Új privát üzeneted érkezett!

Müller üzletek:
http://www.mueller.co.hu/unternehmen/co ... e_@hu.html

Márta,
Gratulálok a betöltött 36. héthez. Nagyon megy az idő, közeledik a nagy nap :lol:

Susy,
Már rengeteg dolgot kipróbáltunk, de semmi. Szerintem az van amit írtál, hogy még nem akar semmit enni, jó neki a szopi. Mi is Markethez C-hoz járunk :wink:

Kincsesi,
Nem értem, a 730-at kevésnek találja a védőnő?
Vendég

sziasztok,
utánanéztem a bababarát jelentésnek,foleg mert anno
ezert tettem le a voksom a MAV mellett,es szomoru,
de ah egyszer egy korhaz megkapja,akkor azon mar nem valtoztatnak,
nincs ellenorzes...
innentol csak a vezetesen es az ott dolgozokon mulik
itt meg ugye nagy a korforgas

bettina
nekem is csuklik egyfolytaban es a vegen mar beidegesedik
és kirúgja a hasfalamat :D
nem hiszem hogy nagyon szeret csuklani,de hiaba csinalok barmit
nem mulik el neki,engem is az vigasztal amit a lanyok irtak,hogy
jo lesz ez neki,ha kijon :)

marti
meg tudom erteni a szenvedest,hetfore vagyunk kiirva,de
neha mar nagyon teher ez a teher,meg amugy is kivancsi vagyok
mar ra

susytunder
vegul a sz.gergely dokit kertuk fel szulesre,
nagyon megszerettuk,egyszer a nagynenikkel estem be
egyebkent parommal jarunk,es mindenkinek tetszett
ugyh koszi az infokat,orulok,h valaki ott lesz akiben megbizom

lanyok
valakivel elofordult mar,hogy gyomorszajon rugta a baba
es sugarhanyt?en majd fraszt kaptam,most sem vagyok benne
biztos hogy mitol volt,de a kadbol sem jutottam ki
annyira hirtelen jott,meg elotte nagyon mocorgott,hogy
erre gondoltam

udv mindenkinek,
nagyon jo olvasni titeket,
meg ha csak 2-3 naponta is sikerul bejutnom :)
oagi

Senki nem mondta, hogy kevés a 730, csak én írtam le nektek a tényeket. (neki nem mondtam, ezt csak most számolgattam ki)Egyébként én már nem is hívom a védőnőmet egy ideje, nem szimpi, úgyhogy ő hívott ma, hogy hogy vagyunk. Mondtam neki, hogy nem eszik túl sokat Adél és erre javasolta a tápit. Nem értem, egy védőnőnek nem inkább érvelnie kellene az anyatej mellett?

Kép
Kép
kincsesi

Kincsesi, Samu hízása így alakult:
1.hó: 1kg
2.hó: 1kg
3.hó: 0,85kg
4.hó: 0,5kg
5.hótól pedig 0,2-0,25kg
Az elején eléggé belehúzott, de azóta csak épphogy, de eddig senki nem akarta, hogy tömjem jobban, netán tápszerezzem! Szerintem Adél növekedése is jó, ráadásul nincs is egy egyetemes mérce, amihez képest kell produkálnia. Ha nem éhes, nem nyűgös, akkor pont eleget eszik, és kész. Ne stresszeld magad a tápszermániásokon...
danann

Ildi!

Nehogy már tápszert! Tök jól gyarapszik Adél! Nekem néha olyan érzésem van, hogy egyes dokik és védőnők részesedést kapnak az eladott tápszermennyiségtől függően! Csabinál én is kaptam tápszerreceptet, hát azzal a mozdulattal dobtam ki a kukába! Szó nem volt róla, hogy nem hízik, csak kevesebbet mert gyarapodni mint ahogy a nem létező átlagcsecsemő!
Egyébként a gyerekorvos nem fogja megnézni, hogy mivel eteted a babát! De reméljük nem úgy látja mint a védőnőd! Komolyan! Ilyen esetekben a tápszerrel való riogatás csak arra jó, hogy aláássák az anyukák önbizalmát!
A régi gy.orvosunk pl. képes volt azt megcsinálni, hogy nem írta fel a K-vitamint Csabinak, merthogy Ő eldöntötte, hogy már gyümölcsöt kéne ennie 3 hónaposan! Hiába mondtam, hogy én, a galád anya, 6 hónapos koráig csak szoptatni szeretném, rámnézett mint egy gyilkosra és közölte, hogy Ő ilyet nem tenne a gyerekével! Receptet nem kaptam, nagy nehezen tudtam egy szopibarát védőnőtől szerezni, mert ugye azt addig hetente adni kell, amíg a baba kizárólag szopik!

