Új privát üzeneted érkezett!

Detti :)
Én Geoxot vettem nekik cipőt, akciósan. Nekünk nagyon bejött. A benti szandijuk meg Dr Leo. Az ortopédcipőjük is Dr Leo, de már ronygokban van, és nem jár még új.

Lilla :)
Szerintem sincs értelme a nem ott alvásnak. Az enyémek is teljesen fel voltak pörögve mire hazaértünk így 1/2 3-kor aludtak el. Akkor már maradjanak az oviban aludni.

Pram :)
Bejelentkeztem Ayres-ra a Nevelési Tanácsadóban. Hívnak majd telcsin. A BHRG terápia után azt mondták ez a legjobb. Hát majd meglátjuk. Aztán jöhet a finommotoros fejlesztés.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Kicsit olvasgattam mostanság, de válaszolni nem volt időm. mint ahogy most sem :(, csak elköszönni jöttem, holnap utazunk nyaralni :)

Ovisoknak gratulálok, mindenki nagyon ügyes volt :)

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Ditke!
Jó utat nektek,aztán majd jelentkezz az élményekkel!

Cat,Lilla!
Milyen érdekes!Mi is buszoztunk hazafelé az oviból,így csak 1/4 2-re értünk haza.De a fiúk 3másodperc alatt elaludtak.Látszott rajtuk,hogy elfáradtak az oviban.

Lilla!
Ez a folyamatos reggeliztetés melyik pszichológiát tanult ember agyából pattant ki?És ha meleg reggeli van,akkor hogy oldják meg?Mert nálunk rögtön virslivel kezdték az első napot!
Nem is csodálom,hogy nem akartak enni!Kevés az olyan gyerek,aki inkább eszik,mint játszik.
Az oviba abszolút nem kell a márka!A mennyiség a lényeg.Sok azért is fogyhat,mert lassanként csinálhatnak mindent egyedül.És ilyenkor pl jobban fogy a wc-papír (is)!Mi mindenből a tescosat vittük,kivéve a wc-papír és a fogkrém.
Torkod?

Jó reggelt mindenkinek!
Edit

Kép

Kép
edit73

Jó reggelt!

Ditke :)
Jó utat nektek.

Na az enyémeknek hamar leesett a tantusz, hogy mostmár mindig oda fognak járni, mert reggel visított mindkettő mint a pengős malac. :D Alig tudták lehámozni rólunk az ovónők. Lehet az volt a hiba, hogy ma mindketten vittük őket, mert Zolinak meg kellett mutatni az ovodát, meg az ovodai rendet, mert azt sem tudta hol van az ovi. :? Holnap én már dolgozom, ő viszi őket.

De most hívtam egy bölcsis csoporttársunk anyukáját, hogy nézzen már be a fiúkra, állítólag tök nyugiban vannak, az egyik reggelizett, a másik játszott. Tehát nekünk szól csak a reggeli hiszti.

Ez a folyamatos reggeliztetés egy nagy baromság!!!!! Nagyon nem értek vele egyet, és még egy szülővel nem találkoztam akinek ez tetszett volna. A bölcsiben mindenkinek le kellett ülni az asztalhoz 1/2 9-kor, még aki nem evett annak is. Az így rendben is volt.

Azt hiszem Oli az egyszem gyerek az egész oviban akinek a kaja előbbrevaló mint a játék, és le is ül megreggelizni, utána megy csak játszani.(most is ő reggelizett nyugiban)

Cat
Kép
cateye

Sziasztok :)

Nekünk ugye nem sok újdonság van ovitémában. Viszont annyit írtatok bepisilésről, hogy Borkának sikerült az éjjel. :roll:

Egyébként tegnap mikor hoztam el a lányokat a délutános óvónő mondta, hogy ők már megelőlegezték nekem a nagycsaládot, azt hitték már megszültem a hétvégén. Mondtam, hogy még korai. :lol: :lol: :lol: Artúr szerint az egész falu meg van győződve róla, hogy már megvan a baba. Persze nem nagyon ugráltam az utóbbi időben, úgyhogy sokat tényleg nem láttak.

Nálunk együtt reggeliznek a gyerekek. Lehet, hogy a folyamatos reggeliztetés jó kis spórolás. Nem eszik egyik gyerek sem. Nem kell annyi kaját venni. :roll: Amúgy ti adtok nekik valamit reggel, vagy csak amit az oviban kapnak???

Borka már úgy belejött az ovis rendbe, hogy itthon is felteszi a kezét, ha kér még enni. :lol: :lol: :lol: Na nem mintha ez sűrűn fordulna elő, de tegnap nagyon ízlett neki a vacsi, úgyhogy kétszer is kért még.

Ditke :)
JÓ utat!!!

KÉpek????

Nem lehet, hogy túlpörögnek ilyenkor a fiúk? Ha túljutnak a holtponton, akkor minden nagyon macerás.

Cipő: Supy, Salus, meg a múltkor találtam még egy márkát (csak elfelejtettem), de mindegyik drága. Na nem mintha a Siesta olcsó lenne, de az legalább normálisan néz ki.

Mindenkinek szép napot!!!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!
Reggel 6-kor a Beni is bepisilt!Az ágyába!Még jó,hogy csak terv maradt a gumilepedő levétele az ágyról.
Amúgy az elmúlt 1hétben minden nap előfordult,hogy valamelyik bepisilt.Hol napközben,hol alvás alatt.BRRR! :evil:
De én ezt annak tudom be,hogy ez az első pelus nélküli őszünk.Hüvösebbek a reggelek és az esték.Nem tudják még,hogy már nem szabad leülni,mezítláb homokozni stb.Így tuti,hogy picit mindegyik fel van fázva.No meg tudat alatt mindegyiket megviseli az ovi.Remélem,1-2hét és rendeződnek ezek a dolgok is.
Na azért abban a faluban ne fessék az ördögöt a falra!!!Ha már eddig ilyen szépen elvolt odabent a baba,akkor már maradjon is még 1-2(-3) hetet!!!Igaz?

Lilla!
Látod?A bepisilés csak otthon jön elő!érdekes közösségben olyan ügyesek tudnak lenni!!!!

Cat!
Na akkor a te fiaidnak se kell rafkóságért a szomszédba menni!
Marci is nyafizott reggel.Először a ruháért balhézott,majd az oviban azért,hogy nem veszi fel a benti cipőt.Így végül pityergett,amikor otthagytam.De nála is csak 1,5percig tartott a dolog.
Délben már nem is fogja tudni,mi baja volt reggel.

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Nálunk még most se volt sírás. Ma Niki adott puszit és Dá kotort be szó nálkül játszani. Ma Niki viszont behozta a tegnapit és 2 bugyit is elhasznált az oviban. :roll: De állítólag nagyon jól reggeliztek és ebédeltek- ennek nagyon örülök. Ma korán, 8 után értünk be, így sztem még volt idejük játszani kaja előtt kicsit és azért lehetett rávenni őket h egyenek. Niki ma is nagyon ott akart volna aludni- sztem hétfőtől meg is próbáljuk.

