Új privát üzeneted érkezett!

BubiKép na azért annyira nem akarok okoskodónak tünni, hogy rögtön dokinak tûnjekKépKépKép De a jeleid nagyon jókKép Visszagondolva, a pattanásaim nekem sem jöttek ki az elsõ három hónapban (pedig mensikor mindig jöttek). nekem is elég erõs fehér folyásom lett már rögtön az elején (azóta is megvan), de azzal vigyázni kell, hogy ne legyen kóros, pl. gombás fertõzés. Az álmosság is nagyon okés tünet, én is nagyon álomkóros voltam az elejénKép Nekem ezeken kívül még sûrûn kellett pisilni járni, ez nálad a tünet megvan?
Bubi, szerintem befutó vagyKép

Szonja! Inkább ne kelljen még egy ilyen vizsgálat neked... azt kívánom!
Amugy pedig: KépKépKép
cupp
Beja
Beja

Ancsi drága!

Akkor próbálkozom másképpen, de akkor eddig miért sikerült elolvasnod az elõzõ leveleimet, és pont tegnaptól lett gond? Õrület... na ... majd meglátjuk.
cupp,
Beja
Beja

Csocsi Beja!

Isten őrizz, hogy bárkit is megsértsek!!!! Ne azért vagyok itt bármit is írok jó indulatból teszem.Mivel egy cipőben járunk, és olyan témáról beszélgetünk, amit az ember nem nagyon szeret kitárni senkinek így én sem szeretném ha bárki megsértődne.Nem venném a szívemre!!!
Nekem meg külön főnyeremény bármelyikőtök. Hiszen ilyeneket nem tudok, sem apárommal sem mással megbeszélni.

A pisilés is megvan, most is már feszít!. Bocs hogy ilyet kérdezek ,de a nehezebb dolog is nyomott...Nem tudom érted-e mire gondolok???

Imádlak benneteket.
bubi

Ancsi

Olyan kis szeleburdi vagyma!csak nem a szerelem!???Kép
nemtom mi lesz a bekulessel de meg mindig undokKép

Szandra: 4 c 42 cn Mohács 23 év
Ancsi: Adács 27 év
Kicsiandi: 5 c 30 cn Budapest 32 év
Bella: 13 c 22 cn Debrecen 25 év
Ildi: 3 c 21 cn Szekszárd 21 év
Lora: 8 c 21 cn Várpalota 24 év
Monique: 10 c 21 cn Budapest 27 év
Lotti: 7 c 18 cn Budapest 31 év
Éva: 25 c 18 cn Nyíregyháza 26 év
Kriszti: 11 c 18 cn Galgamácsa 29 év
Krita: 6 c 14 cn Nyíregyháza 26 év
Margit: 4 c 10 cn Budapest 30 év
Jázmin: 4 c 9 cn Pécs 22 év
Száva: 5 c 7 cn Miskolc 29 év
Andi: 11 c 7 cn Szeged 30 év
Barbi: 5 c 7 cn Calgary 26 év
Pucur: 2 c 3 cn Budapest 29 év

Ez ma meg nem volt meg

puszi Kriszti
kriszti

Bubi, a pisilés is jó jel ám!!! Kép és értem én, hogy mire gondolsz, ez régen nagy téma volt, amikor nekem is ilyen problémám volt: igen, az ember lánya a terhessége elején is már hajlamos lehet a székrekedésre vagy a nagy dolog nehezebb "ürítésére" (jóra gondolok, erre gondoltál? Kép) Nálam székrekedés ellen a szilvalekvár és az aszaltszilva vált be, reggel-este ettem egy keveset és nem volt gondom.
Bubi, tiszta gyanús vagyKép

Krisztike! Szija! Te szoktad mindig ajánlani a csábítás nagy trükkjeit: baby-doll vagy klassz fehérnemû, zene, buja tánc, ingyom-bingyom, stb... tessék ezt alkalmazni kibékülésre is!!! ;-) Kép

Beja
Beja

Kedves Beja!

Jóra gondoltál no meg én is! Akkor délután megyek nekiesem anyukám szilváslekvárjának.
Minden esélyem megvan, de nem szertném elkiabálni.
Még egy pár hónap!
Csak a cigit ne kívánnám ennyire! Ti ezzel hogy álltok? No nem mintha ráakarnék gyújtani, csak hallottam, hogy van aki végig dohányzik! Szerintem 1-max.2 szál naponta nem nagy baj????

Pusszi
BUBI
bubi

Beja
Nem tudom, mitõl van, mert tegnap az elsõ leveledet el tudtam olvasni, csak a másodikkal és harmadikkal volt gond.
Pucur levele ugyanoda jött, az is kinyílt...
nemtom...a technika ördöge cicázik velem...
Kár, pedig olyan jó olvasni a leveleidet)

Kriszti!
Nemtom, mitõl van ez a szeleburdiság, - szerelem? ójaj, de szép is az, megvan még, de már megfontoltan perzsel..) - lehet, hogy a szemem az oka...
ugyanis tegnap óta, könnyezik, szúr, fáj és vörös, meg persze be van dagadva...(((
Egyik kolleganõm meg is jegyezte, hogy úgy nézek ki, mintha állandóan kacsintgatnék...
na, köszi...(((
A dokinál voltam ma, írt szemcseppet, úgy tûnik, valami allergiás vagy vírusos kötõhártya-gyuszi..

