Új privát üzeneted érkezett!

Lányok!

A bukás azért van, mert sokat eszik? Bár a 80-100ml-t nem mondanám soknak... Adél állandóan csak ennyiket eszik és folyton sokat bukik. Félek, hogy erre az adagra be fog állni a mellem és ha kell neki több, nem lesz! :(

Kép
Kép
kincsesi

Kincsesi, a bukás attól van elsődlegesen, hogy nem büfizi ki rendesen a lenyelt levegőt, és amikor az távozik, akkor feljön vele a tej is. Samu nagyjából mindig ugyan annyit evett, érzésre, mert nem mértük soha, és volt, amikor egész nap hatalmasakat bukott, volt, hogy semmit. Na meg ami átmenet a kettő között van :-) szóval nyugi, nem arról van szó, hogy telezabálja magát, akkor szerintem ugyan úgy hányna, ahogy egy idősebb gyerek vagy felnőtt.
A tejed pedig szépen követni fogja majd az igényeit, nem lesz gond.
danann

Kincsesi,
Dóri rengetegett bukott. 20 textilpelusom van, de így állandóan mosnom kellett a sok bukás miatt. Amikor betöltötte a 6 hónapot csökkent a bukás mennyisége. Most, hogy felül magától, többet tud büfizni, gondolom ezért is lett jobb a helyzet. Ő se eszik egyszerre sokat(100 körül), így biztos, hogy nem attól van.
Vendég

Pandácska!
Akkor nem tőled kérek tanácsot! :D :D :D

Kincsesi!
A bukást már Danann leírta. Míra is bukik rengeteget, függetlenül az elfogyasztott mennyiségtől.

Danann!
"A tejed pedig szépen követni fogja majd az igényeit, nem lesz gond." - azt nem értem, hogy ezt miért nem tudom fejéssel elérni??? - nem várok választ, csak bosszant a dolog.

Mtunde!
Köszönöm szépen. Reméltem, hogy Te is leszel ma és válaszolsz. Most hányszor eszik Villő és hogyan (mikor, mit?) Kérdezni akartam már korábban is.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Lányok!
Ma este volt az mtv1-es híradójában, hogy október 1-től lesz ingyenes a pneumococcus oltás. 1 éves kor alatt ingyen megkaphatja az a baba akinek a szülei kérik, 2 éves korig pedig a veszélyeztetett korosztály.

Kép Kép
rozsaag

Rozsaag
Én is hallottam a védőoltásról reggel a rádióban. Bár ott másképp mondták. Azt mondták a hírekben, hogy minden 2 év alatti gyermeknek kötelező lesz Októbertől.

Evéssel kapcsolatban,
Kristóf 5-6- szor eszik. Attól függ reggel mikor kel fel. Ált. 5 óra körül van szopi, aztán 8- 9 között. Aztán délben főzelék, aztán még egy kis cici, majd délután 3-4 között eszik gyümölcsöt, majd cicit kér, és este fél 8- 8 körül szopizik utoljára. Ha 5- től hamarább ébred, mint pl. ma 4- kor, akkor eszik 6- szor.
Hihetetlen étvágya van, annyit eszik amennyit adok neki. Szerintem a talpáig ér a gyomra. :)

Kristóf nem volt bukós baba. Viszont ha evés után nem volt büfi, akkor igen. Ezért igyekeztem kicsikarni a büfit és akkor sosem jött vissza semmi.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Sly!

Én a fiúkat sorrendben 19-23-20 hónapig szoptattam, legkésőbb szülés után 6 héttel mindig megjött és mire abbahagyták a szopit, addigra legalább félidős terhes voltam a következő bébivel! Szóval az enyémek kedvét semmivel sem lehetett elvenni a szopástól!

Pneumococcus oltás: a szomorú valóság kicsit más... :cry: Épp védőnőnél voltam ma, amikor telefonon hívták és elmondták neki, hogy a városban működő gyermekorvosok fejenként kapnak ingyen 5db! oltóanyagot, hogy a legveszélyeztettebb gyerekeket beolthassák ingyen , októberben! Azt mondta, Ő sem érti, miért hintenek el a médiában ilyen infókat, amikor ezeknek vajmi kevés közük van a valósághoz!

