Sziasztok!
Detti
A mi 2 tréningünket hozd léccci a talira!
olvasás: hát, sztem akármilyen szivacsok a gyerekek, én biztos vagyok benne, h amelyik nem érett v fogékony az ilyen dolgokra, az képtelen megtanulni még. Én néhányszor próbaképp mondtam nekik betűket, mert látják a tányérjuk szélén és párszor rákérdeztek. De jó, ha az A, N, D-t felismerik. És nem is érdekli őket tovább, hiába is erőltetném. Persze nem is erőltetem, nem mondom, csak ha kérdezik. De ha érdekelné őket, nem tenném meg, h azt mondom, h nem mondom meg milyen betű az- hiszen ez már idejekorán kiöli a kíváncsiságot a gyerekből. Az tuti, hogy a normál iskolában halálra unja magát- én az ilyen gyereket tuti valami alternatív módszeresbe íratnám.
Ettől persze anyuka még lehet furcsa.... de sztem akármelyik gyerekből ő is képtelen lenne olvasót nevelni.
És negy kár, h legalább délelőtt nem adja oviba, hogy a kortársakkal játszhasson.
Az azért szerencse, hogy a kiskölök jó mozgású és eleven is emellett. Szegénynek nem lehet könnyű, h anyuci elvárja tőle, h mindig értelmes dolgokkal foglalkozzon.
fejlesztés:
A magunk részéről a Dévényezést, meg egyáltalán a koraszülöttséget én sem reklámozom, bár, ha rákérdeznek nyilván megmondom. De én se akarom, h előítélettel közelítsenek a gyerekek felé emiatt- szerencsére laikus szemmel nincs is semmi jele.
De én nem állom meg szó nélkül, ha valakinek szólni kell ilyesmiről. Már több ember jutott el így Dévényezni. Volt akiről csak anyukámnak mesélt valaki és akkor mondtam, h gáz, ha x hónaposan még semmit nem csinál a gyerek és ne hagyják annyiban. Azért a legtöbben még jól reagáltak erre. És a dokik tényleg mindent elkennek azzal, h nem egyformán fejlődnek a gyerekek. Ha nem olvasnám a fórumot, én se tudnék a Dévényről se, a BHRG-ről is Cattől hallottam először. Lehet, h más se tud róla, de kihasználná a lehetőségeket. Legtöbben legalább kérdeznek és végighallgatják, hogy mit miért mondok. Ez az azonnali tagadás épp ezért lepett meg. Sztem lehet, hogy tényleg van is valami azzal a kislánnyal, csak anyuka ennyire nem akarja észrevenni. A szülőin mondták, h a logopédus végez diszlexi-szűrést, de csak azokon, akiknek a szülei kérik- hát, le merném fogadni, h ez a kislány nem lesz közöttük.
Kata
Drukkolunk szerdán! Ne félj, nem lesz semmi baj! Ha felébred az altatásból, próbáld az ágyán megnyugtatni, ha sír- Dávid csak köhögött és hörgött ha felvettem és még jobban ordított. Fekve pedig simiztem és simán visszaaludt még többször is. Hívj, ha beszélni szeretnél valakivel.