Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Én is a MÁV-ban fogok (szeretnék) szülni, október vége körül, választott orvosnál. Most kezdtem olvasgatni a topicot, és nagyon sok hasznos tanácsot kaptam máris! Köszönöm szépen! :D
nikuc

Mankabi,
Pihiszék. Nagyon szeretik a babák, és ott lehet ám igazán nézelődni, meg játszani, nekünk ilyen van:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... tid=199820
Dóri nagyon szerette, ez zenél, mozognak rajta az állatok, rezeg a szék stb.
Persze nem a Brendonba kell megvenni, mert ott sokkal drágább. Mi a bababörzén vettük.
Hintánk is van ilyen:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=43
Ezt kb. 4 hónapja vettük. Akkor nem szerette Dóri, de most már üldögél benne, és játszik, meg hintázik. Persze mi lökjük. Mondjuk én megbántam, de mesélték, hogy más babája imádta.
Ha 6 hónapos lesz ilyen hintát érdemes beszerezni, Dóri állandóan síkitozik benne, tényleg szupi :D :
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=43
Utána már jönnek majd a jobbnál jobb kézségfejlesztő játékok, akkora választék van, hogy 20 gyerekre is elég lenne. Szerintem a Fisher Price termékek hasznosak, és tényleg jók, tartósak is.

Babakocsi: Az elején szerettük, utána utáltuk, most megint szeretjük. Közben nem csináltunk semmit, ezt Dóri alakította így. Nem értettem akkor se, és most se :roll:

Kincsesi,
Az a baj, hogy én se vagyok képben :oops: Ma kapom meg a vakcinát, majd megnézem a papírját, meg kutakodok a neten, hogy melyik mire jó pontosan. Írok még róla...

Becsengo,
Szépek a gyerekeid :D
Vendég

Most látom, amiket addig írtatok, amíg én a hosszút :-)

Manka, felnőttnek sem szabad nagyon benyúlni a fülébe! Kollégám járt nagyon rosszul, begyulladt neki rendesen, a doki mondta, hogy azért, mert szépen 'beledöngölte' a zsírt pucolás közben/helyett, és mondta neki, hogy soha ne piszkáljun bele, pláne ne a pálcikával! Biztos hajlam kérdése is, hogy valakinek a kímélés ellenére becsomósodik vagy sem, de ezt meg nem biztos, hogy meg tudod akadályozni :-(
Ősz: Zoló még fekvő baba lesz ősszel (karácsonyra tuti ülni fog!), én valami overál-szerűt vennék neki felülre. Lehet kapni polárból, mondjuk, ami meleg, de azért nem annyira, mint egy bundazsák, vagy egy bélelt, téli overál. Pulcsi, kötött sapi, hosszú ujjú body, meg vastagabb rugi. Overálhoz nem biztos, hogy kell cipő. Én sem tudom pontosan, nekünk mi lesz. Samu télen már biztos eljut odáig, hogy menne pár lépést magától, a cipő az tuti kell (minél rugalmasabb talpú!), meg kaptunk kölcsön bélelt gatyókat meg dzsekit. Gatyóból a kantáros jobb szerintem, a dereka miatt, és apulcsit is belülre adom majd szerintem, hogy ne csússzon fel (mármint kantáros alá). Aztán meglátjuk...
danann

Mire Samuval az ölemben, fél kézzel megírtam megint van új :-)
Még akartam neked, Manka, hogy ha valameddig elvan hason, akkor tegyél elé színes dolgokat, egy-két plüss jétékot, akármit, hadd nézegesse:
Kép Kép
Samu szeretett az autósülésben is ücsörögni, és az elé lógatott játékot nézni, piszkálni, illetve nézni, ha mozgattam előtte valamit, báboztam neki:
Kép Kép
Nálunk az autós ülés volt a pihiszék :-)

Pandácska, ez a tigrises hinta tényleg aranyos, láttam róla a videót a blogban, de nekem ez egy kicsit olyan, mint a bébikomp, mert egy olyasféle mozgásra, testhelyzetre készteti a babót, amit megától még nem csinálna (állás, ugrálás), és nem tudom, mennyire kell ezeket erőltetni. Persze gondolom, nem egész nap van benne, mértékkel biztos nem ártalmas, de azért én vegyes érzelmekkel vagyok iránta... sorry :oops:

Nikuc, szívesen :-) Kérdezz bátran, ha felmerül valami!