Brigi

Én valami kakaót, banánturmixot adok nekiik reggel, aztán egyenek ott. Különben délre érnénk oda. :roll:

Edit

Kösz, torkom már jó, csak este fáj még kicsit az egész napos használattól. :)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Én olyan rosszul vagyok! Nem tudok enni, hányingerem van, szédelgek. Tisztára betegnek érzem magam. Baba vígan rúgkapál, én meg mintha átment volna rajtam az úthenger. Egész délelőtt aludtam, aztán még délután is. :roll: Mi lesz így a takarítással!!!????

Edit :)

Nálunk a ruháért minden nap van nyafi!!! Már az agyamra megy a két divatbubus. Borka nagyon ad arra, hogy mit vesz fel, Réka meg mindig ugyanazt akarja, méghozzá pontosan. Így minden reggel a készülődés fele azzal telik, hogy sikerüljön nagyjából egyformán szeretett ruhákat keresnem. Csak az a baj, hogy minden nap változik, hogy mit szeretnek éppen. :roll: Ma Borkát nem sikerült lebeszélnem a nadrágról!! :roll: De már nem érdekel. Végülis már nincs 40 fok árnyékban. Eddig meg nem volt hajlandó nadrágot venni még akkor sem, ha esett és hűvös volt. :roll: :roll: :roll:

Lilla :)

Nekem csak egy gondom van az ottalvással (bár maradni fognak az tuti), hogy sokkal fáradtabbak, mintha itthon aludnának. Kevés nekik annyi alvás délután. Persze így legalább nem kukorékolnak sokáig, viszont a délután itthon töltött része rémes, mert folyamatos a nyavajgás. De kop-kop-kop, mostanában mintha javulna a helyzet.

Én most indulok értük.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Nálunk sem volt semmi gond az oviban. Nagyon dícsérték az ovónők őket, hogy milyen jól esznek, és sokat beszélgetnek, közlékenyek. Állítólag sokat emlegettek minket. :D

Tetszett nekik az ott alvás, Samu egyszerűen azt mondta, hogy imád ott aludni, nagyon szép macikás ágyuk van. :P
Már össze is haverkodott egy dadus nénivel, és meghívta hozzánk, hogy aludjon nálunk az Oli ágyában. Jó rafkós. :P

Bepisilés nem volt szerencsére, de két másik gyerkőc már bepisilt alvás közben így mosott a dadus.

Brigi :)
Nagyon sajnálom, hogy bekaptál valamit. Nem a szülés előjele már ez?

A ruha mizériát nem irigylem. Ma hívott a kisbarátnőjük anyukája, hogy ki van borulva, minden nap sír, mert a Fanni reggel sorba dobálja a ruhákat, cipőket vissza, hogy ezt nem veszi fel, és ordít is hozzá. Már pszichológushoz akarja a kislányt vinni, az állandó reggeli közelharc miatt.

Na megjegyzem, hogy a kislányoknál ez a ruha cirkusz megy, de a fiúknál sem jobb a helyzet. Nálunk minden reggel könyörgés, hogy keljenek már fel, öltözzenek stb. nagyon durva hisztikkel. Ritka a simán induló reggel, kb 7 napból egyszer megy. A gyomrom folyamatosan görcsben, hogy időben beérjek dolgozni. Ha az idő nem szorítana, akkor lazábban kezelném a dolgot, de így nagyon hajszás és idegölő.

:evil:

Cat
Kép
cateye

Háát a reggelek itt sem egyszerűek, sose voltak, már nem is reménykedem...
2. nap zökkenőmentesen telt az oviban, holnap bent alszanak. Én 1 hét szabit vettem ki, hát nagyon élvezem itthon
:lol: :lol:
Bepisilés ügyben, bocs mindenkitől 8) de biztat, hogy nem csak az én gyerekeim estek vissza.. Nati apró bepisilései ritkultak, de még nem tűnt el teljesen. Jobban is figyelek rá mondjuk. Meglátjuk oviban mi lesz :roll: Sárika alváskori bepisilései mondjuk 50%. Egyik nap totál csőd, másik nap semmi. Már alig várom, hogy túl legyünk ezen!!!

Cat,
Samu egy nem semmi!!!! :lol: tetszik, hogy csábítja a dadust máris!!

Brigi,
kitartás, jobbulást!! Egyébként nekem is az jutott eszembe, nem szülési előjel ez..? Ne legyen igazam..!

Kép
nettke

Sziasztok!

Nálunk megkezdődött a vonyítás!Reggel a Marci már úgy kelt,hogy nem akar oviba menni.Mire beértünk az oviba,már mind3 sírt.Így üvöltve hagytuk ott őket! :?

Nettke!
Ami nálatok jelentkezik problémaként, az rendszerint másoknál is megjelenik.Csak 1-2hét vagy hónap csúszással.
Túl lesztek ezen is,csak türelem!

Brigi!
Most nálunk is tombol a ruha mizéria.De én ezt az ovis frusztrációnak tudom be!Így remélem,1-2hét alatt elmúlik.Mindenesetre nem irigyellek,mert én ezt állandóra nem bírnám.Abban igazad van,hogy ha melegebben öltözik,mint kellene,azt ráhagyod!Mindenért nem is éri meg vitatkozni!
Jobbulást!
Tartod a kapcsolatot innen valakivel,hogyha beindul a szülés,mi is tudjunk róla???( én kis önző :wink: )Nekem jöhet sms!Ha szeretnéd,átküldöm a teloszámom priviben!
Reggeli: vitamin+ tea.Én mást nemadok,mert akkor tuti nem esznek az oviban.Bár eddig nem volt rájuk panasz!

Edit
:wink:

Kép

Kép
edit73

Jaj, de jó, hogy végre nem vagyok egyedül a reggeli hisztikkel!!!! Bernát nálunk mindig megmondja, hogy mit akar felvenni - ha éppen nem tetszene neki, amit én akarok ráadni. Ambrusnak szerencsére mindegy. Fogalmam sincs, hogy mi lenne, ha lányaim lennének...

Brigi,

Azért még remélem, hogy két hétig nem történik semmi nálatok. Képeket azért nem tudok feltenni, mert a témája annyira nem lenne érdekes számotokra :?

Elkészült a skacok gyógy szandija. Ahhoz képest egész normálisan néz ki, de azért van rajta egy-két furcsaság. Mindegy, mert legalább a benti cipő-ügy meg van oldva egész olcsón (ingyen!).

Cat,

A Geoxokat hol vetted?

Detti

KépKép
kiliman

Reggeli zuhany híradó:

Ma csak kis pityergéssel mentek be az oviba, Zoli vitte öket. Én már dolgozom, pedig jó lett volna még pár nap pihenés otthon. :(

De tartogatnom kell a szabikat, mert ha betegek lesznek úgyis muszáj lesz otthon maradni. Attól félek amikor beszorulnak a szobába, és nem tudnak kimenni, mert akkor terjengenek a bacik.

Nettke :)
Irigykedem a szabiért!