Egyik szemem sír, a másik...isKép

Patakszerûen folyik belõle a könny...)

Na, mindegy, a sírástól eltekintve még gyagyásan jó kedvem van...Kép

Ancsi

UI: BUBI, TE GYANÚSÍTOTT VAGY! KÉREM, LÉPJEN ELÕ! ELÕVEZETTETEM A MÁSIK CSOPORTBA...Kép
EGY-KETTÕ-EGY-KETTÕ...

(mondom én, hogy megbuggyantam...tudom már, a nagy hõség volt...a nap megszúrta az agyamat...)
Ancsi

Ancsi olyan ariKépKép

Lányok, pedig nem piskóta, ami mögötte van, mégis ott bujkál benne valahol az optimizmus, és feltartott fejjel bátran indul neki a jövõnek... Olyan jó ezt szerintem látni, jó példa lehet Õ bármelyikünknek bármilyen szituációban...

Ancsi cupppKép
Beja
Beja

DRága Beja!Kép
Ezt nagyon köszönömKépKépKép
Olyan nagyon meghatódtam, hogy most már a gyulladástalan szemem is könnyben úszik...Kép

Még tovább növelted az optimista érzéseimet!
Köszönöm.

Neked is cupppppp:-***

Ancsi
Ancsi

Bubi!

A múlt hónapban, mikor összejött a baba nekem
se jöttek elő a pattanások és nekem is volt
az a váladék amiről írsz.
Nálad meg már a gyakori pisilés, szédülés,
hányinger is jelentkezik. Ezt már tutira
veheted.
Úgy örülök Neked (nektek)!

Lányok! Arról tudtok valamit, hogy a vetélés
után miért késik annyit az első mensi?
Mert ha késik, akkor nem tudhatod, hogy
szerencsés vagy és újra terhes vagy, vagy pedig
csak a "rendes" késés van.

Szonja!
Örülök, hogy látlak. Miért kell neked eseteleg
egy újabb HSG-t csinálni?
Vagy rosszul értettem valamit?

Puszi mindenkinek

Éva
Éva

Mindenki!

Ezt a napot nevezzük ki az optimisták napjának.Kép
Aki még nem tartozik ide, az lépjen be!

Bubi, muszály az a cigi??Kép
Egyébként nagyon szoritok neked.

Pucur
Pucur 11

Bubi!
Nagyon-nagyon "gyanús" vagy! KépKép Ennyi tipikus jel, és mind egyszerre jelentkezik, ez nem lehet véletlen Kép

Nekem a melleim fájnak kegyetlenül, ha egy picit hozzáérek már az is rettenetesen fáj. De még egyenlőre nem bizakodom túlságosan, mensi előtt is szokott mindig fájni a mellem. Még van bő egy hetem, hogy megtudjam, mi a helyzet.

Kriszti!
Ne add még fel, a 18. nap körül is lehet peteérés, nem feltétlenül a 14. napon. Nekem a 10-11. napon lehetett (akkor szúrt a hasam+nyák), ahogy nekem korábban, neked lehet, hogy később érik meg a pete. Drukkolok Kép

Pussssz Ildi
másikildikó

Éva szia! Én annyit tudok, hogy a HCG hormonnak ki kell tisztulni a szervezetbõl, és amig jelen van, addig nem indul be a menstruációs ciklus... van akinek egybõl eltünik, van akinek több idõ kell a kiürülésre.

Bubika ne cigiljél!!! Tessék helyette rágózni, cukrozni, féllábon ácsorogni... de ne rágyujani...

Beja
Beja

Csocsi Lányok!

Köszönöm a biztató soraitokat! Alapjában véve optimista vagyok, de azért egy kicsit tartok. Mindíg csak azt figyelem, hogy ugye ez nem görcs? És ahogy elmegyek WC-re megnyugszom!
Félek az újabb kudarctól, de ugye már lesz ilyen? Úgy csináljuk, hogy ne legyen!
Ari Ancsi!
Drága vagy, de lassan-lassan ha az ideje itt lesz átbattyogok!
Azt hiszem ahhoz, hogy biztosan tudjak nyilatkozni, át kellene lépni az előző terhességben élért időt :vagyis 7-8 hét.
Beja lehet, hogy te már hallottál ilyenről?

Lányok nem hallok a hancúros éjszakák eredményeiről.Pedig múltkor sokan hancúroztak.
Pussz BUBI
bubi

Bubi: igen! Hány és hány kismama és anyuka van, aki 1-2 vetélése után ontja a gyerkõcöket... Tudod: ma van az optimisták napja!
Beja
Beja

Lányok!
Én mára elköszönök tõletek, legyetek nagyon jók, hancúrozzatok sokat, akár a homokozóban, akár a strandon, de fõleg az ágyikóban párotokkalKép

Pusszantás,
Ancsi
Ancsi

Eva

Ugy-ugy ahogy Beja mongya,en is igy tudom,hogy a HCG-nek kell urulnie.

Bubi

Mar toredeznek az ujjaimKépKépKépKépKerlek ne pipalj!!!

Beja!

