Új privát üzeneted érkezett!

Andi
elhittem én neked a "szabályt",csak nagyon csodálkoztam.. :wink:

KépKép
tüccs

az az igazán durva, hogy mindössze 41 nap "késésben" van Bogi a szept.1-i kezdéshez, viszont mivel ő majd csak október közepétől járhat, ezért neki pl. nem fog "megadatni" az a lehetőség, hogy elmenjek vele az első 1-2 napban beszoktatásra. be kell adni reggel, oszt jónapot. ha nagyon üvölt, majd telefonálnak, és el lehet hozni...

ráadásul örüljünk, mint majom a farkának, hogy egyáltalán felvették, holott én ugye még itthon vagyok a hugival, és egyébként sem pesti az állandó lakhelyünk, itt csak tartózkodásival vagyunk bejelentve.

a bölcsi meg még ennél gázabb, ott lazán közölték telefonon, hogy felesleges bemennünk beiratkozni, ha nem itt van bejelentve az állandónk, mert hát a helyieknek se tudnak elegendő férőhelyet biztosítani. (de én azért beviszem a picurt :wink: beiratkozni) persze ez is viszonylagos. a szomszéd pl. pár hónapja íratta be a kislányát, őket helyből felvették, pedig ugyanúgy nincs hely. csak nem mindegy, hogy "ki mennyivel támogatja az intézmény alapítványát" :evil: :evil: :evil:
andibab

Andi, ez butaság, hogy csak annak "jár" a beszoktatás aki szept 1.-én megy. Nyugodtan reklamáljatok!!! Ilyen nincs. Minden gyerek aki megkezdi az óvodát a beszoktatással kezd, függetlenül attól, hogy hány éves, vagy hogy az év melyik szakára esik ez az idő. Ráadásul az 1-2 nap baromi kevés. Nálunk két hét, de inkább igény szerint fokozatosan.

thenus

Giga, igen ez a lyukacsos gumipapucs. Lajurának ez van:
Kép
Vendég

Verna,
tudom, nálunk is volt Móni. Nagyon sajnálom, mert már nagyon rákészültem, hogy megyünk, és hogy ez lesz Marcival a közös programunk, ami csak a miénk! :cry: :cry: :cry:

Giga,
Igen, Marci nagyon hosszú, 88cm, de ez megtévesztő, mert a teste nem olyan hosszú, viszont a lábai annál inkább! Már a 3 éveseknek való 98-as cuccokat kezdjük neki venni. :roll:

Kép
Kép
nircee

Nircee, eszméletlen a hasonlóság a fiúk között. :shock: Talán Marcinak a hosszú fejecskéjén látszik a nem könnyű születése. Siminek meg pont olyan formás, mint aki éppcsak kipottyant :wink: :)

Pilla a miénk zárt pacsker. Egyébként Szonja is "pacskejnak" hívja :D Megkérdezhetem mennyiért vettétek, és hol? :oops:

Szonja ma rám néz: " Mi a baj aja? Semmi? Akkoj jó" :lol: :lol:

thenus

Pilla!
Akkor jóra gondoltam! Engem is érdekelne, hogy hol és mennyiért vettétek!

Kép
Kép
giga1

Az Árkádban vettük a Baby-bell üzletben. Az eredeti ára hatezerakármennyi, de mi megkaptuk ötezerért, mert szépséghibás volt a papucs. Konkrétan hátul kicsit csálén lett ragasztva, ami kb. 2 napi hordás után helyrejött.

Henus, én is olyan zártat szerettem volna, de Lajura méretében csak baromi ronda színekben volt (lila, zöld).
Vendég

Sziasztok!
Nircee!
Nagyon szépek a fiúk!Tényleg rokonok :shock: :lol: :wink:
Andibab!
Bocsi,csak nem néztem a vonitokat és azért kérdeztem,hogy milyen volt az első napotok,mert azt hittem,hogy már három éves a csajod! :oops: :oops: :oops: :? Nálunk is úgy van,hogy három éves kortól lehet őket vinni az oviba,de én még nem hallottam olyanról,hogy nem jár a beszoktatás!Roli december 17-én töltötte a 3-at,így én csak januárban vittem először és akkor is volt beszoktatás!Első nap csak 10-ig,majd a második nap(ha bírja akkor délig)és a következő nap már csak ebéd után vittem haza!Mondjuk ez óvodától függ,hogy mi a szokás a beszoktatásnál,de akkor is "JÁR"a beszoktatás nektek is!!!!!Reklamálj csak nyugodtan Henusnak igaza van! :wink:
Pilla!
Csini szandi/papucs!Nekem hála istennek belebújik a hagyományos papucsba is (kis egérkés,tök jól fogja a lábát)és még tetszik is neki!Ja az ára pedig alig volt 1000Ft! :wink: :lol: Mondjuk ha nem lenne hajlandó megtűrni a lábán akkor tuti kipróbálnánk mi is! :wink: :D
A csajodból űzzük ki a kisördögöt?????????Vagy hívd Uri Gellert! :lol: :lol: :wink:
Henus!
Már akartam én is írni múltkor,hogy nagyon tetszett a hát masszírozós sztoritok! :wink: :lol: Zsaninak is vannak húzásai! :lol: :wink:

Tegnap bevásároltam a három gyereknek cipőből stb....,hát majdnem dobtam egy hátast ,pedig mindenből az olcsóbbat (de jó minőségűt)választottam!Szörnyű! :shock: :evil: :? :oops: :oops:
Ma szülői a suliba................ :? :oops: :evil: Ott is ott hagyok egy vagyont! :( Na jólvan nem panaszkodok tovább!

Katica!?????????????Mondjuk azt mondta,hogy ír SMS-t! :roll:

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Elég rég jártam erre, de annyira elvagyok havazva, hogy örülök ha élek. Nagylány 9-es lett, új iskola meg gólyatábor stb..
Kristóf pedig most éli a mindehova rohanok és semmi nem várhat, ha én azt akarom, hogy várjon akkor hiszti!
Nem is tudom mit csináljak, hogy befejezze a hisztijeit. Már bevezettem, hogy otthagyom ha elkezd hisztizn, van amikor beválik, de van amikor annyira belelovalja magát hogy utána nem lehet megnyugtatni. Hát néha rendesen felborzolja az idegeimet.

Örömmel látom, hogy mindenki jól van.
Gyönyörűek a gyerkőcök.

