolgozik az uncsitesóm férje sebészként. Ő mondta, hogy ott is úgy van, hogy hivatalosan ugyan az ügyeletesnél szülsz, de ha privát betege vagy valamelyik dokinak, akkor megoldják, hogy ott legyen.

Mindenesetre jogotok mindig van váltani! Még a szülés előtt 10 perccel is! Más kérdés, hogy megéri-e. A szülésznő választását én javasolom. Így is úgy is ő végzi a "piszkos" munkát, a doki kb. csak felügyel, viszont, ha felkéred teljesen máshogy áll hozzá, és akkor csak veled foglalkozik.

A babamozgásról annyit tudok, mivel nekem is figyelni kell, hogy 30. héttől napi 10-szer kell megmozdulnia. Addig van olyan, hogy akár 24 órát is alszik a baba. Ha azonban 30 hetes kortól nem mozdul meg 10-szer (és ebbe minden mozdulat beleszámít), akkor fokozottan figyelni kell a szívverést.

Én sajnos nagyon stresszelek ezen a terhességen, hogy minden rendben legyen. Az első nem volt ennyire stresszes. A toxoról nem tudok sokat, az eredményt én nem láttam, csak a doki beírta az itteni kiskönyvembe, hogy toxo +, Hep+, rubeola + és CMV -. Ez még a legelső szűrésen volt, amikor vért vettek. Most csak azért kezdtem el így utólag parázni, mert eszembe jutott, hogy amikor a kisfiam született, akkor még nem voltam védett. Szóval, hogy ez menet közben hol jött azt nem tudom, de merem remélni, hogy nem a terhességem alatt. A vizsgálatokon egyébként minden rendben volt. Most a 26. hetet fejeztem be, és minden nap összeteszem a kezeimet, hogy még legalább 10 hetet ott maradjon a kicsi és kapaszkodjon. Nem számít ha nekem bajom lesz, csak a gyerekeim egészségesek legyenek!

aida! Nekem volt az első terhességnél vesegörcsöm a 16. héttől folyamatosan. A picur ráfeküdt a vesevezetékre, az nem tudott ürülni rendesen, vizelet pangott és begyulladt. Kaptam antibiotikumot akkor, de gyakorlatilag az egyetlen ami ezen segített, az a rengeteg folyadék ivás, erőltetni a pisilést félóránként és felváltva oldalt feküdni. Háton nem jó! Ha ettől nem szűnnek meg a görcseid akkor nem valószínű, hogy a veséd. Egyébként nekem mindenféle fájdalomra azonnal MagneB6-ot adtak!

Asszem esélytelen, hogy mindenre válaszoljak egyszerre... :)
K
bkatalin

aida:szerintem is lehetséges az hogy ráfekszik valamidre Noel..Nekem Vivien már hobbibol űzi..
amugy a mozgás miatt ne aggodj...tuti hogy pihent és ahogy olvaslak most biztos élvezed hogy mocorog.

Nekem is 2 napja belustult a babom..Néha bejelentkezik és utána siri csend jo ideig...viszont már határozottan lehet érezni hogy nyomja ki a testrészeit...na most megyek pihizek mert reggel ota émelygek..valamiért nem vagyok tul jol.:S

Kép

Kép
nikianya21

Szia Kati!

És tervezitek még, hogy hazajöttök vagy végleg maradtok?

Kb. egyszerre fogunk szülni :)
Vendég

proba

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

Szia csakegy! Lilla mamája!

Szeretnénk majd hazamenni, de az egyelőre úgy tűnik, hogy még 3 év legalább, aztán hogy hova vet a sors minket akkor, nem tudom. Amikor kiderült, hogy jövünk azt mondtam a férjemnek, hogy a világon bárhovam két helyet kivéve: USA és Belgium. Na ehhez képest most Belgiumban vagyunk... no comment. Egyébként Belgium nagyon gyerekcentrikus, és nagyon támogatják a fiatal családokat. De öregkoromra nem szeretnék itt maradni...