Mi volt a HRG kontrollon?

Hátha Sári ma nem pisil be az oviban. Ott nem alszanak olyan sokat, 3-kor ébresztik öket.

Megnyugtató, hogy nem csak az én gyerekeim cirkuszolnak, hogy nem akarnak oviba menni. Már kezdtem rosszul érezni magam, hogy mi rontottunk el valamit, hogy inkább velünk maradnának otthon. Persze bent már semmi gond nincs, jól érzik magukat, de a reggeli cirkusz az horror.

Nekem reggeliznek otthon, mert félek, hogy nem fognak bent reggelizni, meg amúgy is követelik a kaját ébredés után.

A Geoxokat a Premiel outletbe veszem a Geox boltban. Most akcióban 6.990-ért vettem 4 párat nekik, már 29-es és 30-as méreteket.

Brigi :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Cat
Kép
cateye

Megvagyok!!! Mindenképpen jelezni fogok, ha beindul a dolog. Sztem Lillának küldök egy sms-t, neki benne van a telefonomban a száma. (Már ha nem változott?)

HOlnap megyek dokihoz. Remélem még szépen haza is jövünk, mert pénteken jön az asztalos megcsinálni a galériát a lányok szobájába, meg délután el akarom vinni őket néptáncra Vácra.
Ha minden jól megy Artúr is ma lényegében befejezi a munkát és tényleg tudunk már egy kicsit a babára is készülni.

Ma reggel a LIlla féle pillangós kapucnis ruhán ment a műsor. Végül kb. 3/4 óra után hajlandó volt Réka felvenni egy nem kapucnis pillangós ruhát. :roll: Nekem az a nagy mázlim, hogy korán kelnek, közel van az ovi, és én sem rohanok, ezért mindig ki tudom várni, hogy feldolgozzák, hogy ketten nem tudják ugyanazt a ruhát felvenni. :roll: Na nem mintha nem lenne idegesítő, de így könnyebb, mintha rohanásban kellene elintézni őket.
A reggelivel most abban állapodtam meg magamban, hogy kapnak joghurtot. Úgyis max. valami tejfélét, meg egy szelet valamilyen kenyeret kapnak az oviban, Ré meg nem is issza meg a tejet, úgyhogy sztem ez így megfelel nekik. Ha mondjuk nagyon korán kelnek, akkor adok valami lekváros kenyér-félét is, de már nem bírom az ezzel járó könyörgést, macerát. Így legalább esznek az oviban valamit.
Tegnap is azt mondta az óvónő, hogy Ré jobban eszik, mint Bobó! :shock: És megette a májkrémes kenyeret. :shock: :shock: :shock: Itthon ahányszor eddig májjal próbálkoztam mindig kiköpte. Volt, hogy csak becsempésztem a szájába és nem mondtam meg, hogy mi az, mert általában ez beválik, ha csak cirkuszol, de nem kellett úgy sem. Én nem értem a gyerekeimet. :oops:
Amúgy ma 3/4 5-kor felkapcsolták a villanyt, átjöttek, és utána már csak villanásnyi időket aludtunk. Nem tudom mi lesz ma az oviban, meg utána itthon. :roll:

Legalább a kerti sütögetőt mutasd meg!! VAgy azon sincs semmi látnivaló??

Na megyek kicsit rendezkedem. Olyan nehéz már mindent csinálni. A széthajigált játékok után hajolgatni. De már tényleg csak max. 3 hét. Csak ne legyen semmi baj se a babával, se velem.

Szép napot nektek!!!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Detti,
Nem semmi a Holdvilág árok :) nagy gratula hozzá! Nagyon ügyesek. Én szeretek túrázni, de a gyerekek egy idő után elfáradnak és elkezdenek nyafogni. Próbáltam kitalálni meséket, meg nézzék a szarvasokat, de olyan hangzavar van körülöttünk, hogy az összes állat biztosan elmegy az erdő másik felébe. Van valami jól bevált trükköd?

PBrigi,
Jól csinálod, nem lehet könnyű nagy pocakkal ellátni a lányokat :)

Nálunk tegnap az oviban Anna nem akart bemenni, de egy kislány annyira hisztizett, hogy elhányta magát. Anna csak nézte és kijelentette, hogy milyen csúnya dolog. Erre elmondtam neki, hogy most pont így viselkedik. Úgy látszik ez hatott, mert utána simán bement + ma is.
Tegnap bandáztak a gyerekek az utcában a nagy 7 évesekkel. Elég fura volt, mert én ott voltam a nyomukban, éreztem, hogy nem kellenék oda, de nem merem őket csak úúúgy kiengedni. Láttam a boldogságot a szemükben, hogy barátkoznak és elfogadják őket. A nagyok mind görkoriztak és már régóta szeretnének a lányok is. Mit gondoltok nem korai?
Edit,
Neked a Dávid korizik? Mikor kezdtétek?
Nem lehetett könnyű a mai reggeletek. Remélem holnap Marci jobban ébred :)

Pram

Kép
pramprampram

Cat,
Kaptunk időpontot a Nevtanba.
Nálad mit kapnak otthon reggelire a fiúk? Nálam a lányok nem akarnak mostaában reggelizni. Hátha valami finomat még nem próbáltam.

Kép
pramprampram

Sziasztok!

Brigi

Este majdnem felhívtalak 9-kor, hogy mi van veled. :D Örülök, h még semmi. :wink: Számom nem változott, úh hívj v írj nyugodtan bármi van!

ruhahiszti: nálunk nincs ilyen és nem is volt sose. Niki néha megirigyli Dá Bob the Builderes v Thomasos felsőit, de simán le lehet beszélni róla. Saját ruhákon belül meg semmi kívánságműsor nincs. Néha én ajánlom fel, ha megyünk valahova, h válasszanak maguknak 3 féléből- csak hogy fejlődjön az ízlésük. Ezt szívesen megteszik, de eddig abszolút nem izgatja fel őket a téma.

ovi: még mindig jól érzik magukat. Nikinek tegnap este fájt a pocakja és totál ijedelemben kérdezte, hogy betegen nem mehet holnap oviba?!! Reggel is megkérdezem, h ki jön oviba és pattan fel mindkettő- pedig ált fél óra könyörgés mire felkelnek. Azért minden nappal egyre jobban látom rajtuk az örömöt amikor értük megyek, Dá ma egyenesen a nyakamba ugrott. De befelé is pillanatok alatt eltűnnek- úgy kell kikönyörögnöm a puszimat. :wink:

Nikinél pisis bugyi sajnos minden napra jut, oviba is, itthonra is. Viszont nincs felfázva, a vizelet-lelete teljesen normális. Úh. egyszerúűen sz.rik rá, már nem érdekes neki a szobatisztaság téma és nem fárasztja magát azzal h szóljon időben. :? Mindegy, amióta az oviban megnyugtattak, h nem bánják, azóta engem se izgat a dolog.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Pram :)

Nálunk minden reggel ugyanazt kérik reggelire. Ez periódikusan változik. 3 hónapig eszik az egyiket, aztán a másikat, felváltva.