TE meg mindig olyan edes vagyKépKOSZONOM!Sokkal jobbkedvem lett:0
Epp 2 napja szerztem be egy rafkos baby-dollt(egy vagyon volt)
Ugye ott leszel a talcsin!??

Ildi

Aranyos vagy,meg nem adom fel figyelek mindn rezdulesemre.Erted is kezdem az ujjtordelest!Kép

Ancsi

Ollyan jo,hogy ilyen kis`gyagyas` vagy ma.Nekem rosszul kezdodott a napom de a te jokedved ragadosKépAsszem igy sokkal konnyebb lesz mosolyognom ha haza megyunk.KOSZIKép

oriasi cuppanos mindenkinek
kriszti

Krisztike, na hát akkor baby-doll-t fel!
Hoooogyne lennék ott!!! TalizunkKép
Beja
Beja

Bubi!
Én is csak annyit mondanék még, csatlakozva az előttem szólókhoz, hogy NE CIGIZZÉL!!!!!!!
Elég az a füst, amit passzívan beszívsz! Gondolj a babára, csak ő miatta bírd ki!!!

Ildi
másikildikó

Kedves Másikildikó!

Nekem is fájt a mellem, duzzadt, majd elmúlt és azóta nem jelentkezett ez az érzés. Tapasztalatom szerint a 34.nap körül újra elkezdi, de azt nem tudom nekem nem-e azért kezdte, mert rá pár hétre elvetéltem ezt nem tudom. Talán Beja tudja. Segíts nekünk!

Beja !
Értettem féllábon állva rágózok ezentúl. De a cigi fogalmát az agyamból törölni kell.Mondjuk ez nem nehéz feladat ha van ami helyette lefoglalja a gondolataimat.
Puszi
Bubi

Kriszti!

Fel a baby-dollt, minnél hamarabb béküljetek.

Lányok!
Értettem az ukázt cigi nincs, csak félláb és rágó.
Pusziiiiii
bubi

Búcsúzom mára!

Jó hempergőzést, jó pihenést, jó alvást, jó evést , a mai éjszaka már nem lesz olyan meleg, így nem izzasztó dolgozni a hálószobában...
bubi

LÁnyok!

Köszönöm a válaszokat.

Bubi! Egyetértek a többiekkel. Nem szabad
cigizned. Ne kockáztass. A baba szempotnjai
mindenek előtt.
Mikor jön meg a dokid szabiról? Vagyis
mikor lesz ezer % biztos a baba?
Mert a száz % már megvan.

Kriszti!
A peteérés nekem is késett most 2 napot.
Úgy, hogy nálad is késhet.

Holnap megpróbálok jönni

Sziasztok

Éva
Éva

Sziasztok!
Kriszti, nálunk is teljes mosolyszünet van, de ez most kicsit komolyabb egy szokásos irgum-burgumnál... Nem is alszunk együtt, olyan nagy a baj, igy biztos nem lesz bébi, de talán a mostani állapotokat tekintve jobb isKép Iszonyatosan elkeseredtem, mert egyszál magam vagyok itt a világ másik végében, és most a férjem is dilinyos lettKép
Remélem nálatok minden OK, én most pár napig beledugom a fejem a homokba, hátha elmulik a vihar?
Barbi
Barbi

Kedves Éva!

Megigértem nem fogok dohányozni. Mi az a cigi???
Csak aug 1-én lesz dokim!Addig ki kell bírnom!
Pussziii
BUBI
bubi

Szia mindenkinek!

Csak visszajutottam még ma ide.
Ami eszembe jutott az egy múltkori kórházi látogatásunk. Mivel szép volt az idõ, kimentünk a parkba és ott beszélgettünk a meglátogatott rokonnal. Erre velem szemben a fûben egy tüneményes szöszi pici fiú, olyan 4 éves forma játszadozott. Elõször nagyon tetszett, majd ahogy jobban szemügyre vettem, feltûnt, hogy a kisfiú a ropit cigiként tartotta, és totál leutánozta a felnõtteket, ahogy dohányoznak. Kicsit kivert a hideg, de ebbe még nagyjából bele is nyugodtam, ám késõbb odafutott a kisfiú az anyjához, aki pongyolában ült az egyik padon, gondolom az apukával beszélgetve. A döbbenet ekkor ért, ugyanis cigizett!!!!! Ez így önmagában már elég nagy bûn, de ha még azt is hozzáteszem, hogy kb. 7 hónapos terhes lehetett, akkor elszorul a torkom, hisz ha köntösben volt, akkor már bent feküdt a kórházban, és ráadásul még bagózik is. Szóval röviden szólva kinyilt a bicska a zsebemben, és ilyenkor megkérdezem, hogy hol itt az igazság. Az ilyen anyukák csak úgy potyogtatják a gyerekeket? Más meg éveket vár az egyetlen babájára?
Na de nem rontom itt tovább a levegõt. Bocs, hogy ezt leírtam, de elég mély nyomot hagyott bennem.Kép

ezek ellenére éljen az optimisták napja!KépKépKép

ujka
ujka

Barbi!

Mi a baj, ha olyan jellegü elmondhatod nekünk, hátha már az is segit.Kép

Ne feledd, ez az optimisták napja!!KépKépKép

Puszi Pucur
Pucúr

Barbi!

