Új privát üzeneted érkezett!

Nna,
az én gyerekeim még csak jövő héten mennek oviba de már újra bepisilnek.. :cry:
Nati rendszeresen napközben, játék közben, ott is, itthon is, egyszerűen nem szól, h kell, csak egy kicsit a bugyijába enged. Sári meg délutáni alvásnál, most zsinórban 3adszor.
Előre stresszelnek az ovi miatt???? Én mindig azt mondtam, hogy nem mehet oviba, aki bepisil, ezek szerint nem akarnak menni??

Kép
nettke

Sziasztok!

Ovi ma is jól ment. Persze még velem, úh. ez nem mond semmit. :wink:

A kötődés dologról: Emlékeztek, amikor elkezdtem suliba járni, csomót panaszkodtam, h Niki nem jön oda ha hazajövök és látszólag kicsit se hiányzom neki amíg nem vagyok vele. Na, ugyanígy viselkedett London után is, meg idén is, amikor pár napra elmentünk. Ő így reagál az "otthagyásra". Telefonon ha beszélünk, mintha minden Ok volna, mondja, h szeretlek, meg elbeszélget, de aztán mikor megjelenünk, elmegy az ellenkező irányba és duzzog. De sose sír utánunk. És azért ált egy fél óra duzzogás után már jön és bújik. Dávid se hiányol amíg távol vagyok, de utána ha én is ott vagyok, senkinek nem engedi, h csináljon vmit körülötte, csak én kellek neki. De amíg nem vagyok, addig totál jól elvan. Szóval lehet, h oviban se lesz látható jele annak h hiányolnak, csak majd Niki duzzog, Dá meg le se kopik rólam itthon.

Brigi

Írtad valamikor, h Borka? becsorgat, mert nem szól időben, ha pisilnie kell. Niki is ezt csinálja egész nyáron. Már a dokival is beszéltem, mert végülis lehet, h fel van fázva... De nem vagyok róla meggyőződve. Viszont az oviban hiába mondták, hogy előfordul az ilyesmi, a mindennapos esetet tuti nem fogják tolerálni. Nálatok már elmúlt? Csináltál valamit?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Nettke :)

Sztem nem szerencsés a szobatisztaságot ilyen módon kötni az ovikezdéshez. Simán el tudom képzelni, hogy vagy túlságosan meg akarnak felelni, vagy egyáltalán nem és ezért reagálnak így. De az is belefér, hogy abban a szakaszban vagytok, amikor van egy kis visszaesés és semmi köze az ovihoz. Nálunk legalábbis volt. Nem durva, de azért a nulla balesethez képest soknak tűnt. Borka pár hétig az elejét rendszeresen bugyiba engedte, mert túl elfoglalt volt. De most megint minden ok.
Szóval sokminden lehet, de sztem mostmár ne hangsúlyozd ezt a szobatisztaság és ovikezdés összefüggést. Hátha tényleg ez van mögötte.
Azért remélhetőleg hamar túl lesztek ezen is.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Lilla :)

Egyszerrre írtunk. :)

Szóval nem csináltam semmi különöset. Nem veszekedtem vele. Mondtam, hogy nem baj, de máskor jó lenne, ha időben szólna. Nem kellett erőlködni semmit. VAlahogy magától rendbe jött egy idő után.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Nettke,

A gyerekeim minden vécébe pisi, kaki után (és akkor is, ha valami jót csináltak), megkérdezik, hogy "Akkor mehetek óvodába???" Lehet, hogy néha korábban megjegyeztem, hogy akkor mehetnek oviba, ha nem pisilnek/kakilnak be, de inkább az a gyanúm, hogy a bölcsiben gyakran mondják ezt nekik.

(az én válaszom a fenti kérdésre: Nem, sajnos, mert helyhiány miatt nem vettek fel benneteket :roll: )

Ma egyébként Bernát mesefilm nézés közben a kanapéra pisilt... Már nagyon régen pisilt be, nem is igazán értettem. Ambrusnál viszont elég stabilnak látom ezt a szobatisztaságot!

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Na akkor az én gyerekeim inkább bömböljenek egy hétig!!!!Én nem bírom ki,ha még ennél is szófogadatlanabbak lesznek,mert már így is az őrületbe kergetnek.

Nettke!
Ilyen délutáni alvás alatti bepisilés Beninél is volt.1hétig tartott,aztán mintha mi sem történt volna,szépen elmaradt.Pár szóval mindig helytelenítettem,de nagy ügyet nem csináltam belőle.
Pár csepp pisi meg Marcinál megy bele a gatyába néha.Van amikor csak 1-2napig tart,de van hogy egy hétig is.Én azt gyanítom,ilyenkor van egy apró felfázás,de lehet,hogy csak egyszerűen fáradt.Ha kéri,lecserélem az alsónacit,de ha nem zavarja,hagyom abban (talán ösztönzőleg hat).
Ja és hogy most már éjszaka hidegebb van,előfordul nála,hogy reggel az első pár csepp a pizsibe megy.Ha bealszom és nem csukom be az ablakot éjszak,ő meg lerúgja a takarót,akkor reggelre átfázik.Mire kiér a wc-re és előveszi a kukiját,már pár csepp pisi bemegy (mondjuk az ágya nem lesz sose pisis).
Ezek szerintem még életkori sajátosságok!Nem tudsz vele mit kezdeni!Persze pár szóval lehet megdorgálni,de ne csinálj belőle nagy ügyet,ne vegye a lelkére!Majd elnövik!
Ja igen!A pszicho szerint nem gond összekapcsolni a szobatisztaságot az ovival,mert van akire ösztönzőleg hat!De ha nem,akkor ne frusztráljuk vele a gyereket!!!Az ovit inkább pozitív dolgokhoz kösd,hogy a jó érzéseket erősítd bennük az ovival kapcsolatban!

Brigi!
Én remélem,hogy az ikerségük átsegíti őket a nehezén.Én tartok attól,hogy Marci hogy reagál az anya-nélküliségre.Ezért már most trenírozom a többieket,hogy figyeljenek egymásra,meg segítség a másikat,ha sírna.

Lilla!
Szerintem ha teszel elég váltóruhát az oviba,nem lesz gond.Vagy teljesen bepisil Niki?Csak az első pár csepp megy be,nem?És Dá?Nikit nem movitálja Dá sikere?

Edit

Kép

Kép
edit73

Nekünk Olival 3,5 éves kora körül volt egy periódus, amikor a bölcsiben bepisilt, és akkor 2-3 napot is zsinórban. Utána meg mintha misem történt volna stabilan nem. A dokinéni szerint valami kis felfázás okozhatta ezt, mert pont kora tavasszal volt.