Most a vajas piritós a sláger, és a másik nagy kedvenc a vajas kalács, júliusig azt ettek. :D Hiába próbálkoztam mással,nem kell nekik. Mondjuk ök a lekvárt, mézet nem eszik. Most még a pelyhet tejben fogom megpróbálni. A lényeg, hogy egy kis szénhidrát legyen a gyomrukban.

Én is kaptam a nevtan-ba idöpontot hétföre. :D :wink:

Nem korai nekik a görkori. Samunak már volt a lábán, és baromi ügyes volt vele. Mondjuk Olival kapcsolatban vannak kétségeim, mert a mozgáskordinációja nem a legoptimálisabb. :D

Nektek nem udvaros a házatok? Nincs zárt kert hozzá?
Nekünk Samu az engedélyem ellenére tegnap lement egyedül játszani a kertbe. Mi a 3. emeleten lakunk, és zárt a kert, de nem látom tölünk, hogy merre jár-kel. Olit meg kellett várnom, mert éppen kakilt, és csak utána tudtunk lemenni Samuért. Bent ült az olvasni tudó kisfiú szobájában, aki a térképen európa országait mutogatta neki!!!!! Na amit kapott tölem azt nem tette zsebre. :evil: :twisted: :x

Nem lesz semmi baj!!!!

Cat
Kép
cateye

Cat,
Igen, van zárt kert. Eredmény, tegnap az összes gyereket behívták a gyerekeim, a szomszédok nagy örömére :?
Nem biztonságos és egyedül nem lehetnek.

Tegnap reggel kaptak palacsintát, de ma a párizsis kenyeret már nem akarták megenni...
Samu elég önálló :)
Hányra kaptatok időontot a Nevtanba?

Kép
pramprampram

[quote]H írta:ányra kaptatok időontot a Nevtanba?

17 órára. 8)

Cat
Kép
cateye

9-re :)
Annamari?

Kép
pramprampram

3. napon is túl vagyunk, bent aludtak, fél 4-kor hoztam el őket, de kár volt, mert pont az udvarra mentek.. Holnap 4 után megyek csak.
És nem pisilt ma be senki.. de ez időzített bomba, előbb-utóbb megesik valamelyikkel.. 8)

Hrg: kontroll volt, megnézték, hogy megy nekik.
Most jobban tetszett nekem, mert sokkal erősebben motiválta és piszkálta Sárikát, hogy kooperáljon, nem hagyta rá, hogy nem akar. És így játékosan "kényszerítve" végül is simán letornázta a gyakorlatsort!! neki ez nem gond, hát nem a képességekkel van a baj :roll: Így a következő alkalomig ez a gyakorlatsor marad, aztán tuti, hogy erősebbet kap, mert ez neki pite. De hogy szokja a rendszert, még egy ideig ezt csináljuk.
Bendzsó örömmel és lelkesen tornázott, volt, ami már ügyesebben ment, de így 3 hét után radikális javulás még korai lenne. Így ő is még 6 hétig ezt csinálja. Ennyi.
Cat, Ti tudtatok heti 4-5 x tornázni??? Nekem Tamás sokszor haza sem ér fürdetésig, és sok gyakorlat 2emberes..

Pram,
mi reggelire a következőket esszük (épp mint Cat-éknél, hetekig egyfélét) 1., kakaós golyó-pehely tejjel 2., vajas kalács 3., vajas friss kifli
De mi most már bent reggelizünk, hálistennek itt fél9-9 között fixen van étkezés. Én itthon csak egy kis langyos kakaót adok nekik, mégse menjenek üres pocakkal.

Kép
nettke

Nettke,
Szuper, hogy mindenki szobatiszta volt!
A HRG-nél érdemes a fejlesztőnek szólni, hogy egyedül csinálod, mert akkor más gyakorlattal váltja ki.
Reggelinél eddig ez nekünk is ment, de mostanában mintha valami változás lenne :roll:

Kép
pramprampram

Nettke :D
nem tudom, súlyra mekkora a fiad, de szinte az összes 2 ember gyakorlatot meg lehet egyedül csinálni.
Legalábbis én Lilit és Mátét is ált. egyedül tornásztatom.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Pram, Orsi
A pokrócban lóbálás nekem marha nehéz, még Benivel is, de Sári majdnem 20 kiló!!!! Leszakad a derekam így is, az a melótól sem a legjobb, áll. frászban vagyok hogy porckorongsérvet kapok... (ugye egész nap gerincbetegekkel, műtöttekkel dolgozom, látom a tüneteket, tipikusan beképzelek már mindent)
:cry: plusz Sári ugye nem akar kooperálni, és őt 2 embernek kell "rákésztetni", ez a legnehezebb.
Ha 6 hét múlva is ilyesmi feladatok lesznek, jelezni fogom, hogy ez bajos..

Kép
nettke

Nettke,
20 kg? :D ez igen :D elhiszem, hogy nehéz. Vannak a "lóbálásos" 1emberes gyakorlatok, de ekkora súlyt ide-oda röptetni nem könnyű.

Kép
pramprampram

20 kg??? :shock: :shock:
semmit nem mondtam :wink: :lol: :lol:

Orsi
KépKépKép
icsilya

Az én lányom ki akarja kaparni magát odabentről. :wink: Már nem tudom, hogy legyek, hogy ne döngesse szét az altáji belső részeimet. Egy biztos, magzatmozgás van. :lol: :lol: :lol:

Nekem még mindig min. negyed óra, mire ráveszem őket, hogy odajöjjenek és elinduljunk, mert ők is uzsi után az udvaron vannak és "még nem hintáztak, meg a másik játékra sem másztak fel, és .... " Persze közben Rékát mindig a homokozóból kell kihívni, mégis mindig ő panaszkodik, hogy még maradna, mert csomó mindent nem csinált.

A ti gyerekeitek is gyűjtögetnek???? Nálunk csigák, levelek, ágak, kavicsok, ... minden nap. Alig lehet őket lebeszélni, hogy bevigyék az oviba. Hazafelé jobb a helyzet, mert lerakatom velük a teraszon. Az ovinál meg félnek, hogy valaki elviszi a "kincseket".

Az enyémek nem esznek meg vajasan semmit. Illetve a lekváros kenyeret, mert ott nem látszik. Múltkor az óvónő mesélte, hogy milyen vicces, hogy Réka csak a kenyér héját eszi, Borka meg csak a belsejét. Itthon kérdeztem Rét, hogy miért? "Mert a többi rész vajas volt!"

JÓ éjszakát nektek.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Detti írta, hogy a Holdvilág-árok nem hároméveseknek való... szerintem mindenki vigye el oda gyerekeket, nagyon élvezni fogják! Van patak, kő, fű, fa virág... Nálunk is Detti volt a szűk keresztmetszet :lol: szerintem. :lol:

Cat :)
Ha a szomszéd gyereketek így halad ötévesen felveszem a szerkesztőségbe :)

Mellékelek néhány képet, ami a "gyerekekről" szól. Ennyit sikerült megvalósítani a tervből, és ezt is még befejezve :) A pergolából csak jövőre lesz valami...