Márti
borossné becz márta

Á, ma tök feledékeny vagyok: Pandácska, azt az oldalt találtam én is mülleréknéél, de nincs rajta budapesti üzlet :-(
danann

Úgy tűnik, hogy csak az az egy üzlet van itt amarket Centralnál. Ki hitte volna. Miskolcon 2 is van. :)

Oagi
Örülök, hogy minden rendben a dikval. Akkor már neked sincs sok hátra, drukkolunk.

Lányok! 100 oldalasok lettünk! :)

Kép
Kép
susytunder

bocsi, dokival. :oops:

Kép
Kép
susytunder

100 oldal! Hmmm...nem iriglyem aki vissz akarna olvasni mindent. :lol:
Köszönöm a csuklással kapcsolatos tanácsokat. Hát ha ez jó neki, akkor csinálja. Csak hát ugye az ember lánya maágból indul ki. Meg néha én is azt érzem amit Ági írt, hogy ha sokáig nem múlik el neki, akkor bedühödik tőle és nekilát boxolni. Egyébként, ha semmi gondja, akkor csak nagyon finoman helyezkedik, simul, feszegeti a határait, de ha nem jó oldalamon fekszem pl., akkor úgy bedurvul, hogy ha háttal vagyok apának, akkor is látja, hogy beremeg, hullámzik az egész felsőtestem. Jó kis vasgyúró lesz! :wink:

Oági - Szorítok, hogy ne kelljen már sokaig várnotok és minden rendben legyen!

Márti - 36. Szuper! Kérdés: Ugye ezekezet a K-vitamonos dolgokat, hogy mit kell majd adni a babának el fogja mondnai a védőnő, ha itt lesz az ideje. Vagy a kórházban valaki. Vagy magamtól kell rákérdezenm, kitalálnom majd? De mi van azokkal a kismamikkal, akik nem fórumoznak? Vagy ne paráztassam magam még ezzel?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bettyna
A védőnő mindent elmond majd. K vitamin havi egyszer, ez az új rendszer. Nekünk még heti 1 volt, de én nem úgy adtam, mert nem szimpatikus ez a rengeteg vitamin. Mi se kaptunk, mégis nagyok lettünk :D Utána meg kiderült, hogy nem szabad hetente adni, csak havonta. D vitamin napi egy csepp.

Oagi,
Nekem nem volt ilyen, csak olyan, hogy alapból nyomta a gyomromat, és ettől rosszul voltam.
Vendég

Sz. Bettyna!
Igen, szeretnék mindent megtudni Spánik doktorról. Rendelési idő, hely ilyesmi. Szerencsére nekem sem volt semmi gond az előző terhességeimmel, így most is ebben reménykedem.

Ildinek a tápszerről... Nem kell mindent elhinni, amit a védőnénik mondanak, lehet, hogy jót akarnak, de mindenkinek más a jó.. Szóval nyugalom és szopi. Egyébként még az első babám születésekor mondták, hogy általában 6 hetesen, 2-3 hónaposan, van egy időszak, amikor úgy érzik az anyukák, hogy nem elég a tejcsi. Ez nálam tényleg így volt. Növeltük a cicizések számát két napig, utána megint rendesen evett az aktuális gyermek.
becsengo

Susy!

Hú, igazán nem tudom! Minden normális védőnőnél alapvető, hogy elmondja és szerintem a receptjeid között is lennie kell egy Konakion(K-vitamin) és egy Vigantiol olaj (D-vitamin) nevűnek! Erre majd a gyógyszertárban ráírják az adagolását is! Szóval azért légy résen, mert több ismerőstől megdöbbenve hallottam hogy a védőnő nem szólt és a gyerek kb. 2 hónaposan kapott előszőr K-vitamint, ami azért elég gáz! Nem értem, azért, mert Ő mondjuk 20 éve védőnő, attól egy 1. babás kismamának akkor is el kéne ezeket mondania, mert lehet, hogy a védőnő már 1000x elmondta, de azt az 1. babások még 1x sem hallhatták!

