Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hogy miket irkáltok itt etetős üvegekről. Azt hiszem, mi még igazán nem tartunk sehol, igaz, még határozatunk sincs. Viszont eszembe jutott, hogy a szoba berendezése nálunk azért is bajos, mert hiszen 0-6 éves korig adtuk meg, és ha adott esetben egy jófej ötéves fiunk lesz, mégsem tetetjuk bölcsőbe, vagy fordítva. :) .

Dotti!
Én meg már azt hittem, hogy saját. Nem baj, hamarosan nektek is lesz saját, és akkor már nagyon jó lesz. Én is nagyon várom, hogy végre bővüljön a kis családunk.

Szép napot nektek holnapra!

Kép
kisbuta

Kisbuta!!
Mivel Ti nem tudhatjátok pontosan,hogy milyen korú lesz a gyerkőcötök,így tényleg nem tudni,hogy mivel is készüljetek!!!
Mi már eleve úgy készültünk,hogy újszülött kis csöppséget szeretnénk örökbefogadni,így nem volt nehéz neki bevásárolni!!!
A nemét nem tudjuk,de mindenből próbáltunk olyan dolgokat venni,ami kislánynak és kisfiúnak egyaránt jó! :lol: :lol: :lol:
kkriszi

Kriszti!
Ahogy elnéztem a képeket, én is pont erre gondoltam, hogy ez aztán fiúnak és lánynak is szuper lakóhely lesz. A tanfolyamunkon is, a többség kisbabát vár, csak mi voltunk ilyen bevállalósok, meg még 2 másik pár. (az egyikük azért, mert már van egy kislányuk, és nem akarnak nagy korkülönbséget.) - nekem mindegy, ha megszeretjük egymást, lehet nagyobb is, nagyon bízunk benne, hogy működni fog. Az meg, hogy fiú vagy lány, nekünk is mindegy.
Remélem nem fognak előre berendezett szobát kérni addig, amíg dunsztunk sincs, hogy milyen idős gyerekre számítsunk. Mi egyelőre csak a szivünkben készítjük a helyet...

Zsuzsa

Kép
kisbuta

Sziasztok!

Kriszti!

Akkor jól elkerültük egymást,tegnap este már semmi kedvem nem volt felmenni!!Egész hét elején egyszerre két részlegen voltam,ahol töltögetni kellett,sőt hétfő délután még árút is kaptunk a raktárba alig lehet bemenni mert olyan sok áru jött!!Teljesen hulla voltam estére!! ! ! ! :(
Úgy volt,hogy a hét második felében szabin leszek ,de nagy a forgalmunk és még az árut is átkell venni így csak valószínű,hogy jövőhét eleje lesz belőle!!Olyan jó ma itthon lenni,csak sajna Sanyikám dolgozik,aztán én is mosok ,pakolászok a lakásban stb..meg próbálok egy kicsit pihenni mert a derekem szakad szét!!
Akkor ma megpróbállak elcsípni!!

Zsuzsa!

Reméljük mihamarabb nekünk is lesz kisbabánk!!Kittike látta az ágyikóját és megszemlélte,majd Gergőnek mutatta nézd Gergi ez lesz majd a keresztanyu kisbabájának ágyikója,ugye milyen szép!!-na akkor azt mondtam megzabálom!!!És már közölte,hogy ő jön akkor nekem segíteni és majd totogatja a babakocsival!!Nagyon drága,kiváncsi leszek mennyire lesznek féltékenyek,mert most osztozkodni kell a combomot,ki üljön bele..Stb.
Egyébként mi is igyekeztünk úgy vásárolni,hogy kisfiúnak és kislánynak is egyaránt megfelelő legyen!!Bár rengeteg kimondott fiús és lányos ruháink is vannak!!
A gyerekszobával kapcsolatban pedig,akkor is ráértek amikor majd már hazahozzátok a kisfiútokat vagy kislányotokat!!Sőt szerintem még a legjobb ha neki is lehetőséget adtok ,hogy ő válassza meg a szobája színét vagy esetleg egy-két kiegészítő tárgyat együtt vásároltok majd meg !!Így a gyermeketek érezni fogja,hogy ő valóban fontos nektek!!Nagyon nagy elismerésem,hogy ilyen bevállalósak vagytok,mármint a korra gondoltam,merthát tudjuk milyen háttérrel és élményekkel érkeznek a gyerekek a családban!!Biztos nem lesz könnyű a legelején!!De annál szebb lesz az édes kis fincsi puszik és ölelések stb..amivel megajándékoz benneteket!!Jó várakozást kívánok ,remélem álmod mihamarabb teljesül és ti is hármasban lesztek!!!!! :D :D :D

Most megyek!Sziasztok!Majd később benézek!!Puszi!Rita

Kép
dotti

Kriszti! Rita! Küldtem még három friss képet! :)

Zsuzsa! Sztem is ráértek még a babaszobával ha megérkezik a gyermeketek. Mivel bíztattak a tegyesznél, mikorra várható baba ill. nagyobbacska gyermek?

Kriszti! Mi a fürdőszobában fürdetjük Patrikot! Eleinte a szobába fürdettük, ide cipelte be a párom esténként a kiskádat .. de aztán volt egy hét, hogy Ő délutános volt, én meg egyedül csináltam mindent és nem bírtam cipelni. Így maradtunk is kint már a fürdőszobába. Nekünk nincs kádunk csak zuhanykabinunk, van viszont egy olyan rész /egy nagyon széles hatalmas lépcsőfok ami le van csemézve/ amire rá tudom tenni a kiskádat, szal ez így pont szuper. Ha úgy érzem, hogy nincs elég jóidő a fürcsihez, akkor én a hősugárzót szoktam bekapcsolni!