Kép Kép Kép

Kiliman

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Na akkor mi vagyunk itt renitensek ovi-ügyben!!! :roll: :roll: :evil:
Enyémek bőgnek és verekszenek!!!Jobban mondva a Marci!!!(itthon meg egy angyal-de szó szerint)Ne de OLI??!Egy angyal az oviban!!!Szépen eszik,na és sokat!Játszik,vár a sorára,segítőkész.Na hogy ezek az óvonénik kiről beszélnek?? :shock: Itthon csak akkor ilyen Oli,ha alszik.
Mintha nem ismerném a saját gyerekeimet.Mondtam ia a Tamásnak,hogy az óvodában már tiszta hülyének nézhetnek.Olit beállítottam egy "renitens kótyagosnak",azt jobban viselkedik,mint az angyalok!!!Marci meg itthon a jófiú,ott meg mint az ördög.Legalább beni hozza a formáját!!! :wink:

Nettke!
Azért ezek jó hírek hrg-ből,nem?

Lilla!
Akkor te nem tudod,miből maradsz ki ruha-ügyben!!
Bár a Dávidot még a mai napig se érdekli,mit vesz fel!(na az is megőrjít,mert már azért kicsit érdekelhetné a külseje)
Marci se volt ennyire gáz,de most!!Nálunk Oli ilyen!Nem sokat izgatja magát a ruhán.

Pram,Cat!
majd meséljétek el,mi volt nevtanban,okés?

Pram!
Dávid nem korizik,soha nem is érdekelte. Ma már a bicózás se nagyon izgatja.a nyáron 5ször nem vette elő a 2éves kapott,q..va drága bicóját.
Azért közel 4évesen én már vennék nekik görkorit (ha igénylik),mert nagyon jól fejleszti a mozgásukat.persze mindenféle védő-felszereléssel együtt.
Enyémek is szeretnek az utcán bandázni!A Dávid osztálytársait egyszerűen imádják (én már nem annyira a tőlük tanult szókincset :roll: ).Meg van az utcában egy 5éves vegyes nemű ikerpár.Na velük minden este bicóznak.ÁÁ!nincs az 5 gyerektől hangzavar!(hogy örülnek az itt lakók :lol: )

Detti!
Te megengeded a gyerekeknek,hogy azt vegyék fel,amit akarnak?Mit csinálsz,ha nem óvodai cuccot vagy nem az időjárásnak megfelelőt akarnak?

Kép

Kép
edit73

Brigi!
Lehet,hogy bokszolónak készül a kiscsaj???
Dávid a mai napig nem eszik meg semmit se vajasan,se margarinnal.

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit,
én is engedem, hogy válasszanak ruhát, csak akkor van harc, ha túl hideg/meleg van hozzá. Egyébként már lusta vagyok vitatkozni :lol:
Megjegyzem egyetlen kisfiam az, akinek nem mindegy mit vesz fel. Már van legalább 5 db McQueen-es pólónk (Verdák- film), így hétközben nincs nyafi :lol:
Hrg-kontroll jó volt, persze, még ez nagyon az eleje!! De kezdek beletörni a dologba :)

Nekem mindig Oli volt a kedvencem a fiaid közül!!!!! :) szóval nem csodálkozom, hogy ilyen kis angyal:) (persze én nem élek vele, tudom)

Kiliman, Detti,
nagyon irígy vagyok!!! Micsoda kert, micsoda grillező!!! :shock: A grill alatt az egy betonfelület, ami burkolva van?? Nagyon tetszik!! :lol: Ti csináltátok sk?

Kép
nettke

Brigi,
nekem Nati kapart legtöbbet, és szégyen mondani, de néha nagggyyyon zavart már!! Szétnyílt a hasizmon, és csak a méhfal, hashártya+felső szövetek voltak köztünk, így mint a "8. utas.." nyomakodott ki és púposította a kis mancsával vagy lábával a hasam. Mindenki azt mondta, hogy ilyesztő.. de nézni jobb volt, mint az érzés 8) Szóval értem mit élsz át...!!
Igen, a jó oldala meg az, hogy virgonc :lol:

Kép
nettke

Na szerintem az enyémek nem kapnak eleget enni az oviban. A ma otthon megettek 2-2 szelet vajas piritóst és 1-1 túró rudit. Mondjuk a piritós az a toast kenyér volt.

Tegnap azzal jöttek haza az oviból, hogy "imádnak" oviba járni. Este már Oli hisztizett, hogy nem megy holnap oviba, és reggel is azzal kelt fel, hogy nem megy oviba, hívjuk Ibolyát.(bébiszitter)
Mondjuk kicsit már köhög, lehet ez az oka.(szerintem jövö hétre beteg lesz :cry: )

Azért elvontuk a figyelmét, és Zoli sikeresen bevitte, nem is sírt, de az oviban meg Samu sírt. Mondták az ovónök, hogy nem értik miért megy a reggeli cirkusz, mert 2 perc múlva semmi baja, és a csoport hangadója. :roll:

Én mindig Ibolyával csináltam a gyakorlatot, egyedül nem tudtam volna. Kérhetsz más gyakorlatot, mert Simones Eri is kért, mivel egyedül tornázik a fiúkkal.

Néha nekem Samu segített, ha úgy alakult, például a gördeszkán tologatást tudtam vele csinálni. :D

Azon nevettem, hogy Orsinak majdnem Lili meg Máté együtt 20 kiló. :lol: :lol:

Szeirntem nem is sok neki 20 kiló, mert Sári hatalmas nagy.

Nem csak ti vagytok a renitensek ovi ügyben. Nekem is nagyon rosszak délután. Szemtelenek, pofátlanok, övék a világ. Mondjuk általában a bölcsis társaikkal játszózunk, fagyizunk este és nagyon felpörgetik egymást.

Olitól vártad, hogy nem fogja az ovit bírni? Örülj neki, hogy rácáfol. Marcinak meg teljesen új a közösség, szerintem megszokja, és lenyugszik majd.

Nekünk megvan az elsö felszedett ovis káromkodás. Mindenkihez odamennek és kiabálnak, hogy "buza néni, buza bácsi" Gondolom ez a buziból jött, csak rosszul rögzült. :D

Az enyémek is gyüjtögetnek, csigák, kavicsok stb. de nem engeden felhozni nekik a lakásba. :roll: Gonosz anya.

Detti/Kiliman :)
Nagyon szuper a birtok!!!

Vikóka és Kata merre van?

