Új privát üzeneted érkezett!

Hali.

Melinda.gyönyörű ez a csajszi.és tényleg hatalmas :)

Erika.csúcs volt a videjó :) :) érdeklődik nagyon Réka.szépen álldogáll :D :D

Elin.egyem is meg Lilcsit.nem viszket neki?
Na mi így szedtük a BV-ot.szedi pl szept 1-10,majd okt 1-10,majd nov 1-10 és kész...de feltétlenül reggel,evés előtt 1órával.ha nem tudja lenyelni a kapszulát,akkor szétbont...bele kiskanál lötyibe és isz :D :D .és 3hóig tuti elég.mi mikor szedtük utána 6hóig nem voltak betegek. Lehet én is íratok majd Sziszinek ha rosszul indul a szeptember...de majd meglássuk.veszek aloe gélt kezdésnek :roll: :roll:

KépKép
KépKép
cleo27

Letti.nagyon szépek a gyerekek.Anta igaza nagy csaj.Atika is jó nagy baba :) :) .Anta szokott segíteni? Ti kezditek idén az ovit?

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!

Gyönyörűek ezek a manók! Egyik szebb mint a másik!

Nemrég jöttünk haza a Tiszapartról, elcsábított egy kisbarátnő minket. Én egész nap elég carul voltam, de rászántam magam egy kis bicajozásra. Csak Zsófi volt itthon, a többiek elpártoltak nagymamához estére.
Vacsiztunk egyet arany árban egy kis bárzongora kisérettel, majd meghallgattunk az én kedvemért egy kis kabarét. Még ilyet! Nem tudom mi volt benne a vicces, pedig én igazán szeretem a JÓ kabarékat. Iszonyat trágár, mocskos, és humortalan volt a műsor amit a fickó előadott. Még most is hánynom kell tőle (bocs).

jamie, overál természetesen rózsaszín, de nem a baba kategóriából. Árra nem tudok mit mondani. Ha gondolod összefuthatunk, megmutatom és utána ha tecc megbeszéljük. (én baromira utálom, amikor nekem ezt mondják, bocsi érte :lol: :roll: )

A betegeknek jobbulást!
Elin, hol szedtétek össze ezt a vírusos pöttyöt?

Judit

KépKép
Kép
jlevay

Sziasztok!

Nálunk még mindenki alszik, ritka alkalmak egyike.

Köszönjük szépen a dicséreteket.

Jaimee! Nagyon cuki RÉka, ahogy a könyves polc mellett kapaszkodik. Igazából most sikerült a frizuráját rendesen megnéznem, elől egy kicsit punkos, nagyon jó.

L Judit! Akkor tegnap nagyon közel voltunk egymáshoz, mert mi is kint voltunk a Tiszavirág fesztiválon. Én sem értékeltem túl sokra a dumaszinház mondanivalóját.

Elin! De jó azért, hogy nem bari. Sajnálom, hogy ugrott a mai programotok. Anta is szedte a BV-ot 10napig kapta utána 20 nap szünet és újból előröl az egészet.

Linda! Gyönyörű sonkák. Nagyon szép Réka látszik, hogy nem éhezik. Nagyon nehezen tudtam csak elszakadni a képektől.
Antónia volt olyan igazi kis ölbe baba. 2Hós koráig szinte egész nap fogtam mert ha letettem akkor üvöltött. Szépen lassan kinötte de mindig nagyon igényelte a jelenlétemet. A hátam derekam egy kicsit kikészült, de gyorsan regenerálodtam.

Cleo! Szokott-e ANta segiteni? De még hogy. Hozza a fürdetéshez a sámlit, csak úgy mosdatja pici Atit. Egy idöben szalad mindig be a fürdöbe, ha én már elkezdem " Én mosom meg a kukiját" felkiáltással.
Ati elnézegeti Antóniát játékközben, én meg gyorsan tudok valamit csinálni. Nekem most igy könnyebb hogy ketten vannak mint amikor csak Anta volt egyedül.

Ovit most hanyagoljuk, hadd szokjanak össze a gyerekek, meg biztos lépten nyomon beteg lenne ANta és rgasztaná Öcsikére is.

Na felébredtek APa már intézi öket.DÉlután megyünk a Szapáry úti gyerek buliba./Bocs Elin/ Jön még valaki?

Kép
Kép
mongi

Jó reggelt!

Linda,kellemes kikapcsolódást a mamáéknál! :) Ott is alszotok?
Ennivaló hurkácskái vannak Rékának :)

Nóri,azért elmentetek a találkozóra? Vagy nem mehettek így közösségbe? Na most lehet jó nagy baromságokat kérdezek,de agyam a nulla szint alatt van :( Bocsi :oops:

Judit,hát majd úgy lesz megoldva a dolog,hogy amikor a mama az élettársánál van,akkor mi alszunk otthon,mert tesóm még otthon lakik,és amikor a mama otthon van,akkor pedig ő alszik nálunk.Aztán majd meglátjuk,hogy fog ez megvalósulni,meg Lucát,hogy fogja érinteni az ottalvás,igaz az első félévben ott laktunk.

Letti,de jó neked,hogy ilyen sokáig alszanak a gyerkőcök.Luca ma pl fél6kor kelt :( Ami még elviselhető lenne,ha átaludná az éjszakát,de esze ágába sincs,egy csomószor most is felvoltunk.
Aranyos lehet Anta a kukis felkiáltásával :) :) Ati babának jó dolga van és lesz is sztem :) Majd nővérkéje fogja pátyolgatni :)

Most megyek,délután majd még jövök,ha hazaértünk.

Kellemes napot és hétvégét mindenkinek! :)

Kép
Kép
tundi24

Morgen!

