Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzs, szia! Köszi a megerõsítéstKép Most már csak a holnapi napot várom nagyon az eredmény miatt...
Én Elevitet szedek és minden reggel egy szemet... a dokim ezt ajánlotta, és azt mondta, hogy félidõig mindenképpen szedjem, utána meg majd megbeszéljük, hogy mit...
cupp
Beja (19dik)
Beja

Szió Lányok!

Hülye kérdésem van. Benneteket a doki meg szokott vizsgálni? Én most megyek hozzá harmadszor, és eddig még csak uh.-k voltak, meg megkérdezte, hogy mi a panaszom. Semmi olyan nem volt, ami miatt meg kellett volna néznie, és örültem is, hogy megusztam. De mostanában olvasgatva benneteket elbizonytalanodtam, hogy ez normális dolog-e. Amúgy nagyon meg vagyok elégedve a dokimmal, szimpi, kedves, emberséges, egy rossz szavam nem lehet rá. Beja, veled hogy volt? És az AFP-d megvan már?

A hétröl-hétre rovatot én is mindig bujom, hogy nyomonkövessem Törpi növekedését.

A Balaton kérdését felvetem a dokinak holnap, mert én is akartam menni 1-2 napra, és nem tudom, lehet-e. Foggggalmam sincs, hogy zárt-e a méhszájam, remélem igen.

Ti hogy álltok a vádligörccsel? Éjszakánként erre riadok, és visitok a fájdalomtol. Szegény párom mindíg azt hiszi, hogy a babával van gond. Csak az a baj, hogy annyira fáj, hogy percekig szolni sem tudok a fájdalomtol. Lehet, hogy a Maternában nincs elég kalcium?

Pusz:

Niki
Niki

Niki!

Nekem terhességen kívül is hajlamos a vádlim a görcsölésre. Nemrég kitaláltam rá a magne b6-ot (mindegy, csak magnézium) és nekem nagyon jól bevált! Nekem fárasztó napok után, már este jelzi, hogy hajlamos görcsölni, olyankor veszek be. Elõtte volt olyan, hogy a vádli is meg a vádli kigörcsölésekor szemben meglevõ izom is görcsölt, úgy értem a kettõnek pont ellentétes irányú feszítés kellett volna. Amióta ezt a technikát alkalmazom, még egyszer sem görcsölt be (több mint fél éve). Mivel a magnézium terhességben szintén gyakran használt szer, ártani tuti nem árt, esetleg próbáld ki!
Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Niki szija!

Én legutóbb (5 hete) vetettem fel a dokimnak, hogy nézze meg a méhszájamat hogy zárt-e, és akkor azt mondta, hogy még felesleges (14. héten voltam), mert még nincs rajta súly, nincs mitõl kinyíljon. Azt mondta még, hogy késõbb viszont kötelezõ megnézni... de hogy ez a késõbb mit jelent? Nem tudom... viszont holnap én erélyes leszek és megkérem, hogy tényleg nézze meg, mert a melegre és a nyárra való tekintettel sokat fürdöm, és van lehetõségem kerti medencében is fürdeni, és a legnyugodtabb akkor lennék, ha minden alkalommal megnézné...
Az AFP-met majd holnap ott tudom meg, nem akartam elõtte már odatelefonálni...
Egyébként nekem is már kezd görcs-gyanússá válni a vádlim, egyelõre akkor érzem, hogy kezd begörcsölni, mikor nyújtózkodni akarok, de inkább ilyenkor mindig abbahagyom a nyújtózkodást...

cupp
Beja
Beja

Beja!

Nekem is igy kezdödött, a nyujtozkodással. Kép Most már hiába hagyom abba idöben, attol még vihogva begörcsöl a vádlim..Kép (most 10 perce is volt egy, épp jöttem vissza az ebédböl. Kollégáim nagy vigyorgásai közben féllábbal szökdécselve jöttem vissza. )

Ildi, köszi, kiprobálom!

Pusz:

Niki
Niki

Szia Niki!

Én is sokat problémáztam ezen, mert az az orvos, akinél elöször voltam, azt mondta, hogy ezentúl havonta menjek hozzá vizsgálatra. Aztán másik orvost választottam, az meg tölem is csak azt kérdezte meg eddig, hogy van-e panaszom, pedig már háromszor voltam nála. Kicsit engem is aggasztott, mert úgy éreztem, hogy nem figyel rám, nem elég alapos, gondos, stb. Ugyanakkor nem akartam kérni, hogy vizsgáljon meg, ha nem szokás, ha fölösleges. Gondolom a baba nem nagyon élvezi az ilyen zaklatásokat... Viszont legutóbb azt mondta, hogy legközelebb (holnap!) megvizsgál.
Így én az első vizsgálat óta (7. hét) nem voltam manuálisan vizsgálva, de voltam kétszer ultrahangon. Most a 18. héten leszek újra megvizsgálva.
Te hány hetes vagy, és mióta nem vizsgáltak meg?

Márti
Márti

Niki, nem kell mindig "kézimunka", én még olyat is olvastam, hogy elég minden harmadban egyszer. Ha valami nem OK, azt a te panaszaid, tüneteid illetve az UH megmondják, akkor persze van vizsgálat.
Lányok, hogy van ez az AFP-vel, mennyi kell legyen a micsoda? Csak ha pénteken hívom a dokit képben legyek... Egyáltalán mik azok a betük meg ilyenek, amiket ilyenkor mondanak? Vagy valahol le van ez itt írva már?

