Új privát üzeneted érkezett!

Aida én azt hallottam, hogy nem igazán lehet szülés után alulra bármit is felvenni. Egyébként én is utálom a hálóingeket, de télen nem hiszem, hogy fel fogom venni, egyébként is nagyon fázós vagyok...

Kép
dcili81

Szülés után én hálos bugyiba és pizsamába voltam utáloma hálo inget..DE van aki nem tud pizsamát fel venni a szülés után..Nálunka kórházab is volta ki csak hálo ingbe tudot lenni..

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Sziasztok,

Aida és mindenki: Elnézést, kicsit csak magamra gondoltam-úgy tűnhet- de én úgy értelmeztem, hogy Aidát elhozza kocsival a férje a köv.talira, ezért bátorkodtam központibb helyet 'kiharcolni'. Már értem a helyzetet, és természetesen egyetértek vele. Legyen Csepel. Csak majd jó térképet küldjetek.
Bár, én elhatároztam, hogy nemet mondok a talira, így hátha eljutok hozzátok. Eddig fordítva volt.

Ma voltam dokibánál, méhszáj még zárt, de emelni kell a MagneB6-ot 3x2-re. Baba aranyosan mozgolódott. Terheléses cukrom tök jó lett: 6,2. Ettől pedig féltem.
Viszont borzasztó lett a vizelet vizsgálat, találtak baktériumot: sokat, fehérjét, gennyet, minden vackot (leukocyta, nitrit, fehérje - leleten ez szerepel). Szerda du. megyek vissza vizelettenyésztésre, és a vesémet mutogatni urológus szakorvoshoz. Doki szerint félő, hogy vesemedence gyulladásom van. A bacikra már egy hete használom a hüvelykúpot, azt jobbnak érzem. Fáj a derekam, eddig azt hittem, hogy csak a szokásos, de lehet, hogy a vesémet érzem. Emiatt izgulok.
Már látom mindenkinek van valami problémája. Csak én az előző két terhességemnél nem küzdöttem ilyenekkel. Orvos szerint ennek örüljek, és ne aggódjak.
Ja, jó hír, nem nőtt tovább a strummám, emiatt nem kell császárral szülnöm. Ez is valami, bár ki tudja melyik szülési forma a jobb.

Sarmi:
Szólj az állatvédőknek.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

A hálós bugyi tényleg jó, lehet hozzá kapni extra betétet (nem tudom már a nevét-gyógyszertárban adnak), sokaknak bevált, nekem is. A hálóing javasolt, és az első 2-3 napban kényelmesebb is, mert hát ugye higiénikusabb, kényelmesebb, nem kell állandóan arra figyelned, hogy hol ázol át, egyszerűbb a gyakori fürdés is. Bár ez is kinek ez jó, kinek az. Egy a fontos, a cicid elő bírd kapni, mert arra szükség van.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

bb! És a tenyésztés eredményéig nem kaptál valami széles spektrumu antibigyót?

Kép
zölddisznó

Szép estét!

Ritka alkalmak egyike, hogy még ilyenkor itt vagyok, de a laborom elég rossz lett és utána néztem a dolgoknak, mert a dokimmal csak holnap tudok konzultálni ez ügyben...

A cukrom 6.8, ami a 7.2-es határértékhez képest jónak tűnik. Aztán hemoglobin, hematokrit alacson (egyik sem vészesen, éppen hogy...) ez vashiányra utal. Aztán eozinofil granulocita magas, ez allergiára utal. A véremben és a vizeletemben is magas a fehérvérsejt, ami viszont vmi féle húgyúti gyuszira utal. :-( Na ez nem jó hír! Zöldi doktornéni, jó a diagnózisom? :-D

Aida!
Ma Zsófi is a kijáratot rugdalta. :-D Szerintem nem tud olyan könnyen egyik lurkó sem kijutni. :-D

Susy!
Nagyon szép a bababútor! Minden elemét megvettétek? Úgy tényleg baromi olcsó volt!

