Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Én Vida doktor betege vagyok. Sokan szeretik őt nagyon.
De gondolom ő nem vállalja túl magát, mint a MÁV-os orvos. De ebben Ágnes is tud segíteni!!

Beáta
Beáta

Kedves Ágnes!
Vida doktor évi szülésszáma mennyi?Érdemes Őt választani,vagy már Ő is túl elfoglalt?
Névtelen

Sziasztok!

Szült már valaki Gozár Tamásnál? Megköszönném, ha megírná a véleményét.

Köszi
T
titu

Kedves Kismamák!
Az osztályunkon egyetlen orvos sem vállalja túl magát. A legtöbb szüléssel "rendelkezők" sem vállalnak évi kb. 120-130 szülésnél többet. Ezt még ideálisan (és "minőségileg) el lehet látni. Persze így is előfordulhatnak frontos időszakok, amikor egyszerre vagy időben szorosan egymás után több kismama is szül, de ez természetes dolog.
Akinek a Vida doktor szimpatikus, nyugodtan válssza Őt, hiszen a bizalom nagyon fontos dolog a kismama és az orvosa között: fél siker a jó szüléshez!
BUÉK minden kedves Kútvölgyis Kismamának! Rákóczi Ágnes
Rákóczi

Kedves Agnes!

Nagyon boldog 2004-et kivanok! Sok örömet és elégedett kismamat a megszépült osztalyon! (Kivancsi lettem én is ezekre az egyagyas szülöszobakra...)
Akoti
Akoti

Ezek szerint a túlvállalás csak akkor jelenthető ki, ha valaki annyit vállal, mint dr. H., Ha annál kevesebbet, de mondjuk 2-3 órákat kell mindig várni rá úgy, hogy a helyén van, tehát nem szül, megy folyamatosan a rendelés, csak épp annyian vannak, mint a fene, ha egy helyen és időben rendezi le az onkológiás, a sima és a terhes pácienseit, akkor az nem túlvállalás, mert még nem 400 szülés/év?
Az pedig, hogy egy komplikáció nélküli terhesség és szülés után valaki elégedett, az még semmit nem mond egy orvosról.
Névtelen

Sziasztok! Még nagyon új vagyok itt,de már elég sok levélkét olvastam. Ugy néz ki júniusban megszületik az első babánk,de egy kicsit félek a szüléstől. Jó lenne ha írna valaki aki a Hegedűs Tibornál szűlt.
kiss.brigitta

Kedves Névtelen dec 29, 12.55.
Szerintem az említett eset nem túlvállalás, hanem rossz "munkaszervezés" (csunya ez a szó kismamákkal és betegekkel kapcsolatban, de hirtelen nem találtam jobbat, bocs)következménye. Tudom, hogy vannak olyanok, akik szeretik egyszerre berendelni a pácienseket és vannak olyanok akiknek hasonló páciens-létszámuk van és mégsem kell sokat várni rájuk. Ha az illetőnek ez az egyetlen hibája (és a sok várakozás ellenére szakmailag és emberileg megfelelő a páciens számára)akkor az kisebb baj, mintha valaki a sok várakoztatás után még el sincs látva rendesen.
Természetesen mindenkinek joga van változtatásra és ez nem baj, az a lényeg, hogy a végén elégedett legyen!
Üdvözlettel: Rákóczi Ágnes
Rákóczi

Kedves Névtelen dec 29.
Ha valakinek a rendelésén sokat kell várni(ha éppen nincs szülés vagy műtét) az csak a rossz "munkaszervezés" eredménye. Tudom, hogy hasonló praxisú orvosok közül az egyikre mindig sokat kell várni (és érdekes megteszik a páciensek sokadjára is!) és vannak akik másképp szervezik a betegellátást és általában keveset kell várni rájuk. Szerintem az a lényeg, hogy szakmailag és emberileg is megfeleljen a kismama/beteg elvárásainak, ha nem, lehet változtatni. A lényeg, hogy elégedett legyen a páciens!
Üdvözlettel :Ágnes
Rákóczi

Most látom, hogy mégsem veszett el az első iratom. Előszőr nem találtam meg a visszanézéskor ezért írtam újat.
De legalább kihasználom az alkalmat és Akotinak üzenem: nem csak megnézni - használni és kipróbálni!
BUÉK! Ágnes
Rákóczi

Én is szeretnék az osztály minden kedves dolgozójának és kismamájának boldog,sikeres új évet kívánni!!
Kiss Brigittának: Én a Hegedűs doktor úrnál szültem,14 hónapja.Nagyon jó szakember.
Anita
Anita

Kedves Névtelen! (dec.29. 12.55.)

