Sziasztok!
Igyekszem felzárkózni a levelek megválaszolására...
Szóval én jelenleg Belgiumban vagyok, Leuvenben, itt is fogok szülni. Eredetileg Esztergomban laktunk, Pesten dolgoztunk, és a Kisfiam, Erik aki most 2 éves és 5 hónapos is otthon született. Ott meg voltam győződve arról, hogy jó kezekben vaagyunk. bármilyen apró kis marhasággal fel tudtam hívni az orvost. Igaz ez még a változások előtt volt. Itt kb most ugy működik az eü, mint otthon most papírforma szerint, igaz óriási pozitívum, hogy itt az orvosod bejön a szülésre, feltéve ha beér, mert nem ő az ügyeletes.
A k. tarcsai kórházban dolgozik az uncsitesóm férje sebészként. Ő mondta, hogy ott is úgy van, hogy hivatalosan ugyan az ügyeletesnél szülsz, de ha privát betege vagy valamelyik dokinak, akkor megoldják, hogy ott legyen.
Mindenesetre jogotok mindig van váltani! Még a szülés előtt 10 perccel is! Más kérdés, hogy megéri-e. A szülésznő választását én javasolom. Így is úgy is ő végzi a "piszkos" munkát, a doki kb. csak felügyel, viszont, ha felkéred teljesen máshogy áll hozzá, és akkor csak veled foglalkozik.
A babamozgásról annyit tudok, mivel nekem is figyelni kell, hogy 30. héttől napi 10-szer kell megmozdulnia. Addig van olyan, hogy akár 24 órát is alszik a baba. Ha azonban 30 hetes kortól nem mozdul meg 10-szer (és ebbe minden mozdulat beleszámít), akkor fokozottan figyelni kell a szívverést.
Én sajnos nagyon stresszelek ezen a terhességen, hogy minden rendben legyen. Az első nem volt ennyire stresszes. A toxoról nem tudok sokat, az eredményt én nem láttam, csak a doki beírta az itteni kiskönyvembe, hogy toxo +, Hep+, rubeola + és CMV -. Ez még a legelső szűrésen volt, amikor vért vettek. Most csak azért kezdtem el így utólag parázni, mert eszembe jutott, hogy amikor a kisfiam született, akkor még nem voltam védett. Szóval, hogy ez menet közben hol jött azt nem tudom, de merem remélni, hogy nem a terhességem alatt. A vizsgálatokon egyébként minden rendben volt. Most a 26. hetet fejeztem be, és minden nap összeteszem a kezeimet, hogy még legalább 10 hetet ott maradjon a kicsi és kapaszkodjon. Nem számít ha nekem bajom lesz, csak a gyerekeim egészségesek legyenek!
aida! Nekem volt az első terhességnél vesegörcsöm a 16. héttől folyamatosan. A picur ráfeküdt a vesevezetékre, az nem tudott ürülni rendesen, vizelet pangott és begyulladt. Kaptam antibiotikumot akkor, de gyakorlatilag az egyetlen ami ezen segített, az a rengeteg folyadék ivás, erőltetni a pisilést félóránként és felváltva oldalt feküdni. Háton nem jó! Ha ettől nem szűnnek meg a görcseid akkor nem valószínű, hogy a veséd. Egyébként nekem mindenféle fájdalomra azonnal MagneB6-ot adtak!
Asszem esélytelen, hogy mindenre válaszoljak egyszerre...
K