Márti
borossné becz márta

1 éves kor alatt ingyenes lesz a Prevenar oltás október 1-tól. Ez mai infó. Erre jó, azért másolom be, mert én nem tudtam, hátha valakinek szintén új:
MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A PREVENAR ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?
A Prevenar Pneumococcus vakcina. A Prevenar segít megvédeni gyermekét a Streptococcus pneumoniae baktérium 7 típusa által okozott agyhártyagyulladástól, vérmérgezéstől, bakteriémiától (baktériumok jelenléte a véráramban), tödőgyulladástól és a középfülgyulladástól.
Az oltóanyag segíti a szervezetet az ellenanyag termelésben, melyek megvédik gyermekét ezen betegségektől.

D vitamint 2 hetesen kell kezdeni.
Vendég

Még jó hogy írjátok, hogy mi kell a babának, én nem is tudtam hogy vitaminokat kell adni. Így legalább ha nem mondja majd a védőnő akkor rátudok kérdezni.
Barátnőm például nem tudta hogy van 3hónapos oltás és a védőnő nem mondta a 4. hónapba olvasgatta az oltási könyvet és akkor látta benne hogy van olyan :? Szerintem ez gáz.

Én sem tudom sajnos h mi kell a babónak, de majd utánna nézek.
Én nem érzek csuklásra utaló jeleket, az normális ebben a hétben?

Nekem rengeteget rugdal a babám imádom nézni a hasam :)
Olyan hullámzó.
Nekem is sokszor nyomja a gyomromat, én is hánytam már a nyomás érzéstől de nem sugárba és evés után félórával kb.

Lehet hogy még korai a kérdésem de engem sokat foglalkoztat.
Mivel téli baba lesz sokszor már képzeletben összepakoltam hogy mit viszek be és miben hozom haza, de félek hogy leszúrnak h pont olyan dolgot nem viszek be ami kellene. Miben hoznak haza egyy télen született újszülötett? hány réteg kell? kell overál, meg alá vastag nadrág vastag pulcsival? :)

Köszzi...

Kép
dius87

Dius,
Én 27 hetesen éreztem a csuklást, szóval normális :wink: Ruha: Body, rugi, bundazsák, takaró, dupla sapi, és mózeskosár. Így hoztuk haza...juj de régen volt :shock:
Vendég

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a megnyugtató válaszokat, tényleg jó hogy van kihez fordulni! :) A tápszert a dokinővel is elfelelejtetem a jövő pénteken! :)

Márti! Mi vasárnap szedtük utoljára a K vitamint, szintén védőnő mondta, hogy már nem kell. Pedig még csak most lesz 3 hónapos. Én is úgy tudtam, hogy ameddig csak szopi van, addig adni kell. Most akkor hogy van? Dokinál rákérdezek majd jövőhéten erre is.

ildi

Kép
Kép
kincsesi

Sziasztok!

Becsengo - az én dokim Aszódi Melinda, minden nap 2-ig van bent a kórházban, de van rendelési ideje (nem magán) a régi Honvédban azt hiszem hetente egyszer. Én mindig a kórházba mentem hozzá, nagyon meg vagyok vele elégedve, csak ajánlani tudom. Fiatal, két kisgyereke van, és nagyon kedves (igaz az elején kicsit távolságtartó volt, de mindig kedves. viszont úgy voltam vele, hogy nem barátkozni járunk. de ahogy telt az idő, egyre közvetlenebb lett. Most mikor voltam varratszedésen, és elmeséltem hogy vagyunk, két puszit is adott búcsúzóul :) )

Dia - üdv köztünk! Én is úgy kezdtem ezt a fórumot, hogy az első oldaltól ovastam (de akkor még csak 37 oldal volt :) ) és ugyanígy izgultam Susytunderékért és Pandácskáért :)

Betty - Ambi az utolsó hetekben kezdett csuklani, és most is mindig büfi után csuklás van. Godnolom a babák annyira nem szenvednek tőle, mert nem sír. Nekünk a doktornéni azt mondta, hogy egyelőre hetente kapjon K vitamint, mert még nincs rendesen összeforrva a kis fejcsontja, és a kutacsa is nagy, de mondta, hogy már az új elmélet szerint elég a havi 1. A D vitamint két hetes kor után kell, ahogy Pandácska is írja, napi 1 csepp.De biztosan a doki, vagy a védőnő el fogja mondani.