Andibab: Melyik oviba mentetek???,
Mi januárban kezdjük a bölcsit (kolozs u. Jókain)
Már most félek töle, hogy mi lesz.

Pilla: Mi is bajban voltunk, hogy hova menjen a Betti (párom lánya , mi neveljük, 15 éves) de igazából a tanulmányi eredményei alapján a gimit kizártuk, meg mi nem is nagyon akartuk, hogy gimibe menjen, úgy voltunk, hogy szakmát is tanuljon ezért maradt a szakközép. De a mostani rendszer alapján olyan mindegy hogy milyen szakközépbe megy, mert első 4 év érettségi, semmi szakma, és utána van a 2 éves technikusi ami összevont 5-6 kerületenként (tehát nem úgy mint régen, hogy az iskolában volt) és kb. 30 szakma közül választhat.

Kép
tami2900

tami,
a Borotvás utcaiba nem vették fel Bogit, csak a "leányvállalathoz" az Ágoston Péter utcába.
ti mennyivel előre iratkoztatok be a bölcsibe??? én is oda akarom vinni Ronit a Kolozs u-ba!
andibab

Sziasztok!

Tiop, még itthon, egyben :wink: . Csak nem volt túl sok időm gép elé ülni. Tegnap voltam bent a kh-ban, doki szerint 1-2 napon belül nem szülök, de érik a méhszáj, mondta, ha egy front jön, vagy megreped a burok, akkor bármikor szülhetek. Én a vasárnapot "néztem ki magunknak", akkor lesz az öcsém 18 éves. Két éve a hugom kapott egy Sárát a 18. szülinapjára, tök buli lenne, ha most Béla szülinapján születne a kis Lurkó. A szülésznő is mondta, hogy ok, ráér vasárnap :lol:

Tüccs, akkor elvileg találkozhattunk volna, ott dekkoltam én is tegnap 10-fél1-ig. Iszonyat, milyen tömegnyomor volt.....

Andi, édesek a lánykák a képeken, és jók a kis szülinaposodról is a képek.

Nircee, örülök, hogy ilyen hamar rendbe jöttél!!Eszméletlen a hasonlóság a fiaid között. Mintha ugyanazt a babát látnám!

Most megyek, még szülés előtt archiválni akarom a fényképeket, 1 éve nem írtam ki őket :oops: Most már nagyon félek, hogy eltűnnek.

Jók legyetek!

Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Andi: Egy évvel előtte jelezni kell a bölcsiben, hogy menni szeretnétek, de nekünk is csak protekcióval sikerült, (bár nem tudom, lehet hogy sikerült volna anélkül is). Nagyon nagy a túljelentkezés.
Az Ágoston u. óvoda jó, oda járt a keresztlányom is, meg a barátnőm fia is.

Kép
tami2900

Sziasztok! Jó rég írtam, de ehhez az ovis témához hozzászólnék. Andi, tényleg örülhetsz hogy egyáltalán felvették.
Viki novemberben lesz 3 éves. Beirattuk az oviba, de NEM vették fel azzal az indokkal hogy én úgyis itthon vagyok a kistesóval! És mivel nem tervezem hogy visszamegyek dolgozni, így lehet hogy jövőre se veszik fel. Szép mi?

Katica! Drukkolok nagyon hogy gyorsan és rendben menjen minden. :)

Anita
Kép
Kép
wikyanya

Lányok,
ha nem a saját szememmel látom, nem hiszem el: az én 2hetes 2napos "kicsi" Fiam hasról hátra fordul, mindkét irányba!!! Attól függően, merre van a feje! Azt hittem tegnap, hogy csak véletlen, erre ma ismét megcsinálta 2x is! :shock: :shock: :shock:
Egyébként tegnapelőtt 4160g volt, 2 hét alatt 460g-ot hízott. Őrület, mennyit eszik, éjjel-nappal 3 óránként, de enne sűrűbben is, ha rajta múlna! :lol:

Kép
Kép
nircee

Nircee,
épp tegnap újságolta a barátnőm, hogy a 7hetes kisfia hasról átfordult, én meg alig akartam elhinni, erre Simon még őt is beelőzi :shock: 8) :lol:
Elképsztő ügyes a kispasi!
Nagyon szépen gyarapodik! És ne aggódj, a 3 óránkénti evés még nem is olyan sűrű :wink: (de azt már írtam, hogy Márk milyen gyakran evett.. )

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Mi is jól eltüntünk. :oops:
Ma voltunk mi is az első bölcsis szülőin, bár csak Januárban kezdünk.
2,5 órát voltunk ott, már minden bajunk volt. De szerencsére a dadusaink nagyon szimpatikusak voltak.
Nálunk is borzasztó nehéz bekerülni. Mi is protekcióval vagyunk bent. Év elején íratkoztunk be jövő februárra.
Közben kiderült, hogy a munkahelyemről elmegy egy lány és visszamehetek már most Októbertől. Nem így terveztem, de ha ezt elutasítom, akkor vesznek fel erre a helyre valakit és nekem februárban már nem lett volna hová mennem. Szóval bevállaltam.
A múltkor megkérdeztem a bölcsiben, hogy nem kezdhetnénk-e e hamarabb, de csak 2 héttel tudták előrébb hozni a dolgot.

Erre ma a szülőin az egyik csaj közli, hogy ő majd csak Januárban kezd dolgozni de a 13 hónapos fiát már Októbertől hordja. Hát nagyon mérges lettem, de tényleg örülhetek, hogy bent vagyunk.

Szerencsére anyuék besegítenek, így okt-jan-ig náluk lesz Zsófi, aztán meg bölcsi.
Csak hát a szokatást is jó lett volna úgy csinálni, hogy még itthon vagyok.

Már kezdődik a lelkiismeretfurdalásom. Már a szülőin majdnem elsírtam magam többször, ahogy arról beszéltek, hogy hogy sírnak szegények, meg hogy nekem kell erősnek lennem ha majd megyünk. Hát biztos, hogy az autóban fogok bőgni munkába menet.

Azt meg, hogy hogyan fogják elaltatni délután el se tudom képzelni.
Anyuéknál se nagyon akar aludni, most ezt próbálgatjuk. Egyszer-egyszer bemegyünk anyuékhoz aztán próbálkozunk.

Zsófi amúgy nagyon jó kislány mostanában. Egész jól eljátszik már egyedül. Néha van egy-egy nyűgös időszaka, de nem vészes.

