Kriszti! Rita! Küldtem még három friss képet!
Zsuzsa! Sztem is ráértek még a babaszobával ha megérkezik a gyermeketek. Mivel bíztattak a tegyesznél, mikorra várható baba ill. nagyobbacska gyermek?
Kriszti! Mi a fürdőszobában fürdetjük Patrikot! Eleinte a szobába fürdettük, ide cipelte be a párom esténként a kiskádat .. de aztán volt egy hét, hogy Ő délutános volt, én meg egyedül csináltam mindent és nem bírtam cipelni. Így maradtunk is kint már a fürdőszobába. Nekünk nincs kádunk csak zuhanykabinunk, van viszont egy olyan rész /egy nagyon széles hatalmas lépcsőfok ami le van csemézve/ amire rá tudom tenni a kiskádat, szal ez így pont szuper. Ha úgy érzem, hogy nincs elég jóidő a fürcsihez, akkor én a hősugárzót szoktam bekapcsolni!
A víz hőmérsékletét nem mérjük, ugyanis képzeljétek hogy jártunk.
Amikor Patrikot hazahoztuk a kórházból első fürdetésnél jött a hugom segíteni ... csináljuk a fürdővizet, mérjük a direkt erre a célra vett halacska alakú vízhőmérővel és valami nem stimmelt.
Az a hőfok ami a hőmérő szerint jó, az nagyon de nagyon meleg volt.
Na kértem is gyorsan telefonos segítséget drága mosolygós barátnémtól .. akivel arra a következtetésre jutottunk, hogy selejtes a vízhőmérőnk! jelzem, hogy akkor bontottam ki a csomagolásból! Úgy látszik nekünk nincs szerencsénk /avent cumisüveg
/
Rita! Azért pihenjél is ám .. ha szabin leszel pihenj!
Kriszti, Te hogy állsz a lakással? Te is pihenj!
Rita kérte, hogy ha tudok tanácsot adni szívesen fogadja .. én úgy gondolom, hogy egy pár hasznos dolgot itt megosztanék veletek, hátha mást is érdekel, remélem nem veszitek zokon, nem kell megfogadni, de ezt most szakmai szemmel IS nézem!!
A legfontosabb sztem a lázcsillapító kúp! Ez azért nagyon fontos, hogy legyen otthon, mert manapság már csak receptre lehet kapni /jobb helyeken azért megszánják az ember recept nélkül is .. én megszoktamm szánni a pácienseket
/. Azt biztosan tudjátok, hogy ha egy 2 hónaposnál fiatalabb baba lázas, akkor mindenképpen ORVOShoz kell fordulni! De addigis csillapítani kell!
Ezért nekem is van a hűtőszekrényben lázkúp.
tápszer: na ez egy nehéz ügy. Már csak azért is, mert júliustól az összes tápszert hivatalosan is lehet RECEPT NÉLKÜL kapni! De érdemes feliratni, mert úgy olcsóbb!
Az orvos fogja megmndani, hogy milyen tápszert kapjon a baba, hacsak valaki nem ért hozzá és elmondja az elképzelését.
Ha a baba nem allergiás én akkor is mindenképp csakis HYPOALLERGÉN tápszert adnék az első 6 - 12 hónapban. Ezek azok a tápszerek, amiken a HA felirat van!
A Beba és a Milupa a két legjobb .. szerintem, a Beba Ha-nál viszont érdemes odafigyelni mert két fajtája is van. Az egyik a régebbi BEBA HA elnevezésű, ebben nincs bifidusz, ennek az újabb változata ami teljesen ugyanaz még ízre is, csak bifidusz van benne, az a BEBA HA START AKTÍV névre hallgat! Mindkettő jó! Én Patriknak felváltva adom őket, mert a bifidusz megfogta egy picit a pocakját, viszont teljesen nem akarom mellőzni sem! Szal ki kell tapasztalni!
Vannak a GYÓGYTÁPSZEREK, ezek már ALLERGIÁS babáknak valók! Bár tapasztalat az, hogy nem csak nekik írják!
tea: mindenhol azt hajtogatják a védőnénik, hogy ne adjunk teát a babáknak csak babavizet. Ha szívesen megissza akkor oké. De azért gondoljuk el, hogy mi mindíg csak vizet innánk .. de minegy ezt mindenki döntse el maga ... én ma edtam először Patriknak csipkebogyóteát és ízlett neki. Nem filterest, hanem rendes gyógyszerkönyvi csipkebogyót amit hidegáztatással kell készíteni.
A másik a kamillatea. A tápszeres babáknak egy nap egyszer kell, /kellene/ hogy legyen székletük! Ha nincs vagy nehezített, mint pl Patriknál is akkor lehet adni nekik egy kis kamillateát. Ezt sem a filtereset hanem amit szűrni kell. Nem kell sokáig állni hagyni a vízben a kamillát ne legyne túl erős. A lehjobb ízesítés nélkül, de ha úgy nem fogadja el és ízesíteni kell akkor se cukrot tegyetek bele hanem glucozt, magyarul szőlőcukrot .. ezt gyógyszertárban lehet kapni és glucosum anhydricum a becses neve. Én ezt teszek Patrik kamillateájába egy picit és így nagyon szépen megissza. A kamillateától beállt a napi egyszeri széklet és nem szenved úgy a drága.
Azon szoktam nevetni amikor azt mondják, hogy ne szoktassuk rá a teázásra a gyereket mert késöbb nehéz lesz leszoktatni .. kérdezem én .. miért kéne már leszoktatni??? Na mindegy, egyébként valszeg ilyenkor azokra a cukros és koffeines löttyökre gondolnak, na azok valóban nem a legjobbak nekik! Teagranulátumot mondjuk eleve csak 4-6 hónapos kor után lehet adni! De egy sima csipkeogyóteát nyugodtan lehet! Kamilláról nem is beszélve!
Ezen kívűl vannak még praktikák hasfájós babáknak .. de biztos Ti is hallottatok róla.
Van babatea ami hasfájós babáknak van, de abba pl édeskömény van aminek bűn rossz az íze ráadásul nagyon szeleket csinál. Amugy kamilla van még benne de én ezért inkább sima kamillát főzök neki.
Ja igen és a betegalátét, amit Rita a fényképen láttál ... én azt használom, szintén gysztárban kapható, nagyon olcsó, hivatalos neve Tena betegalátét én a legkisebbet használom 40*60 cm-es. Először is vastagabb mintha egy szál pelust terítenék a hideg pelenkázóra, meg aztán ha baleset éri csak el kell dobni. Én amíg pelenkateszteltünk az ágyba is tettem Patrik alá, mert volt olyan pelus amiből kifolyt a pisi!
hát nagy hirtelen ennyi jutott eszembe! Bocsi ha hosszú voltam!
puszika