Voltam ma védőnőnél, dokinál és megvolt az 1. ctg-m is (a 3. után már szülni szoktam :shock: ) Védőnő megnézte a múlt heti uh. adatokat, majd közölte, hogy ilyen paraméterekkel már szülni kellene menni...
Laboreredmények jók, a cukrom tökéletes, egyedül a 24 órás gyűjtött vizeletben van egy kis fehérje, ami a dokimnak az eszméletlen méreteket öltő vizesdésemmel együtt nagyon nem tetszik, de a vérnyomásom szerencsére elég alacsony (ma 90/60-at mértek) és az összes májenzim és vesefunkció,ami toxémiánál el szokott mozdulni, nálam tökéletes, úgyhogy most annyi az utasítás, hogy mérjem sűrűn a vérnyomásom! Gondoltam beszerzek tesztcsíkot is, ami vízeletből kimutatja a fehérjét, biztos, ami biztos, remélem nem lesz baj! A doki azt mondta, hogy nemigen fordul elő, hogy valakinek a 4. szülés előtt legyen előszőr toxémia-gyanuja!

Kingeri!

Privi lehet, csak holnap megy, még meglátom, mennyierőm van írni. Ugye nem baj? :oops:

Márti
borossné becz márta

Szép napot mindenkinek!

Kincsese!
Köszi a részletes beszámolót!Akkor így készülök.Mondjuk a beöntéses dologban igazad van,az nekem is új lesz.Na azt vhogy nem várom,bár elképzelni sem tudom,milyen...
Igyekszem pihenni ma,amennyire drága kicsi ördögöm engedi :)
Hajnal óta fáj a pocim(oan,mint mensi alatt)meg elég kemény is.Szerintem ő is érzi,hogy itt a vége... :D
Ha időm engedi,még benézek hozzátok!
További szép napot nektek és gyönyörű babáitoknak :lol:
nusyka

Márti

Akkor biztatni kell a lányokat a szavazásra, mert még sokan nem szavaztak. :wink:
A Borbála fölényesen vezet. :wink:
Leírom priviben a számom mielőtt késő lenne.

Lányok hihetetlen jó éjszakánk volt. Este 9- től, aludt reggel 5- ig, aztán cici után még visszaaludt egész fél 8- ig. Igaz, hogy én az ágy szélén lógtam, mert a kis drágám keresztbe aludt, de nekem így is jó volt. És mostmár ( gyorsan lekopogom ) 1 órája alszik.
Mindenkinek ilyen jó ájszakát kívánok. Teljesen másabb így a kedvem, hangulatom.

Kép
Kép
susytunder

Susy!

"Szerintem a talpáig ér a gyomra. " - ezen nagyon jót nevettem.
Köszi, hogy leírtad hogyan eszik.

Nekünk is jó volt az éjszakánk. Míra este 9h-tól aludt reggel 6.30h-ig. Azért ébredt csak fel, mert arra keltünk, hogy Laura orrából elkezdett ömleni a vér. Nem is tudom meddig aludt volna ha nincs a reggeli riadalom.

Márti!
Vigyázz magadra! Mérjed a vérnyomásodat, nehogy baj legyen!

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

nusyka nagyon drukkolok nektek!!! :D

Kép
Kép
Kép
iricc

sly, nekem a védőnő azt mondta, kisebb tejmennyiségeknél (50-60 gr, a 80-90-et már nagyobbnak ítéltük :) ) még nem baj, ha nincs büfi.

Kép
Kép
szalamandra

susy, én most szavaztam, tényleg nagyon profin megcsinálta a férjurad!

Kép
Kép
szalamandra

Az jó hír, hogy a menses alatt is lehet szoptatni.

Egyébként mi számít sok adagnak, illetve egy 1 hónapos gyereknél mi az a mennyiség ami normális egy szopi alatt. Nati nagyon változóan étkezik, egyszer 70, máskor 150...kicsit változóak az igényei....de lehet, hogy egy kis pihi után még tudná folytatni, de én inkább le szoktam tenni aludni, ha látom, hogy bealudna. Gondolom, ha még éhes, akkor nem lehetne ilyen könnyedén bealtatni. Egyébként már pont 1 kg-ot híztunk. A doktornő ma mérte:-)

bukás: pont tegnap volt egy kis riadalom nálunk, mert miközben pelenkáztam Natit, nem láttam, hogy bukott, mert egy szava nem volt, és l"efelé" koncentráltam. valszeg jobban megemeltem a kelleténél a lábát, de annyi kijött belőle, hogy teljesen elázott a kis kobakján a hajacska, és a pelenkázó is tiszta tejcsi lett.....nagyon megijettem....ennyi még sosem jött fel.....