Úgy látom mázlista vagyok, mert nekem szuper védőnőm van. Pl. tegnap tudtam meg, hogy szoptathatom úgy is, hogy egy szopizás alatt a két mellből. (A kórházban azt mondták, hogy 6 óra kell, hogy újratermelődjön a tej, ezért mindig csak egy mellből szoptattam, utána köv. szopinál a másikból). És volt, hogy adtam kis tápszert, ha nem lakott jól, hogy következő szopira maradjon a másik ciciben. És a védőnő mondta, hogy nyugodtan szoptassam váltva, és tápszert csak végszükség esetén adjak. De amúgyis mindenben meg vagyok vele elégedve.

Sly - ti mikor és merre szoktatok sétálni?

Márti - Gratula a36. héthez!! Szurkolok nektek!!!

Oagi - Neked is nagy-nagy drukk!! Ügyesek legyetek!!!!

Remélem senkit nem hagytam ki.

dytke

ja, Betty - szólok majd, ha már fogadunk látogatókat. Egyelőre a család jön majd fokozatosan.

dytke

Susy - tényleg szuper a szavazós oldal. Ügyes urad van :)

dytke

Dytke,
Na megint döbbenek. Azt a kórházban nem mondták, hogy szoptatás közben termelődik a tej? Miért kellene 6 óra? Ez nem igaz :? Simán lehet két ciciből szoptatni, nekünk is volt már olyan időszakunk. Csak arra kell figyelni, hogy utána azzal a cicivel kell kezdeni, amiből utoljára szopizott. Ez azért fontos, hogy a zsírosabb tejből is jusson a babának, és hízzon :D Olyan, mintha két teljesen különböző kórházban szültünk volna :shock:
Vendég

Dytke,
Itt van egy kicsi bátorítás:
http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=2952
A két mellből szoptatás serkenti a tejtermelést is.
Vendég

Vitaminokkal kapcsolatban én úgy tudom, hogy a D vitamint 4 kiló alatt napi 2 cseppet kell, 4 kiló fölött pedig 1 cseppet. :roll:
K vitamint érdekes módon mi nem sokáig kaptunk.

Dytke
Tényleg olyan, mintha máshol szültünk volna. Elképesztő.
Örülök, hogy neked is tetszik a szavazós oldal.

Kép
Kép
susytunder

Ildi!

Eddig mindig úgy volt, hogy addig kellett a K-vitamin, amíg kizárólag szopik a baba, mert nem sok választódik ki belőle az anyatejbe! Tényleg kérdezz rá a dokinál, mert lehet, ebben is van változás! Janánál hogy volt?
Egyébként örülök, ha csak havonta 1x kell, mert a gyerekeim nagyon utálták az ízét! Bár gyanus nekem , hogy a gyerekorvostól kapott mostani recepteken heti 1 ampulla van írva! :shock:
Ja, és egy tuti tiipp: az 1. védőnőm kb. 3 használható ötletéből az egyik: D-vitamint rácseppenteni a cicire szopi előtt, így nem kell a kanál fertőtlenítésével bajlódni! Többgyerekeseknek kifejezetten ajánlott, illetve azoknak is, akik sokat vannak egyedül a picivel, mert egyszerre, egyedül kanalat fertőtleníteni, D-vitamint cseppenteni és éhes babát fogni, háát... de egyébként is ajánlom mindenkinek, mert a ciciről garantáltan az egész a baba szájába kerül és nem marad a fele a kanálon!

Na, Lányok, szavazott ma valaki? Megyek és ellenőrzöm! :lol:

Márti
borossné becz márta

Kincsesi!

Velünk pont ugyanez volt, és én is Tőletek kérdeztem: tápszeres pótlást javasoltak, amikor a kisfiam pár napos volt, mert kevésnek ítélték a mennyiséget, amit szopizott. Végül Rátok és a saját megérzéseimre hallgattam, és nem adtam neki tápot, inkább egész nap a mellemen lógott... Szerencsére megjött a tej, és Domonkos most három hetesen már szépen gyarapszik, eddig 700 g-ot hízott.
Mi pont ma voltunk védőnőnél mérésen, és ma azt mondták, hogy heti 150 gyarapodás már kielégítő...

