Új privát üzeneted érkezett!

Lívia! Értem a vonatos problémát... (sóhajtós smiley) Tibetit jól érted, az anyag nem zavaró, hogy sok lenne. Legalábbis engem nem zavar, és még mást sem hallottam panaszkodni, de majd meglátod Te hogy vagy vele. ;)

hordozo

Ági, én a gyerekre értettem, hogy nem túl vastag-e neki a hóna alatt a kétszeresen átmenő összetekert kendő. :D
danann

Celesztina! Úgy tűnik, nem jár erre hmongban utazó topiklakó, de hogy ne maradj válasz nélkül...
Szóval nem is igazán látszik a képen sajna, hogy hogyan megy a pánt a lábainál, mert talán ott lesz a bibi. Szerintem az a trükk, hogy a lába a kötözéskor is a megfelelő pozícióban legyen, úgy vidd át a popsija/combja alatt a pántot, és ha elég szorosra kötöd, akkor nem tud utána lelógni. Ez csak tipp és megérzés, a minimális mei-taiozásunk alapján.
Próbáltam neked képeket keresni a neten, de egyelőre nem találtam, most meg inkább megyek aludni :-D
danann

Lívia: köszönöm nagyon válaszod! :D :D :D
gondolkodtam azóta én is mi lehet a gond és hasonlóra jutottam, azzal a kiegészítéssel, hogy mivel 2 éve smúlt a gyerek és hosszúak a lábai (mármint egy fiatalabb gyerekhez képest) ezért lóg, találtam fotót is:
Kép Kép
bocsi,de ilyen kicsiben van meg, nem tudom nagyobbítani :(
a podegis fotón látszik, hogy a láb alatt egyszer van átvíve (bocsi ez magyartalan kicsit) a pánt, míg a "natív" hordozós képen kétszer -a hmong pántj aelég hosszú ehhez és talán pont ez a megoldás: vállon át hátra, előre és újra hátra és ott megkötni. (pont elér)
Persze ha nem vinném hátra megint akkor masniba köthetném, dehát ez nem divatbemutató :lol:
így jobban tartja a lábát: egyszer a comb tetején másodszor a térdhajlatnál -teszteltük ezt és nem lógott úgy ugyanazon sétatáv végére mint a fotón amit múltkor raktam fel

(gondoltam, hátha akad majd más is akinek hasonló problémája lesz, ezért írtam le ilyen részletesen)

Kép Kép
celesztina

Kép Kép
no, lett nagyobb :wink:

Kép Kép
celesztina

bocsánat, kétszer ment el :oops: :roll:

Kép Kép
celesztina

Hordozós lányok, aki még nem járt a Mamami fórumon, gyertek, ötleteljünk közösen, hogy lehetne minél jobban megszervezni egy hordozós hetet itthon?

http://www.mamami.hu/forum/showthread.p ... #post29325

Eszter
ikra

Ági:

tényleg van még keresnivalónk a kendővel, csak másként, mint gondoltam. Sétához egyelőre hanyagoljuk, pihentetjük, de otthon, ahol hónapok óta hanyagoltuk, most újra elővettem a kendőt a legsürgetőbb házimunkák zavartalan, nyafimentes lebonyolítására. Jobb szeret ugyan kézben lenni, ha nyűgös-nyafizós, de elfogadta a kendőt, mint kompromisszumot. :)

Györgyi

Kép
szerencsefia

talaltam egy ilyen csodas sztaros-hordozos kepet:
http://celebritybabies.typepad.com/phot ... arrier.jpg

Biobaba
biobaba

Biobaba, ez naggyon durva, szétröhögtem az agyam :lol:

KépKép
KépKép
safrany

Biobaba, :D:D:D:D
Te mindig olyan jó dolgokat tudsz hozni :)