Nem célszerü az ovihoz kötni a bepisilés dolgot. Eleinte én is mondogattam Olinak, de aztán itt a fórumon beszéltük ezt Edittel, hogy visszacsaphat negatívan is, mert ök jól érzik magukat a bölcsiben - most aztán különösen jól, hogy ilyen kevesen vannak a böliben, és egész nap dédelgetik öket - és eszük ágában nincs oviba menni. :roll:

Én most nagyon büszke vagyok a fiaimra. Éjjel olyan szinten stabilan ágytiszták (na jó Samu már több mint egy éve az, sosem pisilt be), hogy egyedül járnak ki a WC-re, fel sem ébresztenek minket. :D :D Mindig csak a WC ajtó csapódására ébredek, mert azt nem tudják csendben becsukni. :lol:

Megkaptuk a fiúk bölcsis füzeteit ma a Beától. Olyan megható ahogy olvasom a jellemzésüket. Még fényképet is csinált bele a bölcsis mindennapjaikról. Nagyon kedves dolog volt tölük. Igazi emlék lesz nekik.

Odaadtuk az ajándékot a gondozónéniknek. Végül tollat gravíroztattunk nekik a fiúk neveivel, az a legmaradandóbb.

Az elsö idökben elnézik a bepisilést, mert lelki okai is lehetnek. Biztos megoldódik az elsö hónapban, szerintem türelmesek lesznek.

Detti :)
Nem hívod fel az ovikat szeptemberben, hogy nincs-e üresedés? Hátha valaki a szobatisztaság miatt nem kezdte meg az ovit, és mehetnének a fiúk a helyükre.

Baba és Meme merre vannak?

Cat
Kép
cateye

Detti,
Nehéz kérdés, hogy mit mondjon az ember a gyereknek ha készül az oviba, de nincs hely.
Tavaly tavasszal meséltem a gyerekeknek egy csomó dolgot, hogy mit fognak ott csinálni. Nagyon várták. Közben mindenki azt kérdezte, hogy mikor mennek oviba? Szeptemberig reménykedtem, hogy mégis sikerül.
Fél évig még sikerült az érdeklődésüket felkeltenem.....de másfél évig.....nem.

Kép
pramprampram

Pram :)

Mikor kezditek az ovit? Hétfön? Végül vegyes vagy korcsoportos csoport lesz?

Cat
Kép
cateye

Cat,

Felhívtam az ovit. A válasz ugyanaz, mint a levélben: nincsen hely, illetve betöltötték a már 3 évesek :( De azért köszi az ötletet, nem jutott volna eszembe, annyira elkönyveltem, hogy nem lesz ovi. Majd jövőre...

KépKép
kiliman

És még egy kérdés: Van valakinek eladó játszós/melegítő nacija? 92-98-as méret érdekelne, őszre, a bölcsibe...

köszi!

KépKép
kiliman

Cat,
Hétfőn kezdjük és nem vegyes korcsoport. Nektek vegyes?
Már előkészítettem a csomagjaikat, kicsit a hangulatot sugalva. Az új paplan-huzatot amit az oviba viszünk 1 hete felhúztam nekik itthon, hogy szokják.
Nagyon kedves emlék a bölcsis füzet :)
Sikerült már egyeztetned a Nevelési Tanácsadóval AYRES ügyben?

Kép
pramprampram

Nekünk vegyes korcsoport, de csak annyiban, hogy 6 gyerek nem tudott tovább menni suliba, így ök maradtak. A 25-böl ennyi 6 éves lesz, a többi 3-4 éves.

Végül kiderült, hogy elment az ovóbácsi az oviból 1 évre, és egy nagyon aranyos ovónénit kaptunk, akit ismerek is. :D Viszont sajnos nincs logopédia nálunk csak 5 éves kortól, csak nagyon súlyos esetben 4 évestöl, ami szerintem késö.

Hívtam a nevelési tanácsadót már többször, de még nem veszik fel. :(

Jó ötlet ez az ágynemü felhúzás. De már az elsö nap ott alszanak?

Tegnap töltöttem fel eladó 2-3 éves ruhákat az oldalamra. Nézd meg, mert van tréning is.

www.fotki.com/babaruha

Cat
Kép
cateye

Cat,

A két next jogging alsót kérem, ha még megvan!

Detti

KépKép
kiliman

Lefoglaltam, és viszem a talira. Jó úgy?

Cat
Kép
cateye

Cat,

Okés, köszi!

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Cat!

Megnéztem én is a ruhákat.... :D

Félreteszed nekem a 2 db Old Navy tréninget és a 2 George polót? Ha még nem vitték el....
Ésmég érdekelne a C & A -s bélelt farmer, lemérnéd nekem a hosszát és az ülep hosszát?
Hogy ne off-oljunk...., írhatod priviben is... :D :D

majd elmesélem az EKG-s storynkat, csak most rohanok fürdetni...

Kata

Kép
kateduo

Hello!

Edit

Igen, csak az eleje megy a bugyiba. De néha látom, h már táncol és fogdossa és simán rámondja, h nem kell neki. A köv percben pedig már pisis. Néha a gatyája is az lesz, de durva tócsát szerencsére azért már nem csinál.

Ma kérdeztem az oviban. Elég lazák, minden ovónéni azt mondta, h az első éve a dadusnak a Wc-ben telik és sokszor előfordul az ilyesmi. Nem fogják kivágni őt az oviból. Csak készüljek akkor elég váltóruhával. Remélem hamarabb megoldódik, mint ahogy mégis besokallnak. Most azt hiszem pár napig pihentetem a témát- az utóbbi időben már piszok mérges voltam rá, amikor zsinórban az 5. bugyit adtam rá. Most megfogadtam, h egyszerűen nem reagálok rá ha megint bepisil és úgy cserélem ki h meg se nyikkanok róla. Nikit azt hiszem szidással abszolút nem lehet motiválni. :roll:

Ma otthagytam őket az oviban egy fél órára és simán vették az akadályt. Sőt, ott akartak maradni, ott aludni, ott enni. Csak így tovább! :wink:

Olyan kiábrándító volt ma: kellett róluk kitölteni kérdőívet és csomó anyuka mondta, h az ő gyereke nem mászott egyáltalán. Mire én finoman megjegyeztem, h le kellene csekkoltatni, mert kapcsolat lehet a későbbi diszlexiával. És tiszta hülyének néztek! Inkább még büszkék is a gyerekükre, h már 10 hósan mentek. Aztán később, ha tényleg gond lesz, már hiába akarnának segíteni rajta. Azt nem értem, h a védőnő, gyerekorvos miért nem hívja fel a figyelmüket ilyenekre?!! :(

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Cat :D
én meg kérném a 4 db H&M galléros pólót :D
köszi a zaras tippet, vettem 6 db rövidnacit 5500 Ftért :D
4-5e Ftról voltak leárazva :D

Lilla :D
amit írtál tök általános.
Én mumusnak számítok, mert mind a 3 gyógytornára jár... és van gyerek akinél én is látom, hogy gond van, erre mi a válasz: "azért látom, mert az enyémekkel is gond van - hehehe - és keresem a hibát mindenkiben."
végülis az ő életük lesz nehezebb :?
mozgás témakörhöz meg sem a gyerekorvos sem a védőnő nem ért. Mind1ikből volt 3am eddig, egyik sem értett hozzá :(
Ha a szülő nem jár aztána, nem viszi el a gyereket, akkor senki sem mondja - a nem égbekiáltó problémáknál -, hogy ezzel foglalkozni kellene.
csak max. hiperaktív, viselkedészavaros vagy épp valamilyen diszes lesz... jah, csak ezt kezelni lehetett volna kicsi korban
:roll: :roll:

Orsi
KépKépKép
icsilya

Cat,
én megkaptam tegnap a füzeteiket, de se fotó, se semmi.. picit csalódott vagyok!!
A toll tényleg nagyon klassz ötlet!!
Én adtam ajándékcsomagot 4 hete a szünet előtt, most csak fotót gondoltam már, emlékbe, köszönettel.. remélem nem túl kisszerű :roll:

Tegnap elvittem a dokihoz Natust, mert elég durván bepisilget, Lilla Nikijéhez hasonlóan egy nap több bugyit is!!!! Azt mondták, lehet:
- lelki ok (hmm, nagyszerű, ez simán ovikezdéstől való félelelem)
- nőgyógyászati fertőzés miatt - megnézte, és nem folyik, semmi nyom, hálistenek
- hólyaghurut, ennek múlnia kell
- bélféreg.
Úgyhogy férget irtunk, hogy ezt kizárjuk, aztán ha nem múlik, a maradék lehetőségeket kell még körüljárni. Próbálok nagyon türelmes lenni most, mert sztem nem tehet róla, ez most, ilyen kóros mértékben már nem sima "lustaság".

Kép
nettke

Kata :) ,Orsi :)
Foglaltam a cuccot, és viszem a talira.

Kata :)
A farmer nacikat is viszem, de szerintem kicsik már a fiúkra. Majd megnézed.

Sztori: Szerintetek mennyire normális, hogy egy velünk egyidös gyerek folyamatosan olvasson, és ismerje a számokat? Képzeljétek a házunkba költözött egy kisfiú, egy nappal idösebb tölünk, és tegnap lehívta a fiúkat társasozni. Minden számot felismer a dobókockán, és annyit lép is, és döbbentem tapasztaltam, hogy felolvassa, hogy mi van a mezökre írva. :shock: :shock:

Azt hittem csak betanulta, de elöször játszott a játékkal,aznap vették, és mondta az anyukája, hogy olvas a gyerek. Nekik nincs TV-jük, meg dvd-jük, és esténként olvas a kisfiú. :shock: :shock: De nem ám akadozva, hanem folyamatosan.

Engem nagyon sokan hülyének néznek, hogy Olival tornázunk. Szerintük csak Samuval hasonlítgatom, és mert ö extrán jó képességü Oliból is ilyet akarok faragni. :cry: :cry: Amikor meg valahol mondom, hogy Olival gond van, onnantól teljesen fogyatékosként kezelik szegényt. Volt, hogy már megkaptuk azt a megjegyzést, hogy "Jé pedig teljesen normálisnak néz ki". :evil: :twisted:

Ezért nem is mondtam a bölcsiben sem, hogy fejlesztjük, mert nem értenek hozzá, és csak azt szürnék le belöle, hogy defektes a gyerek.

Cat
Kép
cateye

A képeket Bea csinálta magán szorgalomból, és ö hivatta elö. :D

Nati - aki régóta annyira stabilan szobatiszta volt - tuti nem direkt csinálja a bepisilést. Szerintem valami hólyaghurutról lehet szó, ami Olinál is volt a múltkor. Jobbulást! Ültesd este meleg vízbe hosszabb idöre, nekünk ez bejött.

Cat
Kép
cateye

Cat,
olvasós sztori nagyon durva!!! Tuti nem normális dolog. Még akkor sem, ha nincs tévéjük. Zsenit akarnak nevelni vajon??? :shock:

Igen, láttam, mikor Bea fotózgatott, és tudom, hogy az enyémeket is fotózta, ezért hittem, h talán mi is kapunk valamit.. Mindegy egyébként!!! Nagyon szép évet töltöttünk itt!! :lol:

Lilla,
Ezeket a fejlsztős dolgokat (mint anno a Dévény is, meg ez a bhrg) én teljesen nyíltan közöltem mindig mindenhol, de csak az a reakció, hogy ja persze, ti koraszülöttek voltatok...
Szóval már leszoktam arról, hogy bárkit megtérítsek.. ha látom a defektust, akkor sem szólok, még barátoknak sem... megsértődnek, hogy hibát látok a tökéletes gyerekükben.

Kép
nettke

Sziasztok :)

Megvan a betöltött 36!!!!! Hipp-hipp-hurrá!!!!

Cat :)
Ez a megjegyzés Olira!! Komolyan mondom még mindig meglepődöm mennyire buta emberek vannak. Pedig tudom én, csak nem hiszem el.

Nem tudom, hogy egészséges-e, ha egy gyerek folyékonyan olvas négy évesen, de az tuti, hogy nem attól, hogy nincs tévéjük. Én most nagyon visszafogtam a tévézést. Van, hogy hetekig egyetlen mesét sem néznek. De még soha nem jutott eszükbe a betűkről kérdezni, pedig imádják a könyveket és a meséket. Babáznak, homokoznak, idétlenkednek, de nem olvasnak!!! Sztem anyuciék kicsit többet törődnek a gyerek okosításával, mint egyéb területekkel. Lehet, hogy ha lehívnák a fiúk biciklizni, csak nézne, mint a moziban.

Lehet, hogy én sem szólnék a helyedben, de azért nem biztos, hogy haszontalan, még ha akkor rögtön ellenérzést is keltesz, mert bogarat teszel a fülükbe.
Lehet, hogy én is úgy reagálnék, hogy ugyan mi baja lenne a gyereknek, teljesen normális. De aztán elkezdeném figyelni, utánajárni és lehet, hogy megérne a dolog bennem annyira, hogy mégis elvigyem valahová. Csak sok emberben fel sem merül.

Na megyek, mert mostmár magam vagyok és kellene készülődni. Még mindig sehogy nem állunk a baba fogadására és azért jó, hogy mostmár talán nem lesz baj, de azért valahová tenni kell, ha megszületne. :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Meg erről az olvasás témáról az jutott eszembe, hogy sztem jól van az úgy, hogy négy évesen még nem olvas egy gyerek. Elképzelem, amikor elkezd egy Benedek Elek mesét (nálunk ez most sláger, mert tündérek, boszorkányok, királyfik, miegymás) és nincs ott a szülő, hogy elmagyarázza, megvigasztalja, megvédje a felelmetes részeknél, hát ..... A lányok még nem érzik át a csonkításos részeket, pedig igen brutál módon van megírva, így nem is félnek, de egy év múlva ki tudja.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Mégis mértem a nadrágra, mert az ikres fórumon is kérték, de csak akkor adom, ha rátok nem jó.

Teljes hossza: 42 cm
Derék-ülep hossz: 24 cm
Belső szárhossz: 25 cm

86-os Baby Club méret

Brigi :)
Gratulálok a 36. héthez!!!! Hipp-hipp hurrá :D :D :D :D

Szerintem sem normális a 4 éves korban folyékonyan olvasás. Akkor mit fog az iskolában csinálni? Anyuka egy kicsit furcsa. A kisfiú már oviba jár 1 éve, de Anyuka nem vitte már 5 hónapja, mert neki nem tetszik az ovi. Nem látja, hogy rajzolnának, festenének, vagy valamilyen alkotó munkát csinálnának, és szerinte csak úgy vannak ott az oviban. Inkább itthon tartja maga mellett.