Gyanítom, hogy pl. rám céloztál az írásoddal. Csak annyit szeretnék tőled kérdezni, hogy ugyan miből gondolod, hogy a terhességem, és a szülésem probléma, ill. komplikáció mentes volt? Sehol nem irtam ilyet!!!!! De most írom, hogy nem volt az! Mégis az orvosommal nagyon elégedett vagyok!

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Kedves Ágnes, jan. 6-ra be vagyok jelentkezve szülőszobalátogatásra, nagyon kiváncsi vagyok (ugye nincs megkésve az átadás?).
Amikor legutóbb ott jártam, olyan hangzavar volt, csodálkoztam, hogy is lehet igy dolgozni, elég megterhelő... (az ajtót, ha becsukták volna, valamennyit segithetett volna .. Kép)

Kedves névtelen, arrogáns hozzászólásodat nem érteni.. nem hiszem, hogy nem találnál magadnak olyan orvost, akit jónak tartasz.. persze szakmailag szerintem mi nem tudjuk megitélni, ki a jó, egész egyszerűen azért, mert nem értünk hozzá. Végül is egy orvos "azt csinál, amit akar", na és persze amit a saját emberi és etikai mércéje megenged.
Mészáros dokibácsival erről beszélgettünk, mikor legutóbb nála jártam.
Mi az, amire én nemet mondanék, vagy felülbirálnék, stb., hiszen nem én vagyok a szakember. Gyakorlatilag semmi, ugye.
Én mindig azt mondom, egy orvos + nővér + akárki, csak annyit tegyen meg, amit ő is elvárna. Semmi többet.
De bizni kell. És szerintem lehet is.

Mindenkinek nagyon boldog újévet kivánok, minden szépet és jót!
És jókedvet!! Kép

Üdv.,

Fruzsi
cinderella

Fruzsi!

arrogáns?? hol??
Névtelen

Itt:
Elküldve 2003 December 29 hétfő - 12h 55:

Szerintem.
De, ha rossz tapasztalat iratta, akkor sajnálom.

üdv
Fruzsi
cinderella

hát, akárhogy olvasom, ebben nincs arrogancia, de mindegy, ezen kár vitatkozni
Névtelen

Kedves Fruzsi!
Az új szülőszobák készek, fel is vannak avatva! Persze mint minden újat "be kell lakni" és még vannak "szépészeti" terveink, de már így is gyönyörű. (Ugye nem baj, ha elfogult vagyok?)Az újszülött osztály és az átalakítás alatt más funkcióban használt kórtermek is a mai nap visszakerültek eredeti helyükre, jól el is fáradtunk, de nagyon örülünk neki! Valóban be lehetett volna csukni az ajtót, de az az igazság az utolsó héten olyan hajrá volt, hogy elkészüljön időben, hogy néha 15-20 szakember is jött-ment dolgozott, pakolt a cél érdekében. Remélem nyugalmasabb napok következnek. A hatodikai szülőszobalátogatás természetesen már az új szobákat mutatja. Figyelem: gyülekezés a földszinti nagy oktatóteremben lesz, innen kíséri fel a szülésznő az érdeklődőket az osztályra!
Mindenkinek békés, boldog, egészségben gazdag új esztendőt kívánok! Ágnes
Rákóczi

Köszönöm szépen válaszát, ... ugye ez is 1/2 6 ??

Üvd.:
Fruzsiu
cinderella

Szia Fruzsi!

Boldog névnapot. A 8 napba még beleférek.!!!

Mikorra várod a babát? Fiú, lány? Kinél fogsz szülni?

Anita
Anita

Az előadások mindig délután fél hatkor kezdődnek a földszinti nagy oktató teremben. Ágnes
Rákóczi

Sziasztok Anyukák!

A "mumus" AFP-értékem miatt aggódom egy picit, és szeretnék Töletek tanácsot, vagy talán némi bátorítást kérni. Nekem 0.6 lett az eredményem, ami a doki szerint jó, a védönö nagyon keveselte, és a Kismama újságban is alacsonynak számít (0.8 az alsó normál érték). Nektek mi volt a tapasztalatotok? Kell aggódnom, vagy ez még egy elfogadható érték?