Hu,nagy a baj?De azert nem lesz ori-hari ugye?Kép
Tessek bekulgetni,mi is szoktunk 1-1 ejszakat kulon aludni de az csak a durca.Mindig kibekulunk a vegen.Ti is rendbe jottok hamarKépKép

Ujka

En is mindig kiakadok amikor latom oket nagy hassal bagozni.

Hallod Bubi?!Tessek abbahagyni!Kép

mara en is befogom,megyunk haza.jaa,most jottem ki a kisfonokomtol kb 2* annyi munkat kaptam mint eddig ugyhogy kezd tele lenni itt a ...-m.

Kossz a biztatast felkapom este a kisgoncot es lesz haddelhadd!!

Olellek titeket Kriszti
kriszti

Sziasztok!
Hát, elég nagy a baj, söt... Tegnap volt a második házassági évfordulonk, és éppen az ellenkezöjén sült el a dolog,mint normáliséknál szokott. Szot-szot követett és egy aproságbol hatalmas vita lett, olyanokat vágott a fejemhez a férjem, amit még életemben soha senkitöl nem kaptam meg. És az a legfájobb, hogy még ma reggel is mindenért engem okol, és abszolut nem látszik ,hogy bántaná a dolog... Most fogom magam, és elmegyek itthonrol, hátha észbekap, ha nem talál itthon, mert már sokszor ebböl is elegem van.
Na, nem panaszkodok többet, de még igy életemben nem csalodtam senkiben,mint benne.Kép
Sziasztok
Barbi
Barbi

Barbi!
Először is gratulálok a házassági évfordulótokhoz és örömmel értesítelek, hogy mi is 99. júl 17-én kötöttük össze örökre életünk útjait...
Kívánom, hogy mielőbb sikerüljön megoldanotok a gondjaitokat! Évfordulón pedig a surlódásokra külön is oda kell figyelni!!! Nálunk tegnap is vendégek voltak, de sikerült megünnepelnünk, sőt olyan ismerősöktől, akiktől nem is gondoltam volna "Gratulációkat" küldtek és azt a hangulatot, szeretet, érzést, amit nálunk tapasztalnak már 2 éve (+1 napja) szeretnék megvalósítani és részesedni belőle, amikor nálunk járnak. Szeretnénk ez a családi harmóniát már egy kis saját porontynak is megmutatni, hogy ízlelje meg és formálódjon benne egy életen keresztül!
Bocs, hogy így kitörtem... mi most néztük meg a 2. pezsgős üveg alját. (az első nem ma volt, hanem tegnap!) Kép
Ja és még valami: a keresztény szokás szerint egy ünnepet pl. a karácsonyt 8 napig ugyanolyan intenzitással ünnepelnek. (ezt nevezik "nyolcadnak".) A mi számunkra ez nem csak karácsonykor és húsvétkor van, hanem bizony nyolcadolunk jövő keddig!!!
Bíztatásnak szántam a dolgot!
Drukkolok az épp akciózóknak és minden nap olvaslak benneteket, de mivel nekünk spontán sosem sikerülhet, ezért a várakozás hónapjaiban csak a háttérből figyellek titeket!
Mindenkinek Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Cincérke
Cincérke

Kedves Lányok!
Én vagyok a kakukktojás.Nem gyermeket szeretnék, hanem nogyógyász vagyok, és sok év óta az a hobbim, hogy megpróbálom gyermekhez segíteni azokat, akiknek ez nem akar sikerülni. Most is ezért látogatom meg a Babanet társalgót. Hátha tudok segíteni. Nekem egyébként 2 nagy gyermekem van, és én is évekig vártam az elsore.
A spontán vetéléshez.- Valóban sok féle oka lehet ennek, és legtöbbször nem is sikerül kideríteni az okát az elozo vetélésnek. Ma a sok terheségi teszt segítségével sokkal több terhességet észlelnek a nok, mint régebben. A kromoszóma rendellenességekel létrejött terhességek általában már az elso hetekben kilöki a szevezet. Ezért ezeket az 5-6 hetes terhességeket olyan nagyon ne sajnáljátok, hiszen valószínuleg nem lett volna egészséges a gyermek, ha meg is maradt volna. Azonban a vetélés után mindenképpen ki kell deríteni, hogy nem volt-e olyan oka, amit el lehet kerülni. A vetélések gyakori oka a petefészek hormontermelésének elégtelensége. Erre lehet következtetni az alaphomérséklet mérés görbéjéböl is, ha azt jól csináljátok. (Tapasztalatom szerint Budapesten és mostanában ezt nem igazán jól csináltatják a "dokik".)De a hormonvizsgálattal lehet igazán megállapítani. A várhatóvérzés előtt kb. 1 héttel kell megcsinálni a hormon vizsgálatot. A fentebb emlitett Siklósi professzor a II. Noi klinikáról állapította meg, hogy ebben az idoben végzett 3 progeszteron mérés átlagának 21ng/ml felett kell lennie. Ha alatta van, gyakori a sorozatos (habituális) vetélés. Az alacsony progeszteron hormonszint és a magas prolaktin szint pedig meddoséget is okoz. A vetélések - és a meddoség - másik gyakori oka a krónikus nogyógyászati gyulladások. Ennek gyógyítására legjobb és legtartósabb hatású a szintén fentebb említett Gynevac. Ezt célszerü a párotokkal együtt megkapni a "ping-pong fertozés" megelozése céljából. A Gynevac nem csodaszer, de felére csökkenti a vetélések, koraszülések számát. És azért ez nem semmi! A dohányzás is vetéléshez, meddoséghez vezet. Aki egészséges gyermeket szeretne, ne tegye!
Néha el látogatok a Babanetre, ha akarjátok, fogok válaszolni kérdéseitekre. Várom véleményeteket.
Üdv. Erazmusz.
Névtelen

Kedves Erazmusz!