Mush!
Biztos társaságunk hiánya okozza a depit! Vagy a pocsék angol időjárás! Itt bezzeg még mindig 30 fok van, és sehol egy kis eső. Kitartás, ha lesz melegvíz, fel fogsz dobódni!

Sarmi!
Tényleg az állatvédőket hívd! Legalább megmentik a kutyusokat a sok szenvedéstől! Feljelenteni nem lehet őket a rendőrségen? Állatkínzás, szomszédzaklatás?

Bellanitta!
Végzettségem szerint építészmérnök vagyok, és egy építőanyagokat gyártó cégnél vagyok területi képviselő. Gondolj el építkezésen egy nőt. Na az se kis meglepetés. De egy terhes nő, az már döfi! :-D És te mivel foglalkozol, hogy tudod otthon is fogadni a vendégeket?

Örülök, hogy így megoldható a tömés csere. Ugyanis azóta, mióta téma volt itt, elkezdett fájdogálni egy amalgámmal tömött fogam. Még nem vészes, de valami megoldást kell rá keresnem, mert ha egyszer bedurran... Jobbulást neked a fogfájáshoz!!!

Cili!
Visszér szakértőink szerint a látványon nem javítanak a krémek, csak a fájdalmat enyhítik. :-(

BB!
Ajánlat még él Csepelre utazással kapcsolatban! Majd egyeztessünk! Lehet, ha megyek érted, akkor muszáj lesz eljönnöd! :-D

Hálóing kontra pizsi: én is pizsi párti vagyok, de szerintem szülés után a hálóing a praktikusabb. Nemrég megvettem talán életem első hálóingjét. Nagy rutinosan olyat, aminek kerek nyaka van, semmi gomb nincsen rajta. Na anyuka legyen a talpán, aki ebben tud szoptatni! :-D

Na megyek, mert fellőtték a pizsit (nem a hálóinget). :-D Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
lbernuska

Nini! Berni!

Szerintem jó adiagnózis, de a fehérvérsejtszám emelkedése a vérben nem gáz, mert várandósan normális.
A pisidben nem a fehérje sok? Ott nem szokott fehérvérsejt lenni.

Kép
zölddisznó

Szülés után kórházi hálóing a nyerő! Az végig nyitott, és nem neked kell a foltokat kitisztítani. :lol: Utána már jöhet a pizsi jó nagy tena betéttel. (Vagy szakadt póló kínai bugyival) A csillivilli hálórucit hagyjátok meg apa gyönyörködtetésére! :lol:

Kép
zölddisznó

Szülés után nekem speciel a tréningnadrág plusz póló volt a nyerő:) A hálóinget rühelltem, mindig felcsúszott, eltekeredett, állandóan igazgatni kellett ha felültem, fél óra volt kigombolni a szoptatáshoz mert felhúzni nem akartam... kb. fél napig bírtam. A terhes tréninggatyám viszont szuper volt (a szülés után a terhescuccok a nyerők, a has ugyanis szép nagy marad, másba bele se fér az ember!!!).... a lógó póló meg tökéletes volt a szoptatáshoz... (az elején nem szabad melltartózni ha valakinek nincs extra nagy melle nehogy elszorítsa a tejmirigyeket... de szerintem nem is viseli el az ember olyan érzékenyek olyankor a mellei...)

Szülés utánra a legelején a Tena betét (a legnagyobb) a nyerő a hozzá tartozó bugyival (iszonyú szoros de nem mozdul el), utána fokozatosan mehetnek a legerősebb éjszakai szárnyasbetétek (nálam már a 2. naptól az ment, ezerszer kényelmesebb mint a tena) aztán meg a sima szárnyasok (na ezek még vagy 6 hétig! A sima pamut vatta egyébként sokkal praktikusabb mert szellőzik csak az ugye nem szárnyas...)

Ja...