A víz hőmérsékletét nem mérjük, ugyanis képzeljétek hogy jártunk.
Amikor Patrikot hazahoztuk a kórházból első fürdetésnél jött a hugom segíteni ... csináljuk a fürdővizet, mérjük a direkt erre a célra vett halacska alakú vízhőmérővel és valami nem stimmelt.
Az a hőfok ami a hőmérő szerint jó, az nagyon de nagyon meleg volt.
Na kértem is gyorsan telefonos segítséget drága mosolygós barátnémtól .. akivel arra a következtetésre jutottunk, hogy selejtes a vízhőmérőnk! jelzem, hogy akkor bontottam ki a csomagolásból! Úgy látszik nekünk nincs szerencsénk /avent cumisüveg :) /

Rita! Azért pihenjél is ám .. ha szabin leszel pihenj! Kriszti, Te hogy állsz a lakással? Te is pihenj!

Rita kérte, hogy ha tudok tanácsot adni szívesen fogadja .. én úgy gondolom, hogy egy pár hasznos dolgot itt megosztanék veletek, hátha mást is érdekel, remélem nem veszitek zokon, nem kell megfogadni, de ezt most szakmai szemmel IS nézem!!

A legfontosabb sztem a lázcsillapító kúp! Ez azért nagyon fontos, hogy legyen otthon, mert manapság már csak receptre lehet kapni /jobb helyeken azért megszánják az ember recept nélkül is .. én megszoktamm szánni a pácienseket :) /. Azt biztosan tudjátok, hogy ha egy 2 hónaposnál fiatalabb baba lázas, akkor mindenképpen ORVOShoz kell fordulni! De addigis csillapítani kell!
Ezért nekem is van a hűtőszekrényben lázkúp.

tápszer: na ez egy nehéz ügy. Már csak azért is, mert júliustól az összes tápszert hivatalosan is lehet RECEPT NÉLKÜL kapni! De érdemes feliratni, mert úgy olcsóbb!
Az orvos fogja megmndani, hogy milyen tápszert kapjon a baba, hacsak valaki nem ért hozzá és elmondja az elképzelését.
Ha a baba nem allergiás én akkor is mindenképp csakis HYPOALLERGÉN tápszert adnék az első 6 - 12 hónapban. Ezek azok a tápszerek, amiken a HA felirat van!
A Beba és a Milupa a két legjobb .. szerintem, a Beba Ha-nál viszont érdemes odafigyelni mert két fajtája is van. Az egyik a régebbi BEBA HA elnevezésű, ebben nincs bifidusz, ennek az újabb változata ami teljesen ugyanaz még ízre is, csak bifidusz van benne, az a BEBA HA START AKTÍV névre hallgat! Mindkettő jó! Én Patriknak felváltva adom őket, mert a bifidusz megfogta egy picit a pocakját, viszont teljesen nem akarom mellőzni sem! Szal ki kell tapasztalni!
Vannak a GYÓGYTÁPSZEREK, ezek már ALLERGIÁS babáknak valók! Bár tapasztalat az, hogy nem csak nekik írják!

tea: mindenhol azt hajtogatják a védőnénik, hogy ne adjunk teát a babáknak csak babavizet. Ha szívesen megissza akkor oké. De azért gondoljuk el, hogy mi mindíg csak vizet innánk .. de minegy ezt mindenki döntse el maga ... én ma edtam először Patriknak csipkebogyóteát és ízlett neki. Nem filterest, hanem rendes gyógyszerkönyvi csipkebogyót amit hidegáztatással kell készíteni.
A másik a kamillatea. A tápszeres babáknak egy nap egyszer kell, /kellene/ hogy legyen székletük! Ha nincs vagy nehezített, mint pl Patriknál is akkor lehet adni nekik egy kis kamillateát. Ezt sem a filtereset hanem amit szűrni kell. Nem kell sokáig állni hagyni a vízben a kamillát ne legyne túl erős. A lehjobb ízesítés nélkül, de ha úgy nem fogadja el és ízesíteni kell akkor se cukrot tegyetek bele hanem glucozt, magyarul szőlőcukrot .. ezt gyógyszertárban lehet kapni és glucosum anhydricum a becses neve. Én ezt teszek Patrik kamillateájába egy picit és így nagyon szépen megissza. A kamillateától beállt a napi egyszeri széklet és nem szenved úgy a drága.
Azon szoktam nevetni amikor azt mondják, hogy ne szoktassuk rá a teázásra a gyereket mert késöbb nehéz lesz leszoktatni .. kérdezem én .. miért kéne már leszoktatni??? Na mindegy, egyébként valszeg ilyenkor azokra a cukros és koffeines löttyökre gondolnak, na azok valóban nem a legjobbak nekik! Teagranulátumot mondjuk eleve csak 4-6 hónapos kor után lehet adni! De egy sima csipkeogyóteát nyugodtan lehet! Kamilláról nem is beszélve!
Ezen kívűl vannak még praktikák hasfájós babáknak .. de biztos Ti is hallottatok róla.
Van babatea ami hasfájós babáknak van, de abba pl édeskömény van aminek bűn rossz az íze ráadásul nagyon szeleket csinál. Amugy kamilla van még benne de én ezért inkább sima kamillát főzök neki.

Ja igen és a betegalátét, amit Rita a fényképen láttál ... én azt használom, szintén gysztárban kapható, nagyon olcsó, hivatalos neve Tena betegalátét én a legkisebbet használom 40*60 cm-es. Először is vastagabb mintha egy szál pelust terítenék a hideg pelenkázóra, meg aztán ha baleset éri csak el kell dobni. Én amíg pelenkateszteltünk az ágyba is tettem Patrik alá, mert volt olyan pelus amiből kifolyt a pisi!

hát nagy hirtelen ennyi jutott eszembe! Bocsi ha hosszú voltam!
puszika
Vendég

Drága Kata!!!
Először is nagyon-nagyon köszönjük a csodaszép kicsi fiadról a képeket!!!Nagyon aranyos,és imádni való kislegényke!!!Édes vagy,hogy küldöl róla képeket!!!!:)))))