Kata
mégegykata 17

MégegyKata szia! Holnap okosabb leszek e témában, és akkor péntek reggel leírom az értékeket!
Beja
Beja

Jaj várjunk csak! MégegyKata figyu! Ma a 9 óra 51-es üzimben Tidujnak leírtam, hogy hol talál az AFP-vel kapcsolatban itt a babaneten a "Rendelõ"-ben leírást. Ott benne van a minimum és a maximum érték is...
Beja
Beja

Múlt szombaton Almádiban a strandon "hemzsegtek" a kismamák a vizben (igen, én is), és szép tiszta volt a viz. A társaságunk meglepetésére labdázás közben akkorát ugrottam, hogy több tonna viz távozott azonnal a tóból, szóval nagyon jó volt.
A dokim a vizröl azt mondta, hogy uszoda után legyek szives 1 db Betadine kúpot "alkalmazni", amit fel is irt 1 dobozzal, de a természetes vizekkel nincs baj. Bár a Dunába nem mennék bele, azzal már megjártam 1x.

Ja, és minket se fogdos a doki, eddig össz. 2x vizsgált meg, 1x a 4. hónap táján, 1x meg amikor begörcsölt a hasam kb. 3 hete.
Pocok

Sziasztok Lányok!
Eddig babonábol nem "csatlakoztam" hozzátok!de most már a 12. hetet tapossuk a második Pocaklakoval.Most mát elmerem hinni, hogy tényleg VAN!! A 8. héten még egy "fehér maszat" (idézet:Dr. Mészáros Márta) volt, múlt szombaton, 11 hetesen már láttam buksifejét, mancsait, tappancsait, dobogo kis szivét.Jó volt látni, mert még annyi bajom sincs, mint az elsövel volt!!
Vigyázzatok magatokra ebben a höségben!
Üdv: tmóni
tmóni (tmón

Kedves Tmóni!

Gratulálok, akkor ezek szerint egyidősek vagyunk babailag Kép Mi is a 12. hetet tapossuk, bár nekem ő lesz az első, és szombaton megyünk UH-ra.

Üdv mindenkinek!

Zsuzs
Zsuzs

Sziasztok Lányok!

Ma szabadságon voltam, és voltam orvosnál. Ma töltöttem be a 13. hetemet. Most nem volt ultrahang, viszont rendesen megvizsgált (manuálisan is). Azt mondta, hogy minden rendben, a vérképem is tökéletes. Szóval nagyon örültem.
Én is már benne leszek a 17. hétben, amikor megyek az AFP és pontosan 20 hetesen megyek a 2. ultrahnagra.
Az én dokim azt mondja, hogy a 4 UH a normális, és ő , ha nincs gond akkor egyáltalán nem javasolja sokszori UH-ot (a sugárzással indokolta).
Már megint a kilók, aztán ígérem abbahagyom:
Márti, írtad az Adrinak, hogy nagyon vékony alkat lehet a 165cm/54 kg-val. Én magamból indulok ki (162cm/51,5 kg), és el kell, hogy mondjam, hogy soha nem illetek vékony jelzővel, inkább mindig azt mondták, hogy mindenem meg van.
Habár lehet, hogy ami valkinek vékony, azt én másképp látom.
Lányok, hogy csináljátok ezt a 30.héten való 4 kg-os hízást? Le a kalappal előttetek!
Zsuzs:
Tegnap voltam bőrgyógyásznál és azt mondta, hogy ez teljesen normális, hormonális változás és el fog múlni. Bár megjegyzem, hogy talán van remény, mert hétfő óta láthatóan folyamatosan javul a bőröm!, Szóval lehet, hogy még 1-2 hét és Neked is javulni fog. Lara is azt mondta, hogy a 14. héttől kezdtek elmúlni a pattanások! Ne izgulj!

Millió puszi Neketek:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok!

Niki: az enyém annyira mozgékony az uh alatt, hogy hétfõn egyszer le is rúgta a hasamról az érzékelõt Kép

Beja: én nagyon sokról indultam. Szerintem jobban jársz, ha többet hízol, de kevesebbrõl indulsz Kép

Vizsgálat: engem a kezdetektõl minden alkalommal megvizsgál a dokim, de nem is bánom, mert anyámnak velem voltak gondjai. Jobb a békesség. Nem történik semmi, ha megnézi a méhszájat. Bár lehet, hogy azért van, mert nekem az uh-gal az elején semmit sem láttak a vastag hájrétegtõl a hasamon!

cory
cory32

Sziasztok Kismamák!

Zsuzs! Borzasztó volt, amit a forró olajról írtál, jobbulást kívánok neked! Küldök egy mosolyt, hátha ettől jobban leszel: Kép Egyébként erre a nagyobb babáknál is nagyon-nagyon kell majd vigyáznunk, ha a konyhában téblábolnak, és mi főzünk, az rettentően veszélyes rájuk nézve.

Chris-Klári: Nekem is választott dokim van, és nekem nem kell máshova mennem, csak a körzeti védőnőhöz, meg persze az ő rendes kórházi terhesrendelésére. De szerintem ez helyi szokás, mindenhol más.