Na megyek aludni:)

(kókuszmatrac: nekünk az van, Lilla eddig még soha nem tiltakozott ellene:) Kisbabaként meg gyapjúpólyában lakott, az jó meleg és puha volt... Kistesó is abban fog lakni amíg csak lehet)
Vendég

hemej nem szoros az a bugyi ami a képen látható rajtad??? :shock:

Aida én sima kinai üzletben vettem aranyos egész jó anyagú pizsiket,hálóingeket ami elöl gombos,ki lehet kapni a cicit... :lol:

Vinnem kellett ma is pisit a védőnéninek,ma is volt benne egy icipici cukor,de a vércukrom oké,terhelésesre még nem küld,még korai azt mondta.

Ibernuska,feljelenteni nem tudom szomszédzaklatásért a szomszédot,mert állitólag a kutyaugatás nem tartozik a csendháboritás közé.Még ha az este 9 től reggel 6ig folyamatos is akkor sem.utána nézek a környéken kinek lehet szólni állatvédelemmel kapcsolatban.Hisz én sem a kutyát hibáztatom hanem a gazdáját.

Csakegy na hát én az extra mellűek közé tartozom és bevallom őszintén én szülés után még melltartóban is aludtam muszály volt a melltartó betét miatt mert folyton szivárgott a tejem,főleg ha ráfeküdtem,spriccelt kifelé... :lol: jópárszor ébredtem reggel úgy hogy elöl a pólóm tocsog az anyatejben.

Ahhoz képest hogy a kiságy vásárlást az utolsó pillanatra tartogattam,tegnap sikerült elcsábulnom és vettem egyet,de majd úgy hozza futár,ha megérkezik természetesen megmutizom nektek is.Anyukám aki meg irtó babonás hogy semmit ne vegyünk legalább az utolsó hónapig,a hétvégén meglepett egy édi fürdőlepedővel,meg egy 56os kis hálózsákkal... :lol: Pedig ez a bébi tőlem a harmadik,egyébként meg a hatodik unokája lesz... :wink:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sziasztok,

Zöldi:
egy hete voltam laboron, de már éreztem, hogy nem jó a helyzet, kértem és kaptam hüvelykúpot baktériumra (semicilines boraxos gyógyszertári keverék). Ma megyek tenyésztésre és ha lehet urológushoz, biztos adnak valami antibiotikumot. Remélem nem komoly a dolog.

Ibernuska:
Ok. Olvastam, hogy a Te laborod sem százas. Mi van Érden? Nekem is a vizeletvizsg. lett rossz.

Zöldi: pótkérdés.
Ha fehérjét, gennyet találtak nálam a vizeletben az nem lehet a toxémia jele. Lehet, hogy hülye a kérdés, de emlékszem, hogy a terhesség vége felé minden héten ezt nézte az asszisztensnő.

Mindenki:
Olvasva a szülés utáni állapotokról, hihetetlen élmények kerültek szemem elé. Mindkét terhességem 31. hete körül kórházban feküdtem 2-3 ujjnyi nyitott méhszájjal. Sok élménnyel lettem gazdagabb. Láttam a szülés utáni kismamákat: kócosan, gyűrött hálóingben, elöl kigombolva, folyik a tejük, foltos a hálóing, stb. Iszonyú volt. Na aztán amikor odakerülsz, már nem is érdekes ki látja, hogy kilóg a melled, folyik-e a tejed, stb.
(Jó, azért nem ilyen durva a helyzet, de az első 1-2 nap kemény tud lenni. Ugye, 'már szültek'?)