Kép
sly78

Sly!
Ne ijedj meg ha sokat bukik. Eleinte Mírából naponta 1x biztosan visszajött sugárban az egész kaja. Ilyenkor még nem zár rendesen a gyomorszájuk és a levegővel együtt visszajön amit megevett. MOst már csak 1-2 hetente fordul elő.

Megnéztem neked, mennyit evett Míra ennyi idősen: 100-120 ml/étkezés. Szerintem az 1kg-os hízás ideális ebben a korban.

Kép Kép
rozsaag

Szalamandra
Örülök, hogy tetszik a szavazós oldal. :)

Rozsaag
Tényleg olyan Kristóf. :) Egy üveg bébiétel kevés neki. Egyrészt ezért főzőcskézek neki, másrészt azért, mert olyan jó, mikor boldogan megeszi.
Ha neki nem ízlik valami akkor is megeszi, tátja a kis száját, csak minden kanálnál vág egy érdekes pofát. :)

Mitől vérzett Laura orra? Mi történt vele?

Kép
Kép
susytunder

Lányok, a kevesebbet esziknél mindig gondoljatok arra, hogy ilyen dög melegben nekünk sincs kedvünk enni, pedig pl. én sose bírtam éhezni, most szinte mégis el vagyok egész nap kevesebbel is. :wink: Férjem mindig azt mondja az ilyenre, csak kisgyerek, nem hülye, nem fog éhen halni. :lol: mi sose mértük az evést, de Lilla sem egyformán evett. :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Kristóf nem érdekli a hőség sem, ő jóétvággyal falatozik, legyen az bármi. :)
Amúgy tényleg úgy van, hogy mi sem eszünk forróságban sokat.

Lányok mit gondoltok a gluténról? Akartam adni babapiskótát Kristófnak glutén van benne. Babakekszben szintén, kenyérben is van. Én nem jókat hallottam róla, kell ettől tartani?

Másik...
Ismeritek ti a Müllert? Olyan mint pl. a DM, csak sokkal nagyobb és hatalmas választék van mindenből, rengeteg bio dologgal.

Kép
Kép
susytunder

Nusyka - a császár utáni "őrzőbe" apa bemehet, és ott lehet még veled kicsit. Legalábbis nekem is bejöhetett és utána a szobatársamhoz is az apukája és a tesója.

Kár hogy nálunk apának senki nem mondta, hogy kukucskálhat a császár alatt :( Szegény teljesen kivolt, mert sokáig voltam bent. A szülésznő nyugtatgatta, hogy még csak most mossák a hasam.

Pandácska - bár lemaradtam, mert nem volt időm sokat visszaolvasni, de ezek szerint terveziteka második babát? Én is szívből kívánom, hogy természetes úton sikerüljön, de ha mégsem, akkor bárhogyan, de sikerüljön :)

Márti, Betty - hihetetlen, hogy már ti is a végén jártok :)

Köszönöm mindenkinek az együttérzést és Ambi nevében adícséretet :) A csecsemősök, amit írtam a PIC osztályos csecsemősök, nem a 3-on lévő gyerekágyas osztályosak. Ők nagyon kedvesek, hozzájuk jártam kérdezni, amit nem tudtam. Szerintem a gyerekágyon ugyanaz a helyzet, amit tapasztaltatok. Legalábbis én csak kedves mosolygó emberekkel találkoztam. És a látogatókat is határozottan kiküldték a szobából, ha valaki bement.

Ma a védőnéni megdícsérte Ambit, hogy milyen szépen gyarapszik :) Feneketlen gyomra van, kár, hogy nincs négy cicim :D

dytke

Nusyka!

Megy a drukk holnap ezerrel, de minden rendben lesz! Várjuk majd a híreket!

Dytke!

De jó, hogy így eszik a picikéd! Nagyon örülük!
És jó, hogy kiküldik a látogatókat!

Márti
borossné becz márta

Susy!
Én még várnék a gluténos kajákkal, semmiről nem késik le Kristóf. Na persze ez csak egy vélemény. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Nusyka, gondolok rád holnap! A beöntés nem olyan gáz, de másodjára engem megkíméltek, mert reggel itthon megoldottam... Jut eszembe, már bent vagy. :)

Bukás: amit én írtam az a sugárban hányás volt, ha Villő nagyon megtömte magát, bukni is bukott néha, de az kevesebb volt, és nem azonnal, hanem csak kis idővel a kaja után jött. És igen, ilyenkor még nem jól zár a gyomorszáj, és a büfiktől is függ, meg hogy evés közben éppen mennyi levegőt nyelt.