A kisfiú egyébként nagyon jó mozgású, szinte gumi ember. Picike és törékeny, de folyton mozog. Nagyon be tud pörögni a fiúkkal, kergetőznek, birkóznak és Anyuka meg folyton sápítozik, hogy
miért nem normális játékokat játszanak. Közben a kisfiú teljesen ki van éhezve a gyerektársaságra, alig várja a fiúkat haza, lesi a teraszról.

Egyébként egyke gyerek, szerintem itt lehet az Anyuka indíttatása, a férjének az első házasságából van egy 13 éves fia, aki folyton számítógépezik. Anyuka rögtön mondta, hogy neki elvei vannak, és az ő gyereke nem lesz ilyen.

Szerintem valahol ott az igazság amit Nettke mond, hogy zsenit akar faragni a kisfiúból. :cry: :cry: :cry:

Cat
Kép
cateye

Cat,

Őrültség, amit csinál ez a kisgyerek. Tipikusan ezek a gyerekek azok, akik majd az iskolában nem tudnak mit kezdeni magukkal, perifériára szorulnak. Ők azok, akik 15 különböző különórákra, sportfoglalkozásokra járnak, le vannak terhelve, és előbb-utóbb betegek (lelkileg) lesznek. Nem tudom, hogy mennyire elvárása az anyának az, hogy 4 éves korban olvasson a gyerek, de ez nem normális.
Ha meg tényleg a kisfiú fogékony erre, akkor meg azért lesz belőle később baja, mert más, mint az átlag.

Van egy ismerősöm, akinek a két lánya (most 8 és 10 évesek), hasonlóan 5 éves korban olvastak, írtak, angolra jártak, úszni jártak, táncórákra jártak, karatézni tanultak, stb. Tavaly a kislány kórházba került kimerültség (!!!) miatt. És hiába mondta az apja, hogy a gyerek nem tiltakozik ezek ellen a foglalkozások ellen... Könyörgöm, egy 8 - és főleg 4 - éves gyereknek játszani kell a szabadidejében (ami nem sok van neki).

Brigi,

Csak így tovább!!!

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Cat!

Köszi....én is lemértem, tényleg kicsi..., pedig tök jó lett volna a hidegebb napokra. A többit akkor majd a talin. és köszi.
Húúú az a4 éves gyerek nem semmi. Oké, okos, foglalkoznak vele, stb. Mindezt mi is megtaníthatnánk a gyerekeinkkel, az enyémek is egy csomó betűt tudnak (persze nem összeolvasni, hanem csak felismerik, a Thomas, Anya, Papa, Vendel, Gergő...stb. betűt, de aztán leállítottam magam, hogy minek "idomítom" a gyereket. Mert valójában ez idomítás. Szivacsagyuk van és bármit megtaníthatsz, autótípusokat, zászlókat, ország formákat...stb. De én igazi játszós gyerekkort szeretnék az enyémeknek. ráérnek tanulni még, meg a mai gyerekek már az iskolakezdés előtt sok betűt számot ismernek már, de ez is mondjuk 6 éves kor körül. Mert akkor már tényleg érdekli őket.

Brigi!

Én is gratulálok, tök jó, na meg milyen gyorsan halad az idő. Mit kell még csinálnotok vagy vennetek?

Nettke!

Jobbulást Natinak!!!

EKG: Gergőt 2 napig készítettem fel rá, hogy kap a kezére lábára csípeszeket stb..., ezek után mikor lementünk a rendelőbe, kiderült hogy nincs rendelés szabadság miatt, erre Gergő olyan ordítást levágott, hogy ő EKG-ra akar menni. Alig lehetett megvígasztalni. Mindenki rajta mosolygott. Aztán másnap lementünk újra, na akkor aztán eltört a mécses, amikor fel kellett feküdni az ágyra. Mindent igértünk neki, meg a nővér matricát is igért, így összeszedte magát és sikerült megcsinálni.

Most elköszönök keddig, mert estétől nem lesz netünk keddig. Bár asszem csak csütörtökön tudok újra jönni, mert szerdán leszünk az orrmandula műtéten. Azért drukkoljatok.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Detti

A mi 2 tréningünket hozd léccci a talira! :D

olvasás: hát, sztem akármilyen szivacsok a gyerekek, én biztos vagyok benne, h amelyik nem érett v fogékony az ilyen dolgokra, az képtelen megtanulni még. Én néhányszor próbaképp mondtam nekik betűket, mert látják a tányérjuk szélén és párszor rákérdeztek. De jó, ha az A, N, D-t felismerik. És nem is érdekli őket tovább, hiába is erőltetném. Persze nem is erőltetem, nem mondom, csak ha kérdezik. De ha érdekelné őket, nem tenném meg, h azt mondom, h nem mondom meg milyen betű az- hiszen ez már idejekorán kiöli a kíváncsiságot a gyerekből. Az tuti, hogy a normál iskolában halálra unja magát- én az ilyen gyereket tuti valami alternatív módszeresbe íratnám. :)
Ettől persze anyuka még lehet furcsa.... de sztem akármelyik gyerekből ő is képtelen lenne olvasót nevelni. :wink: És negy kár, h legalább délelőtt nem adja oviba, hogy a kortársakkal játszhasson.
Az azért szerencse, hogy a kiskölök jó mozgású és eleven is emellett. Szegénynek nem lehet könnyű, h anyuci elvárja tőle, h mindig értelmes dolgokkal foglalkozzon. :roll:

fejlesztés:
A magunk részéről a Dévényezést, meg egyáltalán a koraszülöttséget én sem reklámozom, bár, ha rákérdeznek nyilván megmondom. De én se akarom, h előítélettel közelítsenek a gyerekek felé emiatt- szerencsére laikus szemmel nincs is semmi jele. :D :wink:
De én nem állom meg szó nélkül, ha valakinek szólni kell ilyesmiről. Már több ember jutott el így Dévényezni. Volt akiről csak anyukámnak mesélt valaki és akkor mondtam, h gáz, ha x hónaposan még semmit nem csinál a gyerek és ne hagyják annyiban. Azért a legtöbben még jól reagáltak erre. És a dokik tényleg mindent elkennek azzal, h nem egyformán fejlődnek a gyerekek. Ha nem olvasnám a fórumot, én se tudnék a Dévényről se, a BHRG-ről is Cattől hallottam először. Lehet, h más se tud róla, de kihasználná a lehetőségeket. Legtöbben legalább kérdeznek és végighallgatják, hogy mit miért mondok. Ez az azonnali tagadás épp ezért lepett meg. Sztem lehet, hogy tényleg van is valami azzal a kislánnyal, csak anyuka ennyire nem akarja észrevenni. A szülőin mondták, h a logopédus végez diszlexi-szűrést, de csak azokon, akiknek a szülei kérik- hát, le merném fogadni, h ez a kislány nem lesz közöttük. :( :evil:

Kata

Drukkolunk szerdán! Ne félj, nem lesz semmi baj! Ha felébred az altatásból, próbáld az ágyán megnyugtatni, ha sír- Dávid csak köhögött és hörgött ha felvettem és még jobban ordított. Fekve pedig simiztem és simán visszaaludt még többször is. Hívj, ha beszélni szeretnél valakivel. :)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Brigi

Gratula a 36. héthrz! Most már megnyugodhatsz! :)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Hát nagyjából mindent. A babaruhák vannak rendben félig-meddig, bár abból sincs minden kivasalva.
A galéria nincs kész, hogy a lányokat felköltöztessük és szabad legyen az egyik kiságy. Van egy pót kiságy végszükség esetére, de az nincs letakarítva, nincs bele matrac, nincs átrendezve a szoba. A babaruhák egyelőre csak ide-oda besuvasztva, mert még nincs helye. Még nem kaptuk vissza a hordozót, a hősugárzót, a kiskádat, ...... Nincsenek meg a babaápoló szerek, nincs kitakarítva, és még sorolhatnám.
Nem is tudom mi lesz. Most raktam újra össze a kórházi pakkot. De abban sincs még benne minden.
Nagyon kell nekem még legalább két hét. De a hasam már most annyira húz lefelé. Nem tudom pontosan mit, talán valamelyik felső méhtartó szalagot (már ha van ilyen), de olyan mintha folyamatosan nyújtanék. (Mindig is utáltam, mármint a nyújtást. :oops: :roll: ).

Artúrnak ráadásul most van egy nagy leadása. Más nem tudja befejezni helyette. Pocimacinak még maradnia kell!!! Mostmár remélhetőleg nem az egészsége, hanem a kényelmünk érdekében.

Most még azon is agyalnom kell, hogy mit csináljak a lányokkal, amikor beindul a dolog. Eddig úgy gondoltam, hogy anyu itt lesz, de ugye július elején eltűnt és azóta nem került elő. Anyósomék meg Pécsről nem fognak percek alatt ideérni. A sógornőméknél meg annyira nincs hely, hogy alig hiszem, hogy be tudják vállalni őket.

Na de nem panaszkodom, mert valahogy biztos lesz.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Ja majd elfelejtettem.

Drukkolunk nektek. Minden rendben lesz!!!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Megint itt.

Kata!
Drukkolunk szerdán.

4 éves gyerekről mindent elmondtatok. Na, az enyémek nem lesznek zsenik, még a hármas szám nem egészen tiszta, betűket nem is mutogatok. Azt tudják, hogy az ötödiken laknak.

Megvolt az ovis szülői. Hááát. Na, nem akarok kicsinyes lenni, először is azzak kezdték, h 5 guriga wc papír fejenkén, havonta! De könyörgöm! A bölcsiben is csak egyet kértek, mégis elég volt. Aztán folyékony szappan, na abból is elég volt a normális, éttermi szalvéta, zsepi, 1 fogkrém havonta (abból is elég itthon kettejüknek is az egy).

Biztos azért indulok neki ilyen negatívan, mert a bölcsihez viszonyítok, és változatlanul sivárnak találtam az ovit a bölcsihez képest.

Fél8-tól 9-ig folyamatos reggeliztetés van, ez sem tetszik nekem. Az enyéim biztosan nem fognak rendesen enni, és főleg mocskolni fognak az étellel, ha nincs szigorúan szabályozva az étkezés. A bölcsiben leültek mind egyszerre, evett mindenki, mert úgy azért mégsem lehet ülni, hogy a másik eszik, a gyerek meg nézi.

Lesz ovis póló, amit kül ovis kirándulásokon adnak rájuk. 1000 Ft/db. 600 forint a csoportpénz, ami végülis nem is annyira vészes, csak mindent egybevetve többnek tűnt az átlagosnál.

Általában havonta egyszer mennek majd kirándulni, évente egyszer valami buszos kirándulás is lesz.

Az udvaron szinte semmilyen játék nincs, azt mondták, nem is pályáznak rá (bár lehetne), mert nincs pénzük játékot telepíteni.

Ma elbúcsúztak a gyerekek a bölcsiből. Tartottak egy kis bemutatót, betanultak pár játékos mondókát. Ádám ügyesen csinálta a többiekkel, Gergő csak állt egy helyben, meg sem mozdult. Szerintem megszeppent a tömegtől. Azért sírni nem sírt egyik sem, csak nekem szöktek könnyek a szemembe, és mélyen elkeseredtem, hogy már nem járhatnak oda. Nagyon kedves, ügyes gondozónénijeik voltak, nagyon szerették a gyerekeket, és a gyerekek is őket. Szóval sajnálom, hogy nem velük maradnak tovább.

Az oviban két óvónőjük lesz, mellettük egy dadus. Az egyik óvónő fiatal, nyitott, nekem szimpatikus. Első két találkozásra úgy ítéltem meg, hogy megfelelően szigorú, ugyanakkor meg kedves a gyerekekkel. A másik óvónőjük egy idősebb hölgy, ő is aboszolut kedves a gyerekekkel, de kicsit életúntnak néz ki. Majd meglátjuk.

Fejlesztés:
Bhrg-re sajnos nem jutottunk el. Közelebbről nem is fogunk. Hétfőn megyünk a Beszédvizsgáló Országos Szakértői Bizottsághoz vizsgálatra, azt írták, h 3-3,5 óra a vizsgálat. Szerintem felmérik majd rendesen őket. A beszédjavítóval a héten egyeztettem, hétfőn és szerdán mennek majd logopédiára, utána lesz egy általános fejlesztő torna, utána pedig valami finommotoros fejlesztés. Ez utóbbi kettőről nem tudok sokat, de a logopédusunk nagyon javasolja.
És még a tavasszal kaptunk ígértet, hogy a nevelési tanácsadóban lesz helyünk Ayres terápiára, de Cat-hez hasonlóan én is egész héten hívogattam, de nem vették fel a telefont. Gondolom, a jövő héten kezdenek.

Különben a nyáron nagyon sokat alakult a fiúk beszéde, de szerintem még mindig le vannak maradva a kortársakhoz képest (Gergő különösen). Na, majd meglátjuk, mi lesz. Hát, 4 évesen olvasni tudó zseni-palánták biztosan nem lesznek. De hát átlagos, jó teljesítményű iskolások legyenek majd.

(Én szeptember 30-ig le kell adjam a szakdolgozat témámat, de lövésem sincs, hogy miről fogok írni.)

A nyár nagyon jól telt a fiúknak. Erdélyben voltunk majdnem egész nyáron. Különösebb játék nincs anyumnál. Sokat homokoztak, és játszottak is a ház mögötti patakban, de a lényeg, hogy sokat voltak a szabadban és tiszta a levegő. Elvittük őket gombászni vagy 3-szor is, nagyon élvezték a kirándulásokat.
A szobatisztaság ott Ádámnál kicsit visszaesett, állandóan a bugyiba ment a kaki, de amióta hazajöttünk nem volt baleset. Sőt, éjszakai is pelenka nélkül alszanak. Gergő már hónapok óta száraz éjszaka. Néha felkel éjszaka pisilni, de nem jellemző. Ádámról csak a héten került le a pelus, remélem, hogy továbbra is száraz marad.