Elöre is köszönöm válaszaitokat!
(Tudok ám helyesen írni, csak sajnos nincs hosszú "ö"-m.)

Tánci
Tánci

Sziasztok!Én februárban fogok szülni, de elbizonytalanodtam az orvosomban, lehet, hogy tökéletesen alaptalanul. Többször hallottam, hogy az orvos rendes esetben nem is olyan fontos, mint a szülésznő. Van valaki, aki mostanában szült dr. Szabónál? Ilyenkor már nagyon nehezen váltanék orvost, mert az még annyira sem ismer, mint ő. Milyen az új szülőszoba? Köszi a válaszokat.
Maja

Kedves Rákóczi Ágnes!

Szeretném Öntől megkérdezni, hogy az Önök osztályán mennyire kap "szabadságot" a szülő nő, értem ez alatt azt, hogy alkalmaznak-e kengyelt, lehet-e ülve szülni /esetleges szülőszék/, stb., vannak-e megkötések, amelyeket mindenképpen alkalmaznak.

Második gyermekemet várom, és valamivel felvilágosultabb környezetben szeretném világra hozni, mint az elsőt.

Válaszát megköszönve, tisztelettel:

Farkas Judit
Judit

Maja!
Megkérdezhetem, hogy mi az oka annak, hogy elbizonytalanodtál a Szabó dokival szemben?

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Banyóci!
Nem akarom nyilvánosan lehúzni szegény dokit, mert tény, hogy kedves és figyelmes, ordító hibákat nem követett el, de mégis azt hiszem, hogy az egész terhesgondozás alatt a szakirodalmak olvasásával inkább én ellenőriztem őt, mint ő engem. (pedig első babámat várom) Mindig mindent rámhagyott a problémák kezelésében, és még novemberben sem tudta, hogy július óta szedem a vasat, amit ő javasolt.Tehát minden megy a maga útján. De mi van, ha valami probléma lesz a szülés körül? Mennyire rugalmas egy szülés levezetésében? Nem tudom, mi az álláspontja egy sor dologgal kapcsolatban. Egy dolgot tudok biztosan: a súlygyarapodásra érzékenyebb mint én magam, bár a 9. hónap elején 57kg nem borzasztó szerintem. Nem volt túl nagy empata ebben a kérdésben. Szóval azt szeretném tudni, hogy hiúsági kérdést csinálok-e a dolgokból, vagy ő egyébként szakmailag jól felkészült, és legyek erőszakosabb az elképzeléseimmel, kérdéseimmel kapcsolatban? Nála fogok szülni, ha egy-két dolgot sikerül tisztáznom vele, bízom benne, hogy jó szakember.
Maja
Maja

Szia Anita! Jo hogy írtál, én is annak gondoltam az eddigi tapasztalatok szerint,de nekem még messze a vége. :-)
kiss.brigitta

