Sziasztok újak!
Csak lelkesen az olvasással, nagyon sok okosságot írtunk már
Kérdezzetek is bátran, előbb-utóbb mindig jön valaki, aki tudja a megoldást.
K-vitamin: ezen anno én teljesen felhúztam magam. Az, hogy mit mond a doki, attól függ, ő éppen milyen továbbképzésen volt, és totál különböző lehetőségeket hallottam már:
- csak azt az egy doboznyit kell bevennie, hetente egy ampullát (azaz 5 adag 5 hét alatt)
- amíg csak szopik, hetente egy ampulla (ez ugye babafüggő, de mondjuk kb fél év alatt legalább 20 ampulla)
- amíg csak szopik, havonta egy ampulla (5-6 adag, de nem 5 hét, hanem 5-6 hónap alatt)
Szerintem azért ez elég nagy különbség! És a vicces, hogy valószínűleg mindegyiket tudományosan meg lehet magyarázni... Na erre mondom én azt, hogy ha arra is van bizonyíték, hogy havi egy is elég, akkor nem fogom hetente tömni bele. Ez egy zsírban oldódó vitamin, a szervezet elraktározza.
A D-vitamint én mindig a szájába csöpögtettem cicizés előtt, nem mindig örült, de ilyen az élet
nekem sem volt kapacitásom a kanállal szórakozni, ráadásul ha nem tejre csöppentem, akkor nem nyalja le mindet, kézzel fejni nem szerettem, pár cseppet meg pont bele a kanálba akrobata-mutatvány, de még valamit összekenni vele hülyeség, meg az elején egy kis piszkálástól is elkezdett folyni szanaszét... szóval a szája volt a legegyszerűbb. Néha mellé is ment, pazaroltam a drága cuccot, de mivel a 4 hónap alatt, amire elkezd állítólag csökkenni a hatóanyag és le kell cserélni, így is csak a fele fogyott el.
Dytke, ezen a 6 órán én is ledöbbentem! Micsoda baromság! Nem is értem! Persze, ha tartani akarjuk a nagy-nagy könyvben leírt 3 óránkénti szopit mindig egy mellből, akkor ez szuper tudományos magyarázat! Kár, hogy nem igaz, pedig jól hangzik. Biztos nem olvastam el minden butaságot, de eddig én még a legszigorúbb leírásban is azt láttam, hogy
lehetőleg 1ből, de azért nyugodtan kínáljuk fel a másikat, ha az elsőt már kiköpte.
Nagypocakosok, tényleg nagyon gyorsan röpül az idő! Alig egy hónappal a szülés előtt már én is nagyon be voltam sózva, mert már egy ideje aludni sem tudtam a derekam miatt, úgy kezdtem cammogni, mint egy medve, meg egyébként is
Már alig várom a szülés/születéstörténeteket!