Közben úgy tűnik, valaki tojik rá, hogy netezek, megyek tisztába teszem a dolgokat :lol:
danann

Dius
A kismama bababörzére járok, minden tavasszal és ősszel van, a Hungexpo területén. Minden van, amit el tudsz képzelni, még az is van, amit nem tudsz elképzelni. :D

Fűtéssel kapcsolatban, Kristóf is téli baba, és én is aggódtam, hogy mi lesz a jó, de meglátod megtapasztalod. Én nagyon fázós vagyok, de rájöttem, hogy hűvösebbe sokkal jobb aludni,mint dög melegbe. Kristóf sem igényelte, mi éjjel mindíg 17-18 fokra állítottuk a termosztátot, nappal sem volt több 20-21 foktól. Ő ezt megszokta, nekem kevés, mert én 25 fokban érzem jól magam, de a mai gázárak mellett jobb egy pulcsi, mint egy 50 ezres gázszámla. :? :oops:

Nikuc
Üdv itt! Mit tudhatunk rólad? Baba neme? Esetleg neve? :wink:

Danann
Nagyon aranyos Samu, szeretek róla képeket látni. :wink:

Kép
Kép
susytunder

Dius
Még azt akartam a bababörzével kapcsolatban, hogy pl. pelenkát is lehet venni, és nem kevéssel olcsóbban. A Libero megapack 2600 ft. Tescoban már 4500 körül van.

Kép
Kép
susytunder

Betty - Spánik doki is felírhatja ezt az orrspray-t. 64 mikronosat használok én. Azt hiszem a 32-es már meg is szűnt (nem biztos, nem tudom). Kell pár nap, amíg kifejti a hatását, ne várj csodát az első napon :) Amúgy tengervíz kivonat vagy mi, azt mondta a fül-orr gégész, hogy akár életem végéig használhatom,nem fogja kiszárítani a nyálkahártyát.
Nagyon szépek a rucik. Én sem ismerem ezt a boltot. Hol van? Van net címük?

Becsengo - én is beállok a gratulálók sorába. Nagyon szépek a gyerekek!! Te kérdezted a vonalzót? Kattints rá bármelyikünkére, akkor felnyílik az oldal, ahol elkészítheted. Több ilyen oldal is van.

Livi - a barátnőm vásárolt kendője "sima" lenvászonból van. Ma direkt csináltunk képet, mindjárt megpróbálom felrakni.
Samu imádnivaló, nem lehet betelni vele!!! :)

Nikuc - üdv itt!! És gratula a pocaklakóhoz! :) Kérdezz bátran!!!

Anyukák - létezik, hogy Ambrus már ilyen fiatalon simán tartja a fejét? Büfizés közben emelgeti, és egyre tovább tartja. Sőt, ma már nem is visszazuhant a feje, hanem szépen visszatette.

dytke

Kép

dytke

Lívia,
Nem hiszem, hogy napi párszor 5 perc ártana neki. Dóri már amúgy is kapaszkodva feláll, szóval ez nem újdonság. Igaz az ugrálás új dolog, de még nem olvastam/hallottam sehol olyat, hogy ez ártalmas lenne.

Szeptemberi Babaexpora megy valaki?

Dytke,
Tüneményes :D
Vendég

Pandácska, nem persze, ilyen rövid idő biztosan nem ártalmas. Ha meg már áll, akkor még kevésbé. Erre is igaz, hogy a mértékletesség akár jó is lehet :-) Én csak úgy általában nem vagyok oda azokért a dolgokért, amik erőltetnek egy még el nem sajátított képességet. 5 percet persze a kezedben tartva is rugózik a hasadon :-) Én mondjuk apósomra is rászóltam, amikor a 3 hónapos gyereket szabályosan ültetni akarta az ölében, én azt sem találtam túl jó ötletnek :-)

Dytke, milyen márkájú volt az a kendő? A kép nagyon édes! És már Samu is simán tartotta ennyi idősen a fejét.

Köszi a bókokat is, bár ezek régi képek, 2-3 hónapos korából, hogy megmutassam, akkor mi volt jó, érdekes neki. :-)
danann

Olyan tüneményes gyönyörűek a babáitok! :) Már visszanéztem egy pár oldalt. :)
Sajnos közben még dolgozom, így lassan haladok.
Nekünk úgy néz ki, hogy kisfiú lesz. Petinek fogják hívni, de ez még nálunk nem biztos. Egyszerűen annyira lányra készültünk, hogy már lassan fél éve nem tudunk fiúnevet kitalálni. Már háromszor eldöntöttük, de mindig meggondoltuk. :D

Dytke: Az mondta a védőnőnk, hogy a mostani babák már egyre ügyesebben születnek, van, aki már születéskor tartja a fejét. Persze nem mindennapos, de egyre gyakoribb. Hihetetlen dolgokat művel egy-két csecsemő, van, aki olyat, mint más babák 2-3 hónaposan.
nikuc

Dytke: Olyat pityeregtem a történeteden! Szörnyű, amit műveltek Veletek! :( Méghogy ilyet, hogy elkényeztetni egy csecsemőt. Szegény épphogy kibújik erre a nagy világra, azt se tudja, hol van, és ne foglalkozz vele, meg megszabják, mennyit egyen, és mikor. Ez nagyon durva! :o