Írásaid aranyat érnek!!!!Köszönjük,és nagyon jó,hogy megosztod velünk a tapasztalataidat!!!Jegyzetelek,írogatok!!!!
Lenne egy kérdésem!!Miért nem jó a filteres kamilla tea?
Ami nem filteres és szűrni kell,azt is lehet a gyógyszertárban kapni?
Popsi krémet milyet használsz,és fürdetőd az is gyógyszertári kence?
Hoppá,ez már nem is egy kérdés volt!!!De ilyenkor jönnek sorban elő a tarsolyomból..... :wink:

most leginkább a hivatali dolgoktól tartok inkább,vagyis azoktól van egy kis félsz bennem!!!Vagyis először is a gyámhivatali procedúráktól,és a Kicsinek az összes papírjainak intézésétől van egy kis félelmem,hogy mindent jól intézzek e!!!
A tajkártyáját,lakcímkártyát,gyedet......húúúú,így bele gondolni lesz egy "kis" utána járás a dolgoknak,mire minden helyre áll!!!
De az a fő,hogy akkor már itthon lesz a kis Pincurink!!!!!!És ez a legfontosabb!!!!! :lol: :lol: :lol:

Köszi az infókat,és tárt karokkal várjuk a többi tapasztalatodat!!!!!Nagyon jó,hogy leírod ezeket,így legalább többen tudnak egy kis infót elraktározni magukban!!!!!

Puszi
kkriszi

Ivettke!!!

Boldog fél éves szülinapot!!!!! :lol: :lol: :lol: Kép
kkriszi

Kriszti!

Gyógytermék és gyógynövény előadónk mesélte /elég neves asszonyság, könyvet is írt már a témában/, hogy ha gyógytea, akkor nem a filteres! Amikor filterezik a teát, ki tudja belemegy e a hatóanyag, az öszzes filterbe, illetve mennyi kosz kerül bele. Össze van törve így nem látod! Azért szeretem én az "ömlesztett" teát, abból is azt amit a gyógyszertárban szerelnek ki, tehát nagy tételben érkezik és ott csomagolják szét! Bár én sosem csináltam, felmentést kaptam alóla mert allergiás vagyok /arra is/, de én abban jobban bízom!
Ja és még egy fontos gondolat ide .. a kamillateát és a csipkebogyót is /ezt amit én mondok/ irassátok fel receptre, úgy fele annyiba kerül.
Ettől függetlenül vehetsz filteres kamillát Kriszti, ha nem szeretnél vele pacsmagolni. De nem nagy dolog, én minden reggel megcsinálom gyorsan aztán nincs rá gond.

Popsikrémet az egyik itteni gyermekorvos receptúrája alapján csináljuk, mármint a patikába, én azt használom, az nagyon bevállt. Kérdezd majd meg a gyógyszertárba vagy a gyerekorvost hogy van e általa javasolt összetételű popsikrém. ha nincs akkor végülis mindegy, ki kell próbálni, hogy melyik válik be. Nekem van itthon Sudokrémem is, de azt csak akkor szoktam Patrik baba popsijára használni ha látom hogy egy picit piroskásabb. Mert az egy olyan popsikrém amibe van fertőtlenítő is és hámosít!
A neogranormon az NEM popsikrém!! Lehet annak használni ha piros a popsi .. de állandó, hónapokig tartó használatra én nem javaslom! Hasnyálmirigykivonatot tartalmaz ami akárhogyis nézzük egy hormon!

Fürdető: legjobb a gyógyszertári, nem allergizál, de én nem szeretem. Bár van itthon, de most Gabit használunk. A Gabi termékek megbízhatóak! Ha érzékeny a bőre a picinek, akkor gyógyszertárit kell! Patriknak nem érzékeny a bőre szerencsére!!
A gyógyszertári fürdetőt egyébként kétféleképpen lehet használni
1. egy pohár forró vízbe feloldod és beleöntöd a fürdővízbe vagy pedig rákened a babára fürcsi elött .. nekem egyik variáció se szimpi! :) De ezt mindenki maga majd eldönti.
EZ az a krém amugy amit lehet használni vékonyan nagyon száraz bababőrre is! Tehát krémként!

A hivatali dolgoktól pedig ne félj, én is nagyon féltem tőle aztán már látom, kár volt!
Ha bármilyen kérdésed van írj, vagy hívj nyugodtan, ha tudok segítek, bár ahány hivatal annyiféle ügyintézés!

Na most megyek ... puszi nektek!!!
Vendég

Kata!!
Nagyon édes vagy,hogy a kis Patrik mellett ,még ránk is szánsz egy kis időt!!!
Én is a Gabira szavazok,bár beszereztem Jonhsons termékeket....de elég sok negatívumot olvastam róluk,így Gabi termékeket fogok vásárolni!Na persze,csak akkor fogom használni őket,ha a Kicsikénk bőre bírni fogja!!!
A Gabiról sok jót hallottam,sokan dícsérik ezeket a termékeket!!! :lol:

Húúú,akkor a Neogranormon nem is annyira tökéletes,mint ahogy én azt előre gondoltam!!!A hormonról nem is tudtam!!
Bepantenről mi a véleményed??ezt is nagyon sokan dícsérik!!
Bár nálunk van egy nagyon jó kence,a nevét nem tudom,de sok kismama dícséri!!Gyógyszertári keverék,így valószínű,hogy azt fogjuk kipróbálni!!Kevés kell belőle,és a babapopsi egyáltalán nem lesz piros tőle!!!Legalább is a tapasztalt anyukák ezt mondják!!! :lol:

Az a fürdető krém olyasmi lehet,mint amelyiket az egyik kisfiú mosakodásra használ az oviban!!Mosakodó kenőcsként adták neki ,orvosa írta fel,mert ekcémás a bőre!!Olyan mint egy testápoló....és a mosdókagylót eldugítja a fel nem olvadt krémdarabkák!! :shock: :oops: :shock:

A filterben tényleg igazad van,hisz nem tudhatjuk,hogy mi is lehet bezárva abba a kis papírkába!!!

Kérdésünk szerintem bőven lesz,mert bár egymás között Ritával sokat megtárgyalunk,de azért egy tapasztalt anyuci csak jobban tudja,mint mi,leendő anyucik!!! :P :P :P

Puszi
kkriszi

Sziasztok!
Csak kapkodom a fejem, és jegyzetelek, még jól jöhet.