Mégegykata, Niki: Sziasztok, örülök, hogy újra közöttünk vagytok, és annak is, hogy ilyen jól telt a nyaralás mindkettőtöknek. Kép

Orsi! Engem a védőnő felhívott, mielőtt eljött hozzánk, "terepszemlére". Azt mondta, hivatalból meg kell néznie, milyen helyre érkezik a babóka. De csak közvetlenül indulás előtt hívott fel, és elég hamar megérkezett, bár szerencsémre (és anyukám unszolására) pont előtte való nap takarítottam ki a fél házat...

Niki! Érdekes, én a vádligörcsről azt hallottam, hogy kálciumot kell szedni rá, és lehet pezsgőtabletta formájában. (Védőnő mondta.) Pethes Ildikó pedig magnéziumot ír, érdekes... De ha Ildikónak bevált a Mg, én hallgatnék rá. És tul.képpen az is van pezsgőtablettában. De a Ca is igaz lehet, mert nekem nem szokott lenni vádligörcsöm, viszont rengeteg tejet iszom a gyomorsavam miatt.

Márti! A doki eleinte engem sem vizsgált meg, és nekem valahogy eszembe sem jutott, hogy kellene. Aztán a 16. és most a 20. héten is megvizsgált, úgy tűnik, ez már állandó lesz ezentúl.

Tmóni! Üdvözöllek körünkben és gratulálok a babához! Kép Kép Nagyon boldog terhességet kívánok, és egészséges babócát!

Laura
Laura

Sziasztok Nikik!

Valamelyikőtök a Kútvölgyiben fog szülni?

Zsu
Zsu

Sziasztok!

Régen jelentkeztem.. Kép

Védőnő témához: minket már kétszer meglátogatott (12. és 16. héten) és mostanában is jön valamikor.

AFP: Itt nálunk nem is igazán a kor, hanem a BPD méret alapján veszik az AFP-t. KicsiManóm még csk 15 hét 2 napos volt, de mérete alapján már jócskán 16 hetesnek látszott. Az AFP egyébként 2,1 lett, a MOM:0,77. Mindenki nagyon meg volt vele elégedve.

UH-n én az elején elég sokat voltam (6., 8., 11. hét), de ez a lombik miatt volt. Aztán csak a 15. héten voltam. Most már nagyon szeretnék menni, majd a következő alkalomkor rákérdezek. Kép

Vizsgálat:Nálunk minden alkalommal van, amit nem is bánok, mert anyukámnál és nővéremnél is voltak gondok ( a nővéremet 2 hónapig fektették kórházban, mert elkezdett nyílni )

Irigykedtem rátok nagyon amikor írtátok, hogy a babócáitok már milyen korán mocorognak. Én sajna elég későn éreztem csak ( múlt héten), de tegnap este olyan virgonc volt, hogy az igazán kárpótolt. Kép

Sziasztok
Katus
Katus21

Sziasztok Lányok!

Niki, az UH-k alatt az én kedves kicsi lányom is aludt a legtöbbször, legmélyebb sajnálatomra. Amíg a padon ültem, vígan mocorgott, aztán mikor behívtak, már aludt... Büdös kölke, de olyan édes volt, az UH-s doki bá próbálta felébreszteni, de sose tudta...Kép
Lábgörcs: három anyag hiányától lehet: kálcium, kálium, magnézium. Én kálciumos, szénsavmentes ásványvizet ittam, naponta egy üveggel a többi folyadékon felül, és egy ideig szednem kellett a Magne-B6-ot is, de azt eredetileg a méhem miatt kaptam. Így egy-két görccsel megúsztam. Amúgy nagy melegben többször elöfordulhat, ilyenkor érdemes többet inni. Káliumból sok van a banánban is, ez jó a vizesedés elkerülésére is.

Tiduj: az AFP-t elvileg a betöltött 16. héten veszik le, vagyis általában a 16. hét utolsó vagy a 17. hét elsö napján. De ne izgulj miatta, ma már a genetikai UH eredményét többre tartják.

Beja: a Mega Toys tényleg nagyon jó, mindent megtalálsz, de elég drága! Érdemes körülnézni máshol is. Sokat megtakaríthattok vele.

Puszilok mindenkit, jó mocorgás élvezést, stb...

Dia
Dia

Sziasztok!

Moncsi! Igazad lehet, ugynaz a cm. és kg. egészen másként nézhet ki két különbözö emberen. Én eléggé erös, széles csontozatú alkat vagyok, biztos, hogy egy vékonyabb csontozattal, testalkattal megáldott nö azzal a testsúllyal, amivel nekem már kiálltak a bordáim, nagyon is formás lehet.

Orsi, Laura! Szerintem a védönö nagyon is szándékosan megy bejelentés nélkül, vagy csak közvetlenül elötte szólva. Nem arra kíváncsi, hogy milyen szép rendet csinál az ember lánya az ö fogadására, hanem arra, hogy hogyan élünk a mindennapokban. Mondjuk ez elég ciki, mert ugyan ki tudja állandóan vendégfogadásra kész rendben tartani a lakását?!?! Én el is határoztam, hogy ha olyankor érkezik (bejelentés nélkül), amikor nem alkalmas a lakás rendje a vendégfogadásra, akkor egyszerüen nem fogom beengedni. Végül is egy lakótelepi lakásban könnyü úgy tenni, mintha otthon se lennék... Kép

Márti
Márti

Sziasztok!