Tényleg bejárkálhatnak a látogatók a szobába, nem tartatják be velük, hogy csak üvegen keresztül nézhetik a babát? :o Nekem pont az volt a pozitívum, hogy a család nem csattoghat be, nem hoznak bacit, az apuka viszont bejöhet.
Nekem is van némi gond anyóssal. Nagyon szeretem, jószándékú, segítőkész, de mindig erőlteti a saját gondolatait, ami enyhén szólva is idejétmúlt, a legkisebb gyereke is 35 múlt... ráadásul jönni akart hozzánk egy hétre (messze lakik), ha hazajöttünk. Szerencsére lebeszéltük. :lol:
nikuc

Nikuc - tényleg gáz volt odabent, de már el is felejtettük :) Itthon annyit eszünk és akorr, amikor Ambi éhes :)

Sajnos a látogatókkal nem tudnak mit csináni, csak annyit hogy kiküldik őket. Persze van, aki utána visszamegy... Amikor én most ott feküdtem, akkor többször hallottam, hogy kizavarjáka látogatókat. Remélhetőleg normális szobatársaid lesznek, akikkel ezt meg tudod beszélni. A szülők iskolájában azt mondta a szülésznő, hogy igenis ki kell zavarni őket, ha nem bír velük az ember, akkor szólni kell a nővéreknek, vagy orvosnak.

Livi - sajna nem tudom milyen márkájú az a kendő. He esetleg érdekel, megkérdezhetem.

Pandácska - köszi a bókot :)

dytke

Pandácska
Én lehet, hogy megyek az expora. :) Sok mindent szeretnék venni, így vagy ide, vagy a börzére mindenképp megyek.

Szó volt a Menjugate- ról
Meningococcus C tipusú agyhártyagyulladás ellen nyújt védettséget.

Nikuc
Kristófot mi is nagyon lánynak akartuk, olyannyira, hogy 6 hónapig Juliska volt, mert a doki kislánynak látta. :)
Mostmár nevetek rajta, de régen nem ezt tettem.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

ASTI - Igen, a Soroksári útiban voltam! Aki kérdezte, talán Susy, a babyoutlettől beljebb van de ugyanazon az oldalon, egy Agip kút közelében egy gyárudvarra kell bekanyarodni. Mindenféle méretű runák voltak, nem csak kicsik!!!!

Nikuc - Üdv köztünk!

Dytke - Nagyon cuki a Tökimanód! 8-án megyek sokihoz, rákérdezek erre a cuccra! Hátha nekem is bejön!

Danann - Nagyon édes Samu!

Megyek, mert nem tetszik az én Tökimanómnak a gép előtt üldögélés.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Susy,
Nem kell nektek kupon, amivel féláron lehet bemenni? Van nekem 40 darab, szívesen küldök postán. Nem akarom őket kidobni, ha kell valakinek szóljon!
Vendég

Pandácska
Szeretnék kérni, 4 darabot lehet? :oops:
Ha nem akkor 2 is elég. A címet írom priviben, és előre is köszönöm.

Lányok ma itt volt Kristóf keresztanyukája és hozott nekem egy Szeptemberi baba patika magazint, számunkra épp aktuális témával a gyermekkori náthával. Aki tudja szerezze be gyógszertárban adják, ingyenes. Rengeteg jó cikk van benne, szoptatással, fogápolással kapcsolatban, és még számos más témával.

A gyerekkori nátháról azt írják, hogy hétfejű sárkány betegség. A szövődményes gyerekkoti nátha az utóbbi időben egyre fokozódik. A szünni nem akaró nátha és köhögés jól illusztrálható a jól ismert mesefigurával a hétfejű sárkánnyal. A náthával kezdődő betegség gyakran elindít egy olyan folyamatot, amely fokozatosan halad előre, törvényszerű mérföldkövei vannak, és többnyire 7 állomása van.
A 7 kórkép a kialakulás sorrendjében a következő:

1 nátha ( kezdetben vízszerű, később sűrű sárgás orrváladékkal )
2 arcüreggyulladás ( gyermekeknél fájdalom és láz kialakulása nélkül )
3 fülkürthurut (fülpattogás, recsegés kiséri )
4 savós középfülhurut (folyadék keletkezik a fülben, láz és fájdalom nélkül )
5 orrmandula- duzzanat- gyulladás ( nem mindíg jár lázzal )
6 gége légcsőhurut (rekedtséggel, száraz köhögéssel jár )
7 hörghurut ( hurutos köhögés kiséri, főleg éjszakánként )

A nátha szövődményeként kialakuló felső léguti hurut sokszor a teljes légúti nyálkahártyát, a melléküregeket és a füleket is érinti. Tehát összetett nagykiterjedésű hurutos betegséggel állunk szemben, amely az orrnyálkahártyától a kishörgőkig a légutak teljes hosszát érinti.

Huh bemásoltam. Bocsi, ha hosszú lett. :oops:

Kép
Kép
susytunder

Mindenkinek köszönöm a jó tanácsokat!

Dytke, Danann - nagyon édesek ezek a nagy fiúk!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka Zolónak boldog hófordulót, hihetetlen, hogy milyen nagy már! :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Nem győztem visszaolvasni! :lol:

Ildi!