Letti: Nagyon jók a képek! Az Antás úszógumis a kedvencem.

Linda: Nagyon szép baba Réka, tényleg imádnivaló kis sonkás.
Bár nem vagytok otthon, de boldog hófordulót nektek.

Kép

Tündi: Hű, pedig úgy terveztem, hogy ha már Réka nem szopik, rögtön átalussza majd az éjszakát. Szép terv, nem? :D :D

Szilvi: Hogy vagytok? Az ovi is hétfőn kezdődik, mint a tanév?

Nóri: Jó, hogy nem himlő. Sztem. Egyébként himlő ellen kaphat védőoltást, nem? Valami rémlik, meg az ára, hogy pár ezer forint, ellenben a prevenárral...per pillanat.

Megint rosszul aludtunk, de legalább most (sokat) nem ordított Rékám.

Puszka mindenkinek!
jaimee1

Szép napot!

No, szóval én is így emlékeztem, hogy szedni kell a BV-t, mondtam is dr.nőnek, de azt mondta, nem úgy kell, hanem az első adagot(?) rendesen, utána 2 hét szünet, 1 hétig megint szedni, 2 hét szünet....míg el nem fogy. Tehát szedné 1x10 napig meg 3x 7 napig? :roll:

JJudit! Nem tudom, hogy hol szedte össze :?: ....azért nem ülünk itthon, ahogy ti sem, akárhol is találkozhatott a vírussal.

Amúgy nem jellemző, hogy vakarja, de a kenőcs, a mentolos nagyon nem tetszik neki. Amúgy ma reggelre sokkal rondább lett. A kis pofija olyan, mint a gyerekrajzokon...kiszínezve jajpirossal, meg benne 5-6 piros pötty még. Meg máshol is a pöttyei sokkal élénkebbek lettek. Nem is tudom...ma boltba kéne menni, de mit húzzak a fejére? :lol:
Kép
Most is kint motorozik a folyosón.
És jót aludtunk és sokáig!!!

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Ezt találtam.

9 hónapos baba napi kaja mennyisége:
- reggel 150-200 ml tej (anyatej vagy tápszer)
- 10 órai 150 g gyümi
- ebéd 200 g főzelék husival
- uzsonna: joghurt 150 mg / tejpép gyümölccsel
- vacsora: 100-150 g főzi
- lefekvéskor: 150+200 ml tej ismét

Ezzel szemben Réka mit eszik?

Szopi 8-kor, 1 ciciből. Talán 1-1,5 dl?10 órai gyümölcs kb. 80 g, olykor tejpéppel
ebéd: főzelék - 80 g, hozzá gyümölcs, mondjuk egy egész barack
uzsonna: tejpép gyümölccsel, 80 g
vacsora: anyatej
éjszaka: szop 2x

Ez sokkal kevesebb, mint amit ennie kellene. Oké, még nincs 9 hónapos és a vacsorát sem vezettem be. Hm....Talán kellene? Azt hiszem, fel fogom hívni a védőnőt.... :roll: Ja, egyébként most hogy jön a foga, még ennyit sem eszik...osztva kettővel.[/b]
jaimee1

Ja, ebéd után is van egy szopi, de light-os nagyon.

Nóri: Mit húztál a fejére szegénkének. Csinos pettyesen is. :wink:
jaimee1

Ja és azt nem mondtam, hogy olykor még a 10 órait is kihagyjuk, mert ha 9-kor szopik mondjuk, mert 6-kor volt a hajnali szopi, akkor délben már ebéd. Mondjuk, az nem jutott eszembe, hogy 9-kor is adhatnék neki 10 órait.... :roll: :roll: :roll: Na ennyi.

Lábasokat súroltam, ha látná a körmöm egy manikűrös, rohamot kapna. :lol:
jaimee1

Tündi: Ó, ma utazik Apa!!! (((((Tündi))))))) Én meg elvagyok itt magammmal.... :oops: :oops: :oops: :oops:
jaimee1

Sziasztok!

Jaimee, szerintem amíg Réka baba szépen fejlődik ne foglalkozz a könyvben leírtakkal. Az csak arra jó, hogy az anyukáknak legyen min felidegesíteniük magukat. Na jó, Kingánál még én is bújtam a szakiraodalmat :roll: , kár volt.

Elin, beismerem, csaki kicsit volt hüle a kérdés :oops:
Arra gondoltam most kellene megvennetek és elkezdeni olvasnotok a Pöttyös Pannit, de szigorúan csak az első részét.

Megyünk, megnézzük a Szapáryt.

Judit

Judit

KépKép
Kép
jlevay

Sziasztok!

Marci talán végre nagynehezen elaludt (pedig fél 7-kor már fönt voltunk :? ) én meg várom, hogy Apa megérkezzen.

Tündi! Én is gondolok Rád!!!

Jamiee! Amit írtál, a 9 hónapos baba étrendjéről, nálunk ez pont így volt sokáig. Tízóriai gyömülcs, uzsonna tejpép stb.
Biztos jelzi majd Réka, ha nem elég neki az esti tej (gondolom) hanem éhes marad. Mondjuk lehet, hogy ha megpróbálnád megvacsoráztatni, akkor nem szopizna éjszaka 2x.
Marcinál 8 hónaposan maradt el az éjszakai szopi (is), onnantól többé-kevésbé átaludta az éjszakát. Persze voltak ébredések meg rosszabb időszakok, de már nem az éhségtől. Remélem érthetően írtam :oops:

Nóri: jaj szegény Lilcsi. Még jó hogy nem viszket neki. Én még nem is hallottam ilyen vírusról.