Bocsi, hogy most nem írok senkinek, csak gyorsan be akartam jelentkezni és elmesélni, hogy mi újság velünk.

Jó éjt
Márti
Vendég

NAhát ezek a bölcsis sztorik csak megerősítik bennem az ellenérzést. NEm tudom, hogy számomra lenne e olyan munka amit Szonja fölé emelnék.... :roll: NEm szeretnék senkit megbántani, mert mindenki maga tudja, hogy mi a fontos neki, és tudom, hogy ezzel a hozzászólásommal most megint nagy lavinát indítok, de vállalom.
Mindenki azzal jön nekem egyébként, hogy biztos azért beszélek így mert megtehetem. NEm anyagilag pláne nem. MOst lett kevesebb a pénzem 60e Ft-tal, és lesz plusz 66 lakáshitel. VAgyis 120-al leszünk soványabbak. De még így sem ért annyit hogy visszamenjek. Egy csomó mindenkit elküldtek, mert összevonták az ovikat. A legfiatalabb vagyok itt, vagyis nekem is kilóghat a lóláb, de még ez se győzőtt meg, hogy visszamenjek. A bölcsödét alapból elutasítom, mert meggyőződésem, hogy a gyerekeknek 3 éves kor alatt (de van akinek még akkor is) leginkább az anyjára van szüksége. HA lett volna szabad nagyi, vagy apa akire max. napi 4 órára otthagyhatom Szonját talán megfontolom, egyébként nem. NEm gondolom, hogy ha netalán nem mehetek vissza az előző munkahelyemre vége lesz a világnak. Szerintem aki akar talál magának állást. NEm is akarom magam mentegetni a véleményem miatt, és lehet érte támadni, attól még nem fog megváltozni. Én nagyon tudom sajnálni a bölcsis gyerekeket. Ebben az időben hagynak ki legtöbbet az anya-gyerek kapcsolatból...
Szoktak még érvelni a külfölddel, hogy ott még enniy otthonlét sem jár az anyáknak. Erre meg azt szoktam mondani, hogy szomorú, és Hál Isten mi még egyenlőre olyan helyen vagyunk ahol igen, és ezt ki kell használni.
Befejezem a fecsegést, de vannak témák a mik gyorsan kihoznak a sodromból. A bölcsi is ilyen...

thenus

mire elküldtem megbántam, biztos van olyan helyzet mikor nem tud mit tenni egy anyuka, mint beadja bölcsibe a gyereket. Arra gondolok ha már kenyérre sincs pénze és muszáj dolgoznia. De az a baj, hogy a bölcsis gyerekek nagy százaléka nem ilyen...

thenus

Henus

Nem akarok veszekedni, távol álljon tőlem!!!

De nekünk egyszerűen nincs más választásunk.
Anyukám beteg, le van százalékolva. Hálás vagyok neki, hogy egyáltalán ennyit is tud segíteni.
Nekünk is van egy jó kis lakáshitelünk és a GYES-ből egyszerűen NEM TUDNÁNK MEGÉLNI!!!

Itt most pontot is teszek a dologra.

Már meg is bántam, hogy leírtam az egsézet, csak meg akartam veletek osztani a gondolataimat, de kár volt.

A lelkiismeretfurdalást meg nem kell tovább erősíteni, mert már így is elég nagy.

Még csak annyit, hogy örülök, hogy örülök, hogy te megteheted, hogy otthon maradsz, hidd el borzasztóan irígyellek érte!
Vendég

Jaj, Lányok, össze ne ugorjatok!!!!

Én (mint szinte mindig) árnyaltabban látom a helyzetet. Én sem vagyok a bölcsi híve, de az is tény, hogy sokan tényleg NEM tudnak mit tenni, és be kell adni a gyereküket. És az is tuti, hogy nem minden anya teszi ezt könnyű lélekkel, és sokuknak biztosan nagy lelkiismeret-furdalást okoz a dolog. Ugyanakkor az is igaz, hogy sokan meg a karrierépítésüket helyezik előtérbe, minden gond nélkül beadják a gyerekeiket. Nekem ez utóbbiakkal van a gondom. Én is visszamehettem volna dolgozni, 1 évig tartották volna a helyem (nagyon jól kerestem, viszonylag könnyű munkávan, és igen jó karrierlehetőség állt előttem!), mégis inkább azt választottam, hogy itthon maradok. DE!!!! Én megtehettem, a férjem keres annyit, hogy ha nem is nagylábon, de kényelmesen tudunk élni. ISMÉT DE!!!!! Amennyiben ez nem így lenne, sajna nekem is vissza kellett volna mennem, és biztosan majd' belehaltam volna!

Szóval Tusi megértelek, és nagyon sajnálom, de szerintem ne legyen lelkiismeret-furdalásod, így alakult, és így is elég szép időt tudtál Zsófival otthon tölteni. A lényeg, hogy olyan döntést hoztál, amit adott helyzetben a legjobbnak láttál.

Ugyanakkor egyetértek veled is Henus, mert ilyen kis gyereknek elsősorban az anyja mellett van a helye, de én azért nem látom olyan tragikusnak a helyzetet, nagyon sokan felnőttek úgy, hgy bölcsisek voltak, és azért attól még jó a viszonyuk a szüleikkel.

Na mindegy, én senkivel nem akarok vitatkozni, ez megint egy olyan téma, aminek 2 pártja lehet.

Kép
Kép
nircee

Márti, kérlek, hogy ne vedd magadra és nem akartalak megbántani. Azt is leírtam, hogy van amikor nincs más lehetőség. Elsősorban én is arra gondoltam amikor sokan azért adják be mert fontosabb a munka. Meg egyszerűbb visszamenni a tutiba, mint 3 év után keresgélni, esetleg. NIrcee higgadtabb aggyal leírta. Nem ragozom, mert tudnám, de tényleg nincs értelme.
Lelkiismeret furdalásod pedig ne legyen, mert a te döntésed, és ezt az utat látod a legjobbnak.

thenus

Jó reggelt!

Manó Levi babájának, Boldog Szülinapot!