Jól vagyok, bár tegnap este volt már 1-2 komolyabb és hosszabb keményedés, az egyik már fájt is, hm, ismerős érzéseket keltett bennem...
Ma megyek doki bácsihoz, meglátjuk, mi a helyzet! Azért izgalmas, mert jövő héten töltöm a 38. hetet és eddig mindig a 39. héten szültem! Sms megy mindenképp megy majd, de nagyon örülnék Neked a kórházban is, persze tudom, hogy elég nehézkes lenne megoldani!

Lányok!

Talán nem emlékszem rosszul, de a Mnjugate meg a Nesi-Vac-C, szóval mind2 ugzanaz ellen agyhártyagyulladás ellen véd, csak az egyik az, amit csecsemőknek adnak be 3x,a másik pedig, amit 1 éves kor fölött adnak! Nekem így rémlik! Aztán van a most oly sokat emlgetett Pneumococcus elleni oltás, ami többek között szintén véd az egyik fajata agyhártyagyulladás ellen.

Lívia, Dytke!

Micsoda sármos kispasikat tudhattoka magatokéinak!

Márti
borossné becz márta

Márta: Tegnap kezdtem előről olvasgatni a topicot, és pont azt néztem, hogy Te nemsokára szülni fogsz! Nagyon szorítok Neked! :)

Próbáltam beállítani a leírásaitok alapján vonalzót, remélem sikerült. :roll:

Kép

Kép
nikuc

Dytke!
bizony létezik, magam is elcsodálkoztam, amikor elsőszülött gyermekem két hetesen kukucskált ki a kiságy rácsai közül, "magasra " tartott fejjel...

Mikor lesz a Babaruhabörze a Hungexpon???

Susytunder, pont az a dokinő írta a "hétfejű sárkányos" cikket, akihez mi is jártunk, orrszívásra.
becsengo

Szisztok!

Sajnos a magasvérnyomásom nem javult a doki adott még egy hetet, aztán kóráház. :( De legalább a vércukrom jó lett.

Ma meghallgattuk a baba szivét azt mondta jó :)

Kép
dius87

Nikuc!

Köszi! bizony, lassan itt a vége, de Bettynek is ám!

Becsengo!

Nagyon szép gyerekeid vannak! A 4. babát hogy fogják hívni? Még jó, hogy én kérdezem! :wink:

Dius!

Szorítok, hogy rendeződjön a dolog! Pihenj sokat! Csalánteát nem próbáltad? Nálunk a családban többeknek az állította be a vérnyomását! És lehet pocakosan is inni!

Lányok!

Aki még nem tette, szavazzon, légyszi! nekem nagyon tetszik! :lol:

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Elmentünk ma a Heim Pálba a fülészetre. Semmi baja Kristófnak, csak egy orrcseppet kapott, mert a taknyossága nem múlik.

Márti
Tetszett ez a hogy fogják hívni Becsengo 4. kisbabáját. igen, pont te kérded. :D

Becsengo
Nektek miért kellett orrszívásra járni, és mi a véleményed a doktornőről?

Dius
Miért nem adott a doki más orvosságot? Pl Dopegytet?
A csalántea tényleg jó.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Tudna esetleg valaki infot adni Dr. Kazár Tiborról? Szült valaki nála mostanában???? Előre is köszönöm!!!

Üdv
Zsuzsi

Kép
zsuzsesz

Sziasztok!

Nagyon hülyén írhattam ezt a kása dolgot. Szóval bio-köles-kása. És nincs is benne más. :) Holle a márka neve, bioboltokban lehet venni.

Danann, na, ez meggyőzött, amit anyukád mondott, na nem fogom fék nélkül adni neki a rántotthusit, de azért nagyon okosnak sem lehet lenni. :)

Manka, igen, jól csinálod, csak kint lehet tisztogatni. Nekünk még azt a tanácsot adták, hogy ha zsírosodásra hajlamos a füle (mint Benének), akkor heti 1x szemcseppentővel cseppentsünk bele tiszta olajat, és az is segít kimosni a zsírt. A zsírt amúgy a fülben lévő apró szőrszálak söprik kifele.
Sajnos a hallásvizsgálat nem sikerült, Bene hisztizett, a dokinő meg bunkózott, és cseppet sem volt türelmes, most majd elviszem magánba. Ja és nálunk is felmerült a fülszúrás és visszatérő gyulladásoknál (persze ezt sem vettük észre, mert fájdalom nélkül zajlott le) orrmandulaműtét. Én még nem tennék ilyen drasztikus beavatkozást. Még kaptunk 1 hetet antibiotikummal, de addig is megpróbálom a Rózsaág által ajánlott homeos terápiát is. (amúgy nekünk az a savós fülgyulladásos szövődményünk volt. :()

Ovit nagyon élvezi Bene. Ma lelkesen fogadott az ajtóban, és mesélte, hogy mi volt az ebéd. :)

Márti, ez már nagyon izgi lesz!

mtunde

sziasztok lányok...

kicsit lemaradtam a beszélgetésekről.....sok érdekeset írtatok

Létezik, hogy front lesz mostanában? Mert most már nem tudom, hogy mitől ilyen nyűgösködő a lányom.....állítólag a frontot is megérzik.....most nagy nehezen fél napi küzdelem után végre sikerült lerakni aludni a kis drágámat.