Szia Maja!
Bár nekem lassan már 17 hónapja, hogy nála szültem, de azóta is hozzá járok, illetve a következő babymet is nála szeretném majd a világra hozni. Ennek igen egyszerű oka van: Több dokihoz volt már "szerencsém", és ő az, akiben teljesen meg tudok bízni. Terhességem félidejében kerültem hozzá, és szinte az első perctől kezdve éreztem, hogy ő az a doki, akit kerestem. Nálam mindig mindenre emlékezett, és maximálisan odafigyelt rám. Mivel nekem is első baba volt, így rengeteg kérdés merült fel részemről, amikre mindig kimerítő választ kaptam. Szerintem kérdezz bátran tőle bármit, amire kíváncsi vagy. Én is ezt tettem, így mindig tudtam mire számíthatok.
Súlygyarapodás: Én örültem neki, hogy helyettem is próbált mindig figyelni a felszedett kilók számára. Soha egy falattal sem ettem többet, mint terhességem előtt, mégis előfordult, hogy 4 hét alatt 3 kilót híztam. Elbeszélgettünk erről, és kiderült, hogy az általam akkor helyesnek vélt sok gyümölcs és gyümölcslé fogyasztás miatt ugrott meg a súlyom. A gyümölcsöt korlátoztam az általa javasoltakra, a gyümölcsleveket lecseréltem vízre, és a következő alkalmommal nem is volt súlytöbbletem. Mivel a leleteim jók voltak, így sosem piszkált a kilók számával, csak próbált a vonalaimra IS figyelni. De általában mindezt viccesen előadva. Én nem bántam.
Fentebb már írtam valahol, hogy a szülésemnél a szabadságát megszakítva, kb. 20 perc alatt bent volt, és a szülést követő napokon is meglátogatott. Nekem ez is sokat jelentett,mert tudom,hogy sok doki ezt nem teszi meg. Én úgy gondolom, hogy szakmailag jól felkészült, szerintem nincs mitől tartanod. Abszolút a helyzet magaslatán állt szakmailag, plussz a párom mellett ő is a lelki támaszom volt azokban a nehéz órákban. Javasolni csak azt tudom neked, hogy a kérdéseiddel, aggályaiddal bátran fordulj hozzá. Engem sosem hagyott kételyek között, és szerintem téged sem fog.
Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Banyóci!
Köszi a megnyugtatást, nekem is ilyen 3 kilós gyümölcsleves problémám volt, azóta ezt korlátoztam is. Sajnos én igen édesszájú lettem a terhesség alatt, pedig korábban kifejezetten nem kívántam az édességet. Ahhoz képest nem is híztam sokat (eddig 10 kilót, 47-ről indulva). Egy hónap alatt meg már nem történhetnek nagy katasztrófák. Tehát én nem tagadok meg magamtól semmit (meg a babától sem, aki imádja a banánt). Karácsonyi időszakban terhesnek lenni az enyhén szólva is kitolás ilyen téren. De hála istennek ezek nem a legnagyobb problémák. Nekem volt egyéb is, ami miatt császározni akar. Én nem. De az epidurálást sem tartom elengedhetetlennek. "Jó lenne" csak úgy szülni. Legalább megpróbálni.
Neked teljesen komplikáció mentes volt a szülés meg a terhesség?
Maja
Maja

Szia Maja!
Biztos tudod, hogy az orvost nem a sulyod érdekli, hanem a gyarapodas mértéke. Tehat, az 57 önmagaban nem mond semmit, a 10 kg plusz viszont igen. Es ez igy nagyon is jo. Gratulalok!
Akoti
Akoti

Szia Tanci!
Szerintem nincs okod aggodni! Az orvosodnak nem érdeke, hogy eltekintsen egy esetleges rossz eredmpénytöl! Ha kétségei tamadnanak, tovabbi vizsgalatot javasolna, de minimum megismételné az AFP-t. Felejtsd most el a Kismama magazint és gondolom, hogy a védönö sem mutatott még neked orvosi diplomat. Nyugi!
Akoti
Akoti

Akoti!
Köszi a bíztatást, emiatt nem stresszelek, van elég más ok erre.
Maja
Maja

Szia Tánci!

Nekem 0.7-re azt mondta az orvos, hogy tökéletes. Azt hiszem, sok minden függvénye, pl. súly, életkor. Nem igazán értek hozzá, de ha az orvosod azt mondta, ok., akkor szerintem ne aggódj.
Üdv.

Kedves Ágnes, ma megnéztük a szülőszobákat, hát tényleg van mire büszkélkedni, egyszerűen gyönyörűek!!! A Napsugárban szeretnék szülni, jó Kép
Olyan sok félelemem eloszlott, a szülésznő kolléga (vmilyen Éva) türelmesen válaszolgatott minden kérdésre, pedig volt jó pá.
Szóval szuper!

Minden jót, majd megkeresem Önt személyesen.

Üdvözlettel:

Fruzsi
cinderella

Fruzsi

Írnál nekem priviben részletesebben, milyenek az új szülőszobák?
Köszi előre is!
karolina.csik@freemail.hu

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Fruzsi!

Kérlek ide is írj részletesebben az új szülőszobákról, szerintem sokunkat érdekel!