Bölcsi, jujjujjj... Nehéz... Nekem az elsőm bölcsis volt. Még nem töltötte be a második életévét, amikor elkezdtem iskolába járni. A volt férjem dolgozott, így nem volt kire hagynom a gyermeket. A suliba egy héten kétszer kellett bemenni, délután. Elsőre úgy gondoltuk, hogy csak ezen a két napon vinnénk bölcsibe a jányt, de annyira élvezte a gyerekek társaságát, hogy minden nap kellett menni vele. Igaz, hogy az öt napból hármat, csak 9-1/2 1 - ig (ebéd utánig) tartózkodott ott. Soha, egy percig sem sírt utánam, tényleg baromi jól érezte magát. Nyilván azért, mert nem kellett reggel 8-tól, délután 5-ig ott maradnia. A sulis napokon is legkésőbb 3 órakor elhozta az apja. Így, olyan játszóház jellege volt ennek az intézménynek, számára. Amikor választani kellett, hogy ovis mini csoport, vagy még egy év bölcsi (mivel év vesztes a csaj), akkor a bölcsit választottam. Így 3 évesen még oda járt Sára, én meg elmentem dolgozni.
Nem hazudok, ebben az időszakban nagyon kevés pénzünk volt. Esténként egy iskolában takarítottam, hogy legyen egy kis plusz bevételünk. A kaját ennek a sulinak a menzájáról rendeltük, mert még húst venni sem volt pénzünk, így meg olcsóbban kaptuk a napi ételt, mivel ott dolgozó voltam.
Amikor oviba került a jányom, szinte nem is kellett beszoktatni. Hozzá volt szokva a közösséghez, és a szülő nélküliséghez. Azt gondolom, hogy a bölcsinek is vannak előnyei, ha a gyermek a saját igényei szerint járhat oda.
Lajuránál már totál más a helyzet. Imádja a gyerekeket, de mindig odajön hozzám, egy kis feltöltődésre. Eszembe sem jutott, hogy bölcsibe vigyem, pedig mostanában nem állunk valami fényesen anyagilag. Pedig szerintem élvezné a társaságot, de biztos, hogy nem tovább, mint 3-4 óra.

[/b]Tusi, nekem is lelkiismeret furdalásom volt, amikor Sárát bölcsibe adtam, de végül jól sült el a dolog. Igaz, nálatok kicsit hosszabb időt kell Zsófinak szülők nélkül töltenie, de ha nincs más megoldás, akkor nem tudsz mit tenni. Ez van... A bölcsiből hazaérve, próbáljatok minnél több időt csak Vele lenni, és semmi mással nem foglalkozni. Drukkolok Nektek!

Szerdán az állatkertben voltunk:

Kép

Vendég

Tiop, Lajurának is van 500 Ft-os papucsa, csak azt nem hajlandó a lábán tartani. Kb. 5 perc használat után megszabadul tőle.
Ez a crocs valahogy bejön Neki, nem tudom miért. Mindenesetre már szandi helyett is ezt adom rá, mert csak ezt hajlandó a lábán tartani.
Vendég

Sziasztok!

Bölcsi!
:? :? :? :? :? :? Véleményem ugyan az mint Henusé!!!!Mi három gyerkőcöt nevelünk apa fizujábol és családi/GYES-böl!Hó végén néha már csak pár forintunk van,de mindég kijövünk valahogy,igaz nem járunk el itthonról se moziba,se színházba,sehova,nyaralni (huzamosabb ideig)nem voltunk Roli 2 éves kora óta!Szerintem sok-sok megvonással és spórolással kilehetne kerülni a bölcsit!Nekünk is van lakáshitel,biztosítások stb....Nem élünk mi sem nagy lábon!Mindegy is engem is csak a szegény kis gyerkőcök bántanak,mert tudom,hogy mi megy a bölcsikben,nincsen minden gyerekre dadus és bizony hagyják őket sírni!Vagyis nem tudom,de eltudom képzelni!Nekem van egy képem az egyik unokatesómról,bölcsis koráról!Szegénykémnek tiszta vörösek.könnyesek voltak a szemei úgy ült a kisszéken és játszott!
Tusi!
Ne haragudj,nem megbántani akartalak,nekem ez a véleményem!Mindenki maga dönti el,hogy mi a legmegfelelőbb a számára! :!: Nem ítéllek el,mert nem ismerem a családi hátteredet sem,így nincsen jogom ítélkezni!Ne legyen lelki ismeretfurdalásod,biztos,hogy azért te tudod,hogy jó kezekbe kerül a kicsi! :!:

Bocsika,csak kicsit engem is kiborítanak a bölcsis dolgok!
Nircee!
Aszta nagyon ügyik vagytok! :shock: :wink: :D

Sziasztok,keltem a gyerkőcöket,megyünk az oviba! :wink: :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Pilla!
Értem én,ezért írtam,hogy ha nem bírná nekem elviselni az olcsóbbik papucsot akkor valószínű,hogy én is kipróbálnám a drágábbikat! :wink: :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Vendég

Bölcsi
én teljes mértékben megértem mindkét oldalt. Márti én ismerlek és tudom, hogy nem a karrier vezérelt a dologban és most választottad a biztosat a bizonytalan helyett.
Lelkiismeretfurdalásod ne legyen, ha Zsófi rosszul viseli majd, hát kiveszed és más megoldás után néztek. Na puff. Hidd el, mindig lesz megoldás minden helyzetre, akárhogy is alakul a helyzetetek.
Azt meg csak halkan mondom, hogy lehet, hogy Zsófi lesz a legboldogabb bölcsis a környéken. :wink: Fél év nagy idő, én talán megpróbálnám bekönyörögni magam 1-1 órára majd csak játszásiból február előtt mindenképpen.

Csajok
Fontos kérdésem lenne. SOS. Tegnap kaptuk a 18hós oltást, ma reggelre pedig lázas lett Dóri. Nem vészes, 38.3 de láthatóan bágyadt. Én úgy tudom, az oltás csak 1hét múlva okozhat lázat. Akkor ez most vmi más lehet??????

KépKép
tüccs

Pilla
bocs, én nem bírtam csak fél percig nézni ezt a videot.

KépKép
tüccs

Tüccs, Lelle még aznap belázasodott és másnap is lázas volt. Én a 15 hós oltásról hallottam ezt, hogy egy hét körül jelentkeznek tünetek, nekem a doki most a 18 hósnál 48 órát mondott. Aznap pont anyós vigyázott rá, úgyhogy ő egy lázkúpot adott neki, másnap én csak borogattam, ami nagy melegben jól esett neki és kapott homeot. Másnap semmi baja nem volt.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

A bölcsit mindenki maga dönti el. A döntést a külső körülmények határozzák meg. Leginkább, hogy megengedhetik-e anyagilag a szülők, hogy adják vagy ne adják, valamint, hogy megfelelő színvonalú-e a bölcsi, milyen szakemberek vannak jelen, mennyibe kerül, vagyis nálam ezek lennének a szempontok.