Letti: olyan édes lehet Anta, ahogy babázik :) Nekem is sokszor eszembe jut, hogy jó lenne, ha Marcinak már lenne tesója, mert akkor egymással ellenének szépen. De ez még nem mostanában lesz.

Milyen gyerek buli lesz délután? Lehet hogy mi is kimennénk, bár én most azon parázok, hogy Marci nehogy összeszedjen valamit a nyaralásig. A náthája még mindig megvan.
judit_79

Sziasztok!

Tündi, gondoltam rátok...biztos nehéz lehet az elválás... majd mesélj!

Nóri, hát ilyen vírust még én sem láttam! És a szájában is van? Nem zavarja az evésben?

Linda, micsoda hurkák!!! Na, nincs ott baj a szopival :wink:

Mongi, de jó látni a gyerkőcöket! Anta nagyon szép, Ati szépen gömbölyödik!

Hajni, egye meg a fene aki még plusz lelkiismeret furdalást okozott nektek! Annyira figyel az ember, de pillanatok alatt történik meg a baj! Remélem gyorsan elfelejtetitek az egészet!

Erika, hagyd már azokat a könyveket :wink:
Viszont amit Judit írt, jó ötletnek tartom. Bevezetni a vacsit. Hátha ez az esti nyűgösség oka....

Mi meg megyünk 5-kor évnyitóra. Jajajajaj, de telik az idő....

Évi és
Kép
csongianya

Itt vagyok,bevittük apát,elköszöntünk.Hát borzalmas volt...Szerencsére Luca nem vislekedett másként,még nem tudja,hova is megy apa.
Igyekszem nem panaszkodni nektek,de ha előfordul előre is bocsánot kérek!!!És nyugodtan szóljatok ám rám,ha sokat emlegetném,vagy sok lenne belőllem.
Azért megmutatom nektek a búcsúzós képet. Kép

Erika,semmi baj :) Megnyugtatlak a kajcsival kapcsolatban,hogy Luca most eszik meg kb ennyit,és mindjárt 11hónapos lesz! :) Ja és nem iszik meg egyszerre 200ml tápit,csak max 150et.
És mi vacsira esszük a tejpépet,doki néni azt mondta,az is jó főzi helyett.És tízóraira meg uzsonnára esszük a gyümiket,tejtermékeket.

Nóri,Lilcsi így is gyönyörű!! :) azok a szemek :)

JJudit,érezzétek jól magatokat!!!! :) :)

Linda,boldogságos hófordulót Réka babának!! :) :)

Kép
Kép
tundi24

Tündi: Hát..... :( :( :( Nagyon szomorú kép. Brühühü.... :cry:

Nyugodtan panaszkodj, ha az esik jól. Én már sokszor mondtam, nem bírnám ki Apa nélkül fél évig. Le a kalappal.

Köszi, lányok, pont arra jutottam, hogy bevezetjük a vacsorát. Legalábbis megpróbáljuk. Kedden beszélek a védőnővel. Ebédre most kb. 40 g főzit evett. Minden kanál után öklendezett egy kicsit, majd jelentőségteljesen a szemeim közé nézett. Vissza kellett fojtanom a nevetést, olyan cukker volt. Brokkoli volt csirkével. Adtam neki répát csirkével, ugyanaz a reakció. Megfogadtam, nem tömöm, így feladtam.

Mozgékony, vidám, nem aggódom, csak azért résen vagyok.

Évi: Nem könyvek, a neten néztem a védőnői tanácsokat valami Gabi Mama Klub-ban, vagy hol....

Szilvi: Réka is mondja, hogy anya, de többnyire ez marad belőle: anya anya nyanya nyanya nya nya nya.... Kedves lány,nem? És nem csak akkor mondja, ha magához szólít, szóval nálunk ez még nem az első szó.
jaimee1

Erika :lol: ! Nyanya nálunk is volt...csak először a mama kapta meg.
Most meg a nevét tanítgatom a lánynak, de mindig csak annyi sikeredik, hogy "Száros Lili" :lol:

Tündi! Panaszkodjál nyugodtam....azért -is- vagyunk :wink:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Melinda!
Nagyon szép Réka baba,és milyen kis vasgyúró ez igen! :D
Boldog hófordulót neki!

Tündi!
Csak nyugodtan öntsd ki a lelked ha arra van szükséged! :( A kép háát bevallom majdnem elríttam magam,egyébként is érzékeny vagyok mostanába! :cry: Remélem hamar elrepül nektek ez a fél év!

Nóri!
Ugyanmár mért kellene arra a szép kis fejére bármi is!Olyan édes,annyira imádom.Ezen a képen pöttyöket félretéve,most ugyan úgy néz mint mikor odajött hozzám a bölcsibe,és megkérdezte:-Anya hol van? vagy -Ez miez? :D
Sajnálom,hogy nem jöttök jövőhéten bölcsibe! Gyors gyógyulást Lilcsinek!Mi nekirugaszkodunk megint a beszoktatásnak,aztán csak reménykedem,hogy bírjuk is majd egy pár hétig! :?

Erika!
A videó nagyon tuti,lassan kezdhetsz pakolni gyerekmagasságból,ha nem akarod,hogy a könyveidből saláta legyen! :lol:

Milyen gyerek buli lesz a Szapáry úton?És mikor?
Vendég

Mano! Egész délután lesz Szapáryn este 8-ig.

Tündi!Panaszkodj nyugodtan szerintem én is ezt tenném.

Jaimee! No para Antónia 8 hós koráig szinte csak szopott, alig birtuk valami kis gyümit belenyomni. Szörnyen idegesitett és utána meg egy kis zabagép lett.

Cleo! Aloe-ból mit adsz a gyerekeknek Berry-t?