Köszönjük a jelentkezésedet! Bár én már ide csak "visszajáró lélek" vagyok, biztos vagyok benne, hogy jelenléted nagyon sok lánynak segítséget nyújthat. Köszi még egyszer!
Beja
Beja

Szia Névtelen!

Igazán kedves vagy és ritka mint a fehér holló!
A hőmérőzésről egyhén szólva vicces véleményen van a dokim. Szerinte képtelen vagyok normálisan csinálni. Persze mikor kikértem mAGamnak, hogy két diplomával csak képes vagyok rá, akkor visszakozott. Én csak annyit akartam kérdezni, hogy 10 nap elég-e a peteéréstől a menstruációig. Erre csak annnyit mondott, hogy majd meglátjuk és inkább a gombás fertőzésemmel foglalkozzak, mert attól nem leszek terhes. Kérdem én mikor látjuk meg? Amikor már elvetéltem?( Mellesleg már van egy gyerekem ). A gombás fertőzést pedig már kezeljük. Szóval az egészben csak az a szörnyű, hogy a dokiknak tökéletesen mindegy, hogy lesz-e gyereked. Tisztelet a kivételnek...Pedig még pénzelem is.
Száva

Kedves Erazmusz!
Olyan jó olvasni a soraid, másrészrol viszont az jut eszembe, hogy én is egy kakukktojás lehetek: Már több mint egy éve járok az általad említett Siklósi professzorhoz, volt Gynevac kúrám, nem iszom nem dohányzom és és az elmúl félévben már a görcsös gyermek akarásom is elmúlt még sincs eredmény...

Jázmin!
A jövohéten írok, addig is vigyázz magadra! Kép

Mindenkinek szép napot!

Pusz Szonja
Szonja

Erazmusz!

Igazán szupi, hogy jelentkeztél. Biztos sok kérdést kapsz tölünk. Nálam is a hormonelégtelenség vezetett vetéléshez, de kb 1 1/2 hónap és lehet ujra probálkozni.

Mennyi a valoszinüsége annak, hogy a 2. terhességnél jol müködnek majd a hormonok? Ha terhes leszek, hogyan lehet ill. kell ezt ellenörizni, nem szeretnék még egy halott babát látni a képernyön, illetve nézni, hogy az orvos keresgél valamit, de közben nagyokat hallgat..

Köszi elöre is, és süritsd a látogatásaidat.

Lányok!

Mindenkinek jo reggelt.
Barbi! Fel a fejjelKépKépKépKépKépKép
Bubi! Mi van máááááár a csíííííííkjaiddddddal????
Örülhetünk már?KépKépKépKép

Puszi mindenkinek

Pucur
Pucúr

Lányok!!
Ti biztosan tudjátok: melyik az a terhességi teszt, amelyik aránylag korai tehességet kimutat, mégis megbízható?
Köszönöm a segítséget, mindenkinek szép napot kívánok:
Karamella
Karamella

Karamella szia!

Én a Gravi HCG-t használtam, és már a nemvárt mensi elött 2 nappal halványan kimutatta a bébit... többen is használták már ezt, szerintem az érzékeny tesztek közé tartozik. Bár a papírjára az van írva, hogy a nap bármely szakában elvégezhetõ, én reggel csináltam, biztos, ami tuti.
Beja
Beja

Jo reggelt, lanyok!

Kriszti! Hol vagy? Esetleg meg az agyikoban? Kép Kép

Beja, en is mondom, azt hiszem kb.ezredikkent ne cigizz...!! Talalj magadnak egyeb potcselekvest...
Apropo, a feher folyas valoban johet a terhesseg kezdetekor, nalam is volt, de a dokim az elso alkalommal, amikor eszlelte, kikiezelt belole, asszem, kupot es/vagy gyogyszert adott, olyat, amit terhesseg eseten is lehet hasznalni. Ez azert kellett szerinte, mert a huvelyt/mehet igy jobban tudja vedeni az esetlegesen a folyasban felkapaszkodo bacik, fertozesek ellen... Drukkolok, hogy atmehess a masik topicba, pihenj sokat, zoldseg-gyumolcs -ot egyel sokat, stb..stb..

Szia, Barbi! Nagyon egyutterzek veled, es meg jobban remelem, hogy amire ezt olvasod, mar a hatad mogott van az egesz vitatok... Fel a fejjel, minden hazassagban vannak jo es sajnos rossz elmenyek is, de meg fog maradni, mert a szeretet, ami osszekoti a parokat, nem egykonnyen szunik meg! Hat, nalunk is vihar volt tegnap... Nemtom mi volt az ok, es meg ma is tart, baaar, tegnap a parom mar ugy jott haza, hogy alig fert be az ajton a rengeteg gyumolcstol, amit vett, meg egyeb finomsagoktol.. Azert mi is mar masodik napja kulon alszunk es en NEM FOZTEM NEKI EBEDET! Ha ilyen a kedves, akkor egyen kenyeret, meg sajtot, nagyon finom az is.... Nem am mindennap habostorta tejszinhabbal...