Dytke!

Bocsi hogy csak most válaszolok....szóval sétálni még elég ad hoc jelleggel járunk, legtöbbször a Csíksomlyó utca mögötti sétáló utcán körözünk....vagy a farkas erdő melletti kis úton megyünk az árnyékban. Most vasárnap pedig kiruccantunk apával együtt Dunakeszire sétálni a Duna partra....nagyon jó volt...először ült kocsiban és hordozóban:-)
Ti már voltatok sétálni? Egyébként nagyon édes a kisfiad...kismanó:-)

Kép
sly78

Zsuzsesz!

Sajna én nem ismerem a Kazár dokit, de a többiek közül biztos tud majd segíteni valaki :?

Kép
sly78

Márti, Susy!

Nagyon köszi a csalán teás tippet már holnap kipróbálom!! :)

Kép
dius87

Dius

Rákerestem a terhességi magasvérnyomásra és találtam egy ilyet ----> http://www.tisztatermek.hu/index.php?stilus=lap&hiv=52

Hátha hasznos.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Megjöttem doki bácsitól, a lánykám uh. szerint 3400g! A BPD is 94-es már, úgyhogy szép teljesítmény lesz megszülni! A súlyán azért döbbentem meg, mert csak Csabim volt az,aki,ettől nagyobb súllyal született, a másik 2 fiú alatta volt!
Méhszáj továbbra is 2000-es, méhlepény I-es érettségi fokú, úgyhogy még nem szülünk mostanában! :lol: De hova fog még nőni ez a gyerek? :shock: 1 hónap alatt majdnem 1,5kg-ot hízott!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!
Sajna jó ideje nem volt időm olvasgatnom Benneteket (pedig rengeteg hasznos infót megtudtam itt! :) ), de most végre már letettem a lantot a munkahelyen és itthon vagyok ezer szabadidővel 2 és fél hónapig.
Most jövök a dokitól (Márti, te hánykor voltál? én fél 2 körül), és rossz hirt közölt: egy ujjnyira kinyilt a külső méhszáj, viszont még csak most kezdtem a 30. hetet!!! :( Azt mondta, ne aggódjak, jövő héten újra megnéz, és ha tovább tágulok, akkor be kell feküdni a kórházba.
Lányok! Ha tudtok a témában bármit, kérlek irjatok! Nagyon aggódom! :(
A neten azt olvastam, hogy ilyenkor szigorú ágynyugalom és fekvés javallot, de a dokim azt mondta, hogy nincs semmi teendőm, még a terhestornára is mehetek...hát nem tudom, mégsem mertem elmenni ma ezek után!
Aminek azért örülök, hogy a kicsi fiam már 1500g, szóval az átlag fölött teljesit méretben! (buksiméretben is) :)
Most pihenjek inkább, vagy ne vigyem túlzásba az aggódást, és nyugodtan mehetek bevásárolni (most kezdeném a babás kellékek beszerzését)?
ugabesz

Márti
A kislányod jól van tartva. Már most jó dolga van, mi lesz ha megszületik. :) Kiváncsi leszek a méreteire.

Gabesz
Én a helyedben sokat pihennék, annyit amennyit csak tudnék. Nem hiszem, hogy jót tenne neked, ha most a nyakadba vennéd a várost, jól kifáradnál, azért 30 hetesen már kíméld magad. persze módjával szerintem ezt- azt lehet, vásárolhatsz, de ne egy pakk ásványvizet.
Az meg hogy a doki azt mondta nyugodtan mehetsz tornára is, de ha változna a helyzet befektetne a kórházba...szerintem pont ezért kell vigyáznod, kímélned magad, hogy ezt elkerüld. De ez az én véleményem.
Nekem a méhlepény volt rossz helyen, és sem hajolni, sem takarítani nem lehetett, még porszívózni sem, amíg nem változott a helyzet. persze akkor volt a dió szezon és 3 nagy fánk van, ezért guggolva megoldottam, nem hajoltam.

Kép
Kép
susytunder

Gabesz!

Szia!