A védönö is letudva egész szeptemberig! Miután megbeszéltük, hogy még a nyáron el akarunk költözni, nem is igen foglalkozott a lakással. Nálunk az elõszobát és a konyhát igyekszem szalonképesen tartani mindig, csak attól féltem, hogy végig akarja nézni a lakást. Pont most, amikor az ÁFA miatt a kisszobában halmokban állnak a számlákKép. Egyébként nem mondhatnám, hogy el voltam ragadtatva tõle. Gyorsan elhadarta mire kell vigyázni, mit szabad és mit nem, persze ezeket nagyrész elmondta a doki is, a többit meg már egyébként is tudtam.

A doki engem is rendszeresen megvizsgál havonta egyszer, amit én sem bánok, mert egyrészt igen sokat járunk fürdeni, másrészt (és a doki is ezzel indokolta a vizsgálatokat) a kocogással vigyázni kell, mert tünet mentes méhnyak tágulást okozhat. Most már nem is járok kocogni, tekintve, hogy egyre inkább érzem a pocakom súlyátKép

Képzeljétek tegnap este az én pocakmarcim is nagyon izgága volt: majdnem 5 percig folyamatosan rugdalta a kezemetKép Sajnos a párom pont nem volt otthon, pedig most annyira elemében volt a baba, hogy biztos fel sem tünt volna neki, ha ö rakja oda a kezét. Majd legközelebb!

Mindenkinek szép napot!
Orsi
Orsi-18

Szia Zsu!
Niki K. vagyok és én járok a Kútvölgyibe. Te is oda jársz? Nekünk (Mégegykatával) ugyanaz az orvosunk is.

Mégegykata!
Az AFP-s eredményekre megmondják, hogy jó-e, amikor az orvos odaadja. Beírja a kiskönyvedbe is. Sajna a jelentéseket elfelejtettem, a leletek otthon, hátha más tud segíteni.

Mindenkinek kellemes napot!
Puszi: Niki K. holnap 22.
Niki K.

Sziasztok Lányok!
Erás vagyok, ha még emlékeztek rám. Egészen eddig nem volt internet-hozzáférésem, valami rossz volt a gépen és csak most csináltatták meg.
Már úgy hiányoztatok! Most sem tudok sokat írni, majd csak este, akkor megpróbálom elolvasni a lemaradásomat is. Nem lesz könnyü, több, mint egy hónapja nem olvastalak Titeket. De rossz volt!
A babával minden rendben, nagyon növöget. 27 hetes, és az elmúlt 3 hétben kb. a duplájára nőtt a hasam.
Akkor majd este bővebben, meg remélem, hogy ezután már rendszeresen! Sziasztok:
Erás
Névtelen

Sziasztok lányok!

Ma megyünk a dokihozKépKép Láthatjuk UH-n, és nagyon remélem, hogy kiderül, hogy mit rejteget a lába közöttKépKépKép Teljesen izgatott vagyokKép De Apuka is tûkön ül már, szóval nagy a várakozásKép Ja, és még az AFP is ma fog kiderülni, szóval én már alig bírok magammal. A noteszemben már szép kis lista van a kérdéseimrõl, szóval nem fogom kímélni a dokitKép

Remélem, jól vagytok mindannyian!

cuppantás:
Beja (19dik)

UI: Ja, a 19dikrõl jut eszembe: van köztetek esetleg olyan, akinek már ilyen idõs korában kiderült a baba neme?
puszi
Beja

Sziasztok lányok!
Képzeljétek, este a baba olyan rugdalózást rendezett, hogy fel kellett állnom az ágyról. Lefekvés után nagyon virgonc, nappal érzem, ha nagyot fordul stb...
Az Uh-k alatt a kis makacs nem akar produkálni. Ezért is kérdeztelek benneteket. A 13. héten úgy kellett "bökdösni", hogy megforduljon... Most is összehúzta magát a genetikain. Ha anyukám a hasamra teszi a kezét akkor is lapít, pedig elso unokaként akkora örömet okozna a nagyijának, de semmi... Kis makacs...

Beja! A csoporttársnom a 20. héten maga látta a fütyit is az UH-n... Mi nem láttunk semmit. De a dr. kérdezte mondjon e o valamit, mi meg kértük, hogy ne mondjon. Mondjuk nem bánom.

További jó gömbölyödést mindenkinek!
Niki K.
Niki K.

Niki K., szia!

Úgy irigyellek Titeket is és azokat, akik meg tudják állni, hogy ne kérdezzék meg a baba nemét... Aki pedig kiváncsi, az hamar megöregszik... Én már jó korán ráncos vénasszony leszek, az tuti... de a párom is hamar vénember leszKép

cupp
Beja
Beja

Sziasztok lányok, nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem most nagyon jól esik ez a kicsit esosebb ido, hogy nincs az a nagy hoség. Sajna hámlok nagyon, itt tépegetem magamról a bordarabokat, de azért alatta is van egy kis színem, annak nagyon örülök. Holnap tudom meg az AFP-t eléggé izgulok, hogy minden rendben legyen. És jövo héten megyek megint védonohöz is. Kiváncsi vagyok a súlygyarapodásra, bár szerintem most megint leadtam inkább egy kicsit, a hasam no ugyan, de úgy érzem, mintha egyébként nem lenne rajtam annyi felesleg, mint volt.