Dia!
A tegyesznél anno 2-3 évet mondtak a bejelentkezéstől, ami ugye tavaly szeptemberben volt. Nálunk Szegeden nagyon szigorúan tartják a sorrendet, ami szerintem jó dolog (úgy hallottam, hogy vannak olyan megyék, ahol ennyire nem igazságosak...), igazából nagyon rendes a szegedi tegyeszes ügyintéző.
... tudod, tegnap elnéztem az étkező asztalunkat, meg a lakást, és annyira el tudtam bele képzelni egy kiskölköt. Már nagyon várom, illetve: már nagyon várjuk.

Viszont most a jegyzőkönyv (hétfőn), a környezés (nem tudom mikor) és egy lombikos próbálkozás (október) van napirenden.

Lányok!
És aki még vár közületek, annak mik a kilátásai?

Kép
kisbuta

Sziasztok!!!!

Kriszti! Igen az az a mosakodókrém ami eldugítja a lefolyót!! :D :D
A Bepanten kenőcsben dexpanthenol van, ez a hatóanyag van a pl a Panthenol sprayban is, ami ugye regeneráló hatásó leégéskor.
Szóval a Bepantent lehet haszálni, de én igazából azt is csak akkor tenném, ha piros a popsi vagy kiütéses. Persze ha Te szeretnéd nyugodtan használd, mert megelőzésre is jó, és ha érzékeny lesz a babád bőre akkor meg különösen kell.
De csak a sima Bepanten kenőcsot. A Bepanten plus már más, abba már antiseptikum van !!!!! /fertőtlenítő/

Én úgy csináltam, hogy a gyógyszertárit szereztem be, és mellé álasztottam egyet emi baj esetén használatos /sudokrem/

Zsuzsa! Miért, nem mindenhol tartják a sorrendet? Szegedi vagy?? :))) Kedvenc városom!! :))))

Lombikos próbálkozás hanyadik?
Vendég

Dia!
Igen, szegedi vagyok. A tanfolyamunkon voltak Békés megyéből is párok, és akkor derült ki, többen is jelezték, hogy Békés megyében időnként egy-egy protekciós előrébb kerül, de a Csongrád megyei tegyesznél ezt nem engedik meg. - szerencsére, hiszen mindenki annyit várt már, mire oda jut.
A lombik a második lesz. (Kivették mindkét petevezetőmet, így máshogy nem is igen próbálkozhatunk. De már korábban elhatároztuk, hogy örökbe is fogadunk lurkót, amikor még nem is sejtettük, hogy nem lehet saját csak úgy.)
Te gyógyszerész vagy?

Kép
kisbuta

Sziasztok Lányok!

Diadella!

Köszi a jó tanácsokat!Én már is jegyzetelek!!Egyébként az én sógornőm éjszakára mindig Neogranormonnal kente a kicsik popsiját!Hál Istennek nem lett semmi bajuk!De ahogy most írsz róla ,na elgondolkodtató!!Akkor Patrikot első perctől kezdve Gabival fürdeted??Mi is Gabit vettünk,mert én is arról halottam ,hogy nagyon jó!!
Köszi a képeket,tündéri a kicsi fiad!!Rengeteget nőtt!!Hű de meg puszikálnám!!
Hát én nagyon bízom benne,hogy a mi kicsikénk is úgy gondolja,hogy az éven már szeretne velünk lenni!!Mindenesetre addig is készülődünk,gyűjtöm az információkat és a tapasztalatokat!!

Ivett baba!!
Kicsit megkésve,de annál nagyobb szeretettel boldog fél évet kívánok!!Nagyon édes vagy a sok-sok képeken!!És azok a kis húsos combikák imádnivalók!!

Kép

Kép
dotti

Kisbuta!

A keresztikreim is Csongrád megyeiek!!Szegeden születtek ők is lombik babák,csak a sógornőmnek elsőre sikerült!!
De akkor még nektek is összejöhet a saját baba!!Hiszen azt mondják az orvosok az első az csak lutri!!Sok kitartást kívánok és nagy kalappal!!
Sziasztok!Rita

Kép
dotti

sziasztok!!!
Megjöttünk a nyaralásból!! szuper jó volt!!!Bence egy vizicsibe lett :lol: :P Hamarosan hozom a képeket.
most csak gyorsan visszaolvasok.

szép estét!!!

Kép
ibi01

Zsuzsa! Nem. Gyógyszergazdálkodási Szakasszisztens a hivatalos megnevezése. :wink: Kb ugyanazt csináljuk mint a gyógyszerészek, sőt elől a táránál /ahol kiszolgáljuk a betegeket/ manapság már szinte nincs is gyógyszerész, hanem mi vagyunk.
Gyógyszerészek a patika laboratóriumában dolgoznak sokat, amikor valamit készíteni kell, akkor mérni csak Ők mérhetnek, de az összes többi dolgot mi csináljuk a laborba is. pl kenőcsök, kúpot szoktam csinálni, port osztani ... vannak nálunk a városnak nevezett falunkban szívbeteg kisbabák sajnos, és nekik gyógyszert kell szedniük, vérnyomáscsökkentőt, meg vízhajtót és ilyenkor pl a gyógyszerész kiméri a hatóanyagokat, segédanyagokat , összetöri a tablettákat és az összes többit mi csináljuk már ... tehát a végén úgy néz ki a dolog hogy egyelő mennyiségre kell szétosztani és papírkapszulákba betölteni.
Meg még rengeteg érdekes dolgot kell csinálni, azért írok ilyen hosszan róla és ilyen lelkesen mert nem tehetek róla de imádom a szakmámat mert gyönyörű szakma. Jó érzéssel tölt el, hogy a betegeknek tanácsot adok és a legközelebbi alkalommal amikor bejön megköszöni, mert hasznos volt, bevállt.

.