Majd jövök képekkel is, csak az időigényes.

Brigi!
Hajrá, hajrá! Drukkolunk a továbbiakban is.

Új ovisok nagyon ügyesek, remélem, h nálunk is ilyen jól megy majd.

Puszi mindenkinek

Annamari

Jaj, tali. Remélem, el tudok menni. Egyelőre nem tudok semmilyen okot, h miért ne lehetnék ott.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Biztos, hogy ebben igazad van. Mármint, hogy nem lehet akárkit 4 évesen megtanítani olvasni. De itt nem is az a kérdés, hogy okos-e az a kisgyerek, mert tényleg az. Hanem, hogy tönkreteheted-e a gyereked gyermekkorát ilyen baromsággal.
Mindennek megvan a megfelelő ideje. A 4 évesek szerepjátékokat játszanak, a 15 évesek meg olvasnak. Nem lehet felcserélni. Csak lecserélni a játékot. De így valami nagyon fontosból marad ki szerencsétlen. Nem lesz attól boldogabb felnőtt, hogy ő már 4 évesen olvasott. Jó esetben marad valami előnye, mert mondjuk tényleg zseni, rosszabb esetben meg kipukkan, mint egy szappanbuborék, mert minden, amitől ő különleges volt, egyszercsak eltűnik. A többiek behozzák.
Viszont ha a barátkozásból, szerepjátékból kimaradt, lehet, hogy olyan készségeket nem sajátít el, amik nem mérhetőek ugyan, de mérhetetlenül fontosak a boldoguláshoz. Úgy gondolom, hogy a legtöbb pszichológus szerint is a játéknak nagyon fontos szerepe van a személyiségfejlődésben.

Persze mindenki nevelje úgy a gyerekét, ahogy neki megfelel. És ha valakinek az okoz örömet, hogy a gyerek csodájára járnak, az az ő baja.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi,

És mindenetek megvan, amire szüksége van egy újszülöttnek? Ha valamire még hiányozna van, szólj, hátha tudok adni. Mondjuk lány ruhákat biztos, hogy nem...
Hogy-hogy eltűnt anyukád????

Lilla,

Persze, viszem, eszembe is volt, hogy írjam, csak elfeljetettem. Direkt megnéztem őket, hogy hátha jók, és a sötétkék még talán jó is lenne (a világos már kicsi lenne szerintem). Majd beszéljük meg priviben, hogy mennyiért adnád - már ha eladó :lol:

Kata,

Majd gondolok rátok. A barátnőm gyerekének a héten vették ki az orrmanduláját, és a tapasztalatai ugyanazok voltak, mint Lilláéknál. A gyerek jobban viselte, mint a szülő :roll:

Annamari,

Tök jó, hogy ilyen jól sikerült a nyaratok! Mi is voltunk Erdélyben, és jó nagyokat kirándultunk.
Ezen a tisztasági csomag-ügyön én is ki szoktam akadni. Mi fenének kell bevinni 2-2 csomag 100 db-os papírzsebkendőt????? Meg havonta 1-1 utántöltős szappant? Az egész családunk nem használ el egy hónapban egy doboz folyékony szappant :shock:
No mindegy, úgyis tudjuk, hogy mit kezdenek ennyi cuccal...

A talira meg gyere el, biztos rád is rádfér egy kis kikapcsolódás.

Izgulok, mert holnap egy 25 fős kertipartit tartunk az újonnan felépült "kerti konyhánkban". Nem tudom, hogy hova tudok majd leültetni ennyi embert...

Detti

KépKép
kiliman

Tudod te, hogy mennyi ruhánk van??? Embertelen, anyósom már mondta is, hogy szelektáljunk, pedig ő már a válogatott és mosott adagot látta. De azért csütörtökön még túrtunk egy pára hozzá. Nem bírtuk ott hagyni. :oops: :oops: :oops:
Most úgy gondolom, hogy a lányoknak egy dolog nem volt, amit vennék, az a bébiőr, de az ráér egy-két hetet. Addig úgysem fogok a kertben rohangálni, hogy ne halljam, ha sír. De ezt kérdeztem a múltkor és nem volt senkinek. Ja meg babakocsit is szeretnék majd, ami egyes, és jó nagy kereke van és jó rugózása ezekre a falusi járdákra, de sztem ezt nem ebben a topikban fogom megtalálni. :wink:

Amúgy nem úgy tűnt el anyu, hogy nem tudom hol van, csak éppen nem lehet rá számítani. Eddig közmunkázott, de annak már vége, és bár tudja, hogy bajban vagyok (vagy inkább voltam) nem is hívott és nem is jött. Szóval már nem érdekel. Ha mégis felbukkan, az segítség lesz, de nem lenne okos dolog számítani rá. :roll: :roll:

Na mék aludni, bár eddig is az "csináltam".

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

És kérek képeket a kerti alkalmatosságról!!!! Ha esetleg személyesen nem lesz alkalmunk. :wink:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Bizony kérünk képet a kerti pavilonról! :P

Szerdán drukkolunk, aztán jelentkezz!

Annamari :)
Szerintem bőven elég lesz annyi fejlesztés a fiúknak amit írtál. Előrébb is jársz ebben, mert nálunk semmi de semmi fejlesztés nincs az oviban, így vadászhatok olyan fejlesztést, amit munka mellett meg tudok oldani. Majd a nevelési tanácsadót fogom én is felforgatni, jövő héten bemegyek.

Olvasás: Egyetértek mindenkivel. Valószínűleg tényleg nagyon jó képességű kisfiú, de anyuka rá is mozdult erre, és rátelepszik, elveszi a gyerekkorát. Például szerepjátékot sosem játszik!!!!

Na megyek, mert színházba megyünk, délután meg 4 éves szülinapi partyra. Beindultak a 4 éves szülinapok.... :D :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Szupergyerek olvasása témához már nincs mit hozzátennem, mindent elmondtatok!

Kata!
Szorítok és majd jelentkezz!

Annamari!
Ez tényleg elég horror mennyiség!Nálunk 4wc-papír,1l foly. szappan,1-1éttermi,illetve sima szalvéta,100db-os zsebi,1 fogkrém.Ez kb. fél évre.Úgy jan-febr. magasságában kell majd vinni azt,ami elfogyott.De ezt ki fogják akkor írni.
Azért már ne az otthoni készletet töltsék fel a szülők pénztárcájából!!!! :evil:
Nálunk 8-1/29-ig van reggeli.Tehát ha ott szeretne a gyermek reggelizni,akkor 8-ig oda kell érni. Ez a folyamatos reggeliztetés egy hülyeség!Enyémek (főleg a Beni,Marci) tuti nem ennének,ha látják,hogy a másik már játszik,játszhat.
Nálunk 700Ft a csop pénz,de ebbe többek közt belefér az ovis poló is!!!!
Én a havi 1 kirndulást ilyen piciknél soknak tartom.Bár ha nincs mit csinálni az udvaron,akkor egy játszóterezés is lehet kirándulás.Na de télen mégis hova viszik őket???
Fejlesztés? ahogy Cat írta,ennyi elég is lesz nekik!Azért túlzásba se kell ezt vinni!Ne érezze azt a gyerkőc,hogy egyik fejlesztésről a másikra húzzák!!!
Ügyik vagytok a szobatisztasággal is!