Ha én eldöntöm, hogy bölcsibe adom, akkor az én döntésem, személyes és senki másnak nem engedem, hogy beleszóljon vagy akár ezért engem elítéljen. Sokat számít az is, hogy ki milyen mintát hozott a családjából. A családi helyzet, a szokások, a szülők, a munka, mind befolyásoló tényező.

Az én életem vagyis a mi életünk, a férjemmel és Lellével, de most csak magamról beszélek, mert akár hogy is van, az apa kicsit kiszorul, még ha nem is akarjuk és odafigyelünk erre. Az én életem csúcspontja Lelle és a vele való lét és ha lesz kistesó akkor a velük való lét. Élvezem, hogy vele lehetek, itthon lehetek és nem rettegek attól, hogy mi lesz, nem zavar, ha kimaradok valamiből. Ha folyton ezen agyalnék, depis lennék. Örülök, hogy nem kell a melóhely miatt stresszelnem, vagy lelkiismeret-furdalással küszkdönöm, hogy nem leszek eleget a gyermekemmel, a családdal.

Tehát szerintem Henus, nem indítottál lavinát, mert se te, se én, se még egy páran nem adjuk bölcsibe, viszont vannak olyan helyzetek amikor sajna-bajna muszáj, de ismerek olyat is, aki beadja bölcsibe, hogy pihenjen. Persze lehetne vitatkozni, pl. hogy ott miket tanítanak vagy tanul meg a gyerek a közösségben, de ezzel meg én úgy vagyok, hogy azt, amit ott tanul mástól, szeretném én megtanítani neki.
Tusi, miután eldöntöttétek, hogy Zsófi megy, alapja volt. Gondolom leginkább a pénz miatt. Kár ezen vitatkozni.

Mi lassan csomagolunk, persze a férjem pont akkor lesz Pesten egy egy hetes tanfolyamon amikor a költözés sűrűje van, valamint az utca ahová költözünk, annyira belvárosi, hogy engedély kell a költözéshez, hogy helyet foglalok, úgyhogy egy közeli parkolóházban fogunk parkolni és sajna onnan kell minden kisebb dolgot elcipelni, mert én egy nap alatt nem akarok költözni, a nagy bútorok a végén jönnek a nagy autóval.

Voltunk megint egy csomót Vizsolyban, kész lett a pálinka főzés is. 2500 liter cefrét kellett kimagozni, de azért lett finom nedű belőle, igaz én nem ittam, de a férjemen ezt láttam.

Lelle szobatiszta lett. Amikor utazunk vagy megyünk valahová én erőszakolom rá a bugyipelust, mert nem tudom mindig elvinni valahová pisilni, valamint még a délutáni alváskor néha becsurgat, éjszaka már nem.
Nagyon ügyesen beszél és most tanulunk kismotorozni, eddig nagy volt, az már majdnem jó volt, csak néha eldőlt, mint egy zsák. A kicsivel könnyebb, de még nem szokta meg, hogy rendesen leér a lába. Nagyon imád rajzolni, színezni, most fogunk festékezni, nagyon kíváncsi vagyok már, hogy fog neki tetszeni. Kedvenc játéka most a horgászós.

Nircee, hát nem semmi Simon, még ilyet nem is hallottam, hogy 2 hetesen átfordul egy baba. Nagyon ügyes! Van tejcsi elegendő? Marci elég nagy, ha 98-as rucikat hord, Lelle még mindig a 80-86os ruhákat nyúzza, de ő még csak 85 cm.

Andibab, nagyon aranyosak a lánykáid a képen! Nálunk itt Miskolcon nem tudom mi a módi ovival kapcsolatban, de nem is nagyon érdekel, mert ha tetszik nekik, ha nem én ott leszek amikor a gyerekem odakerül és beszoktatom. Egyébként Vizsolyban van az a rendszer, hogy szept. elsején évnyitó, gyerek ott marad és cső.

Bocs a többiektől, de mennem is kell, mert ez a kis haramiát le kell, hogy fektessem.

Üdv Mindenkinek!

Pimpoka

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Akkor úgy látszik Dórit is az oltás gyűrte le. :?: Adtam neki lázcsillapítót, enni alig evett és beájult.
Majd holnapra jobban lesz, remélem.

Pimpoka
Nagyon ügyes Lelle ezzel a szobatisztasággal. Kivételes gyerek ebből a szempontból. Gratulálok!!
A költözéshez pedig kitartást.. húú de nem irigyellek.

KépKép
tüccs

Tüccs, én is úgy tudom, hogy a 15 hós oltás után van az egy hét "lappangási idő". A 18 hóstól simán belázasodhat aznapra, vagy másnapra.

Pimpoka, gratulálok Lellének a szobatisztasághoz. Sárám is ilyen korán kezdte, Lajura viszont még mindig csak utólag szól, hogy pisilt, vagy kakilt. Kivéve azt a három alkalmat, amikor sikerült a bilibe csurgatnia.
A költözéshez kitartást Nektek!

Nircee, el is felejtettem gratulálni Siminek a mutatványához. ;) Most született és már elmúlt két hetes. Eszméletlenül repül az idő.
Vendég