Te mikor szülsz? Én dec 10-re vagyok kiírva? Remélem addig kihúzom...

bkatalin

Majdnem akkorra (elvileg mikulásra)... egyébként meg ismerjük egymást, azért is röhögök itt magamban :) (kollégák lennénk/voltunk vagymi:) Küldök privit...
Vendég

Bocika! Tényleg jó kép! Nagyon helyes!

Aidaaaaaaa! :twisted: :twisted: :twisted:

[quote]T írta:udja- e valaki, hogy mit jelent amikor nyomást érzel a fejedben és elkezdenek a szemed előtt fényes csikok lenni, amik zavarják a látást...Mintha fényes hernyókkal lenne tele a szem...
Márti! Nekem akkor volt ilyen, amikor kicsit sokat bicepszeztem a söröskorsóval! :lol:
...viccet félretéve ellenőriztesd a vérnyomidat!
Örülök a jó eredménynek!

Aida! Nekem a dokoim fejében van már az én szüléstervem - császár lesz :wink:
Amúgy szerintem csinálj, az is lefoglalja agyad szabad kapacitásaid, és nem gondolsz, csak csupa jó és szép dolgokra!
A császárhoz nem altatnak, csak ha már nincs másra idő. A vágás meg bikinivonalban is keresztben történik, de csak ici-pici.
Annál szülsz, akinél szeretnél, de a végén illik hozzá járni gondozásra (vagyis kb mostantól) és illik felkérni őt időben, a másiktól meg elköszönni.

[quote]( írta:Figyelem: az aneszteziológus és a szülésznő is extra hálapénzes, ha mindkettő kell az minimum 40e extra!)

Szerintem max. akkor, ha nem munkaidőben szülsz.

Csaki! A magzatmázat miért akarod letöröltetni? Az felszívódik magától, és rettenetesen sok vitamin és tápláló anyag van benne. Ha már választani lehet, én nem tenném.

Kati!
[quote]t írta:oxo +, Hep+, rubeola +
Ez mind + lett? Hepatitis is?

Niki! Nekem is pár hete előjött az émelygés, de határozottan kajálás után - "úgy ennék még, de már nincs hova" miatt. Lényegesen kisebb lett a kapacitásom! :lol:

Kép
zölddisznó

zöldi:
Nővéremnek tavaly emelték ki bikinivágással a babáit, az nem függőleges, mint a "csúnya" császár, hanem szép vízszintes, pici. :)

Az a baj, hogy én szeretnék a saját orvosomnál szülni, de ő mondta, hogy ha karácsonykor szülök vagy épp családi esemény lesz akkor nem jön. Ezekre az esetekre akarom, hogy legyen vki akinek szólhatok..

1 órája a menszifájásaim folyamatosan érződnek a derekamban. Megőrülök. Akárhogy fekszem, akárhogy ülök, akármit csinálok. Gondoltam, hogy hazahívom apát, de ugye akkor én vagyok a paranoiás. Szóval most mindjárt leszakadó derékkal üldögélek itt. :( Mondjuk a méhem puha, ez megnyugtat.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Zöldi: akkor nem töröltetem le :))))) (Igazából még ki kell derítenem mennyire háklisak arrafelé... anno amiatt is leszúrtak, hogy miért viszem kaja után fürdetni a gyereket... (mert akkor nem üvölti végig az egészet... azért... ) ...a csecsemőosztály főorvosával is tervezek egy beszélgetést, hogy tisztázzuk a lehetőségeket (hátha összejön)... szerintem mindenhez jogom van ami nem veszélyezteti a gyereket max. marha rondán fognak rámnézni... )

Arról sajna már letettem, hogy ambulánsan fogok szülni, az új gyerekdoki (az én régi orvosom akivel maximálisan elégedettek vagyunk így nem váltanánk) nagyon ellenzi és valahol igaza is van... igaz, ez nem amiatt van mert gáz ha az ember ambulánsan szül (szerintem az a nyerő... engem kikészített a kórház és Lillát is féltettem az esetleges fertőzésektől... ) hanem azért mert a mai eü rendszer bünteti azokat akik nem fogadják el a szabályaikat... (ezért az otthonszülés is kizárva... sajna...)