Brigi!
Gratula 36héthez!Lesz még 40 is! :wink: :lol:

Lányok!
Beni egyre gyakrabban sírdogál éjszakánként!!!Éjjel 11körül kezdi és sokszor 2-1/2 3-ig tart.Kb. 5-10percenként felsír pár másodpercre.Sokszor nincs is magánál,nem ébred fel. Sírdogál,forgolódik,aztán csend.Néha odamegyek megsimizem,beszélek hozzá,de nem reagál rá,csak visszaalszik.Majd pár perc múlva újrakezdi.
Ti mire gondolnátok?Mi lehet a gond?

Edit

Kép

Kép
edit73

Brigi

Nekünk van bébiőrünk és nagy kerekű egyes kocsink is. :D Bár nem teljesen vízszintesre dönthető. Amúgy csak az első télen használtuk hétvégenként, Hauck, micimackós, én imádtam!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

És mennyiért válnál meg tőlük? Priviben is jöhet. Vagy mailen.
Amúgy hogy vagy? Torkod rendbejött?

Edit :)
Ez kemény lehet. Biztos rosszat álmodik, de hogy miért??? Ezt valahogy neked kell kiderítened. Nálunk is vannak felsírások, de nem rendszeres. Egy-egy, és olyankor könnyen megnyugszanak, és rendesen alszanak tovább. Sztem nálatok ez több mint egy sima álom. Nagyon nyomaszthatja valami.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Edit!

Nálunk Gergő csinálta ezt egy időben, még mielőtt elmentünk volna Erdélybe. Addig csinálta, míg egy éjszaka rákérdeztem, h pisilni kell? És kiderült, h az nyomta a hólyagot. Hiába volt rajta éjszaka a pelenka, nem merte/akarta beleengedni. Amint kipisilte magát, aludt tovább minden baj nélkül. Azóta leszedtem a pelust, ha netán nyöszörögne vagy sírna, tudom, h pisilni kell, sőt, ha hajnalban jön rá, amikor lát is egy kicsit, egyedül elintézi.

Lehet, h nem segítettem, de nálunk ez volt az ok.

Tisztasági csomaghoz már nem tudok mit hozzáfűzni, én is így látom. És ugye a bölcsihez viszonyítok, ahol kissebb, tudatlanabb gyerekek voltak, mégis elég volt minden. Ha netán többet hiányoztunk, szóltak, h ne vigyünk annyit, mert nem fogy el.

Fejlesztést nem akarom túlzásba vinni, nagyjából hetente 2x2,5 óra + ami a nevelési tanácsadóban lesz. Szerintem az is 45-50 perc lehet. Csak azért gáz, mert így megint nem tudok elmenni rendes helyre dolgozni. Mondjuk amúgy is valami ideigleneset vagy részmunkaidőset szerettem volna a suli miatt az idénre.

havi egy kirándulás, az olyasmi lehet, h kimennek mondjuk a ligetbe vagy az állatkertbe. Évente egy nagy buszos kirándulást szerveznek, gondolom, az is csak egynapos.

A tegnap kint voltunk a ligetben a játszótéren, aztán odakeveredtünk a megapartira. A törpök nagyon élvezték. Volt egy kerekesszékes pár, a törpök az ölükből nézték a koncertet. Csak azért mondom el, mert annyira tudom őket csodálni, ahogy minden előítélet nélkül tudják a gyerekek kezelni az ilyen helyzeteket, és nekik csak két normális ember volt ott a kerekesszékben, akik mellékesen ültek, és tök jó járgányuk volt.

Ma kimentünk a budakeszi vadasparkba, arra számítottam, hogy annyian lesznek, közben egész kellemes volt, nem is voltak olyan sokan. A fiúk nagyon szerették. Gondoltam, tartok egy kis bevezetőt, mielőtt az állatkertbe vinném őket. Így is alig tudtunk eljönni, szerintem az állatkert nekik egésznapos feladat.

Brigi!
Nekem esernyőre csukható pierre cardinem van (kék), ha érdekel. Nagyon jól fektethető, de még nem újszülöttnek való.

Puszi mindenkinek.

Kellemes vasárnap délutánt!

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Edit :)

Nálunk is volt Olinál ez a több órás nyöszörgés, és szintén abból az okból amit Annamari is írt. Egyszer felébresztettem, és kérdeztem tőle, hogy kell pisilni? Mondta, hogy igen, és már jött is. Nem akarta már beengedni, és visszatartotta, de ettől szenvedett.

Utána beszélgettem vele erről, és mondtam neki, hogy nyugodtan ébresszen fel ha pisilnie kell. Kétszer elkaptam úgy éjjel, hogy csak állt a sötétben az ajtajában, a mocorgást hallottam, de nem mert felébreszteni, szólni. Aztán szólt még egyszer kétszer, mert mondtam neki, hogy nyugodtan ébresszen fel, de aztán már magától kijárt.

Annamari :)
Ez a tisztasági csomag durva! :evil: :twisted: Holnap megtudom, hogy nekünk mit kérnek, hát kíváncsi vagyok. Egyértelmű, hogy hazahordják. Képzeld el ha 25 gyerek ennyi cuccot visz milyen raktár lehet ott.

A bölcsiben nekünk is szóltak, hogy most ne hozzunk pár hónapig, mert már nagyon sok van.

Jó kis programotok volt. Szerintem is csodálni való hogy az ekkora gyerekeknek nincsenek előítéleteik, természetesnek fognak fel egy fogyatékosságot, tök természetesen beszélnek róla. Az enyémek is rendszeresen beszélgetnek hajléktalanokkal, és tolókocsisokkal is.

Tegnap az Óz a csodák csodáját láttuk színházban, délután meg szülinapi bulin voltunk. Volt bohócshow a bulin, hát én még ilyen felhőtlenül röhögni nem láttam a kölkeimet. :D :D :D Teljesen partnerek voltak a bohócnak.[/img]

Cat
Kép
cateye

Sziasztok,
Nekünk is ma van az első napunk az oviban, mint itt sok gyereknek.
Kívánok mindnekinek nagyon szép napot

Cat,
Kérdezted, hogy rögtön otthagyom-e az első napon a gyerekeket.
Arra jutottam, hogy délben odamegyek és ha jól elvannak, akkor maradjanak 3-ig. Most jöttem az oviból és azt a választ kaptam, hogy: "jól elvannak, tündériek"
Az óvónénik és a dadus is tüneményesek.

Kép
pramprampram

Sziasztok,
én hazahoztam őket, mert még nem ebédelhettek ott (nem volt befizetés, és nem kalkuláltak velünk..), de istenien ment!!! Egy gramm sírás nem volt, reggel bementünk, megkerestük a szekrényünket, öltöztünk, jött a tüneményes ovónéni, átvette őket, mondta, hogy adjatok puszit anyának, és elmentek. :lol:
Holnap sajnos bhrg-kontroll, egyébként alhatnának is már ott.. így viszont holnap ebéd után elhozom őket, és szerdától beáll a normál rend, ott is alszunk. Jobban ment mint vártam, bár őszintén nem hittem hogy bölcsi után nagy gondok lehetnének.. 8)

Remélem mindenkinek ilyen sikeres, szép napja van!!!