Tényleg csajok, számomra valahogy most kezd kőrvonalazódni, hogy én most egy jóideig nem fogok dolgozni. Ezt eddig valahogy fel sem fogtam, jobban mondva nem foglalkoztam vele igazán.
Na nem baj az, hisz sokkal de sokkal jobb dolgom van még ennél is!!!!!! :))))

Patrik szemecskéja megint nem a legszebb. Egyem a drága pici szívét! Volt neki kötőhártyagyulladása amikor hazajöttünk a kórházból, az meggyógyult, utána átment a másik szemére, az is meggyógyult.
A kötőhártyáját én most nem látom pirosnak, hanem minden alvás után erősen csípásodik, és picit mintha meg is lenne duzzadva a szemhéja, és sajnos tudom, hogy ez a könycsatornaelzáródásnak a tűnete, és ha magától nem nyílik meg akkor át kell mosni neki.
:(((( De asszem hogy várnak vele egy darabig mert ez nem fertőz, hátha magától megnyílik. Szerdán megyünk tanácsadásra, majd megkérdezem a doktornénit. Ha addig azt veszem észre hogy csúnyább vagy gyulladt akkor természetesen elviszem a doktornénihez. :(( szegény pici manóm, úgy utálja amikor minden alvás után a langos babavizes vattával kitörlöm a csípáit.

Ibi!!Jajjjj de nagyon várom a képeket!!!! Meg a beszámolót, mesélj valami jó kis Benciset!! :wink: :wink:

Dotti! Nem, én is a patikai fürdetőkrémet használtam neki az elején! A Gabit nemrég kezdtük el ... de mivel rá van írva, hogy 3 hónapos kortól lehet csak ... most megint a patikait használjuk. Rákenem úgy valamivel jobb. De én biztos, hogy a Gabit fogom neki használni és bár egyszer-kétszer megfürdettem vele máris bírja a bőre, azért várunk még egy picit.

Zsuzsa! Nekem a sógornőmék laknak Szegeden, anyósék meg Békés megyében, így elég sokat járunk arra, imádom Szegedet, annyira jól érzem ott magam.

Kriszti! Tegnap este a skypeon leírtam Neked amit kérdeztél, de Te nem voltál bejelentkezve, remélem azért majd megkapod!!!
Dollyról tudsz valamit? Nagyon eltűnt, nem akarom telefonon zaklatni ... lehet, hogy nyaralnak???

Egy kérdés!!! Jön valaki az Újbudai partyra???? Mi szeretnénk menni :)))

Na megyek amíg alszik az én kis tündérkém, addig takarítgatok. Ma jön 2 kolleganőm babalátogatóba.
Ja a munkahelyi lelkendezésemhez még annyit, hogy nagyon szeretem a kolleganőimet is, és asszem ez kölcsönös. Szal nekem az a munkahely tényleg egy főnyeremény, arról nem is beszélve, hogy gyalog 10 percre van a házunktól és a munkaidő olyan, hogy napi 8 órát fizet a főnököm, /aki szintén egy nagyon jó fej pasi/ papíron is 8 órásak vagyunk, de csak 6 és felet kell ledolgozni, mert azt mondta a főnök, hogy a fennmaradó napi másfél órát fordítsuk arra ha lehet, hogy képezzük magunkat! Tehát, hogy mindíg a toppon legyünk szakmailag és ha ez csak annyit takar, hogy itthon elolvasok egy cikket a szakmai újságban akkor annyit, ha annyit, hogy a neten nézelődök a dolgok után akkor annyit, a lényeg, hogy ha a beteg kérdez, tudjunk válaszolni! No meg tanfolyamra iratgat minket ... hűűű tényleg nekem még hátra van a mostani tanfolyásomból vagy 5 tananyag és októberig kaptam haladékot ... na erre rá kell majd állnom, mert én inkább Patrikozom ám és ez meg el lesz felejtve! :))))
Asszem manapság nem hemzseg az ilyen munkaadó... mondtam már, hogy imádom a munkámat???? :)))
nnna, tényleg megyek ...
Vendég

TÓPARTI ÚJBUDA PARTY
Bp. XI ker. Kosztolányi D. tér Feneketlen tó környéke
2008. szeptember 6-7 (szombat-vasárnap)
10 és 17 óra között

A Gólyahír Egyesület szeretettel várja sátrában
• A krízishelyzetben lévő, várandós anyákat, akik nem kívánt gyermeket várnak, hogy gondjaikat hozzáértő szakemberrel megbeszélhessék.
• Várjuk azokat a párokat, akik szeretnének bővebb információhoz jutni a nyílt örökbefogadásról.
• Várjuk „gólyahíres családjainkat”! Ismét egy lehetőség, hogy találkozhassunk.
Az Egyesület munkatársai mellett találkozhatnak örökbefogadó szülőkkel és örökbefogadott gyermekeikkel. Alkalom nyílik személyes beszélgetésre is.

A forgalomból kivont 1-2 Ft. gyüjtése!!!

A rendezvényen kapható lesz a GÓLYAMESE című könyv, (2300 Ft.) mely a nyílt örökbefogadásról szól.
nikinozso

Sziasztok!

Dotti, Kriszti, hogy ti milyen figyelmesek vagytok, köszönjük szépen. 21-én este a családdal bontottunk egy üveg pezsit és koccintottunk.

Mi is hazajöttünk a nyaralásból már szerdán, csak éppen a kisasszony nem hagy élni... hála istennek. Na, szóval a fogacskák... szegénykém, nagyon szenved és persze mi is.

A nyaralás nagyon jó volt, jól sikerült, bár kicsit rövid volt. A szálloda ahol voltunk szuper. Ivett egy kis vizi csibe, nagyon élvezte. Mindenki dícsérte, nézegette, nagyon jó érzés volt, hogy ahogy jöttek az emberek szembe, mindenki rá mosolygott és valamit mormogott, pl. "de aranyos vagy, de szép vagy, stb." Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen gyönyörű kislányom van. Zalakarosról hazafelé bementünk a kaposvári strandra és milyen kicsi a világ egy csomó ismerőssel találkoztunk, pl. Kegyesékkel, férjem unokatesójáékkal, barátokkal... Ott is dettó ment a dícsérgetés, anya meg nagyon büszke volt. Csütörtökön itthon voltunk, de itt volt a kericsajom és elmentünk plázázni. Pénteken meg az állatkertben voltunk. Ott meg találkoztunk a TEGYESZ-es ügyintézőnkkel. Ő is megcsodálta Ivettet. Szombaton kerti főzés volt, mert átjött a két szomszéd család meg a kericsajomék és együtt ettünk. Tegnap meg lusti nap volt.