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Olvastam a toxémiáról: a fehérjéhez társul magas vérnyomás, vizesedés is. Az nálam nincs, remélem ez nálam kimarad. De ha tényleg a vesémmel van baj, az kiválthatja a toxémiát. Na, abbahagyom, du. dokibá.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Tegnap óta enyhe menszi jellegű alhasi-deréktáji fájásaim vannak, amelyek alatt azonban a méhem tapintásra puhának tűnik (így nem mondanám görcsszerűnek) de mágis menszi jellegűek ezek a fájdalmak, ami meg ugye csak a méh görcsének a jele. Elég bizonytalan vagyok a veszélyességét illetően és fogalmam sincs, hogy zargassam-e a nőgyógyászom van csak ha erősödik vagy mit csináljak. Nincs valamelyikőtöknek ilyen fájással tapasztalat? Mensziszerű-puha fájás tapintású méh mellett?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida:
NEm biztos, hogy a méhed görcsöl, tegnap olvastam, ha a vizeletben gyulladást, baktériumot mutatnak ki, az is okoz alhasi fájdalmat. HA jól emlékszem, kezeltek téged is hasonlókkal. Szerintem csináltass egy kontroll vizelet és kenet vizsgálatot. Ha gondod van, szerintem az a helyes, ha beszélsz a dokiddal. HA normális, nem veszi zaklatásnak, legalább javasol valamit.
Visszagondolva, nekem az Elevit terhesvitamin is okozott ilyen tünetet, ezért egy időre leálltam orvosi javaslatra, majd áttértem a Béres terhes vitaminjára, az jó volt.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

BB: amikor én bent voltam januárban a kórházban, akkor hasonló "élményben" volt részem, mint amiket leírtál. A legtöbb kismami így festett, főleg a császárosok, és nekem valahogy természetesnek tűnt. Kb. a 2. napra szedték össze magukat. Ott a szülésznők, nővérkék is azt ajánlották, hogy kérje mindenki a kórházi hálóinget legalább az első két nap. Aztán ha összekened mi van??!! Ott nem számít!
Hát az én Bogyóm nagyon virgonc ma. Remélem délután is ilyen lesz és szépen megmutatja mindenét az UH-n. Legalább ez lesz a mai napra az ajándékom, bár apa annyira gyönyörű SMS-el keltett ma, hogy majdnem elbőgtem magam. :D
Vendég

Bocika:
Lehet, hogy lemaradtam valamiről. Mit ünnepelsz ma? Vagy csak ilyen rendes apád van?
Az enyém nem romantikus, de így is jó nekem. Amikor Dávid született, olyan sms-t küldött hajnalban a kórházba, hogy én is elbőgtem magam, elmentettem, ha néha bajom volt vele, elolvastam. Akkor megint szerettem. Sajnos új telefonomba már nem került be, béna voltam. Nem baj, gondoltam idén decemberben hátha ír megint valami szépet.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

BB: ja semmi extra, csak ma van a 3. házassági évfordulónk. Az én férjemre sem igazán jellemző a nagy romantikázás, de ez a reggeli ébresztés olyan gyönyörű volt! Szerintem én is elmentem!
Vendég

Bocika:
Azért a 3. az még extra, nekünk a 13. volt idén, én babonás vagyok kissé, ezért idén nem is akartam koccintani sem. Januárban a fiam 13 éves lesz, mondtam, hogy kérjen dupla karácsonyi ajándékot inkább, de hagyjuk ki a szülinapját. Hülye vagyok, tudom.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

BB: nem semmi a 13! Mi mondjuk már több mint 10 éve vagyunk együtt és inkább azt az évfordulót ünnepeljük, főleg most, mert ha jól számoltuk és emlékezünk rá Bogyóka aznap jött össze. Számunkra a házasság csak formalitás volt, meg hogy a szülők kiéljék lakodalom szervező hajlamaikat. Nekünk elég lett volna, ha két tanúval bemegyünk és összeadnak minket. De hát azért vidéken ez nem olyan egyszerű. Itt megvannak a szokások, hagyományok. Igaz visszagondolva fergeteges buli sikeredett belőle. Reggel 1/2 7-ig bírtuk. Azóta a rokonság azt emlegeti, hogy nem akarunk e újból összeházasodni, és ugyanazt a jó zenekart meghívni, mert ők ismét buliznának egy nagyot. :lol: Babonás meg ne legyél ennyire, bár én ezeket tiszteletben tartom. Egy kicsit én is az vagyok, de nekem inkább a 13-as szerencseszám!
Vendég

[quote]A írta: hálós bugyi tényleg jó,
Egy nagy baja van - ami miatt számomra kizárt - hogy 100% poliészter.