Eszter
ikra

Biobaba: :D :D :D :D

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731

Dejó, Györgyi!
Biobaba! :lol: Én is ilyet akarok! :wink:

hordozo

sziasztok, no hmonggal még mindig nem jutottam dűlőre, lehet csak én vagyok béna és nem a hosszú láb a gond (mármint hogy a nagylánynak hosszú a lába) mert a kicsit is próbáltam hordozni (igaz elől) de nem sikerült a béka-láb-póz :? :x

és remélem, nem volt félreérthető mert mindkét fotón jó a hordozás csak nekem nem megy így egyelőre, de próbálkozom.
celesztina

Idén is lesz hordozós séta. Részletek itt: http://www.hordozas.hu/

Aki pedig szívesen bekapcsolódna a szervezésbe, az a Mamami megfelelő topikján keresztül teheti meg:
http://www.mamami.hu/forum/showthread.php?t=420

KépKép
livus

A szórólapról kimaradt még egy célcsoport: aki hordozott...

Ezek vannak:
- aki hordoz,
- aki szeretne hordozni,
- aki beszélgetne vagy kérdezne
a témáról,
- aki szívesen kipróbálná a testközelben hordozást

Györgyi

Kép
szerencsefia

Györgyi: természetesen hajdani hordozók is jöhetnek ;)

KépKép
livus

Livus:

persze, én se arra gondoltam duzzogva, hogy mellőzve vagyunk, csak nem találtam meg magunkat a kategóriákban. Azért még ex-hordozóknak sem mondanám magunkat. Ma is volt rajtam vagy 20 percet a gyerek, pont annyi időt, ami alatt fel tudam aprítani a zöldségeket anélkül, hogy Árnika a lábamba csimpaszkodva bömbölt volna. :)

Györgyi

Kép
szerencsefia

Ja, és kategóriától függetlenül igyekszünk ott lenni az eseményen, feltéve, hogy nem vidéken vagyunk aznap.

Györgyi

Kép
szerencsefia

Sziasztok!

Mi ajánltok inkább a megkötős Nandu hordozókendőt, vagy a karikásat?

A Nandu kendők mennyire kényelmesek? (Olvastam, hogy van olyan kendő ami vágja a baba lábát, vagy a mamát)
filip

Szia Filip!
Én a megkötőset ajánlanám, mert sokkal jobban ki lehet használni, változatosabban lehet megkötni. És nem féloldalas, mint a karikás.

A Nandu jó kendő, jó a szövése, anyaga. Általában a vékony, lenes kendőkre jellemző, hogy vágnak, kényelmetlenek hosszabb távon, nagyobb babával. A Nandu jó választás.

KépKép
livus

Györgyi,
Ez a lábba csimpaszkodva bőgés nekem is ismerős :)

Eszter
ikra

Erről az Angelinás képről viszont még hiányzik egy gyerek, vagy rosszul látom? :twisted:

A párom kitalálta, hogy kellenének a hordozós sétára babakocsiban ülő gyerekek egy kis transzparenssel a kezükben, hogy "Hordozott babák szeretnénk lenni!"

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle

Varda: ez azért már nagyon provokatív, nem? Nem lenne jó, ha valaki a szívére venné, vagy rossz érzése lenne a babakocsi miatt... Nem biztos, hogy szimpátiát váltanénk ki ezzel...
Egyébként meg nekünk van babakocsink. És néhanapján használjuk is.

KépKép
livus

OFF
[quote]E írta:rről az Angelinás képről viszont még hiányzik egy gyerek, vagy rosszul látom?