Szóval szerintem Nálatok is teljesen indokolatlan a pótlás, ez egyértelmű.

Üdv:

Anna
bajusza

Sziasztok újak!

Csak lelkesen az olvasással, nagyon sok okosságot írtunk már :lol:
Kérdezzetek is bátran, előbb-utóbb mindig jön valaki, aki tudja a megoldást.

K-vitamin: ezen anno én teljesen felhúztam magam. Az, hogy mit mond a doki, attól függ, ő éppen milyen továbbképzésen volt, és totál különböző lehetőségeket hallottam már:
- csak azt az egy doboznyit kell bevennie, hetente egy ampullát (azaz 5 adag 5 hét alatt)
- amíg csak szopik, hetente egy ampulla (ez ugye babafüggő, de mondjuk kb fél év alatt legalább 20 ampulla)
- amíg csak szopik, havonta egy ampulla (5-6 adag, de nem 5 hét, hanem 5-6 hónap alatt)
Szerintem azért ez elég nagy különbség! És a vicces, hogy valószínűleg mindegyiket tudományosan meg lehet magyarázni... Na erre mondom én azt, hogy ha arra is van bizonyíték, hogy havi egy is elég, akkor nem fogom hetente tömni bele. Ez egy zsírban oldódó vitamin, a szervezet elraktározza.

A D-vitamint én mindig a szájába csöpögtettem cicizés előtt, nem mindig örült, de ilyen az élet :-) nekem sem volt kapacitásom a kanállal szórakozni, ráadásul ha nem tejre csöppentem, akkor nem nyalja le mindet, kézzel fejni nem szerettem, pár cseppet meg pont bele a kanálba akrobata-mutatvány, de még valamit összekenni vele hülyeség, meg az elején egy kis piszkálástól is elkezdett folyni szanaszét... szóval a szája volt a legegyszerűbb. Néha mellé is ment, pazaroltam a drága cuccot, de mivel a 4 hónap alatt, amire elkezd állítólag csökkenni a hatóanyag és le kell cserélni, így is csak a fele fogyott el.

Dytke, ezen a 6 órán én is ledöbbentem! Micsoda baromság! Nem is értem! Persze, ha tartani akarjuk a nagy-nagy könyvben leírt 3 óránkénti szopit mindig egy mellből, akkor ez szuper tudományos magyarázat! Kár, hogy nem igaz, pedig jól hangzik. Biztos nem olvastam el minden butaságot, de eddig én még a legszigorúbb leírásban is azt láttam, hogy lehetőleg 1ből, de azért nyugodtan kínáljuk fel a másikat, ha az elsőt már kiköpte.

Nagypocakosok, tényleg nagyon gyorsan röpül az idő! Alig egy hónappal a szülés előtt már én is nagyon be voltam sózva, mert már egy ideje aludni sem tudtam a derekam miatt, úgy kezdtem cammogni, mint egy medve, meg egyébként is :-) Már alig várom a szülés/születéstörténeteket!
danann

Sziasztok!

Eljött a nagy nap... a terheléses vércukor vizsgálat :( :(
Remélem minden rendben lesz és nem fogok elájulni, de már tegnap este óta rossz kedvem van már csak a tudtattól...

Hát szorítsatok!

Üdv, Mindenkinek!!!! Szép napot!

Kép
dius87

Dius,
Szorítunk!

Lívia,
Én is a szájába szoktam a D vitamint csöpögtetni, Dóri nagyon élvezi, tátog utána, mint egy madárka :D
Vendég

Szép reggelt mindenkinek!

Mi megint szenvedtünk az alvással. Szerintem Kristóf alvászavaros. Nem tudom van e ilyen, de ha igen, akkor biztos. :roll:
Tegnap már hőemelkedése is volt a taknyossághoz, meg köhécsel. Inkább ne is mentünk volna vasárnap apáéknál ebédre a másik kisfiú volt ugyanígy, szerintem elkapta.
Ráadásul, ha a jobb füle előtt megnyomom, odakap a kezével, balnál nem csinál semmit.
Úgyhogy most megyünk a dokinénihez.
Nálunk csak éjféltől volt alvás, nagy ordítás árán, viszont reggel 8- ig.