Szia, Ujka! Szerintem is felhaborito, amikor egy nagyterhes no cigizik, plane, ha korhazi apolasra is szorul... tudod-e, hogy nagy valoszinuseggel a szuletendo gyermek issza meg az arat, mert asztmas lehet egy eleten at! En ezt tapasztaltam a nagy csaladomban, es borzaszto teher az anyanak is, de az az artatlan ujszulott, akinek legzesi problemai vannak a szemet anyja miatt!!! Haaat, elontott a duh, nem tudom szebben jellemezni az ilyen nyulat. Nem anyat, csak egy nyulat, lepottyantja, aztan.... Eleg, bocsi lanyok, nagyon elkalandoztam, de jo volt kiirni magambol.

Pussz mindenkinek, Lella
Lella

Bubi, bocsi az atnevesitesert, Beja -t sikerult leirni a neved helyett.
Lella

Sziasztok lányok!

Olyan szuper, hogy végre van egy közös nõgyógyászunk!
Légy üdvözölve körünkben, légy a csapat tagja,
kedves ERAZMUSZ!KépKép

Lányok, mit szólnátok, ha külön Erazmusz topicot nyitnánk és ott lehetne játszani a kérdezz-felek c. játékot, persze így, komolyból. ??

Szerintem nagyon sokunknak segítene, és itt sokkal több kérdés eszünkbe juthat, mint az élõ-orvosnál. Én legalábbis mindig elfelejtek megkérdezni egy-két fontos dolgot.

Na, ennyit az 5letrõl.

Jó hír, ma megint gyagyás jókedvem van...KépKép
Ajánlom, hogy rátok ragadjon!KépKép

Ancsi
Ancsi

Lella, gondolom Bubit akartál írni Beja helyettKép
cupp
Beja
Beja

Ancsi!
Ez az Erazmusz topic szerintem is jó ötlet!

Erazmusz! Üdv köreinkben! Jó lenne, ha sűrűn ellátogatnál hozzánk, és mi tudnánk kérdezni tőled, mert hát ugye kérdéseink azok mindig vannak. Szerintem mindenki nagyon örül, hogy egy szakmai segítség "pottyant" ide közénk.

Bubi!
Meddig húzod még az idegeinket??? KépKépKép

Pussssz Ildi
másikildikó

Lella

Sziasztok lányok!

Tegnapelött éjjel nem tudtam aludni, ezért tegnap reggel nem tudtam hömérsékletet mérni, mert nem volt meg a 3 óra alvás. Mára 36.9, tehát felment. De asszem már tegnapra is ilyen lehetett volna.

Nekem van 3 db hormonleletem, 7-14-21. napi. Ha gondoljátok és érdekel, megadhatom az értékeket, hogy hasonlítgassunk vagy Erazmusszal véleményeztessünk. Erazmusz, örülök hogy ránk találtál. Kérlek tényleg sürítsd a látogatásokat, sok-sok aggódó kérdésre számíthatsz!

Más újság nincs, puszi mindenkinek: Lotti

Ui: Bubinak üzenem, ne fokozza tovább a kedélyeket!!!!!!! Teszteljen már! Kép
Lotti

Lella

Ancsi!

Jo ötlet a külön topic, szerintem is könnyebb ott kérdezz feleletet játszani, mint itt végigolvasni a pár napos termést. Habár én azt is élvezem (idönként nem jutok el hozzátok).

Nekem is jo kedvem van, ragadjon át mindenkire!

Bubui! Mi van máááááááááááár??? KépKépKépKép

Pucur
Pucúr

Kedves Lányok, Üdv Mindenkinek!

Nem olyan rég óta olvasgatlak benneteket és úgy döntöttem én is írok pár (?!) sort és tiszteletemet teszem. Így talán nem érzem magam annyira kívülállónak és úgy, mintha mások magánlevelezését olvasgatnám.

Örülök, hogy rátok találtam. Nagyon tetszik, jó látni, hogy mennyire figyeltek egymásra és együtt szurkoltok annak, akinél épp történik, vagy történhet valami. Együtt örültök, mikor végre sikerül és együtt sírtok, mikor kiderül, hogy mégsem, de továbbra is bíztatjátok és próbáltok lelket önteni belé. De hát ezt mind ti is tudjátok, csak tényleg olyan jó látni és muszáj volt leírnom. :-)

Szóval 24 éves vagyok. Tavaly januárban a 6. héten vesztettük el párommal az első babánkat, akit közel egy éve már nagyon-nagyon vártunk. :-(

Ennyi a lényeg, a többi már csak a részlet. Szóval, ha valakinek nincs ideje, vagy kedve litániát olvasni, nyugodtan lapozzon. :-)

A baba gondolatához nem igazán tudtunk hozzászokni, mivel akkor tudtuk meg, hogy van odabent valaki, mikor már el is búcsúzott. :-( Sokáig nem is értettem és olykor még ma sem értetem az egészet. Magamat okoltam: Milyen anya az, aki nem veszi észre, hogy odabent kiabál neki valaki? De tényleg nem tudtam.