Elin! Szegény LIlcsi hátha holnapra már jobb lesz.

Mi is indulunk lassan

Kép
Kép
mongi

Hajni! itt vannak a programok : Szolnok napja 2008
Persze a tegnapi napot már ne nézd.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Túl vagyunk az évnyitón, szerencsére nem volt egyáltalán hosszú. Bár meglepetéssel kezdődött (már kezdem megszokni), elment a leendő osztályfőnök, így egy másik tanító néni lesz. Mondjuk még mindig jobb, hogy most, mintha jövőre ment volna el. Még nem tudjuk, mi történt, hétfőn szülői, majd akkor elmondják.

Gyerkőcök ügyesek voltak, az osztálytársak elég jóknak tűnnek. Két kisebbségi kislányt kivéve, akik nem tudom mikor fürödtek utoljára :? De legalább lányok... hátha...

Nem sokat fényképeztem, de itt van pár kép. Az osztályképen Csongi nem igen látszik...

Kép

Kép

Kép

Évi és
Kép
csongianya

Köszönöm csajok,hogy ilyen rendik vagytok :) :) A délután azért elég jól eltelt,de ha belegondolok,akkor egyből elbőgöm magam!De majd igyekszem gyorsan összeszedni magam.Apa hagyott az ágyikónkban egy levelet,olyan édes volt!Akkor kezdtem csak igazán bőgni...

Csajok gyertek meséljetek,hogy telt a mai gyerekbuli :) :)

Évi,2 kisebbségi az azért nem olyan vészes...remélhetőleg meg is fürdenek!Lesznek egy páran azért az osztályban.Keresztfiam anyja kétségbe van esve,mert Martint totál nem érdekli az iskola :? És nemhogy okosodna,egyre butábnak teteti magát :cry: Mondtam,ha nem bír vele,hozza hozzám tanulni,mert nem lesz napközis.

Erika,már du is akartam írni,hogy klassz lett az új vonalzótok :)

Menek megasztárt nézni,és nevetni :) :)

Jó éjt mindenkinek!!!

Kép
Kép
tundi24

Tündi: Ez a "levél az ágyban"-t megkönnyeztem....

Évi: AZ a baj, hogy annak 2 kislánynak van valszleg néhány szép szál tesója is.
jaimee1

Hú de sokat írtatok, mióta nem voltam!

Tündi! Nem is nagyon lehet erre mit mondani... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Mongi! Nagyon szépek vagytok! Ati baba nagyon tündéri! Meg nem mondaná, az ember, hogy korábban született a vártnál. Olyan kis formás és nagyon hosszú! :) Anta pedig kész hölgy! :D Hát megértem, hogy nem akarjátok még oviba küldeni, míg Ati kicsi. Ha tudtam volna, amit ma tudok, valszeg Levente is kihagyta volna a bölcsit. Annyit nem ért ugyanis nekünk a bölcsi (beszédfejlődés szempontjból... ami miatt végül is beadtuk)

Erika! Ezek a videjók iszonyat jók! Vééégre láthattam mozgásban is. Míg néztem az volt a fejemben, hogy "Úristen ez Lány iszonyat mozgékony!". Dávid hozzá képest lassított film. :lol:
Igen! Az ovi hetfűn kezdődik... én már gyomorgörcsös vok. :lol: De hát ez jut a szülőknek!;) ... a fölösleges aggodalmasokdás.
A kajáról jut eszembe... mi még mindig nem vacsiztatjuk Dávidot. Uzsonna van, aztán esti szopi 19:30 és 20:00 között. Leventénél se vacsiztattunk sokáig. Mondjuk arra sem emláxem, egyáltalán mikor vezettük be.

Linda! Istenem, de husi a lányod!!! :D Azok a sonkánk!!! Dávid jutott róla eszembe... :lol:

Nóri! B.W-t mi is úgy szedtünk, ahogy azt Andi is írta! A dokinő egy pöttyet összekavarta a dolgokat! :lol: Jobbulást a leányzónak!

Judit! Marcinak is jobbulást! Remélem rendbejön, mire nyaralni mentek!

Évi! Jók a képek! No és nagyon fura volt iskolásnak látni a fiad? :) Norbiékkal találkoztatok?

Erika! Én se vok biztos benne, hogy ez már az első szó. Majd az idő eldönti végül is... Azt is szokta mondani, mikor apját meglátja, hogy "Ádá". Ja és most meg folyton a lámpát keresi a tekintetével és mondja, ha "pa"... Fura, hogy már ilyen korán (Leventéhez képest legalábbis).
Ja és tuti a vonalzód! (Lenyúltam!)

Rólunk: Dávid immáron 4 fogú! A fogtündér kegyes volt, és rövid időn belül kibújt a 4. fogacska is, nem sokkal a 3. után. Mondjuk ettől csak 1 éjszakánk volt jobb... Nem tartom kizártnak, hogy alul is bújik... :roll:
szilbee

ERIKA

NAGYON SOK BOLDOG NÉVNAPOT

Kép

KépKép
KépKép
cleo27

Erika! :)

Kép
szilbee

Erikának!! :) Kép

KépKép
diÁcska

Sziasztok!

Erika! Boldog Névnapot!

Tündi! Jó hírem van, már egy nappal közelebb vagy ahhoz amikor apa hazaér! Kitartás, hipp-hopp elteleik!