Cat
Kép
cateye

[quote="cateye"]A írta:cateyezon nevettem, hogy Orsinak majdnem Lili meg Máté együtt 20 kiló. :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol:
de Lili most hízott :) :)
(Máté már erősen tarta 14 kg fele, Lili alulról súrolja a 9et már, nem tudom, mi történt vele, de most sokat hízott, meg hosszra is nőtt)

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!
Akkor Máté se egy vastag gyerek!!! :lol:

Cat!
Nem!Tudtam,hogy Oli szeretni fogja a közösséget (na azért ő is nyafogott reggel).Azt nem gondoltam volna,hogy ennyire kooperál,beszáll mindenbe.És még sorba állni is tud!Pedig ez itthon nem az erőssége.
Marcival gondoltam,hogy gondok lesznek,mert ő nehezen tolerálja a változásokat.De azt nem,hogy agresszív lesz.Főképp,hogy Olit bántja.Itthon jól elvan mellette,igaz nem is játszik vele.Oli néha piszkálja (általában ráül a hátára).De nem sok kapcsolat van köztük.Marci inkább Benivel játszik illetve Beni Olival mostanában.
Ovis káromkodás: óóó!Ez még finom!Nálunk a b..a meg meg a q..va élet megy!(persze nem azoviból jön).A hülye,idióta stb már csak apróság a palettán! :evil:

Nettke!
Hiába!A férfiak mindig faksznisabbak,mint a csjok! :wink:
Oli nagyon be tudja magát dumálni a felnőtteknél :wink: :) .Sokkal jobban tud velük kapcsolatot létesíteni,mint a saját korosztályával.(ez is probléma számomra).Pont ezért dumálja kimagát sokszor a "nem tudom" feladatok alól és tűnik úgy,hogy csak nem akarja.

Kíváncsi vagyok,mi volt ma az oviban.Ma megint sírva hagytuk ott mind3-at!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Kataéknak ma van, vagy tegnap volt a műtét. Vikókáékról én sem tudok semmit.

Edit,

Azért nem azt vesz fel Bernát amit akar, hanem kettő közül választhat. A másik Ambrusé, mert neki tök mindegy.

Nettke,

Igen, a férjem és a sógorom csinálta az egészet. Tényleg tök ügyik :)

Brigi,

A gyűjtögetés nálunk is nagy kedvenc elfoglaltság. Erdélyben pl. telepakolták a zsebüket szöcskével, amik itthon ugráltak ki a bőröndből :)

Detti

KépKép
kiliman

NINCS VALAMI JÓ PROGRAM-ÖTLETETEK A HÉTVÉGÉRE?LEHETŐLEG SZABADTÉRI!

Kép

Kép
edit73

[quote="edit73"]O írta:edit73rsi!
Akkor Máté se egy vastag gyerek!!! :lol:

Levi 13kg éppen :oops: :oops:
és 103cm magas....

hogy is mondjam....
girinyóóóó

Orsi
KépKépKép
icsilya

Édesek vagytok, hogy hiányoltok. Jelentem megvagyok, csak ritkán és akkor is olvasó üzemmódban, mert ahhoz, hogy érdemben írjak...szóval bevallom el vagyok havazva...semmi extra, csak most tömegesen van minden: nyaraltunk még egy kicsit Apukáméknál Orfűn, Zsolt Ausztriában volt dolgozni, eléggé vendégjárás van mostanság nálunk, bevállaltam egy határidős melót, némi szerelés is zajlik a házban, beszerzek ezt-azt...

Ha már a hiányzóknál járunk: Meméről tudunk valamit?

A nyaralási fotókat nem feledem!

Detti/Kiliman! Tecccccik a kert! :D És a srácok is nagyot nőttek!

Annyira jó, hogy sokan ennyit írtok az oviról, ránk majd októberben vár! :?: :!: Addig tanulok Tőletek!

Na megyek, mert csukódik a szemem, és eddig dolgoztam...igyekszem majd írni rólunk... :oops:

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Jelentem, az enyémek nem nagyon akarnak oviba menni. Minden reggel elmondják, hogy ők nem nagyok, hanem kicsik, és bölcsibe akarnak menni. Különben egész jól bírják, sírni eddig nem sírtak. De... Gergő állandóan az Ádám fenekében lóg, azt mondják, Ádám menne a többiekkel játszani, de Gergő nem hagyja. Ádám önállóbb, Gergő csak téblábol ebédnél is. Azt mondták, hogy a gondozónők a bölcsiben nem nagyon erőltették meg magukat, ennél önállóbb gyerekeket szoktak bölcsiből kapni (na puff!)

Aztán megy a panasz, hogy állandóan feszegetik a határokat, rájuk szólnak, a kölkök meg visszanéznek, hogy figyelik-e őket, hogy kijátsszák az óvónőket.
Mondtam nekik, hogy annál okosabbat nem tudok mondani, mint hogy nagyon élesen meg kell húzni a határokat, h a törpök tudják mi az amit szabad, és mi az, amit nem. És persze következetesnek kell lenni. Tényleg nem tudok okosabbat, az ő dolguk, hogy az intézményi rendet a gyerekekbe neveljék. Igaziból sok jót nem hallottam tőlük, állandóan az az érzésem, hogy a gyerekekkel való foglalkozás nyűg nekik.
Különben már első nap eltűnt az Ádám zoknija, azóta sem került elő. Erre a válasz: anyuka, nem is kerestük, higgye el, pisilni nem értünk rá elmenni.

Ma reggel úgy néztem, afta van/lesz a szájukban, majd délután megint megvizsgálom, és kezeljük, ha úgy van.
Ahhoz képest, hogy annyira ragaszkodnak az ÁNTSZ elvárásaihoz, hogy nem lehet normál szappant vinni, csak folyékonyat, a homokozó abszolut nyitott, szerintem símán ki-be járnak ott a kóbormacskák. Jaj, és hiába írtam bele a szandikba, hogy kinti meg benti, mindig összekeverik, állandóan a benti cipővel van kint valamelyik. Nekem mindegy lenne, csak ha ők ennyire nem figyelnek oda, akkor minek a kétféle cipő?

Voltunk hétfőn a beszédvizsgálóban. Erről írtam egy hosszút, jól elszállt az egész.