Rózsaág
, nálunk így megy most a kajálás, kb 2 hónapja már: Reggel 2 deci táp (ez csak 1 hónapja táp, korábban tej volt), aztán tízóraira gyümölcs, délben megint táp, vagy itthon főzelék, és akkor délután táp (vagy délután főzelék) és este táp. Szóval 3x a táp(tej) és közben meg gyümölcs és főzelék. Villő elég finnyás, az édesebb gyümölcsöket és főzelékeket eszi, így nem nagyon főzök neki, inkább az üvegeset adom. Délelőtt amúgy is udvaron vagyunk, magunknak is heti 1-2x tudok főzni. 1 üveg neki is simán lecsúszik, és 3 óránként eszik, van, hogy még hamarabb. Viszont éjjel meg 12 órát kibír táplálkozás nélkül. Mindehhez alig iszik. Vizet szinte semmit, így néha teát adok neki, főleg, ha meleg van, hogy azért legyen elég folyadék benne, hiszen már nem csak folyékonyat eszik. Ja, néha adok neki tejpépet, vagy a folyékonyabb gyümölcsöket keverem azzal el. Így a savanyúbbakat is megeszi (pl a szilvát).
Kb akkor, amikor elkezdtem 4 hónaposan hozzátáplálni, átállt a 3 óránkénti evésre. Először azt gondoltam, hogy azért, mert a gyümölcs nem olyan laktató, mint a tej. De talán inkább így tornázta fel a kajamennyiséget, hogy gyakrabban evett, és ez meg is maradt. Ha jól emlékszem, ennél aztán Bene sem evett többet, csak egyre szilárdabbat.

mtunde

Ildi
Persze várok még, csak nem igazán értem, hogy miért raknak a babakekszbe glutént, ha nem javasolják a babáknak. Számomra ez érdekes.

Ma reggel a híradóban megint volt szó a védőoltásról. Most azt mondták, hogy minden 1 éves kor alatti gyereknek lesz ingyenes, 2 év alatt pedig a veszélyeztetett babáknak.

Nekünk megint húzós éjszakánk volt. De most legalább tudom az okét. Kristóf szegénykém megtaknyosodott, és tele volt az orra. Hiába szívtam neki akkor sem kapott levegőt. Addig aludt, amíg az ölemben tartottam, így féléjjel nem aludtam.

Kép
Kép
susytunder

Kedves ÁEK-es anyukák!
A 4. gyerkőcünket várjuk. Az első három MÁV-os volt, most is itt szeretnék szülni, viszont a dokim már a SZt.János kh-ban vezet szülést. Szóval orvost keresek, olyat, aki a kórházban rendel, és nem "kötelező" hozzá magánrendelésre járni. Köszi az infokat.
becsengo

Susy, a gluténes dolgokkal tényleg nem kell sietni! Sokféle vélemény van, hogy mikortól lehet ezeket adni (búza, rozs, árpa, zab), hallottam 1 éves kort, sőt, még későbbi kezdést is, ugyanakkor van, aki szerint már féléves kortól lehet adni. Szerintem sok függ attól, hogy mikor, hogyan kezdődött a hozzátáplálás, mióta eszik mást is a baba anyatejen kívül, én úgy gondolom, hogy az emésztőrendszer érésében nem csak az idő múlása játszik szerepet, hanem az is, hogy mivel 'trenírozzuk' a baba gyomrát. És az is igaz, hogy ha hajlama van a gyereknek a lisztérzékenységre, vagy a tejcukorérzékenységre, akkor várhatsz akármeddig, nem biztos, hogy ki tudod védeni a bajt. Max. csökkentheted az esélyeket. Az elején én óvatosan kezdtem, legalábbis én úgy láttam, kb 3 hétig nem kapott mást, csak az almát, amíg azt meg nem szokta, aztán nyitottunk más gyümölcsök felé, majd a főzelékekre, és kb 7,5 hónapos kora óta 'gyorsítottunk' bele, két hónappal a hozzátáplálás megkezdése után. Akkor jutottunk el a napi 3x szilárd kajáig, bár még így is sokat szopizik szerintem (főleg, hogy cicin alszik, ami gáz lesz, ha szept. közepén elkezdődik a suli, és szombatonként apával lesz...). Én 8 hónaposan adtam neki először tejterméket, kefírt, natúr joghurtot és túrót, meg egy pici sajtot, és gluténeset (kiflicsücsköt, imádja rágcsálni a kis egérfogaival :-) meg újabban babakekszet a gyümölcsbe morzsolva) Van, aki szerint ez is korai, de én azt gondolom, hogy az sem jó, ha túl sokáig húzzuk, mert akkor meg nem tud a gyomra alkalmazkodni az újfajta anyagokhoz. Sajnos nincs beépített kijelző a gyereken, ami elkezd zölden villogni, ha itt az idő egy újfajta táplálékcsoporthoz :-D, pedig szuper-praktikus lenne, így marad a megérzés, meg a józan ész. Azért én a helyedben még várnék picit a gluténes gabonafélékkel. Amiben nincs (rizs, kukorica, köles), azt már adhatod, bár amíg nem tudja elrágcsálni mondjuk a kenyérhéjat, addig úgysincs sok értelme. Rizzsel, rizspéppel már sűrítheted a főzelékeit, sőt, mivel nincs sok íze, dúsíthatod a gyümölcsét is, ha szerinted nagyobb tápértékre vágyik Kristóf. A Hollénak van instant rizspépje, illetve én vettem ennél sokakl olcsóbban másfajtát egy gödi bioboltban, de azt nem találtam meg a neten.
danann