Kösz:
Nóra
Névtelen

Maja!
Megvonni és sem vontam meg magamtól semmi jót amit kívántamKép. Mivel én nem igazán voltam kívánós, így ez nem is volt nehézKép! A 10 kg szerintem se "vészes", és 12 kg-t híztam összesen. Viszont az el kell, hogy mondjam, hogy az utolsó hónapban többet mint előtte. Abban az 1 hónapban tört rám az ehetnék, és nem is utasítottam vissza a finom falatokat.
Miért akar császározni? Ha nem akarod itt nyilvánosan leírni, akkor esetleg a profilomban lévő e-mail címre is írhatsz. Amit az epidurálásról írtál, az számomra úgy tünik, mintha azt is erőltetné. Ezt azért is meglepő számomra, mert nálam voltak olyan "kritikus" pillanatai a szülésnek, hogy szinte könyörögtem a fájdalom csillapitásáért, sőt egy gyenge pillanatomban még a csasziért is. De ő inkább próbálta a lelket tartani bennem, és a nyugodtságával, magabiztosságával erőt adni. Utólag ezért nagyon hálás vagyok neki.
A terhességem alatt nem merült fel semmilyen probléma szerencséreKép, de a szülésnél sajnos igen. A baba feje a kimenetben stagnált, minden erőfeszítés ellenére egyszerűen nem mozdultKép, így végül vacuum segítségével jött a világra.
Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Én jan.4.re voltam kiirva,és még mindig nem szültem meg.A ciklusom 30-32 napos volt.Ez szerintetek csak ennek a függvénye,vagy egyébként is lehet túlhordani a babát valami más okból?
Kori Anna

Kedves Fruzsi és Akoti!

Köszönöm, hogy próbáltok megnyugtatni, tényleg jó érzés. Megpróbálok én is pozitivan hozzáállni a kérdéshez, és bizom a dokimban. Tényleg sokszor felesleges húsz helyen utánanézni bizonyos dolgoknak, mert csak összezavarodik és kétségbeesik az ember.

Képzeljétek! Karácsonyra megkaptam a babától azt az ajándékot, hogy megéreztem a mocorgását! Annyira jó érzés, és azóta is minden nap érzemKép)

Kellemes napot Mindenkinek!

Tánci
Tánci

Kedves Rákóczi Ágnes!
Én egy elérhetőséget szeretnék kérni,egy olyan személy elérhetőségét,aki az alapítványukkal foglalkozik.Tavaly utaltam át egy összeget,adószám és minden egyéb nélkül ezt szeretném most pótolni.
Köszönöm
Anita
Anita

Kiss Brigittának:
Hamar eltelik ám ez a 40 hét. Kezdek nosztalgiával visszagondolni ezekre a hónapokra.
Jól érzed magad?
Üdv,
Anita
Anita

Fuzsi!
Varjuk a szülöszobas beszamolodat!!!!!!Kép
Akoti
Akoti

Anna!
Te kinél szülsz? Jo, hogy az orvosod nem sürgeti az eseményeket.A Babat még jol érzi magat odabent, hadd maradjon, amig csak akar! Sokat hallunk mostansag beinditott szülésekröl, jo, hogy a Kutvölgyiben ez nem divat!
Akoti
Akoti

Sziasztok!

Kátya vagyok a véleményeitekre lennék kiváncsi, én 1997-ben szültem kisfiamat a Kútvölgyiben Kovács dokinál vele kapcsolatban különösebben nincs rossz véleményem jó orvosnak tartom,de sajnos magával az osztállyal kapcsolatban ért egy-két negatív élmény akkor (pl. nővérek, szülőszoba). Kiváncsi volnék mostanábam mi a helyzet az osztályon úgy tudom átalakítások történtek az osztályon,illetve mi a véleményetek Kovács dokiról,ezekre azért lennék kiváncsi mert tervben van a második baba és valoszinűleg most is a Kútvölgyi mellet döntök.
Előre is köszi Kátya
KÁtya

Szia Kátya!

Én is Kovács dokihoz járok, az elsö babámmal. Én nagyon szeretem, meg lehet vele beszélni mindent, és rendkivül figyelmes. Igaz, néha én egy kicsit túlaggódom a dolgokat, de o mindig megpróbál megnyugtatni. Sajnos a szülöszobákat, illetve magát az osztályt még nem ismerem, mert még nem volt módomban megnézni (még csak a 20. hetet taposom), de ahogy az elözö leveleket olvastam, nagyon sok változás történt azóta, mióta ott jártál. Felújították a szülöszobákat, állítólag nagyon barátságosak és otthonosak lettek, de a növérekröl olvastam jókat is és rosszakat is. De gondolom, ez elég szubjektiv.