:)
utananeztem
3 orokbefogadott gyerekuk van es 3 sajat, az egyik ikerpar
ugyh ketto hianyzik, de mentsegere legyen a grafikusnak, h azok az ikrek kb masfel honaposak jelenleg

Biobaba
biobaba

Livus! Nem kell komolyan venni, csak poénból mondta :D

De ez azt is jelenti nekem, hogy végre belátja az anyós minden ellene irányuló törekvése ellenére is, hogy jó dolog, hogy Roland hordozva van :)

Úgyhogy örülök neki. Meg annak is, hogy a textilpelenkát is ő ajánlgatja már másoknak is :), pedig az ellen is ellenérzésekkel viseltetett eleinte.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

varda tintalle

Livus! Nem kell komolyan venni, csak poénból mondta :D

De ez azt is jelenti nekem, hogy végre belátja az anyós minden ellene irányuló törekvése ellenére is, hogy jó dolog, hogy Roland hordozva van :)

Úgyhogy örülök neki. Meg annak is, hogy a textilpelenkát is ő ajánlgatja már másoknak is :), pedig az ellen is ellenérzésekkel viseltetett eleinte.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

varda tintalle

Na, dupla...

Varda
www.hanami-teahaz.hu

varda tintalle

Oké, Varda! ;)

KépKép
livus

Hááát, ha el tudunk menni a hordozós sétára, akkor csak az egyik babó lesz kendőben, a másik Nania kerekes hordozóban lesz :oops: (Apa dolgozik aznap, bevisz minket, de haza is kell jutnunk valahogy.) Ki leszünk nézve? :roll: :oops:
Viszont tegnapelőtt közölte, amikor Ő tolta Mirát a Naniában, Gergő meg kendőzött, hogy legközelebb inkább kendőben vinné a másik babót, mint ebben a kocsiban tolná...(Az előzményekhez képest ez jóval több, mint amit vártam Tőle :D Még a végén kendős apuka lesz belőle... :D )

Kép
babyteve2

Babyteve! Mi biztos, hogy nem nézünk ki senkit, gyertek nyugodtan kocsival is :)

Varda
www.hanami-teahaz.hu

varda tintalle

Sziasztok!

Mostanában kipróbálgattuk a csipőre kötést Zsombbal. Hátamra kendővel még nem mertem. :oops:
Közben felmerült egy igény bennem, hátha mondtok valami jó ötletet. :wink:
Ha a nagyokért megyek a suliba kéne valami ripsz-ropsz eszköz amiben berohanhatunk a kocsitól a teremig, esetleg pár szót váltok a tanítóval stb...
De mindig nagy a rohanás, szóval a hosszú kendőmből elég időigényes a csípőkötést megcsinálni, ezért mindig kikapom az ülésből Zsombot és karomban uzsgyi be, de a 8,5 kilójával leszakad a kezem már azalatt 15-20 perc alatt is. :? Szóval valami jó, de nem túl drága megoldás kellene. A Mei tai csipőre nem tetszik. Valami előre megkötött dolog kellene. Rövid kendő? Esetleg házilag valami,nem nagyon akarok most költeni, és olyan ami megbízhatóan bírja is a súlyt.
Mit ajánlatok, ilyen kis ripsz-ropsz 15- percekre, 15 mp-es előkészülettel, mert mindig rohanunk a sulinál. :oops:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka,

babaerszeny vagy bohem-mamas babazsak????
erre tokeletesek

www.bohem-mama.hu
www.babakozelben.hu?

Udv
A
zsombagomba

zsombagomba!

Hogy ez miért nem jutott eszembe. :shock:
Találtam is az elrakott anyagjaim között egy nem túl vékony sztreccsvásznat. Abból varrok erszényt. Szimpla anyagból, mert nem vékony. Jó sűrű szövésű, hosszában nem, keresztben kicsit nyúlik. Ideális. :D Más szinű az egyik és a másik oldala. Egyik világos natúr, a másik oldal középbarna márványos. Már csak azt kell eldönteni merre szegek, melyik legyen a fő szín. Valami vidámabb jó lenne, de, ha mát van.
A méretet kéne jól belőni, bár kettő is kijön az anyagból. :lol: :lol:
Cérnából kell szerintetek valami speckó?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka,

sima pamutcerna.....