Sarmi! Milyen kiságyat vettetek? Édes az anyud!
[quote]
írta:
Zöldi: pótkérdés.
Ha fehérjét, gennyet találtak nálam a vizeletben az nem lehet a toxémia jele. Lehet, hogy hülye a kérdés, de emlékszem, hogy a terhesség vége felé minden héten ezt nézte az asszisztensnő

De sajna lehet, viszont ha nem magas a vérnyomid, és nem ödémásodsz, akkor nem valószínű. Akkor inkább valami gyulladás, főleg ha baci vagy genny is van a vizeletben.

Szülés utáni kismamik: szerintem a kócos haj nem olyan nagy gáz, bár egy 2-3 perces fésülködéssel orvosolható. A gyűrött hálóing elkerülhetetlen, ha egész nap abban fetrend az ember, de szerintema tejcsorgásnak nem kéne azon díszelegni, lehet azt baleset esetén cserélni akár naponta többször is, ha a melltartó elviselhetetlen.

Aida! Mensis fájdalom előfordulhat, általában kimaradó mensi időpontja körül jellemző - neked meg épp mostanában lenne esedékes, ha nem csücsülne benned Noel. Van, akinek van, van, akinek nincs.

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Aida, nekem nincsenek ilyen fájdalmak mostanában (csak a legelején voltak), most max csak nagyon rövidek és enyhék fordulnak elő.

Meg korábban kérdezte vki az erős szúrós fájdalmat (talán Niki), ilyenem meg egyszer volt egy viszonylag hosszú gyaloglás után, elég ijesztő volt akkor, de elmúlt, és azóta se volt ilyen sem szerencsére.

Mush - remélem vidámabban ébredtél!

Kép
trombibébi

Zöldi:
Én is így beszéltem, amíg nem szültem. De szülés utáni első két nap minden megváltozik, de majd meglátod.

Bocika:
Mi is 10 év után házasodtunk össze, két tanuval, az is jó volt.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Zöldi: de láttál már ilyen bugyit? Szó szerint egy háló az egész, olyan mint amit a sebek kötözéséhez használnak, egyszerűen nem oszt, nem szoroz, hogy miből készül mert cérnából készült háló az egész... nem is igazi bugyi, mert az égvilágon semmit nem takar csak ugye ez tartja a betétet a helyén... (és olcsó, eldobható). Nekem a sima bugyi a szülés után képtelen volt a helyén tartani a betétet, a hálós mellett meg soha nem lett foltos a ruhám (fontos szempont:).
Vendég

http://www.mesedekor.hu/
http://www.gyerekszoba-dekor.hu/figura.htm

Vastag pénztárcájúaknak, ajándéklista készítőknek, vagy ügyes kezű kreatívkodóknak (pl. dekorgumiból fillérekért) esős őszi délutánokra!
...megyek és veszek dekorgumit :wink:

Kép
zölddisznó

bb! Vitatkozom: melyik nem fér bele? A 2 perc fésülködés, vagy a melltartóviselés? Most komolyan kérdezem!

Csaki! Szerintem én akkor nem olyanra gondoltam.
Kép ...akkor nem ez az, ugye?

Kép
zölddisznó

Neeem... ezek xart sem érnek... (tényleg nem...)

A Tena árul kifejezetten a betéthez kifejlesztett hálós bugyit fillérekért... Az első napokban ez a nyerő. Tökéletesen szellőzik!!! (már amennyire a betét engedi persze).
Vendég

A hálós bugyi tényleg praktikus, tena betéttel.