Ne aggódj! Semmi baj nem lesz! Nekem is kinyílt, még júniusban, a 25. hét környékén, begörcsöltem egy hidegfront miatt! Nem kellett feküdnöm, Magnerotot kellett szednem, azt nyugodtan szedj Te is, recept nélkül megkapod, 2x1-et vegyél be! Én a tornával azért óvatos lennék, de babaruhákat nyugodtan vásárolhatsz, csak ne 1 nap alatt járd körbe a várost!
Doki bácsink alapos, bízhatsz benne, ha úgy látná, hogy baj van, teketória nélkül befektetne a kórházba vagy szigorú ágynyugalomra ítélne otthon! Tudom, hogy ijesztően hangzik, hogy kinyílt, de a külső méhszáj kinyílása nem okoz fertőzésveszélyt, a lényeg, hogy a belső zárt maradjon! Azon se lepődj meg, ha jövő héten zárt lesz, én is így jártam, most és a 2. kisfiamnál is ( na, ott tényleg bepánikoltam, mert nem voltam még 24 hetes terhes sem, amikor kinyílt a külső 1 ujjnyira és nagyon féltem a koraszüléstől...) Szóval szerintem pihizz, amennyit tudsz és jól esik, szedd a magnéziumot (betöltött 36-37. hétig nyugodtan) és nem lesz semmi baj!
Van egy másik topic (a 2008 szeptemberi babavárók), ahova szoktam írni és az a tapasztalat, hogy ahány nőgyógyász, annyiféle a módszer a kinyílt méhszájra! Volt ott, aki folyamatosan görcsölt, keményedett, és a magnéziumon kívűl komoly gyógyszert szedett, pedig zárt volt a méhszája. Aztán volt egy lány, akinek már a belső méhszája is nyitva volt 1 ujjnyira,szigorú ágynyugalomra ítélte a dokija és 3 hónapig feküdt, de se magnéziumot, se gyógyszert nem kellett szednie! Nekem is kellett most szednem gyógyszert is a Mg mellé, de csak azért, mert, miután kinyílt a méhszáj, továbbra is görcsöltem és keményedett a pocim! Fekvést nekem sem írt elő, engem is megnézett 1 hét múlva.Neked van görcs, keményedés? Bár, gondolom a doki is kérdezte!
Egyébként mikor mész jövő héten? Ha már így alakult, nem futunk össze?

Márti
borossné becz márta

Köszönöm Lányok!
Most nagyon el vagyok kenődve, szóval nagyon jól esik, hogy irtok! :):) Ezer köszönet érte! :D

Márti
Nekem is Magnerot-ot irt fel a dokink, 2*1-t. Nekem egyáltalán nincs se görcs, se keményedés, semmi, ezen meg is lepődött a doki. Bár néha úgy érzem, hogy majd kicsattan a pocim, főleg kajálás után....ez már keményedés?
Ami még zavar, hogy nem tudom, mi okozta nálam a méhszáj kinyilását, csak találgatni tudok. A munka utolsó, múlt hete nagyon stresszesre sikeredett és rengeteg dolgoztam, talán ez?
Egyébként jövő kedden délelőtt 11-re kaptam időpontot. Te mikor mész? Fussunk össze! Szivesen! :)

Gabesz
ugabesz

Dius - szorítok, hogy helyrejöjjön a vérnyomásod

Gabesz - neked meg azért, hogy minél tovább egyben maradjatok! :)

Annyira izgi, hogy megint közelednek a szülések :) Csak ügyesen lányok és babák :)

Sly - mi is azon a sétálóúton szoktunk sétálni. Meg a Homoktövis utcával párhuzamos parkban. Mi is eddig eléggé változatos időben sétáltunk, volt, hogy nem is mentünk, mert a manó szabotálta a sétát. Szegénynek fájt a hasa, alig bírt kakilni, és sehogy sem volt jó neki. Az elmúlt 2-3 napban 2-3 óra tájékán sétálunk, ahogy evett, utána. Olyan édes, úgy elnyomja a friss levegő, olyan jókat alszik. Ha a kendőben kimegyek a teraszra, ott is tök hamar elalszik :) A héten még itt van anyósom, vele sétálgatunk, de utána ha gondolod megbeszélhetjük, hogy menjünk együtt.

Zsuzsesz - sajna én sem ismerem a dokit, de biztosan akad itt valaki, aki ismeri.

Hihetetlen, hogy ilyen apróságok milyen ügyesek már. Egyre tovább tartja a fejét, olyan kis ügyes. :)

Ja és mindenkinek köszönjük a dícséretet!

dytke

Gabesz!

A keményedés nem olyan! Így leírni nem tudom pontosan, de ha előszőr érzed, tudni fogod, hogy az az! Befeszül a pocid, kőkemény lesz és egyáltalán nem fáj! Kókemény marad néhány mp-ig vagy akár 1 percig és utána érzed,ahogy ellazul az egész.
A 2.kisfiamnál abszolút a stressz (építkezés miatt) váltotta ki méhszáj kinyílását! Szombaton borultam ki totálisan, kedden pedig 2cm-re megrövidült a méhnyak, 1 ujjnyira kinyílt a külső méhszáj! Ha Neked is a stressz miatt volt, akkor végképp nyugi, mert, ha már nem dolgozol, a stresszforrás megszűnt! Ami még segíthet: igyál jó sok szénsamentes ásványvizet, pl. Óbudai Gyémánt Babavízet, abban is jó sok a Mg, viszont a sok folyadék segít meggátolni a méhösszehúzódásokat!
Elkenődni tilos! Minden rendben lesz, a Mg is segít, a doki meg nagyon odafigyel! Nem lesz baj!!!
Hú, én 16h-ra megyek jövő héten! Pedig jó lenne találkozni, de azért 5 órát ne várj rám! És jó-jó szokott csúszni a doki a rendeléssel, de ennyit azért nem! Na, majd meglátjuk!
Fel a fejjel! Okos a picikéd, nem fog még kibújni!