Vártam a szokásos havi bajokat, de késett (kb. 2 hetet). Nem tulajdonítottam neki túl nagy jelentöséget, hiszen a munkahelyemen elég húzós az év végi és év eleji idöszak. Gondoltam biztos a hajtás meg az idegeskedés. Ráadásul épp mosolyszünet is volt köztem, meg a közvetlen fönököm között és késöbb (az események után) erösen gondolkodtam a felmondáson is. Meg aztán nem sokkal elötte volt egy elég komoly vesemedence gyulladásom, amire gyógyszert szedtem. Egy hosszú autóút alkalmával pedig elromlott az autó és elöször csak fütés nélkül utaztunk néhány száz kilométert, késöbb meg teljesen kiakadt a gép, úgyhogy el kellett minket vontatni. Mindezt a tél kellös közepén és marha hideg volt. Szóval, eléggé összejöttek a dolgok. A tünetek meg?! Se hányinger, se rosszullét, se - a szokásosnál intenzívebb - ezt kívánom, azt kívánom hangulat, se semmi! :-( Egyedül a mellem fájt nagyon, de minden menstruáció elött kb. egy héttel úgy érzem, mintha szét akarna durranni. Ilyenkor azzal szoktam magam vigasztalni, hogy legalább teltebb egy kicsit. :-) Az alhasi görcsök meg teljesen olyanok voltak, mint mikor megvan. Bár azt furcsálltam, hogy elötte nem nagyon szokott, inkább csak az elsö napon, de hát már kezdtem lassan semmin sem meglepödni. Azt meg már csak az események után vettem észre visszagondolva, illetve fogalmaztam meg magamban, hogy abban az idöben mikor odabent volt, sokkal jókedvübb és optimistább voltam, mint máskor. Illetve - ne röhögjetek ki -, de valahogy szebbnek láttam magam a tükörben. Ezt még azelött észrevettem, mielött elvesztettük volna. Mintha kisimult volna a böröm és valahogy szebbnek tünt az arcom. Kezdtem gyanút fogni és elhatároztam, hogy másnap veszek egy terhességi tesztet és kipróbálom. Legszívesebben abban a pillanatban megcsináltam volna, csak vasárnap volt és sajna nem volt otthon tartalék, korábban elhasználtam, úgyhogy nagyon vártam a holnapot. Ezzel a tudattal aztán bementem tévézni és kb. 1 óra múlva - akkor azt hittem - elkezdtem menstruálni, bár alig volt valami. Még meg is könnyebbültem egy kicsit, hogy talán jobb is így, hiszen elég kusza volt az utóbbi idöszakom és féltem, hogy talán ha akkor sikerült volna, akkor esetleg a fentebb leírtak miatt nem vigyázhattam volna rá eléggé.

Szóval azzal a tudattal, hogy menstruálok megettem végre azt a doboz konyakos-meggy bonbont, amivel már szemeztem néhány hete, csak nem mertem, mert mindig az lebegett a szemem elött, hogy nem, mert nem tudhatom biztosan, hogy nincs-e odabent valaki. Kockáztatni meg nem akartam/ok. Szóval, elövettem, megettem. Másnap elég jól éreztem magam, nem fájt úgy a hasam, mint szokott. Még örültem is neki, hogy most kivételesen nem kell hazakéredzkednem, mert a falat kaparom a fájdalomtól. Szóval, elvoltam mint a befött. Söt! Gondoltam, ha már így alakult még egy kis testmozgást is beiktatok. Elkezdtem hát lépcsözni a földszint és a tizedik között. :-( Harmadnap aztán a munkahelyemen egyik pillanatról a másikra azt hittem, meghalok. Fájt a hasam, hányingerem volt, hasmenés (ami rám egyáltalán nem jellemzö), minden. Szóval hazaszaladtam gyorsan. (Merthogy jóformán a munkahelyem mellett lakom. :-)) Szóval hazamentem és bocs a részletekért, de a WC-n egy darab húsdarab forma valami jött ki. Ekkor szörnyen megijedtem. Telefon ide, telefon oda. A nögyógyászom azt mondta, másnap reggel 6-ra menjek be a kórházba megnézi, de valószínüleg nem lesz semmi, csak épp egy kicsit darabosabb a dolog a szokásos menstruációnál, és mire beviszem a félretett mintát - szörnyü így beszéli róla :-( - valószínüleg már nem is lesz belöe semmi. Ezzel egy kicsit megnyugtatott, de nagyon féltem. Másnap bementünk a kórházba. Közölte, hogy valóban állapotos VOLTAM, de már nincs mit tenni. Ettöl a pillanattól kedve egyfolytában csak zokogni tudtam, mint a záporesö. Az sem érdekelt, hogy mindenki engem néz, egyszerüen nem tudtam abbahagyni. Mint a filmekben: csak forgott velem a világ, azt sem tudtam mit csináljak. Ez mind velem történik? Nem, biztos csak álmodom és mindjárt felébredek. :-( Aztán egészen a mütétig, késöbb meg még hónapokon keresztül is csak vártam a felébredést, de nem jött. A mütét után - gondolom a nyugtatók miatt - már nyugodtabb voltam, de még mindig nem tudtam elhinni, hogy ez velem történik.