Susy, most látom, amit írtál :-) Nos azért van a babakekszben glutén, mert egy idő után ezért ehetnek, csak nem 6 hetesen :wink:
danann

Danann
Teljesen igazat adok abban, amit írsz. Nem akarok én semmit elsietni. Tegnap elmentünk a fentebb említett Müller üzletbe vásárolni kellett ezt azt. Rácsodálkoztam a hatalmas kínálatra és ott láttam a babakekszet és rá volt írva, hogy 6 hós kortól. Gondoltam dejó, veszünk. Nem tudtam választani, ezért odatartottam Kristófnak, mondtam, hogy amelyikért nyúl azt vesszük, csakhogy utána olvastam el, hogy glutént tartalmaz. Így nem vettünk. Már most egy jó hónapja eszünk gyümölcsöt és főzeléket, a nyaralás miatt kezdtük kicsit hamarább, de szerencsére Kristófnak minden ízlik. Én kicsit bátrabb voltam nálad, mert én pár nap után próbáltam újabb ízeket. Tiltakozás sosem volt. A cici pedig mindíg a hab a tortán neki. :)
Köszi a rizspépes infót.

Kép
Kép
susytunder

Danann
6 hetet írtam? :roll:
Hol írtam?

Kép
Kép
susytunder

Nem, nem írtad a 6 hetet, csak egy kicsit úgy hangzott, amit írtál, hogy a BABAkeksz elnevezést egyáltalán nem érzed helyénvalónak, azért írtam én, kicsit költői túlzással :-) A 6 hónap, ami rá van írva, az egyes vélemények szerint OK, anyetejes babánál is, de mint minden más babakajánál, szerintem itt is a tápszeres babákra vonatkozik, akik mindent egy kicsit előbb esznek. Szerintem simán lehet baba a nevében, még az egyéves gyerek is lehet baba szerintem :-)
danann

Sziasztok!!

Új vagyok itt, 1 perce regisztráltam, de már reggeltől olvasok vissza felé de nagyon sok az 99 oldal :?

Elkezdtem olvasgatni, és nagyon tetszik hogy mindenki sagítőkész és olyan jó olvasni a babás storykat sokat tanul belőle az ember.

susytunder "története" nagyon megfogott. Elkezdtem olvasni 1 oldal majd 2 majd ... 5.. stb. Már annyira izgultam hogy mikor fogsz megszülni :D Rendesen beleéltem magam a történetbe. úúú mondom majd a következő oldalon majd a következőn már biztos :)

Aztán mikor írt a párod hogy megérkezett Kristóf annyira örültem :)

Mindenkinek a babája tündéri. Nagyon szép kisbabák!!!!

Én a 24. héten járok kisbabámmal, és sajnos nem tudjuk a nemét mert elég szégyenlős kisbaba :) December 23.-ára vagyok kiírva és én is a Mávban fogok szülni Dr. Balogh Lászlónál.
Nekem is magasvérnyomásom van :( de nem mindíg ilyen ingadozó, most vérnyomás csökkentőt szedek.
Ezen kívül minden oké. Most a terheléses cukor vizsgálat miatt addógok ugyanis holnap megyek :( És a tűtől a vértől de még a kórház szagától is ájuldozom. Tudom hogy majd szülnöm kell de annyira nem tudom elképzelni, hogy majd én ezt végig csinálom, pedig tudom hogy végig kell! Minden jön magától, nem akarom sürgetni habár a babámat már nagyon tartanám a kezemben. :)

Üdv, mindenkinek!