Márti

Susy!

Kérdeztem a dokit, hogy ez most komoly? Azt mondta, 15 +,- a hibaarány, de úgy néz ki, szép nagy baba lesz! Kérdés, meddig akar bent maradni, mert, ha kihúzza a 40 hetet...bár éneddig mindig a 39. héten szültem!
borossné becz márta

Márti

Úgy tűnik a "pici" lányod megtöri a sort. Súlyban nagyon úgy tűnik, lehet majd születési időben is. Nagyon kiváncsi vagyok már! :)

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Márti - Szép mértetkkel bír a leányzó! Gratula hozzá! Ha a hóanp 1. szerdája van, akkor ma 2-kor lesz szülők iskolája ugye? Jól emlékszem, hogy a Podma felőli bejáraton kell felmenni a 2. emeletre? Onnan már egyértelmű vagy még el lehet tévedni?

Gabesz - Jó, hogy újra itt vagy! Csak nyugi, biztos nem lesz semmi baj!

Képzeljétek tegnap este, a szülinapom alkalmából amikor már korom sötét volt kb 1 órára lement a villany. Így roppant romantikusan gyertyafényben beszélgettünk apával, álmodoztnuk, tervezgettünk. Mire visszajött a villany elaludtam. Viszont egész éjjel úgy fájt a derekam, azt hittem meghalok. Nem tudtam eldönteni, hogy a derekamból indul és halad körbe vagy máshonnan. Szerintetek mi volt ez? Szimplán kifársztottam magam napközben (mosás, vasalás, porszívózás) vagy tágulgatnak a dolgok vagy mi? :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Lányok!
2 napig nem jövök és lehetetlen követni benneteket!

Becsengő!
Az orrtisztítást Te is eltudod végezni otthon, nem szükséges orvos hozzá. Gyerekorvosunk tanácsára naponta 1x én is csináltam Laura babakorában. Stérimar orrsprayt fújod be az egyik orrlyukon, a másikon pedig szívod ki a porszívóval, így átmossa az egész arcüreget. Így tényleg távozik a sűrű váladék az orrból. Babakorban még lehet egyedül végezni a műveletet, de ha már megnőtt akkor "kétemberes". Mai napig alkalmazzuk ha jön a náthás időszak, általában lefekvés előtt.

Manka!
Fültisztítás: Jól végzed. Hajlam kérdése, hogy kinek keletkezik zsírcsomó a dobhártya előtt. Nálunk anyám ilyen, ezért nem ért váratlanul a dolog.
Mei tai-ról itt tudsz meg többet:
http://www.babakozelben.hu/bolt/bolt_mt.htm

Dius87!
Fiús has jól hangzik. Nekem mind a kettő gyermeknél az volt, hátulól nem látszott, hogy terhes vagyok. Ehhes képest két lányunk született. :)

Dytke!
Míra is emelte 2 hetesen a fejét, sőt azóta oldalára is fordul. Anyósom nem akarta elhinni amíg nem látta, azt hitte elfogultak vagyunk vele.

Susy, Márti!
Menjugate-ot megkérdezem holnap a gyerekorvostól, hogy tisztán lássunk mindent. Míra holnap kapja a 3. oltását. :( :( :(

Mtunde!

Laurának is a savós fülgyulladása volt. Fel a fejjel, ne engedd még a fülfeszúrást. Próbáljátok ki a homeopátiát.

Ugabesz!
Ne izgulj a méhszáj nyitottsága miatt! Laurával 28 hetesen, Mírával 25 hetesen nyílt ki 1 ujjnyira a külső méhszájam. Laura 40. héten, Míra a 39.-en született. :)
Vigyázz magadra, pihenj sokat! Ne emelgess nehezeket! Nem lesz baj, nyugi!

Márti!
A szülésznőm azt mondta, hogy az előszőr szülő nőknél folyamatosan rövidül a méhszáj, aki többször szült, annál pedig nyílik, de csak a legvégén szülés előtt rövidül. Tehát nem biztos, hogy annyira messze van a messze...

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Ugabesz!

Ha pihensz, és nem erölteted meg magad biztosan nem lesz semmi baj....Sok olyat hallottam hogy kinyílt méhszájjal is kihrdták a babát, sőt még túl is hordták.....hajrá, drukkolok!!!!! :wink:

Dytke!
Benne vagyok. Akkor jövő hét 8) A számod megvan, majd csörgöpk és megbeszéljük. Remélem a picurkáink is engedik hogy egy időben tudjunk menni...tényleg jó lenne..egyedül nem olyan jó sétálgatni.....