Esetleg irnál Te is Kovács dokiról? Neked mi volt a tapasztalatod a terhesgondozás és a szülés alatt? Nagyon megköszönném, ha irnál róla.

Köszi, Tánci
Tánci

Sziasztok!

Nos, a szülőszobák. Mivel én még nem jártam arra, nem tudom, milyen voltKép gyanitom, hogy a főfalak uott Kép
Ahogy belépsz a szobákat összekötő folyosóra, rögtön jobbra van egy előkészitő szoba, egy ággyal, vécével, zuhanyzóval, mosdóval, nagyon modern és tiszta, de igazán az tetszett, hogy olyan megnyugtatóan elkülönül a többi helységtől, "méltóságteljesen" végezetők a különböző nyalánkságok.
A folyosón továbbmenve jobbra egymás után három szülöszoba, balra a császáros műtő és a babaizé (ahol lemérik, stb, nem tudom, hogy hivják).
A három szülőszoba: mindegyik más szinű falakkal (zöld-sárga-nemtudom), tágas, barátságos, egyszemélyes. A szülőágy tetszőlegesen állitható (távirányitóval), akár ülő pozicióba, remélem, ezt ki is lehet használni, mert (ez az én rendkivül sok tapasztalaton alapuló véleményem) vizszintesen szülni...??? bizos lehet, de nem ártana a gravitációt is félig-meddig kihasználni. Sz'al hiperszuper ágy, biztos egy vagyon voltKép
Van kisszék, gumilabda. Van ajtó Kép Van "hangulatvilágitás" Kép Nem tudom, mi van még.
Ami nem tetszik, hogy szülés után nincs hátsó ajtóKép Ha szerda 10-kor "végzel", akkor az 50 ott várakozó között kell majd elvonulnod (de gondolom, ez igy volt). Vagy valamibe muszáj belekötnöm, mert tényleg olyan kultúrált, emberi, olyan szép minden, hogy ha a háttér segitheti egy szülés lefolyását, akkor ezentúl csökkenni fog a szintidő Kép Engem annyira megnyugatott.
Olyan jó lenne (lett volna), ha a fájdalomcsillapitásra lennének ebben a kórházban módozatok.. van valamiféle nitrogén-xy gáz, de nem tudom, az mennyit használhat. Elvégre 2003 van, fogat is lehet úgy húzni, hogy fáj, és úgy, hogy nem.
No, sebaj.
Más hirtelen nem jut eszembe, igaz is voltunk vagy 40-en érdeklődők, elég nagy tumultus volt, de ha még eszembe jut valami, megirom.

Üdv.:

Fruzsi
cinderella

Szia Fruzsi!

Hetek óta olvasom a leveleket, és asszem' egy cipőben járunk, én február 10-re vagyok kiírva, első baba, és hát nem mondhatnám hogy mindent olyan tisztán látok a szülés körül..:-). Viszont a Te eddigi kérdéseid a többiekhez remekül lefedték az én kérdéseimet is, úgyhogy így is köszönöm Neked is, és a többieknek is!
Én szerdán megyek a kórházba első CTG-re, mostantól lesz a heti bejárás, akkor megnézem a szobákat, majd megkeresem azt a hátsó ajtót...
Mikorra is vagy pontosan kiírva?

kistitu
kistitu

Fruzsi

Köszi a beszámolót!
Akkor ezek szerint tilképpen a szobák lettek csak újak, labda és patkó alakú szülőszék + a állítható szülőágy már adott volt. Legalábbis, amikor én szültem 2002 júliusában, akkor találkoztam velük. az ágy állítása nálunk annyira jól sikerült, hogy a férjem a távkapcson épp a leeresztő gombot nyomta a felültető helyett Kép Jót röhögtünk, de aztán szinte végig ültem szülés közben.

Fájdalomcsillapítás
Bár tudom mindenkinek más és más a fájdalomtűrő képessége, mégis a legjobb természetesen szülni, igaz fájdalomcsillapításosban még nem volt részem, tehát igazából nincs viszonyítási alapom, de másodjára, sőt időközben kiderült harmadjára is hasonlóan szeretnék szülni.