Dia
dius87

susy babapiskótát 1 éves kor alatt ne adjál a gyereknek, és nem a glutén miatt, hanem mert tojás is van benne!
én a gluténes cuccokat akkor kezdtem már adni, mikor a hozzátápiban a húsoknál jártunk. ez egy jó összehasonlítás nagyjából, mert aki pl 4 hósan kezdi a hozzátápit, az lehet, hogy már félévesen tart a húsoknál, aki 6 hóig csak szopott, lehet, hogy csak 8-9 hósan jut el oda.
Szerintem 7-8 hósan egy-egy kiflicsücsök (babakeksz) nem a világ vége, főleg hogy a gyomrukba tl sok nem jut belőle, inkább szétkenik magukon, és a környezetükön :D

Kép
Kép
Kép
iricc

Danann
Igen, lehet. Minek ajánlják 6 hós kortól, ha nem mindenkinek ajánlott. Írják rá, hogy edzett gyomrú babáknak ajánlott. :D
Na most lehet, hogy tipikus szőke nőnek hisztek. :)

Dia
Üdv itt! Örülök, hogy érdeklődéssel olvastad az írásaimat.

Még mindíg jobb, hogy nem tudjátok a nemét, mint, hogy később kinőjjön neki ami előtte nem volt. Mi így jártunk. :)
Szép karácsonyi ajándékotok lesz. Csinálj vonalzót, és szavazz te is Márti kislányának nevére. :wink:
Mit szedsz magas vérnyomás ellen? Nekem is magas volt, de a gyógyszertől beállt.
A terheléses cukor vizsgálattól én is féltem, mert nekem nem jön a vérem. Jól meg is szavtam, mert megkínoztak, te te ügyes leszel. :wink:

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Dytke - Bizony-bizony már 3-4. vagyok a tornán a rangidősségben! :shock: Szuper jó, hogy Ambi ilyen jól van! Írj, ha már látogathatók vagytok, ha nem bánod és csökken egy kicsit a pollenkoncentráció pl. egy kiadós esővel, szívesen kimennék egy pletykapartira, tapasztalatcserére. Persze, csak ha még október előtt eljön a babalátogatók ideje. :wink:

Becsengo - Üdv köztünk. Én Spánik dokihoz járok a kórházba, eddig maximálisan meg vagyok vele elégedve, bár lekopogom semmi gondunk sem volt még. Ha érdekel kérdezz bátran.

Dius87 - Welcome Neked is. Mindenekelőtt gartula a babádhoz! Én azt a tanáécsot kaptam ennyi idősen a csajoktól, hogy egy egyész citromot csavarjak bele a glükózos lötyibe és éjszakára tegyem a hűtőbe, úgy vigyem magammal. Bevált! Olyan volt az íze mint a limonádé és a "bökős néni" is gyors volt, ügyes is. Szóval ne aggódj! Én is kerültem a kórházat, amíg tehettem, már kb. másfél vagy két hónapja járok kismami tornára, a jövő héten megyek a szülők iskolájába is, csak szépen fokozatosan szoktatom magam. Már nem annyira gáz, mint először éreztem. :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Susy

Nekem a dokim normodipine-t írt fel. Te mit szedtél?

sz.bettyna

Nekem nem kell glükózos löttyöt vinnem. Azt mondta a doki két szalámis zsömle + 2dl tej.

azért ennek örülök sok rosszat hallottam a glükózos löttyről a dokim is azt mondta ihatatlan.

Kép
dius87

Ja, magunkról annyit, hogy tegnap vettünk babakocsit! Használt ugyan, de egy-két láthatatlan helyen lévő kopást leszámítva hibátlan. Egy éves a kislány akié volt. Van hozzá hordozó, adapter az autóba, mózes és esővédő. Újonnan a duplája lett volna. Biztos ismeritek Graco Quattro Tour Deluxe. Már mosoódik! :lol:

Olyan sokat csuklik a kis Tökimanóm. Ez normális? Valaki azt mondta, hogy ha csuklik, akkor nagyon jól érzi magát odabent. :? Hát, nem tudom...én utálok csuklani és így sem annyira kellemes, amikor már 4-5 perce csinálja.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Dia - Mázlista!!!! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sikerült a vonalzóm is, asszem :)

Kép
dius87

Dia
Dopegitet szedtem 2*1 szemet, de aztán túl alacsony lett, és csak egy szemet kellett bevennem, de naponta többször mértem, és írtam egy füzetbe.
Tényleg nem rossz a cukros lötty citrommal. Elviselhető volt.