Tiszavirág fesztivál. Ezen voltunk tegnap. Amennyire nem volt hozzá kedvem, végül is annyira jól sikerült. Fél hét volt, amikor hazaértünk. Megnéztünk jópár mesét, és sokat játszottunk. a kratívkodás most kimaradt. Kinga nemezelni szeretett volna, de ott csak bemutató volt.
Hazafelé pedig nagy feladat volt, ugyanis Kingának egyedült kellett hazajönnie bicajjal a városból. Délután még minddannyian bicajjal indultunk, de közben haza kellett jönni, mert apa társadalmi munkán volt, és ki kellett érte menni, ez pedig csak autóval volt megoldható. Mivel Zsófi nem engedi el a szoknyám szélét, így ő is jött velem. Ő is bicajjal jött, tehát hazafelé tekertünk, aztán járműcsere, és el apáért. Otthon kiraktuk, és vissza is kocsikáztunk, mert így volt a gyorsabb. Kinga és Mártika ott maradtak mesét nézni, így sietni akartam, a másik bicajülés pedig nem volt otthon, egy ülésbe két gyerekkkel pedig nem egyszerű. Szóval így alakult, hogy Kingának egyedül kellett hazabicajozni a Szapáryról a Rákóczi útra. Kicsit izgultam, de a kis közökön jött, bíztam benne, hogy ott nem lehet nagyobb gond, és nem is volt :lol:

Muffint kell sütnöm, ez a rendelés...

Judit

KépKép
Kép
jlevay

ERIKA!!!
Kép

Szilvi! Ti mikor szedtétek a BV-T?

JJudit! Te írsz naplót amúgy?

Évi! Félelmetes, hogy milyen nagyfiús Csongi az ünneplőben :shock:

Hajni! MOst elölről kezditek, vagy hogy lesz a beszoktatás? A munkakezdés így csúszik? Vagy belefér még?

Tündi! Milyen volt az első este?

Én tegnap délután ilyen sütit csináltam :lol: Vaníliás meg kakaós linzert kell öszetekerni, szeletelni és megsütni. Fini :wink:

Kép

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Jóóóóóu reggelt! :P

Köszönöm a gyönyörű virágokat, köszöntéseket.

Szilvi: Nem győzök gratulálni a fogacskákhoz. :lol: :lol:

Szerintem korai, hogy 10 hónapos kora körül ilyesmiket mond, bár nem vagyok egy nagy szakértő....

Tegnap kapott főzit vacsorára, ahogy sejtettem, ugyanúgy felébredt szopizni kétszer. Alaposan megcsapolt. Sztem a foga miatt most többet szopik, mint mostanában. Ami jó, mert kevesebbet eszik.

Vidijó: Majd megpróbálom elcsípni, amikor "táncol". Olyankor legszívesebben nekiesnék és csak puszilgatnám, puszilgatnám.

Nóri: Nyamnyam csigabigasüti.

Tündi: Apa odaért már? Vagy ez izé....hadititok?

Csajok! Az gond gyes-gyed szempontból, ha a Tesó Réka 3. szülinapja után születik, vagyis lejár a gyes is? És ha gyes-be születik? Szakbarbárt kérdezném, de most nem műkszik átmenetileg. Na nem sürgős, csak érdekel.
jaimee1

sziasztok!

Erika!

Boldog névnapot!

Tündi!
Kitartsát!
MIlyen romantikus a párod ha még levelet is hagyott:-)

Elin!

jobbulást Lilcsinek!

Erika!
A kajálással mi is hadilábon álltunk s állunk is a mai napig, épp pénteken öltöztették Bettikét mikor mentem érte, s fel emelte az egyik ovónéni, s mondta hogy azta de nehéz vagy! Erre mondta egy másik hogy csak kiváncsi hogy mitől van ilyen jó húsban(mert hogy az oviban se eszik többet mint itthon sőt...) hát igen szeretném én is tudni, mert csak tejcsizik, meg kenyérkét kiflit, krumplit meg néhány levest eszik meg.....

Képzeljétek pénteken elmentem a fogorvoshoz, hogy húzza ki a fogamat(mert hétfőn megbeszéltük) nah hát nem is akkor volta baj, mert kibírtam hanem most fel is van dagadva az arcom meg be is van kékülve kívülről.....komolyan mondom úgy nézek ki mint akinek bevertek!!!!!! HÁt jó lesz így holnap iskolába menni :?

Ovi!
Eddig összevont csoportok voltak, meg felújították egy kicsit Bettikéék csoportját, szép lett.
De viszont megint új ovónénije lesz..már megint. Egy év alatt már nem is tudom hogy hanyadjára változik neki........ Áhh ez olyan bosszantó spersze megint az változik akit szeretett Bettike. Annyiból jobb hogy az az ovónő jön vissza aki tavaly ugy kb egy hónapot volt nálunk de hát az semmi.
Nah de majd kiderül mi lesz

Elin!

Nagyon jól néz ki ez a süti:-D nyam nyam

Melinda!

de gyönyörű ez a lány! Milyen kis húsos:-)

nah most megyek

puszika

Kép
kbernadett

Sziasztok!!

Köszönöm a kedves hozzászólásokat!Aranyosak vagytok nagyon!

Erika,nagyon sok Boldog Névnapot kívánunk!!
Kép
Apáék itthoni idő szerint reggel6kor Mazarban voltak,az már afganisztán,és majd du-tán viszik őket a táborba!

Nóri,isteni finomnak néz ki aza süti :) Megyek és eszek belőlle :wink:
Köszike az éjszakánk a szokásos módon telt,kivéve azt hogy Luca mellettem aludt,mert nem akart az utazóágyba alukálni.De ma itthon alszunk,csak néha fogunk a maminál alukálni.

