2000.08.02 08:55
Szerző: Anonymous
Folytatom...
Kedves Babsy! Szóval, visszatérve a hangyákra:
Fahéj ellenük? Majd kipróbálom. Én nem szeretem a fahéj illatát, lehet hogy én mennék el a lakásból, és a hangyák végre nyugodtan élhetnének. Nem zavarnám őket.
Igen, költözni készülök. Van 5 millió Ft-unk (ami a mostani lakásunk ára), azon kívül semmink. Hát, ebből szeretnénk valahogy házat építeni, vagy házat venni. De lehet, hogy egy lakás lenne az igazi megoldás, amely közel van a belvároshoz, jó közlekedésnél. Még nem döntöttünk. Bár, a lelkem legmélyén érzem, hogy kertes házat szeretnék: álmaim házát, kiskutyákkal, kiscicákkal, sok virággal és szép kerttel.
De csak nagyon messze a fővárostól találtunk ennyiért házat. Akkor hogy fogok a városba járni? A tanulmányaim idekötnek. Meg aztán, úgy gondolom, hogy Budapesten több az élet. Szóval, tovább keresünk és tovább elmélkedünk, hova kéne menni.
A lakótelepen már nem bírjuk tovább.
Meséltem már a liftről? Nálunk szerencsére szinte soha sem rossz. Tényleg nagy szerencse, mert máshol gyakran leállítják szegényt. (Na, ezt lekopogom gyorsan.)
A hibája az, hogy hangos és a mi kis lakásunk a lifttel szomszédos. Minden hallatszik. Ki mikor megy fel és le és egy 10 emeletes házban aztán mindig akar valaki, aki liftezzen. Kicsit jobban megoldhatták volna a lakás hangszigetelését.
Sokszor előfordul az, hogy sietve le kell vinnem a szemetet, mert már nem tudunk közlekedni tőle a kis lakásunkban. Általában ez vasárnap reggel van. Ilyenkor az ember álmos, áporodott külsejű, a haja össze-vissza áll, az otthoni szakadt melegítőjében van és felemás zokniban, mindenféle pucc és smink nélkül. SOkáig szoktam hallgatózni, megvárom, míg csönd telepszik a házra, nem jár a lift, nem csapódik az ajtó. Ez az! Eljött az én időm. Ápolatlanul, csúfan is le merem vinni a szemetet és nem fog senki meglátni! Ha-ha!
Lopakodva elosonok a liftig. Huh! Senki sem látott meg. Tiszta a levegő.
Vagy sokára érkezik meg a lift és addigra valamelyik szomszéd előjön és rámköszön (én meg égek a külsőm miatt), vagy amikor a liftben vagyok tuti, hogy megáll valamelyik emeleten és tuti, hogy beszállnak hozzám. Én meg égek, mert vagy olyan büdös a szemét a kezemben, hogy nem szívesen adnám hozzá a nevemet, vagy egyszerűen csúfan nézek ki, vagy mindez együtt. Aztán kiérek a konténerhez, oda kidobok mindent (néhány guberálót meg kell kérnem, hogy egy pillanatra lépjen odébb, mert friss áruval szeretném számukra feltölteni az aranybányát). Visszafelé általában már 3-4 ember vár a liftre, tuti, hogy társasággal megyek fel és szánakozva néznek.
Próbáltam már éjszaka is levinni a szemetet, hajnali 2 körül, hátha akkor nincs senki a házban, de persze, akkor is megleptek. Azt is szoktam csinálni, hogy az 1.-ig megyek és ott kiszállok és csak akkor megyek le gyalog a fsz.-re, ha már nincs ott senki.
Nem szeretek egy szemétlevitelhez kiöltözni és kifesteni magam. Nálatok ez hogy megy?
Írtál a szomszéd kutyájáról, amelyik csak egy hangon képes vonyítani. Ez mit jelent? Alattunk lévő lakásban van egy spániel. Egyrészt vele ordítanak, és verik miközben szegényke vonyít. Ez megy minden vasárnap reggel 6-kor. Másrészt mindig sír, ha egyedül hagyják a lakásban, ami nálunk úgy hallatszik, mintha feljött volna a csővezetékeken és leült volna az előszobánkban. Egészen közelről hallani. Jellegzetesen vonyít, mint egy fals hegedű. Azt hittük, addig csinálja csak, míg kicsi, de most már 4 éves és még mindig sír. Szegényke.
Szóval, kertes házak között sok az építkezés. Arra gondolok, hogy a barkácsolás is nagyon mehet arrafelé. De én is szeretnék majd barkácsolni. Majd meglátom, mi lesz.
Ott is korán kezdik a munkát az építkezéseken? és vasárnap is dolgoznak?
A szomszéd dallamcsengőjén is nagyot nevettem. Jaj, nálunk is ez van. De azzal a különbséggel, hogy a szomszédnak és nekünk teljesen egyforma zenét (harangjátékot) játszik a csengőnk. Jó hangos mindekettő. Amikor becsöngetnek általában mindketten ajtót nyitunk, mert nem lehet tudni, kihez jöttek. Aztán az egyikünk koppan.
Néha valami elektromos zárlat is szokott lenni (éjjel egykor jellemzően) és magától is megszólal a csengő. De nincs ott senki. Á, nem is ijesztő...!
A lábszomszéd galambtenyészete marha jó lehet! És tényleg visszajönnek a füttyszóra, vagy mindig új galambokat kell vennie a szomszédnak?
Télen a hólapátolás... Erről az jut eszembe, hogy nálunk sajnos nincs ilyen, így alig lehet járni a lakótelepen. ha sóval szórják fel néhoz az utat, akkor a cipőnk meg tönkre, de inkább menjen tönkre, de ne essünk el. Általában azonban nem szórnak le semmit. Ilyenkor úgy csúszik az út, hogy a férjem a kapuban beállít engem a buszmegálló irányába és meglódít hátulról és zsupsz, már ott is vagyok. Kissé jeges...
Télen nálunk még az az életveszély, hogy a kivénhedt karácsonyfákat az ablakon keresztül dobják ki egyesek. Sosem lehetsz biztonságban. Bármikor a fejedre eshet egy kopasz fenyő. Érdemes mindig felfelé nézni.
Azon szoktam még nevetni, hogy nagyon sok a guberáló nálunk. És ha valaki kidob egy fotelt, vagy egy szekrényt, vagy egy asztalt stb. 15 mp-en belül megjelennek a cigányok és azonnal próbálgatják, és viszik el az új szerzeményeket. Honnan jönnek elő és honnan tudják azt meg, hogy itt kidobtak valamit? Műholdról figyelik a környéket, hogy mindig mindenhol elsőként tudjanak ottlenni, ahol kidobnak valamit? Király, mi?
Egyszer megtetszett egy fotel és én szerettem volna felhozni. De mire leértem, már ott pumzlizott benne két c. gyerek (ugráltak rajta) és a fater már pakolta is fel az utánfutóra. Nem lehet a fehér ember elég gyors...
Edit