EDA-ról több rosszat hallottam, mint jót, a K-ben úgy tudom, nagyon nem is szeretik az orvosok. A tegnapi szülőszoba a TV2-n megerősített benne, hogy nem annyira jó az EDA. Szegény anyuka nyakig le volt zsibbadva, nyomni nem tudott, mert hogy nyomjon, ha nem érzi, mikor, hova és hogyan kell nyomni és csak passzírozták ki belőle a gyereket. Ráadásul majdhogynem a feje lentebb volt, mint a feneke... A gravitáció hatása tényleg áldásos, tudom tanusítani.
Hidd el Fruzsi nagyon klassz lesz szülni a fájdalmak ellenére is!

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!
Én EDA-ban szültem mind a két gyermekemet, s nem voltam nyakig lezsibbadva (csak a fenekem, de az lehet, hogy a hosszú fekvéstől volt). Bár az EDA-t jól kell megszúrni.
S azt is tudtam, hogy mikor kell nyomni, ugyanis az EDA csak a fájdalom-érzetedet veszi el, a méhösszehúzódásokat érzed, s az sem kellemetlen. A kitolásnál nem volt székelési inger, amikor éreztem a méhösszehúzódást akkor nyomtam s 15 perc alatt meg is született a kisfiam.
Szóval nem olyan rossz az EDA.
klikk

Sziasztok!

Nos 1997-ben mikor szültem a szülőszobán elégé mostohák voltak a körülmények. Egy másik éppen szülő nővel voltam együtt és csak egy függöny választot el minket egymástól, hát nagy élmény volt végighalgatni ahogy kiabált. A másik ami nem tetszet, hogy alig értem be a vajúdóba máris nekem este a szülésznő ( bortoválás, beöntés), majd miután "végzet" velem kértem, hogy engedjék be a férjem, de közölte, hogy még nem lehet mert éppen szült egy másik kismama ( ez egy másik volt nem az akit az előbb említettem), majd ha végeztek utána bejöhet, vagy kimehetek hozzá a folyosóra ha bírok, hát én kimentem, mert nagyon rossz volt ugy ott bent lenni ( egyébként hajnal 4 óra volt ). Később mikor már mindketten ben voltunk a szülőszobán nagy fájások közepette az nagyon rossz volt, hogy pl. nagyon szomjas voltam de nem ihatam, ill. nagyon zavart hogy ki-be mászkált mindenki körülötem ( orvosok, növérek, betegszállítok), ugynis közben reggel lett és megindult a müszak, szóval elég nagy "nyüzsgés" volt, pedig jobban eset volna ha nyugi van körülöttem.
Abban pedig teljesen igazadvan Fruzsi hogy kár hogy nincs hátso kijárat úgynis szülés után simán kitoltak a folyosora és egy kicsit otthagytak, hogy még egy pár szót beszélhetek a férjemmel, utána vittek be a kórterembe, hát nagy élmény volt ott kint feküdni délelőt miközben jöttek mentek körülötem az emberek.
Nagy vonalakban ennyit a szülésem történetéről ,viszont azt örömmel olvasom, hogy ezek az állapotok már megváltoztak pozíti irányba.
Ja és még valami akkor csak vizszintes helyzetben lehetet szülni felhuzott lábbakkal szerintem nagy hülyeség.
Kovács dokiról csak annyit, hogy különösebben rossz tapasztalat nem ért vele kapcsolatban most már több mint 7 éve járok hozzá, jó orvosnak tartom, egyébként egy kedves barátom nagybátyja ajánlott be hozzá aki szintés a Kútvolgyibe dolgozik egy másik osztályon főorvos ként, gondolom azért neki mutatot be mert ő is jó orvosnak tartja. Egyébként úgy tudom, hogy Kovács doki már "régi darabnak " számint az osztályon legalább 20-25 éve van ott.
Egyelőre ennyi, ha még eszebe jut valami akkor megirom.
És mindenkinek aki most fog szülni sok sikert és sok boldogságot kívnok, hajrá lányok!

Kátya
Kátya

klikk
Az EDA-nal nemcsak a szúráson, hanem az adagoláson is van a hangsúly, valszeg a kismamának kicsit túllőhettek a célon, hogy úgyí alakult neki.
Neked viszont akkor tényleg profik csinálták, de én még a pozitív EDA-történetek mellett sem merném bevállalni, csak császárnál.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Fruzsi,
nagyon klasszul hangzik amit leirtal, mar nagyon kivancsi vagyok. Egy dolog nem vilagos, hogy merre van most a CTG? Merthogy az regen a vajudoban volt.

Sziasztok,
Orsi
Orsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?