Zöldi:
Én is fésülködtem, sőt én kicsi smink nélkül meztelenül érzem magam, úgyhogy az is megvolt, melltartó nélkül nem tudok élni, az is megvolt, minden betétcserénél fürödtem, mert így éreztem "jól" magam, de mégis borzasztóan elhanyagoltnak, és főleg kiszolgáltatottnak tudtam magam érezni. Engem lepett meg legjobban a dolog, irtóztam mindig is az ilyen "beteg" látványtól. És az akkor készült képeken nincs topon egy kismama sem. Ezt is láttam. De, beszéljünk erről a szülés után.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Zöldi: tök jók ezek! De jó hogy te ilyen ügyi vagy. Van másik olcsó megoldás is, bár lehet ismered. Vannak nagyon jó sablon rajzok (Micimackó, Kisvakond......) és azokat diavetítővel vagy a profibbak projektorral rávetítik a falra, körülrajzolják és sima temperával vagy kreatív boltokban kapható festékkel kifestik. Szerintem ez is jó. Nekem valószínűleg az egyik kollégám fog ilyent készíteni az egyik üresebb falra. Bár én is megcsinálnám, de ő profi. Iszonyú jó képregényeket, karikatúrákat rajzol. Szóval inkább rá hagyom. :wink:
Vendég

Sziasztok!

Fogfájás elfelejtve :D

bb és bocika!
boldog házassági évfordulót.
Mi szombaton az 5.diket ünnepeljük nem tudom a párom tervez e valami bulit?De én gondoltam rá milyen jó lenne megint ugy mint 5 évvel ezelőtt jó kis buli és persze a ruha ami nem maradhatna el. :wink:
Mondjuk pocakkal érdekes lenne :lol:
de lehet h csak vacsi hármasban igy is szépen lehet ünnepelni, nekem még ma is olyan mintha tegnap lett volna olyan szívesen emlékszem vissza.

Kép

Kép
bellanitta

Ezt a Tena hálós bugyit lehet DM-ben kapni? Melyik Tena betétet ajánljátok hozzá? Vannak méretek (pl. közepes, nagy, extra)?

Én megkérem szüleim, hogy jövőhéten hozzák fel otthonról a hímző készletet és az egyik fehér kisbody-ra rá fogom hímezni, hogy Noel. :) Vagy hogy Noel baba. Attól függ, hogy megy majd.

Azért ezek a menszi fájások nem megnyugtatóak, de próbálok nem odafigyelni rájuk. A biztonság kedvéért írtam egy sms-t az orvosomnak, csak ilyenkor mindig sokat kell várni, hogy válaszoljon. :( Ha hívom akkor meg fel sem szokta venni. :( Ettől tartok is, hogy így mi lesz szülésnél.. Nem fogom tudni elérni.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Anitta: köszi. Szerintem nálunk lesz egy kis vacsi és ennyi. Bár hogy mikor tudjuk megoldani azt nem tudom. Hétköznap este mindig olyan kifacsartak vagyunk, hétvégén meg már megint lagzisok leszünk, vasárnap meg a férjem focizik és akkor későn ér haza. Nektek előre is gratula az 5.-hez. Hátha kimegy a fejemből szombatig. :lol:
Vendég

sziasztok,,

amikor én szültem lánykámat akkor a hálos bugyi vált be naqgy vattával amit a korház adott..:S:Daztán 2.naptol már sima szárnyas betét..
én is kocos kismami voltam 1. nap:Daztán rájöttem hogy van fésűm..a császárosoktol kirázott a hideg,annyira rossz volt őket látni hogy fáj nekik..de utána ők is hipp hopp jobban lettek.én szülés után 3 orával már lassan áldogáltam,amit nem szabadott volna..de az esett jol.
A pizsi nálam is első,de szülés után egy elől gombolos háloing vagy a korházi a legjobb...a folyoson meg ugye köntös amit szivből utálok,de mivel sikerült most is olyan háloinget beszereznem ami enyhén átlátszik jo lesz az a folyoson,:D

Már kiváncsi vagyok ki lesz az első aki ir nekünk hogy beindult a szülés..utána potyogtatni fogunk szépen sorban..:D