Na, megyek rakok fel képet a GH-ra. Jól van ide is, no, mutatom a hurkákat! :lol: :lol: :lol:

Kata, jó olvasni a soraidat. Remélem, hogy Patrik kicsi szeme hamara rendbe jön.

Ibi, lássuk a fotókat. :lol: :lol:

Kép A bikinis Amanda

Kép Ivett az új fürdőköpenyében

Kép A kis tengerész

Kép Bébi medencében

Kép Egy kicsit nagyobb vízben
kanga_mama

És a két aktuális kedvenc képem:

Kép A legendás kék szemek

Kép Imádom őket (épp az oroszlánokat csodáljuk)
kanga_mama

Egyem azt a kis Drága húsos kis combikáit a kicsi Drága Ivettkének!!!Gyönyörű kis cukorfalat!!!!Nagyon huncut,és csodaszép kislány!!!Remélem,hogy jól sikerült a nyaralás!!!! :lol: :lol: :lol:

[/b]Kata!!!
Köszi,nagyon aranyos vagy,hogy váalszoltál a kérédsemre!!
Dollyék nyaralni voltak,most beszéltem vele egy pár szót!! :lol: :lol: :lol:
Ha lesznek új képeid a kicsi Életedről,szívesen várom!!! :P :P :P

Puszi:Kriszti
kkriszi

Sziasztok!!
Megpróbálok képet feltenni :oops: Kép Pancsolok Kép homokoztam nagyon sokat Kép Atya világ itt akartok lemenni ???? Kép Na apa ide most beszorultam!! Kép ügyes vagyok!!4 Kép Kép Itt most le fogok robogni Kép Anya nem férünk el!!! Kép Hű ez aztán magas

Kép
ibi01

Na egész belejöttem :roll: :oops:
küldök még a Balatonon készült kéoet is. Kép a kiskacsa

Kép
ibi01

Bence is nagyon helyes kisfiú a képeken!!Csuda nagyot nőtt!!!Nem is másfél évesnek néz ki!!Beillik az ovsok közé!! :lol: :lol: :lol: Aranyos nagyon!!!
kkriszi

Folytatom Kép Nem szeretem a sztracsatellát!!!! Kép Nagyon elfáradtam Kép ugrás a stégről Kép Nádas szélén anyával Kép itt meg egyszerűen gyönyörű vagyok

Kép
ibi01

Kanga-mama!!!
Csodálatos a kicsi lányotok!! :lol: Gatyókákat felkötni, ha majd kamaszodik!!! :wink:

Kép
ibi01

Sziasztok!!

Jujj, de jó sok képet hoztatok!!! Gyönyörűek a gyerekek!
Én is várom már, hogy Patrikról nyilvánosan is tegyek fel képet. nem tudom mikor lesz a gyámhivatal, de szórakáznak ... ma visszaküldték hozzánk a gyermekjólétis csajszit, hogy nem elég részletes a környezet tanulmány amit írt, mert nincs beleírva, hogy az apa hogyan kapcsolódik be a gyereknevelésbe, milyen a viszonyunk a gyerekorvossal, ki van itthon a babával napközbe stb stb eldobom az agyam komolyan!!!

Patrikot tegnap még elvittük a doktornénihez mert nagyoncsípáso volt a szeme és alul pirosodott is, most egy másik szemcseppel próbálkozunk, de elképzelhető, hogy nem nyílt ki teljesen a könnycsatornája ... ha ez a szemcsepp se használ, akkor szemészet ... lehet hogy átmosák neki, drága pici életem ... remélem, hogy erre nem lesz szükség!!!
Vendég

Diadella!!
Nyugi tőlem úgy csak csendesen megkérdezték, hogy ha kiderülne hogy beteg akkor visszaadnám-e. Na erre varjál gombot!!! :twisted: :evil:

Kép
ibi01

Bence!

Boldog névnapot kívánok!!
Kép

Ibi!

Hát Bencén én is meglepődtem,rengeteget nőtt!!Gyönyörű kisfiú és simán kinéz 3 évesnek!!Olyan jó nézegetni a képeket rólatok!!Látom nagyon jól alakult a nyaralásotok!!

Kangamama!

Hát szia!!De rég jártál erre!!Tündéri zsebibabád!!Olyan jó kis húsos combikája van!!Gondolom szereti a drága ha "gyomrozzátok"??!!Látom nagyon élvezte a vízet!!!Amanda milyen nagyot nőtt már kész hölgy!!Be segít neked,mármint ha nálatok van??Ilyenkor ők nagyon szeretnek babázgatni!!

Diadella!

Jaj,de elszomorítottál!!Szegény kicsi Patrik!!Nagyon szorítok nektek,minnél fájdalom mentesebb legyen a beavatkozás,hátha van rá valami más megoldás!!!Mielőbbi és gyors gyógyulás kívánok!!

Kriszti!

Holnap fenn leszel a neten??Majd MSN-zünk!!!

Puszi mindenkinek Rita

Kép
dotti

Ibi, azért nektek is lesz dolgotok, ahogy elnézem Bence helyes kis pofikáját.

Gyerekjóléti, nálunk 3-szor jártak és közölték, hogy jönnek 4-edszer is. Na, ezt már szépen elfelejtették... szerencsére. Nálunk is megkérdezte a hölgy (miután már nyilatkoztunk a gyámhivatalban) - talán a 2. alkalommal -, hogy apuka szokott pelenkázni? ÁÁÁÁ, dehogy szokott, hagyja a kakiban főni a gyereket. :?