Ez van...
Vendég

Aida! Régóta nem csinálnak már függőleges vágást! Én is ezt mondtam.
[quote]A írta: vágás meg bikinivonalban is keresztben történik....

Úgy elég nehéz lesz felkérni bárkit is, hogy bocsi, de csak akkor kellesz, ha Karácsony van...

Kép
zölddisznó

Csaki! Az otthon szülést mérhetetlen felelőtlenségnek tartom! Az ambuláns szülést azért nem akceptálják nálunk, mert a hazai tapasztalatok szerint a szövődmények jelentős része nem jelentkezik, csak 2-3 nappal később. Ehhez előbb át kéne alakítani a gyerekorvosi és védőnői gondozás gyakorlatát, és akkor lehetne róla szó.

Kép
zölddisznó

Aida!
Azonnal mej be a dokidhoz, nem baj ha paranoiás vagy! Inkabb az legyel! A tompa hatfajdalom nem jo jel! Tagulhatsz anelkul, hogy fajasaid lennenek! Ilyenkor megnezik hogy nincs -e nyitva a mehszaj, es ha idoben mesz, mindenen tudnak segiteni!

bkatalin

Manna! Gyere jógázni! :lol: :wink:

Kép
zölddisznó

Félreértettelek zöldi. A másik topikból beszélgettem egy lánnyal, két hónapja volt a császár és függőlegesen vágták.. Van még ilyen. :(

Hát akkor nem tudom mit csináljak. Egyszerűen nincs pofám ott hagyni ezt az orvost végleg. Azt hiszem két szék közül kezdek a földre pottyanni. A derekam meg csak hasogat és hasogat. :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

ja... a hepatitis szures allitolag azert + mert oltva vagyok! Tényleg oltva vagyok!

K

bkatalin

Aida:
Én azt gondolom, ha tisztáztad az orvossal, hogy nála akarsz szülni, akkor kötelezően fel kell vegye a telefont, kiv. szülés. Ha neked így jó, akkor ha beindul majd a szülés, hívd a kórházat is, ők val.szeg könnyebben rápittyentenek, és arra reagál. Ha ő fogadott orvosod.

Kati:
Nekem 4 volt az értéke a szerológiai vizsgálatnak (me. nem tudom), ez határérték ezért ismételték és negatív lett. Azt mondták, hogy a közelmúltban estem át toxoplazma fertőzésen, de nincs baj.

Ibernuska:
nekem van nitrit a vizeletben, ez is baj volt.

Tegnap voltam urológusnál (kapja be!), őt nem érdekelte, hogy baj is lehet a vizeletben adódó eltérésből, ismétlést kért, tenyésztést, meg valami üledéket, vagy mit. Ha arra járok nézzek be hozzá a jövő héten. Ja, nem szokott fájni a dereka vese tájon. De szokott. Nem baj, az mástól van. És egyébként is miért kell a nőgyógyászoknak mindig komolyan venni a vizeletvizsg.eredményeit, ha már nincsenek is panaszaim.
Szóval az lett a vége, hogy nem kapok antibiotikumot egyelőre, biztos elég volt a hüvelykúp.
Vittem reggeli vizetelet, középsugarasat, nem volt jó, mert nem sterilbe. Pisiltettek, de ugye ott nem tudok előtte lefürdeni, csak balettozni a wc fölött, tamponom sem volt, pedig éjszaka még kúpot használtam, áhhhhhh. Na mindegy, remélem megfelelő lesz.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