A lényeg: először néztek ránk, hogy mit keresünk ott. Mondom, amikor tavasszal időpontot kértem, akkor még magánhangzókon kívül sokat nem produkáltak. Nagyjából a baba, mama, anya, apa, tata, hoppá szavaknál kimerült a tudomány.
Azt ők is úgy látják, hogy elmaradás jellemzi a beszédüket, kell a fejlesztés.
Különben a fiúk ügyesek voltak, meg is dícsérték, hogy mennyi állatot ismernek. Elég bő a szókincsük, csak hibás a kiejtés, a mondatok meg! Akadoznak. Tényleg görgetik a mondatokat, Ádám is elég akadozva alkotja őket. Mond két szót, közben eszébe jut, hogy ragozni kell, aztán a végén csak mondat lesz belőle, csak kicsit döcögős. Gergő inkább rövidebb mondatokat alkot, azokkal nincs is akkora baj.
Ádámnak rekedtnek ítélték a hangját, azt mondták, nézessem meg foniáterrel. A gyerekorvos első körben gégészhez küldött, aki a tegnap meg is nézte Ádámot, nem talált semmi kórosat. Amúgy tényleg nagyon erőteljesen kezdi a mondandóját. Azt mondták a beszédvizsgálóban, h próbáljam visszafogni, h ne kiabáljon. Na, erre azt mondta a gégész is, a logopédus is, hogy 5 éves kor alatt senki nem foglalkozik azzal, hogy lágyabban beszéljen a gyerek, mert egyszerűen nem tud annyira figyelni magára, hogy a hangját kontrollálja. Úgyhogy egyelőre ilyen marad a hangja. Megjegyzem, csecsemőkorától ilyen, nekem eszembe sem jutott, hogy ez kóros lenne.
Azt is mondták, h a beszédnek csak a motorikus részével van baj, mindent értenek, csak nem tudják elmondani. De nagyon elégedettek voltak, mert mindent ismételtek, és az ismétléseknél látszott, hogy a gyerek korrigálta a beszédét az alapján, amit hallott.
Egy dolog, amit nem hajlandóak ismételni, az a mondókák (illetve a versek, énekek). Olvashatom, fejből mondhatom, táncolhatom, nem akarják mondani utánam. Azt mondták, próbáljam meg úgy, hogy lerajzolom nekik. Pl ess, eső, ess, és esőcsepeket kell rajzolni, vagy fű, fű, fű és füvet; süss fel nap - felhőket a nappal, mert így eseménydúsabb, és hátha az akcióhoz tudják rögzíteni azt, amit hallanak.
És erősen javasolták a diavetítőt is, mert az is akciódús, de a kockák közt van idő, hogy a gyerekkel megbeszéljem azt, amit látott.

A másik, hogy Ádámnak csak rövid időre lehet lekötni a figyemét. Csak azzal foglalkozik, ami érdekli, s ha nem tud valamit, hozzá sem fog. Próbáljam meg hosszabb ideig lekötni a figyelmét. Erre csak annyit mondtak, hogy mindig az adott feladatnál mondjam, h na, csak még ezt megcsináljuk, aztán elmehet, és el is kell engedni. És folyamatosan nyújtani az időt, amit egyféle foglalkozással tölt.

Még egy dolog van, amiről nem tudom, hogy jó-e vagy rossz. Azt mondták, a bal kezes gyerekem jobb szemmel néz (a távcsőbe), a jobb kezesem ballal. Nem tudom, ennek mi a jelentősége, de biztosan van, ha említették. Különben rendszeresen nézi őket Sényi dr-nő, ő mindent rendben talált, jól fókuszálnak stb. Gergőnek kicsit távol ülnek a szemei, de ez normális.

Pramprampram, Cat!
Mi október 2.-ára (csütörtök), negyed 6-ra kaptunk időpontot a nevelési tanácsadóba. Azt mondták, addig vizsgálnak, utána fejlesztenek. Akkor megnézik Ádámot is, hogy mennyire van szüksége a fejlesztésre, mert csak Gergőt nézték a tavasszal, és sok a gyerek. Ha nem kell, nem fejlesztik (szerintem neki is majdnem annyira kell). Az majd kiderül, hogy mennyire bírják a heti 6 óra beszédjavítós fejlesztés mellett, de direkt úgy kértem időpontot, hogy ne essen egy napra a beszédjavítóval, hogy ne terheljem annyira őket.

Azt azért sajnálom, hogy nem tudom elvinni őket a bhrg-hez vizsgálatra, mert így nem tudom biztosan, hogy mik azok a részterületek, amiket fejleszteni kell.

Mindenesetre amíg tudom, viszem őket így, az elejét szeretnénk megnyomni, gondolom, hogy jövőre már nem kell ennyi fejlesztés. Majd kiderül.

Detti, Kiliman!

Nagyon szép a kertetek, biztosan nagyon élvezik a gyerekek is.

Juditékról tudunk valamit?

Jaj, káromkodás. Már a bölcsiben ragadt rájuk. Ádám mondja, h a troli elment a büdös p...-ba. Ennél szofisztikáltabbak nincsenek, de nem is nagyon lehet felülmúlni. Szerencsére ritkán hallom. Először nem hallottam meg, aztán elmondtam, hogy nem szabad ilyen csúnyán beszélni, azóta nem mondta. Illetve egyszer visszakérdezett, hogy anya, nem szabad mondani, hogy...?

Na, hirtelen jó sok lettem, de le akartam írni, hogy hol mitaszondtak.

Puszi mindenkinek

Annamari
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari :)

Heti 6 óra beszédjavítás az nagyon komoly egy ekkora gyerköcnek. Szerinted szükségük van ennyire? Nem inkább het 1-2 óra mellett inkább szenzomotors (mozgásfejlesztés) kellene? Ezt egyébként fognak a nev. tanácsadóban ajánlani, és ingyenesen.

A távcsöves dolog az agy keresztdominanciája, ami állítólag nem jó. A BHRG-ben kezelik ezt tornával, majd említsd meg a nev.tanban. Semmi köze a látáshoz, a szemük ettöl jó.

Ovi: Hát nagyon durva, hogy nem dícsérik a fiúkat. Az az ö hibájuk, hogy nem önállóak ott, mert nem következetesen kezelik öket. Nekünk az elsö nap Oli azzal jött haza, hogy szajkózta, hogy addig nem szabad a kanálhoz nyúlni amíg az ovónéni nem mondja, hogy lehet enni. Ez neki baromi furcsa volt, mert a bölcsiben ahogy kiszedték a kaját már ehettek is, nem kellett a többit megvárni. Itt viszont csak egyszerre kezdik az evést. De már az elsö nap megtanulták!!!

Tipikus ovodai nevelési hibákat írsz le. Nem csoda ha nem szeretnek a fiúk járni, ha még dícséretet sem kapnak. :(

Nekem továbbra is imádnak járni, állítólag jól viselkednek, esznek, alszanak, semmi gond velük. Remélem ez így is marad.

Cat

Cat
Kép
cateye

Megvan a 37!!!!!
Babus kb. 2700-2800 g körül. Nem lesz túl nagy, de kit érdekel. Legyen egészséges! A fehérjém továbbra is kevés, de egyáltalán nem kívánom a kaját. VAlami jót nem tudtok ajánlani, amit még kedvem is lenne megenni???

A nem jó hír, hogy tegnap elkezdtem viszketni. A lányokkal pár hét szenvedés után a Sotén végül kaptam rá gyógyszert, de mivel tegnap még nem volt olyan vészes, nem is említettem a dokinak. :roll: Most vakaródzom és igen "fényesen" érzem magam.

Tegnapelőtt elromlott a hűtőnk. Most rendeltem másikat. Nem volt eddig elég elintéznivalónk. :roll: Ráadásul először azt hittük, hogy a lányok állították el véletlenül, úgyhogy nem is reagáltunk rögtön.

Nagyon nincs szerencséd! Ez nagyon rosszul hangzik és nem csoda, ha a fiúk nem fognak szeretni oda járni. Nem beszélve arról, hogy milyen lehet otthagyni ilyen óvónők kezében a gyerekeket.
Remélem azért javulni fog a helyzet.