Zsu, te is kútvölgyis vagy? üdv a csapatban! Kép
mégegykata 17

Sziasztok !

Beja: Te vagy ugye, aki a Heczegh gokiuhoz jár ?
Én is hozzá járo. Nagyon jó fel. Kb én is ilyen idős tehesen voltam Uh-án és megmutatta magát a kis prücsök, úgyhogy mi tudjuk, hogy fiú.
Nagyon örültem Neki, a neve Bence lesz.
Holnap megyek 10-re 3D ultrahangra, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit fogok látni.

Többieket üdvözlöm, jó hüsölést és pocaknovögetést.

Üdv.: Király Kati(26)
Király Kati

Sziasztok!

A védõnõ a fogadott orvost ajánlja, a fogadott orvos a védõnõt, hogy ott intézzem a vérvétel és egyéb nyalánkságokat, és ugyanezt csinálják az AFP vizsgálat elvégzésének egyeztetésén.
Azt szeretném megkérdezni, hogy mindenkinél ilyen aranyosak, vagy ez csak az én privilégiumom??!! Kép

Üdv. Chris-Klári
Chris

Sziasztok!

Bocs, hogy férfi létemre belepofizom a topic-ba, de lenne egy viszonylag surgos kérdésem (illetve kérdésünk a feleségemmel egyetemben), és ebben talán Nektek van a legnagyobb tapasztalatotok:

Tegnap derült ki a tesztbol, hogy babánk lesz, és asszonykám még a nyaralás elott szeretne dokihoz menni, lehetoleg ahhoz, akinél szülni fog.
Csakhogy még nem választottunk orvost, s erre van 1-2 napunk...
Súlyosbíto tényezonek ott van az az elképzelésünk, hogy szeretnénk olyan orvost választani, aki nem hajlando abortuszt elvégezni(lehet, hogy ez csak hepp, de Eperjes Károly gondolatát folytatva nem mindegy, hogy tisztán orvosi vagy orvosi-mészárosi lelkületu emberre bízzuk a mamát és az új Életet). Sajnos ilyen doki Magyarországon elég kevés van, mert a kommunisták idejében csak az mehetett a szakmára, aki azt is vállalta (nyugaton sokkal többen vannak).
Tud valaki Budapesten ilyen elkötelezettségu szülészt ajánlani nekünk? Dél-Budához közelebb levok elonyben!

Köszi a válaszokat elore is,
Levente
Névtelen

Levente, az a doki, akihez mi járunk tetszeni fog nektek, o nem végez abortuszt, sot igyekszik róla lebeszélni az esetlegtes jelentkezoket, magának is két gyereke van és ráadásul kedves, fiatal meg minden. A Kútvölgyiben dolgozik. Ha adsz egy mailt, megadom a paramétereit. Ez nekem is fontos szempont volt, úgyhogy nagyon megértelek Titeket. És persze gratulálunk, szeretettel!

Kata
mégegykata 17

Levente, én ugyanehhez az orvoshoz járok akit Kata ajánl. Nekünk is rögtön mondta, hogy élo magzaton nem végez abortuszt. Igaz erre nem is volt szükségünk Kép Akkor és attól lettem kismama amikor és akitol szerettem volna Kép
Vallásos is a doktorunk...
Gratulálok a kicsihez!
Niki K.
Niki K.

Szia Chris!
Nem szeretnek dolgozni a terhesgonndozók vagy mi? Nekem a védomom csak vérnyomást mér, a súlyomat, beszélget, a labort mindig a választott orvosom intézi. Annyit igért a védono, hogy legközelebb meghallgatjuk a baba szívhangját. Ez a jövo héten esedékes... Kép
Igaz átnézi a leleteket és hasonló megállpításokat tett az alapján mint az orvosom. Pld. vasat ajánlott.
Sziasztok!
Olyan melegem van...
Puszi mindenkinek: Niki K.
Niki K.

Sajnos nem tartozom ebbe a topic-ba még,( most hajtunk a második babára ) de a hízással szerintem rettentően sokat foglalkoztok. Én 177 cm vagyok 70kg-val kezdtem és én is csak 4 kg-t hítztam a 30. hétig. De utána... A végéig 14 kg-t híztam ( tehát 10 kg 10 hét alatt ) a baba pedig 4,3kg lett. Szülés után 10 kg simán lement, atöbbi pedig fél év alatt. Úgyhogy lehet hízni hetente 1kg-ot is és akár semmit sem, ha nő a hasatok és az UH jól nő a baba. Bárcsak már ilyen "problémám" lenne. Egyébként szerintem ezek csak álproblémák, már megbocsássatok...
Száva

Király Kati, szia!
Igen, én vagyok az! Kép Köszi a bíztatást, nagyon reménykedem, hogy megmutatja, mije vanKép

Szegény gyermek a pocimban... jól degeszre kajáltam magam most délben, és csórikám tutkó nem fér rendesen el a helyén, mert azóta folyton helyezkedik... de bíztatom, hogy nyugi, anya gyorsan megemészti és lehet tovább aludni...