Kép
Kép
susytunder

Susy, ez több, mint gyanús, valószínűleg tényleg a füle fáj szegény kis porontynak! Ha van a kertben kövirózsátok véletlenül, annak a levéből cseppenthetsz bele, az jó fülgyulladásra. Majd mesélj, hogy mit mondott a doki!

Pandácska, a kismadár-effektus nálunk is bejátszott sokszor, csak az volt a baj, hogy a cseppentés előtt tiltakozott nagyon. Amióta főzeléket is eszünk, mindig egy kanál kajára cseppentek, akkor nem kell lefogni :-) Mostmár szinte sosem enged a szája közelébe, csak kanállal, cicivel :-D
danann

Üdv lányok az újaknak. :lol: 100 oldal nem semmi, én csak másfél nappal voltam lemaradva, azt is alig győztem. :lol: Ha jól emlékszem valamikor decemberben indult a topik, nem semmi mit termeltünk azóta. :lol:

D-vitamint mi is szájba csepegtettük. :oops: K-vitamint meg hat hónapig (kizárólagos szopi)hetente egyszer két hetes kortól szedtük.

Tápszerre szerintem sincs szükségetek. Az anyatejes táplásásért senkitől nem jár jutalék a dokiknak, ellentétben a tápszerrel. Undorító de ez a valóság. :cry: Tisztelet a nagyon normális kivételeknek, mi dokink pl. 0 db tápszeres receptet írt fel nekünk. (persze az más tészta ha kell, én is ismerek olyan anyukát, aki hónapokig olyan gyógyszert szed, hogy nem szabad szoptatnia)

A gyógyszer szedésekhez. Mivel a gyógyszerek legnagyobb hányadánál nem végeztek terheseknél, szoptatós anyukáknál megfigyeléseket és kisérleteket (még szerencse :lol: ), a legtöbb gyógyszerre rá kell írni, hogy nem szedheti várandós/szoptatós anyuka, csak orvos rendelésére. Jó esetben a dokid (házi és nőgyógyi) is képben van ezekben az ügyekben és tudja miből milyen mennyiséget lehet/nem lehet szedni.

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi,
a tápszeres részt neked szántam, csak elfelejtettem beleírni :D

KépKép

KépKép
beneildi

Hoztam pár képet:
Kép Művelődik a gyerek :-)
Kép Nyamm-nyamm, kiflicsücsök!
Kép Bohócpofa :-) (túrós meggyet evett)
danann

Látom Samubébi is tud pakolni. :lol: Nagyon helyes a képeken. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Danann!
Samu gyönyörű! Hihetetlen milyen gyorsan megnőtt!

Susy!
Fülgyulladásra Laurának is a kövirózsa és a homeopátiás szerek voltak jók. A gyerekorvosunk fülfelszúrásra akarta küldeni a 3. antibiotikum kúra után, de én megtagadtam. Elvittem egy homeopátiás gyerekrovoshoz és csodák-csodájára 1 hét alatt meggyógyult.
Kérdezted: Laura orrvérzését nem tudják mitől van. Néha éjszaka, vagy reggel arra ébredünk, hogy ömlik az orrából a vér. Nagyon félek ilyenkor, mert ő trombocita hiánnyal született, ami azt jelenti, hogy vérzékeny volt. Amikor megszületett és még vizsgálták mi baja van, közölték velem, lehet: agyvérzés, tüdővérzés, szembevérzés, vagy bármilyen belső vérzése. Nem kívánom senkinek azt az érzést. Az előzmények miatt elvittük vérvételre, de tökéletes a trombocita száma. A vasszintje alacsony de még a normál értéken belül van. Emiatt a doki írt fel neki maltofer cseppeket. Ezt szedi 1 hónapja. Azóta 1x fordult elő az orrvérzés. (előtte 2-3 naponként).

Mtunde!
Köszönöm a kajálós infót.

Márti!
Igazán rakhatnál fel képet a pocakodról!

Kincsesi!
Látom a Te védőnőd Susy védőnőjével közös iskolába járt! :(

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Lányok!
Elkészült és megérkezett a mei tai-om! Alig várom, hogy Míra felébredjen és kipróbálhassuk!!!