ja... anesztes és szülésznő (sima szülésnél persze ahol nem kötelező az anesztes): Mindkettőt fel kell kérni ... sajna... Megteheti az ember, hogy nem ad (végülis a szülészorvosnak se kötelező adni) de ez a szokás... (a szülésznőknél valóban van, hogy ajándékcsomagot adnak de a jellemző a kp - igazából akkor is ha épp ügyeletes mert ugye a fizetős pácienssel fog többet foglalkozni... a dolog etikai részét hagyjuk inkább) (asszem a Péterffy az ahol defaultból jár az anesztes, ott nem kell borítékkal számolni) (a fogadott szülésznő előnye, hogy hamarabb bemegy mint a doki, lehet hívogatni előtte ha kérdéses, hogy beindult-e a szülés, ő csinálja az összes NST-t, nem kell annyit várni stb.)

Én mondjuk eleve azt mondtam, hogy nem kell fájdalomcsillapítás, remélem nem fogom megbánni (nem hiszem, magas a fájdalomküszöböm)... a szülésznő már dilemma volt de a férjem legutóbb olyan jól "dolgozott", hogy inkább ő lesz a fő-fő segéd...
Vendég

Ja, MagneB6-ot azért kell duplázni, mert a méhnyak rövidül.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

A csaszarrol annyit csak, hogy vannak meg olyan orvosok, akik ugy is vagnak, de altalaban annak oka van: nem jol fekszik a baba es a zsinor rossz helyen van, van hogy nem tudnak mast tenni! De ha "csak" a szimpla csaszaros ok all elo, akkor nem vagnak hosszaban... ezt a sebeszrokon mondta...

bkatalin

Bocsi, de nem tudom ki írta, hogy nem engedi megfürdetni a kórházban a babát. Nem szülés után, hanem amíg bent vannak. Ezt jól értelmeztem? Ha igen, akkor miért nem engeded?

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

bb:
Igen, ő a fogadott orvosom, de azt mondta egyszer, hogy karácsonykor és ha épp családi banzáj van, akkor nem jön be a szülésre. :( Nehéz..

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida! Akkor annak valami különleges oka lehetett - mármint a függőleges vágásnak. Tényleg nem szoktak!

Ha "nincs pofád otthagyni" akkor hogy akarod megoldani a helyzetet? Ő korrekten tájékoztatott téged, hogy ünnepek környékén nem szüleszt, csak munkaidőben és ügyeletben. Ha neked ez nem oké, akkor mondd meg neki egyenesen, ahogy ő tette.

Kata! Félreértettem, nem a hepa...+, hanem az ellenanyag a véredben. Vagyis átestél rajta. CMV-t itt nem is szűrnek protokoll szerint, az csak kiegészítő vizsgálat.

bb! Tényleg gáz ez az urológus! Nekem anno azt mondta az enyém, hogy terhes nénit még a tenyésztés eredményének ismerete előtt meg kell kezdeni antibiotikummal kezelni.
Nőgyigyid mit mond?

Kép
zölddisznó

Aida! Dönts! MOST! Felesleges ezen agonizálni, ha neked ez így nem megnyugtató, akkor kell egy másik doki, aki a kedvedért feláll a karácsonyi asztal mellől is, ha megfizeted.

Kép
zölddisznó

bb: én írtam... Tapasztalat. Szerencsétlen gyerek ott bent lakott a jó melegben, megszületik, minden fura neki erre naponta egyszer benyomják a jó hideg víz alá fürdetés címszóval. Minek??? Majd szépen letörlöm egy kendővel és kész... Egy baba még nem koszolódik. (Otthon is nedves kendővel mosdattuk a kórház után amíg le nem esett a köldökcsonk). Plusz hála a kórházi igencsak brutális fürdetésnek (ld. elkapják a grabancát és benyomják a hidegvizes csap alá) utána nem is tudom meddig de a víz gondolatától is üvöltött... A mai napig lelkiismeretfurdalásom van amiatt, hogy akkor hagytam. (Megindolokni szerintem nem tudják a módszert... mert ha mondanak valami megcáfolhatatlan indokot akkor elfogadom, fürdessék... de nem tudnak...)
Vendég

Tegye fel a kezét, akinek - rajtam kívül - tetszik ez a típusú bárszék! (bordó színben)
Kép

Kép
zölddisznó

Csaki! Miért fürdetnék higed vízben? Ez hülyeség! 37 fokosban is lehet, nem kerül nagyobb fáradtságba az sem!
...és hol húzod meg a határt? Mikor kezd el egy baba "koszolódni", amikor már meg kell fürdetni?