Aztán hazamentünk és két nap után mentem dolgozni. Nem akartam otthon maradni és gondolkodni. Nem akartam rá gondolni. A munka ugyan nehezebben ment és hát azt sem kívánom senkinek, ahogy a fönököm abban az idöben viselkedett velem. Nem mondtam ugyan senkinek a történteket, csak az egyik közeli kolléganömnek árultam el, neki is csak késöbb, de ha mindez nem történt volna meg és nem lettem volna talán érzékenyebb egy kicsit a szokásosnál, akkor is bántott volna. Így viszont! :-( Szóval, ekkor borult ki teljesen a bili és gondolkodtam komolyan a felmondásomon. Végül is nem mondtam fel. Beszéltem a FÖfönökkel, hogy elegem van, de szeretem a munkám, van-e remény arra, hogy ismét örömmel jöjjek dolgozni és ne gyomorgörccsel? Mivel azonbban kezdtek a fejem felett összecsapni a hullámok és úgy éreztem nem bírom tovább, kiírattam magam egy hétre, hogy egy kicsit összeszedjem magam.

Végül is azóta is ott/itt dolgozom és nagymértékben javultak a dolgok. A közvetlen fönököm is sokkal rendesebb és úgy jövök dolgozni mint régen: örülök, hogy itt vagyok, úgy érzem szükség van rám. A mütét után viszont hónapok múlva is csak bögni tudtam, ha megláttam egy lurkót, úgyhogy kerültem minden lehetséges alkalmat, mikor véletlenül találkozhattam volna egykettövel. Próbálkozni nem akartam. Még az is rosszul esett, ha a párom átölelt, attól rettegtem, hogy akar valamit. Féltem, hogy megbántom és tönkretehetem a kapcsolatunkat azzal, ha nem beszélek és így félreérti, úgyhogy végülis elmondtam neki, hogy mit érzek és beszélgettünk. Aztán néhány hónap múlva kezdtem egy kicsit összeszedni magam és egy év után úgy éreztük, hogy felkészültünk az újabb próbálkozásra. Most itt tartunk. Kb. 3-4 hónapja tudatosan készülünk rá, hogy legyen valami, illetöleg VALAKI és nagyon-nagyon-nagyon várjuk és reménykedünk. :-)

Azt hiszem ennyi. Eléggé hosszúra sikerült. Elnézést kérek, ha valakit untattam (bár gondolom az már rég átlapozott rajtam :-)), vagy ha valakiben fájó emlékeket ébresztettem. Nem volt szándékomban. De jó, hogy végre kiadhattam magamból. Köszönöm. Ajánlom mindenkinek. Beszéljetek róla, ne hagyjátok, hogy belülröl öröljön. Úgy látom itt megértö fülekre (szemekre :-)) talál az ember.

Mindenkinek nagyon drukkolok és szorítok, remélem senki nem marad már itt sokáig. :-) Ha pedig nem sikerült most, sikerül a következö alkalommal. Az egyik kedvenc filmemböl (Anna) maradt meg bennem: A holnap, mindig egy új nap. :-) Szóval, fel a fejjel mindenkinek, elöbb-utóbb mi is sorra kerülünk. Lesz még itt focicsapat! :-):-):-):-):-)

Üdv, Koalamaci
Koalamaci

Bubi ezt direkt csinájja ám!!!KépKépKép
Mi meg csak rágjuk szépen a lábtörlõt...
Beja

Üdv a körünkben Koalamaci!

Itt már sokan átélték amit te is leirtál. Jo kezekben leszel itt az biztos!! Gyere sürün és irjál is, ne csak olvasgass bennünket. Én is ugy kezdtem, aztán eröt meritettem és irtam. Ezentul NEKED is szurkolni fogunk, hogy összejöjjön a baba.KépKépKépKépKépKép
A leirt dolgot pedig emészteni kell, kinek kevés ideig, kinek sokáig. Én a lehetö leghamarabb szeretnék babát, egyébként is a mütét után majdnem 100% az esély, hogy egészséges babát szülj. Jobban megtapad.

Most már nekem is azt kell mondanom, amit az elöbb a Beja, hogy Bubi már direkt csinálja!!
(Azért remélem nem épp az ellenkezöjéröl van szo)

Mivel fö az optimizmus: Hajrá Bubi!KépKépKépKép

Gyere már!!

Puszi Pucur
Pucúr

Ismetelgetem magam rendesen, nem tudom, mi volt a gepemmel, eloszor nem akarta bevinni az utolso pici levelem, es most latom, megis sikerult... 3x!

Kedves Erazmus!
Nagyon-nagyon orulunk neked. Biztosan hasznos informaciokat adhatsz nekunk, tudod, nevtelenul neha konnyebb feltenni a kerdeseket, legalabbis az elejen.. Mit szolnal egy esetleges Erazmus-topikhoz? Azt hiszem, Ancsi vetette fel egy kicsit feljebb, ahol talan valaszolhatnal a kerdeseinkre, problemainkra. Nagyon sokat segitenel vele nekunk...

Lella
Lella

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?