JJudit,igen neked van igazad egy nappal már kevesebb van hátra!De 180nap az nagyon hosszú idő most még az én lelkemnek!Remélem decemberben jöhet szabira,és akkor már nem sok lesz hátra a végéig!Azt viszont nem szeretném,hogy másfél hónap múlva kopgtasson az ajtón :? mert utána még 5hónap egybe húzós lenne!
Kinga nagyon ügyi volt,hogy hazatekert egyedül :)

Szilbee,gratula Dévnek a 4ik fogacskához!! :) :)

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Erika, nagyon sok boldogságos névnapot kívánok! Apa meglepett valami ajándékkal?
Én úgy tudom, hogy a második szülés előtt mindenképpen kell 180 napos munkaviszony (ami lehet a szabi, vagy éppen táppénz is), de ha gyesről mész, akkor már nem kapsz gyedet. Ha odakerül a dolog, van ismerősöm a tb-nél, Szolkatának is ő segített.

Nóri, ez a süti fantasztikusan néz ki! Lilcsi pöttyei hogy vannak? És hogy érzi magát? Köszi, tényleg kész férfi volt így elegánsan felöltözve Csongi!
Ma fél délelőtt a holnapi cuccát készítettem. Eszméletlen, hogy mennyi mindent kell vinni. Aztán mindenbe beleírni a nevét...ja és el is kell reggel cipelni :wink:

Szilbee, igen, ott voltak Norbiék, bár késtek egy kicsit. De hát osztálytársak lesznek, így gondolom, napi szinten fogunk találkozni... Csongi pont Norbi után jön a névsorban :wink:

Tündi telik majd az az idő, telik-telik...

JJudit, hú, nem semmi Kinga! Ügyes volt, önálló, nagylány :lol:

Betti, szegénykém, a fogfájás a legrosszabb a világon. Hátha holnapra lelappad! Hát az nem jó, ha állandóan más az óvónéni... de hátha gyorsan megszokja Bettike!

Jut eszembe, Katlina, mi lett a pároddal? Ki tudtatok végül mozdulni? Vagy még mindig szenved?

Évi és
Kép
csongianya

Évi!

Hát az az igazság hogy nem fájt a fogam, csak sajnos nagyon rossz volt már, s hát gonodltam kihúzatom, és hát igy jártam....nah nem baj majd egyszer még megyek és utánna kész mind:-D

Kép
kbernadett

Hali.

ERika.legjobb Gyed-be beleszülni,mert akkor ha még ha munkaviszonyban állsz,akkor akkor újra az utolsó szerződés szerinti béredből fogják számítani újra a thgys-t és a gyedet.Vagy másik megoldás..tényleg..újabb szülés előtt 180 nap munkaviszony-minél nagyobb bejelentett összeggel :wink:

KépKép
KépKép
cleo27

Évi!

Hát az az igazság hogy nem fájt a fogam, csak sajnos nagyon rossz volt már, s hát gonodltam kihúzatom, és hát igy jártam....nah nem baj majd egyszer még megyek és utánna kész mind:-D

Kép
kbernadett

Évi: nagyon jók az évnyitós fotók, elfelejtettem reggel, bocsi. :oops:

Iskolakezdése alkalmából minden jót kívánunk Csonginak, érezze jól magát a suliban és csodás iskolás éveket!!!

Háááát, gyed-be biztosan nem szülök. Gyes-be inkább...Mert ha gyes-be szülök, akkor az mennyivel más tészta? Akkor mi a tgyás alapja? Minimálbér?

Ott lehetne esetleg megtekerni a dolgokat, hogy Apa bejelent magához alkalmazottnak mondjuk 180 napra....csak nem tudom, megérné e, hiszen komoly ktg-el jár egy alkalmazott is...
jaimee1

Erika! U.az, ami most is volt, feltéve HA! nulla fizetett napod van... (vagyis nincs a szülésig fizetett munkanapod).

Tudod, nálunk is így volt most!
szilbee

Erika! Boldog névnapot kívánok! Kép

Kép
Kép
mongi

Erika,ezek szerint tervezitek a kistesót?! :) Jajj,de jó lenne,lenne kiért izgulni :)

Évi,reggel nagy nap lesz nálatok :) Gondolok majd rátok!Meg keresztfiacskámra is,nem tudom,hogy fogja viselni az első napot :roll:

Mi meg délután elmentünk csavarogni corába,utána meg névnapoztunk egy kicsit apa haverjáéknál :) De nekünk ugye jönni kellett haza,de Luca mindenkivel olyan jól elvolt,ő volt a középpontba,élvezte :) Egyre ügyesebben lépeget,már majdnem járásnak is lehet nevezni.

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Délután már akartam írni egyszer, de mire megírtam, elszállt az internet :(

Erika! Boldog Névnapot kívánok!
Nálunk meg az első szó az volt, hogy Apa :)

Tündi! Csatlakozom az előtted szólókhoz, és én is elérzékenyültem azon, amit írtál... :cry: :cry: :cry:

Nahát,hogy Luca milyen korán kezd járni! :) :shock: Olyan édesek ilyenkor.

Évi! Minden jót Csonginak az iskolához! Aranyosak az évnyitós fotók!

Nóri! Receptet kérek szépen, olyan jól néz ki ez a süti! Linzertészta receptem ugyan van, de hátha ennek más a tésztája!!

Hm, ez a gyes alatt szülés azért tényleg nem mindegy. Én most már az újabb 180 nap munkaviszonyra gyúrok :wink:

Akkorát aludtunk délután, mindannyian, de olyan jól esett :) Most viszont egyáltalán nem vagyok álmos.
Azért érdekes, hogy hétköznap általában én keltem Marcit 7-kor, hétvégén meg ő magától fölkel már fél 7-kor és jön és nyomja a szöveget... Nincs olyankor visszaalvás :roll: De legalább lehet szundizni nagyon délután.
judit_79

Sziasztok!