Szerintem a gyereknek arra van szüksége, hogy az anyja kiegyensúlyozott és lehetőleg boldog legyen, ne pedig frusztrált, görcsös, akinek folyamatosan azon jár az agya, hogy miből fizeti a számlákat, vagy hogy mennyire be tud poszorodni 3 év alatt felnőtt emberek társasága nélkül. HA ez a helyzet, akkor igenis jobban jár az a gyerek, ha napközben megy a bölcsibe, gyerektársaságba, és este kap egy teljes értékű, nyugodt, kiegyensúlyozott, rá figyelő anyukát, akinek nincsenek filléres gondjai és a mindennapjait nem a pelenkázás és az etetés tölti ki.
Alapvetően más az igényszintünk: van, akit kielégít az, hogy a gyerekével tölt minden percet, és minden másról lemond, van, akit nem. Persze, meg lehet élni fejenként 30-50.000 Ft-ból is, sokan erre kényszerülnek sajnos ebben az országban, de úgy gondolom, hogy azért akik itt vannak, egy átlagos minimumról nem szívesen mondanának le: pl. hogy megtehessék, hogy a gyerek minden nap zöldséget, gyümölcsöt egyen stb.
Mi mondjuk nem szívesen mondanánk le a nyaralásról, színházról, baráti programokról sem, már csak azért sem, mert a gyermekem apja egész évben gürizik, ezért úgy gondolom, hogy neki ennyi azért JÁR...
Mindezektől függetlenül én nem fogom bölcsibe adni a gyerekemet, már csak azért sem, mert itt nincs bölcsi. ;) Ezen kívül vannak nyugdíjas nagyszülők, legfőképp pedig tudok itthonról dolgozni, ami kielégíti a szociális és kreativitás iránti igényeimet, és nem unom magam halálra - mert engem tényleg nem elégít ki teljes mértékben, hogy játszom a gyerekemmel. Az is nagyon fontos része a mindennapjaimnak, de a munka is, a családi, baráti kapcsolatok is, és még sok minden más... Hozzáteszem, TUDOM, hogy baromira szerencsés helyzetben vagyok!
Itt jegyzem meg, hogy a dédnagymamám 5 gyereket nevelt úgy, hogy mellette ellátta a háztartást (nem úgy mint mi, hogy főzünk meg takarítunk, hanem állatokat tartottak, zöldséget termesztettek), meg járt a földekre dolgozni. Na, emellett nem hiszem, hogy több időt tudott fordítani bármelyik gyerekére, mint egy átlagos bölcsödei gondozónő... (Az más kérdés, hogy ez a kapcsolat nyilván intimebb volt, de időben lényegesen kevesebb.)
Vendég

Sziasztok!
Húúúúúha,már megint izzik a levegő! :? :( :( :(

Pilla!
Én ezt úgy kaptam e-mail-ben és végig bőgtem,sőt nem is tudtam végig nézni!Szörnyű!Nagyon sajnálom szegényeket! :( :cry: :cry: :cry:

Verna!
Nem akartam írni,mert nem akarok vitatkozni,DE azért én nem olyan spórolásra gondoltam,hogy a gyereknek nem veszek gyümölcsöt és hasonlók,hanem ami igen is nem létszükséges pl a színház,mozi,étterem,nyaralás és ezekhez hasonló költséges szórakozások!Igazad van nem vagyunk egyformák és mindenkinek más-más az igénye,de én attól,hogy nem járok el szórakozóhelyekre ,még nem vagyok idegbeteg stb....!Tudom,hogy ez most úgy tűnik,hogy magamra vettem a hozzászólásodat,de nem így van,csak nem tudtam szó nélkül hagyni!Én mindent megveszek a gyerekeknek amit csak tudok,de 20 éves korukra nem fogok a seggük alá dugni egy autót!Remélem senkit nem sértettem meg!Amink van a férjem két keze munkája és mi gürizünk meg érte,ami szerintem a gyerekeknek nagyon jó példa!Nem mondom,hogy nem kívánkozok néha el itthonról,de hidd el,hogy egyedül semmi kedvem sincsen,mivel apa örül,hogy itthon lehet velünk és nem azon gondolkozik,hogy most hova is kellene elmenni egy kicsikét szórakozni!Én megvagyok a gyerekekkel és nekem az a furi,hogy nem tudnám elképzelni azt,hogy én elmenjek mellettük dolgozni,mert egyszerűen nem tudnám azt sem,hogy mikor főzzek mikor legyek a gyerekekkel stb.....!Nekünk nincsen segítségünk (nagyszülő stb..)Nincsen aki esetleg óvodába vigye a gyerekeket vagy elindítsa suliba .Mindegy is!
Mindenki maga tudja,hogy mi a jó neki,de én nem tudnám bölcsibe adni csak azért a gyereket,hogy ÉN eltudjak menni esetleg egy jót vacsizni,vagy megnézni egy filmet ,amit már ugye bármikor itthon is kényelmesen megtudok nézni!Sőt egy színdarabot is simán!!!Tudom más ha elmegy az ember,de nekem nem igényem!Nyáron simán elég,ha apa itthon van 2 hetet és elmegyünk ide- oda!Aztán tudom várni a karácsonyt,hogy megint együtt legyen a család legalább 2 hétig!Nekem ez tökéletes és nem tudnám másképpen elképzelni az életemet!Fodrászhoz 2-3 havonta elmegyek és one...................Na befejezem,mert így is sokat dumáltam!

BOCSI MINDENKITŐL AKIT ESETLEG MEGSÉRTETTEM VOLNA!

tUSI!
Te döntésed,és te biztos,hogy jól döntöttél,és úgy ahogy tüccs írta még útközben is tudsz változtatni! :wink: :!:

sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Tami, én ezt a szakközépiskolás dolgot sem tudtam, olyan szinten nem vagyok még képben. Nemsokára utána kell néznem és remélem az osztályfőnök is segíteni fog. Nem lesz egyszerű... Én sem tudtam 14 évesen, hogy mi akarok lenni, sőt, még most sem tudom. Pedig réges rég elmúltam már 14.
Vendég

Tiop: pontosan ezért írtam, hogy mások az igényeink. Valószínűleg a különbség annak is betudható, hogy mi lényegesen idősebb korban vállaltunk gyereket, mint Ti - nekünk már addigra megvolt a kialakult életformánk, amiről nem akartunk és nem is akarunk lemondani. Mi ezt annakidején átbeszéltük a férjemmel, és annak tudatában vállaltunk gyereket, hogy tudtuk, bizonyos lemondásokkal jár a gyermekvállalás, de előre meghatároztuk, hogy mi az, amiről nem szeretnénk lemondani. Mellesleg a baráti körünk nagyon hasonlóan gondolkodik, mint mi - ennek köszönhetően pl. együtt járunk nyaralni, családostul, gyerekestül (így egyébként olcsóbb is).
A hozzászólásomban egyébként pontosan arra próbáltam rávilágítani, hogy mások vagyunk, mások az elképzeléseink, igényeink: éppen ezért nem tartom jogosnak, ha valaki kap a fejére azért itt a topikban, mert bölcsibe adja a gyerekét...
Mindenki úgy éli az életét, ahogy neki és a családjának a legjobb. Ti úgy, mi így... ezért nem kell megszólni másokat, mert eleve mások a körülményeink, igényeink, életszemléletünk...

(Most itt nagyon halkan jegyzem meg, hogy ha nekünk a férjem - szégyenteljesen alacsony - pedagógusi fizetéséből és gyesből/családi pótlékból kellene megélnünk, akkor bizony nemhogy zöldségre/gyümölcsre, de valószínűleg mindennapi betevőre se nagyon futná...)
Vendég

Sziasztok!