Rita, igen-igen, Ivett minden szeret, ami vele kapcsolatos, de legfőképpen a hasikáját meg a fürcsit! Ja, és a gyömöszkölést, bírkózást, játékot, vele való foglalkozást. Ezért is vagyok annyit távol. A napok többségén hideget eszünk, mert egyszerűen képtelenség mellette főzni. Mire nekiállnék, addigra felébred, mert hát ugye takarítani is kell, meg mosni, vasalni. És vannak napok, amikor csak félórákat (igaz, ilyenkor többször) alszik. Na, de félóra mire elég??? Úgyhogy általában a főzés rovására megy a játék. De nem baj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nem érdekel! Mindent megteszek érte! Egész életemben erre vártam, vágytam. :lol: :lol: :lol:
kanga_mama

Ja, Amanda... hát igen mindig segít és folyton láb alatt van :lol: :lol: Ivettet ölelgeti, puszilgatja. Egy kis tündér. Imádja a pelust szétnyitni és odaadni, a pisis pelust a szemétbe kidobni. Hozza a cumisüveget, ha kérem. Játszik is vele, odaadja neki a játékát: "Kéjed? Nem? Na, akkoj melyiket adjam?" Ennivaló!!! :lol: :lol: :lol: Ivett nagyon figyeli, folyamatosan keresi, ha itt van és mosolyog rá. Szerintem nagyon jó unokatestvérek már most.
Rita, még valami Ivettnek a víz a lételeme! Egyszerűen imádja csapkodni, rugdosni a kis husikás lábikájával és kezecskéivel.

Kata, már a múltkor akartam írni a teáról. Ivett nem issza meg, fintorogva kiköpi, neki csak a víz jön be. Pedig direkt vettem neki gyerekteát. Az lett a vége, hogy Amanda itta meg. :lol: :lol:
kanga_mama

Kata!!!
Sajnálom a kicsi Patrikot,remélem,hogy hamar meggyógyul a kicsi szemecskéje!!!Olvastam,hogy nagyon szépen fejlődik a kicsi Drágátok!!!!Gyönyörű kis fiatalúr!!:)))))))

Kangamama!!
Nagyon jó,ha van egy kis segítséged Amanda személyében!!:)))))

Rita!!
Persze fennt leszek!!!Majd jelentkezz!!!:)))))

Bence!!!
Sok boldog névnapot,igaz egy picit megkésve,de annál nagyobb szeretettel!!!!
kkriszi

Sziasztok! Már régóta olvaslak titeket, Kata blogját is. Mi is várakozunk,de nekünk van vsz, gyerkőc és melléjük várunk nagyon örökbe tesót. üdv Livi
demelivi

Hát igen, Kriszti, örökké sertepertél, de legfőképpen a lábam alatt. :lol: :lol:

Szia Livi, üdv. közöttünk. :lol:
kanga_mama

Hahóóó csajok!!!

Livi!! :)) Szijja :) Ti mióta vártok?

Patrik szemecskéje határozottan javulgat ... de már megint mennem kell csepegtetni .. épp alszik ilyenkor szoktam merényletezni ... olyan de olyan aljas vagyok, dehát muszáj! :(
Vendég

Sziasztok!

Megvoltak a mai kalandok. Múlt hétfőn jegyzőkönyveztünk, azóta ma sikerült elérnem a gyerekvédőket, hátha kijönnének környezni, mert már csak az hiányzik a határozatunkhoz. A hölgy először elmagyarázta nekem a telefonban, hogy nekik most nem kell kijönniük, csak ha már lesz nálunk gyerkőc. Gondoltam magamban, az jó lenne, de az önkormányzat meg őket várja... Végül meggyőztem, hogy de igen, ki kell jönniük, péntek reggel jönnek. 13-án lesz egy éve, hogy bejelentkeztünk a tegyesznél... addigra talán épp lesz határozatunk. :?

Jobbulást a pici Patriknak!

Zsuzsa

Kép
kisbuta

Zsuzsa! Hát akkor épp itt az ideje az alkalmasságitoknak már!!!
Megkérdezhetem, hogy milyen törpék érkeznek 40 nap múlva?? bocsi csak látom a vonalzódon. ...én a lombikodra tippelek :roll:

Köszönjük szépen, mostmár szinte teljesen meggyógyult Parikbébi szemecskéje! :lol:
Vendég

Sziasztok!
Kata - örülök , hogy Patrik szeme rendbe jött. Kérhetnék friss fotót, kiváncsiak vagyunk mennyit változott a nagyfiú. Nálunk Dórink szeme alatt nőtt egy hatalmas jégárpa, és meg is ijesztettek , hogy esetleg műteni kéne.Mindent megpróbálunk, hogy ne kelljen, szurkoljatok.
Február óta várunk örökbeöcsire, úgyhogy még az elején vagyunk, pedig nagyon szeretnénk "teljes létszámban" karácsonyozni.
demelivi

Dia!
Igen, lombik, de az csak kb. 40 nap, októberben. Még reménykedünk a vsz-ben is, de ez az öf-ást nem érinti. Kezdetektől mindkettőt akartuk, utólag derült ki, hogy vsz természetes úton nem lehet.

Nektek is így kellett utánajárni, hogy méltóztasson eljárni a hatóság? Kicsit nevetségesnek tartom a helyzetet...

Livi!
Milyen idősre vártok? Mit mondtak, felétek mennyit kell várni?

Üdv,
Zsuzsa

Kép
kisbuta

Zsuzsa!
A paramétereink: 0-3 éves fiú, vagy ikerpár/ tesók 0-5 éves korig, nagy a szórás, elvileg lehetne gyors is , persze 3-4 évet mondtak.
Alapitványnál nem próbálkozunk, ott ha jól tudom csak újszülöttet lehet, marad a tegyesz, ahol a bürokrácia malmai lassan őrölnek.
Ha lenne ismerősünk, akkor ripsz-ropsz menne, de nincs, így várunk.
Ja mi amugy 10 éve egyszer nekiindultunk, de az akkori pszichológus ugy elhajtott minket, mert lehet vsz. gyerek, hogy még el is szégyeltük magunkat, hogy elvesszük más elől a 4-5 éves bármilyen fiú gyereket. Hát most újra kezdtük és a 6 és 3 évessel meg a pocaklakóval örültek nekünk, Amugy a fiúnk kérte 4 évesen hogy legyen egy olyan tesó is aki nem a hasamból születik, ezért gondoltuk át újra és futottunk neki. A harmadik nem akart összejönni, egy meg is gondolta magát, és miután elindítottuk öf-t akkor ez a kismackó úgy megragadt, hogy teljesen problémamentes, a két végig veszélyeztetett terhesség után.
üdv Livi
demelivi

Livi!
És mikorra jön a pici mackó?