Száva, szija!
Szerintem ez a hízás dolog nálunk csak olyan szinten probléma, hogy a védõnõink (mondjuk az enyém nem) leszúrnak minket, hogy szerintük sokat hízunk... ezért veséztük csak ki a témát és nem másért...

cuppantás,
Beja
Beja

Kata + Niki K.!

Köszönjük a gyors válaszotokat és a gratulációt is!

A doki paramétereit légy szíves írjátok meg a hajder@ilab.sztaki.hu címre!

Mégegyszer köszi,

Zsófi és Levente
Névtelen

Szóval úgy értettem az álproblémát, hogy esetleg mások azt kreálnak belőle - lehet ez a védőnő is -. Igazi problémák- bár remélem csak átmenetiek - a másik topicban vannak. Úgy hiszem nagyon jól tudod mire gondolok. Remélem senkit sem sértek meg vele...
Száva

Kedves Száva!

Valamit félreérthettél! Én nem nem emlékszem, hogy valaki is közölünk azt mondta volna, hogy "ó Istenem mekkora probléma, hogy híztam x kilót!"
Szerintem ha valami foglalkoztat minket, az nem feltétlenül azt jelenti, hogy az probléma is.
Megsérteni nem sértettél meg, bár némi rossz indulatot, cinizmust érzek ki a hozzászólásodból..
Bár lehet, hogy én is annyira félreértettelek, mint Te minket....

Üdv.:
Moncsi
Moncsi

Lányok,
Nme tudom, de szerintem is kicsit túlzásba visszük ezt az ennyit híztam ennyi hét alatt dolgot.
Persze ez érthető, hisz a média állandóan a soványságot a vékonyságot árasztja s nem divat hízni, így persze hogy mindenki aggódik nehogy annyit hízzon hogy ne tudon utána visszafogyni.
De bevallom személy szerint énóval többről kezdtem mint Ti. Le sem merem írni. Nem tartom magam kövérnek, nincs rajtam sok zsír, inkább olyan teltebb. De valahol frusztráló számomra, amikor mindannyian akik leírjátok és hangoztatjátok hogy igen ennyiről ennyit és sok meg kevés meg ilyesmik ennyire központi téma. Az adatokból ítélve mindannyian szépek vagytok, a kor igényeinek megfelelően jó alakúak. Számunkra, szerintem akik ebben a témában inkább csendben vagyunk lehet, hogy ez kicsit zavaró. Nekünk lehet több okunk lenne problémázni, hogy valójában mennyi az annyi. Na mindegy. Csak egy kis szösszenet. Nem fontos...
Szerintem egyébként az a lényeg, hogy mindenki érezze jól magát a bőrében, egyen megfelelően, érezze egészségesnek magát. Azokkal a fránya kilókkal meg ráérünk foglalkozni utána. Nem azt mondom, hogy nem kell mérni és együnk amit bírunk. Inkább azt hogy ami jólesik és figyeljünk oda mert a terhesség nem a hízásról szól, nem szabad felelőtlenül magunkba tömnimindent. De felesleges ennyit rágódni. Szerintem mindenki odafigyel közülünk és az alkatának megfelelően hízik.
Bocs a kicsit hosszú lére eresztett témáért.
Pussz,
Évike
Évike19

Szia Niki K.!
Köszi az együttérzést, csak olyan egyedül vagyok a bizonytalanságaimmal. Még jó hogy TI vagytok! Kép
Meg féltem a Lurkót is, ez az elsõ terhességem és már elmúltam 35 éves.
Más: "A memória az az IZÉ, ami segít megjegyezni a MICSODÁKAT" Nem tudom ki mondta, de megtetszett!
Éljenek a dagik!!! Kép)) és persze kevésbé dagik is !!!! Kép)))

Üdv. Chris
Chris

sziasztok lányok!

elég régen nem írtam, de viszonylag keveset vagyok itt.
a hízás témáról: én az első gyerekemmel 14kg-ot híztam, az szerintem nem sok, 176cm 58 kg-ról indultam. most a második babánál is 58 kg-ról indultam, de már +2 nél tartok a 16.héten, úgyhogy szerintem ezalkalommal többet is fogok hízni. Elsőre ilyenkor még nem volt plusz kiló.
Én már kb. 3 hete érzem a pici mozgolódását, pedig még csak a 16. héten tartunk. Hallottam, hogy a második gyereket előbb érzi az ember, na de hogy ennyivel! mindenesetre örülök, jó érzés.
csak az bánt, hogy most huszadannyi időm sincs magammal meg a kisbabámmal foglalkozni, mert itt van a 14 hónapos kisfiam, aki minden percemet kitölti, imádom.néha napokig eszembe se jut, hogy terhes vagyok...
KATA-16-Danianyu

Sziasztok,

szerintem Évinek igaza van. Miért ne foglalkozhatnánk a súlyunkkal, külsönkkel pont úgy, mint mielött terhesek lettünk? Én személy szerint nagyon nem szeretem, ha egzotikus jószágként kezelik a kismamákat, akiknek el kell felejteniük, hogy nök, szépek, kivánatosak, stb.
Mondjuk ilyen szempontból anyukám megy a legjobban az agyamra, de hát ö 30 éve volt terhes, akkor minden kicsit más volt. Néha megörülök az állandó aggódásától, bár elsö unokánál az is érthetö. Úgy érzem, legszivesebben bezárna a lakásba, hogy nehogy bajom legyen, pedig a párommal mindig mászkálósak voltunk és most is sokat járunk társaságba meg mindenfelé.
Bocs ez is bö lé volt, csak ugy kiugrott belölem.
Pocok

Chris!
Tudom, hogy izgulsz, de itt ülök egy irodában egy kolléganommel, aki 32 és 40 évesen szülte a gyermekeit! Kép Tudod milyen fiatalos? Úgy írigylem, mármint teljesen megfiatalították a kisgyermekek. Jó, én sem vagyok kiskorú Kép (27 leszek mire manó megérkezik) a párom 32. Ha tesókat szeretnénk utólérlek Kép
Igaz eloször ez a manó legyen rendben!