Kép Kép
rozsaag

Köszönjük a Samu-bókokat :-)

Ildi, igen, a pakolás már nagyon megy, meg az ujjaknak a fiókba, szekrénybe csukása. Mostmár nagyon körül kéne néznem védő-felszerelés ügyben... Az a baj, hogy az ajtókat nyitni-csukni-nyitni-csukni szereti leginkább, és úgy, hogy közben nekitámaszkodik, így ki sem tudja húzni a mancsát, ha becsípte.

Rózsaág, feltétlenül tegyél majd fel képeket a mei-taiozásról! :-)

Én nem tudom, hogy ez életkori sajátosság-e, de mostanában Samu szabályos dührohamot kap, ha valamit nem engedek neki, vagy ha nem úgy foglalkozom vele, ahogy akarja, esetleg nem azonnal. Csapkod össze-vissza miközben kiabál, nem ritkán engem üt. :shock: Mázlista, hogy nem vagyok az a könnyeb pofozós fajta, de néha nagyon fel tud ezzel húzni :oops: most is itt ül az ölemben, de nem engedem belepiszkálni a hszbe, ezért bőg...
danann

Megjöttünk a dokinénitől, hát kicsit összetett a dolog. Mostmár láza van, köhög a torka is piros, és bizony ráhúzódott a fülecskéjére is. Azt mondta a doki néni, hogy kell az antibiotikum mostmár. :(
Amíg a gyógyszertárba bementem elaludt a kocsiba, ez nagy szó nála.

Danann
Nagyon jók a képek. :) Igazi kisördög lehet Samu.

Rozsaag
Tényleg nem semmi lehetett, de a lényeg, hogy jól vagytok.

Ismerem a kövrózsát, én nagyon fülfájós voltam, mindíg azt használtuk, de köszönöm lányok.
D vitamint én is kanálra cseppentem evéskor.

Kép
Kép
susytunder

Dytke,
a 6 óránkénti cicizés teljes butaság. Igaza van pandácskának, szopi közben termelődik a tej. Mellesleg az én gyermekeim szinte soha nem bírtak ki 3 órát két szoptatás között. Ha úgy érzed szükséges nyugodtan mindkét ciciből lehet szopiztatni.
becsengo

Dannan,
:lol: Lilla is ilyen, de ő már megtanulta kihúzni az ujját, esetek 80% -ban sikerül. Hiszti nálunk is van és ő is imád entert nyomni és nem érti én miért nem örülök neki :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Megjöttem a terheléses cukorról, végre túl vagyok rajta. :D
Mind a két karom lyukas most :) Már csak az eredményért izgulok.
Elfelejtettem megkérdezni, hogy mennyi idő amíg, elkészül. Nektek mennyit kellett várni az eredményre?

Nagyon cuki Samuka, anya mesélte hogy én is pakolós voltam ő meg jött utánnam és pakolt össze :)

Jó hétvégét mindenkinek!

Susy remélem mielöbb jobban lesz Kristóf!

Kép
dius87

Sziasztok!

Tényleg köszi mégegyszer lányok, majd írok 1 hét múlva is, hogy mit mondtak ránk. :)
Teszek fel képet én is, bár ez már lassan 1 hónapja volt...
Kép

Kép
Kép
kincsesi

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni tőletek, h az ÁEK-ben melyik típusú cukorterhelést csinálják, a cukros lötyit vagy a zsemle+tej variációt?

Előre is köszi a válaszokat!
Üdv; tide
tide31

Tide!

Ahogy így elnézem, ez leginkább dokifüggő, hogy melyikre küld, de alapból a cukros lötty megy!

Ildi!

De édesel a lányok! És Adél hogy kigömbölyödött! Gyönyörű! Hát tényleg meg kellene néznie a védőnőnek, mielőtt tápszert javasol! Hisz ez a lány majd'kicsattan!

Lívia!

Samu-képeket imádom! Igazi kópé nagyfiú már!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a szopizós hozzászólást. Pandácska, köszi a linket!! Szerda óta így szopizunk. Nem tudom ma mi történt, de napközben is alszik a manó. Kíváncsi vagyok, ez mennyire befolyásolja majd az éjszakai alvást. Legfeljebb kétszer kelek éjjel, nem csak egyszer :)
És képzeljétek, tegnapelőtt kipróbáltuk a kendőzést, azt hiszem Ambinak tetszik a dolog, elaludt benne :) Livi, köszi utólag is a sok infót a kendőkről és mindenféle hordozókról!

rozsaag - remélem Míra élvezni fogja a mei tai-t.