Szept. 11 valószínűleg menni fog... ha Tamás időben hazaér.. :lol:

Brigi,
akartam már írni, hogy nagyon ügyes vagy!!!! Csak így tovább, szerintem menni fog ez neked még pár hétig!! :lol:
Anyukád, hát hallod.. :shock: nagyon megdöbbentem azon amit írsz!!

Kép
nettke

Jaj, képzeljétek, a keresztfiam Mátyásföldön is ma kezd az oviban, és ott SEMMIT nem kell vinni!! Hihetetlen. Se tisztasági csomag, még fogkefe/fogkrém se.. se ágynemű, se ruhazsák.. Minden van, mindent adnak!! Egyedül váltóruha kell.
Jó gazdag lehet az önkormányzat, hogy ezt finanszírozza!!!
Egyébként nálunk se kell minden havonta, hanem szólnak, ha elfogy.

Kép
nettke

Sziasztok :D

Na mi már itthon vagyunk. Rendben ment minden, de ma még elhoztam őket, mert Samu lelkemre kötötte, hogy ebéd után menjek értük, mert a legtöbb gyerekért még érte jöttek. Holnap már ott alszanak.

A beszoktatás annyi volt, hogy odamentem, átöltöztettem őket, kitöltöttem a papírokat, és már el is zavartak. :D Reggeli után kint voltak az udvaron, és csak 1/2 12-kor mentek fel, ebédeltek, és már 1/2 1 volt.

Ovónénik és a dadus is nagyon helyes, elégedett vagyok. 8)

Nagyon szuper, hogy már ott is alszanak!

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Mi is már itthon!és sírás semmi!!!Marci kicsit morcoskodott reggel,meg az oviban nem akarta felvenni a benti cipőt reggel.de ennyi.Nagyon jól elvoltak,nem sírtak és "mennyit ettek ezek a fiúk" felkiáltással fogadtak az óvonénik!Ahogy hazaértünk,bedőltek az ágyba!Most alszanak.

Cat!Nettke!Pram!
Csak így tovább!

Annamari!Cat!
Köszi a tanácsot!A legközelebbi rossz éjszakánkon megpróbálom ezt a pisiltetést Beninél!Köszi!

Nettke!
Majd írd meg mit mondtak bhrg-kontrollon!

Edit

Kép

Kép
edit73

Hello

Mi is itthon. Nálunk se volt sírás. :D Mondjuk egész hétvégén meséltem nekik, h hétfőn csak a szobaajtóig mehetek már, ott elbúcsúzunk és utána ebéd után megyek értük. Ők is mondogatták sokszor, így nem volt meglepetés. Dávidra adtam rá elsőnek a benti szandit és már kérdezte is, hogy mehet-e be. Niki meg mondta, h ő majd megvár, hogy az ajtóban elköszönjön. Aztán! Dá várt az ajtóban és amíg tőle elköszöntem, Niki berobogott és leült játszani. Rám se nézett többet. Ebéd után mikor értük mentem, ott ültek a nem ottalvósok a szőnyegen és csomó kicsike sírt nagyon. Az enyémek tök nyugodtan vártak, de azért rögtön felpattantak amikor megjöttem. Állítólag nagyon jók voltak, nem sírtak, nyugodtak voltak végig. Nem volt bepisilés sem, bár a bugyit itthon nedvesen vettem le Nikiről. Ebédet is szépen megették.

Sajna nálunk is folyamatos reggeliztetés van, ma nem is ettek, mert inkább játszani akartak. REmélem azért majd rá tudják őket venni hamarosan...
Vinni nekünk is kellett tisztasági cuccokat- ami tetszik, h popsitörtlőt is kérnek. Én itthon is azzal törlöm a feneküket és jó, hogy ott is megcsinálják és nem lesz csíkos a bugyijuk. Utánpótlást akkor kell vinni, ha vmi elfogyott. De ahogy láttam, mindenből a legolcsóbbat viszi mindenki- nem hinném, hogy ezt fogják lopkodni...

Itthon vért izzadtam mire elaludtak. :? Sztem elég hamar otthagyom őket legalább alvás utánig, mert ennek semmi értelme. Kocsival kb negyed órát utazunk ha jó a forgalom- mindig megy hazafelé a dvd, nehogy elaludjanak. :roll: Aztán itt meg 2 mire végre alszanak. Niki amúgy már most szeretett volna ott aludni- remélem majd a későbbiekben is ilyen lelkesek lesznek. :wink:

Edit

Niki is szokott felsírogatni éjjel. Persze ha Robi megy be, akkor csak simi, meg cumi ha nincs meg és kész. Aztán ilyenkor sokszor van ez az 5-10 percenként újra nyüszi. Míg megkérdezem, h nem pisilnie kell-e? "Hát, ő nem mondta". Megkérdezni magától meg nem szokta félálomban. :lol: De nekünk is ezzel szokott megoldódni a probléma- utána tök nyugi van reggelig. Ha én megyek hozzá be, akkor én élből megkérdezem és szinte mindig akar pisilni. Nincs is ébren csak félig, fogni kell a bilin, különben ledől. :lol:

Annamari

Jó, hogy előkerültél! :D

Brigi

küldök privit a kocsiról.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Csaó,

Az új ovisoknak gratulálok, jól bírták a skacok az első akadályokat. A bölcsiseknél ez nem is volt kérdés, aki meg nem volt korábban bölis, azok meg azért voltak nagyon ügyik.

Kérdés: már tudom, hogy 100x volt téma, de most újra: fogalmam sincs, hogy milyen őszi cipőt vegyek a fiúknak. Az oké, hogy nem harántemelőset (tehát Siesta és társai kizárva), de akkor hol és milyet????
Most csináltattam nekik cipit, de az szandál, és az lesz a bentijük. Viszont mivel 9 havonként írnak fel receptre cipőt, ezért a mostani lehetőséget már kihasználtuk.
Szóval, ha valakinek van ötlete, ne tartsa magába!

A szombati kertipartink nagyon király volt, fini lett a pörkölt, jó volt a hangulat. És mivel valaki mindig foglalkozott a gyerekekkel, ezért ők is jól viselkedtek :lol: Majd lehet, hogy egy ikres talit is bevállalunk jövőre :D

Tegnap túrázni voltunk, végigmentünk a Holdvilág árkon. Hááát, többször mentünk olyan terepen, ami nem három éveseknek van kitalálva, de a gyerkőcök nagyon jól bírták (főleg Ambrus, végig ő ment elől, ha kellett négykézláb mászta meg a nagyobb köveket vagy lépcsőket). ÉS még a háromórás túrázás után SEM fáradtak el :roll: Hogy a fenébe lehet ez???

Detti

ui. Akkor a 11-e okés, ugye?

KépKép
kiliman

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?