Csatlakozom. éljenek a dagik és a soványak is Kép
Az átlagosakról nem is beszélve Kép
Sziasztok!
Niki K.
Niki K.

Kedves Évike19!
A szívemből szóltál!! Bár nem tartozom már ide, mivel a kisfiam már 11 hónapos, de visszajárok nosztalgiázni, olvasgatni. Ez a hízási dolog nekem sem tetszik. Bár nem azt mondom, hogy hízzon mindenki bátran annyit, amennyi belefér. DE! Én úgy gondolom, hogy valamit valamiért. Ha ez az ára, ám legyen. Rettentően sokan híznának boldogan akár 20 kg-ot is, csak végre sikerülne a baba!
Én amúgy 22 kg-ot híztam és mára már nincs belőle semmi, pedig nagyon nehezen volt tejem és ha többet ettem, akkor a tej is több lett picivel. És szoptatás alatt is híztam. Egyébként nekem az a tapasztalatom, hogy az utolsó két hónapban jön fel majdnem az összes kiló.
Az orvosom sosem szidott, vagy szólt le a súlyomért.
És szülés közben sem zavart a sok felesleges kiló, tudtam rendesen mozogni.
És még valami. SENKIT SEM VOLT SZÁNDÉKOMBAN MEGBÁNTANI!!
Üdv:
Bea

u.i: Beja! Nekem a már 13. héten látszott, hogy fiú. Bár más miatt, de nagyon sokáig vizsgálta a dokim, biztos ezért.
Névtelen

Sziasztok Lányok!

Laura, köszi az együttérzést a leforrázással kapcsolatban, jól esett, és a vigyorgó arctól már jobban is vagyok Kép Igaz, még mindig ronda vörös csíkok vannak a mellkasomon, de a hólyagok fokozatosan apadoznak.

Moncsi, örülök, hogy javulnak a ragyák (bocs a kifejezésért), én ezt egyenlőre nem mondhatom el magamról, de nagyon bizakodom. Most megint az arcomon van néhány, de a változatosság kedvéért ez most inkább kiütésre emlékeztet.

Ami a hízás témát illeti, Moncsival és Bejával teljesen egyetértek abban, hogy egyrészt semmi kivetnivaló nincs abban, ha foglalkoztat bennünket a súlyunk, elvégre emberek között élünk, és a jó közérzethez az is hozzájárul, hogy mások hogyan viszonyulnak hozzánk, szóval szerintem teljesen érthető és természetes igény, hogy a megváltozott állapothoz képest is vonzüak szeretnénk maradni. Az pedig, hogy beszélünk róla, egyáltalán nem azt jelenti, hogy bármelyikünk is problémaként kezelné a hízást. Nyilván, ha én is a többedik gyermekemet várnám, nem kérdezgetném folyton, hogy szerintetek ez normális-e, vagy másnak mik a tapasztalatai, mert lenne saját tapasztalatom. Ennek hiányában azonban valóban érdekel, hogy más hogyan éli meg a különböző változásokat, és elnézést kérek azoktól, akiket esetleg kellemetlenül érintett a téma. Nem vagyunk egyformák (sem súlyra, sem alkatra, sem a személyiséget illetően), de abban biztosan mindannyian egyformán gondolkodunk, hogy a legfontosabb a baba érdekeit szem előtt tartani, és ha ez +20 kilót jelent, akkor legyen! Ettől még beszélhetünk róla, ha foglalkoztat bennünket a kérdés, vagy nem? Kép Kép
Remélem senkit nem bántottam meg a fentiekkel, és bocs, hogy hosszúra nyúlt. Részemről a jövőben igyekszem minimálisra korlátozni a súllyal kapcsolatos kérdéseket, megjegyzéseket, tekintettel azokra, akiket hidegen hagy a téma.

Napsugaras szép napot mindenkinek! Kép

Zsuzs
Zsuzs

Kedves Lányok!