Detti, Kiliman :)
Aranyos lett a főzősarok, meg a homokozó! A virágágyat sajnálom kicsit, de gondolom a keret miatt döntöttetek így.

Amúgy ha a fiúk tudnak két ruhából választani, az szuper, és ne hidd, hogy faksznisnak számítanak. Az enyémeknek van olyan reggel, hogy kb. 10-et kell elővennem, hogy végül mindkettő számára félig-meddig megnyugtató eredmény legyen. És még így is sokszor előfordul, hogy azzal tudom rávenni az öltözésre az egyiket, hogy eljátszom, hogy azonnal indulunk az oviba a másikkal nélküle.
Egyébként az enyémeknek sztem egész jól fejlődik ettől az ízlése. Már viszonylag jól meg lehet magyarázni nekik, hogy csíkosat nem veszünk fel virágossal, meg hupililát, pirossal. Persze az árnyalatok még nehezen mennének, azt próbálom én kontrollálni. Sokszor maguktól mondják, hogy akkor ehhez a sárga ruhához sárga zoknit vesznek, vagy a csíkoshoz csíkosat, és mindig nagyon örülnek, ha valami mintabeli azonosságot vesznek észre az alsó, meg a felső között. Mondjuk mindkettőn van pillangó, vagy virág. :lol: :lol: :lol:

Szép napot Nektek!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Cat!

A 6 óra úgy 6, hogy hétfőn és szerdán van 45 perces órákban 3-3 óra. Abból egy a logopédus, 1 óra torna (szenzomotoros is, de nem csak), és egy finommotoros foglalkozás. Szóval szerintem mindegyik hasznos. Így heti kétszer kb 8- fél 11-ig vagyunk a beszédjavító intézetben. Azért akartam nekik a nevelési tanácsadót is, mert ott tudom, hogy az Ayres szenzomotoros, és arról tudjuk, hogy kifejezetten jó a beszédfejlődésre.
Most úgy vagyok vele, hogy a csütörtköt is megpróbáljuk, ha bírják a fiúk, akkor csináljuk, ha nem, hát elhagyjuk.
A Beszédjavítóba mindenképpen szeretném vinni, ott azért a torna is úgy van összeállítva, hogy a logopédiát kiegészítse. Bízom a logopédusban, ha azt mondja, hogy kell, vagy mindenképpen javasolt mindegyik, akkor csináljuk. Amúgy a logopédus azt mondta, hogy szerinte a heti két beszédjavító intézetes torna mellé nem feltétlenül kell a nevelési tanácsadós is. Csak gondoltam, h ha van rá lehetőség, és bírják a törpök is, akkor csináljuk. Amúgy sem tudnám hosszasan csinálni, de így, hogy az idén végzek, nem tudok (akarok) komoly, 8 órás munkát vállalni.
És persze remélem, hogy jövőre nem kell majd ennyi, mert jövő ilyenkorra már muszáj lesz valami rendes munkát keressek.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Brigi!

Gratula a 37-hez! Már nagyon közeleg... Izgulsz?

Az enyémek ritkán problémáznak, hogy mit vegyenek fel. Nálunk is inkább az van, hogy 2-ből lehet választani.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Így már világos. 8) Azt hittem heti 6 óra csak logopédia. :)

Szerintem sem kell a nevtan már mellé, de persze ha szívesen csinálják akkor miért ne.

Cat
Kép
cateye

Gratula a 37. héthez! Csak így tovább. Milyen lett a galéria? Ma megy az asztalos, nem?

Az enyémeket egyáltalán nem érdekli az öltözködés. Azt vesznek fel amit kiteszek. Egy-két heppjük van, de csak Olinak. Például nem lehet gombos a póló és magasnyakú a pulcsi. Ezen kívül az alsógatyát magának választja, de ezzel együtt tudok élni.

Azért remélem nem lesznek igénytelenek, hogy ennyire leszarják mit adok rájuk. Szerintem azt sem tudják, hogy mi passzol egymáshoz. De a bölcsis gondozónök sem tudták, simán rájuk adtak bármit, csíkoshoz kockásat stb.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Tegnap hazajöttünk a kórházból.... hát nem is tudom, elég szörnyű volt. Valójában az első fél óra volt brutál, amikor alig volt magánál. Lefektették az ágyra és dőlt belőle a nyúlós (altatótól), véres nyál. Szerencsére Attila ott volt velem a műtét után 1 órát, aztán jött a hugom, 1-től meg egyedül voltam. Nem volt könnyű....A vérzés fél óra múlva elmúlt szerencsére. Egyébként csak pár percig feküdt, utána felült és úgy sírt szegénykém. Egész nap olyan kis elesett volt, a legnehezebb pedig az volt, hogy nagyon sokat kellett innia, ő pedig nem akart. Aztán 1/2 6-tól újra önmaga volt, játszott, eleven volt. Tegnap meg le se lehetett lőni. Lilla!, Te hogy bírtad? Meddig nem mentél ki vele? Mi már tegnap este is elmentünk riksával, amikor már nem sütött a nap, mert bent már nagyon pörgött. Úgy lehiggadt....
Délelőtt itt volt anyu...., de még ketten is nehéz velük. Remélem hamar eltelik ez az idő. A doki azt mondta, hogy az első 12 óra a legveszélyesebb és kb. 1 hét múlva, amikor leesik a seb.
Képzeljétek azt hittem itt nincs is rizikó, csak a mandula műtétnél, erre szerda este behoztak a kórházba egy hétfőn műtött kisfiút, hányt és vér volt a hányásában, újra megműtötték az éjjel, de úgy, hogy 1 órát volt a műtőben a 10 perc helyett.
Most velünk alszik, mert éjjel is lesem....

Detti!

Szuper a kertetek! Tudod mi tűnt fel? Hogy így körbe vagytok kerítve a szomszédoktól? Kőfal, meg az a másik kerítés... vagy csak pont az a rész van lefényképezve...?

Brigi!

37.!!!! Király!!!!!
A készülődésben, mintha magamat látnám, én is ilyen voltam. Amikor szültem és a szülőágyon feküdtem, csörgött a mobilom, a mosogatógép szállítók voltak, hogy itt állnak a ház előtt....teljesen megfeledkeztem róluk..... :oops:

Többieknek is írok majd.....

Kata

Kép
kateduo

[quote="bannamari"]M írta:bannamariég egy dolog van, amiről nem tudom, hogy jó-e vagy rossz. Azt mondták, a bal kezes gyerekem jobb szemmel néz (a távcsőbe), a jobb kezesem ballal. Nem tudom, ennek mi a jelentősége, de biztosan van, ha említették. Különben rendszeresen nézi őket Sényi dr-nő, ő mindent rendben talált, jól fókuszálnak stb. Gergőnek kicsit távol ülnek a szemei, de ez normális.
i

Nem igazán szeretik a keresztdominanciát, mert az a két agyfélteke nem megfelelő összehangoltságára utal.
Lábassággal mi van?

A BHRG tényleg hasznos lenne szerintem is, kár, hogy nem megoldható.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?