Bettyna
Most látom, hogy a 33. hetet taposod. :shock:
Nemrég még ott jártunk, hogy vajon a babád mozgását érzed e, most meg már itt van a kertek alatt a szülésed. :)

Kép
Kép
susytunder

Dytke,
Bár nem most tervezzük, még várunk vele, de köszönjük :D

Susy,
Mi is járunk a Müllerbe édességet, játékot venni. Én bio köles-golyót adok Dórinak, azt már lehet, és nagyon szereti. Amúgy mi egyáltalán nem haladunk a hozzátápival, sokszor a gyümit se fogadja el, nem nyitja ki a száját :?

Bettyna,
Persze, hogy normális. Dóri napi 3-4 alkalommal csuklott a pociban. Most a nevetésnek mindig csuklás a vége :D Igaz olyankor nagyon kacag :D
Vendég

Sziasztok!

Ez a glutén-nem glutén dolog nagyon nehéz. Főleg olyan gyerekkel, mint Villő, aki állandóan kiveszi a kezünkből, amit mi eszünk. Kölesgolyót én is adok neki, mert abból elég keveset tud magába préselni (bár 3-asával próbálja) DE a KÖLESBEN IS VAN GLUTÉN! A nyaralás alatt beletömtek 1-2 babapiskótát, de én azt még nem adnék neki magamtól. Villő 4 hónaposan kezdte a hozzátáplálást, és ez is számít. Lassan jöhetnek majd a tejtermékek is.

Minden allergizáló dologra azt mondják, nem attól lesz allergiás, ha adod neki korán, csak az immunrendszer erősödését várják, hogy ha később adod, nem okoz neki akkora gondot a megemésztése.

Ami viszont gluténmentes, az a puffasztott kukorica (kuki), amit el tudnak olvasztani a szájukba, fogak nélkül is, és mégiscsak ŐK esznek valamit. :)

mtunde

Susy - Hát igen, nekem is úgy dereng, mintha tegnap kezdtem volna olvasgatni és irogatni nektek és már Kristóf is fél éves! :shock:

Pandácska - Köszi, akkor nem aggódom, bár nálunk szinte minden alkalommal, amikor én eszem vmit, akkor ő csuklik, de van, hgoy evés nélkül is produkálja. :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Tünde,
Én a neten megnéztem és mindenhol azt írják, hogy a kölesben nincs glutén. Akkor most van? :roll:
A földünk szerves ásványi sókban leggazdagabb gabonája a köles.
A köles glutén és sikér mentes, lúgosító gabona.
Vendég

Gluténmentes gabonafélék: rizs, kukorica, köles
gluténtartalmúak: búza, rozs, árpa, zab. Ezeknél az a veszélyes, hogy a glutén két frakciója, a gliadin és a glutenin (ezek vmi fehérjék) toxikus hatással lehetnek a vékonybél nyálkahártyájára, csecsemőkorban idült bélgyulladást, felszívódási zavart okozva, amely vitaminhiányos alultápláltságot és növekedési problémár okoz. Ezért tanácsos a 6 hónapig csak anyatej, hozzátáplálás esetén a gluténmentes gabonák használata. Egyéves korig mindenképpen ajánlatos óvatosan bánni ezekkel, főleg, ha van lisztérzékeny a családban. És még valami fontos: teljes kiőrlésű gabonát, felnőtt müzlit 2-3 éves korig nem szabad gyereknek adni, semmilyet sem, mert az emészthetetlen korpa megterheli a kicsik bélrendszerét!
Ezeket a Babatáplálás kézikönyvé-ből (írta Dr Kerekes Judit) 'parafrázisoltam'.
danann

Ja, Betty: neked akartam írni, hogy Samu is sokat csuklott bent, de az nem baj, mert attól erősödik a rekeszizma, ami jól jön, ha majd kint magának kell vennie a levegőt :-) Ő kint is sokat csuklott picinek, mostmár csak néha, de egyáltalán nem zavarta/ja. Azt meg különösen imádja, ha hangosan utánozzuk a csuklását, mert az jó vicc :-D
danann

fene, még valamit lefelejtettem: néztem neten ezt a mülert, de úgy látom, bp-en nincs boltjuk, nekem ezek szerint egyelőre marad a DM meg a Rossman, és társaik...
danann

Susy

Igen én is azt hallottam, hogy dopegitet szoktak írni a kismamáknak a háziorvosom nem is értette hogy én miért ezt kaptam de azt mondta szegyjem.
Igaz a leírásban egyátalán nem ajánlják kismamának.
Meg is ilyedtem szaladtam a védőnőhöz és azt mondta hogy többet ártok a babának ha nem szedem mitnha szedném és amúgy is mennek mindíg előadásra és azt mondta 27 gyógyszer van ami tényleg árt a magzatnak de abba nincsen vérnyomás csökkentő. Szóval kicsit megnyugodtam. Nekem 2x1-t kellene de inkább csak 1-el kezdem hátha az is elég lesz.