Bölcsi, nem akarom agyon ragozni én sem a témát. Szerintem igaza van mindenkinek, Kristóf is megy bölcsibe és épp elég szarul érzem magam emiatt, de az anyagi helyzetünk miatt MUSZÁLY visszamennem, (NEM A KARRIER miatt azt sosem helyezném a fiam elé), de sok jót hallottam a bölcsiről ahova megy, persze biztos hogy jobb lenne neki velem. Mi a színházról meg a szórakozásról már rég lemondtunk, a nyaralásról nem, mert apának is valamint a gyerekeknek (és nekem is)szerintem nagy szükségük van rá. Ráadásul nekem még a sulit is meg kell csinálnom (eddig halasztottam, úgy éreztem jónak) munka mellett, már abbahagytam volna hogy a manóval többet tudjak lenni, de akkor kb. 700.000.- forintot kéne visszafizetnem a cégnek amit szintén nem tudunk. Úgyhogy nem elég hogy vissza KELL mennem dolgozni, de mellette még tanulnom is kell. Nem tudom hogy fogom megoldani, mert megörülök ha arra gondolok, hogy mindezt a közös időnkből kell csinálnom.
De nem tudok mást csinálni!

Szóval irigylem azt akinek nem kell bölcsibe adni, mert megtudja oldani máshogy vagy úgy áll anyagilag. Nekem a szüleim dolgoznak, a párom anyukája 71 éves , sok neki napi 8 órában a manó. Apukája nem él sajnos. Tehát egyszerűen nincs más megoldás.

Egyébként pedig ismerek sok olyan gyereket akik jelenleg bölcsisek és imádják. Sőt nyári 1 hónapos szünet alatt sírtak, hogy miért nem mehetnek.

Kép
tami2900

Én nem szóltam meg senkit, csak elmondtam mit gondolok erről.
MIntb ahogy más is elmondja amit gondol. Szerintem Tiop sem szólt meg senkit, mert mindig hozzátesszük, hogy mindenki belátása szerint cselekszik. ÉS szerintem azért is vagyunk itt hogy leírjuk a véleményünket valamiről. NEm feltétlen kell ezen megsértődni, főleg ha határozott elképzelések vannak a másik oldalon is. :wink:
ÉS nekem meg aztán tényleg mindegy ki mit tesz a gyerekével, mert én is azt teszek a a sajátommal amit én jónak látok. Az pedig ne legyen baj, ha leírjuk mit gondolunk egy-egy témáról, mint pl. bölcsi, ovi, tápszer, babyszitter, vagy mit tudom én nem jut most eszembe más.

thenus

Verna!
Nem szóltam meg senkit!!!!!!Én itt a témát lezártam!
Asszem minden hozzászólásom végén leírtam,hogy bocsi akit esetleg megsértettem,ez csak az én véleményem!Megértek én mindent! :!: :wink: Azért írtam én is,hogy nem vagyunk egyformák,értettem én,hogy mit akarsz mondani! :wink:
Szerintem itt senki sem szólta meg a másikat, csak éppen a véleményét írta le mindenki,amit ugye szabad!??? :wink: :?: :!:

Tami!
Tudom én,hogy vannak olyan bölcsik,hogy "megszólalnak"és a gyerekek örömmel mennek,de azokat gondolom jól meg is kel fizetni!akkor meg minek a bölcsi,ha elviszi a pénzt???????? :roll: :? :oops: Gondolom van rendes önkormányzati(vagy minek is nevezzem milyen)bölcsi,ahol csak a kaját kel fizetni,de oda meg nagyon nehéz bejutni -gondolom!Nálunk is van itt Mogyin,de ide is idő kel amíg bejutsz,és még akkor sem biztos!ezt mind ismerősöktől tudom,nem tapasztalatból beszélek!Nem ítél el senki,hiszen nincsen joga senkinek sem rá,hogy ítélkezzen olyan ember felett akit nem is ismer!!!Itt senki nem ismer senkit,csak sejteni tudja(de még az sem biztos),hogy hogyan él!Páran már találkoztak itt egymással,ők biztosan jobban kiismerték egymást!szóval nem ítél el senki,és neked se legyen lelki ismeretfurdalásod! :wink: Te döntésed,és gondolom nem volt könnyű dönteni! :wink:

Részemről itt lezártam a témát!Mindenki tegyen úgy ahogy jónak látja,hiszen mindenki saját maga alakítja az életét!Vélemények pedig mindég lesznek!Valakinek tetszik,valakinek nem! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Levi, BOLDOG 2. SZÜLETÉSNAPOT!!!!! :lol:

Megszületett Klári (sun74) kislánya 3-án este. Részleteket nem tudok, jól vannak.

Lányok, jól kiveséztétek a bölcsi témát :wink:

Még mindig itthon. Pedig éjszaka azt hittem, ma sűrű napunk lesz, mert egész éjszaka fájt a derekam, meg tegnap egész nap kő kemény volt a pocakom. Gondoltam, ma hátha elindul valami. A pocakom is lejjebb ereszkedett már. De lehet, hogy tényleg megvárja a vasárnapot a kis Drágám. :lol: Nagy show lenne, ha tényleg akkor születne :wink:

Ma készen lettem a képek válogatásával, rendszerezésével. kb. 8000 képből kellett kiválogatnom, mi az, amit előhívatunk.Sára 7 hónapos kora óta nincs egy db papír képünk sem. Van fotó nyomtatónk, de azon mennyiséget nem nyomtatunk, mert drága a patron, csak ha megyünk haza, akkor nyomtatok pár képet mindig a nagyszülőknek, dédiknek. De ugye magunknak nem, mert mi mindig látjuk, így most rászántam magam, hogy mielőtt megszületik a kistesó, legyen ez is elrendezve. Mert akkor megint lesznek előhivatott képek :wink:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Klári, gratula! :):):)

Bölcsi
lányok, van olyan helyzet, amikor nem azon kell gondolkodni, hogy miből fizeted ki a számlákat, hanem annál rosszabb. Van olyan helyzet, amikor nem azt kell meggondolni, hogy veszek-e valamit, hanem nem tudok venni semmit! Egy gyereknek enni kell, meg még sokminden más és van olyan, amikor már erre sem jut. Azt kívánom, hogy soha ne legyen veletek ilyen, én meg imádkozom a Jó Istenhez, hogy nekünk se legyen!