Még egyszer errol a témáról, aztán hagyjuk a csudába az egészet:
Én csak a magam nevében tudok beszélni, de nálam a következo a helyzet.
Kiskoromban kövér voltam, csúfoltak lefogytam. Felvettem egy új életstílust, ami arról szólt, hogy heti 3-4 edzés (nem súlyzós, hanem step-aerobic és alakformálás), odafigyelés a kajákra, ráadásul egy olyan fertozés támadta meg a szervezetemet, ami miatt teljes mértékben számuzni kellett az étrendembol a cukrot, a fehér lisztet, az élesztos dolgokat.
Szerencsére ez a keméyn diéta csak 4-5 hónapig tartott és sikeres volt, mert meggyógyultam.
Én a terhességem elott és mindennap mértem a súlyomat, nálam ez központi kérdés volt, ami tudom, hogy nem jó, de ezt a gyerekkoromra vezetem vissza. Most a babám a központi téma!!!
De! Most tisztelet a kivételnek, nagyon sok elrettento példát látok, nagyon sok olyan kismamát látok, aki a nagy súlyától szinte menni se tud és folyamatosan fújtat. Persze nem törvényszeru, hogy mindenki ilyen legyen, de igenis oda kell figyelni, hogy ne szaladjon el velünk a ló.
Évikével és Pocokkal nagyon egyetértek!

Mindenkinek puszi:
Moncsi
Moncsi

Kedves Zsuzs!

Szívembol szóltál, pontosan ugyanúgy gondolkodok errol, mint Te! Csak én mindig kapkodok írás közben (hogy a fonök észre ne vegye)!

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok!
S.O.S.
Az anyukám szerint kicsúszok a vizsgálati idõkbõl!!!
Kérdés: Mikor van a magzatvíz vizsgálat????
Ezer köszönet.
Chris
Chris

Én nem is aggódom egy percig sem a súlyom miatt, csak elmagyarázni szerettem volna, hogy miért volt az elmult napokban fõ téma a hízás, de aztán Zsuzs (kösziKép) nagyon jól elmagyarázta:
"Az pedig, hogy beszélünk róla, egyáltalán nem azt jelenti, hogy bármelyikünk is problémaként kezelné a hízást. Nyilván, ha én is a többedik gyermekemet várnám, nem kérdezgetném folyton, hogy szerintetek ez normális-e, vagy másnak mik a tapasztalatai, mert lenne saját tapasztalatom. Ennek hiányában azonban valóban érdekel, hogy más hogyan éli meg a különbözõ változásokat"

Részemrõl lezártam a témát.

Bea (Névtelen), szia! Köszi az UI-t, már számolom vissza a perceket, most már tényleg bízom benne, hogy látunk vmit ma este! Kép

cuppantás,
Beja
Beja

Sziasztok!

Erás vagyok megint, már délelött írtam egy rövidet, most viszont enyém a gép, ameddig csak akarom, úgyhogy igyekszem bepótolni a másfél hónapos lemaradásomat.

Azoktól kérdezném, akiknek azért már közelebb van a szülés, hogy ők hányszor voltak UH-n? Én az elsőn 12 hetesen voltam, vagyis annyinak mondták akkor a babát, szerintem kisebb volt. Aztán az AFP-s vérvétel miatt voltam még kétszer, elöször 14 hetesnek mondták a picit és visszahivtak két hét múlva, addigra viszont már 17 hetes lett. Na, ekkor egyezett meg a dokim és az én véleményem, és azóta eszerint számolunk.Most vagyunk a 27. héten, de UH-ra csak a 32. héten küldenek. Az annyira sokára lesz és én már úgy szeretném látni!
Jövö héten megyek terheléses vércukor vizsgálatra, gondoltam akkor a két vérvétel között lesz két órám és addig megnézhetném, akkor viszont nem megyek a 32. hetire, a 36. hétre meg van időpontom 3D-s UH-ra. Majd a dokimtól is megkérdezem, csak Ti elöbb tudtok válaszolni.

Járok vizi kismamatornára, annyira jó! Jár még valaki ilyenre, vagy csak sima úszásra? Az elsö alkalommal teljesen kifáradtam, alig birtam kikecmeregni a medencéböl, de mostanra már belejöttem, és az az érzésem, hogy a Babának is tetszik a dolog. A legjobb, amikor pihenésképpen fel kell feküdni a viz tetejére és nem lehet mást látni, csak 10-15 nagyobbnál nagyobb pocakot kidudorodni a medencéből. Még mi, kismamák is nevetünk rajta, képzelem akkor a "laikusokat"!

Olyan érdekes, hirtelen úgy megszaporodtak a kismamák az ismerőseim között. Úgy látszik, csak el kellett kezdenie valakinek és mindenki kedvet kapott hozzá. Van egy lány, neki ikrei lesznek, most 13 hetes. Nagyon tetszett, ahogy bejelentette nekem a nagy hirt: a boltban elöre engedett a bejáratnál, aztán utánam szólt, hogy "habár mi vagyunk többen". Elöször nem értettem, hogy mire akar ezzel kilyukadni, aztán rájöttem. Olyan jó, hogy összegyültünk ennyien kismamák, ismertük is egymást eddig is, egy helyen lakunk, egyidősek lesznek a babáink, örülök neki. De a terhesség különben is nagyon össze tudja hozni a nőket, nem?

Most már nem irok többet, gondolom, nem csak rám vagytok kiváncsiak. Ezentúl igyekszem rendszeresen irni keveset!
Sziasztok:

Erás
Névtelen

Sziasztok!

A súly témához annyit, hogy én százon túlról futottam neki a terhességemnek, ezért nekem nagyon nem mindegy, hogy mennyit hízok. És nem amiatt, hogy mi lesz utána, hanem amiatt, hogy a lábaim stb. hogy bírják a plussz terhet! De én mindig hangsúlyoztam, hogy ne hozzám viszonyítsatok!

cory
cory32

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?