Kép
zölddisznó

Zöldi: Elvileg heti 1 fürdetés elég, amellett meg ha naponta végigtörlőd a babát az is bőven elég (megjegyzem a védőnőnk és az akkori dokinéni is egyetértett ezzel...). Aztán kb. 1 éves kortól ajánlják a napi fürdetést...

(Mi mondjuk talán a köldökcsonk után elkezdtük fürdetni de annak a napi rutin kialakítása volt a célja... babamasszázs, utána fürdés... a mai napig sincs gondunk az esti fektetéssel... történhet akármi, Lilla 8-kor már az ágyában lapít, meg se próbál tiltakozni... aztán persze majd kiderül mi lesz ha jön a dackorszak de akkor is volt egy jó időszakunk:)

(elvileg hideg vízben fürdetik... nekem aszonták... néhány mp-re dugják csak alá, nem áztatják benne... Mondjuk nekem maga a procedúra is gáz volt, látszott, hogy Lilla rühelli... soha nem sírt csak a fürdetésnél... akkor viszont iszonyúan)
Vendég

(ne nézzétek a helyesírási hibákat, Lilla felébredt, fél kézzel épp egy egeret sípoltatok:)))
Vendég

Eltűntem csavarogni. Kreatív hobby és festékbolt van kilátásban, no meg néhány bank - a vaterás cuccok ... jajjjjjj! Már megint bűnöztem!

Kép
zölddisznó

Aida szülésterv??? :shock: Ezt úgysem lehet előre tervezni,az hogy altatnak e vagy csak érzéstelenítenek az ezer féle dologtól függ,ahogy azt az adott helyzet akkor megkívánja!Senkit nem vágnak keresztbe,mindenkit vizszintesen vágnak épp a szeméremszörzet vonalánál,még a harmadik császármetszésnél is,csak akkor a sebet vágják ki először.zöldi után én is azt mondom csak nyomós okból vághatták a csajt keresztbe.
Zöldi jó az a szék nagyon.
Én köldökcsonkkal is fürdettem a gyerekeimet...
Rakott krumplit főzök.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

aida!
Kórházba nem tudsz bemenni? Ha nem éred el a dokidat, azért csak jó lenne ha látna doki!!!

bb!
mondták milyen hosszú a méhnyakad? Nekem legutóbb 4,1 cm volt. Csak kivi vagyok,hogy másoknak mennyi.
Èn kaptam a védönénitöl a keményedésekre teakeveréket és rákerestem a neten, kiderült,hogy méhnyak rövidülés ellen is jó! :lol:
susy75

Sajnos apa ma is csak kb. 1.5-2 óra múlva lesz itthon, én meg nem vezethetek más meg nincs a közelemben aki el tudna vinni. Ez sajnos ilyen ha a párom 20 km-re dolgozik a lakástól ahol lakom. :(

Amúgy most találtam egy pózt amiben jobb a derekam, nem fáj annyira.

Susy, milyen teakeveréket kaptál? Nekem 3.5 cm volt legutóbb a méhnyak.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida!
Ha érdekel utánna nézek a neten mi van benne, de komló, orbáncfü tuti ... meg egyéb.
susy75

Sziasztok!

Hát a bababmozgásról annyit,h ogy én ma egész nap érzem, nagyon aktív. Ráült valamire, és nagyon nyom. Semmi pozicíó nem jó, mindenhol nyom valamit.

Az elképzelhető, hogy érzem, ahogy megfordul?
A hétfői uh-n a csak azt mondta faros, és majd befordul. Hát nem tudom, alig kapok levegőt is, nagyon rossz.