Kép
dius87

Betty!

Csuklás: hát az nálunk is naponta többször megy és ment a fiúknál is! Tényleg a tüdő és a rekeszizom fejlettségét jelzi, úgyhogy örülj neki, az okosok állítják, hogy nem rossz a babának, bár nem tudom, hány magzatot kérdeztek meg erről! :lol: és számíthatsz rá, hogy idekint is sokat csulkik majd eleinte, de elég hozzá gyorsan cicire tenni, megszoptatni és a kortyolástól-nyeléstől elmúlik! Nálunk általában abentmaradt büfi okozta a csuklást és néha az is elég volt, hogy ha sokáig büfiztettem, akkor elmúlt!

Csajok!

Ma döbbentem rá, hogy betöltöttem a 36 hetet! :lol: Mondjuk már nem bánom, ha a közeljövőben szülök, mert rémesen fájnak az izületek, csontok a medencém környékén és amúgy sincs sok kedvem emberek közé menni!
Na megnézem, hogy álltok a szavazással! :lol:

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Nem emlékszem már kinél olvastam, hogy a védőnő nagyon rá akarta beszélni a tápszerre... Talán Kriszta? Neeem tudom :( De mi lett a vége? Mert nekünk is "felajánlotta" a mi védőnőnk. Látatlanba, amin persze eléggé kiakadtam. Csak annyit mondtam neki, hogy nem eszik túl sokat mostanában Adél. De ma reggel pl 140ml-t evett. Azt írtam már, hogy nagyon sokat bukik mostanában. Talán ezért hízik kevesebbet. Most néztem meg, az első hónapban 1200g-ot, a másodikban már csak 730at hízott, és most is kb ez utóbbi várható. De egyszerűen nem akar többet enni, mit csináljak? Szerintem elég a tejem, de azért elkezdtem ma inni/enni mindenfélét...:(
Annyira felidegesített a védőnő, nem akarok neki tápszert adni! Tényleg, ilyenkor mi van? Ha pl a doki is azt mondja, hogy hát anyuka nem hízik jól a baba, adjon tápit. Akkor kötelező?
Valakinek van hasonló tapasztalata? Segítsetek? Még van 1 hetünk a következő mérésig...

Kép
Kép
kincsesi

Danann
Van Müller Budapesten, viszont a neten én sem találtam őket. Mi a Market Centrálnál voltunk, de az neked nagyon messze van.
Pandácska te melyikbe jársz?
Egyébként tipikus német üzlet. Mikor beléptem olyan dejavue érzésem volt. ( Voltam baby-sitter ott )

Bettyna
Nekem is sokat csuklott Kristóf, lehet furán hangzik, de ha én ittam egy pohár vizet mindíg elmúlt. :roll:

Pandácska
Gyógyszertárban receptre lehet kapni Milupa gabonapépet, ami vanília ízű. Eleinte Kristóf sem akart mást enni, aztán nekem a dokinénink javasolta, és azt az egyet elfogadta. Aztán tettem bele egyre több gyümölcsöt, és ma már mindenevő, amit idáig kapott.
De lehet, hogy Dóri még nem akar mást enni.
A sógornőmnek 10 hós a babája, de ő is folyton összeszorítja a száját, semmit nem akar megenni, viszont ő tápszert kap.

Kép
Kép
susytunder

Kincsesi
Ne viccelj!!! Ki mondta, hogy kevés az a 730 g hízás? Ahogy telnek a hónapok egyre kevesebbet híznak a babák. Első hónapokban híznak csak nagyléptékben, legalábbis én úgy tudom. Mi sokszor kevesebbet híztunk tőletek, és se a védőnő se a dokinéni nem akart tápszert adni, pedig nekem aztán van egy cifra védőnőm, de úgy látom a tiéd is megéri a pénzét. Nehogymár felidegesítsd magad!
Tudja Adél, hogy mennyi kell neki.

Kép
Kép
susytunder

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?