Livi - Samu tüneményes! Hihetetlen már milyen nagyfiú!

Susy - remélem Kristóf hamar meggyógyul. szegénykém.

Dia - remélem jó lesz a cukoreredményed. Én általában 2 nap után érdeklődtem a dokimnál az eredményekről.

Ildi - gyönyörűek a lányok!!! Olyan szépek így együtt. Látszik,hogy Jana nagyon szereti a kishugát.

Betty - Tudod, hogy Emese a tornáról megszült ma 14:10-korr? Tényleg hamarosan Te leszel a rangidős a tornán :) HIhetetlen hogy megy az idő.

dytke

ja, ezt majdnem elfelejtettem:

Kép Csudajó apán aludni

dytke

Samu édes!!! :D

K-vitaminhoz annyit tennék hozzá: nekünk azt mondta a védőnő, hogy most változott meg az előírás, hogy nem kell hetente adni (és nekünk már amikor a kórházból hazajöttünk azt mondták, hogy csak 3 hónapos korig kell adni) hanem csak havonta. Egy doktor-anyuka ismerősöm már májusban azt mondta nekem, hogy a szakvélemények megosztottak voltak a gyakoriságot illetően, külföldön csak havonta adatták, Mo-n volt a heti rendszeresség. Ő a középutat választotta, és 2 hetente adta a saját babájának (igaz a baba még tavaly ősszel született). Én az utsó ampullát 3 hósan adtam be Máténak, és már nem is írnak fel többet, pedig mi csak szopizunk. Mire nekem szóltak arról, hogy havonta kell, már túl voltunk a 2 hónapos koron, addig hetente adtam. D-vitamin ciciről megy :wink:

Cukorterhelés eredményét 1 hét után tudtam meg, de ez szerintem dokifüggő. ÁEKben szerintem terhelésest csinálnak mindenkinek. Nagyon erősen javaslom az időpont-kérést és hogy előtte levő este kb. 4-5dl hideg vízben oldd fel a gyógyszertári vackot és adj hozzá citromlevet. Én úgy csináltam, hogy 1 literes üres üdítősflakonba beleöntöttem a glükózt, és adagoltam hozzá a vizet, közben lötyköltem folyamatosan, hogy oldódjon. A citromlé a végén került bele - aztán hűtő és reggel tatyóba be. Szuper megoldás, így még iható is, és gyorsabban végzel a laborban - előbb mentem be a 2. vérvételre, mint akik előttem voltam, de még ott kevergették a cukrot (ami iszonyat nehezen oldódik, úgy kell rázni, mint a kémcsövet a laborban - nekem a kémia órán tanult túltelített oldat jut róla eszembe :? ).

Kép
Kép
szfgabi

Dytke, örülök, hogy nektek is tetszik a kendő! :-) Jól emlékszem, hogy te magadnak csináltál? Milyen szövésű anyagból van? Az az apán alvós kép, hát az nagyon ott van! Annyira békésen alszik, tüneményes! És az a harmonikázó rugi rajta, meg kell zabálni!

Köszönjük mi is az újabb bókokat! :-) Márti, tőled mindig külön jó, hiszen te aztán vérprofi vagy kisfiúkból! :lol: :wink: :lol:
danann

Jaj, lemaradt, pedig Ildinek is akartam írni, hogy milyen helyesek a lányok együtt! Látni ám a kis hurkákat Adél combján, így kép alapján sem indokolt a tápszerezés :-)
danann

Lányok! SOS!
Amit kaptunk antibiotikumot aszpartam van benne! :shock: :shock: :shock:
Egyébként sem akartam antibogyót, és még ez is! Eszem meg áll, minek raknak gyerekorvosságba erősen rákkeltő anyagot? :evil: :evil:
Mit tanácsoltok? Homeopátia?

Kép
Kép
susytunder

Kincsesi,
Tündériek a lányok :D

Tide,
Nekem a zsemle+tej volt, de végül megcsináltatták velem a kórházban a cukrosat is, így talán jobb rögtön azzal kezdeni.

Dytke,
Mint a méz, olyan édes Ambrus :wink:

Rozsaag,
Na milyen a hordozó? :D

Lívia,
Én már megzabáltam volna Samut, főleg a kiflicsücskös kép miatt :wink: Látom olvasott baba, és minden érdekli :lol:
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?