Kép
sly78

Köszönöm mindenkinek a biztatást! Nagyon jó fejek vagytok! :D

Még egy kérdés: az intimtornát folytathatom szerintetek, vagy csak rontana a nyitott méhszáj helyzetén? Ezt elfelejtettem megkérdezni a dokitól.

Gabesz
ugabesz

Bettyna

Nagyon boldog születésnapot kívánok neked!

Kép

Kép
Kép
susytunder

Ja! Azt elfelejtettem, hogy a Menjugate- val kapcsolatban, én eltettem a tájékoztatót, abban van benne, hogy c tipusú agyhártyagyulladás ellen véd.

Kép
Kép
susytunder

Betty mi is boldog szülinapot kívánunk! :lol:

A fájdalmak miatt meg ma inkább kíméld magad, nekem mindig akkor keményedett a hasam ha túlpörgettem magam :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Ugabesz, nyugi, biztosan jó kezekben vagy. Ha csak a külső méhszáj nyílt ki, akkor azért nincs nagy probléma.

Márti, még jó, hogy a 4. baba ilyen nagy, és nem az első :)

Betty, hát ilyenkor már előfordul az ilyen, lehet, hogy rossz volt a fekvőpozíció, lehet, hogy megterhelted. :(

mtunde

Beneildi - köszönjük a köszöntést! :lol:

Dius - sajnálom a magas vérnyomást! :cry: A csalánteával vigyázzatok, a párom tanult gyógynövénytant és én is úgy tudom nem lehet belőle sokat inni, talán 1-2 csészét 1 héten, de majd utána kérdezek, mert megterheli a vesét.

Susy - örülök, hogy Kristóffal minden rendben! :lol:

Mtunde - köszi a választ!

Sly - igen, sajnos én is azt tapasztalom, hogy megérzik ők is a frontot, egyébként nálunk az elmúlt pár napban, most esténként van nagy hiszti és fogalmam sincs miért, annyira, hogy még enni sem hajlandó. Igaz most egyébként is evési problémáink is vannak.

Márti - szép méretek! :lol: De a méhszáj állapota nem sokat jelent, bármikor beindulhatnak a dolgok. Nekem vizsgálatkor még alig érték el és egy nap alatt már szépen felpuhult és nyílni is kezdett, pedig ők sem hitték, hogy ebből hamarosan szülés lesz. :wink:

Betty - én is csatlakozom, boldog szülinapot kívánok!

Ugabesz - ne aggódj, ha nagy lenne a gond, akkor a doki eltiltott volna mindentől. Vigyázz magadra és pihenj ha időd engedi, szerintem a tornát kerüld és a babaruhákat sem kell egy nap beszerezni, igaza van Mártinak. A Mg tényleg jó ilyenkor. Nekem is kinyílt a külső 1 ujjnyira a 24 hét körül és mégis szépen kihordtam, a 38. hét végén szültem, én nem feküdtem állandóan, de sokat pihentem és kerültem a megerőltető dolgokat. Ne izgulj, mert az sem neked, sem a babádnak nem tesz jót! Nekem ilyen fajta keményedés nem volt, mint amiről írnak, csak bekeménydett az egész és kellemetlen volt, csak órák múlva, pihenés után lett jobb.

Rózsaág - ti kendőzni nem szoktatok, csak ezzel hordozod?

Evés - valaki segítsen, a pici fiam éhségsztrájkban kezdett, alig eszik valamit, néha még 30 ml-t sem tudok megetetni vele. Ma haladás volt, mert hajnalban evett 90 ml-t és 10 körül is ugyanennyit, nagy nehezen. Mi lehet a gond? Kisebb korában többet evett. Most próbálom az etetések idejét elhúzni, talán ez segíteni fog. Volt valakinek ilyen gondja? Három hónapos és csak 6070 g a 64 cméhez.

Folyt. köv.......Zoló ébredezik!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka!
Lillu 3 hónaposan csak 5750 gr volt :oops: (3550gr születési súlyt kezdetben 3100 gr letornáztuk és azt hoztuk fel ennyire :lol: ) és Lillura is mindenki azt mondta, hogy nagyon jó súlyban van, szóval szerintem ne aggódj :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Betty!

Boldog szülinapot Neked! :lol: :lol: :lol:
Bocs, sajnos nem voltam délelőtt a gép előtt, mert takarítok ezerrel (fészekrakó ösztön), meg főzni-mosni is kellett + csak a legnagyobb volt oviban, a 2 kicsi pedig engem akart! :lol:
Remélem azért odataláltál! Jövő héten az estire mi is elmegyünk a férjemmel, persze, csak ha még 2 in 1 vagyok! :lol:

Márti
borossné becz márta

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?