(Ezek szerint lehet, hogy minket is elhajtottak volna, ha korábban megyünk, mikor még nem tudtuk, hogy problémák vannak? - a vonalzó meg azért van, mert 2 méhen kívüli után nagyon rá kell készülnöm lelkileg, hogy elhiggyem, hogy normális terhesség is létezik.)

ü,
Zsuzsa

Kép
kisbuta

Zsuzsa!
November 4re vagyok kiirva, de a programozott császár tervezett időpontja okt. 30.
üdv

Kép
Kép
Kép
demelivi

Sziasztok!

Livi! De szupi, kisci, pici, mégkisebb és jön mégegy tesó! !! :wink: ezek lesztek Ti! :) De jó!
Egyébként nagyon szimpatius amit csináltok! Én is gondolkodtam már ezen. Ha nagy házunk lenne .. /remélem egyszer lesz nagy/, akkor Patriknak a gólyahíres kistesója mellé én is legszivesebben a Tegyesztől fogadnék örökbe egy harmadik nagyobb gyereket! :)
Örülök Nektek!
Hát nagyon reméljük, hogy nem kell műteni azt az árpát én is úgy tudom, hogy nem minden esetben kell műteni! Drukkolok!
És amúgy hogy érzed magad mint terhes kismama? Hogy bírod a két kicsi mellett?
A képeket még ma átküldöm!

Zsuzsa! Nem, nekünk szerencsére nagyon gyorsan lezajlott az ügyintézés. Pont jókor jelentkeztünk, mert akkor indult pl a tanfolyam is. Ha pár nappal késöbb jelentkezünk akkor lecsúszunk a tanfolyamról és ki tudja mikor lett volna a következő!
Vendég

Szia Kata!
Várjuk a képeket.
Nekünk 5 gyereknek :D :D :D :D :D ideális a ház, ezért is mertünk így , akár tesók örökbefogadásával is belevágni. Nagyon-nagyon várjuk őt/őket :shock:
szia Livi

Kép
Kép
Kép
demelivi

Kedves Livi!! Gratula a kismackóhoz/ no meg a "nagyokhoz"
Nekem is van két nagy gyerekem Ők már felnőttek. Amikor Bencét örökbe fogadtuk akkor sokan azt mondták, hogy na majd hamarosan lesz saját is!Ez érdekes lenne mert már kifutottam az időből :shock: A " vígasztaló" pont a ti esetetekre gondolt.Mi most nyakig el vagyunk telve Bencivel és a nagyokkal :lol:
Tudjátok-e hogy kislány v kisfiú lesz a tesó? milyen neveitek vannak a talonban??( pfuj ronda kiváncsi vagyok :oops: :wink: )
Mindenkinek nagyon szép napot!!!

Kép
ibi01

Szia!
Mi "D" betűben utazunk (a vezetéknevem után) így a babatesó , mivel fiúnak mondják Dominik lesz, ha esetleg mégis lány akkor Dina. Örökbeöcsi pedig Dániel ha kicsi, ha nagy akkor talán a saját neve, illetve ha ikrek vagy tesók, akkor szintén (korfüggően) változtatunk D betűsre, hogy még azzal se lógjanak ki a sorból.
üdv

Kép
Kép
Kép
demelivi

Sziasztok lányok, asszonyok, anyukák és leendő anyukák!

Csak meg szeretném osztani Veletek, mi történt ma velem...
Egyik barátnőmnél voltam, akinek van egy kétéves fia, és két hónap múlva érkezik a következő babája. Távozásomkor így szólt Noémi: "szerettem volna valamit kérdezni". Bíztattam, tegye meg, de sokat várt, mire kimondta. "Elkísérnél majd szülni, ha hétvégén szülnék?"
Annyira meglepődtem, de persze rögtön igent mondtam. Hozzátettem, hogy nem ígérem, hogy nem fogok kiájulni, de nagyon szívesen. Hiszen lehet, hogy ez az egyetlen szülés, aminél ott lehetek. Bár nagyon jó lenne, ha a mi Babócánk szeületésénél is ott lehetnék, lehetnénk (apa a folyosón, anya a szülőszobán).
Úgyhogy most drukkolok, hogy hétvégén szülessen majd a kis fiúcska.

Jó hétvégét mindenkinek!!! Gabi
fitgabi

Patrik anyukájának nagyon boldog babázós szülinapot!
fitgabi

Sziasztok!
Megvolt végre a környezettanulmány ma reggel, némi szervezési nehézség árán. Az egész egy negyed óra volt, a hölgy szét sem nézett, csak ráírta a lapra, hogy a lakás igényesen berendezett és tiszta. Se a kamra, se a fürdőszoba, se a könyvek száma, de még a leendő gyerekszoba sem érdekelte.

(A szervezési nehézség az volt, hogy egy hétig csöngettem őket, mire felvették, még egy hét, mire a kijelölt családgondozóval is tudtam beszélni, és akkor gyorsan, a férjem órarendjéhez is igazítva, lefixáltam a ma reggel 8-at. Tegnapelőtt pedig egy hallgatónak külön szigorlati időpontot adtak ma reggel nyolcra, és tegnap közölték a férjemmel, hogy akkor ő lesz a bizottság egyik tagja. Végül bevallottuk a párom főnökének, hogy pont itt áll az öf-ünk, aki megértő volt, és bement tételt húzatni, így késhetett a párom.)

Szóval a jövő hétre meglesz a határozatunk! (ööö, legalábbis remélem.)

Nektek szép napot! Sok nevetést a gyerekeknek!

Zsuzsa

Kép
kisbuta

Sziasztok!

Fitgabi! Köszönöm szépen! :wink:

Zsuzsa! Na?? Van már határozat?

Mi ma kaptuk meg a HATÁROZATOT miszerint örökbefogadó szülei lettünk Patriknak!! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Dia,
GRATULÁLOK!!!

még nincs itt a határozat, bár lehet, hogy ma felhívom az önkormányzaton a gyámügyist, mert szegeden ezek a dolgok csak akkor haladnak, ha az ember folyton a sarkukban van.

Üdv,
Zsuzsa
kisbuta

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?