Évi, Csonginak sikerült elaludnia a első tanítási nap előtt?

Szilbe, Levente izgul az ovi miatt? Sikerült zsákot beszerezni?

Elin, mivel a muffin mégsem készült el egyéb okok miatt, küldenél a csiguszból, ha még maradt?

Erika, szerintem gyes-gyed ügyben addig még hatszor fognak a jogszabályok változni. Így volt nálam is, egyik évről a másikra lett kedvezőtlenebb, tehát jan.01-el :? mi pedig szívtunk mint a torkosborz (anyagilag).

Tündi, a párodnál nem úgy van, hogy ha közben nem jönnek el szabira (ami vacak), akkor előbb jönnek haza? Mindenesetre ha lesz központi Karácsonyi Ünnepség Pesten, azt ne hagyjátok ki Lucával. Na és ez a levél dolog, nálunk apa lehet még köszönni is elfelejtett volna (na jó, ez azért túlzás).

Elin, Naplót írni? Jajj, dehogy. Abszolút időhiánnyal küzdök. Túl sokat írtam volna egyszerre :oops:

Jó éjt, reggel nálunk már korán kell kelnie mindenkinek, beindul az ÉLET :cry: :roll: :? :)

Judit

KépKép
Kép
jlevay

Jó reggelt! :)

Évi,Csonginak nagyon kellemes első napot kívánunk az iskolában,és hogy a többi is legyen kellemes a számára!! hogy indultatok reggel el? Milyen ekdve volt?Hogy ment be az osztályba? :) Olyan kíváncsi vok :oops:

Judit,Luca is kel mindennap 6-fél7körül.Ráadásul mostanában szokása,hogy éjszaka is felébred fél órácskára,és nem akar visszaaludni :? Ma is fent volt 3tól fél4ig:( És ő még délután is scak max másfél órát alszik,de remélem ahogy nő,úgy fog ez változni és több több időt fog alukálni! :) :) Ti legalább kipihentétek magatokat! :)

JJudit,eddig 1 csapat volt akik nem jöttek szabira,ők 5hónapot voltak kint megszakítás nélkül,de több ilyenről nem tudok.Szóval elméletileg jön szabira,csak nem mindegy,hogy mikor!A missziós karácsonyt nem fogjuk kihagyni semmikép :)
Nektek,hogy zajlott a ma reggel??

Hajni,ti mentetek végülis bölcsibe akkor? :)

Nóri,Lilcs,hogy van?Tegnap beszéltem egyik bnőmmel,győrben laknak,és az ő kislányának is ilyen vírusos fertőzése van,tele van pöttyökkel a kis teste.

Betti,kitartás az utsó évhez!! :) :)

Ma délelőtt megyünk mázsálásra,aztán ha jönne pénzecske mennénk bankba is szolnokra,remélem ideér ma :)

Kép
Kép
tundi24

[color=redMInden ovit és sulit kezdő kisgyerkőcnek nagyon szép napot kivánok![/color] Kép

Kép
Kép
mongi

Minden ovit, bölcsit és iskolát kezdőnek szép napot és problémamentes beszokást!!!!

Nálunk már apjuk bent ül az oviban a gyerkőccel, aki szépen vegyül. (Irígy vok rá... :() Ma még nem ebédel bent Levente, majd holnap.

Judit! Sikerült az ovis zsák az Iterspárban! :) Ő választotta ki magának az egyik Verdásat.

Nekem meg nincs hangom... a gyuszi ráment a hangszalagjaimra, de majd bioparox-val kikúrálom. Nem is baj emiatt, hogy apjuk van beszoktatni.

Hú most csak ennyi, mert du-án jönnek hozzánk az óvónénik családot látogatni, aztán addig rendbe kell tennem a kérót!

Ció!
szilbee

Sziasztok!

Évi! Csatlakozom....beszámolót várok én is! No, meg majd Csongi élményeire is kivi vagyok :lol:

Hajni! Hát ti?

Tündi! Én is arra számítottam, hogy majd ha 1x alszik Lili, akkor majd tovább húzza...hát :roll: nem jött be :lol: . De van 1 bnőm, annak a lánya 1 éves kora óta nem alszik délután :x Nagyon ritkán dől ki 3-4 körül, utána meg még éjfélkor is pörög. Viszont ők 9-10 körül ébrednek. Na, majd ha náluk is kezdődik a bölcsi, majd megváltozik :twisted:
Lili jól van, attól eltekintve, hogy még mindig tiszta pötty. A kezén mintha már kezdene múlni ... kopp-kopp-kopp. Most a combjai néznek ki borzasztóan.
És a győri bnődet sem okosította fel bővebben az orvos? Nem igaz, hogy neten sem találni erről semmit :cry:
De ma elmegyünk boltba, meg csavarogni :oops: . Tegnap is mamánál csak az ablakból nézte a gyerekeket :cry:

Judit! Van még csíkos süti! :wink: Átszaladjak vele? :lol:

Na, megyek, kiteregetek

A recept:
Csíkos Tallér
Hozzávalók:

25 dkg margarin,
50 dkg liszt,
20 dkg porcukor,
2 db tojás,
1 vaníliás cukor,
1 sütőpor,
2 evőkanál kakaópor,
csipetnyi só,
kicsi tej, ha nagyon parázs a tészta(kakaós az lesz).
Elkészítése: A hozzávalókat a kakaó és a vanília kivételével összegyúrjuk, két cipót formálunk. Az egyikbe gyúrunk kakaóport, a másikba pedig vaníliás cukrot. Mindkét cipót egyforma nagyságra nyújtjuk, utána egymásra fektetve szorosan feltekerjük. Hűtőbe tesszük, amikor már megkeményedett a tészta, vékony szeletekre vágjuk. Ekkor kicsit megnyomkodjuk, hogy jobban összeálljon. Vajazott tepsibe rakjuk, előmelegített sütőben 190 C fokon, kb 10-15 perc alatt megsütjük.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára elin 2008.09.01 09:00-kor.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Jaj, de rendesek vagytok, hogy ennyire gondoltok ránk :lol:

Este még 10-kor forgolódott Csongi, reggel fél 7-kor meg alig tudta kinyitni a szemét. De aztán megreggelizett, felöltözött, és időben beértünk a suliba.
Hááát, nem látszott rajta nagy izgalom (rémület egyáltalán nem), inkább csak a kíváncsiság, hogy na, mi lesz már? :lol:
Volt egy kisfiú aki sírva jött, Csongi meg nézte, hogy ennek mi baja? :lol:
Úgy mentünk, mint a málhás szamarak, így a fényképezést holnapra halasztottam.

Azért én kicsit ideges vagyok.... este maratoni szülőértekezlet lesz.

Évi és
Kép
csongianya

Évi! 2 napi hideg élelem és egy vagon energia ital kell az első szülőire. Nagyon fárasztó tud lenni. Minden kis aprósátog át fogtok rágni... legalábbis úgy szokott lenni.
Sógorkámat üdzözlöm! :wink: :D (Ő megy így első alkalommal szülőire.)
szilbee

Hazaértünk a mázsálásról,9800g és 79,5cm.Hát nem tudom de nekem olyan,mintha a hosszát elmérték volna :? de lehet csak én nem látom olyan nagynak :)
Apa is hívott :) Minden okés,berendezkedett,nagyon meleg van...

Nóri,nem mondott nekik sem igazából mást a doki erről a vírusról :? Jó csavargást mára! :)
Jöv héten megejtjük a vadasparkot?

Szilbee,Leventét reggel elfelejttem írni :oops: bocsánat:( Persze neki is kellemes időtöltést az oviban,de ahogy írtad,hogy vegyül,az már jó jel :) Biztosan nem lesz vele gond!A családlátogatás jóóóóó :P

Évi,hát igen van aki sírdogálva megy iskolába,majd elmúlik nála.Csongi focista módjára viselkedett akkor,nem mutatott félelmet,összeszedte magát és ment be szépen az oskolába :) Szülőihez kitartást!!!

Hajni,nektek milyen volt a mai nap?Ha nem zavarlak,majd lehet hívlak...

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Hú, ismét itt az ősz. Útra készek a fecskék, és elindultak a törpék is bölcsibe, oviba, iskolába.
Nálunk klasszul összejött a reggel. Apa szerencsére ment dolgozni, így én irányítottam, szerveztem a lányok pedig végrehajtották a feladatot. Igaz Mártika egy kis hisztivel kezdte, de túl lett rajta. Zsófi egy szempillantás alatt elkészült, és Kinga is felöltözött, na meg belerejtett egy rajzolós könyvet az iskolás dolgai közé. Ma még ez nem gond :D .
Tegnap este mindenkinek szinte mindent összekészítettem, persze azért egy emlékeztető listát is írtam nehogy kihagyjunk valamit, így reggel csak zacskózni kellett, és már indulhattunk is.
Logisztikám a következőképp alakult. Kingát kitettünk 7,35-kor az iskolánál, azután az oviban mivel Zsófi felől tudtunk bemenni az ő pakkját lerakva a maradék 3 nagyszatyorral Mártikát beterelgettük a csoportjába, majd Zsófi betessékelése, és vissza az iskolához, ahol nincs hely megállni, így haza, onnan vissza gyalog.
Még épp elcsíptem az évnyitó végét. Némi infót sikerült összeszednem, majd Kinga átöltözése után haza, és irány az ovi, amit lehet hogy nem kellett volna, mert így volt egy kis pityergés. Vigasztalásképp az udvaron Zsófit áthoztam a másik csoportból, de akkor Zsóca kezdett el sírni, és Mártika vígasztalta őt. Szóval nagyobb galibát okoztam mint kellett volna. Zsófi visszament a saját csoportjába, mert ugye sírós gyerekből van elég egy mini csoportban is, Mártika pedig adott 3 puszát, és vigyorogva homokozott tovább miközben én eljöttem.
Annyira jól esik, hogy még ma szabin vagyok, és senki nincs itthon :oops: !

Ja, és lett egy új osztálytárs, egy kislány. Kislány? Fél fejjel magasabb mindenkinél. Sötétebb bőrű, és másoknak nagyon rossz emlékei fűzödnek az oviból hozzá....

Tündi, ezek szerint pont az én ismerősöm volt abban a bizonyos csapatban, akik nem jöttek haza :roll:

Elin, sütit kipróbáljuk. Volt nálunk nemrég egy nőci a Szondától kérdezősködni. Feltette a kérdéseit, jegyzetelt egy füzetbe :shock: :?: , a nootbookját a hona alatt szorongatta, ellátott minket néhány instrukcióval arra vonatkozóan, hogy mit mondjunk amikor ellenőrzik, hogy ténylegesen itt volt-e, és elment. Nekem egy kicsit furi volt, anno ilyennel repült az ember, ha megfogták.

Szilbe, ügyesen választott Levente :) Délután családlátogatás? Nem rendezték le augusztusban? Pedig ti nem is vagytok olyan rengetegen.

Túl sokat írtam, megyek, tanulgatok, meg élvezem a szabadságot, és vasalni is kellene, meg a mosógépet beindítani, meg előszedegetni az őszi ruhákat, meg mindjárt ebéd, és még ...

Judit

KépKép
Kép
jlevay

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?