Kép
dcili81

Sziasztok!
Aida miatt szoktam olvasni ezt a topikot.
Engem vágtak függőlegesen,a méhet is, a bőrt is..Nyomós volt az ok...
De Nektek nem lesz ilyen!!!

Nekem is volt szülésterv, elszállt az is.. :(

Mindenkinek csupa jót kívánok!Vigyázzatok magatokra és a babákra!!
tünci28

Cili!

Érezhetedm ha megfordul, de lehet, hogy csak uszkal...
Az elso kisfiam a szules elott ket oraval fordult be... addig azt hittem csaszar lesz.... nem siette el, de nem szeretett fejjel lefele.

bkatalin

Nem biztos, hogy azt érzem, de nagyon kellemetlen.

Ha hazajön az apukája, majd bevetem, rá szokott hallgatni.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
dcili81

Sziasztok!
Megint csak gyors bekukkantás, állandóan úton vagyunk, már kezd elegem lenni ebből..
Hétvégén érettségi találkozóm volt, aztán mindhárom nap orvosnál voltam, ma pedig próbálom utólérni magam..

Egyébként jól vagyunk, Áron nagyon aktív gyerek, tegnap már meg is kérdeztem Apát, hogy normális ez, hogy ennyit mocorog? Egyszerűen nem hagyaludni, ahogy ha mégis, ahogy megmoccanok, már neki is kezdi.. :)
Közben a mellem is majd leszakad, nekem most jön elő az érzékeny mell szindróma.

Annával kiválogattuk a babarucikat, most pakolom fel őket teszveszre, úgyhogy akit érdekel esetleg csajszis ruha,szóljon :)
Mellesleg, ha valakinek akad hapsis ruhacsomagja, szívesen átvenném..
Ja és mindennek tetejébe lánykám feje koszmós lett. :shock: Sosem volt ilyenünk, most szenvedünk az irtásával, de nem sok sikerrel... Ötlet???

Kép
Kép
Kép
mágnes

zöldi:nekem bejön ez a szék..azt ne kérdezd miért de nagyon tettszik..

aida:ha nem mulnak ezek a fájdalmak menj be mert jo lenne ha látna orvos...inkább menj potyára mint baj legyen.várd meg párod szolj neki ha nem mulik ez a menzi szerű fájdalom..nem megijjeszteni akarlak de nekem Hajnikámmal derékfájással kezdődött a szülés...(40. hétre)
neked még nem szabadna..inkább lássanak:Dés mondják azt hogy tul félős vagy...

én is hogy ma irtam hogy lusta volt a babom most estére belehuzott.egyem is meg..olyanokat tud matatni...főleg ha ülök:Dimádom..apa meg tele beszéle a hasamat hülyeségekkel..lehet hogy nem tettszik Vivinek:D

Én az esti fürdetésnek köszönhetem hogy a lányom még ma is velem van..
Mint első gyerekes anyuka ovatosan amikor 2 hetes volt hajnikám fürdettem..köldök joval a viz felett volt..
a lényeg hogy mindig sirt fürdés közben...de akkor este nem..üveges tekintettel nézett rám és én tudtam hogy baj van.nem sirt és nem nyögött...csendes volt..hivtam este háromnegyed 8-kor a rendelőt hogy várjanak meg mert viszem a 2hetes babám...mire odaértünk 39,5 volt a láza...
(otthon még nem)...beutaltak a madarászba..mert ilyen kicsi korban a láz nem jo.:Séjjel felment a láza 41 re azt mondták ha egy perccel is később viszem nem élte volna tul az éjszakát.:S
másnap reggel kiderült hogy gennyes agyhártyagyulladása van:Sborzaszto volt és azota is arra gondolok hogy mi lett volna ha fürdés helyett alszik az ágyában.........

de a mai állások szerint én sem fogom fürdetni csak törölni a babát...
és ne haragudjatok ha untattalak titeket.

Kép

Kép
nikianya21

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?