Kép

Kép
nikianya21

Aida: én úgy tudom, hogy a Tennás dolgokat gyógyszertárban is lehet kapni vagy gyógyászati segédeszköz boltban. DM-et nem tudom, de lehet. Én is ilyent veszek majd, mert nekem ezt ajánlották. Valamint a gátsebre jópár ismerősömnek bevállt a DM-es Aloe Vera-s intim törlőkendő. Eddig sokan ajánlották azt is. Amúgy is szoktam használni és nagyon szeretem!
Vendég

Én gipszet önöttem, és kifestettem a belsejét mindenféle figurákkal, már csak ki kellene égetni, hogy tartósabb legyen a festék.
van Nemo, 101 kiskutya, meg egy delfin. Én imádok ilyeneket csinálni, meg üvegmatricát is festeni, a fürdő pl. tele van, meg a hűtő is.

Egyébként pálinkás jó reggelt mindenkinek! Én nemrég tértem magamhoz.

Kép
dcili81

Csaki! Hol lehet olyant venni? Én még nem láttam...

bb! szerintem csak te érezted úgy magad, a férjed gyönyörűnek látott! És ez a fontos. Hozzám úgysem jöhetnek a kórházba látogatók - úúútálom.

Boci! Nekem a nővérem rajztanár, ő fog falfesteni egy meserdőt a "dühöngő" sarokba. De tök jó ötlet a sablonos is!

Aida! Ha neked fogadott dokid van, akkor kutya kötelessége MINDEN telefont felvenni. Ezért fizeted! Egyelten kifogás lehet, ha éppen szüleszt, vagy műt, de azt meg jó esetben a kórházban csinálja, úgyhogy ha szülni támad kedved, akkor is megtalálható. Ha nem ilyen, akkor még most keress másikat.

Niki! November végéig senki ne szóljon, hogy elkezdett szülni! Megegyezttük? :lol:

Cili! Mit csináltál az éjjel? :wink:
Mutiozzál ilyen kreatívkodásokaaaaaat!

Kép
zölddisznó

bb!Ugye!Ha megvan a baba már nem számít semmi csak hogy túl vagy rajta,meg hogy ott van veled a picikéd,meg hogy jól vagytok mindketten!Bánja az Isten hogy hogy áll a hajad! :lol:

na én apától a 31-ei hatodik házassági évfordulóra nem egy sms-t kaptam hanem egy egész telefont!!! :lol: 8)

Zöldi az ágyat expressen vettem Brendonos natúr fenyő,a bébi fél évet jó ha használta,mert előszeretettel a szülők ágyában alszik.Matraccal együtt adják,majd megnézem milyen állapotú a matrac aztán azt lehet újat veszek.De egy bnőm azt mondja azt is be lehet tenni az automata mosógépbe...nem gyűri össze szerintetek? :shock:

Tena hálós bugyi:
Kép
Kép

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Zöldi: jelentem aludtam, de télleg!!!!! És nemrég keltem fel, ettem meg ittam, de már megint álmos vagyok! Tegnap kicsit túlhajtottam magam főzés terén és nagyon elfáradtam. A jóistennek nem mozdulok ma meg. Hacsak valaki nem állít be nagyon sok pénzzel...

Persze a kisfiam nagyon élvezte, hogy talpon vagyok, mert egész nap csönd volt, de ahogy letettem a seggem nekiállt ficánkolni. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mindjárt megkeresem a fényképezőgépet és teszek fel kreatívat!