Henus, Tiop
szerencsétek van és adjatok hálát érte a Jó Istennek, mert nem is tudjátok, mennyire szerencsések vagytok!

Mi most beszéltük a férjemmel, hogy ha nem tudunk hamarosan valami megoldást találni, akkor nekem kell visszamenni, NEM A MUNKAHELYEMRE, HANEM A VERSENYSZFÉRÁBA. Rettegek, imádkozom, hogy ne történjen ez meg!!!! El se tudjátok képzelni, mennyire félek! Ugyanis a férjem is elmehetne a versenyszférába, de ő cukorbeteg és akkor nem tudna odafigyelni a cukrára, márpedig akkor hamar elbúcsúzhatnánk tőle, sajnos ez egy nehéz dolog. Viszont Didri keresztapja építészmérnök és lehet, hogy tud a férjemnek munkákat adni (elektromos tervezést), amit otthon csinálhat, nyugodt körülmények között, akkor minden rendbejönne. Szóval lányok, gondoljatok ránk, hogy sikerüljön, mert belehalok, ha bölcsibe kell adnom Didrit. Nálunk sajnos az a helyzet, hogy ha nem jön össze valahonnan pénz, akkor nagy baj lesz.

Márti
kívánok neked erőt és kitartást, de főképp azt kívánom, hogy találj valami más megoldást! Tiszta szívemből kívánom neked!

Na, szerintem fel fog kelni a leány!

Kellemes hétvégét nektek!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Szantre
Köszi, akkor majd nézek sarokvédőt.

Egyébként tudjátok, miért ment a balhé a kajánál? Mert most kitalálta a leányzó, hogy csak bébiételt eszik (eddig azt nem ette, csak gondoltam, megpróbálom), szóval azóta vesszük neki drága pénzért, de remélem, visszaszokik a főztömre.
Amúgy meg jött most két foga, és ahogy látom, indul neki még egy pár darab, szóval fájt neki, szegénykémnek. :oops: :oops:

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nircee
Köszi neked is. Hogy bírod a két gyerkőccel? :)

Katica
akkor nincs mese, beveszem a nyugalom tablettámat és kitartó leszek :) Továbbra is imádom Sárika copfjait :)

Na, most már tényleg megyek :)

Sziasztok!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Azért a "sajnálom a bölcsiseket" és a "semmilyen munkát nem helyeznék a gyerekem elé" típusú hozzászólások nyilván nem estek jól azoknak, akik arra kényszerülnek, hogy beadják a gyerkőcöt...
Szerintem senkinek ne legyen lelkiismeret-furdalása, amiért bölcsibe megy a gyerek, hiszen valószínűleg a fennmaradó időben sokkal többet és intenzívebben fog foglalkozni a gyerekével, mintha egész nap otthon lenne vele. ;)
Innentől én is lezártam a témát...
Vendég

ugyan már, Verna..... :? :x :)
Sok minden nem esik jól a másiknak, főleg ha a vélemény nem egyezik a sajátjával. Ugyan, ugyan.... :roll: :roll:

thenus

Sziasztok!

Én sem akarom tovább görgetni a dolgot. Végigolvastam a hozzászólásokat és Verna legutolsó hozzászólása a szívemből szólt.
Biztosan senki nem akar itt személyeskedni, de bizonyos mondatokat és is nagyon magamra tudok venni.

Köszönöm szépen a bíztató szavakat, nagyon rám férnek!
És annak is örülök, hogy vannak itt mások is akiket hozzám hasonlóan nem elégít ki a "csak" anyaság és vágynak a felnőtt társaságra, egy kis agymunkára stb.... :wink:

Mi is nagyon sokmindenről lemondunk. Szegény férjem mondta is, hogy milyen jó lesz, legalább magunknak is tudunk venni egy-két ruhát nem csak Zsófinak. Nyaralásról álmodni sem merünk, de hát a számlákat ki kell fizetni valamiből.

Egyébként már járunk egy ideje a bölcsi játszóházába minden héten. Ha nem is megyünk be még a nagy csoportba, de már egy pár fős gyerektársaság is nagyon jó kezdetnek. Legalább van kivel összeveszni a játékokon :)
Zsófit mi is úgy tervezzük hordani, hogy legkésőbb 3 körül el tudjuk hozni. A párom három műszakba jár, így majd mindíg kitaláljuk, hogy ki viszi és hozza kettőnk közül.

A legifjabb babához sok szeretettel gratulálok!!!

A pocakosoknak pedig kitartás!!!

Jó éjt!
Márti
Vendég

Egyébként, Pimpoka, látod, megindult azért ez a topic attól a hozzászólástól. Vannak itt akik egyébként hetek óta nem írtak, de most itt vannak.... :lol: :lol:

Tiop, elfelejtettem mondani, hogy szerdán láttalak Mogyoródon. Ballókáztál valahová, táska volt a válladon. Olyan 5 óra magasságában a dombon baktattál felfele. Te voltál amúgy tényleg? :D

thenus

Én meg sértődjek meg azon, hogy engem kielégít az anyaság, és magyarázzam bele, hogy ezért engem leírtok?
Nem teszem :P :P

thenus

Sziasztok!

Lányok, én már pár hete gondolkodom a dolgon, szerintem ebből a témából fogom írni a szakdolgozatomat :lol: Bár még nem hallotta az ötletemet egy tanárom sem, de remélem meg tudok győzi valakit, hogy segítsen :wink:

A témához nem is szólok hozzá :wink:

Tusi, Piroska, jó hallani felőletek. Kár, hogy ilyen gondban vagytok! Sajnos mi is nagyon nehezen jövünk ki anyagilag, modjuk a család támogat bennünket. Suli közben gyerekvigyázással, alkalmanként ajándék-nagybevásárlással, de így is nagyon meg kell gondolnunk, mire költünk, és sajnos nekünk sem fért bele nyaralás, pedig nagyon szerettük volna.. sőt sokszor magunkra egyáltalán nem is költünk, csak Márknak vesszük meg ami kell.

Sun! Gratulálok a kis jövevényhez!

Pimoka, jó, hogy jelentkeztél. Ha lesz egy kis időd, tennél fel képeket Lelléről? Hónapok óta nem is láttuk. Biztosan sokat nőtt!

Na, megyek! Apa nincs itthon, nekem meg még mosogatnom kell, aztán jó lenne kicsit aludni....

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?