A
zsombagomba

Pumperka! Miért is nem jó egy előre megkötött kendő a csípőnhordozásra? Nem kell a kocsinál megkötni, ha meg van kötve előre, csak belebújni, beledobni a gyereket (akár menet közben, még állni sem kell hozzá) és robogni tovább.

hordozo

Ági!
Mivel hosszú a kendőm, így a felesleges részek elrendezésével megy el sok idő. Ráadásul azt mindig a gyerek berakása után csinálom. Igen egy rövid kendő is megoldás lenne. Ill. ha ráállna kezem jobban. Lehet, hogy csak néha kéne időben odaérnem, és egy hét után ráállna a kezem a gyors munkára is. :lol:
A babaerszényt azért most már valószínűleg megvarrom, csak úgy kedvtelésből, bár a méretezéstől tartok, ill a nyári és a vastagabb ruha közti váltásnál is lehet gond. :D
Meg, ha esetleg túl jól sikerül a fogyókúrám, de attól nem tartok. :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

[quote="hordozo"] írta:hordozo(akár menet közben, még állni sem kell hozzá) és robogni tovább.

Na ettől én még messze vagyok. :lol: :lol: :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Mondjátok csak, mit lehet mondani jóindulatú, ám rémült játszótéri ismerősnek, eladónéninek, aki figyelmeztet, hogy teljesen lila a gyerek lába?! Hátamra kötöttem a kicsit batyuval (a játszón, három anyuka nézte végig, kicsit izgultam, de jó lett), el is aludt benne. És ahogy hátraviszem a szárakat, kicsit tényleg szoríítja a lábát, mert valóban lilul. Engem nem zavar, szerintem a gyereket sem, de lehet ilyenkor valami okosat mondani annak, aki szól nekünk? Persze, várjuk az őszt, amikor hosszúnadrág lesz a gyereken, és nem látszik a bőre, de addig?

Köszönöm,
Nuska
nuska1

Nuska! Szerintem az azért nem jó, ha lilul a lába. Én próbálkoznék másik kötéssel, hátha az jobban illeszkedik és abban nem lilul.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

varda tintalle

pumperka,

karikás kendővel hiphopp magadra tudod rakni és ha nem cígeled így órákon keresztül akkor nem fog a hátad se megfájdulni.
Ha akarod meg is tudod varrni, nem ördöngösség.
doc

Nuska: :shock: Kíváncsi vagyok, mit mond erre Ági! Elég gázosan hangzik szerintem is :shock:

KépKép
livus

Livus, Varda,
azért annyira nem vészes szerintem, mert nem lesz hideg a lába, úgy gondolom, hogy csak a felületi ereket nyomhatja kicsit. Azért a kendő mégsem egy vékony kötél...Meg kellene próbálnom BWCC-vel, ott talán másképp fut a kendő szára. Amikor látom, hogy nem teljesen rózsaszín, akkor megigazgatom, megmozgatom a lábacskát, hogy máshova kerüljön a kendő szára.
Ági válaszát én is nagyon várom :wink:

Üdv,
Nuska
nuska1

Ha rendszeresen, tényleg lilul, valamin változtatni kell, mert nem kéne, hogy liluljon. Én nem váltanék kötést, ezen a kötésen belül próbálnék arra figyelni, hogy mennyire szoktam szorítani a kendőt, amikor hátraviszem a lábánál és keresztezek popsi alatt. Ekkor már nem kell szorítani, húzni! Csak könnyedén hátravinni – persze feszesen menjen a kendő, nem lazán, de már nincs a mozdulatban az az erő, ami a felső szegás meghúzásakor vagy ráncbaszedéskor van.
Ez nem ennek az esetnek hangzik, hiszen most saját bevallásod szerint is lila a lába a babának, de nagyon gyakori, hogy járókelők azt mondják a gyerek lábára (holtra válva), hogy lila, miközben teljesen normális a színe. (Ez jól látszik, ha mondjuk összehasonlítod a keze színével.) Annyira félnek tőle, hogy elszorítod a gyerek lábát, hogy ők valóban lilának látják, bármilyen is. Figyelni kell az elszorításra, lilulásra, ha vékony kendőt használ valaki. Néha előfordulhat lilulás vastag kendővel is, ha pont szerencsétlenül talált el egy eret a térdhajlatban, de ez tényleg nagyon ritka, és szerintem sem veszélyes dolog, ahogy Nuska is írja, hiszen a láb nem olyan kényes az oxigénellátásra, mint pl. az agy.
Járni tudók hordozása a bizonyíték, mennyire nem zsibbasztó dolog a hátonhordozás a gyereknek: amikor leliftezem a gyereket a hátamról, még sosem történt másként, minthogy amint földet ért a lába, csont nélkül elszaladt a gyerek. Rögtön látnánk a mozgásán, ha zsibbadt lenne a lába. Na, ezt jól körüljártam. ;)

hordozo

Agi, te mikor kelsz fel? :shock:

Sára

Kép

Kép
saara

De érdekes, amit írsz, Ági! Bogi miután leveszem, mindig olyan "nehezen áll meg a lábán", inog, bizonytalan a földet érés után :) De biztosan nem zsibbadt a lába, az nem ilyen lenne (mert azért 3 mp. után ő is elfut :lol: )

KépKép
livus

Nálunk én szoktam szédülni, miután lekerül rólam a kölök...ez vajon mit jelent? (Megszűnik az "ellentartás" és felborulnék súly nélkül? :oops: :D )
Apa szokott sípolni, hogy hogy néz ki a bébi lábhajlata hordozás után, mennyire megnyomta a kendő...

Kép
babyteve2

sziasztok,

no tud vki vmi jó hordozóboltot Spanyolországban?

és legyőzhető a hátra nem szívesen teszem fóbia? eltúlzom, tudom, de olyan jó elől látni is... félek háton vinni pedig 8 kilós majdnem...

Kép Kép
celesztina

A tapasztalataim szerint túl lehet rajta lenni. Szerintem segít az, ha nem erőlteted a háton hordozást. Ha tetszik az ötlet, hordozz nyugodtan csípőn, ott ugyanúgy látod, mint elöl, és közben figyeld Magad, hogy hogy vagy! Ahogy telik az idő, valószínűleg egyre csábítóbb lesz a háton hordozás, hiszen a gyerek egyre nehezebb, Te pedig – főleg ha sokat hordozol - megkapod közben azt, amire vágysz: érzed, és látod, és szagolod, és tudsz puszit adni a feje tetejére. Ha akkor próbálod ki a háton hordozást, amikor már nyitottság is van Benned felé, akkor a tapasztalatok nagyon megerősítő hatásúak szoktak lenni. Hogy ez így sikerüljön, fontos lehet, a jó segítség a tanuláshoz. Ez persze csak egy lehetséges út, amin már többeket láttam végigmenni, és azért írtam le, hogy le, hátha segít elképzelni, hogyan lehet például közelebb kerülni a háton hordozáshoz. De biztos jönnek itt személyes történetek is!

hordozo

Sziasztok!

Hát... nem is tudom, mit keresek még itt. Árnika már itthon sem hajlandó kendőbe ülni. Inkább ordít a lábamba csimpaszkodva. És hiperhiszti van, földrevetős, hídbafeszülős minden apróságért. De hátha visszarendeződhetünk még a régi kerékvágásba, most, hogy a holland nagyi elutazott. Lehet, hogy tök véletlen, de az ő egy héttel ezelőtti felbukkanásával kezdődött az egész. Kéretlen jótanácsok, provokatív poénok, nyílt lerohanások... Bár igaz, hogy ezekkel csak engem bombázott, Árnika csupa jót kapott tőle.

Györgyi

Kép
szerencsefia

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?