Kép
dcili81

Zöldi: gyógyszertár... Egyébként meg jó drága a betét és marha sok van benne, szerintem érdemes összefogni és osztozkodni... (én nem veszek pl. újat, jó lesz az is amit még Lillánál vettem, több mint 3/4 csomagnyi van még belőle...). Szerintem akár 3 felé is el lehet osztani egy nagy csomagot. (A bugyiból meg sok méret van de elég szűkek így szerintem érdemes két méretet is venni nehogy meglepetés érje az embert)

Aida: fura a dokid. Az enyém nem fizetős de fogadott (ld. rendelések TB-re a kórházban -időpontra persze- viszont mindig hozzá járok és csak a szülésnél adok majd neki pénzt de az is önkéntes alapon), ha hívom akkor vagy felveszi vagy ha telefonközelben van akkor 100%, hogy rámcsörög, hogy most hívhatom és olyankor visszahívom... Ez tökéletesen működik.

Egy fizetős dokinál meg az a minimum, hogy saját költségére visszahív ha nem vette fel előtte a telefont.
Vendég

zöldi:
Nem sajnos nem ilyen, de mi az elején megbeszéltük, hogy sok betege van, sok szülése meg mellette két kicsi gyereke így esélyes az ilyen esetek előfordulása (nem veszi fel a telefont v később válaszol). Akkor én rábólintottam. Mondjuk úgy gondoltam, nem lesz szükségem rá. :roll:
Egyébként amikor külföldön volt többször egy másik doktornőnél voltam a kórházban, aki majdnem mindig azonnal felvette a telefont, ah kerestem és iszonyú rendes. Vele úgy váltunk el, hogy bármikor felhívhatom ha gond van. Arra is gondoltam már, hogy megkérdem tőle vállalná-e hogy levezeti a szülésem, ha a saját épp nem lenne elérhető. Nem tudom ilyet lehet-e. Amúgy nem szívesen járnék hozzá, mert túl messze van a kórház és ő csak ott rendel.

niki:
Ha így haladok akkor hiába én vagyok az utolsó előtti a táblázat soraiban, az elsők között leszek a "Noli baba megszületett" hírrel. Az orvosom szerint november közepe-végétől már nincs mitől tartani, akkor már jöhet, ha nagyon jönni akar. Addig meg nagyon vigyázok, sokat csacsogok kisfiamnak, hogy tessék bennem maradni. :)

Most elmúltak a menszi jellegű fájdalmaim:) a változatosság kedvéért most szurkál lent, de ez legalább nem aggasztó, mert úgy tudom ez normális. Baba meg nagyon alszik ma.. :roll:

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida betétből érdemes az első nagyon vérzős pár napra jó nagy méretűt venni,a többi napra meg csak a kisebbet,utána már nem nagy mennyiségű a vérzés csak sokáig tart.Ilyen bugyiban is van több méret,én patikában vettem ezt is meg a tena betéteket is.ha jó fej a patikus rád néz és javasolja hogy miből milyen méretet vegyél.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

fel kell hogy rakjam úgy imádom ezt a képet!
Kép

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Oké tudja valaki, hogyan kell feltölteni a képet, mert nekem nagyon nem megy. Kicsinyítem, átméretezem, de az istennek nem akar
sikerülni.

Kép
dcili81

cili:
Mit ír ki? Valamilyen hibaüzenetet ilyenkor visszaad.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Csak annyit, hogy hiba történt...

Kép
dcili81

Zöldi a linkek a hungarocell képekről...na nekünk maradt néhány hungarocell az épitkezésről,de mivel vannak ezek ráfestve?Milyen festék és hol kapható?

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

És igen talán sikerült!

Kép

Kép
dcili81

Hát szóval ezeket csináltam én! A babócámnak!

Kép
dcili81

na saját kérdésemre megtaláltam a választ:akrilfesték!Hátha valakit még érdekelne...

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

dcili nagyon szépek!ezek gipsz képek?

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Köszi a bugyiinfókat! Vegyek egy megagigaikszellest, és megpróbálom.

Sarmi! Nagyon aranyos a kis tükörképed!
Elvileg akril festékkel, de zománccal is, az tartósabb. A Tikkurilának vannak bababarát festékei, amivel gyerekjátékokat, bútorokat... lehet festeni.

Cili! Teccccccik!

Kép
zölddisznó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?